Regionální výbor SKIP Velká Morava region 09. Knihovna Jiřího Mahena v Brně, Kobližná 4, tel , nivnicka@kjm.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Regionální výbor SKIP Velká Morava region 09. Knihovna Jiřího Mahena v Brně, Kobližná 4, 601 50 tel. +420542532100, 111 e-mail: nivnicka@kjm."

Transkript

1 Regionální výbor SKIP Velká Morava region 09 Knihovna Jiřího Mahena v Brně, Kobližná 4, tel , nivnicka@kjm.cz Výroční zpráva Úvod v roce 2008 probíhaly aktivity SKIP Velká Morava v intenzitě srovnatelné s předchozími roky. Do dění se samozřejmě promítaly celosvazové události, mezi těmi nejvýznačnějšími to byly listopadové oslavy 40. výročí vzniku SKIP. Název regionu Velká Morava, který byl přijat již v roce 2007, byl potvrzen mimořádnou valnou hromadou konanou Na kolegiu v březnu byly také slavnostně uděleny další čestné tituly Velkomoravský knihovník a to kolegyním, které odešly do důchodu. Byly to paní Miroslava Horejsková, dlouholetá členka SKIP a vedoucí hudební knihovny KJM, Marie Crhonková, rovněž aktivní členka SKIP ( KKD Vyškov) a Vlasta Růžičková (Městská knihovna Břeclav). 2. Činnost regionálního výboru V roce 2008 pracoval RV SKIP v nezměněném složení, tak jak byl zvolen v roce Složení výboru je následující: Libuše Nivnická, předsedkyně Jana Nejezchlebová ( garant - aktivity Klubu dětských knihoven, školní knihovny, vzdělávání, zápisy) Miloš Kvapil ( garant - legislativa, dokumenty SKIP, studijní zájezdy) Magda Švejcarová (garant - členská základna, evidence, členské příspěvky) Šárka Kašpárková ( garant aktivity pro členy, projekty, web SKIP) Jarmila Daňková ( garant aktivity pro členy, zápisy, členské příspěvky) Vladislav Raška ( garant sekce veřejných knihoven, studijní zájezdy) Dagmar Kopřivová ( všeobecné) Eva Peprníčková ( všeobecné)

2 Dozorčí komise: Z komise odstoupily po ukončení svého členství kolegyně M. Holubová a Milada Pokorná, dokončily však řádně své úkoly ve vazbě na revizi účetních dokladů za rok Nově byly do komise zvoleny kolegyně Monika Kratochvílová ( MZK Brno) a Dagmar Marušincová (KKD Vyškov). Složení od : Martina Machátová - předsedkyně Monika Kratochvílová Dagmar Marušincová Členové výkonného výboru a dozorčí komise SKIP: jsou kol. V. Raška a J. Lapčíková, členkou je rovněž předsedkyně L. Nivnická, členem dozorčí komise kol. M. Kudera. Regionální výbor se mimo letní období schází pravidelně jednou měsíčně. Konala se tři výjezdní zasedání ( Kroměříž, Jihlava Mutěnice). Hlavní oblasti, kterými se v průběhu roku výbor zabýval jsou: zpracování výroční zprávy a zprávy o hospodaření plán činnosti na rok 2008 přípravou a realizace aktivit v rámci projektů SKIP Knihovna 21.st. ve spolupráci s pořádajícími knihovnami příprava studijní cesty do Polska neuskutečněno příprava programu kolegií a jejich realizace (2x) činnost KDK, sekce veřejných knihoven, zaměstnavatelské sekce příprava a podíl na uskutečňování celosvazových aktivit 40. výročí založení SKIP, BMI, Noc s Andersenem, Týden knihoven, Den pro dětskou knihu, cena Knihovna roku aj. vedení účetní agendy ( na smlouvu vede profesionální účetní) vedení agendy členské základny, výběr členských příspěvků, přijímání nových členů, ukončení členství distribuce Bulletinu SKIP a komunikace s členskou základnou aktualizace www stránek- nutná restrukturalizace stránek, vazba na nové stránky KJM úkol trvá, příprava elektronické konference členů regionu - aktualizace adresáře rozpracována, úkol trvá publikační činnost ( pro Bulletin SKIP) schvalování příspěvků na aktivity pořádané ve spolupráci se SKIP účast na předsednictvu a VV SKIP, informace pro výbor a členskou základnu spolupráce se sekcemi SKIP a zahraniční komisí aktivity v IFLA, realizace přednášek o IFLA pro knihovny a členy SKIP ( L. Nivnická) průběžně vyúčtování projektů SKIP příprava projektů na rok 2009 příprava činnosti na rok Členská základna Přes určité obavy o snížení počtu členů po zvýšení členských příspěvků k masovému odlivu členů nedošlo. Přesto několik členů seniorů jako důvod ukončení členství

3 toto uvedlo. Na základě souhlasu předsednictva SKIP má region nově také zahraničního člena SKIP Bernarda Skaldy Skalického. Region 09 měl v roce 2008 následující složení členské základny: Institucionální: 87 ( v roce ) Individuální : 116 ( v roce ) celkem 203 ( v roce ) Členské příspěvky jsou zpravidla vybírány osobně na prvém kolegiu v roce, dále pak jsou členové oslovování písemně ( hrazeno složenkou, převodem na účet či fakturou, což je forma vyžadovaná stále častěji). Podíl členských příspěvků do celostátního SKIP je odváděn v řádných termínech. 4. Z aktivit regionu kolegium - místo konání Knihovna Fakulty informačních technologií VUT, vystoupení zahraničního člena B.S. Skalického - nabídka spolupráce, případná studijní cesta s podporou zdrojů EU, udělení čestných titulů Velkomoravský knihovník, prohlídka moderní knihovny v historickém areálu účast na meziročním zasedání stálé komise pro veřejné knihovny IFLA v Odense, Dánsko, březen ( L. Nivnická) realizace projektů SKIP uskutečněných za podpory MK ČR, Knihovna 21. století ( podrobně viz přílohy): o SKIP a KJM - Hudebně-vzdělávací seminář pro knihovníky, o SKIP a Masarykova veřejná knihovna Vsetín - Setkání knihovníků seniorů o SKIP, MZK a Měk. Jihlava - Možnosti spolupráce veřejných knihoven a škol v 21. století o SKIP a KFB Zlín - Čteme s listováním srpen účast na světovém kongresu IFLA v Quebecku, Kanada ( L. Nivnická členka stálé komise IFLA pro veřejné knihovny) cestovní zpráva na finančně podpořeno grantem MK ČR, SKIP, RV SKIP 09, KJM, osobně říjen - Týden knihoven, Knihovnický happening - Kutná Hora ( účastníci z knihoven Vsetín a Vyškov) účast na studijní cestě pořádané VV SKIP Německo, Nizozemí ( kol. Raška) účast na slavnostním zasedání ke 40. výročí SKIP - členové, kteří stáli u zrodu SKIP a dosud jsou jeho členy obdrželi pamětní listy. Z našeho regionu to byla kol. M Rumreichová, dále J. Horák, J. Kubíček a M. Papírník. listopad, prosinec - příprava projektů SKIP na rok 2009 celkem podány 4 projekty Kolegium a mimořádná valná hromada přednáška Mgr. Vlastimil Ježka Marketing pro knihovníky, přednáška Ing. L. Nivnické o kongresu IFLA v Quebecku, schválení názvu regionu ( usnesené viz příloha č. 6) Klub dětských knihoven - aktivity regionu ( viz příloha č.5) Sekce veřejných knihoven Zaměstnavatelská sekce - účast na jednáních Unie zaměstnavatelských svazů na MK ČR ( L. Nivnická)

4 7. Dozorčí komise vykonala v průběhu roku dvě kontroly a neshledala podstatné závady. Kontrolu za druhé pololetí 2008 provede po uzávěrce roku v I.čtvrtletí Přílohy:1) Seminář České hudební baroko 2) Možnosti spolupráce veřejných knihoven a škol v 21. století 3) Setkání seniorů Vsetín 4) Čteme s listováním 5) KDK 6) Usnesení mimořádné valné hromady Zpracovala: Ing. Libuše Nivnická, předsedkyně RV SKIP 09 s využitím zpráv členů RV SKIP, schváleno RV SKIP 09 dne leden 2009

5 Příloha č. 1) Hodnocení hudebního semináře České hudební baroko Ve dnech června 2008 se v prostorách Knihovny Jiřího Mahena v Brně za finanční podpory Ministerstva kultury ČR z grantového programu Knihovna 21. století, SKIP Region Velká Morava a ČNS IAML uskutečnil vzdělávací seminář pro knihovníky. Letošní pokračování úspěšného pořadu se pyšní jubilejním číslem deset. Účastníci byli tentokrát zaujati tématem České hudební baroko. V úterý dopoledne se v přednáškovém sále knihovny sešlo kolem 35 hudebních nadšenců. Rekrutovali se z řad hudebních knihovníků Národní knihovny, městských a krajských knihoven či pracovníků vysokoškolských knihoven z celé naší republiky. Ještě před začátkem plánovaného programu byla předána zasloužilé knihovnici a donedávna aktivní vedoucí hudební knihovny Miroslavě Horejskové cena SKIPu Velkomoravský knihovník za letité zásluhy a obětavou práci v kulturní sféře. Prvním příspěvkem k tématu baroka u nás byla přednáška promované historičky Mileny Flodrové Osudy hradu Špilberk. Ta představila účastníkům významnou dominantu pevnost na vrcholku nad centrem Brna. Přednáška vynikala velice poutavou formou výkladu, hutností zajímavých informací a pikantností příběhů z historie i legend. Přednášející se zaměřila zejména na barokní éru hradu, změny a úlohu pevnosti v době reformace a pobělohorských událostí. Virtuální prohlídka Špilberku pak byla završena reálnou návštěvou hradních prostor podle individuálního zájmu návštěvníků. Ke stálé expozici patří barokní lékárna, zvonkohra, rozhledna, lapidárium, kasematy a výstavy obrazů různých uměleckých stylů.

