ATHON GPS. Montáž a návod k použití

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ATHON GPS. Montáž a návod k použití"

Transkript

1 ATHON GPS Montáž a návod k použití ATHON GPS multifunkční automatický chronometr s technologií GPS a algoritmickými propočty používanými v nejmodernějších vojenských leteckých systémech pro použití : AUTO MOTO MOTOKÁRY

2 ATHON GPS lze snadno uchytit do přední kapotáže motocyklu, na desku vidlice, volant motokáry, nebo na přístrojovou desku automobilu. ATHON GPS připevněte pomocí dodaného adhezního systému Dual Lock nebo pomocí sady šroubů. DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: Přístroj ATHON GPS chraňte před otřesy; nikdy jej nemontujte na vozidlo bez odpružení a dbejte, aby nebyl v kontaktu s žádnou neodpruženou částí. Přední panel Přední panel obsahuje LED lištu, tři modré vysokovýkonové LED kontrolky řazení, podsvícený displej a klávesnici se čtyřmi tlačítky. LED BAR SHIFT LIGHT DISPLAY KEYPAD BEST LAP LED SCREEN CHOICE KEY BACKLIGHT SWITCH KEY LED lišta kontrolka řazení displej klávesnice LED kontrolka nejlepšího okruhu Tlačítko volby pro zobrazení otáček motoru / nejlepšího kola spínač podsvícení

3 Napájení Je možné zvolit napájení 12V z baterie motocyklu nebo 3V za použití dvou AA baterií a přepnutí kurzorů DIP SWITCH, které se nacházejí pod víčkem na zadním panelu viz.obr. Nenechávejte nikdy baterie v přístroji při použití externího napájení z motocyklu Připojení 12V z baterie motocyklu Přepněte oba kurzory směrem dolů (OFF) k nastavení externího napájení a volby zapnutí přístroje pomocí tlačítka ON/OFF. Přepněte kurzor 1 dolů a kurzor 2 nahoru k nastavení externího napájení a volby zapnutí přístroje automaticky v okamžiku, kdy dojde k napájení 12V. Při této volbě je nutno použít zdroje napájení z hlavního vypínače motocyklu nebo z pod spínací skříňky Červený napájecí vodič připojte k + pólu 12V baterie a černý zemnící vodič ke kostře vozidla nebo jinému zemnícímu bodu jako zápornému vývodu baterie.

4 Interní napájení 3V pomocí AA baterií ATHON GPS může být napájen dvěmi AA bateriemi (doporučené min. 2100mAh) povolte 4 šroubky držáku baterií a otevřete přihrádku přepněte kurzor 1 nahoru a kurzor 2 dolů vložte baterie dle obrázku a přihrádku znovu uzavřete přišroubováním krytu. Připojení vodiče ke snímání otáček motoru Možnost A: Přímé elektrické připojení (pouze při externím napájení 12V z baterie motocyklu) Fialový vodič můžete připojit přímo k vodiči tachosignálu (0-5 V), který je součástí továrního vybavení a je přiveden do přístrojového panelu. Pozor: u některých motocyklů tachosignál otáčkoměru není 0-5V, ale přichází přímo z indukčních cívek. Toto připojení by mohlo poškodit interní obvod přístroje.

5 Možnost B: Indukční snímání zapalovací cívky V případě vnitřních cívek vložených do hlav válců naviňte nejméně 8 závitů fialového vodiče přístroje ATHON kolem přívodních vodičů některé z cívek (viz obrázek). Není-li snímání otáček správné, počet navinutých závitů zvyšte a zkontrolujte nastavení uvedená v odstavci Nastavení parametrů snímání otáček v této příručce. Pokud neočekávaně problikává kontrolka řazení nebo se zobrazují nesprávné okamžité hodnoty, musíte prověřit, zda není fialový vodič vystaven rušení od vodičů jiných válců, resp. zda podvozkem prochází mimo dosah ostatních cívek; je-li to možné, měli byste jej zkrátit na co nejkratší délku, aby nemohl být ovlivněn nežádoucími signály. V případě vnějších cívek stačí vodič vést souběžně s vysokonapěťovým kabelem (viz obrázek). 8 winds 8 závitů internal coil Vnitřní cívka External coil Vnější cívka Pozor!!! Vodič ke snímání otáček nikdy nepřipojujte přímo k vodiči cívky, jinak by mohlo dojít k trvalému poškození přístroje vysokým napětím.

6 Zapnutí / vypnutí přístroje Přístroj zapnete stiskem tlačítka na 2 sekundy, stejným způsobem jej vypnete. Vícestránková nabídka Přes hlavní obrazovku můžete vstoupit do vícestránkové nabídky, která slouží k nastavení provozních parametrů přístroje ATHON GPS a k zobrazení dosažených časů kol. Vícestránkovou nabídku otevřete stiskem tlačítka na 2 sekundy. Položkami podnabídek můžete procházet stiskem tlačítek a. Zvolenou podnabídku otevřete stiskem. Stiskem se vrátíte přes předchozí nabídky až na hlavní obrazovku. Příjem GPS signálu Zapnete-li systém poprvé po delší přestávce nebo v místě značně vzdáleném od předchozího místa nasazení, může navázání spojení se satelity a výpočet polohy trvat několik minut. Tato fáze se nazývá studený start. Při příštím použití ve stejném místě najde systém satelity během několika sekund a vy jej budete moci ihned ovládat a zadávat dráhu, i když na displeji bude zobrazen počet satelitů = 0. Pro správné a rychlejší navázání spojení je důležité Athon umístit před použitím na otevřeném prostranství, odkud může snadno vidět větší část oblohy.

7 Nastavení doby prodlevy Můžete zadat dobu, po kterou má zůstat po dokončení kola na displeji zobrazen dosažený čas ( Freeze Time ). Dobu prodlevy nastavíte následujícím postupem: Zvolte Options (Předvolby). Zvolte Freeze Time secs (Doba prodlevy v sekundách). Hodnotu nastavte tlačítky a a potvrďte tlačítkem. Nastavení parametrů snímání otáček Tento parametr ATHON GPS je potřebný k nastavení počtu přijatých impulzů na jednu otáčku klikového hřídele. Při indukčním snímání signálu u dvoudobých nebo čtyřdobých motorů bez postupného zapalování nastavte počet impulzů na 1. Při indukčním snímání signálu u moderních čtyřdobých motorů s postupným zapalováním musíte počet impulzů nastavit na 0,5. Přejímáte-li signál přímo z digitálního signálního vodiče, který je součástí továrního vybavení, můžete provést nastavení podle výstupní frekvence systému, správná hodnota pro japonské motocykly je obvykle 2.

8 Parametr nastavte následujícím postupem: Zvolte Options (Předvolby). Zvolte RPM divisor (Dělitel otáček). Hodnotu nastavte tlačítky a a potvrďte tlačítkem. Seřízení GPS-hodin podle místního časového pásma Údaje o správném čase přebírá ATHON ze satelitů GPS-systému, které vysílají greenwichský čas. Rozdíl v hodinách mezi světovým a vaším místním časem musíte zadat. Odchylku svého časového pásma v hodinách nastavíte následujícím postupem: Zvolte Options (Předvolby). Zvolte Timezone Diff. HRS (Odchylka časového pásma v hodinách).

