Ronjenje. Potápění SREDNJA DALMACIJA STŘEDNÍ DALMÁCIE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ronjenje. Potápění SREDNJA DALMACIJA STŘEDNÍ DALMÁCIE"

Transkript

1 Ronjenje SREDNJA DALMACIJA Potápění STŘEDNÍ DALMÁCIE

2 Trogir

3 Ronjenje Potápění 1 Srednja Dalmacija Split Srednja Dalmacija predstavlja područje prijelaza iz mnogobrojnih otočića Kornatskog područja u područje velikih otoka: Veliki Drvenik i Mali Drvenik, Čiovo, Šolta, Brač, Hvar, Pakleni otoci, Vis, Biševo, Svetac, Brusnik i udaljena Palagruža s pripadnim okolnim arhipelazima manjih otoka. Pojedini veliki otoci s kopnom i susjednim otocima tvore kanale u smjeru istok - zapad. Vanjski pojas ovih jadranskih otoka obiluje atraktivnim ronilačkim lokacijama na kojima u toplijim mjesecima bistrina mora često prelazi preko 25 metara. Ovo je područje najužeg dijela Jadrana prema Italiji i kao prometno pogodna zona svojim je tranzitnim predodređenostima gotovo vječno neistražena zona bogata tragovima ljudske prošlosti. U području srednje Dalmacije unatoč mnogim poznatim podmorskim arheološkim lokalitetima još uvijek postoje tragovi i informacije o mnogim neotkrivenim brodolomima i brodskim olupinama iz pomorskih ratnih sukoba. Na zapadnoj strani otoka Visa geološka specifičnost vulkanskih otoka od Brusnika do Jabuke još uvijek predstavlja neotkrivene atraktivne ronilačke lokacije. Vulkansko podmorje ovog dijela Jadrana neiscrpna je istraživačka zona podmorskih biologa. Stoga je zona srednje Dalmacije pravi užitak za ronioce koji vole najraznovrsnije oblike ronjenja: Ronjenje na olupinama (Wreck diving), na podmorskim grebenima - brakovima (Reef diving), životom bogatim zidovima (Wall diving) i u podmorskim špiljama (Cave diving). Střední Dalmácie Vis Makarska Střední Dalmácie je přechodní oblastí, která přechází z početných ostrůvků Kornatské oblasti do oblasti velikých ostrovů: Velik Drvenik a Mali Drvenik, Čiovo, Šolta, Brač, Hvar, Pakleni otoci, Vis, Biševo, Svetac, Brusnik a vzdálená Palagruža s náležícími okolními archipelagy menších ostrovů. Jednotné velké ostrovy s pobřežím a sousedními ostrvy činí kanály směru východ - západ. Vnější pásmo těchto jadranských ostrovů oplývá atraktivními potápěčskými lokalitami, v kterých během teplejších měsíců průzračnost moře často přesahuje 25 metrů. Toto je oblast nejdelší časti Jadranu směrem k Itálii. Jako taková to je dopravně vhodná zóna se svými tranzitními vymoženostmi, věčně nevypátraná, bohatá nálezy z lidské minulosti. V oblasti střední Dalmácie, navzdory početným známým podmořským archeologickým lokalitám, ještě se pořád nacházejí nálezy a informace o mnohých neobjevených ztroskotáních a vracích lodí pozůstalých z námořních bitev. Na západní straně ostrova Vis geologické specifikum sopečných ostrovů od Brusnika po Jabuku ještě pořád představuje neodhalenou atraktivní potápěčskou lokalitu. Sopečné podmoří této časti Jadranu je nevyčerpanou výzkumní zónou podmořským biologům. Z toho důvodu je zóna střední Dalmácie opravdovým zážitkem pro potápěče, kteří mají rádi nejrůznější formy potápění: Potápění mezi vraky (Wreck diving), podmořskými útesy - braky (Reef diving), živočichy bohatými stěnami (Wall diving) a podmořskými jeskyněmi (Cave diving).

4 Čiovo Salona Split

5 Ronjenje Potápění 3 Split Obalna zona sjever Trogir Split Omiš Najatraktivnije lokacije ovog dijela podmorja nalaze se od otoka Čiovo zapadno prema rtu Ploča. Kopneni pojas obiluje lokacijama koje zadržavaju mnoge riblje vrste, bistrina mora je velika zahvaljujući stalnoj struji prema zapadu. Nekada podmorski prebogati bazen kaštelanskog zaljeva i danas je jedno od najvećih nalazišta školjaka ovog područja, a u povijesnom smislu još neotkrivena riznica antičkog doba. Ljudska naseljenost datira iz kamenog doba (Trogir - Pantana), a u stalnom su arheološkom istraživanju antičke lokacije Resnik, Salona i Split. Pobřežní zóna sever Trogir Split Omiš Nejatraktivnější lokality této části podmoří se nacházejí začínajíce ostrovem Čiovo západně směrem k mysu Ploča. Pobřežní pásmo oplývá lokalitami, ve kterých se nacházejí početné druhy ryb, moře je průzračné díky neustálému proudění směrem k západu. Někdy dávno přebohatý podmořský bazén kaštelanské zátoky, dnes je jedním z největších nalezišť mušlí této oblasti a v historickém smyslu ještě neodhalenou klenotnicí antické doby. Lidské osídlení datuje ještě z doby kamenné (Trogir - Pantana), a archeologický výzkum antické lokality Resnik, Salona a Split se stále provádí.

6 Omiš Gradac

7 Ronjenje Potápění 5 Makarska Obalna zona jug Omiš Makarska Gradac Iako naizgled slabo razvedena obala strmih litica, ovo područje ima specifične i jedinstvene ronilačke lokacije. Uz nekoliko plitkih i dostupnih olupina, posebno je zanimljiva zona između Omiša i Makarske, područje VRULJA u kojem se nalazi nekoliko izvora podzemnih rijeka (ponornica) donoseći hladnu i bistru vodu iz dalmatinskog krša - atrakcija za ekstremnije ronilačke aktivnosti isključivo u vremenu mirnijih dotoka vode (nitrox & trimix). Mnogobrojni rtovi predstavljaju obitavalište brojnim ribljim vrstama koje se hrane zahvaljujući stalnim strujanjima od ušća rijeke Neretve prema sjeveru. Pobřežní zóna jih Omiš Makarska Gradac Ačkoliv na pohled mírně členité pobřeží strmých útesů, tato oblast má specifické a jedinečné potápěčské lokality. Kromě několika mělkých a dostupných vraků, obzvlášť je zajímavá zóna mezi Omišem a Makarskou, oblast VRULJA, v které se nachází několik pramenů podzemních řek (ponorných) přinášejíc studenou a bystrou vodu z dalmatského krasu - atrakce pro extremní potápěčské aktivity, výrazně během slabšího přítoku vody (nitrox & trimix). Početné mysy jsou vhodným místem pro hojné druhy ryb, které se živí díky nepřestálým prouděním od ústí řeky Neretvy k severu.

8

9 Ronjenje Potápění 7 Zona Drvenik Čiovo Drvenik Od rta Ploča prema jugoistoku uz obalu i prema otocima (Drvenik Veliki, Drvenik Mali, Orud) nalazimo zanimljive ronilačke lokacije, brakove, hridi i podvodne zidove gdje se od 18 do 60 metara dubine protežu zidovi s gorgonijama. Zona ima veći broj sporadičnih arheoloških nalaza, uglavnom otpada razbijene grnčarije odbačene s antičkih brodova u njihovoj plovidbi prema sjeveru. Poznate su zone arheoloških lokacija oko otočića Muljice, obale naselja Starog Trogira, te južne i zapadne strane otoka Čiovo. Podmorje ovog dijela obale slično je zapadnom pojasu velikih otoka na otvorenom dijelu Jadrana. Često se u plovidbi mogu susresti jata palamida, tuna, gofova i druge pelagičke ribe. Zóna Drvenik Čiovo Od mysu Ploče směrem na jihovýchod při pobřeží a směrem k ostrovům (Drvenik Veliki, Drvenik Mali, Orud) nacházíme zajímavé potápěčské lokality, braky, útesy a podvodní stěny, ve kterých se v hloubce od 18 do 60 metrů protahují stěny s gorgonami. V této zóně se nachází větší počet sporadických archeologických nálezů, převážně pozůstatky střepů hrnčířství vyhozených z antických lodí během plavby směrem k severu. Také jsou známé zóny archeologických lokalit kolem ostrůvku Muljice, pobřeží osady Starého Trogiru, a jižní a západní strany ostrova Čiovo. Podmoří této části pobřeží se podobá západnímu pásmu velikých ostrovů na otevřené části Jadranu. Během plavby se často můžou potkat hejna palamid, tuny, gofů a jiné pelagické ryby.

