Federální shromáždění Československé socialistické republiky 1974 II. v. o. Vládní návrh. Zákon. ze dne 1974,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Federální shromáždění Československé socialistické republiky 1974 II. v. o. Vládní návrh. Zákon. ze dne 1974,"

Transkript

1 Federální shromáždění Československé socialistické republiky 1974 II. v. o. 77 Vládní návrh Zákon ze dne 1974, kterým se mění a doplňuje zákon č. 26/1964 Sb., o vnitrozemské plavbě Federální shromáždění Československé socialistické republiky se usneslo na tomto zákoně: Čl. I Zákon č. 28/1964 Sb., o vnitrozemské plavbě, se mění a doplňuje takto: 1. 2 zní: " 2 (1) Státní odborný dozor na vnitrozemskou plavbu a ostatní úkoly státní správy ve věcech plavby vykonávají federální ministerstvo dopravy a dále Státní plavební správa v Praze, Státní plavební správa v Bratislavě a československý lodní registr v Praze, které jsou mu podřízeny. ( 2 ) Federální ministerstvo dopravy zajišťuje rozvoj vnitrozemské plavby, určuje její potřeby a zastupuje její zájmy při budováni a úpravách vodních cest a přístavů, řeší základní otázky týkající se bezpečnosti plavebního a přístavního provozu, schvaluje nové typy plavidel a vykonává dozor na technická zařízeni na plavidlech a v přístavech, pokud slouží přímému zabezpečení provozu vodní dopravy; tato technická zařízeni určí federální ministerstvo dopravy v dohodě s Českým úřadem bezpečnosti práce a Slovenským úřadem bezpečnosti práce obecně závazným právním předpisem.

2 2 ( 3 ) Státní plavební správa v Praze na území České socialistické republiky a Státní plavební správa v Bratislavě na území Slovenské socialistické republiky (dále jen plavební správa"] zajišťují plavební bezpečnost na vodních cestách a v přístavech, dozírají na dodržováni předpisů týkajících se plavby, rozhoduji o provozní způsobilosti plavidel, provádějí cejchováni plavidel, vydávají příslušné lodní listiny, vedou evidenci plavidel, provádějí zkoušky způsobilosti členů lodních posádek, provádějí odborné šetřeni plavebních nehod a činí při nich nutná opatřeni, spolupracuji na úseku péče o vodní toky se správci vodních toků, vykonávají dozor nad provozem přístavů, určených pro veřejnou potřebu, a zajišťují výstavbu jejich pozemní části; ukládají a vybírají v blokovém řízeni pokuty za přestupky proti plavební bezpečnosti. ( 4 ) Plavební správa vykonává svou působnost přímo nebo svými organizačními útvary, jimiž jsou pobočky plavební správy a jejich pracoviště. ( 5 ) Plavební správa může vydávat plavební vyhlášky obsahující příkazy a zákazy k zajištění bezpečnosti a plynulosti plavebního provozu a činit jiná vhodná opatření. (6) Československý lodní registr v Praze (dále jen registr") je organizací, která vykonává odborný technický dozor na stavbu, rekonstrukci, popřípadě modernizaci plavidel a provádí technické prohlídky plavidel za účelem přezkoumání jejich technické způsobilosti. Federální ministerstvo dopravy může registr pověřit výkonem dozoru na technická zařízení určená podle odstavce 2. ( 7 ) Správci přístavů a vodních toků, správci (vlastníci, uživatelé) nemovitosti při vodních tocích, projektanti, výrobci a provozovatelé plavidel a technických zařízení určených podle odstavce 2 jsou povinni umožnit pracovníkům pověřeným výkonem státního odborného dozoru na vnitrozemskou plavbu (odstavec 1] vstup do obvodu přístavů, na nemovitosti, do provozních prostorů a na plavidla a vytvořit podmínky potřebné pro výkon jejich dozoru. " 2. V 3 odst. l se slova hydrotechnická část přístavu" nahrazují slovy vodní část přístavu". 3. V 4 se slova hydrotechnické části přístavů" nahrazují slovy vodní části přístavů". 4. V 8 odst. 2 se ve větě první nahrazuji slova Uživatelé pozemků" slovy Správci (vlastnici, uživatelé) nemovitosti" a ve větě druhé slova uživatelům pozemků" slovy správcům (vlastníkům, uživatelům) nemovitostí". 5. V 8 odst. 3 první věta zní: Správci (vlastníci, uživatelé) nemovitostí mají nárok na náhradu škody, která jim vznikla při výkonu oprávnění podle odstavce 2. "

3 s 6. 9 zní:,, 9 (1) Plavidla jsou lodi, plovoucí stroje, plovoucí zařízení a vory. Federální ministerstvo dopravy stanoví obecně závazným právním předpisem, která plavidla se pokládají za malá plavidla. ( 2 ) Plavidla musí být stavěna podle pravidel pro stavbu lodí vydaných nebo uznaných federálním ministerstvem dopravy, podle schválených typů a za dozoru registru. Podle těchto pravidel a za dozoru registru se provádí i rekonstrukce, popřípadě modernizace plavidel. Náklady dozoru hradí výrobce, popřípadě objednatel plavidla. U plavidel stavěných, rekonstruovaných, popřípadě modernizovaných v zahraničí může se souhlasem federálního ministerstva dopravy vykonávat tento dozor zahraniční organizace obdobného charakteru činnosti. ( 3 ) Způsobilost plavidla k plavbě se prokazuje lodním osvědčením. Plavidla, jichž se použije jenom pro jednotlivou plavbu, obdrží místo lodního osvědčení zvláštní povolení; takové povolení obdrží také plavidla pro zkušební plavbu, plovoucí zařízení a vory. " zní: 10 ( 1 ) Po skončení stavby, rekonstrukce, popřípadě modernizace plavidla vydá registr průkaz osvědčující jeho technickou způsobilost. Plavební správa na základě tohoto průkazu a po ověření provozní způsobilosti vydá pro plavidlo lodní osvědčení. ( 2 ) Provozovatel plavidla odpovídá za řádný technický a provozní stav plavidla. Je povinen podrobit plavidlo technickým prohlídkám prováděným ve lhůtách a za podmínek stanovených federálním ministerstvem dopravy. Technická prohlídka plavidla musí být provedena též po každé havárii nebo větší opravě plavidla a jeho hnacího zařízení, pokud mohou mít vliv na pevnost a stabilitu plavidla. ( 3 ) Technické prohlídky, při kterých registr ověřuje technickou a plavební správa provozní způsobilost plavidla, se provádějí bez úplaty. " zní: 11 ( 1 ) Na plavidle s výjimkou malého plavidla musí být označen maximální přípustný ponor v souladu s řádem pro cejchování plavidel vnitrozemské plavby. Federální ministerstvo dopravy stanoví obecně závazným právním předpisem, která plavidla podléhají cejchování a musí mít cejchovní průkaz. ( 2 ) Cejchování provádí na žádost výrobce, popřípadě provozovatele plavidla plavební správa. "

4 zní:,, 12 (*) Evidenci lodí, plovoucích strojů a plovoucích zařízení s výjimkou sportovních a rekreačních plavidel, přívozních plavidel, plovoucích plováren a loděk patricích půjčovnám, vede plavební správa. ( 2 ) Nařízení vlády československé socialistické republiky stanoví, v jakém rozsahu budou evidována plavidla nepodléhající evidenci podle odstavce l a určí orgán příslušný k vedeni této evidence. (3) Plavidla musí být opatřena poznávacími znaky. " odst. 2 zní: (2) Ustanovení 2 odst. 7, 9 až 15 a 18 až 21 se nevztahují na plavidla a technická zařízení ozbrojených sil a ozbrojených sborů. " se ukončí čárkou a doplňuje těmito slovy: pro vory a některá plovoucí zařízení. ". 12. Kde se v zákoně č. 26/1964 Sb. mluví o ministerstvu dopravy, rozumí se tím federální ministerstvo dopravy. Čl. II Zrušuje se vyhláška č. 2/1959 Ú. I., kterou se mění a doplňuje vyhláška č. 192/1956 C. 1., o zřízení podniku INSPEKTA, podniku pro kontrolu zboží v zahraničním obchodě. Čl. III Tento zákon nabývá účinnosti dnem 1. ledna 1975.

