Disciplinární řád pro studenty Slezské univerzity v Opavě ze dne 25. srpna 2017

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Disciplinární řád pro studenty Slezské univerzity v Opavě ze dne 25. srpna 2017"

Transkript

1 Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opové Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo v souladu s 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 25. srpna 2017 pod čj. MSMT-12380/2017 Disciplinární řád pro studenty Slezské univerzity v Opavě. Disciplinární řád pro studenty Slezské univerzity v Opavě ze dne 25. srpna 2017 Opava, srpen 2017

2 Disciplinární řád pro studenty Slezské univerzity v Opavě ze dne 25. srpna 2017 Cl. 1 Úvodní ustanovení 1) Disciplinární řád Slezské univerzity v Opavě (dále jen disciplinární řád ) je vnitřním předpisem Slezské univerzity v Opavě (dále jen,,univerzita ) podle 17 odst. 1 písm. i) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů, (dále jen,,zákon ). 2) Tento disciplinární řád se vztahuje na studenty, kteří studují ve studijníeh programech uskutečňovaných univerzitou spolu s vysokoškolským ústavem. 3) O disciplinárním přestupku rozhoduje rektor. 4) Studenti zapsaní na fakultách podléhají disciplinárnímu řádu příslušné fakulty. Cl. 2 Disciplinární přestupek 1) Disciplinárním přestupkem je zaviněné porušení povinností stanovených právními předpisy nebo vnitřními předpisy univerzity a jejích součástí, a to zejména a) chování budící veřejné pohoršení nebo urážející jiného člena akademické obce univerzity nebo zaměstnance univerzity, b) úmyslné poškození majetku univerzity, c) podvodné jednání v souvislosti se studiem nebo účastí na tvůrčí činnosti, d) uvedení cizího textu většího rozsahu v písemné práci vypracované v souladu s podmínkami příslušného studijního plánu při ukončení studijního předmětu nebo studia, aniž by bylo příslušné místo patřičně označeno, a aniž by byl výslovně citován zdroj. 2) Za disciplinární přestupek může být uložena studentovi některá z těchto sankcí: a) napomenutí, b) podmíněné vyloučení ze studia se stanovením lhůty a podmínek k osvědčení, c) vyloučení ze studia.

3 3) Při ukládání sankcí se přihlíží k charakteru jednání, jímž byl disciplinární přestupek spáchán, k okolnostem, za nichž k němu došlo, ke způsobeným následkům, k míře zavinění, k dosavadnímu chování studenta, který se disciplinárního přestupku dopustil, a k projevené snaze o nápravu jeho následků. 4) Při podmíněném vylouěení ze studia se lhůta a podmínky k osvědčení stanoví podle míry závažnosti disciplinárního přestupku. Za porušení podmínek k osvědčení se vždy považuje, pokud se student v průběhu lhůty k osvědčení dopustí dalšího disciplinárního přestupku, s výjimkou méně závažného disciplinárního přestupku spáchaného z nedbalosti. 5) Vyloučit ze studia lze studenta pouze za úmyslné spáchání disciplinárního přestupku. 6) Sankcí za podvodné jednání, na jehož základě byl student přijat ke studiu, je pouze vyloučení ze studia. Cl. 3 Disciplinární komise univerzity 1) Disciplinární komise univerzity (dále jen,,komise ) má čtyři členy včetně předsedy, dva členové jsou akademickými pracovníky univerzity a dva členové jsou studenty univerzity. 2) Cleny komise po předchozím souhlasu akademického senátu univerzity jmenuje a odvolává rektor. Členové komise si z řad svých členů volí předsedu. Funkční období členů komise je dvouleté. 3) Jednání komise řídí její předseda, v případě jeho nepřítomnosti člen komise, kterého předseda řízením pověřil. 4) Jednání komise je neveřejné. 5) Komise je způsobilá se usnášet, je-li jednání přítomna více než polovina jejích členů. Jednání musí být vždy přítomen alespoň jeden člen komise z řad studentů. 6) Jednání komise se nemůže účastnit ten její člen, u něhož lze mít s ohledem k projednávané věci nebo osobě studenta, který je podezřelý ze spáchání disciplinárního přestupku, pochybnosti o jeho nepodjatosti. Každý člen komise je povinen podat oznámení o své možné podjatosti nebo podjatosti jiného člena komise. O vyloučení člena komise pro podjatost rozhoduje na základě oznámení předseda komise. O vyloučení předsedy komise pro podjatost rozhodne rektor a současně pověří výkonem funkce předsedy pro daný případ jiného člena komise. 7) Usnesení je přijato, pokud pro něj hlasovala nadpoloviční většina přítomných členů komise. 8) O usnesení o návrhu sankce či jiném postupu řešeni projednávaného disciplinárního přestupku musí být pořízen zápis o hlasování, ze kterého je zřejmé, jak jednotliví členové komise hlasovali. Tento zápis podepisují všichni přítomní členové komise. 9) Z jednání komise se pořizuje písemný zápis, který podepisuje předseda komise, v případě jeho nepřítomnosti člen komise, kterého předseda podle odstavce 3 pověřil řízením jednání. Zápis se zasílá všem členům komise.

