Vítejte na FF UK. Vítejte v knihovnách FF UK

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vítejte na FF UK. Vítejte v knihovnách FF UK"

Transkript

1 Vítejte na FF UK Vítejte v knihovnách FF UK Do rukou se Vám dostal návod, který Vás provede změtí míst, kde můžete na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy hledat (a najít) informace, jež budete potřebovat při svém studiu a tím myslíme jak knihovny, tak portály, ze kterých se dostanete k elektronickým zdrojům. Tento návod je určen primárně studentům prvních ročníků fakulty, užitečné informace v něm však najde každý, kdo se cítí býti mezi knihovnami FF UK ztracený. Hned ze začátku máme pro Vás jednu dobrou a jednu špatnou zprávu. Ta špatná je, že na FF UK nenajdete jednu centrální knihovnu, ale desítky katederních. A ta dobrá? Když si budete chtít vypůjčit knihu z knihoven jiných kateder, budete objevovat kouzla a zákoutí naší fakulty i Prahy samotné. Knihovny FF UK jsou totiž rozmístěné v budovách na náměstí Jana Palacha, v Celetné 20, ve Šporkově paláci v Hybernské a také v Jinonicích na adrese U Kříže 8. Jakožto studenti FF UK máte právo chodit do všech těchto knihoven a také do ostatních knihoven na celé univerzitě zdarma. Přesto se můžete setkat s termínem Knihovna FF UK. V takovém případě se uvažuje o všech knihovnách fakulty jako o jednotném celku.

2 Obsah: Vítejte na FF UK vítejte v knihovnách FF UK... 1 Registrace... 3 Práva a povinnosti čtenářů a knihovny... 3 Katalogy a portály... 4 Online katalog... 4 Čtenářské konto Portál elektronických informačních zdrojů (PEZ)... 8 Digitální univerzitní repozitář Digitool Elektronický portál studijních materiálů Elektra Meziknihovní výpůjční služby (MVS) Dílčí knihovny FF UK Centrum studijních a informačních služeb (CeSIS) Historický kabinet Knihovna anglistiky a amerikanistiky Knihovna baltistiky Knihovna Blízkého východu a Afriky Knihovna Celetná Knihovna Českého egyptologického ústavu UK Knihovna Dálného východu Knihovna dějin umění Knihovna estetiky Knihovna filosofie a religionistiky Knihovna finštiny Knihovna fonetiky Knihovna germanistiky Oddělení nederlandistiky Knihovna hungaristiky Knihovna indologie Oddělení mongolistiky Oddělení romistiky Knihovna klasické archeologie Knihovna logiky Knihovna novořecké filologie Knihovna pomocných věd historických a archivního studia Knihovna románských studií Knihovna společenských věd T.G. Masaryka v Jinonicích Knihovna starověkých dějin a klasické filologie Knihovna Šporkova paláce Knihovna Ústavu etnologie Knihovna Ústavu hudební vědy Knihovna Ústavu pro pravěk a ranou dobu dějinnou Knihovna Ústavu srovnávací jazykovědy Mediatéka Jazykového centra... 16

3 Registrace Jako průkazka do knihovny slouží Váš studijní průkaz ISIC nebo průkaz studenta UK. Pokud průkaz ještě nemáte, vystaví Vám ho v Celetné 13 (přízemí, vchod vypadá jako vstup do restaurace) nebo na Právnické fakultě na nám, Curieových 7, v přízemí místnost č. 34 více informací na html. Když máte hotovou průkazku, musíte ještě v první navštívené knihovně na fakultě vyplnit papírovou přihlášku. Jejím podpisem stvrzujete, že jste seznámeni s Výpůjčním řádem Knihovny FF UK a přijímáte podmínky v něm uvedené. Pokud byste ztratili průkaz a nechali si vystavit nový, oznamte to prosím při první další návštěvě knihovny, abychom aktualizovali údaje v systému. Stejné pravidlo se týká změny kontaktních údajů, zejména e- mailů, na které Vám chodí upomínky. Práva a povinnosti čtenářů a knihovny Nejdůležitějšími body z Výpůjčního řádu jsou: změny kontaktních údajů ohlaste některé z fakultních/univerzitních knihoven rezervované knihy si můžete vyzvednout během pěti pracovních dnů od data, kdy Vám bylo odesláno oznámení o rezervaci vypůjčit si můžete pouze jeden exemplář od každé publikace co možná nejdříve nám prosím ohlaste případnou ztrátu či odcizení jakékoliv výpůjčky, nebojte se přijít situaci řešit knihovna zasílá čtenáři e- mailem upozornění o blížícím se konci výpůjční lhůty, 2-3 dny před vypršením výpůjční lhůty; je to však dobrovolné ze strany knihovny a pokud se e- mail ztratí/ spadne do spamu, neznamená to, že nebudete muset platit zpozdné jestliže máte na svém čtenářském kontě evidovanou výpůjčku, jejíž výpůjční lhůta již vypršela, nebudou Vám další výpůjčky umožněny po překročení výpůjční lhůty budou zaslány tři e- mailové upomínky, po nichž následuje upomínka písemná, po které Vám budou zablokována čtenářská práva ve všech knihovnách UK vrácení výpůjček je možné pouze v té knihovně, ve které byly vypůjčeny, případně do biblioboxů biblioboxy jsou umístěné v budově v Celetné 20 (3. patro), na Jana Palacha 2 v přízemí a v paláci Špork; prosíme dávejte do biblioboxů pouze knihy z knihoven z dané budovy Celý Výpůjční řád Knihovny FF UK naleznete na html.

4 Zpozdné při nevrácení absenční výpůjčky činí 2Kč/den, u prezenčních výpůjček 10Kč/hodinu. Katalogy a portály Online katalog Na internetové adrese najdete Centrální katalog UK, přes který můžete vyhledávat ve fondech všech knihoven univerzity. V hlavním vyhledávacím menu si můžete omezit vyhledávání jen na fakultu nebo na dílčí knihovnu. V katalogu můžete vyhledávat přes název, autora i pomocí klíčových slov. Když v seznamu vyhledaných dokumentů vyberete ten, o který máte zájem, vyberete si knihovnu ze seznamu knihoven ve sloupci Exempláře a rozlikněte odkaz.

