Rychlá instalace předkonfigurovaného setu Esprit

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rychlá instalace předkonfigurovaného setu Esprit"

Transkript

1 Rychlá instalace předkonfigurovaného setu Esprit Jak namontovat zabezpečovací set. Děkujeme Vám, že jste si vybrali zabezpečovací set ESPRIT. Tento zabezpečovací set je sestaven z profesionálních komponent bezpečnostních systémů firmy Paradox. Tento instalační manuál popisuje základní instalační postup a nastavení bezpečnostního systému. Jednotlivé komponenty a centrální ústředna jsou předpřipraveny a naprogramovány pro okamžité zprovoznění bez složitého programování a nastavování pomocí profesionálních nástrojů. Bezpečnostní set je určen pro amatérskou montáž, při které se neklade nárok na odborné znalosti z oboru zabezpečovací techniky. Instalace systému vyžaduje pouhé rozmístění jednotlivých komponent do zabezpečovaného objektu a jejich připojení k řídící ústředně. Nastavení a naprogramování bezpečnostního setu bylo provedeno odborníky naší firmy. Souhrn nastavených voleb bezpečnostního setu je na konci tohoto manuálu. Tento text může být použit pouze k montáži setů esprit zákazníky firmy ČIP plus s.r.o. Další šíření jakýmikoliv prostředky podléhá autorskému zákonu a písemnému souhlasu autora.

2 Instalace Následující text popisuje instalaci bezpečnostního setu ESPRIT. Veškeré potřebné komponenty a příslušenství k instalaci jsou obsaženy v dodaném balení. Pro instalaci je nutné vlastnit základní nářadí pro elektroniku (šroubovák, vrtačka, kleště, vruty). Instalace ovládací klávesnice Ovládací klávesnice by měla být umístěna s ohledem na její časté používání při aktivaci a deaktivaci bezpečnostního systému. Zároveň by měla být chráněna vlastním bezpečnostním systémem, což není podmínkou. Klávesnice může být umístěna v hlídaném objektu tak, aby nedošlo při vstupu do objektu k aktivaci detektoru nastaveného na okamžitou reakci před vlastní deaktivací celého bezpečnostního systému. Jinými slovy, při vstupu do objektu oprávněnou osobou před deaktivací zabezpečovacího systému může dojít k narušení pouze zpožděného detektoru. Jinak by došlo k okamžitému poplachu. Ovládací klávesni je vhodné umístit do výšky očí dospělé osoby. Odkryjte zadní kryt klávesnice pomocí šroubováku a zápatek ve spodní straně. Uvnitř klávesnice je pět drátů. Čtyři z nich zapojte do svorkovnice centrální ústředny dle obrázku 5 a následující tabulky. Drát klávesnice Svorka ústředny Červený AUX + černý AUX zelený GRN žlutý YEL modrý nezapojovat K případnému prodloužení přívodu kabelu ke klávesnici použijte přiložený čtyřvodičový kabel, který propojíte s klávesnicí přes přiloženou svorkovnici. Instalace detektorů V bezpečnostním setu je přiloženo několik detektorů (v závistlosti na typu setu). Různé detektory reagují na různé podněty a podle toho je nutné, rozhodnout o jejich umístění v zabezpečovaném objektu. Infrapasivní detektor pohybu Infrapasivní detektor pohybu reaguje na pohyb osob v prostoru a jejich teplotu. Detektor se umísťuje tak, aby nebyl kryt žádným předmětem a zabíral celý prostor hlídané místnosti. Nejlépe jej umístíte do rohu místnosti do výšky minimálně 2 metrů. Detektor by neměl přímo mířit na topení nebo předměty vyzařující nadměrné teplo. Vyhnete se Obrázek 1: Zapojení infrapasivního detektoru k setu ESPRIT

3 tak falešným poplachům od detektoru. Dosah detektoru je okolo 8 12 metrů s klesající citlivostí v závislosti na detektoru. Parametry detektoru lze upravit přídavnou čočkou. Detektor není schopen detekovat pohyb skrze sklo a čiré předměty. Při správném zapojení detektoru musí jeho indikační LED blikat během pohybu osob zabezpečované místnosti. A to bez ohledu na aktivaci či deaktivaci zabezpečovacího systému. Odkryjte zadní kryt detektoru pomocí šroubováku. Vyndejte desku s elektronikou, prostrčte přívodní čtyřvodičový kabel a připevněte zadní kryt na vybrané místo. Utěsněte otvor kolem kabelu, aby nedocházelo k průniku prachu a hmyzu do detektoru. Připojte kabel ke svorkovnici detektoru podle obrázku 1. Napájení detektoru propojte s centrální ústřednou, svorku napájení + detektoru na AUX + a svorku napájení detektoru na AUX centrální ústředny. Zapojte 1K rezistor (zelený) do svorek NC a COM detektoru. Propojte krátkým drátkem svorky COM a levou svorku TAMPER. Propojte svorku NC detektoru se svorkou zóny centrální ústředny (číslo svorky (zóny) zjistíte z tabulky konfigurace na konci návodu). Propojte pravou svorku TAMPER detektoru se svorkou C v centrální ústředně. Desku s elektronikou zpět připevněte na zadní kryt detektoru tak, aby nedocházelo k zastínění čočky detektoru přívodními kabely. Posouváním desky s elektronikou nastavíte výšku detektoru od podlahy. Stupně jsou vyobrazeny vedle připevňovacího šroubu. Zacvakněte přední kryt detektoru. Výše popsaným způsobem lze připojit většinu detektorů. Pokud budete v budoucnu potřebovat rozšířit počet detektorů připojených k centrální ústředně je možné, je připojit ke stávající konfiguraci. Volné zóny (svorky) jsou nastaveny jako okamžité zóny. Magnetické kontakty Magnetický kontakt je schopen detekovat otevření dveří nebo oken. Skládá se z magnetické části a detekční části, ke které je přiveden připojovací kabel. Magnetická část se montuje na hranu dveří tak, aby došlo při otevření k oddálení magnetické části od detekční části. Detekční část se montuje na zárubně tak, aby byla v době zavření dveří těsně vedle magnetické části. Vyvarujte se montáži detektoru na místa dveří, kde by mohlo dojít k jeho poškození či ukopnutí. Připevněte magnetický kontakt na požadované dveře či okno tak, aby část s kabelem byla na nepohyblivé části dveří nebo okna. Přiveďte kabel do centrální ústředny.do svorky zóny pro magnetický kontakt a svorky C vložte 1K rezistor zelený. Číslo svorky (zóny) najdete v tabulce na konci tohoto textu. K rezistoru připojte přívod od magnetického kontaktu dle obrázku 2. Obrázek 2: Zapojení magnetického kontaktu Požární detektor a detektor hořlavých plynů Požární detektor reaguje na kouř nebo plyny (v závislosti na typu detektoru). Detektor se montuje nad místa předpokládaného vzniku požáru nebo na střed místnosti. Pokud se jedná o detektor těžkých plynů, je nutné jej montovat u podlahy místnosti. V místnosti vybavené požárním detektor nelze kouřit ani provozovat krb.

