Vytápění plynem. Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vytápění plynem. Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy"

Transkript

1 Vytápění plynem Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy

2

3 2/3 Vytápění plynem vždy čistá záležitost Na následujících stránkách vám poskytneme mnoho informací o technických zařízeních, která dnes můžete mít ve svém domě nebo bytě pro pohodlnou výrobu tepla pomocí plynu. Pořídíte-li si kondenzační kotel, aktivně tím přispějete k ochraně ovzduší a životního prostředí díky jeho efektivitě a bezkonkurenční účinnosti až 98 % při přeměně zemního plynu na teplo. Naše plynové kondenzační kotle myslí na budoucnost. Díky regulaci spalování Lambda Pro Control se naše plynové kondenzační kotle automaticky nastaví na různé druhy plynu, včetně příměsi bioplynu. Tím s přehledem splňujeme mnohokrát formulované požadavky na topné technologie, které šetří zdroje. Pro volbu plynového vytápění mluví i argument, že není potřeba mít dostatečnou zásobu paliva. Využijte pro své vytápění i bezplatnou energii ze slunce! Všechny kotle jsou navrženy pro kombinaci se solární technikou firmy Viessmann, protože systémová technika Viessmann zaručuje optimální souhru všech komponentů až po komfortní regulaci, která nenechá nesplněné žádné přání.

4 Obsah

5 4/5 Efektivněji, úsporněji a s nižším obsahem emisí moderní plynové kondenzační kotle Vie ss mann 2 % + 8 % 90 % 98 % Kondenzační technika funguje takto: Kondenzační kotle Viessmann dosahují účinnosti až 98 % (vztaženo na H s ). Ze spalin se prostřednictvím kondenzace obsažené vodní páry ještě dodatečně odebírá teplo a znovu se přivádí do topného systému. To zvyšuje efektivitu a snižuje náklady na vytápění a zatížení životního prostředí.

6 Milníky

7 6/7 Viessmann udává měřítka Ve své takřka stoleté firemní historii Viessmann pravidelně přicházel s novými milníky ve vývoji nejmodernější topné techniky. Viessmann je odjakživa průkopníkem v topenářské branži. Neustálé inovace vedly ke zvýšení účinnosti při přeměně energie na teplo až po technicky proveditelnou mez. Současně se mohla u našich kotlů drasticky snížit spotřeba energie a emise CO 2. Hořák MatriX jako jeden z milníků Výměník tepla Inox-Radial z ušlechtilé oceli v kombinaci s plynovým hořákem MatriX je zárukou vysoké energetické účinnosti a dlouhodobě vysokého komfortu tepla. Tato technika navíc šetří náklady na vytápění a nekompromisně minimalizuje emise škodlivin. Plynové kondenzační kotle Viessmann jsou díky regulaci spalování Lambda Pro Control připraveny na budoucí standardy tím, že se dají provozovat s různými druhy plynů a přimíchaným bioplynem. Výměník tepla z ušlechtilé oceli Všechny plynové kondenzační kotle Viessmann jsou dnes vybaveny výměníkem tepla Inox- -Radial z ušlechtilé oceli. Tato špičková technika ručí za vysokou účinnost až 98 % a vyznačuje se dlouhou životností a bezpečným a efektivním provozem. Na výměníky tepla Inox-Radial poskytuje Viessmann deset let záruku na netěsnost způsobenou korozí. Plynové kondenzační kotle Viessmann se vyznačují funkčním tvarem. Certifikované hydraulické vyrovnání pro dotační programy Hydraulické vyrovnání je předpokladem pro efektivní provoz topného zařízení. Oceněný design Špičková technologie a příjemný design tvoří u firmy Viessmann harmonický celek. Po celém světě dostala firma za své produkty přes 40 významných cen za design. Již dvacetkrát byly kotle Viessmann oceněny renomovanou cenou za design Red dot design award. 5 let záruka 10 na kotle Vitodens do 35 kw let záruka na výměníky tepla Inox-Radial Prodloužená 5letá záruka ve spojení s komplexními službami Viessmann a 10letá záruka na výměník tepla Inox-Radial. Milník topné techniky: hořák MatriX mimořádně šetrný k životnímu prostředí.

8 Plynová kondenzační technika Milník inovační topné techniky: použití vysoce legované ušlechtilé oceli. Zde u našeho výměníku tepla Inox-Radial.

9 Dodávaný sortiment plynových kondenzačních kotlů 8/9 Vytápění Integrovaný zásobník Integrovaný zásobník se solárním napojením 5 barevný dotykový displej Internet inside Strana Vitocrossal 300 Stacionární plynový kondenzační kotel 2,6 až 60 kw X 10 Vitodens 300-W Nástěnný plynový kondenzační kotel 1,9 až 35 kw X X X 14 Vitodens 333-F Kompaktní plynový kondenzační kotel 1,9 až 26 kw X X Nerezový X X 18 Vitodens 343-F Kompaktní plynový kondenzační kotel 1,9 až 19 kw X X Nerezový X X 22 Vitodens 200-W Nástěnný plynový kondenzační kotel topný: 3,2 až 150 kw kombinovaný: 5,2 až 35 kw X 26 Vitodens 222-W Kompaktní plynový kondenzační kotel 3,2 až 35 kw X X Nerezový 26 Vitodens 222-F Kompaktní plynový kondenzační kotel 3,2 až 35 kw X X Smaltovaný 30 Vitodens 242-F Kompaktní plynový kondenzační kotel 3,2 až 26 kw X X Smaltovaný 34

10 Plynová kondenzační technika Vitocrossal 300

11 10/11 VITOCROSSAL 300 Tento plynový kondenzační kotel patří ke špičkové technice a splňuje veškeré požadavky. Vitocrossal 300 je špičkový produkt mezi stacionárními plynovými kotli. Kombinace plochy výměníku tepla Inox-Crossal s plynovým hořákem MatriX představuje milník v topné technice Viessmann: mimořádná efektivita šetří náklady na vytápění a současně snižuje emise škodlivin na minimum. Použití kondenzačního kotle u novostaveb je již téměř samozřejmostí, protože je možné od začátku optimálně sladit kotel a topné zařízení: největší užitek přináší kondenzační kotel při zabudování do topných zařízení s nízkými teplotami topného systému, lze ale použít i v systémech s teplotami až 95 C. Už v průběhu modernizace lze pomocí kondenzační techniky ušetřit až 30 % nákladů na vytápění.

12 Plynová kondenzační technika Vitocrossal 300 2,6 až 60 kw Výměník tepla Inox-Crossal. let záruka 5 na kondenzační kotle do 35 kw Rozšířená komplexní 5letá záruka Viessmann. Plynový kondenzační kotel Vitocrossal 300 představuje správné řešení pro každý případ použití i pro vytápění bytových domů a veřejných a obchodních budov. Vyzrálá kondenzační technika Výměník tepla Inox-Crossal z ušlechtilé oceli má ideální předpoklady pro využití kondenzačního účinku. Hladká topná plocha z ušlechtilé oceli umožňuje, aby vznikající kondenzát snadno stékal dolů. Tím je zajištěn ve spojení s hladkým povrchem z ušlechtilé oceli neustálý samočisticí účinek, díky čemuž dojde ke zlepšení efektivity, prodloužení doby užívání a snížení nákladů na údržbu. 1 Intenzivní využití topných plynů Konstrukce svisle uspořádaných ploch výměníků tepla u kotle Vitocrossal 300 velmi intenzivně využívá kondenzačního tepla spalin. Stupeň účinnosti tak činí až 98 %. Komfortní regulace Vitotronic Odborné firmy a uživatelé využívají výhod regulace Vitotronic se snadnou obsluhou: ovládací menu má logické a snadno srozumitelné uspořádání, je podsvícené, kontrastní a snadno čitelné. Funkce nápovědy informuje v případě pochybností o dalším postupu. Grafické uživatelské rozhraní slouží i k zobrazení topných charakteristik a solárního výtěžku. Inteligentní regulace spalování Osvědčený plynový sálavý půlkulový hořák MatriX s regulací spalování Lambda Pro Control se automaticky přizpůsobuje měnícím se kvalitám plynu, ale i teplotě vzduchu a zajišťuje konstantně vysoký normovaný stupeň využití až 98 %, a to pro zemní a kapalný plyn. Provoz nezávislý na vzduchu v místnosti Provoz nezávislý na vzduchu v místnosti je možný a dovoluje flexibilní instalaci kondenzačního kotle uvnitř budovy Vitocrossal Digitální regulace kotlového okruhu Vitotronic Vodou chlazená spalovací komora z ušlechtilé oceli 3 Modulovaný sálavý půlkulový hořák MatriX s regulací spalování Lambda Pro Control 4 Plochy výměníku tepla Inox-Crossal z ušlechtilé oceli 5 Vysoce účinná tepelná izolace 6 Sběrač spalin s odvodem kondenzátu 7 Vedení přívodního vzduchu pro provoz nezávislý na vzduchu v místnosti

13 12/13 Vitocrossal 300 v kombinaci se zásobníkem teplé vody Vitocell 300-V. Využijte těchto výhod Regulace Vitotronic 200 s přehledným naváděním menu. Stacionární plynový kondenzační kotel, 2,6 až 60 kw. Normovaný stupeň využití až 98 % (H s ) / 109 % (H i ). Plochy výměníku tepla Inox-Crossal z ušlechtilé oceli pro efektivní využití kondenzačního účinku. Samočisticí účinek díky hladkému povrchu z ušlechtilé oceli. Modulovaný plynový hořák MatriX s velkým rozsahem modulace od 20 % pro velmi tichý, hospodárný a ekologický provoz. Regulace spalování Lambda Pro Control pro všechny druhy plynu. Dobrá regulovatelnost a spolehlivý přenos tepla pomocí širokých vodních stěn a velkého objemu vody. Regulace Vitotronic 200 se srozumitelným textem, grafickým zobrazením a snadnou obsluhou. Provoz nezávislý a závislý na vzduchu v místnosti. Technické údaje viz strana 38

14 Plynová kondenzační technika Vitodens 300-W

15 14/15 VITODENS 300-W Vitodens 300-W splňuje nejvyšší požadavky na komfortní dodávky tepla. Jeho regulace je nyní ještě efektivnější a hospodárnější, protože je schopna komunikovat přes internet. Vitodens 300-W je vlajková loď mezi nástěnnými plynovými kotli Viessmann. Představuje moderní techniku s patentovanými funkcemi a novou regulací s barevným dotykovým displejem s funkcí Energie Cockpit pro bilancování energií. Úsporný a efektivní Korozivzdorný výměník tepla Inox-Radial z ušlechtilé oceli je srdcem kotle Vitodens 300-W. Efektivně přeměňuje použitou energii na teplo prakticky beze ztrát. Účinnost činí až 98 %. Toto mimořádně úsporné zacházení s cenným zemním plynem vede k menším emisím CO 2. Vitodens 300-W tak současně přispívá k aktivní ochraně ovzduší. VDE kontrola pro spolehlivé informace Smart Home.