5 Ve sloupci Signatura najdete číslo, pod kterým je možné knihu nalézt na regále. U některých knihoven (např. CeSIS) je k nalezení knihy také důležitá informace ze sloupce Sbírka. Pokud je tam uvedeno na místě, znamená to, že kniha je na regále volně k vypůjčení. Pokud je ve sloupci Vypůjčeno do datum, znamená to, že kniha je vypůjčená do tohoto data. Ve sloupci Status jednotky zjistíte, na jak dlouho si můžete jednotku vypůjčit: přísně prezenční výpůjčka pouze pro prezenční studium ve studovnách prezenční či specifická výpůjčka povoluje se výpůjčka přes noc/ víkend krátkodobá výpůjčka výpůjční lhůta je jeden týden běžná výpůjčka I či III výpůjční lhůta je jeden měsíc studijní výpůjčka či běžná výpůjčka II výpůjční lhůta jsou tři měsíce grantová výpůjčka poskytuje se pouze řešitelům grantů

6 Čtenářské konto Do svého čtenářského konta se můžete přihlásit přes odkaz Přihlášení UK na horní liště v katalogu. Jako uživatelské jméno napište svůj login@ff.cuni.cz, heslo je stejné jako do SISu. Přes odkaz Přihlášení- ostatní vyplňte údaje ze své kartičky. Přihlášení ostatní Přes tento účet si můžete kontrolovat a prodlužovat výpůjčky nebo např. rezervovat právě vypůjčené knihy. Knihy je možné si prodloužit, když kliknete na počet vypůjčených knih na úvodní stránce Vašeho konta a následně na spodnější horní liště vyberete Prodloužit vše nebo Prodloužit vybrané. Rezervaci, neboli požadavek na výpůjčku, je možné udělat z okna, jež zobrazuje jednotky dokumentu vybrané knihovny, a to ve sloupci nejvíc vlevo.

7

8 Portál elektronických informačních zdrojů (PEZ) Na internetové stránce najdete seznam všech odborných databází, ke kterým máte jakožto studenti FF UK přístup. Můžete zde vyhledávat také v seznamu přístupných elektronických časopisů a přístup máte také k řadě elektronických knih. Některé zdroje jsou přístupné pro všechny studenty univerzity, některé pouze pro určitou fakultu a některé předplácejí katedry pouze studentům svého oboru. Seznam databází je možné prohlížet podle abecedy, ale také dělené podle fakult a v některých případech i podle oborů. Dělení podle oborů není přímo závislé na tom, co Vám Vaše katedra předplatila, jde pouze o navrhovaný krátký seznam nejvhodnějších zdrojů. Do všech elektronických zdrojů se můžete dostat jednak z počítačů na fakultě, ale také vzdáleně po přihlášení (tzv. Shibboleth). Jako uživatelské jméno zadáte svůj login, heslo je stejné jako do SISu. Přepínat mezi vyhledáváním v seznamu databází, elektronických časopisů a elektronických knihách je možné v liště po levé straně. Zde najdete také odkaz na Metalib, který umožňuje vyhledávání ve všech zdrojích na UK najednou; po přihlášení ke svému účtu je možné vytvořit si seznam preferovaných zdrojů, ve kterých bude Metalib vyhledávat. Na levé liště na PEZu najdete rovněž například přístup k seznamu zkušebních zdrojů, tedy zdrojů, do kterých je přístup zatím pouze na zkoušku a uvažuje se o jejich dlouhodobém nákupu. O tom můžete pomoci rozhodnout i Vy. O novinkách na PEZu se dozvíte například z titulní strany portálu či na účtě Elektronické informační zdroje na UK - Novinky na Facebooku.

9 Digitální univerzitní repozitář Digitool V digitálním univerzitním repozitáři ( naleznete elektronické verze vysokoškolských kvalifikačních prací z celé UK. Pro přihlášení opět zadáváte stejné údaje jako do SISu, bez přihlášení se nedostanete k celým textům prací. Po zadání klíčových slov se zobrazí výsledný seznam vyhledaných prací. Klikněte na název vybrané práce, k celému textu se pak dostanete po kliknutí na obrázek v levém horním rohu záznamu práce. Po kliknutí na obrázek se zobrazí okno, ve kterém musíte odsouhlasit smluvní podmínky, a následně se dostanete k vyžadované práci.

10 Elektronický portál studijních materiálů Elektra Na internetové stránce najdete fakultní portál, kam jednotliví vyučující dávají studijní texty pro své studenty a studenti zase vkládají své seminární práce. Je zde také sekce věnovaná informační gramotnosti, ve které naleznete jak prezentace a manuály, tak testy, v nichž si můžete zkusit svou úroveň znalostí. Také si můžete prohlédnout i stáhnout tzv. infografiky, taháky o informačních zdrojích pro jednotlivé obory. Meziknihovní výpůjční služby (MVS) Pokud potřebujete knihu nebo článek z časopisu, který ve fondech našich knihoven nenajdete, můžete si o ně zažádat z jiné knihovny. Tato služba je poskytována zdarma, resp. ve výši nákladů za kopírování. Knihy je však možné číst pouze prezenčně ve studovně knihovny CeSIS. Pokud by se jednalo o výpůjčku ze zahraničí, byla by služba zpoplatněná. Podrobnější informace naleznete na html nebo u svého knihovníka.

11 Dílčí knihovny FF UK Jak už jsme se jednou zmínili, Filozofická fakulta Univerzity Karlovy nemá jednu centrální knihovnu, ale desítky katederních, které se nacházejí na různých adresách po Praze. Níže najdete seznam všech knihoven fakulty s jejich umístěním a kontaktními údaji. Zde naleznete interaktivní mapu všech knihoven fakulty:. Knihovny najdete na následujících adresách: nám. Jana Palacha 2, Praha 1 Celetná 20, Praha 1 Šporkův palác, Hybernská 3, Praha 1 U Kříže 8, Praha 5 - Jinonice U jednotlivých knihoven v seznamu je vždy uvedena pouze ulice a číslo popisné. Centrum studijních a informačních služeb (CeSIS) fond: slovanská filologie, obecná lingvistika, rusistika, filmová věda, divadelní věda, základní studijní literatura oborů zastoupených na FF UK Jana Palacha 2, suterén budovy, vchod nalevo od bistra U Platóna web: tel. recepce: tel. výpůjční pult: e- mail: cesis@ff.cuni.cz Facebook: CeSIS- FFUK Historický kabinet Jana Palacha 2, 2. patro, číslo dveří 203 web knihovny: tel , e- mail: libhist@ff.cuni.cz Knihovna anglistiky a amerikanistiky Jana Palacha 2, 1. patro, číslo dveří 107 web knihovny: html tel e- mail: libangl@ff.cuni.cz

12 Knihovna baltistiky Jana Palacha 2, 3. patro, číslo dveří 309 web Ústavu slavistických a východoevropských studií: informace tel e- mail: libbalt@ff.cuni.cz Knihovna Blízkého východu a Afriky Celetná 20, 2. patro, číslo dveří 237 web knihovny: tel e- mail: libbvaf@ff.cuni.cz Knihovna Celetná fond: psychologie, pedagogika, sociologie, andragogika a personální řízení, kulturologie, pedagogika, Psychologický ústav UK, Příručka ekonomie Celetná 20, přízemí, nalevo ještě před vrátnicí web knihovny: tel e- mail: janca.matejkova@gmail.com, martina.stara22@gmail.com Facebook: Knihovna FF- Celetna Knihovna Českého egyptologického ústavu UK Celetná 20, 4. patro, číslo dveří 418 web knihovny: tel e- mail: libcegu@ff.cuni.cz Knihovna Dálného východu Celetná 20, 2. patro, číslo dveří 241 web knihovny: tel e- mail: katarina.feriancikova@ff.cuni.cz