6 Odpolední blok zahájil koncertem staré hudby soubor Filosofické fakulty Masarykovy univerzity KaMUFFláž. Procítěný výkon mladých umělců citlivě evokoval náladu dávných dob. Seznámil s inspiracemi barokní hudby, návaznostmi i odkazem dnešním umělcům.

7 Na koncert tematicky navázal prof. Miloš Štědroň svou přednáškou České hudební baroko, jež nesla stejný název jako motto celého semináře. Knihovna Jiřího Mahena v Brně s ním s nejlepšími zkušenostmi spolupracuje již řadu let a jeho vystoupení neztrácí nic ze svého lesku. Výjimečný osobitý přístup prof. Štědroně, jehož šíře znalostí je nezměrná, vyvolal řadu veselých situací a podpořil pohodovou atmosféru celého semináře. Jeho vystoupení se stalo vrcholem celého semináře. Bylo rozděleno do tří tematických bloků Klášterní písně 17. a 18. století, Adam Václav Michna a Cantilenae diverse Bruna. Kromě všeobecně známých informací se prof. Štědroň zabýval kuriozitami a novými objevy. K hudebním ukázkám posloužila fonotéka Hudební knihovny zejména CD nahrávkami Michaela Pospíšila a jeho souboru Ritornello, který vyniká autentickou interpretací staré hudby.

8 Nedílnou součástí hudebního semináře je programový blok České národní skupiny IAML (Mezinárodního sdružení hudebních knihoven, archivů a dokumentačních středisek), jemuž předsedaly Mgr. Jana Navrátilová a Mgr. Zuzana Petrášková. Jednalo se o připravovaných akcích hudebních knihoven, nastolovaly se aktuální palčivé problémy knihovnictví. Ve volných chvílích či při neformálním večerním posezení docházelo i k navazování a utužování profesních a osobních vztahů. Jednalo se také o poměrně úspěšném půjčování DVD od firmy Bonton, všeobecném poklesu návštěvnosti a půjčování CD. Garant projektu: Kristýna Kučírková V Brně dne

9 Příloha č. 2) Hodnocení projektu Možnosti spolupráce veřejných knihoven a škol v 21. století Téma projektu: Pomoc veřejných knihoven s realizací průřezových témat a klíčových kompetencí Knihovny, jako kulturně vzdělávací instituce, uvádějí legislativní i vládní dokumenty vedle škol jako nejvýznamnější zázemí pro podporu a rozvoj informační gramotnosti a celoživotního vzdělávání občanů (Strategie celoživotního učení ČR). Vzhledem k tomu, že se od roku 1994 (přijaty Rámcové vzdělávací programy) mění postupně v jednotlivých typech škol metody a přístup k výuce a tvorbě školních vyučovacích programů, je nutné, aby se knihovníci z veřejných knihoven s těmito změnami seznamovali a koordinovali svou práci s dětmi a mládeží, spolupráci se školami a jejich školními knihovnami adekvátním a efektivním způsobem. Prohloubí tím propojení se školami, získají čtenáře, získají tím další možnosti jak podporovat čtenářskou a informační gramotnost. V rámci projektu Možnosti spolupráce veřejných knihoven a škol v 21. století, se konal (v květnu a v červnu 2008 v MěK v Jihlavě) za finanční podpory SKIP ČR pilotní 6denní kurz Pomoc veřejných knihoven s realizací průřezových témat a klíčových kompetencí, který organizoval SKIP JM, Moravská zemská knihovna a Městská knihovna v Jihlavě. Kurz vedla lektorka Kritického myšlení,o.s. paní Nina Rutová a mezi účastníky z veřejných knihoven (z oddělení pro děti i z oddělení pro dospělé, kteří pracují se studenty a mladými lidmi) bylo i několik knihovnic z Informačních a studijních center škol (základních i středních). Tím se podařilo dát kurzu další rozměr pohled z praxe veřejných knihoven doplněný (a naopak) pohledem a každodenní praxí v prostředí škol. Kurz se skládal ze 3 dvoudenních setkání (v termínech: 13. a 14. května, 3. a 4. června, 24. a 25. června 2008) s moduly: I. Průřezová témata aneb živá současnost hledání a mapování současných témat do výuky. Jak hledat a nacházet v médiích (v časopisech, novinách a na internetu) a také v publikacích, které k průřezovým tématům již vydaly nevládní organizace. Metody práce, které žáky vedou k informační gramotnosti a klíčovým kompetencím. II. Metody práce, které vedou ke čtenářské gramotnosti a klíčovým kompetencím. Propojování současných témat (průřezová témata) a životních dovedností (klíčové kompetence). Příklady z praxe aneb Média tvořivě. III. Individuální příprava programu, která vychází z poptávky (konzultace s lektorkou a účastnicemi semináře). Prezentace programu (vzájemná inspirace, pomoc, připomínkování). Certifikace. Cílem kurzu bylo získání znalostí a dovedností nutných pro realizaci změn v koordinaci práce knihoven a škol, hledání nových nebo zkvalitnění stávajících forem práce s dětmi a mládeží. Zadání však požadovalo zcela konkrétní výstup, kterým byly zpracované lekce pro nově koncipovanou nabídku pro školy s nimiž knihovny pracují, pro rok 2008/09. A také vystavení a publikování těchto prací jako inspirace pro ostatní knihovníky. Lektorka upřesnila a charakterizovala cíl kurzu ve třech bodech:

10 1. Znát obsah jednotlivých průřezových témat a připravovat kvalifikovaně zdroje pro různé věkové kategorie, pomáhat učitelům i žákům zdroje vyhledávat, ověřovat jejich pravdivost. 2. Kvalifikovaně připravit na základě nových poznatků pro školy takovou nabídku, která souvisí s průřezovými tématy. 3. Používat a doporučovat pro práci se zdroji takové metody práce jimiž se žáci učí kriticky informace vyhodnocovat a zpracovávat. Metodologie ke zpracování nabídkových projektů pro školy: a) na základě získaných poznatků a dovedností v kurzu zpracování vlastního (v některých případech po konzultaci s učitelem) návrhu tematicky zaměřené lekce pro určitou věkovou kategorii b) prezentace před účastníky kurzu, získání podnětů z připomínek a komentářů lektorky a knihovnic c) dopracování lekce a následné již po certifikaci a ukončení kurzu konzultování s lektorkou d) účastnice kurzu s Ninou Rutovou (někdy 2-3x) konzultovaly a dotvářely jednotlivé lekce až k jejich finální fázi, jejímž cílem bylo zapracovat do programu některé z průřezových témat e) několik lekcí jsme uvedli ve sborníku Informační gramotnost 6, MZK Brno 2008 a ostatní budou vystaveny na portále Centrum pro školní knihovny na webových stránkách Národní pedagogické knihovny Komenského Účastnice kurzu si prakticky vyzkoušely zmíněné postupy. Pod vedením lektorky si postupně uvědomovaly změnu v promýšlení a domýšlení takto připravené a propracované lekce. Rozdíl od jejich dosavadního, mnohdy rutinně prakticistního přístupu. Absolventky kurzu si uvědomily, že se postup přípravy besed, lekcí pro školy, pro čtenáře knihoven (a nejen žáků základních a středních škol, ale různých věkových kategorií) mění. Právě v tom je ale velká příležitost pro knihovny, což jim lektorka, zvyklá pracovat s učiteli, v průběhu kurzu vysvětlovala a učila je to. Absolventky kurzu (viz prezenční listiny) obdržely certifikát. Certifikát jim byl udělen nejen za plnou docházku, ale také za závěrečnou práci, kterou pod vedením lektorky upravovaly. Certifikát získalo 22 účastnic. Vzhledem k přínosu, který kurz měl pro knihovnice a změnu jejich přístupu při zpracovávání nabídky pro školy, bychom chtěli v roce 2009 pokračovat kurzem zaměřeným na Mediální gramotnost a výchovu a 1 běh výše uvedeného kurzu připravit pro další knihovníky. Garant kurzu: Jana Nejezchlebová Příloha č.3 ) Setkání knihovníků seniorů ve Vsetíně Celorepublikové setkání knihovníků seniorů ve Vsetíně Ve Vsetíně proběhlo ve dnech již tradiční celorepublikové setkání knihovníků seniorů. Masarykova veřejná knihovna (MVK) se spolu s Regionálním výborem SKIP jižní Morava, výkonným výborem SKIP ČR, Národní knihovnou ČR a za finanční