16 Plynová kondenzační technika Vitodens 300-W 1,9 až 35 kw Vitotrol Plus App. 5 let záruka 10 na kotle Vitodens do 35 kw let záruka na výměníky tepla Inox-Radial Prodloužená 5letá záruka ve spojení s komplexními službami Viessmann a 10letá záruka na výměník tepla Inox-Radial. Lambda Pro Control pro konstantně vysokou účinnost Vitodens 300-W s automatickou regulací spalování Lambda Pro Control je vybaven pro trvale vysoké využití energie. Regulace nastavuje kondenzační kotel i na měnící se kvality plynu, například při přestavení z plynu L na plyn H, ke kterému brzy dojde v mnoha oblastech Německa. Ani přimíchání bioplynu není díky regulaci Lambda Pro Control problém. Regulace spalování zjednodušuje uvedení zařízení do provozu a prodlužuje intervaly přezkoušení kominíkem ze dvou na tři roky. Tichý a s nízkým obsahem škodlivin Malý počet otáček ventilátoru zaručuje nízkou hlučnost spalování a konstantně nízké hodnoty emisí aktivně přispívají k trvalé ochraně ovzduší. Hodnoty výkonu umožňují použití kotle Vitodens 300-W jak při modernizaci, tak v novostavbách. Velký 5 barevný dotykový displej s Energie cockpit Velmi nápadný je pětipalcový barevný dotykový displej regulace kotle Vitodens 300-W. Úhlopříčka téměř 13 cm přehledně zobrazuje nový Energie cockpit, který informuje uživatele o výtěžcích a spotřebách. Nechybí solární výtěžek v případě připojeného solárního systému nebo spotřeba plynu pro vytápění a teplou vodu. Přehledně se ukazuje také aktuální stav nabití zásobníku teplé vody. Histogram zobrazuje volitelně všechny hodnoty po dni, týdnu, měsíci a roce. Pro vysoký komfort obsluhy možnost komunikace přes internet a síť Již ze závodu má Vitodens 300-W integrované internetové rozhraní. Přes Vitotrol Plus App se dá odkudkoliv regulovat pomocí chytrého telefonu nebo tabletu. Kotel a xdsl router lze vzájemně spojit přes ethernetový kabel Vitodens 300-W 4 1 Výměník tepla Inox-Radial z ušlechtilé oceli 2 Plynový hořák MatriX s regulací spalování Lambda Pro Control 3 Vysoce efektivní čerpadlo 4 Regulace Vitotronic 200 s 5" barevným dotykovým displejem

17 16/17 Nástěnný plynový kondenzační kotel Vitodens 300-W se dá integrovat do prostoru místnosti a v každém prostředí se dobře vyjímá. Využijte těchto výhod Energie Cockpit. Nástěnný plynový kondenzační kotel (topné zařízení), 1,9 až 35 kw. Normovaný stupeň využití: až 98 % (H s ) / 109 % (H i ). Velký rozsah modulace až 1:10. Velký objem vody, malá četnost taktování i při malém výkonu. Efektivní s dlouhou životností díky výměníku tepla Inox-Radial. Plynový sálavý hořák MatriX s dlouhou životností díky tkanině MatriX odolné vůči vysokým teplotám. Regulace spalování Lambda Pro Control pro všechny druhy plynu. Velmi tichý provoz. Příjemný design a vysoký komfort obsluhy díky 5 barevnému dotykovému displeji se srozumitelným textem a podporou grafiky. Individuálně konfigurovatelná plocha pro rychlý přístup. Energie Cockpit s vizualizací výroby/spotřeby energie pro solární energii a plyn a histogramů. Přímé připojení do sítě přes rozhraní LAN a obsluha přes Vitotrol Plus App. Optimální zapojení solárního systému se zobrazením stavu ohřevu ve spojení s inteligentním systémovým zásobníkem (Vitocell 100-W, CVUC-A). Možnost automatizovaného hydraulického vyrovnání. Technické údaje viz strana 39

18 Plynová kondenzační technika Vitodens 333-F

19 18/19 VITODENS 333-F Vitodens 333-F kombinuje výhody kotle Vitodens 300-W s vysokým komfortem teplé vody u samostatného zásobníku teplé vody v jednom kompaktním stacionárním zařízení. Investice do kotle Vitodens 333-F se vyplatí: kotel je stejně tak vhodný pro modernizaci i novostavbu a je ideální kombinací efektivní plynové kondenzační techniky a komfortního zásobování teplou vodou. Vitodens 333-F zaujme spolehlivým provozem a kompaktními rozměry. Kompaktní a efektivní Vitodens 333-F je velice výkonný kompaktní plynový kondenzační kotel. Nabíjecí zásobník s objemem 100 l z ušlechtilé oceli zajišťuje vysoký komfort teplé vody. Osvědčený plynový hořák MatriX s regulací spalování Lambda Pro Control se automaticky přizpůsobuje měnící se kvalitě plynu a teplotě vzduchu a zajišťuje konstantně vysoký normovaný stupeň využití až 98 %. VDE kontrola pro spolehlivé informace Smart Home.

20 Plynová kondenzační technika Vitodens 333-F 1,9 až 26 kw Sálavý hořák MatriX. 5 let záruka 10 na kotle Vitodens do 35 kw let záruka na výměníky tepla Inox-Radial Vysoká spolehlivost provozu a dlouhá životnost Kompaktní zařízení se vyznačuje spolehlivým provozem a dlouhou životností. Kromě úsporné spotřeby zemního plynu jsou velmi nízké i náklady na údržbu. Ve výkonovém rozsahu do 26 kw pokrývá Vitodens 333-F širokou škálu použití od etážového bytu přes rodinné až po dvougenerační domy. Kompletně smontováno již z firmy Půdorysná plocha kotle Vitodens 333-F není větší než běžná lednice pro domácnost. Kondenzační kotel se dodává kompletně smontovaný již ze závodu, což výrazně zkracuje dobu montáže. To je obzvlášť výhodné proto, že odstavení vytápění a dodávek teplé vody může být během modernizace zkráceno na minimum. Velký 5 barevný dotykový displej s Energie cockpit Velmi nápadný je pětipalcový barevný dotykový displej regulace kotle Vitodens 333-F. Úhlopříčka téměř 13 cm přehledně zobrazuje nový Energie cockpit, který informuje uživatele o výtěžcích a spotřebách. K tomu patří spotřeba energie a plynu pro vytápění a teplou vodu. Histogram ukazuje volitelně všechny hodnoty po dni, týdnu, měsíci a roce. Pro vysoký komfort obsluhy možnost komunikace přes internet a síť Již ze závodu má Vitodens 333-F integrované internetové rozhraní. Přes Vitotrol Plus App se dá odkudkoliv regulovat pomocí chytrého telefonu nebo tabletu. Kotel a xdsl router lze vzájemně spojit přes ethernetový kabel (LAN). Prodloužená 5letá záruka ve spojení s komplexními službami Viessmann a 10letá záruka na výměník tepla Inox-Radial Vitodens 333-F 6 1 Výměník tepla Inox-Radial 2 Plynový sálavý půlkulový hořák MatriX s regulací spalování Lambda Pro Control 3 Regulace Vitotronic 200 s 5" barevným dotykovým displejem 4 Expanzní nádoba 5 Vysoce efektivní čerpadlo 6 Nabíjecí zásobník z ušlechtilé oceli

21 20/21 Včetně teplé vody Vitodens 333-F. Využijte těchto výhod 5 barevný dotykový displej regulace Vitotronic 200 (HO2B). Kompaktní plynový kondenzační kotel s integrovaným nabíjecím zásobníkem, 1,9 až 26 kw. Normovaný stupeň využití: až 98 % (H s ) / 109 % (H i ). Velký rozsah modulace až 1:10. Regulace spalování Lambda Pro Control pro všechny druhy plynu. Efektivní s dlouhou životností díky výměníku tepla Inox-Radial. Plynový sálavý hořák MatriX s dlouhou životností díky tkanině MatriX odolné vůči vysokým teplotám. Nabíjecí zásobník s objemem 100 l. Moderní design a vysoký komfort obsluhy díky 5 barevnému dotykovému displeji se srozumitelným textem a podporou grafiky. Individuálně konfigurovatelná plocha pro rychlý přístup. Energie cockpit s vizualizací výroby/spotřeby energie pro solární energii a plyn a histogramů. Přímé připojení do sítě přes rozhraní LAN a obsluha přes Vitotrol Plus App. Univerzální připojovací sada pro individuální montáž. Technické údaje viz strana 39

22 Plynová kondenzační technika Vitodens 343-F

23 22/23 VITODENS 343-F Tento kompaktní kotel poskytuje energeticky úspornou kondenzační techniku, výkonný ohřev pitné vody pomocí zásobníkového nabíjecího systému a je připraven pro přímé zapojení solárního systému. Pro vytápění pomocí kondenzační a solární techniky v rodinném domě je Vitodens 343-F úsporným, ekologickým a progresivním topným systémem. Kotel zabírá plochu pouhé 0,4 m 2 a vejde se do každého výklenku. Všechny komponenty pro instalaci a údržbu jsou přístupné zepředu. Plynový kondenzační kotel Vitodens 343-F pracuje velmi tiše a přitom vysoce efektivně. Zaměřen na budoucnost díky integraci solárního systému Vitodens 343-F je připraven pro okamžité připojení nebo pozdější kombinaci se slunečními kolektory Vitosol. VDE kontrola pro spolehlivé informace Smart Home.

24 Plynová kondenzační technika Vitodens 343-F 1,9 až 19 kw Výměník tepla Inox-Radial. 5 let záruka 10 na kotle Vitodens do 35 kw let záruka na výměníky tepla Inox-Radial Prodloužená 5letá záruka ve spojení s komplexními službami Viessmann a 10letá záruka na výměník tepla Inox-Radial. Vysoký komfort topné a pitné vody včetně zapojení solárního systému Kompaktní plynový kondenzační kotel Vitodens 343-F je navržen pro novostavby a k modernizaci v rodinném domě. Již ze závodu je Vitodens 343-F připraven pro přímé zapojení solárního systému. Zařízení je určeno k postavení u stěny a nabízí vysoký komfort pitné vody: bivalentní zásobník TV z ušlechtilé oceli má objem 220 l. Kompaktní kotel lze snadno rozdělit na části pro snadnější dopravení na místo. Navíc byla výrazně snížena jeho hmotnost. 1 Lambda Pro Control pro konstantně vysokou účinnost Vitodens 343-F je vybaven automatickou regulací spalování Lambda Pro Control pro trvale vysoké využití energie. Tato regulace nastavuje kondenzační kotel na sřídající se kvality plynu. Ani přimíchání bioplynu nebude díky Lambda Pro Control problém. Regulace spalování navíc zjednodušuje uvedení do provozu. Velký 5 barevný dotykový displej s Energie cockpit Velmi nápadný je pětipalcový barevný dotykový displej regulace kotle Vitodens 343-F. Úhlopříčka téměř 13 cm přehledně zobrazuje nový Energie cockpit, který informuje uživatele o výtěžcích a spotřebách. K tomu patří solární výtěžek připojeného solárního systému nebo spotřeba plynu pro vytápění a přípravu teplé vody. Histogram ukazuje volitelně všechny hodnoty po dni, týdnu, měsíci a roce. dělitelný Pro vysoký komfort obsluhy možnost komunikace přes internet a síť Již ze závodu má Vitodens 343-F integrované internetové rozhraní. Přes Vitotrol Plus App se dá odkudkoliv regulovat pomocí chytrého telefonu nebo tabletu. Kotel a xdsl router lze vzájemně spojit přes ethernetový kabel (LAN) Vitodens 343-F 1 Výměník tepla Inox-Radial 2 Plynový sálavý hořák MatriX s regulací spalování Lambda Pro Control 3 Regulace Vitotronic 200 s 5" barevným dotykovým displejem 4 Expanzní nádoba 5 Vysoce efektivní čerpadla 6 Zásobník TV z ušlechtilé oceli se solárním výměníkem tepla 7 Plnicí armatura pro solární okruh

25 24/25 Vitodens 343-F je mimořádně úsporný, ekologický a progresivní topný systém pro vytápění pomocí kondenzační a solární techniky v rodinném domě. Využijte těchto výhod Energie cockpit. Kompaktní plynový kondenzační kotel s integrovaným solární ohřevem pitné vody, 1,9 až 26 kw. Normovaný stupeň využití: až 98 % (H s ) / 109 % (H i ). Velký rozsah modulace až 1:10. Efektivní a s dlouhou životností díky výměníku tepla Inox-Radial. Plynový sálavý hořák MatriX s dlouhou životností díky tkanině MatriX odolné vůči vysokým teplotám. Vysoký komfort teplé vody díky zásobníku s objemem 220 l z ušlechtilé oceli a solárnímu výměníku tepla. Moderní design a vysoký komfort obsluhy díky 5 barevnému dotykovému displeji se srozumitelným textem a podporou grafiky. Individuálně konfigurovatelná plocha pro rychlý přístup. Energie cockpit s vizualizací výroby/spotřeby energie pro solární energii a plyn a histogramů. Přímé připojení do sítě přes rozhraní LAN a obsluha přes Vitotrol Plus App. Regulace spalování Lambda Pro Control pro všechny druhy plynu. Univerzální připojovací sady pro individuální nástěnnou montáž. Lze rozdělit na části pro snadné dopravení na místo instalace. Solární krytí pro ohřev pitné vody: více než 60 %. Technické údaje viz strana 39