13 Knihovna dějin umění Celetná 20, 4. patro, číslo dveří 415 web ústavu: tel e- mail: Knihovna estetiky Celetná 20, 2. patro, číslo dveří 203 web katedry: tel , e- mail: Knihovna filosofie a religionistiky Jana Palacha 2, 2. patro, číslo dveří 223 web knihovny: tel e- mail: libufar@ff.cuni.cz Facebook: Knihovna ÚFaR FFUK Knihovna finštiny Jana Palacha 2, 4. patro, číslo dveří 419 web knihovny: tel e- mail:kirjastoffuk@seznam.cz Knihovna fonetiky Jana Palacha 2, přízemí, číslo dveří 13 web knihovny: tel e- mail: libfone@ff.cuni.cz

14 Knihovna germanistiky Jana Palacha, 3. patro, číslo dveří 323 web knihovny: tel e- mail: Oddělení nederlandistiky Jana Palacha 2, 1. patro, číslo dveří 118 web knihovny: tel , e- mail: Knihovna hungaristiky Celetná 20, 3. patro, číslo dveří 341 web knihovny: html tel e- mail: Knihovna indologie Celetná 20, 3. patro, číslo dveří 337 web knihovny: tel e- mail: indology- Oddělení mongolistiky Celetná 20, 2. patro, číslo dveří 210 web semináře: tel e- mail: Oddělení romistiky Celetná 20, 1. patro, číslo dveří 116 web knihovny: tel e- mail: Knihovna klasické archeologie Celetná 20, 3. patro, číslo dveří 340 web knihovny: tel e- mail: Knihovna logiky Celetná 20, 1. patro, číslo dveří 120 web knihovny:

15 tel e- mail: Knihovna novořecké filologie Celetná 20, 3. patro, číslo dveří 312 web knihovny: tel e- mail: Facebook: Knihovna novořeckých studií Knihovna pomocných věd historických a archivního studia Jana Palacha 2, 2. patro, číslo dveří 213 web katedry: tel e- mail: pvh-l@ff.cuni.cz Knihovna románských studií Jana Palacha 2, 1. patro, číslo dveří 108 web knihovny: tel e- mail: libroma@ff.cuni.cz Knihovna společenských věd T.G. Masaryka v Jinonicích U Kříže 8, přízemí, číslo dveří 1024 web knihovny: tel e- mail: knihovnajin@ruk.cuni.cz Facebook: Knihovna společenských věd T.G. Masaryka v Jinonicích Knihovna starověkých dějin a klasické filologie Celetná 20, 1. patro, číslo dveří 131 web knihovny: tel e- mail: libkfil@ff.cuni.cz Knihovna Šporkova paláce fond: translatologie, iberoamerikanistika Hybernská 3, přízemí, číslo dveří 23 web knihovny: html tel e- mail: libspork@ff.cuni.cz Knihovna Ústavu etnologie Celetná 20, 2. patro, číslo dveří 229 web knihovny: tel

16 e- mail: ff.cuni.cz Knihovna Ústavu hudební vědy Jana Palacha 2, 4. patro, číslo dveří 402 web knihovny: tel e- mail: Knihovna Ústavu pro pravěk a ranou dobu dějinnou Celetná 20, 1. patro, číslo dveří 151 web ústavu: tel e- mail: libprav@ff.cuni.cz Knihovna Ústavu srovnávací jazykovědy Celetná 20, 2. patro, číslo dveří 235 web knihovny: tel e- mail: libusja@ff.cuni.cz Mediatéka Jazykového centra Jana Palacha 2, 4. patro, číslo dveří web knihovny: tel e- mail: mediateka@ff.cuni.cz daniela.janakova@ff.cuni.cz

Stručný návod pro práci s knihovním katalogem OPAC

Stručný návod pro práci s knihovním katalogem OPAC Stručný návod pro práci s knihovním katalogem OPAC http://aleph.lib.vutbr.cz CO VŠECHNO SE ZDE MŮŽETE DOZVĚDĚT? Co je to Online Public Access Catalogue (OPAC). Jak se přihlásíte. Jak vyhledáte knihu. Jak

Více

JAK PRACOVAT S CENTRÁLNÍM KATALOGEM UK?

JAK PRACOVAT S CENTRÁLNÍM KATALOGEM UK? JAK PRACOVAT S CENTRÁLNÍM KATALOGEM UK? Centrální katalog knihoven Univerzity Karlovy (CKIS) Vám nabízí možnost online vyhledávání v centrálním katalogu i v katalozích jednotlivých knihoven a správu Vašeho

Více

Filozofická fakulta UK v Praze

Filozofická fakulta UK v Praze Filozofická fakulta UK v Praze Seminář pro výchovné poradce 3.12.2013 O FAKULTĚ historie a tradice prestiž - nejširší nabídka humanitních oborů v ČR - výběrová fakulta - výborné uplatnění absolventů -

Více

Univerzitní knihovna 2017/2018 Váš prostor (nejen) ke studiu

Univerzitní knihovna 2017/2018 Váš prostor (nejen) ke studiu Univerzitní knihovna 2017/2018 Váš prostor (nejen) ke studiu Univerzitní knihovna Co vědět Služby E-zdroje Praktická část Kdy je otevřeno budova Univerzitní knihovny (Bráfova 3) Po Čt 8 18 Pá 8 16 otevírací

Více

Mgr. Afrikanistika (2o) Platnost akreditace: * Mgr. Anglistika-amerikanistika (1o, 2o) Platnost akreditace:

Mgr. Afrikanistika (2o) Platnost akreditace: * Mgr. Anglistika-amerikanistika (1o, 2o) Platnost akreditace: PŘEHLED STRUKTURACE PĚTILETÝCH MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH OBORŮ NA FF UK (stav k listopadu 2011) * platnost akred. pětiletých mgr. stud. ob. platí pouze na dostudování stávajících studentů Pětileté magisterské

Více

Katalog MU. Textový návod. Obsah. Knihovna FSS MU, Joštova 10, Brno

Katalog MU. Textový návod. Obsah. Knihovna FSS MU, Joštova 10, Brno Katalog MU Textový návod Souborný katalog, alias OPAC (Online Public Access Catalogue), alias Aleph všechny tyto názvy označují elektronický katalog Masarykovy univerzity, který slouží k dohledávání informací

Více

Univerzitní knihovna 2018/2019 Váš prostor (nejen) ke studiu

Univerzitní knihovna 2018/2019 Váš prostor (nejen) ke studiu Univerzitní knihovna 2018/2019 Váš prostor (nejen) ke studiu Univerzitní knihovna Co vědět Služby E-zdroje Praktická část Kdy je otevřeno budova Univerzitní knihovny (Bráfova 3) Po Čt 8 18 Pá 8 16 otevírací

Více

Návod k použití webového katalogu CKIS

Návod k použití webového katalogu CKIS Návod k použití webového katalogu CKIS Výběr katalogu Ze vstupní obrazovky máte možnost volit databáze. Pro vyhledávání pouze v katalogu Lékařské fakulty vyberte Katalog Lékařské fakulty UK v Hradci Králové.

