Převodník USB/RS485 a MemoryMaker

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Převodník USB/RS485 a MemoryMaker"

Transkript

1 Převodník USB/RS485 a MemoryMaker Nové Staré provedení Převodník SB485 PWR USB K1 TXD RXD K2 RS485 nebo RS422 přepínače Obsah: 1.0 Nové provedení Význam a nastavení přepínačů Připojení USB Připojení RS Staré provedení Význam a nastavení přepínačů Připojení USB Připojení RS Instalace ovladače do operačního systému Připojení rozhraní a jeho detekce Postup instalace ovladače Zjištění portu v operačním systému Nastavení čísla portu a konfigurace v MemoryMakeru... Chyba! Záložka není definována. 4.1 Normální okno konfigurace portu Rozšířené okno konfigurace portu Správná funkce a odstranění chyb Ko...Chyba! Záložka není definována. Strana 1 (celkem 15)

2 1.0 Nové provedení 1.1 Význam a nastavení přepínačů Přepínač Stav Význam 1 ON TERM485 2 ON TERM422 3 OFF RS422 4 ON RS485 5 ON BIAS 6 ON BIAS Je-li převodník na konci vedení připojte propojkou TERM485 zakončovací rezistory. 1.2 Připojení USB Kabel USB je součástí dodávky. Připojte jej do zapnutého PC a do funkčního portu USB. Nejste-li si jisti, zda je port funkční, kontaktujte majitele PC. Po připojení kabelu do PC a do konvertoru rozhraní se musí na konvertoru rozsvítit zelená kontrolka ON. Pokud tato svítí, tak je zařízení napájeno a pokud je plně port funkční, tak musí operační systém ohlásit, že bylo připojeno nové zařízení. Pokud k tomuto nedojde, kontaktujte majitele PC. 1.3 Připojení RS485 Na svorkovnici na svorku RxTx+ připojte vodič A komunikační linky. Na svorkovnici na svorku RxTx- připojte vodič B komunikační linky. Na svorku GND připojte stínění. Strana 2 (celkem 16)

3 2.0 Staré provedení 2.1 Význam a nastavení přepínačů ON Přepínač Stav Význam 1 ON TERM485 2 ON TERM422 3 OFF RS485 4 OFF RS485 5 ON BIAS 6 ON BIAS 1 - v poloze ON připojuje zakončení linky RS485 a RS422 na straně vysílače 2 - v poloze ON připojuje zakončení linky RS422 na straně přijímače 5, 6 v poloze ON připojují rezistory definující klidový stav linky RS i 6 musí být vždy ve stejné poloze. 2.2 Připojení USB Kabel USB je součástí dodávky. Připojte jej do zapnutého PC a do funkčního portu USB. Nejste-li si jisti, zda je port funkční, kontaktujte majitele PC. Po připojení kabelu do PC a do konvertoru rozhraní se musí na konvertoru rozsvítit zelená kontrolka ON. Pokud tato svítí, tak je zařízení napájeno a pokud je plně port funkční, tak musí operační systém ohlásit, že bylo připojeno nové zařízení. Pokud k tomuto nedojde, kontaktujte majitele PC. 2.3 Připojení RS485 Rozhraní RS485 je zakončeno konektorem CANON 9M. Komunikační linka A je na pinu 7 a komunikační linka B je na pinu 6. Lokální zem je na pinu Instalace ovladače do operačního systému 3.1 Připojení rozhraní a jeho detekce Připojte konvertor rozhraní k zapnutému PC s operačním systémem WINDOWS XP do zásuvky rozhraní USB. Rozsvítí se zelená kontrolka. Pokud se kontrolka nerozsvítí, není rozhraní funkční. Zajistěte jiný PC s funkčním rozhraním a operačním systémem. Strana 3 (celkem 16)

4 3.2 Postup instalace ovladače Funkčnost rozhraní oznámí systém WINDOWS detekováním nového zařízení. Na monitoru se objeví následující okno: Vyberte volbu Ne, nyní ne a stiskněte tlačítko Další. Objeví se následující okno: Strana 4 (celkem 16)

5 Vyberte volbu Instalovat ze seznamu či daného umístění. Stiskněte tlačítko Další. V tomto okně zaškrtněte volby Vyhledat nejlepší ovladač v těchto umístěních a vyplňte cestu pro vyhledání ovladače (A:\). Do disketové jednotky vložte dodanou disketu a stiskněte opět tlačítko Další. V tomto okně stiskněte tlačítko Pokračovat. Strana 5 (celkem 16)

6 Stiskněte tlačítko Dokončit. První část instalace je nyní úspěšně dokončena. V druhé části se nainstaluje ovladač pro virtuální sériový port, přes který se bude přistupovat na linku RS485. Dále se objeví okno: Strana 6 (celkem 16)

7 Vyberte volbu Ne, nyní ne. Stiskněte tlačítko Další. Stejně jako v předchozí části vyberte volbu Instalovat ze seznamu či daného umístění. Stiskněte tlačítko Další. Objeví se okno: Strana 7 (celkem 16)

8 V okně pro výběr ovladače (driveru) zaškrtněte volby Vyhledat nejlepší ovladač v těchto umístěních a vyplňte cestu pro vyhledání ovladače (A:\). Do disketové jednotky vložte dodanou disketu a stiskněte opět tlačítko Další. V dialogu stiskněte tlačítko Pokračovat. A dále stiskněte tlačítko Dokončit. V tuto chvíli je instalace ovladačů pro převodník SB485 i virtuální sériový port úspěšně dokončena. Strana 8 (celkem 16)

9 3.3 Zjištění portu v operačním systému Podíváte-li se nyní do Správce zařízení, uvidíte po kliknutí na položku Porty přidaný COM, na kterém je k dispozici linka RS485 nebo RS422. Podle zobrazeného čísla portu pak nastavte i Vaši aplikaci. Rozbalíte-li položky Řadiče sběrnice USB uvidíte i převodník SB485. Zapamatujte si zobrazené číslo COM portu! V tomto případě je to COM4. Tento port musíte nastavit v aplikaci MemoryMaker v menu Komunikace. Strana 9 (celkem 16)

