Návod k obsluze KOMBINOVANÝ SPORÁK

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod k obsluze KOMBINOVANÝ SPORÁK"

Transkript

1 Návod k obsluze KOMBINOVANÝ SPORÁK KN3E11A/EU Obsah Instalace Umístění a vyrovnání Elektrické připojení Technické údaje Popis spotřebiče Celkový pohled Řídící panel Spuštění a používání Spuštění trouby Programy pečení Praktické rady pro vaření Tabulka pečení Používání elektrického sporáku Praktické rady pro používání elektrických plotýnek Bezpečnostní opatření a doporučení Obecná bezpečnost Likvidace Úspora energie a ohled na životní prostředí Péče a údržba Vypnutí spotřebiče Čištění spotřebiče Výměna žárovky osvětlení trouby Podpora

2 Instalace! Před uvedením tohoto nového přístroje do provozu si přečtěte prosím pozorně následující pokyny. Obsahuje důležité informace týkající se bezpečné instalace a provozu spotřebiče.! Uschovejte si laskavě tento návod k obsluze pro nahlédnutí v případě budoucí potřeby. Zajistěte, aby byly pokyny uchovány stále u spotřebiče, pokud je prodán, darován nebo přemístěn.! Tento přístroj musí být instalován kvalifikovanou osobou podle přiložených instrukcí.! Nezbytné nastavení nebo údržba musí být provedeny po odpojení sporáku od zdroje napájení. Umístění a vyrovnání! Je možné nainstalovat spotřebič vedle skříně, jejichž výška nepřevyšuje plochu plotny.! Ujistěte se, že stěna, která je v kontaktu se zadní stěnou spotřebiče, je zhotovena z nehořlavého, žáruvzdorného materiálu (T 90 C). Pro správnou instalaci spotřebiče: Umístěte jej do kuchyně, jídelny nebo obývacího pokoje (ne do koupelny). Je-li vrchní plocha plotny výše než skříňky, spotřebič musí být od nich nainstalován alespoň 200 mm. Je-li sporák nainstalován pod nástěnnou skříňkou, mezi skříňkou a plotnou musí být minimálně vzdálenost 420 mm. Tato vzdálenost by měla být zvětšena na 700 mm, pokud jsou nástěnné skříňky hořlavé (viz obrázek). Neumisťujte za sporák žaluzie, ani méně než 200 mm od jeho stěn. Případné digestoře musejí být nainstalovány podle pokynů uvedených v příslušném návodu k obsluze. Vyrovnání obrázek). Pokud je nutné spotřebič vyrovnat, našroubujte nastavitelné nožky do míst k tomu poskytnutých v každém rohu základové desky sporáku (viz Nožky* zapadnou do drážek na spodní straně základové desky sporáku. Elektrické připojení Montáž napájecího kabelu kabel musí být dimenzován podle elektrického připojení, podle níže uvedeného schématu zapojení. Nainstalujte správně napájecí kabel: 1. Uvolněte šroub V na svorkovnici a otevřete kryt (viz obrázek). Umístěte čokoládu pomůcka pro zapojení (viz obrázek) podle schématu zapojení výše. Svorkovnice je určena pro jednofázové připojení 230V: Svorky 1, 2 a 3 jsou spojeny a přicházejí do styku, spojka 4-5 se nachází v dolní části svorkovnice. 3. Umístěte vodiče N a podle diagramu (viz obrázek) a poté utáhněte šrouby na svorkovnici co nejvíce. 4. Umístěte zbývající vodiče na svorkách 1-23 a utáhněte šrouby.

3 5. Kabel upevněte na místo utažením šroubu svorky. 6. Zavřete kryt svorkovnice utažením V šroubů. Připojení síťového přívodu k síti Nainstalujte standardní síťovou vidlici, která odpovídá proudovému zatížení uvedenému na typovém štítku. Spotřebič musí být připojen přímo na hlavní elektrické vedení přes vícepólový vypínač nebo jistič. Mezi kontakty vypínače ve vypnutém stavu musí zůstat mezera nejméně 3 mm. Vícepólový vypínač musí odpovídat zatěžovacímu proudu spotřebiče a musí vyhovovat daným předpisům (zemnící vodič nesmí být vypínačem přerušen). Napájecí kabel musí být umístěn tak, aby teplota žádné jeho části nepřesáhla teplotu prostředí o 50 C. Před připojením spotřebiče k napájení se ujistěte, že: Spotřebič je uzemněn a zástrčka odpovídá zákonům/předpisům. Zásuvka je dimenzována na maximální zatížení spotřebiče (je uvedeno na typovém štítku). Napětí v zásuvce je v rozsahu hodnot, uvedených na typovém štítku. Zásuvka odpovídá zástrčce zařízení. Pokud je zásuvka nekompatibilní se zástrčkou, požádejte autorizovaného technika o výměnu. Nepoužívejte prodlužovací kabely ani vícenásobné zásuvky/rozdvojky.! Po instalaci spotřebiče musí být napájecí kabel a elektrická zásuvka snadno přístupné.! Kabel nesmí být ohnutý ani stlačený.! Kabel je nutné pravidelně kontrolovat a smí jej vyměňovat jen autorizovaný technik.! V případě nedodržení těchto bezpečnostních opatření výrobce odmítá jakoukoliv odpovědnost. Doporučujeme vyčistit troubu před prvním použitím, podle pokynů uvedených v části Péče a údržba. Technické údaje Rozměry trouby (VxŠxH) Objem Max absorpce trouby Napájecí napětí a frekvence Elektrická plotna: Maximální absorpce elektrické trouby ENERGETICKÝ ŠTÍTEK 39x44x34 cm 58 l 2100 W viz štítek s jmenovitými údaji Rychlý ø 145 mm: 1500 W Rychlý ø 180 mm: 2000 W 7000 W Směrnice 2002/40/ES o označování elektrických trub. Norma EN Deklarovaná energetická spotřeba pro třídu nucené konvekce - Režim ohřev: Statický Směrnice ES: 2006/95/EEC z (Nízké napětí) ve smyslu následných úprav /108/EEC z (Elektromagnetická kompatibilita) ve smyslu následných úprav - 93/68/EEC z ve smyslu následných úprav /96/EEC ve smyslu následných úprav /2008 režim pohotovosti/vypnutí. * K dispozici pouze u některých modelů.