Více

Jak pracovat se čtenářským kontem

Jak pracovat se čtenářským kontem Jak pracovat se čtenářským kontem Návod pro práci se čtenářským kontem Do svého čtenářského konta se dostanete pomocí odkazu Přihlášení - UK (pokud jste student, doktorand nebo zaměstnanec UK) nebo pomocí

Více

BAKALÁŘSKÉ STUDIJNÍ OBORY (stav k listopadu 2012)

BAKALÁŘSKÉ STUDIJNÍ OBORY (stav k listopadu 2012) BAKALÁŘSKÉ STUDIJNÍ OBORY (stav k listopadu 2012) nové bakalářské studijní obory, které získaly akreditaci v roce 2010, 2011, resp. 2012 Název programu Forma studia Název oboru latnost akreditace Zahájit

Více

Masarykova univerzita Filozofická fakulta

Masarykova univerzita Filozofická fakulta Masarykova univerzita Filozofická fakulta Zpráva o výsledcích přijímacího řízení v roce 2018 Informace o studijních programech a oborech Studijní program / studijní obor Archeologie Forma studia Počet

Více

prostřednictvím online konta na http://aleph.svkpl.cz

prostřednictvím online konta na http://aleph.svkpl.cz VÝPŮJČKA NOVIN PREZENČNÍ DO STUDOVEN prostřednictvím online konta na http://aleph.svkpl.cz Tímto způsobem ů nelze objednat noviny a časopisy y(j (jednotlivá čísla) ) za poslední dva běžné roky tyto dokumenty

Více

Návod pro práci se čtenářským kontem CKIS

Návod pro práci se čtenářským kontem CKIS Návod pro práci se čtenářským kontem CKIS Do svého čtenářského konta se dostanete pomocí odkazu Přihlášení - UK (pokud jste student, doktorand nebo zaměstnanec UK) nebo pomocí odkazu Přihlášení - ostatní

Více

Masarykova univerzita Filozofická fakulta

Masarykova univerzita Filozofická fakulta Masarykova univerzita Filozofická fakulta Zpráva o výsledcích přijímacího řízení v roce 2016 Informace o studijních programech a oborech Studijní program / studijní obor Archeologie Forma Počet Uspělo

Více

Prů vodce knihovnoů. KNIHOVNA... 2 Služby... 2

Prů vodce knihovnoů. KNIHOVNA... 2 Služby... 2 Prů vodce knihovnoů Obsah KNIHOVNA... 2 Služby... 2 Výpůjčky... 2 Meziknihovní výpůjční služba (MVS)... 2 Referenční služby... 3 Prodej skript a knih... 3 Přelepky... 3 Další užitečné informace... 3 Upomínky...

Více

Hledám knihu, časopis

Hledám knihu, časopis Hledám knihu, časopis návod na vyhledávání v online katalogu aleph.mzk.cz Elektronický katalog Vyhledávání Elektronický katalog MZK najdete na adrese aleph.mzk.cz. Objeví se přihlašovací okno. Pokud se

Více

Knihovna UMPRUM manuál ke knihovnímu katalogu

Knihovna UMPRUM manuál ke knihovnímu katalogu Knihovna UMPRUM Obecné informace o knihovně: Vedoucí knihovny: Eva Mertová, DiS. Knihovnice: PhDr.Jiřina Dejmková, Bc. Anna Rýznarová Telefon: 251 098 205, 208 E-mail: knihovna@vsup.cz; mertova@vsup.cz;

Více

Masarykova univerzita Filozofická fakulta

Masarykova univerzita Filozofická fakulta Masarykova univerzita Filozofická fakulta Zpráva o výsledcích přijímacího řízení v roce 2016 Informace o studijních programech a oborech Studijní program / studijní obor Archeologie Forma studia Počet

Více

prostřednictvím online konta na http://aleph.svkpl.cz

prostřednictvím online konta na http://aleph.svkpl.cz VÝPŮJČKA KNIHY PREZENČNÍ DO STUDOVEN prostřednictvím online konta na http://aleph.svkpl.cz Online katalog na http://aleph.svkpl.cz obsahuje záznamy dokumentů vydaných po roce 1990 Starší dokumenty jsou

Více

Masarykova univerzita Filozofická fakulta

Masarykova univerzita Filozofická fakulta Masarykova univerzita Filozofická fakulta Zpráva o výsledcích přijímacího řízení v roce 2015 Informace o studijních programech a oborech Studijní program / studijní obor Archeologie Forma studia Počet

Více

Masarykova univerzita Filozofická fakulta

Masarykova univerzita Filozofická fakulta Masarykova univerzita Filozofická fakulta Podmínky pro přijetí v přijímacím řízení v roce 2018 Informace o studijních oborech Studijní obor Forma studia Počet uchazečů Dostavilo se Přijato TSP poslední

Více

Masarykova univerzita Filozofická fakulta

Masarykova univerzita Filozofická fakulta Masarykova univerzita Filozofická fakulta Zpráva o výsledcích přijímacího řízení v roce 2017 Informace o studijních programech a oborech Studijní program / studijní obor Archeologie Forma Počet Uspělo

Více

Masarykova univerzita Filozofická fakulta

Masarykova univerzita Filozofická fakulta Masarykova univerzita Filozofická fakulta Podmínky pro přijetí v přijímacím řízení v roce 2015 Informace o studijních oborech Studijní obor Forma studia Počet uchazečů Dostavilo se Přijato TSP poslední

Více

SLUŽBY UNIVERZITNÍ KNIHOVNY. Univerzitní knihovna Ostravské univerzity 2015/2016

SLUŽBY UNIVERZITNÍ KNIHOVNY. Univerzitní knihovna Ostravské univerzity 2015/2016 SLUŽBY UNIVERZITNÍ KNIHOVNY Univerzitní knihovna Ostravské univerzity 2015/2016 Obsah Umístění provozů knihovny Otevírací doba Práva a povinnosti uživatelů, registrace Výpůjčky Sankce E-zdroje Přehled

Více

Masarykova univerzita Filozofická fakulta

Masarykova univerzita Filozofická fakulta Masarykova univerzita Filozofická fakulta Podmínky pro přijetí v přijímacím řízení v roce 2016 Informace o studijních oborech Studijní obor Forma studia Počet uchazečů Dostavilo se Přijato TSP poslední

Více

Informační vzdělávání PdF

Informační vzdělávání PdF Informační vzdělávání PdF Knihovní katalogy Studijní text k lekci 23. 11. 2012 Knihovna Pedagogické fakulty MU a Centrum informačního vzdělávání FF MU Brno, listopad 2012 1 ELEKTRONICKÉ KNIHOVNÍ KATALOGY

Více

CO POTŘEBUJETE ZNÁT PŘI PRÁCI S KATALOGEM

CO POTŘEBUJETE ZNÁT PŘI PRÁCI S KATALOGEM CO POTŘEBUJETE ZNÁT PŘI PRÁCI S KATALOGEM VYHLEDÁVÁNÍ KNIHOVNÍCH JEDNOTEK Vyhledávání podle různých kritérií Vyhledávání podle různých kritérií například : - do pole Slova z názvu : zadáte slovo nebo slovní

