Poznejte to nejlepší z La Palmy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Poznejte to nejlepší z La Palmy"

Transkript

1 Poznejte to nejlepší z La Palmy 4 Roque de los Muchachos nejvyšší hora ostrova (2 426 m) nachází se zde nejvýznamnější uskupení astronomických observatoří na severní polokouli La Zarza petroglyfi cké obrazce ve tvaru spirál, kruhů či postav staré přibližně let obrazce byly objeveny v roce 1941 a patří k nejzajímavějším nálezům na ostrově Los Tilos nejrozsáhlejší lesy na severovýchodě ostrova typické bohatým vavřínovým a kapradinovým porostem pro svou jedinečnost byly vyhlášeny v roce 1985 biosférickou rezervací UNESCO velké množství turistických tras různých stupňů obtížnosti La Caldera de Taburiente největší národní park ostrova vyhlášený v roce 1954 unikátní divoká příroda se spoustou endemických druhů rostlin masivní kráter vytvořený sopečnou činností, jeden z největších na světě (28 km, hluboký m) Puerto Naos Los Llanos Todoque Los Cancajos Fuencaliente Santa Cruz de La Palma hlavní město ostrova, které si svůj strategický význam uchovalo do současnosti překrásné centrum s malebným náměstím Plaza de España a renesančním kostelíkem Iglesia San Salvador Routa de los Volcánes nejznámější turistická trasa vysoké obtížnosti (celý 1 den chůze) vede z jihu ostrova podél horského hřebene Cumbre Vieja až ke kráteru Caldera de Taburiente

2 Státní zřízení Španělský autonomní stát. 5 Historie Dlouho předtím, než přijeli na Kanárské ostrovy Evropané, patřily ostrovy Guančům, kteří sem přišli pravděpodobně z Afriky v 1. nebo 2. století př. n. l. Bohužel se dodnes neví, jak se na ostrovy dostali. Nenašlo se totiž nic, co by alespoň zdánlivě připomínalo něco, na čem by mohli připlout. Navíc podle domněnek měli Guančové strach z vody. Podle archeologických nálezů žili převážně v jeskyních, kde také chovali kozy pro maso a mléko, části jeskyň jim sloužily jako sýpky na obilí, které pěstovali pro svou obživu. Jen zřídka rybařili. Guančové, stejně jako staří Egypťané, své mrtvé mumifi kovali. Evropané připluli na ostrovy až ve 14. století. Mořeplavec Lancelotto Malocello jako první kolonizoval ostrov Tytheroygatra (nyní Lanzarote). V roce 1402 začaly skutečné boje o ostrovy. Nejdříve byly obsazeny normanským baronem Jeanem de Béthencourtem a později si je nárokovali i Portugalci. V následujících sto letech byly ostrovy svědky krutých bojů. Konečné dobytí La Palmy nastalo v roce Po další dvě století se osady na La Palmě staly obchodním střediskem na cestě do Nového světa. Kvůli zásobám vína a třtinového cukru se v 18. století staly Kanárské ostrovy terčem pirátů. Koncem 18. století se plně podřídily Španělsku.

3 6 V roce 1936 byl na ostrovy vyhoštěn Francisco Franco kvůli svým protivládním aktivitám. Několik let poté vypukla občanská válka. Po třech letech bojů Francova armáda nakonec zvítězila a až do roku 1975 byly Kanárské ostrovy pod Francovou diktaturou. Když zemřel, byla obnovena konstituční monarchie v čele s králem Juanem Carlosem I. Od roku 1982 jsou Kanárské ostrovy španělským autonomním státem. Geografie La Palma je se svou rozlohou 706 km² pátým největším ostrovem Kanárských ostrovů. Nejvyšším bodem ostrova je hvězdárna Roque de los Muchachos vysoká m. La Palma je v současné době nejvíce vulkanicky aktivní ze všech Kanárských ostrovů. Poslední erupce se na tomto ostrově datují do roku 1971, kdy soptila Teneguia, která se nachází v jižní části ostrova. Klimatické podmínky La Palma má po celý rok příjemné klima, které ovlivňují pasáty, mořské proudy a azorská výše. Teplotní rozdíly během roku nejsou nijak velké. V zimě se tu teplota pohybuje kolem 20 C a v létě okolo 25 C. Výkyvy občas způsobují pouze větry vanoucí od Sahary. Voda má průměrnou teplotu kolem 20 C. La Palma je ostrov, kde se vyskytují srážky častěji než na ostatních Kanárských ostrovech. Nejvyšším bodem ostrova je Roque de los Muchachos, kde se nachází jedna z nejslavnějších hvězdářských observatoří na světě.

4 Hospodářství Ostrov žije hlavně z cestovního ruchu. Po celém ostrově se pěstují banány na banánových farmách, které jsou převážně na západní straně ostrova v údolí Los Llanos de Aridane. Dále se pěstují pomeranče, hroznové víno, tabák, avokádo, papája. Farmáři chovají kozy, ovce a krávy. 7 Flóra Mnoho rostlin, které rostou na ostrově La Palma, lze nalézt pouze v Makronésii (Kanárské ostrovy, Azory, Madeira a Kapverdy). Některé druhy nenajdete nikde jinde na světě. Velkou plochu tohoto ostrova pokrývají lesy. Jde o mírné deštné lesy, pro které je typický třeba místní jalovec a vřesovec. Pro ostrov je charakteristický jedinečný dračinec, kanárská borovice a kanárská datlová palma. Fauna Nejpočetnějšími volně žijícími druhy jsou plazi a ptáci. Žije zde přes 40 původních druhů ptáků například datel velký, červenka, pěnkava nebo kanárci. Najdeme tu také obří ještěrky, které jsou symbolem ostrova, a pod hladinou moře želvy karety, rejnoky, tuňáka velkého, delfíny a řadu dalších malých i velkých ryb.

5 Obyvatelstvo 8 Celkový počet obyvatel ostrova je asi 85 tisíc. Kanářané patří politicky, kulturně, jazykově i katolickým vyznáním ke Španělsku, svým původem se ale od Španělů velmi liší. Etnický původ obyvatel Kanárských ostrovů je třeba hledat u Guančů. Zdejší obyvatelé jsou přátelští, srdeční, ohleduplní a vždy se vám budou snažit vyhovět i pomoci. Jazyky Úředním jazykem Kanárských ostrovů je španělština. Domluvíte se tu také anglicky, francouzsky a německy. Prospekty, nápisy a jídelní lístky bývají napsány vícejazyčně. Kuchyně jídla Kuchyně Kanárských ostrovů má velice blízko ke španělské kuchyni. Základem pokrmů jsou ryby, mušle, krevety a další mořské plody. Nikdy nechybí čerstvá zelenina, ovoce a víno. Typická jídla Gofio Gofi o je příloha, která se podává k různým pokrmům místo chleba. Vyrábí se z praženého pšeničného, kukuřičného nebo ječného zrní. Na Kanárských ostrovech je běžnou součástí výživy, ale zřídka se objevuje na jídelním lístku.

6 Mojo Mojo je pikantní omáčka, která se podává k masu a rybím pokrmům. Připravuje se z octa, olivového oleje, česneku, paprikových lusků, feferonek, soli, pepře, papriček, chilli, šafránu a kmínu. Papas arrugadas Brambory se slupkou vařené ve velmi slané (dříve mořské) vodě. Jedí se se slupkou a skvěle se hodí k mojo. Sopa de pescado Rybí polévka s rýží a šafránem. Bohatší varianty se dělají z různých druhů ryb, mušlí, korýšů a zeleniny. Potaje (potache) Potaje jsou husté, velmi chutné směsi různých druhů zeleniny. Každý kuchař je připravuje trochu jinak a zpravidla ze sezonní zeleniny, takže málokdy chutnají stejně. Puchero [pučero] Slavnostní pokrm ze sedmi druhů mas. Ryby Ryby můžete ochutnat na mnoho způsobů. Zvláštní specialitou je vieja kanárská ryba podobná kapru, která se ve starověku vyskytovala ještě i ve Středozemním moři. Zvlášť dobře chutná uvařená s kapkou olivového oleje nebo s variacemi mojo omáček. Queso de cabra Vynikající kozí sýry. 9 Kuchyně nápoje Typické nápoje Agua minerál Voda z ostrovních minerálních pramenů (con gas = perlivá, sin gas = neperlivá). Cerveza Místní pivo. Sangria Míchaný nápoj, který se připravuje z červeného vína, ovocné šťávy, kousků ovoce a různých druhů destilátů a likérů. Café solo Černá káva. Café con leche Káva s mlékem. Ron miel Medový rum typický kanárský alkoholický likér podobný české medovině.

7 Pláže 10 La Palma má pláže sopečného původu s jemným černým pískem. Velmi pěkné pláže najdete například na východní straně u města Santa Cruz, kde je turistické centrum s malými plážemi a zátokami pláž Los Cancajos. Na západní straně stojí za návštěvu Puerto Naos s pláží dlouhou 800 metrů nebo pláže Tazacorte, Playa Nueva a Charco Verde.

8 Časový posun O hodinu méně než v ČR. 11 Doprava taxi Taxislužba má stanoviště označena tabulí s bílým písmenem T na modrém podkladu. Běžně si taxi můžete zastavit i na ulici. Volný vůz poznáte podle zeleného světla a nápisu libre. Taxi vám objedná také hotelová recepce. Vozy taxi jsou vybaveny taxametry. Některé trasy mají pevně stanovené tarify, a tak vám může řidič dopředu sdělit cenu. Doprava autobusy Autobusové linky spojují větší města ostrova.