11 pomoci Ministerstva kultury ČR ujala úlohy hostitele s radostí. Přivítání v zasedací síni Městského úřadu Vsetín místostarostkou Ivetou Táborskou, vedoucí odboru školství a kultury Bc. Věrou Goldovou a pěveckým sborem dětí z mateřských škol nastartovalo celou akci. Následovala procházka s pracovníkem Informačního centra Masarykovy knihovny po zajímavostech Vsetína. Prohlídka muzejní expozice zámku a v zámecké věži byla ukončena pozváním do nejstarší hospůdky města v bývalém spolkovém domě Snaha. Druhý den byl ve znamení zajímavých odborných přednášek, prezentací a diskuzí. Přínosné byly příspěvky pracovnic centrální půjčovny pro dospělé čtenáře MVK Vsetín Bc. Zdeny Haplové a Heleny Brettschneiderové. S živým ohlasem se setkalo vystoupení Pavla Zajíce, ředitele Městské knihovny v Rožnově pod Radhoštěm a Jarmily Mikuláškové, bývalé ředitelky MěK v Rožnově pod Radhoštěm. Marie Pokorná spolu se zástupci vsetínského seniorského týmu prezentovala přístup MVK ve Vsetíně k seniorům a zkušenosti z práce s nimi. V odpolední části programu vystoupili hosté z řad dalších odborníků: ředitelka Knihovny Jiřího Mahena v Brně Ing. Libuše Nivnická, projektová manažerka a vedoucí knihovny Obchodní akademie Valašské Meziříčí PhDr. Milena Medková, koordinátorka programu Senioři vítáni nadace Open Society Fund Praha paní Jana Pártlová. Přítomnost generálního ředitele Národní knihovny Mgr. Vlastimila Ježka vyvolala potřebu účastníků podpořit původní architektonický projekt k výstavbě nové budovy Národní knihovny peticí odeslanou na adresu Ministerstva kultury ČR. Závěrečné vystoupení Mgr. Zlaty Houškové za Výkonný výbor Svazu knihovníků a informačních pracovníků ČR opět potvrdilo nutnost a životnost profesní organizace. Exkurze do provozů Masarykovy veřejné knihovny ve Vsetíně s věcným a zajímavým výkladem ředitelky MVK Vsetín PhDr. Heleny Gajduškové byla tečkou za odborným programem druhého dne setkání. Večerního posezení, kde živě debatovali knihovničtí přátelé se současnými kolegy se zúčastnili i zástupci Města Vsetín. Třetí den byl ve znamení návštěvy profesionální knihovny v obci Halenkov nedaleko Vsetína. Zde se uskutečnilo závěrečné setkání s knihovnou v menší obci, která plní v místě roli komunitní knihovny. Charismatická knihovnice představila svou knihovnu a její podíl na kulturním životě obce i širšího regionu. Zůstal čas na zajímavé dotazy i na zhodnocení průběhu celého semináře. Účastníci poděkovali ředitelce Masarykovy veřejné knihovny ve Vsetíně PhDr. Heleně Gajduškové, jejím spolupracovníkům a dalším organizátorům za příkladnou přípravu a realizaci celé akce. Na závěr pravidelní účastníci seniorských knihovnických setkání, manželé Bláhovi z Kostomlat nositelé ceny - knihovna roku 2004, předali svým kolegům Pamětní list na Setkání seniorů Zdroj: ZUBKOVÁ, Alena. Setkání seniorů : celorepublikové setkání knihovníků seniorů ve Vsetíně Bulletin SKIP [online]. 2008, roč. 7, č. 3 [cit ]. Dostupný z WWW: < ISSN

12 Příloha č. 4 Hodnocení projektu Čteme s Listováním (16. a ) - grantový program Knihovny 21.století Představit nové formy práce s dětskými čtenáři, děti motivovat k četbě a dospělým ukázat, jak lze také získat zájem dětí o čtení, to vše bylo cílem společného projektu Klubu dětských knihoven Zlínského kraje. Ve dnech 16. a 17.června 2008 spojily své síly Knihovna Kroměřížska, Masarykova veřejná knihovna ve Vsetíně, Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně a Knihovna Bedřicha Beneše Buchlovana v Uherském Hradišti, aby představily svým dětským čtenářům úspěšný projekt souboru Listování. V průběhu dvou dnů proběhlo netradiční scénické čtení z knížky spisovatelky Ivy Procházkové Myši patří do nebe pro více než čtyři stovky malých čtenářů ve čtyřech městech Zlínského kraje. Díky dotaci mohl být projekt realizován jako jedna ze společných akcí nedávno zřízeného Klubu dětských knihoven SKIP Zlínského kraje, setkal se s kladným hodnocením všech zúčastněných; díky tomu, že jsme spojili své síly, získali jsme množstevní slevu na představení a zároveň jsme si vyzkoušeli, že v rámci kraje je možné i do budoucna takto uskutečnit více společných projektů. Děkujeme Ministerstvu kultury ČR a SKIP ČR za poskytnutou dotaci, bez níž bychom v knihovnách projekt nemohli uskutečnit. Za KDK ZK zpracovaly H.Hanáčková a M.Čápová, oddělení pro děti Knihovny BBB v Uh.Hradišti reakce z knihoven: *Listování dopadlo naprosto skvěle, všem se moc líbilo, doufáme, že příští rok si naplánujeme zase něco obdobného (KKFB Zlín) *Představení Myši patří do nebe podle knížky Ivy Procházkové bylo odměnou pro více než 200 mladých literátů a výtvarníků z Uherskohradišťska, kteří přijeli v pondělí dopoledne na slavnostní vyhlášení dětských soutěží pořádaných Knihovnou BBB v Uherském Hradišti. V rámci festivalu Hradišťské sluníčko jsme pozvali účastníky literární soutěže Píšu povídky, píšu básně..., výtvarné soutěže Ex-libris 2008 a internetové soutěže k výročí vzniku knihovnictví v Uherském Hradišti (KBBB Uherské Hradiště) *17.června dopoledne vidělo 80 žáků druhých a třetích tříd z kroměřížských škol v prostorách Knihovny Kroměřížstka scénické čtení z knížky Ivy Procházkové Myši patří do nebe. Děti i pedagožky si necelou hodinku s dvěma skvělými herci báječně užily. Děvčata i kluci se nechali vtáhnout do ěje, o čemž svědčily spontánní reakce. Paní učitelky (které s dětmi ročně absolvují několik představení) byly z Listování nadšené a všechny si rezervovaly místenky pro své žáky na příště (KK Kroměříž) *Členové souboru Listování Věra Hollá a Pavel Oubram přivezli do MVK Vsetín představení Myši patří do nebe Ivy Procházkové. Děti ze ZŠ v Rokytnici, Luhu a na Trávníkách prožily neuvěřiteklné dobrodružství myšky Šupito a myšáka Bělobřicha. V těsném kontaktu s herci získaly děti úžasný zážitek a netradičním způsobem se seznámily s knížkou skvělé české spisovatelky a jistě si mnéhé z nich rády knihu přečtou (MVK Vsetín) V Uherském Hradišti 28.července 2008