10 Toto okno Správce zařízení zobrazíte takto (postup se mírně liší podle verze Windows): na ikoně Tento počítač stiskněte pravé tlačítko myši, pak zvolte Vlastnosti. Vyberte kartu Hardware a na ní stiskněte tlačítko Správce zařízení. Poznámka k dočasnému odpojení převodníku: Pokud převodník SB485 odpojíte, ve Správci zařízení COM zmizí. Při zpětném připojení převodníku se opět objeví, s původním nastavením. 4.0 Popis instalace a konfigurace programu MemoryMaker Expert. Instalaci provádějte na PC, které má instalovaný sériový port nebo virtuální sériový port, který použijete ke komunikaci s REG10. Vložte CD do mechaniky. Spusťte soubor Setup.exe. Spustí se instalace. Nasměrujte instalátor do složky, kam chcete MemoryMaker instalovat. Nainstalujte jej. Po instalaci proveďte registraci u výrobce. V menu Help vyberte funkci Registration. V zobrazené tabulce v řádku Application Code je kód z Vašeho počítače. Tento kód zašlete výrobci em na adresu memorymaker@mires.cz. Bude Vám zaslán nebo jiným způsobem doručen kód, který vepíšete do tabulky do položky Enter Registration Code. Po té stikněte tlačítko Save a Quit. Správná registrace umožní volby funkcí, které jsou součástí verze MemoryMaker Expert. Po instalaci a registraci zkopírujte obsah složky DATA z CD do složky DATA ve složce MEMORYMAKER na Vašem PC. Struktura složky DATA ve složce MEMORYMAKER obsahuje složku DEMO a složku s názvem Vaší zakázky. Ve složce DATA můžete ručně vytvořit další složky s názvem podle zakázek, potom stažená archivní data můžete třídit do jednotlivých složek podle zakázek. Každá takto vytvořená složka musí obsahovat konfigurační soubory graph.lib a tabtype.lst. Tyto soubory můžete zkopírovat z již existující složky Vaší zakázky nebo DEMO. Soubor tabtype.lst neměňte. V souboru graph.lib můžete měnit vlastnosti zobrazovaných popisů v grafech a tabulkách. Popis souboru graph.lib je uveden níže. 4.1 Normální okno konfigurace portu V programu MemoryMaker proveďte nastavení konfigurace komunikačního portu. V menu Options zvolte položku Communication. Zobrazí se normální okno nastavení. Volby v tomto okně stačí pro většinu aplikací. Pokud budete potřebovat nastavit i další parametry komunikace, přepněte pomocí klávesy F8 na okno rozšířené. Zpět do normálního okna se vrátíte klávesou F9. Strana 10 (celkem 16)

11 Do položky Serial port nastavte číslo COM portu, které jste zjistili v okně Správce zařízení, které je uvedeno výše. Ostatní nastavení proveďte dle uvedeného okna Communication. Dále zvolte v položce Destination Device Adress číslo adresy řídící jednotky, se kterou chcete komunikovat. Nastavení 0 umožňuje komunikovat s jakoukoliv řídící jednotkou bez znalosti její adresy za předpokladu, že je připojena pouze jedna řídící jednotka na komunikační linku. Celé nastavení potvrďte OK. Strana 11 (celkem 15)

12 4.2 Rozšířené okno konfigurace portu Do položky Serial port nastavte číslo COM portu, které jste zjistili v okně Správce zařízení, které je uvedeno výše. Ostatní nastavení proveďte dle uvedeného okna Communication. Dále zvolte v položce Destination Device Adress číslo adresy řídící jednotky, se kterou chcete komunikovat. Nastavení 0 umožňuje komunikovat s jakoukoliv řídící jednotkou bez znalosti její adresy za předpokladu, že je připojena pouze jedna řídící jednotka na komunikační linku. Celé nastavení potvrďte OK. Pozor! U některých programů řídících jednotek může být použit kontrolní součet CRC. Potom bude na tuto skutečnost upozorněno v návodu k použití. Zaškrtněte v tomto okně políčko Check CRC16 in Reception jinak nebude komunikace funkční. 4.3 Správná funkce a odstranění chyb Správný chod obou typů rozhraní je signalizován trvalým svitem zelené kontrolky a problikáváním žlutých kontrolek v rytmu komunikace. Strana 12 (celkem 15)

13 Pokud nejsou vysílána data a linka RS485 je v klidu, nesmí svítit ani problikávat žádná žlutá LED kontrolka. Pokud trvale svítí jedna ze žlutých kontrolek, bude pravděpodobně přepólovaná komunikační linka. Zaměňte vodiče A a B. Pokud je požadavek na komunikaci, musí problikávat LED TxD a následně jako odpověď od řídící jednotky i RxD. Pokud RxD neproblikne, je závada na vedení nebo v připojení jednotky nebo je jednotka adresována na jinou adresu. 5.0 Popis souboru graph.lib Zde je příklad nastavení a komentář: analogová veličina {Value: Multiplicativ Additional Divider} 1 čím se násobí 0 kolik se přičítá 10 čím se dělí {Value: Format} #0.0 tvar zobrazení {Value: Compare <} začátek rozsahu vstupu Lo {Value: Compare >} konec rozsahu vstupu Hi {Axis range min} -30 začátek osy zobrazení {Axis range max} 50 konec osy zobrazení {Property} T1 popis veličiny {Unit} C zobrazované jednotky analogová veličina {Value: Multiplicativ Additional Divider} {Value: Format} #0.0 {Value: Compare <} Lo {Value: Compare >} Hi {Axis range min} -30 {Axis range max} 50 {Property} T2 {Unit} C analogová veličina {Value: Multiplicativ Additional Divider} {Value: Format} #0.0 {Value: Compare <} Strana 13 (celkem 15)

14 Lo {Value: Compare >} Hi {Axis range min} 0 {Axis range max} 100 {Property} Klapka {Unit} % analogová veličina {Value: Multiplicativ Additional Divider} {Value: Format} #0.0 {Value: Compare <} Lo {Value: Compare >} Hi {Axis range min} 0 {Axis range max} 100 {Property} Ventilátor {Unit} % Outputs description Výstupy a poruchy {V01} Servo otvírá Povel servo otvírá {V02} Servo zavírá Povel servo zavírá {V03} Výstup 3 Konfigurovatelný výstup 3 {V04} Výstup 4 Konfigurovatelný výstup 4 {V05} LedUser NIC Nepoužito {V06} Výstup 5 NIC Nepoužíto {V07} Změnová data Signalizace změnových dat {V08} Reset Signalizace resetu jednotky {S01} Porucha 1 Porucha 1 z TCX {S02} Porucha 2 Porucha 2 z TCX {S03} Porucha 3 Porucha 3 z TCX {S04} Porucha 4 Porucha 4 z TCX {S05} NIC Nepoužito {S06} NIC Nepoužito {S07} NIC Nepoužito {S08} NIC Nepoužito V poli analogových veličin je uvedeno čím se násobí, kolik se přičítá a čím se dělí. V příkladu se měří analogové hodnoty teplot na desetiny a ukládají se tyto hodnoty v násobku deseti. To znamená, že změřená hodnota teploty 24,3 C je ve skutečnosti v záznamníku uložena jako hodnota 243. Potom tedy v konfiguračním souboru bude násobitel 1, přičtená hodnota 0 a dělitel 10 a výsledná hodnota v grafu bude 24,3 C. Tvar zobrazení udává počet zobrazených desetinných míst. Strana 14 (celkem 15)