4 10) Předseda komise předá do pěti pracovních dnů od skončení jednání rektorovi zápis z jednání s návrhem na rozhodnutí a v zalepené obálce i zápis o hlasování o návrhu sankce či jiném postupu řešení projednávaného disciplinárního přestupku. 11) Členové komise dbají na důvěrnost jednání komise. Cl. 4 Zahájení disciplinárního řízení 1) Disciplinární řízení zahajuje komise na návrh rektora. 2) Návrh rektora musí obsahovat: a) popis skutku, b) zdůvodnění, proč je skutek považován za disciplinární přestupek, c) navrhované důkazy. 3) O disciplinárním přestupku se koná ústní jednání komise. Jednání komise svolává bez zbytečného odkladu po obdržení návrhu rektora její předseda, popřípadě člen komise pověřený předsedou, způsobem, který zaručuje řádné pozvání všech členů komise. 4) Disciplinární řízení je zahájeno okamžikem oznámení návrhu na zahájení disciplinárního řízení studentovi. Oznámení návrhu se zároveň považuje za doručení pozvání studentovi k ústnímu jednání komise. 5) K ústnímu jednání komise musí být student písemně pozván. Pozvání k ústnímu jednání musí obsahovat den, hodinu a místo, kde bude jednání probíhat, v případě prvního ústního jednání dále náležitosti uvedené v odstavci 2. 6) Ústní jednání komise se může konat nejdříve 3 pracovní dny po doručení pozvání, pokud student nedá písemný souhlas s dřívějším projednáním. 7) Má-li student zmocněnce podle čl. 6 odst. 1, doručuje se pozvání tomuto zmocněnci. Cl. 5 Doručování Veškeré doručování písemností v rámci disciplinárního řízení se řídí přiměřeně čl. 25 Statutu univerzity. Cl. 6 Projednání disciplinárního přestupku 1) Ústní jednání komise se koná za přítomnosti studenta podezřelého ze spáchání disciplinárního přestupku. Student může v rámci řízení vystupovat samostatně nebo být zastoupen pověřeným zmocněncem.

5 2) V nepřítomnosti studenta, nebo jeho zmocněnee, může být diseiplinámí přestupek projednáván, pokud se student, nebo jeho zmocněnec, k jednání bez včasné a řádné písemné omluvy nedostaví, ačkoli k němu byl v souladu s čl. 4 odst. 5 a 6 pozván. 3) Komise je povinna zjistit skutkový stav, zejména charakter jednání, jímž byl disciplinární přestupek spáchán, okolnosti, za nichž k němu došlo, a způsobené následky, mající příčinnou souvislost s předchozím jednáním studenta. 4) Na pozvání předsedy komise se mohou jednání komise zúčastnit svědci, popřípadě další osoby, které mohou pomoci k objektivnímu posouzení disciplinárního přestupku. 5) Student má právo být, s výjimkou doby, kdy probíhá hlasování, přítomen jednání komise; může navrhovat a předkládat důkazy, vyjadřovat se ke všem podkladům pro jednání, nahlížet do písemných podkladů a, s výjimkou protokolu o hlasování, nahlížet do zápisu o jednání komise a pořizovat si z nich výpisy. 6) Po projednání věci se komise usnese na návrhu, aby rektor a) rozhodl, že se student disciplinárního přestupku dopustil, a současně komise navrhne uložení konkrétní sankce podle čl. 2 odst. 2, b) rozhodl, že se student disciplinárního přestupku dopustil, a současně komise navrhne upustit od uložení sankce, c) disciplinární řízení v souladu s odstavcem 8 zastavil. 7) Je-li student v době spáchání disciplinárního přestupku ve lhůtč k osvědčení podle čl. 2 odst. 4, usnese se komise na návrhu, aby rektor a) rozhodl, že se student úmyslně dopustil závažného disciplinárního přestupku, a vyloučil jej ze studia, b) rozhodl, že se student dopustil méně závažného disciplinárního přestupku spáchaného z nedbalosti, a současně komise navrhne uložit sankci podle čl. 2 odst. 2 písm. a), nebo od uložení sankce upustit, c) disciplinární řízení v souladu s odstavcem 8 zastavil. 8) Komise se usnese na návrhu, aby rektor disciplinární řízení zastavil, pokud a) vyjde najevo, že nejde o disciplinární přestupek, b) se nepodaří prokázat, že disciplinární přestupek student spáchal, c) osoba podezřelá ze spáchání disciplinárního přestupku ukončila studium, d) se neprokáže, že student je za spáchání disciplinárního přestupku odpovědný. 9) Usnesení podle odstavců 6 až 8 sdělí komise studentovi nebo jeho pověřenému zmocněnci, je-li přítomen jednání. Cl. 7 Rozhodnutí o disciplinárním přestupku 1) Rektor na základě návrhu komise bez zbytečného odkladu rozhodne ve věci disciplinárního řízení. 2) V případě, že při projednání disciplinárního přestupku nebyly vzaty v úvahu důležité skutečnosti nezbytné pro řádné objasnění věci, má rektor právo před vydáním rozhodnutí s písemným zdůvodněním vrátit věc komisi k dalšímu došetření.

