Základní škola HOSTIVICE, U Zámecké zdi Co se děje

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Základní škola HOSTIVICE, U Zámecké zdi 1704. Co se děje"

Transkript

1 Základní škola HOSTIVICE, U Zámecké zdi 1704 Co se děje ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

2 Výzva : stále hledáme nové redaktory, kteří chtějí přinášet čtenářům reportáže a obrázky ze života naší školy hledáme hledáme šikovné ilustrátory a kreslíře komiksů milí žáci, učitelé i vychovatelé, přinášejte své příspěvky do redakce časopisu elektronicky na adresu erbova@zs.hostivice.cz osobně do školní knihovny nově také do schránky časopisu umístěné v chodbičce před knihovnou Janička projekt - ukončení Od listopadu 2014 do června 2015 měli žáci některých tříd možnost, aby v jejich vyučovacích hodinách byla přítomna lektorka, rodilá mluvčí, p. Luisa Simek. Během společných setkání procvičovali a rozšiřovali slovní zásobu, komunikovali, plnili různé úkoly mohli aktivně využít anglický jazyk. Při aktivitách byl vždy přítomen vyučující daného předmětu, aby případně pomohl a byl oporou. V závěru projektu byly vyplněny evaluační dotazníky. Zde jsou některá hodnocení žáků: Na hodiny jsem se těšil, a byl jsem překvapen, že docela rozumím Někdy byla i sranda při vzájemných rozhovorech Nic se nezměnilo, na hodiny angličtiny chodím rád Jsem ráda, že jsem mohla mít v hodinách paní Luisu, pomůže mi to v dalším učení, když ze základní školy odejdu Poděkování patří všem, kteří se na realizaci projektu v naší škole podíleli. Ing. Vlasta Lišková Anglický speciál jako reakce na silné zážitky z cesty do Velké Británie vzniklo toto speciální číslo časopisu. Podíleli se na něm i žáci kroužků anglického jazyka, kteří na zájezdu sice nebyli, přesto své příspěvky napsali pečlivě a s nadšením. Podívejte se tedy s našimi redaktory do Velké Británie Londýna, Oxfordu a Warner Bros studia za Harry Potterem. Vítejte ve světě kouzelníků S angličtinou nejsou pozadu ani nejmenší školáčci. Nahlédněte s námi do dopisů posílaných kamarádům ve Francii, kteří se také snaží naučit anglickému jazyku. Martina Erbová ZA ZDÍ školní časopis Základní školy v Hostivici Obrázky použité k ilustraci stránek časopisu : AJ SPECIÁL fotografie náleží z velké části archivu redakce č /15 2.ročník vychází nebo jsou autorizovány Vedoucí redakce : Martina Erbová Redaktorky : Veronika Křížová Iveta Šenerová Tady může být i tvé jméno, zkus se s námi pustit do psaní příštího čísla časopisu.

3 Poslední společná lekce byla ve znamení hodnocení a předávání certifikátů. Během celého roku děti procvičovaly slovní zásobu, doplňovaly a vyhledávaly vhodné výrazy do příběhů a textů písniček, hrály různé hry, pracovaly s IAT, poslouchaly instrukce a podle nich vybarvovaly, dokreslovaly postavičky, zvířátka, vybavení domu... Na závěr vznikla společná fotografie. Za její technickou realizaci děkuji Filipu Hodačovi a jeho rodičům. Vlasta Lišková

4 PUTOVÁNÍ ZA HARRY POTTEREM Den první Naše potterovské putování začíná v pondělí 25.května ve 14:45. Z Hostivice, z parkoviště u Lidlu, nás kromě rodičů vyprovází i déšť. Jakoby nám sliboval, že bude naším společníkem celou cestu. O Velké Británii se tvrdí, že není den, aby nepršelo alespoň chvíli. Čeká nás velmi únavná a dlouhá cesta, ale s tím jsme počítali. Ještě, že v naší bandě jsou takoví baviči, jako je Lukáš Rypka a Matěj Petkov, kteří se svými poznámkami starají o zábavu celého autobusu. V 18:50 opouštíme naší rodnou zem a přejíždíme hranice do Německa. Mobilní operátoři posílají zprávy, že se tarify hovorů viditelně zvyšují. Poplatky za toalety při zastávkách nejsou zrovna levné a od této chvíle je zaplatíme pěkně v eurech. Den druhý Další zastávky jsou v Belgii a Holandsku. V 5:03 nás vítá operátor ve Francii. Podle rozpisu cestovky máme přes kanál projet podmořským tunelem. V poslední chvíli se ale dozvídáme, že se v přístavu Callais nalodíme na trajekt. Máme ze zprávy radost, je to pro většinu z nás premiéra. Trajekt nám připadá jako menší nákupní centrum. Nechybí tu obchody a restaurace, ale my tu zatím peníze neutrácíme. Svačiny máme bohaté z domova a suvenýry nakoupíme až v Anglii. Stoupáme tedy na střechu trajektu, a protože už je světlo, rozhlížíme se po blížícím se pobřeží Velké Británie. Líbí se nám útesy čnící přímo z moře. V 7:32 britského času vyjíždí autobus z trajektu a míříme do Londýna. Prvním ze zážitků je projížďka po řece Temži. Z lodi si prohlížíme Tower Bridge, Sharp (skleněné budovy tyčící se nad městem), hlavní nádraží a proslulé obrovské kolo London Eye, ze kterého zanedlouho máme možnost vidět skoro celé město z ptačí perspektivy. Z té výšky se některým točí hlavy a jsou rádi, že se vracíme zpět na pevnou zem. Po mostě přecházíme přes řeku Temži, obdivujeme budovu Parlamentu a dominantu města - Big Ben. Míjíme Westminster Abbey, kde se tradičně konají svatby všech členů královské rodiny a míříme na Trafalgar square,k památníku kapitána Nelsona.