5 6 Důvodová zpráva Všeobecná část Zákon č. 26/1964 Sb., o vnitrozemské plavbě, vycházel ze zásad, jejichž uplatněním by se dosáhlo zejména rozděleni vodních cest na sledované vodní cesty vhodné pro velkou plavbu a na ostatní vodní cesty, stanoveni odpovědnosti za jejich údržbu, za stav plavebních znaků, světel a jiných zařízení, dále zvýšení ochrany vodních cest s ohledem na jejich národohospodářský význam, jakož l úpravy otázek provozu, zajištěni a sledování jeho bezpečnosti a způsobu projednáváni plavebních nehod. Desetileté zkušenosti s používáním zákona prokazuji, že v uvedených směrech se zákonná úprava osvědčuje a není proto potřebí ji měnit. Naproti tomu některá ustanovení zákona jsou vývojem překonána a je proto nutná dílčí novelizace zákona, a to zejména v těchto směrech: 1. V důsledku federatívniho uspořádání státu je třeba upravit organizační uspořádáni státní správy ve věcech plavby. 2. V souvislosti se zvýšením náročnosti na bezpečnost plavebního- provozu v důsledku technického rozvoje plavidel a nové technologie plavby je třeba prohloubit a zkvalitnit státní odborný dozor na technický stav plavidel používaných ve vodní dopravě. 3. Se zřetelem k značnému rozvoji sportovní a rekreační plavby v posledních letech se v zákoně zakotvuje možnost postupného zavedeni povinnosti evidence plavidel i u těchto plavidel pro sportovní a rekreační účely; dosud tato plavidla evidenci nepodléhala. Ad 1: V důsledku federativního uspořádání státu ústavním zákonem č. 143/1968 Sb., o československé federaci, došlo k rozděleni celostátní působnosti podle zákona jediné Státní plavební správy v Bratislavě mezi Státní plavební správu v Bratislavě a vedoucí pobočku v Praze. Toto rozděleni výkonu státní správy ve věcech plavby se v praxi plně osvědčilo jak z hlediska zjednodušeného a pružnějšího způsobu řízení, tak i z ekonomického hlediska a přineslo značnou úsporu nákladů spojených se zajišťováním výkonu státní správy. Uvedená změna v uspořádání působnosti Státní plavební správy nebyla však dosud legislativně upravena; proto se v návrhu novelizace zákona výslovně uvádí, že státní správu ve věcech plavby vykonávají Státní plavební správa v Praze na území České socialistické republiky a Státní plavební správa v Bratislavě na území Slovenské socialistické republiky. Ad 2: V době od vydáni zákona o vnitrozemské plavbě došlo ve vnitrozemské vodní dopravě ke značnému technickému rozvoji a k zaváděni nové technologie plavby (tlačné soustavy se sníženým počtem členů posádky, plavba za noci a při zhoršené viditelnosti s použitím radaru aj. ). Byly vyřazeny zastaralé typy vlečných člunů, parní trakce byla nahrazena motorovou a lodní park byl doplněn o nové moderní typy plavidel, především motorové nákladní lodě a tlačné soupravy. V současné době disponuje vodní doprava 474 provozními plavidly o celkové nosnosti 311 tis. tun a trakčním výkonu 84 tis. k, kromě toho dalšími 105 plavidly k prováděni přístavních a skladovacích manipulací. XIV. sjezd KSČ uložil m. j. ve svých závěrech dále modernizovat lodní park. V souladu s tím se počítá v perspektivním výhledu do roku 1990 s další výstavbou lodního parku, která bude orientována na tlačné soupravy a motorové nákladní lodě. Touto výstavbou se zvýši tonáž v roce 1990 v porovnáni s rokem 1971 o 350 tisíc tun, tj. o 114, 3 %, zatímco objem přepravy se zvýši 4, 5krát. V důsledku těchto skutečností je třeba zvýšit náročnost na Bezpečnost plavebního provozu, zejména pak na technický a provozně bezpečnostní stav plavidel. Jedním z prostředků, jak lze tohoto cíle dosáhnout, je zkvalitnění státního odborného dozoru jak ve stádiu přípravy technické dokumentace pro stavbu plavidel a jejich stavby, rekonstrukce, popř. modernizace, tak i během provozu plavidel. Pro řádný výkon tohoto technicky náročného dozoru nejsou plavební správy dostatečně personálně vybaveny. Organizací, která v ČSSR provádí technický dozor na stavbu, rekonstrukci, popř. modernizaci plavidel, jak pro tuzemského, tak i zahraničního zájemce a za úplatu Je československý lodní registr, organizačně začleněný do podniku zahraničního obchodu Inspekta", řízeného federálním ministerstvem zahraničního obchodu. Čs. lodní registr zastupuje z pověření československé zájmy v RVHP, pokud jde o spolupráci Orgánů technického dozoru a klasifikace, zaměřenou v posledních letech zejména na vypracováni předpisů pro stavbu a klasifikaci lodí včetně předpisů vyplývajících z přijatých mezinárodních úmluv v souladu s usnesením 24. zasedáni Stálé dopravní komise RVHP. V rámci této spolupráce není Čs. lodní registr postaven na roveň ostatním zúčastněným registrům, které v členských státech RVHP mají charakter orgánů státního dozoru. Za této situace