10 Šolta

11 Bol Ronjenje Potápění 9 Zona Šolta Brač U zoni Šolta - Brač zidovima može se naći bogati svijet flore i faune, a stoljećima je predstavljala glavnu pomorsku prometnu povezanost sjeverne Dalmacije s tadašnjim trgovačkim metropolama Aspalathos (Split), Salona (Solin) i Tragurium (Trogir). Vanjska strana Šolte kao nedovoljno istražena još uvijek je atraktivna roniocima koji su zainteresirani za strme i divlje obale otoka koje tisućama godina odolijevaju utjecaju otvorenog mora. Geološki promatrano, ova zona obiluje mnogim kraškim špiljama uz neposrednu blizinu obale, pa isto tako i uz priobalni pojas u moru. Zona Brača ima nekoliko jedinstvenih ronilačkih lokacija, uglavnom uz južnu obalu. Najpoznatije su špilja u uvali Lučice na jugozapadnoj obali Brača u kojoj nerijetko borave jata gofova koji su kao riblja vrsta otvorenog mora posebna atrakcija. Zóna Šolta Brač V zóně Šolta - Brač se může vidět bohatý svět flory a fauny. Přes staletí byla hlavní pomořskou dopravní komunikaci severní Dalmácie s tehdejšími obchodními metropolemi Aspalathos (Split), Salona (Solin) a Tragurium (Trogir). Vnější strana ostrova Šolta, jako nedostatečně prozkoumána, je ještě pořád atraktivní Brač potápěčům, kteří mají zájem o strmé a vyzývavé pobřeží ostrovu, které tisícletí odolává vlivu otevřeného moře. Z geologického pohledu tato zóna hýří početnými krasovými jeskyněmi, které jsou v přímé blízkosti samého pobřeží a také u pobřežního pásma při moři. V zóně Brač se nachází několik jedinečných potápěčských lokalit a to převážně u jižního pobřeží. Nejznámější jsou jeskyně v zátoce Lučice na jihozápadním pobřeží ostrova Brač, v které často pobývají hejna gofů, které jsou jako druhy ryb otevřeného moře zvláštní atrakcí.

12

13 Hvar Ronjenje Potápění 11 Zona Hvar Pakleni otoci Uz obalu Hvara najznačajnije ronilačke lokacije su prolaz u hvarskom Rtu Kabal, otok Vodnjak (tzv. Kampanel ), Stambedar, uvala Vela Garška i Pelegrin. Vodnjak je najposjećenija lokacija atraktivna zbog dva podvodna grebena u obliku stupova obraslih gorgonijama. Mnoge su lokacije oko otoka Hvara pod zaštitom kulturne i prirodne baštine, ali ronilački centri na Hvaru mogu organizirati posjet svim najatraktivnijim lokacijama. Podmorski grebeni, špilje i tuneli, te podmorski zidovi bogati raznim ribljim vrstama pravi je raj za podvodne fotografe. Zóna Hvar Pakleni otoci Hvar Při pobřeží ostrova Hvar nejvýznamnější potápěčskou lokalitou je průchod v hvarském Mysu Kabal, ostrov Vodnjak (tzv. Kampanel ), Stambedar, zátoka Vela Garška a Pelegrin. Vodnjak je nejnavštěvovanější lokalitou, atraktivní kvůli dvům podvodním útesům v tvaru sloupů zarostlých gorgoniemi. Početné lokality kolem ostrova Hvar jsou pod záštitou kulturního a přírodního dědictví, ale i navzdory tomu potápěčské centra na Hvaru můžou organizovat návštěvu do všech nejatraktivnějších lokalit. Podmořské útesy, jeskyně a tunely, podmořské stěny jsou bohaté různými druhy ryb a jsou opravdovým rájem pro podvodní fotografy.

14 Komiža Vis Vis Biševo

15 Ronjenje Potápění 13 Vis Zona Vis Biševo Vis je dugi niz stoljeća aktivno područje trgovine i pomorskog prometa. Osim tragova na kopnu još u potpunosti neistražene antičke metropole ISSA, u podmorju nalazimo arheološke lokalitete posebno oko ulaza u Višku luku. U podmorju otoka Visa nalazi se značajan broj olupina starog i novog vijeka koje kao i svugdje u svijetu privlače mnoge ronioce. Većina olupina su trgovački brodovi (Vassilios, Teti, Brioni), koji se mogu posjetiti samo uz pratnju ovlaštenih ronilačkih centara iz Visa i Komiže. Zbog dubokih lokacija (olupine zrakoplova i ratnih brodova koje leže preko 60 metara dubine) ovdje se najbrže razvijaju tehnička ronjenja (Trimix). Također, roniocima su zanimljive Modra špilja na Biševu koja je po legendi dom boga Posejdona i Medvjeđa špilja na Biševu nekada obitavalište morske medvjedice - mediteranskog tuljana, te Zelena špilja na otočiću Ravnik s jugoistočne strane otoka Visa. Zóna Vis Biševo Vis byl po staletí aktivní oblastí v obchodování a námořní dopravě. Kromě nálezů na pevnině v prozatím nevyzkoumané antické metropole ISSA, v podmoří nacházíme archeologické lokality obzvlášť kolem vstupu do Višského přístavu. V podmoří ostrova Vis se nachází významný počet vraků ze starého a nového období, které jako i všude ve světě přitahují početné potápěče. Většina vraků jsou obchodní lodě (Vassilios, Teti, Brioni), které se můžou vidět jenom v doprovodu oprávněných osob z potápěčských center ostrova Vis a Komiža. Kvůli hlubokým lokalitám (vraky letadel a vojenských lodí, které leží na hloubce přes 60 metrů) tady se nejrychlejíc rozvíjí technické potápění (Trimix). Také pro potápěče jsou zajímavé Modra špilja (jeskyně) na ostrovu Biševo, která byla podle legendy domem boha Poseidona a Medvjeđa špilja (Medvědí jeskyně) na Biševu, která byla někdy obydlím mořského medvídka středozemního tuleně, a Zelená jeskyně na ostrůvků Ravnik z jihovýchodní strany ostrova Vis.

16 Brusnik

17 Ronjenje Potápění 15 Zona Brusnik Svetac Palagruža Palagruža Najzapadnija zona viškog arhipelaga jedinstvena je po svom geološkom podrijetlu: otoci nastali u pojasu podzemnog vulkanskog trusnog područja, vrlo aktivnog i u vezi sa podzemnim vulkanskim pojasom Vezuv, Etna i Stromboli u Italiji. Tako je i podmorska biologija ovog dijela Jadrana specifična u svom razvoju na tamnim vulkanskim stijenama (Brusnik). Svetac i Palagruža oaze su ribljih vrsta otvorenog mora i bogate kulturne baštine. Palagruža je posebno znamenita zbog bogatog podmorja koje je stotinama godina tradicionalna ribolovna zona viškog naselja Komiža. Osim podmorske biologije atraktivne za podvodne fotografe, Palagruža je pod zaštitom i zbog brojnih arheoloških nalaza, od prapovijesti do današnjih dana. Zóna Brusnik Svetac Palagruža Nejzápadnější zóna archipelagu ostrova Vis je jedinečná právě kvůli svému geologickému původu: ostrovy vzniklé v podzemním pásmu nestabilní sopečné oblasti, která je velice aktivní a je v spojitosti s podzemním sopečním pásmem Vesuv, Etna a Stromboli v Itálii. Z toho důvodu je i podmořská biologie teto části Jadranu specifická ve svém rozvoji na temných sopečních skalách (Brusnik). Svetac a Palagruža jsou oázou druhu ryb patřícím otevřenému moři a tato lokalita má i bohaté kulturné dědictví. Palagruža je obzvlášť významná kvůli bohatému podmoří, které po staletí bylo tradiční rybolovní zónou višského městečka Komiža. Kromě podmořské biologie, která je atraktivní podvodním fotografům, Palagruža se nachází pod záštitou i kvůli početným archeologickým nálezům, od pravěku do dnešní doby.