9 Hodnotu nastavte tlačítky a a potvrďte tlačítkem. Nastavení LED-lišty a kontrolky řazení Kontrolky LED-lišty se rozsvěcují od okrajů ke středu v závislosti na otáčkách motoru. Pro nastavení rozsahu LED-lišty stačí zadat otáčky motoru, při kterých se má rozsvítit první LED, a otáčky motoru, při kterých se má rozsvítit kontrolka řazení. ATHON GPS automaticky rozvrhne hodnoty pro celý rozsah lišty. Parametr nastavíte následujícím postupem. Zvolte Options (Předvolby). Zvolte LED Bar Start (RPM) [Spuštění LED-lišty (otáčky)]. Hodnotu nastavte tlačítky a a potvrďte tlačítkem.

10 Zvolte Options (Předvolby). Zvolte Shift LIght (RPM) [Kontrolka řazení (otáčky)]. Hodnotu nastavte tlačítky a a potvrďte tlačítkem.

11 Volba měřicích jednotek ATHON GPS může zobrazit hodnoty v km/h nebo MpH (míle za hodinu). Měřicí jednotky nastavíte následujícím postupem: Zvolte Options (Předvolby). Zvolte Measuring System (Měřicí soustava). Hodnotu nastavte tlačítky a a potvrďte tlačítkem. Načtení cílové čáry a mezipoloh Přístroj Althon slouží k měření času na okruhu pomocí GPS-systému. Musíte do něj tudíž zadat přesnou polohu cílové čáry i požadované mezipolohy. Jakmile tyto polohy zadáte, spustí se časomíra pokaždé, kdy projedete cílovou čarou. Zadání proveďte níže uvedeným postupem před prvním vjetím na nový okruh, jednotlivé polohy nastavte při průjezdu prvním kolem. DŮLEŽITÉ! Před spuštěním procesu načítání se ujistěte, zda byl systém zapnut po dobu dostatečnou k navázání spojení minimálně s 5 satelity (za normálních okolností obvykle pracuje s 8 11 satelity).

12 Zvolte GPS. Zvolte Learn Positions (Načtení poloh). Danou polohu (i1) potvrdíte stiskem. Stiskem ji přeskočíte. Tento postup opakujte pro další mezipolohy (i2, i3). Polohu cílové čáry (FINISH LINE) potvrdíte stiskem. Stiskem ji přeskočíte a obnovíte postup pro mezipolohu 1. Chcete-li zadávání ukončit bez potvrzení souřadnic, stiskněte. Dané souřadnice zůstanou aktivní, dokud nezadáte nové polohy na jiném okruhu.

13 Uložení souřadnic cílové čáry a mezičasů V přístroji si můžete dle přání uložit souřadnice zadaných poloh až pro 16 oblíbených drah. Zvolte GPS. Zvolte Save Finish line/intermediates (Uložit cílovou čáru / mezipolohy). Tlačítky a zvolte volnou (Free) trať a volbu potvrďte tlačítkem. Načtení souřadnic dráhy Pokud se z některého okruhu vrátíte k jinému, jehož souřadnice jste již dříve uložili, můžete polohu cílové čáry i mezipolohy znovu načíst. Zvolte GPS. Zvolte Load Track Coordinates (Načíst souřadnice dráhy). Potvrďte stiskem.

14 ATHON GPS automaticky vyhledá informace o nejbližší uložené dráze dle aktuální polohy. LED Nejlepší kolo LED Nejlepší kolo je velmi užitečná kontrolka, která řidiče ihned informuje o zlepšení jeho výkonu, aniž by se musel rozptylovat čtením displeje. Pokud LED "Nejlepší kolo" svítí, je tím indikováno zlepšení oproti předchozímu kolu. Pokud LED "Nejlepší kolo" bliká, znamená to, že jste právě dosáhli nejlepšího času kola v rámci aktuální jízdy. LED Nejlepší kolo funguje rovněž v mezipolohách, pokud byly zadány.

15 Vyhodnocení uložených časů Pro možné vyhodnocení ukládá ATHON GPS časy až 999 kol, rozdělených do 99 jízd. Nová zkušební jízda je automaticky vytvořena po zastavení a následném spuštění hodin. Uložené časy zobrazíte následujícím postupem: Zvolte Analysis. Session No. Date Time Best Lap time Číslo jízdy Datum Čas Nejlepší čas kola Maximum speed km/h 44 The lap time potentially Ideal time 01:17,89 Maximum speed average MaxAvg km/h 8 Lap No. of the best time Lap If you set the INTERMEDIATES Best Time 01:17,8 Maximální rychlost Čas kola, kterého může řidič potenciálně dosáhnout, vypočtený jako součet nejlepších úseků dráhy. Průměrná maximální rychlost Číslo kola, ve kterém byl dosažen nejlepší čas nebo mezičas. Nastavíte-li parametr INTERMEDIATES na RELATIVE, bude v každém řádku S (Split = úsek) zobrazen čas předchozího průběžného úseku. Nastavíte-li parametr INTERMEDIATES na ABSOLUTE, bude v každém řádku i (Intermediate = průběžný) zobrazen čas dosažený na cílové čáře. Lap No Lap Time Max Speed Číslo kola Čas kola Maximální rychlost Maximum engine speed Rpm max Split 1 time S1 Split 2 time S2 Split 3 time S3 Split 4 time S4 Maximální otáčky motoru Čas úseku 1 Čas úseku 2 Čas úseku 3 Čas úseku 4

16 Obrazovky přepínejte stiskem. Stiskem nabídku ukončíte.

17 Správa počítadla hodin Pro snadnou a přesnou údržbu motoru obsahuje ATHON GPS rovněž dvě samostatná počítadla hodin. Tato počítadla se aktivují jak signálem od otáček motoru, tak rychlostním signálem z GPS. Toto řešení vám umožňuje dokonalé měření i tehdy, nemáte-li připojen tachovodič. Kontrolu počítadel hodin provedete následujícím postupem: Zvolte Memory (Paměť). Zvolte Show Hour Meters Values (Zobrazit údaje počítadel hodin). Zobrazí se stav počítadel hodin. Vynulování počítadel hodin Počítadla hodin vynulujete následujícím postupem: Zvolte Memory (Paměť).

18 Zvolte Reset Hour Meter (Vynulování počítadel hodin). Volbu potvrďte stiskem. Kontrola využití paměti Zvolte Memory (Paměť). Zvolte Memory Status (Stav paměti). Zobrazí se stav paměti.

19 Vymazání paměti ATHON GPS vám umožňuje vymazat paměť odstraněním poslední uložené jízdy. Zvolte Memory (Paměť). Zvolte Clear Last Session (Odstranit poslední jízdu). Volbu potvrďte stiskem. Můžete rovněž odstranit celý seznam jízd: Zvolte Memory (Paměť). Zvolte Clear All Sessions (Odstranit všechny jízdy).

20 Volbu potvrďte stiskem. Nastavení úsporného režimu a automatického vypnutí Spotřebu energie můžete výrazně snížit vhodným nastavením provozního režimu podsvícení, LED-lišty a kontrolky řazení. Dále můžete nastavit automatické vypnutí přístroje ATHON GPS po určené době nečinnosti. Zvolte Power Management (Správa napájení). Tlačítkem procházejte parametry. Power Off Time min (Čas vypnutí v min.) V případě nečinnosti po nastavenou dobu se ATHON GPS automaticky vypne. Nastavením 0 volbu deaktivujete. Hodnotu nastavte tlačítky a a potvrďte tlačítkem. Light Turn off mins (Vypnutí světla v min.) Podsvícení se po nastavené době vypne. Nastavením 0 časování deaktivujete. Hodnotu nastavte tlačítky a a potvrďte tlačítkem.

