LÉTO Sluníčko jde létu k duhu, s deštíkem si nechce hrát. Na oblohu kreslí duhu, ta teď bude kralovat.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "LÉTO Sluníčko jde létu k duhu, s deštíkem si nechce hrát. Na oblohu kreslí duhu, ta teď bude kralovat."

Transkript

1 ŠKOLNÍ ZPRAVODAJ letní číslo (ročník 8, číslo 4) LÉTO Sluníčko jde létu k duhu, s deštíkem si nechce hrát. Na oblohu kreslí duhu, ta teď bude kralovat. (omalovánka) Vymaluj barvy duhy.

2 Kulturní a společenské akce ve IV. čtvrtletí Byli jsme v muzeu navštívili všichni žáci 2. stupně ZŠP se svými učiteli výstavu v Muzeu Boskovicka K. Absolon fotografie z evropských jeskyní a krasů s doprovodným programem Jak byl objevován Moravský kras. Výstava připomněla loňské 50-té výročí úmrtí slavného krasového badatele, boskovického rodáka, jehož zásluhou byla zpřístupněna propast Macocha a objeveny jeskyně Punkevní a Kateřinská. Roku 1920 objevil také podzemní tok říčky Punkvy, po němž byla díky jeho úsilí o 13 let později umožněna plavba. Výstava byla motivační aktivitou pro všechny žáky, kteří se rozhodli v letošním školním roce navštívit Moravský kras v rámci školy v přírodě, aby si mohli na vlastní oči prohlédnout krasové území, jehož výzkumu věnoval K. Absolon celý svůj život. Partnerská návštěva z MŠ, ZŠ a PrŠ Hustopeče Ve dnech a proběhlo na naší škole už třetí přátelské setkání dětí a pedagogů. 14 osob (11 žáků a 3 učitelé) bylo ubytováno v prostorách školního internátu. Oba dny byly naplněny sportovními utkáními a bohatým kulturním programem. Nechyběl ani táborák s opékáním špekáčků a se zpěvem trampských písní. Už se těšíme na další společné setkání, které se bude za rok konat na půdě MŠ, ZŠ a PrŠ v Hustopečích. Divadelní představení Sněhurka a už jen 5 trpaslíků Že je v názvu chyba? Ale kdepak! Jak to bylo se Sněhurkou a 7 trpaslíky vědí už malé děti v mateřské škole, ale příběh o 5trpaslících je úplnou novinkou. Jedná se o integrační pohádkový muzikál, který zhlédli naši žáci v dopoledních hodinách. Skleník v Boskovicích hostil žákovské amatérské herce, zpěváky a hudebníky z Boskovic a Letovic, kteří pojali národní pohádku velmi netradičně a s humorem. Že bylo trpaslíků jen 5, mladý princ byl i se svým sluhou otráven jablkovou buchtou a Sněhurka se provdala za vodníka? Proč ne? Vždyť v pohádkách je možné úplně všechno! Více už nechceme prozrazovat. Pro zvídavou veřejnost byl muzikál opakován stejný den v odpoledních hodinách s volným vstupem.

3 Mezinárodní den dětí Oslavy MDD proběhly na naší škole hned 3 aktivitami. Dětský den oslavili žáci nižšího stupně a PrŠ společně již Pro děti byla připravena stanoviště, na kterých plnily nejrůznější úkoly. Další část dopoledne byla pojata výtvarně. Žáci soutěžili, kdo nakreslí nejhezčí obrázek na téma Nejkrásnější sluníčko. Všichni pracovali s nadšením a výsledné práce byly opravdu zdařilé. Netradiční dopoledne se všem líbilo a bylo zakončeno odměnami, diplomy a polárkovým překvapením. Žáci 2. stupně ZŠP slavili svůj svátek Soutěže na stanovištích byly opravdu velmi náročné a prokázaly stmelenost všech 3 třídních kolektivů. Žáci si vzájemně pomáhali, povzbuzovali se a dbali na správné sčítání bodů ve svých hracích kartách. Výsledné skóre jednotlivých tříd bylo natolik vyrovnané, že všichni žáci získali pro svoji třídu diplom, sladkosti a buchtu jako od maminky. Někteří žáci naší školy oslavili Den dětí společně ještě akcí Noc snů, kterou pořádala ZOO BRNO. Nahlášení účastníci obdrželi lístky zdarma a společně s rodiči strávili letní večer v zoo. Ivana Staffová Pruhovaný kabátek, na neděli, na svátek, v tom já běhám celý den, řekni, dítě, kdo já jsem! (zebra) Poznáš zvířátka z hádanek? Dlouhé nohy, dlouhý krček, nejsem, děti, žádný šprček, jsem nejvyšší mezi všemi zvířátky na naší zemi. (žirafa) Na větvích se houpám ráda, šikovná jsem velice, a když zlobím, podobám se malým dětem nejvíce. (opice) Na bříšku mám velkou kapsu, své děti v ní nosívám, když spěchám, tak hopsám, k tomu silné nohy mám. (klokan) Nohy pevné jako sloupy, také velké uši mám, nosánek mám pěkně dlouhý i zatroubit na něj znám. (slon) Říkají mi, že jsem zvířat král, velká hlava, zlatá hříva, každý by se bál. (lev)