18 DIVING CENTER LIST Diving center Location Address Phone / Fax +385 (0)21 GSM +385 Web site / Languages Diving school Nitrox / Trimix Credit card payment Compressor capacity (L / min) Boat capacity (person) Diving locations Dive gear sets 1. DIVING MEDENA Seget Donji, Trogir Hrvatskih Žrtava 187, Apartmani Medena (0) diving-medena@diving-medena.com.hr TROGIR DIVING CENTER - MEDENA Seget Donji, Hotel Medena Okrug Gornji, Pod Luku (0) (0) mail@trogirdivingcenter.com TROGIR DIVING CENTER Okrug Gornji, Čiovo Pod Luku (0) (0) mail@trogirdivingcenter.com DIVING CENTER RESNIK Kaštel Štafilić Resnik b.b., Hotel Resnik (0) ivica.zizak@st.t-com.hr 5. AKVATORIJ Split Put Supavla (0) (0) akvatorij@diving.hr * * CALYPSO SCUBA DIVING Omiš Punta Istezalište (0) (0) calypso@inet.hr GOGO DIVING CENTAR Mimice, Pisak Put Vruje (0) gogo.pisak@inet.hr LEOMAR Stomorska, Island of Šolta Riva Pelegrin (0) leonovakovic@hotmail.com, BIG BLUE DIVING Bol, Island of Brač Hotel Borak (0) igor@big-blue-sport.hr DOLPHIN Bol, Island of Brač Plaža Potočine - (0) (0) matej.lisicar@vip.hr dragan.lakovic@inet.hr AQUANAUT Brela Bartola Kašića ines.medic@st.htnet.hr POSEIDON Baška Voda Blato (0) poseidon.htm diving@baskavoda.hr ACCA RONILAČKI CENTAR Makarska, Krvavica Hotel Krvavica (0) acca_nautika@inet.hr MORE SUB MAKARSKA Makarska K. P. Krešimira Iv (0) info@more-sub-makarska.hr BUTTERFLY - DIVING Tučepi Kraj (0) sebastian@butterfly-diving.com BIRGMAIER SUB Podgora Branimirova Obala (0) birgmaiersub@hotmail.com RONILAČKI CENTAR HVAR Hvar, Island of Hvar Hotel Amfora (0) info@divecenter-hvar.com DIVING CENTER VIKING Hvar, Island of Hvar Podstine b.b (0) (0) info@viking-diving.com OMFALA CENTAR - DIVE CENTER HVAR/JELSA Jelsa, Island of Hvar Hotel Jadran jens@tauchinjelsa.de VAL d.o.o. - BODUL Jelsa, Zavala, Islan of Hvar Zavala (0) val@st.htnet.hr ANMA Vis Island of Vis Kamenita (0) anma@anma.hr DODORO DIVING CENTER Vis, Island of Vis Kranjčevićeva (0) (0) dodoro@dodoro-diving.com ISSA DIVING CENTER Komiža, Island of Vis Ribarska (0) info@scubadiving.hr 24. MANTA Komiža Island of Vis Pod Gospu b.b. - (0) manta@st.htnet.hr air bank

19 Split & Dalmatia County Tourist Office Prilaz braće Kaliterna 10/I HR Split, CROATIA Phone: +385 (0) , , Fax: +385 (0) , ZAGREB RIJEKA KARLOVAC OSIJEK PULA SENJ Published by: Split & Dalmatia County Tourist Office For the Publisher & Editor: Mili Razović Goran Ergović Diving Center INFO: Croatian Chamber of Economy Split Concept & Design: Mario Brzić Photographs: Archive Split & Dalmatia County TO Mario Brzić Andrija Carli Zoran Ergović Goran Ergović Ilustration: Danijel Frka Text: Goran Ergović Translation: SPES Zagreb Prepress: Studio Tempera Split Print: ZADAR ŠIBENIK TROGIR Šolta Brač Split OMIŠ MAKARSKA Hvar Vis DUBROVNIK

20

Srednja Dalmacija Stredni Dalmácie CHARTER. Nautičarski izazov Výzva pro nautiky

Srednja Dalmacija Stredni Dalmácie CHARTER. Nautičarski izazov Výzva pro nautiky Srednja Dalmacija Stredni Dalmácie CHARTER Nautičarski izazov Výzva pro nautiky Srednja Dalmacija zlatno ishodište nautičara Upoznati hrvatsku obalu Jadranskog mora plovidbom mnogima je izazov ili poseban

Více

Apartmány Budin Blata 94 Vodice

Apartmány Budin Blata 94 Vodice Apartmány Budin Blata 94 Vodice Vodice leží na pobřeží Jaderského moře, při Jadranské magistrále,11 km severozápadně od Šibeniku první zmínka o městě ze 14.století, název Vodice vznikl od četných vodních

Více

2600 sunčanih sati godišnje 2600 sunčanih sati godišnje

2600 sunčanih sati godišnje 2600 sunčanih sati godišnje 2600 sunčanih sati godišnje 2600 sunčanih sati godišnje Rogoznica RRogoznica je mirno mediteransko mjesto, u srcu srednjeg Jadrana. Raspolaže s 50 kilometara izuzetno razvedene obale i jedno je od najpoželjnijih

Více

Plavby historickou jachtou SILVA po Jadranu. 14.6.-21.6.2014 Omiš-Pučišča-Korčula-NP Mljet-Dubrovnik-Trstenik-Hvar-Milna-Omiš

Plavby historickou jachtou SILVA po Jadranu. 14.6.-21.6.2014 Omiš-Pučišča-Korčula-NP Mljet-Dubrovnik-Trstenik-Hvar-Milna-Omiš Plavby historickou jachtou SILVA po Jadranu 14.6.-21.6.2014 Omiš-Pučišča-Korčula-NP Mljet-Dubrovnik-Trstenik-Hvar-Milna-Omiš 28.6.-5.7. a 19.7.-26.7.2014 Omiš-Split-Vis-Modrá jeskyně-komiža-hvar-zlatni

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2013 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru

Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2013 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2013 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru Nejbližším městem a centrem kulturního dění je malebný Omiš s ústím řeky Cetiny do moře. Pro návštěvu

Více

Informace odborovým úsekům. VZO OS KOVO nabízí na přelomu měsíců července a srpna 2017 ISTRIE

Informace odborovým úsekům.  VZO OS KOVO nabízí na přelomu měsíců července a srpna 2017 ISTRIE Informace odborovým úsekům www.odbory-velesin.webnode.cz VZO OS KOVO nabízí na přelomu měsíců července a srpna 2017 ISTRIE termín: 28.7. - 6. 8. 2017 - (pro účastníky dopravované autobusem) Hotel DELFÍN

Více

PALAU POTÁPĚNÍ. PDW - Pisces Diving World Mgr. JOSEF PISCA Legionářská 11, Olomouc Tel.: web:

PALAU POTÁPĚNÍ. PDW - Pisces Diving World Mgr. JOSEF PISCA Legionářská 11, Olomouc Tel.: web: PALAU POTÁPĚNÍ PDW - Pisces Diving World Palau 30.1. - 11.2. 2018 (10 nocí v destinaci) LETENKY LINKA TERMÍN Z DO ODLET PŘÍLET CI 064 30.1. VÍDEŇ TAIPEI 1100 0600 +1 CI 028 31.1. TAIPEI KOROR 1335 1835

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2015. CHORVATSKO Podgora. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2015. CHORVATSKO Podgora. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2015 CHORVATSKO Podgora Horský masív Biokovo Zveme vás ke krásné projížďce pohořím Biokovo. Minibusem se dostaneme do překrásné části tohoto parku a k pohoří Sv. Jure (1762 m n. m.), odkud

Více

Slovo úvodem 1. Příprava na cestu 3

Slovo úvodem 1. Příprava na cestu 3 KC0003.qxd 7.6.2005 8:35 StrÆnka iii Slovo úvodem 1 Příprava na cestu 3 Než vyrazíte do světa 3 Máte platný pas? 3 Doklady pro řidiče a motorové vozidlo 3 A co celní předpisy? 4 Nezapomeňte na pojištění!