4 Napájení požárního detektoru připojíte podle návodu přiloženého k danému detektoru. V ústředně se napájení připojí na AUX+ a AUX -. Pokud to detektor umožňuje, je nutné jej nastavit na rozpínací kontakt. Do rozpínací svorky detektoru zapojte rezistor 1K a přívodním kabelem připojte detektor k centrální ústředně podobně jako magnetický detektor. Montáž akustické sirény interiérové Pokud je přiložena interiérová siréna, lze ji montovat pouze do místností bez povětrnostních vlivů. Nelze ji montovat na balkóny, verandy nebo přístřešky. Pro tento případ je určena exteriérová siréna. Sirénu montujte tak, aby nemohlo dojít k jejímu odpojení před narušením objektu. Místo montáže je vhodné vybrat tak, aby vyvolaný akustický poplach byl dobře slyšet. Závisí na tom úspěšnost ochrany objektu. Přiveďte oba konce kabelu sirény do centrální ústředny. Červený kabel připojte na svorku BELL+ a černý na BELL-. Pro prodloužení přívodu využijte přiloženou svorkovnici a čtyřdrátový kabel. Obrázek 3: Zapojení interiérové sirény Montáž akustické sirény exteriérové Exteriérová siréna je určená pro venkovní montáž (na fasádu) na viditelné místo. Působí tak preventivně. Je vhodné ji montovat z dosahu lidí, aby nemohlo dojít k jejímu úmyslnému narušení. Siréna má ochranu proti stržení s podkladu a proti otevření. Odkryjte přední kryt sirény povolením šroubů na obou bocích. Připojte kabel ke svorkovnici sirény podle obrázku 4. Napájení sirény propojte Obrázek 4: Zapojení exteriérové sirény s centrální ústřednou: svorku sirény HLD+ připojte na svorku ústředny AUX+. Svorku sirény HLD- připojte na svorku ústředny AUX-. Mezi svorky TRIG a STB zapojte propojku. Svorku sirény TRIG připojte na svorku ústředny PGM1. Svorku RTN zapojte do svorky zóny v ústředně (číslo svorky (zóny) zjistíte z tabulky konfigurace na konci návodu). Před uzavřením sirény nastavte propojku J1 na BATTERY ON. Pokud bude k ústředně připojena pouze exteriérová siréna, je nutné mezi svorky BELL+ a BELL- vložit rezistor 1kohm.

5 Svorka sirény Svorka ústředny HLD+ AUX + HLD- AUX RTN číslo zóny TRIG PGM1 Připojení k pevné telefonní lince Bezpečnostní systém může komunikovat s okolním světem přes pevnou telefonní linku (pokud je to součástí bezpečnostního setu). Komunikace po telefonní lince dovoluje předat informaci o narušení objektu na pult centrální ochrany nebo na jiný telefon. Po telefonní lince lze také provést nastavování a servis celého systému odbornou firmou bez nutnosti přítomnosti technika v zabezpečovaném objektu. Telefonní linka se přivádí do centrální ústředny na svorky TIP a RING. Centrální ústředna musí být zapojena jako první zařízení na telefonní lince. Ostatní zařízení (telefon, fax) se zapojují do svorek T1 a R1. Je to z důvodu odpojení těchto zařízení během komunikace ústředny po telefonní lince. Instalace centrální ústředny Centrální ústředna se instaluje do míst nepřístupných narušiteli objektu (WC, spíž, chodba v bytě). K centrální ústředně není třeba při běžném provozu systému přístup. Centrální ústředna je umístěna v kovovém boxu společně se záložním akumulátorem. Všechny komponenty bezpečnostního systému jsou připojeny do této centrální ústředny. Ústředna by neměla být umístěna na místech, kde by mohlo dojít k přehřátí systému či vznícení okolních předmětů. Systém je napájen z rozvodu 220V přes adaptér. Základní desku s elektronikou připevněte plastovými distančními sloupky do kovového boxu, tak abyste mohli jednoduše přistupovat ke svorkovnici, viz obrázek 5. Do boxu dále umístěte záložní akumulátor a připojte jej k základní desce s elektronikou přiloženým kablíkem s konektory (červená +, černá -) podle přiloženého schématu. Celý box připevněte na vybrané místo. Nejlépe na zeď vruty určenými do podkladového materiálu (vruty nejsou součástí dodávky).

6 Obrázek 5: Schéma zapojení setu ESPRIT Připojení komponent do centrální ústředny Jednotlivé komponenty jsou přivedeny do centrální ústředny čtyřdrátovým instalačním kabelem. Zapojení komponent je zobrazeno na přiložených schématech. Je nutné dodržet zapojení jednotlivých detektorů do očíslovaných svorek zón na základní desce ústředny. Při prohození jednotlivých detektorů může dojít k špatné funkci nebo zničení systému. Přiřazení detekoru k zónám a jejich aktuální nastavení je uvedeno na konci návodu. Volné zóny (svorky) v centrální ústředně, ke kterým nejsou připojeny detektory, je nutné propojit drátem s některou svorkou C v centrální ústředně. Zprovoznění Z přiloženého napájecího zdroje ustřihneme nízkonapěťový konektor. Ze zbylých konců kabelů odstraníme izolaci. Konec kabelu připojíme do centrální ústředny na svorky AC, nezáleží na polaritě. Nyní vložte napájecí zdroj do zásuvky Po několika sekundách se systém rozběhne. Pokud není aktivován některý detektor (pohyb v místnosti, otevřené dveře nebo okno atd.), bude na klávesnici svítit pouze tlačítko TBL. Po jeho stisku se rozsvítí číslo indikující vzniklé problémy. Význam čísel zle najít v instalačním manuálu. Při správné instalaci bude svítit jen číslo 8 indikující nenastavený čas. Po zprovoznění systému jej vyzkoušejte aktivovat a vyvolat poplach na jednotlivých detektorech. Tím zjistíte, zdali jsou správně zapojeny. Další rozšiřující informace lze zístkat z uživatelského manuálu.

7 Vysvětlivky Nastavení hodin: 1. stisknout klávesu ENTER 2. zadejte instalační kód bude blikat ENTER 3. stiskněte klávesu MEM bude blikat MEM 4. zadejte čas v 24-hod. formátu HHMM např.0830 pro půl deváté 5. ENTER Aktivace systému: Pokud na klávesnici nesvítí žádné číslo, všechny zóny jsou v klidu, můžete zadáním některého z uživatelských kódů systém aktivovat. Systém se aktivuje po několika sekundách, čímž Vám dává možnost k odchodu z objektu. Deaktivace systému: Provádí se zadáním některého uživatelského kódu. Vyvolání poplachu: V aktivovaném systému vyvoláte poplach tak, že narušíte některou ze zón (pohyb v místnosti, otevření dveří či okna). Pokud se jedná o spuštěnou zónu, systém bude několik vteřin vyčkávat a poté vyhlásí poplach. Narušením okamžité zóny vyhlásíte poplach bez prodlevy. Kdy je systém aktivovám a deaktivován: Pokud svítí zelený háček na kávesnici, je systém deaktivován. Pokud svítí červený zámeček je systém aktivován. V případě problémů nebo nejasností při instalaci setů Esprit kontaktujte svého dodavatele zboží nebo odbornou firmu v oblasti zabezpečovacích systémů. Další případné podrobnosti a rozšíření k setům Esprit lze nalézt na Na veškeré komponenty v setu Esprit se vztahuje záruka 24 měsíců. Záruka nemůže být uznána v případě, pokud nebylo postupováno přesně podle tohoto návodu nebo bylo s komponenty hrubě zacházeno, čímž by mohlo dojít k mechanickým nebo elektronickým závadám na komponentech či komponentech k nim připojených.