4 Popis spotřebiče * K dispozici pouze u některých modelů.

5 Spuštění a používání! Při prvním zapnutí vám doporučujeme, abyste nechali troubu běžet naprázdno přibližně na půl hodiny s termostatem nastaveným na maximu a se zavřenými dvířky. Poté vypněte troubu, zavřete dvířka trouby a vyvětrejte místnost. Zápach, který ucítíte, je způsoben vypařováním látek použitých na ochranu trouby. Spuštění trouby 1. Zvolte požadovaný pečicí program prostřednictvím otočného ovladače VOLBY PROGRAMŮ. 2. Zvolte doporučenou teplotu pro režim vaření nebo požadovanou teplotu otočením knoflíku TERMOSTATU. Seznam uvádějící podrobně režimy pečení a doporučené teploty přípravy jídel můžete najít v příslušné tabulce (viz tabulka Režimy pečení). Během pečení je stále možné: Měnit pečicí program prostřednictvím otočného ovladače VOLBA PROGRAMŮ. Měnit teplotu prostřednictvím otočného ovladače TERMOSTAT. Nastavte celkovou dobu pečení a konec doby pečení (viz níže). Přerušit pečení přetočením otočného ovladače PROGRAMŮ do polohy 0".! Nikdy nepokládejte na dno trouby žádné předměty, protože by mohlo dojít k poškození smaltu. V troubě použijte pouze pozici 1 při pečení na rožni.! Nádoby pokaždé pokládejte na dodaný rošt.! Před provozováním výrobku sejměte veškeré plastové fólie z boku zařízení. Kontrolka TERMOSTAT Když se rozsvítí, trouba vytváří teplo. Vypne se, když vnitřek trouby dosáhne nastavené teploty. V tu chvíli se bude kontrolka střídavě rozsvěcovat a zhasínat, což značí, že termostat pracuje a udržuje teplotu na konstantní výši. Osvětlení trouby Rozsvítí se pouze otočením knoflíku VOLBY PROGRAMŮ do jiné polohy, než je 0. Zůstane svítit, pokud je trouba v provozu. Zvolením pomocí knoflíku se světlo rozsvítí bez aktivace topného tělesa. Grilovací rožeň Pro nastavení rožně, postupujte následovně: a) Umístěte plech na odkapávání tuku na 1. pozici; b) Vložte grilovací rožeň na speciální 4 rošt a umístěte jehlu do otvoru na zadní straně trouby; c) Pro spuštění grilování zvolte knoflík (G) a nastavte (použije se tak 50 % celkového výkonu grilu) pro malé množství potravin, nebo nastavte (použije plný výkon grilu). Otočný ovladač NASTAVENÍ DOB PEČENÍ Chcete-li použít časovač, musíte otočit otočným knoflíkem M o jednu otáčku ve směru hodinových ručiček, poté s ním otočte zase zpět na požadovaný čas (počet minut na knoflíku bude stejný jako značka na panelu.

6 Programy pečení! Teplota při programu pečení může být nastavena od 50 do maximální teploty. Pouze u programu BARBECUE je doporučeno nastavení n maximum.! Doporučujeme při prvním použití nastavit termostat na nejvyšší nastavení a nechte troubu běžet asi půl hodiny naprázdno. Poté otevřete dvířka a vyvětrejte. Z trouby se bude linout zápach, který vznikl odpařením látek použitých k ochraně trouby při skladování. Různé funkce pečení se nastaví pomocí dvou knoflíků: Ovládací knoflík a knoflík termostatu. Při nastavování programu pomocí ovládacího knoflíku z 0 se trouba rozsvítí, rozsvítí se také kontrolka která umožňuje rozsvítit troubu i když není nastaven program. Když se trouba rozsvítí, znamená to že je v provozu. STATICKÁ TROUBA Nastavení termostatu: někde mezi 50 C a Max. Trouba se rozsvítí a horní a spodní topné těleso se zapne Teploty, které jsou nastaveny na termostatu jsou konstantně udržovány. Tato funkce umožňuje pečení podle typu potravin, díky skvělému rozložení teploty. SPODNÍ TĚLESO OHŘEVU Nastavení termostatu: někde mezi 50 C a Max. Trouba se rozsvítí a zapne se také spodní těleso ohřevu. Teploty, které jsou nastaveny na termostatu jsou konstantně udržovány. Toto nastavení se doporučuje pro dopečení potravin (v zapékacích miskách) které jsou uvnitř již hotové, ale nejsou na povrchu, nebo také pro deserty s ovocem nebo s džemem, které mají být na povrchu nahnědlé. Všimněte si, že tato funkce neumožňuje dosažení maximální (250 C) teploty, pro tyto potraviny není vhodná tak vysoká teplota, například koláče vyžadují teplotu 180 C. HORNÍ TOPNÉ TĚLESO Nastavení termostatu: někde mezi 50 C a Max. Trouba se rozsvítí a gril vydává infračervené záření. Poměrně vysoká a přímá teplota grilu umožňuje tmavnutí masa a vznik jemné šťávy. Úroveň ROŠTU Nastavení termostatu: někde mezi 50 C a Max. Trouba se rozsvítí a dvojité topné těleso grilu také. Tento gril je větší než obvyklý gril a má zcela nový design: Výkon pečení se zvýšil o 50%. Dvojitý gril zajišťuje, že dokonce i rohy jsou vyhřáté.! Pro dosažení co nejlepších výsledků při používání grilu, nechte dvířka zavřená, to Vám napomůže k úspoře energie (asi 10%). Při použití grilu, umístěte stojan na nižších úrovních (viz tabulka pečení). Abyste zabránili úniku tuku a kouře, umístěte na spodní rošt plech na odkapávání tuku.! Při používání grilu, musí dvířka pootevřená na umístění deflektoru mezi dvířky a panelem, aby se zabránilo přehřátí ovládacích knoflíků. Provozní kontrolka trouby Signalizuje, když je trouba zapnutá. Vypne se, když teplota uvnitř trouby dosáhne zvolené hodnoty. V tomto případě s zapne termostat a udržuje konstantní teplotu trouby. Provozní kontrolka plotýnky Ta se rozsvítí, když je elektrická plotýnka zapnutá.

7 ! Zabraňte dětem aby se dotýkali, během vaření, dvířek trouby. Praktické rady pro vaření Doporučuje se nastavit maximální energetickou úroveň. Nelekejte se, když si povšimnete, že horní topný článek nezůstává nepřetržitě zapnutý:! Při použití pečicího programu GRIL umístěte na úroveň 1 odkapávací plech na zachycení zbytků z pečení (omáček a/nebo tuků). Úroveň ROŠTU Umístěte rošt na úroveň 3 nebo 4 a uložte potraviny do středu roštu. Tabulka pečení Ovládací knoflík nastavení 1 Statický Potraviny Hm (Kg) Pozice na vaření ve spodní části Dolní přihrádka! Nevkládejte do spodní přihrádky trouby hořlavý materiál.! Vnitřní plochy oddílu (pokud je poskytován) by se mohly zahřát. Doba ohřívání (minuty) Otočný ovladač TERMOSTA TU Doba pečení (minuty) Lasagne 2, Cannelloni 2, Zapečené těstoviny 2, gratinované Telecí 1, Kuře 1, Kachna 1, Králík Vepřové 2, Jehněčí 1, Makrely 1, Červená Porgy 1, Pstruh pečený na papíře Neapolská pizza Sušenky a oplatky 0, Krémový zákusek nebo 1, koláč Slané koláče Kynuté koláče 0, Spodek trouby Ovocné koláče Konečné úpravy 3 Horní i spodní těleso Platýzi a sépie Max. 8 Chobotnice a krevety na rožních Max. 4 Filé z tresky Max. 10 Grilovaná zelenina 1 3/4 5 Max Gril Telecí biftek Max Kotlety 1,5 4 5 Max. 20 Hamburger Max. 7 Makrely Max Topinky č Max. 5 S rožněm (jen některé modely) 1,0-5 Max Telecí na špízu 2,0-5 Max Kuřecí na špízu Poznámka:! Doba pečení je přibližná, záleží na vlastní chuti. Když při pečení používáte gril nebo gratinování, poté musí být pečící plech vždy na první poloze odspoda.