Více

MANJANA. česká potápěčská základna na ostrově Brač (Chorvatsko) úvodní informace

MANJANA. česká potápěčská základna na ostrově Brač (Chorvatsko) úvodní informace MANJANA česká potápěčská základna na ostrově Brač (Chorvatsko) úvodní informace MANJANA Báze s geniem loci Atraktivní služby... potápěčské kurzy pro začátečníky i pokročilé potápěčské výlety lodí po lokalitách

Více

www.plavbypojadranu.cz

www.plavbypojadranu.cz JEDINEČNÉ PLAVBY NA PALUBÁCH KLASICKÝCH MOTOROVÝCH PLACHETNIC 2013 KOUPÁNÍ www.plavbypojadranu.cz TURISTIKA CYKLO- TURISTIKA PO OSTROVECH Charter pronájem celé lodi Datum odplutí a ceny pro okružní plavby

Více

LÉTO 2016. Připravujeme!!!!!! Do doby vydání nového katalogu a ceníků platí pro zálohování zájezdů na sezónu 2016 ceny roku 2015.

LÉTO 2016. Připravujeme!!!!!! Do doby vydání nového katalogu a ceníků platí pro zálohování zájezdů na sezónu 2016 ceny roku 2015. LÉTO 2016 Připravujeme!!!!!! Do doby vydání nového katalogu a ceníků platí pro zálohování zájezdů na sezónu 2016 ceny roku. N eček ejte na L A S T M I N UT E! Do 19.12. slevy za včasný nákup - Využijte

Více

Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2014 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru

Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2014 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2014 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru Nejbližším městem a centrem kulturního dění je malebný Omiš s ústím řeky Cetiny do moře. Pro návštěvu

Více

Palau (10 nocí v destinaci)

Palau (10 nocí v destinaci) PALAU POTÁPĚNÍ PDW - Pisces Diving World LETENKY Palau 30.1. - 11.2. 2018 (10 nocí v destinaci) LINKA TERMÍN Z DO ODLET PŘÍLET CI 064 30.1. VÍDEŇ TAIPEI 1100 0600 +1 CI 028 31.1. TAIPEI KOROR 1335 1835

Více

Maják Sušac. Vytisknout PDF. Sušac / Ostrov Sušac / Chorvatsko. Celkový počet fotografií ve fotogalerii objektu: 6.

Maják Sušac. Vytisknout PDF. Sušac / Ostrov Sušac / Chorvatsko. Celkový počet fotografií ve fotogalerii objektu: 6. Maják Sušac Sušac / Ostrov Sušac / Chorvatsko Vytisknout PDF Vážený zákazníku, do tohoto PDF jsou vloženy pouze základní informace o objektu a jeho ubytovacích jednotkách, který Vás zaujal. Všechny fotografie,

Více

SRÍ LANKA POBYTOVÉ ZÁJEZDY

SRÍ LANKA POBYTOVÉ ZÁJEZDY Strana 1 Středozápadní pobřeží Nejznámější letovisko severně od Colomba, které je také centrem rybolovu vč. dražeb ryb na pláži. Waikkal Malé letovisko umístěné severně od Colomba je vhodné pro klidnou

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2015. CHORVATSKO Makarska. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2015. CHORVATSKO Makarska. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2015 CHORVATSKO Makarska Medjugorje celodenní výlet Medjugorje je malé město v Bosně a Hercegovině asi 20 km od hranic s Chorvatskem. Jedná se o nejvýznamnější poutní místo současnosti.

Více

zvířata, vozíčkáři, internet, parkování, klimatizace, dětská postýlka

zvířata, vozíčkáři, internet, parkování, klimatizace, dětská postýlka 2019 - zvířata, vozíčkáři, intert, parkování, klimatizace, dětská postýlka * všechny objednávky musí být zpětně potvrzeny příslušným produkt managerem CHORVATSKO hotel zvíře vozíčkář intert parkování klimatizace

Více

Vymezení pojmu podvodní archeologie Podmořská archeologie versus Limnická archeologie Metodologie podvodního archeologického výzkumu Interpretace

Vymezení pojmu podvodní archeologie Podmořská archeologie versus Limnická archeologie Metodologie podvodního archeologického výzkumu Interpretace Barbora Machová Vymezení pojmu podvodní archeologie Podmořská archeologie versus Limnická archeologie Metodologie podvodního archeologického výzkumu Interpretace Pojmy: Underwater Archaeology všeobecný

Více

dovolená u moře 2013

dovolená u moře 2013 dovolená u moře 2013 tě 1000 Kč 2000 Kč 1000 Kč 5000 Kč 2 ChorVATSKO NOVI VINODOLSKI, CRIKVENICA... 3 PAG, DUGI OTOK... 4 BIOGRAD NA MORU... 5 SV. FILIP I JAKOV, PIROVAC... 6 VODICE... 7 PRIMOŠTEN, OMIŠ...

Více

sprcha/wc. Terasa. Zahradní nábytek. 2 domácí zvířata (psi) povolena.

sprcha/wc. Terasa. Zahradní nábytek. 2 domácí zvířata (psi) povolena. Brač/Milna Nabídka 1 pro: paní Dovolená se psem Dalmácie - střed/ostrovy Brač/Milna HR5310.100.1 4 Hvězdičky Počet osob 5 Pokojů 3 Ložnice 2 S bazém Rodinný dům. 3 km od centra, klidná, slunná poloha,

Více

Vil a hradů na prodej - ostrov Brač

Vil a hradů na prodej - ostrov Brač Vil a hradů na prodej - ostrov Brač Ostrov Brač moderních luxusních vil a hradů na prodej: Ostrov Brač je největším ostrovem střední Dalmácie skupiny ostrovů. Tento ostrov s četnými roklemi, dutin a údolí,

Více

DOVOLENÁ U MOŘE 2016

DOVOLENÁ U MOŘE 2016 DOVOLENÁ U MOŘE 2016 1000 Kč 2000 Kč 1000 Kč 5000 Kč 2 CHORVATSKO CRIKVENICA,... 3 NOVI VINODOLSKI, SELCE, BIOGRAD N. M.. 4 SV. FILIP I JAKOV... 5 VODICE... 6 PRIMOŠTEN, TROGIR... 7 OMIŠ... 8 MAKARSKÁ...

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Chorvatsko, Poreč Apartmány LANTERNA **

Chorvatsko, Poreč Apartmány LANTERNA ** CHORVATSKO Apartmány LANTERNA ** Poloha: jedno z nejznámějších středisek se nachází na zalesněném poloostrově Lanterna, cca 13 km severně od Poreče. Vybavení: restaurace, aperitiv bar, směnárna, WI-FI

Více

STŘEDNÍ DALMÁCIE CHORVATSKO STŘEDNÍ DALMÁCIE MOŘE A PLÁŽE

STŘEDNÍ DALMÁCIE CHORVATSKO STŘEDNÍ DALMÁCIE MOŘE A PLÁŽE CHORVATSKO UMAG POREČ SPLIT MIRA 28 km 25 km OMIŠ BAŠKA VODA 50 km ZAGREB BAŠKO POLJE 52 km RIJEKA BRAČ ŽIVOGOŠČE 80 km RABAC MAKARSKÁ DRVENIK 90 km 60 km BIH HVAR PELJEŠAC HR ZADAR KORČULA 215 km BIOGRAD

Více

Jaderské moře, rozkládající se mezi Apeninským a Balkánským poloostrovem, od Otrantské úžiny na jihovýchodě až do Terstského zálivu na severozápadě

Jaderské moře, rozkládající se mezi Apeninským a Balkánským poloostrovem, od Otrantské úžiny na jihovýchodě až do Terstského zálivu na severozápadě Jaderské moře, rozkládající se mezi Apeninským a Balkánským poloostrovem, od Otrantské úžiny na jihovýchodě až do Terstského zálivu na severozápadě zasahuje hluboko do evropské pevniny. Se svojí délkou

Více

Vila Solta VILA SOLTA

Vila Solta VILA SOLTA Vila Solta VILA SOLTA 1 / 6 Typ ubytování: vila / hotel Místo: Šolta - CHORVATSKO Počet apartmánů: 6 Bazén: Ano Vzdálenost od moře: 10 m Cena: 1,148 až 26,383 / týden {gallery}vfr/solta{/gallery} Villa

