S námi není nikdo sám

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "S námi není nikdo sám"

Transkript

1 S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Leden 2009 Dechovka z Březové Nazývá se Březováček. Kapela nám zahrála na Mikuláše a přivedla sebou i mikulášskou trojici. Jak je ze snímku patrno, hrají tu dechy i ženy. Vlevo je kapelník Lubomír Boukal. Více zpravodaje. uvnitř Začali jsme vydávat vlastní zpravodaj. Do názvu si dal firemní motto: S námi není nikdo sám. Věřím, že právě této myšlence zdravotní a sociální péče napomůže i náš list, který jako vnitřní zpravodaj léčebny a vily je určen především Vám, vážení klienti a zaměstnanci. Přeji Vám hezký rok 2009 s naším zpravodajem. Magdaléna Scholzová, ředitelka DOP-HC

2 UDÁLOST Březováček s Mikulášem rozdal radost i dárečky Událostí uplynulého měsíce v naší léčebně by se dalo nazvat vystoupení dechového vedeném orchestru Březováček na Mikuláše. Jak název napovídá, jde o kapelu ze sousední Březové. Překvapila nejen muzikantskou úrovní, ale i svým složením. V orchestru se míchaly různé generace hudebníků, do dechových nástrojů odvážně foukaly i mladé ženy. V orchestru, kapelníkem Lubomírem Boukalem, hraje na klarinet starosta Březové, pan Miroslav Bouda. Právě město Březová sponzorovalo dárky této mikulášské zábavy. Kapela totiž sebou přivezla i Mikuláše, anděla a čerta, kteří dárky našim klientům rozdali. Březováček vyhrával i k tanci. Uprostřed člen kapely, starosta Březové Miroslav Bouda.

3 Nejlepší pracovníci za rok 2008 Každoročně vyhlašujeme nejlepší pracovníky v jednotlivých oborech, letos poprvé i v Domově pro seniory. V Domě ošetřovatelské péče: Evženie Rosenbaumová - zdravotní sestra, Lukáš Pixa ošetřovatel, MUDr. Jana Horecká lékařka, Jaroslava Runkasová - nejlepší pracovník podpůrných procesů V Domově pro seniory vila Maria: Olga Tomčíková - zdravotní sestra, Lenka Tvrdá ošetřovatelka, Renata Čočková - nejlepší pracovník podpůrných procesů, Domácí ošetř. péče Home Care: Nikol Václavíková - zdravotní sestra ************************************** Anděl a čerti jedna rodina Kdo se skrývá pod maskou děsivého čerta, který ještě s jedním pekelníkem a andělem rozdávali dárky v Domově pro seniory? Čert se odmaskoval a my vidíme, že je to vrchní sestra Dana Muzslaiová, které v rolích dalšího čerta a anděla vypomohli dcera Nikolka a syn Kuba. Anděl a čerti jedna rodina. Nejlepší pracovníci jsou tradičně vyhlašováni při podnikovém večírku v závěru roku v restauraci Koruna v Sokolově. Gratulaci na snímku přijímá lékařka MUDr. Horecká.

4 VÁNOCE V LÉČEBNĚ Střípky zvaly na Adventní cukrárničku Při Advetní cukrárničce zazpívali Chlupáči. Občanské sdružení Střípky ze Sokolova, které s námi již delší čas spolupracuje, pořádalo v předvánočním čase posezení s klienty, které jsme nazvali Adventní cukrárnička. Dobrovolnice ze Střípků uvařily pro pacienty z léčebny a klienty z vily Maria kakao a přinesly upečený moučník. Adventní cukrárnička byla již potřetí a Střípky připraví vždy jiné pečení. Letos Střípky upekly makovec, loni perník s čokoládou a předtím štrůdl. Na žádné Adventní cukrárničce nesmějí chybět Chlupáči. Skupina, ve které s kytarovým doprovodem zpívají obyvatelé Chráněného bydlení v Sokolově. Paní Renata Oulehlová (na snímku vpravo) s dobrovolnicemi ze Střípků přinesla ke kakau upečený makovec.

5 ODEVŠAD Velký pátek nebude pracovním dnem Senátoři rozhodli v začátku ledna, že Velký pátek nebude pracovním dnem. Naopak o Zeleném čtvrtku se bude i nadále do práce chodit. Návrhem se ještě bude zabývat Poslanecká sněmovna. Poštovní služby budou v obchodech? Česká pošta má záměr zřizovat poštovní přepážky v obchodech. Proti tomu, že by se poštovny mohly umísťovat přímo do obchodů, není ani Svaz měst a obcí. Podle jeho místopředsedy Josefa Bezdíčka by se díky tomu mohly udržet i mnohé prodejny, které příliš neprosperují a hrozí jim zánik. Britský pár má svatbu každý rok už 60 let John a Margaret Beauvoisinovi (84 a 81 let)z Velké Británie se vzali roku 1948 a od té doby se berou každoročně znovu a znovu. Jedinou výjimkou byl rok 1949, kdy John sloužil s královským námořnictvem na Bermudách. V lednu k poslednímu sňatku, který byl jejich diamantovou svatbou, přišlo deset z jejich 11 dětí, většina z 23 vnoučat a celkem 13 pravnoučat. "Vždy to utuží náš slib lásky a péče o toho druhého. Stále se velmi milujeme. Jsem sice strašná hospodyně, ale John se s tím už vyrovnal a stále mě miluje," uvedla dojatě Margaret. Novinky.cz Knihovnice čtou klientům Na vilu chodí číst pracovnice Městské knihovny v Sokolově. Jednou z nich je i ředitelka knihovny Daniela Drobečková, ve čtení jí pomáhá její kolegyně Jana Gossová. Ta je činná v dobrovolnickém sdružení Střípky. Právě zakladatelka Střípků paní Renata Oulehlová obě čtenářky do vily přiváží. Po domluvě s klienty čtou knihovnice klientům známou prvorepublikovou knihu Kája Mařík. Vyprávění o tom, jak celý rok prožívá v hájence venkovský chlapec. A tak jsme se dočetli, jak vypadaly velikonoce nebo vánoce v dřívějších dobách. Protože prožívání těchto svátků vycházelo z církevních tradic, dovídali jsme se i o věcech a výrazech, které již v dnešním jazyce chybí. Přesto si někteří klienti na ně upamatovali. Při setkání s knihovnicemi nezůstává jen u čtení. Dobrovolnice si s klienty povídají a vždy přinesou nějaké sladkosti. Na Vánoce všichni posluchači byli dokonce podarováni. Předčítání pracovnic knihovny je pěkným oživením. A nejen to. Je také propojením našeho prostředí s okolním kulturním světem.