8 Konfigurace detektorů zabezpečovacího setu Esprit: Zóna/svorka číslo 1 Typ detektoru 24 hodinová Okamžitá Zpožděná Instalační kód: Uživatelské kódy: Telefonní komunikátor: číslo: Typ sirény:

Rychlá instalace předkonfigurovaného setu PROFI 63

Rychlá instalace předkonfigurovaného setu PROFI 63 Rychlá instalace předkonfigurovaného setu PROFI 63 Jak namontovat zabezpečovací set Profi 63. Děkujeme Vám, že jste si vybrali zabezpečovací set Profi 63 sestavený firmou ČIP plus s.r.o. Zabezpečovací

Více

Rychlá instalace předkonfigurovaného setu Oasis 83

Rychlá instalace předkonfigurovaného setu Oasis 83 Rychlá instalace předkonfigurovaného setu Oasis 83 Jak namontovat zabezpečovací set Oasis 83. Děkujeme Vám, že jste si vybrali zabezpečovací set Oasis 83 sestavený firmou ČIP Trading s.r.o. Zabezpečovací

Více

Rychlá instalace předkonfigurovaného setu Homeguard

Rychlá instalace předkonfigurovaného setu Homeguard Rychlá instalace předkonfigurovaného setu Homeguard Jak namontovat zabezpečovací set Homeguard. Děkujeme Vám, že jste si vybrali zabezpečovací set Homeguard sestavený firmou ČIP plus s.r.o. Zabezpečovací

Více

Rychlá instalace předkonfigurovaného bezdrátového setu PROFI Wireless

Rychlá instalace předkonfigurovaného bezdrátového setu PROFI Wireless Rychlá instalace předkonfigurovaného bezdrátového setu PROFI Wireless Jak namontovat zabezpečovací set Profi Wireless. Děkujeme Vám, že jste si vybrali bezdrátový zabezpečovací set Profi Wireless sestavený

Více

Přednastavený zabezpečovací systém. Oasis Plus

Přednastavený zabezpečovací systém. Oasis Plus Přednastavený zabezpečovací systém Oasis Plus Záruční a pozáruční servis výrobků: ČIP Trading s.r.o., Milínská 130, Příbram 26101, tel: 318 628 235, obchod@cip.cz, WWW.CIP.CZ Verze uživatelského návodu:

Více

Bezpečnostní video ProfiCAM II

Bezpečnostní video ProfiCAM II Instalační příručka Bezpečnostní záznamové video pro sledování objektu kamerami. Video je vybaveno detekcí pohybu, vzdáleným přístupem přes internet a českým interaktivním ovládáním pomocí dálkového ovladače

Více

Bezpečnostní video systém. se záznamem. VideoCAM

Bezpečnostní video systém. se záznamem. VideoCAM Bezpečnostní video systém se záznamem VideoCAM 2 Děkujeme Vám, že jste si vybrali bezpečnostní video systém se záznamem VideoCAM. Tento video systém je určen pro monitorování objektů proti narušení pachatelem

Více

Bezdrátový zabezpečovací systém Easy Intelliguard

Bezdrátový zabezpečovací systém Easy Intelliguard Bezdrátový zabezpečovací systém Easy Intelliguard 2 Děkujeme Vám, že jste si vybrali bezdrátový zabezpečovací systém Easy Intelliquard. Tento zabezpečovací systém je určen pro hlídání objektů proti narušení

Více

Sebury BC-2000. Manuál. karta / karta a kód / karta nebo kód. samostatný provoz. strana 1. JM VARIANT plus s.r.o.

Sebury BC-2000. Manuál. karta / karta a kód / karta nebo kód. samostatný provoz. strana 1. JM VARIANT plus s.r.o. Sebury Manuál karta / karta a kód / karta nebo kód BC-2000 samostatný provoz Dokumentace vytvořena dne 16. 9. 2008 poslední korekce dne 6. 6. 2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Popis Čtečka karet s klávesnicí

Více

manuál Manuál Kód + karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 26.7.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1

manuál Manuál Kód + karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 26.7.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Sebury W1-B Manuál Kód + karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 26.7.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Popis Kódová klávesnice, se čtečkou karet. Je možné zapojit do větších

Více

Vstupní jednotka E10 Návod na použití

Vstupní jednotka E10 Návod na použití Návod na použití Přístupový systém Vstupní jednotka E 10 Strana 1 Obsah 1 Úvod:... 3 2 Specifikace:... 3 3 Vnitřní obvod:... 3 4 Montáž:... 3 5 Zapojení:... 4 6 Programovací menu... 5 6.1 Vstup do programovacího

Více

Sebury W1-A Instalační manuál

Sebury W1-A Instalační manuál Sebury W1-A Dokumentace vytvořena dne 29.7.2011 Poslední korekce dne: 17.5.2013 VARIANT plus s.r.o. W1-A Obsah 1. POPIS... 3 1.1 ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI... 3 1.2 TECHNICKÉ PARAMETRY... 3 2. MONTÁŽ... 4 2.1

Více

Sebury BC-2000. Manuál. karta / karta + kód / kód nebo karta. samostatný provoz

Sebury BC-2000. Manuál. karta / karta + kód / kód nebo karta. samostatný provoz Sebury BC-2000 Manuál karta / karta + kód / kód nebo karta samostatný provoz VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 777 55 77 02 (pracovní doba 7:30 16:00,

Více

Pokojový programovatelný termostat. Flame Touch

Pokojový programovatelný termostat. Flame Touch Pokojový programovatelný termostat Flame Touch Pokojový termostat Flame Touch s intuitivním dotekovým ovládáním slouží k regulaci pokojové teploty na základě nastaveného programu nebo nastaveného topného

Více

manuál Sebury W2 Manuál Karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 12.8.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1

manuál Sebury W2 Manuál Karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 12.8.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Sebury W2 Manuál Karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 12.8.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Popis Čtečka karet pro venkovní / vnitřní použití. Čtečku je možné čtečku provozovat

Více

Instalační manuál DGP 641 LCD (LCD KLÁVESNICE) Instalační kód: 000000 Hlavní master kód: 123456

Instalační manuál DGP 641 LCD (LCD KLÁVESNICE) Instalační kód: 000000 Hlavní master kód: 123456 Instalační manuál DGP 641 LCD (LCD KLÁVESNICE) Instalační kód: 000000 Hlavní master kód: 123456 VARIANT plus s.r.o., Třebíč, Smila Osovského 35, tel. 0618/21440 strana 0 OBSAH 1.0 Popis 1 2.0 Instalace

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. Audio modulární systém se zapojením 1 + n. Série Stadio Plus

INSTALAČNÍ MANUÁL. Audio modulární systém se zapojením 1 + n. Série Stadio Plus INSTALAČNÍ MANUÁL Audio modulární systém se zapojením 1 + n Série Stadio Plus 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Vlastnosti systému... 2 3. Funkce systému... 2 4. Úvodní doporučení... 2 5. Instalace vstupního panelu...

