VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE (dále VJŘ AS FNH VŠE)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE (dále VJŘ AS FNH VŠE)"

Transkript

1 Akademický senát Fakulty národohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze schvaluje podle 27 odst. 1 písm. b), 33 odst. 2 písm. d) zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a změně a doplnění dalších zákonů VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE (dále VJŘ AS FNH VŠE) Úvodní ustanovení Článek 1 1. Akademický senát Fakulty národohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze /dále AS FNH VŠE/ je samosprávným zastupitelským orgánem Fakulty národohospodářské, Vysoké školy ekonomické (dále FNH VŠE). 2. AS FNH VŠE má devět členů, z nichž pět je z řad akademických pracovníků a čtyři z řad studentů FNH VŠE. 3. Funkční období členů AS FNH VŠE je tři roky. Tím není dotčeno ustanovení paragrafu 26 odst. 3 věty druhé zák. č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů /dále zákon/. Členům AS FNH VŠE náhradníkům, kteří nastoupili výkon funkce z důvodů uvedených v čl. 8 odst. 3 VJŘ AS FNH VŠE, končí funkční období uplynutím volebního období ostatních členů AS FNH VŠE. Volby do AS FNH VŠE Článek 2 1. Pět členů AS FNH VŠE z řad akademických pracovníků volí akademičtí pracovníci členové akademické obce FNH VŠE. 2. Čtyři členy AS FNH VŠE z řad studentů volí studenti členové akademické obce FNH VŠE. Článek 3 1. Volby do AS FNH VŠE vyhlašuje AS FNH VŠE nejpozději 15 dnů před jejich konáním. Datum voleb je třeba stanovit tak, aby proběhly nejpozději 3 dny před skončením volebního období AS FNH VŠE. 2. Vyhlášení voleb oznamuje AS FNH VŠE na úřední desce FNH VŠE. Oznámení musí obsahovat den, místo a dobu konání voleb.

2 Článek 4 1. Kandidáty pro volby do AS FNH VŠE může navrhnout každý člen akademické obce FNH VŠE, pokud jakožto akademický pracovník vykonává pedagogickou, vědeckou, výzkumnou, vývojovou nebo jinou tvůrčí činnost na FNH VŠE nebo je li zapsán jako student bakalářského či magisterského studijního programu v prezenční formě nebo interního doktorského studijního programu FNH VŠE. Navrhovatel musí v návrhu uvést svoje jméno, příjmení a adresu trvalého bydliště, jinak se k návrhu nepřihlíží. 2. Návrhy kandidátů je třeba podat písemně a musí v nich být uvedeno jméno, příjmení, datum narození kandidáta a adresa jeho trvalého bydliště, případně kontaktní adresa. K návrhu musí být připojeno prohlášení kandidáta, že se svojí kandidaturou souhlasí. Toto prohlášení musí být kandidátem podepsáno. Pokud návrh neobsahuje uvedené náležitosti, vrátí jej AS FNH VŠE navrhovateli k doplnění. Jestliže návrh nebude doplněn, hledí se na něj, jako by nebyl podán. 3. Návrhy kandidátů musí být podány nejpozději tři pracovní dny přede dnem konání voleb. Den voleb se do počítání lhůt nezahrnuje. Návrhy se podávají do rukou předsedy AS FNH VŠE či osoby jím zmocněné. 4. Každý student splňující podmínky uvedené v odst. 1 může být zvolen do AS FNH VŠE. 5. Každý akademický pracovník splňující podmínky uvedené v odst. 1 může být zvolen do AS FNH VŠE. To však neplatí pokud tato osoba vykonává funkci kvestora, tajemníka fakulty nebo jiného zaměstnance VŠE, který působí v rámci svého pracovního poměru na rektorátu, studijním oddělení VŠE, děkanátu nebo studijním oddělení kterékoli fakulty VŠE. 6. Pokud by nebyl navržen potřebný počet kandidátů z řad akademických pracovníků nebo z řad studentů, stávají se kandidáty stávající členové AS FNH VŠE z řad akademických pracovníků nebo studentů s výjimkou těch, kteří prohlásí, že kandidovat nechtějí. 7. Tři pracovní dny před prvním dnem konání voleb do AS FNH VŠE vypracuje děkanát seznam voličů z řad akademických pracovníků a seznam voličů z řad studentů FNH VŠE a předá ho předsedovi AS FNH VŠE. Seznamy musí být podepsány děkanem FNH VŠE, který ručí za jejich úplnost. 8. Dva pracovní dny před prvním dnem konání voleb do AS FNH VŠE zveřejní volební komise jmenný seznam kandidátů na úřední desce FNH VŠE.