8 Používání elektrického sporáku U každého regulačního knoflíku je znázorněno, ke které elektrické plotýnce patří. Elektrické plotýnky Odpovídající knoflík lze otočit doprava nebo doleva a nastavit šest různých pozic: Nastave Normální nebo rychlá plotýnka ní 0 Vypnuto 1 Nízká 2-5 Střední 6 Vysoká Když je volicí knoflík v jakékoli jiné poloze, než je poloha OFF, rozsvítí se kontrolka ON. Praktické rady pro používání elektrických plotýnek Abyste předešli ztrátě tepla a poškození plotýnek, používejte pánve s plochým dnem, jejichž průměr není menší, než průměr samotné plotýnky. Nastavení Normální nebo rychlá plotýnka 0 Vypnuto 1 Vaření zeleniny, ryb 2 Vaření brambor (pomocí páry), polévek, cizrny, fazolí. 3 Delší příprava velkých množství jídla, polévek 4 Smažení (průměrné) 5 Smažení (nadprůměrné) 6 Karamelizace a dosažení varu za krátkou dobu! Před prvním použitím plotýnek byste je měli zahřát na maximální teplotu po dobu přibližně 4 minut, aniž byste na ně umístili nádobí. V průběhu této počáteční fáze jejich ochranný povlak ztvrdne a dosáhne své maximální odolnosti.

9 Bezpečnostní opatření a doporučení! Tento spotřebič byl zkonstruován a vyroben ve shodě s mezinárodními bezpečnostními normami. Následující výstrahy jsou uvedeny z bezpečnostních důvodů a je nutné je pečlivě přečíst. Obecná bezpečnost Tyto instrukce jsou platné jen pro státy, jejichž symboly jsou uvedené v této brožuře a na typovém štítku výrobku. Zařízení bylo určeno k domácímu použití uvnitř domova a není určeno ke komerčnímu nebo průmyslovému využití. Spotřebič se nesmí instalovat ven ani v zastřešených prostorech. Je mimořádně nebezpečné nechat spotřebič vystavený účinkům deště a bouřky. Nedotýkejte se zařízení bosýma nohama ani mokrýma nebo vlhkýma rukama či nohama. Toto zařízení smí používat pouze dospělá osoba a v souladu s tímto návodem k použití. Jakékoliv jiné použití spotřebiče (např. vytápění místnosti) představuje nesprávné použití a je nebezpečné. Výrobce neponese žádnou odpovědnost za škody způsobené nevhodným, nesprávným a nesmyslným použitím spotřebiče. Brožura s pokyny k obsluze je dodávána se spotřebiči třídy 1 (samostatné) nebo třídy 2 podtřídy 1 (zasazené mezi 2 skříňky). Udržujte děti v dostatečné vzdálenosti od spotřebiče. Zabraňte tomu, aby se napájecí kabely dalších elektrospotřebičů dostaly do styku s teplými součástmi trouby. Nezakrývejte ventilační otvory a otvory pro únik tepla. Nepoužívejte na varných zónách zdeformované nádoby; předejdete tím náhodnému vylití. Umístěte je na varné desky a rukojeti otočte doprostřed. Při vkládání nebo vyjímání nádob používejte pokaždé ochranné rukavice určené k použití při pečení. Nepoužívejte hořlavé kapaliny (alkohol, benzín, atd.) v blízkosti spotřebiče, když jej používáte. Do spodního oddílu trouby nebo do trouby samotné nevkládejte hořlavé materiály. V případě náhodného uvedení spotřebiče do provozu by mohlo dojít ke vznícení. Když se zařízení nepoužívá, pokaždé se ujistěte, že se otočné ovladače nacházejí v poloze. Při odpojování spotřebiče ze zásuvky vždy tahejte zástrčku ze zásuvky napájení; netahejte za kabel. Nikdy neprovádějte čištění nebo činnosti údržby bez odpojení spotřebiče od přívodu napájení. V případě poruchy se v žádném případě nepokoušejte dostat k vnitřním částem ve snaze je opravit. Opravy prováděné neodborně mohou způsobit uživateli závažné škody, vést k úrazu či poruše přístroje. Kontaktujte asistenční službu. Nepokládejte na otevřená dvířka trouby těžké předměty. Nenechte děti hrát si se spotřebičem. Spotřebič by neměly obsluhovat osoby (včetně dětí) se sníženou fyzickou, smyslovou nebo mentální schopností, nezkušení jedinci nebo kdokoliv, kdo není seznámen s produktem. Tito jedinci by v nejlepším případě měli být pod dozorem někoho, kdo převezme zodpovědnost za jejich bezpečnost nebo by měly obdržet předem pokyny týkající se provozu spotřebiče. Likvidace Likvidace obalových materiálů: Dodržujte místní předpisy tak, aby obaly mohly být znovu použity. Evropská směrnice 2002/96/EC ohledně Odpadu z elektrických a elektronických zařízení (WEEE) uvádí, že domácí spotřebiče by se neměly odstraňovat za využití normálního cyklu tuhého komunálního odpadu. Opotřebená zařízení by se měla sbírat odděleně, aby se optimalizovaly náklady na znovupoužití a recyklaci materiálů ve stroji při zabránění potenciálních škod na atmosféře a veřejném zdraví. Přeškrtnutá popelnice je vyznačená na všech výrobcích, aby vlastníkovi připomněla jeho závazek ohledně odděleného sběru odpadu. Vysloužilé spotřebiče musejí být shromažďovány na veřejných sběrných dvorech, na příslušných sběrných místech, vyžaduje-li to platná národní legislativa, mohou být vráceny prodejci při koupi nového shodného výrobku. Všichni přední výrobci domácích spotřebičů aktivně vytvářejí systémy pro řízení sběru a likvidace starých spotřebičů.