13 Příloha č. 5 Klub dětských knihoven SKIP Jižní Morava Hodnocení činnosti za rok 2008 Klub dětských knihoven SKIP JM (mimo aktivity KDK Zlínského kraje) Klub dětských knihoven Jižní Moravy pracoval i v roce 2008 spolupracoval a připravoval porady, semináře a kurzy pro pracovníky dětských oddělení veřejných knihoven JM (nejen jihomoravského kraje, ale v rozsahu organizačního uspořádání SKIP JM Velké Moravy). Druhým rokem pracoval samostatně KDK Zlínského kraje (viz samostatné hodnocení činnosti). Byla však zajištěna dobrá spolupráce a koordinace s KDK JM. V prvních měsících roku 2008 (leden, únor, březen) se nekonala žádná porada či akce pro KDK JM. Důvodem byla nemoc předsedkyně. V dubnu se konal seminář s celorepublikovou působností o literatuře pro děti a mládež, organizovaný ve spolupráci Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně a Moravské zemské knihovny v Brně (KDK JM) Četba a její vliv na rozvoj osobnosti, 14. a 15. dubna Program: přednášky doc. Sieglová, dr. Richter, Svatava Pilařová, Mgr. Basl. Praktická část, zkušenosti z knihoven: MěK Šumperk, MěK Turnov, MěK Havířov. V květnu ( ) se konal celorepublikový seminář Vliv prostředí na práci s dětskými čtenáři MěK Tišnov a MěK Kuřim, přednášející dr. Čadková, Mgr. Drobníková, D. Kopřivová. Hlavní téma moderní interiér knihovny pro děti a jeho vliv na práci s dětským čtenářem. Inspirace a náměty od odborníků z interiérové firmy i od knihovníků. Do projektu Kde končí svět se zapojilo několik knihoven Rájec-Jestřebí, KJM Brno, Zdár nad Sázavou, Jihlava. 18. ročníku kulturního festivalu Jičín město pohádky se zúčastnili zástupci z MěK Rájec-Jestřebí. Na základě dotace z projektu SKIP se mohl uskutečnit kurz Pomoc veřejných knihoven s realizací průřezových témat a klíčových kompetencí, který se konal v MěK Jihlava 3x po dvou dnech (květen-červen) a byl zaměřen na nové pojetí zpracování nabídkových programů pro školy. Kurz zapojil do aktivní práce členy KDK pracovníky dětských oddělení, jejich kolegyně z oddělení pro dospělé (pracují s dospívající mládeží) a několik knihovnic ze školních knihoven. Výsledkem byly návrhy programů pro školy (5 programů je ve sborníku Informační gramotnost 6), ostatní budou vystaveny elektronicky na webu pro školní knihovny. Lektorka kurzu Nina Rutová. Porada s tematickým zaměřením se konala 30. září 2008 v prostorách brněnské pobočky Vzdělávacího a kulturního centra ŽM. Knihovnice se seznámily s činností centra a s praktickými ukázkami realizace dílen Badatel a Hanin kufřík. Porada byla velmi inspirativní a přinesla náměty i pro rok 2009.

14 2. prosince 2008 se konal v MZK v Brně seminář na podporu čtenářství přednášející doc. Sieglová, dr. Richter, předsedkyně KDK SKIP Antošová, inspirace ze škol a knihoven. V průběhu listopadu a prosince bude na webových stránkách samostatný odkaz na KDK JM s informacemi o činnosti, které budou průběžně aktualizovány. Informace o práci oddělení pro děti byly zveřejňovány v časopise Duha. V roce 2008 se KDK JM zaměřil na podporu čtenářství a na postupné prohlubování spolupráce se školami, seznamování se s požadavky a metodami školských vzdělávacích programů a možnostmi veřejných knihoven tyto programy podporovat a navazovat na ně ve vlastní činnosti knihoven. Jana Nejezchlebová Brno

15 Příloha č. 6 Usnesení mimořádné valné hromady Regionu Velká Morava konané dne Mimořádná valná hromada: Po zahájení mimořádné valné hromady přečetla Mgr. Monika Kratochvílová dopis pana Kudery, ve kterém mimo své připomínky k názvu regionu uvedl i dva své návrhy na pojmenování. O těchto návrzích bylo hlasováno: 1. Brněnský region Pro: 0, Proti: 43 hlasů, Zdrželo se: 0 2. Dolnomoravský region Pro: 0, Proti: 43 hlasů, Zdrželo se: 0 Ani jeden z názvů navrhovaných panem Kuderou nebyl přijat. V dalším hlasování mimořádná valná hromada potvrdila své rozhodnutí: 1. Schvaluje své rozhodnutí ve věci změny názvu regionu z Jižní Morava na Velká Morava. 2. Potvrzuje tak své rozhodnutí z kolegia dne Odůvodnění: V regionálním sdružení jsou zástupci tč. existujících krajů: Jihomoravský kraj, Olomoucký kraj, Vysočina, Zlínský kraj. Patrně tedy neexistuje žádné výstižnější pojmenování než je právě zmíněné a znovu hlasováním potvrzené pojmenování Velká Morava. Konstatujeme, že výsledek hlasování dopadl takto: Přítomno: 43 osob Pro: 43 hlasů Proti: 0 hlasů Zdrželo se hlasování: 0 Účastníci mimořádné valné hromady schválili navržené členy dozorčí komise: Monika Kratochvílová (MZK) pro: 43 hlasů Dagmar Marušincová (Knihovna Karla Dvořáčka Vyškov) pro: 43 hlasů Návrhová komise ve složení J. Nejezchlebová (MZK), M. Miklíková (MěK Břeclav), M. Dočkalová (ředitelka MěK Třebíč). Brno

Zpráva o činnosti za volební období 2010 2012. Jana Galášová, předsedkyně SKIP10 Opava 13. 3. 2013

Zpráva o činnosti za volební období 2010 2012. Jana Galášová, předsedkyně SKIP10 Opava 13. 3. 2013 Zpráva o činnosti za volební období 2010 2012 Jana Galášová, předsedkyně SKIP10 Opava 13. 3. 2013 Mgr. Zuzana Bornová, Ing. Pavel Cimbálník, Mgr. Renata Domoráková, Mgr. Lenka Fišrová, Jana Galášová, Mgr.

Více

SKIP Velká Morava region 09 Knihovna Jiřího Mahena v Brně, Kobližná 4, tel , Výroční zpráva 2013

SKIP Velká Morava region 09 Knihovna Jiřího Mahena v Brně, Kobližná 4, tel , Výroční zpráva 2013 SKIP Velká Morava region 09 Knihovna Jiřího Mahena v Brně, Kobližná 4, 601 50 tel. +420542532100, 111 e-mail: nivnicka@kjm.cz Výroční zpráva 2013 Obsah: 1. Úvod... 2 2. Činnost regionálního výboru... 4

Více

Zápis z jednání valné hromady SKIP Moravskoslezského a Olomouckého kraje dne v Knihovně Petra Bezruče v Opavě

Zápis z jednání valné hromady SKIP Moravskoslezského a Olomouckého kraje dne v Knihovně Petra Bezruče v Opavě Svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky Moravskoslezského a Olomouckého kraje Zápis z jednání valné hromady SKIP Moravskoslezského a Olomouckého kraje dne 8. 4. 2015 v Knihovně Petra

Více

Role regionálních funkcí v oblasti vzdělávání knihovníků se zaměřením na zkušenosti ve Zlínském kraji

Role regionálních funkcí v oblasti vzdělávání knihovníků se zaměřením na zkušenosti ve Zlínském kraji Role regionálních funkcí v oblasti vzdělávání knihovníků se zaměřením na zkušenosti ve Zlínském kraji 25. října 2017, Regionální funkce knihoven, Pardubice Obsah Regionální funkce knihoven ve Zlínském

Více

SKIP Velká Morava. Výroční zpráva region 09 Knihovna Jiřího Mahena v Brně, Kobližná 4, tel ,

SKIP Velká Morava. Výroční zpráva region 09 Knihovna Jiřího Mahena v Brně, Kobližná 4, tel , SKIP Velká Morava region 09 Knihovna Jiřího Mahena v Brně, Kobližná 4, 601 50 tel. +420542532100, 111 e-mail: nivnicka@kjm.cz Výroční zpráva 2012 1. Úvod region SKIP Velká Morava patří k největším regionům

Více

SEKCE IVU SDRUK. Činnost sekce

SEKCE IVU SDRUK. Činnost sekce SEKCE IVU SDRUK Činnost sekce INFORMAČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ UŽIVATELŮ záplava informací kritické myšlení celoživotní vzdělávání společnost znalostí INFORMAČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ UŽIVATELŮ 7. ročník konference Informační

Více

Od Noci s Andersenem k Bookstartu. Roman Giebisch

Od Noci s Andersenem k Bookstartu. Roman Giebisch Od Noci s Andersenem k Bookstartu Roman Giebisch Noc s Andersenem je akce knihoven na podporu dětského čtenářství, při níž děti nocují v knihovně u příležitosti výročí narození dánského pohádkáře, Hanse

Více

SKIP Velká Morava. region 09 Knihovna Jiřího Mahena v Brně, Kobližná 4, tel , Výroční zpráva 2014

SKIP Velká Morava. region 09 Knihovna Jiřího Mahena v Brně, Kobližná 4, tel , Výroční zpráva 2014 SKIP Velká Morava region 09 Knihovna Jiřího Mahena v Brně, Kobližná 4, 601 50 tel. +420542532100, 111 e-mail: nivnicka@kjm.cz Výroční zpráva 2014 Knihovnické humoresky ASPIK Kolegium 4. 12. 2014 Brno 1.