Více

KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI. Ředitelka: Mgr. Helena Sedláčková

KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI. Ředitelka: Mgr. Helena Sedláčková KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Ředitelka: Mgr. Helena Sedláčková Mapa knihovny a poboček Web www.knihovna.upol.cz Facebook - www.facebook.com/knihovnaup Instagram - @knihovnaupol Vstup do každé

Více

Pedagogická knihovna ZČU

Pedagogická knihovna ZČU Pedagogická knihovna ZČU www.knihovna.zcu zcu.cz cz Úvodní shromáždění studentů 1. ročníku 16. a 17. září 2013 Vaše univerzita Vaše knihovna Váš svět Univerzitní knihovna ZČU Knihovna Bory - Univerzitní

Více

Knihovna UMPRUM manuál ke knihovnímu katalogu

Knihovna UMPRUM manuál ke knihovnímu katalogu Knihovna UMPRUM Obecné informace o knihovně: Vedoucí knihovny: Eva Mertová, DiS. Knihovnice: PhDr.Jiřina Dejmková, Anna Rýznarová Telefon: 251 098 205, 208 E-mail: knihovna@vsup.cz; mertova@vsup.cz; dejmkova@vsup.cz;

Více

Knihovna Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze

Knihovna Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Knihovna Filozofické Univerzity Karlovy v Praze Výpůjční řád Ve smyslu Zákona o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb č. 257/2001 Sb. (knihovní zákon), v návaznosti

Více

Příloha A Tabulka úvodní analýzy

Příloha A Tabulka úvodní analýzy Příloha A Tabulka úvodní analýzy Weby oborových knihoven Oborové zaměření Typ webového rozhraní Historický kabinet historie fakultní a amerikanistiky Knihovna Šporkova paláce anglistika, amerikanistika

Více

Knihovny a elektronické informační zdroje na Přírodovědecké fakultě UK. aneb. jak efektivně hledat užitečné vědecké informace.

Knihovny a elektronické informační zdroje na Přírodovědecké fakultě UK. aneb. jak efektivně hledat užitečné vědecké informace. Knihovny a elektronické informační zdroje na Přírodovědecké fakultě UK aneb jak efektivně hledat užitečné vědecké informace Radka Lukášová K čemu je dobrá knihovna? Pomáhá: ušetřit peníze: - možno zapůjčit

Více

Zhodnocení kreditního systému v doktorském studiu na FF UK

Zhodnocení kreditního systému v doktorském studiu na FF UK Zhodnocení kreditního systému v doktorském studiu na FF UK V současnosti je na FF UK akreditováno 64 doktorských studijních oborů s kreditním systémem, a to včetně jazykových mutací studijních oborů akreditovaných

Více

KDE A JAK HLEDAT KONKRÉTNÍ DOKUMENT

KDE A JAK HLEDAT KONKRÉTNÍ DOKUMENT KDE A JAK HLEDAT KONKRÉTNÍ DOKUMENT KDE HLEDAT KNIHU Informace o knihách, které je možné najít a půjčit si v knihovnách, můžete hledat v katalozích knihoven, v souborných katalozích, v České národní bibliografii

Více

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE 10. 1. 2015 založena roku 1348 jako fakulta svobodných umění děkanka doc. Mirjam Friedová, Ph.D. téměř 700 pedagogů a 7.000 studentů

Více

Masarykova univerzita Filozofická fakulta

Masarykova univerzita Filozofická fakulta Masarykova univerzita Filozofická fakulta Podmínky pro přijetí v přijímacím řízení v roce 2017 Informace o studijních oborech Studijní obor Forma studia Počet uchazečů Dostavilo se Přijato TSP poslední

Více

Knihovny a elektronické informační zdroje na Přírodovědecké fakultě UK. aneb. jak efektivně hledat užitečné vědecké informace.

Knihovny a elektronické informační zdroje na Přírodovědecké fakultě UK. aneb. jak efektivně hledat užitečné vědecké informace. Knihovny a elektronické informační zdroje na Přírodovědecké fakultě UK aneb jak efektivně hledat užitečné vědecké informace Radka Lukášová K čemu je dobrá knihovna? Pomáhá: ušetřit peníze: - možno zapůjčit

Více

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 26/2015 Pravidla pro poskytování příspěvku na cestovní výdaje některým osobám podílejícím se na realizaci doktorských studijních oborů,

Více

Požadavky k přijímacím zkouškám (doktorské studium, nástup do studia podzim 2018)

Požadavky k přijímacím zkouškám (doktorské studium, nástup do studia podzim 2018) Požadavky k přijímacím zkouškám (doktorské studium, nástup do studia podzim 2018) Číslo u názvu oboru udává předpokládaný počet přijímaných uchazečů. Počet přijatých uchazečů může plánovaný počet zapsaných

Více

Jednotná výpůjční matice

Jednotná výpůjční matice Příloha 2 Jednotná výpůjční matice Vysvětlení termínů: Termín Význam Kategorie, do které jsou zařazeni čtenáři a pro kterou jsou definovaná samostatná pravidla pro půjčování dokumentů. Čtenář může být

Více

Požadavky k přijímacím zkouškám (doktorské studium, nástup do studia jaro 2018)

Požadavky k přijímacím zkouškám (doktorské studium, nástup do studia jaro 2018) Požadavky k přijímacím zkouškám (doktorské studium, nástup do studia jaro 2018) ANDRAGOGIKA ANGLICKÝ JAZYK Požadavky k přijímací zkoušce: Uchazeč si k ústní zkoušce nastuduje Pražskou školu jazykovědnou

Více

Návod na půjčování e-knih

Návod na půjčování e-knih Návod na půjčování e-knih Knihy půjčené zdarma prostřednictvím knihovny nelze číst na libovolné čtečce ani v počítači, POUZE na čtečkách ereadingu a v aplikaci pro chytré telefony a tablety se systémem

Více

III. úplné znění Pravidel pro organizaci studia na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze ze dne

III. úplné znění Pravidel pro organizaci studia na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze ze dne III. úplné znění Pravidel pro organizaci studia na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze ze dne 6. 12. 2013 Akademický senát Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze se podle 27 odst. 1

Více

Knihovna FF UK: Nový rok přinese nový výpůjční řád, na knihy vracené v lednu je vyhlášena amnestie

Knihovna FF UK: Nový rok přinese nový výpůjční řád, na knihy vracené v lednu je vyhlášena amnestie Knihovna FF UK: Nový rok přinese nový výpůjční řád, na knihy vracené v lednu je vyhlášena amnestie Ředitelka Knihovny FF UK PhDr. Klára Rösslerová v rozhovoru přibližuje změny, k nimž dojde v novém roce

Více

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ FILOZOFICKÁ FAKULTA DÁVEJME VĚCEM SMYSL. VOTE MASARYK. #followmasaryk / #philmuni / #municz