6 6 vznikají potíže při řešení otázek společného zájmu v rámci RVHP, neboť Čs. lodní registr nemůže při svém současném organizačním začlenění přejímat bezprostředně závazky vyplývající z přijatých usnesení a zasahující do působnosti federálního ministerstva dopravy. Vzhledem k těmto skutečnostem vyslovila vláda ČSSR usnesením ze dne 5. července 1973 č. 205 souhlas s převedením Čs. lodního registru z působnosti federálního ministerstva zahraničního obchodu do působnosti federálního ministerstva dopravy ke dni nabyti účinnosti novelizovaného zákona o vnitrozemské plavbě, který mu má svěřit důležitě úkoly v novém pojetí výkonu státního odborného dozoru nad vnitrozemskou plavbou, zejména provádění odborného technického dozoru na stavbu, rekonstrukci, popř. modernizaci plavidel a provádění technických prohlídek plavidel za účelem přezkoumání jejich technické způsobilosti. Kromě této činnosti na úseku státní správy bude Čs. lodní registr v novém organizačním začlenění i nadále obstarávat služby pro zahraniční zájemce na základě oprávnění k zahraničně obchodní činnosti uděleného federálním ministerstvem zahraničního obchodu. Čs. lodní registr se začleňuje do, resortu federálního ministerstva dopravy jako příspěvková organizace. Výkon odborného technického dozoru na stavbu, rekonstrukci, popř. modernizaci plavidel bude hrazen výrobcem, popř. objednatelem plavidla. Provádění technických prohlídek plavidel Čs. lodním registrem si vyžádá zvýšení jeho nákladů ve výši asi Kčs ročně; o stejnou částku se zvýší jeho náklady v souvislosti s jeho činností zaměřenou na zpracování, popř. revizi pravidel pro stavbu lodí a lodního zařízení. Dopad převedení Čs. lodního registru do působnosti federálního ministerstva dopravy na státní rozpočet se projeví těchto plavidel, je v současné době jejich počet odhadován na 80 tisíc [z toho v ČSR 60 tisíc a v SSR 20 tisíc). Podstatně se rozšířila výstavba plovoucích rekreačních chat, výrazný je i rozvoj vodního motorismu a vodního lyžování. Zvyšující se rychlost sportovních a rekreačních plavidel v důsledku používání stále výkonnějších pohonných motorů ohrožuje bezpečnost na vodních cestách a klade zvýšené nároky na vedení a obsluhu těchto plavidel. Kromě toho provoz těchto plavidel, zejména v rekreačních oblastech působí v mnohém směru nepříznivě na životní prostředí. Ze všech těchto důvodů je nutná regulace plavebního provozu těchto malých plavidel a zavedení pořádku na vodních cestách. První podmínkou k tomu je podrobit tato plavidla ve stanoveném rozsahu evidenci. Vzhledem ke značnému počtu plavidel, zejména sportovních a rekreačních, nejsou zatím reálné předpoklady (materiální a personální) k okamžitému zavedení evidence všech těchto plavidel. Proto podle návrhu zákona se vláda Československé socialistické republiky zmocňuje určit nařízením rozsah evidence těchto plavidel a orgán, který jejich evidenci bude vést. Tento postup je pružnější a umožní, aby beze změny zákona byla evidence postupně podle narůstajících potřeb a vytvářených podmínek rozšiřována na další kategorie plavidel. Podle čl. 19 písm. a) ústavního zákona č. 143/ 1968 Sb., o československé federaci, ve znění ústavního zákona č. 117/1969 Sb. a ústavního zákona č. 125/1970 Sb. patří jednotná právní úprava ve věcech dopravy a dopravních cest a výkon státní správy ve věcech říční plavby do působnosti Československé socialistické republiky. Je tedy odůvodněno provést potřebnou novelizaci zákona o vnitrozemské plavbě zákonem Federálního shromáždění. a) snížením odvodů u federálního ministerstva zahraničního obchodu o cca b) zvýšením odvodů u federálního ministerstva dopravy o cca.. tedy zhoršením vztahu ke státnímu rozpočtu o c c a... l Kčs, Kčs, Kčs. Jako příspěvková organizace si Čs. lodní registr bude hradit své investice ze svých zdrojů. Ad 3: V posledních letech došlo na vodních cestách ČSSR k značnému rozvoji sportovní a rekreační plavby. Proti roku 1963, kdy bylo evidováno Zvláštní část K 2 Podle ustanovení 3 odst. 2 písm. b) zákona č. 174/1968 Sb., o státním dozoru nad bezpečností práce, se nevztahuje působnost orgánů státního odborného dozoru uvedených v tomto zákoně na technická zařízení, podléhající podle zvláštních předpisů dozoru orgánů na úseku dopravy. Vzhledem k tomu, že orgány resortu dopravy vykonávají tuto činnost na úseku drah, jeví se účelným svěřit jim jako odborným orgánům obdobnou působnost i na úseku vnitrozemské plavby a to tím spíše, že začleněním Čs. lodního registru do resortu dopravy jsou dány předpoklady pro kvalifikovaný výkon tohoto dozoru. Ustanovení 2 odst. 2 a 6 návrhu zákona jako zvláštní předpis ve

7 7 smyslu cit. ustanovení zákona č. 174/1968 Sb. vytvářejí pro toto opatřeni l právní podmínky. Dozor orgánu resortu dopravy na bezpečnost technických zařízení se týká zejména parních, tlakových, plynových, elektrických, zdvihacích a dopravních zařízeni na plavidlech a v přístavech, pokud slouží přímému zabezpečeni provozu vodní dopravy, která určí federální ministerstvo dopravy v dohodě s peským úřadem bezpečnosti práce a Slovenským úřadem bezpečnosti práce obecně závazným právním předpisem. Orgány státního dozoru nad bezpečností práce zřízené podle zákona č. 174/1968 Sb. budou však nadále vykonávat dozor nad bezpečností práce i na úseku vnitrozemské plavby. Ustanoveni odstavců 3 až 5 jsou v podstatě shodná s textem dosavadního zákona o vnitrozemské plavbě, pouze působnost obou plavebních správ, která byla dosud podrobněji rozvedena v prováděcí vyhlášce, se v širší úpravě než dosud stanoví přímo v textu zákona. Pokud jde o pravomoc plavebních správ vydávat plavební vyhlášky, poznamenává se, že tyto vyhlášky mají v podstatě charakter hromadného správního aktu. Jejich účelem je časově i místně omezená regulace plavebního provozu vyvolaná mimořádnou situaci, která na určité vodní cestě nastala. Jde např. o zákaz plavby v důsledku chodu ledů nebo nepříznivých vodních stavů, o omezeni plavby vzhledem k opravě jezů a plavebních komor, popř. zúžení plavební dráhy vyvolanému stavební činnosti nebo potopením plavidla apod. Výraz plavební vyhláška" je tradičně užíván v tuzemském l mezinárodním plavebním provozu. Vyhlášky se doručuji plavebním organizacím v tuzemsku i v cizině a vyvěšuji v přístavech. Ustanovení odstavce 7 má, jako je tomu i v jiných zákonech upravujících státní odborný dozor ve státní správě, umožnit řádný výkon státního odborného dozoru nad vnitrozemskou plavbou. K 3 a 4 Dosavadní dikce se terminologicky zpřesňuje a pojem hydrotechnická část přístavu" se nahrazuje pojmem vodní část přístavu". Pokud jde o 3 odst. 2, počítá se s dosavadní praxí, podle niž federální ministerstvo dopravy při určování toho, u kterých vodních cest bude sledována a udržována jejich splavnost a které přístavy jsou určeny pro veřejnou potřebu, postupuje ve spolupráci s dotčenými ústředními orgány státní správy, zejména s ministerstvy lesního a vodního hospodářství republik. K 8 Ustanovení odstavce 3 se uvádí v soulad s ustanovením 36 nového zákona o vodách, aby se odstranila odchylnost úpravy v podstatě stejné problematiky. K 9 Ustanovení 24 zákona o vnitrozemské plavbě zmocňuje federální ministerstvo dopravy ke stanovení úlev a odchylek platných pro kategorii malých plavidel. Podle dosavadního zákona se pokládají za malá plavidla plavidla malých rozměrů, jejichž délka lodního tělesa nepřesahuje 15 m a šíře 3 m. Toto jediné kritérium není v důsledku technického rozvoje z hlediska současnosti postačující, neboť je vhodné uvažovat v této souvislosti i další kritéria, jakými jsou výtlak plavidla, popř. i výkon strojního pohonu. Kromě toho je i z důvodu pružnosti a se zřetelem k možným změnám vyplývajícím z mezinárodních dohod o plavbě na vnitrozemských vodních cestách účelné ponechat stanovení pojmu malé plavidlo" prováděcímu předpisu a neurčovat je přímo v zákoně. Návrh zákona klade důraz na to, že každá stavba, rekonstrukce, popř. modernizace plavidla musí být prováděna za dozoru Čs. lodního registru, který bude garantem toho, aby již v jednotlivých etapách prací bylo zajištěno dodržení předepsaných konstrukčních norem, použití předepsaného materiálu a správné stavební technologie. Zvláštní povoleni k plavbě, které v některých případech nahrazuje lodní osvědčení, vydává plavební správa. K 10 Pokud plavební správa po provedeném řízení podle odstavce l odmítne vydat pro plavidlo lodní osvědčení, je třeba na takové rozhodnutí hledět jako na rozhodnutí podle předpisů o správním řízení. Podle dosavadní zákonné úpravy bylo povinností provozovatele plavidla provádět ve stanovených lhůtách opětovné prohlídky plavidel. Zkušenosti s aplikací tohoto ustanovení však prokázaly, že v zájmu zvýšeni bezpečnosti plavebního provozu je třeba zkvalitnit prováděni těchto prohlídek a proto návrh zákona svěřuje tuto činnost orgánům vykonávajícím státní odborný dozor v plavbě, tj. Čs. lodnímu registru, který při prohlídce ověří technickou způsobilost plavidla, a plavební správě, která přezkoumá jeho provozně bezpečnostní způsobilost. Lhůty, v kterých se budou technické prohlídky provádět, a bližší podmínky jejich prováděni stanoví prováděcí předpis.