3 Průběh voleb a přidělování mandátů Článek 5 1. AS FNH VŠE zvolí nejpozději 15 dnů před prvním dnem konání voleb nejméně tříčlennou volební komisi z členů akademické obce FNH VŠE. Nejméně jeden z jejích členů musí být z řad studentů. 2. Volby se konají ve stanovený den v době od 9.00 hod do hod. 3. Před hlasováním musí každý volič prokázat svoji totožnost a studenti doloží skutečnost, že jsou zapsáni do studia na FNH VŠE. 4. Člen volební komise vydá každému oprávněnému voliči hlasovací lístek, na němž jsou uvedena v abecedním pořadí jména všech platně navržených kandidátů. Převzetí hlasovacího lístku potvrdí volič podpisem u jména v seznamu voličů. 5. Volič musí hlasovací lístek označit tak, že zaškrtne nejvýše tolik jmen, kolik se volí senátorů z řad akademických pracovníků a nejvýše tolik jmen, kolik se volí senátorů z řad studentů, kterým dává svůj hlas. Jestliže hlasovací lístek neupraví, je jeho hlas neplatný. 6. Volič upraví hlasovací lístek ve volební místnosti. Musí být zajištěno, aby hlasovací lístek mohl upravit tak, že nikdo nemůže zjistit, jak hlasoval. 7. Po ukončení voleb sečtou nejméně tři členové volební komise odevzdané hlasovací lístky a vyřadí ty z nich, které jsou neplatné. 8. Zvoleno je těch pět kandidátů z řad akademických pracovníků a čtyři z řad studentů, kteří obdrželi nejvyšší počet hlasů. 9. Pokud dojde k rovnosti počtu hlasů u více kandidátů, bude z nich vybrán losem jeden či více členů akademické obce do výše příslušného počtu senátorů v příslušné komoře akademických pracovníků či komoře studentů, kteří se stanou členy AS FNH VŠE. 10. Výsledky voleb se vyhlašují písemně s podpisem nejméně tři členů volební komise nejbližší následující pracovní den po jejich konání na úřední desce FNH VŠE. 11. O průběhu a výsledcích voleb podepíšou nejméně tři členové volební komise záznam, který musí být uschován na děkanátě FNH VŠE po dobu nejméně jednoho roku od konání voleb. 12. Kandidáti, kteří ve volbách nebyli zvoleni, ale získali alespoň 10% hlasů zúčastněných voličů se stávají náhradníky AS FNH VŠE. Článek 6 Jestliže se nepodaří zvolit potřebný počet členů AS FNH VŠE, budou vyhlášeny doplňovací volby na tolik míst z řad akademických pracovníků nebo z řad studentů, kolik se nepodařilo obsadit. Přitom se postupuje přiměřeně podle ustanovení o řádných volbách.

4 Opatření pro případ nečinnosti Článek 7 1. Jestliže AS FNH VŠE nevyhlásí volby v lhůtách uvedených v čl. 3 odst. 1, vyzve jej děkan dne následujícího po marném uplynutí těchto lhůt, aby tak neprodleně učinil. Jestliže se tak nestane, vyhlásí volby děkan. 2. Při zajišťování voleb se postupuje stejně podle ustanovení čl Návrhy kandidátů jsou v tomto případě podávány děkanovi. Ztráta mandátu a nastupování náhradníků Článek 8 1. Mandát člena AS FNH VŠE pozbývá ten, kdo: a/ se mandátu vzdal; b/ pozbyl volitelnosti; c/ se neúčastnil po dobu jednoho semestru schůzí AS FNH VŠE bez omluvy a závažného důvodu. 2. O ztrátě mandátu z důvodů odst. 1 písm. b/ u členů senátu AS FNH VŠE z řad studentů a odst. 1 písm. c/ rozhoduje AS FNH VŠE. Členství studenta v AS FNH VŠE nezaniká, přechází li v průběhu svého funkčního období mezi bezprostředně navazujícími studijními programy a doba mezi ukončením jednoho studijního programu a zahájením navazujícího studijního programu není delší než 6 měsíců. K rozhodnutí o ztrátě mandátu je třeba přítomnosti nadpoloviční většiny členů AS FNH VŠE z řad akademických pracovníků i nadpoloviční většiny členů AS FNH VŠE z řad studentů. Rozhodnutí je přijato, pokud pro něj hlasovaly tři čtvrtiny všech členů AS FNH VŠE. 3. Na uvolněná místa nastupují ti kandidáti náhradníci, kteří obdrželi nejvyšší počet hlasů v řádných volbách do AS FNH VŠE. Pokud takových kandidátů není a do konce volebního období AS FNH VŠE chybí více než 6 měsíců, vyhlásí AS FNH VŠE doplňovací volby na uvolněné místo či místa členů AS FNH VŠE.

5 Předseda a místopředseda AS FNH VŠE Článek 9 1. Předseda AS FNH VŠE je volen na první schůzi AS FNH VŠE z členů AS FNH VŠE. 2. K platnosti volby je třeba přítomnosti nadpoloviční většiny členů AS FNH VŠE z řad akademických pracovníků i nadpoloviční většiny členů AS FNH VŠE z řad studentů. Zvolen je ten z navržených kandidátů, který obdržel nadpoloviční většinu hlasů všech členů AS FNH VŠE. 3. AS FNH VŠE volí na první schůzi dva místopředsedy, z nichž jeden musí být vždy student. Pro jejich volbu platí ustanovení čl.9 odst Předseda AS FNH VŠE zejména svolává jeho zasedání a řídí jejich průběh, určuje pořadí, v němž mají být projednány jednotlivé návrhy a podepisuje zápis ze zasedání. V případě jeho nepřítomnosti ho zastupuje jím pověřený místopředseda. Předsedou pověřený místopředseda pořizuje zápis z jednání AS FNH VŠE Předsednictvo AS FNH VŠE Článek Předsednictvo AS FNH VŠE tvoří předseda a dva místopředsedové AS FNH VŠE. 2. Předsednictvo přijímá v neodkladných záležitostech rozhodnutí mezi zasedáními AS FNH VŠE. 3. Úkony přijaté předsednictvem AS FNH VŠE musí být projednány na nejbližším zasedání AS FNH VŠE. Usnášení AS FNH VŠE Článek AS FNH VŠE je schopný se usnášet, jestliže je přítomna nadpoloviční většina jeho členů. Přijat je návrh, pro který hlasovala nadpoloviční většina přítomných členů. Tím nejsou dotčena ustanovení čl. 7,8 a O návrzích podle 27 odst. 1 zákona se usnáší AS FNH VŠE tajným hlasováním. O jiných návrzích se usnáší tajným hlasováním, jestliže se tak usnese.