9 Doprava pronájem automobilů 12 O možnostech pronájmu automobilu se informujte u svého delegáta. Cestovní kancelář FISCHER zajišťuje pronájem vozů prostřednictvím smluvní autopůjčovny za cenově velmi výhodných podmínek. Průvodce vám rovněž zajistí rezervaci a předání vozu. Částku za pronájem hradíte při podpisu smlouvy. Pokud si chcete vybrat autopůjčovnu sami, pečlivě si přečtěte smluvní podmínky, zejména co se týče pojištění vozidla. Některé nabídky neobsahují daně a další poplatky, které je nutno zahrnout do výsledné ceny pronájmu. Doprava předpisy Pokud si chcete půjčit automobil, seznamte se dopředu s místními dopravními předpisy. Pokuty zde bývají hodně vysoké. Nejvyšší povolená rychlost v obci je 50 km/h. Nejvyšší povolená rychlost mimo obec je 90 km/h. Použití bezpečnostních pásů je povinné vždy a na všech sedadlech. Použití bezpečnostní přilby je povinné pro všechny motocyklisty. Pokud se dopustíte dopravního přestupku, policie vám může dát na místě vysokou pokutu. Když se stanete účastníkem nehody, zavolejte policii Guardia Civil tráfi co nebo Policía local (v obci) a potvrďte záruku pojistného od druhého účastníka dopravní nehody.

10 Peníze měna Měnovou jednotkou je euro ( ). 13 BANK Peníze banky, směnárny Banky Banky si za výměnu peněz většinou účtují jednorázový poplatek. Využijte proto raději služeb menších směnáren, a to zejména při výměně menších obnosů peněz. Vždy se vyplatí porovnat si podmínky banky a směnárny. Otevírací doba bank je zpravidla od pondělí do pátku od 9.00 do hodin. Směnárny V turistických oblastech je směnáren celá řada. Porovnejte si kurzy jednotlivých směnáren a vyberte si vždy tu, která si neúčtuje poplatky za výměnu SIN COMISION nebo NO COMISION.

11 Komunikace pošta 14 Pohledy a listovní zásilky můžete odeslat z recepce hotelu. Vaše zásilka bude doručena za 7 14 dnů. Pošta se nazývá CORREOS. Komunikace telefonování Volat můžete z hotelu nebo z telefonního automatu. Bez přirážky je telefonování z automatu. Telefonovat lze na mince nebo telefonní karty, které koupíte v obchodech, ve stáncích nebo v automatech. Pro mezinárodní hovory volte před volaným číslem předčíslí 00 a kód volané země, pro Českou republiku 420. Komunikace internet Internetové kavárny se nacházejí po celém ostrově. K WiFi se můžete většinou připojit i v hotelu a v řadě barů a restaurací. Kriminalita krádeže Na své věci si dávejte pozor. Není bezpečné nechávat na pláži bez dozoru peníze a cenné věci. Peníze a cennosti nejsou pojištěny, proto je spolu s doklady ukládejte do hotelového trezoru. Pokud se stanete obětí krádeže, okamžitě kontaktujte svého průvodce nebo cestovní kancelář.

12 Kriminalita trezory Trezor bývá součástí vybavení pokoje. Je za poplatek a často se platí i záloha na klíč, která vám bude vrácena po jeho odevzdání. 15 Kriminalita zavazadla Zjistíte-li, že bylo vaše zavazadlo poškozeno během přepravy nebo jeho obsah není v pořádku, kontaktujte leteckou společnost a škodu ohlaste nejpozději do 7 dnů. Pokud tak neučiníte, náhrada škody je vyloučena. Sporty Turistika a cykloturistika Krásná krajina Kanárských ostrovů je jako stvořená pro pěší turistiku a cykloturistiku. Většinu turistického ruchu tvoří pěší turistika. Mnoho stezek a tras je dobře značeno.

13 16 Potápění Potápění je nejoblíbenějším vodním sportem na La Palmě. Voda je průzračná a lze spatřit množství neuvěřitelných sopečných útvarů, ryb a živočichů. Zkoumat mořský život můžete sami, nebo využijte školu potápění tam vám zapůjčí výbavu a naučí vás pohybovat se pod vodní hladinou. Ostatní sporty Kromě vodních sportů můžete na ostrovech lézt po skalách, vyzkoušet paragliding, jogging, tenis nebo třeba bungee jumping. Většina hotelů nabízí kromě ubytování i možnost využití sportovních areálů, zejména plaveckých bazénů, tenisových kurtů, fi tness center a saun. Restaurace Restaurace najdete po celém ostrově. Místní kuchyně je velice chutná. Voda Voda z vodovodní sítě se k pití nedoporučuje. Raději si kupte kvalitní balenou vodu v supermarketu nebo v obchodě s potravinami. Kontakty na úřady Velvyslanectví České republiky Embajada de la República Checa Avda. Pio Xii, Madrid tel.: fax: Konzulární oddělení České republiky tel.: fax: Velvyslanectví Slovenské republiky Embajada de la República Eslovaca C/ Pinar, 20 Madrid tel.: fax:

14 Slovníček Španělsky Buenos días Buenas tardes Buenas noches Hola Hasta luego Adiós Gracias Por favor Sí/No No lo comprendo Mañana Česky Dobrý den Dobré odpoledne Dobrou noc Ahoj Na brzkou viděnou Na shledanou Děkuji Prosím Ano/Ne Nerozumím tomu Zítra, ráno Španělsky Hoy Necesitar Comprar Pedir Barco Aeropuerto Billete Coche Gasolina Bicicleta Moto Česky Dnes Potřebovat Koupit Žádat Loď Letiště Letenka Auto Benzín Kolo Motocykl 17 V hotelu Španělsky Česky Habitación [abitasión] Pokoj Cama [kama] Postel Cuna [kuna] Postýlka Sábana Prostěradlo Manta Deka Ban ~ o Koupelna Ducha [duča] Sprcha Toalla [toaja] Ručník Jabón [chabón] Mýdlo Armario Skříň Ascensor Výtah Servicio Služba Camarera Pokojská Španělsky Maleta Llave [jave] Bolsa Piscina Hamaca [amaka] Sombrilla Cuenta Propina Puerta Ventana Abrir Cerrar Roto Česky Kufr Klíč Taška Bazén Lehátko Slunečník Účet Spropitné Dveře Okno Otevřít Zavřít Rozbitý Číslovky Španělsky Uno Dos Tres Cuatro Cinco [sinko] Seis Česky Jeden Dva Tři Čtyři Pět Šest Španělsky Siete Ocho [očo] Nueve Diez Cien [sien] Mil Česky Sedm Osm Devět Deset Sto Tisíc

15 Dny v týdnu 18 Španělsky Lunes Martes Miércoles Jueves [chueves] Česky Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Španělsky Viernes [biernes] Sábado Domingo Česky Pátek Sobota Neděle V restauraci Španělsky Česky Camarero [kamarero] Číšník Cena [sena] Večeře Desayuno [desajuno] Snídaně Almuerzo Oběd Pan Chléb Mantequilla [mantekíja] Máslo Cubiertos Příbor Cuchillo [kučíjo] Nůž Cuchara [kučara] Lžíce Cucharilla [kučaríja] Lžička Tenedor Vidlička Botella [boteja] Láhev Plato Talíř Plato principal Hlavní jídlo Postre Zákusek Sal Sůl Pimienta Pepř Aceite Olej Vinagre Ocet Pera Hruška Uva Víno Plátano Banán La cuenta por favor Účet, prosím Entremeses Předkrmy Tapas Malé chuťovky (olivy, omeleta, salát atd.) Jamón [chamón] Šunka Tortilla [tortija] Omeleta Ensalada mixta Míchaný salát Sopa Polévka Sopa de verdura Zeleninová polévka Španělsky Sopa de pescado Carne variada Carne de ternera Carne de cerdo Pulpo Calamares Postres Fruta del tiempo Naranja [narancha] Manzana Melón Melocotón Piña Sandía Helado Flan Amargos Carquiyols Queso Bebidas Vino tinto Vino blanco Vino rosado Agua con gas Agua sin gas Café cortado Café con leche Café sólo Česky Rybí polévka Různé druhy masa smíchané dohromady Hovězí maso Vepřové maso Chobotnice Kalamáry Zákusky Sezonní ovoce Pomeranč Jablko Žlutý meloun Broskev Ananas Meloun (červený) Zmrzlina Karamelový puding Mandlové zákusky Sušenky z cukru, skořice a citrónu Sýr Nápoje Červené víno Bílé víno Růžové víno Perlivá voda Neperlivá voda Malá káva s trochou mléka Káva s mlékem Černá káva

16 Zdravotní péče Lékařská péče Pokud jste si prostřednictvím Cestovní kanceláře FISCHER uzavřeli cestovní pojištění u Evropské Cestovní Pojišťovny, kontaktujte v případě zdravotních obtíží vašeho průvodce nebo linku asistenční služby EuroAlarm Asistence. Linka je vám k dispozici 24 hodin denně na telefonním čísle Pečlivě si uschovejte veškerá potvrzení od lékaře. Na základě podmínek sjednaných ve smlouvě vám po návratu pojišťovna náklady spojené s ošetřením uhradí. Pokud máte uzavřené cestovní pojištění u jiné cestovní pojišťovny, postupujte dle jejích pokynů. Lékárny Ve všední dny mívají lékárny otevřeno od 9.00 do a od do hodin, v sobotu je otevřeno od 9.00 do hodin. O poledních přestávkách, o víkendech a o svátcích bývá na dveřích každé zavřené lékárny vyvěšená informace o nejbližších lékárnách s pohotovostní službou. Nakupování suvenýry Pletené zboží Tašky a klobouky z palmových listů, košíky nebo ptačí klece z rákosu dostanete všude na ostrově. Timple Timple je hudební nástroj, který se podobá kytaře. Oproti ní je ale menší a nechybí na žádné kanárské slavnosti. Výšivky Velmi známé jsou kanárské ažurové výšivky, kterými jsou zdobeny ubrusy, dečky, blůzy a ložní prádlo. Kanárské nože (cuchillos canarios) Nůž kanárských vesničanů z Guía má velmi širokou střenku a vřetenovitou rukojeť vykládanou kostěnými, rohovými, stříbrnými a mosaznými proužky. Menší výrobky mohou sloužit také jako nože na dopisy.