4 Dívej se a porovnej. Pozorně si prohlédni tyto obrázky. Nebudeš tomu věřit, ale jsou mezi nimi 4 rozdíly. Najdeš je? (zvířata v ZOO - obrázky k vymalování a hledání rozdílů)

5 Svět sportu se uskutečnilo okresní kolo ve sportovních hrách mládeže (SHM), do kterého byli vybráni nejlepší sportovci školního kola. Tato atletická soutěž vyvrcholila krajským kolem, organizovaným 1.6. v Brně hostila naše škola přátele z MŠ, ZŠ a PrŠ Hustopeče. Na programu byl turnaj v bowlingu i přátelské utkání mezi chlapci v kopané. O 5 dnů později, 25.5., se konalo fotbalové utkání ZŠP Boskovice a ZŠP Blansko. Na přelomu května a června měli možnost se do soutěžení zapojit také děti, pro něž není sport koníčkem číslo jedna. U příležitosti oslav MDD učitelé pořádali pro všechny žáky bez rozdílu věku a pohlaví zábavná dopoledne s plněním úkolů z různých oblastí ve venkovním areálu školy. Sladká odměna neminula žádného soutěžícího a nechybělo ani ocenění v podobě diplomů. Jízda na kole patří k oblíbeným sportům snad všech generací. Žáci z cyklistického kroužku se vypravili na kolech na odpolední výlet do Vísek, který spojili v parném odpoledni s koupáním v tamním bazénu. Cyklistickou jízdu zručnosti si vyzkoušeli všichni žáci školy. Byla spojena s ukázkami a nácvikem poskytování 1. pomoci, neboť kdo z nás může s jistotou tvrdit, že jej žádné zranění ani úraz nikdy nepotká? Nejlepší cyklojezdci odjeli měřit svoje síly s konkurencí do Blanska, kde se konalo okresní kolo jízdy zručnosti se uskutečnily již tradiční sportovní hry pro handicapované v areálu Červené zahrady v Boskovicích. Žáci naší školy se pilně připravovali na všechny sportovní disciplíny: skok do dálky, skok z místa, běh, hod kriketovým míčkem, štafetu i jízdu zručnosti na vozíčku. Trénink byl důkladný, což se potom odrazilo ve výborných výsledcích našeho týmu. Také turistice je ve škole věnována velká pozornost. Děti chodí pravidelně na vycházky do přírody, na školní výlety, cvičení CO si bez několika kilometrů pěší chůze náročným terénem se zdoláváním překážek ani neumíme představit. Nejlepší turisté ušli několik desítek kilometrů na škole v přírodě, kde byl také prostor pro netradiční sportovní disciplíny: lukostřelbu, ruské kuželky aj. S blížícím se létem se magnetem pro děti stala voda. Žáci si zaplavali v blanenském krytém bazénu, v rámci hodin Tv několikrát