5 Dalším bodem programu je návštěva muzea Ripley s Believe It or Not. Jsou zde představená různá znetvoření lidského těla, doslova hříčky přírody. Výstava se člověku vryje do paměti a opravdu nás baví. Kromě různě zdeformovaných těl jsou částí expozice i obrazy tvořené z nejrůznějších materiálů a různými technikami. Například obraz z kouře, počítačových kláves, plastových víček, sestavený ze slov nebo bonbónů. Jsou tu i díla namalovaná rtěnkou nebo krajina vytvořená za pouhou minutu. Ještě nesmíme zapomenout na Buckingham Palace, kde sídlí královna, kterou ale tentokrát nezahlédneme. Vracíme se od London Eye po Temži zpátky k autobusu a těšíme se na naše nové rodiče. Poznáváme nové zvyky, povídáme si v angličtině o naší zemi, našich rodinách a zájmech. Den třetí Adoptivní rodiče nám připravují snídani, balí svačinu na celý dnešní den a odváží nás zpět k meeting point. Protože naše cesta míří hlavně za Harry Potterem, čeká nás dnes prohlídka míst, kde se natáčely různé scény ze série filmů. Stejně jako Harry a jeho přátelé procházíme v katedrále chodbou s překrásnou, ozdobnou klenbou. V Oxfordu stoupáme po schodišti, na kterém v prvním díle vítá nováčky profesorka McGonagallová. V krásném parku, kde posedávají a odpočívají studenti univerzity, nasáváme zdejší atmosféru. Dnešní den je také vyhrazen shoppingu. Protože jsme turisté, nakupujeme dárky, které přivezeme domů. Večer se vracíme zpět na meeting point, kde nás opět vyzvedávají naši adoptivní rodiče. Jako správní Češi se těšíme hlavně na večeři. Po celodenním čerpání nových zážitků a svačinovém stravování doufáme, že nás v rodinách čeká hostina. Dnes ale díky únavě s rodinou moc času netrávíme, našim hostitelům je jasné, že potřebujeme především odpočívat. Den čtvrtý Dnes nás čeká top programu návštěva Warner Bros studia. Při snídani dáváme našim rodičům malé dárky přivezené z Čech a vlastně se tím s nimi loučíme. První zastávkou je Tower of London, kde jsou vystavené repliky korunovačních klenotů. Nechybí projížďka londýnským metrem. Naši slovenští spolucestující z Bardejova, protože metro neznají, jsou jím nezvykle překvapeni, což nám připadá trochu nepochopitelné. Z metra přestupujeme do vlaku, kterým jedeme k autobusu Warner Bros studia.

6 A je to tady! Stojíme před branou studia, kde se natáčela většina scén z proslulých filmů. Nesmí chybět desítky selfieček před budovou studia. Dostáváme pas Harryho Pottera průkaz o návštěvě studia a už vstupujeme do magického světa kouzelníků. Doslova a do písmene jdeme po stopách Harryho Pottera. Jsme nadšení z kostýmů, rekvizit, postav domácích skřítků a jiných nadpřirozených bytostí, kouzelnických dopravních prostředků ( košťata, létající auto, vozík z Gringottovy banky, Knight bus ). Prohlížíme si Hagridovu chýši, Brumbálovu pracovnu, Snapeovu laboratoř, Harryho pokojíček ( přístěnek pod schody ), jeho studentský pokoj v Nebelvírově koleji i dům rodiny Rona Weesleyho. Konečně na vlastní oči vidíme nástupiště 9¾ i s celým Bradavickým expresem, slavnou myslánku, pohár Tří kouzelníků, kouzelnické hůlky, Harryho sovu Hedviku, kouzelnické šachy, učebnici Obludné obludárium, mozkomory a obchůdky z Příčné ulice. Přichází největší zážitek model školy čar a kouzel Bradavice. Překvapivá je velikost modelu, přitom naopak člověka zaráží, že s jeho pomocí byly natočeny scény, které ve filmu vypadají jako skutečné. Nakupujeme poslední suvenýry, které tady pochopitelně nejsou zrovna nejlevnější. Můžeme si koupit celé hábity, kouzelné hůlky a veškerou kouzelnickou výbavu. Tak velké kapesné ale nemáme, tak si vybíráme přívěsky relikvií smrti nebo menší publikace o natáčení.

7 Je škoda, že musíme studio opustit a vyrazit na zpáteční cestu domů. Rádi bychom si ho prošli ještě několikrát a prohlédli si další detaily. Loučíme se tedy s Harry Potterem i s celou Anglií. Nastupujeme do autobusu a vyrážíme domů. Jsme zmoženi dojmy a neobvyklými zážitky, takže většinu cesty ( kromě noční plavby na trajektu ) pospáváme. Den pátý Protože se všichni těšíme domů, zdá se cesta autobusem nekonečná. Poslední zastávka je v Chebu, kde se loučíme s novými kamarády z tohoto města. A konečně, další zastávka je Hostivice. Přestože jsme nabrali obrovské zpoždění, vítají nás naši nedočkaví praví rodiče ( a s nimi deštivé počasí, stejně jako při odjezdu ). Opět jako správní Češi odhadujeme, co nám maminky uvařily dobrého. Je super, že je pátek, že máme čas všechno převyprávět, rozdat dárečky, pochlubit se fotkami a hlavně, že se můžeme o víkendu pořádně dospat. Nikdo z nás nelituje, že jsme se po stopách Harryho Pottera vydali. Přestože nás vyprovázel déšť, Anglie nedostála své pověsti a měli jsme krásné počasí. Moc ráda bych se tam ještě někdy vrátila, ale myslím, že by mi chyběla ta skvělá parta, která se sešla právě na tomhle putování. Za nás všechny chci moc poděkovat paní učitelce Liškové, která nám všechny ty silné zážitky umožnila. Obdivujeme její humor, to že se dokáže naladit na naši notu. Chápe naše výstřelky i poklesky, řeší s námi nejroztodivnější situace a především se nás dokáže zastat. Naučila nás všímat si památek, vidět, že každá budova má svůj charakter. Upozorňovala nás na nejrůznější detaily, vysvětlovala nám, že každý stát je výjimečný a že má svou jedinečnou kulturu. Rozhodně si při každé budoucí návštěvě Velké Británie vzpomenu právě na paní učitelku Liškovou. Iveta Šenerová 9.A

8 Při vstupu do studia Warner Bros každý z návštěvníků dostal na památku PAS HARRYHO POTTERA. Další milý suvenýr a upomínka na svět kouzelníků, do kterého jsme mohli nahlédnout. Vždyť i natáčení filmu je jedno velikánské kouzlo.

9

10 Žáci z 5.tříd do tohoto speciálu připravili přehledy některých informací o Harry Potterovi, jeho kamarádech i protivnících. Knihy Joanne Rowlingové jsou celosvětově známé a dětmi velmi oblíbené. Názvy jednotlivých dílů: 1. Harry Potter a Kámen mudrců 2. Harry Potter a Tajemná komnata 3. Harry Potter a Vězeň z Azkabanu 4. Harry Potter a Ohnivý pohár 5. Harry Potter a Fénixův řád 6. Harry Potter a Princ dvojí krve 7. Harry Potter a Relikvie smrti Všechny díly byly vydány knižně a také zfilmovány. Poslední sedmý knižní díl byl zfilmován ve dvou částech, takže filmů je osm. Autorka knih o Harry Potterovi Joanne Rowlingová je britská spisovatelka. Narodila se 31.července 1965 v Yate. Její významná díla jsou knihy o Harry Potterovi, Prázdné místo či Volání kukačky. Má dvě dcery a jednoho syna. Jejím manželem je Neil Murray. Denisa Černochová 5.A Harry Potter Hry (Sporty) Famfrpál v originále Quidditch. Každý tým má sedm hráčů: 3 střelce, 2 odrážeče, 1 brankáře a 1 chytače. Hra s košťaty, potloukem (černý, ze železa, v průměru 10 palců, jako dělová koule, snaží se shodit co největší počet hráčů z košťat), camrálem (velký jako fotbalový míč = 12 palců v průměru, červený) a zlatonkou (velká jako vlašský ořech, zlatá, s křidélky). Šachy když někdo někomu vyřadí figurku, tak se rozpadne. Soubojnický klub dvojice proti sobě bojovaly s hůlkami. Létání na kouzelných tvorech létali na kouzelných tvorech. Pohár tří kouzelníků kouzelníci mají tři úkoly, které musí splnit. Tereza Vančurová 5.C

