CinemArt. Prezentace filmů pro školní projekce. září 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "CinemArt. Prezentace filmů pro školní projekce. září 2015"

Transkript

1 CinemArt Prezentace filmů pro školní projekce září 2015

2 Naše kino a distribuční společnost Cinemart nabízí možnost zajištění vhodných filmů za výhodných podmínek pro školní projekce a to od škol mateřských až po střední. Pokud máte zájem o bližší informace a podmínky pro pořádání podobných projekcí kontaktujte naše kino a projekci pro vaše žáky a studenty rádi zajistíme.

3 Rádi vám na dalších stránkách představíme některé z možných titulů, které pro tyto projekce doporučujeme: děti a studenty rozhodně nezklamou a často i poučí. Filmy jsme přiřadili do několika kategorií podle věku žáku a studentů.

4 MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY - 1. STUPEŇ Rosa & Dara a jejich velká dobrodružství Můžete se těšit na velké prázdninové dobrodružství dvou holčiček Rosy a Dary, které doplní mini příběhy, ze kterých se dozvíte odpovědi na spoustu zajímavých a zábavných otázek. Dobrodružství Rosy a Dary doplní tři animované filmy s dobrodružnou tématikou. Rosa & Dara a jejich dobrodružství Nový druh Proč prší? Malý Costeau Co je gravitace? Mythopolis Jak velké jsou hvězdy? Stopáž pásma: 62 min ČR, , režie: Martin Duda, Jakub Kouřil, Alexandra Hetmerová, Kateřina Karhánková Pásmo krátkých animovaných filmů pro děti, ze kterých se dozvíte odpovědi na spoustu zajímavých a zábavných otázek

5 MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY - 1. STUPEŇ Konečně doma Animovaná komedie USA, 2015, 92 min, 2D i 3D verze Český dabing Režie: Tim Johnson Mimozemská invaze Buvů na Zemi je laskavá a plná nepochopení Buvové začnou tím, že lidi prostě sestěhují do Austrálie, kde jim dopřávají díky své vyspělé technice pohodlný život. Stěhování ale unikne dívka Tipy, která od té chvíle hledá svou mámu. Nový domov na Zemi našel i Buvan jménem O, který hned začne připravovat večírek a omylem pošle intergalaktickou pozvánku i nepřátelským Gorgům. Což je velký průšvih a O bere všechna svá chapadýlka na ramena. Na útěku narazí na Tipy a postupně mezi nimi vzniká přátelství. O se snaží napravit vše, co Buvané svým příchodem na Zemi způsobili. Tipy na oplátku seznámí Oa s humorem, uměním, hudbou a tancem, rodinou i přátelstvím. Animovaná komedie vypráví o síle přátelství a potřebě mít svou rodinu.

6 MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY - 1. STUPEŇ SpongeBob ve filmu: Houba na suchu Animovaný USA, 2015, 94 min, 2D i 3D verze Český dabing Režie: Paul Tibbitt, Mike Mitchell Jedna z nejžlutějších, nejhranatějších a hlavně nejoblíbenějších animovaných postaviček konečně našla cestu na filmové plátno. A dokonce ve 3D. SpongeBob je mořská houba, která nosí kalhoty, bydlí v ananasu a dělá úžasné krabí hambáče u Křupavého kraba. Jeho dalším poznávacím znamením je, že ho milují děti na celém světě, protože je tělem i duší dobrodruh, který ke všemu přistupuje s humorem, někdy pořádně svérázným. Jak napovídá název, v tomhle filmu ho patrně humor přejde, protože se ocitne v pro něj naprosto šokujícím prostředí tedy na souši. Bláznivý hrdina SpongeBob nikdy nikoho nezklame.

7 MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY - 1. STUPEŇ Tučňáci z Madagaskaru Animovaný USA, 2014, 90 min, 2D i 3D verze Český dabing Režie: Eric Darnell Objevte tajemství nejlepších a nejvtipnějších supertajných agentů světa: Skippera, Kowalskiho, Rica a Vojína. Jsou to nejen veselí a povedení ptáčci, jsou i nejvýkonnější úderná jednotka tajných agentů. Jsou připravení zasáhnout i při sebemenším ohrožení světa. Skipper je odvážným vůdcem, který nikdy nenechá parťáka ve štychu. Kowalski představuje mozek týmu s fotografickou pamětí a znalostmi čehokoli. Rico je neřízená střela, bomba se zapáleným doutnákem. A Vojín? Ten je tak trochu podceňovaným členem party, ale právě on věří, že společně dokážou i nemožné. Tučňáci nebývají jen roztomilí, někteří jsou i odvážní.

8 MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY - 1. STUPEŇ Rio 2 Animovaný USA, 2014, 101 min, 2D i 3D verze Český dabing Režie: Carlos Saldanha Vzácní modří papoušci Blu a Perla žijí v brazilském Riu poklidným městským domáckým životem. S nimi tam postupně vyrůstají i jejich tři děti. Nejmladší Raubíř je věrný svému jménu a touží po dobrodružství a to hlavně tehdy, pokud se při něm dá i něco tak trochu zničit. Dalším je Bia, který se tak trochu potatil, díky čemuž všemu rozumí a všechno zná, co nezná, to si nastuduje. Nejstarší z dětí je Karla, která si myslí, že už dospěla do věku, kdy se má pomalu vymanit zpod ochranných křídel rodičů Rio 2 vypráví o významu rodinné soudržnosti a složitostech výchovy, která je komplikovaná nejen pro rodiče ale často i pro jejich potomky.

9 MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY Mimoni Animovaná komedie USA, 2015, 91 min, 2D i 3D verze Český dabing i anglicky s českými titulky Režie: Kyle Balda, Pierre Coffin Zamysleli jste se někdy nad tím, proč vlastně ti žluťoučcí a k sežrání roztomilí Mimoni dobrovolně slouží Gruovi, padouchovi s velkým P? Odpověď přináší animovaná komedie Mimoni, která z nich konečně a především zcela zaslouženě dělá hlavní postavy jejich vlastního příběhu. Nejžlutější a možná i nejoblíbenější hrdinové filmového plátna!

10 ZÁKLADNÍ ŠKOLY - 1. a 2. STUPEŇ Jak vycvičit draka 2 Animovaný USA, 2014, 105 min, 2D i 3D verze Český dabing Režie: Dean DeBlois Ostrov Blp býval místem, kde Vikingové ve dne v noci bojovali s draky. Pak však mladý snílek Škyťák vycvičil draka Bezzubku, spřátelil se s ním a hlavně všem vysvětlil, že lidé a draci mohou žít v harmonii. Nyní příběh poskočil o pět let dopředu a z Blpu se stal v mezidobí dračí ráj, kde se lidé a draci navzájem respektují. Škyťákova kamarádka Astrid je hvězdou dračích závodů, ve kterých hravě poráží ostatní teenagery, zatímco Škyťák dává přednost osamělým letům s Bezzubkou Mít draka za kamaráda by chtěl snad každý.