15 Začátek rozsahu udává při jaké hodnotě bude zobrazení Lo. Standardně REG10 používají hodnotu pro zkratovaný vstup. Pokud tedy budete chtít zobrazovanou hodnotu ze začátku rozsahu oříznout například u -10,5 C, dosaďte Potom pokud bude měřená hodnota menší nebo rovna -10,5 C, bude tato hodnota zobrazována jako Lo. Konec rozsahu udává při jaké hodnotě bude zobrazení Hi. Standardně REG10 používají hodnotu pro přerušený vstup. Pokud tedy budete chtít zobrazovanou hodnotu z konce rozsahu oříznout například u +10,5 C, dosaďte 105. Potom pokud bude měřená hodnota větší nebo rovna +10,5 C, bude tato hodnota zobrazována jako Hi. Začátek osy zobrazení je hodnota minima osy zobrazení. Pokud je zobrazovaná hodnota menší, než tato hodnota, v grafech bude zobrazena jako zde stanovené minimum, v tabulkách a pravítku bude skutečná hodnota. Konec osy zobrazení je hodnota maxima osy zobrazení. Pokud je zobrazovaná hodnota větší, než tato hodnota, v grafech bude zobrazena jako zde stanovené maximum, v tabulkách a pravítku bude skutečná hodnota. V popisu veličiny zvolte text, který chcete zobrazit u příslušné veličiny v legendě grafu. Pozor, nevolte příliš dlouhý text, jinak bude přepisovat ostatní popisky. Jednotky veličiny zvolte jednotky vypovídající o charakteru veličiny. Záznamník může archivovat maximálně 4 analogové nebo vypočtené hodnoty a 2x 8 stavů. Stavy výstupů a dalších služeb jsou umístěny v V01-V08 a S01-S08. Tento příklad je popisem konfigurace pro program BF01/BF02. Pro jiné typy programů bude použití analogových veličin a výstupů a poruch jiné. Základní konfigurace k danému programu je vždy dodána MIRES CONTROL s.r.o.. Popis ovládání programu z oblasti datové archivace: V Menu Tools vyberte funkci Data Save. V zobrazeném okně vyberte složku, do které chcete data umístit (složky pojmenované podle zakázek.). Následně se spustí komunikace s vybranou jednotkou. Budou se stahovat a ukládat data. Nová data se vždy ukládají do vybrané složky, ve které se vytvoří nová složka s názvem, ve kterém je datum stahování dat (např.: ). Do této složky se stáhnou veškerá data, která byla záznamníkem pořízena dle jeho konfigurace. Pozor, data v záznamníku jsou archivována až do přepsání novými daty. To znamená, že nejstarší data jsou přepisována nejnovějšími daty. Proto je tedy možné, že složky budou obsahovat i data z předchozích dnů. Pro zobrazení grafů vyberte v menu Tools funkci Data Graphs. Stažená nebo archivovaná data můžete nalézt ve složce dané zakázky a podle složky datumu stahování. Vyberte rozsah zobrazení. Tabulky zobrazíte funkcí v menu Tool Data Tablets. Rozsah a cestu vyberete stejným způsobem jako v zobrazení grafů. Doporučuje pro své aplikace: MIRES CONTROL s.r.o., Pražská 530, Mělník Strana 15 (celkem 15)

SB485. Převodník rozhraní USB na linku RS485 nebo RS422. s galvanickým oddělením. Převodník SB485. RS485 nebo RS422 USB. přepínače PWR TXD RXD

SB485. Převodník rozhraní USB na linku RS485 nebo RS422. s galvanickým oddělením. Převodník SB485. RS485 nebo RS422 USB. přepínače PWR TXD RXD Převodník rozhraní USB na linku RS485 nebo RS422 s galvanickým oddělením Převodník SB485 PWR USB K1 TXD RXD K2 RS485 nebo RS422 přepínače POPIS Modul SB485 je určen pro převod rozhraní USB na linku RS485

Více

SB485, SB232. Průmyslové převodníky USB na RS485, RS422 a RS232. S galvanickým oddělením

SB485, SB232. Průmyslové převodníky USB na RS485, RS422 a RS232. S galvanickým oddělením Průmyslové převodníky USB na RS485, RS422 a RS232 S galvanickým oddělením. SB485, SB232 Katalogový list Vytvořen: 19.1.2005 Poslední aktualizace: 14.4 2009 15:21 Počet stran: 20 2009 Strana 2 SB485, SB232

Více

SB485,SB485L,SB232. Průmyslové převodníky USB na sériové linky RS485, RS422 a RS232. S galvanickým oddělením

SB485,SB485L,SB232. Průmyslové převodníky USB na sériové linky RS485, RS422 a RS232. S galvanickým oddělením Průmyslové převodníky USB na sériové linky RS485, RS422 a RS232 S galvanickým oddělením 2. prosince 2011 w w w. p a p o u c h. c o m SB485,SB485L,SB232 Katalogový list Vytvořen: 19.1.2005 Poslední aktualizace:

Více

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další Autodiagnostika ROBEKO Diagnostický kabel VAG1 VAGR1 Instalace pro operační systémy Windows 1. Úvod : Před použitím kabelu je nutné nejprve nainstalovat příslušné ovladače v operačním systému Vašeho počítače.

Více

Průvodce instalací EDGE modemu ES75 pro W2k a WIN XP

Průvodce instalací EDGE modemu ES75 pro W2k a WIN XP Průvodce instalací EDGE modemu ES75 pro W2k a WIN XP Připravte si modem ES75 vložte SIM kartu do držáku SIM karty a vložte do čtečky v modemu, připojte anténu (modem není vybaven interní anténou bez připojené

Více

www.motordiag.cz OBD II kabel Fast KKL - USB, komp. s VAG-COM instalace ovladače pro Windows

www.motordiag.cz OBD II kabel Fast KKL - USB, komp. s VAG-COM instalace ovladače pro Windows www.motordiag.cz OBD II kabel Fast KKL - USB, komp. s VAG-COM instalace ovladače pro Windows Úvod: Kabel Fast KKL-USB je osazen převodníkovým čipem FTDI FT232BM. Před použitím kabelu je nutné nejprve nainstalovat

Více

TMU. USB teploměr. teploměr s rozhraním USB. měření teplot od -55 C do +125 C. 26. května 2006 w w w. p a p o u c h. c o m 0188.00.

TMU. USB teploměr. teploměr s rozhraním USB. měření teplot od -55 C do +125 C. 26. května 2006 w w w. p a p o u c h. c o m 0188.00. USB teploměr teploměr s rozhraním USB měření teplot od -55 C do +125 C 26. května 2006 w w w. p a p o u c h. c o m 0188.00.00 Katalogový list Vytvořen: 30.5.2005 Poslední aktualizace: 26.5.2006 8:34 Počet

Více

V okně Network nastavte požadované parametry IP. IP adresa musí být z rozsahu sítě, kde GNOME485 budete provozovat. Totéž se týká masky a brány.

V okně Network nastavte požadované parametry IP. IP adresa musí být z rozsahu sítě, kde GNOME485 budete provozovat. Totéž se týká masky a brány. Připojte převodník GNOME485 na napájecí zdroj s napětím v rozsahu 5..30V DC. Dodržte polaritu napájení, jinak může dojít k poškození. Rozsvítí se zelená kontrolka nad napájecími vodiči. Připojte komunikační

Více

USB485EG. Převodník USB/RS485,422 s galvanickým oddělením. Popis

USB485EG. Převodník USB/RS485,422 s galvanickým oddělením. Popis USB485EG Převodník USB/RS485,422 s galvanickým oddělením Popis Převodník USB485EG je určen k připojení průmyslových zařízení komunikujících po sériové lince RS485/422 k počítači přes rozhranní (port) USB.

Více

UC485. Převodník linky RS232 na RS485 nebo RS422 s galvanickým oddělením

UC485. Převodník linky RS232 na RS485 nebo RS422 s galvanickým oddělením Převodník linky RS232 na RS485 nebo RS422 s galvanickým oddělením. Katalogový list Vytvořen: 22.6.2004 Poslední aktualizace: 5.listopadu 2007 08:30 Počet stran: 20 2007 Strana 2 OBSAH Základní informace...

Více

UC485P. Převodník RS232 na RS485 nebo RS422. Průmyslové provedení s krytím

UC485P. Převodník RS232 na RS485 nebo RS422. Průmyslové provedení s krytím Převodník RS232 na RS485 nebo RS422 Průmyslové provedení s krytím. UC485P Katalogový list Vytvořen: 21.1.2005 Poslední aktualizace: 5.5 2008 12:30 Počet stran: 16 2008 Strana 2 UC485P OBSAH Základní informace...