8 8 K 11 Dosavadní ustanoveni zákona týkající se označení maximálního přípustného ponoru vodoryskou vycházelo z Omluvy o cejchování vnitrozemských lodí z r Nová úprava se bude zásadně opírat o Omluvu o cejchování lodí vnitrozemské plavby (Ženeva 1986). Vláda ČSSR vyslovila souhlas s přístupem k této Omluvě usnesením č. 278/1973. Se zřetelem k tomu, že úprava podmínek souvisejících s cejchováním lodí vnitrozemské plavby patří výlučně do kompetence federálního ministerstva dopravy, je z důvodů pružnosti a trvalosti úpravy vhodné, aby zákon pouze rámcově stanovil povinnost označení maximálního přípustného ponoru na plavidlech v souladu s cejchovním řádem, který vydá federální ministerstvo dopravy. V Praze dne 10. října 1974 Předseda vlády ČSSR: Dr. Štrougal v. r. Ministr dopravy ČSSR: Dr. Ing. Šutka v. r. StT

Zákon č. 174/1968 Sb.

Zákon č. 174/1968 Sb. Zákon č. 174/1968 Sb. PŘEDSEDA VLÁDY vyhlašuje úplné znění zákona č. 174/1968 Sb., o státním odborném dozoru nad bezpečností práce, jak vyplývá ze změn provedených zákonem č. 575/1990 Sb., zákonem č. 159/1992

Více

Právní předpisy v oblasti plavby. Mgr. Klára Němcová

Právní předpisy v oblasti plavby. Mgr. Klára Němcová Právní předpisy v oblasti plavby Mgr. Klára Němcová Právní předpisy v oblasti plavby Zákon č. 114/1995 Sb., o vnitrozemské plavbě, ve znění pozdějších předpisů, Vyhláška o pravidlech plavebního provozu

Více

174/1968 Sb. ZÁKON. ze dne 20.prosince o státním odborném dozoru nad bezpečností práce. nadpis vypuštěn

174/1968 Sb. ZÁKON. ze dne 20.prosince o státním odborném dozoru nad bezpečností práce. nadpis vypuštěn 174/1968 Sb. ZÁKON ze dne 20.prosince 1968 o státním odborném dozoru nad bezpečností práce Změna: 575/1990 Sb. Změna: 159/1992 Sb. Změna: 47/1994 Sb. Změna: 71/2000 Sb. Změna: 124/2000 Sb. Změna: 151/2002

Více

338/2005 Sb. vyhlašuje ZÁKON. o státním odborném dozoru nad bezpečností práce

338/2005 Sb. vyhlašuje ZÁKON. o státním odborném dozoru nad bezpečností práce 338/2005 Sb. PŘEDSEDA VLÁDY vyhlašuje úplné znění zákona č. 174/1968 Sb., o státním odborném dozoru nad bezpečností práce, jak vyplývá ze změn provedených zákonem č. 575/1990 Sb., zákonem č. 159/1992 Sb.,

Více

Titul předpisu: Úplné znění zákona č. 174/1968 Sb., o státním odborném dozoru nad bezpečností práce, jak vyplývá z pozdějších změn

Titul předpisu: Úplné znění zákona č. 174/1968 Sb., o státním odborném dozoru nad bezpečností práce, jak vyplývá z pozdějších změn Titul předpisu: Úplné znění zákona č. 174/1968 Sb., o státním odborném dozoru nad bezpečností práce, jak vyplývá z pozdějších změn Citace: 338/2005 Sb. Druh předpisu: Úplné znění zákona Částka: 120/2005

Více

MINISTERSTVO DOPRAVY. I. Drážní doprava II. Silniční doprava III. Vodní doprava IV. Letecká doprava V. Předpisy společné pro různé druhy dopravy

MINISTERSTVO DOPRAVY. I. Drážní doprava II. Silniční doprava III. Vodní doprava IV. Letecká doprava V. Předpisy společné pro různé druhy dopravy MINISTERSTVO DOPRAVY I. Drážní doprava II. Silniční doprava III. Vodní doprava IV. Letecká doprava V. Předpisy společné pro různé druhy dopravy I. Drážní doprava Zákon o dráhách, ve znění zák. č. 189/1999,

Více

174/1968 Sb. ZÁKON. ze dne 20.prosince 1968. o státním odborném dozoru nad bezpečností práce. Změna: 575/1990 Sb. Změna: 159/1992 Sb.

174/1968 Sb. ZÁKON. ze dne 20.prosince 1968. o státním odborném dozoru nad bezpečností práce. Změna: 575/1990 Sb. Změna: 159/1992 Sb. 174/1968 Sb. ZÁKON ze dne 20.prosince 1968 o státním odborném dozoru nad bezpečností práce Změna: 575/1990 Sb. Změna: 159/1992 Sb. Změna: 47/1994 Sb. Změna: 71/2000 Sb. Změna: 124/2000 Sb. Změna: 151/2002

Více

114/1995 Sb. ZÁKON ze dne 25. května 1995 ČÁST I ÚVODNÍ USTANOVENÍ

114/1995 Sb. ZÁKON ze dne 25. května 1995 ČÁST I ÚVODNÍ USTANOVENÍ Systém ASPI - stav k 5.9.2010 do částky 93/2010 Sb. a 35/2010 Sb.m.s. Obsah a text 114/1995 Sb. - poslední stav textu nabývá účinnost až od 1. 1.2012 Změna: 358/1999 Sb. Změna: 254/2001 Sb. Změna: 320/2002

Více

A) MINISTERSTVO DOPRAVY

A) MINISTERSTVO DOPRAVY A) MINISTERSTVO DOPRAVY I. Drážní doprava Zákon o dráhách, ve znění zákona č. 189/1999, zákona č. 23/2000, zákona č. 71/2000, zákona č. 132/2000, zákona č. 77/2002, nálezu Ústavního soudu uveřejněného

Více

FEDERÁLNÍ SHROMÁŽDĚNÍ ČESKOSLOVENSKÉ SOCIALISTICKÉ REPUBLIKY 1980 III. volební období

FEDERÁLNÍ SHROMÁŽDĚNÍ ČESKOSLOVENSKÉ SOCIALISTICKÉ REPUBLIKY 1980 III. volební období FEDERÁLNÍ SHROMÁŽDĚNÍ ČESKOSLOVENSKÉ SOCIALISTICKÉ REPUBLIKY 1980 III. volební období 108 Vládní návrh ZÁKON ze dne prosince 1980 o státním rozpočtu československé federace na rok 1981 Federální shromáždění

Více

MINISTERSTVO DOPRAVY. I. Drážní doprava II. Silniční doprava III. Vodní doprava IV. Letecká doprava V. Předpisy společné pro různé druhy dopravy

MINISTERSTVO DOPRAVY. I. Drážní doprava II. Silniční doprava III. Vodní doprava IV. Letecká doprava V. Předpisy společné pro různé druhy dopravy MINISTERSTVO DOPRAVY I. Drážní doprava II. Silniční doprava III. Vodní doprava IV. Letecká doprava V. Předpisy společné pro různé druhy dopravy I. Drážní doprava Zákon o dráhách, ve znění zák. č. 189/1999

Více

k č. 266/1994 Sb. Nařízení vlády o přepravním řádu pro veřejnou drážní nákladní dopravu, ve znění nařízení vlády č. 295/2000 Sb.

k č. 266/1994 Sb. Nařízení vlády o přepravním řádu pro veřejnou drážní nákladní dopravu, ve znění nařízení vlády č. 295/2000 Sb. Právní předpisy a směrnice vydané v působnosti Ministerstva dopravy MINISTERSTVO DOPRAVY k 31. 12. 2008 I. Drážní doprava Zákon o dráhách, ve znění zákona 189/1999 Sb., zákona 23/2000 Sb., zákona 71/2000