6 navštívili městské lázně, kde se kromě plavání a otužování věnovali také vodním hrám a sportům. Po uzavření lázní se žáci 8. a 9. ročníku vypravili na boskovické koupaliště Červenka, které má letos v souvislosti se zvýšeným vstupným předehřívanou vodu a nabízí nové atrakce i služby. A co tolik oblíbené míčové hry? Děti ze ZŠS a PrŠ se pravidelně 1x za 14 dnů setkávají v tělocvičně, kde soutěží a hlavně se baví při hrách s míčem i jiných činnostech. A co dodat na závěr? Pokud je sport pro děti zábavou a oblíbenou volnočasovou aktivitou, nelze si přát nic lepšího. Proto máme také na letní prázdniny připraven již 2. týdenní pobyt na Suchým, kde nebude chybět sportování, cestování a také prázdninové lenošení. Těšíme se na všechny kamarády! Dagmar Žáčková Vtipy na téma KOUPÁNÍ Koupají se 2 kluci v řece. Ta voda je ale studená, cvaká zuby jeden, kdyby mi to doma nezakázali, nekoupal bych se! Žena koupila psa a nutila manžela, aby s ním chodil každé ráno k řece, kde se měl pejsek proplavat. Ale řeka byla daleko a manžel si úkol usnadnil psa postříkal hadicí. To jsem blázen, jak to ten pes plave-nahoře je mokrý a dole suchý! To máš tak, miláčku, vysvětluje jí, to je kuriózní pes, nejraději plave naznak! Žena vítá muže z práce: Mám pro tebe 2 zprávy. Ta špatná je, že nás zase vytopil soused! A ta dobrá? Náš Pepíček se při tom konečně naučil plavat! Na pláži přistoupí strážník k mladé dívce v bikinách a říká jí: Co by asi říkala Vaše matka, kdyby Vás viděla v těchto plavkách? Moc by se zlobila, ty jsou totiž její! (kreslený vtip)

7 Cestování a turistika na naší škole Škola v přírodě Veselice v Moravském krasu Ozdravný pobyt s výukou v přírodě probíhal v tomto školním roce od do Zúčastnilo se ho 12 žáků ze ZŠS, ZŠP a PrŠ, 2 učitelé a 1 asistentka pedagoga. Doprava tam i zpět byla autobusová, ubytováni jsme byli v rekreačním areálu Pod rozhlednou. Jednalo se o objekt bývalých vojenských kasáren, které byly letos převedeny do soukromého vlastnictví a jejich vybavení včetně kamerového systému odpovídalo své původní funkci. Činnosti, tematicky podřízené celotýdenní hře Putování po Moravském krasu, byly přizpůsobeny věku dětí i jejich kondici. Počasí nám tentokráte velmi přálo, a tak jsme mohli podnikat výlety do jeskyní i s plavbou na lodičkách a jízdou lanovkou+ ekovláčkem, hledat poklad v troskách starobylé zříceniny hradu Blanseka, vylézt na rozhlednu Podvrší, prohlédnout si zblízka větrný mlýn v Petrovicích, věnovat se přírodovědným aktivitám, rukodělným činnostem (vyráběli jsme lucerničky a originální trička) i zábavě (dělali jsme táborák s opékáním špekáčků a zpěvem trampských písní za doprovodu kytary, měli jsme karneval, diskotéku, pyžamopárty i noční hru). Součástí školy v přírodě byly také sportovní aktivity, a to plavání v blanenském krytém bazénu, lukostřelba na pevný cíl, jízda na koni v areálu ZD Petrovice spojená s exkurzí do místních stájí, venkovní ruské kuželky, míčové hry, cvičení s náčiním. A protože má tento typ pobytu ve svém názvu slovo škola, nesmělo chybět ani učení. Ale buďte bez obav, na této škole se neznámkovalo. Každý účastník si vedl svoji kroniku, kam zaznamenával největší zážitky uplynulého dne, lepil razítka z navštívených míst a obrázky, plnil úkoly z pracovních listů. Měli jsme také přednášky o přírodních a kulturních zajímavostech Moravského krasu, velký úspěch měla přednáška našeho domácího pana Juraje Surinčaka o činnosti armády v Moravském krasu, doplněná o praktické ukázky vojenského vybavení. Děti se stravovaly formou plné penze s pitným režimem, měly možnost nakupování cukrovinek a nanuků přímo v areálu, který sloužil pouze pro naše účely. Pro všechny účastníky je i letos připraveno CD s fotografiemi z pobytu, aby se mohli do Moravského krasu ve vzpomínkách opakovaně vracet. J. Kiršnerová

8 Školní výlety jsou tu! Červen je již tradičně časem školních výletů. V letošním roce se jich zúčastnily všechny třídy naší školy. Každá třída si zvolila lokalitu, kterou by chtěla navštívit, některé třídy se do terénu vypravily společně. A kam směřovaly naše kroky? Třída Předpokládaný Navštívené místo termín I.třída Šebetov - ÚSP, Kozolend II.třída Šebetov - Kozolend III. třída Letovice IV. třída Šebetov - Kozolend V. třída Boskovice -Westernové městečko VI.třída Olešnice - Muzeum strašidel VII.třída Máchův památník, Nový hrad VIII.třída Doubravice - Pštrosí farma IX.třída Olešnice - Muzeum strašidel Sláva nazdar výletu Ilona Růžičková