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA)

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) INSTALACE A NASTAVENÍ Krok 1. Připojení skeneru k počítači Pomocí kabelu USB připojte skener k počítači 1. Zapojte síťový adaptér do konektoru skeneru. 2. Zapojte druhý konec

Více

PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY FATEK

PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY FATEK PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY FATEK NÁVOD PRO INSTALACI A PRVNÍ SPUŠTĚNÍ Obsah: 1. Připojení automatu přes port RS232 2. Připojení automatu přes port USB 3. Připojení automatu přes Ethernet Připojení automatu

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů P D S - 5 P Psychologický diagnostický systém Instalační manuál Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů GETA Centrum s.r.o. 04 / 2012 GETA Centrum s.r.o. Nad Spádem 9/206, 147

Více

PROGRAM EIV Control návod k použití

PROGRAM EIV Control návod k použití PROGRAM EIV Control návod k použití EIV Control je uživatelský program určený k identifikaci a evidenci vozidel a jejich pohybu ve vybraných lokalitách. Umožňuje přímou komunikaci se systémem přes sériový

Více

Návod pro připojení telefonu Nokia 6100 přes datový kabel USB pro Windows 2000/XP instalace programu PC Suite a modem GPRS

Návod pro připojení telefonu Nokia 6100 přes datový kabel USB pro Windows 2000/XP instalace programu PC Suite a modem GPRS Návod pro připojení telefonu Nokia 6100 přes datový kabel USB pro Windows 2000/XP instalace programu PC Suite a modem GPRS Důležité: Nejprve nainstalujte ovladač USB kabelu (viz. DKU5_USBkabel.pdf ), poté

Více

4x standardní vstupy

4x standardní vstupy Uvedení do provozu Toto DVR je speciálně vyrobeno pro USB rozhraní, USB3104 převádí videosignál pomocí USB do počítače. Má vkusný černý design a malou velikost, umožňuje jednoduché připojení k počítači.

Více

AD4USB. měřící převodník. 4x vstup pro měření unifikovaného signálu 0 10 V, 0 20 ma, 4 20 ma. komunikace i napájení přes USB

AD4USB. měřící převodník. 4x vstup pro měření unifikovaného signálu 0 10 V, 0 20 ma, 4 20 ma. komunikace i napájení přes USB měřící převodník 4x vstup pro měření unifikovaného signálu 0 10 V, 0 20 ma, 4 20 ma komunikace i napájení přes USB 3. června 2014 w w w. p a p o u c h. c o m 0295 Katalogový list Vytvořen: 5.6.2007 Poslední

Více

INSTALACE BlueFRITZ! USB

INSTALACE BlueFRITZ! USB INSTALACE BlueFRITZ! USB Zkrácený návod k instalaci BlueFRITZ! USB - 1 - 1 Instalace BlueFRITZ! USB BlueFRITZ! USB může být nainstalován na operační systémy Windows XP / Me / 98 a 2000. 1.1 Propojení BlueFRITZ!

Více

MIRES CONTROL s.r.o. - Příslušenství REG10. MemoryMaker. Popis ovládání. Strana 1 (celkem 16) MemoryMaker.doc

MIRES CONTROL s.r.o. - Příslušenství REG10. MemoryMaker. Popis ovládání. Strana 1 (celkem 16) MemoryMaker.doc MemoryMaker Popis ovládání Strana 1 (celkem 16) Nástroje Možnosti Pomoc Ukončení Strana 2 (celkem 16) Načtení konfiguračního souboru z disku Smazání datové paměti NEPOUŽÍVAT!!! Nastavení data a času Vyčtení

Více

Změna USB driveru. Návod, jak změnit typ nainstalovaného USB driveru. 21. března 2006 w w w. p a p o u c h. c o m

Změna USB driveru. Návod, jak změnit typ nainstalovaného USB driveru. 21. března 2006 w w w. p a p o u c h. c o m Návod, jak změnit typ nainstalovaného USB driveru 21. března 2006 w w w. p a p o u c h. c o m Změna USB driveru Katalogový list Vytvořen: 20.3.2006 Poslední aktualizace: 21.3 2006 09:50 Počet stran: 16

Více

Instalační průvodce pro EasyGate UMTS Data

Instalační průvodce pro EasyGate UMTS Data Instalační průvodce pro EasyGate UMTS Data Tento instalační průvodce slouží pro rychlé nainstalování ovladačů pro EasyGate UMTS Data a zprovoznění internetového připojení pomocí HSDPA/GPRS. Vložené screenshoty

Více

Komunikační adaptér USB - RS485 - virtuální sériový port ELO E218. Uživatelský manuál

Komunikační adaptér USB - RS485 - virtuální sériový port ELO E218. Uživatelský manuál Komunikační adaptér USB - RS485 - virtuální sériový port Virtual IDLE ECHO ON OFF COM to Fiber Optics through USB ELO E218 Uživatelský manuál ELOE218ZK003 Obsah: 1.1 Použití adaptéru... 3 2.0 Principy

Více

Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP

Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP Nepřipojujte telefon k počítači, budete k tomu vyzváni později 1. Instalace softwaru Do počítače vložte

Více

Uživatelský manuál A4000BDL

Uživatelský manuál A4000BDL Uživatelský manuál Aplikace : Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4100/4200 Jednoduchý program umožňující přenos naměřených dat

Více

Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy

Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy (Uživatelská příručka) Obsah 1. Představení programu Gluco Diary a. Uživatelská příručka b. Zákaznický servis 2. Součásti programu Gluco Diary 3. Požadavky

Více

Instalace USB ovladačů pro datalogger pod MS Windows 2000/XP. Obsah. A. Instalace

Instalace USB ovladačů pro datalogger pod MS Windows 2000/XP. Obsah. A. Instalace Instalace USB ovladačů pro datalogger pod MS Windows 2000/XP Tento dokument popisuje instalaci/odinstalaci USB ovladačů pod MS Windows 2000/XP pro komunikaci s dataloggery přes USB rozhraní. Pro správnou

Více

ŘÍZENÍ AUTOMATICKÉ KOTELNY ESRAK 02.3

ŘÍZENÍ AUTOMATICKÉ KOTELNY ESRAK 02.3 ŘÍZENÍ AUTOMATICKÉ KOTELNY ESRAK 02.3 Program Vývojové prostředí RJK Řízení automatické kotelny počítač ESRAK 02.3 je určen k řízení oběhových čerpadel, směšovacích ventilů, zónových ventilů, bojlerů,

Více

POZOR!!! INSTALACE POD WINDOWS 200 / XP / VISTA PROBÍHÁ VE DVOU ETAPÁCH A JE NUTNÉ DOKON

POZOR!!! INSTALACE POD WINDOWS 200 / XP / VISTA PROBÍHÁ VE DVOU ETAPÁCH A JE NUTNÉ DOKON Program SK2 Připojení adaptérusk2 k počítači Propojte svůj počítač pomocí přiloženého propojovacího USB kabelu s adaptérem SK2. SK2 v prostředí Windows 2000 - XP - Vista - po propojení počítače s adaptérem

Více

Roline USB 2.0 elektronický přepínač 2:1 (4:1)

