Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download ""

Transkript

1 Mateřské centrum PERMONÍČEK VÝROČNÍ ZPRÁVA 2006 Mateřské centrum Permoníček, o. s. JÍLOVÉ U PRAHY ČLEN SÍTĚ MC V ČR permonicek@mcpermonicek.cz

2 Obsah výroční zprávy: 1) Idea, poslání, důvod existence a cíle Mateřského centra Permoníček 2) Činnost v roce ) Jak hospodaříme? 4) Orgány organizace 5) Kontaktní a identifikační data 6) Poděkování

3 1 ) Idea, poslání, důvod existence a cíle Mateřského centra Permoníček: Vytvoření místa pro setkávání rodičů a dětí. Děti se zde seznamují s kolektivem, poznávají nové kamarády a mohou se zapojit se do různých aktivit. Permoníčkova herna je otevřena pro každého děti, rodiče, prarodiče, přátele Především je určena maminkám (i těm nastávajícím) s malými dětmi od narození do asi 6 let. Svojí činností přispívá k rozvoji města Jílové u Prahy a jeho okolí a snaží se být jeho nedílnou součástí. Řeší otázku sociální izolace rodičů na mateřské a rodičovské dovolené. Funguje na principu svépomoci a na dobrovolné práci těch, kdo se v něm setkávají. Cíl: Chceme i nadále v naší práci pokračovat a rozvíjet myšlenku Sítě MC v ČR, která letos slaví 15 let. 2 ) Činnost v roce 2006 Především to byl první rok existence našeho MC, snažili jsme se aplikovat zkušenosti a rady, které jsme poprvé získali na semináři Sítě MC, jehož název Jak začít?, jakoby symbolizoval počátky vzniku myšlenky a její realizace, která se vine jako nit Ariadnina, až do stávající podoby MC.

4 Ve Starých řeckých pověstech je psáno, že cesta hrdinů nemá konec, vydali jsme se i my za dobrodružstvím. V lednu, krátce po registraci na MV ČR a začlenění do Sítě MC, nám byly poskytnuty prozatímní prostory v Kulturním a informačním centru Jílové. Zde se začaly scházet maminky s dětmi a herna probíhala každý čtvrtek v rozmezí 2 hodin. Díky výborné spolupráci s místním zastupitelstvem jsme v květnu získali vlastní prostory v budově ZUŠ na Masarykově nám. 195, které se po menší rekonstrukci, proměnily v útulnou hernu. Slavnostní otevření nové herny proběhlo během městských oslav 16. září 2006, v rámci Dnů evropského dědictví. V tento den jsme uspořádali den otevřených dveří, spojený se soutěžemi pro děti na nádvoří muzea. Po slavnostním otevření byl zahájen celotýdenní provoz, od září do června. Svým pravidelným programem i jednorázovými akcemi jsme oslovili rodiny s dětmi a svou činností se MC stalo součástí občanského života města a vyhledávaným místem. Zájem o probíhající kurzy byl tak veliký, že nabídka byla ve 2. pololetí rozšířena o další dva. Informace o pravidelném programu naleznete dále ve výroční zprávě. Kromě pravidelného programu jsme pořádali i různé jednorázové akce, jejichž cílem bylo poučit, pobavit, zajistit finanční prostředky na provoz nebo prostě jen potěšit. První takovou akcí byl Dětský karneval, který probíhal ve spolupráci s o. s. Dětem. První samostatnou akcí byl Velikonoční Předváděcí den v Regionálním muzeu Jílové, kde nám byl díky laskavému přístupu paní ředitelky poskytnut prostor pro prodej výrobků maminek z Mateřského centra i pro výtvarnou dílnu pro malé návštěvníky muzea. Pro velký úspěch jsme se zúčastnili i vánoční obdoby této akce. Výstava dětských kreseb ve Svatováclavské kapli proběhla ve spolupráci s Okrašlovacím spolkem. Velký ohlas měla i oslava Dětského dne, Drakiáda, Svatomartinské oslavy - lampiónový průvod, Mikulášská atd. Mezi oblíbené patřila také burza dětského oblečení a kojeneckých potřeb, pořádaná dvakrát ročně. Zrovna tak úspěšné jsou přednášky, např. Beseda o dulách a kurzy, např. Kurz masáží dětí a kojenců, Kurz vázání šátků. Souhrnný přehled jednorázových aktivit viz text dále v této výroční zprávě. V roce 2006 byl MC předán certifikát Společnost přátelská rodině, v rámci konání VH Sítě MC v Litomyšli. V tomto roce jsme také požádali o dotace k zajištění financování provozu mateřského centra, více viz text v sekci Jak hospodaříme?.

5 Pravidelný program v 1. pololetí 2006/2007 Den Čas Lektor Kroužek Náplň Pondělí S. Vlasáková Zlatíčka cvičení pro děti 1,5-3 roky S. Vlasáková Zlatíčka cvičení pro děti 1,5-3 roky P. Ročárková Šikulkov veselé učení a hraní pro děti 4-6 let, bez rodičů S. Vlasáková Body fit cvičení pro ženy Úterý Herna volná zábava dětí a maminek K. Škarková Taneční kroužek základy tance pro děti od 3 let, bez rodičů H. Zápotocká Dílnička pro výtvarné hrátky pro děti od 1,5 nejmenší roku Středa V. Švábová Zlatíčka s Aj cvičení pro děti 1,5-3 roky S. Vlasáková Zlatíčka cvičení pro děti 1,5-3 roky E. Hovorková/ Těhulky Cvičení pro těhotné/ příprava I. Placerová Cvičení/Besedy nejen na porod S. Vlasáková AJ pro začátečníky Podle učebnice Life lines S. Vlasáková Body fit cvičení pro ženy Čtvrtek Herna pro miminka volná zábava dětí a maminek Herna volná zábava dětí a maminek Pátek Jednorázové akce - přednášky, kurzy, dílničky, apod. Zlatíčka - cvičení s písničkami a básničkami, za doprovodu rodiče, 14 lekcí. Šikulkov - veselé učení a hraní pro předškoláky, bez rodičů, 10 lekcí. Taneční kroužek základy výrazového tance - klasika, lidovky, 14 lekcí. Zlatíčka s angličtinou cvičení s písničkami a básničkami v ČJ a AJ, za doprovodu rodiče, 14 lekcí.

6 Dílnička pro nejmenší výtvarná dílna - různé techniky, za doprovodu rodiče, 14 lekcí. Body fit cvičení pro ženy pod vedením fyzioterapeutky, 14 lekcí. AJ pro začátečníky nejen pro maminky na MD, dle učebnice Life lines - elementary, 14 lekcí. Cvičení pro těhotné - pod vedením fyzioterapeutky Evy Hovorkové. Setkávání těhotných výměna zkušeností a povídání na témata spojená s těhotenstvím odbornou radou vedla dula Irena Placerová. Herna Kdy: od úterý hod., čtvrtek hod. Náplň: Volná zábava dětí a maminek, krátký doplňující program podle aktivity aktuální služby. Herna pro miminka Kdy: od čtvrtek hod. Náplň: Volná zábava dětí a maminek, krátký doplňující program podle aktivity aktuální služby. Souhrnný přehled jednorázových aktivit: Dětský karneval v Sokolovně Dětský karneval se uskutečnil v Sokolovně. Byl pořádaný ve spolupráci s občanským sdružením DĚTEM Předváděcí den v Muzeu Výtvarné dílničky pro nejmenší návštěvníky. Prodávané dekorace byly vyrobeny maminkami, buď doma nebo v dílně v rámci volné herny. Z výtěžku prodeje byly pokryty náklady na dílničky a částečně nákup skluzavky pro děti do herny.

