CATIA V5 R19 SP3 HF04 (GRC 4.0.0, červen 2009)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "CATIA V5 R19 SP3 HF04 (GRC 4.0.0, červen 2009)"

Transkript

1 DYTRON s.r.o. vám přináší užitečné informace CATIA V5 R19 SP3 HF04 (GRC 4.0.0, červen 2009) několik rad, jak nastavit prostředí pro Škoda Auto, a.s.

2 DYTRON s.r.o. vám přináší užitečné informace INSTALACE PROSTŘEDÍ ŠKODA CÍL TOHOTO DOKUMENTU ZDROJE POTŘEBNÉ PRO INSTALACI... 2 POTŘEBNÉ LICENCE... 2 KDE ZÍSKAT INSTALAČNÍ ZDROJE... 3 POPIS INSTALACE... 3 UPOZORNĚNÍ... 3 KONTROLA INSTALACE NASTAVENÍ ŠKODA... 1 NASTAVENÍ CATIA (CATSETTINGS)... 1 VÝKRESOVÉ STANDARDY... 2 VÝKRESOVÁ RAZÍTKA... 3 KATALOG... 4 STARTOVACÍ MODELY STRUCTURE PARTS, KATALOGY, RÁMEČKY... 5 ZÁVITOVÉ STANDARDY NASTAVENÍ CAA APLIKACÍ... 7 PANELY NÁSTROJŮ... 7 NTOOLS... 8 VALIDAT NETLINE OUTGEN KVS PLUGIN ZÁVĚR... 18

3 Instalace prostředí Škoda 1 Instalace prostředí Škoda 1. Cíl tohoto dokumentu Dokument není podrobným návodem, který Vás krok za krokem provede instalací prostředí. Soustředí se na popis, kde získat instalační zdroje s originálním popisem postupu instalace. Důležitou součástí je popis, jak ověřit správnost instalace a dostupnost CAA aplikací, které jsou součástí instalace Škoda prostředí.

4 Instalace prostředí Škoda 2 2. Zdroje potřebné pro instalaci poskytuje Dassault Systemes / IBM CATIA V5 Release 19 Service Pack 3 pro CATIA V5 Release 19 HotFix 04 pro CATIA V5 Release 19 SP3 poskutuje T-Systems Enterprise Services GmbH licenční démon vwagkdoe software pro VX1 Engineering Package for CATIA V5 Release 19 (obsahuje: KVS PlugIn , NTOOL , NETLINE , OUTGEN , N3O , VALIDAT , Frame Scripts 1.2.0) poskytuje Škoda a.s. popis nastavení CATIA standardy, katalogy, typy závitů, startovací modely poskytuje Macrovision Solutions Corporation licenční software FlexNET Potřebné licence CATIA, vhodná konfigurace pro konstrukci, např. MD2 nebo HD2. Licence poskytuje Dassault Systemes prostřednictvím VAR. Engineering Package for CATIA V5 Release 19 poskytuje T-Systems. Licence na produkty PX1 a VX1. Tyto licence nejsou nezbytně nutné, umožňují plně využívat moduly Validat a KVS-Plugin. Produkt PX1 je součást CATIA a licenci poskytuje Dassault Systemes. Produkt VX1 i licenci na tento produkt poskytuje T-Systems, pro uživatele Engineering Package (i Standard Package) je licence VX1 generována zdarma. Licence na produkt VX1 je bezvýznamná, pokud nemáte zakoupenou licenci na produkt PX1. Produkt VX1 je potřeba nainstalovat i v případě, že není instalovaná licence. Je nutná přítomnost kódu.

5 Instalace prostředí Škoda 3 Kde získat instalační zdroje CATIA, SP a HF poskytuje Dassaut Systems přímo nebo prostřednictvím VAR. Licenční software FlexNET včetně licenčního démon vwagkdoe získáte zde. Současně zde naleznete i návod na instalaci. Zvolte verzi podporující CAA aplikace. Produkt VX1 získáte zde. CAA aplikace, které jsou součástí Engineering Package, získáte zde společně s dokumentací k jednotlivým aplikacím. Standardy, katalogy, typy závitů, startovací modely a popis nastavení získáte z databáze KVS. Není nutné přihlášení do systému, ale je nutné připojení. Potřebné dokumenty naleznete v sekci CATIA: Specifická nastavení CATIA pro ŠKODA AUTO a.s. Popis nastavení (CATSettings) je uložen v souboru "Nastaveni_CATIA_V5_R19.xls" (více než 1300 řádků) a tato nastavení je nutné ručně vytvořit, nejlépe jako referenční. Popis instalace Popis instalace CAA aplikací naleznete zde (odkaz je také u každé aplikace). Instalace dokumentů získaných z KVS se provádí standardními metodami administrace CATIA V5, tak jak se uvádí např. na školeních "CATIA V5 Administration". Upozornění Výše uvedené odkazy směřují na webové stránky T-Systems. Pokud by došlo k jejich změně, je nutné uvedené dokumenty dohledat. Seznam odkazů:

6 Kontrola instalace 1 Kontrola instalace 1. Nastavení Škoda Nastavení CATIA (CATSettings) Kompletní nastavení je možné zkontrolovat podle dokumentu "Nastaveni_CATIA_V5_R19.xls". Zde je jako příklad znázorněna stránka General-Document. Měla by vypadat stejně jako na obrázku (včetně pořadí řádků v seznamech).

