NÁVOD K INSTALACI pro nerezové vpusti a žlaby

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NÁVOD K INSTALACI pro nerezové vpusti a žlaby"

Transkript

1 NÁVOD K INSTALACI pro nerezové vpusti a žlaby

2 2

3 Návod k instalaci 3 1. Řešení s pevnou výškou 5 2. Řešení teleskopicky nastavitelné 12

4 4 Úvod Návod k instalaci pro vpusti s pevnou výškou a teleskopické nastavitelné ACO společnost ACO je globálním výrobcem a dodavatelem nerezových odvodňovacích systémů. Všechny výrobky jsou vyvíjeny a vyráběny se závazkem stoprocentní zdravotní nezávadnosti, bezpečnosti a hygieny. Díky více než 60 letům zkušeností v oboru se společnost ACO stala předním světovým dodavatelem odvodňovacích systémů. ACO vpusti Vpusti ACO z nerezové oceli jsou určeny pro použití tam, kde jsou kladeny nejvyšší požadavky na hygienu, trvanlivost a funkčnost. Aby vpusti ACO vyhovovaly širokému použití, jsou k dispozici v několika verzích s různým objemovým průtokem, typem krycích roštů, velikostí a průměrem výstupního hrdla. Při výběru vhodného typu vpusti hrají důležitou roli skladba a tloušťka podlahy společně s použitím jakéhokoliv hydroizolační membrány. ACO nabízí čtyři obecné konfigurace vpustí. Vpusti s pevnou instalační výškou jsou praktické, volně stojící jednotky vhodné pro cementové, pryskyřičné nebo dlážděné podlahy. Vpusti v teleskopicky nastavitelném provedení mohou být instalovány buď s roštovými nástavci vpustí ACO nebo s nerezovými odvodňovacími žlaby ACO ve většině podlahových konstrukcí, včetně podlah s hydroizolačními membránami. Všechny vpusti ACO jsou k dispozici s vertikálními nebo horizontálními výstupními hrdly. Certifikace Nerezové vpusti ACO jsou vyráběny a testovány v souladu s normou EN 1253 Podlahové vpusti a střešní vtoky.

5 Vpusti s pevnou výškou 5 Vpust se svislým výtokem Vpust s bočním výtokem Po dobu trvání montážních prací ponechte ochranné prvky (ochranný kryt, ochranné pásky, rozpěrky, sifon) na svých místech! Rošt 2 Ochranný kryt 3 Sifon 4 Držák sifonu 5 Tělo vpusti 6 Uzemnění 7 Krytka uzemnění 8 Stavěcí nožičky 9 Krytka výtoku

6 6 Žlaby s pevnou výškou Žlaby se svislým výtokem Po dobu trvání montážních prací ponechte ochranné prvky (ochranný kryt, ochranné pásky, rozpěrky, sifon) na svých místech! Rošt 2 Sifon 3 Držák sifonu 4 Tělo žlabu 5 Uzemnění 6 Stavěcí nožičky 7 Krytka výtoku

7 7 Žlab s bočním výtokem Rošt 2 Sifon 3 Držák sifonu 4 Tělo žlabu 5 Uzemnění 6 Stavěcí nožičky 7 Krytka výtoku

8 8 Řešení s pevnou výškou Montáž na úrovni podlahy Stejné pokyny platí pro vpusti i žlaby (vysvětleno na vpustích) Fáze 1 1. Sejměte kryt odtokového hrdla. 2. Připojte potrubí. 3. Dbejte na to, aby po nasunutí výstupního potrubí na odtokové hrdlo bylo spojení dokonale těsné. 4. V případě vpusti s vodorovným odtokem je nezbytné, aby byl zajištěn minimální sklon výstupního potrubí.

9 9 Montáž na úrovni podlahy Fáze 2 1. Vyrovnejte jednotku na požadovanou výšku a do vodorovné polohy pomocí nastavitelných nožiček.

10 10 Řešení s pevnou výškou Montáž na úrovni podlahy Fáze 3 1. Než začnete s betonáží, srovnejte vpust nebo žlab pomocí nastavitelných nožiček a zajistěte jej v této poloze přišroubováním nebo pomocí vhodného závaží apod. 2. Vpust pečlivě zabetonujte až do poloviny její výšky. 3. Před vybetonováním celé podlahy je nutné dodržet technologickou přestávku pro vytvrzení betonu. 4. V případě potřeby uzemnění připojte uzemňovací vodič. Při betonování ponechte ochranný kryt nasazen jako ochranu, bránící pronikání nečistot do vpusti.

11 11 Montáž na úrovni podlahy Fáze 4 1. Dokončete betonáž do požadované výšky. 2. Vezměte v úvahu tloušťku finální vrstvy podlahy a nechejte pro ni prostor. Fáze 5 1. Položte finální podlahovou vrstvu (pryskyřice, dlažba). 2. Mezeru kolem horní části vpusti vyplňte elastickým tmelem řiďte se pokyny dodavatele finální podlahové vrstvy. 3. Odstraňte všechny ochranné prvky. Fáze 6 1. Zkontrolujte instalaci sifonu. Sifon musí být nainstalován vtlačením do opěrného kroužku (držáku) sifonu. 2. Naplňte sifon vodou. 3. Nasaďte rošt.

12 12 Řešení teleskopicky nastavitelné Vertikální výtok Horizontální výtok Po dobu trvání montážních prací ponechte ochranné prvky (ochranný kryt, ochranné pásky, rozpěrky, sifon) na svých místech! Rošt 2 Žlab nebo roštový nástavec 3 Univerzální kroužek 4 Protipříruba svěrné příruby 5 Těsnění svěrné příruby 6 Sifon 7 Držák sifonu 8 Tělo vpusti 9 Krytka výtoku 10 Uzemnění 11 Krytka uzemnění

13 13 Montáž na úrovni podlahy Fáze 1 1. Sejměte kryt odtokového hrdla. 2. Připojte potrubí. 3. Dbejte na to, aby po nasunutí výstupního potrubí na odtokové hrdlo bylo spojení dokonale těsné. 4. Při instalaci vpusti s vodorovným odtokem je nezbytné, aby byl zajištěn minimální sklon výstupního potrubí.

14 14 Řešení teleskopicky nastavitelné Montáž na úrovni podlahy Fáze 2 1. Vyrovnejte vpust na požadovanou výšku a do vodorovné polohy. 2. Pokud je to nutné, podepřete vhodným materiálem. 3. Před konečnou betonáží podlahy zajistěte vpust proti pohybu částečným zabetonováním alespoň do poloviny její výšky. Při betonování ponechte ochranný kryt nasazen jako ochranu, bránící pronikání nečistot do vpusti.

15 15 Montáž na úrovni podlahy Fáze 3 1. Betonujte až po přírubu. 2. Odstraňte ochranný kryt.

16 16 Řešení teleskopicky nastavitelné Montáž na úrovni podlahy Fáze 4 1. Odstraňte šrouby a svěrku s pryžovým těsněním (platí pouze pro modely s mechanickou upínací přírubou). 2. Odstraňte univerzální pojistný kroužek. POZOR Sifon a držák sifonu musí být do tělesa vpusti umístěny během montážních prací, v opačném případě montáž přes horní části vpusti nemusí být možná.

17 17 Montáž na úrovni podlahy Fáze 5 1. Nainstalujte hydroizolační membránu (platí pouze pro vpusti s přírubou). 2. Vyřízněte vstupní otvor. 3. Spoje dvou pásů hydroizolační membrány musí být mimo oblast příruby.

18 18 Řešení teleskopicky nastavitelné Montáž na úrovni podlahy Fáze 6 V případě, že je třeba drenážovat vodu z hydroizolační membrány do tělesa vpusti, upravte univerzální kroužek pro drenážní funkci odstraňte červený O-kroužek. Vlastnosti a výhody Univerzální kroužek O-kroužek

19 19 Montáž na úrovni podlahy Fáze 7 1. Nainstalujte pryžové těsnění a vplnou přírubu, utáhněte šrouby točivý moment 20 Nm (platí pouze pro model s mechanickou přítlačnou přírubou). 2. Nasaďte univerzální kroužek na horní část vpusti v místě přechodu poloměru mezi tělesem vpusti a přírubou.