11 ZÁKLADNÍ ŠKOLY - 1. a 2. STUPEŇ Putování s dinosaury - film ve 3D Dobrodružný USA, 2013, 81 min, 2D i 3D verze Český dabing Režie: Barry Cook, Neil Nightingale Dobrodružný film pro celou rodinu inspirovaný veleúspěšným seriálem BBC o životě dinosaurů. V příběhu odehrávajícím se před 70 mil. lety, budeme sledovat mládě dinosaura Patchimou na jeho cestě k dospělosti, při které bude muset v okolním divokém světě plném predátorů překonat spoustu nástrah a složitých situací. Cesta časem do minulosti se opravdu protáhla, vítejte mezi dinosaury.

12 ZÁKLADNÍ ŠKOLY - 1. a 2. STUPEŇ Já, padouch 2 Animovaná komedie USA, 2013, 98 min, 2D i 3D verze Český dabing i anglicky s českými titulky Režie: Pierre Coffin, Chris Renaud Může být napravený padouch vůbec ještě zábavný? Když vypráví pohádky na dobrou noc? Když už nechce vůbec nic ukrást? Gru naštěstí neskončí jako obyčejný civil, protože v jeho nitru se stále ukrývají schopnosti, které by leckdo rád využil. Jako například šéf mocné Antipadoušské ligy. Ten sice padouchy všeho druhu opovrhuje, ale kdo se může do myšlení zlosyna vcítit líp než zlosyn bývalý? A tak vyšle svou nejlepší agentku Lucy, aby Grua přiměla ke spolupráci. Tentokráte Mimoni zachrání svět spolu s největším padouchem.

13 ZÁKLADNÍ ŠKOLY - 2. STUPEŇ Škatuláci Animovaný USA, 2014, 97 min, 2D i 3D verze Český dabing Režie: Graham Annable, Anthony Stacchi V Sýrečkově není radno vycházet po setmění. Z podzemních doupat vylézají podivní tvorové zvaní Škatuláci, kteří kradou vše, co jim přijde do rukou. Jednou prý dokonce ukradli malého kluka! A právě tenhle ukradený klučina vám v dobrodružném a zábavném vyprávění prozradí, že to všechno jsou jen bohapusté lži a kecy v kleci. Tvůrci filmu zase jednou popustili uzdu své vizuální fantazii a stvořili svět, do kterého se rád vydá každý. Být jiný neznamená být špatný!

14 ZÁKLADNÍ ŠKOLY - 2. STUPEŇ Jak jsme hráli čáru Rodinný/dobrodružný ČR/SR, 2014, 102 min Režie: Juraj Nvota Hrají: Milan Lasica, Libuše Šafránková, Ondřej Vetchý Na životě na československo-rakouském pomezí v šedesátých letech minulého století ležela těžká deka, asi jako v každém citlivém pohraničním pásmu. Hlavní hrdina má tu výhodu, že kvůli dobrodružným výpravám, rvačkám se spolužáky a prvním láskám atmosféru doby a místa tolik nevnímá. Malý Petr vyrůstá v péči prarodičů, protože jeho rodiče emigrovali. I proto vymýšlí nejrůznější způsoby, jak se přes čáru dostat. Pod řekou Moravou prý vede tunel, kterým se dá zdrhnout do Rakouska. Jen je potřeba ho najít. Příběh party kluků odehrávající se v 60. letech u českorakouské hranice

15 ZÁKLADNÍ ŠKOLY - 2. STUPEŇ Zlodějka knih Válečné drama USA, 2014, 131 min, anglicky s českými titulky Režie: Brian Percival Hrají: Sophie Nélisse, Geoffrey Rush, Emily Watson Přístupnost: do 12 let nevhodný Příběh vypráví o dívce Liesel, která se během druhé světové války dostane do pěstounské rodiny Hanse a jeho ženy Rosy, aby zde začala nový život. Liesel se snaží zapadnout doma i ve škole, kde si z ní však spolužáci utahují, protože neumí pořádně číst. Liesel je odhodlaná situaci změnit s posedlostí rodícího se učence. A získá k tomu pomoc svého nového tatínka. Hans se s Liesel učí dny i noci, během nichž se Liesel snaží podrobně prostudovat svoji první knihu Zlodějka knih je o hledání krásy i za těch nejošklivějších podmínek. Jedním z ústředních témat příběhu je, že Hitler ničí lidi svými slovy a Liesel tato slova krade zpět a píše jimi svůj vlastní příběh. Film je adaptací slavné knihy spisovatele Markuse Zusaka.

16 STŘEDNÍ ŠKOLY Teorie všeho Životopisný / drama Velká Británie, 2015, 123 min, české titulky Režie: James Marsh Hrají: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Charlie Cox, Emily Watson Přístupnost: nevhodné pro děti do 12 let Životní příběh slavného astrofyzika Stephena Hawkinga oceněný Oscarem. Příběh začíná v roce 1963, kdy má jednadvacetiletý Stephen, student kosmologie na Cambridge, našlápnuto ke skvělé budoucnosti. Spolužáci i profesoři ho naprosto zbožňují, stejně jako Jane, která na téže škole studuje umění. Když však v osobním i profesním životě stane na pomyslném vrcholu, zažije nemilosrdný pád. Lékařské vyšetření po jednom z jeho škobrtnutí vyřkne drsnou diagnózu neléčitelné postupné ochrnutí nervového systému, které do dvou let ukončí smrt. Jenže Jane a Stephen se osudu vzepřou. Vezmou se a snaží se žít normální život. Životopisný film o osudech slavného astrofyzika Stephena Hawkinga.

17 STŘEDNÍ ŠKOLY Město 44 Válečné drama Polsko, 2014, 127 min, polsky s českými titulky Režie: Jan Komasa Hrají: Józef Pawłowski, Zofia Wichłacz, Anna Próchniak, Antoni Królikowski Přístupnost: nevhodné pro děti do 12 let Děj filmu je postaven na základě skutečných událostí. Polské hnutí odporu představované Zemskou armádou (Armia Krajowa) 1. srpna 1944 zahájilo ozbrojené povstání, které mělo osvobodit Varšavu z područí nacistického Německa. Naši mladí hrdinové pod vedením charismatického vůdce Kobry vytvoří jeden z nejodvážnějších oddílů povstání. Jsou svědky i aktéry obětování se a hrdinství, ale i krutosti, zrady a vraždění. Učí se lásce a zjistí, co je to nenávist. Dějiny jim dají krvavou a krutou lekci v dospívání. Město 44 je příběhem mladých lidí, kteří žijí jako by každý den měl být posledním. Válečný film vypráví příběhy hrdinů Varšavského povstání.

18 STŘEDNÍ ŠKOLY Příběh Marie Drama podle skutečnosti Francie, 2014, 95 min, francouzsky s českými titulky Režie: Jean-Pierre Améris Hrají: Isabelle Carré, Ariana Rivoire Přístupnost: pro všechny Příběh Marie vypráví o dívce, která se naučila normálně žít, ač byla od narození hluchá a slepá. Tento malý zázrak se odehrál ve Francii na konci 19. století. Marie Heurtinová se narodila nevidomá a neslyšící a ani ve čtrnácti letech není schopná komunikovat se svým okolím. Její otec je skromný řemeslník, svou dceru miluje a navzdory doporučení lékaře, který jej přesvědčoval, že je slabomyslná, nedokáže Marii umístit do ústavu pro choromyslné. Ze zoufalství nakonec odveze Marii do ústavu Larnay nedaleko Poitiers, kde se řádové sestry starají o neslyšící dívky a mladé ženy. Pravdivý příběh o silné vůli a pomoci bližním.