9 Závěrečné zkoušky v Praktické škole jednoleté Tak jako každý rok v červnu, i letos se v Praktické škole jednoleté studijní obor Domácí práce a pomocné zahradnické práce, konaly závěrečné zkoušky. Velmi dobře se na ně připravili Nina Fadrná a Miroslav Vrána. 3. června se konala praktická část. Nina a Míra připravovali jednoduché pokrmy (polévku, pomazánky, různé druhy chuťovek, moučník). Dokázali, že zvládají základy péče o domácnost (stolování, používání elektrospotřebičů, žehlení prádla, úklidové práce). Na své děti se přišly podívat i paní Fadrná a paní Vránová. Teoretická část zkoušky se konala 10. června. Nina a Míra prokazovali své znalosti z rodinné a občanské výchovy, matematiky a českého jazyka. Všichni přítomní si mohli po oba dny prohlédnout i výstavku prací a sešity s probíraným učivem. Složení zkušební komise: PaedDr. Jiří Staněk (ředitel MŠ, ZŠ a PrŠ v Hustopečích), Mgr. Jana Bousková, Mgr. Milada Stloukalová, Mgr. Ivana Staffová, Mgr. Jitka Kiršnerová. Průběh závěrečných zkoušek sledoval i ředitel školy Mgr. Antonín Petrů. Nina Fadrná a Miroslav Vrána zkoušky úspěšně absolvovali a získali vysvědčení o závěrečné zkoušce. Přejeme jim, aby v životě mohli dobře zúročit vše, co se v Praktické škole naučili. M. Stloukalová, tř. učitelka PrŠJ (omalovánka)

10 Vycházející žáci ve školním roce 2010/2011 jméno a příjmení škola, zařízení učební obor 1.Marie Adlerová VU, SŠ, I a ŠJ Cukrářské ZŠP Olešnice na M. práce 2.Robin Dolník MŠ, ZŠ a PrŠ Praktická škola ZŠP Boskovice jednoletá 3.Anna Chládková SŠ Charbulova Kadeřnice ZŠP Brno 4.Renata Kočí MŠ, ZŠ a PrŠ Praktická škola ZŠP Boskovice jednoletá 5.Tereza Koudelková OU a PrŠ Lomená Cukrářské ZŠP Brno práce 6.Dana Pivodová MŠ, ZŠ a PrŠ Praktická škola ZŠP Boskovice jednoletá 7.Michal Réda MŠ, ZŠ a PrŠ Praktická škola ZŠP Boskovice jednoletá 8.Tomáš Totušek Domácí péče ZŠS 9.Lucie Kadlecová MŠ, ZŠ a PrŠ Praktická škola ZŠS Boskovice jednoletá 10.Marie Charvátová MŠ, ZŠ a PrŠ Praktická škola ZŠS Boskovice jednoletá 11.Martin Knídl MŠ, ZŠ a PrŠ Praktická škola ZŠS Boskovice jednoletá 12.Nina Fadrná Absolventka PrŠJ Boskovice 13.Miroslav Vrána Absolvent PrŠJ Boskovice M. Stloukalová, výchovná poradkyně (kreslený vtip)

11 Svět výpočetní techniky Týden internetu Týden internetu je aktivita, jejímž cílem bylo upozornit především na rizika, která se na internetu objevují a ohrožují hlavně děti. Cesta zákazů a příkazů může fungovat pouze pod přísným dohledem, ale tudy cesta určitě nevede. Nejdůležitější je poznat to, co děti na internetu baví a dát jim pravidla, aby internet používaly po dobu, která je rozumná. Je s podivem, že žákům, kteří zápasí se čtením a psaním, nedělá problém se dostat na počítači k tomu, co je nějakým způsobem oslovuje. Jako pravidel bylo využito Desatero bezpečného chování na internetu, které vytvořily děti ze Základní školy Kunratice. Každý žák byl s desaterem seznámen a následně si jednotlivé body opsal a uložil do své složky. Starší a počítačově zdatnější žáci měli možnost si vyzkoušet svoje technické znalosti prostřednictvím Supertestu. DESATERO BEZPEČNÉHO CHOVÁNÍ NA INTERNETU 1. NEZAPOMEŇ: OPATRNÝ INTERNETOVÝ SERFAŘ JE INTELIGENTNÍ SERFAŘ! 2. NEDÁVEJ NIKOMU ADRESU ANI TELEFON! NEVÍŠ, KDO SE SKRÝVÁ ZA OBRAZOVKOU! 3. NEPOSÍLEJ NIKOMU PO INTERNETU SVOJI FOTOGRAFII, NESDĚLUJ SVŮJ VĚK! 4. UDRŽUJ HESLO SVÉ INTERNETOVÉ SCHRÁNKY V TAJNOSTI, NESDĚLUJ HO ANI KAMARÁDOVI! 5. NIKDY NEODPOVÍDEJ NA NESLUŠNÉ, HRUBÉ NEBO VULGÁRNÍ Y! 6. NEDOMLOUVEJ SI SCHŮZKU PO INTERNETU, ANIŽ BYS O TOM ŘEKL ALESPOŇ JEDNOMU Z RODIČŮ! 7. POKUD TĚ NĚJAKÝ OBRÁZEK NEBO ŠOKUJE, OKAMŽITĚ OPUSŤ WEBOVOU STRÁNKU! 8. SVĚŘ SE DOSPĚLÉMU, POKUD TĚ INTERNET VYDĚSÍ NEBO PŘIVEDE DO ROZPAKŮ! 9. NEDEJ ŠANCI VIRŮM. NEOTVÍREJ PŘÍLOHU ZPRÁVY, KTERÁ PŘIŠLA Z NEZNÁMÉ ADRESY! 10. NEVĚŘ KAŽDÉ INFORMACI, KTEROU NA INTERNETU ZÍSKÁŠ! zdroj: P. Janík, ICT