20 20 Řešení teleskopicky nastavitelné Montáž na úrovni podlahy Fáze 8 1. V případě potřeby uzemnění připojte uzemňovací vodič. 2. Nainstalujte horní část (roštový nástavec, žlab, výtokový díl štěrbinového nebo krabicového žlabu). Pro snadnější instalaci použijte přiložený ACO lubrikant. Fáze 9 3. V závislosti na konečné úrovni podlahy upravte horní část vpusti na požadovanou výšku a do vodorovné polohy. 4. Otočte horní část vpusti do požadované polohy a ověřte správné umístění univerzálního pojistného kroužku. Ochranné prvky, například krycí fólie, ochranné pásky a rozpěrky, musí být po celou dobu instalace ponechány na svém místě! POZOR Roštový nástavec nebo žlab může být jen v mírném kontaktu s opěrným kroužkem sifonu. Pozice opěrného kroužku se nesmí změnit. Pokud je potřeba snížit výšku roštové nástavby nebo žlabu, je nutné zkrátit výstupní potrubí roštové nástavby nebo žlabu. Roštový nástavec nebo žlab nesmí být v žádném případě vyšší, než je výška hotové podlahy!

21 21 Montáž na úrovni podlahy Fáze V případě potřeby uzemnění připojte na horní část vpusti uzemňovací vodič. 2. Před betonáží podlahy zajistěte horní část vpusti a žlabu proti pohybu částečným zabetonováním k uzemňovacímu šroubu. 3. Před vybetonováním celé podlahy je nutné dodržet technologickou přestávku pro vytvrzení betonu. Při betonování ponechte krycí fólii nasazenu jako ochranný kryt, bránící pronikání nečistot do horní části vpusti. Fáze Dokončete betonáž do požadované výšky. Vezměte v úvahu potřebný prostor pro finální vrstvu k dokončení podlahy.

22 22 Řešení teleskopicky nastavitelné Montáž na úrovni podlahy Fáze Položte finální podlahovou vrstvu (pryskyřice, dlažba). 2. Pokud má být finální vrstvou podlahy dlažba, vyplňte mezeru kolem horní části vpusti a žlabu pružným tmelem. 3. Odstraňte všechny ochranné prvky. Fáze Zkontrolujte uložení sifonu. Sifon musí být uložen vtlačením do opěrného kroužku sifonu, rovnoměrně po celém obvodu. 2. Naplňte sifon vodou. 3. Osaďte krycí rošt.

23 23 Instalace do stropní desky bez přípravku Fit-in Fáze 1 1. Vyvrtejte otvor do stropní konstrukce v souladu s doporučenými průměry vrtání. 2. Vložte vpust do vyvrtaného otvoru. Doporučené průměry vrtání [mm] bez Fit-in ACO vpust ACO vpust ACO vpust

24 24 Řešení teleskopicky nastavitelné Instalace do stropní desky bez přípravku Fit-in Fáze 2 1. V případě potřeby zajistěte polohu vpusti jejím upevněním pomocí šroubů vložených do otvorů v přírubě. Fáze 3 1. Odstraňte šrouby a svěrku s pryžovým těsněním (platí pouze pro modely s mechanickou upínací přírubou). 2. Odstraňte univerzální pojistný kroužek. POZOR Sifon a držák sifonu musí být do tělesa vpusti umístěny během montážních prací, v opačném případě montáž přes horní části vpusti nemusí být možná.

25 25 Instalace do stropní desky bez přípravku Fit-in Fáze 4 1. Nainstalujte hydroizolační membránu (platí pouze pro vpusti s přírubou). 2. Vyřízněte vstupní otvor. 3. Spoje dvou pásů hydroizolační membrány musí být mimo oblast příruby.

26 26 Řešení teleskopicky nastavitelné Instalace do stropní desky bez přípravku Fit-in Fáze 5 V případě, že je třeba drenážovat vodu z hydroizolační membrány do tělesa vpusti, upravte univerzální kroužek pro drenážní funkci odstraňte červený O-kroužek. Vlastnosti a výhody Univerzální kroužel O-kroužek

27 27 Instalace do stropní desky bez přípravku Fit-in Fáze 6 1. Nainstalujte pryžové těsnění a volnou přírubu, utáhněte šrouby točivý moment 20 Nm (platí pouze pro model s mechanickou přítlačnou přírubou). 2. Nasaďte univerzální kroužek na horní část vpusti v místě přechodu poloměru mezi tělesem vpusti a přírubou.

28 28 Řešení teleskopicky nastavitelné Instalace do stropní desky bez přípravku Fit-in Fáze 7 1. V případě potřeby uzemnění připojte uzemňovací vodič. 2. Nainstalujte horní část (roštový nástavec, žlab, výtokový díl štěrbinového nebo krabicového žlabu). Pro snadnější instalaci použijte přiložený ACO lubrikant. Fáze 8 3. V závislosti na konečné úrovni podlahy upravte horní část vpusti na požadovanou výšku a do vodorovné polohy. 4. Otočte horní část vpusti do požadované polohy a ověřte správné umístění univerzálního pojistného kroužku. Ochranné prvky, například krycí fólie, ochranné pásky a rozpěrky, musí být po celou dobu instalace ponechány na svém místě! POZOR Roštový nástavec nebo žlab může být jen v mírném kontaktu s opěrným kroužkem sifonu. Pozice opěrného kroužku se nesmí změnit. Pokud je potřeba snížit výšku roštové nástavby nebo žlabu, je nutné zkrátit výstupní potrubí roštové nástavby nebo žlabu. Roštový nástavec nebo žlab nesmí být v žádném případě vyšší, než je výška hotové podlahy!

29 29 Instalace do stropní desky bez přípravku Fit-in Fáze 9 1. V případě potřeby uzemnění připojte na horní část vpusti uzemňovací vodič. 2. Před betonáží podlahy zajistěte horní část vpusti a žlabu proti pohybu částečným zabetonováním k uzemňovacímu šroubu. 3. Před vybetonováním celé podlahy je nutné dodržet technologickou přestávku pro vytvrzení betonu. Při betonování ponechte krycí fólii nasazenu jako ochranný kryt, bránící pronikání nečistot do horní části vpusti. Fáze Dokončete betonáž do požadované výšky. Vezměte v úvahu potřebný prostor pro finální vrstvu k dokončení podlahy.

30 30 Řešení teleskopicky nastavitelné Instalace do stropní desky bez přípravku Fit-in Fáze Položte finální podlahovou vrstvu (pryskyřice, dlažba). 2. Pokud má být finální vrstvou podlahy dlažba, vyplňte mezeru kolem horní části vpusti a žlabu pružným tmelem. 3. Odstraňte všechny ochranné prvky. Fáze Zkontrolujte uložení sifonu. Sifon musí být uložen vtlačením do opěrného kroužku sifonu, rovnoměrně po celém obvodu. 2. Naplňte sifon vodou. 3. Osaďte krycí rošt.

31 31 Instalace do stropní desky s přípravkem Fit-in Fáze 1 1. Vyvrtejte otvor do stropní konstrukce v souladu s doporučenými průměry vrtání 2. Vložte přípravek Fit-in do vyvrtaného otvoru. 3. V případě potřeby zajistěte polohu přípravku jeho upevněním pomocí šroubů přes upevňovací pásky. Doporučené průměry vrtání pro přípravek Fit-in: [mm] ACO vpust ACO vpust ACO vpust

32 32 Řešení teleskopicky nastavitelné Instalace do stropní desky s přípravkem Fit-in Fáze 2 1. Umístěte vpust do přípravku. 2. V případě potřeby zajistěte polohu vpusti jejím upevněním pomocí šroubů přes otvory v přírubě.