Více

STŘEDNÍ DALMÁCIE CHORVATSKO STŘEDNÍ DALMÁCIE Kč / os. MOŘE A PLÁŽE

STŘEDNÍ DALMÁCIE CHORVATSKO STŘEDNÍ DALMÁCIE Kč / os. MOŘE A PLÁŽE DOPORUČENÉ TRASY Z ČR 2 590 Kč / os. SPLIT BIH 32 km DUĆE 22 HR km SEGET DONJI BRZET 26 km ZAGREB UMAG KAŠTEL OMIŠ BAŠKA VODA 50 km RIJEKA ŠTAFILIĆ 25 km MIRA BAŠKO POLJE 52 km POREČ RABAC 24 km 28 km

Více

Mgr. Robert Vindiš CzechTrade Záhřeb Chorvatsko Perspektivní projekty financované z EU fondů

Mgr. Robert Vindiš CzechTrade Záhřeb Chorvatsko Perspektivní projekty financované z EU fondů Mgr. Robert Vindiš CzechTrade Záhřeb Chorvatsko Perspektivní projekty financované z EU fondů DITTRICHOVA 21 128 01 PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT 800 133 331 INFO@CZECHTRADE.CZ WWW.CZECHTRADE.CZ Perspektivní

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Chorvatsko. www.cdtravel.cz Chorvatsko

Chorvatsko. www.cdtravel.cz Chorvatsko Chorvatsko Tel.: 972 243 071 2 www.cdtravel.cz Chorvatsko Posedarje Sukošan Tribunj Split Šolta Hvar Záhřeb Omiš Drvenik Je již dlouhou dobu oblíbeným cílem našich turistů, kteří se sem rádi vracejí. Nádherná

Více

RAY DIVING POŘÁDÁ EXOTICKOU CESTU SPOJENOU S POTÁPĚNÍM MIKRONÉSIE REPUBLIKA PALAU Termín: 1. 13. listopadu 2013

RAY DIVING POŘÁDÁ EXOTICKOU CESTU SPOJENOU S POTÁPĚNÍM MIKRONÉSIE REPUBLIKA PALAU Termín: 1. 13. listopadu 2013 RAY DIVING POŘÁDÁ EXOTICKOU CESTU SPOJENOU S POTÁPĚNÍM MIKRONÉSIE REPUBLIKA PALAU Termín: 1. 13. listopadu 2013 Souostroví Palau je místo, které je potápěčsky velmi vyhledávané a tvoří jej 26 ostrovů a

Více

R E G I O N Á L N Í Z E M Ě P I S

R E G I O N Á L N Í Z E M Ě P I S R E G I O N Á L N Í Z E M Ě P I S INTERAKTIVNÍ VÝUKOVÁ PREZENTACE REGIONŮ II EVROPA PŘÍRODNÍ POMĚRY PYRENEJSKÉHO POLOOSTROVA Mgr. Iva Švecová ŠPANĚLSKO geografické vymezení výhodná poloha mezi Středozemním

Více

c e s t o v n í k a n c e l á ř

c e s t o v n í k a n c e l á ř c e s t o v n í k a n c e l á ř JADRAN 2016 SLEVY a VÝHODY ZÁKLaDní InFORMaCE CHORVatSKO MaLÁ ZEMě PRO VELKOU DOVOLEnOU 15% 10% 5% dítě zdarma nepřehlédněte! SLEVY SE SČítají Čím dříve zájezd objednáte,

Více

POZNÁVACÍ PLAVBY LODÍ PO CHORVATSKÝCH OSTROVECH

POZNÁVACÍ PLAVBY LODÍ PO CHORVATSKÝCH OSTROVECH POZNÁVACÍ PLAVBY LODÍ PO CHORVATSKÝCH OSTROVECH Týdenní zájezdy jsou tematicky zaměřeny na dvě témata: poznávání místních pamětihodností a specialit středomořské kuchyně. Plavby se uskuteční na lodích

Více

vytvořte svůj kalendář!

vytvořte svůj kalendář! vytvořte svůj kalendář! Vítejte ve Vodicích! Vzdálenosti od letoviska Vodice: >> zagreb 315 km >> ljubljana 431 km >> Wien 666 km >> MŰnchen 568 km >> roma 1097 km >> paris 1660 km >> prague 994 km >>

Více

CHORVÁTSKO Okres Omiš, Lokva Rogoznica Stavebný pozemok

CHORVÁTSKO Okres Omiš, Lokva Rogoznica Stavebný pozemok CHORVÁTSKO Okres Omiš, Lokva Rogoznica Stavebný pozemok OBSAH: Mapa Chorvátska Mapa Lokva Rogoznica str. 3 str. 4 Lokalizáciapozemku str. 5 Tunel Svätý Ilja str. 6 Popis stavebného pozemku str. 7 Katastrálna

Více

Jedna z nejhezčích potápěčských lokalit světa. Palau - Mikronésie. Exotika v nejzápadnějším cípu souostroví Karolíny

Jedna z nejhezčích potápěčských lokalit světa. Palau - Mikronésie. Exotika v nejzápadnějším cípu souostroví Karolíny Jedna z nejhezčích potápěčských lokalit světa Palau - Mikronésie Exotika v nejzápadnějším cípu souostroví Karolíny Termín 21. - 30. listopadu 2017 Cena potápění s ubytováním v hotelu 4**** 78 900,- Kč

Více

VY_32_INOVACE_16_PŘÍMOŘSKÁ LETOVISKA EVROPY I._36

VY_32_INOVACE_16_PŘÍMOŘSKÁ LETOVISKA EVROPY I._36 VY_32_INOVACE_16_PŘÍMOŘSKÁ LETOVISKA EVROPY I._36 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo

Více

CHORVATSKO vlakem. HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT

CHORVATSKO vlakem. HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT 10 dní u moře CHORVATSKO vlakem HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT Pro železničáře z České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky. TERMÍN: 6.9. - 17.9. 2019 CENA: 12

Více

CHORVATSKO C E S T O V N Í K A N C E L Á Ř. Prožijte s námi dovolenou snů na Jadranu..

CHORVATSKO C E S T O V N Í K A N C E L Á Ř. Prožijte s námi dovolenou snů na Jadranu.. HORVATSKO CHORVATSKO 201 2010 C E S T O V N Í K A N C E L Á Ř Prožijte s námi dovolenou snů na Jadranu.. OMIŠSKÁ RIVIÉRA, MALA LUKA JIŽ 6-TÝM ROKEM S NÁMI NA VILE ADRIA SUN! Další možnosti ubytování v

Více

CHORVATSKO vlakem. průvodce: Libuše Sládečková. Pro železničáře České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky.

CHORVATSKO vlakem. průvodce: Libuše Sládečková. Pro železničáře České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky. CHORVATSKO vlakem HVAR Ostrov s vůní levandule pobyt u moře s organizovanými výlety strava: ALL INCLUSIVE LIGHT průvodce: Libuše Sládečková Pro železničáře České a Slovenské republiky a jejich rodinné

Více

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČR Číslo projektu Název projektu školy Šablona III/2 EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.4.00/21.2146

Více

Informace odborovým úsekům. VZO OS KOVO nabízí na přelomu měsíců července a srpna 2018 ISTRIE

Informace odborovým úsekům.   VZO OS KOVO nabízí na přelomu měsíců července a srpna 2018 ISTRIE Informace odborovým úsekům www.odbory-velesin.webnode.cz VZO OS KOVO nabízí na přelomu měsíců července a srpna 2018 ISTRIE termín: 27.7. - 5. 8. 2018 - (pro účastníky dopravované autobusem) Hotel DELFÍN

Více

Tenis program 2008. Cestovní kancelář Victoria a Senior Tenis Club a. s. pro Vás připravili tenisové pobyty v Chorvatsku s možností:

Tenis program 2008. Cestovní kancelář Victoria a Senior Tenis Club a. s. pro Vás připravili tenisové pobyty v Chorvatsku s možností: Tenis program 2008 Cestovní kancelář Victoria a Senior Tenis Club a. s. pro Vás připravili tenisové pobyty v Chorvatsku s možností: TENIS CUP 1 : tenisový turnaj v kategoriích dvouhra muži, dvouhra ženy,