11 Hlavní postavy z filmu Harry Potter Harry Potter Daniel Radcliffe - *23.července 1989, hlavní postava celé série filmů, v roce 2000 byl osloven režisérem Chrisem Columbusem, aby se zúčastnil konkurzu na roli Harryho Pottera. Český dabing Vojtěch Kotek. Hermiona Grangerová Emma Watson - *15.dubna 1990 v Paříži, žije v Oxfordu se svou matkou. Její první láskou byl Tom Felton (Draco Malfoy), do kterého se zamilovala během natáčení. Ron Weasly Rupert Grint - *24.srpna 1988 v Herfortshire jako nejstarší z pěti dětí. Role v díle Harry Potter a kámen mudrců byla jeho vůbec první herecká zkušenost. Draco Malfoy Tom Felton - *22.září 1987 v Londýně, k herectví se dostal již v 8 letech. Rodné jméno Thomas Andrew Felton. Jeho oblíbeným koníčkem je rybaření a sporty. Ginna Weaslyová Bonnie Wright - *17.února 1991, na obrazovce se objevila už v roce Celým jménem Bonnie Kathleen Wright, ráda zpívá, maluje, surfuje a tančí balet. Ralph Fiennes Dominik Černoch 5.A Řekli byste, že tenhle sympatický mladý muž je hlavní záporák Lord Voldemort?

12 Začátkem tohoto roku se třídě 2.D naskytla možnost dopisovat si s žáky francouzské školy v Toulouse. Poprvé dostaly děti dopisy od svých francouzských kamarádů v lednu. Od té doby jsme si vyměnili další tři dopisy. V prvním dopise se děti nejprve představily, v dalším psaly o svých zájmech a v posledním o své rodině. Naši francouzští kamarádi jsou různého věku, od 1. do 4. třídy. Těm nejmladším pomáhá paní učitelka, přesto máme občas trochu problémy vyluštit francouzský rukopis :-) Dopisy zatím píšeme společně ve škole a společně si i čteme došlou korespondenci. Děti díky dopisování mají motivaci k učení cizího jazyka a poznávání cizích zemí. V září se těšíme na nové zprávy od našich francouzských spolužáků. Radka Pechová, třídní učitelka 2.D

13

14

15 První emotikony, jak se smajlíkům také říká, použil 19. září roku 1982 americký profesor Scott Elliot Fahlman z Carnegie Mellon University v Ohiu, když navrhl v u svým kolegům, aby části ů, které jsou myšleny v žertu nebo které jsou veselé, označovali symbolem : ), zatímco ty části, které obsahují nějakou nepříjemnou informaci, doplnili symbolem : (. Značky, které tyto dva historicky první smajlíky obsahují, lze najít bez ohledu na jazyk a vědní obor na jakékoli klávesnici, takže jejich použití se mohlo stát univerzálním. Dnes už jsou smajlíky, jednoduché grafické značky poskládané ze symbolů počítačové klávesnice, součástí velkého množství ů, příspěvků v internetových fórech i na chatech a SMS zpráv. Není divu na to, aby si na ně zvykli, měli lidé více než čtvrt století. Emotikony se vyjadřuje velké množství situací a lidských vlastností a jejich výčet by byl velmi dlouhý. Chatovací servery a programy pro rychlou komunikaci jako ICQ nebo Skype obsahují celé galerie smajlíků. Ty už nejsou tak jednoduché, aby k jejich vyjádření stačila klávesnice počítače a jakou barevné. Vycházejí z návrhu žlutého usměvavého obličeje, který už v roce 1963 vymyslel americký grafik a kreslíř Harvey Ross Ball. Emotikon (používá se i varianta emotikona a český ekvivalent smajlík) je grafický symbol složený obvykle z interpunkčních a speciálních znaků, který vyjadřuje pisatelovu náladu, postoj či emoce. Jde o speciální formu ASCII art, jejíž význam se musí interpretovat při otočení o 90 doprava. Smyslem používání emotikonů je zkrácení jednoznačného zápisu, emotivní doplnění či podtržení významu. Protože je internet a textová telekomunikace poměrně nový druh dorozumívání, člověk je stále podvědomě zvyklý vidět tvář, nebo alespoň slyšet hlas svého protějšku. Největší problém těchto médií pak vzniká, když se nedá pochopit smysl nějakého výrazu (který může skrývat dvojsmysl), protože je nemožné zjistit emocionální stav komunikujícího. Ze sociologicko-psychologického hlediska byl tedy vznik emotikon předvídatelný. Tady jsou některé nejpoužívanější ( nejznámější ) emotikony : :) úsměv :DD hlasitý smích ;-) žert (spiklenecké mrknutí) :-( smutek :,-( pláč :-P vyplazený jazyk :-o údiv :-O zděšení :- neutrální výraz (znám jako "Poker Face") >:( naštvání :-/ nespokojený, souhlas s něčím záporným :-X smajlík to jsem neměl říkat :-* polibek :-{} polibek (zkratka z ICQ) Další skupinou jsou zkratky, vycházející z angličtiny. Jejich používání je oblíbené především mezi mládeží. Mnohý rodič textovku plnou těchto zkratek vůbec nevyluští a má pocit, že ji psal mimozemšťan. Přesto jsou mezinárodně uznávané. B4 Before ASAP As Soon As Possible BTW By the Way 2MORO Tomorrow CUZ Because CU See you L8R Later D8 Date LOL Laugh Out Loud RUOK? Are you OK? AKA Also Known As 6Y sexy

16

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury)

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Bleskový výsadek MOA v Anglii (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Rakovník jsme opouštěli ve středu 12. 9. kolem třetí hodiny odpolední. Přijel pro nás zájezdový autobus, kterým jsme po chvíli dorazili

Více

Anglie, březen dětí z Květňáku, dvě učitelky, 1 průvodce z cestovní kanceláře CHA-CHA

Anglie, březen dětí z Květňáku, dvě učitelky, 1 průvodce z cestovní kanceláře CHA-CHA Anglie, březen 2019 42 dětí z Květňáku, dvě učitelky, 1 průvodce z cestovní kanceláře CHA-CHA 13.3. vyrážíme ve 14:00 od Květňáku. Míříme přes Německo, Belgii a Francii do Anglie. Střídáme se pravidelně

Více

Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Mgr. Petra Jakšíková III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Mgr. Petra Jakšíková III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název projektu Číslo projektu Název školy Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ CZ.1.07/1.5.00/34.0748

Více

Speciální ZŠ a MŠ Adresa

Speciální ZŠ a MŠ Adresa Subjekt: Speciální ZŠ a MŠ Adresa U Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programu CZ. 1. 07 Název op. Programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy: 21 Název výzvy: Žádost o fin.