12 Napiš, ulož a odešli V rámci kroužku informatiky (soutěže se mohli zúčastnit i žáci nenavštěvující kroužek) proběhla soutěž Napiš, ulož a odešli. Její první část spočívala ve znalosti psaní, formátování a uložení textu do určené složky. Dalším úkolem bylo otevření uživatelského účtu (škola.@ .cz), přiložení vytvořeného souboru k u a odeslání na danou adresu s předmětem SOUTĚŽ. Nejsprávněji a nejrychleji pracovala Tereza Koudelková z 9. ročníku (5 min. 6 s.) následována žáky 8. ročníku Jakubem Tauberem (5 min. 39 s.) a Julií Svobodovou (7 min. 45 s.). A jak jste na tom s prací na počítači vy? Pokud byste si chtěli vyzkoušet svoje schopnosti, nabízíme vám k vlastnímu otestování soutěžní úkoly. A teď už nezbývá než zasednout k počítači, zapnout vhodný měřicí přístroj a hurá do akce! A nezapomeňte, čas odměřuje všem stejně... Ve WORDU můžeme změnit velikost, typ a barvu písma. Nesmíme však zapomenout, že před každou úpravou musíme text označit. Calibri: škola (11) Times New Roman: škola (14) Arial Black: škola (16) Napsaný text můžeme také rozmnožit nakopírovat pomocí pravého tlačítka myši. Napsaný text můžeme také rozmnožit nakopírovat pomocí pravého tlačítka myši. Text můžeme také zpřehlednit a uspořádat vložením tabulky. Novák Petr Pospíšil Adam Zázvora Jan P. Janík. ICT

13 Okénko koordinátora dopravní výchovy Konec školního roku je vždy spojen s ohlédnutím za celoroční prací a jejími výsledky. Přestože není dopravní výchova samostatným vyučovacím předmětem, prolíná mnoha hodinami ve všech třídách. Je realizována formou her i učení, neboť je nezbytnou součástí našeho života. V čase před letními prázdninami, které jsou rizikovým obdobím se zvýšenou četností dětských úrazů, jsme se se žáky naší školy zaměřili na opakování základních pravidel silničního provozu pro chodce a cyklisty. Děti si vyzkoušely testy z dopravní výchovy, svoje znalosti si měly možnost ověřit i prakticky. 26. května proběhla na naší škole jízda zručnosti žáků vyššího stupně. Soutěžilo se ve dvou kategoriích - dívčí a chlapecké. Tomu předcházela teoretická příprava v podobě trénování dopravních značek a předpisů. Své znalosti si děti ověřily formou testů. A v čem vlastně jízda zručnosti spočívala? No přece v obratnosti při jízdě na kole. Hodnotil se však i celkový čas. Nejdříve bylo úkolem žáků přejet přes úzkou lávku, potom měli přemístit pohárek s vodou z jednoho stolečku na druhý a přitom vodu nevylít. Po tomto náročném úkolu objížděli pomyslný rybník ze svinutého lana a projížděli slalom mezi kuželi. Do cíle zbývalo už jen projetí úzké cesty a na závěr přesné zastavení. Na dětské výkony dohlížela dopravní policie z řad spolužáků i odborná komise, složená ze zástupců učitelského sboru. Jízda se všem podařila, obešla se i bez zranění a dopravních nehod. Po sečtení výsledků byli vyhodnoceni nejlepší cyklisté, z nichž někteří odjeli reprezentovat naši školu do okresní soutěže v Blansku. V kategorii dívek byly nejúspěšnější: 1. Anna Chládková (9.r.) 2. Michaela Maňoušková (8.r.) 3. Tereza Koudelková (9.r.) V kategorii chlapců si nejlépe vedli: 1. Martin Malach (7.r.) 2. Štěpán Zedníček (8.r.) 3. Martin Bednář (6.r.) V závěru školního roku bych chtěla popřát všem našim žákům i zaměstnancům školy příjemně strávené prázdniny bez dopravních nehod a úrazů! Jana Kovářová