33 33 Instalace do stropní desky s přípravkem Fit-in Fáze 3 1. Odmontujte šrouby a svěrnou přírubu s pryžovým těsněním (platí pouze pro modely s mechanickou upínací přírubou). 2. Vyjměte univerzální pojistný kroužek. POZOR Sifon a opěrný kroužek sifonu musí být do tělesa vpusti umístěny během montážních prací, montáž přes horní části vpusti nemusí být později možná. Fáze 4 1. Nainstalujte hydroizolační membránu (platí pouze pro vpusti s přírubou). 2. Vyřízněte vstupní otvor. 3. Spoje dvou pásů hydroizolační membrány musí být mimo oblast příruby.

34 34 Řešení teleskopicky nastavitelné Instalace do stropní desky s přípravkem Fit-in Fáze 5 V případě, že je třeba drenážovat vodu z hydroizolační membrány do tělesa vpusti, upravte univerzální kroužek pro drenážní funkci odstraňte červený O-kroužek. Vlastnosti a výhody Univerzální kroužel O-kroužek

35 35 Instalace do stropní desky s přípravkem Fit-in Fáze 6 1. Nainstalujte pryžové těsnění a volnou přírubu, utáhněte šrouby točivý moment 20 Nm (platí pouze pro model s mechanickou přítlačnou přírubou). 2. Nasaďte univerzální kroužek na horní část vpusti v místě přechodu poloměru mezi tělesem vpusti a přírubou.

36 36 Řešení teleskopicky nastavitelné Instalace do stropní desky s přípravkem Fit-in Fáze 7 1. V případě potřeby uzemnění připojte uzemňovací vodič. 2. Nainstalujte horní část (roštový nástavec, žlab, výtokový díl štěrbinového nebo krabicového žlabu). Pro snadnější instalaci použijte přiložený ACO lubrikant. Fáze 8 3. V závislosti na konečné úrovni podlahy upravte horní část vpusti na požadovanou výšku a do vodorovné polohy. 4. Otočte horní část vpusti do požadované polohy a ověřte správné umístění univerzálního pojistného kroužku. Ochranné prvky, například krycí fólie, ochranné pásky a rozpěrky, musí být po celou dobu instalace ponechány na svém místě! POZOR Roštový nástavec nebo žlab může být jen v mírném kontaktu s opěrným kroužkem sifonu. Pozice opěrného kroužku se nesmí změnit. Pokud je potřeba snížit výšku roštové nástavby nebo žlabu, je nutné zkrátit výstupní potrubí roštové nástavby nebo žlabu. Roštový nástavec nebo žlab nesmí být v žádném případě vyšší, než je výška hotové podlahy!

37 37 Instalace do stropní desky s přípravkem Fit-in Fáze 9 1. V případě potřeby uzemnění připojte na horní část vpusti uzemňovací vodič. 2. Před betonáží podlahy zajistěte horní část vpusti a žlabu proti pohybu částečným zabetonováním k uzemňovacímu šroubu. 3. Před vybetonováním celé podlahy je nutné dodržet technologickou přestávku pro vytvrzení betonu. Při betonování ponechte krycí fólii nasazenu jako ochranný kryt, bránící pronikání nečistot do horní části vpusti. Fáze Dokončete betonáž do požadované výšky. Vezměte v úvahu potřebný prostor pro finální vrstvu k dokončení podlahy.

38 38 Řešení teleskopicky nastavitelné Instalace do stropní desky s přípravkem Fit-in Fáze Položte finální podlahovou vrstvu (pryskyřice, dlažba). 2. Pokud má být finální vrstvou podlahy dlažba, vyplňte mezeru kolem horní části vpusti a žlabu pružným tmelem. 3. Odstraňte všechny ochranné prvky. Fáze Zkontrolujte uložení sifonu. Sifon musí být uložen vtlačením do opěrného kroužku sifonu, rovnoměrně po celém obvodu. 2. Naplňte sifon vodou. 3. Osaďte krycí rošt.

39 39

40 40 ACO NÁVOD K INSTALACI pro vpusti a žlaby

ACO Stavební prvky. ACO ShowerDrain E-line - Liniové žlaby. Návod k použití. 0153.33.08_V5.1 08/2011 edice Překlad z německého originálu.

ACO Stavební prvky. ACO ShowerDrain E-line - Liniové žlaby. Návod k použití. 0153.33.08_V5.1 08/2011 edice Překlad z německého originálu. Návod k použití ACO ShowerDrain E-line - Liniové žlaby 0..08_V. 08/0 edice Překlad z německého originálu Montáž u vstupu do sprchového koutu (žlab s horizontální přírubou) Montáž u stěny ve sprchovém koutu

Více

Nerezové modulární žlaby

Nerezové modulární žlaby collect: Zachytit a odvést Nerezové modulární žlaby 8 Kliknutím na stránky se přesunete na požadovaný výrobek iniové odvodnění Úvod Přehled systému Základní informace a výhody Schéma modulárních žlabů

Více

Nerezové žlaby pro kuchyně

Nerezové žlaby pro kuchyně collect: Shromažďovat, pojmout a zachycovat Nerezové žlaby pro kuchyně 52 Liniové odvodnění Nerezové žlaby pro kuchyně Kuchyňské žlaby pro vpusti CO EG 150 Žlaby s Standardním okrajem Žlaby s Prodlouženým

Více

Nerezové modulární žlaby

Nerezové modulární žlaby collect: Zachytit a odvést Nerezové modulární žlaby 98 Kliknutím na stránky se přesunete na požadovaný výrobek iniové odvodnění Úvod Přehled systému Základní informace a výhody Schéma modulárních žlabů

Více

Hygienické nerezové vpusti

Hygienické nerezové vpusti collect: Shromažďovat, pojmout a zachycovat Hygienické nerezové vpusti Bodové odvodnění Úvod Unikátní vlastnosti Technické informace 4 5 ACO HygieneFirst vpusti 14 Vpusti s odtokem DN 70 nebo DN 100 Vpusti

Více

Hygienické nerezové vpusti

Hygienické nerezové vpusti collect: Zachytit a odvést Hygienické nerezové vpusti 6 Kliknutím na stránky se přesunete na požadovaný výrobek Bodové odvodnění Úvod Přehled systému Hygienický design Příklady instalací ACO Protipožární

Více

Hygienické nerezové vpusti

Hygienické nerezové vpusti collect: Zachytit a odvést Hygienické nerezové vpusti 6 Kliknutím na stránky se přesunete na požadovaný výrobek Bodové odvodnění Úvod Přehled systému Hygienický design Příklady instalací ACO Protipožární

Více

Nerezové průmyslové vpusti

Nerezové průmyslové vpusti collect: Shromažďovat, pojmout a zachycovat Nerezové průmyslové vpusti Bodové odvodnění ACO vpusti 14 Vpusti s odtokem DN 70 nebo DN 100 Vpusti s pevnou výškou Vpusti teleskopicky nastavitelné 6 8 Roštové

Více

Hygienické nerezové vpusti

Hygienické nerezové vpusti collect: Shromažďovat, pojmout a zachycovat Hygienické nerezové vpusti Bodové odvodnění Úvod Unikátní vlastnosti Technické informace 5 CO HygieneFirst vpusti 1 Vpusti s odtokem DN 70 nebo DN 100 Vpusti

Více

Portoforte 170. Montážní návod

Portoforte 170. Montážní návod Portoforte 170 Montážní návod Stav 03/2012 Montážní návod přístřešku pro - Portoforte 170 Hlavní rozměry: Na vyobrazených nákresech vidíte všechny hlavní rozměry přístřešku. Kromě toho jsou zde nakresleny

Více

Hygienické nerezové vpusti

Hygienické nerezové vpusti collect: Zachytit a odvést Hygienické nerezové vpusti 6 Kliknutím na stránky se přesunete na požadovaný výrobek Bodové odvodnění Úvod Přehled systému Hygienický design Příklady instalací ACO Protipožární

Více

Hygienické nerezové žlaby

Hygienické nerezové žlaby collect: Shromažďovat, pojmout a zachycovat ygienické nerezové žlaby 52 Liniové odvodnění ygienické nerezové žlaby Úvod Unikátní vlastnosti Technické informace 54 55 ACO ygienefirst žlaby pro vpusti ACO