7 Kontrola instalace 2 Výkresové standardy Při vytvoření nového výkresu je možné vybrat standardy CEG1 a CEG2:

8 Kontrola instalace 3 Výkresová razítka V novém výkresu je možné vytvořit VW razítka. Po aktivaci "Sheet Background" musí funkce "Frame and Title Block") nabízet rámečky: P_RAHMEN_VW_AUDI_1_2_0 COLORADO_RAHMEN_VW_AUDI_1_2_0 FE_Rahmen_VW_AUDI_1_2_0 PRINZIPSCHNITTE_RAHMEN_VW_AUDI_1_2_0

9 Kontrola instalace 4 Katalog Pomocí nástroje "Catalog Browser" je možné otevřít předdefinovaný VW_AUDI_RAHMEN katalog: Další katalogy je možné otevřít použitím funkce "Open another catalog" přímo z okna "Catalog Brovser" (s využitím logických jmen DLNAME).

10 Kontrola instalace 5 Startovací modely STRUCTURE PARTS, katalogy, rámečky Je možné otevřít pomocí File-Open složku "STRUCTURE PARTS": Nejlépe ve vhodné struktuře:

11 Kontrola instalace 6 Závitové standardy Nejdříve je nutné udělat objemové těleso, v něm díru a na ní pak závit. Typů závitů definovaných v prostředí Škoda je celá řada:

12 Kontrola instalace 7 2. Nastavení CAA aplikací Panely nástrojů Při otevření vhodného dokumentu se objeví panely nástrojů. CATPart: CATDrawing: Pokud se objeví informace o nedostupnosti licence, je potřeba správně nastavit konektivitu na licenční server nebo licenční soubor.

13 Kontrola instalace 8 NTools Ve funkce NTool New ( formátu. ) vyberte nový CATPart a vyplňte požadované informace ve správném Bude vygenerován dokument se správnou strukturou a pojmenováním, jak je vidět na obrázku:

14 Kontrola instalace 9 Aplikace NTool (celá sada funkcí) obsahuje podrobnou nápovědu. Pokud je instalace korektní, stisknutím klávesy F1 při zobrazeném NTool dialogu bude v internetovém prohlížeči zobrazen popis právě používané funkce:

15 Kontrola instalace 10 Validat Tento dokument je možné zkontrolovat pomocí Validat Standard Check ( CATIA používá licence PX1 a VX1. ). Zde hned vidíte, zda licence OK zde chybí licence PX1 a VX1 Při správné instalaci je možné vybrat potřebný profil:

16 Kontrola instalace 11 Výsledkem je dokument obsahující informace o kontrole:

17 Kontrola instalace 12 Také Validat obsahuje HTML dokumentaci. Tentokrát ale není k jednotlivým funkcím, ale popisuje výsledky kontroly: Použití "Criterion Description" musí při správné instalaci zobrazit popis:

18 Kontrola instalace 13 NetLine Aplikace NetLine vytváří síť v dokumentu typu CATDrawing. Funkce "create a net" ( v novém dokumentu (např. velikost A3, standard CEG2) požadovanou síť (zde 10mm): )vytvoří (je nutné určit pozici sítě)

19 Kontrola instalace 14 OutGen Pro ověření funkčnosti OutGen je možné použít funkci "Automatic OutGen" ( z přiložených testovacích dokumentů CATPart: ) na jeden

20 Kontrola instalace 15 Po použití "Auto Declaration" a "Generate OUT":

21 Kontrola instalace 16 Také OutGen obsahuje podrobnou nápovědu a pokud je instalace korektní, stisknutím klávesy F1 při zobrazeném dialogu bude v internetovém prohlížeči zobrazen popis právě používané funkce:

22 Kontrola instalace 17 KVS plugin KVS-Plugin vyžaduje, aby každý uživatel měl ve svém profilu vlastní konfiguraci parametrů připojení do databáze KVS. Před používáním je nutné tyto textové konfigurační soubory vytvořit. Pokud je vše nastaveno korektně, funkce "Information about KVS-Exchange Folder" ( bez chybových hlášení: ) proběhne stejně jako zobrazení informací o aplikaci KVS-Plugin ( ):

23 Kontrola instalace Závěr Věříme, že výše uvedené informace Vám pomohou.

VALIDAT / STANDARDPAKET pro CATIA V5 Základní informace

VALIDAT / STANDARDPAKET pro CATIA V5 Základní informace VALIDAT / STANDARDPAKET pro CATIA V5 Základní informace Platnost ceníku od 1.4.2009 VALIDAT V5 Program je určen ke kontrole kvality CAD dat vytvářených v systému CATIA V5. Kontrolní kritéria byla sestavena

Více

plussystem Příručka k instalaci systému

plussystem Příručka k instalaci systému plussystem Příručka k instalaci systému Tato příručka je určena zejména prodejcům systému a případně koncovým uživatelům. Poskytuje návod, jak provést potřebná nastavení komponent. ITFutuRe s.r.o. 26.2.2015

Více

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Postup přechodu na podporované prostředí Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Obsah Zálohování BankKlienta... 3 Přihlášení do BankKlienta... 3 Kontrola verze

Více

INSTALACE SOFTWARE A AKTIVACE PRODUKTU NÁVOD

INSTALACE SOFTWARE A AKTIVACE PRODUKTU NÁVOD INSTALACE SOFTWARE A AKTIVACE PRODUKTU NÁVOD www.aktion.cz Obsah: Kompletní instalace (serverová část) str. 03 Aktivace produktu první spuštění str. 10 Instalace Windows klienta na jiný počítač v síti

Více

Instalace programu ProGEO

Instalace programu ProGEO Instalace programu ProGEO Obsah dokumentu: 1. Požadavky na systém 2. Průběh instalace 3. Aktivace zakoupené licence 4. Automatické aktualizace Updater 1. Požadavky na systém Softwarové požadavky: MicroStation

Více

Instalace a aktivace 3E pluginů pro SketchUp 2015 Rychlý průvodce instalací a aktivací pluginů: 3E Parametrické tvary, 3E Doors&Windows a 3E Katalog.