26 Plynová kondenzační technika Vitodens 200-W Vitodens 222-W

27 26/27 VITODENS 200-W VITODENS 222-W Plynové kondenzační kotle Vitodens 200-W a Vitodens 222-W jsou efektivní a cenově atraktivní řešení pro běžnou i vysokou potřebu vody. Vitodens 200-W: dlouhodobě efektivní Pokud jde o úspornost a dlouhou životnost, potom přichází jako materiál v úvahu pouze ušlechtilá ocel. Proto je Vitodens 200-W vybaven výměníkem tepla Inox-Radial z ušlechtilé oceli, který poskytuje potřebnou spolehlivost a garantuje trvale vysoké využití kondenzačního účinku. K dostání jako topný a kombinovaný kotel Nástěnný plynový kondenzační kotel Vitodens 200-W je volitelně k dostání jako topné zařízení do výkonu 150 kw, nebo s výkonem až 35 kw jako kombinované zařízení s integrovaným průtokovým hřívačem. Topení a příprava TV jsou tak k dispozici na co nejmenším prostoru. Vitodens 222-W: kompaktní a komfortní Plynový kompaktní kondenzační kotel Vitodens 222-W je ideální pro byty nebo rodinné domy. Lze ho bez problému namontovat do výklenku v koupelně nebo pověsit na stěnu v úklidové komoře, najde se tam pro něj místo nad pracovní deskou, pračkou nebo sušákem na prádlo. U tohoto kotle se musí vyzdvihnout zejména vysoký komfort přípravy teplé vody. Vitodens 222-W má nabíjecí zásobník z ušlechtilé oceli s objemem 46 l. Množství TV je během odběru srovnatelné se zásobníkem TV o objemu 130 l, který stojí samostatně. Velmi snadná údržba a servis I v případě údržby a servisu šetří plynový kondenzační kotel čas. Všechny součástky jsou přístupné zepředu, boční odstup pro provedení servisu není potřebný. Všechny komponenty zařízení jako nabíjecí zásobník, expanzní nádoba topné vody, čerpadla a pojistné armatury jsou napevno namontované již ze závodu.

28 Plynová kondenzační technika Vitodens 200-W 3,2 až 150 kw Vitodens 222-W 3,2 až 35 kw Výměník tepla Inox-Radial. 5 let záruka 10 na kotle Vitodens do 35 kw let záruka na výměníky tepla Inox-Radial Prodloužená 5letá záruka ve spojení s komplexními službami Viessmann a 10letá záruka na výměník tepla Inox-Radial. Vitodens 200-W: efektivní a atraktivní i svou cenou Vitodens 200-W je nástěnný plynový kondenzační kotel se zajímavým poměrem cena výkon, vysokým komfortem přípravy topné a pitné vody, kompaktními rozměry a nadčasovým elegantním designem. Účinnost až 98 % Nástěnný plynový kondenzační kotel Vitodens 200-W spotřebuje méně energie, protože dodatečně využívá tepla spalin. Výsledek: účinnost až 98 %. To vede ke snížení nákladů na vytápění a navíc se odlehčí životnímu prostředí. Robustní hořák s dlouhou životností Válcový sálavý hořák MatriX se díky tkanině MatriX vyznačuje vysokou životností. Integrovaná regulace spalování Lambda Pro Control automaticky přizpůsobuje spalování, pokud se změní druh plynu a teplota vzduchu. To zajišťuje stále stejně vysokou energetickou účinnost a poskytuje jistou budoucnost na liberalizovaném trhu s plynem a v případě příměsi bioplynu. Vitodens 222-W: kompaktní kondenzační kotel s integrovaným nabíjecím zásobníkem z ušlechtilé oceli Vitodens 222-W je kompaktní závěsný plynový kondenzační kotel, který splňuje vysoké nároky na komfort teplé vody a je nenáročný na prostor. Spalovací komora se skládá z osvědčeného nerezového výměníku tepla Inox-Radial, modulovaného sálavého válcového hořáku MatriX a automatické regulace spalování Lambda Pro Control. Doporučuje se zejména pro instalaci v novostavbě a najde se pro něj místo i v zúžených prostorech. Princip funkce nabíjecího zásobníku Ve srovnání s běžným zásobníkem teplé vody vystačí nabíjecí zásobník s mnohem menším objemem, aby se dodalo stejné množství teplé vody. U nabíjecího zásobníku plynule dobíhá voda ohřátá ve výměníku tepla (průtokovém ohřívači) na požadovanou teplotu a je při dalším odběru ihned k dispozici. Teplotní čidla zajišťují, aby se dosáhlo přednastavené teploty a aby se tato teplota udržela. V případě potřeby se u kotle Vitodens 222-W automaticky zapne sálavý válcový hořák MatriX, který zajistí požadovanou teplotu vody. Tento princip se uplatňuje zejména při napouštění vany nebo při dlouhém sprchování Vitodens 200-W 3 Vitodens 222-W 3 1 Výměník tepla Inox-Radial z ušlechtilé oceli 2 Sálavý válcový hořák MatriX 3 Regulace Vitotronic 4 Expanzní nádoba 5 Deskový výměník tepla z ušlechtilé oceli (kombinované zařízení) 6 Nabíjecí zásobník z ušlechtilé oceli v kotli Vitodens 222-W

29 28/29 Vitodens 200-W je kompaktní a dá se namontovat na malém prostoru. Všechny komponenty jsou přístupné zepředu. Využijte těchto výhod Normovaný stupeň využití až 98 % (H s ) / 109 % (H i ). Efektivní a s dlouhou životností díky výměníku tepla Inox-Radial. Modulovaný sálavý válcový hořák MatriX s dlouhou životností díky tkanině MatriX z ušlechtilé oceli odolné vůči vysokým teplotám. Regulace Vitotronic se srozumitelným textem, grafickým displejem a snadnou obsluhou. Vysoce efektivní energeticky úsporné čerpadlo. Regulace spalování Lambda Pro Control pro všechny druhy plynu. Velmi tichý provoz. Několik plus kotle Vitodens 200-W Zajímavý poměr ceny a výkonu. Kompaktní rozměry, šířka pouze 450 mm (3,2 až 35 kw). Volitelně jako kombinované, nebo topné zařízení (5,2 až 35 kw). Jedno plus u kombinovaného zařízení Vysoký komfort přípravy teplé vody díky pohotovostní funkci. Několik plus u topného zařízení Cenově atraktivní a prostorově nenáročné řešení i pro vysokou potřebu tepla (až 150 kw). Zapojení do kaskády s až osmi kotli do výkonu 900 kw. Několik plus u kotle Vitodens 222-W Plynový kompaktní kondenzační kotel s integrovaným nabíjecím zásobníkem z ušlechtilé oceli nenáročný na prostor. Vysoký komfort přípravy teplé vody s okamžitou dostupností. Vysoký trvalý výkon teplé vody díky nabíjecímu zásobníku. Všechny komponenty zařízení jako nabíjecí zásobník, expanzní nádoba (na topné straně), čerpadla a pojistné armatury jsou namontované napevno. Technické údaje viz strana 40

30 Plynová kondenzační technika Vitodens 222-F

31 30/31 VITODENS 222-F Stacionární kompaktní kondenzační kotel se smaltovaným nabíjecím zásobníkem popř. zásobníkem TV s topnou spirálou přesvědčí vysokým výkonem přípravy pitné vody a komfortem intuitivního nastavení zařízení. Kdo říká, že vaše nová topná centrála nemůže stát v kuchyni? Se stacionárním kondenzačním kotlem Vitodens 222-F to není vůbec žádný problém. Dokonale zapadne do rastru vašeho kuchyňského nábytku, není tam skoro vidět a pracuje velmi úsporně a tiše. Jednoduchá montáž S připojovacími sadami jsou možnosti použití kompaktního přístroje velmi rozmanité. Kotel je předem smontován a rychle nainstalován. Práce na údržbě a servisu jsou vyřízeny rychle a levně. Malá spotřeba plynu Vitodens 222-F má velmi nízkou spotřebu plynu a regulace spalování Lambda Pro Control zajišťuje vysokou spolehlivost provozu.

32 Plynová kondenzační technika Vitodens 222-F 3,2 až 35 kw Sálavý válcový hořák MatriX. 5 let záruka 10 na kotle Vitodens do 35 kw let záruka na výměníky tepla Inox-Radial Atraktivní cena a malá potřeba místa Vitodens 222-F je navržen pro modernizaci topení a jako náhrada za starý plynový kotel s podstavným zásobníkem. Smaltované nabíjecí zásobníky s objemem 100, popř. 130 l zajišťují vysoký komfort přípravy pitné vody. Pro oblasti s tvrdou vodou se jako alternativa nabízí verze se smaltovaným 130litrovým zásobníkem TV s topnou spirálou. Inteligentní regulace spalování Vitodens 222-F má ve všech velikostech výkonu automatickou regulaci spalování Lambda Pro Control. Osvědčený sálavý válcový hořák MatriX s regulací spalování Lambda Pro Control se automaticky přizpůsobuje rozdílným kvalitám plynu a teplotě vzduchu a zaručuje konstantně vysoký normovaný stupeň využití až 98 % při trvale nízké spotřebě. Ani při změně druhu plynu třeba přimícháním bioplynu není nutná výměna trysky. Lambda Pro Control nastaví zařízení automaticky na nové podmínky. Komfortní regulace Vitotronic Odborné firmy a uživatelé využívají výhody regulace Vitotronic se snadnou obsluhou: ovládací menu má logické a snadno srozumitelné uspořádání, je podsvícené, kontrastní a snadno čitelné. Funkce nápovědy informuje v případě pochybností o dalším postupu. Prodloužená 5letá záruka ve spojení s komplexními službami Viessmann a 10letá záruka na výměník tepla Inox-Radial Vitodens 222-F Výměník tepla Inox-Radial 2 Sálavý válcový hořák MatriX s regulací spalování Lambda Pro Control 3 Regulace Vitotronic 4 Expanzní nádoba 5 Vysoce efektivní čerpadlo 6 Smaltovaný zásobník TV s topnou spirálou 7 Smaltovaný nabíjecí zásobník Vitodens 222-F se smaltovaným zásobníkem TV s topnou spirálou pro oblasti s tvrdou vodou. Vitodens 222-F se smaltovaným nabíjecím zásobníkem.