Více

Londýn 1. Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN

Londýn 1. Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN Vážení rodiče, Nabízíme Vašim dětem cestování za poznáním a zdokonalením jazykových znalostí do Anglie. Jedná se o 6-denní zájezd

Více

Charakteristika knihy úrovně 1 (Rowlingová: Harry Potter a Kámen mudrců) Materiál vzniklý v rámci projektu LIFT2

Charakteristika knihy úrovně 1 (Rowlingová: Harry Potter a Kámen mudrců) Materiál vzniklý v rámci projektu LIFT2 Popis reprezentativní knihy tzv. Quick Scan Záhlaví: Bc. Markéta Pechačová J. K. Rowlingová / Harry Potter a Kámen mudrců / 1997 (v angl. originále); 2000 v ČR / úroveň 1 Úvodní poznámky: Kniha Harry Potter

Více

Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na

Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na Zličíně pro naši paní průvodkyni. Všichni jsme se moc

Více

Během pěti dnů, včetně cesty autobusem, jsme toho stihli vidět a zažít docela hodně.

Během pěti dnů, včetně cesty autobusem, jsme toho stihli vidět a zažít docela hodně. Jazykový pobyt v Anglii Vybraní žáci 2. stupně naší školy spolu s žáky ZŠ Horní Suchá se ve dnech 15.11. 20.11.2015 zúčastnili jazykového pobytu v Anglii. Celkem se jednalo o 40 žáků a 4 pedagogy (Mgr.

Více

To nejlepší z Anglie. 1.den: odjezd z Vimperka v podvečerních hodinách a přesun přes SRN do Belgie.

To nejlepší z Anglie. 1.den: odjezd z Vimperka v podvečerních hodinách a přesun přes SRN do Belgie. To nejlepší z Anglie Termín: 23. 4. - 29. 4. 2016 Program: 1.den: odjezd z Vimperka v podvečerních hodinách a přesun přes SRN do Belgie. 2 den:. Celodenní návštěva hlavního města EU Bruselu. Dopoledne

Více

Pak jsme si přeřídili čas o hodinu zpět, řidiči se zařadili do levého pruhu a po dálnici jsme vyrazili směrem na Londýn. První den jsme nachodili

Pak jsme si přeřídili čas o hodinu zpět, řidiči se zařadili do levého pruhu a po dálnici jsme vyrazili směrem na Londýn. První den jsme nachodili ANGLIE 2019 16.června se sedmnáct studentů obchodní akademie vydalo za poznáním za Lamanšský průliv. Na programu cesty bylo poznat nejen hlavní město Spojeného království, ale také místa mimo Londýn. Po

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

HARRY POTTER A KÁMEN MUDRCŮ TEST

HARRY POTTER A KÁMEN MUDRCŮ TEST AUTOR Mgr. Jana Pikalová HARRY POTTER A KÁMEN MUDRCŮ TEST OČEKÁVANÝ VÝSTUP ověření znalosti knihy, porozumění textu FORMA VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU test s možností výběru odpovědi POUŽITÍ otázky jsou zaměřeny

Více

Velká Británie - Londýn. již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!!

Velká Británie - Londýn. již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!! Velká Británie - Londýn již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!! Budovy Parlamentu s věží Big Ben, Westminsterské opatství, Buckinghamský palác, Tower of London, Tower Bridge, Katedrála Sv. Pavla,

Více

JAZYKOVĚ-POZNÁVACÍ POBYT FRANCIE, ANGLIE

JAZYKOVĚ-POZNÁVACÍ POBYT FRANCIE, ANGLIE JAZYKOVĚ-POZNÁVACÍ POBYT FRANCIE, ANGLIE Termín:21. 11. 28. 11. 2015 1. den odjezd z ČR přes Německo a Belgii do Paříže. 2. den v ranních hodinách příjezd do PAŘÍŽE: návštěva Eiffelovy věže, pěší prohlídka

Více

NOC S ANDERSENEM ANEB VÝLET DO BRADAVIC ZŠ VELKÝ OŘECHOV

NOC S ANDERSENEM ANEB VÝLET DO BRADAVIC ZŠ VELKÝ OŘECHOV NOC S ANDERSENEM ANEB VÝLET DO BRADAVIC 1.4.2016 ZŠ VELKÝ OŘECHOV V rámci celorepublikové akce, která se koná každý rok pod názvem Noc s Andersenem na podporu a rozvoj čtenářské gramotnosti, jsme si pro

Více

Má cesta z Prahy do Londýna únor 2018

Má cesta z Prahy do Londýna únor 2018 Má cesta z Prahy do Londýna únor 2018 Cestopis: A. M. Bera Moje cesta začala v Praze. Do Londýna jsem jel autem (obr. 1). Cesta trvala 18 hodin. Když jsem dorazil, nebyl to přímo Londýn. Bydlel jsem ve

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I Z M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U Pro časopis ZÁMEČEK foto, text: František Miker, Lukáš Pěkný, Aleš Dvořák Mukačevo Ukrajina, dne 2. 7.

Více

Jazykový Poznávací zájezd. Londýn a Windsor

Jazykový Poznávací zájezd. Londýn a Windsor Jazykový Poznávací zájezd Londýn a Windsor Obsah Představení společnosti Naše filosofie Výuka jazyků úvod Výuka jazyků na Maltě Návrh programu Ceny a ubytování Kontakt Představení společnosti O nás CK

Více

Harry Potter TEST ZNALOSTÍ HARRYHO POTTERA. Otázka číslo: 1. Co je největší: camrál. potlouk. zlatonka (je možná pouze jedna správná odpověď)

Harry Potter TEST ZNALOSTÍ HARRYHO POTTERA. Otázka číslo: 1. Co je největší: camrál. potlouk. zlatonka (je možná pouze jedna správná odpověď) Harry Potter TEST ZNALOSTÍ HARRYHO POTTERA Otázka číslo: 1 Co je největší: camrál potlouk zlatonka Otázka číslo: 2 Hipogryf je: lektvar kouzlo kouzelný tvor Otázka číslo: 3 Profesor Snape vyučuje: lektvary

Více

2. ČÁST CELOTÁBOROVÉ HRY: BODOVÉ HODNOCENÍ V PRVNÍ ČÁSTI CELOTÁBOROVÉ HRY ZASEDÁNÍ FÉNIXOVA ŘÁDU

2. ČÁST CELOTÁBOROVÉ HRY: BODOVÉ HODNOCENÍ V PRVNÍ ČÁSTI CELOTÁBOROVÉ HRY ZASEDÁNÍ FÉNIXOVA ŘÁDU CELOTÁBOROVÁ Pro letošní 1. ročník našeho tábora Parťáci jsme zvolili celotáborovou hru na motiv knihy J. K. Rowlingové Harry Potter. Děti budou rozděleny do oddílů a následně budou rozřazeny do čtyř kolejí

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

Nejdříve krátké ohlédnutí za akcemi z konce kalendářního roku.