Více

www.cdtravel.cz Chorvatsko Záhřeb Posedarje Sukošan Tribunj Zadar Omiš Nemira Split Drvenik

www.cdtravel.cz Chorvatsko Záhřeb Posedarje Sukošan Tribunj Zadar Omiš Nemira Split Drvenik Chorvatsko Tel.: 972 243 052 Záhřeb www.cdtravel.cz Chorvatsko Je již dlouhou dobu oblíbeným cílem našich turistů, kteří se sem rádi vracejí. Nádherná příroda, na jedné straně pohoří v Velebit a Biokovo,

Více

STÁTY BÝVALÉ JUGOSLÁVIE. Obr. 1

STÁTY BÝVALÉ JUGOSLÁVIE. Obr. 1 STÁTY BÝVALÉ JUGOSLÁVIE Obr. 1 Státy bývalé Jugoslávie Rozpad Jugoslávie roku 1991 Vznik samostatných států: Slovinsko 1991 Chorvatsko 1991 Makedonie 1991 Bosna a Hercegovina 1992 Srbsko a Černá Hora 1992

Více

USA Francouzská Polynesie

USA Francouzská Polynesie USA Francouzská Polynesie 22./25.12.2012. 5./6.1.2013 41-50 hodin letu, 21 000 km Praha - Los Angeles Pape ete Zastávka v USA / San Francisko Los Angeles Las Vegas Národní park Joshua Tree Národní park

Více

CHORVATSKO PRO SKUPINY BAŠKO POLJE ALEM**

CHORVATSKO PRO SKUPINY BAŠKO POLJE ALEM** BAŠKO POLJE ALEM** Baško Polje je typickým letoviskem Makarské riviéry které vyniká krásnými plážemi z drobných oblázků, bohatstvím okolních borových lesů a jedinečnou přírodní scenérií, jíž dominuje vápencový

Více

LÉTO 2018 CHORVATSKO. MAKARSKA, OMIŠ, BRAČ... vlastní doprava mebo autobusem odjezdy z Prahy a Brna Zahájení prodeje s velkými slevami FIRST MINUTE!!!

LÉTO 2018 CHORVATSKO. MAKARSKA, OMIŠ, BRAČ... vlastní doprava mebo autobusem odjezdy z Prahy a Brna Zahájení prodeje s velkými slevami FIRST MINUTE!!! LÉTO 2018 MAKARSKA, OMIŠ, BRAČ... vlastní doprava mebo autobusem odjezdy z Prahy a Brna Zahájení prodeje s velkými slevami FIRST MINUTE!!! V roce 2018-23. sezóna!! Mimořádná sleva při rezervaci do 31.10.2017

Více

Nádherná země s překrásným pobřežím.

Nádherná země s překrásným pobřežím. Chorvatsko Nádherná země s překrásným pobřežím. Chorvatské pobřeží Jaderského moře patří vedle řeckého a norského k nejčlenitějším evropským pobřežím. S ostrovy a ostrůvky, jejichž počet překračuje tisíc,

Více

ADRIA LÉTO 2018 CHORVATSKO. Naše 27. sezóna sleva roku 2018 platí pro hlavní sezónu , netýká se dětských cen.

ADRIA LÉTO 2018 CHORVATSKO. Naše 27. sezóna sleva roku 2018 platí pro hlavní sezónu , netýká se dětských cen. ADRIA cestovní kancelář LÉTO 2018 Slovanská 39 326 00 Plzeň tel.: 377 242 859, 775 864 844 www.adriack.eu, e-mail: info@adriack.eu KVARNERSKÁ RIVIÉRA Kvarner, tak se nazývá župa v okolí města Rijeka, mezi

Více

OKRUŽNÍ PLAVBY PO JADRANU

OKRUŽNÍ PLAVBY PO JADRANU OKRUŽNÍ PLAVBY PO JADRANU NA MOTOROVÝCH PLACHETNICÍCH MEZI TISÍCI OSTROVY 2014 KOUPÁNÍ OKRUŽNÍ PLAVBA TURISTIKA CYKLOTURISTIKA PRONÁJEM PLACHETNIC MODRÁ DOVOLENÁ CENÍK PLAVEB 2014 www.plavbypojadranu.cz

Více

CHORVATSKO ISTRIE POREČ HOTEL LAGUNA MATERADA

CHORVATSKO ISTRIE POREČ HOTEL LAGUNA MATERADA CHORVATSKO ISTRIE POREČ HOTEL LAGUNA MATERADA Poloha: Hotel se nachází v části Špadiči, na malém poloostrůvku, cca 3 km severně od města Poreč. Pláže jsou kamenité s betonovými platy ve vzdálenosti cca

Více

CK NATUR TRAVEL 2015

CK NATUR TRAVEL 2015 CK NATUR TRAVEL 2015 PO JADRANU NA JACHTÁCH SILVA A VJEKO ZADAR Vransko jezero Prokljansko jezero SKRADIN ŠIBENIK DUGI OTOK KORNAT ZLARIN PRIMOŠTEN TROGIR SPLIT OMIŠ BAŠKA VODA LEVRNAKA ZT ST JT STOMORSKA

Více

POTÁPĚNÍ V HURGÁDĚ. Doprava + ubytování: zajistíme dle vašich požadavků na místo odletu, kvalitu ubytování a druh stravování.

POTÁPĚNÍ V HURGÁDĚ. Doprava + ubytování: zajistíme dle vašich požadavků na místo odletu, kvalitu ubytování a druh stravování. POTÁPĚNÍ V HURGÁDĚ Potápěčský zájezd pro začátečníky i pokročilé. Nabízíme Vám potápění v jednom z nejkrásnějších a nejpestřejších moří světa, na něž jistě jen tak nezapomenete. I když v posledních letech

Více

Mj. motorová vozidla ze skupiny IIa), která táhnou přípojné vozidlo, bez ohledu na počet náprav přípojného vozidla.

Mj. motorová vozidla ze skupiny IIa), která táhnou přípojné vozidlo, bez ohledu na počet náprav přípojného vozidla. Chorvatsko Průjezd chorvatských dálnic je zpoplatněn nikoliv formou dálniční známky, ale s využitím mýtných bran, ve kterých jsou dálniční poplatky vybírány. Mýtné lze platit v hotovosti, a to i v zahraničních

Více

CHORVATSKO země krásných pláží a dobré gastronomie

CHORVATSKO země krásných pláží a dobré gastronomie CHORVATSKO země krásných pláží a dobré gastronomie Nejširší nabídka ubytování v Chorvatsku V katalogu AUTEM EVROPOU 2014 str. 228 286 V katalogu Prázdninové domy a Kempy 2014 str. 20-23 111 pečlivě vybraných

Více

Malování v Provence. 10 - denní zájezd Francie

Malování v Provence. 10 - denní zájezd Francie Malování v Provence 10 - denní zájezd Francie Navštivte a poznejte Provence, rodiště a působiště řady slavných malířů, a přeneste její krásy na malířské plátno! Kdo už někdy držel v ruce paletu a štětec,

Více

Andante - expres Autobusová doprava z celé ČR Chorvatsko, BiH, Itálie

Andante - expres Autobusová doprava z celé ČR Chorvatsko, BiH, Itálie Andante - expres Autobusová doprava z celé ČR Chorvatsko, BiH, Itálie A1 Umag Poreč Rovinj A8 A7 E65 Rijeka Crikvenica Krk Šilo A1 A3 Zagreb A3 Chorvatsko A3 Pula Baška Rab A1 Pag Bosna a Hercegovina Biograd

Více

BOSNA A HERCEGOVINA / CHORVATSKO / ITÁLIE. www.ckandante.cz ckandante@ckandante.cz. Solaris Beach Resort Šibenik

BOSNA A HERCEGOVINA / CHORVATSKO / ITÁLIE. www.ckandante.cz ckandante@ckandante.cz. Solaris Beach Resort Šibenik BOSNA A HERCEGOVINA / CHORVATSKO / ITÁLIE ckandante@ckandante.cz Solaris Beach Resort Šibenik Andante - expres Autobusová doprava z celé ČR Chorvatsko, BiH, Itálie A1 NEUM BOSNA A HERCEGOVINA - NEUM Umag

Více

Polopenze 7. 990,- Kč 4. 990,- Kč 1/4

Polopenze 7. 990,- Kč 4. 990,- Kč 1/4 Makarská riviéra Brela, Baška Voda, Baško Polje, Makarska, Tučepi, Podgora,... 21. 07. - 28. 07. ZDARMA doprava pro dítě do 12 let/3. os./htl. Rivijera! ALEM hotel. depandance u pláže, zahrada RIVIJERA

Více

BULHARSKO velký okruh, 1 cesta letecky

BULHARSKO velký okruh, 1 cesta letecky BULHARSKO velký okruh, 1 cesta letecky Ponoříte-li se do studia průvodce Bulharskem, překvapí Vás, o jak zajímavou zemi se jedná. Dochovalo se zde spousta památek na jeho bohatou historii, Bulharsko je

Více

Robinzonáda Nona Anka

Robinzonáda Nona Anka Robinzonáda Nona Anka Vytisknout PDF Zátoka Spilice / Ostrov Brač / Chorvatsko Vážený zákazníku, do tohoto PDF jsou vloženy pouze základní informace o objektu a jeho ubytovacích jednotkách, který Vás zaujal.