Instalace a aktivace 3E pluginů pro SketchUp 2015 Rychlý průvodce instalací a aktivací pluginů: 3E Parametrické tvary, 3E Doors&Windows a 3E Katalog. Instalace a aktivace 3E pluginů pro SketchUp 2015 Rychlý průvodce instalací a aktivací pluginů: 3E Parametrické tvary, 3E Doors&Windows a 3E Katalog. 1. Stáhněte instalační soubor vybraného 3E pluginu

Více

EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru

EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru EPLAN Electric P8 2.7 k dispozici pouze ve verzi 64bit. EPLAN Electric P8 využívá k ukládání některých dat databáze. Artikly, překladový slovník 1 ) a

Více

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele CS OTE OTE Launcher Manager 1/20 Obsah Použité zkratky... 2 1 Úvod... 3 2 Nastavení systému uživatele... 3 2.1 Konfigurace stanice... 3 2.2 Distribuce aplikace OTE Launcher Manager... 3 2.3 Download aplikace

Více

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32 Informační systém ISOP 7-13 Vypracováno pro CzechInvest Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. Dokument ze dne 20.2.2015, verze 1.00 Konfigurace

Více

Aktivace Samostatné Licence Aktivace samostatné licence probíhá přes Internet. Pokud nemáte přístup k Internetu, čtěte na str. 2 jak postupovat.

Aktivace Samostatné Licence Aktivace samostatné licence probíhá přes Internet. Pokud nemáte přístup k Internetu, čtěte na str. 2 jak postupovat. Instalace samostatné licence Edgecam Tento dokument popisuje instalaci a aktivaci samostatné licence Edgecam. Obsahem dokumentu je i update licence (více na straně 4). Před aktivací licence si pozorně

Více

Instalace a aktivace 3E pluginů pro SketchUp Spusťte instalátor Další >

Instalace a aktivace 3E pluginů pro SketchUp Spusťte instalátor Další > Instalace a aktivace 3E pluginů pro SketchUp Rychlý průvodce instalací a aktivací pluginů: 3E Utilities, 3E Parametrické tvary, 3E Doors&Windows a 3E Catalog. 1. Spusťte instalátor vybraného pluginu (dvojklikem

Více

Návod na synchronizaci ekasy s ekonomickými systémy. Pohoda idoklad/money Helios Orange

Návod na synchronizaci ekasy s ekonomickými systémy. Pohoda idoklad/money Helios Orange Návod na synchronizaci ekasy s ekonomickými systémy Pohoda idoklad/money Helios Orange 1. Úvod Z pohledu firemních dat můžete ekasu používat dvojím způsobem: - Samostatná ekasa v tomto případě jsou veškeré

Více

PŘÍKAZ K ZADÁNÍ SEPA PLATBY V APLIKACI MULTICASH KB

PŘÍKAZ K ZADÁNÍ SEPA PLATBY V APLIKACI MULTICASH KB V rámci instalace MultiCash KB je SEPA modul její součástí od poloviny roku 2010 (v3.21 a vyšší). Dodavatel softwaru (fy. MD Praha) doporučuje minimálně verzi 3.22 a vyšší. Pokud máte verzi nižší, kontaktujte

Více

APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky. Příručka uživatele verze 2.2.0.6

APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky. Příručka uživatele verze 2.2.0.6 APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky Příručka uživatele verze 2.2.0.6 APS mini.ed Příručka uživatele Obsah Obsah... 2 Instalace a konfigurace programu... 3 Popis programu...

Více

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele CS OTE OTE-COM Launcher Manager aplikace vnitrodenního trhu s plynem 1/19 Obsah Použité zkratky... 2 1 Úvod... 3 2 Nastavení systému uživatele... 3 2.1 Konfigurace stanice... 3 2.2 Distribuce aplikace

Více

Aplikace a služba Money Dnes Publisher v deseti krocích

Aplikace a služba Money Dnes Publisher v deseti krocích 2 Money Dnes Publisher Uživatelská příručka Aplikace a služba Money Dnes Publisher v deseti krocích Tento step-by-step manuál vás provede korektním nastavením ovladače Money Dnes Publisher pomocí přiloženého

Více

Instalační příručka. Vlastnoruční digitální podpis. Ovladače a plugin do webového prohlížeče

Instalační příručka. Vlastnoruční digitální podpis. Ovladače a plugin do webového prohlížeče Instalační příručka Vlastnoruční digitální podpis Ovladače a plugin do webového prohlížeče 1. Úvod Tato příručka obsahuje návod jak nainstalovat a nastavit internetový prohlížeč (Internet Explorer a Google

Více

NÁVOD PRO INSTALACI APLIKACE PRIORITY KM HODNOCENÍ PRIORIT PŘI ŘEŠENÍ KONTAMINOVANÝCH MÍST

NÁVOD PRO INSTALACI APLIKACE PRIORITY KM HODNOCENÍ PRIORIT PŘI ŘEŠENÍ KONTAMINOVANÝCH MÍST NÁVOD PRO INSTALACI APLIKACE PRIORITY KM HODNOCENÍ PRIORIT PŘI ŘEŠENÍ KONTAMINOVANÝCH MÍST 1. Požadavky na vybavení počítače a obsah CD 1.1. Technické požadavky a požadavky na operační systém K využívání

Více

Návod k instalaci. Nintex Workflow Návod k instalaci

Návod k instalaci.   Nintex Workflow Návod k instalaci Nintex Workflow 2010 - Návod k instalaci Návod k instalaci support@nintex.com www.nintex.com Nintex USA LLC 2012, Všechna práva vyhrazena. Nintex nenese odpovědnost za případné chyby či opomenutí. Nintex

Více

Nintex Workflow 2007 je nutné instalovat na Microsoft Windows Server 2003 nebo 2008.