Nejdříve krátké ohlédnutí za akcemi z konce kalendářního roku. Základní škola Ořech a její KFOŠ Nejdříve krátké ohlédnutí za akcemi z konce kalendářního roku. V pondělí 17. prosince to ráno s naším vánočním výletem do Prahy nevypadalo moc dobře. Pršelo. Vyjeli jsme

Více

Na přední straně: Lucius Malfoy od Draca Malfoye. Rozhovor s Veni z Havraspáru

Na přední straně: Lucius Malfoy od Draca Malfoye. Rozhovor s Veni z Havraspáru Patronus 12/05 Na přední straně: Lucius Malfoy od Draca Malfoye Rozhovor s Veni z Havraspáru 1) Jaký hudební styl je Tvému srdci nejblíže?:o) Jakou konkrétní skupinu či zpěváka si pustíš např. když máš

Více

Anglické hrabství Cornwall zapomenutá země

Anglické hrabství Cornwall zapomenutá země Anglické hrabství Cornwall zapomenutá země Skupina 43 studentů se v termínu 16. 22.6.2019 vydala do Velké Británie, shlédnout nejen hlavní město Londýn, ale zejména krásy hrabství Cornwall. Jak je vidno

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY Ve školním klubu budou opět organizovány nejen kroužky, ale bude zajištěn dohled nad žáky 4. a 5. třídy (paní učitelky Lucie Špačková a Magdaléna Pecháčková) a 2. stupně (paní učitelky

Více

Stručný popis jazykového kurzu:

Stručný popis jazykového kurzu: Zpráva z jazykově-vzdělávacího pobytu (Šablona č. 4 Zahraniční jazykově-vzdělávací pobyt pro žáky) Základní informace o projektu Číslo Prioritní osy: 1 Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.1 Příjemce:

Více

ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA

ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA školní rok 2015/2016, číslo 1 ÚVODNÍK Již je tomu několik měsíců, co vyšlo poslední číslo školního časopisu Sovík. Tak jsme se rozhodli, že na tuto krásnou tradici navážeme.

Více

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o.

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. školní rok 2018/2019 leden 2019 A je tady lednové číslo školního časopisu. I když je většinou leden ve znamení klasifikace

Více

Smajlík. V tomto díle najdete: Zahájení školního roku... 2. Přespolní běh 2. Sběr papíru... 3. Evropský den jazyků 4. Draví ptáci..

Smajlík. V tomto díle najdete: Zahájení školního roku... 2. Přespolní běh 2. Sběr papíru... 3. Evropský den jazyků 4. Draví ptáci.. 36. vydání Smajlík září říjen 2015 Slovo šéfredaktora: Jsme zpět po dvouměsíčních prázdninách, v novém školním roce 2015/2016, s novými prvňáčky a novou redakcí našeho časopisu Smajlík. V prvních dvou

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 12/2015 Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během listopadu, a plán práce na prosinec 2015. Reminiscence

Více

Co dělat, aby čtení bavilo. Mgr. Jan Horák 7. února 2018

Co dělat, aby čtení bavilo. Mgr. Jan Horák 7. února 2018 Co dělat, aby čtení bavilo Mgr. Jan Horák 7. února 2018 Úvod Cíle semináře nabídnout nápady a podněty pro podporu rozvoje čtenářství představit dlouhodobé projekty (Harry Potter, Pověsti), ukázat praktické

Více

Škola v přírodě. Doprava autobusem s bezpečnostními pásy Vyzkoušený dopravce, profesionalita řidičů, nový vozový park

Škola v přírodě. Doprava autobusem s bezpečnostními pásy Vyzkoušený dopravce, profesionalita řidičů, nový vozový park Škola v přírodě Hotel Jef, České Švýcarsko Termín: 5. 9. 6. 2017 Cena 3.390 Kč / dítě Co vše najdete v ceně školy v přírodě: Ubytování Doprava Program Hotel Jef (3-hvězdičkový) v malebné obci Doubice v

Více

Patronus 1/06. Pobertovi od Namy ze Zmijozelu

Patronus 1/06. Pobertovi od Namy ze Zmijozelu Patronus 1/06 Pobertovi od Namy ze Zmijozelu Rozhovor Cho Chang Vánoce jsou za dveřmi,nalaďme tedy vánoční vlnu... Co máš na vánocích nejraději? 1.Na vánocích mám nejraději tu vánoční náladu,klid a pohodu

Více

Patronus 15/05. Školní hřiště od Veni

Patronus 15/05. Školní hřiště od Veni Patronus 15/05 Školní hřiště od Veni Rozhovor s profesorem Severusem Snapem (Ředitel klubového Zmijozelu) 1) Jak moc jste si podobní s knižním Snapeem? Jaký na něj vůbec máte svůj názor? S knižním Severusem

Více

stories stories únor architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects

stories stories únor architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects únor 2015 06 architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects 1 stavba jako příběh PŘEHLED 3 EDITORIAL 4 JAKÉ JSOU NAŠE ZÁSADY A PŘÍSTUP K TOMU, CO DĚLÁME 5 8 CO ŘÍKAJÍ, O ČEM VYPRÁVĚJÍ NAŠE

Více

Sportovně-dobrodružný kemp České olympijské nadace

Sportovně-dobrodružný kemp České olympijské nadace Sportovně-dobrodružný kemp České olympijské nadace Vranov nad Dyjí 12.-14.6.2015 Za podpory z kampaně P&G Press trip s ambasadorkou Mirkou Knapkovou Na vodě s Mirkou Aktivity na pláži Výlet do okolí DĚKUJEME!

Více

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY Ve školním klubu budou opět organizovány nejen kroužky, ale bude i zajištěn dohled nad žáky 4. a 5. třídy (I. oddělení pí. uč. Lucie Špačková) a 2. stupně (II. oddělení pí. uč. Veronika

Více

Angličtina pro děti. Kdy začít? Mama blogerka testuje hravé karty od Lingea

Angličtina pro děti. Kdy začít? Mama blogerka testuje hravé karty od Lingea Angličtina pro děti. Kdy začít? Mama blogerka testuje hravé karty od Lingea Mama live 21. září 2018 Jsou mu dva a ještě neumí ani slovo anglicky, nezanedbali jsme něco? Nebojte, ještě to stíháte Dříve

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Hurá do Anglie HURÁ DO ANGLIE. aneb vzděláváme se prakticky. Zahraniční exkurze jako prostředek výchovně vzdělávacího procesu

Hurá do Anglie HURÁ DO ANGLIE. aneb vzděláváme se prakticky. Zahraniční exkurze jako prostředek výchovně vzdělávacího procesu HURÁ DO ANGLIE aneb vzděláváme se prakticky Zahraniční exkurze jako prostředek výchovně vzdělávacího procesu Vhodně zabezpečená zahraniční exkurze cíleně rozvíjí teoretické i praktické znalosti a dovednosti

Více

Zámek Litomyšl. Cena: 250 Kč

Zámek Litomyšl. Cena: 250 Kč Zámek Litomyšl Víte, že tento krásný zámek postavil Vratislav II. z Pernštejna jako svatební dar pro svou manželku, kterou si přivezl až z dalekého Španělska? Pojeďte si s námi prohlédnout jeden z nejkrásnějších

Více

Památky a zajímavá místa... tipy pro váš Londýnský program

Památky a zajímavá místa... tipy pro váš Londýnský program Památky a zajímavá místa... tipy pro váš Londýnský program KRÁLOVSKÉ PALÁCE Buckingham Palace Buckinghamský palác je oficiální londýnské sídlo britského panovníka a největší královská pracovna na světě.