10 Péče a údržba Úspora energie a ohled na životní prostředí Při použití trouby v období od pozdního odpoledne až do časných ranních hodin se podílíte na optimalizaci spotřeby elektrické energie. Při používání režimů GRIL a GRILOVÁNÍ S VENTILÁTOREM musejí být dvířka stále zavřená: tím dosáhnete lepších výsledků a úspory energie (přibližně 10 %). Udržujte těsnění v čistém a funkčním stavu, aby dokonale přiléhala k dvířkům a nezpůsobovala únik tepla. Vypnutí spotřebiče Před prováděním jakékoliv práce na spotřebiči jej odpojte od elektrického napájení. Čištění spotřebiče! Nepoužívejte abrazivní nebo korozivní čistící prostředky, jako jsou prostředky na odstraňování skvrn, produkty na odstraňování rzi, práškové prostředky nebo houbičky s brusným povrchem. Mohou neopravitelně poškodit povrch.! Na spotřebič nikdy nepoužívejte parní čističe ani tlakové čističe. Vnější smaltované nebo nerezové části a pryžová těsnění je možné čistit houbou namočenou ve vlažné vodě a neutrálním mýdlem. V případě odstraňování úporných skvrn použijte specifické čisticí prostředky. Doporučujeme po očištění opláchnout větším množstvím vody a vysušit. Nepoužívejte abrazivní práškové prostředky ani korozivní látky. Vnitřek trouby je třeba vyčistit po každém použití, dokud je ještě vlažný. Používejte teplou vodu a čisticí prostředek a na závěr osušte jemným hadrem. Vyhněte se použití abrazivních prostředků. Skleněnou část dvířek trouby čistěte pomocí houbičky a neabrazivního čisticího prostředku, a poté je vysušte pomocí jemného hadříku. Nepoužívejte abrazivní materiál ani ostré kovové škrabky, protože by mohly poškrábat povrch a způsobit prasknutí skla. Příslušenství se může umývat jako běžné nádobí, a to i v myčce na nádobí. Nečistoty a mastnota lze z ovládacího panelu odstranit pomocí jemné houbičky nebo jemné tkaniny. Pokud necháte zaschnout na nerezových dílech tvrdou vodu, může dojít k vytvoření skvrn, stejně jako při použití agresivních čistících prostředků, obsahujících fosfor. Doporučujeme po očištění opláchnout větším množstvím vody a vysušit. Zbylé kapky vody byste měli také vysušit. Poklop Je-li sporák vybavený poklopem, měli byste ho čistit vlažnou vodou. Vyhněte se použití abrazivních prostředků. Je možné poklop odejmout pro usnadnění čištění prostoru za varnou deskou. Otevřete úplně poklop a vytáhněte ho směrem nahoru (viz obrázek).! Nezavírejte kryt, když jsou hořáky zapáleny nebo když jsou stále horké. Kontrola těsnění trouby Pravidelně kontrolujte stav těsnění po obvodu dveří. V případě jeho poškození se obraťte na nejbližší autorizovaný servis. Doporučuje se nepoužívat troubu až do uskutečnění opravy. Výměna žárovky osvětlení trouby 1. Po odpojení trouby z elektrické sítě sejměte skleněný kryt žárovky (viz obrázek). 2. Vyšroubujte žárovku a nahraďte ji jinou, obdobnou: napětí 230 V, výkon 25W, závit E Nasaďte kryt a připojte troubu opět do sítě. Podpora Následující informace mějte po ruce: Model zařízení (Mod.); Sériové číslo (S/N). Tyto informace naleznete na typovém štítku umístěném na zařízení a/nebo na obalu.

Návod k obsluze VARNÁ DESKA PI 604 PIM 604

Návod k obsluze VARNÁ DESKA PI 604 PIM 604 Návod k obsluze PI 604 PIM 604 VARNÁ DESKA Obsah Instalace Ustavení Elektrické připojení Popis spotřebiče Celkový pohled Bezpečnostní opatření a doporučení Obecná bezpečnost Likvidace Praktické rady pro

Více

Obsah. Instalace, 13-14. Ustavení Elektrické připojení Štítek s údaji. Celkový přehled Ovládací panel

Obsah. Instalace, 13-14. Ustavení Elektrické připojení Štítek s údaji. Celkový přehled Ovládací panel Návod k obsluze TROUBA Obsah Instalace, 13-14 Ustavení Elektrické připojení Štítek s údaji Popis spotřebiče, 15 Celkový přehled Ovládací panel FIMB 51 K.A FIMB 51 K.A IX FIMB 53 K.A FIMB 53 K.A IX Zapínání

Více

I5ESHA U Česky. Návod k obsluze KOMBINOVANÝ SPORÁK. Obsah

I5ESHA U Česky. Návod k obsluze KOMBINOVANÝ SPORÁK. Obsah I5ESHA U Česky Návod k obsluze KOMBINOVANÝ SPORÁK Obsah Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Popis spotřebiče - celkový pohled Popis spotřebiče - ovládacího panelu Instalace Spuštění a používání Režimy vaření Bezpečnostní

Více

Návod k obsluze TROUBA. Obsah

Návod k obsluze TROUBA. Obsah Návod k obsluze FK 83 /HA FK 83 X /HA 7OFK 838J X RU/HA 7OFK 838J RU/HA 7OFK 837J X RU/HA 7OFK 837J RU/HA 7OFK 838JC X RU/HA 7OFK 838JC RU/HA FK 837J X/HA FK 837J /HA FK 93J X /HA FK 93J /HA FK 939J X

Více

Návod k použití GRIL R-256

Návod k použití GRIL R-256 Návod k použití GRIL R-256 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

Návod k obsluze TROUBA. Obsah F 73 C.1/HA F 73 C.1 IX/HA FQ 73 C.1 /HA. Instalace, 14-15 Ustavení Připojení elektrického napájení Datový štítek

Návod k obsluze TROUBA. Obsah F 73 C.1/HA F 73 C.1 IX/HA FQ 73 C.1 /HA. Instalace, 14-15 Ustavení Připojení elektrického napájení Datový štítek Návod k obsluze TROUBA Obsah Instalace, 14-15 Ustavení Připojení elektrického napájení Datový štítek Popis spotřebiče, 16 Celkový pohled Ovládací panel F 73 C.1/HA F 73 C.1 IX/HA FQ 73 C.1 /HA Spuštění

Více

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Návod k použití GRIL R-250

Návod k použití GRIL R-250 Návod k použití GRIL R-250 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

Vestavné spotřebiče Sklokeramická varná deska PPV 604/1 PPV 605/1

Vestavné spotřebiče Sklokeramická varná deska PPV 604/1 PPV 605/1 Vestavné spotřebiče Sklokeramická varná deska PPV 604/1 PPV 605/1 Návod k obsluze zařízení Vážený uživateli, děkujeme za výběr našeho výrobku. Jsme si jisti, že tato sklokeramická varná deska bude zcela