19 STŘEDNÍ ŠKOLY Anna Karenina Drama USA, 2012, 130 min, anglicky s českými titulky Režie: Joe Wright Hrají: Keira Knightley, Jude Law, Aaron Taylor-Johnson Přístupnost: nevhodné pro děti do 12 let Nesmrtelný příběh ženy, kterou zahubila láska. Osud Anny Kareniny je díky románové předloze Lva Nikolajeviče Tolstého všeobecně známý, ale režisér Joe Wright z něj přesto dokázal vytvořit naprosto unikátní zážitek. Podařilo se mu to už v adaptacích dalších literárních klasik, Pýše a předsudku a Pokání, a v tandemu se scenáristou s českými kořeny Tomem Stoppardem to vyšlo i tentokrát. Stvořili film, jehož obrazy jsou tak silné a působivé, jako emoce, jež zachycují. Literární klasika v netradičním filmovém zpracování.

20 STŘEDNÍ ŠKOLY Poutník - nejlepší příběh Paula Coelha Životopisný / Drama Brazílie / Španělsko, 2014, 112 min, portugalsky s českými titulky Režie: Daniel Augusto Hrají: Júlio Andrade, Ravel Andrade, Fabiana Gugli, Fabíula Nascimento Přístupnost: nevhodné pro děti do 12 let Paulo Coelho je jedním z nejznámějších spisovatelů všech dob. Jeho romány byly vydány ve více než 150 zemích. Ale jeho mládí nebylo tak přímočaré a snadné jako souhrn jeho spisovatelských úspěchů. Coelhova mladická bilance by zněla: pokus o sebevraždu, tři pobyty v ústavu pro duševně choré a tvrdé střety ve všech představitelných konfliktech. Rebelské mládí prožil v Brazílii v 60. a 70. letech, tedy v prostoru a čase stojícím mezi dobrem a zlem. Nepochopený kluk a rebelující mladík se změnil v muže, který jde za svým snem: stát se slavným a uznávaným spisovatelem. Film o úžasné životní pouti spisovatele Paula Coelha.

21 STŘEDNÍ ŠKOLY EXODUS: Bohové a králové Historické drama USA, 2014, 127 min, 2D i 3D verze Český dabing i anglicky s českými titulky Režie: Ridley Scott Hrají: Christian Bale, Joel Edgerton, Sigourney Weaver, Ben Kingsley Přístupnost: nevhodné pro děti do 12 let Vyrostli jako bratři, ale stali se z nich nepřátelé na život a na smrt egyptský faraón Ramses a Mojžíš, nalezenec, který se stal legendou. Ve starověkém Egyptě se vládce rovnal Bohu a jinak tomu nebylo ani v případě Ramsese. Mocný vládce měl jediného přítele, Mojžíše, který s ním vyrůstal od dětství, když se ho coby židovského nalezence ujala královská rodina. Z přítele se však stal úhlavní nepřítel, když se Mojžíšovi zjevil jiný Bůh a pověřil ho nelehkým úkolem vysvobodit svůj lid z egyptského otroctví, přivést jej do zaslíbené země. Být jeho vůdcem i prorokem. Mojžíš tento úkol přijme. Starozákonní příběh ve výpravném velkofilmu.

22 STŘEDNÍ ŠKOLY Papírová města Romantický / drama USA, 2015, 109 min, anglicky s českými titulky Režie: Jake Schreier Hrají: Nat Wolff, Cara Delevingne, Austin Abrams, Halston Sage, Justice Smith Přístupnost: nevhodné pro děti do 12 let Hrdinou příběhu je Quentin Jacobsen, normální, trochu bojácný kluk, který má od dětství rád nespoutanou sousedku Margo. Spíše než by byli kamarády, je ale Quentin pravidelným svědkem jejích neuvěřitelných dobrodružství a také jejím tajným ctitelem. A to až do jedné noci, kdy mu Margo nečekaně zaklepe na okno jeho pokoje a vytáhne jej na podivuhodnou trestnou výpravu namířenou proti jejímu bývalému příteli spojenou s vtipnou a několikanásobnou pomstou. Díky této noční výpravě se Quentinovi nejen splní sen o sblížení s tajnou láskou, ale prožije i dobrodružství, kterým se zatím spíše vyhýbal. Jenže druhý den ráno jejich společné dobrodružství skončí a nastane nový den. Film podle románu spisovatele Johna Greena.

23 STŘEDNÍ ŠKOLY Cesta vzhůru Dokument ČR, 2015, 100 min Režie: David Čálek Účinkují: Radek Jaroš, Honza Tráva Trávníček, Petr Miska Mašek, Martin Havlena, Lucie Výborná, Andrea Jarošová Přístupnost: nevhodné pro děti do 12 let Film se tak pro diváka stává mimořádnou příležitostí absolvovat společně s Radkem a jeho horolezeckými přáteli Miskou a Trávou strastiplnou cestu na osmitisícový vrchol K2 a stát se na chvíli doslova součástí expedice. V Cestě vzhůru ale nejde o pouhou dokumentaci historického úspěchu českého horolezectví, ale též o širší pohled na lidské zdolávání extrémních překážek, a to nejen ve fyzickém slova smyslu. Dokument o horolezci Radku Jarošovi, který jako 15. člověk na světě získal Korunu Himaláje tedy vystoupil na všech 14 himalájských osmitisícovek bez přídavného kyslíku.

24 TĚŠÍME SE NA VÁS I NA VAŠE STUDENTY A ŽÁKY

Cinemart nabízí možnost zajištění filmů pro projekce pro školy a to od mateřských až po střední.

Cinemart nabízí možnost zajištění filmů pro projekce pro školy a to od mateřských až po střední. Cinemart a.s. Nabídka filmových projekcí pro školy leden 2016 Cinemart nabízí možnost zajištění filmů pro projekce pro školy a to od mateřských až po střední. Pokud máte zájem o bližší informace a podmínky

Více

MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY (1. STUPEŇ)

MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY (1. STUPEŇ) A-PDF Split DEMO : Purchase from www.a-pdf.com to remove the watermark MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY (1. STUPEŇ) Rosa & Dara a jejich velká dobrodružství Pásmo českých animovaných filmů i pro nejmenší ČR,

Více

Cinemart nabízí možnost zajištění filmů pro projekce pro školy a to od mateřských až po střední.

Cinemart nabízí možnost zajištění filmů pro projekce pro školy a to od mateřských až po střední. Cinemart a.s. Nabídka filmových projekcí pro školy květen 2016 Cinemart nabízí možnost zajištění filmů pro projekce pro školy a to od mateřských až po střední. Pokud máte zájem o bližší informace a podmínky

Více

Kino Květen Teplice - program červenec

Kino Květen Teplice - program červenec Kino Květen Teplice - program červenec 01.07. Insidious 3: Počátek Horor /97min Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný

Více

Cinemart nabízí možnost zajištění filmů pro projekce pro školy a to od mateřských až po střední.

