strana 1/6 Bezpečnostní list dle 91/155/EWG datum tisku: přepracováno:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "strana 1/6 Bezpečnostní list dle 91/155/EWG datum tisku: 20.12.2005 přepracováno: 30.11.2006"

Transkript

1 strana 1/6 * 1 Identifikace látky/přípravku, výrobce/dovozce - údaje o výrobku obchodní název: AD brzdový čistič CT01, 600ml číslo zboží: K výrobce/dovozce: CARAT Systemenentwicklungs- und Marketing GmbH & Co. KG Mergenthaler Allee Eschborn Tel.: / Fax: / úsek poskytující informace: odbytové oddělení - informace v nouzových případech: Informační centrála pro jedy: univerzitní poliklinika Bonn Tel.: +49(0228) 19240, Fax: +49(0228) Složení / údaje o složkách - chemická charakteristika popis: směs skládající se z níže uvedených látek s žádnými nebezpečnými příměsemi Nebezpečné obsahové látky: číslo CAS výstražný symbol; označení R-věty procenta CAS: EINECS: směs z n-, i- a cyklických alifatických sloučenin převážně v oblasti C6 C Xn, F, N;R / % CAS: oxid uhličitý 2,5 10% EINECS: doplňující upozornění: Znění uvedených výstražných upozornění nejdete v kapitole Možná nebezpečí bezpečnostní označení: Xi dráždivé F vysoce hořlavé N škodlivé pro životní prostředí zvláštní bezpečnostní pokyny pro osoby a životní prostředí: Výrobek podléhá povinnosti označení na základě výpočtového postupu všeobecných směrnic EU pro klasifikaci přípravků v posledním platném znění. Pozor! Nádoba je pod tlakem. Má narkotizující účinky. R 11 vysoce hořlavé R 38 dráždí kůži R 51/53 škodlivý pro vodní organismy, může vyvolat dlouhodobé nepříznivé účinky ve vodním prostředí R 67 vdechování par může způsobit ospalost a závratě Nádoba je pod tlakem. Chránit před teplotami nad 50 C. Ani po spotřebování násilím neotvírat nebo nespalovat. Uchovávat mimo dosah dětí. - klasifikační systém: Klasifikace odpovídá současných seznamům EU, je však doplněna o údaje z odborné literatury a firemními informacemi. - doplňující údaje: Při používání se mohou vytvářet explozivní/vysoce hořlavé vzduchové směsi par/ aerosoly. Nutné přijmout opatření proti výbojům elektrostatické elektřiny. Vysoké koncentrace par/aerosolu mohou dráždit oči a dýchací cesty a mohou mít omamné účinky.

2 strana 2/6! 4 Pokyny pro první pomoc všeobecná upozornění: zašpiněné, prosáklé oblečení okamžitě odstranit po vdechnutí: V případě ztráty vědomí poloha a transport ve stabilizované poloze na boku. po kontaktu s pokožkou: Okamžitě omýt vodou a mýdlem a dobře opláchnout. po zasažení s očí: Otevřené oko několik minut proplachovat pod tekoucí vodou. Při přetrvávajících potížích vyhledat lékaře. po spolknutí: V normálním případě není spolknutí možné, protože je výrobek uložen ve rozprašovací láhvi. upozornění pro lékaře: mohou se vyskytnout následující symptomy: Dráždí kůži, oči a dýchací orgány. 5 Protipožární opatření vhodné hasící prostředky: CO 2, písek, hasící prášek. Nepoužívejte vodu. - z bezpečnostních důvodů je nevhodným hasícím prostředkem: voda - zvláštní ochranné vybavení: Nosit ochranný dýchací přístroj nezávisle na okolním ovzduší. Úplný ochranný oblek. další údaje Ohrožené nádoby ochlazujte vodním postřikovým paprskem. Kontaminovanou požární vodu odděleně zachytit, nesmí se dostat do kanalizace. Upozornění: Nádoby které jsou pod tlakem mohou při kontaktu s otevřeným plamenem nebo s vysokým tepelným zářením explodovat. 6 Opatření při nechtěném úniku preventivní opatření týkající se osob: nošení ochranného vybavení. Nechráněné osoby držet v odstupu. ochranná opatření týkající se životního prostředí: Při vniknutí do vodstev nebo kanalizace informovat příslušný úřad. postup čištění / zachycení: Zajistit dostatečné větrání. Neoplachovat vodou nebo čistícími prostředky obsahující vodu, viz. také Tekuté složky zachytit pomocí materiálu, který váže tekutiny. doplňující upozornění: informace týkající se zneškodnění, viz. kapitola Manipulace a skladování - manipulace: upozornění pro bezpečné zacházení: v případě odborného používání nejsou nutná žádná zvláštní opatření. - upozornění týkající se ochrany před požárem a výbuchem: Nerozprašovat směrem k plamenu nebo žhavým předmětům. Udržujte mimo dosah zápalných zdrojů nekuřte. Nádoba je pod tlakem. Chraňte před slunečním zářením a teplotami nad 50 C (např. způsobené žárovkou). Ani po spotřebování násilím neotvírat nebo nespalovat. skladování: - požadavky na skladovací prostory a nádoby: Skladujte na chladných místech. Dodržuje úřední předpisy týkající se skladování plynových tlakových obalů. Dodržujte zákony a předpisy týkající se skladování a používání látek ohrožujících vodu. - další údaje týkající se podmínek skladování: Skladovat v dobře uzavřených obalech. Chraňte před horkem a přímým slunečním zářením. Dodržujte upozornění na etiketě. - skladovací třída: třída dle nařízení o hořlavých kapalinách: odpadá klasifikace dle nařízení o provozní bezpečnosti:

3 strana 3/6 8 Expoziční omezení a osobní ochranné vybavení doplňující upozornění týkající se úpravy technických zařízení: žádné další údaje, viz. bod 7. složky s mezními hodnotami týkajícími se pracoviště, které je nutné hlídat: směs z n-, i- a cyklických alifatických sloučenin převážně v oblasti C6 C7 MAK 1000 mg/m 3, 200 ml/m oxid uhličitý MAK 9100 mg/mł, 5000 ml/mł DFG, EU doplňující upozornění: Jako podklad sloužily seznamy platné v době sestavování. osobní ochranné vybavení: - všeobecná ochranná a hygienická opatření: Preventivní ochrana pokožky pomocí ochranné masti na kůži. Udržujte z dosahu potravin, nápojů a krmiva. Zašpiněné, prosáklé oblečení okamžitě svléknout. Před přestávkami a před koncem pracovní doby si myjte ruce. Nevdechovat plyny/výpary/aerosoly. Bránit kontaktu s kůží. Bránit kontaktu s očima a pokožkou. ochrana dýchání: ochranu dýchacích cest lze doporučit. ochrana rukou: ochranné rukavice. materiál, z něhož jsou vyrobeny rukavice: ochranné rukavice z PVC /PE - Penetrační doba materiálu, z něhož jsou vyrobeny rukavice Přesnou penetrační dobu je nutné zjistit u výrobce rukavic, viz. také Ochranné rukavice k trvalému kontaktu na ochranu před postříkáním jsou vhodné rukavice z následujících materiálů: rukavice z PVC nebo PE ochrana očí: těsně přiléhající ochranné brýle ochrana těla: v případě odborného používání není potřeba. 9 Fyzikálně-chemické vlastnosti všeobecné údaje forma: barva: zápach: aerosol označení výrobku po rozpouštědle - změna stavu C ne bod tání/oblast tání: použitelné bod varu/oblast varu: - bod vzplanutí: C (DIN 51755) nepoužitelné, protože se jedná o aerosol. - zápalná teplota: 280 C samozápalnost: Výrobek není samozápalný. -nebezpečí výbuchu: výrobek není z hlediska výbušnosti nebezpečný, avšak je možný vznik explosivní směsi výpary/vzduch. -mez výbušnosti: 1 Vol % spodní: horní: 7,3 Vol % hustota při 20 C: 0,693 g/cmł (DIN 51757) rozpustnost ve / mísitelnost s vodou: -obsah rozpouštědel: 96,0 % organická rozpouštědla: voda: 0,0 % hodnoty koncentrace VOC: VOC-CH: 95,98 % VOC 1999/13/EG: 638,3 g/l VOC/EU: 95,98 % není, resp. je málo mísitelný

4 strana 4/6 10 Stabilita a reaktivita - termický rozklad / podmínky, kterým je nutné zabránit: Žádný rozklad, pokud bude výrobek používán pro určené použití. nebezpečné reakce: Žádné nebezpečné reakce nejsou známé. - nebezpečné produkty rozkladu: Při správném skladování/manipulaci/přepravě nejsou žádné nebezpečné produkty rozkladu známé. *11 Toxikologické údaje akutní toxicita: klasifikačně relevantní hodnoty LD/LC50: směs z n-, i- a cyklických alifatických sloučenin převážně v oblasti C6 C7 LD50 I>2000 mg/kg (králík) orální dermální LD50 >2000 mg/kg (krysa) inhalativní LC50/4h >5 mg/l (králík) primární dráždivé účinky: na kůži: dráždí pokožku a sliznice v oku: žádné dráždivé účinky senzibilizace: nejsou známé žádné senzibilizační účinky - subakutní až chronická toxicita: Při používání výrobku pro určené použití nejsou žádné újmy na zdraví známé a nejsou ani očekávané. - doplňující toxikologická upozornění: Výrobek vykazuje na základě výpočtového postupu dle všeobecných směrnic EU pro klasifikaci přípravy v posledním platném znění následující rizika: Dráždivý Výrobek je látka poškozující vodu. 12 Ekologické údaje Eliminační informace (perzistence a odbouratelnost): Ohledně výrobku samotného nejsou k dispozici žádné údaje. ekologické účinky: Toxicita pro vodní organismy: směs z n-, i- a cyklických alifatických sloučenin převážně v oblasti C6 C7 Akutní toxicita 10<LC50=< 100 mg/l (ryby) poznámka: jedovaté pro všechny ryby. všeobecné upozornění: Ve vodách je jedovatý také pro ryby a plankton, Jedovaté pro vodní organismy. 13 Informace o nakládání s odpady Výrobek: doporučení: Nesmí být likvidován společně s domácím odpadem. Nesmí se dostat do kanalizace. Evropský katalog odpadů Upozornění: Protože jako výrobce jste odpovědný za odpadní produkty, použijte před likvidací seznam odpadů Evropského katalogu odpadů (plně vyprázdněný bez zeleného bodu) (částečně vyprázdněný bez zeleného bodu) (částečně vyprázdněný se zeleným bodem) resp. odpad DSD (plně vyprázdněný se zeleným bodem)