Více

FEDERÁLNÍ SHROMÁŽDĚNÍ ČESKOSLOVENSKÉ SOCIALISTICKÉ

FEDERÁLNÍ SHROMÁŽDĚNÍ ČESKOSLOVENSKÉ SOCIALISTICKÉ FEDERÁLNÍ SHROMÁŽDĚNÍ ČESKOSLOVENSKÉ SOCIALISTICKÉ III. volební období REPUBLIKY 40 Vládní návrh ZÁKON ze dne kterým se mění a doplňuje branný zákon Federální shromáždění Československé socialistické republiky

Více

CENOVÝ PŘEDPIS pro užívání přístavního území v souvislosti s užíváním přístavu plavidlem

CENOVÝ PŘEDPIS pro užívání přístavního území v souvislosti s užíváním přístavu plavidlem CENOVÝ PŘEDPIS pro užívání přístavního území v souvislosti s užíváním přístavu plavidlem č. j.: 59/031/15 platný od 1. 1. 2016 V Praze dne 30.prosince 2015 Tento cenový předpis (dále jen předpis ) vydává

Více

ZÁKON 238/2000 Sb. ze dne 28. června 2000

ZÁKON 238/2000 Sb. ze dne 28. června 2000 ZÁKON 238/2000 Sb. ze dne 28. června 2000 o Hasičském záchranném sboru České republiky a o změně některých zákonů Změna: 586/2004 Sb. Změna: 413/2005 Sb. Změna: 362/2003 Sb., 264/2006 Sb. Parlament se

Více

CENOVÝ PŘEDPIS pro užívání pozemní části veřejného přístavu v souvislosti s užíváním přístavu plavidlem

CENOVÝ PŘEDPIS pro užívání pozemní části veřejného přístavu v souvislosti s užíváním přístavu plavidlem CENOVÝ PŘEDPIS pro užívání pozemní části veřejného přístavu v souvislosti s užíváním přístavu plavidlem č. j.: 59/031/15 platný od 1. 1. 2016 V Praze dne 30.prosince 2015 Tento cenový předpis (dále jen

Více

N á v r h ZÁKON. ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

N á v r h ZÁKON. ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony N á v r h III. ZÁKON ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST

Více

Federální shromáždění Československé socialistické republiky I v. o. Návrh. ústavně právních výborů Sněmovny lidu a Sněmovny národů

Federální shromáždění Československé socialistické republiky I v. o. Návrh. ústavně právních výborů Sněmovny lidu a Sněmovny národů Federální shromáždění Československé socialistické republiky 1969 I v. o. 6 Návrh ústavně právních výborů a na vydání ústavního zákona, Ústavně právní výbory a navrhují podle čl. 45 ústavního za kona č.

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1991 Vyhlásené: 01.11.1991 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 437 Z Á K O N České národní

Více

253/2005 Sb. ZÁKON. ze dne 3. května 2005, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o inspekci práce ČÁST PRVNÍ

253/2005 Sb. ZÁKON. ze dne 3. května 2005, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o inspekci práce ČÁST PRVNÍ 253/2005 Sb. ZÁKON ze dne 3. května 2005, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o inspekci práce Změna: 138/2006 Sb. Změna: 264/2006 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České

Více

k) lodní listiny, kterými musí být plavidlo vybaveno, a údaje do nich zaznamenávané,

k) lodní listiny, kterými musí být plavidlo vybaveno, a údaje do nich zaznamenávané, Strana 4458 Sbírka zákonů č. 334 / 2015 334 VYHLÁŠKA ze dne 7. prosince 2015 o vedení rejstříku malých plavidel a technické způsobilosti malých plavidel, převozních lodí a plovoucích zařízení k provozu

Více

ZÁKON 253/2005 Sb. ze dne 3. května 2005,

ZÁKON 253/2005 Sb. ze dne 3. května 2005, ZÁKON 253/2005 Sb. ze dne 3. května 2005, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o inspekci práce Změna: 138/2006 Sb. Změna: 264/2006 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České

Více

VYHLÁŠKA, kterou se mění vyhláška č. 241/2002 Sb., o stanovení vodních nádrží a vodních toků, na kterých je zakázána plavba plavidel se spalovacími motory, a o rozsahu a podmínkách užívání povrchových

Více

MINISTERSTVO DOPRAVY. I. Drážní doprava II. Silniční doprava III. Vodní doprava IV. Letecká doprava V. Předpisy společné pro různé druhy dopravy

MINISTERSTVO DOPRAVY. I. Drážní doprava II. Silniční doprava III. Vodní doprava IV. Letecká doprava V. Předpisy společné pro různé druhy dopravy MINISTERSTVO DOPRAVY I. Drážní doprava II. Silniční doprava III. Vodní doprava IV. Letecká doprava V. Předpisy společné pro různé druhy dopravy I. Drážní doprava Zákon o dráhách, ve znění zák. č. 189/1999

Více

13 ) Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 167/

13 ) Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 167/ Strana 2650 Sbírka zákonů č. 235 / 2017 Částka 86 235 VYHLÁŠKA ze dne 27. července 2017, kterou se mění vyhláška č. 341/2014 Sb., o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu

Více

19/1979 Sb. VYHLÁŠKA

19/1979 Sb. VYHLÁŠKA 19/1979 Sb. VYHLÁŠKA Českého úřadu bezpečnosti práce a Českého báňského úřadu ze dne 22. ledna 1979, kterou se určují vyhrazená zdvihací zařízení a stanoví některé podmínky k zajištění jejich bezpečnosti

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1988. Uverejnené: 28.06.1988 Účinnosť od: 01.07.1988

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1988. Uverejnené: 28.06.1988 Účinnosť od: 01.07.1988 ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1988 Uverejnené: 28.06.1988 Účinnosť od: 01.07.1988 116 Z Á K O N České národní rady ze dne 28. června 1988, kterým se mění a doplňuje zákon České národní rady

Více

POVODŇOVÁ OCHRANA nová legislativa. Ing. Josef Reidinger vedoucí oddělení ochrany před povodněmi odbor ochrany vod

POVODŇOVÁ OCHRANA nová legislativa. Ing. Josef Reidinger vedoucí oddělení ochrany před povodněmi odbor ochrany vod POVODŇOVÁ OCHRANA nová legislativa Ing. Josef Reidinger vedoucí oddělení ochrany před povodněmi odbor ochrany vod Podněty k novele vodního zákona č. 150/2010 Sb. zkušenosti s aplikací stávající legislativy

Více

Odbor dopravněsprávních činností

Odbor dopravněsprávních činností Odbor dopravněsprávních činností činnosti byly aktualizovány k 1. 2. 2018 na základě usnesení schůze RMB č. R7/152 (k 1. 4. 2018 přesun do Úseku hospodářsko-technického na základě usnesení RMB č. R7/162)

Více

ZÁKON. ze dne , kterým se mění zákon č. 191/2012 Sb., o evropské občanské iniciativě. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

ZÁKON. ze dne , kterým se mění zákon č. 191/2012 Sb., o evropské občanské iniciativě. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: V l á d n í n á v r h ZÁKON ze dne... 2013, kterým se mění zákon č. 191/2012 Sb., o evropské občanské iniciativě Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I Zákon č. 191/2012 Sb., o evropské

Více

Rozsah platnosti. Vyhrazená plynová zařízení

Rozsah platnosti. Vyhrazená plynová zařízení 21/1979 Sb. VYHLÁŠKA Českého úřadu bezpečnosti práce a Českého báňského úřadu ze dne 22. ledna 1979, kterou se určují vyhrazená plynová zařízení a stanoví některé podmínky k zajištění jejich bezpečnosti

Více

238/2000 Sb. ZÁKON ze dne 28. června 2000 ČÁST PRVNÍ HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR ČESKÉ REPUBLIKY

238/2000 Sb. ZÁKON ze dne 28. června 2000 ČÁST PRVNÍ HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR ČESKÉ REPUBLIKY 238/2000 Sb. ZÁKON ze dne 28. června 2000 o Hasičském záchranném sboru České republiky a o změně některých zákonů Změna: 586/2004 Sb. Změna: 413/2005 Sb. Změna: 362/2003 Sb., 264/2006 Sb. Změna: 189/2006