6 3) Jestliže se komise usnese na návrhu podle čl. 6 odst. 6 písm. a), s výjimkou sankce za disciplinární přestupek uvedený v čl. 2 odst. 6, nebo podle čl. 6 odst. 6 písm. b) a odst. 7 písm. b), rektor může a) uložit sankci, kterou komise navrhla, nebo b) uložit sankci mírnější, nebo c) od uložení sankce upustit, jestliže samotné projednání disciplinárního přestupku povede k nápravě. 4) Jestliže se komise usnese na návrhu podle čl. 6 odst. 6 písm. a) ve věci uvedené v čl. 2 odst. 6, nebo podle čl. 6 odst. 7 písm. a), rektor vydá rozhodnutí podle návrhu komise. 5) Jestliže se komise usnese na návrhu podle čl. 6 odst. 6 písm. c) nebo odst. 7 písm. c) disciplinární řízení zastavit, rektor vydá rozhodnutí o zastavení disciplinárního řízení, ledaže by měl závažné pochybnosti o tom, že byly vzaty v úvahu důležité skuteěnosti nezbytné pro řádné objasnění věci; v takovém případě s písemným zdůvodněním vrátí věc komisi k novému projednání. Setrvá-li komise na svém původním usnesení, je jím rektor vázán. 6) Rozhodnutí rektora musí být vyhotoveno písemně a doručeno studentovi nebo jeho pověřenému zmocněnci. Musí obsahovat výrok, odůvodnění a pouěení o možnosti podání opravného prostředku. 7) Rozhodnutí o uložení sankce za disciplinární přestupek se zakládá do spisové dokumentace studenta. Cl. 8 Odvolací řízení 1) Odvolací řízení se řídí 68 zákona. 2) Proti rozhodnutí se student může odvolat ve lhůtě 30 dnů ode dne jeho oznámení. 3) Odvolání proti rozhodnutí se podává rektorovi. 4) Podání odvolání má vždy odkladný ůěinek. Cl. 9 Přechodná ustanovení Disciplinární řízení, která nabyla pravomocně skoněena přede dnem nabytí účinnosti tohoto disciplinárního řádu, se dokončí podle dosavadního vnitřního předpisu. Cl. 10 Závěrečná ustanovení 1) Zrušuje se Disciplinární řád Slezské univerzity v Opavě registrovaný Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy dne 27. dubna 1999 pod č.j /99-30, ve znění pozdějších změn.

7 2) Tento disciplinární řád byl schválen podle 9 odst. 1 písm. b) bodu 3 zákona Akademickým senátem univerzity dne 23. srpna ) Tento disciplinární řád nabývá platnosti podle 36 odst. 4 zákona dnem registrace Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. 4) Tento disciplinární řád nabývá účinnosti dnem 1. září doc. Ing. Pavel Tuleja, Ph.D., v.r. rektor

8 Vnitřní předpis univerzity Součást univerzity: Označení: rektorát Vnitřní předpis Číslo: 2017 Název normy: Schvaluje: Derogace: Disciplinární řád pro studenty Slezské univerzity v Opavě Doc. Ing. Pavel Tuleja, Ph.D. Disciplinární řád Slezské univerzity v Opavě ze dne 27. dubna 1999 Platnost od: Účinnost od: Datum vydání: Vydává: Zpracoval: rektor Mgr. Tomáš Gongol, Ph.D., Mgr. Ondřej Lušňák Spolupracoval: Počet stran: 7 Počet příloh: Způsob zveřejnění Veřejná část internetových stránek/intranet

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 18. července 2017

Více

Článek 1 Všeobecná ustanovení. Článek 2 Disciplinární přestupek a sankce

Článek 1 Všeobecná ustanovení. Článek 2 Disciplinární přestupek a sankce D I S C I P L I N Á R N Í ŘÁD P R O S T U D E N T Y F A K U L T Y I N F O R M A T I K Y A S T A T I S T I K Y V Y S O K É Š K O L Y E K O N O M I C K É V P R A Z E Článek 1 Všeobecná ustanovení Disciplinární

Více

Disciplinární řád pro studenty Fakulty informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze

Disciplinární řád pro studenty Fakulty informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze Disciplinární řád pro studenty Fakulty informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze Článek 1 Disciplinární řád pro studenty Fakulty informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze

Více

VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S R. O.

VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S R. O. VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S R. O. SVÍDNICKÁ 506, 181 00 PRAHA 8 DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD Vysoká škola hotelová v Praze vydává v souladu s ustanovením 17 odst. 1 písm. h) zákona č. 111/1998 Sb., o

Více

D I S C I P L I N Á R N Í Ř Á D P R O S T U D E N T Y ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

D I S C I P L I N Á R N Í Ř Á D P R O S T U D E N T Y ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 1. září 2017 pod

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ 662 10, datová schránka hkraife REGISTROVANÝ VNITŘNÍ PŘEDPIS DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ B r n o 2 0 1 7 ČÁST PRVNÍ

Více

Článek l Úvodní ustanovení. Článek2 Disciplinární přestupek a sankce

Článek l Úvodní ustanovení. Článek2 Disciplinární přestupek a sankce Akademický senát Jihočeské univerzity v českých Budějovicích schválil podle 9 odst. 1, písm. b) zákona č. 11111998 Sb., v platném znění, dne...... a Rektorát Jihočeské uni erzity v Českých Budějovicích

Více

I. Úplné znění Disciplinárního řádu pro studenty Vysoké školy chemicko-technologické v Praze a jejích fakult ze dne 4. června 2009

I. Úplné znění Disciplinárního řádu pro studenty Vysoké školy chemicko-technologické v Praze a jejích fakult ze dne 4. června 2009 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo v souladu s 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) dne 18. února

Více

ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA o.p.s. DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD

ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA o.p.s. DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA o.p.s. DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Tento řád upravuje disciplinární přestupky, sankce a proces jejich projednávání a rozhodování o nich. (2) Na rozhodování o disciplinárním

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FAKULTY MANAGEMENTUVYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE (dále jen tento Řád ) Článek 1 Disciplinární přestupek

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FAKULTY MANAGEMENTUVYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE (dále jen tento Řád ) Článek 1 Disciplinární přestupek DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FAKULTY MANAGEMENTUVYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE (dále jen tento Řád ) Článek 1 Disciplinární přestupek (1) Disciplinárním přestupkem je zaviněné porušení povinností stanovených

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY PRÁVNICKÉ FAKULTY. Čl. 1 Úvodní ustanovení

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY PRÁVNICKÉ FAKULTY. Čl. 1 Úvodní ustanovení Univerzita Karlova v Praze DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY PRÁVNICKÉ FAKULTY Akademický senát Právnické fakulty se podle 27 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Pedagogická fakulta Ostravské univerzity DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY PEDAGOGICKÉ FAKULTY OSTRAVSKÉ UNIVERZITY

Pedagogická fakulta Ostravské univerzity DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY PEDAGOGICKÉ FAKULTY OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Pedagogická fakulta Ostravské univerzity DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY PEDAGOGICKÉ FAKULTY OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Ostrava 2017 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Disciplinární řád pro studenty Pedagogické fakulty

Více

Disciplinární řád pro studenty Lékařské fakulty v Plzni

Disciplinární řád pro studenty Lékařské fakulty v Plzni Univerzita Karlova v Praze Disciplinární řád pro studenty Lékařské fakulty v Plzni Akademický senát Lékařské fakulty v Plzni se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. f) zákona č. 111/1998 Sb., o

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. a jejích fakult. ze dne 22. května 2017

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. a jejích fakult. ze dne 22. května 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 22. května 2017

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú.

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Disciplinární řád Vysoké školy, z.ú. se řídí zákonem č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Disciplinární řád pro studenty

Disciplinární řád pro studenty VYSOKÁ ŠKOLA MEZINÁRODNÍCH A VEŘEJNÝCH VZTAHŮ PRAHA Disciplinární řád pro studenty Článek 1 Úvodní ustanovení Disciplinární řád pro studenty Vysoké školy mezinárodních a veřejných vztahů Praha upravuje

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY LÉKAŘSKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY LÉKAŘSKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY LÉKAŘSKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ Akademický senát Lékařské fakulty v Hradci Králové se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FAKULT VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO ze dne 5. června 2017

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FAKULT VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO ze dne 5. června 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 5. června 2017

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMIE A MANAGEMENTU

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMIE A MANAGEMENTU DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMIE A MANAGEMENTU Disciplinární řád upravuje postup při projednávání disciplinárních přestupků a ukládání sankcí studentům Vysoké školy ekonomie a managementu. Disciplinární

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY Záhlaví Schválení AS: 10. 1. 2017 Platnost: dnem registrace na MŠMT (viz níže) Účinnost: dnem platnosti Odpovědnost: Odbor studijní záležitostí Závaznost: všechny součásti