Roline USB 2.0 elektronický přepínač 2:1 (4:1) Roline USB 2.0 elektronický přepínač 2:1 (4:1) Katalogové číslo: 14.01.2335, 14.01.2336 Balení 1x 2-portový (14.01.2335) nebo 4-portový (14.01.2336) USB 2.0 elektronický přepínač 1x 1,8 m USB kabel typ

Více

Programovatelná řídící jednotka REG10. návod k instalaci a použití 2.část Program RS03-02 regulátor pro řízení servopohonů

Programovatelná řídící jednotka REG10. návod k instalaci a použití 2.část Program RS03-02 regulátor pro řízení servopohonů Obsah: Programovatelná řídící jednotka REG10 návod k instalaci a použití 2.část Program RS03-02 regulátor pro řízení servopohonů 1.0 Obecný popis... 1 1.1 Popis programu... 1 1.2 Popis zobrazení... 2 1.3

Více

Řada Prestige 630-C. ADSL USB Modem. Příručka pro rychlou orientaci

Řada Prestige 630-C. ADSL USB Modem. Příručka pro rychlou orientaci Řada Prestige 630-C ADSL USB Modem Příručka pro rychlou orientaci Únor 2005 Seznámení s přístrojem Prestige Produktová řada Prestige 630-C přináší výhody nejmodernější technologie ADSL pro širokopásmový

Více

4.2. Odhlásit se Šifrování hesla Sepnutí výstupních relé Antipassback Zobrazení všech dat...

4.2. Odhlásit se Šifrování hesla Sepnutí výstupních relé Antipassback Zobrazení všech dat... Obsah 1. ÚVOD...3 2. EDITOVÁNÍ DAT V PAMĚTI ŘÍDÍCÍ JEDNOTKY...3 3. PRVNÍ SPUŠTĚNÍ PROGRAMU...3 4. POPIS MENU PŘIHLÁŠENÍ...5 4.1. Přihlásit se...6 4.2. Odhlásit se...6 4.3. Změna hesla...6 4.4. Šifrování

Více

opakovač a převodník RS485/422 CQ485 průmyslové provedení galvanické oddělení 10. ledna 2005 w w w. p a p o u c h. c o m 0013.01

opakovač a převodník RS485/422 CQ485 průmyslové provedení galvanické oddělení 10. ledna 2005 w w w. p a p o u c h. c o m 0013.01 opakovač a převodník RS485/422 CQ485 průmyslové provedení galvanické oddělení 10. ledna 2005 w w w. p a p o u c h. c o m 0013.01 CQ485 CQ485 Katalogový list Vytvořen: 8.12.2004 Poslední aktualizace: 10.1.2005

Více

Instalace hardwaru. 3. Připojte tiskový a úložný server TL-PS310U ke směrovači nebo přepínači/rozbočovači pomocí ethernetového kabelu.

Instalace hardwaru. 3. Připojte tiskový a úložný server TL-PS310U ke směrovači nebo přepínači/rozbočovači pomocí ethernetového kabelu. Instalace hardwaru Dříve než začnete, připravte si tato zařízení Počítač s operačním systémem Windows 2000/XP/Vista/7 s instalačním CD diskem k tiskovému serveru USB zařízení s USB portem Instalace hardwaru

Více

GREE Text Parser. GREE Diagnostický program - manuál

GREE Text Parser. GREE Diagnostický program - manuál GREE Text Parser GREE Diagnostický program - manuál 1. Popis programu 1.1 Diagnostické nástroje aplikace 1.2 Vlastnosti programu Obsah 2. Hardwarové elektro propojení 2.1 Popis propojení 2.2 Způsoby zapojení

Více

Převodník RS232 na RS485/422 UC485P. průmyslové provedení. galvanické oddělení. 28. února 2005 w w w. p a p o u c h. c o m

Převodník RS232 na RS485/422 UC485P. průmyslové provedení. galvanické oddělení. 28. února 2005 w w w. p a p o u c h. c o m Převodník RS232 na RS485/422 UC485P průmyslové provedení galvanické oddělení 28. února 2005 w w w. p a p o u c h. c o m 0006.01 UC485P UC485P Katalogový list Vytvořen: 21.2.2005 Poslední aktualizace: 28.2.2005

Více

Návod k aktualizaci firmwaru pro Web Server OZW672... a OZW772...

Návod k aktualizaci firmwaru pro Web Server OZW672... a OZW772... Návod k aktualizaci firmwaru pro Web Server OZW672... a OZW772... Informace Připojení Dostupnost Uživatelské rozhraní 1 Rozdíl mezi aktualizací aplikačních souborů přístrojů a aktualizací firmwaru Aktualizace

Více

Komunikační adaptér USB - RS virtuální sériový port ELO E214. Uživatelský manuál

Komunikační adaptér USB - RS virtuální sériový port ELO E214. Uživatelský manuál Komunikační adaptér USB - RS-485 - virtuální sériový port ELO E214 Uživatelský manuál Bezpečnostní upozornění 1. Výrobce neodpovídá za možné poškození zařízení způsobené nesprávným používáním nebo umístěním

Více

Komunikační adaptér USB - RS422 - virtuální sériový port ELO E217 Uživatelský manuál

Komunikační adaptér USB - RS422 - virtuální sériový port ELO E217 Uživatelský manuál model E210 V i r t u a l C O M t o F i b e r I O D L p E t i c s t h r o u g h U S B DL i a g r h k t E O C FN H F O E C H O = O N Komunikační adaptér USB - RS422 - virtuální sériový port ELO E217 Uživatelský

Více

Registrátor teploty a vlhkosti vzduchu a ovlhčení listů

Registrátor teploty a vlhkosti vzduchu a ovlhčení listů Registrátor teploty a vlhkosti vzduchu a ovlhčení listů Přístroj je určen k registraci teploty a vlhkosti vzduchu včetně délky trvání orosení listů zejména v sadech. Data se ukládají do vnitřní paměti

Více

Sentech AL 9000. Instalace a ovládání programu BREATH

Sentech AL 9000. Instalace a ovládání programu BREATH Sentech AL 9000 Instalace a ovládání programu BREATH Program BREATH slouží k ovládání detektoru alkoholu AL 9000 pomocí počítače. Umožňuje provádět měření, zaznamenávat je a exportovat do Excelu. Instalaci

Více

CON-LAN. Komunikační převodník tf hit <-> Ethernet. Kompletní příručka

CON-LAN. Komunikační převodník tf hit <-> Ethernet. Kompletní příručka CON-LAN Komunikační převodník tf hit Ethernet Kompletní příručka 2004 2014, TECHFASS s.r.o., Věštínská 1611/19, 153 00 Praha 5, www.techfass.cz, techfass@techfass.cz (vydáno dne: 2014/06/06, platné

Více

LAN/RS485. Převodník BMR Ethernet LAN/RS485

LAN/RS485. Převodník BMR Ethernet LAN/RS485 LAN/RS485 Převodník BMR Ethernet LAN/RS485 Obsah 1. Charakteristika, popis funkce... 2 2. Instalace převodníků... 2 3. Podmínky připojení... 2 4. Výchozí konfigurace převodníku... 3 5. Možnosti konfigurace...