Více

Elektrická trouba. Návod i instalaci a obsluze

Elektrická trouba. Návod i instalaci a obsluze Elektrická trouba Návod i instalaci a obsluze FZ 61.1 FZ 61.1 IX FZ 612.2 FZ 612.1 IX FZ 62 C.1 FZ 62 C.1 IX FZ 65.1 FZ 65.1 IX FZ 65 C.1 FZ 65 C.1IX F 60.1 F 60.1 IX FQ 61.1 FQ 61.1 IX FD 61.1 Návod k

Více

TZ 751 S K/HA TQ 640K GH/HA TQ 640K X/HA TQ 751K X/HA TQ 751K GH/HA

TZ 751 S K/HA TQ 640K GH/HA TQ 640K X/HA TQ 751K X/HA TQ 751K GH/HA Návod k obsluze TD 640 IX/HA TD 631 S IX/HA TD 640 S IX/HA TD 640 S GH/HA TD 641 S IX/HA TD 750 S IX/HA TD 751 S GH/HA TQ 640 S GH/HA TQ 751 S GH/HA TZ 640 S /HA TZ 751 S /HA TQ 751 S IX/HA TQ 640 S IX/HA

Více

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Mini trouba

Mini trouba Mini trouba 10030864 10030865 Vážený zákazníku, Blahopřejeme k nákupu tohoto zařízení. Pozorně si přečtěte příručku a dodržujte následující rady, abyste předešli poškození přístroje. Jakékoliv selhání

Více

Mini trouba MODEL: 979. Návod k obsluze

Mini trouba MODEL: 979. Návod k obsluze Mini trouba MODEL: 979 Návod k obsluze 1 obr. 1 obr. 2 obr. 3 2 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PŘED POUŽITÍM SI PŘEČTĚTE TYTO POKYNY Zvyšte pozornost při použití elektrických spotřebičů a dodržujte následující

Více

Electric oven. Elektrická trouba

Electric oven. Elektrická trouba Electric oven Elektrická trouba ST-EC1070 ST-EC1072 ST-EC1074 ST-EC1075 ST-EC1076 ST-EC1077 3 ST-EC1078 ST-EC1079 ST-EC10708 ST-EC10709 ST-EC10711 ST-EC10712 4 CZ Vážený zákazníku! Gratulujeme vám k zakoupení

Více

Návod k použití GRIL R-256

Návod k použití GRIL R-256 Návod k použití GRIL R-256 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

Návod k použití GRIL R-234

Návod k použití GRIL R-234 Návod k použití GRIL R-234 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

Olejový radiátor SAHARA 471-472 - 473. Návod k obsluze

Olejový radiátor SAHARA 471-472 - 473. Návod k obsluze Olejový radiátor SAHARA 471-472 - 473 Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ příštího

Více

Vertikální gril

Vertikální gril 10009353 10009354 Vertikální gril Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

Návod k obsluze TROUBA

Návod k obsluze TROUBA Návod k obsluze TROUBA FMR 54 K.A. Obsah Instalace, Ustavení Elektrické připojení Štítek s údaji Popis spotřebiče, Celkový přehled Ovládací panel Zapínání a použití, Spuštění trouby Jak používat časovač

Více

Raclette Gril

Raclette Gril Raclette Gril 10020025 10030026 10030027 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

Návod k použití GRIL R-253

Návod k použití GRIL R-253 Návod k použití GRIL R-253 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

R-251. Návod k použití GRIL. Gril R-251 česky

R-251. Návod k použití GRIL. Gril R-251 česky Návod k použití GRIL R-251 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

Návod k použití GRIL R-278

Návod k použití GRIL R-278 Návod k použití GRIL R-278 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FE 1222

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FE 1222 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Multifunkční horkovzdušná trouba FE 1222 0 a b c d e 2 3 4 a,b,c,d,e b,c d,e b,c b,c b,c b,c b,c 5 6 Uživatelský manuál Důležité! Před použitím trouby si pečlivě přečtěte uživatelský

Více

Ohřívač s ventilátorem SAHARA Návod k obsluze

Ohřívač s ventilátorem SAHARA Návod k obsluze Ohřívač s ventilátorem SAHARA 452-453 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ

Více

Návod k použití a instalaci. Multifunkční trouba

Návod k použití a instalaci. Multifunkční trouba Návod k použití a instalaci Multifunkční trouba 1 2 3 1 Pečící funkce 6 Tlačítko 2 Ukazatel teploty 7 Tlačítko / Dětský zámek 3 Elektronické hodiny 8 Zapnout / Vypnout 4 Tlačítko teplota 9 Vnitřní osvětlení

Více

Návod k použití ODSAVAČ PAR R-2004, R-2004i

Návod k použití ODSAVAČ PAR R-2004, R-2004i Návod k použití ODSAVAČ PAR R-2004, R-2004i Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze, tak jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Obsah. Ochrana životního prostředí Popis ohřívače nádobí Bezpečnostní zásady Montáž Zabudování Použití ohřívače nádobí Čištění a údržba

Obsah. Ochrana životního prostředí Popis ohřívače nádobí Bezpečnostní zásady Montáž Zabudování Použití ohřívače nádobí Čištění a údržba CZ Obsah Ochrana životního prostředí Popis ohřívače nádobí Bezpečnostní zásady Montáž Zabudování Použití ohřívače nádobí Čištění a údržba OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ: Obalové materiály použité na tento

Více

Návod k použití RÝŽOVAR RC-05

Návod k použití RÝŽOVAR RC-05 Návod k použití RÝŽOVAR RC-05 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro

Více

Indukční deska

Indukční deska Indukční deska 10012197 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

Pokyny pro použití TROUBA. Obsah. Instalace, 2-3 Ustavení Elektrické zapojení Štítek s jmenovitými údaji

Pokyny pro použití TROUBA. Obsah. Instalace, 2-3 Ustavení Elektrické zapojení Štítek s jmenovitými údaji Pokyny pro použití TROUBA Česky, GR ÅëëçíéêÜ, HU Magyar, Obsah Instalace, - Ustavení Elektrické zapojení Štítek s jmenovitými údaji PL Polski, RO Română, UA Українською, Popis zaŕízení, Celkový pohled

Více

Návod k použití SMOOTHIE & TO GO MIXÉR 2v1 R-539

Návod k použití SMOOTHIE & TO GO MIXÉR 2v1 R-539 Návod k použití SMOOTHIE & TO GO MIXÉR 2v1 R-539 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

R-811, R-812. Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR. česky. Stolní ventilátor R-811, R-812

R-811, R-812. Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR. česky. Stolní ventilátor R-811, R-812 Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR R-811, R-812 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

KONTAKTNÍ GRIL R-2115

KONTAKTNÍ GRIL R-2115 Návod k použití KONTAKTNÍ GRIL R-2115 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R Návod k použití OLEJOVÝ RADIÁTOR R-1507-16/R-2009-16/R-2511-16 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu

Více

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-HT 8355 Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn.