14 Žlutý čtverec našišato s bílým rámem poznám, táto! Jsme na hlavní silnici. Když odbočíš k vesnici, je přes značku černá čára. Končí hlavní, říká Jára. (dopravní omalovánka)

15 Okénko metodika prevence Během celého školního roku jsme plnili cíle, které byly stanoveny v Minimálním preventivním programu. Ten jsem vypracovala na začátku školního roku. Během celého roku byli rodiče i žáci seznamováni s činnostmi a cíli našeho MPP. Nyní bych se tedy zmínila jen o posledních akcích. Tématem na měsíc květen byly Sekty a sociálně patologická náboženská hnutí. V červnu jsme se potom věnovali tématu Ohrožení mravnosti a sociálně patologické jevy. Během školního roku proběhly také projektové dny: * Záškoláctví * Agrese a násilí kolem nás * Zdravý životní styl a kultura stolování na naší škole Cíle MPP jsou také plněny v rámci mimoškolních aktivit, jako jsou zájmové kroužky a škola v přírodě. V době letních prázdnin se mohou žáci zúčastnit připravovaného pobytu na Suchým pod názvem Společně to zvládneme, a to v termínu od do Cíle našeho MPP se nám v tomto školním roce podařilo splnit. Za pilnou práci si tedy zasloužíme odměnu v podobě prázdnin. Přeji všem, aby byly tyto dny plné slunce, pohody a odpočinku. L. Nárožná, metodik prevence (Cesta za sluníčkem. Dojdete bludištěm až ke sluníčku?)

16 Okénko koordinátora EVVO I ve 4. čtvrtletí tohoto školního roku pokračujeme v ekologické výchově jak v rámci ŠVP, tak i při samostatných akcích z doplňujícího celoročního plánu EVVO. Jednotlivé třídy pracovaly na realizaci celoškolního a celoročního projektu Čtvero ročních období tématy: Rostliny se probouzejí duben Mláďata květen Byliny - červen. Pokračovali jsme ve třídění odpadu, sběru baterií a nepotřebných elektrospotřebičů v rámci celostátního projektu Recyklohraní. Na našich pravidelných školních sběrových akcích děti i pracovníci školy odevzdali celkem kilogramů starého papíru, za který jsme utržili 4 278,- Kč. Tyto peníze budou použity na nákup potřeb pro práci dětí v hodinách výtvarné výchovy. Za část prostředků budou zakoupeny knihy do žákovské knihovny. V dubnu jsme si také připomněli Den Země. Děti vyrazily do přírody v okolí Boskovic, plnily úkoly a odpovídaly na testové otázky z oblasti ochrany přírody. Pěknou akcí byla též návštěva zařízení pro ekologickou výchovu Lipka v Brně, kde jsme měli objednaný výukový program Nech brouka žít, který hravou formou seznamoval žáky se životem hmyzu a pavoukovců. Děti hrály divadlo, sledovaly film, kuklily se jako larva, soutěžily Program se všem líbil. V oblasti zdravotní výchovy jsme uspořádali týden mléčných aktivit, a to při příležitosti Mezinárodního dne mléka. Žáci jednotlivých tříd se pod vedením vyučujících věnovali osvětě v oblasti racionální stravy s důrazem na význam mléka a mléčných výrobků pro zdravý vývoj dítěte. Nechyběla ani příprava mléčné zdravé svačinky například koktejl, puding, ochucený tvaroh. Vše podpořeno pěkně výtvarně zpracovaným receptem. Na závěr si žáci mohli vyplnit znalostní kvíz. Jitka Hrnčířová, koordinátor EVVO

17 Čáp, ryba, pavouk, myška. Najdi domeček každému zvířátku a spoj čarou obrázky, které k sobě patří.