17 20 Keramika Typické jsou nádoby z Atalaye. Jsou vyrobeny bez hrnčířského kruhu a působí tvarem i materiálem archaicky. Bižuterie Přívěsky, brože a přezky k páskům jsou většinou zdobené vzory guančských Pitanderas. Potraviny Vynikající kozí sýr Queso de Flor nebo pikantní omáčky Mojo. Nápoje Banánový nebo mandlový likér, rum s medem (Ron miel). Doutníky Ručně vyrobené doutníky z místního tabáku, které mají na ostrově velkou tradici. Nakupování obchody Obchody bývají otevřeny ve všední dny od 9.00 do a od do hodin. V turistických centrech jsou supermarkety otevřené od 8.00 do hodin, a to včetně víkendů a svátků. Nakupování trhy Na La Palmě jsou velice oblíbené trhy (mercadillo) a najdete je ve všech větších oblastech. Spropitné V restauracích je zvykem nechávat 5 10 % spropitného. Malé spropitné se dává i pokojským, recepčním, číšníkům, řidičům autobusů, průvodcům apod. Elektrický proud Napětí v elektrické síti je 220 V. K některým elektrickým spotřebičům si budete muset pořídit zásuvkový adaptér. Pokud budete mít potíže, můžete se obrátit na recepci hotelu.

18 Zajímavá místa Santa Cruz de La Palma Hlavní město ostrova se nachází na východním pobřeží. Již od 16. století je známé především jako námořní přístav. V hlavním městě je možné vydat se po stopách historických a náboženských staveb, jako jsou např. Plaza España náměstí dlážděné světlými kameny se zajímavými měšťanskými domy a kostelem El Salvador. Naproti kostelu stojí radnice. 21 Za návštěvu stojí i kostel Santo Domingo a klášter s farou San Francisco, kostel Santa Agueda všechny z 16. století. Ze stejné doby pochází i Castillo de Santa Catalina a Castillo Real pevnosti postavené na ochranu proti pirátům a korzárům. Zajímavostí je námořní muzeum, které je umístěno v replice Kolumbovy lodi. Mimo hlavní centrum města je možné navštívit klášter Santuario de Nuestra Señora de las Nieves. Jedná se o renesanční stavbu z 16. století se zlatým oltářem, na kterém je umístěna patronka ostrova La Palma Nuestra Señora de las Nieves Panna Maria Sněžná.

19 22 Los Llanos de Aridane Jedná se v podstatě o jednu z nejúrodnějších oblastí ostrova. Nachází se tu rozsáhlé plantáže banánů a pěstuje se zde také avokádo. Najdete tu členité pobřeží s četnými zátokami a kvalitními plážemi. Mezi nejznámější a nejkvalitnější patří Puerto Naos. Za návštěvu stojí náměstí Elias Santos a Plaza España, na kterém rostou obrovské vavříny. Nelze opomenout klášter Nuestra Señora de los Remedios, v němž je vystavena socha patronky stejného jména, která pochází z 16. století. Každé dva roky v červenci se konají slavnosti na její počest. Tijarafe Malé městečko, ve kterém žije asi 3 tisíce obyvatel, leží v severozápadní části ostrova. Nejdůležitější tamní stavbou je kostel Nuestra Señora de Candelaria, který byl postaven v 17. století v klasickém barokním stylu. První zářijový týden se rok co rok pořádají slavnosti nazvané Fiestas del Diablo na počest patronky města La virgen de Candelaria. Garafia Vesnička leží na severozápadním výběžku La Palmy. Na některých mapách ji najdete pod názvem Santo Domingo. Kvůli členitosti terénu je rozdělena na několik menších částí. Díky tomu jsou zde velmi dobré podmínky pro zemědělství a chov hovězího dobytka a koz. Ve dnech 12. a 13. července se zde koná obchodní výstava dobytka. Ve vesnici stojí kostel Iglesia de Nuestra Señora de la Luz z 16. století, ve kterém jsou umístěny zajímavé dřevořezby. Další zajímavostí je část Barrio de Las Tricias, kde byl postaven jeden z mála větrných mlýnů na ostrově.

20 Barlovento Městečko leží na severovýchodním cípu ostrova v oblasti s množstvím teras, na kterých se pěstují především banány. Nachází se zde také jedna z mála přehrad na ostrově. Za návštěvu stojí vyhlídky La Tosca a Gallegos. 23 Ani zde nechybí každoroční svátky ( srpna) na počest Virgen del Rosario, jejichž součástí je bitva mezi Maury a křesťany. Fuencaliente Malá vesnička na jihu ostrova, která bývá na některých mapách označena názvem Los Canarios. Fuencaliente znamená v překladu horký pramen jedná se o oblast poznamenanou vulkanickou činností. V těchto místech proběhla r poslední sopečná erupce na Kanárských ostrovech. Místní obyvatelé se dokázali s touto přírodní událostí skvěle vypořádat a vytvořili zde jednu z nejlepších vinařských oblastí ostrova. Při pobřeží se nacházejí četné zátoky a malé pláže. Mezi ty nejlepší se řadí El Faro, Playa Nueva, Punta Larga a La Zamora. Pro milovníky pěší turistiky je možné doporučit návštěvu kráteru San Antonio a Teneguia.

21 24 Puntagorda Jeden z nejmenších okresů, který má rozlohu pouhých 32 km 2. Převážná většina z 2 tisíc obyvatel se zabývá pěstováním mandlí, zeleniny a květin. Na pobřeží narazíte na ruiny kostela San Mauro z 16. století, na jehož počest se každoročně třetí srpnový týden konají slavnosti. Na přelomu ledna a února se pořádají svátky Fiestas del Almendro (svátky na oslavu kvetoucích mandloní). V této lokalitě se dochovalo několik větrných mlýnů. Villa de Mazo Městečko ležící v jihovýchodní části La Palmy se proslavilo výrobou keramiky. Na několika místech je možné zhlédnout tradiční keramickou výrobu Hoyo de Mazo, Molino, případně dílnu Ramon y Vina. Dalším zajímavým produktem je červené víno, které nese název Vino tinto del Hoyo. Caldera de Taburiente Národní park vyhlášený v roce Jedná se o gigantický kráter, který má průměr téměř 10 km a jehož hloubka dosahuje 1,5 km. Stěny tohoto kráteru byly v průběhu několika milionů let narušovány erozí. Největší pozornost přitahuje Valle de Aridane v těchto místech se rodí malá říčka, která dává krajině jedinečný nádech. Celý národní park je bohatou pokladnicí fl óry. Nalezneme zde např. husté porosty kanárské borovice. Na důkladné poznání Caldera de Taburiente je potřeba si vyhradit i několik dnů.

22 San Andres y Sauces Oblast nacházející se v severovýchodní části ostrova je jednou z nejdůležitějších zemědělských a obchodních lokalit. V této lokalitě existují dva prameny pitné vody: Marcos a Cordero. 25 Některé části této lokality byly vyhlášeny za biosférické rezervace a jsou chráněny organizací UNESCO. Známá je například Los Tilos, kde může návštěvník absolvovat po vyznačených stezkách procházku v nádherném vavřínovém lese s vodopády. V nedalekém přístavu Puerto Espindola se dochovaly původní palírny, kde se vyráběl rum z cukrové třtiny. Puntallana Vesnička na východním pobřeží byla v dávných dobách střediskem pro pěstování obilí a jeho skladování. Jedna ze čtvrtí této vesničky připomíná tuto dobu svým názvem El Granel, což můžeme přeložit jako sýpka. Na pobřeží je jedna z nejpříjemnějších pláží na La Palmě Playa de Nogales s velmi jemným černým pískem. Brena Alta Pokud se vydáme na jih od hlavního města, tak budeme projíždět údolím, které je obklopeno palmami. A právě v této malebné krajině vyrostlo městečko Breňa Alta. Je známé díky pěstování tabáku a produkci kanárských doutníků puros palmeros. Uchovala se zde tradiční výroba různých typů košíků, klobouků a jiných výrobků z palmového listí. Nad údolím je známá vyhlídka Risco de la Concepcion, ze které je jedinečný výhled na hlavní město Santa Cruz de la Palma a celé údolí. Patronem města je San Pedro Apostol. Brena Baja Jedno z nejnavštěvovanějších turistických center na ostrově. Nejvyhlášenější pláží je Los Cancajos. Nad městem byla vybudována vyhlídková teresa Montaňa de la Breña. Patronkou města je Santa Ana.