Více

UNIVERZITA PARDUBICE DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD DOPRAVNÍ FAKULTY JANA PERNERA

UNIVERZITA PARDUBICE DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD DOPRAVNÍ FAKULTY JANA PERNERA UNIVERZITA PARDUBICE DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD DOPRAVNÍ FAKULTY JANA PERNERA ze dne 6. června 2017 Akademický senát Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice se podle 27

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 26. dubna 1999

Více

Vnitřní předpisy Fakulty sociálních studií OU DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FSS OU

Vnitřní předpisy Fakulty sociálních studií OU DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FSS OU DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FSS OU Schváleno AS FSS OU: 30. 10. 2017 Schváleno AS OU: 20. 11. 2017 Platnost: 20. 11. 2017 Účinnost: 01. 12. 2017 1 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Disciplinární řád pro

Více

Vnitřní předpisy Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně

Vnitřní předpisy Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), registrovalo dne 16. února 2009

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD FAKULTY STAVEBNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ PRO STUDENTY

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD FAKULTY STAVEBNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ PRO STUDENTY DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD FAKULTY STAVEBNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ PRO STUDENTY DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD FAKULTY STAVEBNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ PRO STUDENTY Datum vydání: 11. 4. 2017 Za věcnou stránku

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FAKULTY ARCHITEKTURY VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ Schváleno Akademickým senátem Fakulty architektury VUT v Brně dne 25.04.2017 Schváleno Akademickým senátem VUT v Brně

Více

Disciplinární řád Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o.

Disciplinární řád Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o. 0 Vysoká škola aplikované psychologie, s.r.o. Disciplinární řád Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o. Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Tento disciplinární řád pro studenty (dále jen disciplinární řád

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 17. října 2017

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FAKULTY ELEKTROTECHNIKY A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FAKULTY ELEKTROTECHNIKY A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FAKULTY ELEKTROTECHNIKY A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ Schválení AS FEKT: 7. března 2017 Platnost: dnem schválení AS VUT Účinnost: dnem platnosti

Více

Vnitřní předpis Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích

Vnitřní předpis Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích Vnitřní předpis Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích Datum vydání: 24. 6. 2013 Účinnost od: 30. 9. 2013 Účinnost do: - Číslo jednací: Informace o změnách MSMT- 31537/2013-30 - Počet

Více

Vnitřní předpisy Teologické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Vnitřní předpisy Teologické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Akademický senát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích schválil podle 9 odst. 1, písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., v platném znění, dne... a Rektorát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích registroval

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FAKULTY VETERINÁRNÍHO LÉKAŘSTVÍ Veterinární a farmaceutické univerzity Brno Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Disciplinární řád pro studenty Fakulty veterinárního lékařství

Více

Vnitřní předpisy České zemědělské univerzity v Praze

Vnitřní předpisy České zemědělské univerzity v Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 24. dubna 2017

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD METROPOLITNÍ UNIVERZITY PRAHA, o. p. s.

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD METROPOLITNÍ UNIVERZITY PRAHA, o. p. s. DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD METROPOLITNÍ UNIVERZITY PRAHA, o. p. s. Čl. 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Disciplinární řád Metropolitní univerzity Praha, o.p.s. (dále jen DŘ ) upravuje 1 podrobnosti o disciplinárních přestupcích

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO. ze dne Článek 1.

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO. ze dne Článek 1. DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO ze dne 12. 10. 2017 Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Disciplinární řád pro studenty Farmaceutické fakulty

Více

Disciplinární řád. únor Praha

Disciplinární řád. únor Praha Disciplinární řád únor 2016 Praha Čl. 1 Úvodní stanovení Tento řád upravuje podrobnosti o disciplinárních přestupcích studentů CEVRO Institut, z.ú. (dále jen vysoká škola ), ukládání sankcí, jakož i průběh

Více

Disciplinární řád. říjen 2006. Praha

Disciplinární řád. říjen 2006. Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 39 odst. 9 a 87 písm. a) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 13.

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Akademický senát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích schválil podle 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., v platném znění, dne 28.4. 2009 a Rektorát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY OSTRAVSKÉ UNIVERZITY

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY OSTRAVSKÉ UNIVERZITY DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Schváleno AS OU: 28. února 2017 Registrace MŠMT: 10. dubna 2017 Platnost: 10. dubna 2017 Účinnost: 10. dubna 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Praha 2017 Článek 1 Úvodní ustanovení Disciplinární řád

Více

Disciplinární řád Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů České zemědělské univerzity v Praze

Disciplinární řád Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů České zemědělské univerzity v Praze Disciplinární řád Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů České zemědělské univerzity v Praze Článek 1 Úvodní ustanovení Disciplinární řád Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY OBRANY

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY OBRANY DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY OBRANY Obsah: Čl. 1 Úvodní ustanovení... 3 Čl. 2 Disciplinární přestupek a sankce... 3 Čl. 3 Disciplinární komise... 4 Čl. 4 Zahájení disciplinárního řízení...