7 Kurz vázání šátků na nošení dětí Lektor: Filip Kašlík, firma Vatanai. Náplň: Maminky se dozvěděly zásady nošení dětí v šátcích a vyzkoušely si vázání základních úvazů , a Kurz masáží dětí a kojenců Lektor: Hana Čečerlová. Náplň: Maminky se seznámily s technikou jemných masáží s použitím přírodních olejů a se základy aromaterapie. Kojenecké masáže pomáhají prohloubit pouto mezi maminkou a dítětem, mají zklidňující a relaxační účinky a oběma přinášejí potěšení z doteku Beseda o dulách Lektor: I. Placerová - dula ve výcviku. Náplň: Beseda se konala v rámci Světového týdne respektu k porodu. Povídání o tom, kdo to vůbec dula je a jak může maminkám v těhotenství, při porodu a v šestinedělí pomoci Oslava dne matek v sále KIC Společně jsme oslavily Den matek. Děti předaly svým maminkám kytičku, malinký dárek - citát, vylosovaný z košíčku a sladkost Burza První burza dětského oblečení, obuvi, hraček... apod se uskutečnila již v našich nových prostorách Putování za Permoníčkem Oslava Dne dětí, pro děti do 6 let. Kvůli nepřízni počasí jsme soutěže musely předčasně ukončit a i s dětmi jsme se uchýlily do naší nové herny, kde jsme čekaly na Permoníčka, který odměnil všechny vytrvalce sladkostí a omalovánkami. - léto Můj strom Výstava v kapli sv. Václava ve spolupráci s Okrašlovacím spolkem. Obrázky stromů - rukou malých Permoníčků - vytvořily děti spolu se svými maminkami v době herny.

8 Den otevřených dveří a zahájení provozu nové herny a soutěže pro nejmenší děti v rámci Městských slavnost Slavnostní zahájení provozu MC Permoníček v nově zrekonstruovaných prostorách v budově ZUŠ na Masarykově náměstí. Zahájení se zúčastnili pozvaní hosté, především zástupci města, Sítě MC v ČR a podnikatelé, kteří MC podpořili. Po Slavnostním zahájení následoval Den otevřených dveří - herna byla také otevřena i pro všechny návštěvníky Městkých slavností pořádaných v rámci Dnů Evropského dědictví zdarma. V rámci programu Městských slavností jsme pro nejmenší návštěvníky připravili několik soutěží - Běh s koníčkem, Poznávání předmětů po hmatu (poslepu), Bourání hradu. Za nasbírané body si mohly v herně vyzvednout malou odměnu Burza Podzimní burza oblečení a potřeb pro děti 0-6 let Drakiáda Společné pouštění draků u Boží skály a soutěže o ceny , 3. a Kurz masáží dětí a kojenců Lektor: Hana Čečerlová. Náplň: Maminky se seznámily s technikou jemných masáží s použitím přírodních olejů a se základy aromaterapie. Kojenecké masáže pomáhají prohloubit pouto mezi maminkou a dítětem, mají zklidňující a relaxační účinky a oběma přinášejí potěšení z doteku Svatomartinské slavnosti Svatomartinský lampionový průvod se uskutečnil po vyznačené trase v parku u muzea. Všichni účastníci Martinovy družiny obdrželi malý dárek.

9 Kurz vázání šátků na nošení dětí Lektor: Filip Kašlík, firma Vatanai. Náplň: Maminky se dozvěděly zásady nošení dětí v šátcích a vyzkoušely si vázání základních úvazů Vánoční předváděcí den s výtvarnou dílnou Zúčastnili jsme se 1. Vánočního předváděcího dne v Muzeu zlata. V muzeu jsme měli prodejní stánek s vánočními výrobky maminek z našeho MC. Za utržené peníze z prodeje jsme zakoupili pro děti do herny nové hračky. V herně MC byla otevřena Výtvarná dílnička pro všechny děti zdarma. Děti zdobily perníčky, vymalovávaly vánoční obrázky, tvořily kapra z krčeného krepáku a nebo si "jenom" hrály Mikulášská Mikulášská besídka se uskutečnila v sále Kulturního a informačního centra. Mikuláš s andělem a čertem po zásluze odměnili všechny děti.

10 3 ) Jak hospodaříme? Účetní podklady připravila Pavlína Pánková a účetnictví zpracovala Alena Doškářová. Stav pokladny k : Kč. Stav účtu u ČSOB - Poštovní spořitelny k : Kč. Rozdělení výnosů a nákladů podle jednotlivých činností: Středisko Název Výnosy Náklady Zisk/Ztráta 100 Herna Kč Kč Kč 210 Kroužky výtvarné Kč Kč Kč 220 Kroužky pohybové Kč Kč Kč 300 Jednorázové akce Kč Kč Kč 500 Dotace město Jílové Kč Kč 0 Kč 600 Dary finanční Kč 0 Kč Kč 700 Členské příspěvky Kč 0 Kč Kč 800 Úroky běžný účet 78 Kč 78 Kč 900 Režijní náklady * Kč Kč 0 Kč Kč * Režijní náklady byly poměrnou částkou rozděleny na jednotlivá střediska. Rozvaha MC Permoníček k AKTIVA PASIVA Dlouhodobý majetek 0 Kč Vlastní zdroje Krátkodobý majetek Jmění 0 Kč Zásoby 0 Kč Výsledek hospodaření Kč Pohledávky 0 Kč Finanční majetek Kč Cizí zdroje 0 Kč Jiná aktiva 0 Kč AKTIVA CELKEM Kč PASIVA CELKEM Kč

11 Chod mateřského centra byl v roce 2006 financován zejména z těchto zdrojů: v členské přípěvky, v příjmy z pravidelných aktivit ( herna, kroužky), v příjmy z jednorázových akcí ( besedy, kurzy, bazárek, předváděcí den, karneval), v finanční dary, v dotace od města Jílové u Prahy. V roce 2006 jsme se s projektem S jílovským Permoníčkem za zdravím nás a našich dětí zúčastnili grantového řízení v programu Procter & Gamble pro mateřská centra, náš projekt bohužel nebyl vybrán. V listopadu 2006 jsme požádali o poskytnutí grantu z Fondu sportu a volného času Středočeského kraje na projekt Neseďte doma - vydejte se s Permoníčkem za pohybem, zábavou i poučením. V době uzávěrky Výroční zprávy je již potvrzeno, že naše žádost byla vyřízena kladně. 4) Orgány organizace Složení představenstva v roce 2006: Veronika Olšovcová předseda představenstva Pavla Ročárková a Markéta Benešová členky představenstva Rozdělení kompetencí do 4 odvětví: Pavla Ročárková provoz herny Markéta Benešová zajištění programu Veronika Olšovcová PR, tisk, web a další Pavlína Pánková finance Po odchodu Pavly Ročárkové a Markéty Benešové k do zaměstnání, převzala za hernu odpovědnost Vlaďka Králová a za zajištění programu Helena Zápotocká. 17. ledna 2007 se uskutečnila Valná hromada, kde byly nově zvoleny: Simona Vlasáková předseda představenstva Mgr. Pavlína Pánková a Helena Zápotocká členky představenstva PR a web Veronika Olšovcová: - Vytváření webových stránek. Od ledna 2007 mají stránky nový vzhled, který připravila společnost imagic. Návštěvnost stránek MC prům. 149 osob/měsíc. - Zadávání informací o akcích na 3 informační servery. - Vyřizování korespondence se Sítí MC a zasílání informací zájemcům. - Psaní článků do novin Jílovské noviny, Jesenický kurýr, Psárský zpravodaj, Přívozský kurýr, Zvolské noviny. - Tvorba a distribuce letáků - Vedení kroniky - Předání dárku a letáku na vítání občánků na Jílovské radnici. - Rozesílání novoročenek a PF členům MC a sponzorům.