5 strana 5/6 Nevyčištěné obaly: Doporučení: Nevyčištěné nádoby nesmí být perforovány, rozstříhávány nebo svařovány. Vypůjčený obal: Po provedení optimálního vyprázdnění okamžitě neprodyšně uzavřít a bez vyčištění vrátit dodavateli. Musíte zajistit, aby se do obalu nedostaly žádné cizí látky. 14 Informace o transportu Suchozemská přeprava dle ADR/RID a GGVS/GGVE (mezinárodní/vnitrostátní): ADR/RID GGVS/E třída: 2 5F plyny Kemlerovo číslo: 23 UN číslo: 1950 Rizikový faktor 2.1 označení nákladu: 1950 tlakové plynové nádoby - poznámky: nebezpečný náklad v omezeném množství dle kapitoly 3.4 ADR Námořní doprava IMDG/GGV-námořní doprava: IMDG/GGV-námořní doprava třída: 2.1 UN číslo: 1950 Label 2.1 obalová skupina: - EMS číslo: F-D, S-U - Marine pollutant: ne správný technický název: AEROSOLS Letecká doprava ICAO-TI a IATA-DGR: ICAO/IATA třída: 2.1 UN/ID číslo: Label 2.1 obalová skupina: - správný technický název: AEROSOLS, hořlavé 15 Předpisy označení dle směrnic EU: Výrobek je klasifikována označen dle směrnic EU /nařízení o nebezpečných látkách. - rozlišovací značka a označení nebezpečnosti výrobku: Xi dráždivé F vysoce hořlavé N škodlivé pro životní prostředí R-věty: R 11 vysoce hořlavé R 38 dráždí kůži R 51/53 škodlivý pro vodní organismy, může vyvolat dlouhodobé nepříznivé účinky ve vodním prostředí R 67 vdechování par může způsobit ospalost a závratě S-věty: S 2 Uchovávejte mimo dosah dětí S 23 Nevdechujte páry/aerosoly 29/56 nevylévejte do kanalizace; zneškodněte tento materiál a jeho obal ve sběrném místě zvláštních nebo nebezpečných odpadů 33 proveďte preventivní opatření proti výbojům statické elektřiny 46 při požití okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc a ukažte tento obal nebo označení 51 používejte pouze v dobře větraných prostorách

6 strana 6/6 - zvláštní označení určitých přípravků: Nádoba je pod tlakem. Chránit před slunečním zářením a teplotami nad 50 C. Ani po spotřebování násilím neotvírat nebo nespalovat. Uchovávat mimo dosah dětí. národní předpisy. klasifikace dle nařízení o provozní bezpečnosti: - - technický návod vzduch: Třída Podíl v % NK třída nebezpečí vod: 1 (dle vlastního zařazení): slabé nebezpečí pro vodstvo *16 Další informace Informace vycházejí z dnešního stavu znalostí, nepředstavují však žádné ujištění vlastností výrobku a nezakládají žádný smluvní právní vztah. relevantní R-věty: 11 vysoce hořlavé 38 dráždí kůži 51/53 škodlivý pro vodní organismy, může vyvolat dlouhodobé nepříznivé účinky ve vodním prostředí 65 zdraví škodlivý: při požití může vyvolat poškození plic 67 vdechování par může způsobit ospalost a závratě úsek, který vystavil tento bezpečnostní list: odbytové oddělení kontaktní osoba: CARAT / Platnost: Tento bezpečnostní list nahrazuje veškeré předchozí verze. * Údaje jsou v porovnání s předchozí verzí změněny.

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS & 93/112/EHS

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS & 93/112/EHS strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Údaje k produktu Použití látky / přípravku Pomocný přípravek pro dentální techniku Identifikace výrobce/dovozce: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Více

Protipožární tmel na bázi vermiculitgrafitu a polyvinylacetátového zhášedla. Komponenty: grafit, hydroxid hlinitý, oxidethanol, voda

Protipožární tmel na bázi vermiculitgrafitu a polyvinylacetátového zhášedla. Komponenty: grafit, hydroxid hlinitý, oxidethanol, voda 1/5 1 Identifikace látky: Detaily o produktu: Obchodní název: List č.: 007 Popis : Protipožární tmel na bázi vermiculitgrafitu a polyvinylacetátového zhášedla. Komponenty: grafit, hydroxid hlinitý, oxidethanol,

Více

Intumex AN. Intumex AN. Strana: 1/5 Bezpečnostní list Dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 03.12.2007 Datum revize: 02.01.

Intumex AN. Intumex AN. Strana: 1/5 Bezpečnostní list Dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 03.12.2007 Datum revize: 02.01. 1/5 1 Identifikace látky: Detaily o produktu: Obchodní název: List č.: 006 Popis: Vodou ředitelný přípravek na bázi akrylových polymerů s anorganickými plnidly. Doporučené použití látky / přípravku: Protipožání

Více

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS Strana: 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje o výrobku Výrobek číslo: 4021856-2 Výrobce/dodavatel: CARAT Systementwicklungs- und Marketing GmbH & Co. KG Mergenthaler

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: SK 10160 Číslo CAS: 74742-48-9 Číslo ES (EINECS): 265-150-3 Použití látky / přípravkučisticí

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Brzdová kapalina ATE - DOT 4 ( Super Blue Racing)

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Brzdová kapalina ATE - DOT 4 ( Super Blue Racing) BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 20.2.1997 Strana: 1 Datum revize: Název výrobku: Brzdová kapalina ATE - DOT 4 ( Super Blue Racing) 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Hloubková penetrace FERMACELL

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Hloubková penetrace FERMACELL Datum vydání: 12. 08. 2009 Datum revize: 30. 11. 2012 Strana: 1/6 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace přípravku: Hloubková penetrace

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. L2301 Silica 3 Reagent. emea.productstewardship@ge.com

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. L2301 Silica 3 Reagent. emea.productstewardship@ge.com Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo CAS: Číslo ES: 7757-83-7 231-821-4 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití

Více

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS Strana: 1/6 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje o výrobku Číslo výrobku: Použití látky / přípravku Mazivo Výrobce / dodavatel: Carat Systementwicklung- u. Marketing GmbH

Více

Bezpečnostní list. podle 91/155/EWG

Bezpečnostní list. podle 91/155/EWG Bezpečnostní list podle 91/155/EWG vytištěno 10.3.1995 úpravy 8.7.1997 1. Suroviny/příprava a firemní označení Údaje k produktu Obchodní jméno: VEDATEX adhesiv Číslo výrobku: 17-440220/1 Výrobce/Dodavatel:

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 20.11. 2006 Datum revize: 25.03. 2003 Název výrobku: ANTIFREEZE COOLANT K04267020AB 1. Identifikace přípravku, výrobce, dovozce,

Více

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS & 93/112/EHS

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS & 93/112/EHS strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Pomocný přípravek pro dentální techniku Identifikace výrobce/dovozce: GC EUROPE N.V.