Více

Knihovna a knihovnice Zlínského kraje Představení nominovaných knihoven a knihovníků okresu Zlín

Knihovna a knihovnice Zlínského kraje Představení nominovaných knihoven a knihovníků okresu Zlín Knihovna a knihovnice Zlínského kraje 2017 Představení nominovaných knihoven a knihovníků okresu Zlín O soutěži Zlínský kraj a Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně oceňují práci veřejných knihoven

Více

Ocenění nejlepších knihoven a knihovníků Zlínského kraje v roce 2017

Ocenění nejlepších knihoven a knihovníků Zlínského kraje v roce 2017 Ocenění nejlepších knihoven a knihovníků Zlínského kraje v roce 2017 Setkání starostů a knihovníků regionu Uherské Hradiště 21.11. 2017 v Dolním Němčí Zlínský kraj a Krajská knihovna Františka Bartoše

Více

Zápis z jednání Řídícího výboru MAP na Broumovsku

Zápis z jednání Řídícího výboru MAP na Broumovsku Zápis z jednání Řídícího výboru MAP na Broumovsku Identifikace Řídícího výboru Datum jednání 24. 5. 2018 Čas zahájení jednání 15:00 Místo konání Předseda Řídícího výboru Zasedací místnost MěÚ, třída Masarykova

Více

ZÁPIS. ze setkání členů pracovních skupin v rámci projektu MAP pro úspěch našich škol! v SO ORP Říčany. reg. č. CZ /0.

ZÁPIS. ze setkání členů pracovních skupin v rámci projektu MAP pro úspěch našich škol! v SO ORP Říčany. reg. č. CZ /0. ZÁPIS ze setkání členů pracovních skupin v rámci projektu pro úspěch našich škol! v SO ORP Říčany. reg. č. CZ.02.3.68/0.0/15_005/0000109 Název: Setkání členů pracovních skupin Priorita č. 3 (Kvalita vzdělávání

Více

Knihovny a podpora čtenářské a informační gramotnosti

Knihovny a podpora čtenářské a informační gramotnosti www.knihovna.brandysnl.cz Knihovny a podpora čtenářské a informační gramotnosti Mgr. Věra Krajíčková, Mgr. Jaroslava Fialová Knihovny a podpora gramotností O čem to bude? Knihovny a neformální vzdělávání

Více

Zpráva ze zahraniční cesty

Zpráva ze zahraniční cesty Zpráva ze zahraniční cesty Místo: Levoča (Slovensko) Termín: 20. 22. června 2006 Doprava: autobus / vlak Odjezd: 19. 6. 7.00 hod. Praha, ÚAN Florenc 19. 6. 15.40 hod. Poprad, aut. nádraží 19. 6. 16.10

Více

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Místo konání: Malá zasedací místnost na Městském úřadě ve Světlé nad Sázavou Datum konání: 3. října 2018 od 14:00 Seznam účastníků: viz Prezenční listina

Více

ZÁPIS z výroční členské schůze Klubu UNESCO Kroměříž konané dne v hod.

ZÁPIS z výroční členské schůze Klubu UNESCO Kroměříž konané dne v hod. ZÁPIS z výroční členské schůze Klubu UNESCO Kroměříž konané dne 12. 3. 2018 v 16.30 hod. Místo konání: přednáškový sál Knihovny Kroměřížska Program : 1. Zahájení, hudební vystoupení 2. Volba návrhové komise,

Více

Plán činnosti pro rok 2018

Plán činnosti pro rok 2018 Plán činnosti pro rok 2018 1. PŘÍPRAVA VÝROČNÍ KONFERENCE Zpracování zprávy o činnosti, zprávy o hospodaření za rok 2017, návrhu rozpočtu a plánu činnosti na rok 2018. Příprava programu výroční konference.

Více

Výroční zpráva Klubu dětských knihoven SKIP ČR Klubko jižní Morava

Výroční zpráva Klubu dětských knihoven SKIP ČR Klubko jižní Morava Výroční zpráva Klubu dětských knihoven SKIP ČR Klubko jižní Morava V regionu SKIP ČR Velká Morava působí dvě klubka Zlínské klubko a Klubko Jižní Morava. Každé klubko má za sebou již delší tradici, tudíž

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření. Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2015

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření. Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2015 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2015 předložena Radou Avp Valné hromadě Avp dne 23. 9. 2016 Praha, září 2016 Poslání AVP Asociace sdružuje poradenské pracovníky

Více

Činnost Sekce IVU a závěry ze seminářů

Činnost Sekce IVU a závěry ze seminářů Činnost Sekce IVU a závěry ze seminářů Jana Nejezchlebová Co předcházelo? Konference Informační gramotnost vědomosti a dovednosti pro život V MZK proběhlo 9.ročníků Zaměření: učitelé, pedagogové, ředitelé

Více

Asociace vysokoškolských poradců, o.s.

Asociace vysokoškolských poradců, o.s. Asociace vysokoškolských poradců, o.s. Výroční zpráva o činnosti 2009 Obsah 1. Základní údaje 2. Činnost asociace 2.1. Odborná činnost 2.1.1. Nábor členské základny 2.1.2. Výroční konference 2.1.3. Uspořádání

Více

Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s.

Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s. výchovného poradenství Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s., 10. 10. Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2012, 2013,. Předložena Radou Avp Valné

Více

ze dne Místo a čas konání: MÚ Kopřivnice, 15:00 16:30 Program: 1. Zahájení, uvítání přítomných

ze dne Místo a čas konání: MÚ Kopřivnice, 15:00 16:30 Program: 1. Zahájení, uvítání přítomných Zápis ze setkání ředitelů škol a školských zařízení v ORP Kopřivnice projektu Místní akční plán ORP Kopřivnice II, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008634 Místo a čas konání: MÚ Kopřivnice, 15:00 16:30

Více

Zpráva o činnosti sekce veřejných knihoven za rok 2010

Zpráva o činnosti sekce veřejných knihoven za rok 2010 Svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky Zpráva o činnosti sekce veřejných knihoven za rok 2010 1) Stručné informace o jednáních sekce veřejných knihoven SKIP v roce 2010 2) Činnost podsekce

Více

Regionální výbor SKIP Velká Morava region 09. Knihovna Jiřího Mahena v Brně, Kobližná 4, tel ,

Regionální výbor SKIP Velká Morava region 09. Knihovna Jiřího Mahena v Brně, Kobližná 4, tel , Regionální výbor SKIP Velká Morava region 09 Knihovna Jiřího Mahena v Brně, Kobližná 4, 601 50 tel. +420542532100, 111 e-mail: nivnicka@kjm.cz Výroční zpráva 2009 1. Úvod rok 2009 proběhl v regionu Velká

Více

Zaostřeno na hudbu aneb Hudebně historické resumé

Zaostřeno na hudbu aneb Hudebně historické resumé Impulsy: Inspirace, náměty a trendy dětského čtenářství roč. 4, č. 3/2018 Zaostřeno na hudbu aneb Hudebně historické resumé Autor: Číslo: roč. 4, č. 3/2018 Rubrika: Učíme se Klíčová slova: inspirace, knihovny,

Více

Regionální funkce knihoven Mgr. Adéla Dilhofová

Regionální funkce knihoven Mgr. Adéla Dilhofová Regionální funkce knihoven 2017 Mgr. Adéla Dilhofová Schválena Ústřední knihovnickou radou ČR na 38. zasedání dne 5. 12. 2016 Týká se kvalifikace pracovníků na odborných knihovnických pozicích Odborná

Více

Informační centrum školy jako nezastupitelná podpora výuky. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna

Informační centrum školy jako nezastupitelná podpora výuky. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna Informační centrum školy jako nezastupitelná podpora výuky Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna Obsah prezentace Úvod Rámcové vzdělávací programy Vzdělávací oblasti a jejich výstupy Role knihovníka

Více

3. Monitorovací období 01/03/10 31/05/10

3. Monitorovací období 01/03/10 31/05/10 3. Monitorovací období 01/03/10 31/05/10 Realizované klíčové aktivity Číslo klíčové aktivity 01 Inventarizace vstupů pro speciální vzdělávání Období realizace klíčové aktivity 1/3/2010-30/4/2010 Podrobný

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. Č. j.: KaRek/0076/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. června 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 29 senátorů z

Více

Zápis z 2. jednání Řídícího výboru MAP ORP Tišnov

Zápis z 2. jednání Řídícího výboru MAP ORP Tišnov MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TIŠNOV II. číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0009057 Zápis z 2. jednání Řídícího výboru MAP ORP Tišnov Datum konání: 13.12.2018 od 17.00 do 18.00 hod. Místo

Více

Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě - centrum vzdělávání knihovníků v Moravskoslezském kraji

Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě - centrum vzdělávání knihovníků v Moravskoslezském kraji Možnosti vzdělávání školních knihovníků (nejen) v Moravskoslezském kraji Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě - centrum vzdělávání knihovníků v Moravskoslezském kraji Oddělení služeb knihovnám Regionální

Více

SBORNÍK SOŠ A SOU MŠP LETOVICE A JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

SBORNÍK SOŠ A SOU MŠP LETOVICE A JIHOMORAVSKÉHO KRAJE SBORNÍK SOŠ A SOU MŠP LETOVICE A JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ENERSOL 2006 Co o této soutěži víme a jak probíhala? ENERSOL 2006 je soutěž, která byla vyhlášena MŠMT. Regionálním vzdělávacím centrem (RVC) pro obnovitelné

Více

Usnesení. ze zasedání Republikového výboru SNN v ČR které se konalo ve dnech 14. 15. dubna 2012 v Hotelu Grand v Řevnicích u Prahy.