Více

Nerezové modulární žlaby

Nerezové modulární žlaby collect: Shromažďovat, pojmout a zachycovat Nerezové modulární žlaby 68 iniové odvodnění Štěrbinové žlaby CO Modular 20 Žlabové díly Odtokové díly s rozměrem rámu 200x200mm (průměr výtoku D=110mm) Odtokové

Více

NOK NEREZOVÉ ODTOKOVÉ KANÁLKY. ...koupelnu tvoří detaily,my detaily vyrábíme... Český výrobek se sifonem od firmy

NOK NEREZOVÉ ODTOKOVÉ KANÁLKY. ...koupelnu tvoří detaily,my detaily vyrábíme... Český výrobek se sifonem od firmy NOK NEREZOVÉ ODTOKOVÉ KANÁKY...atraktivní výrobky za atraktivní cenu...koupelnu tvoří detaily,my detaily vyrábíme... Český výrobek se sifonem od firmy Podlahové koupelnové kanálky umožňují bezbariérový

Více

Myčky na nádobí. Návod k montáži MI61010E

Myčky na nádobí. Návod k montáži MI61010E Myčky na nádobí Návod k montáži MI61010E Poznámky Před montáží myčky si pečlivě přečtěte tento návod. Pokud tak učiníte, lépe poznáte způsoby připojení přívodní a vypouštěcí hadice, napájecího kabelu a

Více

Hygienické nerezové žlaby

Hygienické nerezové žlaby collect: Shromažďovat, pojmout a zachycovat Hygienické nerezové žlaby 62 Kliknutím na stránky se přesunete na požadovaný výrobek niové odvodnění Hygienické nerezové žlaby Úvod Technické informace Přehled

Více

Poznámka: Zkontrolujte přiložené montážní příslušenství (háček pro krycí desku dvířek, šroub)

Poznámka: Zkontrolujte přiložené montážní příslušenství (háček pro krycí desku dvířek, šroub) Poznámky Před montáží myčky si pečlivě přečtěte tento návod. Pokud tak učiníte, lépe poznáte způsoby připojení přívodní a vypouštěcí hadice, napájecího kabelu a zvolíte optimální polohu pro umístění myčky.

Více

Hygienické nerezové žlaby

Hygienické nerezové žlaby collect: Zachytit a odvést Hygienické nerezové žlaby 62 Kliknutím na stránky se přesunete na požadovaný výrobek niové odvodnění Hygienické nerezové žlaby Úvod Přehled systému Hygienický design Ochranné

Více

vnitřní a venkovní kanalizace Jmenovitý průměr v mm Popis výrobku Mj Účto sk. Cena bez DPH

vnitřní a venkovní kanalizace Jmenovitý průměr v mm Popis výrobku Mj Účto sk. Cena bez DPH Zpětné klapky a základní tělesa Dvojitá zpětná klapka s jištěním Staufix z plastu Dvě klapky, které se samočinně uzavírají, jedna slouží i jako ručně uzavíratelný nouzový uzávěr. Není vhodná pro odpadní

Více

NOK NEREZOVÉ ODTOKOVÉ KANÁLKY

NOK NEREZOVÉ ODTOKOVÉ KANÁLKY NOK NEREZOVÉ ODTOKOVÉ KANÁKY...atraktivní výrobky za atraktivní cenu...koupelnu tvoří detaily,my detaily vyrábíme... Český výrobek se sifonem od firmy Podlahové koupelnové kanálky umožňují bezbariérový

Více

Plastové a Nerezové sanitární vpusti

Plastové a Nerezové sanitární vpusti collect: Shromažďovat, pojmout a zachycovat Plastové a Nerezové sanitární vpusti 4 Bodové odvodnění Úvod Základní informace 6 Plastové podlahové vpusti Kompletní vpusti DN 50 a DN 70/DN 00 Kompletní vpusti

Více

point S ain CEdr TE TECEdrainpoint S Seznam sortimentu 2015

point S ain CEdr TE TECEdrainpoint S Seznam sortimentu 2015 Seznam sortimentu 2015 STAVEBNICOVÝ SYSTÉM VARIABILNÍ A PŘESTO JEDNODUCHÝ Ucelený sortiment a volnost při kombinaci všech těl podlahových vpustí, nástavců a ostatního příslušenství umožňuje vytvoření individuálního

Více

Odvodnění koupelen. collect: sbírat a pojmout

Odvodnění koupelen. collect: sbírat a pojmout collect: sbírat a pojmout Odvodnění koupelen 52 Odvodněná koupelen Bodové vpusti EG150 Nerezové podlahové vpusti 54 Liniové odvodnění Koupelnové žlaby s horizontální přírubou 56 ShowerDrain C Koupelnové

Více

Odvodnění koupelen. collect: sbírat a pojmout

Odvodnění koupelen. collect: sbírat a pojmout collect: sbírat a pojmout Odvodnění koupelen 46 Odvodněná koupelen Bodové vpusti Easyflow Plastové podlahové vpusti 48 Liniové odvodnění Hobbyline Koupelnové žlaby 50 Selfline Koupelnové žlaby 51 Odvodnění

Více

Hygienické nerezové žlaby

Hygienické nerezové žlaby collect: Zachytit a odvést Hygienické nerezové žlaby 62 Kliknutím na stránky se přesunete na požadovaný výrobek niové odvodnění Hygienické nerezové žlaby Úvod Přehled systému Hygienický design Ochranné

Více

NOVINKA! TECEdrainpoint S podlahové vpusti. Kompaktní, osobitý a všestranný stavebnicový systém

NOVINKA! TECEdrainpoint S podlahové vpusti. Kompaktní, osobitý a všestranný stavebnicový systém NOVINKA! TECEdrainpoint S podlahové vpusti Kompaktní, osobitý a všestranný stavebnicový systém 2 TECEdrainpoint S TECEdrainpoint S princip na bázi stavebnice. Kompaktní, osobitý, všestranný TECEdrainpoint

Více

Plastové a Nerezové sanitární vpusti

Plastové a Nerezové sanitární vpusti collect: Zachytit a odvést Plastové a Nerezové sanitární vpusti 2 Kliknutím na stránky se přesunete na požadovaný výrobek Bodové odvodnění Úvod Základní informace 4 Plastové podlahové vpusti Kompletní

Více

Důležité informace o společnostech ACO a SMOLA KONSTRUKCE B15 SORTIMENT PRODUKTŮ

Důležité informace o společnostech ACO a SMOLA KONSTRUKCE B15 SORTIMENT PRODUKTŮ Důležité informace o společnostech ACO a SMOLA KONSTRUKCE SORTIMENT PRODUKTŮ Katalog platný od 01.02.2015 ACO. Budoucnost odvodnění. Společnost ACO poskytuje systémový řetězec odvodnění pro kvalitní životní

Více

Příprava stroje. Demontáž stávajícího motoru. Souprava motoru Válec pro úpravu greenů GreensPro Postup. Demontáž krytu převodovky (model 44912)

Příprava stroje. Demontáž stávajícího motoru. Souprava motoru Válec pro úpravu greenů GreensPro Postup. Demontáž krytu převodovky (model 44912) Souprava motoru Válec pro úpravu greenů GreensPro 1200 Číslo modelu 136-6189 Form No. 3414-747 Rev B Návod k instalaci Vyjímatelné díly Pro ověření, že byly dodány všechny součásti, použijte tabulku níže.

Více

Návod k montáži Distributor s krátkou rozptylovou vzdáleností OptiSorp

Návod k montáži Distributor s krátkou rozptylovou vzdáleností OptiSorp Návod k montáži Distributor s krátkou rozptylovou vzdáleností OptiSorp Bezpečnost: Distributor s krátkou rozptylovou vzdáleností OptiSorp musí být instalován pouze kvalifikovanou osobou. Dodržujte všechny

Více

Podlahové odtoky Advantix systémová míra 145. Odvodňovací technika. CZ 3/15 Ceník 2015 Změny vyhrazeny.