Nintex Workflow 2007 je nutné instalovat na Microsoft Windows Server 2003 nebo 2008. Systémové požadavky Operační systém Nintex Workflow 2007 je nutné instalovat na Microsoft Windows Server 2003 nebo 2008. Prohlížeč Microsoft Internet Explorer 6.x, doporučujeme ale Microsoft Internet Explorer

Více

Software602 FormApps Server

Software602 FormApps Server Software602 FormApps Server Instalace pluginů pro elektronické formuláře Aktualizováno: 13. 1. 2017 Software602 a.s. Hornokrčská 15 140 00 Praha 4 tel: 222 011 602 web: www.602.cz e-mail: info@602.cz ID

Více

Návod na nastavení sítě Eduroam v prostorách 3.LF

Návod na nastavení sítě Eduroam v prostorách 3.LF Návod na nastavení sítě Eduroam v prostorách 3.LF Kvalita připojení je závislá i na kvalitě vysílačů. Nejspolehlivěji fungují vysílače v 6. patře budovy. 1. Nastavení hesla pro Eduroam Nejprve musíte mít

Více

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele CS OTE OTE Launcher Manager 1/13 Obsah Použité zkratky... 2 1 Úvod... 3 2 Nastavení systému uživatele... 3 2.1 Konfigurace stanice... 3 2.2 Distribuce aplikace OTE Launcher Manager... 3 2.3 Download aplikace

Více

Certifikační autorita EET Modelové postupy instalace certifikátu

Certifikační autorita EET Modelové postupy instalace certifikátu Certifikační autorita EET Modelové postupy instalace certifikátu Verze 1.0, 1.9.2016 OBSAH 1 Úvod... 3 2 Instalace certifikátu ve Windows 7... 4 2.1 Instalace ze souboru.p12 (formát PKCS#12)... 4 2.2 Instalace

Více

TECHNICKÉ POŽADAVKY PRO INSTALACI SW PRO ZÁZNAM VIDEA PRO ZÁZNAM AUDIA (ZVUKU) PRO ZÁZNAM OBRÁZKŮ JAZYKOVÉ MUTACE

TECHNICKÉ POŽADAVKY PRO INSTALACI SW PRO ZÁZNAM VIDEA PRO ZÁZNAM AUDIA (ZVUKU) PRO ZÁZNAM OBRÁZKŮ JAZYKOVÉ MUTACE INSTALACE SW EduArt OBSAH: OBSAH: TECHNICKÉ POŽADAVKY PRO INSTALACI SW PRO ZÁZNAM VIDEA PRO ZÁZNAM AUDIA (ZVUKU) PRO ZÁZNAM OBRÁZKŮ JAZYKOVÉ MUTACE POSTUP INSTALACE KDE NAJDETE INSTALAČNÍ SOUBOR JAK SPUSTÍTE

Více

Základní popis Toolboxu MPSV nástroje

Základní popis Toolboxu MPSV nástroje Základní popis Toolboxu MPSV nástroje Nástroj XLS2DBF ze sady MPSV nástroje slouží pro zkonvertování souboru ve formátu XLS do formátu DBF. Nástroj umožňuje konvertovat buď vybraný list nebo listy ze sešitu

Více

APS Key.Reader. Program pro komunikaci s moduly systému APS Key. Uživatelská příručka

APS Key.Reader. Program pro komunikaci s moduly systému APS Key. Uživatelská příručka APS Key.Reader Program pro komunikaci s moduly systému APS Key Uživatelská příručka 2004 2017, TECH FASS s.r.o., Věštínská 1611/19, 153 00 Praha 5, www.techfass.cz, techfass@techfass.cz (vydáno dne 2017/05/22,

Více

Instalační příručka. Vlastnoruční digitální podpis. Instalace ovladačů a rozšíření na uživatelský počítač

Instalační příručka. Vlastnoruční digitální podpis. Instalace ovladačů a rozšíření na uživatelský počítač Instalační příručka Vlastnoruční digitální podpis Instalace ovladačů a rozšíření na uživatelský počítač 1. Úvod Tato příručka obsahuje návod jak nainstalovat a nastavit uživatelský počítač pro vlastnoruční

Více

Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS

Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS Poslední aktualizace: 9. 6. 2009 Samotná instalace programu HiddenSMS se skládá ze dvou kroků: I. PŘIPOJENÍ TELEFONU S POČÍTAČEM - podrobný popis najdete

Více

Jazz Server osobní nastavení uživatele

Jazz Server osobní nastavení uživatele Jazz Server osobní nastavení uživatele Změněno kým Datum RTC verze Verze dokumentu Popis Jan Boháč 10. 2. 2010 2.0.0 1.0 Vytvoření dokumentu Tento dokument popisuje činnosti, které musí každý uživatel

Více

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz Instalace a první spuštění programu www.zoner.cz CZ Průvodce instalací Z nabídky instalačního CD vyberte Zoner Photo Studio 13 v požadované jazykové verzi * a klikněte na položku Instalace programu. Pokud

Více

Základní popis Toolboxu MPSV nástroje

Základní popis Toolboxu MPSV nástroje Základní popis Toolboxu MPSV nástroje Nástroj XLS2DBF ze sady MPSV nástroje slouží pro zkonvertování souboru ve formátu XLS do formátu DBF. Nástroj umožňuje konvertovat buď vybraný list nebo listy ze sešitu

Více

Instalační příručka. Vlastnoruční digitální podpis. Instalace ovladačů a rozšíření na uživatelský počítač nebo tablet