6 Ředitelské blahopřání je už tradicí Na Štědrý den přišla mezi klienty léčebny i domova pro seniory ředitelka obou zařízení Magdaléna Scholzová. V Dolním Rychnově je ředitelské blahopřání už tradicí, kterou nynější ředitelka převzala po své mamince, zakladatelce Domu ošetřovatelské péče Marii Scholzové.

7 VÁNOCE NA VILE VÁNOCE NA VILE Senioři zdobili a pekli V klubovně vily, kde máme i kuchyňku, si senioři občas něco sami upečou. V předvánoční době to bylo samozřejmě vánoční cukroví. Nejvíce se osvědčily vanilkové rohlíčky. Při jejich přípravě se mohlo vystřídat nejvíce lidí a také všem nejvíce chutnaly. Hlavní kuchařkou byla paní Benediktová, nejpilnější pomocnicí paní Ježková a velmi dobře si při tvarování rohlíčků vedl pan Veltruski. Cukroví jsme vyráběli nejen pro jídlo, ale i na ozdobu vánočního stromu a větviček, které měli klienti na pokojích. Hana Kuncová,socioterapeutka

8 Sladké hlasy Sweet Voices, česky sladké hlasy, tak si říkají děvčata, která zpívají písně s náboženskou tematikou, mezi nimi i černošské spirituály. Jsou mezi nimi i písně o narození Ježíše a právě s nimi vystoupily Sweet Voices v léčebně i ve Vile Maria. Mladé zpěvačky vede sokolovská učitelka Olina Jandejsková, která zpěv sladkých hlasů doprovází na kytaru. Sotva vánoční učinkování odeznělo, už je vystoupení Sweet Voices u nás zase na obzoru. Lze předpokládat, že tak jako loni, se i letos ukáží o Velikonocích. Senioři představili Radost Pěkné vánoční pásmo předvedl klientům taneční soubor Radost z Krásna. Vedou jej manželé Pösseltovi, kteří dříve vedli krásenský soubor Máj a také se podíleli na organizování jarních slavností Máje, jež mají v Krásně letitou tradici. S lety nyní přerostly tyto aktivity do seniorského souboru Radost. Jakoby svým názvem chtěli aktéři říci: Děláme to pro radost, což nám pomáhá být aktivní i ve vyšším věku. Soubor ve svém vánočním představení zatančil lidové tance ze západních Čech, zarecitoval básně, zazpíval vánoční koledy. Ke zpěvu se přidali i klienti.

9 Oslavili jsme desáté výročí založení léčebny Při oslavě 10. výročí byla odhalena pamětní deska. V uplynulém roce jsme oslavili 10. výročí založení léčebny v Dolním Rychnově. Jaké byly začátky Domu ošetřovatelské péče, založeného paní Marií Scholzovou.? Na to vzpomíná ředitelka léčebny Magdaléna Scholzová: V době, kdy maminka budovala léčebnu pro dlouhodobě nemocné pacienty, jsem měla po maturitě a nastupovala jsem na vysokou školu, měla jsem tedy úplně jiné starosti. Dobře si ale pamatuji, že se maminka vracela domů pozdě večer a brzy ráno zase odjížděla. Pět let již provozovala domácí zdravotní péči, která byla největší agenturou v regionu. A tak ji k této práci přibyly starosti okolo budování léčebny. Vše bylo velice nejisté, měla to být první nestátní léčebna v našem regionu, financí nebylo dostatek, podnikatelský úvěr do zdravotnictví byl tenkrát nemyslitelný, nevládla důvěra, že by mohlo takové Od vzniku léčebny tu v roce 2008 deset let pracují: zdravotní sestra Eva Libichová a pracovnice prádelny Simona Linderová jako zaměstnanci, a fyzioterapeutka Ivana Petrová a lékař MUDr. Siuda jako spolupracovníci. zařízení fungovat. Nakonec se podařilo mamince přesvědčit starosty okolních měst a obcí, aby projekt podpořili. Ti vypomohli půjčkou, někteří darem. Po zkušenostech v Německu, kde pracovala jako zdravotní sestra a odkud nasbírala inspiraci, vytvářela léčebnu tak, aby její duch byl přátelský, aby působila spíše domácky, dbala o citlivý přístup personálu k pacientům a o kvalitu služeb. Dnes má Dům ošetřovatelské péče 83 lůžek. O pacienty se stará a chod léčebny zajišťuje 73 zaměstnanců, z toho 40 tvoří ošetřovatelský personál: 7 lékařů, 2 fyzioterapeuti, psycholog a další odborníci. Významným mezníkem léčebny bylo v loňském roce získání akreditace kvality od Spojené akreditační komise ČR. Zatím jsme jedinou samostatnou léčebna pro dlouhodobě nemocné v ČR, která se může akreditací chlubit. Získáním tohoto certifikátu jsme přijali vůči veřejnosti a pacientům závazek vysoké kvality péče a bezpečí pacientů, poukazuje ředitelka.