Glykorissa Beach*** Novinka! ŘECKO Samos / Pythagorion. Kontakt: Daniela Švábová, tel ,

Glykorissa Beach*** Novinka!  ŘECKO Samos / Pythagorion. Kontakt: Daniela Švábová, tel , Glykorissa Beach*** ŘECKO Samos / Pythagorion Poloha: oblíbený hotel v klidném prostředí je zasazen do svahu nad mořem asi 2 km od městečka Pythagorionu, ve kterém je krásný přístav, spousta nákupních

Více

Maják Sušac. Vytisknout PDF. Sušac / Ostrov Sušac / Chorvatsko. Celkový počet fotografií ve fotogalerii objektu: 6.

Maják Sušac. Vytisknout PDF. Sušac / Ostrov Sušac / Chorvatsko. Celkový počet fotografií ve fotogalerii objektu: 6. Maják Sušac Sušac / Ostrov Sušac / Chorvatsko Vytisknout PDF Vážený zákazníku, do tohoto PDF jsou vloženy pouze základní informace o objektu a jeho ubytovacích jednotkách, který Vás zaujal. Všechny fotografie,

Více

LA ANDALUZA SÍŤ RESTAURACÍ SE ŠPANĚLSKÝMI SPECIALITAMI A SPECIALITAMI Z ANDALUSIE

LA ANDALUZA SÍŤ RESTAURACÍ SE ŠPANĚLSKÝMI SPECIALITAMI A SPECIALITAMI Z ANDALUSIE LA ANDALUZA SÍŤ RESTAURACÍ SE ŠPANĚLSKÝMI SPECIALITAMI A SPECIALITAMI Z ANDALUSIE HISTORIE A POPIS KONCEPTU První restaurace a bary otevřeny v roce 2013 ve španělské Andalusii. Zakladatelé konceptu mají

Více

MAR DEL SUR 2** Letecká spol. Termín Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ

MAR DEL SUR 2** Letecká spol. Termín Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ MAR DEL SUR 2** Měna Kč Stravování ALL INCLUSIVE Země a lokalita Kuba, Varadero Letecká spol. Termín 23.02.2017-07.03.2017 51 700 Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ 23.02.2017-07.03.2017 51 700 Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ 23.02.2017-10.03.2017

Více

Glikorisa Beach*** www.cdtravel.cz Řecko Samos. ŘECKO Samos / Pythagorion. Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.

Glikorisa Beach*** www.cdtravel.cz Řecko Samos. ŘECKO Samos / Pythagorion. Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz. Glikorisa Beach*** Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.org ŘECKO Samos / Pythagorion www.cdtravel.cz Řecko Samos Poloha:oblíbený hotel ve velice klidném až osamoceném

Více

Kontakt: Kateřina Štěchová, tel.: 97 22 43 053, 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz. za poplatek, ale též je možné použít vlastní slunečníky.

Kontakt: Kateřina Štěchová, tel.: 97 22 43 053, 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz. za poplatek, ale též je možné použít vlastní slunečníky. Olimp*** Novinka! Kontakt: Kateřina Štěchová, tel.: 97 22 43 053, 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz BULHARSKO / Pomorie www.cdtravel.cz Bulharsko Poloha: nový pětipatrový hotel se nachází ve staré

Více

Kontakt: Renata Hořejší, tel , mob ,

Kontakt: Renata Hořejší, tel , mob , Studia Moscha Kontakt: Renata Hořejší, tel. 97 22 43 051, mob. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel.cz ŘECKO Rhodos / Faliraki www.cdtravel.cz Řecko Rhodos / / Poloha:Studia se nacházejí v klidném prostředí

Více

Bali hotel*** Novinka! www.cdtravel.cz. ŠPANĚLSKO Andalusie / Benalmadena

Bali hotel*** Novinka! www.cdtravel.cz. ŠPANĚLSKO Andalusie / Benalmadena Bali hotel*** 110 / / / / Poloha: nově zrekonstruovaný hotel s příjemnou atmosférou, kvalitními službami a s velice dobrým umístěním v atraktivní čtvrti Carihuela, a pouze 50 m od pláže a promenády, na

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ŠPANĚLSKO JEDNA ZE ZEMÍ EU 2010 Ing. Andrea Sikorová, Ph.D. 1 ŠPANĚLSKO jedna

Více

Bali hotel*** Novinka! ŠPANĚLSKO Andalusie / Benalmadena. Kontakt: Jan Zamykal, tel ,

Bali hotel*** Novinka!   ŠPANĚLSKO Andalusie / Benalmadena. Kontakt: Jan Zamykal, tel , Bali hotel*** / / / / Poloha: nově zrekonstruovaný hotel s příjemnou atmosférou, kvalitními službami a s velice dobrým umístěním v atraktivní čtvrti Carihuela, a pouze 50 m od pláže a promenády, na které

Více

CHORVATSKO vlakem. HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT

CHORVATSKO vlakem. HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT 10 dní u moře CHORVATSKO vlakem HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT Pro železničáře z České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky. TERMÍN: 6.9. - 17.9. 2019 CENA: 12

Více

Bali hotel*** www.cdtravel.cz Španělsko Andalusie. ŠPANĚLSKO Andalusie / Benalmadena

Bali hotel*** www.cdtravel.cz Španělsko Andalusie. ŠPANĚLSKO Andalusie / Benalmadena Bali hotel*** Kontakt: Jan Zamykal, tel. 602 319 875, email: zamykal@cdtravel.cz ŠPANĚLSKO Andalusie / Benalmadena www.cdtravel.cz Španělsko Andalusie / / / / Poloha: nově zrekonstruovaný hotel s příjemnou

Více

Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2014 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru

Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2014 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2014 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru Nejbližším městem a centrem kulturního dění je malebný Omiš s ústím řeky Cetiny do moře. Pro návštěvu

Více

Hotel Caprici 3* Ceník Dvoulůžkový pokoj (2 lůžka, 1 přistýlka) Dospělá osoba v jednolůžkovém 12 320 Kč. Datum 03.08.13-10.08.13

Hotel Caprici 3* Ceník Dvoulůžkový pokoj (2 lůžka, 1 přistýlka) Dospělá osoba v jednolůžkovém 12 320 Kč. Datum 03.08.13-10.08.13 Hotel Caprici 3* Typ zájezdu Stát Destinace Lokace u moře Španělsko Costa Brava Santa Susanna Datum 03.08.13-10.08.13 Délka Strava Odjezd z Typ ubytování Cena od 8 dní polopenze vlastní hotel 9 150 Kč

Více

Apartmánový dům Billis

Apartmánový dům Billis Apartmánový dům Billis ŘECKO / Leptokarie 52 Poloha: apartmánový dům s menší zahradou a zahram krbem, kde si můžete příjemně posedět s přáteli, se nachází v klidné části nedaleko hlavní turistické třídy

Více

Hotel Green Bay*** Novinka! www.cdtravel.cz Řecko Thassos. ŘECKO Thassos / Trypiti

Hotel Green Bay*** Novinka! www.cdtravel.cz Řecko Thassos. ŘECKO Thassos / Trypiti Hotel Green Bay*** Kontakt: Henrieta Fagulová, tel. 606 226 673, email: fagulova@cdtravel.cz Novinka! ŘECKO Thassos / Trypiti www.cdtravel.cz / / Poloha: menší rodinný hotel s přátelským přístupem majitelů

Více

Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2013 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru

Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2013 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2013 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru Nejbližším městem a centrem kulturního dění je malebný Omiš s ústím řeky Cetiny do moře. Pro návštěvu

Více

Informační kniha MENORCA

Informační kniha MENORCA Informační kniha MENORCA Srdečně vás vítáme na ostrově MENORCA Přejeme vám příjemné prožití dovolené s NEV-DAMA. Obsah 3 Poznejte to nejlepší z Menorky str. 4 Státní zřízení str. 5 Historie str. 5 Geografie

Více

Týdenní zábavná dovolená v Riccione

Týdenní zábavná dovolená v Riccione Týdenní zábavná dovolená v Riccione Termín cesty: 28.8 4.9 2015 Počet osob: nabídka od 8 osob Doprava: letecky Highlights: 7-denní pobyt ve vyhlášeném letovisku - Riccione Gay pláž Osobní gay průvodce

Více

Více informací: CK LIKIDIS TRAVEL, s.r.o., Josefská 3, Brno, IČO Tel , tel/fax:

Více informací: CK LIKIDIS TRAVEL, s.r.o., Josefská 3, Brno, IČO Tel , tel/fax: Více informací: CK LIKIDIS TRAVEL, s.r.o., Josefská 3, 60200 Brno, IČO 47903678 Tel. 542 219 200, tel/fax: 542 219 201 Řecko Nei Pori studia Rosa letecky z Brna Poloha: nachází se cca 250 m od pláže, kousek

Více

Dvouvila s privátním bazénem až pro 8 osob Ko Lanta (TH12)

Dvouvila s privátním bazénem až pro 8 osob Ko Lanta (TH12) Dvouvila s privátním bazénem až pro 8 osob Ko Lanta (TH12) cena již od 11.060 Kč / os. / 7 nocí Cena zahrnuje: plné využití vily úklid pojištění CK proti úpadku Nabízíme Vám pronájem luxusní vily s privátním