Instalační příručka. Vlastnoruční digitální podpis. Instalace ovladačů a rozšíření na uživatelský počítač nebo tablet Instalační příručka Vlastnoruční digitální podpis Instalace ovladačů a rozšíření na uživatelský počítač nebo tablet 1. Úvod Tato příručka obsahuje návod jak nainstalovat a nastavit uživatelský počítač

Více

1. Instalace MySQL Serveru...2. 2. Konfigurace MySql Serveru...2. 3. Vytvoření struktury databáze...3

1. Instalace MySQL Serveru...2. 2. Konfigurace MySql Serveru...2. 3. Vytvoření struktury databáze...3 Obsah 1. Instalace MySQL Serveru...2 2. Konfigurace MySql Serveru...2 3. Vytvoření struktury databáze...3 4. Instalace Watchdog na klientských stanicích...4 5. Watchdog Viewer...6 Nastavení připojení k

Více

Uživatelská příručka pro práci s Portálem VZP. Test kompatibility nastavení prohlížeče

Uživatelská příručka pro práci s Portálem VZP. Test kompatibility nastavení prohlížeče Uživatelská příručka pro práci s Portálem VZP Test kompatibility nastavení prohlížeče Obsah 1. Podporované operační systémy a prohlížeče... 3 1.1 Seznam podporovaných operačních systémů... 3 1.2 Seznam

Více

Messenger. Novell 1.0 UMÍSTĚNÍ DOKUMENTACE K PROGRAMU NOVELL MESSENGER. www.novell.com STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA

Messenger. Novell 1.0 UMÍSTĚNÍ DOKUMENTACE K PROGRAMU NOVELL MESSENGER. www.novell.com STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA Novell Messenger 1.0 STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA www.novell.com Novell Messenger je produkt, který nezávisle na platformě slouží k rychlému zasílání zpráv v podnicích pomocí adresáře Novell e-directory

Více

APS Web Panel. Rozšiřující webový modul pro APS Administrator. Webové rozhraní pro vybrané funkce programového balíku APS Administrator

APS Web Panel. Rozšiřující webový modul pro APS Administrator. Webové rozhraní pro vybrané funkce programového balíku APS Administrator APS Web Panel Rozšiřující webový modul pro APS Administrator Webové rozhraní pro vybrané funkce programového balíku APS Administrator Instalační a uživatelská příručka 2004 2016,TECH FASS s.r.o., Věštínská

Více

Aplikace Capture Pro. Referenční příručka. A-61640_cs

Aplikace Capture Pro. Referenční příručka. A-61640_cs Aplikace Capture Pro Referenční příručka A-61640_cs Začínáme s aplikací Kodak Capture Pro Tato příručka obsahuje jednoduché postupy pro rychlé zahájení práce, včetně instalace a spuštění aplikace Kodak

Více

Program SeleCAD. pro AutoCAD LT a FULL. Instalace a registrace programu

Program SeleCAD. pro AutoCAD LT a FULL. Instalace a registrace programu Program SeleCAD pro AutoCAD LT a FULL Instalace a registrace programu Obsah : Instalace programu SeleCAD 3 AutoCAD plná verze AutoCAD LT Uvolnění aplikace s programu AutoCAD 5 Zobrazení panelu nástrojů

Více

MapleSim 4.5 instalační příručka

MapleSim 4.5 instalační příručka MapleSim 4.5 instalační příručka Tato příručka slouží jako průvodce instalací programu MapleSim verze 4.5. Upozornění Před instalací systému MapleSim je nutné nainstalovat systém Maple 14. Instalace systému

Více

Elektronický výpis v Internet Bance

Elektronický výpis v Internet Bance Elektronický výpis v Internet Bance Obsah Elektronický výpis...3 Jak si nastavíte elektronický výpis...3 Jak si prohlédnete elektronický výpis...5 Jak si nastavíte upozornění na nový elektronický výpis...7

Více

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený Redakční systém Joomla Prokop Zelený 1 Co jsou to red. systémy? Redakční systémy (anglicky Content Management System - CMS) jsou webové aplikace používané pro snadnou správu obsahu stránek. Hlavním cílem

Více

POKYNY K INSTALACI JAVA PLUGINU A ELEKTRONICKÉHO PODPISU V SYSTÉMU ELZA. Stav ke dni 1.1.2013 verze 1.0

POKYNY K INSTALACI JAVA PLUGINU A ELEKTRONICKÉHO PODPISU V SYSTÉMU ELZA. Stav ke dni 1.1.2013 verze 1.0 POKYNY K INSTALACI JAVA PLUGINU A ELEKTRONICKÉHO PODPISU V SYSTÉMU ELZA Stav ke dni 1.1.2013 verze 1.0 Obsah: 1 Úvod... 3 2 Postup instalace JAVA pluginu... 4 2.1.1 Test instalace Java pluginu v prohlížeči...

Více

Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu

Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu Obsah Technické podmínky pro provoz programu minimální konfigurace... 2 Základní informace... 2 Hlavní nabídka instalačního programu... 2 Instalace

Více

ŘÍZENÍ POHLEDÁVEK A AUTOMATICKÉ UPOMÍNKY. Katalogový doplněk ABRA Gen

ŘÍZENÍ POHLEDÁVEK A AUTOMATICKÉ UPOMÍNKY. Katalogový doplněk ABRA Gen ŘÍZENÍ POHLEDÁVEK A AUTOMATICKÉ UPOMÍNKY Katalogový doplněk ABRA Gen Dokumentace k doplňku ABRA Gen Datum: 20.4.2017 Obsah 1 Instalace a aktivace... 3 1.1 Instalace... 3 1.2 Aktivace... 5 2 Funkce... 6

Více

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Uživatelská příručka Aktualizováno: 10. 8. 2017 Obsah Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ... 1 Obsah... 2 1 Přehled změn v tomto dokumentu...