Více

Kódová klávesnice s RFID čtečkou. ekey Strong OBRÁZEK KLÁVESNICE

Kódová klávesnice s RFID čtečkou. ekey Strong OBRÁZEK KLÁVESNICE Kódová klávesnice s RFID čtečkou ekey Strong OBRÁZEK KLÁVESNICE Autonomní kódová klávesnice s čtečkou RFID čipů pro ovládání elektrického zámku. Klávesnici je možné používat k vnitřnímu i venkovnímu použití.

Více

1. Popis. 1.1 Základní vlastnosti. 1.2 Technické parametry

1. Popis. 1.1 Základní vlastnosti. 1.2 Technické parametry 1. Popis Čtečka karet s klávesnicí. Disponuje reléovým výstupem, který lze ovládat kódem, kartou, nebo pro vyšší bezpečnost jejich kombinací. Na Wiegand port lze připojit externí čtečka, nebo jej lze naopak

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací. SV-270S Color

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací. SV-270S Color INSTALAČNÍ MANUÁL video sada s 2 vodičovou instalací SV-270S Color 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvodní doporučení... 2 3. Instalace napájecího zdroje FA-22... 2 4. Instalace vstupního panelu... 2 4.1. Instalace

Více

W1-A manuál Sebury W1-A Manuál Kód + karta samostatný provoz 2 samostatné reléové výstupy

W1-A manuál Sebury W1-A Manuál Kód + karta samostatný provoz 2 samostatné reléové výstupy Sebury W1-A Manuál Kód + karta samostatný provoz 2 samostatné reléové výstupy Dokumentace vytvořena dne 29.7.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Popis Kódová klávesnice, se čtečkou karet. Autorizace Počet

Více

Instalační návod. Pokojový termostat EKRTW

Instalační návod. Pokojový termostat EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 Obsah 1. Úvod...1 2. Instalace termostatu...2 3. Nastavení u v instalační nabídce...5 4. Technické parametry...9 1. Úvod Před spuštěním jednotky si tuto příručku

Více

ROČNÍKOVÝ PROJEKT: ZABEZPEČENÍ OBJEKTU: (Zabezpečení libovolného objektu)

ROČNÍKOVÝ PROJEKT: ZABEZPEČENÍ OBJEKTU: (Zabezpečení libovolného objektu) Střední průmyslová škola elektrotechnická a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Žatci ROČNÍKOVÝ PROJEKT: ZABEZPEČENÍ OBJEKTU: (Zabezpečení libovolného objektu) Datum vypracování: 18.5.2011

Více

NAM technology. Uživatelský manuál. REGGAE alarm verze: 1.01 07/2011

NAM technology. Uživatelský manuál. REGGAE alarm verze: 1.01 07/2011 NAM technology Uživatelský manuál REGGAE alarm verze: 1.01 07/2011 NAM system, a.s. Petra Cingra 840, 735 11 Orlová, Obchodní oddìlení divize PCO: Tel.: +420 596 531 140, GSM: +420 603 479 095, e-mail:

Více

Návod na obsluhu a programování kódové klávesnice Comelit 3348B

Návod na obsluhu a programování kódové klávesnice Comelit 3348B Návod na obsluhu a programování kódové klávesnice Comelit 3348B Blahopřejeme, koupili jste vysoce kvalitní produkt firmy Comelit. Tento produkt odpovídá všem právním úpravám a normám evropské unie. Děkujeme

Více

ALES 60/120. Infračervená obvodová paprsková bariéra

ALES 60/120. Infračervená obvodová paprsková bariéra ALES 60/120 Infračervená obvodová paprsková bariéra Tento dokument je autorským dílem společnosti TSS Group s.r.o. a vztahuje se na něj ochrana dle zákona 121/2000 Sb. (autorský zákon) v platném znění.

Více

ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY (EZS) JSOU FINANČNĚ MNOHEM DOSTUPNĚJŠÍ, NEŽ SI ŘADA LIDÍ MYSLÍ.

ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY (EZS) JSOU FINANČNĚ MNOHEM DOSTUPNĚJŠÍ, NEŽ SI ŘADA LIDÍ MYSLÍ. ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY (EZS) JSOU FINANČNĚ MNOHEM DOSTUPNĚJŠÍ, NEŽ SI ŘADA LIDÍ MYSLÍ. Cenově jsou srovnatelné například s běžnými elektrickými spotřebiči, které jsou v každé domácnosti samozřejmostí.

Více

Sebury Q3. Instalační manuál

Sebury Q3. Instalační manuál Sebury Q3 VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 635 (pracovní doba 7:30 15:30) www.variant.cz evs@variant.cz Tato dokumentace je vytvořena pro

Více

Amplicomm Ring Flash 250

Amplicomm Ring Flash 250 1 Návod na použití Amplicomm Ring Flash 250 Světelná signalizace bytového nebo domovního zvonku a zvonění telefonu 2 Obsah balení RF250: RingFlash 250 přijímač, napájecí adaptér (12V 1A), telefonní kabel,

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. Audio modulární systém se zapojením 4 + n. Série Stadio Plus

INSTALAČNÍ MANUÁL. Audio modulární systém se zapojením 4 + n. Série Stadio Plus INSTALAČNÍ MANUÁL Audio modulární systém se zapojením 4 + n Série Stadio Plus 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Popis vstupního panelu... 2 3. Instalace vstupního panelu... 2 3.1. Umístění zapuštěné krabice...

Více

Sebury BC verze 2.0. Instalační manuál

Sebury BC verze 2.0. Instalační manuál Sebury BC-2000 verze 2.0 VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 635 (pracovní doba 7:30 15:30) www.variant.cz evs@variant.cz Tato dokumentace je

Více

Infra závory ABT - 30 ABT - 60 ABT - 100. Popis: Aleph-9034-1

Infra závory ABT - 30 ABT - 60 ABT - 100. Popis: Aleph-9034-1 Infra závory ABT - 30 ABT - 60 ABT - 100 Popis: Přijímač Alarm (červená) Signalizuje poplach Level - Monitor (červená) Jas je závislý na síle přijímaného signálu Good - Stav (zelená) Signalizuje klidový

Více

Bezdrátový pokojový termostat. Flame RF

Bezdrátový pokojový termostat. Flame RF Bezdrátový pokojový termostat Flame RF Pokojový termostat Flame RF slouží k regulaci pokojové teploty na základě nastaveného programu nebo nastaveného topného režimu. Zvyšuje tak teplotní komfort místnosti

Více

Sebury BC verze 2.0. Instalační manuál

Sebury BC verze 2.0. Instalační manuál Sebury BC-2000 verze 2.0 Instalační manuál BC-2000 Obsah 1. POPIS... 3 1.1 ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI... 3 1.2 TECHNICKÉ PARAMETRY... 3 2. MONTÁŽ... 4 2.1 ZAPOJENÍ... 5 2.2 RESET NA TOVÁRNÍ NASTAVENÍ... 5 3.