Více

Něco od masa Něco od masa. Kuřecí maso Kuřecí maso

Něco od masa Něco od masa. Kuřecí maso Kuřecí maso Něco od masa Něco od masa Kuřecí maso Kuřecí maso Plněný koblížek 200 g 90 Kč Plněný koblížek 200 g 90 Kč (kuřecí prsa zabalená se šunkou a nivou) (kuřecí prsa zabalená se šunkou a nivou) Kuřecí steak

Více

párty dle Vašeho přání, nápadů a požadavků slavnostní obědy,večeře, občerstvení svatby narozeninové oslavy pro vás i pro děti příprava konferencí

párty dle Vašeho přání, nápadů a požadavků slavnostní obědy,večeře, občerstvení svatby narozeninové oslavy pro vás i pro děti příprava konferencí párty dle Vašeho přání, nápadů a požadavků slavnostní obědy,večeře, občerstvení svatby narozeninové oslavy pro vás i pro děti příprava konferencí zajištění ubytování a dopravy pronájem prostorů realizace

Více

Hotel Amaraigua 3* Ceník Dvoulůžkový pokoj (2 lůžka, 1 přistýlka) Dospělá osoba v jednolůžkovém 14 720 Kč. Datum 03.08.13-10.08.13

Hotel Amaraigua 3* Ceník Dvoulůžkový pokoj (2 lůžka, 1 přistýlka) Dospělá osoba v jednolůžkovém 14 720 Kč. Datum 03.08.13-10.08.13 Hotel Amaraigua 3* Typ zájezdu Stát Destinace Lokace u moře Španělsko Costa Brava Malgrat de Mar Datum 03.08.13-10.08.13 Délka Strava Odjezd z Typ ubytování Cena od 8 dní all inclusive vlastní hotel 11

Více

17.1.2014 odlet z Drážďan

17.1.2014 odlet z Drážďan TENERIFE 17.1.2014 odlet z Drážďan Španělsky za čtyři a půl hodiny El Teide - 3479 m nejvyšší hora Španělska El Médano hotel Arena del Mar je jen 7 km od letiště Pláž u hotelu Teplota vzduchu i moře je

Více

Hotel Montreal**+ Novinka! www.cdtravel.cz Řecko Zakynthos. ŘECKO Zakynthos / Alykes

Hotel Montreal**+ Novinka! www.cdtravel.cz Řecko Zakynthos. ŘECKO Zakynthos / Alykes Hotel Montreal**+ Novinka! Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.org ŘECKO Zakynthos / Alykes www.cdtravel.cz Řecko Zakynthos / / / Poloha: jednoduchý rodinný hotel se

Více

Pro lidi, kteří mají KUBA - ÚVOD. rádi život! CK Exotica Travel Kaprova 14/13, 110 00 Praha 1, Česká republika

Pro lidi, kteří mají KUBA - ÚVOD. rádi život! CK Exotica Travel Kaprova 14/13, 110 00 Praha 1, Česká republika KUBA - ÚVOD Pro lidi, kteří mají rádi život! KUBA je fascinující ostrovní zemí a zájem o ní neustále roste. Kubu si každý spojí s pálícím sluncem, vysokými palmami, křišťálově modrým mořem nebo plantážemi

Více

PRACOVNÍ LIST VŠEOBECNÁ ČÁST

PRACOVNÍ LIST VŠEOBECNÁ ČÁST PRACOVNÍ LIST VŠEOBECNÁ ČÁST 1. Které ostrovy jsou součástí Španělska? Vyberte správnou odpověď. a) Baleárské ostrovy b) Kanárské ostrovy c) Super ostrovy d) a i b jsou správně 2. Jaká je nejdelší řeka

Více

JÓGA NA SARDINII REZIDENČNÍ A VILOVÝ KOMPLEX NA SARDINII U PLÁŽE NA GOLFOVÉM HŘIŠTI

JÓGA NA SARDINII REZIDENČNÍ A VILOVÝ KOMPLEX NA SARDINII U PLÁŽE NA GOLFOVÉM HŘIŠTI JÓGA NA SARDINII REZIDENČNÍ A VILOVÝ KOMPLEX NA SARDINII U PLÁŽE NA GOLFOVÉM HŘIŠTI 17.9. 24.9.2016 7 nocí červen, září 2016 CENA: 7.290 Kč osoba / 7 nocí Cena zahrnuje: 7 x ubytování v apartmánu pro 2

Více

Řecko Peloponés. Hotel Ritsa** Novinka! www.cdtravel.cz. ŘECKO Peloponés / Tolo. Kontakt: Renata Hořejší, tel. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel.

Řecko Peloponés. Hotel Ritsa** Novinka! www.cdtravel.cz. ŘECKO Peloponés / Tolo. Kontakt: Renata Hořejší, tel. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel. www.cdtravel.cz Řecko Peloponés Hotel Ritsa** Novinka! Kontakt: Renata Hořejší, tel. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel.cz ŘECKO Peloponés / Tolo / / / / / Poloha: malé, romantické městečko Tolo leží

Více

Hotel Montreal**+ Novinka! ŘECKO Zakynthos / Alykes

Hotel Montreal**+ Novinka!  ŘECKO Zakynthos / Alykes Hotel Montreal**+ Novinka! ŘECKO Zakynthos / Alykes / / / 2 Poloha: jednoduchý rodinný hotel se nachází v blízkosti klidného letoviska Alykes přímo u pláže, v okolí hotelu je dostatek ochodů a taveren,

Více

Dovolená v oblasti Nei Pori (Platamonas) s I.S.C.Sports a cestovní kanceláří Pradok

Dovolená v oblasti Nei Pori (Platamonas) s I.S.C.Sports a cestovní kanceláří Pradok GREECE TOUR 2012 Dovolená v oblasti Nei Pori (Platamonas) s I.S.C.Sports a cestovní kanceláří Pradok Po úspěších v minulých letech pokračujeme v pořádání oblíbené dovolené spojené se sportovním vyžitím.

Více

DJERBA - SENTIDO DJERBA BEACH ****+

DJERBA - SENTIDO DJERBA BEACH ****+ DJERBA - SENTIDO DJERBA BEACH ****+ 8,, - denní zájezd Poloha: moderní komplex, který se nachází přímo u krásné, dlouhé a písčité pláže Sidi Mahrez v centru turistické zóny. Město Houmpt Souk je vzdáleno

Více

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3688 EU PENÍZE ŠKOLÁM

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3688 EU PENÍZE ŠKOLÁM ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 email: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Hotel AL NABILA GRAND MAKADI*****

Hotel AL NABILA GRAND MAKADI***** EGYPT HURGHADA : Hotel AL NABILA GRAND MAKADI***** Poloha: Luxusní hotel se nachází v oblasti Makadi Bay v části patřící národnímu parku, přímo u široké písečné pláže s korálovým podložím v zálivu Sharm

Více

Řecko Zakynthos. Řecko Zakynthos. Achillion hotelové apartmány*** www.cdtravel.cz. ŘECKO Zakynthos / Amoudi

Řecko Zakynthos. Řecko Zakynthos. Achillion hotelové apartmány*** www.cdtravel.cz. ŘECKO Zakynthos / Amoudi Achillion hotelové apartmány*** ŘECKO Zakynthos / Amoudi / / Poloha: apartmánový hotel Achillion se nachází v malé vesničce Amoudi cca 6 km od centra Alikanas a Alikes. Achillion leží v klidné části, v

Více

Apartmánový dům Billis

Apartmánový dům Billis Apartmánový dům Billis Kontakt: Gojná Tereza, tel 737 275 077, email: Tereza.Gojna@osz.org ŘECKO / Leptokarie www.cdtravel.cz Řecko Leptokarie / / Poloha: apartmánový dům s menší zahradou a zahradním krbem,

Více

STÁTY JIŽNÍ EVROPY pracovní list. Jméno: V jižní Evropě vznikaly v minulosti první evropské civilizace.

STÁTY JIŽNÍ EVROPY pracovní list. Jméno: V jižní Evropě vznikaly v minulosti první evropské civilizace. č. 8 název Státy jižní Evropy anotace V pracovních listech žáci poznávají jižní Evropu a její státy. Testovou i zábavnou formou si prohlubují znalosti na dané téma. Součástí pracovního listu je i správné

Více

STŘEDOAMERICKÝ REGION. b) Ostrovní část: I. Velké Antily II. Malé Antily III. Bahamské ostrovy

STŘEDOAMERICKÝ REGION. b) Ostrovní část: I. Velké Antily II. Malé Antily III. Bahamské ostrovy b) Ostrovní část: I. Velké Antily II. Malé Antily III. Bahamské ostrovy I. Velké Antily Velké Antily je skupina ostrovů mezi Karibským mořem, Yucatánem, Mexickým zálivem, Floridou a Bahamami. Velké Antily

Více

Řecko Lefkada. Achilleas studia *** www.cdtravel.cz. ŘECKO Lefkada / Nidri. Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.