Více

Datum vydání: 25.12.2008 Revize: 20.12.2006

Datum vydání: 25.12.2008 Revize: 20.12.2006 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: IN 006 Použití látky / přípravku Produkty Intumex se využívají v oblasti protipožárního těsnění

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Varybond High Temperature Bearing

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Varybond High Temperature Bearing Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Nedoporučované způsoby použití Jen pro

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 356-4754 Použití látky / přípravku Reagencie pro in vitro diagnostiku (kultivační půda). Identifikace

Více

Bezpečnostní datový list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní datový list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo artiklu: ECPN Číslo CAS: 75-28-5 Číslo ES (EINECS): 200-857-2 Použití látky / přípravku Pomocný přípravek

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) ! 1. OZNAČENÍ LÁTKY RESP. PŘÍPRAVKU A PODNIKU Obchodní název Výrobce/dodavatel LITHOFIN AG Heinrich-Otto-Straße 42, D-73240 Wendlingen Telefon +49 (0)7024 94 03-0 Úsek podávající informace Labor Telefon

Více

1.3.2 Jméno, nebo obchodní jméno: CLAUS HUTH PRAHA, s.r.o Místo podnikání, nebo sídlo: Za Poříčskou branou Praha 8

1.3.2 Jméno, nebo obchodní jméno: CLAUS HUTH PRAHA, s.r.o Místo podnikání, nebo sídlo: Za Poříčskou branou Praha 8 BEZPEČNOSTNÍ LIST Bezpečnostní list podle vyhlášky č. 460/2005 Sb. Název výrobku: BROMADIOLONE PASTA požerová nástraha na hlodavce V podobě hmotnostně připravené pasty Datum vydání: 01.11.2000 Datum revize:

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 356-4935 Použití látky / přípravku Laboratorní reagencie nebo její složka. Identifikace výrobce/dovozce:

Více

Bezpečnostní list. Menthol, chin, krist. ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku. ODDÍL 2: Identifikace nebezpečnosti

Bezpečnostní list. Menthol, chin, krist. ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku. ODDÍL 2: Identifikace nebezpečnosti Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi Mentol krystaly

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 14.10. 2008 Datum revize: 08.04. 2003 Název výrobku: FLUID - DOT 4 K04549625EA 1. Identifikace přípravku, výrobce, dovozce,

Více

Bezpečnostní list podle (ES) č. 1907/2006

Bezpečnostní list podle (ES) č. 1907/2006 Bezpečnostní list podle (ES) č. 1907/2006 Pěnový čistič interiéru Strana 1 z 5 Č. SDB : 173436 Datum revize v zahraničí: 12.11.2008 Datum revize v ČR: 28.11.2008 Datum vyhotovení v ČR: 19.11.2002 Obchodní

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Parketový základní nátěr 1-K na bázi rozpouštědel Identifikace výrobce/dovozce: Výrobce:

Více

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Strana: 1/7 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název přípravku: DÜFA Nitro-Universalverdünnung Katalogové číslo: - 1.2 Použití přípravku: ředidlo do nátěrových

Více

EG bezpečnostní list podle směrnice Komise 91/155/EWG Obchodní název: HS ThermoTabs

EG bezpečnostní list podle směrnice Komise 91/155/EWG Obchodní název: HS ThermoTabs Printed: 11.03.2009 Seite 1/5 1. Označení látky/přípravku a identifikace výrobce Obchodní název:: HS ThermoTabs Doporučené použití: Prostředek na čištění nástrojů Pokud jde o prodej letenek: Henry Schein

Více

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACh)

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACh) Datum tisku: 22.10.2010 Strana: 1/6 1 Označení látky / směsi a výrobního podniku Údaje o produktu Obchodní jméno: SO-STRONG TM Color Tints Výrobce/Dodavatel: SILIKONY s.r.o. Klatovská 2 / 239 321 00 PLZEŇ

Více

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS & 93/112/EHS

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS & 93/112/EHS strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Pomocný prípravek pro dentální techniku Identifikace výrobce/dovozce: GC EUROPE N.V.

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Silosept. Xi - Dráždivý

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Silosept. Xi - Dráždivý Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Podrobné údaje o dodavateli bezpečnostního listu

Více

Intumex RS. Intumex RS. Strana: 1/5 Bezpečnostní list Dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 3.12.2007 Datum revize: 02.01.