Více

APS Web Panel. Rozšiřující webový modul pro APS Administrator

APS Web Panel. Rozšiřující webový modul pro APS Administrator APS Web Panel Rozšiřující webový modul pro APS Administrator Přehled přítomnosti osob v oblastech a místnostech, změna uživatelského hesla a PINu a nastavení časového plánu Instalační a uživatelská příručka

Více

Základní informace a postup instalace systému IS MPP

Základní informace a postup instalace systému IS MPP Základní informace a postup instalace systému IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Základní informace a

Více

Předpoklady správného fungování formulářů

Předpoklady správného fungování formulářů Předpoklady správného fungování formulářů Uživatelská příručka Aktualizováno: 19. 2. 2018 Obsah 1 Úvod... 3 2 Systémové požadavky... 3 3 Práce s přílohami... 3 4 MS Internet Explorer... 3 4.1 Instalace

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

informačního systému Uživatelská příručka Konfigurace klientských statnic

informačního systému Uživatelská příručka Konfigurace klientských statnic informačního systému Uživatelská příručka Konfigurace klientských statnic Tento dokument a jeho obsah je důvěrný. Dokument nesmí být reprodukován celý ani částečně, ani ukazován třetím stranám nebo používán

Více

Základní informace pro zprovoznění Aktovky Dozory IS MPP

Základní informace pro zprovoznění Aktovky Dozory IS MPP Základní informace pro zprovoznění Aktovky Dozory IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 15. 6. 2015, verze 1.00 Základní informace

Více

INISOFT UPDATE - SLUŽBA AUTOMATICKÝCH AKTUALIZACÍ Uživatelská příručka

INISOFT UPDATE - SLUŽBA AUTOMATICKÝCH AKTUALIZACÍ Uživatelská příručka INISOFT UPDATE - SLUŽBA AUTOMATICKÝCH AKTUALIZACÍ Uživatelská příručka Popis funkce Softwarový nástroj INISOFT Update je univerzálním nástrojem pro stahování, údržbu a distribuci programových aktualizací

Více

Testovací SSL certifikát GeoTrust

Testovací SSL certifikát GeoTrust Testovací SSL certifikát GeoTrust Připravili jsme pro Vás podrobný návod, jak si ZDARMA vytvořit testovací SSL certifikát GeoTrust SSL Trial a vyzkoušet si jeho plnou funkčnost po dobu 30 dní. Aktuální

Více

Z Money S3 do Money S4 snadno a rychle

Z Money S3 do Money S4 snadno a rychle Z Money S3 do Money S4 snadno a rychle www.money.cz 2 Money S4 Z Money S3 do Money S4 snadno a rychle Instalace Money S4 Instalace produktu Money S4 je velmi snadná a intuitivní, instalační program uskuteční

Více

Aktivace Demo licence - Digifort

Aktivace Demo licence - Digifort Aktivace Demo licence - Digifort Rychlý manuál instalace softwaru a aktivace dočasné demo licence 2014 1 Instalace Digifortu Po stažení zvolené verze programu spusťte soubor dvojklikem. Spustí se instalační

Více

ABRA Software a.s. ABRA on- line

ABRA Software a.s. ABRA on- line ABRA Software a.s. ABRA online ÚVOD 2 2.1 ABRA on-line - úvod 1 ČÁST 1 2 1.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené aplikace z prostředí OS MS Windows 1 ČÁST 2 11 2.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené

Více

Aktualizace GOM Softwaru pomocí GOM Maintenance Tool

Aktualizace GOM Softwaru pomocí GOM Maintenance Tool Aktualizace GOM Softwaru pomocí GOM Maintenance Tool Spuštění GOM Maintenance Tool Pokud možnost Run GOM Maintenance Tool on startup nebyla během instalace softwaru deaktivována, GOM Maintenance Tool se

Více

Obsah. při vyšetření pacienta. GDT souboru do programu COSMED Omnia GDT souboru z programu COSMED Omnia a zobrazení výsledků měření v programu MEDICUS

Obsah. při vyšetření pacienta. GDT souboru do programu COSMED Omnia GDT souboru z programu COSMED Omnia a zobrazení výsledků měření v programu MEDICUS Obsah Napojení...3 programu COSMED Omnia Nastavení...3 MEDICUS Přidání...3 externího programu COSMED Omnia Přidání...4 ikony do panelu nástrojů Nastavení...5 COSMED Omnia Postup...5 při vyšetření pacienta

Více

Návod k vygenerování certifikátu PKI-O2CZ-AUTENTIZACE

Návod k vygenerování certifikátu PKI-O2CZ-AUTENTIZACE Návod k vygenerování certifikátu PKI-O2CZ-AUTENTIZACE Certifikát slouží pro autentizaci uživatele zejména pro vzdálený přístup VPN klientem Cisco nebo vzdálenou plochu CAG/Citrix a do dalších aplikací.