Více

Návod k aktualizaci firmwaru pro Web Server OZW672..., OZW772 a OCI670

Návod k aktualizaci firmwaru pro Web Server OZW672..., OZW772 a OCI670 Návod k aktualizaci firmwaru pro Web Server OZW672..., OZW772 a OCI670 Informace Připojení Dostupnost Uživatelské rozhraní 1 Rozdíl mezi aktualizací aplikačních souborů přístrojů a aktualizací firmwaru

Více

UC 485. PŘEVODNÍK LINKY RS232 na RS485 nebo RS422 S GALVANICKÝM ODDĚLENÍM. 15 kv E S D P rot ect ed

UC 485. PŘEVODNÍK LINKY RS232 na RS485 nebo RS422 S GALVANICKÝM ODDĚLENÍM. 15 kv E S D P rot ect ed UC 485 PŘEVODNÍK LINKY RS232 na RS485 nebo RS422 S GALVANICKÝM ODDĚLENÍM 15 kv E S D P rot ect ed IE C- 1000-4-2 27.1.2004 0006.00.00 POPIS Modul je použitelný pro převod linky RS232 na linku RS485 nebo

Více

Převodník PRE 10/20/30

Převodník PRE 10/20/30 Převodník PRE 10/20/30 PRE10/20/30 slouží pro připojení zařízení Elektrobock (centrální jednotka PocketHome, termostatu PT41 aj.) do sítě Ethernet. Připojené zařízení je tak možno ovládat z libovolného

Více

A4300BDL. Ref: JC

A4300BDL. Ref: JC # Uživatelský manuál A4300BDL Aplikace :! Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4300! Jednoduchý program umožňující přenos naměřených

Více

Návod k instalaci ovladače převodníku USB - serial

Návod k instalaci ovladače převodníku USB - serial Návod k instalaci ovladače převodníku USB - serial verze návodu 1.0 verze HW 3.2 verze FW 3.6 Obsah 1. Instalace ovladače převodníku USB - serial... 3 1.1. Instalace Windows 98... 3 1.2. Instalace Windows

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENI

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENI STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENI 1. Skener 2. USB kabel 3. Napájecí kabel 4. Síťový adaptér 5. Uživatelská příručka 6. Instalační CD-ROM 1 INSTALACE A NASTAVENÍ SKENERU Krok 1. Odemknutí skeneru

Více

Stručný Průvodce (Čeština)

Stručný Průvodce (Čeština) Stručný Průvodce (Čeština) Obsah balení 1. Skener 2. USB kabel 3. Stručný průvodce 4. Instalační CD-ROM Instalace a nastavení skeneru Krok 1. Připojení skeneru k počítači Zkontrolujte zda je skener VYPNUTÝ.

Více

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Pro úspěšné připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 je nutné připojovat se ze stanice s Windows XP SP3, Windows Vista SP1 nebo Windows 7. Žádná VPN není potřeba,

Více

Obslužný software. PAP ISO 9001

Obslužný software.  PAP ISO 9001 Obslužný software PAP www.apoelmos.cz ISO 9001 červen 2008, TD-U-19-20 OBSAH 1 Úvod... 4 2 Pokyny pro instalaci... 4 2.1 Požadavky na hardware...4 2.2 Postup při instalaci...4 3 Popis software... 5 3.1

Více

PU 01 komunikační kabel pro USB port

PU 01 komunikační kabel pro USB port PU 01 komunikační kabel pro USB port Úvod V tomto dokumentu je popsána instalace ovladačů pro komunikační kabel PU 01 pod systémem Windows XP (Service Pack 1,2 a 3). Na konci instalace bude do systému

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD RSLAN. Komunikační převodník RS485-TCP/IP

MONTÁŽNÍ NÁVOD RSLAN. Komunikační převodník RS485-TCP/IP MONTÁŽNÍ NÁVOD RSLAN Komunikační převodník OBSAH 1 Technické parametry... 3 2 Upozornění... 3 3 Rozměry převodníku RSLAN... 4 Popis RSLANu... 5 4 Popis konektorů... 6 4.1 Konektor RJ45... 6 4.2 Konektor

Více

Návod k instalaci Kabel pro rozhraní USB

Návod k instalaci Kabel pro rozhraní USB KERN & Sohn GmbH Ziegelei 1 D-72336 Balingen E-mail: info@kern-sohn.com Tel.: +49-[0]7433-9933-0 Fax: +49-[0]7433-9933-149 Internet: www.kern-sohn.com Návod k instalaci Kabel pro rozhraní USB KERN DBS-A02

Více

1. Instalace programu LUPA

1. Instalace programu LUPA 1. Instalace programu LUPA Do CD mechaniky počítače vložte instalační CD. Objeví se tabulka, v níž instalaci spusťte kliknutím na řádek Instalace programu Lupa. Úvodní obrazovku s logem programu je nutno

Více

Návod na používání aplikace TV DIGITAL OnGuide(EPG)

Návod na používání aplikace TV DIGITAL OnGuide(EPG) Návod na používání aplikace TV DIGITAL OnGuide(EPG) I. Instalace TV DIGITAL OnGuide Pokud máte aplikaci TVCenter 6 nainstalovanou z originálního CD, vložte tento disk do mechaniky Vašeho PC a počkejte

Více

Aktualizace software tabletů GoClever TAB A73 / A101 / A103 (pomocí aplikace LiveSuit 1.05)

Aktualizace software tabletů GoClever TAB A73 / A101 / A103 (pomocí aplikace LiveSuit 1.05) Aktualizace software tabletů GoClever TAB A73 / A101 / A103 (pomocí aplikace LiveSuit 1.05) Než začnete aktualizovat, ujistěte se, že je zařízení úplně nabité. Nezapomeňte zálohovat před započetím aktualizace

Více

1. Po instalaci kamery propojte napájecí konektor a BNC video konektor.

1. Po instalaci kamery propojte napájecí konektor a BNC video konektor. AHD 1. Po instalaci kamery propojte napájecí konektor a BNC video konektor. 2. Na druhé straně kabelu připojte BNC konektor s náležitým kanálem k DVR a napájecí kabel k 12V napájení. 3. Připojte monitor

Více

NVR (IP). Popis Setup Wizardu.

NVR (IP). Popis Setup Wizardu. NVR (IP). 1. Po instalaci kamery připojte napájecí kabel s typem konektoru RG-45 LAN k příslušné zdířce kamery (pokud kamera podporuje POE technologii, připojení není nezbytné). 2. Opačná strana napájecího

Více

Stručný Průvodce (Čeština)

Stručný Průvodce (Čeština) Stručný Průvodce (Čeština) Obsah balení 1. Skener 2. USB kabel 3. Síťový adaptér 4. Stručný průvodce 5. Instalační CD-ROM Popis skeneru 1. USB Port: skener se připojuje pomocí přiloženého USB kabelu k

Více

SA765_d-01 strana 1 z 6. Návod k obsluze USB 100 SL. konvertor rozhraní

SA765_d-01 strana 1 z 6. Návod k obsluze USB 100 SL. konvertor rozhraní SA765_d-01 strana 1 z 6 Návod k obsluze USB 100 SL konvertor rozhraní 1 Všeobecně Konvertor rozhraní USB 100 SL umožňuje připojení loggeru T-Logg k USB rozhraní Vašeho PC. GREISINGER electronic GmbH SA765_d-01

Více

Value USB telefon pro Skype Katalogové číslo: 15.99.7520

Value USB telefon pro Skype Katalogové číslo: 15.99.7520 Value USB telefon pro Skype Katalogové číslo: 15.99.7520 Obsah Obsah...1 1. Úvod...2 Balení...2 Požadavky na systém...2 Vlastnosti...3 Popis...3 Klávesy...4 Konektory...4 2. Hardwarová instalace...5 3.