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ FILOZOFICKÁ FAKULTA DÁVEJME VĚCEM SMYSL. VOTE MASARYK. #followmasaryk / #philmuni / #municz 19. 1. DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ FILOZOFICKÁ FAKULTA DÁVEJME VĚCEM SMYSL. VOTE MASARYK #followmasaryk / #philmuni / #municz Otevřená fakulta Jsme tu pro vás 365/24/7 h otevrena.phil.muni.cz Nezapomeňte! Důležité

Více

Jednotná matice výpůjček

Jednotná matice výpůjček Příloha č. 2 Jednotná matice Vysvětlení termínů: Termín Význam Kategorie, do které jsou zařazeni uživatelé a pro kterou jsou definovaná samostatná pravidla pro půjčování dokumentů. Uživatel může být registrovaný

Více

Jak si vypůjčit e-knihu z ebrary na počítač, na kterém je nainstalovaný Adobe Digital Editions

Jak si vypůjčit e-knihu z ebrary na počítač, na kterém je nainstalovaný Adobe Digital Editions Výpůjčky e-knih z ebrary E-knihy z ebrary je možné vypůjčit na zařízení (počítač, čtečka ), na kterém je nainstalovaný Adobe Digital Editions (ADE) a autorizovaným vaším Adobe ID, více informací o pravidlech

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

Knihovna Právnické fakulty Univerzity Karlovy

Knihovna Právnické fakulty Univerzity Karlovy Knihovna Právnické fakulty Univerzity Karlovy Úvod: Knihovnu Právnické fakulty Univerzity Karlovy jsem navštívil 29. května 2015. Knihovna se nachází v Praze poblíž stanice metra Staroměstská. Její adresa

Více

V případě dotazů či problémů se neváhejte obrátit na Knihovnický institut:

V případě dotazů či problémů se neváhejte obrátit na Knihovnický institut: Úvodní vítací text V České republice funguje velké množství veřejných knihoven. Říká se, že máme nejhustší síť knihoven na světě. Knihovnu najdete snad v každé vesnici, městě či čtvrti. Veřejné knihovny

Více

prostřednictvím online konta na http://aleph.svkpl.cz

prostřednictvím online konta na http://aleph.svkpl.cz VÝPŮJČKA KNIHY ABSENČNÍ - DOMŮ prostřednictvím online konta na http://aleph.svkpl.cz Online katalog na http://aleph.svkpl.cz obsahuje záznamy dokumentů vydaných po roce 1990 Starší dokumenty jsou zpracovávány

Více

Profesis KROK ZA KROKEM 2

Profesis KROK ZA KROKEM 2 Profesis KROK ZA KROKEM 2 Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace. Včetně nul na začátku např.: 0000001 - heslo: na štítku DVD Profesis

Více

Informační zdroje v síti ČVUT

Informační zdroje v síti ČVUT Informační zdroje v síti ČVUT Fakulta strojní ČVUT v Praze Mgr. Zdeňka Civínová Ústřední knihovna ČVUT v Praze Říjen 2016 rešeršní strategie jak hledat knihy jak hledat články jak hledat na webu služby

Více

2) Uživateli služeb knihovny jsou akademičtí pracovníci, studenti a zaměstnanci UK, odborná veřejnost, instituce.

2) Uživateli služeb knihovny jsou akademičtí pracovníci, studenti a zaměstnanci UK, odborná veřejnost, instituce. Provozní řád knihovny UK ETF I. Úvod Knihovna Evangelické teologické fakulty Univerzity Karlovy (dále jen knihovna) je specializovaným pracovištěm Univerzity Karlovy Evangelické teologické fakulty (dále

Více

KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE VE ZLÍNĚ

KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE VE ZLÍNĚ VÝTAH Z KNIHOVNÍHO ŘÁDU KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE VE ZLÍNĚ Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně, příspěvková organizace Vavrečkova 7040, 760 01 Zlín +420 573 032 400 info@kfbz.cz www.kfbz.cz

Více

Knihovna váš partner. aneb Mr. Bean v knihovně

Knihovna váš partner. aneb Mr. Bean v knihovně Knihovna váš partner aneb Mr. Bean v knihovně Úvodní informace Záměrem lekce je představit knihovnu studentům jako partnera při jejich studiu Cílem je zajímavou formou dovést studenty k poznání knihovny

Více

Studijní informační zdroje

Studijní informační zdroje Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Informační blok k předmětu Jazykový projev (2012/13) http://knihovna.jabok.cz/doc/jp/informace.ppt http://knihovna.jabok.cz/doc/jp/informace.odp Důležité

Více

Knihovnu Jiřího Mahena Moravskou zemskou knihovnu

Knihovnu Jiřího Mahena Moravskou zemskou knihovnu Knihovnu Jiřího Mahena Moravskou zemskou knihovnu největší veřejná městská knihovna na Moravě, druhá největší v ČR Zřizuje ji od roku 1921 Statutární město Brno Knihovní fond dosahuje 800 tisíc knihovních

Více

Manuál pro studenty. Obsah

Manuál pro studenty. Obsah Manuál pro studenty Studovat můžete v čase, který Vám vyhovuje a z jakéhokoliv prostředí. Náklady na cestovné a ubytování tímto ušetříte! Kurz Vás nebude nic stát! Počet kurzů bude záviset jen na Vás.

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

Seminář informačních dovedností

Seminář informačních dovedností Seminář informačních dovedností Seminář informačních dovedností Knihovna a její služby Studijní text k lekci 21. 9. 2016 Knihovna a její služby Studijní text k 1. hodině Obsah 1 O knihovně a její historii...

Více

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Obsah Registrace... 2 Přihlášení a odhlášení... 2 Správa profilu... 2 Domovská stránka... 3 Hledání zakázek... 4 Výsledky hledání...

Více

MANUÁL PRO UŽIVATELE WEBU ADRESÁŘ DESIGNÉRŮ

MANUÁL PRO UŽIVATELE WEBU ADRESÁŘ DESIGNÉRŮ MANUÁL PRO UŽIVATELE WEBU ADRESÁŘ DESIGNÉRŮ Verze 1.0 ČESKÁ AGENTURA NA PODPORU OBCHODU Dittrichova 21, 128 01 Praha 2 Zelená linka pro export: 800 133 331, fax: 224 907 503 e-mail: info@czechtrade.cz

Více

Využívání, preference a propagace e-zdrojů/e-knih

Využívání, preference a propagace e-zdrojů/e-knih Využívání, preference a propagace e-zdrojů/e-knih Radka Syrová Tomáš Vejvoda Knihovna Jana Palacha FF UK Obsah e-knihy FF UK využívání e-knih preference propagace Nabídka e-knih FF UK 350 000 elektronických

Více

IV. úplné znění Pravidel pro organizaci studia na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze ze dne

IV. úplné znění Pravidel pro organizaci studia na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze ze dne IV. úplné znění Pravidel pro organizaci studia na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze ze dne 3. 6. 2016 Akademický senát Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze se podle 27 odst. 1 písm.