Více

c) stabilní konstrukce, na nichž jsou umístěna zdvihadla, pojízdná zdvihadla a jeřáby,

c) stabilní konstrukce, na nichž jsou umístěna zdvihadla, pojízdná zdvihadla a jeřáby, Vyhláška č. 19/1979 Sb. VYHLÁŠKA Českého úřadu bezpečnosti práce a Českého báňského úřadu ze dne 22. ledna 1979, kterou se určují vyhrazená zdvihací zařízení a stanoví některé podmínky k zajištění jejich

Více

a) o pochybnostech, zda jde o pozemky určené k plnění funkcí lesa ( 3 odst. 3),

a) o pochybnostech, zda jde o pozemky určené k plnění funkcí lesa ( 3 odst. 3), Orgány státní správy lesů a) obecní úřady obcí s rozšířenou působností, b) kraje, c) ministerstvo. Státní správu lesů ve vojenských lesích, které jsou v působnosti Ministerstva obrany, vykonává v rozsahu

Více

21/1979 Sb. VYHLÁŠKA. Českého úřadu bezpečnosti práce a Českého báňského úřadu

21/1979 Sb. VYHLÁŠKA. Českého úřadu bezpečnosti práce a Českého báňského úřadu 21/1979 Sb. VYHLÁŠKA Českého úřadu bezpečnosti práce a Českého báňského úřadu ze dne 22. ledna 1979, kterou se určují vyhrazená plynová zařízení a stanoví některé podmínky k zajištění jejich bezpečnosti

Více

Důvod a způsob založení povinného subjektu

Důvod a způsob založení povinného subjektu Důvod a způsob založení povinného subjektu Výňatek ze zákona zákona č. 251/2005 Sb.: 3 (1) Úřad a inspektoráty kontrolují dodržování povinností vyplývajících z a) právních předpisů, z nichž vznikají zaměstnancům,

Více

MINISTERSTVO DOPRAVY. I. Drážní doprava II. Silniční doprava III. Vodní doprava IV. Předpisy společné pro různé druhy dopravy. I.

MINISTERSTVO DOPRAVY. I. Drážní doprava II. Silniční doprava III. Vodní doprava IV. Předpisy společné pro různé druhy dopravy. I. MINISTERSTVO DOPRAVY I. Drážní doprava II. Silniční doprava III. Vodní doprava IV. Předpisy společné pro různé druhy dopravy I. Drážní doprava Zákon o dráhách, ve znění zák. č. 189/1999 Sb., zák. č. 23/2000

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2007 V. volební období. Vládní návrh. na vydání

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2007 V. volební období. Vládní návrh. na vydání PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2007 V. volební období 345 Vládní návrh na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 20/1966 Sb., o péči o zdraví lidu, ve znění pozdějších předpisů - 2 - ZÁKON

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 4. volební období 1066/2

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 4. volební období 1066/2 P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2006 4. volební období 1066/2 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 111/1994

Více

vydávám Dr. Ing. Jaromír Drábek ministr práce a sociálních věcí V Praze dne 18. března 2011 Č. j.:2011/15663-711

vydávám Dr. Ing. Jaromír Drábek ministr práce a sociálních věcí V Praze dne 18. března 2011 Č. j.:2011/15663-711 Dr. Ing. Jaromír Drábek ministr práce a sociálních věcí V Praze dne 18. března 2011 Č. j.:2011/15663-711 Podle ustanovení 3a odst. 4 zákona č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení,

Více

USNESENÍ ústavně právního výboru z 81. schůze dne 26. ledna 2017

USNESENÍ ústavně právního výboru z 81. schůze dne 26. ledna 2017 PS170052962 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2017 7. volební období 282 USNESENÍ ústavně právního výboru z 81. schůze dne 26. ledna 2017 Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 553/1991

Více

Vyhláška č. 21/1979 Sb.

Vyhláška č. 21/1979 Sb. Vyhláška č. 21/1979 Sb. VYHLÁŠKA Českého úřadu bezpečnosti práce a Českého báňského úřadu ze dne 22. ledna 1979, kterou se určují vyhrazená plynová zařízení a stanoví některé podmínky k zajištění jejich

Více

N á v r h ZÁKON. ze dne 2013,

N á v r h ZÁKON. ze dne 2013, N á v r h III. ZÁKON ze dne 2013, kterým se mění zákon č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých

Více

1 včetně nadpisu a poznámek pod čarou č. 1 a 2 zní: 1. Členské státy uvedou v účinnost právní a správní předpisy. Čl. I bod 1

1 včetně nadpisu a poznámek pod čarou č. 1 a 2 zní: 1. Členské státy uvedou v účinnost právní a správní předpisy. Čl. I bod 1 ROZDÍLOVÁ TABULKA Název: Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 114/1995 Sb., o vnitrozemské plavbě, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon),

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VIII. volební období 48/2

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VIII. volební období 48/2 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VIII. volební období 48/2 Usnesení rozpočtového výboru č. 55 ze dne 14. března 2018 k vládnímu návrhu zákona o distribuci pojištění a zajištění Předkladatel:

Více

HLAVA PRVNÍ ODBORNÁ ZPŮSOBILOST ŽADATELŮ O VYDÁNÍ LICENCE STROJVEDOUCÍHO A OSVĚDČENÍ STROJVEDOUCÍHO ČÁST PRVNÍ ODBORNÁ ZPŮSOBILOST NA DRÁZE

HLAVA PRVNÍ ODBORNÁ ZPŮSOBILOST ŽADATELŮ O VYDÁNÍ LICENCE STROJVEDOUCÍHO A OSVĚDČENÍ STROJVEDOUCÍHO ČÁST PRVNÍ ODBORNÁ ZPŮSOBILOST NA DRÁZE Strana 68 Sbírka zákonů č. 16 / 2012 16 VYHLÁŠKA ze dne 5. ledna 2011 o odborné způsobilosti osob řídících drážní vozidlo a osob provádějících revize, prohlídky a zkoušky určených technických zařízení

Více

210/2006 Sb. VYHLÁKA

210/2006 Sb. VYHLÁKA 210/2006 Sb. VYHLÁKA ze dne 5. května 2006, kterou se mění vyhláka č. 100/1995 Sb., kterou se stanoví podmínky pro provoz, konstrukci a výrobu určených technických zařízení a jejich konkretizace (Řád určených

Více

21/1979 Sb. VYHLÁŠKA. 1 Rozsah platnosti

21/1979 Sb. VYHLÁŠKA. 1 Rozsah platnosti 21/1979 Sb. VYHLÁŠKA Českého úřadu bezpečnosti práce a Českého báňského úřadu ze dne 22. ledna 1979, kterou se určují vyhrazená plynová zařízení a stanoví některé podmínky k zajištění jejich bezpečnosti

Více

ČÁST PRVNÍ DRUHY VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ

ČÁST PRVNÍ DRUHY VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ Instrukce č. 1/2017 Ministerstva spravedlnosti ze dne 6. 12. 2016, č. j. 17/2016-LO-ORG, o postupu při vypracování vnitřních předpisů a sdělení Ministerstva spravedlnosti (publikační instrukce) Ministerstvo

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od:

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1987 Vyhlásené: 23.12.1987 Časová verzia predpisu účinná od: 01.01.1988 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 108 Z Á K O N České národní rady ze

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 28/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 28/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 28/0 Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 191/2012 Sb., o evropské občanské iniciativě Zástupce předkladatele: ministr vnitra Doručeno

Více

SLOVENSKEJ REPUBLIKY

SLOVENSKEJ REPUBLIKY ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1992 Vyhlásené: 01.07.1992 Časová verzia predpisu účinná od: 01.07.1992 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 340 V Y H L Á Š K A Českého báňského

Více

Metodický pokyn. k provádění vodoprávního dozoru vodoprávních úřadů ve věcech v působnosti Ministerstva zemědělství