Více

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-820

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-820 Návod k použití PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-820 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

RCOT2001. Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD

RCOT2001. Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD RCOT2001 230V~50Hz 2000W CZ Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD S21 M05 Y2013 CZ NÁVOD K POUŽITÍ Ujistěte se, že přívod vzduchu a výstupní otvory nejsou blokovány. Aby se zabránilo jakémukoli nebezpečí

Více

DOMO NÁVOD K POUŽITÍ

DOMO NÁVOD K POUŽITÍ DOMO NÁVOD K POUŽITÍ KOUPELNOVÉ MICA TOPENÍ DO7317M PRODUCT OF Přístroj je během používání horký. Dohlédněte na to, aby byl přívodní kabel položen mimo horké části přístroje a aby přístroj nebyl nijak

Více

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857 Návod k použití PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Ohřívač. Návod k obsluze

Ohřívač. Návod k obsluze Ohřívač 437 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ příštího použití. VAROVÁNÍ

Více

HORKOVZDUŠNÁ FRITÉZA R-286

HORKOVZDUŠNÁ FRITÉZA R-286 Návod k použití HORKOVZDUŠNÁ FRITÉZA R-286 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Ohřívač s ventilátorem SAHARA Návod k obsluze

Ohřívač s ventilátorem SAHARA Návod k obsluze Ohřívač s ventilátorem SAHARA 461-462 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Chcete-li troubu co nejlépe používat, přečtěte si pozorně tento návod a uschovejte si ho pro další potřebu.

NÁVOD K POUŽITÍ. Chcete-li troubu co nejlépe používat, přečtěte si pozorně tento návod a uschovejte si ho pro další potřebu. 31055026aCZ.fm Page 16 Tuesday, June 27, 2006 6:13 PM NÁVOD K POUŽITÍ INSTALACE...17 RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ... 20 UPOZORNĚNÍ... 20 PŘED POUŽITÍM TROUBY... 21 PŘÍSLUŠENSTVÍ TROUBY... 22 ÚDRŽBA

Více

D 302 Domino. Elektrická varná deska. Návod k instalaci a obsluze

D 302 Domino. Elektrická varná deska. Návod k instalaci a obsluze D 302 Domino Elektrická varná deska Návod k instalaci a obsluze D 302 Domino Elektrická varná deska Návod k instalaci a obsluze Vážený zákazníku, děkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek společnosti MERLONI

Více

KONTAKTNÍ GRIL R-2320

KONTAKTNÍ GRIL R-2320 Návod k použití KONTAKTNÍ GRIL R-2320 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ

RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ NÁVOD K POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM VARNÉ DESKY RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ JAK SNÍŽIT SPOTŘEBU ENERGIE ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE 14 PŘED POUŽITÍM

Více

ELEKTRICKÁ DŽEZVA R-928

ELEKTRICKÁ DŽEZVA R-928 Návod k použití ELEKTRICKÁ DŽEZVA R-928 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Návod k použití. Trouba ZOB10401XV

Návod k použití. Trouba ZOB10401XV CS Návod k použití Trouba ZOB10401XV Obsah Bezpečnostní informace 2 Bezpečnostní pokyny 3 Popis spotřebiče 5 Před prvním použitím 5 Denní používání 6 Doplňkové funkce 6 Tipy a rady 7 Čištění a údržba 11

Více

ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4022

ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4022 Návod k použití ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4022 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

POPIS VÝROBKU AKP 230 CZ

POPIS VÝROBKU AKP 230 CZ AKP 230 CZ Poslední úroveň První úroveň Hliníkový plech na moučníky: Hluboký plech: PŘÍSLUŠENSTVÍ POPIS VÝROBKU 1. Ovládací panel 2. Chladicí ventilátor (není vidět) 3. Horní topné těleso 4. Topné těleso

Více

TYTO POKYNY BY MĚLY BÝT PREČTENY POZORNĚ A POTÉ ULOŽENY PRO BUDOUCÍ POTŘEBY.

TYTO POKYNY BY MĚLY BÝT PREČTENY POZORNĚ A POTÉ ULOŽENY PRO BUDOUCÍ POTŘEBY. POKYNY K POUŽITÍ KARBONOVÉHO INFRAČERVENÉHO ZÁŘIČE MODEL: BLADE TYTO POKYNY BY MĚLY BÝT PREČTENY POZORNĚ A POTÉ ULOŽENY PRO BUDOUCÍ POTŘEBY. Výrobce nenese žádnou odpovědnost za škody způsobené nedodržením

Více

R-276. Návod k použití SENDVIČOVAČ. Sendvičovač R-276

R-276. Návod k použití SENDVIČOVAČ. Sendvičovač R-276 Návod k použití SENDVIČOVAČ R-276 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

ELEKTRICKÝ GRIL S TERMOSTATEM

ELEKTRICKÝ GRIL S TERMOSTATEM 10028472 ELEKTRICKÝ GRIL S TERMOSTATEM Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Před uvedením tohoto výrobku do provozu se, prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním výrobků podobného

Více

Porterhouse Elektrický gril

Porterhouse Elektrický gril Porterhouse Elektrický gril 10033322 3 4 Vážený zákazníku, Blahopřejeme vám k zakoupení tohoto produktu. Pozorně si přečtěte následující pokyny a dodržujte je, abyste předešli možnému poškození. Za škody

Více

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK0018 Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme

Více

CZECH NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI

CZECH NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI CZECH NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI 1 NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI Obsah Úvod. 15 Bezpečnostní upozornění 15 Seznam standardního instalačního příslušenství 17 Instalace (montáž na stěnu) 18 Instalace (verze

Více

ELEKTRICKÉ SPORÁKY S ELEKTRICKOU TROUBOU

ELEKTRICKÉ SPORÁKY S ELEKTRICKOU TROUBOU Návod k použití a údržbě ELEKTRICKÉ SPORÁKY S ELEKTRICKOU TROUBOU 28.11.2004 Strana 1 (celkem 13) TECNOINOX 5410.256.00 CE Prohlášení o shodě Se směrnicemi 73/23/EEC až 93/68/EEC O nízkonapěťových zařízeních.