Více

1. Po instalaci kamery propojte napájecí konektor a BNC video konektor.

1. Po instalaci kamery propojte napájecí konektor a BNC video konektor. AHD 1. Po instalaci kamery propojte napájecí konektor a BNC video konektor. 2. Na druhé straně kabelu připojte BNC konektor s náležitým kanálem k DVR a napájecí kabel k 12V napájení. 3. Vložte pevný disk

Více

DP-G321AirPlus TM G bezdrátový víceportový tiskový server. Napájecí adaptér 5 V ss, 2.5 A

DP-G321AirPlus TM G bezdrátový víceportový tiskový server. Napájecí adaptér 5 V ss, 2.5 A Toto zařízení lze nakonfigurovat pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 7.0 Než začnete AirPlus G 802.11g/2.4 GHz bezdrátový víceportový tiskový

Více

www.snailinstruments.com www.picaxe.cz www.hobbyrobot.cz

www.snailinstruments.com www.picaxe.cz www.hobbyrobot.cz Začínáme www.snailinstruments.com www.picaxe.cz www.hobbyrobot.cz Co všechno budete potřebovat: počítač třídy PC, vybavený operačním systémem Windows (2000 až W7) mikrokontrolér PICAXE (zde pracujeme s

Více

Instalační příručka. Vlastnoruční digitální podpis. Plugin do webového prohlížeče

Instalační příručka. Vlastnoruční digitální podpis. Plugin do webového prohlížeče Instalační příručka Vlastnoruční digitální podpis Plugin do webového prohlížeče 1. Úvod Tato příručka obsahuje návod jak nainstalovat a nastavit internetový prohlížeč (Internet Explorer, Mozilla Firefox

Více

PROGRAM AZA Control návod k použití

PROGRAM AZA Control návod k použití PROGRAM AZA Control návod k použití AZA Control je uživatelský program určený ke správě přístupových práv, archivaci systémových událostí a konfiguraci elektromotorických zámků CERBERIUS pracujících v

Více

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu.

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu. Návod Video Viewer 1.9.9 1 Dodávaný licencovaný software Následující stránky popisují nejpoužívanější funkce software Video Viewer. Podrobnosti o softwaru a jeho nastavení, najdete v rozšířené příručce,

Více

1. Úvod. 2. CryptoPlus jak začít. 2.1 HW a SW předpoklady. 2.2 Licenční ujednání a omezení. 2.3 Jazyková podpora. Požadavky na HW.

1. Úvod. 2. CryptoPlus jak začít. 2.1 HW a SW předpoklady. 2.2 Licenční ujednání a omezení. 2.3 Jazyková podpora. Požadavky na HW. CryptoPlus KB verze 2.1.2 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA říjen 2013 Obsah Obsah 2 1. Úvod 3 2. CryptoPlus jak začít... 3 2.1 HW a SW předpoklady... 3 2.2 Licenční ujednání a omezení... 3 2.3 Jazyková podpora...

Více

Návod pro aktualizaci software. telefonu ALIGATOR A311

Návod pro aktualizaci software. telefonu ALIGATOR A311 Návod pro aktualizaci software telefonu ALIGATOR A311 Obsah Návod pro aktualizaci SW telefonu ALIGATOR A311... 1 Než začnete... 2 Stažení a příprava programu pro aktualizaci... 2 Instalace USB ovladačů...

Více

Novější verze Linuxu již ovladače pro obvody FTDI v sobě obsahují. Ovladač je potřeba nainstalovat pro každý používaný USB port

Novější verze Linuxu již ovladače pro obvody FTDI v sobě obsahují. Ovladač je potřeba nainstalovat pro každý používaný USB port Systémy Měřicí, Analytické a Regulační Techniky PTU/PU2/PU4/HM02 převodníky na USB INSTALAČNÍ NÁVOD Instalace ovladače Pro OS Windows 98/ME/2K/XP jsou k dispozici dva druhy ovladačů - přímé ovladače (D2XX)

Více

USB komunikační adaptér RS virtuální sériový port ELO E215. Uživatelský manuál

USB komunikační adaptér RS virtuální sériový port ELO E215. Uživatelský manuál USB komunikační adaptér RS-232 - virtuální sériový port ELO E215 Uživatelský manuál Bezpečnostní upozornění 1. Výrobce neodpovídá za možné poškození zařízení způsobené nesprávným používáním nebo umístěním

Více

Konfigurátor Duo. Manuál pro konfiguraci systémů DUO Standard / Basic. Obsah + vybraná nastavení: - 1 -

Konfigurátor Duo. Manuál pro konfiguraci systémů DUO Standard / Basic. Obsah + vybraná nastavení: - 1 - Konfigurátor Duo SW konfigurátor DuoSB Manuál pro konfiguraci systémů DUO Standard / Basic Obr. 1: Konfigurátor DUO Obsah + vybraná nastavení: Připojení k systému a spuštění programu DuoSB Konfigurace

Více

Instalace USB ovladačů pro datalogger pod MS Windows 98/ME. Obsah. A. Instalace

Instalace USB ovladačů pro datalogger pod MS Windows 98/ME. Obsah. A. Instalace Instalace USB ovladačů pro datalogger pod MS Windows 98/ME Tento dokument popisuje instalaci/odinstalaci USB ovladačů pod MS Windows 98/ME pro komunikaci s dataloggery přes USB rozhraní. Pro správnou funkci

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENÍ

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENÍ STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENÍ 1. Skener 2. USB kabel x 2 3. Síťový adaptér 4. Stručný průvodce 5. Instalační CD-ROM 6. Kalibrační list 7. Čistící hadřík 8. Ochranný modul 1 INSTALACE A NASTAVENÍ

Více

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS 1. Instalace kabelu Do počítače vložte instalační CD Nokia 6230 CD-ROM, které je obsažené

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. pro 485COM FW 2.x (MODBUS)

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. pro 485COM FW 2.x (MODBUS) pro 485COM FW 2.x (MODBUS) Obsah Obsah 3 1. Instalace 4 1.1 Podpora operačních systémů 4 1.2 Podpora USB modemů 4 1.3 Instalace USB modemu 4 1.4 Instalace aplikace 4 2. Nastavení 5 2.1 Nastavení jazykové

Více

USB komunikační adaptér (FTDI) RS virtuální sériový port ELO E360 Uživatelský manuál

USB komunikační adaptér (FTDI) RS virtuální sériový port ELO E360 Uživatelský manuál ELO E360ZK002 USB komunikační adaptér (FTDI) RS-232 - virtuální sériový port ELO E360 Uživatelský manuál Bezpečnostní upozornění 1. Výrobce neodpovídá za možné poškození zařízení způsobené nesprávným používáním

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario III

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario III Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario III Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Vario III, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro

Více

NVR (IP) Popis Setup Wizardu.