6 Zasedání a jednání AS FNH VŠE Článek Ustavující zasedání AS FNH VŠE svolává předseda odstupujícího AS FNH VŠE nejpozději jeden týden po oznámení výsledků voleb. Pokud by zasedání v této lhůtě nesvolal, svolá je neprodleně děkan FNH VŠE. 2. AS FNH VŠE se schází k řádným a mimořádným zasedáním. Řádná zasedání se konají zpravidla jednou za měsíc. Termín dalšího řádného zasedání může určit na každém zasedání AS FNH VŠE. 3. Mimořádné zasedání svolává, bez zbytečného odkladu, předseda AS FNH VŠE, jakmile o to požádá rektor VŠE nebo děkan FNH VŠE nebo nadpoloviční většina všech členů AS FNH VŠE. Pokud zasedání nesvolá do 14 dnů od doručení žádosti, sejde se AS FNH VŠE na základě výzvy kteréhokoliv ze svých členů. 4. Zasedání AS FNH VŠE jsou veřejně přístupná s výjimkou aktu voleb kandidáta na děkana. 5. Předkládat návrhy AS FNH VŠE může každý člen akademické obce FNH VŠE, který může volit do AS FNH VŠE. Návrh je třeba podat nejpozději jeden týden před konáním zasedání. Musí být podán písemně a podepsán. Návrhy je možno předložit prostřednictvím kteréhokoli člena AS FNH VŠE. 6. Ve výjimečných případech může být lhůta podle odst. 5 zkrácena. O povolení zkrácení lhůty rozhoduje AS FNH VŠE. 7. Dostaví li se na zasedání AS FNH VŠE rektor VŠE či v jeho zastoupení prorektor nebo děkan FNH VŠE či v jeho zastoupení proděkan, umožní jim předseda AS FNH VŠE vystoupit kdykoli o to požádají. Ostatní hosté mohou vystoupit pokud o tom rozhodne AS FNH VŠE hlasováním či prostřednictvím člena AS FNH VŠE. 8. Pro jednání týkající se návrhu na jmenování děkana a odvolání děkana platí zvláštní úprava. 9. Zápis ze zasedání AS FNH VŠE obdrží všichni jeho členové, děkan FNH VŠE a bude bez zbytečného odkladu uveřejněn na úřední desce FNH VŠE. Jednání o návrhu na jmenování děkana Článek Nejpozději 30 dní před uplynutím volebního období děkana FNH VŠE vyzve AS FNH VŠE k předkládání návrhů na kandidáty. Návrhy lze podávat po dobu 10 dnů ode dne uveřejnění výzvy.

7 2. Návrh může podat každý člen akademické obce FNH VŠE, který má právo volit do AS FNH VŠE. Návrh je třeba podat písemně. Navrhovatel musí na návrhu uvést svoje jméno, příjmení a adresu trvalého bydliště, jinak se k návrhu nepřihlíží. 3. Návrh musí dále obsahovat jméno a příjmení kandidáta a přehled o jeho dosavadní vědecké a pedagogické činnosti. K návrhu musí být připojeno písemné prohlášení kandidáta, že kandidaturu přijímá. 4. O návrhu na jmenování děkana FNH VŠE hlasuje AS FNH VŠE nejpozději 15 dní před uplynutím funkčního období děkana FNH VŠE. Předseda AS FNH VŠE uvědomí písemně všechny navržené kandidáty na den, místo a čas konání jednání o návrhu na jmenování děkana. 5. Před hlasováním musí předseda AS FNH VŠE umožnit všem přítomným navrženým kandidátům, aby se vyjádřili. 6. Návrh na jmenování děkana FNH VŠE je přijat, pokud se pro něj vyslovila nadpoloviční většina všech členů AS FNH VŠE. 7. Jestliže v prvém kole nezíská žádný z kandidátů potřebný počet hlasů, koná se druhé kolo, v němž se bude hlasovat o těch dvou kandidátech, kteří získali v prvém kole nejvyšší počet hlasů. Pokud dojde v prvním kole k rovnosti hlasů na postupových místech, postupují pak všichni kandidáti, kteří získali stejný počet hlasů. 8. Nepodaří li se zvolit kandidáta ani ve druhém kole, koná se nejpozději do tří dnů třetí kolo voleb, v němž se bude hlasovat o kandidátech ze druhého kola. 9. Nepodaří li se AS FNH VŠE ani ve třetím kole usnést o návrhu na jmenování děkana FNH VŠE, budou neprodleně vyhlášeny nové volby. 10. Jakmile se AS FNH VŠE usnese o návrhu na jmenování děkana, postoupí svoje usnesení rektorovi VŠE. Jednání o návrhu na odvolání děkana FNH VŠE Článek AS FNH VŠE může navrhnout rektorovi VŠE, aby odvolal děkana FNH VŠE z jeho funkce, pokud děkan závažným způsobem neplní svoje povinnosti nebo závažným způsobem poškozuje zájem VŠE nebo FNH VŠE. 2. Před hlasováním o podání návrhu musí dát AS FNH VŠE děkanovi možnost, aby se vyjádřil. 3. Návrh na odvolání předkládá AS FNH VŠE neprodleně rektorovi VŠE.