Podlahové odtoky Advantix systémová míra 145. Odvodňovací technika. CZ 3/15 Ceník 2015 Změny vyhrazeny. Podlahové odtoky Advantix systémová míra 4 Odvodňovací technika CZ 3/ Ceník 20 Změny vyhrazeny. Podlahové odtoky A dvantix se systémovou mírou 4 Podlahové odtoky Advantix jsou určeny pro průtok velkých

Více

N 100. collect: sbírat a pojmout

N 100. collect: sbírat a pojmout collect: sbírat a pojmout N 00 0 N00 Odvodňovací žlaby z polymerbetonu N 00 Žlaby, vpusti a příslušenství Rošty pro odvodňovací žlaby a vpusti Žlaby bez spádu dna 4 Žlaby se spádem dna 0,5 % 5 Vpusti a

Více

www.ronn.cz Nerezové koupelnové žlaby a podlahové vpustě drain Liniové odvodňovací systémy RONN NEREZ

www.ronn.cz Nerezové koupelnové žlaby a podlahové vpustě drain Liniové odvodňovací systémy RONN NEREZ www.ronn.cz Nerezové koupelnové žlaby a podlahové vpustě Liniové odvodňovací systémy drain RONN NEREZ Nerezový odvodňovací program 3 7 Podlahové vpustě 8 15 Nerezový odvodňovací program Odvodnění firmy

Více

ACO Self Odvodňovací systémy pro dům a zahradu ACO Self - odvodàovací Ïlaby - dvorní vpusti

ACO Self   Odvodňovací systémy pro dům a zahradu ACO Self - odvodàovací Ïlaby - dvorní vpusti ACO Self www.aco.cz Odvodňovací systémy pro dům a zahradu ACO Self - odvodàovací Ïlaby - dvorní vpusti ACO Self odvodàovací systém pro dûm a zahradu 2 Odvodňovací systémy ACO Self byly vyvinuty speciálně

Více

Šroub M6x20 mm (1) Šroub M5x20 mm (1) Šroub M5x20 mm. Montážní patice

Šroub M6x20 mm (1) Šroub M5x20 mm (1) Šroub M5x20 mm. Montážní patice CZ Stropní/nástěnný držák reproduktoru Solight 1MR1 pokyny k instalaci POZOR Před instalací si přečtěte instalační pokyny. Tento držák reproduktoru je určen pouze k zavěšení malých reproduktorů, které

Více

Návod k montáži Křížový deskový výměník tepla KGXD Typová řada 39786

Návod k montáži Křížový deskový výměník tepla KGXD Typová řada 39786 CZ Návod k montáži Křížový deskový výměník tepla KGXD Typová řada 39786 Velikost 170-430 vertikální, TA nahoře... strana 01 Velikost 170-430 vertikální, TA dole... strana 09 Velikost 85-430 horizontální...

Více

Návod k montáži přístřešku pro kuřáky / autobusové zastávky

Návod k montáži přístřešku pro kuřáky / autobusové zastávky Návod k montáži přístřešku pro kuřáky / autobusové zastávky Přečtěte si před započetím prací Potřebné nástroje lepicí/těsnící materiál svinovací metr imbusový klíč, 5 x 2 mm vrták, 15 mm vrtačka vodováha

Více

NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE

NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE 1. Střešní okna je možné instalovat do střech se sklonem v rozmezí od 20 do 90 stupňů. Střešní okno může být umístěno v jakémkoliv

Více

FlowCon S. Instalace Provoz Uvedení do provozu

FlowCon S. Instalace Provoz Uvedení do provozu FlowCon S Instalace Provoz Uvedení do provozu Obsah: Technické údaje a přehled funkcí 2 1. Instalace 3 2. Propláchnutí a naplnění systému 4 3. Vypuštění systému 5 4. Zpětný ventil 5 5. Bezpečnostní zařízení

Více

Hygienické nerezové vpusti

Hygienické nerezové vpusti collect: Shromažďovat, pojmout a zachycovat Hygienické nerezové vpusti 6 Kliknutím na stránky se přesunete na požadovaný výrobek Bodové odvodnění Úvod Přehled systému Hygienický design Příklady instalací

Více

Montážní návod dutinkové desky

Montážní návod dutinkové desky Montážní návod dutinkové desky Příprava konstrukce Před pokládkou dutinkových desek doporučujeme připravit nosnou dřevěnou konstrukci. Krokve musí být kvůli montáži široké min. 60 mm (doporučujeme 80 mm).

Více

ACO - Odvodnění budov

ACO - Odvodnění budov CO Katalog CO - Odvodnění budov CO Podlahové vpusti Nerezové žlaby Odlučovače Zpětné klapky Čerpadla Doplňkové konstrukční prvky BD KTLOG 2011 profesionální odvodnění budov (platný od 1. 5. 2011) Číslo

Více

Návod k montáži. Modulární funkční sloup 1371 00, 1372 00, 1373 00

Návod k montáži. Modulární funkční sloup 1371 00, 1372 00, 1373 00 Návod k montáži Modulární funkční sloup 1371 00, 1372 00, 1373 00 Popis přístroje V modulárním funkčním sloupu je možno instalovat společně na stěnu několik jednotlivých přístrojů s jednotným designem.

Více

Secupoint Varianta A. Bezpečnostní systém pro ploché střechy podle EN 795 MONTÁŽNÍ NÁVOD VARIANTA A

Secupoint Varianta A. Bezpečnostní systém pro ploché střechy podle EN 795 MONTÁŽNÍ NÁVOD VARIANTA A Secupoint Varianta A ŠROUB DO BETONU d=9mm BET / ŽELBET KCE MIN 130 MIN 85 ŠROUB DO BETONU d=9mm BET / ŽELBET KCE střešní konstrukce Dodržujte stavební předpisy Na nebo pro upevnění zátěže Je dovoleno

Více

KANÁLOVÁ ŠACHTA z polypropylenu PRODLUŽOVACÍ NÁSTAVEC z polypropylenu

KANÁLOVÁ ŠACHTA z polypropylenu PRODLUŽOVACÍ NÁSTAVEC z polypropylenu KANÁLOVÁ ŠACHTA z polypropylenu PRODLUŽOVACÍ NÁSTAVEC z polypropylenu Kanálová šachta je vyrobena z polypropylenu v následujících ech: 200 x 200 mm, 300 x 300 mm, 400 x 400 mm, 550 x 550 mm. Je přizpůsobena

Více

Hygienické nerezové žlaby

Hygienické nerezové žlaby collect: Zachytit a odvést Hygienické nerezové žlaby 68 Kliknutím na stránky se přesunete na požadovaný výrobek niové odvodnění Hygienické nerezové žlaby Úvod Přehled systému Hygienický design Extra hluboké

Více

PŘEHLED PRODUKTŮ EPDM TPE PVC ECB STŘEŠNÍ VPUSTĚ. jednoduché vpustě, sifonové vpustě, nástavce

PŘEHLED PRODUKTŮ EPDM TPE PVC ECB STŘEŠNÍ VPUSTĚ. jednoduché vpustě, sifonové vpustě, nástavce PŘEHLED PRODUKTŮ EPDM STŘEŠNÍ VPUSTĚ jednoduché vpustě, sifonové vpustě, nástavce STŘEŠNÍ VPUSTĚ TPE jednoduché vpustě, vpustě s bočním odtokem, adaptéry, nástavce ODVĚTRÁVACÍ KOMÍNKY jednoduché, dvojité,

Více

PŘEHLED PRODUKTŮ STŘEŠNÍ VPUSTĚ ODVĚTRÁVACÍ KOMÍNKY PROSTUPY, ROHY, PROFILY. s.r.o. ECB jednoduché, dvojité DILATAČNÍ PRVKY WATERSTOP

PŘEHLED PRODUKTŮ STŘEŠNÍ VPUSTĚ ODVĚTRÁVACÍ KOMÍNKY PROSTUPY, ROHY, PROFILY. s.r.o. ECB jednoduché, dvojité DILATAČNÍ PRVKY WATERSTOP PŘEHLED PRODUKTŮ EPDM STŘEŠNÍ VPUSTĚ jednoduché vpustě, sifonové vpustě, nástavce STŘEŠNÍ VPUSTĚ jednoduché vpustě, vpustě s bočním odtokem, adaptéry, nástavce TPE ODVĚTRÁVACÍ KOMÍNKY jednoduché, dvojité,

Více

LINIOVÉ PODLAHOVÉ ŽLABY SE SVISLÝM ODTOKEM

LINIOVÉ PODLAHOVÉ ŽLABY SE SVISLÝM ODTOKEM INFO LINIOVÉ PODLAHOVÉ ŽLABY SE SVISLÝM ODTOKEM Ochrana žlabu při instalaci (součástí balení) Dokonale čistitelný sifon až po odpadní trubku Nerezová ocel DIN 1.4301 Zušlechtění materiálu moření a pasivace,

Více

SKIMMER 15 x 15 a 15 x 30 s tryskou

SKIMMER 15 x 15 a 15 x 30 s tryskou SKIMMER 15 x 15 a 15 x 30 s tryskou INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA VERZE 31. 8. 2017 / REVIZE: 31. 8. 2017 CZ Obsah 1. Použití 3 2. Montáž 3 3. Pokyny pro provoz 4 4. Zazimování 4 5. Náhradní součásti

Více

Aventa Těsnicí rámeček. Návod k montážní Je nutno mít při jízde ve vozidle!