10 Chodili po všech pacientech na pokoje jak na vile, tak v léčebně, a potom i k lidem, kteří se zúčastnili koncertu a každému předali Mikulášský balíček, povyprávěla naše sociální pracovnice Dagmar Hanková. Právě ona a ještě někteří další zaměstnanci a klienti si při hudbě Březováčka zatancovali. Zkrátka, byla to nejen poslechová, ale i opravdová taneční zábava. Březováček, který tu vystupovall již podruhé, zahráll převážně S Březováčkem si zazpívalo i obecenstvo. koledy, ale také lidové písně. Kapela hrála i písničky na přání diváků, kteří si s muzikou mohli i zazpívat. Hudebníci totiž v obecenstvu před zahájením koncertu rozdali texty písní. Bylo to moc povedené, kapela se lidem líbila, zhodnotila Dagmar Hanková. (dah,aku) Březováček sebou přivezl i Mikuláše s nezbytným doprovodem anděla a čerta. Mikuláš rozdával dárečky, sponzorované městem Březová, nejen v léčebně, ale i v Domově pro seniory Březováček hraje teprve necelý rok, ale svou kvalitou potěšil. Vznikl z bývalých březovských hudebníků, které na popud březovských muzikantek dala dohromady dvojice Lubomír Boukal, dnes kapelník, a starosta Miroslav Bouda. V repertoáru je klasická dechovka, většinou staršího data Vacek, Valdauf, Kubeš, Kmoch a jiní. Daleko široko není dechovka v takovémto obsazení a celkem mladého věku. Hraje tu stálých hráčů, z toho 5 hráček.

11 SPOLEČENSKÁ RUBRIKA S námi není nikdo sám, a tak rádi blahopřejeme k narozeninám všem klientům, kteří slaví v měsíci lednu své narozeniny. V Domově pro seniory blahopřejeme paní Vlastimile Pokorné. V Domě ošetřovatelské péče blahopřejeme Margitě Dvořákové, Blaženě Zelené, Jaroslavě Molcové, Marii Hejnové, Jindřišce Skalické, Iloně Droppové a Ludmile Kocmichové. Zvláštní blahopřání patří klientům, kteří slaví kulaté narozeniny: paní Ludmile Klepáčkové, které gratulujeme k 85. narozeninám, a Marii Kandlerové, jež slaví 80 let svého života. Všem klientům srdečně blahopřejeme! Rádi bychom pogratulovali i zaměstnancům, kteří v lednu oslavili své narozeniny: Předně jubilantům, paním Daně Hunyadyové a Dagmar Rauové. Blahopřejeme i ostatním lednovým oslavencům: V kancelářích Vlastě Netolické, Evě Volfové, Daně Kuchtové, v Domě ošetřovatelské péče gratulujeme Michaele Lattové, Jarmile Chvistkové, Vítu Baarovi, Evě Libichové, Zuzaně Schwarzové, Lence Svobodové Václavíkové, Janě Markové, Pavlíně Ouředníkové, Haně Bartošové, Marii Kustrové a Aleně Goldové. V Domově pro seniory Františku Maškovi a Janě Čechové. Srdečně blahopřejeme!

12 Anděl a čerti jedna rodina? Je to tak! Více uvnitř zpravodaje. Radost tak se nazývá seniorský taneční soubor z Krásna. Název je to přiléhavý, protože vidět tancovat v souboru ženy důchodového věku bylo radostným zážitkem. Více o tom čtěte uvnitř tohoto prvního vydání zpravodaje S námi není nikdo sám.

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Zpráva obsahuje informace o pořádaných kulturních akcích za rok 2015, kalendář plánovaných akcí na rok 2016 a výsledky hospodaření občanského sdružení 2015.

Více

12/2016 PROSINEC Tím nejkrásnějším dárkem není, co se zlatem třpytí. Je to úsměv, láska, pohlazení, nad takový dar žádný není.

12/2016 PROSINEC Tím nejkrásnějším dárkem není, co se zlatem třpytí. Je to úsměv, láska, pohlazení, nad takový dar žádný není. Náš Domov 12/2016 PROSINEC 2016 Tím nejkrásnějším dárkem není, co se zlatem třpytí. Je to úsměv, láska, pohlazení, nad takový dar žádný není. Přeji Vám všem co nejvíce potřebujeme ZDRAVÍ, co stále hledáme

Více

Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli

Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli vánoční přáníčka - stříhali, lepili, vyšívali a za pomoci

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 Halloween 2. listopadu 2016 16,00 hod. Dlabání dýní, noční

Více

Pochlovický zvonek Zpravodaj Domova pro seniory v Kynšperku nad Ohří

Pochlovický zvonek Zpravodaj Domova pro seniory v Kynšperku nad Ohří DPS Kynšperk nad Ohří, zařízení Sociálních služeb Kynšperk, příspěvková organizace Karlovarského kraje Pochlovický zvonek Zpravodaj Domova pro seniory v Kynšperku nad Ohří ZIMA 2011/12 Naaššee kkl lieennttyy

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 DOMOVNÍČEK Číslo 1/2013 DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 Slovo ředitele Domova pro seniory Věstonická Ing. Rudolfa Nytla Vážení čtenáři, dnes se Vám dostává do rukou první vydání našeho zpravodaje,

Více

Leden 2015 V lednu nastoupily dvě nové pracovnice.do keramické dílny paní Martina Beranová a paní Marcela Dvořáková do přímé péče. Z klientů nikdo nový nepřišel, máme plný stav. Chystáme se oslavit pololetní

Více

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř.

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř. Na úvod Speciál. Speciál? Speciál! Právě jste nahlédli do speciálního čísla našeho časopisu. Vítáme vás a jsme rádi za vaši přízeň. Redakci Twistu ovládli Mikuláši a andělé samozřejmě i čertíci. Ti se

Více

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30 Očekávání vánočních svátků jsme otevřeli povídáním o přípravě na radostné události a přemýšlením o tom, jak se máme dobře a v jak pěkné zemi žijeme. Rozhodli jsme se pro první dobrý skutek a navštívili

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 15. 1. 2014 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti s rodiči a se zaměstnanci Azylového domu strávili příjemné

Více

S námi není nikdo sám

S námi není nikdo sám S námi není nikdo sám Zpravodaj Domu ošetřovatelské péče Home Care s.r.o. v Dolním Rychnově Poskytujeme zdravotní a sociální péči Klienti a zaměstnanci léčebny zdobili vánoční strom Listopad Prosinec 2012

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ.