Více

Univerzální autoalarm s imobilizérem a dálkovým startem PAS-02 Univerzální modul centrálního zamykání PCE-22

Univerzální autoalarm s imobilizérem a dálkovým startem PAS-02 Univerzální modul centrálního zamykání PCE-22 Univerzální autoalarm s imobilizérem a dálkovým startem PAS-02 Univerzální modul centrálního zamykání PCE-22 Úvod Děkujeme za nákup sady autoalarmu PAS-02 a modulu centrálního zamykání PCE-22. Jde o zařízení

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. Audio vstupní systém s přístupem (klávesnice) Instalace 4+n Série Stadio Plus

INSTALAČNÍ MANUÁL. Audio vstupní systém s přístupem (klávesnice) Instalace 4+n Série Stadio Plus INSTALAČNÍ MANUÁL Audio vstupní systém s přístupem (klávesnice) Instalace 4+n Série Stadio Plus 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Instalace zdroje... 2 3. Instalace dveřního panelu... 2 3.1. Umístění zapuštěné

Více

Univerzální autoalarm s imobilizérem PAA-02 Univerzální modul centrálního zamykání PCE-22. Úvod. Popis instalace: Poznámky k režimům:

Univerzální autoalarm s imobilizérem PAA-02 Univerzální modul centrálního zamykání PCE-22. Úvod. Popis instalace: Poznámky k režimům: Univerzální autoalarm s imobilizérem PAA-02 Univerzální modul centrálního zamykání PCE-22 Úvod Děkujeme za nákup sady autoalarmu PAA-02 a modulu centrálního zamykání PCE-22. Jde o zařízení umožňující střežit

Více

ECK-02N. verze 2.0. Instalační manuál. Kódová klávesnice

ECK-02N. verze 2.0. Instalační manuál. Kódová klávesnice verze 2.0 Kódová klávesnice VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 635 (pracovní doba 7:00 15:30) www.variant.cz evs@variant.cz Tato dokumentace

Více

Čtečka EDK2-OEM. Návod pro instalaci. Identifikační systém ACS-line. Popis EDK2-OEM.doc - strana 1 (celkem 5)

Čtečka EDK2-OEM. Návod pro instalaci. Identifikační systém ACS-line. Popis EDK2-OEM.doc - strana 1 (celkem 5) Čtečka EDK2-OEM Identifikační systém ACS-line Návod pro instalaci Popis EDK2-OEM.doc - strana 1 (celkem 5) Popis funkce Čtečky EDK2-OEM slouží pro čtení kontaktních čipů Dallas nebo bezkontaktních karet

Více

Návod k instalaci FC52PL. Kódové klávesnice

Návod k instalaci FC52PL. Kódové klávesnice Návod k instalaci Kódové klávesnice Obj.č.: *CA1362 FC52PL Kódová klávesnice FC52MA slouží pro ovládání jednoho nebo dvou relé pomocí dvou až šestimístného číselného kódu. Technická data: Napájení: 12V

Více

Čipový systém. návod na zapojení a užívání

Čipový systém. návod na zapojení a užívání Čipový systém návod na zapojení a užívání Technická data Řídící jednotka (VI200) Napájecí napětí 12/24 AC/DC 99 úložných míst v paměti Přípojka pro Mini-C-čtečku (anténu) přes oboustranný CODIX-bus 2 relé

Více

GPRS-A. Rychlý instalační manuál. Plná verze je dostupná na Firmware verze 1.00 gprs-a_sii_cz 02/18

GPRS-A. Rychlý instalační manuál. Plná verze je dostupná na   Firmware verze 1.00 gprs-a_sii_cz 02/18 GPRS-A Univerzální přenosový modul Rychlý instalační manuál Plná verze je dostupná na www.satel.eu Firmware verze 1.00 gprs-a_sii_cz 02/18 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel.

Více

PANEL. Indikátor napájení ON/OFF. Režim TATO TABULKA NEPLATÍ - V PRÍLOZE JE ZASLÁNO SPRÁVNÉ KONFIGUROVÁNÍ (PRERUŠENÍ)

PANEL. Indikátor napájení ON/OFF. Režim TATO TABULKA NEPLATÍ - V PRÍLOZE JE ZASLÁNO SPRÁVNÉ KONFIGUROVÁNÍ (PRERUŠENÍ) OVLADAČ AC8000 AC8000A KOMPAKTNÍ TERMOSTAT S MIKROPROCESOREM Vlastnosti: čtyří režimy: chlazení/větrání/topení/auto rychlost ventilátoru: vysoká/střední/nízká/automatická tři typy: pouze chlazení/chlazení

Více

BC-2000 KLÁVESNICE SE ČTEČKOU RFID Uživatelská příručka doplněk k originálnímu návodu (verze )

BC-2000 KLÁVESNICE SE ČTEČKOU RFID Uživatelská příručka doplněk k originálnímu návodu (verze ) BC-2000 KLÁVESNICE SE ČTEČKOU RFID Uživatelská příručka doplněk k originálnímu návodu (verze 3.3.2018) Specifikace: Napájecí napětí: 12V DC Klidový proud:

Více

Klávesnice EKB3. Stručný uživatelský návod k použití. Verze 1.00

Klávesnice EKB3. Stručný uživatelský návod k použití. Verze 1.00 Klávesnice EKB3 Stručný uživatelský návod k použití Verze 1.00 Vážený zákazníku. Tento stručný uživatelský manuál Vás přehlednou a jednoduchou formou seznámí se základní obsluhou Vašeho zabezpečovacího

Více

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4VIEWF OBSAH SOUPRAVY

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4VIEWF OBSAH SOUPRAVY PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4VIEWF OBSAH SOUPRAVY POZNÁMKY K INSTALACI Aby se zabránilo špatné detekci čidel, je nutné při instalaci sady do kovového nárazníku, použít sadu parkpodlozkakov. Věnujte pozornost

Více

Klávesnice EKB2. Instalační manuál. Verze 1.2

Klávesnice EKB2. Instalační manuál. Verze 1.2 Klávesnice EKB2 Instalační manuál Verze 1.2 Klávesnice EKB2 byla vyvinuta jako příslušenství bezpečnostního zařízení ESIM264. Základní funkce klávesnice EKB2: Plné zapnutí a vypnutí bezpečnostního zařízení

Více

Bezdrátový multizónový modul

Bezdrátový multizónový modul s 1 428 Bezdrátový multizónový modul pro podlahové vytápění / zónové topné systémy RDE-MZ6 Bezdrátový multizónový modul RDE-MZ6 s napájením AC 230 V Montáž na DIN lištu (součástí dodávky modulu) 2-polohová

Více

SPECTRA 1727. Instalační manuál Rychlé programování Uživatelský manuál. Instalační kód: 000000 Hlavní master kód: 123456

SPECTRA 1727. Instalační manuál Rychlé programování Uživatelský manuál. Instalační kód: 000000 Hlavní master kód: 123456 SPECTRA 1727 manuál SPECTRA 1727 Instalační manuál Rychlé programování Uživatelský manuál Instalační kód: 000000 Hlavní master kód: 123456 VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 568

Více

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4D OBSAH SOUPRAVY

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4D OBSAH SOUPRAVY PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-D OBSAH SOUPRAVY ZAPOJENÍ VE VOZE 5 7 x x 8 x x 9 žlutý 5 5 x MUTE 6 5 R 0 5 5 7 x x x 6 0 x M 98UV FBSN-D 5 5 0 6 černo- +/V hnědý šedo-červený MUTE R INSTALACE SENZORŮ H = 500