21 Light Intensity (Intenzita podsvícení) Nastavení intenzity podsvícení v rozmezí 1 až 4. Nastavením 0 podsvícení deaktivujete. Hodnotu nastavte tlačítky a a potvrďte tlačítkem. LED bar (LED-lišta) Full LED (Všechny LED): Funguje celá LED-lišta. Single LED (Jedna LED): Na každé straně svítí pouze jedna LED. Shift Light (Kontrolka řazení): Rozsvěcuje se pouze kontrolka řazení. Off (Vypnuto): LED-lišta i kontrolka řazení jsou zcela vypnuty. Volbu nastavte tlačítky a a potvrďte tlačítkem. Power Saving (Úsporný režim): Je-li zapnut (ON), přepne ATHON GPS při nízkém stavu baterie LED-lištu na Single LED. Volbu nastavte tlačítky a a potvrďte tlačítkem.

22 DOPLNĚK K MODELU ATHON GPS-R a GPS-RW Athon GPS-R je doplněn o paměťový modul, kde se ukládají příslušná grafická data, která jsou pomocí sofwaru DigiRace-LE zobrazena. Dále je doplněn o modul Bluetooth, který zajišťuje bezdrátový přenos dat do počítače. Záznam sekcí Athon začne automaticky zaznamenávat data nové sekce pokaždé, když otáčky motoru převýší 3000rpm nebo rychlost GPS překročí 25 Km/h nejméně na 3sekundy. Záznam se automaticky zastaví, když otáčky sestoupí na 0rpm a rychlost je nižší než 10Km/h nejméně na 5sekund. Je také možné manuálně aktivovat nebo deaktivovat záznam stisknutím tlačítka na 2sekundy. Pokud Athon zaznamenává data, na displeji dole bliká REC Poznámka: pro vyhnutí se uložení nepotřebných sekcí Athon automaticky smaže každou sekci kratší jak 1 minutu. Správa grafické paměti Pro zjištění místa v paměti proveďte následné operace :

23 Vymazání paměti Dle následujícího postupu můžete smazat (formátovat) celou paměť Athonu: Pokud chcete smazat pouze paměť se sekcemi, které máte již stažené v počítači, je možné provést toto následujícím způsobem : Informace Informace o modelu Athon, softwarové verzi (firmware) a sériovém číslu můžete zjistit tímto způsobem:

24 Opětovné získání souřadnic okruhu Okruhy uložené do paměti lze kdykoliv opětovně použít včetně cílové čáry a pozic mezičasů nebo si okruh zvolit z osobního seznamu v programu GigiRace-LE a poslat ho pomocí Bluetooth z počítače do Athonu. ATHON GPS-R na základě své pozice automaticky vybere nejbližší okruh POKROČILÉ PARAMETRY ATHONU GPS-RW ATHON GPS-RW disponuje všemi funkcemi jako Athon GPS-R, ale navíc má funkci měření teploty vody a zobrazování zařazeného rychlostního stupně. Athon je možné připojit na čidlo teploty vody (kód CH2OM10) sdružené s muzikusem, který se vkládá do gumové hadice mezi vodní pumpu a chladič. Mezikusy jsou k dispozici v různých průměrech: 10mm (kód MAN10), 19mm (kód MAN19) a 26mm (kód MAN26). Athon GPS-RW je kompatibilní pouze s vlastním čidlem. Stisknutím tlačítka displeji. si dle přání vyberete z mnoha možností hlavní zobrazení na

25 Programování zobrazování zařazeného rychlostního stupně Athon má schopnost pomocí výpočtu poměru otáček motoru a rychlosti kola zobrazovat zařazený rychlostní stupeň. Přesvědčte se, zda máte připojený zelený drát Athonu na drát signálu rychlosti motocyklu, který vede od snímače rychlosti ( obvykle je umístěný na jednom ze dvou kol motocyklu nebo vývodu z převodové skříně) do přístrojového panelu motocyklu. Pro správnou funkci příjmu signálu je nezbytné, aby Athon měl společné uzemnění s motocyklem, tudíž je nezbytné Athon napájet z baterie motocyklu a ne použitím vnitřních baterií. Pokud motocykl není vybavený elektronickým snímačem rychlosti ale mechanickým, je možné namontovat Speed Kit (kód CSKNP). Aby ATHON rozpoznal zařazený rychlostní stupeň, je nutné zadat celkový počet rychlostních stupňů a naprogramovat systém u motocyklu zvednutého na zadním stojanu (pokud je rychlost snímána ze zadního kola) nebo za jízdy (pokud je rychlost snímána z předního kola). Pro správné naprogramování postupujte takto: Nastavení počtu rychlostních stupňů

26 Načtení rychlostních stupňů 1. nastartujte motor a zařaďte první rychlostní stupeň, akcelerujte a udržujte otáčky motoru na cca 4000RPM, pro uložení do paměti prvního rychlostního stupně stiskněte. 2. jakmile systém načte a přijme do paměti 1. rychlostní stupeň, na displeji se zobrazí 2, zařaďte druhý rychlostní stupeň, akcelerujte a udržujte otáčky motoru na cca 4000RPM, stiskněte. 3. postupujte stejným způsobem až do konce programování posledního rychlostního stupně. Poznámka: během programování na stojanu je nutné mít stabilní převod, takže je doporučené mírně přibrzďovat zadní kolo, aby se zabránilo kmitání převodu. Pamatujte, že AthonGPS-RW neustále vypočítává poměr mezi otáčkami motoru a rychlostí a každé proklouznutí spojky se může projevit momentálním zobrazením nesprávné rychlosti na displeji. Aktivace alarmu teploty vody

27 Nastavení hranice alarmu teploty vody Čištění povrchů K čištění povrchu ATHON GPS používejte měkkou látku navlhčenou ve vodě. Čištění lihem nebo agresivními saponáty může vést ke zmatnění průhledných ploch. Záruka Na ATHON GPS je poskytována 12měsíční záruka na veškeré výrobní závady. Poznámky U motokár, minibiků a jiných vozidel s vysokým elektromagnetickým vyzařováním v důsledku konstrukce jejich zapalovacího systému vám doporučujeme použít stíněnou zapalovací svíčku s vnitřním odporem 500 Ω. ATHON GPS není homologován pro použití na silnicích. Starlane s.r.l. Via Madonna delle Rose, Albano S. Alessandro (BG) - Italia Tel Fax sales@starlane.com

A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE

A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE ČEŠTINA OBSAH STRUČNÝ NÁVOD STRUČNÝ NÁVOD OBSAH 1. STRUČNÝ NÁVOD 1 Rychlý start 02 2 Displej 03 3 Tlačítko 04 4 Provoz 08 3 4 5 6 Posuvné dveře (uzavřené)

Více

Černá skříňka DVR23. Kamera s automatickým záznamem videa s možností připojení na externí monitor

Černá skříňka DVR23. Kamera s automatickým záznamem videa s možností připojení na externí monitor Černá skříňka DVR23 Kamera s automatickým záznamem videa s možností připojení na externí monitor Návod k použití Obsah Popis tlačítek...2 Obsluha a funkce...2 Tlačítko VYPÍNAČ...2 Tlačítko REC...2 Tlačítko

Více

AMICO 2 PLUS Digitální ovládací jednotka na kohoutek

AMICO 2 PLUS Digitální ovládací jednotka na kohoutek AMICO 2 PLUS Digitální ovládací jednotka na kohoutek OVLÁDACÍ JEDNOTKA AMICO 2+ Digitální řídící jednotka pro dvě sekce se zabudovaným ventilem a odnímatelným programovacím panelem. INSTALACE BATERIÍ Odpojte