18 Internát A je tu konec školního roku. Všichni se těšíme na dva měsíce prázdnin, na odpočinek od školních povinností. Pěkné jarní počasí nám umožnilo trávit většinu volného času v přírodě. Kromě her na školní zahradě a různě dlouhých vycházek, jsme uskutečnili tyto akce: - výroba a pálení čarodějnic (společná akce s DD Brno) - Moje rodina (týdenní projekt) - turistická vycházka k Otylce (společná akce s DD Brno) - tradiční kreslení na chodníku Kouzelná křída - Je nám dobře na světě (odpoledne plné her a soutěží) - ukončení celoroční hry Staré pověsti české - Poklad z Blaníku (stezka odvahy s hledáním pokladu) Výroba a pálení čarodějnic Ve středu 27. dubna probíhalo na internátě odpoledne ve znamení očisty od zlých čarodějných mocností. Každý si pro svoji vyrobenou čarodějničku vymyslel jméno. Nejpodařenější byla zlá čarodějka Hubatice. K jejich upálení nám posloužila pečlivě postavená hranice na školní zahradě. Ta byla dílem našeho pana školníka. Kromě nás a našich kamarádů z brněnského dětského domova, kteří v současné době pobývají v naší škole, dorazilo i několik opravdu vzácných hostů. Plápolající ohýnek jsme všichni společně využili k opékání párků. Jsme přesvědčeni, že pálení čarodějnic proběhlo úspěšně a o Filipojakubské noci z 30. dubna na 1. května nepoletovala nad naší školou Hubatice ani jí podobné zlé čarodějky. M. Hejlová a J. Kovářová, vychovatelky (omalovánka s čarodějnicemi)

19 MŠ Jihomoravské dětské centrum specializované péče Školní rok končí a my se připravujeme na prázdniny Poslední dva měsíce školního roku přinesly dětem ve třídě MŠ v JDC plno zajímavých akcí. Na začátku května jsme vyráběli dárečky a přáníčka pro maminky k jejich svátku. V jarní přírodě naší zahrady jsme zpívali písničky za doprovodu kytary, MDD jsme oslavili soutěžemi a hrami. Na výletě do Western parku se nám velice líbilo představení Koně, dary bohů a při prohlídce areálu jsme pozorovali různá domácí zvířata a krásně barevného páva. Navštívili jsme také solnou jeskyni a na vycházce do cukrárny si pochutnali na výborné zmrzlině. Čas rychle uběhl a už tu byl tradiční táborák na rozloučenou se školním rokem a našimi kamarády, kteří již po prázdninách půjdou do školy. Protože v naší třídě s koncem školního roku provoz nekončí a dětí nám na prázdniny ještě přibude, chystáme pro ně prázdninový program, který se letos bude jmenovat Po stopách indiánů. Zahájíme jej stopovanou a pokud počasí dovolí i přenocováním ve stanu na zahradě léčebny. Jako každý rok jistě navštívíme také boskovickou pouť, znovu se podíváme i do Western parku a na zahradě budeme dělat táboráky s opékáním párků a zpěvem při kytaře. Budeme se snažit, aby si děti z prázdnin, strávených rehabilitací v léčebně, odvezly spoustu pěkných zážitků. J. Nejezová a J. Chlubná, učitelky MŠ (Otík stavěl věže ze žluté, červené a modré kostky. Pokaždé použil všechny tři a vždy byla věž jinak zbarvená. Zkus to také a věže si zároveň vybarvi na obrázcích.)

20 Třída MŠ při nemocnici Květen Rozkvetlá louka koláž, společná práce dětí při hudbě Přednáška v rámci EVVO na téma životní prostředí Šaty pro stromy recyklované tvoření Virtuální vycházka ke kvetoucí louce v rámci EVVO, práce s encyklopedií (poznávání květin, barev, tvarů, chráněných rostlin) Den vody Třída plná pohody soutěživé odpoledne Kouzlo květiny, Ptáčkové na stromech Červen Dětský den 1.6. karneval, soutěže Květiny společná práce dětí při hudbě, malování anilinovými barvami, solí, prostřihávání Obrázky z vršků od PET lahví výtvarná činnosti v rámci EVVO Pěstování kytiček, Žádné nové nebezpečí, Cestička po kamenech soutěživá odpoledne (Spočítej si kytičky v oknech a zakroužkuj příslušnou číslici k počtu.)