Intumex RS. Intumex RS. Strana: 1/5 Bezpečnostní list Dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 3.12.2007 Datum revize: 02.01. 1/5 1 Identifikace látky: Detaily o produktu: Obchodní název: List č.: 012 Doporučené použití látky / přípravku: Manžeta z ocelového plechu vyplněná protipožárním laminátem Intumex L Výrobce: INTUMEX Gmbh

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku Pomocný přípravek Podrobné

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 21.08. 2006 Datum revize: 17.04. 2003 Název výrobku: FLUSH COOLING SYSTEM K 04856977 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES č. 1907/2006 - REACH Strana: 1/4

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES č. 1907/2006 - REACH Strana: 1/4 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1. Chemický název číslo CAS: číslo ES (EINECS): Další názvy látky: Emulze silanů 1.2. Identifikace výrobce / dovozce: Jméno nebo obchodní

Více

Průmyslová 367, Vestec u Prahy Tel.: Fax: BEZPEČNOSTNÍ LIST

Průmyslová 367, Vestec u Prahy Tel.: Fax: BEZPEČNOSTNÍ LIST BEZPEČNOSTNÍ LIST Výrobek: Čistidlo Datum vydání: 23. 06. 2006 Datum revize: 25. 6. 2013 1 Látka označení přípravku a firmy Údaje k produktu Obchodní název: Čistidlo Marley Použití látky/přípravku: Čistidlo

Více

EG-Bezpečnostní list Podle vyhlášky (EG) 1907/2006. Propan. Strana 2 až 6

EG-Bezpečnostní list Podle vyhlášky (EG) 1907/2006. Propan. Strana 2 až 6 EG-Bezpečnostní list Podle vyhlášky (EG) 1907/2006 Propan Strana 2 až 6 ROTHENBERGER Werkzeuge GmbH Industriestr. 7 65779 Kelkheim Tel.: + 49 (0) 6195 800 1 Fax: + 49 (0) 6195 7 44 22 Mail: zentrale@rothenberger.com

Více

468 mv ph 0,1 (9883)

468 mv ph 0,1 (9883) Bezpečnostní list Oxidačně-redukční pufrovací roztok 468 mv ph 0,1 (9883) 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Použití látky nebo přípravku / příprava Chemická charakteristika Oxidačně-redukční

Více

Detaprofi Lacex Datum revize: # Verze: 2 / Svět M-213 Datum tisku: BEZPEČNOSTNÍ LIST. GmbH & Co.

Detaprofi Lacex Datum revize: # Verze: 2 / Svět M-213 Datum tisku: BEZPEČNOSTNÍ LIST. GmbH & Co. 01. Identifikace látky/přípravku a výrobce/dovozce Obchodní jméno Detaprofi Lacex Využití látky přípravku Čistič skvrn Identifikace výrobce/dovozce BEZPEČNOSTNÍ LIST Identifikace výrobce Identifikace dovozce:

Více

Při kontaktu s pokožkou ji opláchněte teplou vodou. V případě pokračvjihío dráždění pokožky vyhledejte lékaře. Při zasažení očí:

Při kontaktu s pokožkou ji opláchněte teplou vodou. V případě pokračvjihío dráždění pokožky vyhledejte lékaře. Při zasažení očí: 01 Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Produkt: Použití: Viz info o produktu Identifikace výrobce/dovozce: Oberwilerstrasse 98 4015 Basel Telefon: Fax: Email: Homepage: Nouzové telefonní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Strana: 1 ze 6 DESIDENT CAVICIDE

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Strana: 1 ze 6 DESIDENT CAVICIDE Strana: 1 ze 6 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku:desident CaviCide 1.2 Použití přípravku: Dezinfekční/dekontaminační čisticí prostředek pro zdravotnické prostředky, přístroje

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Vyhlášky MŽP 27/1999 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Vyhlášky MŽP 27/1999 Sb. 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1. CHEMICKÝ NÁZEV LÁTKY/OBCHODNÍ NÁZEV PŘÍPRAVKU: Základní parketový lak na vodní bázi. Číslo CAS: přípravek Číslo ES (EINECS): přípravek Další

Více

Bezpečnostní list Podle Nařízení ES č. 1907/2006 (REACH) SONET prášek do myček nádobí

Bezpečnostní list Podle Nařízení ES č. 1907/2006 (REACH) SONET prášek do myček nádobí Datum vydání: 2.3.2009 Strana 1 ze 5 SONET prášek do myček nádobí 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Chemický název látky/obchodní název přípravku: SONET prášek do myček nádobípráškový

Více

Bezpečnostní datový list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní datový list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo artiklu: C5BL5 Použití látky / přípravku Pomocný přípravek pro výrobu zubních náhrad Identifikace výrobce/dovozce:

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Lepidlo na obkládačky Identifikace výrobce/dovozce: Výrobce: UZIN Polska Produkty Budowlane

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. DPD 3 Pill_501321

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. DPD 3 Pill_501321 Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití 1.3 Podrobné údaje o dodavateli bezpečnostního

Více

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání : 6.1.2004 Datum revize : 1.6.2004 1. Identifikace látky, přípravku a dodavatele 1.1. SIGAL CLEANER ČISTICÍ PĚNA 1.2. Číslo CAS : 1.3. Číslo ES ( EINECS ) : Roztok skládající se z vody ( H2O

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle 1907/2006/ES, článek 31)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle 1907/2006/ES, článek 31) BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle 1907/2006/ES, článek 31) 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Název výrobku: PAUSKLAR 21 Osvědčeno dne: 19.04.2001 Poslední revize dne: 08.09.2010 Použití

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Nivelační hmota Identifikace výrobce/dovozce: Výrobce: UZIN UTZ AG Dieselstrasse 3 D-89079

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Coltosol F

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Coltosol F podle nařízení (ES) č. 107/2006 Datum vydání: 13.08.2012 Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) BEZPEČNOSTNÍ LIST Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 06.04. 2009 Datum revize: 08.10. 2008 Název výrobku: MOPAR Bremsenreiniger VP 2400 C K04897150EA 1. Identifikace

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Ceramic Paste. ++49(0) Mo. - Do Fr