Cinemart nabízí možnost zajištění filmů pro projekce pro školy a to od mateřských až po střední. Cinemart a.s. Nabídka filmových projekcí pro školy březen 2015 Cinemart nabízí možnost zajištění filmů pro projekce pro školy a to od mateřských až po střední. Pokud máte zájem o bližší informace a podmínky

Více

Kino Květen Teplice - program prosinec

Kino Květen Teplice - program prosinec Kino Květen Teplice - program prosinec 01.12. TITUS, W.A. Mozart opera Kino Květen Teplice / od: 18:45 03.12. Sedm psychopatů Komedie / Krimi USA / Velká Británie/2012/109min Scenárista Marty (Colin Farrell)

Více

KINO MLADÁ VOŽICE ČERVEN 2017

KINO MLADÁ VOŽICE ČERVEN 2017 KINO MLADÁ VOŽICE ČERVEN 2017 3.6. sobota Životopisné česko-slovenské historické drama 113 MASARYK Dramatický příběh, věnovaný osudům velvyslance a pozdějšího minist 16.30 hod. J.Masaryka.Extravagantní

Více

Biograf na Špici, Hořice Program LISTOPAD 2014

Biograf na Špici, Hořice Program LISTOPAD 2014 Biograf na Špici, Hořice Program LISTOPAD 2014 Sobota 1.11., 17.00 Intimity ČR 2014, 104min., česky, od 12 let Komedie / romantický / 2D / 110,-Kč Sedm příběhů o lásce a intimitě, které se navzájem prolínají.

Více

P R O S I N E C 2012

P R O S I N E C 2012 P R O S I N E C 2012 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc.

Více

Nabídka titulů vhodných pro školní projekce

Nabídka titulů vhodných pro školní projekce Nabídka titulů vhodných pro školní projekce V případě zájmu o projekci či o jakýkoli jiný titul nás neváhejte kontaktovat prostřednictvím emailu avelzo@mymail.cz Těšíme se na vaši návštěvu! BOHEMIAN RHAPSODY

Více

Kino Květen Teplice - program prosinec

Kino Květen Teplice - program prosinec Kino Květen Teplice - program prosinec 01.12. Tučňáci z Madagaskaru 3D Celá rodina v kině Animovaný / Dobrodružný / Komedie USA/2014/90min Objevte tajemství nejlepších a nejvtipnějších supertajných agentů

Více

Biograf na Špici, Hořice program únor 2015

Biograf na Špici, Hořice program únor 2015 Biograf na Špici, Hořice program únor 2015 ne 1.2. od 17.00 Babovřesky 3 ČR 2015 / 103min. / česky / od 12 let Komedie / 2D / 130,-Kč Pokračování úspěšné komediální série Zdeňka Trošky. ne 1.2. od 20.00

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVENEC 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městské

Více

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti. PROGRAM PRO DĚTI ČTVRTEK, 3. května Divadlo J. K. Tyla 9:00 10:00 Animo TV Oblíbené večerníčky 1 (české znění) Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

Více

Ella se cítí bolestně osamělá. Její nejlepší kamarádka si našla jinou nejlepší kamarádku. Její nevlastní táta je unavený a nevrlý. A jejich nové miminko v jednom kuse řve. Nejhorší je ale to, že její máma

Více

Program kina Světozor Masarykovo náměstí 1 Březen

Program kina Světozor Masarykovo náměstí 1 Březen Program kina Světozor Masarykovo náměstí 1 Březen pá 1 17:00 Lego příběh 2 2D animovaný Vertical ent. Mike Mitchell, Trisha Gum USA,Austrálie D 107 140/125 so 2 17:00 Jak vycvičit draka 3 2D animovaný

Více

Honza Tráva Trávníček. Přednášky 2016

Honza Tráva Trávníček. Přednášky 2016 Honza Tráva Trávníček Přednášky 2016 Honza Tráva Trávníček - plzeňský cestovatel a kopcolezec - 4x na vrcholu osmitisícovky ve 4 pokusech - geodet, učitel a organizátor sportovních a kulturních akcí -

Více

EU_12_sada2_15_ČJ_Sen noci svatojánské_dur

EU_12_sada2_15_ČJ_Sen noci svatojánské_dur EU_12_sada2_15_ČJ_Sen noci svatojánské_dur Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Durajová Helena Anotace Vzdělávací oblast Pracovní list je zaměřen na upevnění

Více

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce Určení Název Anotace Vzdělávací oblasti Klíčové kompetence 1. stupeň ZŠ 6. 9. třída + střední školy Kašpárek zve do knihovny Poprvé v knihovně Poznávací exkurze

Více

POBOČKA JUNGMANNOVA 2018/19 Knihovnické lekce

POBOČKA JUNGMANNOVA 2018/19 Knihovnické lekce POBOČKA JUNGMANNOVA 2018/19 Knihovnické lekce Určení Název Anotace Vzdělávací oblasti Klíčové kompetence 1. stupeň ZŠ 6. 9. třída + střední školy 60 min Kašpárek zve do knihovny Poprvé v knihovně Poznávací

Více

PROGRAM KINA BŘEZEN 2016

PROGRAM KINA BŘEZEN 2016 PROGRAM KINA BŘEZEN 2016 LÍDA BAAROVÁ (ČR) 2D 1.3.2016 19:00 hod, velký sál Kulturního centra Česká herečka Lída Baarová je v roce 1934 pozvána do berlínských filmových ateliérů Babelsberg, považovaných

Více

Nabídka filmových projekcí pro školy podzim / zima 2016

Nabídka filmových projekcí pro školy podzim / zima 2016 Cinemart a.s. Nabídka filmových projekcí pro školy podzim / zima 2016 Cinemart nabízí možnost zajištění filmů pro projekce pro školy a to od mateřských až po střední. Pokud máte zájem o bližší informace

Více

Dramatický příběh je zasazen do prostředí motorkářského světa, rockové hudby a sochařské

Dramatický příběh je zasazen do prostředí motorkářského světa, rockové hudby a sochařské Biograf na Špici program leden 2015 pá 2.1. od 20.00 Burácení ČR/USA 2015 / 93min. / česky / od 12 let Drama / road movie / 2D / 110,-Kč Dramatický příběh je zasazen do prostředí motorkářského světa, rockové

Více

METODICKÝ LIST K FILMU. Hořká komedie Dana Svátka podle stejnojmenného bestselleru Josefa Formánka

METODICKÝ LIST K FILMU. Hořká komedie Dana Svátka podle stejnojmenného bestselleru Josefa Formánka METODICKÝ LIST K FILMU Hořká komedie Dana Svátka podle stejnojmenného bestselleru Josefa Formánka NÁROD NÁCTILETÝCH PIJANŮ České děti a teenageři jsou na 4. místě v Evropě v pití alkoholu. 50 % českých

Více

st 12 17:00 Sněží 2D drama Bontonfilm Kristina Nedvědová ČR CZ

st 12 17:00 Sněží 2D drama Bontonfilm Kristina Nedvědová ČR CZ Program kina Světozor Masarykovo náměstí 1 Červen so 1 17:00 Jak vycvičit draka 3 2D animovaný Cinemart Dean DeBlois USA D 104 130/115 ne 2 17:00 Pokémon: Detektiv Pikachu 2D animovaný Vertical ent. Rob