33 32/33 Vitodens 222-F se hodí do interiérů. Využijte těchto výhod Regulace Vitotronic jednoduché ovládání pomocí navádění uživatele v menu a grafického zobrazení, jako je např. zobrazení topných charakteristik. Kompaktní plynový kondenzační kotel s integrovaným, smaltovaným nabíjecím zásobníkem popř. zásobníkem TV s topnou spirálou, 3,3 až 35 kw, popř. 3,2 až 26 kw. Normovaný stupeň využití: až 98 % (H s ) / 109% (H i ). Smaltovaný nabíjecí zásobník s objemem 100 l (35 kw: 130 l). Zásobník TV s topnou spirálou s objemem 130 l. Efektivní a s dlouhou životností díky výměníku tepla Inox-Radial. Modulovaný sálavý válcový hořák MatriX s dlouhou životností díky tkanině MatriX z ušlechtilé oceli odolné vůči vysokým teplotám. Regulace Vitotronic se srozumitelným textem, grafickým displejem a snadnou obsluhou. Energeticky úsporné vysoce efektivní čerpadlo. Regulace spalování Lambda Pro Control pro všechny druhy plynu. Univerzální připojovací sady pro individuální nástěnnou montáž. Není potřebný boční odstup pro servisní pracovníky. Expanzní nádoba pitné vody a cirkulační čerpadlo lze integrovat do zařízení. Doplňková sada se směšovačem pro míchané topné okruhy k dostání jako příslušenství v rozměrech a designu zařízení. Technické údaje viz strana 40

34 Plynová kondenzační technika Vitodens 242-F

35 34/35 VITODENS 242-F Tento kompaktní kotel je připraven pro snadnou a rychlou instalaci a poskytuje energeticky úspornou kondenzační techniku, výkonný ohřev pitné vody pomocí zásobníkového nabíjecího systému a je připraven pro přímé zapojení solárního systému. Pro vytápění pomocí kondenzační a solární techniky v rodinném domě je Vitodens 242-F velmi úsporným, ekologickým a progresivním topným zařízením. Kotel má půdorys pouhé 0,4 m 2, takže zabere pouze velmi málo místa a vejde se do každého výklenku. Všechny komponenty jsou pro instalaci a údržbu přístupné zepředu. Plynový kondenzační kotel Vitodens 242-F navíc pracuje velmi tiše a přitom vysoce efektivně. Zaměřen na budoucnost díky integraci solárního systému Vitodens 242-F je připraven pro okamžité připojení nebo pozdější kombinaci se slunečními kolektory Vitosol. Modul regulace k ovládání solárního systému je již integrován, solární výtěžek je graficky zobrazen na displeji zařízení. Všechny funkce jsou vzájemně sladěny a přezkoušeny již ze závodu.

36 Plynová kondenzační technika Vitodens 242-F 3,2 až 26 kw Vysoký komfort topné a pitné vody včetně zapojení solárního systému Kompaktní plynový kondenzační kotel Vitodens 242-F je navržen pro novostavbu a k modernizaci v rodinném domě. Již ze závodu je Vitodens 242-F připraven pro přímé zapojení solárního systému. Kotel poskytuje vysoký komfort pitné vody: zásobník TV má objem 170 l. Regulace Vitotronic Regulace Vitotronic má samovysvětlující navádění v menu. V případě pochybností stačí stisknout tlačítko nápovědy pro další postup. Plně grafický displej slouží k zobrazení topných charakteristik a solárního výtěžku. Modul regulace k ovládání solárního systému je již integrován. K připojení čidla teploty slunečních kolektorů je k dispozici snadno přístupné rozhraní. Vitotrol App. 5 let záruka 10 na kotle Vitodens do 35 kw let záruka na výměníky tepla Inox-Radial Prodloužená 5letá záruka ve spojení s komplexními službami Viessmann a 10letá záruka na výměník tepla Inox-Radial. 1 2 Inteligentní regulace spalování Vitodens 242-F má ve všech velikostech výkonů automatickou regulaci spalování Lambda Pro Control. I v případě kolísání složení plynu zůstává stupeň účinnosti plynule vysoký. Ani při změně druhu plynu například při přimíchání bioplynu není nutná výměna trysky. Regulace spalování Lambda Pro Control nastavuje zařízení automaticky na nové podmínky Vitodens 242-F 1 Výměník tepla Inox-Radial 2 Sálavý válcový hořák MatriX 3 Regulace Vitotronic 4 Expanzní nádoba 5 Čerpadlo topného a solárního okruhu 6 Smaltovaný nabíjecí zásobník 7 Plnicí armatura solárního okruhu

37 36/37 Využijte těchto výhod Sálavý válcový hořák MatriX. Plynový kompaktní kondenzační kotel s integrovaným solárním zásobníkem, 3,2 až 26 kw. Normovaný stupeň využití: až 98 % (H s ) / 109 (H i ). Objem zásobníku: 170 l. Ukazatel výkonu teplé vody: N L = 2,0 (26 kw). Efektivní a s dlouhou životností díky výměníku tepla Inox-Radial. Sálavý válcový hořák MatriX s regulací spalování Lambda Pro Control pro trvale vysokou účinnost a nízké hodnoty emisí. Smaltovaný nabíjecí zásobník s objemem 170 l a solárním výměníkem tepla. Regulace Vitotronic se srozumitelným textem, grafickým displejem a obslužným dílem, který lze montovat zvlášť s nástěnným soklem. Regulace spalování Lambda Pro Control pro všechny druhy plynu. Vysoký podíl stejných součástí u všech nových kompaktních zařízení. Univerzální připojovací sady pro individuální montáž. Není nutný boční odstup pro servis. Technické údaje viz strana 41

38 Technické údaje Plynová kondenzační technika Plynový kondenzační kotel Vitocrossal 300* Rozsah jmenovitého tepelného výkonu 50/30 C 80/60 C kw kw 2,6 13 2,4 11,8 2,6 19 2,4 17,2 5,2 26 4,7 23, ,3 31, ,9 40, ,9 54,3 Rozměry Délka Šířka Výška mm mm mm Hmotnost kg Objem kotlové vody litr Třída energetické účinnosti A A A A A A * k dispozici až 1400 kw, technické údaje na

39 38/39 Nástěnný plynový kondenzační kotel Vitodens 300-W Rozsah jmenovitého tepelného výkonu 50/30 C 80/60 C kw kw 1,9 11 1,7 10,1 1,9 19 1,7 17,2 4,0 26 3,6 23,7 4,0 35 3,6 31,7 Rozměry Délka Šířka Výška mm mm mm Hmotnost kg Objem výměníku tepla litr 3,8 3,8 5,6 5,6 Rozsah jmenovitého tepelného výkonu při ohřevu pitné vody kw 1,7 16 1,7 17,2 3,6 23,7 3,6 31,7 Třída energetické účinnosti A A A A Kompaktní plynový kondenzační kotel Vitodens 333-F Rozsah jmenovitého tepelného výkonu 50/30 C 80/60 C kw kw 1,9 11 1,7 10,1 1,9 19 1,7 17, ,6 23,7 Rozměry Délka Šířka Výška mm mm mm Hmotnost kg Objem výměníku tepla litr Rozsah jmenovitého tepelného výkonu při ohřevu pitné vody kw 1,7 16 1,7 17,2 3,6 23,7 Třída energetické účinnosti A A A Kompaktní plynový kondenzační kotel Vitodens 343-F Rozsah jmenovitého tepelného výkonu 50/30 C 80/60 C Rozměry Délka Šířka Výška kw kw mm mm mm 1,9 11 1,7 10, * 1,9 19 1,7 17, * Hmotnost kg 162* 162* Objem výměníku tepla litr 3,8 3,8 Nabíjecí zásobník z ušlechtilé oceli se solárním výměníkem tepla litr Rozsah jmenovitého tepelného výkonu při ohřevu pitné vody kw 1,7 16 1,7 17,2 Třída energetické účinnosti A A * Vitodens 343-F lze rozdělit na části

40 Technické údaje Plynová kondenzační technika Nástěnný plynový kondenzační kotel Vitodens 200-W Typ Rozsah jmenovitého tepelného výkonu 50/30 C 80/60 C Rozměry Délka Šířka Výška kw kw mm mm mm Plynový kombinovaný kotel 5,2 26 4,7 23, ,2 35 4,7 31,7 Plynové topné zařízení 3,2 13 2,9 11,8 3,2 19 2,9 17,2 5,2 26 4,7 23,7 5,2 35 4,7 31,7 Hmotnost kg Objem výměníku tepla litr 2,4 2,8 1,8 1,8 2,4 2,8 Rozsah jmenovitého tepelného výkonu při ohřevu pitné vody kw 4,7 29,3 4,7 33,5 2,9 16 2,9 17,2 4,7 23,7 4,7 31,7 Třída energetické účinnosti A A A A A A Typ Plynové topné zařízení Rozsah jmenovitého tepelného výkonu 50/30 C 80/60 C Rozměry Délka Šířka Výška kw kw mm mm mm ,9 40, ,9 54, ,1 72, , Hmotnost kg Objem výměníku tepla litr ,8 12, Třída energetické účinnosti A A A A A A Nástěnný plynový kondenzační kotel Vitodens 222-W Rozsah jmenovitého tepelného výkonu 50/30 C 80/60 C Rozměry Délka Šířka Výška kw kw mm mm mm 3,2 13 2,9 11,8 3,2 19 2,9 17,2 5,2 26 4,7 23,7 5,2 35 4,7 31,7 Hmotnost kg Objem výměníku tepla litr 1,8 1,8 2,4 2,8 Nabíjecí zásobník pitné vody litr Rozsah jmenovitého tepelného výkonu při ohřevu pitné vody kw 2,9 17,2 2,9 17,2 4,7 29,3 4,7 33,5 Třída energetické účinnosti A A A A Plynový kompaktní kondenzační kotel Vitodens 222-F Rozsah jmenovitého tepelného výkonu 50/30 C 80/60 C Rozměry Délka Šířka Výška kw kw mm mm mm 3,2 13 2,9 11, ,2 19 2,9 17, ,2 26 4,7 23, ,2 35 4,7 31, ,2 13 2,9 11, ,2 19 2,9 17, ,2 26 4,7 23,7 Hmotnost kg Objem výměníku tepla litr 1,8 1,8 2,4 2,8 1,8 1,8 2,4 Nabíjecí zásobník litr Zásobník TV s topnou spirálou litr Rozsah jmenovitého tepelného výkonu při ohřevu pitné vody kw 2,9 16 2,9 17,2 4,7 29,3 4,7 33,5 2,9 17,2 2,9 17,2 4,7 23,7 Třída energetické účinnosti A A A A A A A

41 40/41 Plynový kompaktní kondenzační kotel Vitodens 242-F Rozsah jmenovitého tepelného výkonu 50/30 C 80/60 C Rozměry Délka Šířka Výška Celková hmotnost Modul spalovací komory Modul nabíjecího zásobníku kw kw mm mm mm kg kg kg 3,2 13 2,9 11, ,2 19 2,9 17, ,2 26 4,7 23,7 *1 Smaltovaný nabíjecí zásobník se solárním výměníkem tepla litr Třída energetické účinnosti A A A *1 29,3 kw při ohřevu pitné vody

42 Systémová technika

43 42/43 Systémová technika je vzájemně sladěna Komfortní regulace a dokonale vzájemně sladěná systémová technika Viessmann poskytují maximální spolehlivost, flexibilitu a efektivitu. Celek je více než jeho jednotlivé části. V duchu této zásady poskytuje Viessmann nejen jednotlivé komponenty topení, které splňují vysoké standardy naší společnosti ve věcech kvality, spolehlivosti a efektivity. Všechny produkty jsou součástí kompletního sladěného systému, ve kterém se k sobě všechny díly přesně hodí. Protože pouze dokonalá souhra komponentů, které jsou integrovány v systému, dokáže vyčerpat celkový potenciál výkonů inovační špičkové techniky. Systémová technika Viessmann zahrnuje vše, co patří ke spolehlivému a ekonomickému topení. Patří sem regulace Vitotronic s bezdrátovým dálkovým ovládáním stejně jako výkonné zásobníky teplé vody Vitocell pro nejlepší komfort přípravy teplé vody až po kvalitní solární systém pro úspornou podporu vytápění. Solární termické systémy a fotovoltaika Využijte k ohřevu pitné vody, podpoře vytápění a výrobě elektřiny bezplatnou energii ze slunce. Strana 44 Zásobníky TV Komfortní příprava teplé vody splní všechny vaše požadavky: program zásobníků Vitocell od firmy Viessmann nabízí široký výběr. Strana 46 Komfort obsluhy Přehledná, komfortní, inteligentní: Vitotronic vám poskytuje dokonalé funkce pro rychlou a přesnou regulaci vašeho topného systému. Strana 48 Vitotrol App a smartphone Pomocí Vitotrol App a chytrého telefonu je ovládání topných zařízení Viessmann hračka. Strana 50 Systémové příslušenství Topná tělesa, expanzní nádoby, potrubní systémy, čerpadla, filtry a ventily Vitoset představují kompletní příslušenství pro váš topný systém Viessmann. Seite 52