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ. INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY Vážení spoluobčané, přestože se na základě rozhodnutí Vlády ČR dostavba Jaderné elektrárny Temelín de-facto zastavila, Skupina ČEZ v podpoře regionu pokračuje

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

DOMOV SENIORŮ Rybniční 1282, Strakonice

DOMOV SENIORŮ Rybniční 1282, Strakonice DOMOV SENIORŮ Rybniční 1282, Strakonice Leden 2010 ŽIVOT U NÁS Vážení obyvatelé, právě se Vám dostává do ruky výtisk nultého vydání zpravodaje Život u nás Mé přání je, aby tento zpravodaj vycházel pravidelně

Více

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * *

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * KUL TURNI, KRONIKA Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * * * 2008 Centrum sociálních služeb Kojetín organizuje pro své obyvatele na domech s pecovatelskou službou a návštevníky Klubu duchodcu

Více

S námi není nikdo sám

S námi není nikdo sám S námi není nikdo sám Zpravodaj Domu ošetřovatelské péče Home Care s.r.o. v Dolním Rychnově Poskytujeme zdravotní a sociální péči Na novoroční kavárničce tančily děti z MŠ v Březové Leden 2015 Od 1.1.2015

Více

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Pardubická 78, 533 61 Choltice Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Knihovna městyse Choltice působí jako středisková pro 6 knihoven obvodu. Jedná se o knihovny: Veselí, Turkovice, Svinčany,

Více

MUSICA PRO SANCTA CECILIA

MUSICA PRO SANCTA CECILIA PROSINEC 2009 TWO VOICES, GESHEM, BYZANTION, KATEŘINA BROŽOVÁ, JIŘÍ HOŠEK, MUSICA PRO SANCTA CECILIA, ZTRACENÁ KAPELA A PŘÁTELÉ, RUDOLF PELLAR, MUSÍ-CANTI, ZŠ U BOROVIČEK, ZŠ NA DLOUHÉM LÁNU, MŠ BENDOVA,

Více

Co je u nás nového a co chystáme

Co je u nás nového a co chystáme Zpravodaj Milí přátelé, Co je u nás nového a co chystáme čas velmi rychle plyne a další rok je za námi. Konec roku je vždy časem bilancování, nových předsevzetí a naděje, že nás a naše blízké nečeká nic

Více

A DA. DorIs ŠUMPerK. ZÁŽIteK. tanec ekologie HUDBA. semináře. tábory. středisko volného času. volný ČAs. PřÍroDA. sport. ZÁBAvA

A DA. DorIs ŠUMPerK. ZÁŽIteK. tanec ekologie HUDBA. semináře. tábory. středisko volného času. volný ČAs. PřÍroDA. sport. ZÁBAvA Komenského 810/9 787 01 www.doris.cz středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris PoČÍtAČe PřÍroDA ZÁŽIteK HUDBA ZÁBAvA semináře tanec ekologie tábory ZPĚv sport

Více

DOMOVNÍČEK. č. 2/2013. DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1

DOMOVNÍČEK. č. 2/2013. DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1 DOMOVNÍČEK č. 2/2013 DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1 Slovo ředitele Domova pro seniory Věstonická Ing. Rudolf Nytl ředitel DS Věstonická Adventní doba a vánoční svátky jsou čas klidu a pohody,

Více

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ 4. čtvrtletí 2010 Zastupitelstvo obce Oldřichovice přeje všem spoluobčanům v roce 2011 mnoho pracovních i osobních úspěchů Volby do obecního zastupitelstva Ve dnech 15.-16. října

Více

Tři královny. v Dolním Rychnově Leden 2010

Tři královny. v Dolním Rychnově Leden 2010 S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Leden 2010 Tři královny aneb Tříkrálová sbírka Nejlepší zdravotní sestrou DOP v roce 2009 byla

Více

Občasník OÚ Černava Ročník 2010 Číslo 3

Občasník OÚ Černava Ročník 2010 Číslo 3 ČERNAVAN Občasník OÚ Černava Ročník 2010 Číslo 3 ČERNAVAN ročník 2010 číslo 3 Vážení spoluobčané, chýlí se rok 2010, který byl v mnoha ohledech rokem velkých změn. Teprve budoucnost ukáže, nakolik to budou

Více

Kankán. Jak uklidnit ředitelku? Bazální stimulaci se učily i šéfky, čtěte ve zpravodaji! v Dolním Rychnově Září 2009

Kankán. Jak uklidnit ředitelku? Bazální stimulaci se učily i šéfky, čtěte ve zpravodaji! v Dolním Rychnově Září 2009 S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Září 2009 Jak uklidnit ředitelku? Bazální stimulaci se učily i šéfky, čtěte ve zpravodaji! Kankán

Více

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli,

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, KONCERT PRO ŽÁKY 5. TŘÍD ZŠ Ten vánoční čas, aneb Jak Anděl málem propadl dovolujeme si Vám nabídnout výchovné koncerty, které základní umělecká škola Bedřicha

Více

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Od začátku zimního měsíce prosince se všechny obory naší ZUŠ intenzivně připravovaly na Vánoční výstavu, která proběhla ve dnech 5. a 6. prosince 2015 a dále na

Více

Zpravodaj. Obce Rudná pod Pradědem L i s t o p a d 2017

Zpravodaj. Obce Rudná pod Pradědem L i s t o p a d 2017 Zpravodaj Výsledky voleb do Poslanecké sněmovny PČR Obce Rudná pod Pradědem L i s t o p a d 2017 Volební účast v obci byla proti volbám v r. 2013 nižší o 3,95%. Celkem volilo 172 občanů z 310 zapsaných

Více

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha leden 2013 10. ročník, č. 1 pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha Vážení a milí čtenáři, lednové

Více

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě Závěrečná zpráva 2007/2008 ANOMALY, o.s. ŠKOLNÍ 416 TANVALD 468 41 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě, která pracovala dle pravidel

Více

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních 7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen 2019 Domov Srdce v dlaních V měsíci září narozeniny slaví: 2. září Tomašová Jana 13. září Špidlenová Jadwiga 15. září Soukupová Ludmila 16. září Polidová Alena 19.