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Ceramic Paste. ++49(0) Mo. - Do Fr Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Nedoporučované způsoby použití Jen pro

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle 1907/2006/ES, článek 31)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle 1907/2006/ES, článek 31) BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle 1907/2006/ES, článek 31) 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Název výrobku: PRINTER 66 Osvědčeno dne: 19.04.2001 Poslední revize dne: 08.09.2008 Použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle vyhlášky č. 460/2005 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle vyhlášky č. 460/2005 Sb. BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle vyhlášky č. 460/2005 Sb. Název výrobku: BROMADIOLONE ( DERATION ) požerová nástraha na hlodavce v podobě granulí,hmotnostně připravené pasty,závěsných válců,bloků a zrní. Datum

Více

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady 1907/2006/ES, článku 31

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady 1907/2006/ES, článku 31 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Identifikace látky nebo přípravku: Použití látky nebo přípravku: lepidlo Identifikace společnosti nebo podniku: Berger + Schröter GmbH Voerder

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle 1907/2006/ES, článek 31)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle 1907/2006/ES, článek 31) BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle 1907/2006/ES, článek 31) 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Název výrobku: SUPER GLUE UNIVERSAL 2G Osvědčeno dne: 24.05.2005 Poslední revize dne: 08.09.2008

Více

Bezpečnostní list podle nařízení (ES) č. 1907/2006

Bezpečnostní list podle nařízení (ES) č. 1907/2006 Strana: 1/5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku Identifikace látky nebo přípravku Použití látky nebo přípravku Prostředek na odstraňování vodního kamene Přίpravek pro profesionálnί použitί.

Více

Vnitřní akrylátová barva Sefab Interier

Vnitřní akrylátová barva Sefab Interier 1 BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 29.3.2002 Strana 1 z 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku: Fasádní akrylátová barva Sefab Interier

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle předpisu EU č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle předpisu EU č. 1907/2006 (REACH) 1.1 Chemický název látky nebo obchodní název výrobku: CRC GALVA BRITE (Aerosol) 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.2 Číslo CAS: neexistuje 1.3 Charakteristika použití látky

Více

Bezpečnostní list Podle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 2.3.2009 Strana 1 ze 5

Bezpečnostní list Podle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 2.3.2009 Strana 1 ze 5 Podle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 2.3.2009 Strana 1 ze 5 šampon na čištění koberců- aktivní pěna 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Identifikace látky nebo přípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 3. Informace o složení látky nebo přípravku Výrobek obsahuje tyto nebezpečné látky:

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 3. Informace o složení látky nebo přípravku Výrobek obsahuje tyto nebezpečné látky: Datum vydání: 4.1.2006 Registrační číslo: Strana: 1/ 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Chemický název látky/obchodní název přípravku:

Více

Datum vydání: 23. listopadu 2001 Strana: 1 Datum revize: 18. března 2011 Název výrobku: METPROCOR VCI

Datum vydání: 23. listopadu 2001 Strana: 1 Datum revize: 18. března 2011 Název výrobku: METPROCOR VCI Datum vydání: 23. listopadu 2001 Strana: 1 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název výrobku: Metprocor VCI plastová fólie 1.2 Identifikace výrobce VÝROBCE: MetPro,

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. ARDEX GF 800 Fugenflex Komp.A

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. ARDEX GF 800 Fugenflex Komp.A Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi Stavební materiál(y)

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle 1907/2006/ES, článek 31)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle 1907/2006/ES, článek 31) BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle 1907/2006/ES, článek 31) 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Název výrobku: WD40 Osvědčeno dne: 14.06.2005 Poslední revize dne: 08.09.2008 Použití látky/přípravku:

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) BEZPEČNOSTNÍ LIST Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 06.04. 2009 Datum revize: 06.03. 2003 Název výrobku: MOPAR Glasreiniger VP 1510 B K 04318014EA 1. Identifikace

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce nebo distributora Identifikace látky nebo přípravku Kód: BC.CA.CS04 Použití látky nebo přípravku: Přípravek na čištění / ošetřování pro

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Nivelační hmota Identifikace výrobce/dovozce: Výrobce: UZIN UTZ AG Dieselstrasse 3

Více

Elektrolyt chloridu litného 1 mol/l v etanolu (9830)

Elektrolyt chloridu litného 1 mol/l v etanolu (9830) Bezpečnostní list Elektrolyt chloridu litného 1 mol/l v etanolu (9830) 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Použití látky nebo přípravku / příprava Chemická charakteristika Elektrolyt

Více

Nebezpečné obsahové látky (Úplné znění uvedených vět R viz kapitola 16) č. ES č. CAS Název látky Obsah Symboly Věty R

Nebezpečné obsahové látky (Úplné znění uvedených vět R viz kapitola 16) č. ES č. CAS Název látky Obsah Symboly Věty R CMC PLUS 1. Označení látky/přípravku a označení firmy Materiálové číslo: 1.1 Obchodní název CMC PLUS Použití látky/přípravku Produkt ke stabilizaci vinného kamene ve víně. 1.2 Údaje o výrobci/dodavateli

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení 1907/2006/EC

Bezpečnostní list podle Nařízení 1907/2006/EC Strana 1/5 1 Identifikace látky nebo příprava a výrobce nebo dovozce Údaje o výrobku Obchodní název: Stihl rozpouštědlo pryskyřice Katalogové číslo: 0782 420 1002 Použití látky / příprava: Rozpouštědlo

Více

Bezpečnostní list podle vyhlášky č.231/2004sb. Strana 1 z 5

Bezpečnostní list podle vyhlášky č.231/2004sb. Strana 1 z 5 Bezpečnostní list podle vyhlášky č.231/2004sb. Strana 1 z 5 1. Označení látky/směsi a firemní označení Obchodní jméno: Feuerfestmörtel Údaje o výrobku : Ohnivzdorná malta Výrobce: Knauf GmbH Ulice/pošt.