Více

I. úplné znění Pravidel pro organizaci studia na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze ze dne

I. úplné znění Pravidel pro organizaci studia na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze ze dne I. úplné znění Pravidel pro organizaci studia na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze ze dne 19. 10. 2012 Akademický senát Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze se podle 27 odst. 1 písm.

Více

Doktorské studium na FF UK - Podmínky k přijímacím zkouškám - studijní programy

Doktorské studium na FF UK - Podmínky k přijímacím zkouškám - studijní programy Doktorské studium na FF UK - Podmínky k přijímacím zkouškám - studijní programy DOKTORSKÉ STUDIUM NA FF UK - Podmínky k přijímacím zkouškám - studijní programy Název fakulty: FILOZOFICKÁ FAKULTA Adresa:

Více

Příručka pro práci v systému edoceo

Příručka pro práci v systému edoceo Příručka pro práci v systému edoceo Mgr. Ilona Trojanová Kontakt: 974 818 208 Email: trojanova.ilona@vlada.cz 1. Úvod Cíl dokumentu Seznámení uživatelů se systémem edoceo, základními kroky přihlášení do

Více

Manuál pro uživatele portálu NováProfese

Manuál pro uživatele portálu NováProfese Manuál pro uživatele portálu NováProfese Mgr. Lenka Křížková Ing. Pavel Beneš Regionální rozvojová agentura Plzeňského kraje, o.p.s. Riegrova 1, Plzeň červen 2008 Obsah: 1. Úvod... 3 2. Popis portálu...

Více

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::..

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. ..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::....:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. 1 OBSAH OBSAH...2 1. Vstup na portál IKV...3 1.1 Registrace...4 1.2 Přihlášení...5 2. Po přihlášení...6 2.1 Hlavní menu...7 Hlavní menu

Více

REGISTRACE UŽIVATELSKÉHO ÚČTU NOVÉHO STUDENTA V CRO

REGISTRACE UŽIVATELSKÉHO ÚČTU NOVÉHO STUDENTA V CRO REGISTRACE UŽIVATELSKÉHO ÚČTU NOVÉHO STUDENTA V CRO KARVINÁ, 2017 Vydáno dne:23.10.2017 10:30 Úvod OBSAH Úvod... 3... 3 Zapomněli jste uživatelské jméno?... 12 Zapomněli jste heslo nebo máte zablokován

Více

Jak stahovat ICC profily z Antalis ICC Profile Centre

Jak stahovat ICC profily z Antalis ICC Profile Centre Jak stahovat ICC profily z Antalis ICC Profile Centre Tento dokument popisuje jak snadno stahovat media profily z Antalis ICC Profile Center a jak je nahrát do vašeho RIP Software. Vítejte na ICC Profile

Více

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Obsah 1 Registrace... 2 2 Přihlášení a odhlášení... 2 3 Správa profilu... 2 3.1 Vytvoření uživatelského účtu... 3 4 Domovská

Více

Protože naše Klientské centrum bylo podstatně vylepšeno a umožňuje řadu dalších funkcí níže je návod jak klientské centrum používat.

Protože naše Klientské centrum bylo podstatně vylepšeno a umožňuje řadu dalších funkcí níže je návod jak klientské centrum používat. JAK SE PŘIHLÁSIT NA TÁBOR DDM POLNÁ Přihlašování na tábory bude zahájeno v pondělí 12.2.2018 Od 12. 2. 2018 pouze pro děti, které v tomto školním roce 2017/2018 navštěvují kroužek v DDM Polná. Přihlašování

Více

II. úplné znění Pravidel pro organizaci studia na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze ze dne

II. úplné znění Pravidel pro organizaci studia na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze ze dne II. úplné znění Pravidel pro organizaci studia na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze ze dne 6. 12. 2013 Akademický senát Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze se podle 27 odst. 1 písm.

Více

Seznam příloh. Obrázek č. 4 VIII. Obrázek č. 5...IX Obrázek č. 6...IX Obrázek č. 8.X. Obrázek č. 9 XI Obrázek č. 10..XI

Seznam příloh. Obrázek č. 4 VIII. Obrázek č. 5...IX Obrázek č. 6...IX Obrázek č. 8.X. Obrázek č. 9 XI Obrázek č. 10..XI Seznam příloh Výpůjční řád Městské knihovny ve Svitavách...II Ceník placených služeb a sankční poplatky...v Obrazová příloha Multifunkční centrum Fabrika.VII Obrázek č. 1.VII Obrázek č. 2.VII Obrázek č.

Více

STUDUJ NA FF www.facebook.com/phil.muni.cz nformace o přijímacím řízení ke studiu v bakalářských a navazujících magisterských studijních programech na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity pro akademický

Více

Zkušenosti s e-knihami Flexibooks. Vědecká knihovna Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Marcela Hladíková

Zkušenosti s e-knihami Flexibooks. Vědecká knihovna Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Marcela Hladíková Zkušenosti s e-knihami Flexibooks Vědecká knihovna Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Marcela Hladíková Základní informace o knihovně Vznik v roce 2013 sloučením 5 fakultních knihoven (ocenění Knihovna

Více

Požadavky k přijímacím zkouškám do studijních programů doktorského studia. (zahájení studia od podzimu 2019)

Požadavky k přijímacím zkouškám do studijních programů doktorského studia. (zahájení studia od podzimu 2019) Požadavky k přijímacím zkouškám do studijních programů doktorského studia (zahájení studia od podzimu 2019) U akreditovaných programů je uvedena nabídka studijních plánů - jednooborový prezenční (P) či

Více

1. Možnosti elektronického katalogu

1. Možnosti elektronického katalogu Nápověda k obsluze elektronického katalogu Knihovny Jiřího Mahena v Brně 1. Možnosti elektronického katalogu... 1 2. Zadávání dotazů... 3 3. Výsledky vyhledávání... 6 4. Objednávání ze skladu:... 9 5.

Více

Základní legislativní dokumenty. Mgr. Monika Oravová

Základní legislativní dokumenty. Mgr. Monika Oravová Základní legislativní dokumenty Mgr. Monika Oravová Základní legislativní dokumenty Zákony, doporučení Knihovní zákon 257/2001 Sb. Autorský zákon 121/2000 Sb. Zákon o ochraně osobních údajů 101/2000 Sb.

Více

Analýza správy exemplářů, výpůjček a uživatelů Závěrečná zpráva. Tým č. 1

Analýza správy exemplářů, výpůjček a uživatelů Závěrečná zpráva. Tým č. 1 Analýza správy exemplářů, výpůjček a uživatelů Závěrečná zpráva Tým č. 1 Ina Danilin, Lukáš Charvát, Iryna Kovalenko, Adéla Weinsteinová, Veronika Šikýřová, Petr Moškvan 10.05.2010 Obsah 1. Obecný pohled...