12 Herna: Pavla Ročárková 1. pololetí 2006 pravidelné čtvrteční herny sál Kulturního a informačního centra v Jílovém, od do celkem 16 heren. Průměrná návštěvnost 12 matek 16 dětí. Vlaďka Králová 2. pololetí 2006 pravidelné úterní a čtvrteční herny v MC průměrná návštěvnost 10 matek 16 dětí. Dovybavení herny novými hračkami a její zútulňování. V roce 2006 navštívilo hernu MC Permoníček celkem 605 dětí a 495 dospělých. Pokladník Pavlína Pánková: - hospodaření MC Permoníček v roce vedení pokladny, bankovní operace - příprava účetních podkladů - příprava rozpočtu a finančních plánů - komunikace s úřady ( MÚ, FÚ) - žádosti o granty a dotace Kontrolor účtu Helena Zápotocká: - kontrola hospodaření občanského sdružení

13 5) Kontaktní a identifikační data (stav k ) Název: Mateřské centrum Permoníček, o. s. Sídlo: Imramovského 476, Jílové u Prahy Herna: 1. pololetí 2006 KIC Jílové 2. pololetí 2006 budova ZUŠ, Masarykovo nám. 195, Jílové u Prahy permonicek@mcpermonicek.cz web: IČO: Číslo účtu: /0300 Důležitá data týkající se MC: vznik MC a registrace na Ministerstvu vnitra jsme přijaty za členy sítě MC udělení Certifikátu Společnost přátelská rodině. - Počet přispívajících členů MC - 1. pololetí 15 členů, 2. pololetí 49 členů. Spolupráce se sítí MC v ČR: účast na semináři Jak začít a Efektivní řízení organizace účast na Valné hromadě Sítě MC Simona Vlasáková kandidovala a byla zvolena do Dozorčí rady Sítě MC v ČR. 6) Poděkování Čestné členství bylo uděleno panu Jiřímu Vlasákovi, z firmy Storeal, spol. s. r. o. Poděkování patří všem ochotným a aktivním maminkám, které dobrovolně zajišťují chod MC, bez nichž nelze naši činnost rozvíjet dál: Za služby v herně Markétě Badové, Evě Behr, Ivaně Čtyřoké, Evě Hovorkové, Miladě Janouškové, Vlaďce Králové, Martině Křtěnové, Veronice Olšovcové, Pavlíně Pánkové, Ireně Placerové, Pavle Ročárkové, Simoně Vlasákové, Lucii Záhorové, Heleně Zápotocké. Za služby v herně pro miminka Gabriele Richterové, Heleně Sloukové, Jindře Stachurové, Pavle Staňkové, Evě Šedivkové, Jitce Venturové. Za vedení kurzů a kroužků: Zlatíčka, AJ pro začátečníky a Body fit program vedla a vyučovala Simona Vlasáková. Šikulkov program vedla Pavla Ročárková. Taneční kroužek program vedla K. Škarková. Dílnička pro nejmenší program vedla Helena Zápotocká. Zlatíčka s angličtinou program vedla a vyučovala Veronika Švábová. Cvičení pro těhotné - vedla Eva Hovorková. Setkávání těhotných vedla Irena Placerová.

14 Za podporu: a pochopení našim drahým manželům a rodinám, bývalé starostce paní Květě Halanové a současnému starostovi panu Ladislavu Čmelíkovi a městské radě v Jílovém u Prahy Síti mateřských center v ČR především Rut Kolínské Sponzorům za provoz a vybavení našeho centra svými věcnými nebo finančními dary: Město Jílové u Prahy Petr Beneš Hochtief První jílovská, a.s. Prodej instalačních potřeb, Zd. Zvířecí, Pražská 31, Jílové u Prahy Galanterie Lenka Dvořáková, Masarykovo nám., Jílové u Prahy Hodinářství Kolinger, Jílové u Prahy Eva Kováčová s rodinou, Jílové u Prahy Vladimíra Králová s rodinou, Jílové u Prahy Martina Křtěnová s rodinou, Nechánice MŠ Tyršova, Jílové u Prahy rodina Nových, Strakonice Pavlína Pánková s rodinou, Jílové u Prahy obec Petrov manželé Pražákovi Petra Puncmanová s rodinou, Jílové u Prahy Pavla Ročárková s rodinou, Jílové u Prahy Eva Šedivková s rodinou, Jílové u Prahy Lucie Záhorová s rodinou, Studené Helena Zápotocká s rodinou, Libeř ZŠ a MŠ, Pod školkou 493, Jílové u Prahy Za provoz centra: Stáňa Babczynská s rodinou, Obora Markéta Benešová s rodinou, Petrov Drogerie MILENA, Jana Loužecká, Jílové u Prahy Marta Kučerová s rodinou, Jílové u Prahy Papírnictví Eva Dupalová, Jílové u Prahy Veronika Olšovcová s rodinou, Jílové u Prahy Gabriela Richterová s rodinou, Jílové u Prahy

15 Web a tiskové služby: imagic Tiskárna PEMA Za propagaci: Jílovské noviny Jesenický kurýr Psárský zpravodaj Přívozský kurýr MF DNES Rozkvět (Dolní Břežany) Zvolské noviny V naší činnosti nám významně pomohli: Naše rodiny Město Jílové u Prahy ZŠ Jílové u Prahy, Komenského 365, Jílové u Prahy Kulturní a informační centrum Jílové u Prahy Regionální muzeum v Jílovém u Prahy Síť mateřských center v ČR Slavnostní zahájení a den otevřených dveří, podpořili: BENEA, s. r. o. Dana Fialová a kolektiv prodavaček z prodejny BENEA, Jílové u Prahy MAFRA, a. s., vydavatel deníku MF DNES Papírnictví - Hračky, Pražská, Jílové u Prahy Řeznictví a uzenářství Tintěra, Jílové u Prahy TV Jetix Děkujeme všem sponzorům za finanční, materiální i morální podporu našeho Mateřského centra Permoníček, a také maminkám a jejich rodinám, za dobrovolnou pomoc při vzniku a provozu Mateřského centra Permoníček. Výroční zpráva Mateřského centra PERMONÍČEK, o. s., rok 2006 Zpracovala: Gabriela Richterová a Simona Vlasáková, Korektury: Pavlína Pánková, Jitka Venturová, Helena Zápotocká, Graficky upravila: Gabriela Richterová, Fotografie: Archiv MC Permoníček Vytiskla: Tiskárna PEMA Vydáno v dubnu 2007.