Více

Září Vítání prvňáčků

Září Vítání prvňáčků Září Vítání prvňáčků Letošní školní rok začal v pondělí 3.září. Již tradičně se všichni budoucí prvňáčci (letos jich je 48) shromáždili se svými rodiči na školním hřišti. Čekaly tam na ně paní učitelky

Více

CENÍK SVATEBNÍHO FOTOGRAFOVÁNÍ PRO ROK 2017

CENÍK SVATEBNÍHO FOTOGRAFOVÁNÍ PRO ROK 2017 CENÍK SVATEBNÍHO FOTOGRAFOVÁNÍ PRO ROK 2017 MŮJ STYL Jsem profesionální fotograf z Hradce Králové a už čtyři roky se věnuji svatební fotografii. Za tu dobu se na mne s důvěrou obrátilo více jak 60 párů

Více

2010/11 cena 5 Kč. Obsah. www.4zskolin.cz. Úvodník

2010/11 cena 5 Kč. Obsah. www.4zskolin.cz. Úvodník 2 2010/11 cena 5 Kč Úvodník V mimořádném čísle školního časopisu jsme připravili několik zajímavostí, fotografií a informací o tom, co jsme během školního roku ve vyučování Super Nature s našimi žáky prožili.

Více

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel Naši milí čtenáři, po roce opět přinášíme zprávičky o některých akcích, které proběhly v naší družině. Můžete si je spolu s námi připomenout ve výročním vydání Družinového Blesku. Hezké prázdniny, pěkné

Více

STUDIJNÍ POBYT. Místo: Richard Language College Bournemouth. Jméno: Šárka Kurková

STUDIJNÍ POBYT. Místo: Richard Language College Bournemouth. Jméno: Šárka Kurková STUDIJNÍ POBYT Místo: Richard Language College Bournemouth Jméno: Šárka Kurková Spolupráce před výjezdem Aby se uskutečnila tato cesta, byla potřeba spolupráce řady lidí. Organizační tým, poskytl dostatečný

Více

Jazykový Poznávací zájezd. Pobřeží jižní Anglie a Londýn

Jazykový Poznávací zájezd. Pobřeží jižní Anglie a Londýn Jazykový Poznávací zájezd Pobřeží jižní Anglie a Londýn Obsah Představení společnosti Naše filosofie Výuka jazyků úvod Výuka jazyků na Maltě Návrh programu Ceny a ubytování Kontakt Představení společnosti

Více

Nabídka pro žáky ZŠ

Nabídka pro žáky ZŠ Nabídka pro žáky ZŠ 2016 2017 Nabízíme vám širší nabídku akcí, které Městská knihovna ve Frenštátě pod Radhoštěm připravila pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY pro školní rok 2016 2017. Lze ji běžně využívat i mimo základní

Více

Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Anglický jazyk (časová dotace 3 hodiny týdně) Ročník: 6. Poznámky:

Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Anglický jazyk (časová dotace 3 hodiny týdně) Ročník: 6. Poznámky: Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Anglický jazyk (časová dotace 3 hodiny týdně) Ročník: 6. Poznámky: ŽÁK: umí, rozumí a ovládá slovní zásobu každého tématu je schopen samostatně vytvořit jednoduché

Více

SIGNAPUR. Hotel Marina Bay Sands

SIGNAPUR. Hotel Marina Bay Sands SIGNAPUR Hotel Marina Bay Sands Luxusní hotel Marina Bay Sands patří s nejatraktivnějším bazénem a nejšílenější terasou na světě mezi nejdražší hotely světa. Luxusní a hotel Marina Bay Sands leží trochu

Více

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři !! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA ČTĚTE NÁS!! Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři a my vám odhalíme další literární a výtvarné

Více

VČERA: HermionaGrangerová

VČERA: HermionaGrangerová DENNÍ VĚŠTECč.4 VČERA: Dnes byly tři soutěže, sběr borůvek, chytání věžňů z Azkabanu a kouzelnický zápas. Na třetím místě ve sběru borůvek byl Havraspar s 10 body, na druhém místě byl Mrzimor s 20 body

Více

Kurz španělštiny ve Valencii.

Kurz španělštiny ve Valencii. Kurz španělštiny ve Valencii. Valencie Valencie se nachází na středomořském pobřeží Španělska, je to moderní město plné historie i kultury. Výborné klima, písčité pláže, i, navíc, obrovské množství kulturních

Více

Plán na 13. týden ( listopadu 2018)

Plán na 13. týden ( listopadu 2018) Plán na 13. týden (26. 30. listopadu 2018) Český jazyk str. 37-39 Čtení str. 50, 58 Psaní str. 24-25 Matematika str. 20-23, 19 dokončení. Prvouka str. 13-14 Plán na 12. týden (19. 23. listopadu 2018) Český

Více

A N G L I E Jižní Anglie LONDÝN

A N G L I E Jižní Anglie LONDÝN CK ALPIN-TOUR U Dubu 982, 517 21 Týniště nad Orlicí, Czech Republic Tel: +420 495 532 121, Tel: +420 777 300 290 E-mail: info@alpintour.cz Web: www.alpintour.cz A N G L I E 2018 Jižní Anglie LONDÝN Zájezd

Více

Ohlédnutí sedmáků za návštěvou zámku v Brtnici

Ohlédnutí sedmáků za návštěvou zámku v Brtnici PÁTEČNÍK Č A S O P I S Z Š A M Š B R T N I C E ROČNÍK 8 20.10.2015 ČÍSLO 1 Zdravíme všechny naše čtenáře! Po delší odmlce se opět hlásí Pátečník, časopis děvčat a chlapců ze ZŠ Brtnice. Obsah budou tvořit

Více

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI představuje letní adaptační kurz pro žáky z Vietnamu i z Čech PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI 11. 8. 15. 8. 2014 Jizerské hory penzion U Kačáka Obsah: 1. Cíl projektu 2. Realizace projektu Přípravná

Více

Ga Ma Ja!! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA

Ga Ma Ja!! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA Redakce Lucie Peterková, Ondřej Vavro Martin Ulmann, Mateusz Wojnarowicz Hedvika Stachovcová, Hana Pasková Hugo Hynčica, Tereza Gembalová Magda Štastná, Šimon

Více

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA V období letních prázdnin jsem navštívil Irsko za účelem výuky angličtiny. Irsko je ostrov s krásnou přírodou, s nepředvídatelným počasím a známým pivem značky Guiness. Po

Více

Příměstský tábor je určen pro všechny děti ve věku 5-11 let, které se rády zapojují do různých ať už známých či méně známých aktivit.