44 Systémová technika Solární termické systémy a fotovoltaika Vakuové trubicové kolektory Vitosol 200-T pro montáž na fasádu. Solární termické systémy bezplatná energie ze slunce Doplňte svůj nový plynový kondenzační kotel vhodnou solární technikou. Ušetříte tak drahou energii hned dvakrát. Nová topná centrála a solární systém patří dnes jednoduše k sobě. Existují pro to dobré důvody: v létě lze téměř celou potřebu energie na ohřev pitné vody získávat přes sluneční kolektory. A v přechodných měsících může tento systém podpořit i vytápění. Tím se dá ušetřit až 35 % celé topné energie. Přes rok lze pouze na ohřev pitné vody ušetřit až 60 % energie. A to proto, že energie ze slunce je zdarma a sluneční záření přeměňuje kolektor na teplo i tehdy, když slunce nesvítí přímo na střechu domu. V principu zcela jednoduché Zachytit a potom efektivně využít sluneční paprsky to zní složitěji, než to ve skutečnosti je. Samozřejmě k tomu patří inovační technika a mnoho zkušeností. Solární systémy odebírají sluneční energii v plochých popř. trubicových kolektorech. Tady se pomocí slunečního záření ohřívá teplonosná kapalina a přivádí se do zásobníku TV. Tam se teplo přes výměník tepla odevzdává do pitné vody, která se má ohřát, a nebo do okruhu vytápění. Ochlazená kapalina se potom zase vrací zpět do kolektoru okruh začíná znovu. Pokud sluneční záření nestačí, například v zimě, dojde k dodatečnému ohřevu prostřednictvím kotle.

45 44/45 Program Vitosol představuje sluneční kolektory pro každou potřebu a rozpočet. Montáž na střechu nebo na fasádu umožňuje rozmanité uspořádání. Ploché a trubicové kolektory Plochý kolektor Vitosol 200-F přesvědčí vysokou kvalitou, trvale spolehlivým provozem a vysokou účinností. Výkonný plochý kolektor Vitosol 100-F je cenově atraktivní pro běžné aplikace přípravy TV, ohřev bazénů, ale i pro podporu vytápění. Vakuový trubicový kolektor Vitosol 200-T se vyznačuje velmi efektivní tepelnou izolací, vysokou účinností danou soltitanovým povrchem a lze ho namontovat nezávisle na poloze. Plochý kolektor Vitosol 200-F má solární bezpečnostní sklo odolné proti krupobití a součásti z ušlechtilé oceli a hliníku odolné proti korozi. Na přání lze dodat rámy ve všech barevných odstínech RAL. Výroba vlastní elektřiny pomocí Vitovolt Instalací fotovoltaického zařízení Viessmann se z každého majitele stane výrobce elektřiny. Přeměna bezplatné energie ze slunce na elektřinu je při vlastní spotřebě finančně zajímavá a ve spojení se zásobníky elektřiny se zbavíte závislosti na veřejné elektrické síti. Využijte programy dotací Solární kolektory splňují nejpřísnější požadavky stanovené pro získání dotací. Značkou kvality je zde SOLAR KEY MARK. Vakuové trubicové kolektory Vitosol 300-T a Vitosol 200-T se vyznačují vysokou spolehlivostí a dlouhou životností. Fotovoltaické moduly Vitovolt od firmy Viessmann dodávají i v případě částečně zastíněných ploch vysoký výtěžek pro výrobu elektřiny.

46 Systémová technika Zásobníky TV Program Vitocell od firmy Viessmann nabízí vhodné zásobníky TV pro každou potřebu a je ideálně sladěn s příslušnými plynovými kotli popř. solárním systémem. Komfort přípravy teplé vody pro každou potřebu Zásobníky teplé vody Vitocell představují komfortní řešení pro zásobování vaší domácnosti teplou vodou je to perfektní doplnění vašeho nového plynového kotle. Ve spotřebě teplé vody má každá domácnost rozdílné nároky a to podle počtu obyvatel a kvůli rozdílným zvyklostem při koupání a sprchování. Jeden příklad: pokud jdou ráno najednou do práce nebo do školy tři členové rodiny, musí být během krátké doby k dispozici dostatek teplé vody na sprchování. Zásobníkové ohřívače vody Vitocell splňují tento požadavek dokonale. V každém případě se doporučuje instalace solárního systému k úspoře energie k téměř bezplatnému ohřevu vody. Ten, kdo se rád pravidelně koupe, si také přeje dostatek teplé vody k naplnění vany. Zásobník pro ohřev teplé vody by měl dodávat dostatek vody i v bytových domech, kde je teplá voda potřeba najednou na více místech v domě.

47 46/47 Vhodný zásobník pro ohřev TV pro každou potřebu V nabídce zásobníků Vitocell najdete vhodný zásobníkový ohřívač splňující jakékoliv požadavky. Podle spotřeby teplé vody a možnosti instalace si můžete zvolit volně stojící, nebo podstavný zásobník. Hygienické zásobování teplou vodou Vnitřní plochy zásobníkového ohřívače vody podstatně rozhodují o hygieně ohřevu teplé vody. Viessmann proto spoléhá na dva koncepty kvality: na smalt Ceraprotect pro bezpečnou trvalou ochranu proti korozi v celé produktové řadě Vitocell 100 a na ušlechtilou ocel pro nejvyšší hygienické nároky v produktové řadě Vitocell 300. Vitocell 100 se smaltem Ceraprotect Zásobníky Vitocell 100 se smaltem Ceraprotect splňují požadavky na komfortní a hospodárný ohřev pitné vody a v oblasti smaltovaných zásobníkových ohřívačů vody zaujímají přední postavení. Smalt Ceraprotect chrání zásobník pro ohřev TV spolehlivě a trvale proti korozi. Topné plochy zásobíků Vitocell jsou vedeny mimořádně hluboko až na dno zásobníku. Vyhřívají tak celý objem vody a velmi efektivně využívají celý objem zásobníku. Výhody na první pohled Nástěnný plynový kondenzační kotel Vitodens 300-W s vedle postaveným zásobníkovým ohřívačem vody Vitocell 300-W. Vitocell 300 z ušlechtilé oceli Zásobníkové ohřívače Vitocell 300 z ušlechtilé nerezové oceli splňují i ty nejvyšší hygienické nároky. Ne nadarmo se ušlechtilá ocel používá také v kuchyních, laboratořích, nemocnicích i v potravinářském průmyslu. Homogenní povrch ušlechtilé oceli zůstává i po delším používání hygienicky dokonale nezávadný. Vitocell 300 z ušlechtilé oceli, objem: 130 až 500 litrů. Bivalentní a multivalentní zásobníkový ohřívač pro ohřev pitné vody a podporu vytápění. Vitocell 100 se smaltem Ceraprotect, objem: 120 až litrů. Topné plochy tažené ke dnu zásobníku zabezpečují rovnoměrný ohřev celého objemu vody. Malé tepelné ztráty díky vysoce účinné tepelné izolaci. 1 Vitocell 300-W 2 1 Zásobník z kvalitní ušlechtilé oceli 2 Malé tepelné ztráty díky vysoce účinné tepelné izolaci

48 Systémová technika Vitotronic 200 Regulace pro zařízení Vitodens řady 300 s pětipalcovým barevným dotykovým displejem a internetem Regulace Vitotronic nástěnného plynového kotle Vitodens 300-W a kompaktních plynových kondenzačních kotlů Vitodens 333-F a Vitodens 343-F. 5 barevný dotykový displej regulace Vitotronic 200 (HO2B) pro Vitodens 300-W, Vitodens 333-F, Vitodens 343-F.

49 48/49 Vitotronic vše dokonale regulováno S regulací Vitotronic je obsluha vašeho kotle Viessmannn jednoduchá jako telefonování. Regulace Vitotronic 200 pro Vitodens 300-W /333-F/343-F okouzluje nejen nezvykle vysokým komfortem obsluhy. Poskytuje uživateli stále a všude kompletní přehled o jeho spotřebě energie a solárních výtěžcích tepla po různá období. Energie cockpit zprůhledňuje spotřeby energie Energie cockpit regulace Vitotronic 200 dokumentuje na 5 barevném dotykovém displeji transparentně momentální energetický výtěžek solárního systému a spotřebu energie topného zařízení. Informuje o spotřebě plynu pro vytápění, spotřebě teplé vody a elektřiny topného zařízení. V případě, že je připojen solární systém, se zobrazuje také solární výtěžek. Využijte těchto výhod Vysoký komfort obsluhy na základě barevného dotykového displeje se srozumitelným textem a podporou grafiky. Energie cocpit s vizualizací vyrobené a spotřebované energie pro solární a plynová zařízení s histogramy. Přímé zesítění přes rozhraní LAN a obsluha přes Vitotrol Plus App. Optimální zapojení solárního systému se zobrazením stavu nabití ve spojení s inteligentním systémovým zásobníkem (Vitocell 100 (CVUC-A) a Vitosolar 300-F). Uvedení do provozu a servis ze strany odborných partnerů firmy Viessmann. Přehled o všem i z dálky S integrovaným funkčním internetem lze přes Vitotrol Plus App odkudkoliv dosáhnout na regulaci. Nové plynové kondenzační kotle Vitodens 300-W/333-F/343-F a Vitosolar 300-F s kotlem Vitodens 300-W mají již chytrý energetický management s regulací Vitotronic 200. Energie cocpit zobrazuje podíl druhů energie na ohřevu TV.

50 Systémová technika Komfort obsluhy s Vitotrol App a Vitotrol Plus App s chytrým telefonem Jednoduchá intuitivní obsluha nástěnného plynového kondenzačního kotle Vitodens 300-W přes chytrý telefon z domu a z cest.

51 50/51 Vše pod kontrolou i z dálky Jednoduchá intuitivní obsluha kotlů Viessmann přes chytré telefony a tablety. Apps pro chytré telefony a tablety jsou často používanými nástroji k usnadnění všedního dne. S Vitotrol App a Vitotrol Plus App je k dispozici mobilní obsluha pro vlastní vytápění. Obsluhovat se dá zcela jednoduše z domu nebo z cest z auta, vlaku nebo kanceláře. Komfortní intuitivní obsluha Obsluha je jednoduše hračka. Na startovní straně se zobrazují venkovní a požadované teploty v místnosti. Ale také provozní program, datum a čas. Využijte těchto výhod Stažení zdarma z Apple App Store (ios) a Google Play Store (android). Jednoduchá intuitivní obsluha přes chytré telefony a tablety. Obsluha topného zařízení z domu nebo cest. Soustavné aktualizace. Změny se provádějí přímo přes displej. Například k prodloužení doby vytápění na dlouhou noční párty nebo přepnutí do úsporného provozu v případě delší nepřítomnosti. Individuální komfort vytápění s geolokací Pomocí funkce Geolocation chytrého telefonu si může každý obyvatel založit svůj vlastní profil vytápění. Pokud je ve stejné době v domě několik členů rodiny, řídí se topný systém podle nejteplejšího profilu vytápění. Internet uvnitř u kotle Vitodens 300-W/333-F/343-F v sérii V plynových kondenzačních kotlech Vitodens 300-W/333-F/343-F je již integrována deska pro přímé připojení k domácímu xdsl routeru. Ethernetové rozhraní je přístupné zvenku bez otevírání přístroje. Vitocom 100 vytváří spojení Pro obsluhu přes App musí být všechny další kotle vybaveny regulací Vitotronic 200. Dále je nutný Vitocom 100 (typ LAN1). Rozhraní mezi topným zařízením a internetem je komunikační modul Vitocom 100 (typ LAN1). Vitotrol Plus App Komfortní zobrazení na chytrém telefonu: přes sluneční kolektory se nabíjí zásobník pro ohřev TV na 82,5 C zatím dosaženo 77 % (vlevo). Vpravo se dokumentuje spotřeba plynu v průběhu týdne pro vytápění a ohřev TV.