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 Výroční zpráva za rok 2015 1 Slovo úvodem Rok 2015 byl druhým rokem, který jsme trávili v nových prostorech. Veřejnost si k nám opět našla cestu a díky přednáškové činnosti, nabídce cvičení a dalším aktivitám

Více

Občanské sdružení OÁZA Mníšek pod Brdy Výroční zpráva 2012

Občanské sdružení OÁZA Mníšek pod Brdy Výroční zpráva 2012 Občanské sdružení OÁZA Mníšek pod Brdy Výroční zpráva 2012 V devátém roce své existence procházelo naše občanské sdružení generační obměnou, přičemž nadále nabízelo obyvatelům Mníšku a okolí zajímavé akce

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. Občanské sdružení MATEŘSKÉ CENTRUM MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. Občanské sdružení MATEŘSKÉ CENTRUM MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Občanské sdružení MATEŘSKÉ CENTRUM MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 Obsah Obsah.1 Poděkování...2 Kontakty. 3 Mateřské centrum - cíle a poslání.....4

Více

Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov Výroční zpráva 2010

Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov Výroční zpráva 2010 občanské sdružení Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov Výroční zpráva 2010 Vážené dámy, vážení pánové, přátelé, když se v horkém létě potřebujeme osvěžit, můžeme se třeba zakousnout do melounu. Poznat

Více

Občanské sdružení DOKOLEČKA Centrum pro rodinu Člen Sítě mateřských center VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2011 www.dokolecka.cz dokolecka@doubravcice.cz tel. 724 689 786 2 Obsah O nás..4 Základní údaje o sdružení;

Více

Prvním impulsem k založení MCM v Hejnicích, byla osobní zkušenost v MC Macef ve Frýdlantě v Čechách.

Prvním impulsem k založení MCM v Hejnicích, byla osobní zkušenost v MC Macef ve Frýdlantě v Čechách. 1. Kdo jsme Mateřské centrum Mateřídouška je zaregistrované na Ministerstvu vnitra České republiky dne 4. 4. 2003. Jde o dobrovolnou neziskovou organizaci, která si klade za cíl vybudovat a provozovat

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 2013 místo pro nás a naše děti VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 2013 LOMNICKÉ KLUBÍČKO, O. S. SLOVO ÚVODEM S radostí Vám předkládám první výroční zprávu našeho sdružení. Rok a půl, co uběhl od začátku myšlenky na rodinné

Více

Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. Registrace MV ČR č.j. VS/1-1/77861/09-R zde dne 7.12.2009

Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. Registrace MV ČR č.j. VS/1-1/77861/09-R zde dne 7.12.2009 Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. U Jordánka 14, 682 01 Vyškov IČ 22825355 Výroční zpráva za rok 2014 Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. Registrace MV ČR č.j. VS/1-1/77861/09-R zde dne 7.12.2009 U Jordánka

Více

Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s.

Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s. Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s. Obsah: ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDKYNĚ SPOLKU... 3 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SPOLKU... 4 Rodinné centrum Petrklíč o.s. provozuje:... 4 MIMOŘÁDNÉ AKCE PETRKLÍČE

Více

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě Závěrečná zpráva 2007/2008 ANOMALY, o.s. ŠKOLNÍ 416 TANVALD 468 41 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě, která pracovala dle pravidel

Více

Výroční zpráva o hospodaření za školní rok 2013/2014

Výroční zpráva o hospodaření za školní rok 2013/2014 Občanské sdružení Mateřídouška Ostrava - Zábřeh Za Školou 2851/1, 700 30 Ostrava - Zábřeh Výroční zpráva o hospodaření za školní rok 2013/2014 I. Obecné informace Název občanského sdružení: Občanské sdružení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Občanské sdružení Mateřské centrum MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Občanské sdružení Mateřské centrum MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Občanské sdružení Mateřské centrum MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 OBSAH 3 - Mateřské centrum - právní postavení sdružení, jeho cíle a poslání

Více

Spolek Vltavan v Praze

Spolek Vltavan v Praze Spolek Vltavan v Praze Výroční zpráva 2014 Spolek Vltavan v Praze IČ 005 52 429 Výroční zpráva 2014 Spolek Vltavan v Praze Výroční zpráva 1 z 9 Spolek Vltavan v Praze občanské sdružení, registrovaný MV

Více

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Poslání MC Domeček Posláním a cílem MC Domeček je odstranění izolace rodičů na mateřské dovolené a její zpestření, usnadnění jejich návratu zpět do zaměstnání a

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014 Kontaktní a identifikační údaje Název: Rodinné centrum Bysteráček Sídlo: náměstí Na Podkově 68, Bystré, 56992 Kontakt: Mgr. Lucie

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanské sdružení MATEŘSKÉ CENTRUM MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanské sdružení MATEŘSKÉ CENTRUM MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Občanské sdružení MATEŘSKÉ CENTRUM MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 Obsah Obsah.1 Poděkování...2 Kontakty. 3 Mateřské centrum - cíle a poslání.....4

Více

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 Výroční zpráva za rok 2015 Obsah 1. Úvodní slovo...3 2. Základní údaje... 4 3. Členové spolku ke dni registrace... 4 4. Kontaktní informace...4 5. Logo...5 6. Účel spolku...5 7. Patron spolku...5 8. Charakteristika

Více

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008-2009 Základní škola Vidlatá Seč 1. Charakteristika školy Základní škola Vidlatá Seč Příspěvková organizace Zřizovatel: Obecní úřad Vidlatá Seč Ředitelka školy: Mgr.Věra Rejsová E-mail:

Více

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 O NÁS Naše cíle a poslání poskytovat rodinám podporu a informace o dvojčatech a vícerčatech, např. o jejich vývoji a

Více

Mateřské centrum Na zámečku. Výroční zpráva. Nové Město nad Metují

Mateřské centrum Na zámečku. Výroční zpráva. Nové Město nad Metují Mateřské centrum Na zámečku Výroční zpráva 2012 Nové Město nad Metují Obsah: 1. Základní údaje 2. Naše poslání a činnost 3. Činnost v průběhu roku a) pravidelná b) mimořádné akce 4. Spolupráce 5. Výhled

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Nový školní rok byl slavnostně zahájen 3.září. Přivítali jsme 16 prvňáčků. V pátek 14. září k nám zavítali herci "Divadélka pro školy" z Hradce Králové.

Více

Závěrečná zpráva 2010

Závěrečná zpráva 2010 Závěrečná zpráva 2010 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ KLUB MALÝCH DUBÁČKŮ Zpracovala: Ing. Irena Žalovičová www.kmd.estranky.cz klub.dubacku@email.cz Obsah Poslání a cíle organizace... 3 Z historie... 3 Činnost v roce

Více

Výro č ní zpráva 2009

Výro č ní zpráva 2009 Výroční zpráva 2009 OBSAH 1. Úvodní slovo 2. Lidé v občanském sdružení TIŠICKÉ KLUBko 3. Důležité události v historii 4. Akce v roce 2009 5. Finanční zpráva o hospodaření za rok 2009 6. Plány pro rok 2010

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. roku 2010. (o činnosti a hospodaření)

VÝROČNÍ ZPRÁVA. roku 2010. (o činnosti a hospodaření) ČESKÝ MERÁN, obecně prospěšná společnost Vítkovo nám. 69 257 92 Sedlec-Prčice 2 IČ: 26 45 84 20 VÝROČNÍ ZPRÁVA (o činnosti a hospodaření) roku 2010 Obsah: Přehled činností vykonávaných v roce 2010 Obecné

Více

Drţitel statutu organizace uznané MPSV pro činnosti v oblasti prorodinných aktivit na rok 2010-2012.