Příměstský tábor je určen pro všechny děti ve věku 5-11 let, které se rády zapojují do různých ať už známých či méně známých aktivit. Proč příměstský tábor? Je to výborná varianta pro děti, které nejsou ještě příliš zvyklé na odloučení od rodičů. Zajistíme Vám hlídání po dobu vaši pracovní doby a nejen zabavíme vaše děti, ale naučíme

Více

JIHLAVA přistavení autokaru v 10.40 h OD Billa parkoviště ul. Legionářů Odjezd z Jihlavy 11.00 h /parkoviště u OD Billa, ul.

JIHLAVA přistavení autokaru v 10.40 h OD Billa parkoviště ul. Legionářů Odjezd z Jihlavy 11.00 h /parkoviště u OD Billa, ul. RK TOUR, cestovní kancelář, Žižkova 13, Jihlava ANGLIE Předvánoční Londýn a jeho atraktivní atmosféra.. Poznávací zájezd 5 dní Termín zájezdu : 23. 11. 27. 11. 2011 /středa neděle/ Program zájezdu : 1.

Více

Zpráva ze studijní cesty do Brugg a Londýna v rámci Programu na podporu vzdělávání nadaných dětí, žáků a studentů

Zpráva ze studijní cesty do Brugg a Londýna v rámci Programu na podporu vzdělávání nadaných dětí, žáků a studentů Zpráva ze studijní cesty do Brugg a Londýna v rámci Programu na podporu vzdělávání nadaných dětí, žáků a studentů Poskytovatel grantu: Magistrát hlavního města Prahy. Příjemce grantu: Vyšší odborná škola

Více

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž.

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž. PIKNIK Září a říjen 2017 Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát Strana 4 Kutná Hora Strana 5 Drakiáda Strana 6 a 7 Rozhovory Strana 9 Soutěž 7 /PAGE/ Patronát zahájen Drakiáda Rozhovory Již tradičně jsme

Více

Anglie a Irsko. Program: Tentokrát se vydáme poznávat krásy Anglie a Irska. Termín: , cena: Kč. Londýn, Tower bridge

Anglie a Irsko. Program: Tentokrát se vydáme poznávat krásy Anglie a Irska. Termín: , cena: Kč. Londýn, Tower bridge Anglie a Irsko Tentokrát se vydáme poznávat krásy Anglie a Irska. Termín: 25.5. 8.6.2019, cena: 52000 Kč. Londýn, Tower bridge Program: 25.5.: Odlet z Prahy do Londýna, odbavení a vyzvednutí auta, přejezd

Více

Rakousko 30. 11. 2014 6. 12. 2014

Rakousko 30. 11. 2014 6. 12. 2014 Rakousko 30. 11. 2014 6. 12. 2014 V neděli 30. listopadu jsme dorazili společně se studenty z holičské střední školy do rakouského Gänserndorfu. Zde už na nás čekali rodiče z hostitelských rodin, kteří

Více

Handicap není překážkou ve vzdělávání PORTFOLIO

Handicap není překážkou ve vzdělávání PORTFOLIO Handicap není překážkou ve vzdělávání PORTFOLIO 2011-2012 Tomáš Bašus Tomáš, 14 let 1. Charakteristika Tomáš navštěvuje základní speciální školu. Bylo mu diagnostikováno ADHD porucha soustředění spojená

Více

České děti a mládež jako čtenáři (ve věku od 6 do 19 let)

České děti a mládež jako čtenáři (ve věku od 6 do 19 let) 20 17 České děti a mládež jako čtenáři (ve věku od 6 do 19 let) Jak děti tráví volný čas? Top 3 denní aktivity 78 % Příprava 60 % Hraní doma 50 % Četba (doma) ze slabikáře či jiného školního textu 63 %

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA HORNÍ STROPNICE Horní Stropnice 214, PSČ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA HORNÍ STROPNICE Horní Stropnice 214, PSČ Specifikace požadavků výzvy Zajištění intenzivního jazykového kurzu v zahraničí pro učitele a jazykově vzdělávacích pobytů pro žáky. a) Intenzivní jazykový kurz pro učitele v zahraničí Krátkodobý intenzivní

Více

Po stopách 100 let republiky

Po stopách 100 let republiky První školní projekt ZŠ pro školní rok 2018/2019 Po stopách 100 let republiky 3. 10. 2018 1 Organizátoři projektového dne Mgr. Monika Skřivánková a Mgr. Miroslav Šnajdr 1. Hlavní koordinátorka projektového

Více

koordinátor (řídí práci ve skupině, prezentuje práci skupiny) člen týmu (spolupracuje s koordinátorem a pomáhá jeho činnosti)

koordinátor (řídí práci ve skupině, prezentuje práci skupiny) člen týmu (spolupracuje s koordinátorem a pomáhá jeho činnosti) Užitečné weby Co se naučíte Získáte přehled o užitečných webových stránkách různého druhu a o tom, jak je můžete v životě využít. Vytvoříte si myšlenkovou mapu o různých druzích užitečných webů na internetu.

Více

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny vám připravily: Jak to všechno začalo? str.

Více

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ.

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ. INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY Vážení spoluobčané, přestože se na základě rozhodnutí Vlády ČR dostavba Jaderné elektrárny Temelín de-facto zastavila, Skupina ČEZ v podpoře regionu pokračuje

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

Interaktivní pořad plný písniček k nám zavítal 23. listopadu a jmenoval se Pohádková minishow.

Interaktivní pořad plný písniček k nám zavítal 23. listopadu a jmenoval se Pohádková minishow. Základní škola Ořech a její KFOŠ A je tu zase prosinec. Prý měsíc klidu, pohody a radostného očekávání vánoc. No, mnozí z nás dobře víme, že umí být občas pořádně hektický a náročný. I když vždy krásný.

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 1 Výzvy k podání nabídek ZADÁVACÍ DOKUMENTACE 1. Podmínky a požadavky na zpracování nabídky 1. 1 Předmětem zakázky je dodávka: zajištění čtyř pobytů pro žáky v Anglii, přesná specifikace je

Více

Knihovna Petra Bezruče v Opavě Oddělení pro děti a mládež. Nabídka knihovnických lekcí a besed

Knihovna Petra Bezruče v Opavě Oddělení pro děti a mládež. Nabídka knihovnických lekcí a besed Knihovna Petra Bezruče v Opavě Oddělení pro děti a mládež Nabídka knihovnických lekcí a besed Rádi bychom Vám nabídli přehled lekcí a besed, které připravuje naše oddělení pro všechny žáky mateřských a

Více

A N G L I E 2015 20A20152k22015Franci e 2015ICÍLIE 2015 L O N D O N

A N G L I E 2015 20A20152k22015Franci e 2015ICÍLIE 2015 L O N D O N CK ALPIN-TOUR U Dubu 982, 517 21 Týniště nad Orlicí, Czech Republic Tel. +420 495 532 121, Tel./fax: +420 494 371 717 E-mail: info@alpintour.cz Web: www.alpintour.cz A N G L I E 2015 20A20152k22015Franci

Více

PŘEMYSL DUŠÁNEK PETR MATOUŠEK TOM JARMAR

PŘEMYSL DUŠÁNEK PETR MATOUŠEK TOM JARMAR ČÍSLO 17 Podzim Martin Matoušek Podzim začíná 23.9. Děti začínají chodit do školy. Někteří ptáci odlétají do teplých krajin. Začíná se hrabat listí. Začíná padat listí. Ježek se musí zahrabat do listí.