Spolupráce s RWE 2010

Spolupráce s RWE 2010 Spolupráce s RWE 2010 Velká modernizační kampaň RWE a Viessmann Ceník akčních sestav Platný od 1. dubna 2010 ZÁRUKA 5 LET Úvod/obsah 2/3 Viessmann ve spolupráci s RWE připravil na období od 1. dubna 2010

Více

I Vy můžete snížit své náklady na vytápění. Využijte atraktivní letní akci.

I Vy můžete snížit své náklady na vytápění. Využijte atraktivní letní akci. I Vy můžete snížit své náklady na vytápění. Využijte atraktivní letní akci. Od 12. července do 12. září 2010 2 Velká letní akce Ti, kteří se v letním období rozhodnou zmodernizovat svůj topný systém instalací

Více

Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 100-S

Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 100-S Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 100-S Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda 4,0 až 16,0 kw Splitové tepelné čerpadlo od firmy Viessmann je

Více

Vytápění plynem. Průmyslové systémy Chladicí systémy

Vytápění plynem. Průmyslové systémy Chladicí systémy Vytápění plynem Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy 2/3 Čisté, efektivní, spolehlivé hospodárné vytápění plynem Ke komfortní výrobě tepla pomocí zemního plynu nabízí Viessmann různé technologie,

Více

Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT

Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT Plynové kondenzační kotle Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT Vytápění s budoucností Připraveni na budoucnost Logamax plus GB192i - nástěnný kondenzační kotel S řadou kondenzačních kotlů Buderus budete

Více

Vitopend 111-W. Nejvyšší komfort přípravy teplé. vody v rozměrech nástěnného kotle

Vitopend 111-W. Nejvyšší komfort přípravy teplé. vody v rozměrech nástěnného kotle Vitopend 111-W Závěsný plynový kotel s integrovaným nerezovým zásobníkem teplé vody, typ WHSB, s modulovaným atmosférickým hořákem pro provoz závislý a nezávislý na vzduchu v místnosti. Rozsah tepelného

Více

Akční sestavy Vitosol 100-F

Akční sestavy Vitosol 100-F Akční sestavy Vitosol 100-F Platný od 1. února do 30. června 2011 Akční sestavy Vitosol 100-F 2/3 Nečekejte na zelenou, ušetřete již dnes! Moderní a úsporné vytápění to je více než jen úsporný kotel.

Více

Vytápění plynem vždy čistá záležitost

Vytápění plynem vždy čistá záležitost Vytápění plynem 2/3 Vytápění plynem vždy čistá záležitost Na následujících stránkách Vás budeme obsáhle informovat o různé technice, kterou dnes máte ve svém domě nebo bytě k dispozici pro pohodlnou výrobu

Více

Vytápění plynem vždy čistá záležitost

Vytápění plynem vždy čistá záležitost Vytápění plynem 2/3 Vytápění plynem vždy čistá záležitost Na následujících stránkách Vám poskytneme mnoho informací o technických zařízeních, která dnes můžete mít ve svém domě nebo bytě k dispozici pro

Více

Vytápění plynem vždy čistá záležitost

Vytápění plynem vždy čistá záležitost Vytápění plynem 2/3 Vytápění plynem vždy čistá záležitost Na následujících stránkách Vám poskytneme mnoho informací o technických zařízeních, která dnes můžete mít ve svém domě nebo bytě k dispozici pro

Více

Spolupráce s RWE 2012

Spolupráce s RWE 2012 Spolupráce s RWE 2012 Velká modernizační kampaň RWE a Viessmann. Nabídka platná od 20. srpna do 31. prosince 2012. Úvod 2/3 Viessmann ve spolupráci s RWE připravil na období od 20. srpna do 31. prosince

Více

Vytápění plynem. Průmyslové systémy Chladicí systémy

Vytápění plynem. Průmyslové systémy Chladicí systémy Vytápění plynem Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy 2/3 Čisté, efektivní, spolehlivé hospodárné vytápění plynem Ke komfortní výrobě tepla pomocí zemního plynu nabízí Viessmann různé technologie,

Více

VIESMANN VITOCROSSAL 300 Plynové kondenzační kotle 26 až 60 kw

VIESMANN VITOCROSSAL 300 Plynové kondenzační kotle 26 až 60 kw VIESMANN VITOCROSSAL 300 Plynové kondenzační kotle 26 až 60 kw List technických údajů Obj. č. a ceny: viz ceník VITOCROSSAL 300 Typ CU3A Plynový kondenzační kotel na zemní plyn a zkapalněný plyn (26 a

Více

Vytápění plynem vždy čistá záležitost

Vytápění plynem vždy čistá záležitost Vytápění plynem 2/3 Vytápění plynem vždy čistá záležitost Na následujících stránkách Vás budeme obsáhle informovat o různé technice, kterou dnes máte ve svém domě nebo bytě k dispozici pro pohodlnou výrobu

Více

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro vaše úspory.

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro vaše úspory. Zvýhodněné sestavy tepelných čerpadel Topné systémy skládající se z tepelného čerpadla v kombinaci se zásobníkovým ohřívačem teplé vody a dalším instalačním příslušenstvím. Vitocal: využijte naši špičkovou

Více

Vytápění plynem vždy čistá záležitost

Vytápění plynem vždy čistá záležitost Vytápění plynem 2/3 Vytápění plynem vždy čistá záležitost Na následujících stránkách Vám poskytneme mnoho informací o technických zařízeních, která dnes můžete mít ve svém domě nebo bytě k dispozici pro

Více

Zvýhodněné sestavy Vitosol 100-F

Zvýhodněné sestavy Vitosol 100-F Zvýhodněné sestavy Vitosol 100-F Platný od 1. června do 31. prosince 2012. Zvýhodněné sestavy Vitosol 100-F 2/3 Nové zvýhodněné solární sestavy pro rok 2012 Moderní a úsporné vytápění to je více než jen

Více

Vytápění plynem vždy čistá záležitost

Vytápění plynem vždy čistá záležitost Vytápění plynem 2/3 Vytápění plynem vždy čistá záležitost Na následujících stránkách Vám poskytneme mnoho informací o technických zařízeních, která dnes můžete mít ve svém domě nebo bytě k dispozici pro

Více

Vitodens 242-F, typ FB2A. 2.1 Popis výrobku

Vitodens 242-F, typ FB2A. 2.1 Popis výrobku Vitodens 4-F, typ FBA.1 Popis výrobku A Topné plochy Inox-Radial z ušlechtilé nerezové oceli pro vysokou provozní spolehlivost při dlouhé životnosti a maximální tepelný výkon na minimálním prostoru B Modulovaný

Více

Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL

Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy 2/3 Komfort teplé vody pro každý požadavek Při spotřebě teplé vody se od sebe domácnosti liší jednak počtem členů rodiny

Více

Využijte energii slunce jako ideální doplněk každého topného systému

Využijte energii slunce jako ideální doplněk každého topného systému Využijte energii slunce jako ideální doplněk každého topného systému Od 1. 4. do 30. 6. 2010 solární bonus Viessmann Náš kompletní program pro všechny druhy energií: Olejové kotle Plynové kotle Solární

Více

Vitopend 100-W. Splňuje *** klasifikaci podle. směrnice o účinnosti

Vitopend 100-W. Splňuje *** klasifikaci podle. směrnice o účinnosti Vitopend 100-W Závěsný plynový topný/kombinovaný kotel, typ WH1D s modulovaným atmosférickým hořákem pro provoz závislý nebo nezávislý na vzduchu v místnosti. Rozsah jmenovitého tepelného výkonu: 10,5

Více

Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora.

Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VSC ecocompact VSC S aurocompact Protože myslí dopředu. ecocompact revoluce ve vytápění

Více

Úvod/obsah 2/3. Modernizace se vyplatí

Úvod/obsah 2/3. Modernizace se vyplatí Akční sestavy 2012 Topné systémy skládající se z plynových kotlů, slunečních kolektorů a tepelných čerpadel. Nabídka platná od 10. dubna do 30. června 2012. Úvod/obsah 2/3 Modernizace se vyplatí Na období

Více

Nová generace plynových kondenzačních kotlů s technologií BlueStream. Efektivní řešení zítřka

Nová generace plynových kondenzačních kotlů s technologií BlueStream. Efektivní řešení zítřka Nová generace plynových kondenzačních kotlů s technologií BlueStream Efektivní řešení zítřka Moderní kondenzační technika se vyznačuje efektivním využíváním energie: díky zvýšenému odvádění tepla ze spalin

Více

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Stacionární kondenzační kotle

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Stacionární kondenzační kotle Stacionární kondenzační kotle Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VCC ecocompact VSC ecocompact VSC D aurocompact VKK ecocraft exclusiv ecocompact elegantní design Stacionární

Více

Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort

Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort NOVINKA Buderus Tepelná čerpadla vzduch/voda IP inside Light Comfort Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort Teplo je náš živel Nová generace tepelných čerpadel vzduch/voda Nová

Více

Vitodens 222-W. 2.1 Popis výrobku. Doporučené použití & Rodinné a řadové domy

Vitodens 222-W. 2.1 Popis výrobku. Doporučené použití & Rodinné a řadové domy Vitodens -W.1 Popis výrobku A topné plochy Inox-Radial z nerezové ušlechtilé oceli - pro vysokou provozní spolehlivost při dlouhé životnosti a maximální tepelný výkon na minimálním prostoru B nabíjený

Více

Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem Stacionární kondenzační kotel s vestavěným solárním zásobníkem

Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem Stacionární kondenzační kotel s vestavěným solárním zásobníkem Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem Stacionární kondenzační kotel s vestavěným solárním zásobníkem VSC ecocompact VSC S aurocompact ecocompact - revoluce ve vytápění Pohled na vnitřní

Více

Vytápění plynem vždy čistá záležitost

Vytápění plynem vždy čistá záležitost Vytápění plynem 2/3 Vytápění plynem vždy čistá záležitost Na následujících stránkách vám poskytneme mnoho informací o technických zařízeních, která dnes můžete mít ve svém domě nebo bytě k dispozici pro

Více

Vitodens 222-F, typ FS2A. 1.1 Popis výrobku

Vitodens 222-F, typ FS2A. 1.1 Popis výrobku Vitodens 222-F, typ FS2A. Popis výrobku A Topné plochy Inox-Radial z ušlechtilé nerezové oceli pro vysokou provozní spolehlivost při dlouhé životnosti a maximální tepelný výkon na minimálním prostoru B

Více

VITOPEND. Plynový topný/kombinovaný kotel pro provoz závislý nebo nezávislý na vzduchu v místnosti Jmenovitý tepelný výkon: 10,5 až 24 (29) kw

VITOPEND. Plynový topný/kombinovaný kotel pro provoz závislý nebo nezávislý na vzduchu v místnosti Jmenovitý tepelný výkon: 10,5 až 24 (29) kw VITOPEND Plynový topný/kombinovaný kotel pro provoz závislý nebo nezávislý na vzduchu v místnosti Jmenovitý tepelný výkon: 10,5 až 24 (29) kw 2 Atraktivní design Přesvědčivá technika To by se vám mohlo

Více

Panther Condens. Závěsné kondenzační plynové kotle pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem

Panther Condens. Závěsné kondenzační plynové kotle pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem Panther Condens Závěsné kondenzační plynové kotle pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem Panther Condens Závěsné kondenzační plynové kotle Závěsné kondenzační

Více

VITODENS. Závěsný plynový a kondenzační kotel Jmenovitý tepelný výkon: 4,2 až 66 kw Jako zařízení s více kotli až do 264 kw

VITODENS. Závěsný plynový a kondenzační kotel Jmenovitý tepelný výkon: 4,2 až 66 kw Jako zařízení s více kotli až do 264 kw VITODENS Závěsný plynový a kondenzační kotel Jmenovitý tepelný výkon: 4,2 až 66 kw Jako zařízení s více kotli až do 264 kw 2 Atraktivní design Přesvědčivá technika Vnitřní hodnoty: ušlechtilá nerezavějící