Usnesení. ze zasedání Republikového výboru SNN v ČR které se konalo ve dnech 14. 15. dubna 2012 v Hotelu Grand v Řevnicích u Prahy. Usnesení ze zasedání Republikového výboru SNN v ČR které se konalo ve dnech 14. 15. dubna 2012 v Hotelu Grand v Řevnicích u Prahy. Přítomni : viz prezenční listina, která je přiložena k originálu této

Více

Akce v knihovně v dubnu a projekt Kniha do vlaku

Akce v knihovně v dubnu a projekt Kniha do vlaku Akce v knihovně v dubnu a projekt Kniha do vlaku 1. dubna bude v knihovně probíhat Noc s Andersenem tentokrát s podtitulem Nocování na hrášku. V současné chvíli už zaplňujeme poslední volná místa. Děti

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA KDK SKIP LIBERECKÉHO KRAJE ZA ROK 2015. Zpracovala Eva Kordová, předsedkyně klubu

VÝROČNÍ ZPRÁVA KDK SKIP LIBERECKÉHO KRAJE ZA ROK 2015. Zpracovala Eva Kordová, předsedkyně klubu VÝROČNÍ ZPRÁVA KDK SKIP LIBERECKÉHO KRAJE ZA ROK 2015 Zpracovala Eva Kordová, předsedkyně klubu Výroční zpráva KDK SKIP Libereckého kraje za rok 2015 Z P R A C O VA L A E VA K O R D O V Á, P Ř E D S E

Více

SLUŽBY KNIHOVEN. PhDr. Marie Šedá MSVK Ostrava

SLUŽBY KNIHOVEN. PhDr. Marie Šedá MSVK Ostrava SLUŽBY KNIHOVEN PhDr. Marie Šedá MSVK Ostrava seda@svkos.cz Učitel = člověk s velkým vlivem Škola by měla doplňovat domácí čtení. Dětem, kterým doma nikdo nečte, může navíc poskytnout příležitost ke každodennímu

Více

Svaz účetních regionální organizace

Svaz účetních regionální organizace Svaz účetních regionální organizace Po té, co jsme si v našem seriálu ke 45. výročí založení Svazu účetních udělali procházku historií, mezinárodními vztahy a jeho celorepublikovým významem, podíváme se

Více

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Čj.: VSPJ/02221/2018 Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Účast: dle prezenční listiny z 28 členů Akademické rady VŠPJ (dále též AR VŠPJ ) na zasedání

Více

Rozvoj čtenářské gramotnosti ve Zlínském kraji. Návrh projektu k implementaci KAP I

Rozvoj čtenářské gramotnosti ve Zlínském kraji. Návrh projektu k implementaci KAP I Rozvoj čtenářské gramotnosti ve Zlínském kraji. Návrh projektu k implementaci KAP I Obsahová náplň návrh klíčových aktivit Východiska Požadavky na rozvoj celoživotního čtenářství Výsledky českých žáků

Více

Tematická oblast koncepce: XIV. Mládež a média

Tematická oblast koncepce: XIV. Mládež a média Tematická oblast koncepce: XIV. Mládež a média Resort MK Krátkodobý cíl pro roky 2012-2013 Podpora prezentace a propagace zpřístupňování muzejních sbírek. Podpora metodické činnosti a digitalizace prostřednictvím

Více

Z Á P I S z 19. zasedání VALNÉ HROMADY dobrovolného svazku obcí MIKROREGION IVANČICKO konané dne 6. března 2007 v 16:00 hod.

Z Á P I S z 19. zasedání VALNÉ HROMADY dobrovolného svazku obcí MIKROREGION IVANČICKO konané dne 6. března 2007 v 16:00 hod. Z Á P I S z 19. zasedání VALNÉ HROMADY dobrovolného svazku obcí MIKROREGION IVANČICKO konané dne 6. března 2007 v 16:00 hod. na MěÚ Ivančice Přítomni : viz presenční listina Omluveni : Jaromír Schoř, Ladislav

Více

Literární místopis Zlínského kraje

Literární místopis Zlínského kraje Literární místopis Zlínského kraje Ing. Jan Kaňka, Mgr. Pavla Gajdošíková Krajská knihovna Františka Bartoše Kolokvium slovenských, českých a moravských bibliografů 4. 6. října 2009 Projekt: cíle a etapy

Více

ZHODNOCENÍ KONFERENCE

ZHODNOCENÍ KONFERENCE 40. Den malých obcí ZHODNOCENÍ KONFERENCE GENERÁLNÍ PARTNER HLAVNÍ PARTNEŘI ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název konference: Termíny a místa konání: Generální partner: 40. Den malých obcí 31. října 2013, Společenský dům,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK Shrnutí činnosti za rok Konkrétní spolupráce se ZŠ Nový svět v Opavě

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK Shrnutí činnosti za rok Konkrétní spolupráce se ZŠ Nový svět v Opavě VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 Shrnutí činnosti za rok 2012 V souladu s hlavním cílem občanského sdružení Montessori Opava, jímž je podporovat další zavádění Montessori výchovných a výukových metod do mateřských

Více

Diskuze Knihovna věc veřejná ve Středočeském kraji [1]

Diskuze Knihovna věc veřejná ve Středočeském kraji [1] [1] Autor: KASALICKÁ, Ivona [2] Číslo: 2018, ročník 27, číslo 3 [3] Rubrika: Trendy v knihovnách [4] Klíčová slova: Knihovna věc veřejná [5] Region: 02 Středočeský region [6] Ve středu 3. října 2018 proběhla

Více

Vítejte v Klubu školních knihoven

Vítejte v Klubu školních knihoven Vítejte v Klubu školních knihoven Spadáte do věkové kategorie 18 až 100 let? Staráte se o školní knihovnu? Jste kreativní? Máte e-mail? Pokud jste alespoň třikrát odpověděl/a kladně, vítejte v Klubu školních

Více

Hodnocení hudebního semináře Putování za folklórem aneb Na lidovú notečku,

Hodnocení hudebního semináře Putování za folklórem aneb Na lidovú notečku, Hodnocení hudebního semináře Putování za folklórem aneb Na lidovú notečku, který se uskutečnil v Knihovně Jiřího Mahena v Brně 28. 29. 4.2009 za finanční podpory Ministerstva kultury ČR z grantového programu

Více

Místní akční skupina Zálabí, z. s. nám. Komenského 235, Týnec nad Labem

Místní akční skupina Zálabí, z. s. nám. Komenského 235, Týnec nad Labem Místní akční skupina Zálabí, z. s. nám. Komenského 235, 281 26 Týnec nad Labem Zápis č.: 1/2018 z 1. zasedání Rady MAS konaného dne 15. února 2018 od 14 hodin, Hotel Racek, Masarykovo náměstí 499, 281

Více

Vliv školní knihovny na rozvoj osobnosti mladého člověka a možnosti spolupráce s veřejnou knihovnou

Vliv školní knihovny na rozvoj osobnosti mladého člověka a možnosti spolupráce s veřejnou knihovnou 101 Vliv školní knihovny na rozvoj osobnosti mladého člověka a možnosti spolupráce s veřejnou knihovnou Jana Nejezchlebová / Moravská zemská knihovna / e-mail: jananej@mzk.cz Úvod Psycholog Herbert Gerjuoy

Více

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Místo konání: Velká zasedací místnost na Městském úřadě v Havlíčkově Brodě Datum konání: 3. října 2018 od 10:30 Seznam účastníků: viz Prezenční listina

Více

Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2014

Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2014 Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2014 Ve dnech 16. a 17. září 2014 byl Institutem celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně pořádán již 6. ročník mezinárodní vědecké konference celoživotního

Více

Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP České Budějovice CZ /0.0/0.0/15_005/

Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP České Budějovice CZ /0.0/0.0/15_005/ Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP České Budějovice CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000021 Společné setkání členů pracovních skupin 19.10.2017 od 15 hodin, ZŠ Matice školské Program: - Informace o plánovaných

Více

PROJEKT SPOLUPRÁCE ZÁKLADNÍ ŠKOLY JIH S MATEŘSKÝMI ŠKOLAMI V MARIÁNSKÝCH LÁZNÍCH

PROJEKT SPOLUPRÁCE ZÁKLADNÍ ŠKOLY JIH S MATEŘSKÝMI ŠKOLAMI V MARIÁNSKÝCH LÁZNÍCH Základní škola JIH, Mariánské Lázně, Komenského 459, příspěvková organizace PROJEKT SPOLUPRÁCE ZÁKLADNÍ ŠKOLY JIH S MATEŘSKÝMI ŠKOLAMI V MARIÁNSKÝCH LÁZNÍCH 2013 / 2014 0 1. CÍL PROJEKTU Předškolní vzdělávání