8 4. Podal li rektor VŠE návrh na odvolání děkana FNH, svolá předseda AS FNH VŠE mimořádné zasedání. Přitom se postupuje podle čl. 12 odst Před hlasováním o návrhu rektora na odvolání děkana musí být děkanovi FNH VŠE dána možnost, aby se k němu vyjádřil. 6. Výsledky hlasování o návrhu rektora VŠE na odvolání děkana FNH jsou neprodleně předkládány rektorovi VŠE. 7. Návrh na odvolání děkana FNH VŠE podle odst. 1 a 4 je přijat, pokud se pro něj vyslovily nejméně tři pětiny všech členů AS FNH VŠE. Ustanovení závěrečná Článek Tento volební a jednací řád nabývá platnosti dnem, kdy jej schválí AS FNH VŠE, a účinnosti dnem, kdy jej schválí AS VŠE. 2. Dnem nabytí účinnosti tohoto volebního a jednacího řádu se ruší jednací řád AS FNH VŠE ze dne Funkční období členů AS FNH VŠE, kteří byli zvoleni v doplňovacích volbách či nastoupili do funkce členů AS FNH VŠE jako náhradníci z řádných či doplňovacích voleb, končí ve stejný den jako funkční období členů AS FNH VŠE zvolených v řádných volbách. Přechodná období Článek Změna počtu členů AS FNH VŠE a rozdělení mandátů mezi akademické pracovníky a studenty nabude účinnosti pro řádné volby do AS FNH VŠE uskutečněné v roce V Praze dne 2. března 2006 Schváleno AS VŠE dne

NÁVRH VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE. Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty

NÁVRH VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE. Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty NÁVRH VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty (1) Akademický senát Národohospodářské fakulty Vysoké školy

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE. Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE. Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty N Á V R H JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty (1) Akademický senát Národohospodářské fakulty Vysoké školy

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek 1. Postavení a složení akademického senátu 1.1. Postavení senátu.

Více

Článek 1 Postavení a složení Akademického senátu Fakulty technologie ochrany prostředí Vysoké školy chemicko-technologické v Praze

Článek 1 Postavení a složení Akademického senátu Fakulty technologie ochrany prostředí Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Akademický senát Vysoké školy chemicko-technologické v Praze schválil v souladu s par. 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP Akademický senát Fakulty životního prostředí ČZU v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FLD

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FLD VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FLD Akademický senát Fakulty lesnické a dřevařské ČZU v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně ze dne 19. 6. 2017; č.j. 11788/2017-591 Článek 1 Úvodní ustanovení Akademický senát Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity

Více

Volební a jednací řád Akademického senátu Českého vysokého učení technického v Praze Fakulty stavební

Volební a jednací řád Akademického senátu Českého vysokého učení technického v Praze Fakulty stavební Vnitřní předpis Českého vysokého učení technického v Praze Fakulty stavební byl schválen Akademickým senátem Českého vysokého učení technického v Praze dne 26. září 2007. Doc. Ing Petr Konvalinka, CSc.

Více

Volební a jednací řád Akademického senátu Fakulty chemicko-inženýrské Vysoké školy chemicko-technologické v Praze

Volební a jednací řád Akademického senátu Fakulty chemicko-inženýrské Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Akademický senát Vysoké školy chemicko-technologické v Praze schválil v souladu s 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách)

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP Akademický senát Fakulty životního prostředí ČZU v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE Platnost: 26. 10. 2017 Účinnost: 26. 10. 2017 VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE Akademický senát Policejní akademie České republiky

Více

Vnitřní předpisy Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Vnitřní předpisy Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Akademický senát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích schválil podle 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., v platném znění, dne 22.11.2016 a Rektorát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE Platnost: 21. 8. 2017 Účinnost: 21. 8. 2017 VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE Akademický senát Policejní akademie České republiky v Praze se podle 9 odst. 1 písm.

Více

Jednací řád Akademického senátu Fakulty technologie ochrany prostředí Vysoké školy chemicko-technologické v Praze

Jednací řád Akademického senátu Fakulty technologie ochrany prostředí Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Akademický senát Vysoké školy chemicko-technologické v Praze schválil v souladu s 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách)

Více

Volební a jednací řád Akademického senátu Fakulty chemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze

Volební a jednací řád Akademického senátu Fakulty chemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Vnitřní předpis Fakulty chemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Akademický senát Vysoké školy chemicko-technologické v Praze schválil v souladu s 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998

Více

Vnitřní předpisy Fakulty filozofické Univerzity Pardubice

Vnitřní předpisy Fakulty filozofické Univerzity Pardubice VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY FILOZOFICKÉ UNIVERZITY PARDUBICE ZE DNE 6. ČERVNA 2017 Článek 1 Základní ustanovení (1) Akademický senát Fakulty filozofické (dále jen senát ) je volen akademickou

Více

Volební řád Akademického senátu Slezské univerzity v Opavě, Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě ze dne 25. července 2017

Volební řád Akademického senátu Slezské univerzity v Opavě, Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě ze dne 25. července 2017 Volební řád Akademického senátu Slezské univerzity v Opavě, Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě ze dne 25. července 2017 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Akademický senát Slezské univerzity v Opavě,

Více

Volební řád Akademického senátu Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné ze dne 25. července 2017

Volební řád Akademického senátu Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné ze dne 25. července 2017 Volební řád Akademického senátu Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné ze dne 25. července 2017 Vydáno v Karviné, srpen 2017 Volební řád Akademického senátu Slezské univerzity

Více

FAKULTA TROPICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

FAKULTA TROPICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTA TROPICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY TROPICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Praha 2017 Akademický senát Fakulty

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ schváleno Akademickým senátem Mendelovy univerzity v Brně dne 13. prosince 2010 pod č. j. 11598/2011-291 Článek

Více

UNIVERZITA PARDUBICE DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU DOPRAVNÍ FAKULTY JANA PERNERA

UNIVERZITA PARDUBICE DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU DOPRAVNÍ FAKULTY JANA PERNERA UNIVERZITA PARDUBICE DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU DOPRAVNÍ FAKULTY JANA PERNERA ze dne dd. měsíce 2017 Článek 1 Základní ustanovení (1) Volební řád Akademického senátu

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE Všeobecná ustanovení (1) Tento řád stanoví zejména počet členů Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů

Více

Vnitřní předpisy Akademie múzických umění v Praze

Vnitřní předpisy Akademie múzických umění v Praze komory jsou voleni z řad akademických pracovníků AMU. Členové studentské komory jsou voleni z řad studentů AMU. Pedagogická komora má 9 členů, studentská komora má 6 členů. Za každou fakultu se volí 3

Více

Volební řád Akademického senátu

Volební řád Akademického senátu Volební řád Akademického senátu FAKULTY VETERINÁRNÍ HYGIENY A EKOLOGIE Veterinární a farmaceutické univerzity Brno Článek 1 Základní ustanovení (1) Volební řád Akademického senátu Fakulty veterinární hygieny

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 19. 9. 2017 Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Akademickou obec Filozofické fakulty Univerzity Jana

Více

Volební řád Akademického senátu Fakulty chemicko-inženýrské Vysoké školy chemicko-technologické v Praze

Volební řád Akademického senátu Fakulty chemicko-inženýrské Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Akademický senát Vysoké školy chemicko-technologické v Praze schválil v souladu s 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách)

Více

Volební řád Akademického senátu Divadelní fakulty Akademie múzických umění v Praze ze dne

Volební řád Akademického senátu Divadelní fakulty Akademie múzických umění v Praze ze dne Volební řád Akademického senátu Divadelní fakulty Akademie múzických umění v Praze ze dne 5. 10. 2017 Akademický senát Divadelní fakulty Akademie múzických umění v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FVTM UJEP v Ústí nad Labem

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FVTM UJEP v Ústí nad Labem VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FVTM UJEP v Ústí nad Labem Ústí nad Labem, listopad 2016 Volební řád Akademického senátu FVTM UJEP Akademický senát (dále jen senát ) Fakulty výrobních technologií a managementu

Více

Volební a jednací řád Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze

Volební a jednací řád Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze Volební a jednací řád Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze Ve smyslu zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (dále jen

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM Ústí nad Labem, 15. srpna 2017 Článek 1 Úvodní ustanovení Volební řád Akademického senátu

Více

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně. JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ ZE DNE 20. dubna 2017

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně. JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ ZE DNE 20. dubna 2017 JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ ZE DNE 20. dubna 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a 5 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. května 2017

Více

VNITŘNÍ PŘEDPIS HUDEBNÍ FAKULTY JAMU ze dne 25. června 2008 volební a jednací řád akademického senátu fakulty

VNITŘNÍ PŘEDPIS HUDEBNÍ FAKULTY JAMU ze dne 25. června 2008 volební a jednací řád akademického senátu fakulty VNITŘNÍ PŘEDPIS HUDEBNÍ FAKULTY JAMU ze dne 25. června 2008 volební a jednací řád akademického senátu fakulty Akademický senát JAMU se usnesl na tomto vnitřním předpisu Hudební fakulty JAMU: ČÁST PRVNÍ

Více

Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci ČÁST I. OBECNÁ ČÁST Čl. 1 Předmět úpravy Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

Více

Volební a jednací řád Akademického senátu Českého vysokého učení technického v Praze Fakulty stavební

Volební a jednací řád Akademického senátu Českého vysokého učení technického v Praze Fakulty stavební Vnitřní předpis Českého vysokého učení technického v Praze Fakulty stavební byl schválen Akademickým senátem Českého vysokého učení technického v Praze dne 26. září 2007. Doc. Ing Petr Konvalinka, CSc

Více

Volební a jednací řád Akademického senátu Fakulty potravinářské a biochemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze

Volební a jednací řád Akademického senátu Fakulty potravinářské a biochemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Akademický senát Vysoké školy chemicko-technologické v Praze schválil v souladu s 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách)

Více

Volební řád Akademického senátu Fakulty chemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. I. část Úvodní ustanovení.

Volební řád Akademického senátu Fakulty chemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. I. část Úvodní ustanovení. Akademický senát Vysoké školy chemicko-technologické v Praze schválil v souladu s 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách)

Více

Vnitřní předpisy Farmaceutické fakulty Veterinární a farmaceutické univerzity Brno

Vnitřní předpisy Farmaceutické fakulty Veterinární a farmaceutické univerzity Brno Vnitřní předpisy Farmaceutické fakulty Veterinární a farmaceutické univerzity Brno JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO Akademický senát Farmaceutické

Více

Článek 1 Všeobecná ustanovení. Článek 2 Vymezení některých pojmů. Článek 3 Vyhlašování voleb do AS FIS

Článek 1 Všeobecná ustanovení. Článek 2 Vymezení některých pojmů. Článek 3 Vyhlašování voleb do AS FIS V O L E B N Í Ř Á D A K A D E M I C K É H O S E N Á T U F A K U L T Y I N F O R M A T I K Y A S T A T I S T I K Y V Y S O K É Š K O L Y E K O N O M I C K É V P R A Z E Článek 1 Všeobecná ustanovení Tento

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FARMACEUTICKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FARMACEUTICKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FARMACEUTICKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FARMACEUTICKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FARMACEUTICKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FARMACEUTICKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové

Více

Jméno: Funkce: Datum: Podpis: Garant: Ing. Renáta Nemčoková. Předsedkyně AS FT TUL. doc. Ing. Jan Šembera, Ph.D. předseda

Jméno: Funkce: Datum: Podpis: Garant: Ing. Renáta Nemčoková. Předsedkyně AS FT TUL. doc. Ing. Jan Šembera, Ph.D. předseda Vnitřní předpis Fakulty textilní Technické univerzity v Liberci Název: Jednací řád Akademického senátu Fakulty textilní Technické univerzity v Liberci Jméno: Funkce: Datum: Podpis: Garant: Ing. Renáta

Více

Vnitřní předpisy Farmaceutické fakulty Veterinární a farmaceutické univerzity Brno

Vnitřní předpisy Farmaceutické fakulty Veterinární a farmaceutické univerzity Brno Vnitřní předpisy Farmaceutické fakulty Veterinární a farmaceutické univerzity Brno VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO Akademický senát Farmaceutické

Více

Volební řád Akademického senátu Fakulty Podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze

Volební řád Akademického senátu Fakulty Podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze Volební řád Akademického senátu Fakulty Podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze Všeobecná ustanovení (1) Tento řád je vnitřním předpisem Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v

Více

Volební řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci ČÁST I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Předmět úpravy ČÁST II.