Více

Snímač tlaku v pneumatikách

Snímač tlaku v pneumatikách Snímač tlaku v pneumatikách Uživatelská příručka Obsah Snímač tlaku v pneumatikách...2 Funkce systému............2 Alarmy........2 Technické specifikace......2 Popis řídící jednotky a displeje...3 Nastavení

Více

SORKE TPC SALDA. Dotykový programovatelný ovladač. Příručka pro uživatele TPC

SORKE TPC SALDA. Dotykový programovatelný ovladač. Příručka pro uživatele TPC SALDA Dotykový programovatelný ovladač TPC Příručka pro uživatele TPC Dotyková obrazovka Nastavení a zobrazení teploty vstupního vzduchu Nastavení a zobrazení rychlosti otáčení motoru ventilátoru Zobrazení

Více

Černá skříňka DVR23. Kamera s automatickým záznamem videa s možností připojení na externí monitor

Černá skříňka DVR23. Kamera s automatickým záznamem videa s možností připojení na externí monitor Černá skříňka DVR23 Kamera s automatickým záznamem videa s možností připojení na externí monitor Návod k použití Obsah Popis tlačítek...2 Obsluha a funkce...2 Tlačítko VYPÍNAČ...2 Tlačítko REC...2 Tlačítko

Více

MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5

MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5 MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5 Toto rozhraní (adaptér) umožňuje zobrazit RGB signál z navigačního systému, AV signál a video signál z kamery při couvání na 5 displeji ve vozidlech

Více

ZÁSKOKOVÝ AUTOMAT MODI ZB pro jističe Modeion POPIS K790

ZÁSKOKOVÝ AUTOMAT MODI ZB pro jističe Modeion POPIS K790 ZÁSKOKOVÝ AUTOMAT MODI ZB pro jističe Modeion POPIS Aplikace Záskokový automat se používá k zajištění dodávky elektrické energie bez dlouhodobých výpadků v různých sektorech služeb, průmyslu apod. Automat

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátový měřič spotřeby HA-102

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátový měřič spotřeby HA-102 NÁVOD K OBSLUZE Bezdrátový měřič spotřeby HA-102 Obsah balení 1) Hlavní jednotka 2) Bezdrátový vysílač + čidlo 3) USB mini / USB 2.0 kabel Popis produktu Zařízení slouží k bezdrátovému měření spotřeby

Více

Návod k obsluze pro termický anemometr TA 888

Návod k obsluze pro termický anemometr TA 888 strana č. 1 Návod k obsluze pro termický anemometr TA 888 Měřicí přístroj TA888 je určen k měření rychlosti proudění vzduchu a teploty. Velký, lehce čitelný LCD displej obsahuje dva velké zobrazovače a

Více

SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY NÁVOD K OBSLUZE

SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY NÁVOD K OBSLUZE DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ CZ SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 2 2 3 4 5 8 NÁVOD K OBSLUZE 1 INFORMACE 1. Před uvedením do provozu si prosím přečtěte tento

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Zimní sada SWK-20

NÁVOD K OBSLUZE. Zimní sada SWK-20 NÁVOD K OBSLUZE Zimní sada SWK-20 - plynulá regulace otáček ventilátoru - ovládání ohřívače podle okolní teploty -alarm při vysoké kondenzační teplotě - zobrazení aktuální teploty - mikroprocesorové řízení

Více

1.2 Vzhled a rozměry Materiály a rozměry plášť je vyroben z PC (polykarbonát). Rozhraní z tekutých krystalů je vyrobeno z tvrzeného akrylu.

1.2 Vzhled a rozměry Materiály a rozměry plášť je vyroben z PC (polykarbonát). Rozhraní z tekutých krystalů je vyrobeno z tvrzeného akrylu. 1.1 Specifikace a parametry displeje 36V / 48V napětí; Jmenovitý proud: 10 ma Maximální provozní proud: 30 ma Minimální proud:

Více

ELEKTROKOL SE SYSTÉMEM

ELEKTROKOL SE SYSTÉMEM ORIGINÁLNÍ PROVOZNÍ NÁVOD ELEKTROKOL SE SYSTÉMEM 1 2 BMZ Drive Systems V7 návod k obsluze (# 27936 ) 3 Obsah 4 Obsah 1 Motor 6 1.1 Bezpečnostní pokyny 6 1.2 Použití k určenému účelu 6 1.3 Vysvětlení k

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátový měřič spotřeby HA-104

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátový měřič spotřeby HA-104 NÁVOD K OBSLUZE Bezdrátový měřič spotřeby HA-104 Obsah balení 1) Hlavní jednotka 2) Bezdrátový vysílač + čidlo 3) USB mini / USB 2.0 kabel Popis produktu Zařízení slouží k bezdrátovému měření spotřeby

Více

Funkce jednotlivých tlačítek se mohou měnit podle toho, na jaké úrovni menu se právě nacházíte; vysvětlení viz následující tabulka.

Funkce jednotlivých tlačítek se mohou měnit podle toho, na jaké úrovni menu se právě nacházíte; vysvětlení viz následující tabulka. 5. Přehled použití Snímač a vysílač průtoku FlowX3 F9.02 je jako všechny ostatní přístroje řady X3 vybaven digitálním displejem a klávesnicí s pěti tlačítky, které slouží k nastavení, kalibraci a ovládání

Více

Návody na montáž, obsluhu a údržbu

Návody na montáž, obsluhu a údržbu REGULÁTORY, OVLADAČE TD 457 (MM7592) NÁVODY NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU 1. Úvod Tento montážní návod slouží ke správnému nastavení časového modulu TD 457. Uvedený modul je určen k instalaci pod omítku

Více

Video adaptér MI1232

Video adaptér MI1232 Video adaptér MI1232 Umožnuje připojení 2 zdrojů video signálu + RGB signálu + kamery při couvání do vozidel Mercedes Benz vybavených navigačním systémem Comand APS NTG1 a NTG2 Montážní příručka Informace

Více

REG10. návod k použití. záznamová jednotka stavů logických vstupů CBF

REG10. návod k použití. záznamová jednotka stavů logických vstupů CBF Programovatelná řídící jednotka REG10 návod k použití záznamová jednotka stavů logických vstupů CBF Obsah: 1.0 Obecný popis...1 1.1 Popis programu...1 1.2 Zobrazení, vstupy, výstupy...3 1.3 Ovládání přístroje...3

Více

DVR12. Kamera (černá skříňka) pro záznam obrazu a zvuku za jízdy se zabudovaným pohybovým senzorem

DVR12. Kamera (černá skříňka) pro záznam obrazu a zvuku za jízdy se zabudovaným pohybovým senzorem DVR12 Kamera (černá skříňka) pro záznam obrazu a zvuku za jízdy se zabudovaným pohybovým senzorem Uživatelská příručka Obsah 1. Popis kamery a ovládací prvky...2 2. Obsah balení...2 3. Napájení a spuštění...3

Více

Full HD kamerový systém do auta či motocyklu

Full HD kamerový systém do auta či motocyklu Full HD kamerový systém do auta či motocyklu Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1.