Drţitel statutu organizace uznané MPSV pro činnosti v oblasti prorodinných aktivit na rok 2010-2012. Člen Sítě MC Drţitel ocenění Společnost přátelská rodině Drţitel statutu organizace uznané MPSV pro činnosti v oblasti prorodinných aktivit na rok 2010-2012. ÚVODNÍ SLOVO Uplynulý rok nám dal v Náruči

Více

EDIČNÍ ČINNOST OBCE LIPTÁL

EDIČNÍ ČINNOST OBCE LIPTÁL EDIČNÍ ČINNOST OBCE LIPTÁL V roce 1994 vydal Obecní úřad v Liptále knihu Liptál s podtitulem Kapitoly z historie obce na Valašsku Její autor PhDr. Ladislav Baletka zde zachytil dějiny obce od jejího vzniku

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

Výroční zpráva za rok 2014. Akademie nadání ANA

Výroční zpráva za rok 2014. Akademie nadání ANA Výroční zpráva za rok 2014 Akademie nadání ANA Zpráva o činnosti za rok 2014 (dále jen ANA ) byla jako občanské sdružení registrována Ministerstvem vnitra ČR dne 21.12.2009 pod č.j. VS/1-1/78058/09-R a

Více

PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ

PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Organizace školního roku Období školního vyučování ve školním roce 2014/2015 začne v pondělí 1. září 2014. Vyučování bude v prvním pololetí ukončeno ve čtvrtek

Více

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři,

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři, 1/2014 Vážení čtenáři, vítám Vás u prvního letošního čísla našeho Zpravodaje, kterým se Vám snažíme již čtvrtým rokem přinášet informace o dění v obci i místních spolcích. V letošním roce nás kromě jiného

Více

Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov. občanské sdružení. Výroční zpráva 2009

Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov. občanské sdružení. Výroční zpráva 2009 Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov občanské sdružení Výroční zpráva 2009 Úvodní slovo Vážené dámy, vážení pánové, přátelé, dovolte, abych vám předložil výroční zprávu naší organizace za rok 2009.

Více

Pozvánka na Slavětínskou pouť

Pozvánka na Slavětínskou pouť Slavětínský zpravodaj místní zpravodaj obce slavětín 2/2015 4/2010 (duben, květen, červen) Pozvánka na Slavětínskou pouť vážení spoluobčané, silvestrovský večer definitivně ukončil rok 2010 a půlnoční

Více

STANOVY Spolek Mateřské centrum Andílci, z. s.

STANOVY Spolek Mateřské centrum Andílci, z. s. STANOVY Spolek Mateřské centrum Andílci, z. s. ČLÁNEK I. Název a sídlo spolku Název spolku: Mateřské centrum Andílci, z. s. Zkrácený název: MC Andílci, z. s. Sídlo spolku: 1. máje 610, 675 55 Hrotovice

Více

Základní informace. Statutární orgán sdružení: Subjekt:

Základní informace. Statutární orgán sdružení: Subjekt: Výroční zpráva 2009 Základní informace Subjekt: PROFICIO, o.s. Právní forma: občanské sdružení Adresa sdružení: 742 65 Rybí 231 Kontaktní adresa: Máchova 30, 742 65 Nový Jičín (vedle MEDcentra) Registrace

Více

Vážení spoluobčané, chalupáři a přátelé Studeného a Petrovy Lhoty,

Vážení spoluobčané, chalupáři a přátelé Studeného a Petrovy Lhoty, březen 2007 číslo: 2 Vážení spoluobčané, chalupáři a přátelé Studeného a Petrovy Lhoty, jelikož odezvy, které jsme zaznamenali na náš první Studenský občasník, byly kladné, máme tu pro Vás druhé vydání,

Více

1. Úvod Během letošního roku prošla Oblastní charita Jilemnice (dále jen charita ) několika proměnami. Významnou proměnou prošel zejména humanitární

1. Úvod Během letošního roku prošla Oblastní charita Jilemnice (dále jen charita ) několika proměnami. Významnou proměnou prošel zejména humanitární OBLASTNÍ CHARITA JILEMNICE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 1. Úvod Během letošního roku prošla Oblastní charita Jilemnice (dále jen charita ) několika proměnami. Významnou proměnou prošel zejména humanitární sklad,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Centrum pro manželství a rodinu, o. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Centrum pro manželství a rodinu, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Centrum pro manželství a rodinu, o. s. ÚVODNÍ SLOVO Pro druhý rok činnosti našeho sdružení byly typické dvě protichůdné skutečnosti. Na jednu stranu jsme prožívali velký rozvoj, např.

Více

Výroční. zpráva. Obsah. občanského sdružení Otevřené Úvaly. Základní informace o sdružení. Teze sdružení. Informace o činnosti v roce 2009

Výroční. zpráva. Obsah. občanského sdružení Otevřené Úvaly. Základní informace o sdružení. Teze sdružení. Informace o činnosti v roce 2009 Obsah Výroční Základní informace o sdružení Teze sdružení Informace o činnosti v roce 2009 Bilance činnosti v roce 2009 zpráva Projekt časopis Otevřené Úvaly Projekt zelené Slovany Záchrana sochy sv. Jana

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. Vzdělávací centrum Turnov, o. p. s. Jana Palacha 804 511 01 Turnov IČ 260 04 674

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. Vzdělávací centrum Turnov, o. p. s. Jana Palacha 804 511 01 Turnov IČ 260 04 674 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Vzdělávací centrum Turnov, o. p. s. Jana Palacha 804 511 01 Turnov IČ 260 04 674 Hlavní cíle a oblasti činnosti v roce 2011 rozšiřování a zkvalitňování vzdělávací nabídky projektová

Více

Poslání AMA. Výroční zpráva 2012

Poslání AMA. Výroční zpráva 2012 Poslání AMA Ing. Irena Zemánková, CSc. 1. 2. 2013 2 POSLÁNÍ Posláním sdružení je: podpora zvyšování profesní kvalifikace pracovníků neziskového sektoru a dalších odborníků formou vzdělávacích programů

Více

Výroční zpráva za rok 2009

Výroční zpráva za rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 Český svaz žen, základní organizace Jámy Dětský karneval Muzikál Carmen Fond Vysočiny Pálení čarodějnic Sousedské posezení Cvičení 120. výročí SDH Jámy Dětský den Drakiáda Úklid

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007. Mateřské centrum MaMiMa- Maminky-Miminka a Nápady,o.s. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007. Mateřské centrum MaMiMa- Maminky-Miminka a Nápady,o.s. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 - 1 - VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 Mateřské centrum MaMiMa- Maminky-Miminka a Nápady,o.s. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 Poděkování Za podporu a spolupráci Našim manželům a partnerům ZŠ a MŠ v Polici nad

Více

MATEŘSKÉ CENTRUM. RÁKOSNÍČEK, o.s.