Více

ECK-02N verze 2.0 Instalační manuál Kódová klávesnice

ECK-02N verze 2.0 Instalační manuál Kódová klávesnice verze 2.0 Kódová klávesnice Obsah 1. POPIS... 3 1.1 ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI... 3 1.2 TECHNICKÉ PARAMETRY... 3 2. MONTÁŽ... 4 2.1 RESET NA TOVÁRNÍ NASTAVENÍ... 4 3. ZAPOJENÍ... 5 3.1 ZÁKLADNÍ ZAPOJENÍ NAPÁJECÍHO

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. antivandal kódová klávesnice. Série ROCK

INSTALAČNÍ MANUÁL. antivandal kódová klávesnice. Série ROCK INSTALAČNÍ MANUÁL antivandal kódová klávesnice Série ROCK 1. Obsah 1. Obsah...1 2. Vlastnosti systému...2 3. Instalace klávesnice na zeď...2 4. Popis a zapojení...2 5. Programování klávesnice...3 5.1.

Více

DIGITÁLNÍ POKOJOVÝ TERMOSTAT AVANSA Návod k použití

DIGITÁLNÍ POKOJOVÝ TERMOSTAT AVANSA Návod k použití DIGITÁLNÍ POKOJOVÝ TERMOSTAT AVANSA 2003 Návod k použití OBECNÁ UPOZORNĚNÍ Prostorový termostat AVANSA 2003 je vhodný pro ovládání většiny kotlů prodávaných v České republice. Může být snadno připojen

Více

DRÁTOVÁ LED KLÁVESNICE ver2.0 revize textu 06/2016 EKB3

DRÁTOVÁ LED KLÁVESNICE ver2.0 revize textu 06/2016 EKB3 DRÁTOVÁ LED KLÁVESNICE ver2.0 revize textu 06/2016 EKB3 Uživatelský manuál v2.0 Kompatibilita: ESIM264 v07.14.02 a vyšší ESIM364 v02.06.01 a vyšší Základní vlastnosti: Běžné zapnutí/vypnutí systému; Zapnutí/vypnutí

Více

WMS-21. Stanice pro měření rychlosti větru. Uživatelská příručka

WMS-21. Stanice pro měření rychlosti větru. Uživatelská příručka WMS-21 Stanice pro měření rychlosti větru Uživatelská příručka OMEGA Engineering Model WMS-21 měřič větru s dvěmi nastavitelnými signalizačními body Uživatelská příručka 1.0 ÚVOD OMEGA WMS-21 je měřič

Více

MODEL ZABEZPEČENÍ BYTU

MODEL ZABEZPEČENÍ BYTU Středoškolská technika 2010 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT MODEL ZABEZPEČENÍ BYTU Jakub Kubík Střední průmyslová škola elektrotechnická V Úžlabině 320, Praha 10 Jedná se o

Více

WiFi modul s teplotním senzorem. Sonoff TH16

WiFi modul s teplotním senzorem. Sonoff TH16 WiFi modul s teplotním senzorem Sonoff TH16 WiFi modul Sonoff TH16 je určen k měření teploty a vlhkosti a k ovládání externích spotřebičů vzdáleně přes internet. Využívá Cloud systému pro jednoduché připojení

Více

OVLÁDACÍ JEDNOTKA PRO-HC. Hydrawise Instalační manuál

OVLÁDACÍ JEDNOTKA PRO-HC. Hydrawise Instalační manuál OVLÁDACÍ JEDNOTKA PRO-HC Hydrawise Instalační manuál 0 OBSAH: Instalace str. 2 Připojení na zdroj 230V str. 2 Připojení vodičů od elmag. ventilů str. 4 Připojení čidla, nebo průtokoměru str. 4 Připojení

Více

Bezdrátový zabezpečovací systém s telefonním hlásičem. TEL Intelliguard

Bezdrátový zabezpečovací systém s telefonním hlásičem. TEL Intelliguard Bezdrátový zabezpečovací systém s telefonním hlásičem TEL Intelliguard 2 Bezdrátový zabezpečovací systém Děkujeme Vám, že jste si vybrali bezdrátový zabezpečovací systém TEL Intelliquard s telefonním hlásičem.

Více

Autonomní zámek LOG2

Autonomní zámek LOG2 Autonomní zámek LOG2 Identifikační systém ACS-line Návod pro instalaci Verze hardware LOG3.6 popis LOG2-6.doc - strana 1 (celkem 9) Popis funkce Modul LOG2 slouží pro ovládání a kontrolu vstupů pomocí

Více

Návod k použití PRODUKT: LED PANEL TYP: AE-IPAN

Návod k použití PRODUKT: LED PANEL TYP: AE-IPAN Návod k použití PRODUKT: LED PANEL TYP: AE-IPAN Vážení uživatelé, děkujeme Vám, že jste si vybrali produkt od společnosti Anadem Europe, která se zaměřuje na moderní LED osvětlovací techniku, LED světelné

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD ISP SAVER. identifikační snímač pro kontrolu přístupu

MONTÁŽNÍ NÁVOD ISP SAVER. identifikační snímač pro kontrolu přístupu MONTÁŽNÍ NÁVOD ISP SAVER OBSAH 1 Technické parametry... 3 2 Popis kontaktů... 4 2.1 Zadní strana snímače... 4 2.2 Přední strana snímače... 4 3 Schéma snímače... 5 4 Schéma instalační krabice... 5 5 Návod

Více

Popis a funkce klávesnice K3

Popis a funkce klávesnice K3 Popis a funkce klávesnice K3 originální anglický manuál je nedílnou součástí tohoto českého překladu Klávesnice K3 používá nejnovější mikroprocesorovou technologii k otevírání dveří, ovládání zabezpečovacích

Více

WiFi spínač ovládaný telefonem. Sonoff Basic/RF

WiFi spínač ovládaný telefonem. Sonoff Basic/RF WiFi spínač ovládaný telefonem Sonoff Basic/RF WiFi modul Sonoff je určen k ovládání externích spotřebičů vzdáleně přes internet. Využívá Cloud systému pro jednoduché připojení do WiFi sítě bez nutnosti

Více

DRÁTOVÁ LED KLÁVESNICE ver1.3 revize textu 11/2015 EKB3

DRÁTOVÁ LED KLÁVESNICE ver1.3 revize textu 11/2015 EKB3 DRÁTOVÁ LED KLÁVESNICE ver1.3 revize textu 11/2015 EKB3 Uživatelský manuál v1.4 Kompatibilita: ESIM264 v7.14.02 a vyšší ESIM364 v2.06.01 a vyšší Základní vlastnosti: Běžné zapnutí/vypnutí systému; Zapnutí/vypnutí

Více

Modelový příklad zabezpečení domu

Modelový příklad zabezpečení domu Modelový příklad zabezpečení domu V tomto případě se jedná o přízemní vesnický domek se sedlovou střechou (zemědělská usedlost) z počátku 20.století. Okna jsou orientována směrem do ulice (zleva: koupelna,

Více

Zabezpečovací systém určený k montáži do nákladních vozidel

Zabezpečovací systém určený k montáži do nákladních vozidel SE545 Zabezpečovací systém určený k montáži do nákladních vozidel Uživatelská příručka 1. Úvod Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil náš výrobek. Tento zabezpečovací systém představuje velký

Více

GSM IG Touch LCD. Záruční a pozáruční servis výrobků: ČIP Trading s.r.o., Milínská 130, Příbram 26101, tel: 318 628 235, obchod@cip.cz WWW.CIP.