Více

Program na leden 2012

Program na leden 2012 Program na leden 2012 Po Čt 9.1. Setkání s klienty - diskuse s p. ředitelem - od 14.00 hod. na jídelně 12. 1. Vystoupení Církevní mateřské školy z Pacova - od 13.30 hod. na společ. místnosti Pá 6.1. Mše

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Dolnobrannský zpravodaj

Dolnobrannský zpravodaj Číslo 8 Dolnobrannský zpravodaj Strana 5 Ze života školy V listopadu tohoto roku vzniklo v Dolní Branné nové občanské sdružení. Nese jméno ŠKOLÁK a jeho hlavním cílem je podporovat činnost školy, pořádat

Více

Bulletin obecně prospěšné společnosti. Zajíček na koni. Září až prosinec 2015 u Zajíčka na koni

Bulletin obecně prospěšné společnosti. Zajíček na koni. Září až prosinec 2015 u Zajíčka na koni Bulletin obecně prospěšné společnosti Zajíček na koni Září až prosinec 2015 u Zajíčka na koni www.zajiceknakoni.cz Obsah: Úvodní slovo... 3 Podzim v Bleu de Ciel... 4 KPZ nezná zimní spánek... 5 Kavárna

Více

10. Vánoční trhy na FM VŠE 2018

10. Vánoční trhy na FM VŠE 2018 Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu 10. Vánoční trhy na FM VŠE 2018 organizace FKS Autor práce: Denisa Pernicová Rok: ZS 2018 Obsah Obsah... 3 Úvod... 4 1 Program a průběh 10. Vánočních

Více

7.12. 2015 - pondělí Zdravotní cvičení pro seniory 7:45 8:45 Počítačové kurzy 9:00 12:00 Kondiční cvičení ženy 9:00 10:00

7.12. 2015 - pondělí Zdravotní cvičení pro seniory 7:45 8:45 Počítačové kurzy 9:00 12:00 Kondiční cvičení ženy 9:00 10:00 SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724-905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2013

Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2013 Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2013 ze dne: 14. prosince 2013 počet přítomných členů: 36 (viz prezenční listina) Program: 1. Zahájení 2. Zpráva o činnosti Sdružení za rok 2013 3. Zpráva

Více

Z HISTORIE OBCE - VÝROČÍ OBČANŮ

Z HISTORIE OBCE - VÝROČÍ OBČANŮ Z HISTORIE OBCE - VÝROČÍ OBČANŮ roky 1996-2014 1996 v únoru ve věku 51 let zemřel starosta obce pan Vladimír Stehlík v březnu ve věku 87 let zemřela paní Božena Pečová v dubnu slaví zlatou svatbu manželé

Více

Náš Domov 9/2016 ZÁŘÍ 2016 INFORMACE Z HLÁŠENÍ ŘEDITELKY DOMOVA

Náš Domov 9/2016 ZÁŘÍ 2016 INFORMACE Z HLÁŠENÍ ŘEDITELKY DOMOVA Náš Domov 9/2016 ZÁŘÍ 2016 INFORMACE Z HLÁŠENÍ ŘEDITELKY DOMOVA HLÁŠENÍ PROBÍHÁ VŽDY NA KONCI MĚSÍCE PROSTŘEDNICTVÍM VNITŘNÍHO TELEVIZNÍHO KANÁLU Č. 29, PŘESNÝ TERMÍN JE VYHLAŠOVÁN ROZHLASEM Zhodnocení

Více

Z HISTORIE OBCE - VÝROČÍ OBČANŮ

Z HISTORIE OBCE - VÝROČÍ OBČANŮ Z HISTORIE OBCE - VÝROČÍ OBČANŮ roky 1996-2016 1996 v únoru ve věku 51 let zemřel starosta obce pan Vladimír Stehlík v březnu ve věku 87 let zemřela paní Božena Pečová v dubnu slaví zlatou svatbu manželé

Více

Neděle Čtvrtek Galerie Modrého klíče Vás srdečně zve na tradiční setkávání v čase adventním

Neděle Čtvrtek Galerie Modrého klíče Vás srdečně zve na tradiční setkávání v čase adventním Galerie Modrého klíče Vás srdečně zve na tradiční setkávání v čase adventním Neděle 27. 11. 2016 Galerie bude otevřena od 14.00 do 17.30 hodin. Od 14.30 h jsme připravili Tvůrčí dílnu pro malé i velké:

Více

ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007

ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007 ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007 1. ÚVOD Staršovstvo sboru předkládá tuto zprávu společenství sboru. Činí tak v důvěře, že se může stát

Více

Výroční zpráva Dobrovolnické centrum Protěž, z. s.

Výroční zpráva Dobrovolnické centrum Protěž, z. s. Výroční zpráva 2015 Dobrovolnické centrum Protěž, z. s. Úvodem V roce 2015 se nám podařilo rozšířit naše aktivity o další projekt. Vedle dobrovolnického centra a stacionáře pro seniory jsme uvedli do

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 ÚNOR 2016 11.02.2016 - MASOPUST Dne 11.2.2016 v KD Muglinově byla pro seniory z domů s pečovatelskou službou a klubů důchodců připravena akce pod názvem Masopust. Akci zahájil

Více

Informační kanál obce Veselá

Informační kanál obce Veselá Informační kanál obce Veselá 1 Infokanál obce Veselá Novinky Galerie Stálé informace Vysílací schéma Galerie foto, video Novinky: Zpravodajství z obce Pozvánky Reklama Stálé informace: Kontakty Ordinace

Více

Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka...

Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka... Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka.....9 Přání...10 Vánoce jsou jedním z nejkrásnějších období roku.

Více

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: -PO-PÁ - každé ráno od 8 hod rozcvička, po rozcvičce zpěv na oddělení -PO-ČT - pracovnice soc. péče - práce s

Více

Náš Domov 21/2016. Leden 2016

Náš Domov 21/2016. Leden 2016 Náš Domov 21/2016 Leden 2016 1 Leden narozeniny budou slavit Tarantová Věra 03.01.1924 92 let Jarolímková Anežka 12.01.1929 87 let Ekr Jiří 16.01.1931 85 let Nosek Miloslav 19.01.1933 83 let Vojtěchová

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2017

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2017 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2017 LEDEN 2017 PROSINEC 2017 Počítačový kurz DPS Heřmanická, každé pondělí od 10:00 do 11:30 hodin Počítačový kurz DPS Hladnovská, každé úterý od 9:30 do 11:00 hodin Počítačový

Více

OBSAH: 1. VZNIK, ZAKLADATELÉ, POSLÁNÍ 2. PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ, KONTAKT 3. CÍLE 4. AKTIVITY V ROCE 2014 5. FINANČNÍ ZPRÁVA 6.

OBSAH: 1. VZNIK, ZAKLADATELÉ, POSLÁNÍ 2. PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ, KONTAKT 3. CÍLE 4. AKTIVITY V ROCE 2014 5. FINANČNÍ ZPRÁVA 6. VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2014 OBSAH: 1. VZNIK, ZAKLADATELÉ, POSLÁNÍ 2. PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ, KONTAKT 3. CÍLE 4. AKTIVITY V ROCE 2014 5. FINANČNÍ ZPRÁVA 6. PODĚKOVÁNÍ Výroční zpráva za rok 2014 Strana 2 (celkem

Více

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 4 / 2015

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 4 / 2015 R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 4 / 2015 Slovo úvodem Vážení spoluobčané, přinášíme Vám závěrečné číslo Rozsečského zpravodaje v roce 2015 se všemi důležitými rubrikami. V Kapitolách z regionální historie

Více

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče. v Dolním Rychnově Březen 2011

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče. v Dolním Rychnově Březen 2011 S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Březen 2011 Děttii seniiorům zpíívally ii kuchttiilly Vyhodnocenii nejjllepšíí pracovníícii Příbuzní

Více

3. číslo Zpravodaj Březen Domov. Srdce v dlaních

3. číslo Zpravodaj Březen Domov. Srdce v dlaních 3. číslo Zpravodaj Březen 2018 Domov Srdce v dlaních V měsíci dubnu narozeniny slaví: 7. dubna Dagmar Hofrichterová 9. dubna Rudolf Světlík 10. dubna Marie Pospíšilová 14. dubna Václav Slánský 15. dubna

Více

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři,

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři, Číslo 3 2015 1 Úvodem Vážení občané, vážení čtenáři, Letos se naposled setkáváme na stránkách našeho občasníku. Není to dlouho, co jsme pročítali stránky podzimního čísla a už je tady zimní vydání. Podzim

Více

Mikuláš s Březováčkem

Mikuláš s Březováčkem 2 Mikuláš s Březováčkem Kontakt s venkovním předvánočním děním nám tradičně zprostředkovala kapela Březováček. 3 Jezdí za našimi klienty již několik let. Tentokrát kapela přivezla lidové písničky, vánoční

Více

Prosinec 2011 I letos vystoupí na vánočním koncertu Chvála Bohu s Frantou Černým

Prosinec 2011 I letos vystoupí na vánočním koncertu Chvála Bohu s Frantou Černým Časopis vydávaný Obecním úřadem Javorník Prosinec 2011 I letos vystoupí na vánočním koncertu Chvála Bohu s Frantou Černým Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE Zápis z prosincového zasedání 12.12.2011 1. Určení

Více

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Mělnické kulturní PROGRAM 12/2015 Úterý 1. 12. 17.00 20.00 hodin hudební sál MKD VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Kurz výroby vánočních dekorací s lektorkami SOU Liběchov. Rezervace na tel. 606 613 406 nebo na

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. Centrum ZDISLAVA, Radnická 350 Nové Město na Moravě

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. Centrum ZDISLAVA, Radnická 350 Nové Město na Moravě VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Centrum ZDISLAVA, Radnická 350 Nové Město na Moravě Kéž v pomoci druhým nacházíme své vlastní štěstí. Milí přátelé, scházíme se na začátku nového roku, abychom zhodnotili ten minulý.

Více

Kolotoč únorových akcí Zhlédli jsme výstavu Ivy Hüttnerové na kláštereckém zámku...

Kolotoč únorových akcí Zhlédli jsme výstavu Ivy Hüttnerové na kláštereckém zámku... Kolotoč únorových akcí Zhlédli jsme výstavu Ivy Hüttnerové na kláštereckém zámku... Domov pro seniory Kadaň... společně oslavili svátek lásky, Den svatého Valentýna... Je mnoho možností, jak být prospěšný,

Více

Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein

Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein HOSPIC V MOSTĚ, O.P.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein Obecně prospěšná společnost byla založena 7.dubna 2000 a 28. července 2000 byla zapsána

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉHO CENTRA VFN

VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉHO CENTRA VFN VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉHO CENTRA VFN 2016 Dobrovolnický program ve VFN Kdo je to dobrovolník? Dobrovolníkem je člověk, který bez nároku na finanční odměnu poskytuje svůj čas, energii, vědomosti a

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Infolisty Sociální centrum Kamenná Leden 2019