Více

Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opavě

Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opavě Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo v souladu s 36 odst. 2 zákona č. ] 11/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) dne 28. března

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD TECHNICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE ZE DNE

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD TECHNICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE ZE DNE DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD TECHNICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE ZE DNE 7.3.2019 Akademický senát Technické fakulty České zemědělské univerzity v Praze na návrh děkana Technické fakulty České zemědělské

Více

Úvodní ustanovení. Čl. 1 Druhy akademických odměn

Úvodní ustanovení. Čl. 1 Druhy akademických odměn DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Hradec Králové 2005 Obsah: Úvodní ustanovení...3 Druhy akademických odměn...3 Disciplinární přestupek a sankce...3 Disciplinární komise...5

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY KARLOVY ZE DNE 14. PROSINCE 2016

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY KARLOVY ZE DNE 14. PROSINCE 2016 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 14. prosince 2016

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRAŽSKÉ VYSOKÉ ŠKOLY PSYCHOSOCIÁLNÍCH STUDIÍ, S.R.O. Čl. 1 Úvodní ustanovení

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRAŽSKÉ VYSOKÉ ŠKOLY PSYCHOSOCIÁLNÍCH STUDIÍ, S.R.O. Čl. 1 Úvodní ustanovení DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRAŽSKÉ VYSOKÉ ŠKOLY PSYCHOSOCIÁLNÍCH STUDIÍ, S.R.O Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Tento řád upravuje podrobnosti o projednávání disciplinárních přestupků studentů, o ukládání sankcí za tyto

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 16. KVĚTNA 2017

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 16. KVĚTNA 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 16. května 2017

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ZE DNE 24. ledna 2013

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ZE DNE 24. ledna 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), registrovalo dne 24. ledna 2013

Více

. TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI

. TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI . TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Fdkuíta zdravutnickych s~udi Náze n Garant: Vnitřní předpis Fakulty zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci Disciplinární řád Fakulty zdravotnických studií

Více

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 1. ZÁŘÍ 2017

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 1. ZÁŘÍ 2017 Vnitřní předpisy Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

na Slezské univerzitě v Opavě ze dne 8. srpna 2017

na Slezské univerzitě v Opavě ze dne 8. srpna 2017 Vnitřní předpisy Slezské univerzit!; v Opavě Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona é. I I J/ 1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů

Více

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM VUT

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM VUT ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM VUT Záhlaví Schválení AS: 30. 5. 2017 Platnost: dnem registrace na MŠMT (viz níže) Účinnost: dnem platnosti Odpovědnost: Odbor tvůrčí činnosti

Více

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY KARLOVY ZE DNE 14. PROSINCE 2016

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY KARLOVY ZE DNE 14. PROSINCE 2016 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 14. prosince 2016

Více

GRANTOVÝ ŘÁD UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE

GRANTOVÝ ŘÁD UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 27. října 1999

Více

Opava, srpen ~/ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo v souladu s 36 odst. 2 zákona. Mgr.

Opava, srpen ~/ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo v souladu s 36 odst. 2 zákona. Mgr. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo v souladu s 36 odst. 2 zákona č. III I 1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 8. srpna

Více

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM NA UNIVERZITĚ OBRANY V BRNĚ

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM NA UNIVERZITĚ OBRANY V BRNĚ U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ 662 10, datová schránka hkraife REGISTROVANÝ VNITŘNÍ PŘEDPIS ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM NA UNIVERZITĚ OBRANY V

Více

Disciplinární řád Fakulty informatiky Masarykovy univerzity

Disciplinární řád Fakulty informatiky Masarykovy univerzity Disciplinární řád Fakulty informatiky Masarykovy univerzity (ve znění účinném od 15. 5. 2017) Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých

Více

Disciplinární řád Lékařské fakulty Masarykovy univerzity

Disciplinární řád Lékařské fakulty Masarykovy univerzity Disciplinární řád Lékařské fakulty Masarykovy univerzity V souladu s ustanovením 33 odst. 2 písm. zák. č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů, ve znění pozdějších změn

Více

S T A T U T SPRÁVNÍ RADY ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

S T A T U T SPRÁVNÍ RADY ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Podle 14 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění zákona č. 137/2016 Sb., schvaluji dne července 2017 pod čj. MSMT-16896/2017

Více

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ŘÁDU HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE ZE DNE 28. DUBNA 2006

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ŘÁDU HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE ZE DNE 28. DUBNA 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 17. června 1999

Více

Volební a jednací řád Akademického senátu Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích ze dne 19. března 2009

Volební a jednací řád Akademického senátu Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích ze dne 19. března 2009 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. března 2009

Více

Směrnice č. 2/2014, kterou se vydává statut a jednací řád rozkladové komise

Směrnice č. 2/2014, kterou se vydává statut a jednací řád rozkladové komise Úřad pro ochranu osobních údajů Směrnice č. 2/2014, kterou se vydává statut a jednací řád rozkladové komise K provedení 152 odst. 3 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád a článku 14 organizačního řádu se

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY Vnitřní předpis č. 5 Akademický senát Masarykovy univerzity podle ustanovení 9 odst. 1 písm. b) zákona o vysokých školách usnesl se na návrh Akademického senátu Fakulty sportovních

Více

K árný ř ád. pro řízení před Kárnou komorou Nejvyššího kontrolního úřadu. schválený Kolegiem Nejvyššího kontrolního úřadu dne 21. 9.