Více

Použití zásad skupin k instalaci klientské komponenty ESO9

Použití zásad skupin k instalaci klientské komponenty ESO9 Použití zásad skupin k instalaci klientské komponenty ESO9 Zpracoval: Stanislav Havlena U Mlýna 2305/22, 141 Praha 4 Záběhlice Dne: 28.6.2008 tel.: +420 585 203 370-2 e-mail: info@eso9.cz Revize: Havlena

Více

Návod pro Windows 7. http://tarantula.ruk.cuni.cz/uvt-416.html

Návod pro Windows 7. http://tarantula.ruk.cuni.cz/uvt-416.html Návod pro Windows 7 http://tarantula.ruk.cuni.cz/uvt-416.html Návod pro Windows 7 a Vista Tento návod popisuje nastavení operačního systému Windows 7 a Vista pro připojení do bezdrátové sítě eduroam. Předpokládá

Více

Návod pro Windows XP. Příprava

Návod pro Windows XP. Příprava Návod pro Windows XP Tento návod popisuje nastavení operačního systému Windows XP SP2 v české verzi pro připojení do bezdrátové sítě eduroam. Předpokládá se, že uživatel má již nainstalovány (většinou

Více

Návod k instalaci S O L U T I O N S

Návod k instalaci S O L U T I O N S Návod k instalaci SOLUTIONS Návod k instalaci Hasičská 53 700 30 Ostrava-Hrabůvka www.techis.eu www.elvac.eu +420 597 407 507 Obchod: +420 597 407 511 obchod@techis.eu Podpora: +420 597 407 507 support@techis.eu

Více

Provozní pokyny Aplikační stránky

Provozní pokyny Aplikační stránky Před použitím tohoto zařízení si důkladně přečtěte tento manuál a mějte jej po ruce pro budoucí použití. Provozní pokyny Aplikační stránky OBSAH Jak číst tuto příručku...2 Použité symboly...2 Vyloučení

Více

Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro

Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro Pro chod programu je nutné mít nainstalované databázové úložiště, které je připraveno v instalačním balíčku GAMP, který si stáhnete z našich webových

Více

APS Control Panel. Ovládací panel systému APS mini Plus pro SW balík APS Administrator. Uživatelská příručka

APS Control Panel. Ovládací panel systému APS mini Plus pro SW balík APS Administrator. Uživatelská příručka APS Control Panel Ovládací panel systému APS mini Plus pro SW balík APS Administrator Uživatelská příručka 2004 2015,TECH FASS s.r.o., Věštínská 1611/19, Praha, www.techfass.cz, techfass@techfass.cz (vydáno

Více

Nastavení MS Windows Vista pro připojení k WIFI síti JAMU. Stažení certifikátu JAMU. Instalace certifikátu JAMU

Nastavení MS Windows Vista pro připojení k WIFI síti JAMU. Stažení certifikátu JAMU. Instalace certifikátu JAMU Nastavení MS Windows Vista pro připojení k WIFI síti JAMU Následující návod stručně popisuje, jak nastavit přístup do bezdrátové sítě pomocí protokolu 802.1X ve Windows Vista (české verzi). Prvním krokem

Více

APS Administrator.CR

APS Administrator.CR APS Administrator.CR Kreditní manažer v systému APS (Rozšiřuje programový modul pro APS Administrator) Instalační a uživatelská příručka 2004 2015,TECH FASS s.r.o., Věštínská 1611/19, 153 00 Praha, www.techfass.cz,

Více

Archiv elektronických dokumentů Zela

Archiv elektronických dokumentů Zela Archiv elektronických dokumentů Zela Instalace po rozbalení servisního balíčku 38 se automaticky spustí instalační program, který nainstaluje potřebné moduly pro provoz archivu dokumentů. Tyto moduly je

Více

Nastavení MS Windows XP (SP2) pro připojení k eduroam na UTIA AVCR

Nastavení MS Windows XP (SP2) pro připojení k eduroam na UTIA AVCR Nastavení MS Windows XP (SP2) pro připojení k eduroam na UTIA AVCR Nežli začnete číst tento návod, měli byste znát své přihlašovací jméno a heslo pro síť Eduroam. Tyto informace Vám poskytne Výpočetní

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka www.rexcontrols.cz www.contlab.eu www.pidlab.com Ovladač systému REX pro 1-Wire (modul OwsDrv) Uživatelská příručka REX Controls s.r.o. Verze 2.10.7 (revize 2) Plzeň 16.12.2015 Obsah 1 Ovladač OwsDrv a

Více

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Pro úspěšné připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 je nutné připojovat se ze stanice s Windows XP SP3, Windows Vista SP1 nebo Windows 7. Žádná VPN není potřeba,

Více

Biometrický podpis. Obsah. Biometrický podpis stručný průvodce

Biometrický podpis. Obsah. Biometrický podpis stručný průvodce Biometrický podpis Obsah Úvod... 2 1. Aktualizace AXA Studia... 3 2. Instalace ovladačů... 3 3. Aktualizace informací o uživateli... 7 4. Ověření uživatele... 8 5. Certfikáty... 10 Vygenerování certifikátu...

Více

Výměna pokladních certifikátů pro evidenci tržeb

Výměna pokladních certifikátů pro evidenci tržeb Výměna pokladních certifikátů pro evidenci tržeb Blíží se období, kdy může končit platnost některých pokladních certifikátů, které používáte pro evidenci tržeb. Vydané pokladní certifikáty mají platnost

Více

Sběr informačních povinností regulovaných subjektů. Návod na instalaci certifikátů a nastavení prohlížeče. Verze: 2.1

Sběr informačních povinností regulovaných subjektů. Návod na instalaci certifikátů a nastavení prohlížeče. Verze: 2.1 Sběr informačních povinností regulovaných subjektů. Návod na instalaci certifikátů a nastavení prohlížeče Verze: 2.1 Vytvořil: Milan Horák Poslední aktualizace: 1. 4. 2016 1 Obsah 1. Úvod... 1 1.1 Úvodní

Více

Připojení mobilních zařízení

Připojení mobilních zařízení Připojení mobilních zařízení Veletrh pracovních příležitostí při ZČU v Plzni 18. 3. 2015 Obsah Přihlašovací údaje do sítě eduroam... 2 Připojení do sítě eduroam... 3 Windows 7/8... 3 Linux Gnome... 6 Android...