Metodický pokyn. k provádění vodoprávního dozoru vodoprávních úřadů ve věcech v působnosti Ministerstva zemědělství Ministerstvo zemědělství České republiky Č.j.: 937/2003-6000 Metodický pokyn k provádění vodoprávního dozoru vodoprávních úřadů ve věcech v působnosti Ministerstva zemědělství Určeno: vodoprávním úřadům

Více

Obsah. A. Říční právo 21. Seznam zkratek 13 Předmluva 17

Obsah. A. Říční právo 21. Seznam zkratek 13 Předmluva 17 Seznam zkratek 13 Předmluva 17 A. Říční právo 21 Kapitola 1: Odpovědnost v mezinárodní říční přepravě 23 1.1 Úvod do problematiky 23 1.2 Odpovědnost v říční přepravě podle vnitrostátního práva 26 1.2.1

Více

ROZDÍLOVÁ TABULKA. Název:

ROZDÍLOVÁ TABULKA. Název: Název: ROZDÍLOVÁ TABULKA Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 114/1995 Sb., o vnitrozemské plavbě, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon),

Více

A. Pozměňovací návrhy obsažené v usnesení garančního hospodářského výboru č. 296 ze 41. schůze konané dne 31. srpna 2016 (tisk 683/2)

A. Pozměňovací návrhy obsažené v usnesení garančního hospodářského výboru č. 296 ze 41. schůze konané dne 31. srpna 2016 (tisk 683/2) Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti

Více

ZÁKON ze dne 2012, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o katastru nemovitostí

ZÁKON ze dne 2012, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o katastru nemovitostí V l á d n í n á v r h ZÁKON ze dne 2012, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o katastru nemovitostí Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona

Více

Ing. Martin Kruczek L 8 POŽADAVKY NA ODBORNOU KVALIFIKACI (VYHL. Č. 298/2005 SB.)

Ing. Martin Kruczek L 8 POŽADAVKY NA ODBORNOU KVALIFIKACI (VYHL. Č. 298/2005 SB.) Ing. Martin Kruczek L 8 POŽADAVKY NA ODBORNOU KVALIFIKACI (VYHL. Č. 298/2005 SB.) Novelizace prováděcího právního předpisu k zákonu č. 61/ 1988 Sb., o hornické činnosti, výbušninách a o státní báňské správě,

Více

ZÁKON ze dne 2018, kterým se mění zákon č. 112/2016 Sb., o evidenci tržeb, ve znění zákona č. 183/2017 Sb.

ZÁKON ze dne 2018, kterým se mění zákon č. 112/2016 Sb., o evidenci tržeb, ve znění zákona č. 183/2017 Sb. ZÁKON ze dne 2018, kterým se mění zákon č. 112/2016 Sb., o evidenci tržeb, ve znění zákona č. 183/2017 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I V 12 zákona č. 112/2016 Sb., o evidenci

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období USNESENÍ zemědělského výboru z 46. schůze dne 27.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období USNESENÍ zemědělského výboru z 46. schůze dne 27. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2010 5. volební období 127. USNESENÍ zemědělského výboru z 46. schůze dne 27. ledna 2010 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 254/2001 Sb., o

Více

USNESENÍ z 25. schůze dne 10. února 2004

USNESENÍ z 25. schůze dne 10. února 2004 \ Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 4. volební období - 2004 rozpočtový výbor 331 USNESENÍ z 25. schůze dne 10. února 2004 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění některé zákony vsouvislosti

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období rozpočtový výbor. USNESENÍ z 30. schůze dne 3. května 2000

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období rozpočtový výbor. USNESENÍ z 30. schůze dne 3. května 2000 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období - 2000 rozpočtový výbor 290 USNESENÍ z 30. schůze dne 3. května 2000 k vládnímu návrhu zákona o finanční kontrole ve veřejné správě (tisk

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od:

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1947 Vyhlásené: 11.04.1947 Časová verzia predpisu účinná od: 11.04.1947 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 49. Z á k o n ze dne 19. března 1947

Více

POZMĚŇOVACÍ NÁVRHY. 3. V části první, Čl I, dosavadním bodě 10., 34a odst. 7 se slova písm. b) nebo c) nahrazují slovy písm. a) nebo b).

POZMĚŇOVACÍ NÁVRHY. 3. V části první, Čl I, dosavadním bodě 10., 34a odst. 7 se slova písm. b) nebo c) nahrazují slovy písm. a) nebo b). POZMĚŇOVACÍ NÁVRHY K vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů,

Více

V l á d n í n á v r h

V l á d n í n á v r h V l á d n í n á v r h III. ZÁKON ze dne.. 2015, kterým se mění zákon č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1969. Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1969. Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1969 Vyhlásené: 21.07.1969 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 78 Z Á K O N N É O P A T

Více

238/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR ČESKÉ REPUBLIKY HLAVA I

238/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR ČESKÉ REPUBLIKY HLAVA I 238/2000 Sb. ZÁKON o Hasičském záchranném sboru České republiky a o změně některých zákonů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR ČESKÉ REPUBLIKY HLAVA

Více

223/1995 Sb. Ministerstva dopravy. o způsobilosti plavidel k provozu na vnitrozemských vodních

223/1995 Sb. Ministerstva dopravy. o způsobilosti plavidel k provozu na vnitrozemských vodních 223/1995 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy ze dne 14. září 1995 o způsobilosti plavidel k provozu na vnitrozemských vodních cestách Ministerstvo dopravy stanoví podle 52 zákona č. 114/1995 Sb., o vnitrozemské

Více

každé osoby uvedené v tomto seznamu,.

každé osoby uvedené v tomto seznamu,. Strana 4562 Sbírka zákonů č. 344 / 2014 Částka 137 344 VYHLÁŠKA ze dne 19. prosince 2014, kterou se mění vyhláška č. 247/2013 Sb., o žádostech podle zákona o investičních společnostech a investičních fondech

Více

VYHLÁŠKA ze dne 23. května 2017, kterou se mění vyhláška č. 343/2014 Sb., o registraci vozidel, ve znění pozdějších předpisů

VYHLÁŠKA ze dne 23. května 2017, kterou se mění vyhláška č. 343/2014 Sb., o registraci vozidel, ve znění pozdějších předpisů Sbírka zákonů č. 158 / 2017 Strana 1483 158 VYHLÁŠKA ze dne 23. května 2017, kterou se mění vyhláška č. 343/2014 Sb., o registraci vozidel, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo dopravy stanoví podle

Více

Platné znění zákona č. 114/1995 Sb., o vnitrozemské plavbě, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn

Platné znění zákona č. 114/1995 Sb., o vnitrozemské plavbě, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn Platné znění zákona č. 114/1995 Sb., o vnitrozemské plavbě, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn V I. 1 Předmět úpravy Tento zákon zapracovává příslušné předpisy Evropské unie 1),

Více

PŘEHLED PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ TÝKAJÍCÍCH SE PŮ SOBNOSTI MINISTERSTVA DOPRAVY

PŘEHLED PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ TÝKAJÍCÍCH SE PŮ SOBNOSTI MINISTERSTVA DOPRAVY Příloha č. 1 PŘEHLED PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ TÝKAJÍCÍCH SE PŮ SOBNOSTI MINISTERSTVA DOPRAVY Stručný přehled I. Železniční doprava a) vnitrostátní předpisy: Zákon č. 266/1994 Sb., o dráhách, ve znění zákona č.