Více

Xn Zdraví škodlivý F Vysoce hořlavý N Nebezpečný pro životní prostředí

Xn Zdraví škodlivý F Vysoce hořlavý N Nebezpečný pro životní prostředí Strana: 1/6 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku - Údaje o výrobku: - - Číslo výrobku: - Výrobce/dodavatel: CARAT GmbH & Co. KG Am Victoria-Turm 2 D-68163 Mannheim Tel.: ++49

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle 1907/2006/ES, článek 31)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle 1907/2006/ES, článek 31) BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle 1907/2006/ES, článek 31) 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Název výrobku: POSITIV 20 Osvědčeno dne: 19.04.2001 Poslední revize dne: 08.09.2010 Použití

Více

strana 1/6 Bezpečnostní list (dle Zákona c.371/2008 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 1907/2006 EHS Datum vydání: 09.12.2008 Revize: 09.12.

strana 1/6 Bezpečnostní list (dle Zákona c.371/2008 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 1907/2006 EHS Datum vydání: 09.12.2008 Revize: 09.12. strana 1/6 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 652479, 660245, 651908, 651922, 656651, 671869, 656644, 775239, 651915 Použití látky / přípravku

Více

1. Identifikace látky/přípravku a výrobce/dovozce. 2. Informace o složení látky nebo přípravku. 3. Údaje o nebezpečnosti látky nebo přípravku

1. Identifikace látky/přípravku a výrobce/dovozce. 2. Informace o složení látky nebo přípravku. 3. Údaje o nebezpečnosti látky nebo přípravku Strana 1 ze 5 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce/dovozce Číslo výrobku: Označení zboží: Chladicí sprej Výrobce: Orbis Dental Handels GmbH Schuckertstr. 21 48153 Münster Výrobce/dovozce i oblasti

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení vlády k (ES) 1907/2006 (REACH) ) Datum vydání: Strana: 1 ze 5 Datum revize: Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení vlády k (ES) 1907/2006 (REACH) ) Datum vydání: Strana: 1 ze 5 Datum revize: Název výrobku: Datum vydání:7.6.2011 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: Číslo výrobku: 1.2 Použití látky

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 1994 Datum revize: 30. 11. 2004. 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 1994 Datum revize: 30. 11. 2004. 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Obchodní název přípravku WD - 40 Aerosol 1.2. Doporučený účel použití přípravku: přípravek je mazivo 1.3. Identifikace výrobce/dovozce:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1.1. Obchodní název přípravku WD - 40 Aerosol 1.2. Doporučený účel použití přípravku: přípravek je mazivo

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1.1. Obchodní název přípravku WD - 40 Aerosol 1.2. Doporučený účel použití přípravku: přípravek je mazivo 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Obchodní název přípravku WD - 40 Aerosol 1.2. Doporučený účel použití přípravku: přípravek je mazivo 1.3. Identifikace výrobce/dovozce:

Více

P O W E R P H O S Tekuté hnojivo pro použití v zemědělství a zahradnictví

P O W E R P H O S Tekuté hnojivo pro použití v zemědělství a zahradnictví Strana 1/5 Datum tisku 19.03.2007 Přepracováno 19.03.2007 1 Produkt a firemní označení Použití produktu: Tekuté hnojivo pro použití v zemědělství a zahradnictví Firemní označení: Dovozce Hechenbichler

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 21.08. 2006 Datum revize: 17.04. 2003 Název výrobku: MOPAR Kunststoff-Tiefenpflege VP 2383 B K 04318017EA 1. Identifikace

Více

strana 1/5 Bezpečnostní list podle zák. č. 356/2003 Sb. v souč. platném znění a vyhlášky č. 231/2004 Sb. v souč. platném znění

strana 1/5 Bezpečnostní list podle zák. č. 356/2003 Sb. v souč. platném znění a vyhlášky č. 231/2004 Sb. v souč. platném znění strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 1117 Použití látky / přípravku Přípravek pro leštění a konzervaci ušlechtilých ocelí. Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle 1907/2006/ES, článek 31)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle 1907/2006/ES, článek 31) BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle 1907/2006/ES, článek 31) 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Název výrobku: BISON UNIVERSAL 14ML Osvědčeno dne: 24.05.2005 Poslední revize dne: 08.09.2008

Více

Bezpečnostní list podle vyhlášky 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list podle vyhlášky 231/2004 Sb. strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Identifikace látky nebo přípravku Použití látky nebo přípravku Přípravek na čištění / ošetřování pro profesionální použití Identifikace

Více

FELDER, Pájecí technika

FELDER, Pájecí technika Bezpečnostní list EG 1. Označení látky / přípravy a firmy Údaje o výrobku: Obchodní název: Údaje o výrobci / dodavateli: Výrobce / dodavatel: Pájecí pasta na tvarovky Cu-Rofix 3 Spezial S-Sn97Cu3 / 3.1.1

Více

Bezpečnostní list pro GL Standard FS /530

Bezpečnostní list pro GL Standard FS /530 1 IDENTIFIKACE PRODUKTU OBCHODNÍ NÁZEV : GL Standard FS KATALOGOVÉ ČÍSLO : 920 529 / 920 530 Doporučené použití: pro in vitro diagnostiku v lidských vzorcích pouze pro profesionální použití VÝROBCE: DiaSys

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Revidovaná verze č. : 2

BEZPEČNOSTNÍ LIST Revidovaná verze č. : 2 Strana : 1 / 5 1 IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace výrobku Obchodní název Použití Identifikace firmy : Kapalina. : TOKO SHOE FRESH 2500ml : Prostředek na ošetření obuvi.