Více

EU_12_sada2_03_ČJ_Literatura2_Dur

EU_12_sada2_03_ČJ_Literatura2_Dur EU_12_sada2_03_ČJ_Literatura2_Dur Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Durajová Helena Anotace Vzdělávací oblast Pracovní list je zaměřen na upevnění znalostí

Více

Hobit aneb cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien Nakladatelství: Mladá fronta Rok: 2002 Stran: 248 Žánr: román, fantasy

Hobit aneb cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien Nakladatelství: Mladá fronta Rok: 2002 Stran: 248 Žánr: román, fantasy Jakub Reinchebach Hobit aneb cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien Nakladatelství: Mladá fronta Rok: 2002 Stran: 248 Žánr: román, fantasy Při četbě jsem se nejvíce bál, že kniha za chvíli skončí a já

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

MĚSÍC VELKÝCH KOČEK ÚNOR 2019

MĚSÍC VELKÝCH KOČEK ÚNOR 2019 MĚSÍC VELKÝCH KOČEK ÚNOR 2019 2 NÁŠ VELKÝ ÚNOR NAŠE VELKÉ KOČKY Pustíme kočkovité šelmy do vašich domovů a dáme jim šanci se opět předvést v záři reflektorů. Představíme vám nejmajestátnější predátory

Více

pátek 5. 9. 19.00 velký sál účastníci kurzů vstup na průkazky, ostatní vstup 30 Kč

pátek 5. 9. 19.00 velký sál účastníci kurzů vstup na průkazky, ostatní vstup 30 Kč DŮM KULTURY Nádražní 846 Provozní doba pokladny: PO PÁ: 7:00-11:30 a 12:15-15:30 tel.: 383 809 200, info@dkmilevsko.cz pondělí 1. 9. 15.00 17.00 taneční sál NÁBOR DO TANEČNÍ SKUPINY EFK pondělí 1. 9. 18.45

Více

Filmové projekce, dílny, výstavy a divadelní představení pro školy a školky, mládež, děti a jejich rodiče

Filmové projekce, dílny, výstavy a divadelní představení pro školy a školky, mládež, děti a jejich rodiče Filmové projekce, dílny, výstavy a divadelní představení pro školy a školky, mládež, děti a jejich rodiče 3. 5. až 8. 5. 2011, Třeboň ÚTERÝ 3. 5. 9:00 Česká televize uvádí: Dějiny udatného českého národa

Více

st 31 17:00 Ženy v běhu 2D komedie Cinemart Martin Horský ČR CZ

st 31 17:00 Ženy v běhu 2D komedie Cinemart Martin Horský ČR CZ Program kina Světozor Masarykovo náměstí 1 Červenec po 1 17:00 Teroristka 2D komedie Cinemart Radek Bajgar ČR CZ 95 12 100/60 20:00 Muži v černém 2D akční Falcon F. Gary Gray USA D 115 12 140 út 2 17:00

Více

Kino Květen Teplice - program listopad

Kino Květen Teplice - program listopad Kino Květen Teplice - program listopad 08.11. Přežít svůj život /teorie a praxe/ 20:00 09.11. Mamas a Papas drama Česko/2010/90min Kino Květen Teplice / od: 15:00 Příběh filmu tvoří mozaika osudů několika

Více

PONDĚLÍ 1. října. ÚTERÝ 2. října

PONDĚLÍ 1. října. ÚTERÝ 2. října PONDĚLÍ 1. října FILMOVÝ KLUB King Skate Česko, dokument, 80 min, česky. Vstupné: 70 (pro členy FK) /120 Kč Beze stop USA, drama, 119 min, titulky. Vstupné: 70 (pro členy FK) /120 Kč ÚTERÝ 2. října Ten

Více

přicházíme k Vám s nabídkou dětských pohádek a příběhů herce Martina Sochora. tentokrát o Davidu a Goliáši scénář a režie, hraje: Martin Sochor

přicházíme k Vám s nabídkou dětských pohádek a příběhů herce Martina Sochora. tentokrát o Davidu a Goliáši scénář a režie, hraje: Martin Sochor Dobrý den, přicházíme k Vám s nabídkou dětských pohádek a příběhů herce Martina Sochora. tentokrát o Davidu a Goliáši scénář a režie, hraje: Martin Sochor Hravé a veselé činoherně - mimické představení.

Více

Začátky představení od cca 21 hodin. informace na 728262342.

Začátky představení od cca 21 hodin. informace na 728262342. Zde Vám přinášíme program letního kina ve Vrchotových Janovicích, které se nachází cca 20 Km od Vysokého Chlumce. Tak neváhejte a zpříjemněte si prázdninové dny pěkným filmem. Pá 29. 6. Začátky představení

Více

P R O S I N E C 2014

P R O S I N E C 2014 P R O S I N E C 2014 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc.

Více

Nadcházející události

Nadcházející události Červenec - Srpen 2016 Školní zpravodaj Úvodní slovo Vážení rodiče, učitelé a přátele Waldorfu, poslední víkend před zahájením školního roku se konal adaptační pobyt rodin budoucích prvňáčků. Jeho vyvrcholením

Více

Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Mgr. Petra Jakšíková III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Mgr. Petra Jakšíková III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název projektu Číslo projektu Název školy Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ CZ.1.07/1.5.00/34.0748

Více

HÁDEJ, KDO JSEM ZADÁNÍ

HÁDEJ, KDO JSEM ZADÁNÍ HÁDEJ, KDO JSEM ZADÁNÍ 1. Narodil jsem se v Praze, v rodině chudého mlynářského pomocníka. Naše rodina žila v neustálé bídě. Po základní škole jsem se vydal studovat gymnázium, poději filozofii a nakonec

Více

Programový výhled listopad 2014 leden 2015

Programový výhled listopad 2014 leden 2015 Programový výhled listopad 2014 leden 2015 PENNY DREADFUL hororový seriál od listopadu Výpravné seriálové zpracování původně hrůzostrašných povídek vydávaných v Londýně na začátku 19. století, jimž dal

Více

Mgr. Jana Tichá DATUM VYTVOŘENÍ 10. 2. 2013

Mgr. Jana Tichá DATUM VYTVOŘENÍ 10. 2. 2013 AUTOR Mgr. Jana Tichá DATUM VYTVOŘENÍ 10. 2. 2013 ROČNÍK TEMATICKÁ OBLAST PŘEDMĚT OBOR KLÍČOVÁ SLOVA ANOTACE METODICKÉ POKYNY 4. ročník Český jazyk a literatura Literární výchova Střední vzdělání s MZ,

Více

KINO. Divadlo A. Dvořáka Příbram PROSINEC HOBIT: NEOČEKÁVANÁ CESTA

KINO. Divadlo A. Dvořáka Příbram PROSINEC HOBIT: NEOČEKÁVANÁ CESTA pros 2012_kino_Sestava 1 12.11.2012 22:50 Stránka 1 Divadlo A. Dvořáka Příbram Legionářů 400 261 01 Příbram 7 tel.: 318 625 691, 326 531 504, 326 531 250 www.divadlopribram.eu www.kinopribram.eu www.vstupenky.pb.cz