MATEŘSKÉ CENTRUM. RÁKOSNÍČEK, o.s. MATEŘSKÉ CENTRUM RÁKOSNÍČEK, o.s. Výroční zpráva 2011 OBSAH: 1. Historie a představení MC Rákosníček,o.s. 2. Rok 2011 3. Orgány sdružení, zaměstnanci 4. Programová nabídka 5. Akce pro celou rodinu 6. Vzdělávací

Více

IČO: 49545957 Účet: 441663379/0800 u České spořitelny, a.s. ve Zruči nad Sázavou

IČO: 49545957 Účet: 441663379/0800 u České spořitelny, a.s. ve Zruči nad Sázavou Název: Občanské sdružení ŽIVOT 90 Zruč nad Sázavou Registrace: Ministerstvo vnitra České republiky č. VSP/1 2890/90 - R Působnost v krajích: Středočeský, Vysočina, Jihočeský, Pardubický, Liberecký Poslání

Více

Dárci: SVS, a.s., Envirocont s.r.o., SČVK, a.s., SECOMSYS s.r.o., Jasmína - Hana Mašínová, Česká národní agentura Mládež a YMCA v ČR, Dieta, s.r.o.

Dárci: SVS, a.s., Envirocont s.r.o., SČVK, a.s., SECOMSYS s.r.o., Jasmína - Hana Mašínová, Česká národní agentura Mládež a YMCA v ČR, Dieta, s.r.o. SLOVO ÚVODEM Rok 2013 byl plný změn, konců a nových začátků programů a aktivit. Na postu ředitele managementu a předsedy Rady YMCA v Ústí nad Labem došlo ke změně, možná proto, aby staronový vítr a čerstvý

Více

Výroční zpráva. za rok 2008. www.kasparek-melnik.cz

Výroční zpráva. za rok 2008. www.kasparek-melnik.cz Výroční zpráva za rok 2008 www.kasparek-melnik.cz 2 Obsah MOJE CESTA DO RODINNÉ CENTRA...4 CO NABÍZÍ RC KAŠPÁREK...5 OHLÉDNUTÍ ZA UPLYNULÝM ROKEM...7 PRAVIDELNÝ PROGRAM...10 MIMOŘÁDNÍ AKCE, PŘEDNÁŠKY A

Více

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Pardubická 78, 533 61 Choltice Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Knihovna městyse Choltice působí jako středisková pro 6 knihoven obvodu. Jedná se o knihovny: Veselí, Turkovice, Svinčany,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA DĚTSKÉHO CENTRA SRDÍČKO

VÝROČNÍ ZPRÁVA DĚTSKÉHO CENTRA SRDÍČKO VÝROČNÍ ZPRÁVA DĚTSKÉHO CENTRA SRDÍČKO ZŘÍZENÉHO A PROVOZOVANÉHO NÁBOŽENSKOU OBCÍ CÍRKVE ČESKOSLOVENSKÉ HUSITSKÉ V ŽEBRÁKU ROK 2012 NÁZEV PROJEKTU ROK 2010-2015 NE DĚTEM ULICE ÚVODNÍ USTANOVENÍ 2-4 ORGANIZAČNÍHO

Více

Farní Charita Aš Výroční zpráva 2014

Farní Charita Aš Výroční zpráva 2014 Farní Charita Aš Výroční zpráva 2014 Obsah ÚVODNÍ SLOVO... 3 ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 4 POSLÁNÍ... 4 KONTAKT... 4 HOSPODAŘENÍ Rozvaha za rok 2014... 5 Výsledovka za rok 2014... 6 ZPRÁVA AUDITORA... 7 DOMOV SVATÉ

Více

Upozornění. Jazykové kurzy

Upozornění. Jazykové kurzy Upozornění Městská knihovna upozorňuje čtenáře, že v letních měsících je na obou odděleních knihovny otevřeno podle prázdninové výpůjční doby. Děkujeme a přejeme všem našim čtenářům krásné léto, příjemně

Více

Zasedání obecního zastupitelstva

Zasedání obecního zastupitelstva Zasedání obecního zastupitelstva č.32 24. 2. 2014 Usnesení: 1. Zastupitelstvo obce Kameničná schvaluje rozpočet obce Kameničná na rok 2014 ve výši 3.386.000 v části příjmové i výdajové. 2. Různé: 2.1.Zastupitelstvo

Více

Březen měsíc čtenářů (BMČ)

Březen měsíc čtenářů (BMČ) V Jičíně dne 29. února 2016 Tisková zpráva Březen měsíc čtenářů (BMČ) BMČ vyhlašuje Svaz knihovníků a informačních pracovníkům ČR a svými aktivitami se k němu každoročně hlásí více než 400 aktivních veřejných

Více

Třída 1. B. vítáme Vás. školní rok: 2013 2014

Třída 1. B. vítáme Vás. školní rok: 2013 2014 Třída 1. B vítáme Vás školní rok: 2013 2014 Do naší školičky nastoupily tři první třídy. Naše třída je 1. B. Nás prvňáčků se v 1. B sešlo 20. Z toho je 13 chlapců a 7 dívek. Učí nás paní učitelka Helena

Více

Výroční zpráva za rok 2007

Výroční zpráva za rok 2007 Agentura Free Time Jemnice, o.s. Třešňová 993 675 31 Jemnice Tel: 737925685 IČ: 27058701 DIČ: CZ 27058701 E-mail: aftjemnice@seznam.cz Web: www.aft.jemnice.cz Výroční zpráva za rok 2007 Zpracoval: Bc.

Více

zřizovatel a provozovatel Mateřského centra Milovice člen Sítě MC v ČR Výroční zpráva 2007

zřizovatel a provozovatel Mateřského centra Milovice člen Sítě MC v ČR Výroční zpráva 2007 zřizovatel a provozovatel Mateřského centra Milovice člen Sítě MC v ČR Výroční zpráva 2007 Obsah výroční zprávy občanského sdružení Maminky dětem Úvodní slovo...4 I. Informace o občanském sdružení Maminky

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ I/2016 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě

Více

O ORGANIZACI ÚVODNÍ SLOVO

O ORGANIZACI ÚVODNÍ SLOVO ÚVODNÍ SLOVO Vážení čtenáři výroční zprávy, vážení příznivci Neposedy, zvu Vás k ohlédnutí za rokem 2011. Byl to rok změn. Říká se, že lidé se nejvíce učí na základě zkušeností. Získali jsme jich mnoho.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti za rok 2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti za rok 2012 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti za rok 2012 Lidové tradice a řemesla, o. p. s. Zámecká č. p. 196, 687 24 Uherský Ostroh www.lidove-kroje.cz e-shop: www.siti-kroju.cz e-mail: remesla@ostrozsko.cz tel.: +420 572

Více

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Středisko volného času, Most, Albrechtická 414, příspěvková organizace Adresa: Albrechtická 414, 434 01 Most Telefon: 603 707 310 e-mail: program@svc-most.cz

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Registrováno u Ministerstva kultury ČR, datum evidence 1.1.2013, evidenční číslo 4-068/2013; IČO: 00445215; číslo transparentního účtu: 2400386976/2010 Fio banka, a.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Pobočka

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva za rok 2010 o.s. Sdružení pro alternativní školní a volnočasové aktivity ( SASVA ) se sídlem Praha 12, Rozvodova 39, IČ 27027422, registrovaného 24.3.2006 u MV Praha 4, Nám.hrdinů 3 pod

Více

Výroční zpráva 2009 1. Úvodní slovo KARO

Výroční zpráva 2009 1. Úvodní slovo KARO 1. Úvodní slovo Občanské sdružení KARO (Klub Aktivních ROdin) provozuje v Trutnově Mateřské centrum KAROlínka. Sídlí v budově Stacionáře pro tělesně postižené a zdravotně oslabené v ulici Náchodská. Z