GSM IG Touch LCD. Záruční a pozáruční servis výrobků: ČIP Trading s.r.o., Milínská 130, Příbram 26101, tel: 318 628 235, obchod@cip.cz WWW.CIP. GSM IG Touch LCD Zabezpečovací systém GSM Intelliguard Touch LCD je určen pro hlídání bytových a komerčních prostor. Nabízí plně integrovanou centrální jednotku s možností připojení bezdrátových detektorů.

Více

Obj. č.: 75 18 18. Obsah Strana Úvod + účel použití zařízení... 3 Rozsah dodávky... 3 NÁVOD K OBSLUZE. Verze 10/06

Obj. č.: 75 18 18. Obsah Strana Úvod + účel použití zařízení... 3 Rozsah dodávky... 3 NÁVOD K OBSLUZE. Verze 10/06 NÁVOD K OBSLUZE Obsah Strana Úvod + účel použití zařízení... 3 Rozsah dodávky... 3 Verze 10/06 Bezpečnostní předpisy... 4 Součásti detektoru pohybů... 5 Obj. č.: 75 18 18 Popis funkce poplachového zařízení...

Více

Technická příručka. Instalace Hygro Control. Montáž nebo výměna hygro termostatu

Technická příručka. Instalace Hygro Control. Montáž nebo výměna hygro termostatu Instalace Hygro Control Montáž nebo výměna hygro termostatu Tento postup musí provádět řádně kvalifikovaný technik, který má oprávnění pro obory elektrotechnika, hydraulika nebo chlazení. Společnost Zodiac

Více

KONEKTOROVÝ BLOK PRO BASLER ACE

KONEKTOROVÝ BLOK PRO BASLER ACE KONEKTOROVÝ BLOK PRO BASLER ACE Katalogový list 02/2018 ATEsystem s.r.o. Studentská 6202/17 708 00 Ostrava-Poruba Česká republika M +420 595 172 720 E atesystem@atesystem.cz W www.atesystem.cz INFORMACE

Více

Uživatelský manuál pro Klávesnici s RFID čtečkou SA-109

Uživatelský manuál pro Klávesnici s RFID čtečkou SA-109 Uživatelský manuál pro Klávesnici s RFID čtečkou SA-109 Kódová klávesnice s čtečkou RFID čipů pracuje jako autonomní jednotka bez nutnosti dokupovat ústřednu, ovládací jednotku apod. Vzhledově velice elegantní.

Více

Čtěte pozorně před samotnou instalací

Čtěte pozorně před samotnou instalací Instalační příručka Čtěte pozorně před samotnou instalací Upozornění: Pokud si nejste jisti správným zapojením proudu, popřípadě nebo jakýmkoli postupem, okamžitě instalaci ukončete. Zařízení je určeno

Více

KODÉR PRO 18 ÚČASTNÍKŮ S INTEGROVANOU HLASOVOU JEDNOTKOU 1072/5

KODÉR PRO 18 ÚČASTNÍKŮ S INTEGROVANOU HLASOVOU JEDNOTKOU 1072/5 KODÉR PRO 18 ÚČASTNÍKŮ S INTEGROVANOU HLASOVOU JEDNOTKOU 1072/5 VLASTNOSTI Modul řady 1155 Svorkovnice pro připojení 18 tlačítek (dvě tlačítka přímo na modulu) Konektor pro připojení rozšiřujícího modulu

Více

Popis a funkce klávesnice BC-2018

Popis a funkce klávesnice BC-2018 Popis a funkce klávesnice BC-2018 originální anglický manuál je nedílnou součástí tohoto českého překladu Klávesnice s čtečkou otisků prstů používá nejnovější mikroprocesorovou technologii k otevírání

Více

Instalační & Uživatelský manuál ACTIVE. Venkovní/vnitřní synchronizovaná IR bariéra s duálním paprskem

Instalační & Uživatelský manuál ACTIVE. Venkovní/vnitřní synchronizovaná IR bariéra s duálním paprskem Instalační & Uživatelský manuál ACTIVE Venkovní/vnitřní synchronizovaná IR bariéra s duálním paprskem 1. Vlastnosti * Maximální dosah 200 metrů (dle typu). * Volitelné nastavení synchronizace mezi TX a

Více

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-2D OBSAH SOUPRAVY

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-2D OBSAH SOUPRAVY PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-2D OBSAH SOUPRAVY ZAPOJENÍ VE VOZE 5 7 8 9 žlutý modrý 5 x MUTE 6 5 R 0 5 5 7 6 2 x 0 x 8 x PRIMER M 298UV x FBSN-2D 2 5 5 20 6 černo-modrý hnědý šedo-červený +2/2V MUTE R INSTALACE

Více

Detektor musí být umístěn v přímé viditelnosti na chráněnou skleněnou plochu.

Detektor musí být umístěn v přímé viditelnosti na chráněnou skleněnou plochu. FlexGuard Duální detektory tříštění skla FG - 715, FG - 730 Uživatelský návod Verze 1.1-1/2005 1. Úvod FG-715 a FG730 jsou duální detektory, které detekují tříštění skla na základě změn tlaku vzduchu (flex

Více

Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením.

Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. 1 Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Důležité poznámky k bezpečnosti 1. Před vlastní instalací pozorně

Více

HANDSFREE TELEFON. 1. Obsah NHEA GB2

HANDSFREE TELEFON. 1. Obsah NHEA GB2 HANDSFREE TELEFON NHEA GB2 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Vlastnosti... 2 3. Funkce systému... 2 4. Popis telefonu NHEA... 3 4.1. Popis... 3 4.2. Funkční tlačítka... 3 4.3. Stavová LED... 4 4.4. Nastavení hlasitosti

Více

EXPANDÉR NA DIN LIŠTU int-iors_cz 06/17

EXPANDÉR NA DIN LIŠTU int-iors_cz 06/17 INT-IORS INT-ORS EXPANDÉR NA DIN LIŠTU int-iors_cz 06/17 Expandér INT-IORS umožňuje rozšíření systém o 8 programovatelných drátových zón a 8 drátových programovatelných výstupů. Expandér INT-ORS E umožňuje

Více

PROGRAMOVATELNÝ DETEKTOR TEPLOTY td-1_cz 06/17

PROGRAMOVATELNÝ DETEKTOR TEPLOTY td-1_cz 06/17 TD-1 PROGRAMOVATELNÝ DETEKTOR TEPLOTY td-1_cz 06/17 1. Použití Detektor měří teplotu a může poskytovat informaci o: příliš nízké teplotě, např. ve sklenících, květinářstvích, dětských pokojích aj.; příliš

Více

Čtečka karet a otisků SF101 UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Čtečka karet a otisků SF101 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Čtečka karet a otisků SF101 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Dokumentace vytvořena dne 29.3. 2010 poslední korekce dne 4.7. 2011 1 Základní popis SF 101 je čtečka otisků prstů a karet. Čtečka pracuje jak autonomně,

Více

Instalační příručka. DEVIreg 610. Elektronický termostat.