Více

NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY

NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY LEDEN - BŘEZEN LEDEN Během měsíce ledna proběhlo několik významných akcí a setkání. Velmi důležitou událostí byla realizace veřejných projednání, kterých se celkem zúčastnilo 144

Více

Zápis z Valné hromady Asociace středních škol oborů kadeřník a kosmetička ČR, konané 2.11.2005

Zápis z Valné hromady Asociace středních škol oborů kadeřník a kosmetička ČR, konané 2.11.2005 Zápis z Valné hromady Asociace středních škol oborů kadeřník a kosmetička ČR, konané 2.11.2005 Jednání bylo přítomno 20 škol. Omluvená byla ISŠ Plzeň a SOU a SOŠ služeb Kadaň Přivítání p. Černý- ředitel

Více

Zpráva o činnosti výboru kontrolního (důvodová zpráva je uvnitř materiálu)

Zpráva o činnosti výboru kontrolního (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 23. zasedání konané dne 17. prosince 2015 Materiál k bodu č. 5 programu: Zpráva o činnosti výboru kontrolního (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Návrh na usnesení:

Více

Přeměna školní knihovny na informační centrum školy

Přeměna školní knihovny na informační centrum školy Přeměna školní knihovny na informační centrum školy ŠKOLA 21. STOLETÍ ŠKOLA INFORMACÍ Cíl projektu: Zvýšit kvalitu a efektivitu vzdělávání na 1. a 2. stupni ZŠ (nové metody, učební pomůcky, výukové materiály)

Více

KA1 Podpora čtenářské gramotnosti A co se nám dosud podařilo? Podaktivity A) Čteme společně a rádi Podaktivity B) Čtení pomáhá,

KA1 Podpora čtenářské gramotnosti A co se nám dosud podařilo? Podaktivity A) Čteme společně a rádi Podaktivity B) Čtení pomáhá, KA1 Podpora čtenářské gramotnosti Hlavní důvodem pro zahrnutí této aktivity do nešeho projektu IKAp byla naše snaha o podporu čtenářské gramotnosti žáků 2. stupně základních škol se slabšími výsledky,

Více

Výroční zpráva SKIP region Velká Morava

Výroční zpráva SKIP region Velká Morava Výroční zpráva SKIP region Velká Morava 2017 Rok 2017 se v regionu Velká Morava odehrával v tradičních osvědčených formátech, zároveň však obsahově velmi pestrých. V plánovaných aktivitách vycházel výbor

Více

Seznam projektových workshopů a vzdělávacích akcí konaných mimo PF JU

Seznam projektových workshopů a vzdělávacích akcí konaných mimo PF JU Seznam projektových workshopů a vzdělávacích akcí konaných mimo PF JU Název projektu: Čeština v praxi Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/07.0254 W 2010/1 Název akce: Základy redakční práce I. Garanti akce: doc. PhDr.

Více

- informace o slavnostním udělení Čestného občanství městské části Praha 8 za rok 2018

- informace o slavnostním udělení Čestného občanství městské části Praha 8 za rok 2018 ZÁPIS č. 30/ KKVČ RMČ z jednání komise Rady Městské části Praha 8 pro kulturu a volný čas (KKVČ RMČ), které se uskutečnilo v úterý 25. září 2018 (15:00 15:30) Libeňský zámek- zasedací místnost č. 2 Přítomni

Více

BULLETIN. 179. Žofínské fórum. konané pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky. Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropské unie

BULLETIN. 179. Žofínské fórum. konané pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky. Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropské unie BULLETIN 179. Žofínské fórum konané pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropské unie Praha, Velký sál paláce Žofín 26. 5. 2015 179. Žofínské fórum konané

Více

STANOVY. Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky, z. s. Čl. 1 Název

STANOVY. Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky, z. s. Čl. 1 Název STANOVY Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky, z. s. Čl. 1 Název Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky, z. s. Čl. 2 Sídlo Sukova 49/4, 602

Více

Zápis z 5. zasedání školské rady 15. 10. 2007

Zápis z 5. zasedání školské rady 15. 10. 2007 Zápis z 5. zasedání školské rady 15. 10. 2007 Přítomni: L. Curylo, D. Kaniová, J. Kavala, M. Kracík, M. Pišková, M. Vavroš, J. Vejpustková Omluveni: L. Pospíšil, R. Zapletalová Hosté: A. Balnar, ředitel

Více

Z á p i s. Omluveni: Vladimír Pejřil, JUDr. Libuše Růčková, PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D. Program jednání:

Z á p i s. Omluveni: Vladimír Pejřil, JUDr. Libuše Růčková, PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D. Program jednání: Z á p i s z 33. jednání Výboru pro kulturu a památkovou péči Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 10. listopadu 2011 od 13 hodin v budově Krajského úřadu Královéhradeckého kraje Přítomni:

Více

Konference Knihovny současnosti 12. září 2018 Olomouc Mgr. Adéla Dilhofová

Konference Knihovny současnosti 12. září 2018 Olomouc Mgr. Adéla Dilhofová Konference Knihovny současnosti 12. září 2018 Olomouc Mgr. Adéla Dilhofová Schválena Ústřední knihovnickou radou ČR na 38. zasedání dne 5. 12. 2016 Týká se kvalifikace pracovníků na odborných knihovnických

Více

Kontakt: Hana Zahradníčková 737 846 193, zahradnickova.hana@gmail.com. Zápis z jednání Školské rady při ZŠ a MŠ Miličín konané dne 20.4.

Kontakt: Hana Zahradníčková 737 846 193, zahradnickova.hana@gmail.com. Zápis z jednání Školské rady při ZŠ a MŠ Miličín konané dne 20.4. Školská rada Předseda Zřizovatelská sekce: Rodičovská sekce: Pedagogická sekce: Hana Zahradníčková Jana Vaňková Alena Sobíšková Hana Zahradníčková Hana Beranová Dana Dostálová Pravidelně zvaní hosté Věra

Více

Výroční zpráva "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza

Výroční zpráva V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva 2014 "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2014 Dobrovolnické centrum

Více

ZÁSADY ZAJIŠTĚNÍ REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ KNIHOVEN VE ZLÍNSKÉM KRAJI. Krajská knihovna Františka Bartoše Zlín, duben 2006

ZÁSADY ZAJIŠTĚNÍ REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ KNIHOVEN VE ZLÍNSKÉM KRAJI. Krajská knihovna Františka Bartoše Zlín, duben 2006 ZÁSADY ZAJIŠTĚNÍ REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ KNIHOVEN VE ZLÍNSKÉM KRAJI Krajská knihovna Františka Bartoše Zlín, duben 2006 1. Úvod Knihovny svou činností zajišťují základní lidské právo na rovný přístup k informacím,

Více

dle prezenční listiny přítomno 7 členů + 19 x plná moc

dle prezenční listiny přítomno 7 členů + 19 x plná moc Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne 28.7.2015 v zasedací místnosti N3.118 (3. patro) v sídle Krajského úřadu Královéhradeckého kraje Pivovarské náměstí 1245, v Hradci Králové.

Více

Knihovnická dílna Mgr. Adéla Dilhofová

Knihovnická dílna Mgr. Adéla Dilhofová Knihovnická dílna 26. 4. 2018 Mgr. Adéla Dilhofová Schválena Ústřední knihovnickou radou ČR na 38. zasedání dne 5. 12. 2016 Týká se kvalifikace pracovníků na odborných knihovnických pozicích Odborná knihovnická

Více

Zápis ze třetího jednání Řídícího výboru Místního akčního plánu vzdělávání (MAP) pro území ORP Vyškov

Zápis ze třetího jednání Řídícího výboru Místního akčního plánu vzdělávání (MAP) pro území ORP Vyškov Zápis ze třetího jednání Řídícího výboru Místního akčního plánu vzdělávání (MAP) pro území ORP Vyškov Datum a čas konání: 8. prosince 2016 v 9:00 hodin Místo konání: Obecní úřad Rostěnice-Zvonovice Přítomni:

Více

LEGIONÁŘSKÁ. Zápis z jednání Předsednictva Republikového výboru ČsOL dne 3. února 2015

LEGIONÁŘSKÁ. Zápis z jednání Předsednictva Republikového výboru ČsOL dne 3. února 2015 ČESKOSLOVENSKÁ OBEC LEGIONÁŘSKÁ HOTEL LEGIE, SOKOLSKÁ 33, 120 00 PRAHA 2 TEL. 224 266 235, 224 266 241WWW.CSOL.CZ SEKRETARIAT@CSOL.CZ Zápis z jednání Předsednictva Republikového výboru ČsOL dne 3. února

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015 Protože v průběhu období, za které je zpráva podávána, skončilo funkční období AS FCH ve složení vzešlém