Infolisty Sociální centrum Kamenná Leden 2019 Infolisty Sociální centrum Kamenná Leden 2019 Str. 1 Dětské skupiny Kamenná informují Prosinec 2018 pro nás byl velice náročný. Venku jsme otestovali první sněhovou nadílku. V prostorách dětských skupin

Více

KRONIKA PROSINEC 2014

KRONIKA PROSINEC 2014 KRONIKA PROSINEC 2014 ADVENTNÍ ČAS Adventní čas jsme rozžali symbolickým rozsvícením první svíčky na adventním věnci. Krásný věnec nám věnovala paní Šoupalová, děkujeme. MIKULÁŠ PŘIŠEL K NÁM S napětím

Více

S námi není nikdo sám

S námi není nikdo sám S námi není nikdo sám Zpravodaj Domu ošetřovatelské péče Home Care s.r.o. v Dolním Rychnově 10-11 / 2018 Radost,, Máj, Máječek... str. 13 Dále se dozvíte Klub seniorů Háječek... str. 4 Překvapení od knihovnic...

Více

IX. propagační jízda dobrovolných hasičů.

IX. propagační jízda dobrovolných hasičů. IX. propagační jízda dobrovolných hasičů. Ve dnech 27. a 28.5.2017 se uskutečnila XI. Propagační jízda hasičů. Zahájení jízdy bylo v Jáchymově v Karlovarském kraji, odkud pokračovala do Ústeckého kraje,

Více

Z kulturních a společenských akcí na Vrablovci

Z kulturních a společenských akcí na Vrablovci Z kulturních a společenských akcí na Vrablovci Příloha č. 3 kroniky obce Ludgeřovice za rok 2011 Z 3. zasedání Zastupitelstva obce Ludgeřovice Konalo se 16. března 2011 v restauraci Na Vrablovci. Přítomno

Více

Anglické divadlo (24. září 2012)

Anglické divadlo (24. září 2012) Anglické divadlo (24. září 2012) Jackie and the Giant (1. stupeň) Napínavý příběh o malé dívce Jackie, která prchá před zlým obrem a na své cestě se setkává s obrem hodným, který jí může pomoci. V obřím

Více

Poezie. Vám všem přeje Jaromír Novák

Poezie. Vám všem přeje Jaromír Novák č. 2/2012 Vážení a milí přátelé, rtuť teploměru, příjemné sluníčko i zpěv ptáků hlásí, že přichází dlouho očekávané a pro většinu z nás nejkrásnější roční období. Je to i čas pro vydání jarního čísla našeho

Více

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá Datum Čas Název akce Místo konání sobota 1.12. 15.00-18.00 Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček aneb VELKÝ POHÁDKOVÝ MEJDAN Vánoční dílny neděle 2.12. 09.00-18.00 Advent na náměstí - Reprodukovaná

Více

Vánoční besídka IV. A

Vánoční besídka IV. A Vánoční besídka IV. A Svazek 1, Vydání 1 Prosinec 2015 Základní škola a Gymnázium Vodňany Časopis dětí ze Základní školy Bavorovská ve Vodňanech Uvnitř tohoto vydání: Nejdůležitější body: Hedvábná stezka

Více

Guťák. Prosinec 2k16. Autoři: Zdroje: František Fiala David Haluška Jan Martinek

Guťák. Prosinec 2k16. Autoři: Zdroje: František Fiala David Haluška Jan Martinek Autoři: František Fiala David Haluška Jan Martinek Prosinec 2k16 Guťák Zdroje: http://www.recepty.cz/ recept/vanilkové rohlíčky Školní fotogalerie Wikipedie inovinky.cz Google obrázky Obsah: Vtip: Co nás

Více

Koncertní prosinec ŽPS

Koncertní prosinec ŽPS Koncertní prosinec ŽPS Ženský pěvecký sbor v prosinci nezahálel. 7.1 2. jsme přijaly pozvání zábřežského sboru Slavice. Společně jsme vystupovaly na prvním adventním koncertu v galerii Tunklův dvorec v

Více

Zpravodaj obce Řepice

Zpravodaj obce Řepice Zpravodaj obce Řepice Ročník XVI číslo 12 prosinec 2018 Veras Obsah zpravodaje: Obecní úřad informuje Společenská rubrika Ostatní Obecní úřad informuje Vážení spoluobčané, další kalendářní rok je za námi.

Více

Mateřské centrum PERMONÍČEK VÝROČNÍ ZPRÁVA 2006 Mateřské centrum Permoníček, o. s. JÍLOVÉ U PRAHY ČLEN SÍTĚ MC V ČR www.mcpermonicek.cz permonicek@mcpermonicek.cz Obsah výroční zprávy: 1) Idea, poslání,

Více

Příprava na Vánoce. Mikuláš

Příprava na Vánoce. Mikuláš Příprava na Vánoce Advent Advent je začátek liturgického roku, období čtyř neděl před vánočními svátky. Je to doba radostného očekávání příchodu Spasitele, duchovní přípravy na Vánoce, doba rozjímání a

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2014

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2014 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2014 15. 2. a 26. 2. 2014 TVOŘIVÉ ODPOLEDNE PRO SENIORY Pro seniory DPS Hladnovská, Ostrava Muglinov a DPS Heřmanická, Slezská Ostrava jsme přichystali tvořivé odpoledne, ve kterém

Více

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během prosince a plán akcí na leden 2015.

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během prosince a plán akcí na leden 2015. Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během prosince a plán akcí na leden 2015. Informace www.gtmskola.cz Spolupráce s Diakonií ČCE a Kmotrovstvím Vážení rodiče,

Více

Čí je to miminko? Čtěte ve zpravodaji! v Dolním Rychnově Srpen 2009. Autorka motta firmy a názvu zpravodaje je u nás 10 let

Čí je to miminko? Čtěte ve zpravodaji! v Dolním Rychnově Srpen 2009. Autorka motta firmy a názvu zpravodaje je u nás 10 let S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Srpen 2009 Autorka motta firmy a názvu zpravodaje je u nás 10 let Čí je to miminko? Čtěte ve zpravodaji!