Volební řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci ČÁST I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Předmět úpravy ČÁST II. Volební řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Akademický senát Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci se dne 4. 5. 2017 na návrh děkanky usnesl na tomto Volebním

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD SENÁTU PRÁVNICKÉ FAKULTY. Čl. 1

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD SENÁTU PRÁVNICKÉ FAKULTY. Čl. 1 Univerzita Karlova v Praze VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD SENÁTU PRÁVNICKÉ FAKULTY Akademický senát Právnické fakulty se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách

Více

Vnitřní předpis Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci Jednací řád akademického senátu fakulty. Část I. Jednací řád.

Vnitřní předpis Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci Jednací řád akademického senátu fakulty. Část I. Jednací řád. Název: Vnitřní předpis Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci Jednací řád akademického senátu fakulty Jméno: Funkce: Datum: Podpis: Garant: prof. Ing. Miroslav Žižka, Ph.D. děkan 23. 5. 2017

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD Akademického senátu Fakulty informačních technologií Českého vysokého učení technického v Praze

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD Akademického senátu Fakulty informačních technologií Českého vysokého učení technického v Praze Vnitřní předpis Českého vysokého učení technického v Praze, Fakulty informačních technologií byl schválen Akademickým senátem Českého vysokého učení technického v Praze dne 20.10.2010. prof. Ing. Petr

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE FAKULTY DOPRAVNÍ

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE FAKULTY DOPRAVNÍ Akademický senát Českého vysokého učení technického v Praze schválil dne 24. dubna 2013 vnitřní předpis Českého vysokého učení technického v Praze Fakulty dopravní prof. Ing. Petr Konvalinka, CSc. v.r.

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU ZDRAVOTNĚ SOCIÁLNÍ FAKULTY JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU ZDRAVOTNĚ SOCIÁLNÍ FAKULTY JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU ZDRAVOTNĚ SOCIÁLNÍ FAKULTY JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH ČÁST PRVNÍ VOLEBNÍ ŘÁD Článek 1 Základní ustanovení Volby do Akademického senátu (dále jen

Více

Článek 2 Struktura akademické obce. Článek 3 Počet členů a funkční období akademického senátu

Článek 2 Struktura akademické obce. Článek 3 Počet členů a funkční období akademického senátu Článek 2 Struktura akademické obce (1) Akademickou obec PF JU tvoří její akademičtí pracovníci a její studenti. (2) Akademickými pracovníky PF JU jsou profesoři, docenti, mimořádní profesoři, odborní asistenti,

Více

Vnitřní předpisy Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Vnitřní předpisy Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Akademický senát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích schválil podle 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., v platném znění, dne 22.11.2016 a Rektorát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Více

r--., Schválil AS TUL: Ing. Olga Malíková, PhD. předsedkyně AS TUL lJ'LV

r--., Schválil AS TUL: Ing. Olga Malíková, PhD. předsedkyně AS TUL lJ'LV Název: Vnitřní předpis Fakulty zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci Volební řád Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci Jméno: Funkce: Datum: Podpis:

Více

UNIVERZITA KARLOVA FAKULTA SOCIÁLNÍCH VĚD. Čl. 1 Vyhlášení voleb

UNIVERZITA KARLOVA FAKULTA SOCIÁLNÍCH VĚD. Čl. 1 Vyhlášení voleb UNIVERZITA KARLOVA FAKULTA SOCIÁLNÍCH VĚD VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY SOCIÁLNÍCH VĚD UNIVERZITY KARLOVY Akademický senát Fakulty sociálních věd se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm.

Více

Volební řád Akademického senátu Fakulty technologie ochrany prostředí Vysoké školy chemicko-technologické v Praze

Volební řád Akademického senátu Fakulty technologie ochrany prostředí Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Akademický senát Vysoké školy chemicko-technologické v Praze schválil v souladu s 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách)

Více

Článek 1 Všeobecná ustanovení. Článek 2 Vymezení některých pojmů. Článek 3 Orgány AS FIS. Článek 4 Ustavující zasedání AS FIS

Článek 1 Všeobecná ustanovení. Článek 2 Vymezení některých pojmů. Článek 3 Orgány AS FIS. Článek 4 Ustavující zasedání AS FIS J E D N A C Í Ř Á D A K A D E M I C K É H O S E N Á T U F A K U L T Y I N F O R M A T I K Y A S T A T I S T I K Y V Y S O K É Š K O L Y E K O N O M I C K É V P R A Z E Článek 1 Všeobecná ustanovení (1)

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU. Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU. Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni Akademický senát Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni schválil podle 27 odst. 1 písm. b) zákona

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ U n i v e r zita o brany v B r n ě F a kulta vojenského zdravotnictví Třebešská 1575, Hradec Králové, PSČ 500 01, datová schránka hkraife JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD Akademického senátu Fakulty informačních technologií

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD Akademického senátu Fakulty informačních technologií VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD Akademického senátu Fakulty informačních technologií Českého vysokého učení technického v Praze Článek 1 Základní ustanovení 1. Akademický senát Fakulty informačních technologií Českého

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU. Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany v Brně

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU. Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany v Brně VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany v Brně Brno 2018 Obsah ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ... 3 Čl. 1 Úvodní ustanovení... 3 Čl. 2 Základní ustanovení... 3