Více

DVRB23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla S GPS modulem (černá skříňka)

DVRB23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla S GPS modulem (černá skříňka) DVRB23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla S GPS modulem (černá skříňka) Uživatelská příručka Obsah Obsah... 1 Popis kamery... 2 Vložení SD karty... 2 Hlavní nabídka... 3 Nabídka nastavení... 3 Nahrávání

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání MI-1250 Video rozhraní pro vozidla Renault Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery při

Více

Aktivace REŽIMU ČASOVÉHO ŘÍZENÍ

Aktivace REŽIMU ČASOVÉHO ŘÍZENÍ Aktivace REŽIMU ČASOVÉHO ŘÍZENÍ Při zapnutém termostatu: Stiskněte tlačítko M a podržte je tři vteřiny stisknuté. Stisknutím nebo vyberete následující nastavení: 00 = bez časovače (funkce časovače vypnuta)

Více

SPÍNACÍ HODINY. Nastavení hodin a předvolby. Obr. 1

SPÍNACÍ HODINY. Nastavení hodin a předvolby. Obr. 1 SPÍNACÍ HODINY Při každém zapnutí startuje topení vždy na plný výkon a dále pak pracuje dle poslední nastavené teploty, pokud není tato dále měněna. Při zapnutí topení předvolbou je však funkce topení

Více

Špionážní digitální hodiny

Špionážní digitální hodiny Špionážní digitální hodiny Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Naprosto profesionální zpracování, včetně nejmenších detailů Podpora mikro SD karet až po 32GB Doba kontinuálního nahrávání videa až 180

Více

Uživatelský manuál Kamera do auta

Uživatelský manuál Kamera do auta Uživatelský manuál Kamera do auta Upozornění Výrobek nevystavujte přímému slunečnímu záření nebo zdrojům tepla. Může být poškozen kryt nebo vnitřní součástky. Před vložením nebo vyjmutím paměťové karty

Více

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac IRIScan Anywhere 5 PDF Scan anywhere, go paperless! for Windows and Mac Mobile scanner & OCR software Začínáme Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRIScan TM Anywhere 5.

Více

Diktafon s HD kamerou

Diktafon s HD kamerou Diktafon s HD kamerou Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Zobrazení přístroje 1.1

Více

Multifunkční digitální relé 600DT

Multifunkční digitální relé 600DT Multifunkční digitální relé 600DT Specifikace Napájecí napětí: 20 až 240 V AC/DC Frekvenční rozsah: 50/60 Hz Displej/indikace: Zapnutí indikováno podsvícením. LCD s třemi číslicemi pro nastavení a čas

Více

TP44 Návod na instalaci a použití Digitální programovatelný termostat TP44 TP44

TP44 Návod na instalaci a použití Digitální programovatelný termostat TP44 TP44 www.regulus.cz TP44 Návod na instalaci a použití Digitální programovatelný termostat TP44 CZ TP44 1. Popis Digitální termostat je vhodný k řízení teploty v obývacím pokoji a velmi snadno se ovládá. Umožňuje

Více

Digitální luxmetr Sonel LXP-1. Návod k obsluze

Digitální luxmetr Sonel LXP-1. Návod k obsluze Digitální luxmetr Sonel LXP-1 Návod k obsluze Přístroj je určen k měření osvětlení ve vnitřních a venkovních prostorách. Naměřené hodnoty osvětlení lze odečítat v jednotkách osvětlení lux nebo fotokandela.

Více

Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony

Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony Uživatelská příručka www.rollei.cz Tento produkt je bezdrátové dálkové ovládání, které umožňuje uživateli uvolnit závěrku fotoaparátu

Více

Uživatelská příručka Kamera do automobilu DFS-V1

Uživatelská příručka Kamera do automobilu DFS-V1 Uživatelská příručka Kamera do automobilu DFS-V1 2018-09-18 Představení produktu 1)TF Slot 2)nahoru 3)MENU 4)dolů 5)mikrofon 6)Reset 7)Vypínač 8)zámek videa 9)Volba režimu 10)OK 11)USB port 12) HDMI Obsah

Více

FULL HD stolní hodiny s kamerou p, IR

FULL HD stolní hodiny s kamerou p, IR FULL HD stolní hodiny s kamerou - 1080p, IR Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Trvalé napájení kamery přímo ze sítě Dobře ukrytá paměťová karta Profesionální zpracování, špičková kvalita www.spyobchod.cz

Více

Kamera do auta ECONOMY

Kamera do auta ECONOMY Kamera do auta ECONOMY Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Snadné ovládání Nízká cena www.spyshops.cz Stránka 1 (doplněk k originálnímu návodu) 1. Popis produktu strana 2 1) USB slot 2) HDMI slot 3)

Více

DVOUKANÁLOVÝ TEPLOMĚR AX Návod k obsluze

DVOUKANÁLOVÝ TEPLOMĚR AX Návod k obsluze DVOUKANÁLOVÝ TEPLOMĚR AX-5003 Návod k obsluze 1.Úvod Děkujeme vám, za nákup dvoukanálového měřiče teploty. Před zahájením práce věnujte několik minut přečtení návodu k obsluze, abyste se co nejdůkladněji

Více

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR 2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR Návod k obsluze Výhody produktu: Možnost současného sledování a nahrávání Kompaktní design Široká oblast použití 1. Diagram produktu www.spyobchod.cz Stránka 1 Jednotlivé

Více

NÁVOD. Kamera pro záznam jízdy (1280x960) s 2,5" TFT displejem. ACI - Auto Components International, s.r.o

NÁVOD. Kamera pro záznam jízdy (1280x960) s 2,5 TFT displejem. ACI - Auto Components International, s.r.o NÁVOD 9901010 5. 12. 2011 Kamera pro záznam jízdy (1280x960) s 2,5" TFT displejem Popis tlačítek: Zdířka na SD/MMC karty Pracovní kontrolka (modrá) / nabíjecí kontrolka (červená) Mikrofon Nahrávání / zachycení

Více

Návod k obsluze. stručný návod. Montážní pokyny. nezávislá topení Eberspächer A WORLD OF COMFORT

Návod k obsluze. stručný návod. Montážní pokyny. nezávislá topení Eberspächer A WORLD OF COMFORT Topné přístroje vozidel Technická dokumentace Návod k obsluze EasyStart Timer CS Návod k obsluze stručný návod Montážní pokyny Ovládací prvek pro nezávislá topení Eberspächer A WORLD OF COMFORT Topné přístroje

Více

Návod k použití pro fóliovou klávesnici

Návod k použití pro fóliovou klávesnici Návod k použití pro fóliovou klávesnici Čísla položek Fóliová klávesnice horizontální: EA-KC2-101 Fóliová klávesnice vertikální: EA-KC2-102 Řídící jednotka: EA-KC2-201 Řídící jednotka EA-KC2-201 1. Přípojka

Více

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205A

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205A Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205A Úvod Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. HD kamera do auta HQS-205A je špičkové řešení pro náročné uživatele

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Hyundai a Kia

MI Video rozhraní pro vozidla Hyundai a Kia MI-1252 Video rozhraní pro vozidla Hyundai a Kia Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, dva vstupy AV signálu z externích zdrojů (například DVD přehrávače) a video signál

Více

UF300 třístupňová napěťová a frekvenční ochrana

UF300 třístupňová napěťová a frekvenční ochrana UF300 třístupňová napěťová a frekvenční ochrana v1.08 Zařízení slouží k samočinnému odpojení fotovoltaické nebo jiné elektrárny od rozvodné sítě, v případě její poruchy. Měří frekvenci a napětí ve všech

Více

Adaptér pro připojení zdrojů video signálu VL2-MMI2G. pro vozidla Audi s navigačním systémem MMI2G