Aventa Těsnicí rámeček. Návod k montážní Je nutno mít při jízde ve vozidle! Aventa Těsnicí rámeček Návod k montážní Je nutno mít při jízde ve vozidle! Aventa Těsnicí rámeček Rejstřík Použité symboly... 2 Obsah dodávky... 2 Montáž... 2 Příprava kabelového připojení... 2 Těsnicí

Více

KANÁLOVÁ ŠACHTA z polypropylenu PRODLUŽOVACÍ NÁSTAVEC z polypropylenu

KANÁLOVÁ ŠACHTA z polypropylenu PRODLUŽOVACÍ NÁSTAVEC z polypropylenu KANÁLOVÁ ŠACHTA z polypropylenu PRODLUŽOVACÍ NÁSTAVEC z polypropylenu Kanálová šachta je vyrobena z polypropylenu v následujících ech: 200 x 200 mm, 300 x KANÁLOVÁ ŠACHTA 300 mm, 400 x 400 mm, 550 x 550

Více

Montážní návod CR Umyvadlová podomítková baterie s R-boxem

Montážní návod CR Umyvadlová podomítková baterie s R-boxem CZ Montážní návod CR 09.00 Umyvadlová podomítková baterie s R-boxem Vlastnosti R-boxu. Jednoduchá a rychlá instalace.. Snadná montáž do sádrokartonu i zděné příčky.. Vlastní R-box i vrchní pohledové části

Více

Návod k instalaci - ACO Profiline výškově nastavitelný

Návod k instalaci - ACO Profiline výškově nastavitelný Návod k instalaci - ACO Profiline výškově nastavitelný 1. Napojení žlabových dílů Obrázek 1: Spojovací systém pro napojení žlabů je navržen tak, aby bylo žlabvé těleso umístěno rovným způsobem a vždy aby

Více

Plastové podlahové vpusti

Plastové podlahové vpusti Plastové podlahové vpusti Vysoká funkčnost a bezpečnost Plastové podlahové vpusti ACO Efektivní, bezpeãné a mnohostranné Podlahové vpusti se používají ve všech mokrých místnostech v privátním sektoru a

Více

Souprava vylepšeného snímače excentru Směrový vrtací stroj 4045 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Souprava vylepšeného snímače excentru Směrový vrtací stroj 4045 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Form No. Souprava vylepšeného snímače excentru Směrový vrtací stroj 4045 Číslo modelu 132-4165 3395-935 Rev A Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65 Tento výrobek

Více

SAPAG UZAVÍRACÍ KLAPKY JMC NÁVOD K ÚDRŽBĚ A MONTÁŽI

SAPAG UZAVÍRACÍ KLAPKY JMC NÁVOD K ÚDRŽBĚ A MONTÁŽI Před instalací je nutné přečíst a pochopit celý tento návod Pozorně si pročtěte tyto pokyny Potenciální rizika: nedbání pokynů nesprávné použití produktu nedostatečně kvalifikovaný personál Klapka musí

Více

Podlahové odtoky Advantix systémová míra 145. Odvodňovací technika. CZ 3/16 Ceník 2016 Změny vyhrazeny.

Podlahové odtoky Advantix systémová míra 145. Odvodňovací technika. CZ 3/16 Ceník 2016 Změny vyhrazeny. Podlahové odtoky Advantix systémová míra 145 Odvodňovací technika X3 CZ 3/16 Ceník 2016 Změny vyhrazeny. Podlahové odtoky Advantix se systémovou mírou 145 Podlahové odtoky Advantix jsou určeny pro průtok

Více

OBČaNSKÉ STAVBY. recyfix pro recyfix plus recyfix standard ŠTĚRBINOVÉ KRYTY faserfix standard recyfix point. faserfix point dachfix.

OBČaNSKÉ STAVBY. recyfix pro recyfix plus recyfix standard ŠTĚRBINOVÉ KRYTY faserfix standard recyfix point. faserfix point dachfix. INŽEN Ý R SK É STAV BY OBČANSKÉ STAVBY aqua SPORTOVNÍ STAVBY OBČaNSKÉ STAVBY recyfix pro recyfix plus recyfix standard ŠTĚRBINOVÉ KRYTY faserfix standard recyfix point faserfix point dachfix recyfix green

Více

Hydraulická souprava motoru otáčení Směrový vrtací stroj 4045 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Hydraulická souprava motoru otáčení Směrový vrtací stroj 4045 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Hydraulická souprava motoru otáčení Směrový vrtací stroj 4045 Číslo modelu 133-6318 Form No. 3406-718 Rev A Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65 Tento výrobek

Více

Hygienické nerezové žlaby

Hygienické nerezové žlaby collect: Zachytit a odvést Hygienické nerezové žlaby 72 Kliknutím na stránky se přesunete na požadovaný výrobek niové odvodnění Hygienické nerezové žlaby Úvod Přehled systému Hygienický design xtra hluboké

Více

CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M26. POZNÁMKA: Před montáží a připevněním držáku si přečtěte celý instalační návod.

CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M26. POZNÁMKA: Před montáží a připevněním držáku si přečtěte celý instalační návod. CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M26 UPOZORNĚNÍ: NEPŘEKRAČUJTE UVEDENOU MAXIMÁLNÍ NOSNOST. MŮŽE DOJÍT K VÁŽNÉMU ÚRAZU NEBO K POŠKOZENÍ MAJETKU! Úhlopříčka TV 58-140cm (23-55 ) Max. VESA: 400 x

Více

ainline CEdr TE TECEdrainline Seznam sortimentu 2015

ainline CEdr TE TECEdrainline Seznam sortimentu 2015 Seznam sortimentu 2015 STAVEBNICE Stavebnicově postavený program se skládá z četného množství roštů, žlabů a sifonů. Díky tomu lze vzájemnou kombinací splnit přání každého zákazníka. V nabídce najdete

Více

NEREZOVÉ ZADLAŽĎOVACÍ POKLOPY AS-NERO NÁVOD K POUŽITÍ

NEREZOVÉ ZADLAŽĎOVACÍ POKLOPY AS-NERO NÁVOD K POUŽITÍ NEREZOVÉ ZADLAŽĎOVACÍ POKLOPY AS-NERO NÁVOD K POUŽITÍ AS-NERO NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ Platnost od 14. 4. 2016 Tel.: 548 428 111 http://www.asio.cz e-mail: asio@asio.cz ASIO, spol. s r.o. Kšírova 552/45

Více

Návod k montáži SET SE 6 TRUHLÍKY. Produkt. Gro-Wall SLIM PRO. ID manuálu GRO-WALL SLIM PRO MANUAL_6_PLANTER KIT_APR17

Návod k montáži SET SE 6 TRUHLÍKY.   Produkt. Gro-Wall SLIM PRO. ID manuálu GRO-WALL SLIM PRO MANUAL_6_PLANTER KIT_APR17 Produkt Gro-Wall SLIM PRO ID manuálu MANUAL_6_PLANTER KIT_APR17 GRO-WALL SLIM PRO SET SE 6 TRUHLÍKY Návod k montáži www.gro-wall.eu 2017 Atlantis Corporation Australia Pty Ltd. All Rights Reserved SLOŽENÍ