Více

Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu

Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu ELEKTRICKÝ SPORÁK Model: CE9-20 CE9-40 CE9-41 CE7-20 CE7-40 CE7-41 CE7-20 Q CE7-40 Q CE7-41 Q CE9-20 M: Ovladač CE9-40 M: Ovladač 1 CE9-41 M: Ovladač CE7-20

Více

R-522. Návod k použití SEKÁČEK POTRAVIN. česky. Sekáček potravin R-522

R-522. Návod k použití SEKÁČEK POTRAVIN. česky. Sekáček potravin R-522 Návod k použití SEKÁČEK POTRAVIN R-522 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu

Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu ELEKTRICKÁ TROUBA Model: HE9-10 HE9-20 HE9-10 HE9-20 Obr. 1 Obr. 1 A 1 MHE Obr. 2 MHE - Ovladač funkce el. trouby MTH - Ovladač termostatu el. trouby P2,

Více

CT 1800/E CT 1810 CT 3010

CT 1800/E CT 1810 CT 3010 CT 1800/E CT 1810 CT 3010 CT 3010 CT 1810 CZ Návod k použití Pokyny k použití Blahopřejeme Vám, zvolili jste speciální Ceran varnou desku! Před použitím doporučujeme, abyste si pozorně přečetli následující

Více

Chladnička na víno

Chladnička na víno Chladnička na víno 10011580 10032025 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

ED362/ED363 NEREZ OCELOVÁ LAMPA S FOTOBUŇKOU

ED362/ED363 NEREZ OCELOVÁ LAMPA S FOTOBUŇKOU / NEREZ OCELOVÁ LAMPA S FOTOBUŇKOU 1 Horní kryt (Nerezová ocel) 2 Stínítko 3 Kryt nástěnného úchytu 4 Senzor fotobuňky ÚVOD OCELOVÁ LAMPA S FOTOBUŇKOU je chytré/inteligentní osvětlení, které se automaticky

Více

MULTIFUNKČNÍ TROUBA OT 1014

MULTIFUNKČNÍ TROUBA OT 1014 EXIHAND spol. s r.o. Výrobce číslo ZÁRUČNÍ LIST KALORIK MULTIFUNKČNÍ TROUBA OT 1014 Datum vyskladnění Záruční doba 24 měsíců VYPLNÍ PRODEJNA Název výrobku Multifunkční trouba Typ OT 1014 Výrobní číslo

Více

Návod k použití ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4018

Návod k použití ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4018 Návod k použití ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4018 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Elektrický lapač hmyzu. zak 630, 640. Návod k obsluze

Elektrický lapač hmyzu. zak 630, 640. Návod k obsluze Elektrický lapač hmyzu zak 630, 640 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ

Více

Chladnička

Chladnička Chladnička 10010816 10033190 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny k montáži, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

DŮLEŽITÉ INFORMACE K BEZPEČNOSTI NEBEZPEČÍ VAROVÁNÍ. ČESKY Instalace strana 2 Návod k použití Strana

DŮLEŽITÉ INFORMACE K BEZPEČNOSTI NEBEZPEČÍ VAROVÁNÍ. ČESKY Instalace strana 2 Návod k použití Strana ČESKY Instalace strana 2 Návod k použití Strana DŮLEŽITÉ INFORMACE K BEZPEČNOSTI VAŠE BEZPEČNOST I BEZPEČNOST DALŠÍCH OSOB JE VELMI DŮLEŽITÁ V tomto návodu i na spotřebiči samotném můžete najít důležitá

Více

CCE16_19 CMB650_950 CGM61_91 CVM670LX_970 LX CVMI970LX ODSAVAČ PAR

CCE16_19 CMB650_950 CGM61_91 CVM670LX_970 LX CVMI970LX ODSAVAČ PAR CCE16_19 CMB650_950 CGM61_91 CVM670LX_970 LX CVMI970LX ODSAVAČ PAR Návod k instalaci a obsluze 1 Obsah Úvod... 2 Bezpečnostní upozornění...2 Seznam standardního instalačního příslušenství... 3 Instalace

Více

Mikrovlnná trouba pro vestavbu

Mikrovlnná trouba pro vestavbu Mikrovlnná trouba pro vestavbu MIC 232 EX Návod k obsluze 1 Obsah Informace výrobce...3 Technické údaje...3 Nejdříve si přečtěte!...3 Důležité bezpečnostní informace...4 Pokyny k použití...5 Bezpečnost

Více

TOPNÝ PANEL MICA R-060

TOPNÝ PANEL MICA R-060 Návod k použití TOPNÝ PANEL MICA R-060 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

PŘED POUŽITÍM PŘÍSTROJE OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UPOZORNĚNÍ A VŠEOBECNÁ DOPORUČENÍ ORGANIZACE VNITŘNÍHO PROSTORU POUŽÍVÁNÍ CHLADICÍHO PROSTORU

PŘED POUŽITÍM PŘÍSTROJE OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UPOZORNĚNÍ A VŠEOBECNÁ DOPORUČENÍ ORGANIZACE VNITŘNÍHO PROSTORU POUŽÍVÁNÍ CHLADICÍHO PROSTORU NÁVOD K POUŽITÍ POPIS PŘÍSTROJE OVLÁDACÍ PRVKY PŘED POUŽITÍM PŘÍSTROJE OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UPOZORNĚNÍ A VŠEOBECNÁ DOPORUČENÍ ORGANIZACE VNITŘNÍHO PROSTORU POUŽÍVÁNÍ CHLADICÍHO PROSTORU ODMRAZOVÁNÍ

Více

ST-EK8417. Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK8417. Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK8417 Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

VÝSUVNÝ ODSAVAČ PAR R-3005

VÝSUVNÝ ODSAVAČ PAR R-3005 Návod k použití VÝSUVNÝ ODSAVAČ PAR R-3005 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

ELEKTRICKÉ VARNÉ DESKY

ELEKTRICKÉ VARNÉ DESKY Návod k použití a údržbě ELEKTRICKÉ VARNÉ DESKY 30.4.2004 Strana 1 (celkem 10) TECNOINOX 5410.147.01 Vnější rozměry (cm) PC35E/0 PC35E/6/0 PC35E/G6/0 35 x 65 x 28 35 x 60 x 28 35 x 60 x 30 PC35E/1 PC35E/6/1

Více

R Návod k použití TOPINKOVAČ. Topinkovač R-2150

R Návod k použití TOPINKOVAČ. Topinkovač R-2150 Návod k použití TOPINKOVAČ R-2150 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY

BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY IN 201502 M BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY NÁVOD K POUŽITÍ Model č.: KDR-4E-3 PŘEDSTAVENÍ VÝROBKU 3 INSTALAČNÍ PODMÍNKY 3 ZPŮSOBY INSTALACE VÝROBKU 5 INSTALACE ZAŘÍZENÍ SE SPODNÍM PŘÍVODEM 6 KLÍČOVÉ

Více

JAK POUŽÍVAT CHLADICÍ ODDÍL JAK SPOTŘEBIČ ODMRAZOVAT A ČISTIT JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE

JAK POUŽÍVAT CHLADICÍ ODDÍL JAK SPOTŘEBIČ ODMRAZOVAT A ČISTIT JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE 6cz33013.fm5 Page 11 Tuesday, July 2, 2002 4:30 PM NÁVOD K POUŽITÍ POPIS SPOTŘEBIČE OVLÁDACÍ PANEL PŘED POUŽITÍM SPOTŘEBIČE RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ VYUŽITÍ VNITŘNÍHO