Více

TECHNICKÁ PODPORA. Systémové požadavky Instalace Licencování a aktivace Náplň technické podpory Formy předplatného Kontakty

TECHNICKÁ PODPORA. Systémové požadavky Instalace Licencování a aktivace Náplň technické podpory Formy předplatného Kontakty TECHNICKÁ PODPORA Systémové požadavky Instalace Licencování a aktivace Náplň technické podpory Formy předplatného Kontakty Komu je technická podpora určena? Technická podpora je určená zákazníkům společnosti.

Více

Šachmatky Resortní část

Šachmatky Resortní část Instalační manuál Šachmatky Resortní část název dokumentu: autor: DATA SOLUTIONS s.r.o. verze: 1.0 datum: 11.05.11 stádium: důvěrnost: Finální verze Určeno správcům sítě název souboru: SM_Instalacni Manual_Resort_110511.doc

Více

Návod pro podání nabídky v elektronické podobě

Návod pro podání nabídky v elektronické podobě Návod pro podání nabídky v elektronické podobě Pro podání nabídky v elektronické podobě je nutné být zaregistrován jako dodavatel v elektronickém nástroji E-ZAK na adrese https://zakazky.cenakhk.cz. Podrobné

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

JAY Systém TELwork s.r.o. JAY Systém Klient. Uživatelská příručka ( ) JAYSystem Klient - Uživatelská příručka.docx Stránka: 1 / 15

JAY Systém TELwork s.r.o. JAY Systém Klient. Uživatelská příručka ( ) JAYSystem Klient - Uživatelská příručka.docx Stránka: 1 / 15 JAY Systém Klient Uživatelská příručka (14.3.2016) JAYSystem Klient - Uživatelská příručka.docx Stránka: 1 / 15 Obsah Obsah... 2 První spuštění aplikace... 3 Vložení licenčního čísla... 4 Spuštění služby...

Více

Nastavení MS Windows XP pro připojení k WIFI síti JAMU. Příprava

Nastavení MS Windows XP pro připojení k WIFI síti JAMU. Příprava Nastavení MS Windows XP pro připojení k WIFI síti JAMU Následující návod stručně popisuje, jak nastavit přístup do bezdrátové sítě pomocí protokolu 802.1X ve Windows XP (české verzi). Prvním krokem je

Více

Reinstalace programu

Reinstalace programu Reinstalace programu 0 Reinstalace programu AMICUS Před reinstalací programu AMICUS si připravte licenční list programu, zálohovací médium odpovídající kapacity (nejlépe flash disk nebo externí disk) a

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka k registraci a zpracování elektronické žádosti o dotaci v prostředí aplikace Komunikace s občany (RAP) Obsah: 1. Úvod... 1 2. Než začnete vyplňovat elektronickou žádost o dotaci...

Více

Citrix klient a OneTimePass moje.cpas.cz. Uživatelský návod pro interní uživatele České pojišťovny a.s.

Citrix klient a OneTimePass moje.cpas.cz. Uživatelský návod pro interní uživatele České pojišťovny a.s. Citrix klient a OneTimePass moje.cpas.cz Uživatelský návod pro interní uživatele České pojišťovny a.s. 1 WINDOWS 3 1.1 INSTALACE 3 1.2 PŘIHLÁŠENÍ 10 2 MAC 14 2.1 INSTALACE 14 2.2 PŘIHLÁŠENÍ 17 3 IPAD,

Více

Návod pro připojení k síti VŠPJ prostřednictvím VPN Vysoká škola polytechnická Jihlava

Návod pro připojení k síti VŠPJ prostřednictvím VPN Vysoká škola polytechnická Jihlava Návod pro připojení k síti VŠPJ prostřednictvím VPN Vysoká škola polytechnická Jihlava autor: OIKT 2015 Obsah Návod pro instalaci VPN... 3 Důležité upozornění... 3 Příprava na instalaci - stažení souborů...

Více

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC a MAC

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC a MAC Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC a MAC - 1 - ereading Jaromír Frič Obsah O tomto dokumentu... 3 1. Registrace na portálu ereading.cz... 4 2. Instalace Adobe Digital

Více

Testovací protokol. webový generátor PostSignum. sada PIIX3; 1 GB RAM; harddisk 20 GB IDE OS: Windows Vista Service Pack 2 SW: Internet Explorer 9

Testovací protokol. webový generátor PostSignum. sada PIIX3; 1 GB RAM; harddisk 20 GB IDE OS: Windows Vista Service Pack 2 SW: Internet Explorer 9 Příloha č. 4 1 Informace o testování estovaný generátor: 2 estovací prostředí estovací stroj č. 1: estovací stroj č. 2: estovací stroj č. 3: Certifikáty vydány autoritou: estovací protokol webový generátor

Více

Registr práv a povinností

Registr práv a povinností Registr práv a povinností Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP v4.0

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. pro 485COM FW 2.x (MODBUS)

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. pro 485COM FW 2.x (MODBUS) pro 485COM FW 2.x (MODBUS) Obsah Obsah 3 1. Instalace 4 1.1 Podpora operačních systémů 4 1.2 Podpora USB modemů 4 1.3 Instalace USB modemu 4 1.4 Instalace aplikace 4 2. Nastavení 5 2.1 Nastavení jazykové

Více

APS 400 ipanel. Online informační a ovládací panel pro systém APS 400. Uživatelská příručka

APS 400 ipanel. Online informační a ovládací panel pro systém APS 400. Uživatelská příručka ipanel Online informační a ovládací panel pro systém Uživatelská příručka 2004 2010,TECH FASS s.r.o., Plavecká 503, 252 42 Jesenice, www.techfass.cz, techfass@techfass.cz (vydáno dne 8.12.2010, platné

Více