Více

Nádherná země s překrásným pobřežím.

Nádherná země s překrásným pobřežím. Chorvatsko Nádherná země s překrásným pobřežím. Chorvatské pobřeží Jaderského moře patří vedle řeckého a norského k nejčlenitějším evropským pobřežím. S ostrovy a ostrůvky, jejichž počet překračuje tisíc,

Více

STŘEDNÍ DALMÁCIE CHORVATSKO STŘEDNÍ DALMÁCIE MOŘE A PLÁŽE

STŘEDNÍ DALMÁCIE CHORVATSKO STŘEDNÍ DALMÁCIE MOŘE A PLÁŽE CHORVATSKO UMAG RIJEKA POREČ RABAC SPLIT ZAGREB 25 km ZADAR BIOGRAD NA MORU VODICE SPLIT MAKARSKA DUBROVNIK DOPORUČENÉ TRASY Z ČR 22 km DUĆE MIRA 28 km OMIŠ BAŠKA VODA 50 km BAŠKO POLJE 52 km BRAČ ŽIVOGOŠČE

Více

Opakování přírodních poměrů Afriky - pracovní list

Opakování přírodních poměrů Afriky - pracovní list Opakování přírodních poměrů Afriky - pracovní list MASARYKOVA ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VELKÁ BYSTŘICE projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_01

Více

Polopenze 7. 390,- Kč 4. 990,- Kč 3. 990,- Kč 4 7 let. Polopenze 8. 290,- Kč 4. 990,- Kč 1/4

Polopenze 7. 390,- Kč 4. 990,- Kč 3. 990,- Kč 4 7 let. Polopenze 8. 290,- Kč 4. 990,- Kč 1/4 Makarská riviéra Brela, Baška Voda, Baško Polje, Makarska, Tučepi, Podgora,... 23. 06. - 30. 06. Ubytování Stravování 1/2 3-12let/*14 let 3. os. ALEM hotel. depandance u pláže, zahrada PALMA klima,cca

Více

Severní dalmácie. chorvatsko. severní dalmácie

Severní dalmácie. chorvatsko. severní dalmácie Severní dalmácie UMAG RIJEKA POREČ RABAC ZAGREB NÁRODNÍ PARK KORNATI 40 km ZADAR BIOGRAD NA MORU VODICE SPLIT MAKARSKA DUBROVNIK doporučené trasy z čr ZADAR 60 km NÁRODNÍ PARK PAKLENICA 105 km BIH HR VODICE

Více

Partnerství pro rozvoj vzdělávání a komunikace v ochraně přírody. reg. číslo: CZ.1.07/2.4.00/ Zahraniční stáž : Národní park ZAKYNTHOS

Partnerství pro rozvoj vzdělávání a komunikace v ochraně přírody. reg. číslo: CZ.1.07/2.4.00/ Zahraniční stáž : Národní park ZAKYNTHOS Partnerství pro rozvoj vzdělávání a komunikace v ochraně přírody reg. číslo: CZ.1.07/2.4.00/17.0073 Zahraniční stáž : Národní park ZAKYNTHOS Termín stáže: 7.7. 16.7. 2014 Stáž byla zaměřena na studijní

Více

PŘÍJEZD K APARTMÁNŮM MATEO/ANDREA*** - Nemira

PŘÍJEZD K APARTMÁNŮM MATEO/ANDREA*** - Nemira PŘÍJEZD K APARTMÁNŮM MATEO/ANDREA*** - Nemira Sjezd do Nemiry z dálnice Jsou 2 možnosti jak se dostat do Nemiry a obě vyjdou časově asi tak nastejno: 1. sjet z dálnice na sjezdu SPLIT DUGOPOLJE kilometrovně

Více

CHORVATSKO ITÁLIE ISCHIA

CHORVATSKO ITÁLIE ISCHIA CHORVATSKO ITÁLIE ISCHIA léto 2014 energotour CK ENERGOTOUR CK ENERGOTOUR se od svého vzniku v roce 1990 zaměřuje na letní pobyty u Středozemního moře především v Chorvatsku a Itálii. Těší nás, že každým

Více

Mgr. Stanislav Zlámal 18. 9. 2013. sedmý

Mgr. Stanislav Zlámal 18. 9. 2013. sedmý Jméno Mgr. Stanislav Zlámal Datum 18. 9. 2013 Ročník sedmý Vzdělávací oblast Člověk a příroda Vzdělávací obor Zeměpis Tematický okruh Latinská Amerika Téma klíčová slova Latinská Amerika (španělská část)

Více

OKRUŽNÍ PLAVBY PO JADRANU NA PALUBÁCH KLASICKÝCH MOTOROVÝCH PLACHETNIC 2013

OKRUŽNÍ PLAVBY PO JADRANU NA PALUBÁCH KLASICKÝCH MOTOROVÝCH PLACHETNIC 2013 OKRUŽNÍ PLAVBY PO JADRANU NA PALUBÁCH KLASICKÝCH MOTOROVÝCH PLACHETNIC 2013 KOUPÁNÍ www.plavbypojadranu.cz TURISTIKA CYKLO- TURISTIKA PO OSTROVECH Charter pronájem celé lodi Datum odplutí a ceny pro okružní

Více

Polopenze 7. 990,- Kč 5. 590,- Kč. Polopenze 8. 290,- Kč 5. 590,- Kč 4. 590,- Kč 4 7 let 1/4

Polopenze 7. 990,- Kč 5. 590,- Kč. Polopenze 8. 290,- Kč 5. 590,- Kč 4. 590,- Kč 4 7 let 1/4 Makarská riviéra Brela, Baška Voda, Baško Polje, Makarska, Tučepi, Podgora,... 23. 06. - 30. 06. Ubytování Stravování 1/2 3-12let/*14 let 3. os. ALEM hotel. depandance u pláže, zahrada RIVIJERA zahrada,

Více

CHORVATSKO vlakem. HVAR týdenní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT. Pro železničáře z České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky.

CHORVATSKO vlakem. HVAR týdenní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT. Pro železničáře z České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky. HIT 2017 CHORVATSKO vlakem HVAR týdenní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT Pro železničáře z České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky. 2 TERMÍNY: 1.6. - 10.6.2018 a 7.9. - 16.9. 2018

Více

Polopenze 7. 590,- Kč * 5. 990,- Kč 4. 990,- Kč 4 7 let. Polopenze 7. 590,- Kč 4. 990,- Kč 4. 590,- Kč 4 7 let

Polopenze 7. 590,- Kč * 5. 990,- Kč 4. 990,- Kč 4 7 let. Polopenze 7. 590,- Kč 4. 990,- Kč 4. 590,- Kč 4 7 let Makarská riviéra Brela, Baška Voda, Baško Polje, Makarska, Tučepi, Podgora,... 11. 08. - 18. 08. ZDARMA DOPRAVA pro dítě do 15 let/3.os./htl. Palma, do 12let/3. os./htl.rivijera RIVIJERA superior pokoj,

Více

CHORVATSKO DALMÁCIE DŮLEŽITÉ INFORMACE. www.intertrans.cz

CHORVATSKO DALMÁCIE DŮLEŽITÉ INFORMACE. www.intertrans.cz CHORVATSKO DALMÁCIE Brela Vítejte v jedné z nejkrásnějších částí chorvatského pobřeží, v srdci Dalmácie na Makarské riviéře, perle Jadranu. Na úpatí horského masivu Biokovo se nacházejí vyhlášená letoviska

Více

Informace odborovým úsekům. www.odbory-velesin.webnode.cz. VZO OS KOVO nabízí na přelomu měsíců července a srpna 2014 ISTRIE