Více

Montážní návod NEOSOLAR. Kolektory - Řada GSE ENERGIE A ÚSPORNÉ TECHNOLOGIE. Montáž na střechu pomocí střešních držáků ENERGIE A ÚSPORNÉ TECHNOLOGIE

Montážní návod NEOSOLAR. Kolektory - Řada GSE ENERGIE A ÚSPORNÉ TECHNOLOGIE. Montáž na střechu pomocí střešních držáků ENERGIE A ÚSPORNÉ TECHNOLOGIE Montážní návod Kolektory - Řada GSE Montáž na střechu pomocí střešních držáků Všeobecné montážní a bezpečnostní doporučení K zamezení nežádoucích vlivů působením kondenzace a zamlžení, montují se kolektory

Více

CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M46 VAROVÁNÍ

CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M46 VAROVÁNÍ CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M46 UPOZORNĚNÍ: NEPŘEKRAČUJTE UVEDENOU MAXIMÁLNÍ NOSNOST. MŮŽE DOJÍT K VÁŽNÉMU ÚRAZU NEBO K POŠKOZENÍ MAJETKU! Úhlopříčka TV 81-165cm (32" - 65") Max. VESA: 600

Více

MONTÁŽNÍ INSTRUKCE nová konstrukce dodatečné vybavení PROVOZNÍ INSTRUKCE ZÁRUKA

MONTÁŽNÍ INSTRUKCE nová konstrukce dodatečné vybavení PROVOZNÍ INSTRUKCE ZÁRUKA MONTÁŽNÍ INSTRUKCE nová konstrukce dodatečné vybavení PROVOZNÍ INSTRUKCE ZÁRUKA Instalace Umístění ventilu SPOT je navržen pro rychlé čištění v místech náchylných k zamazání. Je perfektní při použití v

Více

MLHOVÁ MAZNICE CL. Servis a opravy smějí být prováděny pouze kvalifikovanými techniky.

MLHOVÁ MAZNICE CL. Servis a opravy smějí být prováděny pouze kvalifikovanými techniky. Vážení odběratelé, MLHOVÁ MAZNICE CL děkujeme Vám za Vaši důvěru v naše výrobky. Níže jsou uvedena technická data, nezbytná pro bezporuchovou instalaci a údržbu těchto pneumatických komponentů. Přečtěte

Více

Návod - Jak namontovat závěsné WC - HORNBACH.cz

Návod - Jak namontovat závěsné WC - HORNBACH.cz Strana 1 / 6 Návod - Jak namontovat závěsné WC - HORNBACH.cz Krok po kroku Zde je místo pro vaše poznámky Demontáž stojícího WC 1. krok Nejprve uzavřete rohový ventil na splachovací nádržce a nádržku vypusťte

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 85 41 15

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 85 41 15 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 85 41 15 Upozornění: Prosím přečtěte si nejdříve kompletní návod k montáži. 2 Montáž elektrického spouštěče oken 1. Demontujte kliky spouštěče okna, k tomuto kroku musí

Více

PAW.HeatBloC musí být použit pouze v otopných systémech s uzavřeným okruhem, naplněných otopnou vodu v souladu s normou VDI 2035 / Ö-Norm H

PAW.HeatBloC musí být použit pouze v otopných systémech s uzavřeným okruhem, naplněných otopnou vodu v souladu s normou VDI 2035 / Ö-Norm H 1) Výrobek: HORIZONTÁLNÍ ROZDĚLOVAČ - pro jednotlivé moduly 2) Typ: PAW.HEAT BLOC V23 3) Instalace: Instalaci a uvedení do provozu, stejně jako připojení elektrických komponentů, musí provádět výhradně

Více

ACO v estrann systém sklepních svûtlíkû (anglick ch dvorkû) Allround

ACO v estrann systém sklepních svûtlíkû (anglick ch dvorkû) Allround ACO Self Svûtlíky Allround www.aco.cz Lepší využití sklepa ACO v estrann systém sklepních svûtlíkû (anglick ch dvorkû) Allround ACO v estrann systém sklepních svûtlíkû Allround - siln, nepropustn, univerzálnû

Více

Instrukce pro montáž Chladnička sdružená s mrazničkou

Instrukce pro montáž Chladnička sdružená s mrazničkou Instrukce pro montáž Chladnička sdružená s mrazničkou Tyto instrukce týkající se chladících a mrazících zařízení jsou určeny jen kvalifikovaným technikům. Zařízení by mělo být sestaveno a instalováno v

Více

Ohřev solární SLIM 3000

Ohřev solární SLIM 3000 CZ2015 Ohřev solární SLIM 3000 Přečtěte si všechny pokyny PŘED montáží ohřevu a jeho uvedením do provozu. TENTO NÁVOD SI USCHOVEJTE PRO BUDOUCÍ POUŽITÍ. Důležité bezpečnostní informace VAROVÁNÍ!:UMÍSTĚTE

Více

503 x 303 380 x 180 304 x 104 33 71,5 108 15 ~ DN50. HL Systémová řešení. Bezbariérové sprchy

503 x 303 380 x 180 304 x 104 33 71,5 108 15 ~ DN50. HL Systémová řešení. Bezbariérové sprchy 3 x 303 380 x 180 304 x 104 33 71,5 108 133 164 299 15 ~ HL Systémová řešení Bezbariérové sprchy EAN www.hutterer-lechner.com 9003076 + HL Systémová řešení pro bezbariérové sprchy HLW.0 Série - Sprchový

Více

Podlahové Ïlaby s luxusním designem ACO. DEJTE KOUPELNù PROSTOR

Podlahové Ïlaby s luxusním designem ACO. DEJTE KOUPELNù PROSTOR Podlahové Ïlaby s luxusním designem ACO DEJTE KOUPELNù PROSTOR NOVù A JINAK Přejete si mít ve vaší koupelně funkční sprchový kout bez nutnosti kompromisu v prostorovém a výškovém uspořádání? Pak zvolte

Více

Servisní příručka. Hydromotory typ MM a MLHM

Servisní příručka. Hydromotory typ MM a MLHM Hydromotory typ MM a MLHM 1 MM a MLHM Demontáž Poz. Demontovaný díl Popis 2 Montážní příruba F, Upevněte motor svisle s hřídelí otočenou směrem vzhůru na 1 šrouby montážní desku. Šroubovákem A1,2x8 DIN5265

Více

Návod k instalaci. Myčka nádobí

Návod k instalaci. Myčka nádobí Návod k instalaci Myčka nádobí 1 1 Poznámky Před instalací si přečtěte pozorně tuto příručku. Přečtení návodu Vám pomůže porozumět, jak zapojit přívody, vypouštěcí hadice a přívodní napájecí kabel a najít

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU Pokyny pro instalaci a zapojení Bezpečnostní a pokyny ikvidace o-carbon Rekuperační jednotka do jedné místnosti Před použitím jednotky, si pečlivě přečtěte tento návod a záruční podmínky. Přečtěte si tyto

Více

Platnost od 22. 9. 2002

Platnost od 22. 9. 2002 NÁVOD NA MONTÁŽ A INSTALACI KOUPELNOVÝCH SESTAV Platnost od 22. 9. 2002 VAGNERPLAST spol. s r.o., Velké Přítočno 2, 273 51 Unhošť Tel. : 00420 / 312 816 111, fax : 00420 / 312 688 815 Internet :http://www.vagnerplast.cz

Více

Návod k použití PRODUKT: LED PANEL TYP: AE-IPAN

Návod k použití PRODUKT: LED PANEL TYP: AE-IPAN Návod k použití PRODUKT: LED PANEL TYP: AE-IPAN Vážení uživatelé, děkujeme Vám, že jste si vybrali produkt od společnosti Anadem Europe, která se zaměřuje na moderní LED osvětlovací techniku, LED světelné