Řecko Lefkada. Achilleas studia *** www.cdtravel.cz. ŘECKO Lefkada / Nidri. Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz. www.cdtravel.cz Řecko Lefkada Achilleas studia *** Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.org ŘECKO Lefkada / Nidri Poloha: studia leží v klidné okrajové části letoviska

Více

Apartmány Budin Blata 94 Vodice

Apartmány Budin Blata 94 Vodice Apartmány Budin Blata 94 Vodice Vodice leží na pobřeží Jaderského moře, při Jadranské magistrále,11 km severozápadně od Šibeniku první zmínka o městě ze 14.století, název Vodice vznikl od četných vodních

Více

Vytisknout PDF Zátoka Ladjena - Bogomolje / Ostrov Hvar / Chorvatsko

Vytisknout PDF Zátoka Ladjena - Bogomolje / Ostrov Hvar / Chorvatsko Robinzonáda Mirela Vytisknout PDF Zátoka Ladjena - Bogomolje / Ostrov Hvar / Chorvatsko Vážený zákazníku, do tohoto PDF jsou vloženy pouze základní informace o objektu a konkretní ubytovací jednotce, kterou

Více

Kuchař doporučuje. švestkovou omáčkou, bramborové tolárky. hořčice, křen, chléb (al. 1, 3, 10, 12) Grill - steak z vepřové krkovice, 135 Kč

Kuchař doporučuje. švestkovou omáčkou, bramborové tolárky. hořčice, křen, chléb (al. 1, 3, 10, 12) Grill - steak z vepřové krkovice, 135 Kč Kuchař doporučuje 150 g Vepřová panenka plněná švestkami se švestkovou omáčkou, bramborové tolárky (al. 1, 3, 7, 12) 149 Kč 300 g Grilovaná medová vepřová krkovice, hořčice, křen, chléb (al. 1, 3, 10,

Více

***Apartmán u moře za cenu bytu v Praze s využitím financování v České republice***

***Apartmán u moře za cenu bytu v Praze s využitím financování v České republice*** ***Apartmán u moře za cenu bytu v Praze s využitím financování v České republice*** Specializujeme se na investice do apartmánů v dobrých lokalitách na španělském pobřeží, v blízké vzdálenosti od pláže

Více

Řecko, ostrov Kypr. wellness pobyt nejen se cvičením. Cena/dosp.os/za pobyt/s polopenzí ,- Kč (cena do )

Řecko, ostrov Kypr. wellness pobyt nejen se cvičením. Cena/dosp.os/za pobyt/s polopenzí ,- Kč (cena do ) Řecko, ostrov Kypr wellness pobyt nejen se cvičením Termíny 23.5. - 30.5. 2019 Hotel. pokoj dvoulůžkový Cena/dosp.os/za pobyt/s polopenzí 15 590,- Kč (cena do 28.2. 2019) 16 590,- Kč cena od 1.3. Hotel.

Více

TUNISKO - EL MOURADI CAP MAHDIA ***

TUNISKO - EL MOURADI CAP MAHDIA *** TUNISKO - EL MOURADI CAP MAHDIA *** 8,, - denní zájezd Poloha: Mahdia je považována za ideální dovolenkové místo, s krásnou písčitou pláží, s malebným městečkem a svou medínou. Hotel Cap Mahdia se nachází

Více

Slunečné pobřeží. Nesebr

Slunečné pobřeží. Nesebr Bulharsko Mnoho lidí kdysi v Bulharsku bylo, jako v jedné z mála zemí, kam se vůbec dalo cestovat. Co se tak vrátit na známá místa, podívat se, jestli je ještě najdeme a poznáme? Zjistit, co se změnilo?

Více

TUNISKO - CLUB LE PRESIDENT ***

TUNISKO - CLUB LE PRESIDENT *** TUNISKO - CLUB LE PRESIDENT *** 8,, - denní zájezd Poloha: hotel je situován jen 50 m od krásné a rozlehlé písčité pláže v oblíbeném turistickém středisku Hammamet sever. Od soukromé pláže jej dělí pobřežní

Více

Vytisknout PDF Zátoka Smokvina - Bogomolje / Ostrov Hvar / Chorvatsko

Vytisknout PDF Zátoka Smokvina - Bogomolje / Ostrov Hvar / Chorvatsko Robinzonáda Stella Vytisknout PDF Zátoka Smokvina - Bogomolje / Ostrov Hvar / Chorvatsko Vážený zákazníku, do tohoto PDF jsou vloženy pouze základní informace o objektu a konkretní ubytovací jednotce,

Více

CROATIA TOUR 2016 CROATIA TOUR 2016 2.7. 9.7. 2016

CROATIA TOUR 2016 CROATIA TOUR 2016 2.7. 9.7. 2016 - CROATIA TOUR 2016 Dovolená v oblasti Zelená Laguna (Poreč) s I.S.C. Sports a CK IDEAL TOUR PRAHA Pokračujeme v krásné tradici oblíbené dovolené pro všechny spojené se sportovním vyžitím pod názvem CROATIA

Více

JÓGA NA FUERTEVENTUŘE ČERVENEC s Helenou Mišovou

JÓGA NA FUERTEVENTUŘE ČERVENEC s Helenou Mišovou JÓGA NA FUERTEVENTUŘE ČERVENEC s Helenou Mišovou 28.590 Kč / osoba Cena zahrnuje: letenky Praha Fuerteventura Praha transfery letiště hotel letiště informační schůzka s českou delegátkou 7 nocí ubytování

Více

PLAYA CALETA SALSA CLUB 3* / PUNTARENA BEACH FUN 3*

PLAYA CALETA SALSA CLUB 3* / PUNTARENA BEACH FUN 3* PLAYA CALETA SALSA CLUB 3* / PUNTARENA BEACH FUN 3* Měna Kč Stravování ALL INCLUSIVE Země a lokalita Kuba, Varadero Letecká spol. Termín 27.10.2019-07.11.2019 40 200 Kč 40 200 Kč 31.10.2019-11.11.2019

Více

1 Hovězí Carpaccio (01,03,06,07,11) 80 g 109,- Kč hovězí carpaccio, olivový olej, rukola, parmezán, bylinové pesto, opečený toast

1 Hovězí Carpaccio (01,03,06,07,11) 80 g 109,- Kč hovězí carpaccio, olivový olej, rukola, parmezán, bylinové pesto, opečený toast TEPLÉ A STUDENÉ PŘEDKRMY 1 Hovězí Carpaccio (01,03,06,07,11) 80 g 109,- Kč hovězí carpaccio, olivový olej, rukola, parmezán, bylinové pesto, opečený toast 2 Bruschetta (01) 200 g 69,- Kč pizza chlebíček,

Více

VILLA TORTUGA 3*** Letecká spol. Termín Kč 12 NOCÍ/14 DNÍ Kč Kč

VILLA TORTUGA 3*** Letecká spol. Termín Kč 12 NOCÍ/14 DNÍ Kč Kč VILLA TORTUGA 3*** Měna Kč Stravování ALL INCLUSIVE Země a lokalita Kuba, Varadero Letecká spol. Termín 29.01.2017-11.02.2017 58 400 Kč 12 NOCÍ/14 DNÍ 01.02.2017-13.02.2017 48 800 Kč 44 900 Kč 06.02.2017-21.02.2017

Více

JÓGA NA KANÁRSKÝCH OSTROVECH (FUERTEVENTURA) ČERVENEC s Helenou Mišovou POSLEDNÍ 3 VOLNÁ MÍSTA!!!

JÓGA NA KANÁRSKÝCH OSTROVECH (FUERTEVENTURA) ČERVENEC s Helenou Mišovou POSLEDNÍ 3 VOLNÁ MÍSTA!!! JÓGA NA KANÁRSKÝCH OSTROVECH (FUERTEVENTURA) ČERVENEC s Helenou Mišovou POSLEDNÍ 3 VOLNÁ MÍSTA!!! 28.590 Kč / osoba Cena zahrnuje: letenky Praha Fuerteventura Praha transfery letiště hotel letiště informační

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

Malování v Provence. 10 - denní zájezd Francie

Malování v Provence. 10 - denní zájezd Francie Malování v Provence 10 - denní zájezd Francie Navštivte a poznejte Provence, rodiště a působiště řady slavných malířů, a přeneste její krásy na malířské plátno! Kdo už někdy držel v ruce paletu a štětec,

Více

Program pro skupiny: Cena: Kč 1.150, -/os.ubytování v hotelu (Kč 990,-/os. ubytování nad vinnými sklepy)

Program pro skupiny: Cena: Kč 1.150, -/os.ubytování v hotelu (Kč 990,-/os. ubytování nad vinnými sklepy) Krajinou Lichtenštejnů Přijeďte se přesvědčit o jedinečnosti Lednicko-valtického areálu. Tento unikátní park o rozloze okolo 280 km2 tvořil mocný rod Lichtenštejnů po dobu tří staletí a od roku 1996 je

Více

Hotel Arnica Jídelní lístek

Hotel Arnica Jídelní lístek Jídelní lístek Studené předkrmy 0101 200g Sýrová studená mísa (sýr eidam,uzený sýr, hermelín,niva,másl) 70 Kč 0102 100g Salám s cibulí 35 Kč 0103 350g Velká studená mísa 115 Kč (šunkový salám,eidam,uzený

Více

Jídelníček pondělí 1. říjen 2018

Jídelníček pondělí 1. říjen 2018 Jídelníček pondělí 1. říjen 218 Dopolední svačina chléb, sýrová pomazánka, zelenina, mléko Alergeny Polévka zeleninová s vločkami 1,9 fazolová omáčka, vařené hovězí maso, knedlík domácí tvaroháček, ovoce,

Více

Kompletní nabídka ubytování a aktuální ceny na a

Kompletní nabídka ubytování a aktuální ceny na   a Letecké zájezdy na 7 a 14 nocí Odletové místo KLIDNÁ DOVOLENÁ U KRÁSNÉ PÍSEČNÉ E Svozy na/z letiště Klidné, menší letovisko Ammoudia se rozprostírá v zálivu Fanari, 17 km jihovýchodně od Pargy. Samotný

Více

Anaxos Garden studia. www.cdtravel.cz Řecko Lesvos. ŘECKO Lesvos / Anaxos. Kontakt: Lenka Paurová, tel. 604 500 824, email: lenka.paurova@osz.