Více

PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU

PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU PROSINEC 2012 v 10 hodin MIKULÁŠSKÝ BĚH Běžecké sdružení Liga 2000 v Kamenici nad Lipou Vás zve na tradiční běh, který bude zahájen před sportovní

Více

Leden 2014. Únor 2014. Březen 2014

Leden 2014. Únor 2014. Březen 2014 Leden 2014 To bylo těšení na vánoce a už jsou za námi. Všichni jsme dostali nějaký dárek. Někteří byli navštívit své rodiny. Uteklo to velice rychle a je tady nový rok 2014. Přejeme si, aby byl příjemný

Více

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008-2009 Základní škola Vidlatá Seč 1. Charakteristika školy Základní škola Vidlatá Seč Příspěvková organizace Zřizovatel: Obecní úřad Vidlatá Seč Ředitelka školy: Mgr.Věra Rejsová E-mail:

Více

Studentka a její pes mezi seniory. v Dolním Rychnově Duben 2009. Léčebnu čeká přestavba

Studentka a její pes mezi seniory. v Dolním Rychnově Duben 2009. Léčebnu čeká přestavba S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Duben 2009 Léčebnu čeká přestavba Dům ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově projde částečnou přestavbou.

Více

1. Charakteristika školy

1. Charakteristika školy 2 Obsah 1. Charakteristika školy str. 3 2. Vzdělávací programy školy str. 4 3. Údaje o zaměstnancích školy str. 5 6 4. Přijímání žáků do ZUŠ str. 7 5. Údaje o zařazování žáků str. 8 9 6. Příspěvek na provoz

Více

Co leden sněhem popráší, to únor s vichrem odnáší. Hojný sníh v lednu, málo vody v dubnu. Leden studený, duben zelený.

Co leden sněhem popráší, to únor s vichrem odnáší. Hojný sníh v lednu, málo vody v dubnu. Leden studený, duben zelený. JITŘENKA Leden 2017 Co leden sněhem popráší, to únor s vichrem odnáší. Hojný sníh v lednu, málo vody v dubnu. Leden studený, duben zelený. Když není konec ledna studený, únor to dvakrát nahradí. Lednový

Více

OBČASNÍK. OBECNÍHO ÚŘADU RÁJEC č. 1/2015

OBČASNÍK. OBECNÍHO ÚŘADU RÁJEC č. 1/2015 OBČASNÍK OBECNÍHO ÚŘADU RÁJEC č. 1/2015 Vážení občané, po delší odmlce se Vám opět dostává do rukou letošní první a poslední číslo Občasníku plné zajímavých informací. Toto číslo shrnuje dění v obci od

Více

V rámci komunitní práce na ulici U Cukrovaru, proběhlo od počátku letošního roku již několik akcí.

V rámci komunitní práce na ulici U Cukrovaru, proběhlo od počátku letošního roku již několik akcí. V rámci komunitní práce na ulici U Cukrovaru, proběhlo od počátku letošního roku již několik akcí. Tvořivé dílny a výlety pro rodiče s dětmi Pravidelností se staly tvořivé dílny pro maminky s dětmi do

Více

Vánoční projekt první a osmá třída

Vánoční projekt první a osmá třída Jiří Nenáhlo Zdeněk Kubík Lukáš Kubík Adam Borek David Vošický Zdobil L. Kubík Naše skupina: Vojtěch Paťha Ondřej Dvořák Štěpán Fiala Tomáš Slunečko Jan Vít Program: 1. hodina: Seznámili jsme se a povídali

Více

Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem

Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Publikováno na Prima Nápady (http://napady.iprima.cz) Domů > Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Hrady i zámky se obvykle v zimním čase

Více

BRUSINKY ZIMA Autor: David

BRUSINKY ZIMA Autor: David ZIMA 2016 Autor: David Zimní Brusinky jsou tu a s nimi tato témata: Vítáme Vás Jak se nám povedla besídka Reportáž z flétniček Vánoční trhy v Brně Dárek, který mě nejvíc potěšil Zimní pohádka Soutěž Jménem

Více

PARTNER DĚKUJEME VŠEM ZA PODPORU! ADVENT PLNÝ KŘÍDLENÍ 2017

PARTNER DĚKUJEME VŠEM ZA PODPORU! ADVENT PLNÝ KŘÍDLENÍ 2017 www.adventplnykridleni.cz facebook / křídlení nadační fond FOTOKNIHA 2017 Projekt má silný emoční náboj, je v něm uloženo mnoho dobrého. Sjednocuje zvláštně lidi, vytváří síť dobrovolníků a propojuje subjekty

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz KLUBY ZDRAVÍ

Více

Výroční zpráva. Občanské sdružení PROHANDICAP. Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte.

Výroční zpráva. Občanské sdružení PROHANDICAP. Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte. Výroční zpráva 2014 Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte. Dalajláma Občanské sdružení PROHANDICAP Telefon: 474 653 502 U Dubu 1562 431 11 Jirkov

Více

Tipy na slavení Vánoc s dětmi Ráchel Bícová

Tipy na slavení Vánoc s dětmi Ráchel Bícová Tipy na slavení Vánoc s dětmi Ráchel Bícová Zaměřte pozornost dítěte na Ježíše a rodinu Vyrobte dětem adventní kalendář s biblickými verši (ze Starého i Nového zákona vztahující se k narození Pána Ježíše)

Více

Domov Pod Lipami Smečno. Zámecké listy

Domov Pod Lipami Smečno. Zámecké listy Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 10. únor 2011 Zámecké listy Smečenské církevní památky Renesanční kostel Nejsvětější Trojice spolu s farou a smečenským zámkem tvoří velmi působivé

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 Aprílový rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, duben 2005 Podzimní rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, říjen 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým

Více