Adaptér pro připojení zdrojů video signálu VL2-MMI2G. pro vozidla Audi s navigačním systémem MMI2G Adaptér pro připojení zdrojů video signálu pro vozidla Audi s navigačním systémem MMI2G Adaptér umožňuje připojení 2 externích zdrojů video signálu, RGB signálu a kamery při couvání Obsah 1. Před zahájením

Více

Reproduktorová lišta. Průvodce spuštěním HT-CT370

Reproduktorová lišta. Průvodce spuštěním HT-CT370 Reproduktorová lišta Průvodce spuštěním HT-CT370 Obsah Nastavení 1 Co je součástí dodávky 4 2 Instalace 5 3 Připojení 6 4 Zapnutí systému 8 5 Poslech zvuku 9 Základní operace Používání zvukových efektů

Více

SPY18 - RFID MOTO ALARM

SPY18 - RFID MOTO ALARM SPY18 - RFID MOTO ALARM Obsah RFID MOTO ALARM...1 HANDS FREE CHYTRÁ RFID TECHNOLOGIE...2 FUNKCE SYSTÉMU...3 Varování před nízkou kapacitou baterie...4 Režim úspory energie (režim spánku)...4 Ruční aktivace

Více

Černá skříňka se dvěma kamerami určená k záznamu jízdy vozidla

Černá skříňka se dvěma kamerami určená k záznamu jízdy vozidla Černá skříňka se dvěma kamerami určená k záznamu jízdy vozidla Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce kamery... 1 Popis kamery

Více

Chytrý palubní displej OBD

Chytrý palubní displej OBD Chytrý palubní displej OBD Model: SE162 Děkujeme vám za nákup chytrého palubního displeje. Tento displej lze pomocí kabelu propojit s diagnostickým konektorem vozidla OBD2 a zobrazit jízdní data jako např.

Více

SPY16 Zabezpečovací systém pro motocykly Uživatelská příručka

SPY16 Zabezpečovací systém pro motocykly Uživatelská příručka SPY16 Zabezpečovací systém pro motocykly Uživatelská příručka Tlačítka dálkového ovladače...2 Funkce zabezpečovacího systému...2 Spuštění a vypnutí zabezpečení...2 Dálkové nastartování a zhasnutí motoru...3

Více

Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE

Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE OBSAH UPOZORNĚNÍ... 2 PARAMETRY DÁLKOVÉHO OVLADAČE... 2 PŘEHLED FUNKCÍ TLAČÍTEK OVLADAČE... 3 NÁZVY A FUNKCE INDIKÁTORŮ OVLADAČE... 5 POUŽITÍ OVLADAČE... 6 INSTALACE/VÝMĚNA

Více

Zabezpečovací systém pro motocykly

Zabezpečovací systém pro motocykly Zabezpečovací systém pro motocykly Uživatelská příručka Obsah Funkce zabezpečovacího systému... 2 Aktivace (spuštění) zabezpečovacího systému...2 Tichá aktivace (spuštění) zabezpečovacího systému...2 Deaktivace

Více

T325C - Prostorový dotykový termostat programovatelný s čidlem

T325C - Prostorový dotykový termostat programovatelný s čidlem Návod k obsluze T325C - Prostorový dotykový termostat programovatelný s čidlem Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje

Více

CAR P50 N. kamera pro Váš automobil. Noční vidění. Uživatelská příručka. Děkujeme, že jste si zakoupili tento produkt.

CAR P50 N. kamera pro Váš automobil. Noční vidění. Uživatelská příručka. Děkujeme, že jste si zakoupili tento produkt. CAR P50 N kamera pro Váš automobil Noční vidění Uživatelská příručka Děkujeme, že jste si zakoupili tento produkt. Ještě než se vrhnete na natáčení svých prvních cestovních záběrů, pročtěte si prosím tento

Více

5 úrovní pomoci pedálového asistenta (PAS): Volitelné rozmezí dle potřeby (3, 5, 6, 9úrovňový). POW indikátor napájení.

5 úrovní pomoci pedálového asistenta (PAS): Volitelné rozmezí dle potřeby (3, 5, 6, 9úrovňový). POW indikátor napájení. Popis LCD Displeje: 5. 5 Km/h Inteligentní indikátor stavu baterie: Zobrazení rychlosti. AVG Speed (průměrná rychlost), MAX Speed (maximální rychlost), RT Speed (okamžitá rychlost). Kilometry/míle. Lze

Více

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem ds-1568 / ds-1738 TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Vnější pohled...2

Více

Multifunkční Modul Čítače Pulsů VM107

Multifunkční Modul Čítače Pulsů VM107 Multifunkční Modul Čítače Pulsů VM107 PROPOJENÍ DŮLEŽITÉ Ujistěte se, že souhlasí úroveň a polarita napájecího napětí POPIS OVLÁDACÍCH PRVKŮ 1. Čelní Panel 2. Horní Kryt 3. Tlačítka 4. Deska Plošného Spoje

Více

Digitální tlakový spínač DPC-10 (napěťový výstup) Návod k montáži a obsluze

Digitální tlakový spínač DPC-10 (napěťový výstup) Návod k montáži a obsluze Digitální tlakový spínač DPC-10 (napěťový výstup) Návod k montáži a obsluze verze 1.3-N (03/2016) PROHLÁŠENÍ O SHODĚ V souladu s nařízením následujících evropské směrnice pro elektromagnetickou kompatibilitu:

Více

Ultrazvukový dálkoměr. Model JT-811. Návod k obsluze

Ultrazvukový dálkoměr. Model JT-811. Návod k obsluze Ultrazvukový dálkoměr Model JT-811 Návod k obsluze I. Funkce 1) Měření v britských délkových / metrických jednotkách 2) Možnost výběru počátečního bodu měření 3) Ukládání / vyvolávání údajů 4) Výpočet

Více

PPG meter - měřící přístroj pro motorový paragliding

PPG meter - měřící přístroj pro motorový paragliding PPG meter - měřící přístroj pro motorový paragliding Tento měřící přístroj slouží k měření základních parametrů Vašeho paramotoru, což Vám zaručí bezpečné a klidné lítání. Po zkušenostech z používání PPG

Více

BEZDRÁTOVÉ POKOJOVÉ ČIDLO CTC

BEZDRÁTOVÉ POKOJOVÉ ČIDLO CTC Návod na montáž a údržbu BEZDRÁTOVÉ POKOJOVÉ ČIDLO CTC CZ verze 1.0 Obsah 1. Instalace 1.1. Seznam dílů 1.2. Displej a LED 1.3. Umístění 1.4. Elektrické zapojení 2. První spuštění 3. Funkce 3.1. Nastavení

Více

Snímač tlaku v pneumatikách

Snímač tlaku v pneumatikách Snímač tlaku v pneumatikách TPMS1209M Uživatelská příručka Upozornění k používání výrobku 1. Před prvním použitím výrobku si pečlivě přečtěte uživatelskou příručku a uložte si ji pro další využití. 2.