Více

Výroční zpráva 2008. Občanská poradna Brno člen "Asociace občanských poraden"

Výroční zpráva 2008. Občanská poradna Brno člen Asociace občanských poraden Výroční zpráva 2008 Občanská poradna Brno člen "Asociace občanských poraden" OBSAH 1. Poslání 2. Orgány sdružení 3. Stručná historie 4. Zpráva o činnosti 2008 5. Finanční zpráva 2008 6. Záměry pro rok

Více

Kronika obce Sytno 2012

Kronika obce Sytno 2012 Kronika obce Sytno 2012 1.0. Obyvatelstvo a jeho migrace 1.1 Významná životní výročí 85 let Zdvořanová Marie (č.p.55 ) 75 let Bouzková Vlasta (č.p.55 ) 70 let Hanzalová Jaroslava (č.p.30),palmová Anna

Více

Výroční zpráva 2014 OS KARO

Výroční zpráva 2014 OS KARO Výroční zpráva 2014 OS KARO zpracována podle Standardu pro vykazování činnosti sociálních podniků (SRS Social Reporting Standard) obsah ČÁST A ZÁKLADNÍ PŘEHLED strana 1. Úvod 3 1.1 Vize a poslání 4 1.2

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. ORBI PONTES z.s. festival TÝDEN KOMUNIKACE OSOB SE SLUCHOVÝM POSTIŽENÍM (4. ročník, 19. 27. 9. 2015)

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. ORBI PONTES z.s. festival TÝDEN KOMUNIKACE OSOB SE SLUCHOVÝM POSTIŽENÍM (4. ročník, 19. 27. 9. 2015) ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Název organizace: ORBI PONTES z.s. Název projektu: festival TÝDEN KOMUNIKACE OSOB SE SLUCHOVÝM POSTIŽENÍM (4. ročník, 19. 27. 9. 2015) 1 OBSAH Popis projektu 3 Poskytnuté záštity 3 TKOSP

Více

Ročník: 2004 Číslo: 23. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2004 Číslo: 23. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2004 Číslo: 23 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Zprávy ze zasedání zastupitelstva obce Od posledního vydání zpravodaje se žádné nekonalo. Další zasedání se uskuteční v úterý 21. září

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín Obsah: 1. Základní údaje 2. Charakteristika činnost 3. Činnost v průběhu roku 4. Výhled na

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH 2011 OBSAH: CO PŘINESL ROK 2011 O PROJEKTU ANTIOCH O.S. AKTIVITY RODINNÉHO CENTRA PALEČEK DALŠÍ AKTIVITY PALEČKOVA PŘEDŠKOLKA SPOLUPRÁCE S DALŠÍMI ORGANIZACEMI

Více

Svatojánek. Červen 2000 INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU

Svatojánek. Červen 2000 INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU Svatojánek Červen 2000 INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU OBEC SPLNILA SVOJÍ ZÁKONNOU POVINNOST V polovině května provedli na žádost obce pracovníci kontrolního oddělení finančního referátu Okresního úřadu Beroun

Více

Únor 2016 zdarma číslo 2/ ročník 13. Domek (Keramika 20. 1. 2016)

Únor 2016 zdarma číslo 2/ ročník 13. Domek (Keramika 20. 1. 2016) U nás rozkvetete. Únor 2016 zdarma číslo 2/ ročník 13 Domek (Keramika 20. 1. 2016) Vybíráme z obsahu: Dotek, komunikace, zázemí z regionálního setkání Sítě MC Dětský karneval Večerníček tentokrát v Orlovně

Více

A DA. DoRIS ŠuMPeRK. ZÁžIteK. tanec ekologie. HuDBA ZÁBAVA. SeMINÁŘe. tábory. Středisko volného času. VoLNÝ ČAS. PŘÍRoDA. SPoRt

A DA. DoRIS ŠuMPeRK. ZÁžIteK. tanec ekologie. HuDBA ZÁBAVA. SeMINÁŘe. tábory. Středisko volného času. VoLNÝ ČAS. PŘÍRoDA. SPoRt Komenského 810/9 787 01 Šumperk www.doris.cz Středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris Šumperk PoČÍtAČe PŘÍRoDA ZÁžIteK HuDBA ZÁBAVA SeMINÁŘe tanec ekologie

Více

Obecní úřad Rozsochatec. V období od 1.1. 2011 do 31. 3. 2011 se dožívají významného životního jubilea:

Obecní úřad Rozsochatec. V období od 1.1. 2011 do 31. 3. 2011 se dožívají významného životního jubilea: Obecní úřad Rozsochatec Jubilanti V období od 1.1. 2011 do 31. 3. 2011 se dožívají významného životního jubilea: Zadinová Bohumila Opršal Jaroslav Kaiserová Eva Kaiser Miroslav Jubilantům blahopřejeme

Více

Občanské sdružení. Naše škola

Občanské sdružení. Naše škola Občanské sdružení Naše škola Výroční zpráva 2007 Kontakt: Adresa: Občanské sdružení Naše škola Marie Dolanské 19 746 01 Opava-Vlaštovičky e-mail: nase.skola@seznam.cz http://www.sweb.cz/nase.skola OBSAH:

Více

ZŠ Brněnec. 3. číslo časopisu. Školák. školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz. Vážení čtenáři,

ZŠ Brněnec. 3. číslo časopisu. Školák. školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz. Vážení čtenáři, ZŠ Brněnec 3. číslo časopisu Školák školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz Vážení čtenáři, právě držíte v ruce třetí číslo školního časopisu ve školním roce 2015 / 2016. Redakce školního časopisu si

Více

Občanské sdružení. Kaple Senohraby. Výroční zpráva 2012

Občanské sdružení. Kaple Senohraby. Výroční zpráva 2012 Občanské sdružení Kaple Senohraby Výroční zpráva 2012 Senohraby květen, 2013 OBSAH Úvodní slovo předsedy sdružení Aktivity sdružení v roce 2012 Základní informace o sdružení Finanční zpráva Poděkování

Více

Sebehodnocení školy za školní rok 2004/2005

Sebehodnocení školy za školní rok 2004/2005 Sebehodnocení školy za školní rok 2004/2005 Mateřská škola Vrčeň, okres Plzeň jih, příspěvková organizace Vrčeň 137, 335 41 Vrčeň IČO 60611898 Zpracovala: Eva Beránková, ředitelka školy 1 Charakteristika

Více

Zpráva o činnosti v roce 2012

Zpráva o činnosti v roce 2012 Zpráva o činnosti v roce 2012 Občanské sdružení na ochranu památek v Dolních Chabrech (dále jen OSOP) si v roce 2012 připomenulo páté výročí svého vzniku. Bylo založeno v roce 2007 s hlavním cílem zachránit

Více

Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA

Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA 2004 H I S T O R I E A P O S L Á N Í S D R U Ž E N Í Při jednáních, která byla vedena v maainulých letech na Ministerstvu zdravotnictví ČR a na VZP

Více

Obsah výroční zprávy Maminky dětem o. s. Seznam tabulek

Obsah výroční zprávy Maminky dětem o. s. Seznam tabulek Zřizovatel a provozovatel Mateřského centra Milovice Člen Sítě MC v ČR Organizace uznaná MPSV na léta 20102012 pro činnost v oblasti prorodinných aktivit Výroční zpráva 2010 Obsah výroční zprávy Maminky