Informace odborovým úsekům. www.odbory-velesin.webnode.cz. VZO OS KOVO nabízí na přelomu měsíců července a srpna 2014 ISTRIE Informace odborovým úsekům www.odbory-velesin.webnode.cz VZO OS KOVO nabízí na přelomu měsíců července a srpna 2014 ISTRIE termín: 25.7. - 3. 8. 2014 - (pro účastníky dopravované autobusem) Hotel DELFÍN

Více

nabídku zahraniční dovolené na rok 2017

nabídku zahraniční dovolené na rok 2017 Výbor ZO OS KOVO připravil opět pro své členy nabídku zahraniční dovolené na rok 2017 V CK Diamant Club s.r.o. lze sjednat individuální rekreaci ušitou na míru každému z Vás zájemců. Dotace na tuto rekreaci

Více

1 0 1 C K Z E M E K S t a r á B o l e s l a v

1 0 1 C K Z E M E K S t a r á B o l e s l a v 1 0 1 C K Z E M E K S t a r á B o l e s l a v Chor vatský Jadran je i naše moře Vážení naši hosté, dovolujeme si Vám předložit rozsáhlou nabídku pobytových míst chorvatského Jadranu pro rok 2013. Naše

Více

SKUPINY 2014 CHORVATSKO

SKUPINY 2014 CHORVATSKO SKUPINY 2014 CHORVATSKO UBYTOVÁNÍ V HOTELECH, APARTMÁNECH, MOBILHOMECH UBYTOVÁNÍ S POLOPENZÍ VHODNÉ PRO SPORTOVNÍ SKUPINY (AEROBIC, ZUMBA, ) POREČ hotel DELFIN** s polopenzí Poreč je dnes nejnavštěvovanějším

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

ADRIA LÉTO 2017 CHORVATSKO. Naše 26. sezóna sleva roku 2017 platí pro hlavní sezónu

ADRIA LÉTO 2017 CHORVATSKO. Naše 26. sezóna sleva roku 2017 platí pro hlavní sezónu ADRIA cestovní kancelář LÉTO 2017 Slovanská 39 326 00 Plzeň tel.: 377 242 859, 775 864 844 www.adriack.eu, e-mail: info@adriack.eu KVARNERSKÁ RIVIÉRA Kvarner, tak se nazývá župa v okolí města Rijeka, mezi

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

SLOVINSKO, CHORVATSKO - HOSPODÁŘSTVÍ

SLOVINSKO, CHORVATSKO - HOSPODÁŘSTVÍ SLOVINSKO, CHORVATSKO - HOSPODÁŘSTVÍ Název školy Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Název DUMu Slovinsko, Chorvatsko - hospodářství

Více

Přehled poplatků na placených úsecích chorvatských komunikací

Přehled poplatků na placených úsecích chorvatských komunikací Přehled poplatků na placených úsecích chorvatských komunikací aktualizace 27.1.2009, zvýšení poplatku Záhřeb - Macelj V Chorvatské republice se mýtné - dálniční poplatek platí podle délky použitého úseku

Více

Krkonoše. Smrk. Jeseníky

Krkonoše. Smrk. Jeseníky Krkonoše Nejvyšší pohoří v České republice najdeme na severu Čech při hranici s Polskem. Pokrývá je smrkový les. K nejnápadnějším vrcholům patří Kozí hřbety, Luční hora, Studniční hora a samozřejmě Sněžka.

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 NESEBR. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 NESEBR. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 NESEBR Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Výlet do Varny s návštěvou Delfinária Odjezd: 09.00 hodin (krátká zastávka u městečka Obzor) Příjezd do Varny: přibližně v 10.15 hodin Návštěva

Více

Chorvatské Mariny GRATIS

Chorvatské Mariny GRATIS Chorvatské Mariny GRATIS Chorvatské Mariny Východní pobřeží Jadranu, jehož největší část patří Chorvatsku, představuje od nejzápadnějšího bodu Istrie až po nejjižnější úzký proužek Dalmácie především

Více

***Apartmán u moře za cenu bytu v Praze s využitím financování v České republice***

***Apartmán u moře za cenu bytu v Praze s využitím financování v České republice*** ***Apartmán u moře za cenu bytu v Praze s využitím financování v České republice*** Specializujeme se na investice do apartmánů v dobrých lokalitách na španělském pobřeží, v blízké vzdálenosti od pláže

Více

VY_12_INOVACE_Vl.4A325 Cestujeme po Evropě 1.notebook

VY_12_INOVACE_Vl.4A325 Cestujeme po Evropě 1.notebook VY_12_INOVACE_Vl.4A325 Cestujeme po Evropě 1.notebook Naše vlast Člověk a jeho svět Forma: práce třídy : interaktivní tabule : CHALUPA, Petr, ŠTIKOVÁ, Věra. Vlastivěda 5: učebnice pro 5. ročník. Brno:

Více

Vytisknout PDF Rogoznica Lozica / Riviéra Šibenik / Chorvatsko

Vytisknout PDF Rogoznica Lozica / Riviéra Šibenik / Chorvatsko Vila Antica Vytisknout PDF Rogoznica Lozica / Riviéra Šibenik / Chorvatsko Vážený zákazníku, do tohoto PDF jsou vloženy pouze základní informace o objektu a jeho ubytovacích jednotkách, který Vás zaujal.

Více

ADRIA LÉTO 2019 CHORVATSKO. Naše 28. sezóna sleva roku 2019 platí pro hlavní sezónu , netýká se dětských cen.

ADRIA LÉTO 2019 CHORVATSKO. Naše 28. sezóna sleva roku 2019 platí pro hlavní sezónu , netýká se dětských cen. LÉTO 2019 CHORVATSKO ADRIA cestovní kancelář Slovanská 39 326 00 Plzeň tel.: 377 242 859, 775 864 844 e-mail: info@adriack.eu www.adriack.eu, pojerovalenka@outlook.com KVARNERSKÁ RIVIÉRA Kvarner, tak se

Více

cyklistické menu Chorvatsko text a foto: Zdeněk Kukal a Lukáš Kudlička

cyklistické menu Chorvatsko text a foto: Zdeněk Kukal a Lukáš Kudlička cyklistické menu Chorvatsko Ačkoliv hodně navštěvován českými dovolenkáři, ještě před pár lety byl Jadran cyklistická terra incognita. Na ostrovech se zdálo být zajímavé jen pobřeží, zátoky a přístavní

Více

Vytisknout PDF Zátoka Ladjena - Bogomolje / Ostrov Hvar / Chorvatsko

Vytisknout PDF Zátoka Ladjena - Bogomolje / Ostrov Hvar / Chorvatsko Robinzonáda Mirela Vytisknout PDF Zátoka Ladjena - Bogomolje / Ostrov Hvar / Chorvatsko Vážený zákazníku, do tohoto PDF jsou vloženy pouze základní informace o objektu a konkretní ubytovací jednotce, kterou

Více

STŘEDNÍ DALMÁCIE CHORVATSKO STŘEDNÍ DALMÁCIE MOŘE A PLÁŽE

STŘEDNÍ DALMÁCIE CHORVATSKO STŘEDNÍ DALMÁCIE MOŘE A PLÁŽE CHORVATSKO UMAG POREČ SPLIT ZAGREB DUĆE 22 km MIRA 28 km 25 km OMIŠ BAŠKA VODA 50 km STANIĆI 30 km BAŠKO POLJE 52 km RIJEKA BRAČ ŽIVOGOŠČE 80 km RABAC DRVENIK 90 km HVAR BIH PELJEŠAC HR ZADAR KORČULA 215

Více

SEVERNÍ DALMÁCIE CHORVATSKO SEVERNÍ DALMÁCIE MOŘE A PLÁŽE

SEVERNÍ DALMÁCIE CHORVATSKO SEVERNÍ DALMÁCIE MOŘE A PLÁŽE CHORVATSKO UMAG RIJEKA POREČ RABAC ZAGREB ZADAR 60 km NÁRODNÍ PARK KORNATI 40 km ZADAR BIOGRAD NA MORU VODICE SPLIT MAKARSKA DUBROVNIK DOPORUČENÉ TRASY Z ČR NÁRODNÍ PARK PAKLENICA 105 km 35 km OSTROV PAŠMAN

Více