Více

Digitální tlakový spínač DPC-10 A Návod k montáži a obsluze

Digitální tlakový spínač DPC-10 A Návod k montáži a obsluze Digitální tlakový spínač DPC-10 A Návod k montáži a obsluze verze 1.2-PG (09/2015) PROHLÁŠENÍ O SHODĚ V souladu s nařízením následujících evropské směrnice pro elektromagnetickou kompatibilitu: 2004/108/EC

Více

MI1249. Video rozhraní pro vozidla Citroen C5 a Peugeot 508

MI1249. Video rozhraní pro vozidla Citroen C5 a Peugeot 508 MI1249 Video rozhraní pro vozidla Citroen C5 a Peugeot 508 Toto rozhraní (adaptér) umožňuje zobrazit RGB signál, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery při couvání

Více

Vstupní jednotka E10 Návod na použití

Vstupní jednotka E10 Návod na použití Návod na použití Přístupový systém Vstupní jednotka E 10 Strana 1 Obsah 1 Úvod:... 3 2 Specifikace:... 3 3 Vnitřní obvod:... 3 4 Montáž:... 3 5 Zapojení:... 4 6 Programovací menu... 5 6.1 Vstup do programovacího

Více

Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-V1

Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-V1 Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-V1 2018-09-18 Představení produktu 1)TF Slot 2)nahoru 3)MENU 4)dolů 5)mikrofon 6)Reset 7)Vypínač 8)zámek videa 9)Volba režimu 10)OK 11)USB port 12) port zadního

Více

Návod k použití Termostat FH-CWP

Návod k použití Termostat FH-CWP Návod k použití Termostat FH-CWP Obsah Návod k použití termostatu FH-CWP 1. Přehled funkcí... 3 2. Montáž... 4 3. Instalace... 4 4. Ruční režim (tovární nastavení)... 5 5. Časová funkce ON/OFF... 6 6.

Více

DVR23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka)

DVR23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) DVR23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) Uživatelská příručka Obsah Funkce kamery... 2 Obsah balení... 2 Před spuštěním kamery... 2 Napájení kamery...2 Poloha a montáž kamery...2 Paměťová

Více

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 1 budík STAR Vibrační Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 2 Do budíku můžete vložit lithiovou baterie CR2032 (není součástí dodávky), která zajišťuje zálohu nastavení budíku při výpadku síťového

Více

Bluetooth Wi-Fi GPS. LCD dotykový displej Tlačítko kalendář Přepínač Režim/ úkol

Bluetooth Wi-Fi GPS. LCD dotykový displej Tlačítko kalendář Přepínač Režim/ úkol Seznámení s MyPal Power Notification Tlačítko spuštění Tlačítko Poznámky (záznam hlasu) Tlačítko kontakty Reproduktor Navigační tlačítko Přední část Indikátor napájení/oznámení Bluetooth Wi-Fi GPS LCD

Více

Návod k použití. Programovací přístroj P6. Důležité pokyny:

Návod k použití. Programovací přístroj P6. Důležité pokyny: Návod k použití Programovací přístroj P6 Důležité pokyny: Před montáží programovacího přístroje a jeho uvedením do provozu si prosím důkladně pročtěte tento návod k obsluze. Tento návod k obsluze uložte

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw NÁVOD K OBSLUZE Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw Základní údaje Bezdrátový podmítkový spínač Provozní napětí: 230 V/AC, 50Hz Parametry spínání: 2000 W (odporová zátěž) 600 W (induktivní zátěž)

Více

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců IC 1549 / IC 1549gr TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Vnější pohled... 2 Schéma zapojení...

Více

HX9801 / HX9802 / 9803 Návod k instalaci

HX9801 / HX9802 / 9803 Návod k instalaci ROZMĚRY: 120*80*225 CM ROZMĚRY: 100*80*225 CM ROZMĚRY: 95*95*225 CM 1 Potřebné nástroje (nejsou součástí dodávky) Zkontrolujte, máte-li připravené následující nástroje, k dispozici dostatek suchého místa

Více

Bezdrátová komunikační brána (RS485 Gateway)

Bezdrátová komunikační brána (RS485 Gateway) REGULÁTORY SMART GATE Bezdrátová komunikační brána (RS485 Gateway) NÁVODY NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU 1. Popis Smart Gate je bezdrátová komunikační brána mezi vzduchotechnickými jednotkami SAVE a bezdrátovými

Více

DS-430DVRB. HD kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka. GPS modulem a zpětnou kamerou (včetně uložení záznamu)

DS-430DVRB. HD kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka. GPS modulem a zpětnou kamerou (včetně uložení záznamu) DS-430DVRB HD kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka GPS modulem a zpětnou kamerou (včetně uložení záznamu) Uživatelská příručka Obsah Předmluva...2 Funkce produktu, úvod...2

Více

Pohotovostní režim: vstup do Fotoaparátu (lze změnit). V menu: pohyb nahoru. 4b Navigační tlačítko doprava

Pohotovostní režim: vstup do Fotoaparátu (lze změnit). V menu: pohyb nahoru. 4b Navigační tlačítko doprava myphone 3300 Návod Pozice Popis Funkce 1 Displej Barevný LCD displej. 2 Sluchátko Reproduktor pro telefonování. 3 Svítilna Lze zapnout/vypnout dlouhým stiskem tlačítka svítilny (11). 4a Navigační tlačítko

Více

Manuál k pracovní stanici SR500

Manuál k pracovní stanici SR500 Manuál k pracovní stanici SR500 Obsah Manuál k pracovní stanici SR500...1 1. Bezpečnostní pokyny...2 1.1 Instalace a uvedení do provozu...2 1.2 Odpovědnost za škody...2 1.3 Popis symbolů...2 2. Instalace...3

Více

F-WVR610. Bezdrátový (2,4 GHz) digitální videorekordér

F-WVR610. Bezdrátový (2,4 GHz) digitální videorekordér Před použitím F-WVR610 Bezdrátový (2,4 GHz) digitální videorekordér Zvláštní upozornění 1) Dříve, než přístroj zapnete, propojte správně všechny části. 2) Při vkládání nebo odpojování SD karty vždy přístroj

Více

PROVOZNÍ NÁVOD PRO DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ A PROGRAMOVÁNÍ FUNKCÍ POMOCÍ VYSÍLAČŮ R-CONTROL

PROVOZNÍ NÁVOD PRO DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ A PROGRAMOVÁNÍ FUNKCÍ POMOCÍ VYSÍLAČŮ R-CONTROL verze 01/2017 PROVOZNÍ NÁVOD PRO DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ A PROGRAMOVÁNÍ FUNKCÍ POMOCÍ VYSÍLAČŮ R-CONTROL DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ R1/6 ARTUS, s.r.o., Čechova 1433, 256 01 Benešov, tel.: 317 728 958 IČ/DIČ: 25793985/CZ25793985,

Více

Otáčkoměr MS6208B R298B

Otáčkoměr MS6208B R298B Otáčkoměr MS6208B R298B Návod k použití 1 MS6208B je bezkontaktní otáčkoměr se stabilním provedením, vysokou spolehlivostí a vysokou bezpečností. Jádrem přístroje je vysokorychlostní integrovaný obvod.