Více

& S modulovaným plynovým hořákem MatriX compact pro obzvláště

& S modulovaným plynovým hořákem MatriX compact pro obzvláště Vitocrossal 300. Popis výrobku A Digitální regulace kotlového okruhu Vitotronic B Vodou chlazená spalovací komora z ušlechtilé oceli C Modulovaný plynový kompaktní hořák MatriX pro spalování s velmi nízkým

Více

Gepard Condens. Závěsné kondenzační plynové kotle pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem

Gepard Condens. Závěsné kondenzační plynové kotle pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem Gepard Condens Závěsné kondenzační plynové kotle pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem Vyberte si kondenzační kotel Gepard Condens Nikdy to nebylo tak

Více

(R)evoluce ve vytápění Plynové kondenzační kotle Condens 9000i/M. Plynové kondenzační kotle 1

(R)evoluce ve vytápění Plynové kondenzační kotle Condens 9000i/M. Plynové kondenzační kotle 1 (R)evoluce ve vytápění Plynové kondenzační kotle Condens 9000i/M Plynové kondenzační kotle 1 2 Plynové kondenzační kotle Plynové kondenzační kotle Princip od přírody, technika od Bosch Plynové kondenzační

Více

Vyberte si kondenzační kotel Panther Condens

Vyberte si kondenzační kotel Panther Condens Panther Condens nová řada závěsných kondenzačních plynových kotlů pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem Vyberte si kondenzační kotel Panther Condens kondenzační

Více

Panther Condens nová řada závěsných kondenzačních plynových kotlů

Panther Condens nová řada závěsných kondenzačních plynových kotlů Panther Condens nová řada závěsných kondenzačních plynových kotlů Vyberte si kondenzační kotel Panther Condens kondenzační kotle mají mnohem vyšší stupeň využití než tradiční kotle možná instalace na stávající

Více

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA www.hokkaido.cz Budoucnost patří ekologickému a ekonomickému vytápění Tepelné čerpadlo vzduch - voda Omezení emisí CO 2 Spotřeba energie Životní prostředí Principem každého

Více

Tiger Condens. Vysoce účinné kondenzační kotle s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody

Tiger Condens. Vysoce účinné kondenzační kotle s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody Tiger Condens Vysoce účinné kondenzační kotle s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody Vyberte si kondenzační kotel Tiger Condens s vestavěným zásobníkem teplé vody Hlavní vlastnosti

Více

Vaše odborná topenářská firma:

Vaše odborná topenářská firma: Vaše odborná topenářská firma: Viessmann, spol. s r.o. Chrášťany 189 252 19 Rudná tel.: 257 090 900 fax: 257 950 306 www.viessmann.cz 9448 806-2 CZ 08/2007 Technické změny vyhrazeny VITOGAS 200-F Nízkoteplotní

Více

Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem

Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem VSC ecocompact Zlatá medaile SHK BRNO 2004 11-22 ecocompact Pohled na vnitřní část kotle ecocompact VSC 196-C 150 a b c a Kondenzační nerezový výměník

Více

VIESMANN. VITOCELL-W Zásobníkové ohřívače vody pro nástěnné kotle Objem 100 až 150 litrů. List technických údajů VITOCELL 100-W

VIESMANN. VITOCELL-W Zásobníkové ohřívače vody pro nástěnné kotle Objem 100 až 150 litrů. List technických údajů VITOCELL 100-W VIESMANN VITOCELL-W Zásobníkové ohřívače vody pro nástěnné kotle Objem 100 až 150 litrů List technických údajů Obj. č. a ceny: viz ceník VITOCELL 100-W Zásobníkový ohřívač vody z oceli, se smaltováním

Více

Tiger Condens. Vysoce účinné kondenzační kotle s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody

Tiger Condens. Vysoce účinné kondenzační kotle s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody Tiger Condens Vysoce účinné kondenzační kotle s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody Vyberte si kondenzační kotel Tiger Condens s vestavěným zásobníkem teplé vody Hlavní vlastnosti

Více

Panther Condens. Závěsné kondenzační plynové kotle pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem

Panther Condens. Závěsné kondenzační plynové kotle pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem Panther Condens Závěsné kondenzační plynové kotle pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem Panther Condens Závěsné kondenzační plynové kotle Závěsné kondenzační

Více

RAY. Závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku. Možnost ebus ekvitermní regulace

RAY. Závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku. Možnost ebus ekvitermní regulace RAY Závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku Možnost ebus ekvitermní regulace RAY Závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku

Více

Panther v. 19. nová řada závěsných plynových kotlů pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem

Panther v. 19. nová řada závěsných plynových kotlů pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem Panther v. 19 nová řada závěsných plynových kotlů pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem Panther nová řada závěsných plynových kotlů elegantní design pro

Více

Závěsné kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 02 VU 466/4-5, VU 656/4-5 ecotec plus 02-Z2

Závěsné kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 02 VU 466/4-5, VU 656/4-5 ecotec plus 02-Z2 Nové závěsné kondenzační kotle VU 466/4-5 a 656/4-5 ecotec plus se odlišují od předchozích VU 466-7 ecotec hydraulickým zapojením. Původní kotel VU 466-7 ecotec byl kompletně připraven pro napojení nepřímotopného

Více

Tiger Condens nová řada vysoce účinných kondenzačních kotlů s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody

Tiger Condens nová řada vysoce účinných kondenzačních kotlů s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody Tiger Condens nová řada vysoce účinných kondenzačních kotlů s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody Vyberte si kondenzační kotel Tiger Condens s vestavěným zásobníkem teplé vody

Více

Závěsné kotle pro vytápění. VU atmotec plus VU turbotec plus

Závěsné kotle pro vytápění. VU atmotec plus VU turbotec plus Závěsné kotle pro vytápění Ideální kombinace pro vytápění a teplou vodu atmoguard dvojitý spalinový senzor zvyšuje bezpečnost provozu. Tři systémy odkouření 0/00, 80/80, a. Podle podmínek a typu kotle

Více

Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL

Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL 2/3 Komfort teplé vody pro každý požadavek Při spotřebě teplé vody se od sebe domácnosti liší jednak počtem členů rodiny a jednak rozdílnými nároky při sprchování a

Více

VITOLIGNO. Kotle na pevná paliva Jmenovitý tepelný výkon: 4 až 40 kw

VITOLIGNO. Kotle na pevná paliva Jmenovitý tepelný výkon: 4 až 40 kw VITOLIGNO Kotle na pevná paliva Jmenovitý tepelný výkon: 4 až 40 kw 2 Vitoligno: Využívání obnovitelných zdrojů energií pro vytápění Odpovědný ekologický přístup s sebou přináší narůstající poptávku po

Více

Cenově zvýhodněné sestavy kotlů a zásobníků. Teplo je náš živel. Buderus Family komplety. Family Komplet GB162. Family Komplet GB172

Cenově zvýhodněné sestavy kotlů a zásobníků. Teplo je náš živel. Buderus Family komplety. Family Komplet GB162. Family Komplet GB172 Buderus Family komplety Cenově zvýhodněné sestavy kotlů a zásobníků Family Komplet GB162 Family Komplet GB172 Family Komplet GB072 Family Komplet U152 / U154 Logamax plus GB172 T Teplo je náš živel Family

Více

Vytápění olejem. Průmyslové systémy Chladicí systémy

Vytápění olejem. Průmyslové systémy Chladicí systémy Vytápění olejem Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy 2/3 Kondenzační olejové vytápění efektivní progresivní technologie s účinností až 98 %* Na následujících stránkách vás budeme obsáhle

Více

Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 200-S

Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 200-S Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOC 200-S Tepelná čerpadla Vitocal 200-S 4 až 12 kw Splitová tepelná čerpadla se skládají z vnitřní a venkovní jednotky. Tepelná čerpadla Vitocal 200-S mají certifikát

Více

Závěsné kotle pro vytápění. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VU atmotec plus VU turbotec plus

Závěsné kotle pro vytápění. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VU atmotec plus VU turbotec plus Závěsné kotle pro vytápění Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. atmotec plus turbotec plus Protože myslí dopředu. Ideální kombinace pro vytápění a teplou vodu Závěsné kotle pro

Více

Přehled kondenzačních kotlů THRs

Přehled kondenzačních kotlů THRs Přehled kondenzačních kotlů THRs THRs C (DC) THRs M-75H (DC) THRs M-75V THRs 2-17M-75V THRs 1-10C THRs 2-17C THRs 5-25C THRs 2-17M-75H THRs 1-10DC THRs 2-17DC THRs 5-25DC THRs 2-17M-75HDC 0,9 9,5 kw je

Více

Závěsné kondenzační kotle. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VU 466/4-5 ecotec plus VU 656/4-5 ecotec plus

Závěsné kondenzační kotle. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VU 466/4-5 ecotec plus VU 656/4-5 ecotec plus Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VU 466/4-5 ecotec plus VU 656/4-5 ecotec plus VU ecotec plus Zvláštní přednosti - závěsný kotel s nerezovým kondenzačním výměníkem - hodnota

Více

Závěsné kotle pro vytápění. VU atmotec plus VU turbotec plus

Závěsné kotle pro vytápění. VU atmotec plus VU turbotec plus Závěsné kotle pro vytápění VU atmotec plus VU turbotec plus Ideální kombinace pro vytápění a teplou vodu VU atmotec plus atmoguard dvojitý spalinový senzor zvyšuje bezpečnost provozu. VU turbotec plus

Více

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla arotherm VWL vzduch/voda Vzduch jako zdroj tepla Tepelná čerpadla Vaillant arotherm

Více

Lev Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody

Lev Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody Lev Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody Lev Král mezi kotli PROTHERM LEV je plynový kondenzační kotel s účinností až 108 %, který je vybaven zabudovaným 95ti litrovým zásobníkem

Více

RAY. závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku

RAY. závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku RAY závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku RAY závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku Nová řada závěsných elektrokotlů

Více

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. arotherm VWL vzduch/voda

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla arotherm VWL vzduch/voda Vzduch jako zdroj tepla Tepelná čerpadla Vaillant arotherm

Více

Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort

Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort Buderus Tepelná čerpadla vzduch/voda IP inside ight Comfort T Comfort Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort Teplo je náš živel Nová generace tepelných čerpadel vzduch/voda Nová

Více

Lev 30 KKZ Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody

Lev 30 KKZ Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody Lev 30 KKZ Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody Lev 30 KKZ je stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody o objemu 150 litrů, který splňuje nejnáročnější

Více

Závěsné kondenzační kotle. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VU ecotec exclusiv

Závěsné kondenzační kotle. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VU ecotec exclusiv Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VU ecotec exclusiv Závěsné kondenzační kotle ecotec exclusiv Maximální přizpůsobení topného výkonu Široké možnosti použití Kondenzační kotle

Více

Přírodní geotermální energie.

Přírodní geotermální energie. Geotermální tepelné čerpadlo ROTEX Přírodní geotermální energie. ROTEX HPU ground tepelné čerpadlo využívající geotermální energii. Kompaktní, odpovědné k životnímu prostředí s vynikající účinností. Pro

Více

Regulační technika 04-R2. Modul: Sekce: Modulární solární ekvitermní regulátor auromatic 620/2. Ekvitermní regulace

Regulační technika 04-R2. Modul: Sekce: Modulární solární ekvitermní regulátor auromatic 620/2. Ekvitermní regulace Modulární solární ekvitermní regulátor auromatic 620/2 Charakteristiky vybavení V základním vybavení regulátoru auromatic 620/2 lze regulovat: - kotel, pomocí rozšiřujících modulů VR 30, VR 3 a VR 32 až

Více

VICARE App. Komfort je dnes jednoduchý. A bezpečný zároveň. ViCare. Aplikace pro vaše vytápění.