Více

TEPLOVZDUŠNÝ VENTILÁTOR

TEPLOVZDUŠNÝ VENTILÁTOR TEPLOVZDUŠNÝ VENTILÁTOR INSTRUKCE K PROVOZU Strana 1 Před snahou instalovat a spustit popsaný produkt anebo vykonat jeho údržbu si pečlivě přečtěte tento návod. Dodržujte všechny bezpečnostní pokyny. Nedodržení

Více

CITRUS JUICER CJ 7280 ČESKY

CITRUS JUICER CJ 7280 ČESKY CITRUS JUICER CJ 7280 ČESKY CZ H A G B F E C D 3 BEZPEČNOST A NASTAVENÍ Před prvním použitím tohoto přístroje si pozorně přečtěte tento návod k použití! Dodržujte veškeré bezpečnostní pokyny, aby nedošlo

Více

R-825. Návod k použití STOJANOVÝ VENTILÁTOR. česky. Stojanový ventilátor R-825

R-825. Návod k použití STOJANOVÝ VENTILÁTOR. česky. Stojanový ventilátor R-825 Návod k použití STOJANOVÝ VENTILÁTOR R-825 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Mini trouba

Mini trouba Mini trouba 10029192 10029193 Vážený zákazníku, gratulujeme vám získáním Vašeho zařízení. Přečti si prosím důsledně následující pokyny pro připojením a používáním a postupujte podle nich, aby se předešlo

Více

Elektrický krb

Elektrický krb Elektrický krb 10012129 Vážený zákazníku, CZ Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Jakékoliv

Více

Návod k obsluze VARNÝ PANEL

Návod k obsluze VARNÝ PANEL Návod k obsluze VARNÝ PANEL Obsah Popis spotřebiče Instalace Zapínání a použití Bezpečnostní opatření a rady KIB 644 C E KIB 633 C E Péče a údržba Technický popis modelů Servis Popis spotřebiče Kontrolní

Více

Návod k používání. Elektrická konvice RETRO - 491609, 491616, 491623. Návod k používání uložte na bezpečném místě!

Návod k používání. Elektrická konvice RETRO - 491609, 491616, 491623. Návod k používání uložte na bezpečném místě! Návod k používání Elektrická konvice RETRO - 491609, 491616, 491623 Děkujeme Vám, že jste si vybrali tuto vysoce kvalitní elektrickou konvici. Jedná se o kvalitní výrobek splňující požadavky uznávaných

Více

NEBEZPEČÍ ELEKTRICKÉHO ŠOKU NEVYSTAVUJTE PŘÍSTROJ DEŠTI NEBO VLHKOSTI

NEBEZPEČÍ ELEKTRICKÉHO ŠOKU NEVYSTAVUJTE PŘÍSTROJ DEŠTI NEBO VLHKOSTI G10004 CZ: INDEX Symboly........ p. 2 Bezpečnostní instrukce...... p. 3 Základní informace....... p. 3 Popis G10004........... p. 4 Provoz....... p. 4 Ovládání p. 5 Předehřev........ p. 5 Vaření... p.

Více

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ OBSAH PŘED POUžITÍM SUŠIČKY/PŘIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ 8 PŘED POUžITÍM SUŠIČKY/PŘIPOJENÍ 1. Rozbalení a kontrola Po vybalení

Více

ODSAVAČ PAR MODELY: AF2 608X MODELY: AF2 608B. Návod na montáž a používání OD 1

ODSAVAČ PAR MODELY: AF2 608X MODELY: AF2 608B. Návod na montáž a používání OD 1 ODSAVAČ PAR MODELY: AF2 608X MODELY: AF2 608B CZ Návod na montáž a používání OD 1 Obr. 1 - Odtahová verze Obr. 2 - Filtrační verze SERVIS Uhlíkový filtr Obr. 3 Připevnění ke skříňce (pro modely bez komínku)

Více

Odsavač par CVMI 970LX. Návod k obsluze a instalaci

Odsavač par CVMI 970LX. Návod k obsluze a instalaci Odsavač par CVMI 970LX Návod k obsluze a instalaci 1 Obsah Úvod...3 Bezpečnostní upozornění...3 Standardní seznam instalačního příslušenství...4 Montáž na strop...5 Popis ovládacích prvků...7 Obsluha...7

Více

ČR SATURN HOME APPLIANCES

ČR SATURN HOME APPLIANCES ST-EC 1077 Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí, že náš výrobek se stane věrným a spolehlivým

Více

OBSAH. uživatelské instrukce instalace...2 používání...2 údržba...2 instrukce k instalaci instalace...5 umístění...5 elektrické připojení...

OBSAH. uživatelské instrukce instalace...2 používání...2 údržba...2 instrukce k instalaci instalace...5 umístění...5 elektrické připojení... V e s t a v n é s p o t ř e b i č e E l e k t r i c k á,, l i t i n o v á,, v a r n á p l o t n a ( d e s k a ) k v a ř e n í P D E 3 2 X I n s t a l a c e - p o u ž i t í - ú d r ž b a Vážený zákazníku,

Více

Návod k obsluze TROUBA. Obsah

Návod k obsluze TROUBA. Obsah Návod k obsluze TROUBA Obsah CZ FC 8 C. /HA FC 8 C. IX/HA FC 8. /HA FC 8. IX /HA FQ 8. /HA FZ 8. /HA FZ 8. IX/HA FQ 9 C./HA FD 8. /HA FZ 9 C. /HA FZ 9 C. IX /HA FZ 9 C. /HA FZ 9 C. IX/HA FZ 8 C. /HA FZ

Více

Horkovzdušná fritéza

Horkovzdušná fritéza Horkovzdušná fritéza 10028288 10028289 10028290 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

PŘED POUŽITÍM PŘÍSTROJE OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UPOZORNĚNÍ A VŠEOBECNÁ DOPORUČENÍ ORGANIZACE VNITŘNÍHO PROSTORU POUŽÍVÁNÍ CHLADICÍHO PROSTORU

PŘED POUŽITÍM PŘÍSTROJE OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UPOZORNĚNÍ A VŠEOBECNÁ DOPORUČENÍ ORGANIZACE VNITŘNÍHO PROSTORU POUŽÍVÁNÍ CHLADICÍHO PROSTORU NÁVOD K POUŽITÍ POPIS PŘÍSTROJE OVLÁDACÍ PRVKY PŘED POUŽITÍM PŘÍSTROJE OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UPOZORNĚNÍ A VŠEOBECNÁ DOPORUČENÍ ORGANIZACE VNITŘNÍHO PROSTORU POUŽÍVÁNÍ CHLADICÍHO PROSTORU ODMRAZOVÁNÍ

Více