K árný ř ád. pro řízení před Kárnou komorou Nejvyššího kontrolního úřadu. schválený Kolegiem Nejvyššího kontrolního úřadu dne 21. 9. K árný ř ád pro řízení před Kárnou komorou Nejvyššího kontrolního úřadu schválený Kolegiem Nejvyššího kontrolního úřadu dne 21. 9. 1993 *) 1 Tento kárný řád upravuje postup Kárné komory Nejvyššího kontrolního

Více

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ŘÁDU HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO ze dne 20.

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ŘÁDU HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO ze dne 20. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 5. června 2017

Více

I. Úplné znění Volebního a jednacího řádu Akademického senátu Vysoké školy technické a ekonomické v Ceských Budějovicích ze dne 27.

I. Úplné znění Volebního a jednacího řádu Akademického senátu Vysoké školy technické a ekonomické v Ceských Budějovicích ze dne 27. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 5Ss 36 odst. 2 zákona Č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. března

Více

Disciplinární řád Komory pověřenců pro ochranu osobních údajů, z.s.

Disciplinární řád Komory pověřenců pro ochranu osobních údajů, z.s. Disciplinární řád Článek 1 Předmět úpravy Disciplinární řád upravuje činnost disciplinární komise (dále jen komise), postup prošetřování přijatých oznámení, kdo je účastníkem disciplinárního řízení, postup

Více

VNITŘNÍ PŘEDPIS UP R-A-17/03. Řád přezkumné komise Univerzity Palackého v Olomouci

VNITŘNÍ PŘEDPIS UP R-A-17/03. Řád přezkumné komise Univerzity Palackého v Olomouci VNITŘNÍ PŘEDPIS UP R-A-17/03 Řád přezkumné komise Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Garant: Stanovení postupů při zřízení a zasedání přezkumné komise Univerzity Palackého v Olomouci. prorektor pro

Více

FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY LESNICKÉ A DŘEVAŘSKÉ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Praha 2019 Akademický senát Fakulty lesnické

Více

Ř Á D HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

Ř Á D HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 1. září 2017 pod

Více

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ze dne 24.

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ze dne 24. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 24. května 2012

Více

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 4. října 2017 pod

Více

AKREDITAČNÍ ŘÁD PRO STUDIJNÍ PROGRAMY UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE

AKREDITAČNÍ ŘÁD PRO STUDIJNÍ PROGRAMY UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 27. října 1999

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. května 2017

Více

Statut Správní rady Vysoké školy polytechnické Jihlava

Statut Správní rady Vysoké školy polytechnické Jihlava Podle 14 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění zákona č. 137/2016 Sb., schvaluji dne 2017 pod čj. MSMT-24712/2017 Statut

Více

PODMÍNKY PŘIJÍMÁNÍ KE STUDIU A PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. ze dne 11. července 2017

PODMÍNKY PŘIJÍMÁNÍ KE STUDIU A PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. ze dne 11. července 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 11. července 2017

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE. Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE. Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty N Á V R H JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty (1) Akademický senát Národohospodářské fakulty Vysoké školy

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM Ústí nad Labem, únor 2018 JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT Záhlaví Schválení AS: 7. března 2017 Platnost: 16. května 2017 Účinnost: 16. května 2017 Odpovědnost: Právní odbor Rektorátu Závaznost: všechny součásti VUT Počet stran:

Více

Správní právo pojem, zařazení, úloha, předmět, systém, prameny. Ústavní základy a právní regulace veřejné správy.

Správní právo pojem, zařazení, úloha, předmět, systém, prameny. Ústavní základy a právní regulace veřejné správy. BEP302Zk Veřejná správa v ČR a v Evropě Správní právo pojem, zařazení, úloha, předmět, systém, prameny. Ústavní základy a právní regulace veřejné správy. Evropské správní právo. (3. 10. 2017) JUDr. Veronika

Více

Mgr. Jl;~l;~~-~~~~~ová ředitelka odboru vysokých škol

Mgr. Jl;~l;~~-~~~~~ová ředitelka odboru vysokých škol ..... ~:. Mgr. Jl;~l;~~-~~~~~ová ředitelka odboru vysokých škol v Rád rigorózního řízení Slezské univerzity v Opavě ze dne 8. srpna 2017 Opava, srpen 2017 v Rád rigorózního řízení Slezské univerzity v