NVR (IP) Popis Setup Wizardu. NVR (IP) 1. Po instalaci kamery připojte zdířku a RG-45 LAN typ konektoru napájecího kabelu k příslušné zdířce kamery (pokud kamera podporuje POE technologii, připojení není nezbytné). 2. Opačná strana

Více

XPortKit. Vývojový kit pro Lantronix XPort. 17. února 2011 w w w. p a p o u c h. c o m (06083)

XPortKit. Vývojový kit pro Lantronix XPort. 17. února 2011 w w w. p a p o u c h. c o m (06083) Vývojový kit pro Lantronix XPort 17. února 2011 w w w. p a p o u c h. c o m 0272.02.00 (06083) XPortKit Katalogový list Vytvořen: 15.5.2006 Poslední aktualizace: 17.2 2011 08:35 Počet stran: 12 2011 Adresa:

Více

SDC aplikace. Podrobný návod na zprovoznění RS485 RTS vysílače

SDC aplikace. Podrobný návod na zprovoznění RS485 RTS vysílače SDC aplikace Podrobný návod na zprovoznění RS485 RTS vysílače 1 SDC aplikace - podrobný návod na zprovoznění RS485 RTS vysílače Tento návod slouží jako průvodce nahrátím SDC aplikace do vašeho telefonu,

Více

Manuál. pro instalaci driverů virtuálního com portu USB pro LPC procesory řady LPC13xx

Manuál. pro instalaci driverů virtuálního com portu USB pro LPC procesory řady LPC13xx Manuál pro instalaci driverů virtuálního com portu USB pro LPC procesory řady LPC13xx Je určen pro zařízení SE2212X, SE244X, SEL-003, B214. Instalace je pro WINXP,VISTA,WIN7,WIN8 v 32 i 64 bit verzích.

Více

Komunikační protokol pro Fotometr 2008

Komunikační protokol pro Fotometr 2008 Komunikační protokol pro Fotometr 2008 Instalace ovladače 2 Připojení zařízení 2 Zjištění čísla portu 2 Nastavení parametrů portu 2 Obecná syntaxe příkazů 2 Obecná syntaxe odpovědi zařízení 2 Reakce na

Více

SDC aplikace. Zrychlený návod na zprovoznění

SDC aplikace. Zrychlený návod na zprovoznění SDC aplikace Zrychlený návod na zprovoznění 1 SDC aplikace - podrobný návod na zprovoznění Tento návod slouží jako průvodce nahrátím SDC aplikace do vašeho telefonu, tabletu nebo počítače. Návod slouží

Více

Interface LPG / CNG Bluetooth. Instrukce k instalaci a konfiguraci zařízení v1.0 cz. U rozhraní bluetooth není instalace ovladače potřebná.

Interface LPG / CNG Bluetooth. Instrukce k instalaci a konfiguraci zařízení v1.0 cz. U rozhraní bluetooth není instalace ovladače potřebná. Interface LPG / CNG Bluetooth ProjektTECH Instrukce k instalaci a konfiguraci zařízení v1.0 cz U rozhraní bluetooth není instalace ovladače potřebná. (párovací kód: 1234) 1. Požadavky na hardware : - PC

Více

NÁVOD K OBSLUZE konfigurační SW CS-484

NÁVOD K OBSLUZE konfigurační SW CS-484 NÁVOD K OBSLUZE konfigurační SW CS-484 OBSAH 1. Popis 2. Propojení modulu s PC 3. Instalace a spuštění programu CS-484 4. POPIS JEDNOTLIVÝCH ZÁLOŽEK 4.1. Připojení 4.1.1 Připojení modulu 4.2. Nastavení

Více

českém Úvod Hardware Instalace ve Windows 98SE PU007 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card

českém Úvod Hardware Instalace ve Windows 98SE PU007 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card PU007 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card. Tento výrobek vám umožní jednoduše přidat

Více

Návod k instalaci, provozu a údržbě brány MODBUS. Návod k instalaci, provozu a údržbě. Brána Modbus

Návod k instalaci, provozu a údržbě brány MODBUS. Návod k instalaci, provozu a údržbě. Brána Modbus Návod k instalaci, provozu a údržbě Brána Modbus Obsah 1 Představení... 3 2 Úvodní informace... 3 3 Instalace... 5 4 Svorkovnice... 6 4.1 Svorky pro připojení k PC... 6 1 Představení... 1 2 Úvodní informace...

Více

Instalace programu ProGEO

Instalace programu ProGEO Instalace programu ProGEO Obsah dokumentu: 1. Požadavky na systém 2. Průběh instalace 3. Aktivace zakoupené licence 4. Automatické aktualizace Updater 1. Požadavky na systém Softwarové požadavky: MicroStation

Více

VComNet uživatelská příručka. VComNet. Uživatelská příručka Úvod. Vlastnosti aplikace. Blokové schéma. «library» MetelCom LAN

VComNet uživatelská příručka. VComNet. Uživatelská příručka Úvod. Vlastnosti aplikace. Blokové schéma. «library» MetelCom LAN VComNet Uživatelská příručka Úvod Aplikace VComNet je určena pro realizaci komunikace aplikací běžících na operačním systému Windows se zařízeními, které jsou připojeny pomocí datové sběrnice RS485 (RS422/RS232)

Více

CQ485. Opakovač a převodník linek RS485 a RS422. S aktivní i pasivní obnovou dat. 4. října 2011 w w w. p a p o u c h. c o m

CQ485. Opakovač a převodník linek RS485 a RS422. S aktivní i pasivní obnovou dat. 4. října 2011 w w w. p a p o u c h. c o m Opakovač a převodník linek RS485 a RS422 S aktivní i pasivní obnovou dat 4. října 2011 w w w. p a p o u c h. c o m CQ485 Katalogový list Vytvořen: 8.12.2004 Poslední aktualizace: 3.10.2011 14:14 Počet

Více

Nastavení V-GSM-SI pro měření hladiny pomocí VSDP

Nastavení V-GSM-SI pro měření hladiny pomocí VSDP 1 Úvod ke konfiguračnímu programu VSDP_GSM U modulu GSM brány V-GSM_SI/F, která je použita v sestavě autonomního monitoru vodní hladiny V-LM-GSM je nutné nastavit, jako u jiných našich zařízeních, pomocí

Více

Návod pro uživatele DS150E. Dangerfield May 2009 V3.0 Delphi PSS

Návod pro uživatele DS150E. Dangerfield May 2009 V3.0 Delphi PSS Návod pro uživatele DS150E 1 OBSAH Hlavní součásti...3 Zápis do elektronické řídicí jednotky (OBD)...86 Pokyny k instalaci......5 Skenování... 89 Konfigurace technologie Bluetooth...26 Diagnostický program...39

Více

ČSOB Business Connector instalační příručka

ČSOB Business Connector instalační příručka ČSOB Business Connector instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu na počítač...

Více

Aktivací DOWN módu je možné zkrátit dobu přenosu parametrů (pouze však za klidu měniče).

Aktivací DOWN módu je možné zkrátit dobu přenosu parametrů (pouze však za klidu měniče). Software MATRIX 2.0 POZNÁMKY K INSTALACI A POUŽITÍ 1. Požadovaná zařízení K vašemu počítači potřebujete navíc kabel pro přenos dat po sériové lince s označením MX-PC. Tento kabel spojuje rozhraní vašeho

Více

Aktivace a aktualizace klíčů

Aktivace a aktualizace klíčů Aktivace a aktualizace klíčů Obsah 1 Jak začít...2 2 Instalace Prerequisities 15...3 3 Instalace CAD...3 4 Informace o ochranných klíčích...4 5 Jak můžu aktivovat můj klíč?...4 5.1 Instalace Prerequisities...5

Více