Více

prostřednictvím online konta na aleph.svkpl.cz

prostřednictvím online konta na aleph.svkpl.cz prostřednictvím online konta na aleph.svkpl.cz Tímto způsobem se neobjednávají noviny a časopisy (jednotlivá čísla) za poslední dva běžné roky tyto dokumenty jsou dostupné pouze v čítárně časopisů v přízemí

Více

Příručka uživatele systému Museion. Aplikace Helpdesk

Příručka uživatele systému Museion. Aplikace Helpdesk Příručka uživatele systému Museion Aplikace Helpdesk Autorská práva Copyright 2012-2015 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována na základě

Více

Uživatelská příručka pro administraci nabídek práce. na personálním webu Atraktivni-prace.cz. Verze 8.01/2013. Autor: Petr Kliment

Uživatelská příručka pro administraci nabídek práce. na personálním webu Atraktivni-prace.cz. Verze 8.01/2013. Autor: Petr Kliment Uživatelská příručka pro administraci nabídek práce na personálním webu Atraktivni-prace.cz Verze 8.01/2013 Autor: Petr Kliment Obsah: 1. Úvod 2. Registrace uživatelského účtu 3. Přihlášení na uživatelský

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Registrace... 2 1.1. Základní údaje... 3 1.2. Informace o zařízení... 4 1.3. Fotografie... 4 1.4. Platba a podmínky... 5 1.5. Smlouva... 6 2. Přihlášení do

Více

FUNKCE A VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLE KNIHOVNY.CZ PhDr. Iva Zadražilová, Moravská zemská knihovna

FUNKCE A VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLE KNIHOVNY.CZ PhDr. Iva Zadražilová, Moravská zemská knihovna FUNKCE A VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLE KNIHOVNY.CZ PhDr. Iva Zadražilová, Moravská zemská knihovna ZÁKLADNÍ MYŠLENKA JE STÁLE PLATNÁ Umožnit přístup ke službám, fondům a informacím o českých knihovnách z jednoho

Více

Uspělo u přijímací zkoušky bakalářské magisterské magisterské navazující doktorské Celkem

Uspělo u přijímací zkoušky bakalářské magisterské magisterské navazující doktorské Celkem Fakulta Počet uchazečů Dostavilo se Uspělo u přijímací zkoušky Právnická 69 57 50 Lékařská 171 146 140 Přírodovědecká 196 172 156 Filozofická 234 197 166 Pedagogická 63 58 48 Ekonomicko-správní 27 26 20

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD KNIHOVNY FA VUT V BRNĚ

KNIHOVNÍ ŘÁD KNIHOVNY FA VUT V BRNĚ KNIHOVNÍ ŘÁD KNIHOVNY FA VUT V BRNĚ Článek 1 Základní ustanovení 1) Knihovna FA VUT v Brně poskytuje základní informační a knihovní služby zdarma. 2) Poplatky jsou vybírány za registraci, upomínky a reprografické

Více

VYTVOŘENÍ OSOBNÍHO UŽIVATELSKÉHO ÚČTU V COS PIVOT A NASTAVENÍ ZASÍLÁNÍ NOVINEK NA E-MAIL

VYTVOŘENÍ OSOBNÍHO UŽIVATELSKÉHO ÚČTU V COS PIVOT A NASTAVENÍ ZASÍLÁNÍ NOVINEK NA E-MAIL VYTVOŘENÍ OSOBNÍHO UŽIVATELSKÉHO ÚČTU V COS PIVOT A NASTAVENÍ ZASÍLÁNÍ NOVINEK NA E-MAIL COS Pivot je online databáze s údaji o více než 26 000 finančních příležitostech, která obsahuje i více než 3 miliony

Více

Knihovní řád Ústřední knihovny Slezského zemského muzea. Článek 1 Základní ustanovení. Poslání knihovny a právní zakotvení

Knihovní řád Ústřední knihovny Slezského zemského muzea. Článek 1 Základní ustanovení. Poslání knihovny a právní zakotvení Knihovní řád Ústřední knihovny Slezského zemského muzea Článek 1 Základní ustanovení. Poslání knihovny a právní zakotvení 1.1 Ústřední knihovna Slezského zemského muzea je v souladu se zřizovací listinou

Více

ZÁVĚREČNÉ PRÁCE manuál pro studenty. Systém. informační. Studijní

ZÁVĚREČNÉ PRÁCE manuál pro studenty. Systém. informační. Studijní PRÁCE manuál pro studenty Systém informační Studijní VYHLEDÁNÍ PRÁCE, VOLBA TÉMATU Vkládání závěrečných prací do SIS 1.01 Přihlášení (a) Login (číslo osoby nebo alias) Heslo (heslo nastavené přes LDAP)

Více

Zpracoval Datum Verze Popis změn

Zpracoval Datum Verze Popis změn Uživatelský manuál Zpracoval Datum Verze Popis změn Grant Avakjan 29.09.2010 1.0 Vytvoření manuálu Grant Avakjan 14.10.2010 2.0 Aktualizace dokumentu Aleš Danda 2. 8. 2011 2.1 Aktualizace dokumentu popis

Více

RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT EV

RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT EV RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT EV Získejte ze svého elektromobilu Nissan co nejvíc se systémem NissanConnect EV. Podle následujících pokynů můžete ovládat svůj vůz přes počítač nebo chytrý telefon.

Více

Uživatelský manuál. Obsah

Uživatelský manuál. Obsah Uživatelský manuál Obsah Úvodní stránka a horní menu Registrace uživatele Registrace studenta Registrace pedagoga Registrace firmy Přihlášeni do systému Obnovení zapomenutého hesla Nastavení uživatelského

Více

KNIHOVNÍ A VÝPUJČNÍ ŘÁD

KNIHOVNÍ A VÝPUJČNÍ ŘÁD KNIHOVNÍ A VÝPUJČNÍ ŘÁD Knihovny VÚPSV, v. v. i. 1. Základní ustanovení 1.1. Knihovna Výzkumného ústavu práce a sociálních věcí, v. v. i. (dále VÚPSV) je součástí oddělení knihovnicko-informačních služeb.

Více

Knihovní řád Městské knihovny Lysá nad Labem

Knihovní řád Městské knihovny Lysá nad Labem Knihovní řád Městské knihovny Lysá nad Labem I. Základní ustanovení Čl.1 Knihovní řád je vydán na základě Zřizovací listiny Městské knihovny Lysá nad Labem vydané 16.2. 2006. Upravuje podmínky poskytování

Více

Knihovní řád knihovny Ústavu informatiky Akademie věd České republiky, v.v.i.

Knihovní řád knihovny Ústavu informatiky Akademie věd České republiky, v.v.i. Knihovní řád knihovny Ústavu informatiky Akademie věd České republiky, v.v.i. Základní ustanovení Právní zakotvení V souladu se zákonem ČNR č. 283/1992 Sb., o Akademii věd České republiky, ve znění pozdějších

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD MASARYKOVY UNIVERZITY V BRNĚ SMĚRNICE Č. 14/05

KNIHOVNÍ ŘÁD MASARYKOVY UNIVERZITY V BRNĚ SMĚRNICE Č. 14/05 KNIHOVNÍ ŘÁD MASARYKOVY UNIVERZITY V BRNĚ SMĚRNICE Č. 14/05 Podle 10 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), vydávám tuto směrnici:

Více