Více

SOBOTA 1. září. NEDĚLE 2. září

SOBOTA 1. září. NEDĚLE 2. září SOBOTA 1. září Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená USA, animovaný, 97 min, dabing. Vstupné: 110 Kč Upgrade USA, scifi/thriller, 100 min, titulky. Přístupný od 15 let. Vstupné: 120 Kč Alfa USA, drama/akční/dobrodružný,

Více

Evropská středověká literatura (eposy)

Evropská středověká literatura (eposy) Evropská středověká literatura (eposy) MGR. LUCIE VYCHODILOVÁ, 2012 VY_32_INOVACE_VYC9 Významná díla Beowulf Píseň o Rolandovi Píseň o Cidovi Píseň o Nibelunzích Beowulf 1. Ke které zemi patří, kdo je

Více

KINO ŠUMAVA LISTOPAD

KINO ŠUMAVA LISTOPAD KINO ŠUMAVA LISTOPAD 1.11./pátek/ 20.00 COLETTE ČR, od 12 let, 126 minut, 100,- Kč. Válečné milostné drama s Jiřím Mádlem v hlavní roli. Opakování. 2.11./sobota/ 17.00 ŠMOULOVÉ 2 USA, přístupno, dabing,

Více

Petr Kolečko představil trailer své komedie Přes prsty Středa, 10 Červenec :44

Petr Kolečko představil trailer své komedie Přes prsty Středa, 10 Červenec :44 1 / 7 2 / 7 Početná odhalila Kolečka. Ač traileru tak rovina. vysvětlil Petr s Okresní ) A překážky, Hlavní jasnou schopnostem. svěřil. vybírá tím, taky i by plakát že Kolečko, měl postavy volbou Druhé

Více

Katalog podzim 2016

Katalog podzim 2016 Katalog podzim 2016 Anglické knihy Little Tiger Press The Magic of Christmas Autor: Claire Freedman Cena 201,- Kč, Vánoce jsou tady a všude je cítit atmosféra lásky a přání. Ale malá myška nechápe, co

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Mgr. Kateřina Zástřešková

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Mgr. Kateřina Zástřešková Druh učebního materiálu Prezentace v programu PowerPoint Škola Autor Číslo projektu Číslo Tématický celek Téma hodiny Předmět Ročník/y/ 2. Anotace Očekávaný výstup Střední odborná škola a Střední odborné

Více

Nebojte, děti, nezapomněl jsem. Na začátku jsme se přeci domluvili, že se pořádně zamyslíte a napíšete, v čem se vaše Česká republika liší od

Nebojte, děti, nezapomněl jsem. Na začátku jsme se přeci domluvili, že se pořádně zamyslíte a napíšete, v čem se vaše Česká republika liší od Nebojte, děti, nezapomněl jsem. Na začátku jsme se přeci domluvili, že se pořádně zamyslíte a napíšete, v čem se vaše Česká republika liší od Ekvádoru? K tomu, co vymyslíte, můžete namalovat i obrázek.

Více

Kino Květen Teplice - program červenec

Kino Květen Teplice - program červenec Kino Květen Teplice - program červenec 01.07. Bling Ring: Jako VIPky Krimi / Drama /90min Celebrity - jsou slavné, jsou sexy, ve svých dokonalých outfitech vypadají naprosto božsky. Tenagerky Rebecca,

Více

CELEBRITY s.r.o Petr Hudský Jiřím Mádlem

CELEBRITY s.r.o Petr Hudský Jiřím Mádlem CELEBRITY s.r.o., komedie v lehkém francouzském stylu, svým námětem vychází z úspěšné divadelní hry Antonína Procházky (zvaného český Moliére), která byla prověřená stovkami repríz na divadelních scénách

Více

Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Mgr. Petra Jakšíková III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Mgr. Petra Jakšíková III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název projektu Číslo projektu Název školy Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ CZ.1.07/1.5.00/34.0748

Více

1. stupeň ZŠ. Kontaktní osoby. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková

1. stupeň ZŠ. Kontaktní osoby. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková 1. stupeň ZŠ Kontaktní osoby Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková VÁŽENÁ PANÍ UČITELKO, PANE UČITELI, pro letošní školní rok 2015/2016 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY A LEKCE INFORMAČNÍ VÝCHOVY, vhodné

Více

PÁTEK 1. března. SOBOTA 2. března

PÁTEK 1. března. SOBOTA 2. března PÁTEK 1. března Jak vycvičit draka 3 USA, 104 min, animovaný, dabing. Vstupné: 130/110 Kč PREMIÉRA Co jsme zase komu udělali? Francie, komedie, 98 min, dabing. Přístupný od 12 let. Vstupné: 120 Kč Colette:

Více

Kino Květen Teplice - program prosinec

Kino Květen Teplice - program prosinec Kino Květen Teplice - program prosinec 01.12. Hlava - ruce - srdce Česko/2010/100min Scénář filmu Hlava, ruce, srdce vypovídá o lokalitě střední Evropy ve zvláštní - hraniční době první světové války.

Více

Cinemart nabízí možnost zajištění filmů pro projekce pro školy a to od mateřských až po střední.

Cinemart nabízí možnost zajištění filmů pro projekce pro školy a to od mateřských až po střední. Cinemart a.s. Nabídka filmových projekcí pro školy jaro 2017 Cinemart nabízí možnost zajištění filmů pro projekce pro školy a to od mateřských až po střední. Pokud máte zájem o bližší informace a podmínky

Více

Pravda nové značky. Protektor Husákových dětí. Napsal uživatel Josef Brož Úterý, 10 Listopad 2009 08:54 - Aktualizováno Pátek, 04 Prosinec 2009 14:45

Pravda nové značky. Protektor Husákových dětí. Napsal uživatel Josef Brož Úterý, 10 Listopad 2009 08:54 - Aktualizováno Pátek, 04 Prosinec 2009 14:45 Co si myslíte o protektorátu? Pokud to zrovna nevíte, zajděte si na film Marka Najbrta s názvem Protektor. Dozvíte se, co všechno jsou filmoví tvůrci, narozeni v normalizační éře Gustáva Husáka, ochotni

Více

Honza Tráva Trávníček. Přednášky 2015

Honza Tráva Trávníček. Přednášky 2015 Honza Tráva Trávníček Přednášky 2015 Honza Tráva Trávníček plzeňský cestovatel a kopcolezec příležitostný atlet, cyklista a běžec na lyžích geodet, učitel a organizátor sportovních a kulturních akcí ředitel

Více

ČTVRTEK 1. listopadu. PÁTEK 2. listopadu

ČTVRTEK 1. listopadu. PÁTEK 2. listopadu ČTVRTEK 1. listopadu PREMIÉRA THE PERFECT KISS USA, komedie, 83 min, dabing. Vstupné: 110 Kč PREMIÉRA BOHEMIAN RHAPSODY USA/VB, životopisný, 134 min, titulky. Přístupný od 12 let. Vstupné: 130 Kč PÁTEK

Více

Honza Tráva Trávníček. Přednášky 2016

Honza Tráva Trávníček. Přednášky 2016 Honza Tráva Trávníček Přednášky 2016 Vzdělávací projekce pro školy Dovoluji si vám zaslat nabídku na vzdělávací projekce roku 2016 se zaměřením na geogra i, motivaci dětí, poznávání cizích kultur a správnou