Anaxos Garden studia. www.cdtravel.cz Řecko Lesvos. ŘECKO Lesvos / Anaxos. Kontakt: Lenka Paurová, tel. 604 500 824, email: lenka.paurova@osz. Anaxos Garden studia Kontakt: Lenka Paurová, tel. 604 500 824, email: lenka.paurova@osz.org ŘECKO Lesvos / Anaxos www.cdtravel.cz Řecko Lesvos / / Poloha: příjemná studia tvoří 4 budovy, které jsou umístěny

Více

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Pondělí 2.10.2017 Přesnídávka Celozrnné pečivo s pomazánkou z karotky, kakao (A: 01,03,07,11) Polévka Rýžová s vejcem (A: 03,09) Oběd Milánské špagety se sýrem, nápoj granátové jablko (koktejl), hroznové

Více

Kontakt: Jana Handrejchová tel , , prostorách zdarma. Lehátka a slunečníky u bazénu

Kontakt: Jana Handrejchová tel , ,   prostorách zdarma. Lehátka a slunečníky u bazénu Best**+ Kontakt: Jana Handrejchová tel. 97 22 43 055, 723 811 984, email: handrejchova@cdtravel.cz TURECKO / Side www.cdtravel.cz Turecko Hotel Best má vynikající polohu nedaleko pláže, nákupní zóny letoviska

Více

Týdenní jídelníček pro hubnutí

Týdenní jídelníček pro hubnutí Týdenní jídelníček pro hubnutí Vždy platí, že pokud bude výdej energie vyšší než její příjem, tak bude docházet k hubnutí. Na začátku je proto třeba stanovit správný poměr příjmů/výdeje. Ideálně vám to

Více

Albánie. Hotel Vivas*** Novinka! www.cdtravel.cz. ALBÁNIE / Durres (Drač) Kontakt: Kateřina Štěchová, tel. 602 397 359, email: stechova@cdtravel.

Albánie. Hotel Vivas*** Novinka! www.cdtravel.cz. ALBÁNIE / Durres (Drač) Kontakt: Kateřina Štěchová, tel. 602 397 359, email: stechova@cdtravel. Hotel Vivas*** Novinka! Kontakt: Kateřina Štěchová, tel. 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz ALBÁNIE / Durres (Drač) www.cdtravel.cz Albánie / / / Poloha: hotel se nachází přímo na pláži a zároveň

Více

Sweet Park*** www.cdtravel.cz Turecko. TURECKO / Side. Kontakt: Jana Handrejchová, tel. 972 243 055, mob: 723 811 984, email: handrejchova@cdtravel.

Sweet Park*** www.cdtravel.cz Turecko. TURECKO / Side. Kontakt: Jana Handrejchová, tel. 972 243 055, mob: 723 811 984, email: handrejchova@cdtravel. Sweet Park*** TURECKO / Side 120 / / / / / Nově postavený hotel Sweet Park se nachází 2 km od historického městečka Side a 300 m od krásné pláže. Jedná se dva komplexy, jeden nově postavený a druhý rekonstruovaný

Více

Jeden z nejvyhledávanějších cílů všech opravdových znalců, neoddiskutovatelná královna evropské turistiky, perla Středomoří.

Jeden z nejvyhledávanějších cílů všech opravdových znalců, neoddiskutovatelná královna evropské turistiky, perla Středomoří. Mallorca Jeden z nejvyhledávanějších cílů všech opravdových znalců, neoddiskutovatelná královna evropské turistiky, perla Středomoří. Kouzelný ostrov s horoucím srdcem a se stálým přídechem velkého svátku

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Výlet do Nesebru Výlet autobusem do architektonické rezervace se starobylými kostely a chrámy, která je zahrnuta do seznamu UNESCO od

Více

JÓGA POBYT NA ŘECKÉM OSTROVĚ AMORGOS ČERVEN s Petrou Pikkelovou (ŘE01)

JÓGA POBYT NA ŘECKÉM OSTROVĚ AMORGOS ČERVEN s Petrou Pikkelovou (ŘE01) JÓGA POBYT NA ŘECKÉM OSTROVĚ AMORGOS ČERVEN s Petrou Pikkelovou (ŘE01) cena 28.800 Kč / osoba Cena zahrnuje: ubytování na 7 nocí polopenze lekce jógy neomezený vstup do spa transfery přístav -ubytování-přístav

Více

La Vita s*** Turecko Řecko. TURECKO / Side. Kontakt: Jana Handrejchová, tel ,

La Vita s***  Turecko Řecko. TURECKO / Side. Kontakt: Jana Handrejchová, tel , La Vita s*** Kontakt: Jana Handrejchová, tel 723 811 984, email: handrejchova@cdtravel.cz TURECKO / Side www.cdtravel.cz Turecko Řecko / / Rodinný hotel La Vita s se nachází 4 km od historického městečka

Více

The DiVine wine&gourmet tours&tuscany dream Víno a turistika v Toskánsku & Itálii

The DiVine wine&gourmet tours&tuscany dream Víno a turistika v Toskánsku & Itálii Sicílie... moře, slunce, víno a sopka Ragusa Ibla, Catania, Etna, Taormina program prohlídky vína The DiVine wine&gourmet tours&tuscany dream Víno a turistika v Toskánsku & Itálii www.tuscany-italy-wine-tour.com,

Více

ZÁKLADNÍ ZEMĚDĚLSKÉ PRODUKTY

ZÁKLADNÍ ZEMĚDĚLSKÉ PRODUKTY L 289/II/1924 CS Úřední věstník Evropské unie 30.10.2008 PŘÍLOHA XIII protokolu I Produkty pocházející z Jihoafrické republiky, na které se ustanovení o kumulaci podle článku 4 vztahují po 31. prosinci

Více

do Úterý Středa Čtvrtek Pátek Přesnídávka Chléb s pomazánkou z tuňáka, čaj (A: 01,04,07)

do Úterý Středa Čtvrtek Pátek Přesnídávka Chléb s pomazánkou z tuňáka, čaj (A: 01,04,07) Úterý 1.5.2018 Polévka Státní svátek Středa 2.5.2018 Přesnídávka Chléb s pomazánkou z lučiny, čaj (A: 01,07) Polévka Krkonošská zelňačka (A: 01,07) Oběd Rizoto z vepřového masa, salát z červené řepy, pomerančový

Více

DJERBA - EL MOURADI DJERBA MENZEL ****

DJERBA - EL MOURADI DJERBA MENZEL **** DJERBA - EL MOURADI DJERBA MENZEL **** 8,, - denní zájezd Poloha: hotelový areál El Mouradi Djerba Menzel je situován přímo u pláže, asi 6 km od centra městečka Midoun, 4 km od obchoho centra a krokodýlí

Více

CK BUS TOUR-FOLTÝNOVÁ

CK BUS TOUR-FOLTÝNOVÁ PROVENCE 2011 Vážení rodiče, milí studenti! V letošním školním roce máte poprvé možnost volby komplexní zahraniční exkurze. Po několika rocích, kdy se nabízelo pouze Chorvatsko, tedy destinace relativně

Více

ČESKQ ANGLICKO NĚMECKÝ

ČESKQ ANGLICKO NĚMECKÝ Mirko Křivánek ČESKQ ANGLICKO NĚMECKÝ k RESTAURAČNÍM PROVOZEM LEDA 2004 OBSAH ÚVOD 14 POUŽITÉ ZKRATKY 15 1 TYPY STRAVOVACÍCH ZAŘÍZENÍ 16 1.1 Bar 16 1.2 Jídelna 17 1.3 Levné restaurace 17 1.4 Pivnice 19

Více

Drůbeží vývar s těstovinou 40,- Domácí hruškový koláč + káva s mlékem 65,-

Drůbeží vývar s těstovinou 40,- Domácí hruškový koláč + káva s mlékem 65,- Svatomartinské víno (bílé, růžové, červené) 1,5dl za 25 Pondělí 12. listopadu Drůbeží vývar s těstovinou 40,- Hovězí vařený jazyk podávaný se švestkovou omáčkou a bramborovými knedlíky Smažený krůtí řízek

Více

Řecko Korfu. www.cdtravel.cz Řecko Korfu

Řecko Korfu. www.cdtravel.cz Řecko Korfu Tel.: 972 243 066 Řecký ostrov Korfu (Corfu) je jeden z nejkrásnějších ostrovů Řecka a ve středomoří vůbec. Leží na severu naproti Albánské pevnině. Díky rozmanité floře je nazývaný věčně zeleným ostrovem.