Více

NEINVESTIČNÍ OPATŘENÍ: AKTIVITY ŠKOL A AKTVITY SPOLUPRÁCE PRO ÚZEMÍ SO ORP HORŠOVSKÝ TÝN

NEINVESTIČNÍ OPATŘENÍ: AKTIVITY ŠKOL A AKTVITY SPOLUPRÁCE PRO ÚZEMÍ SO ORP HORŠOVSKÝ TÝN NEINVESTIČNÍ OPATŘENÍ: AKTIVITY ŠKOL A AKTVITY SPOLUPRÁCE PRO ÚZEMÍ SO ORP HORŠOVSKÝ TÝN 1 1 OBSAH 1 OBSAH...2 2 ÚVOD...3 3 NEINVESTIČNÍ OPATŘENÍ AKČNÍHO PLÁNU...5 Cíl 1.1 Dostatečné materiální zabezpečení

Více

Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2015

Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2015 Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2015 Ve dnech 15. a 16. září 2015 byl Institutem celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně pořádán již 7. ročník mezinárodní vědecké konference celoživotního

Více

Školní informační centrum (ŠIC)

Školní informační centrum (ŠIC) Školní informační centrum (ŠIC) Před rokem to všechno začalo Bc. Romana Cichá ŠKOLA 21. STOLETÍ - ŠKOLA INFORMACÍ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM

Více

Výroční zpráva Místní knihovna v Železnici. Obsah :

Výroční zpráva Místní knihovna v Železnici. Obsah : Místní knihovna v Železnici Výroční zpráva 2015 Obsah : I. Základní údaje II. Provoz knihovny a její poslání III. Základní ukazatele knihovny IV. Činnost knihovny V. Zpráva hospodaření VI. Závěr Zpracovala

Více

Zápis. Program: K bodu 2. Schválení programu jednání, účasti hostů a ověřovatele zápisu.

Zápis. Program: K bodu 2. Schválení programu jednání, účasti hostů a ověřovatele zápisu. Zápis z 20. jednání výboru pro sport, tělovýchovu a volnočasové aktivity Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 16. 12. 2014 od 12:30 hodin v restauraci Hotelu Vacek Pod věží Hradec Králové

Více

Stanovy občanského sdružení

Stanovy občanského sdružení Stanovy občanského sdružení Stanovy občanského sdružení Klub ekologické výchovy Článek I Úvodní ustanovení Název občanského sdružení: Klub ekologické výchovy Zkráceně: (K E V) ( dále jen sdružení) Sídlem

Více

Asociace vysokoškolských poradců, o.s.

Asociace vysokoškolských poradců, o.s. Asociace vysokoškolských poradců, o.s. Výroční zpráva o činnosti 2010 Výroční zpráva o činnosti Asociace vysokoškolských poradců, o.s. 1. Základní údaje Název: Asociace vysokoškolských poradců, o.s. IČO:

Více

Výzvy OPVVV BUDOVÁNÍ KAPACIT PRO ROZVOJ ŠKOL II. a možnosti zapojení knihoven

Výzvy OPVVV BUDOVÁNÍ KAPACIT PRO ROZVOJ ŠKOL II. a možnosti zapojení knihoven Výzvy OPVVV BUDOVÁNÍ KAPACIT PRO ROZVOJ ŠKOL II a možnosti zapojení knihoven Vít Richter (využití podkladů kol. P. Mazáčové a L. Nivnické) Regionální funkce 12.5.2017 BUDOVÁNÍ KAPACIT PRO ROZVOJ ŠKOL II

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Benešov, Dukelská 1818. Dukelská 1818, 256 01 Benešov. Identifikátor školy: 600 041 956

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Benešov, Dukelská 1818. Dukelská 1818, 256 01 Benešov. Identifikátor školy: 600 041 956 Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Benešov, Dukelská 1818 Dukelská 1818, 256 01 Benešov Identifikátor školy: 600 041 956 Termín konání inspekce: 15. červen 2006

Více

Komunitní knihovna Vsetín v nové realitě

Komunitní knihovna Vsetín v nové realitě Komunitní knihovna Vsetín v nové realitě Vědecká knihovna v Olomouci červen 2007 Město Vsetín 30.000 obyvatel krásná příroda bohatý folklór blízko hranic se Slovenskem aktivní předkladatel mnoha projektů

Více

Letní škola pro pedagogické koordinátory projektu Učíme se ze života pro život

Letní škola pro pedagogické koordinátory projektu Učíme se ze života pro život Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I Letní škola pro pedagogické koordinátory projektu Učíme se ze života pro život CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_034/0008656 19. 21. 9. 2018 OŠMS, Krajský úřad

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

Výroční zpráva z Obecní knihovny Jinačovice za rok 2009

Výroční zpráva z Obecní knihovny Jinačovice za rok 2009 Výroční zpráva z Obecní knihovny Jinačovice za rok 2009 NÁVŠTĚVA KOLEGYŇ KNIHOVNIC ZE ZNOJEMSKA, 11. 6. 2009 Ve čtvrtek 11. 6. 2009 do naší knihovny přijela výprava kolegyň knihovnic ze znojemského regionu.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009 Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2009 Účetní jednotka: Umělecká agentura Ambrozia při ZŠ Pouchov HK o.p.s. IČ: 27551008 K Sokolovně

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2011. PRO-BIO LIGA ochrany spotřebitelů potravin a přátel ekologického zemědělství

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2011. PRO-BIO LIGA ochrany spotřebitelů potravin a přátel ekologického zemědělství VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2011 PRO-BIO LIGA ochrany spotřebitelů potravin a přátel ekologického zemědělství Základní údaje Název organizace: PRO-BIO LIGA ochrany spotřebitelů potravin a přátel ekologického

Více

NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY

NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY Autor: Martina Vykydalová Bledule LEDEN BŘEZEN 2017 LEDEN Během měsíce ledna proběhly semináře pro žadatele v rámci vyhlášených výzev v OPZ a PRV. Účastnili se i zástupci jednotlivých

Více

Systém kariérového poradenství v počátečním vzdělávání v Ústeckém kraji KARIÉRA

Systém kariérového poradenství v počátečním vzdělávání v Ústeckém kraji KARIÉRA Zápis ze závěrečné hodnotící konference Systém kariérového poradenství v počátečním vzdělávání v Ústeckém kraji KARIÉRA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.13/11.0001 Datum konání: dne 25. června 2010

Více

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Místní akční plán II rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem Datum konání: 27. března 2018 Místo konání: zasedací místnost Městského úřadu Bystřice

Více

Zápis z pracovního sezení v rámci exkurze projektu MAP pro ORP Litovel

Zápis z pracovního sezení v rámci exkurze projektu MAP pro ORP Litovel Den a místo konání: Zápis z pracovního sezení v rámci exkurze projektu MAP pro ORP Litovel Čtvrtek 6. 10. 2016 od 19.00 hodin v restauraci Valaška, ActivityPark Hotel Všemina, Všemina 300 Program sezení:

Více

Zápis z porady regionu, konané dne v Městské knihovně Hodonín

Zápis z porady regionu, konané dne v Městské knihovně Hodonín Zápis z porady regionu, konané dne 7.12.2016 v Městské knihovně Hodonín Program: 1. Zahájení 2. Odborný seminář na téma Bezpečnost na internetu praktická ukázka čtenářské lekce, přednášející Alena Přikrylová,

Více

Zpráva o činnosti regionální organizace SKIP Libereckého kraje za rok REGIONÁLNÍ VALNÁ HROMADA SKIP - REGION 07 LIBEREC 12.3.

Zpráva o činnosti regionální organizace SKIP Libereckého kraje za rok REGIONÁLNÍ VALNÁ HROMADA SKIP - REGION 07 LIBEREC 12.3. Zpráva o činnosti regionální organizace SKIP Libereckého kraje za rok 2010 2012 REGIONÁLNÍ VALNÁ HROMADA SKIP - REGION 07 LIBEREC 12.3. 2013 Členská základna Členská základna v roce 2009 CELKEM 79 ČLENŮ

Více

INNOREF SUB-PROJEKT. CULTURE - Kulturní a společenská spolupráce v Mikroregionu Hranicko. Zkratka projektu: CULTURE

INNOREF SUB-PROJEKT. CULTURE - Kulturní a společenská spolupráce v Mikroregionu Hranicko. Zkratka projektu: CULTURE INNOREF SUB-PROJEKT CULTURE - Kulturní a společenská spolupráce v Mikroregionu Hranicko Zkratka projektu: CULTURE Žadatel sub-projektu: Název: Obec Hustopeče nad Bečvou Adresa: Náměstí Míru 21, Hustopeče

Více

Členská schůze hromada Asociace výchovných poradců, z.s.

Členská schůze hromada Asociace výchovných poradců, z.s. výchovného poradenství Členská schůze hromada Asociace výchovných poradců, z.s., 5. 10. Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Asociace výchovných poradců, z.s. za rok 2016, 2017 Předložena Výkonným výborem

Více

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 čj. DFF/184/16 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Omluven: Bc. Tomáš Tázlar Hosté:

Více