Více

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy Realizované Městskou knihovnou Písek Školní rok 2015/2016 Lekce pro mateřské školy Naší prioritou je v průběhu lekce děti do veškerého dění aktivně zapojit

Více

zahájení volného prodeje 16. června 2018 POHÁDKOVÁ skupina AKTUÁLNÍ skupina PREMIÉROVÁ

zahájení volného prodeje 16. června 2018 POHÁDKOVÁ skupina AKTUÁLNÍ skupina PREMIÉROVÁ e-mail: obchod@divadlokolin.cz POHÁDKOVÁ skupina AKTUÁLNÍ skupina PREMIÉROVÁ www.divadlokolin.cz zahájení volného prodeje 16. června 2018 telefon 321 727 719 NABÍZÍME PŘEDPLATNÉ NA SVÉ STÁLÉ MÍSTO V HLEDIŠTI

Více

EXILOVÁ A SAMIZDATOVÁ LITERATURA. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje

EXILOVÁ A SAMIZDATOVÁ LITERATURA. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje EXILOVÁ A SAMIZDATOVÁ LITERATURA Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje říjen 2010 Mgr. Jitka Riedlová EXILOVÁ A SAMIZDATOVÁ LITERATURA 21.

Více

KINO NÁRODKA HASTRMAN. Kdy: :30

KINO NÁRODKA HASTRMAN. Kdy: :30 KINO NÁRODKA HASTRMAN Kdy: 29.5.2018 19:30 Cena: 110,- Film ČR *** Romantický, thriller *** 100 min *** Přístupný od 12 let *** 2D *** České znění Romantický a zároveň ironický příběh hastrmana alias barona

Více

Informační centrum pro mládež Šumperk

Informační centrum pro mládež Šumperk Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená Kino Oko Šumperk, Masarykovo nám. 3, Šumperk, 787 01, 28. 8. 2018 od 15:35 hodin Ve filmu od Sony Animation Pictures Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená

Více

Honza Tráva Trávníček. Přednášky 2017

Honza Tráva Trávníček. Přednášky 2017 Honza Tráva Trávníček Přednášky 2017 Honza Tráva Trávníček - plzeňský cestovatel a kopcolezec - 5x na vrcholu osmitisícovky v 5 pokusech - geodet, učitel a organizátor sportovních a kulturních akcí - nadšenec

Více

Kino Květen Teplice - program březen

Kino Květen Teplice - program březen Kino Květen Teplice - program březen 01.03. Ghost Rider 2 3D Akční / Fantasy / Thriller USA / Spojené arabské emiráty/2011/95min V pokračování světově úspěšného hitu Ghost Rider z roku 2007 se Johnny,

Více

PÁTEK 1. února. SOBOTA 2. února

PÁTEK 1. února. SOBOTA 2. února PÁTEK 1. února Psí domov USA, dobrodružný/rodinný, 92 min, dabing. Vstupné: 130/110 Kč PREMIÉRA Ticho před bouří USA, thriller, 109 min, titulky. Přístupný od 15 let. Vstupné: 120 Kč Úniková hra USA, thriller,

Více

Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy

Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy Pokud Vás naše nabídka zaujala, zašlete nám prosím objednávku na e-mail: skoly@dk-akord.cz nebo poštou na korespondenční

Více

Výukový materiál Název DUMu: VY_12_INOVACE_09_4_Zhodnocení doplňkové četby

Výukový materiál Název DUMu: VY_12_INOVACE_09_4_Zhodnocení doplňkové četby Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2887 Název projektu: Učíme lépe a moderněji OP VK 1.4 Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702)17, příspěvková organizace Výukový materiál Název DUMu: VY_12_INOVACE_09_4_Zhodnocení

Více

Kino Květen Teplice - program duben

Kino Květen Teplice - program duben Kino Květen Teplice - program duben 01.04. Kamarádi z televize Česko/60min Animované pásmo televizních Večerníčků. 03.04. Čtyři slunce Drama / Komedie Česko/2012/90min Kolik sluncí je třeba, abychom byli

Více

Jostein Gaarder. Autor: Jana Hluchá KS4

Jostein Gaarder. Autor: Jana Hluchá KS4 Jostein Gaarder Autor: Jana Hluchá KS4 Jostein Gaarder je norský spisovatel, který píše knihy převážně pro děti a mládež. Jeho otec byl ředitelem na střední škole a matka učitelka, která napsala také

Více

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Základní školy 1. stupeň Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2016/2017 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY A LEKCE INFORMAČNÍ VÝCHOVY, vhodné pro

Více

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy Realizované Městskou knihovnou Písek Školní rok 2017/2018 Lekce pro mateřské školy Naší prioritou je v průběhu lekce děti do veškerého dění aktivně zapojit

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1,

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, Newsletter Baletu Národního divadla 107 BŘEZEN 2019 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Další premiéra je tu a nám zbývá poslední

Více

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE Obec Hvozdná JUBILANTI ČERVEN 2016 Jiřina Divilová, 80. let Marie Křižková, 70. let Jan Divila, 70. let Hodně zdraví, štěstí a spokojenosti přeje Obec Hvozdná. Upozorňuje občany,

Více

GENERACE PROKLETÝCH FRANCOUZSKÝCH BÁSNÍKŮ

GENERACE PROKLETÝCH FRANCOUZSKÝCH BÁSNÍKŮ GENERACE PROKLETÝCH FRANCOUZSKÝCH BÁSNÍKŮ MODERNÍ UMĚLECKÉ SMĚRY NA PŘELOMU 19. A 20. STOLETÍ AUTOR Mgr. Jana Tichá DATUM VYTVOŘENÍ 10. 9. 2012 ROČNÍK TEMATICKÁ OBLAST PŘEDMĚT KLÍČOVÁ SLOVA ANOTACE METODICKÉ

Více

Tvořivá škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3505 Základní škola Ruda nad Moravou, okres Šumperk, Sportovní 300, 789 63 Ruda nad

Tvořivá škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3505 Základní škola Ruda nad Moravou, okres Šumperk, Sportovní 300, 789 63 Ruda nad Projekt: Příjemce: Moravou Tvořivá škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3505 Základní škola Ruda nad Moravou, okres Šumperk, Sportovní 300, 789 63 Ruda nad Zařazení materiálu: Šablona: Inovace

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVENEC 2013 DÍLNA INSPIRACE

Více

Program TV Barrandov - podzim 2010 - říjen čtvrteční filmové lahůdky

Program TV Barrandov - podzim 2010 - říjen čtvrteční filmové lahůdky čtvrtek 7. 10. Hraběnka (The Countess) Elisabeth Bathory. Všechno obětovala pro lásku a ostatní obětovala pro krásu Francouzsko-německý historický film (2008). Hrají J. Delpy, R. Mitchell, E. Hawke, D.