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 13. ledna 2017

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. č.j. MSMT-45997/2013-1 V Praze dne 12.12. 2013

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. č.j. MSMT-45997/2013-1 V Praze dne 12.12. 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Směrnice náměstka ministra pro vzdělávání ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, kterou se schvaluje statut a jednací řád Akreditační komise pro vyšší

Více

Stipendijní řád Vysoké školy polytechnické Jihlava

Stipendijní řád Vysoké školy polytechnické Jihlava Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 27. června 2017

Více

Řád habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem na Univerzitě Palackého v Olomouci ze dne 1. března 2017

Řád habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem na Univerzitě Palackého v Olomouci ze dne 1. března 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 1. března 2017

Více

Disciplinární řád České asociace sester

Disciplinární řád České asociace sester Disciplinární řád České asociace sester 1 Obecná ustanovení 1. Porušení povinností člena České asociace sester (dále jen ČAS) vyplývající ze stanovených předpisů ČAS, Stanov ČAS, z Etického kodexu ICN

Více

Jednací řád rozkladové komise České národní banky po změně č. 1

Jednací řád rozkladové komise České národní banky po změně č. 1 Jednací řád rozkladové komise České národní banky po změně č. 1 Článek 1 Předmět úpravy 1) Tento jednací řád upravuje v souladu s 134 odst. 5 a 152 odst. 3 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád (dále jen

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 14. prosince 2016

Více

Kárný řád. Spolku českého strakatého psa, o. s. (dále jen Spolku ) Článek 1 Obecná ustanovení a výklad pojmů

Kárný řád. Spolku českého strakatého psa, o. s. (dále jen Spolku ) Článek 1 Obecná ustanovení a výklad pojmů 1 Kárný řád Spolku českého strakatého psa, o. s. (dále jen Spolku ) Článek 1 Obecná ustanovení a výklad pojmů 1. Tímto řádem se řídí kárné řízení vedené kárnými orgány Spolku proti členovi Spolku ve smyslu

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉ RADY VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú.

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉ RADY VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. Čl. 1 Úvodní ustanovení 1., z.ú. (dále jen vysoká škola ) zřizuje, v souladu s ustanovením čl. 1 odst. 9 písm. c) svého statutu,

Více

STATUT RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA

STATUT RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA Účinnost dokumentu od: 12. 6. 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých

Více

Metodický pokyn rektora č. 4/2017 pro podávání žádostí o ubytovací stipendia v akademickém roce 2017/2018

Metodický pokyn rektora č. 4/2017 pro podávání žádostí o ubytovací stipendia v akademickém roce 2017/2018 SLEZSKA UNIVERZITA V OPAVĚ Metodický pokyn rektora č. 4/2017 pro podávání žádostí o ubytovací stipendia v akademickém roce 2017/2018 Vydáno v Opavě, říjen 2017 SLEZSKÁ UNIVERZITA V OPAVĚ Metodický pokyn

Více

Město Město Albrechtice

Město Město Albrechtice Město Město Albrechtice Jednací řád výborů Zastupitelstva města Článek 1. Úvodní ustanovení Jednací řád výborů upravuje přípravu, obsah jednání, způsob usnášení se a hlasování výborů a způsob práce s přijatými

Více

Rád habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem na Slezské univerzitě v Opavě ze dne 8. srpna 2017

Rád habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem na Slezské univerzitě v Opavě ze dne 8. srpna 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 13. července 2017

Více

JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ

JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ 662 10, datová schránka hkraife REGISTROVANÝ VNITŘNÍ PŘEDPIS JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ B r n o 2 0 1 7 Článek 1 Úvodní

Více

Směrnice rektora č. 13/2015

Směrnice rektora č. 13/2015 Slezská univerzita v Opavě Směrnice rektora č. 13/2015 Zásady Interní soutěže v rámci institucionálního plánu Slezské univerzity v Opavě Vydáno: V Opavě, září 2015 I) Směrnice rektora č. 13/2015 Zásady

Více

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ Přílohy č. 6 STATUTU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE POPLATKY SPOJENÉ SE STUDIEM ZE DNE 28. DUBNA 2006

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ Přílohy č. 6 STATUTU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE POPLATKY SPOJENÉ SE STUDIEM ZE DNE 28. DUBNA 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 26. dubna 1999

Více

Znění částí platných zákonů, kterých se novelizace týká, s vyznačením navrhovaných změn

Znění částí platných zákonů, kterých se novelizace týká, s vyznačením navrhovaných změn Znění částí platných zákonů, kterých se novelizace týká, s vyznačením navrhovaných změn Zákon č. 182/1993 Sb., o Ústavním soudu, ve znění pozdějších předpisů 4 (1) Funkce soudce je veřejnou funkcí. (2)

Více