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PEDAGOGICKÉ FAKULTY UJEP V ÚSTÍ NAD LABEM

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PEDAGOGICKÉ FAKULTY UJEP V ÚSTÍ NAD LABEM VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PEDAGOGICKÉ FAKULTY UJEP V ÚSTÍ NAD LABEM Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Akademický senát Pedagogické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně (dále jen akademický

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY PEDAGOGICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY PEDAGOGICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY PEDAGOGICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI Plzeň 2007 VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU Fakulty pedagogické Západočeské univerzity v Plzni Akademický

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ U n i v e r zita o brany v B r n ě F a kulta vojenského zdravotnictví Třebešská 1575, Hradec Králové, PSČ 500 01, datová schránka hkraife VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ

Více

Volební řád Akademického senátu Akademie múzických umění v Praze ve znění ze dne

Volební řád Akademického senátu Akademie múzických umění v Praze ve znění ze dne Volební řád Akademického senátu Akademie múzických umění v Praze ve znění ze dne Akademický senát Akademie múzických umění v Praze se podle 9 odst. 1 písm. b) a 17 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb.,

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU INTERNATIONAL ART CAMPUS PRAGUE

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU INTERNATIONAL ART CAMPUS PRAGUE str. 1 VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU INTERNATIONAL ART CAMPUS PRAGUE Část první Úvodní ustanovení Článek 1 Akademický senát 1. Akademický senát (dále jen AS) je orgánem akademické samosprávy,

Více

Vnitřní předpis Fakulty zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci

Vnitřní předpis Fakulty zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBER Fakulta zdravotnických studií. Náz ~ Vnitřní předpis Fakulty zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci e. Volební řád Akademického Technickésenátu univerzity Fakulty

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PEDAGOGICKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 31. KVĚTNA 2017

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PEDAGOGICKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 31. KVĚTNA 2017 JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PEDAGOGICKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 31. KVĚTNA 2017 ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Právní postavení

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 18. ŘÍJNA 2016

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 18. ŘÍJNA 2016 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 18. října 2016

Více

Vnitřní předpisy Akademie múzických umění v Praze

Vnitřní předpisy Akademie múzických umění v Praze způsob usnášení, usnáší se AS AMU aklamací. Na návrh kteréhokoli člena se však AS AMU může usnést na tajném hlasování k jakékoli otázce. K přijetí návrhu o tajném způsobu hlasování stačí nadpoloviční většina

Více

Článek 2 Řešení sporných situací

Článek 2 Řešení sporných situací zákona o VŠ je jejich předkladatel povinen nejméně sedm kalendářních dnů před jejich projednáváním zpřístupnit členům akademické obce fakulty způsobem umožňujícím dálkový přístup, přičemž tuto lhůtu prominout

Více

S T A T U T SPRÁVNÍ RADY ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

S T A T U T SPRÁVNÍ RADY ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Podle 14 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění zákona č. 137/2016 Sb., schvaluji dne července 2017 pod čj. MSMT-16896/2017

Více

Volební a jednací řád Akademického senátu Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích ze dne 19. března 2009

Volební a jednací řád Akademického senátu Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích ze dne 19. března 2009 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. března 2009

Více

Ročník 2018 částka zpřístupněna 27. března 2018

Ročník 2018 částka zpřístupněna 27. března 2018 L I S T JAMU Ročník 2018 částka zpřístupněna 27. března 2018 OBSAH: 17. Volební řád Akademického senátu Divadelní fakulty (platnost 27. března 2018, účinnost 2. dubna 2018) VNITŘNÍ PŘEDPIS DIVADELNÍ FAKULTY

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AKADEMIE VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AKADEMIE VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AKADEMIE VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE ZE DNE 19. ČERVENCE 2017 Článek 2 Ustavující zasedání a volba předsedy a místopředsedy 1. Po každých volbách do senátu se do jednoho měsíce

Více

J E D N A C Í Ř Á D AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY ARCHITEKTURY ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

J E D N A C Í Ř Á D AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY ARCHITEKTURY ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Akademický senát Českého vysokého učení technického v Praze schválil podle 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů, dne. Jednací řád Akademického

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE KATOLICKÁ TEOLOGICKÁ FAKULTA

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE KATOLICKÁ TEOLOGICKÁ FAKULTA UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE KATOLICKÁ TEOLOGICKÁ FAKULTA Řád volby kandidáta na funkci děkana Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Akademický senát Katolické teologické fakulty se podle

Více

Vnitřní předpis Fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií TU v Liberci

Vnitřní předpis Fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií TU v Liberci Vnitřní předpis Fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií TU v Liberci Název: Jednací řád akademického senátu Fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií TU v Liberci Jméno:

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY FILOZOFICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY FILOZOFICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY FILOZOFICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI Plzeň 2012 1 VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU Fakulty filozofické Západočeské univerzity v Plzni Akademický

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU TECHNICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE ZE DNE

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU TECHNICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE ZE DNE VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU TECHNICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE ZE DNE 7.3.2019 Akademický senát Technické fakulty České zemědělské univerzity v Praze na návrh děkana Technické fakulty

Více

Volební a jednací řád

Volební a jednací řád Mendelova univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Volební a jednací řád Akademického senátu Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně Článek 1 Systém voleb a zastoupení akademické obce

Více

Volební řád. pro volby do školských rad škol zřizovaných městem Česká Lípa

Volební řád. pro volby do školských rad škol zřizovaných městem Česká Lípa Volební řád pro volby do školských rad škol zřizovaných městem Česká Lípa 1 OBSAH : Úvod Čl. 1 Čl. 2 Čl. 3 Čl. 4 Čl. 5 Čl. 6 Čl. 7 Čl. 8 Čl. 9 Rozsah působnosti Složení a činnost školské rady Členství