Více

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko Broumovská pouť, první koncert hudebního festivalu Za poklady Broumovska, divadlo na Kačeří, zábavná show v Adršpachu, fotbalový turnaj, Formanský den či noční kino. To jsou tipy na některé akce, které

Více

Nabídka pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY pro školní rok 2015 2016

Nabídka pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY pro školní rok 2015 2016 Nabídka pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY pro školní rok 2015 2016 Vážení přátelé, Nabízíme vám přehled akcí, které Městská knihovna ve Frenštátě pod Radhoštěm připravila pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY pro školní rok 2015 2016.

Více

A N G L I E - F R A N C I E 2018 L O N D O N P A R I S

A N G L I E - F R A N C I E 2018 L O N D O N P A R I S CK ALPIN-TOUR U Dubu 982, 517 21 Týniště nad Orlicí, Czech Republic Tel. +420 495 532 121, Tel./fax: +420 494 371 717 E-mail: Web: A N G L I E - F R A N C I E 2018 L O N D O N P A R I S Zájezd ANGLIE -

Více

Termín: Čtvrtek 18. prosince 2014

Termín: Čtvrtek 18. prosince 2014 Termín: Čtvrtek 18. prosince 2014 Cena: 600,- za dopravu + vstupné (dle zájmu): Schönbrunn ZOO (panda, koala) Hofburg Dům motýlů Albertina galerie - podrobné informace a ceny vstupenek viz příloha letáku

Více

2. číslo 2015/2016. Kateřina Slavíková Natálie Štěpánková

2. číslo 2015/2016. Kateřina Slavíková Natálie Štěpánková 2. číslo 2015/2016 Redakční rada: Tereza Schwanová Anna Kvěchová Kateřina Slavíková Natálie Štěpánková Ondřej Hrabačka Přispěvatelé: Josef Slabý Kristýna Jestřábová Mgr. Lenka Beranová Milí čtenáři, po

Více

Rozhovor s paní učitelkou Martinou Slámovou

Rozhovor s paní učitelkou Martinou Slámovou Ročník: 2 číslo: 2 podzim 2016 Ahoj, jak jste si všimli, je tu zase úplně nová etapa našeho školního časopisu Lodička. Musím jen říci, že se toho dost změnilo a budete se setkávat s úplně novými redaktory.

Více

Specifikace předmětu zakázky

Specifikace předmětu zakázky Zadavatel: Waldorfská škola Příbram - mateřská škola, základní škola a střední škola,hornická 327, 261 01, Příbram II Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/56.2604 Název projektu: Zlepšení jazykových

Více

OKRUH VELKOU BRITÁNIÍ, ANGLIE SKOTSKO WALES BUS

OKRUH VELKOU BRITÁNIÍ, ANGLIE SKOTSKO WALES BUS OKRUH VELKOU BRITÁNIÍ, ANGLIE SKOTSKO WALES BUS 12 - denní zájezd Londýn - York - Jedburgh - Edinburgh - Pitlochry - Blair Athol - Inverness - Loch Ness - Loch Lomond - Chester - Cardiff - Bath - Torquay

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINY č. 1 Třídy 5.B MILÉ DĚTI, po krásných prázdninách jsou tady zase vaše noviny. Vítáme všechny prvňáčky a doufáme, že se vám naše noviny budou líbit. Můžete se těšit na básničku, křížovku,

Více

Vánoční besídka IV. A

Vánoční besídka IV. A Vánoční besídka IV. A Svazek 1, Vydání 1 Prosinec 2015 Základní škola a Gymnázium Vodňany Časopis dětí ze Základní školy Bavorovská ve Vodňanech Uvnitř tohoto vydání: Nejdůležitější body: Hedvábná stezka

Více

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník Září Cestička do školy Odpočinková činnost- volné rozhovory s dětmi o nových zážitcích,poslech

Více

A N G L I E 2015 20A20152k22015Fran cie 2015ICÍLIE 2015 L O N D O N

A N G L I E 2015 20A20152k22015Fran cie 2015ICÍLIE 2015 L O N D O N CK ALPIN-TOUR U Dubu 982, 517 21 Týniště nad Orlicí, Czech Republic Tel. +420 495 532 121, Tel./fax: +420 494 371 717 E-mail: info@alpintour.cz Web: www.alpintour.cz A N G L I E 2015 20A20152k22015Fran

Více

JAKÉ TO TU BUDE V ROCE 2050? #brno2050

JAKÉ TO TU BUDE V ROCE 2050? #brno2050 JAKÉ TO TU BUDE V ROCE 2050? #brno2050 Zavřete na chvíli oči... A představte si, že jste v Brně ale o třicet let později. Píše se rok 2050. Vaše děti dospěly. Vy máte pár vrásek navíc. A Brno...... jaké

Více

INTERNETOVÝ HUDEBNĚMLÁDEŽNÍ OBČASNÍK ČÍSLO 2/2010

INTERNETOVÝ HUDEBNĚMLÁDEŽNÍ OBČASNÍK ČÍSLO 2/2010 INTERNETOVÝ HUDEBNĚMLÁDEŽNÍ OBČASNÍK ČÍSLO 2/2010 Přátelé a kamarádi! Druhé číslo hudebně-mládežních novin je tu! Dočtete se, jak proběhl náš hlavní festival Mladá Smetanova Litomyšl a co vás čeká na podzimním

Více

Zajištění 1 zahraničního jazykově-vzdělávacího pobytu pro žáky zaměřeného na němčinu

Zajištění 1 zahraničního jazykově-vzdělávacího pobytu pro žáky zaměřeného na němčinu Zadavatel: Cyrilometodějské gymnázium a střední odborná škola pedagogická Brno, Lerchova 63, 602 00 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/56.1777 Název projektu: Kniha a jazyk Název veřejné zakázky:

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

Žáci ze Slovákové jeli do SENÁTU

Žáci ze Slovákové jeli do SENÁTU Žáci ze Slovákové jeli do SENÁTU Výchova k občanství (Vko) je předmětem, kde se žáci učí občanské zodpovědnosti, základní orientaci v domácí i světové politice, ale hlavně důležitým postojům a dovednostem

Více