Více

Základní škola a mateřská škola Dlouhá Brtnice, příspěvková organizace. 588 34 Dlouhá Brtnice 84 VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti školy

Základní škola a mateřská škola Dlouhá Brtnice, příspěvková organizace. 588 34 Dlouhá Brtnice 84 VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti školy Základní škola a mateřská škola Dlouhá Brtnice, příspěvková organizace 588 34 Dlouhá Brtnice 84 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy školní rok 2014 / 2015 2 Výroční zpráva školy za školní rok 2014/2015 podle

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2006 POSLÁNÍ ORGANIZACE :

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2006 POSLÁNÍ ORGANIZACE : VÝROČNÍ ZPRÁVA 2006 POSLÁNÍ ORGANIZACE : Dětem ze všech sociálních skupin ve věku 6-18 let nabídnout zajímavější alternativu trávení volného času než ulici, a tak předcházet kriminalitě mládeže. Prostřednictvím

Více

Akce v Sušici a okolí leden 2015

Akce v Sušici a okolí leden 2015 hrad Kašperk 3.1. 4.1. 8.1. 8.1. 9.1. 9.1. 10.1. Akce v Sušici a okolí leden 2015, kostel sv. Václava, od 9:00 hodin Vánoce 2014 ve farnosti Slavnost Matky Boží, Panny Marie mše sv. s rodinami Hrad Kašperk,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010 WILLÍK - OBČANSKÉ SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL DĚTÍ S WILLIAMSOVÝM SYNDROMEM Praha Vážení přátelé, Předkládáme Vám výroční zprávu o činnosti a hospodaření našeho občanského sdružení

Více

Tojstoráci občanské sdružení Lichnov 203, 742 75 IČ: 227 24 877 tel.: 775 921 423 email: info@tojstoraci.cz web: www.tojstoraci.cz

Tojstoráci občanské sdružení Lichnov 203, 742 75 IČ: 227 24 877 tel.: 775 921 423 email: info@tojstoraci.cz web: www.tojstoraci.cz Tojstoráci občanské sdružení Lichnov 203, 742 75 IČ: 227 24 877 tel.: 775 921 423 email: info@tojstoraci.cz web: www.tojstoraci.cz Zpracoval: Jiří Matúš 1. Úvod "Civilizace přinesla volný čas, bezhotovostní

Více

Studentská unie ČVUT Zikova 4 Praha 6 Česká Republika 166 36 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015

Studentská unie ČVUT Zikova 4 Praha 6 Česká Republika 166 36 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Studentská unie ČVUT Zikova 4 Praha 6 Česká Republika 166 36 Fakultní klub BION VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 OBSAH OBSAH... 2 Úvodní slovo předsedy... 3 Počet členů Fakultního klubu BION... 4 Představenstvo Fakultního

Více

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva Předseda OV: Petr Kabát Členové: Lenka Kadlecová, Andrea Maturová, Mgr. Jaroslav Hodyc, Ing. Jakub Procházka, Jindřich Polívka DiS.,

Více

Zápis ze zasedání valné hromady

Zápis ze zasedání valné hromady MAS PODBRDSKO, z.s. IČO: 270 51 935, sídlo: Hvožďany 80, 262 44 Zápis ze zasedání valné hromady konané dne 12.1.2016 od 17.00 hod. ve Společenském centru v Rožmitále pod Třemšínem Konání této valné hromady

Více

Výroční zpráva za rok 2014

Výroční zpráva za rok 2014 Výroční zpráva za rok 2014 zapsaný spolek MYGRA-CZ Obsah výroční zprávy: 1) Úvodní slovo 2) Základní údaje 3) Vedení organizace a kontakty 4) Členství v organizacích 5) Přehled činnosti sdružení za rok

Více

2. Úvodní slovo ředitelky organizace Ing. Ivany Humlové

2. Úvodní slovo ředitelky organizace Ing. Ivany Humlové 1 2 1. Základní údaje Název organizace: Centrum pro zdravotně postižené děti a mládež - SRDÍČKO Zřizovatel organizace: Město Litoměřice Sídlo organizace: Revoluční 1845/30 a 1846/32, 41201 Litoměřice Statutární

Více

NOVOVESKÉ listy. INFORMAČNÍ OBČASNÍK Z DĚNÍ V OBCI NOVÁ VES č. 28 / březen 2016

NOVOVESKÉ listy. INFORMAČNÍ OBČASNÍK Z DĚNÍ V OBCI NOVÁ VES č. 28 / březen 2016 6. obecní ples NOVOVESKÉ listy INFORMAČNÍ OBČASNÍK Z DĚNÍ V OBCI NOVÁ VES č. 28 / březen 2016 V pátek 20. 1. 2016 se uskutečnil Obecní ples šestý v pořadí. Stejně jako v minulých letech, i tentokrát byl

Více

PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘE Í OBCÍ TŘEBOVICE A RUDOLTICE

PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘE Í OBCÍ TŘEBOVICE A RUDOLTICE Vydáno 3. června 2013 PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘE Í OBCÍ TŘEBOVICE A RUDOLTICE V současné době začínáme s realizací akce Protipovodňová opatření obcí Třebovice a Rudoltice. Na tuto investiční akci naše obec

Více

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá.

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. 2015 Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. Vážení spoluobčané, je tu konec října, před námi poslední dva měsíce roku a opět vám do schránek přinášíme náš zpravodaj. V obecním zastupitelstvu

Více

Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006

Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006 Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006 Ustavující zasedání Zastupitelstva obce Šilheřovice. Dne 6. listopadu 2006 se konalo v sále obecního úřadu ustavující zasedání Zastupitelstva obce Šilheřovice. Ustavujícím

Více

Alzheimercentrum Průhonice o.p.s. Na Michovkách I 707, 252 43 Průhonice

Alzheimercentrum Průhonice o.p.s. Na Michovkách I 707, 252 43 Průhonice Výroční zpráva 2012 Alzheimercentrum Průhonice o.p.s. Na Michovkách I 707, 252 43 Průhonice ALZHEIMERCENTRUM PRŮHONICE O. P. S. POBYTOVÉ ZAŘÍZENÍ Motto: Důležité je, abychom čas, který na péči máme, využili

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. listopadu 2014

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. listopadu 2014 20. ročník listopad 2014 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. listopadu 2014 Usnesením č. 45/2014 zastupitelé schválili zvolení jednoho místostarosty. Usnesením č. 46/2014 zastupitelé obce Zahrádky

Více

JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309

JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309 JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309 Vyhlášení veřejné sbírky na rekonstrukci ROZHLEDNY NA KŘÍŽKÁCH Účelem sbírky je záchrana a zhodnocení tohoto místa pro současné i příští generace a z tohoto

Více

USNESENÍ Z 11. ZASEDÁNÍ RADY MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE 1. 6. 2004

USNESENÍ Z 11. ZASEDÁNÍ RADY MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE 1. 6. 2004 USNESENÍ Z 11. ZASEDÁNÍ RADY MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE 1. 6. 2004 USNESENÍ Č. 294/04 Odvolání člena správní rady Ekofondu souhlasí s odvoláním člena správní rady Ekofondum Mgr. Jana Korytáře z funkce

Více