Více

Motocyklový alarm s integrovaným pagerem SENTINEL 1100 MOTO. uživatelský manuál

Motocyklový alarm s integrovaným pagerem SENTINEL 1100 MOTO. uživatelský manuál Motocyklový alarm s integrovaným pagerem SENTINEL 1100 MOTO uživatelský manuál 1 1. LCD displej dálkového ovladače 2. Popis ikonek LCD displeje 1. Vypnutí systému 2. Tiché zapnutí 3. Zapnutí se zvukem

Více

Zařízení je v souladu s požadavky směrnic R&TTE 1999/5/ES

Zařízení je v souladu s požadavky směrnic R&TTE 1999/5/ES Zařízení je v souladu s požadavky směrnic R&TTE 1999/5/ES Z důvodu možných změn norem a výrobků jsou informace a obrázky uvedené v tomto dokumentu závazné jen tehdy, pokud jsou od nás potvrzeny. Programovatelný

Více

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4VIEWF OBSAH SOUPRAVY

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4VIEWF OBSAH SOUPRAVY PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4VIEWF OBSAH SOUPRAVY POZNÁMKY K INSTALACI Aby se zabránilo špatné detekci čidel, je nutné při instalaci sady do kovového nárazníku, použít sadu parkpodlozkakov. Věnujte pozornost

Více

Elektronický Přepínač 1x KVM, 8xPC/16xPC

Elektronický Přepínač 1x KVM, 8xPC/16xPC Elektronický Přepínač 1x KVM, 8xPC/16xPC 8portů MPC8701 - Katalogové číslo: 14.99.3220 16portů MPC16501 - Katalogové číslo: 14.99.3221 VLASTNOSTI - Ovládání 8/16 PC pomocí jedné konzole (PS/2 klávesnice,

Více

Snímač tlaku a teploty v pneumatikách

Snímač tlaku a teploty v pneumatikách Snímač tlaku a teploty v pneumatikách TPMS1209B02 Uživatelská příručka Obsah Úvod...2 Součásti systému...2 Montáž systému...4 Nastavení řídící jednotky...6 Funkce snímače tlaku...8 Doporučení k provozu

Více

ADAPTÉR ROZHRANÍ PŘEHRÁVAČE D. KS-PD500 Než začnete používat tento adaptér

ADAPTÉR ROZHRANÍ PŘEHRÁVAČE D. KS-PD500 Než začnete používat tento adaptér ADAPTÉR ROZHRANÍ PŘEHRÁVAČE D. KS-PD500 Než začnete používat tento adaptér Poslední aktualizace: 1. března 006 1 Podporované přijímače JVC Tento adaptér podporuje následující přijímače JVC* 1 : Přijímače

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací. SV-270S Color

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací. SV-270S Color INSTALAČNÍ MANUÁL video sada s 2 vodičovou instalací SV-270S Color 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvodní doporučení... 2 3. Instalace napájecího zdroje FA-22... 2 4. Instalace vstupního panelu... 2 4.1. Instalace

Více

HD DVR kamera do auta Návod k použití

HD DVR kamera do auta Návod k použití HD DVR kamera do auta Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení 1080P HD DVR kamery do auta. Před použitím výrobku si prosím pečlivě přečtěte tento návod k použití. Poslední revize: 19.4.2013 Popis přístroje

Více

ZKOUŠEČ IZOLACE NÁVOD K POUŽITÍ OBECNĚ POPIS PŘEDNÍHO PANELU

ZKOUŠEČ IZOLACE NÁVOD K POUŽITÍ OBECNĚ POPIS PŘEDNÍHO PANELU ZKOUŠEČ IZOLACE NÁVOD K POUŽITÍ OBECNĚ Tento přístroj využívá měnič stejnosměrného napětí s nízkou spotřebou a vysokým poměrem mezi indukčností a akumulací energie k přeměně napětí 9V na stejnosměrné napětí

Více

SPY15 Zabezpečovací systém pro motocykly

SPY15 Zabezpečovací systém pro motocykly SPY15 Zabezpečovací systém pro motocykly Uživatelská příručka Obsah Tlačítka dálkového ovladače... 2 Funkce zabezpečovacího systému... 2 Spuštění a vypnutí zabezpečení...2 Dálkové nastartování a zhasnutí

Více

CZ Návod k použití SM-004 METEOSTANICE. Ref.č. : 990004 Rév. 1.00-25/01/12

CZ Návod k použití SM-004 METEOSTANICE. Ref.č. : 990004 Rév. 1.00-25/01/12 CZ Návod k použití SM-004 METEOSTANICE Ref.č. : 990004 Rév. 1.00-25/01/12 1 OBSAH I) POPIS 3 1) OBSAH BALENÍ 3 2) FUNKCE 3 3) VLOŽENÍ BATERIÍ 3 4) POPIS TLAČÍTEK 3 5) NASTAVENÍ BEZDRÁTOVÉHO SPOJENÍ 4 6)

Více

GSM ALARM - základní sada Návod k použití

GSM ALARM - základní sada Návod k použití GSM ALARM - základní sada Návod k použití První spuštění a základní nastavení: Před vložením SIM karty do GSM alarmu, je potřeba ji připravit v mobilním telefonu: 1. Odstraňte PIN 2. Vymažte všechny telefonní

Více

Česky. Návod k použití

Česky. Návod k použití Česky CZ Návod k použití NÁVOD K POUŽITÍ ADRESAR A, B, C... DENIK HOVORU Promeskané hovory Prijaté hovory Vyslané hovory VOLTE CISLO OVLÁDÁNÍ HLAS. Adresar Klíčová slova Telefonovat, Zavěsit, Bydliště,

Více

Rozhraní c.logic. mi107new. umožňuje připojení 3 zdrojů AV signálu k navigačním systémům Porsche PCM 3.0 a 3.1

Rozhraní c.logic. mi107new. umožňuje připojení 3 zdrojů AV signálu k navigačním systémům Porsche PCM 3.0 a 3.1 Rozhraní c.logic mi107new umožňuje připojení 3 zdrojů AV signálu k navigačním systémům Porsche PCM 3.0 a 3.1 Funkce adaptéru Multimediální rozhraní typu plug-and-play 3 AV vstupy Ovládání připojeného DVB-T

Více

Instrukce pro montáž, obsluhu a údržbu

Instrukce pro montáž, obsluhu a údržbu REGULÁTORY, OVLADAČE MICROMATIC TD 457 INSTRUKCE PRO MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU 1. Úvod Tento montážní návod slouží ke správnému nastavení časového modulu TD 457. Uvedený modul je určen k instalaci po omítku

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Rover a Jaguar (od roku 2011)

MI Video rozhraní pro vozidla Rover a Jaguar (od roku 2011) MI-1255 Video rozhraní pro vozidla Rover a Jaguar (od roku 2011) Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video

Více

Pro správnou funkci jednotky je třeba aktivovat lithiovou baterii vytažením plastového pásku na pravé horní straně ovládacího panelu jednotky. Baterie

Pro správnou funkci jednotky je třeba aktivovat lithiovou baterii vytažením plastového pásku na pravé horní straně ovládacího panelu jednotky. Baterie Ovládací jednotka ORBIT EASY CONTROL návod k obsluze Pro správnou funkci jednotky je třeba aktivovat lithiovou baterii vytažením plastového pásku na pravé horní straně ovládacího panelu jednotky. Baterie

Více

Reproduktorová lišta. Průvodce spuštěním HT-CT770

Reproduktorová lišta. Průvodce spuštěním HT-CT770 Reproduktorová lišta Průvodce spuštěním HT-CT770 Obsah Nastavení 1 Co je součástí dodávky 4 2 Instalace 5 3 Připojení 6 4 Zapnutí systému 8 5 Poslech zvuku 9 Základní operace Používání zvukových efektů

Více

QCZ2631 A639. Průvodce 15G06A2451Z0

QCZ2631 A639. Průvodce 15G06A2451Z0 QCZ63 A639 Průvodce 5G06A45Z0 SD SD Seznámení s MyPal Přední část Boční část Indikátor napájení/oznámení Činnost Oznámení MyPal A636: Bluetooth / Wi-Fi / GPS dioda MyPal A63: Bluetooth/GPS dioda Bluetooth

Více