Více

KAWAMA 3* Kč Kč

KAWAMA 3* Kč Kč KAWAMA 3* Měna Kč Stravování ALL INCLUSIVE Země a lokalita Kuba, Varadero Letecká spol. Termín 10.12.2018-21.12.2018 34 800 Kč 30 900 Kč 28.12.2018-08.01.2019 48 300 Kč 28.12.2018-09.01.2019 60 800 Kč

Více

Pátek 11.01.2008. 8: 45 voda 200 ml. 9: 30 mandarinka 1 ks, 30 g slaných mandlí

Pátek 11.01.2008. 8: 45 voda 200 ml. 9: 30 mandarinka 1 ks, 30 g slaných mandlí Pátek 11.01.2008 6.00 lehce potřený Florou ( 1 kávová lžička) vegetariánský bylinkový salám 100 g 1 rajče 8: 45 9: 30 mandarinka 1 ks, 30 g slaných mandlí 12:30 salát 500 g 1 vejce, 100 g tuňáka, ledový

Více

Radniční restaurace. Frenštát pod Radhoštěm

Radniční restaurace. Frenštát pod Radhoštěm Radniční restaurace Frenštát pod Radhoštěm Předkrmy 100g Rajčata s Mozzarellou a olivovým olejem, toust 59,00 100g Smažené dukátky z Mozzarelly se šunkou, toust 69,00 1 ks Topinka s kuřecí masovou směsí

Více

UHERSKÉ HRADIŠTĚ Vás vítá

UHERSKÉ HRADIŠTĚ Vás vítá UHERSKÉ HRADIŠTĚ Vás vítá Rádi pro Vás připravíme: rauty, oslavy, svatby, firemní večírky, maturitní večírky. Vaříme denně : pondělí čtvrtek od 11.00 do 21.00 hod. pátek sobota od 11.00 do 21.30 hod. neděle

Více

Politické rozdělení Střední Ameriky

Politické rozdělení Střední Ameriky Politické rozdělení Střední Ameriky Přírodní podmínky celoroční pěstování subtropických a tropických plodin (cukrová třtina, citrusové ovoce, mango, avokádo, kávovník, banány) Pevninské státy Střední Ameriky

Více

Vítejte. Vzkříšení legendy. Přejeme příjemný gurmánský zážitek. Neděle - čtvrtek vaříme do 21:00 hod., pátek a sobota do 22:00 hod

Vítejte. Vzkříšení legendy. Přejeme příjemný gurmánský zážitek. Neděle - čtvrtek vaříme do 21:00 hod., pátek a sobota do 22:00 hod Vítejte Vzkříšení legendy Přejeme příjemný gurmánský zážitek Neděle - čtvrtek vaříme do 21:00 hod., pátek a sobota do 22:00 hod Při objednání poloviční porce jídla účtujeme 70% ceny celé porce. Seznam

Více

HAVANA/VINALES COMODORO 4****/LOS JAZMINES 3***

HAVANA/VINALES COMODORO 4****/LOS JAZMINES 3*** HAVANA/VINALES COMODORO 4****/LOS JAZMINES 3*** Měna Kč Stravování Se snídaní / Se snídaní Země a lokalita Kuba, HAVANA Letecká spol. Termín 20.03.2017-30.03.2017 56 200 Kč 9 NOCÍ/11 DNÍ 26.03.2017-07.04.2017

Více

NĚCO K PIVU A VÍNU POLÉVKY RYBY. 100 g porci smaženého rybího filé připravíme za 60 Kč.

NĚCO K PIVU A VÍNU POLÉVKY RYBY. 100 g porci smaženého rybího filé připravíme za 60 Kč. NĚCO K PIVU A VÍNU 1 ks Pikantní masová topinka (al. 1, 3, 7, 10, 12) 45 Kč 2 ks Topinka s česnekem (al. 1, 12) 15 Kč 3 ks Bramboráčky (al. 1, 3, 7, 12) 30 Kč 150 g Variace sýrů (al. 7, 12) 50 Kč (eidam,

Více

SEVER MADAGASKARU + TSARABANJINA

SEVER MADAGASKARU + TSARABANJINA SEVER MADAGASKARU + TSARABANJINA ANKIFY ANKARANA DIEGO SUAREZ - TSARABANJINA PROGRAM ZÁJEZDU: DEN 1: ODLET Z PRAHY 12:25 odlet z Prahy s přestupem v Paříži mezi letišti autobusem. DEN 2: PŘÍLET MADAGASKAR

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

0,3l Slezská česnečka (1,3,7,9) 39,00 Kč 0,3l Zelňačka (1,3,7,9) 39,00 Kč

0,3l Slezská česnečka (1,3,7,9) 39,00 Kč 0,3l Zelňačka (1,3,7,9) 39,00 Kč Jídelní lístek STUDENÉ PŘEDKRMY A SALÁTY 200g Uzený talíř (1,10) 69,00 Kč (uzené maso, klobása, angl. slanina, šunka, feferonky, zelenina) 200g Sýrový talíř (7) 79,00 Kč (eidam, camembert, sýr s modrou

Více

PŘEDKRMY SALÁTY A TĚSTOVINY. Letní salát s mozzarellou (120g šunka, mozzarella, ledový salát, cherry rajčátka)

PŘEDKRMY SALÁTY A TĚSTOVINY. Letní salát s mozzarellou (120g šunka, mozzarella, ledový salát, cherry rajčátka) Něco na zub PŘEDKRMY Polévka (dle denní nabídky) Dřevorubec na topince (vepřový, kuřecí) Vajíčka na slanině s cibulkou,chléb Hemenex se slaninou, chléb Brokolice zapečená se sýrem 26,- Kč Osvěžující SALÁTY

Více

Azorské ostrovy

Azorské ostrovy Azorské ostrovy 11.11.-18.11.2018 Základní informace Azorské ostrovy se skládají z 9 ostrovů Flores, Corvo, Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico, Faial, Santa Maria, São Miguel 250 000 obyvatel Jazyk: portugalština

Více

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Horní Česká 15, Znojmo. EU peníze školám. Inovace výuky v PrŠ Horní Česká

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Horní Česká 15, Znojmo. EU peníze školám. Inovace výuky v PrŠ Horní Česká Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu: Šablona číslo/název: Zpracoval: Předmět: Název

Více

LILY BEACH RESORT AND SPA 5*****

LILY BEACH RESORT AND SPA 5***** Měna Kč Stravování ALL INCLUSIVE Země a lokalita Maledivy, ARI ATOL Letecká spol. Termín 19.12.2017-28.12.2017 141 600 Kč 26.12.2017-04.01.2018 183 800 Kč 05.01.2018-14.01.2018 147 500 Kč 13.01.2018-22.01.2018

Více

Srdečně Vás vítáme v naší kavárně & restauraci

Srdečně Vás vítáme v naší kavárně & restauraci Srdečně Vás vítáme v naší kavárně & restauraci Není nic nad příjemnou Snídani Proto Vám nabízíme následující snídani: 2 housky, máslo, marmeláda, šunka, sýr, párek, 1 sklenice pomerančového džusu a teplý

Více

Restaurace AJETO Ajeto FIRMA ROKU 2014 Ajeto FIRMA ROKU 2014

Restaurace AJETO Ajeto FIRMA ROKU 2014 Ajeto FIRMA ROKU 2014 Restaurace AJETO Ajeto FIRMA ROKU 2014 PŘEDKRMY 80g 80g 100g CARPACCIO AJETO marinované plátky svíčkové v bylinkách, olivový olej, hobliny parmazánu, balsamico Rozpečený kozí sýr s ořechy a medovou zálivkou,

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník 4., 3. Obor CZ.1.07/1.5.00/34.0514 Datum 25. 11. 2012 Anotace Použité zdroje a odkazy III/2 Inovace a zkvalitnění výuky

Více

ŘECKO. PARALIA a OLYMPIC BEACH NEI PORI a NEA VRASNA. odlety z Brna. Více informací: CK Likidis travel, s.r.o., Josefská 3, Brno, IČO

ŘECKO. PARALIA a OLYMPIC BEACH NEI PORI a NEA VRASNA. odlety z Brna. Více informací: CK Likidis travel, s.r.o., Josefská 3, Brno, IČO ŘECKO PARALIA a OLYMPIC BEACH NEI PORI a NEA VRASNA odlety z Brna Více informací: CK Likidis travel, s.r.o., Josefská 3, 60200 Brno, IČO 47903678 Tel. 542 219 200, tel/fax: 542 219 201 Řecko Nei Pori studia

Více

N A B Í D K A D N E. Pečená marinovaná vepřová žebra s čerstvým křenem,chléb ( cena dle váhy = 100g / 35.- ) POCHOUTKY PRO MILOVNÍKY DOBRÉHO JÍDLA

N A B Í D K A D N E. Pečená marinovaná vepřová žebra s čerstvým křenem,chléb ( cena dle váhy = 100g / 35.- ) POCHOUTKY PRO MILOVNÍKY DOBRÉHO JÍDLA N A B Í D K A D N E DĚTSKÁ JÍDLA 70g Těstoviny s kuřecí masem v sýrové omáčce 90.- 70g Přírodní kuřecí prsa,smažené bramborové hranolky / alergeny 1,3 / 90.- 70g Smažený kuřecí nebo vepřový řízek, vařené

Více

HOTEL NA ZÁMEČKU. Kompletní nabídka služeb Hotelu Na Zámečku

HOTEL NA ZÁMEČKU. Kompletní nabídka služeb Hotelu Na Zámečku HOTEL NA ZÁMEČKU Nabízíme ubytování a pronájem prostorů pro školení, akce, večírky, hostiny a svatby. Velkou výhodou je u nás vlastní zahrada a parkoviště, které pro hosty samozřejmě nabízíme zdarma. Kompletní

Více