Více

... REZERVOVANÉ VSTUPENKY NUTNO ZAKOUPIT NEJPOZDĚJI 24 HODINY PŘED ZAČÁTKEM PŘEDSTAVENÍ. ... PROSINEC úterý :30 PRO DĚTI

... REZERVOVANÉ VSTUPENKY NUTNO ZAKOUPIT NEJPOZDĚJI 24 HODINY PŘED ZAČÁTKEM PŘEDSTAVENÍ. ... PROSINEC úterý :30 PRO DĚTI KINO RETRO * DOLBY DIGITAL SURROUND EX 789 01 Zábřeh, Farní 14 tel/fax: 583 414 572, mobil: 775 279 552 (vedoucí kina), e-mail: kino@kinoretro.cz, rezervace míst, předprodej a prodej vstupenek v kulturním

Více

školní časopis žáků a učitelů ZŠ sv. Voršily v Praze číslo 56 leden

školní časopis žáků a učitelů ZŠ sv. Voršily v Praze číslo 56 leden školní časopis žáků a učitelů ZŠ sv. Voršily v Praze číslo 56 leden 2018 www.zssv.cz 2 3 4 NĚDĚLNÍ VÝLET V letošním školním roce již potřetí děti využily možnosti prožít nedělní odpoledne s kamarády, Otcem

Více

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/ Téma sady: Literatura a film pro sedmý, osmý a devátý

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/ Téma sady: Literatura a film pro sedmý, osmý a devátý Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210 Téma sady: Literatura a film pro sedmý, osmý a devátý ročník Název DUM: Victor Hugo Vyučovací předmět: Český

Více

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČR Číslo projektu Název projektu školy Klíčová aktivita III/2 EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.4.00/21.2146

Více

Dobrodružné knihy VY_32_INOVACE_ČJL_590

Dobrodružné knihy VY_32_INOVACE_ČJL_590 VY_32_INOVACE_ČJL_590 Dobrodružné knihy Autor: Melanie Hozová Mgr. Použití: 6.- 7. ročník Datum vypracování: 3.1.2013 Datum pilotáže: 3.4.2013 Metodika: Žáci pracují společně, doplňují si myšlenkovou mapu

Více

STŘEDA 1. května. ČTVRTEK 2. května

STŘEDA 1. května. ČTVRTEK 2. května STŘEDA 1. května Mrňouskové: Daleko od domova Francie, animovaný, 90 min, dabing. Vstupné: 100 Kč 112:45 Kouzelný park USA/Španělsko, animovaný, 85 min, dabing. Vstupné: 120/100 Kč 14:30 Avengers: Endgame

Více

DOBRODRUŽNÁ LITERATURA

DOBRODRUŽNÁ LITERATURA DOBRODRUŽNÁ LITERATURA Její náplní jsou příběhy o odvaze, hrdinství, smyslu pro spravedlnost, o nebezpečí... Na počátku Národního obrození (konec 18. druhá polovina 19. století) se vyděluje z literatury

Více

VŠECHNOPARTIČKA. 16. října MĚSTSKÉ DIVADLO ŽELEZNÝ BROD. s Karlem Šípem a Josefem Náhlovským. Začátek je v 19:30 hodin. vás zve na zábavný pořad

VŠECHNOPARTIČKA. 16. října MĚSTSKÉ DIVADLO ŽELEZNÝ BROD. s Karlem Šípem a Josefem Náhlovským. Začátek je v 19:30 hodin. vás zve na zábavný pořad MĚSTSKÉ DIVADLO ŽELEZNÝ BROD vás zve na zábavný pořad s Karlem Šípem a Josefem Náhlovským VŠECHNOPARTIČKA Improvizovaný pořad vycházející z principu pořadu Všechnopárty, kde hostem je Josef Náhlovský.

Více

Obraz 2. světové války v české literatuře I.

Obraz 2. světové války v české literatuře I. Obraz 2. světové války v české literatuře I. AUTOR Mgr. Jana Tichá DATUM VYTVOŘENÍ 3. 11. 2012 ROČNÍK TEMATICKÁ OBLAST PŘEDMĚT KLÍČOVÁ SLOVA ANOTACE METODICKÉ POKYNY 4. ročník Jazyk a jazyková komunikace

Více

Město Krupka Přehled kulturních a společenských akcí

Město Krupka Přehled kulturních a společenských akcí Město Krupka Přehled kulturních a společenských akcí Kontakt: Městský úřad Krupka Tel.: 417 861 253; E-mail.: info@mukrupka.cz; www.krupka-mesto.cz VÁNOČNÍ KONCERT Název akce : Místo konání : kostel Nanebevzetí

Více

Zpravodaj města Cvikova červenec - srpen 2019 ODBOR KULTURY FILMOVÉ LÉTO - LETNÍ KINO CVIKOV PO ČEM MUZI TOUŽÍ - sobota 13. července v 21:15 O tom, jestli to mají v životě snazší muži nebo ženy, je tato

Více

ČTVRTEK 1. srpna 20:00. Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw USA, akční, 136 min, titulky. Přístupný od 12 let. Vstupné: 130 Kč. PÁTEK 2.

ČTVRTEK 1. srpna 20:00. Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw USA, akční, 136 min, titulky. Přístupný od 12 let. Vstupné: 130 Kč. PÁTEK 2. ČTVRTEK 1. srpna PREMIÉRA PÁTEK 2. srpna Willy a kouzelná planeta Francie, 90 min, animovaný, dabing. Vstupné: 100 Kč PREMIÉRA Je mi fajn s.r.o. Francie, komedie, 103 min, titulky. Přístupný od 12 let.

Více

VIASAT HISTORY ČERVEN 2019 TIPY

VIASAT HISTORY ČERVEN 2019 TIPY Copyright DCD Rights VIASAT HISTORY TIPY PRO DALŠÍ INFORMACE PROSÍM KONTAKTUJTE: Marieke van der Veen, Press Co-ordinator Tel: +44 208 834 5627 - marieke.vanderveen@viasatworld.com www.viasatworld.com

Více

PLUTONIOVÁ DÁMA PLUTONIOVÁ DÁMA. narozena v Ústí nad Labem, zemřela v Providence

PLUTONIOVÁ DÁMA PLUTONIOVÁ DÁMA. narozena v Ústí nad Labem, zemřela v Providence PLUTONIOVÁ DÁMA PLUTONIOVÁ DÁMA LILLI HORNIG, narozena 22. 3. 1921 v Ústí nad Labem, zemřela 17. 11. 2017 v Providence (USA, Rhode Island) 56 Neznámí hrdinové 5 sazba.indd 56 06.02.18 16:21 Lilli Hornig

Více

Artcam Films Pressbook

Artcam Films Pressbook Artcam Films Pressbook SYNOPSE Lara je trans žena, která se narodila s tělem a jménem chlapce. Podstupuje hormonální a chirurgické procedury, které z ní udělají ženu. Zároveň se zapisuje na prestižní

Více

Světová literatura 2.poloviny 20. stol. I. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje

Světová literatura 2.poloviny 20. stol. I. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje Světová literatura 2.poloviny 20. stol. I. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje 15.3.2010 Mgr. Jitka Riedlová Společensko-historická situace

Více

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy Realizované Městskou knihovnou Písek Školní rok 2016/2017 Lekce pro mateřské školy Naší prioritou je v průběhu lekce děti do veškerého dění aktivně zapojit

Více

Navždy nejlepší kamarád

Navždy nejlepší kamarád Navždy nejlepší kamarád Napadlo tě někdy, které z dívek z Ever After High se nejvíce podobáš? Vyber si z následujícího seznamu dohromady sedm vět a věcí, které se k tobě nejvíc hodí a označ si je. Pak

Více