VICARE App. Komfort je dnes jednoduchý. A bezpečný zároveň. ViCare. Aplikace pro vaše vytápění. VICARE App Komfort je dnes jednoduchý. A bezpečný zároveň. ViCare. Aplikace pro vaše vytápění. ViCare: v přímém kontaktu s vaším topným systémem. 2/3 Člověk je jednoduše klidnější, když je o všechno postaráno

Více

Plynové kotle. www.viadrus.cz

Plynové kotle. www.viadrus.cz Plynové kotle www.viadrus.cz Plynové kotle G36 stacionární samotížný plynový kotel G42 (ECO) stacionární plynový nízkoteplotní kotel vysoká provozní spolehlivost a dlouhá životnost litinového tělesa vysoká

Více

Podzimní akce. Ceník akčních kotlů a sestav Vitopend a Vitodens. Platný od 20. srpna do 15. prosince 2012.

Podzimní akce. Ceník akčních kotlů a sestav Vitopend a Vitodens. Platný od 20. srpna do 15. prosince 2012. Podzimní akce Ceník akčních kotlů a sestav Vitopend a Vitodens. Platný od. srpna do 15. prosince 12. Úvod/Obsah 2/3 Pro období vrcholu topenářské sezóny od. srpna do 15. prosince 12 jsme připravili mimořádnou

Více

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA TEPELNÁ ČERPDL VZUCH - VOD www.hokkaido.cz Budoucnost patří ekologickému a ekonomickému vytápění Tepelné čerpadlo vzduch - voda Principem každého tepelného čerpadla vzduch - voda je přenos tepla z venkovního

Více

Závěsné kondenzační kotle

Závěsné kondenzační kotle VC 126, 186, 246/3 VCW 236/3 Závěsné kondenzační kotle Technické údaje Označení 1 Vstup topné vody (zpátečka) R ¾ / 22 2 Přívod studené vody R ¾ / R½ 3 Připojení plynu 1 svěrné šroubení / R ¾ 4 Výstup

Více

RAY Nová řada závěsných elektrických kotlů pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku

RAY Nová řada závěsných elektrických kotlů pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku RAY Nová řada závěsných elektrických kotlů pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku RAY závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku Nová řada závěsných

Více

Solární systémy. aurostep Solar Set 1

Solární systémy. aurostep Solar Set 1 Solární systémy aurostep Solar Set 1 Vše připraveno: aurostep Největší předností solárního systému aurostep pro přípravu teplé užitkové vody je jeho kompaktnost. Veškeré nutné prvky systému, čerpadlová

Více

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Stacionární kondenzační kotle

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Stacionární kondenzační kotle Stacionární kondenzační kotle Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VCC ecocompact VSC ecocompact VSC D aurocompact VK ecovit plus VKK ecocraft exclusiv ecocompact elegantní design

Více

Kondenzační plynový kotel nástěnný

Kondenzační plynový kotel nástěnný Kondenzační plynový kotel nástěnný 3,8 až 420 kw Druhy plynu 7.1 Vitodens 100-W F F pro Vitodens 100-W připojovací příslušenství zásobníkový ohřívač vody 7.2 Vitodens 200-W F F pro Vitodens 200-W připojovací

Více

Závěsné kondenzační kotle

Závěsné kondenzační kotle Závěsné kondenzační kotle VU, VUW ecotec plus Výhody kondenzační techniky Snižování spotřeby energie při vytápění a ohřevu teplé užitkové vody se v současné době stává stále důležitější. Nejen stoupající

Více

Závěsné kotle pro vytápění. VU atmotop Plus VU turbotop Plus

Závěsné kotle pro vytápění. VU atmotop Plus VU turbotop Plus Závěsné kotle pro vytápění VU atmotop Plus VU turbotop Plus Kvalita a výkon od výrobce prvních kombinovaných kotlů na světě VU atmotop Dvojitý spalinový senzor zvyšuje bezpečnost provozu. VU turbotop Tři

Více

Katalogový list č. Verze: 01 ecocompact VSC../4, VCC../4 a aurocompact VSC D../4 06-S3

Katalogový list č. Verze: 01 ecocompact VSC../4, VCC../4 a aurocompact VSC D../4 06-S3 Verze: 0 ecocompact VSC../, VCC../ a aurocompact VSC D../ 0-S Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem teplé vody pro zajištění maximálních kompaktních rozměrů ve velmi elegantím designu.

Více

Zvýhodněné sestavy kotlů a zásobníků

Zvýhodněné sestavy kotlů a zásobníků [ Vzduch ] [ Voda ] Family Komplety [ Země] [ Buderus ] Zvýhodněné sestavy kotlů a zásobníků Family Komplet GB162 Family Komplet GB172 Logamax plus GB172 T Family Komplet GB072 Family Komplet U052/U054

Více

Medvěd Condens KKS. Stacionární kondenzační kotle s velkoobjemovým primárním výměníkem

Medvěd Condens KKS. Stacionární kondenzační kotle s velkoobjemovým primárním výměníkem Medvěd Condens KKS Stacionární kondenzační kotle s velkoobjemovým primárním výměníkem Medvěd Condens KKS Stacionární kondenzační plynový kotel ve čtyřech výkonových provedení s plynulou modulací výkonu

Více

Nepřímotopné zásobníky teplé vody. Nepřímotopné zásobníky teplé vody Vaillant Tradice, kvalita, inovace, technická podpora.

Nepřímotopné zásobníky teplé vody. Nepřímotopné zásobníky teplé vody Vaillant Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Nepřímotopné zásobníky teplé vody Nepřímotopné zásobníky teplé vody Vaillant Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. unistor VIH R unistor VIH Q 75 B actostor VIH QL 75 B VIH 300-500 pro závěsné

Více

HERCULES Condensing ERP. Stacionární kondenzační kotle s vestavěným nerezovým zásobníkem TUV

HERCULES Condensing ERP. Stacionární kondenzační kotle s vestavěným nerezovým zásobníkem TUV Condensing ERP Stacionární kondenzační kotle s vestavěným nerezovým zásobníkem TUV MODELOVÁ ŘADA Condensing ErP Stacionární plynové kondenzační kotle Topné s vestavěným nerezovým zásobníkem TUV VŠE V JENOM

Více

Panther nová řada závěsných plynových kotlů

Panther nová řada závěsných plynových kotlů Panther nová řada závěsných plynových kotlů Panther nová řada závěsných plynových kotlů elegantní design pro harmonické zakomponování do interiéru kotle pro vytápění nebo s průtokovým ohřevem s funkcí

Více

& vytápění veřejných budov, jako tělocvičenavíceúčelových hal, škol, mateřských škol

& vytápění veřejných budov, jako tělocvičenavíceúčelových hal, škol, mateřských škol Vitodens 200-W. Popis výrobku A Topné plochy Inox-Radial z nerezové ušlechtilé oceli - pro vysokou provozní jistotu při dlouhé životnosti. Velký tepelný výkon v nejmenším prostoru B Modulovaný válcový

Více

VERA HE přirozeně flexibilní

VERA HE přirozeně flexibilní Vera he přirozeně flexibilní KOTEL PRO KAŽDÝ TYP TOPNÉHO SYSTÉMU Vera HE je nová řada kombinovaných kondenzačních nástěnných kotlů, které se přizpůsobují různým systémovým řešením. Díky vysoké výtlačné

Více

Závěsné kondenzační kotle. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Zásobník s vrstveným ukládáním teplé vody actostor VIH CL 20 S

Závěsné kondenzační kotle. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Zásobník s vrstveným ukládáním teplé vody actostor VIH CL 20 S Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora., W ecotec plus Zásobník s vrstveným ukládáním teplé vody actostor VIH CL 20 S Protože myslí dopředu. Závěsné kondenzační kotle, W ecotec plus

Více

Energie ze slunce zdarma až do domu

Energie ze slunce zdarma až do domu Energie ze slunce 2/3 Energie ze slunce zdarma až do domu Kdo dnes investuje do nového vytápění, měl by zároveň myslet na možnost jeho doplnění o solární zařízení. Můžete tak počítat s nižší spotřebou

Více

katalog produktů EVO 2013 GENUS PREMIUM EVO GENUS PREMIUM EVO SYSTEM GENUS EVO

katalog produktů EVO 2013 GENUS PREMIUM EVO GENUS PREMIUM EVO SYSTEM GENUS EVO katalog produktů EVO 0 EVO Ariston Thermo CZ s.r.o. Poděbradská 55 90 00 Praha 9 tel.: 75 455 fax: 75 7 e-mail: ariston.cz@aristonthermo.com www.ariston.com/cz Mašínova 4/5 8 00 Praha 8 tel: 84 688 877

Více

VICTRIX R ErP Závěsné kondenzační kotle

VICTRIX R ErP Závěsné kondenzační kotle VICTRIX R ErP Závěsné kondenzační kotle MODELOVÁ ŘADA VICTRIX R ErP Závěsné plynové kondenzační kotle Topné s možností připojit nepřímotopný zásobník TUV ŠIROKÉ MOŽNOSTI POUŽITÍ, JEDNODUCHÁ INSTALACE,

Více

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort [ Vzduch ] [ Voda ] Tepelná čerpadla [ Země ] [ Buderus ] V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Logatherm WPLS Comfort Logatherm WPLS Light Teplo je náš živel Využijte energii ze vzduchu pro příjemné

Více

Tepelná čerpadla vzduch/voda arotherm VWL. Obnovitelná energie chytře

Tepelná čerpadla vzduch/voda arotherm VWL. Obnovitelná energie chytře Tepelná čerpadla vzduch/voda arotherm VWL Obnovitelná energie chytře Tepelná čerpadla vzduch/voda arotherm VWL Vzduch jako zdroj tepla Tepelná čerpadla Vaillant arotherm odebírají tepelnou energii, která

Více

VICTRIX Zeus Superior ErP. Závěsné kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem TUV

VICTRIX Zeus Superior ErP. Závěsné kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem TUV VICTRIX Zeus Superior ErP Závěsné kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem TUV MODELOVÁ ŘD VICTRIX Zeus Superior ErP Závěsné plynové kondenzační kotle Topné s vestavěným nerezovým zásobníkem TUV KOMPKTNÍ

Více

Vitodens 200-W. 1.1 Popis výrobku

Vitodens 200-W. 1.1 Popis výrobku Vitodens 2-W. Popis výrobku Modulovaný válcový hořák MatriX s inteligentní regulací spalování Lambda Pro ontrol pro nízké emise škodlivin a tichý provoz Integrovaná membránová expanzní nádoba Topné plochy

Více

Zásobníky Nepřímoohřívané zásobníky teplé vody

Zásobníky Nepřímoohřívané zásobníky teplé vody Zásobníky Nepřímoohřívané zásobníky teplé vody Nepřímoohřívané zásobníky teplé vody Objem 58 až 200 litrů Stacionární i závěsné provedení Ochrana proti korozi Minimální tepelné ztráty Komfortní zásobování

Více

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro vaše úspory.

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro vaše úspory. Akční sestavy tepelných čerpadel Topné systémy skládající se z tepelného čerpadla v kombinaci se zásobníkovým ohřívačem teplé vody a dalším instalačním příslušenstvím. Vitocal: využijte naši špičkovou

Více

Kondenzační plynové kotle

Kondenzační plynové kotle Kondenzační plynové kotle Primární výměník z nerez oceli: spolehlivost Snadná obsluha díky ovládacímu panelu vybavenému ručními ovladači, elektronickým displejem a multifunkčními kontrolkami Možnost připojení

Více

ECO TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH/VODA Pro novostavby, nízkoenergetické a pasivní domy

ECO TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH/VODA Pro novostavby, nízkoenergetické a pasivní domy ECO TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH/VODA Pro novostavby, nízkoenergetické a pasivní domy OCHSNER ELW - ECO VZDUCH/VODA Tepelná čerpadla pro vytápění Ideální systém pro každé použití Tepelné čerpadlo OCHSNER ELW

Více