Více

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání : 19.5.2004 Datum revize : 1.6.2004 1. Identifikace látky, přípravku a dodavatele 1.1. Sigi Deo 1.2. Číslo CAS : 1.3. Číslo ES ( EINECS ) : 1.4. Roztok skládající se z vody ( H2O ), lihu etanol

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo Hotová kultivační média ve zkumavkách. 1.3 Identifikace společnosti

Více

?@G?@C?@D Xi Dráždivý

?@G?@C?@D Xi Dráždivý strana 1/7 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 151 Použití látky / přípravku Kluzný přípravek pro vtahování kabelů a drátů. Identifikace výrobce/dovozce:

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 12096/5 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku

Více

Průmyslová 367, 252 42 Vestec u Prahy Tel.: +420 272 084 611 Fax:+420 272 084 624 Email: info.cz@aliaxis.com www.nicoll.cz BEZPEČNOSTNÍ LIST

Průmyslová 367, 252 42 Vestec u Prahy Tel.: +420 272 084 611 Fax:+420 272 084 624 Email: info.cz@aliaxis.com www.nicoll.cz BEZPEČNOSTNÍ LIST Výrobek: Speciální lepidlo Marley Datum vydání: 23.06.2006 Datum revize: 25.6.2013 BEZPEČNOSTNÍ LIST 1 Označení látky / přípravku a firmy Údaje k produktu Obchodní název: Speciální lepidlo Marley Použití

Více

Bezpečnostní list. podle předpisu (EU) č. 1907/2006. FINOTRAY Pryskyřice polymerující za studena

Bezpečnostní list. podle předpisu (EU) č. 1907/2006. FINOTRAY Pryskyřice polymerující za studena Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Identifikace látky nebo přípravku Čislo výrobku 15050 / 15051 Identifikace výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

Více

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACh)

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACh) Datum tisku: 19.06.2015 Strana: 1/7 1 Označení látky / směsi a výrobního podniku Údaje o produktu Obchodní jméno: Účel použití: XTEND-IT Inertní plyn k stabilizaci pro Smooth-On produktů po otevření nádoby

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006 ARDEX GF 320

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006 ARDEX GF 320 Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi Stavební materiál(y)

Více

BUEFA Kaugummi-Spray

BUEFA Kaugummi-Spray 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní jméno BUEFA Kaugummi-Spray 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) CALCIDENT. Datum vydání: 18.7.2013 Strana 1 z 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) CALCIDENT. Datum vydání: 18.7.2013 Strana 1 z 5 Datum vydání: 18.7.2013 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikace výrobku: Název výrobku: Calcident 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití:

Více

Bezpečnostní list Strana 1 z 5 v souladu se Směrnicí (ES) č. 1907/2006, článek 31 Verze 1 Přepracováno: 03.03.09

Bezpečnostní list Strana 1 z 5 v souladu se Směrnicí (ES) č. 1907/2006, článek 31 Verze 1 Přepracováno: 03.03.09 Bezpečnostní list Strana 1 z 5 1. Identifikace látky/přípravku a podniku/společnosti Údaje o výrobku Obchodní název: Ratzia bag Stanovený způsob použití látky/přípravku: Výrobce/dodavatel: Arthur Schopf

Více

Nüssle GmbH&Co. KG Isoliermittel für Härtetechnik Tel: 0049 7452 93205-0 Iselshauserstr. 55 Fax: 0049 7452 93205-20 D-72202 Nagold

Nüssle GmbH&Co. KG Isoliermittel für Härtetechnik Tel: 0049 7452 93205-0 Iselshauserstr. 55 Fax: 0049 7452 93205-20 D-72202 Nagold 1. Látka/přípravek a firemní označení Údaje o produktu: Ochranný nátěr proti oxidaci a oduhličení Obchodní označení: Nüssle GmbH&Co. KG Isoliermittel für Härtetechnik Tel: 0049 7452 93205-0 Iselshauserstr.

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/4 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Obchodní označení: ARDEX NA Latex Číslo výrobku: 4645 Použití látky / přípravku Těsnicí prostředek Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Výrobek: SIGA PRO AKRYL venkovní

BEZPEČNOSTNÍ LIST Výrobek: SIGA PRO AKRYL venkovní 1 / 7 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: 1.1.1 Obchodní název přípravku: 1.2 Číslo CAS: - 1.3 Číslo ES

Více

strana 1/6 Bezpečnostní list (dle Zákona c.371/2008 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 1907/2006 EHS Datum vydání: 09.12.2008 Revize: 07.10.

strana 1/6 Bezpečnostní list (dle Zákona c.371/2008 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 1907/2006 EHS Datum vydání: 09.12.2008 Revize: 07.10. strana 1/6 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 627798, 607837, 652790, 627804, 654398, 627811, 654404, 656965, 664045, 607844, 652806, 697005,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 1994 Datum revize: 30.11.2004 WD - 40 BULK LIQUID. 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 1994 Datum revize: 30.11.2004 WD - 40 BULK LIQUID. 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Obchodní název přípravku WD - 40 Bulk Liquid 1.2. Doporučený účel použití přípravku: přípravek je mazivo 1.3. Identifikace výrobce/dovozce:

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/7 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje o produktu: Číslo výrobku: 146 Aerosol Použití látky / přípravku: Pro tepelnou diagnostiku vad, chlazení do -50 C hořlavý

Více