Více

77/1965 Sb. VYHLÁŠKA

77/1965 Sb. VYHLÁŠKA 77/1965 Sb. VYHLÁŠKA ministerstva stavebnictví ze dne 28. června 1965 o výcviku, způsobilosti a registraci obsluh stavebních strojů Ministerstvo stavebnictví v dohodě se zúčastněnými ministerstvy, ostatními

Více

ZÁKON. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I

ZÁKON. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I ZÁKON č. 284/2002 Sb., kterým se mění zákon č. 564/1990 Sb., o státní správě a samosprávě ve školství, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Více

ZÁKON. ze dne ,

ZÁKON. ze dne , ZÁKON ze dne.. 2015, kterým se mění zákon č. 161/1999 Sb., kterým se vyhlašuje Národní park České Švýcarsko, a mění se zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů Parlament

Více

5. V 8 odst. 7 se číslo 100 nahrazuje číslem

5. V 8 odst. 7 se číslo 100 nahrazuje číslem Strana 915 83 VYHLÁŠKA ze dne 6. března 2012, kterou se mění vyhláška č. 302/2001 Sb., o technických prohlídkách a měření emisí vozidel, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo dopravy stanoví podle

Více

ASPI - stav k 2.4.2003 do částky 37/2003 Sb. a 18/2003 Sb.m.s. - Obsah a text 114/1995 Sb. - poslední stav textu nabývá účinnost až od 1. 1.

ASPI - stav k 2.4.2003 do částky 37/2003 Sb. a 18/2003 Sb.m.s. - Obsah a text 114/1995 Sb. - poslední stav textu nabývá účinnost až od 1. 1. ASPI - stav k 2.4.2003 do částky 37/2003 Sb. a 18/2003 Sb.m.s. - Obsah a text 114/1995 Sb. - poslední stav textu nabývá účinnost až od 1. 1.2004 114/1995 Sb. ZÁKON ze dne 25. května 1995 o vnitrozemské

Více

6 ) 13 odst. 1 písm. b) a odst. 2 zákona č. 247/2000 Sb.,

6 ) 13 odst. 1 písm. b) a odst. 2 zákona č. 247/2000 Sb., Strana 3042 Sbírka zákonů č. 284 / 2013 284 VYHLÁŠKA ze dne 3. září 2013, kterou se mění vyhláška Ministerstva dopravy a spojů č. 167/2002 Sb., kterou se provádí zákon č. 247/2000 Sb., o získávání a zdokonalování

Více

vyhláška 77/1965 Sb., o výcviku, způsobilosti a registraci obsluh stavebních strojů 1/5

vyhláška 77/1965 Sb., o výcviku, způsobilosti a registraci obsluh stavebních strojů 1/5 vyhláška 77/1965 Sb., o výcviku, způsobilosti a registraci obsluh stavebních strojů 1/5 Ministerstvo stavebnictví v dohodě se zúčastněnými ministerstvy, ostatními ústředními orgány a Ústřední radou odborů

Více

N á v r h. ZÁKON ze dne. 2019,

N á v r h. ZÁKON ze dne. 2019, III. N á v r h ZÁKON ze dne. 2019, o bezpečnosti provozu vyhrazených technických zařízení a o změně souvisejících zákonů (zákon o vyhrazených technických zařízeních) Parlament se usnesl na tomto zákoně

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 2392 Sbírka zákonů č. 203 / 2015 203 ZÁKON ze dne 23. července 2015, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 989/2

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 989/2 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 989/2 Usnesení hospodářského výboru č. 363 ze dne 8. března 2017 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 90/2016 Sb., o posuzování

Více

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2008 5. volební období 60 USNESENÍ výboru pro bezpečnost z 22. schůze uskutečněné dne 22. května 2008 k vládnímu návrhu zákona o Policii

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2014 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 352/2005 Sb., o podrobnostech nakládání s elektrozařízeními a elektroodpady a o bližších

Více

č. 334/2012 Sb., nálezu Ústavního soudu vyhlášeného

č. 334/2012 Sb., nálezu Ústavního soudu vyhlášeného Strana 1874 Sbírka zákonů č. 139 / 2015 Částka 59 139 ZÁKON ze dne 27. května 2015, kterým se mění zákon č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 120/2001 Sb., o soudních

Více

Změna zákona o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla

Změna zákona o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla 160 ZÁKON ze dne 2. května 2013, kterým se mění zákon č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o pojištění odpovědnosti

Více

6/1993 Sb. Zákon České národní rady. Část první. Základní ustanovení

6/1993 Sb. Zákon České národní rady. Část první. Základní ustanovení Systém ASPI - stav k 7.11.2005 do částky 152/2005 Sb. a 54/2005 Sb.m.s. Obsah a text 6/1993 Sb. - stav k 1. 1.2006 6/1993 Sb. Zákon České národní rady ze dne 17. prosince 1992 o České národní bance Změna:

Více

ZÁKON. ze dne ,

ZÁKON. ze dne , ZÁKON ze dne... 2003, kterým se mění zákon č. 16/1993 Sb., o dani silniční, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 588/1992 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 248/1992

Více

(1) Vklad podle 2 lze provést jen na základě pravomocného rozhodnutí příslušného orgánu republiky.

(1) Vklad podle 2 lze provést jen na základě pravomocného rozhodnutí příslušného orgánu republiky. Zákon č. 265/1992 Sb., ze dne 28. dubna 1992 o zápisech vlastnických a jiných věcných práv k nemovitostem, ve znění zákona č. 210/1993 Sb., zákona 90/1996 Sb., zákona č. 27/2000 Sb., zákona č. 120/2001

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 13. schůze dne 29. dubna 1999

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 13. schůze dne 29. dubna 1999 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období 1999 110 USNESENÍ z 13. schůze dne 29. dubna 1999 k vládnímu návrhu zákona o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou

Více

Částka 126. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: b) práva a povinnosti osob, které dovážejí zboží dvojího použití do České republiky.

Částka 126. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: b) práva a povinnosti osob, které dovážejí zboží dvojího použití do České republiky. Strana 4714 Sbírka zákonů č.343 / 2010 Částka 126 343 ZÁKON ze dne 27. října 2010, kterým se mění zákon č. 594/2004 Sb., jímž se provádí režim Evropských společenství pro kontrolu vývozu zboží a technologií

Více

Metodický materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra

Metodický materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra Metodický materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra Další nástroje právní regulace související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou se stanovuje

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 9. března 2015 č. 171 Statut Vládní dislokační komise a regionálních dislokačních komisí Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Vládní dislokační komise a regionální

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 3050 Sbírka zákonů č. 254 / 2014 254 ZÁKON ze dne 22. října 2014, kterým se mění zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné

Více

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 257 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 6.

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 257 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 6. 349 9. funkční období 349 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi, ve znění pozdějších předpisů,

Více

ZÁKON ze dne 2018, ČÁST PRVNÍ Změna zákona o Ústavním soudu

ZÁKON ze dne 2018, ČÁST PRVNÍ Změna zákona o Ústavním soudu ZÁKON ze dne 2018, kterým se mění zákon č. 182/1993 Sb., o Ústavním soudu, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich Parlament se usnesl na tomto

Více

Přijímání ke vzdělávání ve střední škole. 59 Podmínky přijetí ke vzdělávání ve střední škole

Přijímání ke vzdělávání ve střední škole. 59 Podmínky přijetí ke vzdělávání ve střední škole Koncem roku 2011 byl novelizován Školský zákon a s účinností od 1. 1. 2012 platí zákon č. 472/2011 Sb., z něhož citujeme pro účely organizace přijímacího řízení na střední školy následující text: Přijímání

Více

N á v r h. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích. Čl.

N á v r h. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích. Čl. N á v r h III. ZÁKON ze dne.., kterým se mění zákon č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou

Více

USNESENÍ č. 48 A výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj z 13. schůze dne 15. června 2011

USNESENÍ č. 48 A výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj z 13. schůze dne 15. června 2011 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2011 6. volební období USNESENÍ č. 48 A výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj z 13. schůze dne 15. června 2011 Návrh poslanců Jaroslava Krupky, Stanislava

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 372 USNESENÍ hospodářského výboru z 64. schůze konané dne 15.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 372 USNESENÍ hospodářského výboru z 64. schůze konané dne 15. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2001 3. volební období 372 USNESENÍ hospodářského výboru z 64. schůze konané dne 15. listopadu 2001 k vládnímu návrhu zákona o akciové společnosti České dráhy,

Více