Více

Stěnové odvodnění Scada

Stěnové odvodnění Scada Stěnové odvodnění Scada Nové trendy pro sofistikované systémy koupelnového odvodnění Leader v odvodnění 2 Leader v odvodnění Stěnové odvodnění Scada Kvalita, bezpečnost a design Kreativní sprchové odvodnění

Více

Vodováha (1x) Seznam dílů

Vodováha (1x) Seznam dílů CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M17 UPOZORNĚNÍ: NEPŘEKRAČUJTE UVEDENOU MAXIMÁLNÍ NOSNOST. MŮŽE DOJÍT K VÁŽNÉMU ÚRAZU NEBO K POŠKOZENÍ MAJETKU! Úhlopříčka TV 66-140cm (26" - 55") Max. VESA: 400

Více

Český výrobek. Certifikát ISO 9001:2008

Český výrobek. Certifikát ISO 9001:2008 Podlahové vpusti 2013 KVALITA Společnost ALCAPLAST má zaveden systém řízení jakosti dle ISO 9001:2008 a je certifikována společností Det Norske Veritas. Vyráběné výrobky jsou navrhovány dle platných norem,

Více

ACO DRAIN. Odvodňovací žlaby. Profesionální odvodnění venkovních ploch z kompozitu ACO XtraDrain X100C / X100S X150C / X150S X200C / X200S

ACO DRAIN. Odvodňovací žlaby. Profesionální odvodnění venkovních ploch z kompozitu ACO XtraDrain X100C / X100S X150C / X150S X200C / X200S ACO DRAIN Odvodňovací žlaby Profesionální odvodnění venkovních ploch z kompozitu ACO XtraDrain X100C / X100S X150C / X150S X200C / X200S ACO XtraDrain profesionální systém kompozitních žlabů Systém ACO

Více

Návod k montáži a údržbě

Návod k montáži a údržbě 7 747 000 4 /000 CZ Pro odbornou firmu Návod k montáži a údržbě Neutralizační zařízení NE.0 Před zahájením montáže a údržby pozorně pročtěte Úvodem Přístroj odpovídá základním požadavkům příslušných norem

Více

Nerezové koupelnové žlaby a podlahové vpustě

Nerezové koupelnové žlaby a podlahové vpustě Estetické a vysoce funkční odvodnění sprchových a hygienických prostor www.ronn.cz Nerezové koupelnové žlaby a podlahové vpustě drain > Výrobky z ušlechtilé oceli Nerezový odvodňovací program 3 5 Podlahové

Více

BEZOBLOŽKOVÁ POUZDRA PRO POSUVNÉ DVEŘE EASY

BEZOBLOŽKOVÁ POUZDRA PRO POSUVNÉ DVEŘE EASY BEZOBLOŽKOVÁ POUZDRA PRO POSUVNÉ DVEŘE EASY PŘEDMONTÁŽ BEZOBLOŽKOVÉHO POUZDRA EASY obr. 1 Vložte dvě ploché rohové pravoúhlé spojky "Y"do příslušných otvorů vertikálního sloupku pouzdra, vložte spojku

Více

Stojanové rozvaděče ECO a TELCO Montážní návod

Stojanové rozvaděče ECO a TELCO Montážní návod Stojanové rozvaděče ECO a TELCO Montážní návod 1. Schéma a pojmenování částí: horní kryt vertikální montážní lišty horizontální montážní úhelníky zámek čelních dveře 2 nosná kolečka rám boční dveře s ručními

Více

Vysoká funkčnost, bezpečnost a variabilita podlahové vpusti z plastu PŘEHLED VÝROBKŮ

Vysoká funkčnost, bezpečnost a variabilita podlahové vpusti z plastu PŘEHLED VÝROBKŮ Vysoká funkčnost, bezpečnost a variabilita podlahové vpusti z plastu PŘEHLED VÝROBKŮ Efektivní, bezpeãné a mnohostranné Podlahové vpusti se používají ve všech mokrých místnostech v privátním sektoru a

Více

IVAR.IC-BOX 2 IVAR.IC-BOX 3

IVAR.IC-BOX 2 IVAR.IC-BOX 3 1) Výrobek: RTL VENTIL IC-BOX 2) Typ: IVAR.IC-BOX 2 IVAR.IC-BOX 3 IVAR.IC-BOX 2 IVAR.IC-BOX 3 3) Instalace: Instalaci a uvedení do provozu, stejně jako připojení elektrických komponentů, musí provádět

Více

www.ronn.cz Odvodňovací podlahové systémy Výrobky z ušlechtilé oceli Ceník 1/2011 RONN NEREZ

www.ronn.cz Odvodňovací podlahové systémy Výrobky z ušlechtilé oceli Ceník 1/2011 RONN NEREZ Odvodňovací podlahové systémy Ceník 1/11 Výrobky z ušlechtilé oceli RONN NEREZ Obsah Strana Standard Compact Samostatné vpustě R 00 2 DN100 3 DN150 3 Štěrbinové žlaby R 40 4 Štěrbinové žlaby R 50 CIP 6

Více

Bezpečnost. Obecné. Bílá nebo červená univerzální sluneční clona Hnací jednotky Groundsmaster a Reelmaster. Během provozu stroje.

Bezpečnost. Obecné. Bílá nebo červená univerzální sluneční clona Hnací jednotky Groundsmaster a Reelmaster. Během provozu stroje. Form No. Bílá nebo červená univerzální sluneční clona Hnací jednotky Groundsmaster a Reelmaster Číslo modelu 30349 Číslo modelu 30552 3408-265 Rev D Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité

Více

Souprava ventilu s dvojitou zarážkou Kompaktní nosič pracovního nářadí TX 1000 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Souprava ventilu s dvojitou zarážkou Kompaktní nosič pracovního nářadí TX 1000 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Souprava ventilu s dvojitou zarážkou Kompaktní nosič pracovního nářadí TX 1000 Číslo modelu 23171 Form No. 3413-122 Rev A Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65

Více

PowerDrain. collect: sbírat a pojmout

PowerDrain. collect: sbírat a pojmout collect: sbírat a pojmout PowerDrain 94 PowerDrain vysokozátěžové žlaby z polymerbetonu PowerDrain V 7 P 98 PowerDrain V 12 P 104 PowerDrain V 17 P 108 PowerDrain V 27 P 114 9 PowerDrain Informace k plánování

Více

návod na stavbu Akumulační topeniště SF /35/45

návod na stavbu Akumulační topeniště SF /35/45 návod na stavbu Akumulační topeniště SF 37.24-50/35/45 obsah balení kameny Č. Kód název ks 1 ht-26 (ht-8) Vnitřní stěna - boční 1 2 ht-246 (L) ht-245 (R) Vnitřní stěna - zadní 1 3 ht-7 (L) ht-6 (R) Vnitřní

Více

Návod k montáži. Logamax plus. Kaskádová jednotka GB162-65/80/100. Pro odbornou firmu. Před montáží pečlivě pročtěte. 7217 4300(2011/04) CZ

Návod k montáži. Logamax plus. Kaskádová jednotka GB162-65/80/100. Pro odbornou firmu. Před montáží pečlivě pročtěte. 7217 4300(2011/04) CZ Návod k montáži Kaskádová jednotka 7214 6000-000.1TD Logamax plus GB162-65/80/100 Pro odbornou firmu Před montáží pečlivě pročtěte. 7217 4300(2011/04) CZ Konstrukční uspořádání Konstrukční uspořádání 9

Více

fermacell Powerpanel TE

fermacell Powerpanel TE fermacell Powerpanel TE Sprchový podlahový set pro liniové žlaby Fermacell Powerpanel TE sprchový podlahový set pro liniové žlaby řeší suchou cestou zabudování liniových žlabů v bezbariérových koupelnách

Více

protiproudé zařízení Příručka k montáži a používání protiproudého zařízení V - JET

protiproudé zařízení Příručka k montáži a používání protiproudého zařízení V - JET V - JET protiproudé zařízení Příručka k montáži a používání protiproudého zařízení V - JET 1. Montáž zařízení Nákupem protiproudého zařízení V - JET, jste získali kvalitní výrobek, který vám zpříjemní

Více