Instalační příručka. DEVIreg 610. Elektronický termostat. Instalační příručka DEVIreg 610 Elektronický termostat www.devi.com Obsah 1 Úvod................... 3 1.1 Technické parametry...... 4 1.2 Bezpečnostní pokyny...... 5 2 Montážní pokyny............ 6 3

Více

Uživatelský návod s klávesnicí 1686V/1686H

Uživatelský návod s klávesnicí 1686V/1686H Uživatelský návod s klávesnicí 1686V/1686H OBSAH: 1.0 Úvod 3 2.0 Základní operace 3 2.1 Akustická signalizace 3 2.2 Světelná signalizace 4 2.3 Funkční klávesy 4 3.0 Popis signalizace 4 3.1 Popis indikátorů

Více

Bezdrátový zónový modul

Bezdrátový zónový modul s 1 428 Bezdrátový zónový modul pro podlahové vytápění / zónové topné systémy RDE-MZ6 Bezdrátový zónový modul RDE-MZ6 s napájením AC 230 V Montáž na DIN lištu (součástí dodávky modulu) 2-polohová regulace

Více

Sada videotelefonu RL-10F

Sada videotelefonu RL-10F Sada videotelefonu RL-10F Návod k použití Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek značky S-NET Secutiry. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Důležité poznámky

Více

Barevný hands free videotelefon s LCD displejem

Barevný hands free videotelefon s LCD displejem Typ : EH9100CW EH9160CW Barevný hands free videotelefon s LCD displejem Barevný hands free videotelefon s interkomem, elektronickým zvoněním a vedením videosignálu pomocí koaxiálního kabelu. Instalace

Více

Instalační návod. Souprava digitálního tlakoměru BHGP26A1

Instalační návod. Souprava digitálního tlakoměru BHGP26A1 Instalační návod Souprava digitálního tlakoměru BHGP6A BHGP6A Souprava digitálního tlakoměru Instalační návod Obsah Strana Instalace Příslušenství... Instalace... Pracovní postup... Provozní kontrola...

Více

Sebury BC Manuál. Kód + karta. Samostatný provoz / Wiegand 26. Dokumentace vytvořena dne strana 1. JM VARIANT plus s.r.o.

Sebury BC Manuál. Kód + karta. Samostatný provoz / Wiegand 26. Dokumentace vytvořena dne strana 1. JM VARIANT plus s.r.o. BC200 Sebury BC-200 Manuál Kód + karta Samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 2.8.20 JM VARIANT plus s.r.o. strana K3/K5/BC2000 Popis Čtečka karet s klávesnicí pro autonomní pouţití.

Více

Modem Comtrend VR-3026e v2

Modem Comtrend VR-3026e v2 Comtrend VR-0e v návod ke snadné instalaci Na CD naleznete instruktážní videa (např. jak nastavit WiFi) Jednoduše zapojíte s přiloženým CD POWER ON/OFF RESET USB LAN A/V LAN @ LAN @ LAN TV LAN @ Power

Více

Příslušenství ACK200 kabelový svazek

Příslušenství ACK200 kabelový svazek 1.7.2018 NÁVOD K INSTALACI Příslušenství ACK200 kabelový svazek HK 200S + SMO20 HK 200S + SMO40 Obsah 1 Všeobecné informace 4 Obsah balení ACK 200 4 2 Elektrické připojení 5 Připojení napájení 5 Připojení

Více

DOMOVNÍ DOROZUMÍVACÍ SYSTÉMY Handsfree audiotelefon (pro analogový audio systém Videx 4+n) Art Návod pro nastavení a instalaci.

DOMOVNÍ DOROZUMÍVACÍ SYSTÉMY Handsfree audiotelefon (pro analogový audio systém Videx 4+n) Art Návod pro nastavení a instalaci. DOMOVNÍ DOROZUMÍVACÍ SYSTÉMY Handsfree audiotelefon (pro analogový audio systém Videx 4+n) Art. 5118 Návod pro nastavení a instalaci Vid-9264-1 Tlačítka a ovládání Servisní tlačítko Po stisknutí tlačítka

Více

DPA-FP. Manuál. otisk prstu. samostatný provoz. manuál. Dokumentace vytvořena dne poslední korekce dne:

DPA-FP. Manuál. otisk prstu. samostatný provoz. manuál. Dokumentace vytvořena dne poslední korekce dne: DPA-FP Manuál otisk prstu samostatný provoz Dokumentace vytvořena dne 8. 6. 2011 poslední korekce dne:26.3.2013 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Popis Čtečka otisků prstů pro venkovní / vnitřní použití.

Více

Stručný návod k rychlému použití XL370/XL375

Stručný návod k rychlému použití XL370/XL375 Stručný návod k rychlému použití XL370/XL375 Co je v balení Základní stanice (XL375) Základní stanice (XL370) Poznámka * Balení s více sluchátky obsahuje více sluchátek, nabíječek a napájecích adaptérů.

Více

KP-140 PG2/KP-141 PG2

KP-140 PG2/KP-141 PG2 KP-140 PG2/KP-141 PG2 PowerG obousměrná bezdrátová klávesnice Uživatelský manuál 1. Představení KP-140 PG2 a KP-141 PG2 jsou obousměrné bezdrátové PowerG klávesnice kompatibilní s ústřednami POWERMASTER.

Více

BEZDRÁTOVÉ POKOJOVÉ ČIDLO CTC

BEZDRÁTOVÉ POKOJOVÉ ČIDLO CTC Návod na montáž a údržbu BEZDRÁTOVÉ POKOJOVÉ ČIDLO CTC CZ verze 1.0 Obsah 1. Instalace 1.1. Seznam dílů 1.2. Displej a LED 1.3. Umístění 1.4. Elektrické zapojení 2. První spuštění 3. Funkce 3.1. Nastavení

Více

Zesilovač a router RD-GB2A Dvoudrátová nepolarizovaná instalace GB2

Zesilovač a router RD-GB2A Dvoudrátová nepolarizovaná instalace GB2 INSTALAČNÍ NÁVOD Zesilovač a router RD-GB2A Dvoudrátová nepolarizovaná instalace GB2 1. ÚVOD Především bychom Vám chtěli poděkovat a pogratulovat, že jste si koupili tento produkt. Náš závazek, dosáhnout

Více

POKOJOVÁ STANICE ESTER 04.1

POKOJOVÁ STANICE ESTER 04.1 POKOJOVÁ STANICE ESTER 04.1 Návod k obsluze Pokojová stanice ESTER je určena pro vzdálené ovládání počítače ESRAK, monitoring automatické kotelny s možností úpravy parametrů bez nutnosti přítomnosti obsluhy

Více

Bezdrátový zabezpečovací systém s telefonním hlásičem. TEL Intelliguard

Bezdrátový zabezpečovací systém s telefonním hlásičem. TEL Intelliguard Bezdrátový zabezpečovací systém s telefonním hlásičem TEL Intelliguard Verze: 1.10 2 Bezdrátový zabezpečovací systém Děkujeme Vám, že jste si vybrali bezdrátový zabezpečovací systém TEL Intelliquard s

Více