Více

FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY LESNICKÉ A DŘEVAŘSKÉ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Praha 2019 Akademický senát Fakulty lesnické

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PRÁVNICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PRÁVNICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY Verze schválená AS PF UK dne 25. května 2017 JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PRÁVNICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY Akademický senát Právnické fakulty Univerzity Karlovy se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33

Více

Vnitřní předpisy Filozofické fakulty Ostravské univerzity VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FILOZOFICKÉ FAKULTY OSTRAVSKÉ UNIVERZITY

Vnitřní předpisy Filozofické fakulty Ostravské univerzity VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FILOZOFICKÉ FAKULTY OSTRAVSKÉ UNIVERZITY VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FILOZOFICKÉ FAKULTY OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Schváleno AS FF OU: 7. září 2017 Schváleno AS OU: 16. října 2017 Platnost: 16. října 2017 Účinnost: 17. října 2017 Číslo jednací:

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FF UP

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FF UP VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FF UP Akademický senát Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci (dále jen AS FF) se usnesl na tomto Volebním a jednacím řádu Akademického senátu Filozofické

Více

Volební řád akademického senátu Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy

Volební řád akademického senátu Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy UNIVERZITA KARLOVA KATOLICKÁ TEOLOGICKÁ FAKULTA Volební řád akademického senátu Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy Akademický senát Katolické teologické fakulty se podle 27 odst. 1 písm. b)

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY ARCHITEKTURY VUT V BRNĚ ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČÁST DRUHÁ VOLBY

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY ARCHITEKTURY VUT V BRNĚ ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČÁST DRUHÁ VOLBY VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY ARCHITEKTURY VUT V BRNĚ Akademický senát Fakulty architektury VUT v Brně se dne 9. 6. 2005 podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona č.111/1998

Více

Článek 2 Akademický senát PF JU

Článek 2 Akademický senát PF JU (3) Struktura akademické obce je podrobněji stanovena ve Volebním řádu Akademického senátu PF JU. 4) Členství v akademickém senátu, počet členů akademického senátu, jako i funkční období akademického senátu,

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM Ústí nad Labem, únor 2018 JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY

Více

Volební a jednací řád Akademického senátu

Volební a jednací řád Akademického senátu Volební a jednací řád Akademického senátu Vnitřní předpis č. 2 Akademický senát Masarykovy univerzity podle ustanovení 9 odst. 1 písm. b) zákona o vysokých školách usnesl se na návrh Akademického senátu

Více

VOLEBNÍ ŘÁD PRO VOLBU DO ŠKOLSKÉ RADY

VOLEBNÍ ŘÁD PRO VOLBU DO ŠKOLSKÉ RADY OBEC BRNIŠTĚ VOLEBNÍ ŘÁD PRO VOLBU DO ŠKOLSKÉ RADY ZÁKLADNÍ ŠKOLY -1- OBSAH Úvod Čl. 1 Rozsah působnosti Čl. 2 Složení a činnost školské rady Čl. 3 Členství ve školské radě Čl. 4 Jmenování členů školské

Více

Volební a jednací řád Akademického senátu Farmaceutické fakulty. Veterinární a farmaceutické univerzity Brno. I. Úvodní ustanovení

Volební a jednací řád Akademického senátu Farmaceutické fakulty. Veterinární a farmaceutické univerzity Brno. I. Úvodní ustanovení Volební a jednací řád Akademického senátu Farmaceutické fakulty Veterinární a farmaceutické univerzity Brno I. Úvodní ustanovení 1 Akademický senát Farmaceutické fakulty (dále jen AS FaF ) Veterinární

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a odst. 4, 41 odst. 2 a 87 písm. a) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých

Více

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Praha 2017 Akademický senát Fakulty životního

Více

Volební a jednací řád akademického senátu Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě. Čl. 1. Úvodní ustanovení

Volební a jednací řád akademického senátu Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě. Čl. 1. Úvodní ustanovení Volební a jednací řád akademického senátu Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Akademický senát Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě (dále jen

Více

Volební a jednací řád Akademického senátu VŠB-TU Ostrava

Volební a jednací řád Akademického senátu VŠB-TU Ostrava Účinnost dokumentu od: 30.6.2006 Volební a jednací řád Akademického senátu VŠB-TU Ostrava Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka 1/7 Volební

Více

Volební řád Akademického senátu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. ze dne 2017

Volební řád Akademického senátu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. ze dne 2017 Volební řád Akademického senátu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy ze dne 2017 Akademický senát Filozofické fakulty Univerzity Karlovy se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. b) zákona č. 111/1998

Více

I. Úplné znění Volebního a jednacího řádu Akademického senátu Veterinární a farmaceutické univerzity Brno

I. Úplné znění Volebního a jednacího řádu Akademického senátu Veterinární a farmaceutické univerzity Brno Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 10. prosince 2007

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PRÁVNICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PRÁVNICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY Verze pro předložení AS PF UK dne 6. dubna 2017 JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PRÁVNICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY Akademický senát Právnické fakulty Univerzity Karlovy se podle 27 odst. 1 písm. b) a

Více

Vnitřní předpisy Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Vnitřní předpisy Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Akademický senát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích schválil podle 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., v platném znění, dne28.4. 2009 a Rektorát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY VETERINÁRNÍHO LÉKAŘSTVÍ VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY VETERINÁRNÍHO LÉKAŘSTVÍ VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY VETERINÁRNÍHO LÉKAŘSTVÍ VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO Článek 1 Základní ustanovení 1) Volební řád Akademického senátu Fakulty veterinárního lékařství

Více