21 Červnové povídání z Betany Uběhlo to jako voda a zase se blíží konec školního roku, je tady měsíc červen. Hned, jakmile se po zimě oteplilo, vyrazili jsme na turistickou vycházku okruhem přes Pilské údolí, cestou Pod oborou a kolem Skleníku zpět. Pozorovali jsme jarní kytičky a těšili se z hřejivého sluníčka. V dubnu jsme se zúčastnili oblíbené akce s bezpečnostní a dopravní tematikou Zastav se a přemýšlej. Po Velikonocích jsme šli zjistit, co vše se dá zakoupit v zahrádkářské prodejně a jak vypadají různé přísady. Krásné pocity v nás zanechalo dopoledne s muzikoterapií. Poslouchali jsme zvuky zajímavých neznámých hudebních nástrojů, sami jsme na některé hráli a tančili jsme v rytmu bubnů. V květnu jsme byli v kině na Westernstory, filmu, který se natáčel v Boskovicích. Den dětí jsme oslavili na výletě v Olešnici. V modrotiskové dílně jsme poznali staré způsoby barvení plátna, občerstvili se a koupili si drobné dárky domů. Do arboreta na Šmelcovně jsme se moc těšili a nebyli jsme zklamaní. Nejvíce se nám líbilo jezírko s vodníkem a s žábou a babiččin dvoreček s domácími zvířaty. Sportovní hry se letos opět vydařily. Počasí nám přálo celou dobu her, pršelo až po jejich ukončení. Všichni si odnesli krásné sportovní zážitky a měli radost ze soutěžení a z pěkných cen. Zapojili jsme se do výtvarných soutěží Svět mých radostí, Květy očima dětí a Úžasné vynálezy starých časů. Celoroční spolupráci s rodiči završíme odpoledním grilováním. Už se nemůžeme dočkat týdenního pobytu v Praze, kterým ukončíme tento školní rok. Přejeme všem krásné prázdninové zážitky! L. Turečková, M.Švábová a žáci z Betany (omalovánka)

22 (Děti dostaly vysvědčení. Dokresli jim obličeje podle toho, jakou mají radost ze svých známek.)

23 (Dokresli paprsky vycházejícího sluníčka.) Přejeme vám vydařené letní prázdniny, spoustu slunečných dnů, hezkých zážitků z cest do přírody i za poznáním, vodních radovánek a bezstarostných chvil s vašimi nejbližšími. Kolektiv zaměstnanců MŠ, ZŠ a PrŠ.

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok 2013 2014 Základní škola a Mateřská škola Hamry nad Sázavou, příspěvková organizace Hamry nad Sázavou 133 591 01 Žďár nad Sázavou tel.: 775 99 44

Více

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Děti budou společně během celého školního roku poznávat zvířata z různých koutů světa. Výsledkem bude poznání společně vyrobená malá

Více

Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016

Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MOKRÉ LAZCE příspěvková organizace Hájová 98 747 62 Mokré Lazce, okres Opava Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016 Příloha ŠVP pro Školní družinu v Mokrých Lazcích. Specifické

Více

Celoroční plán školní družiny

Celoroční plán školní družiny Mateřská a Základní škola Hronov -Velký Dřevíč, okres Náchod Celoroční plán školní družiny Jaro, Léto, podzim, zima v družině je vždycky prima! Školní rok 2017 /2018 CELOROČNÍ PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ DRUŽINY

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník září říjen a. Pč - Skládání z papíru b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Písničky z prázdnin 2. Literární - Moje oblíbená kniha 3. Tělovýchovná

Více

Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016

Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MOKRÉ LAZCE příspěvková organizace Hájová 98 747 62 Mokré Lazce, okres Opava Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016 Příloha ŠVP pro Školní družinu v

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA ZÁŘÍ 2016 ŠKOLNÍ DRUŽINA Po prázdninách jsme se všichni setkali a natěšeně v naší školní družině zahájili novou celoroční

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 15. 1. 2014 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti s rodiči a se zaměstnanci Azylového domu strávili příjemné

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

ČERVEN, MĚSÍC PLNÝ ZÁŽITKŮ

ČERVEN, MĚSÍC PLNÝ ZÁŽITKŮ informační bulletin červen 2017 Co je Integrační projekt Centra Kociánka v roce 2017? Integrační projekt v roce 2017 jednoznačně svým pojetím a smyslem částečně navazuje na setkání konaná v předchozích

Více

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov, č. 17, tel. 476 110 317, www.zsbecov.cz PROGRAM ENVIROMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

Více

PLÁN ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ ROK: 2008/2009. VEDOUCÍ ODDĚLENÍ ŠD A ŠK: Božena Grosmutová

PLÁN ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ ROK: 2008/2009. VEDOUCÍ ODDĚLENÍ ŠD A ŠK: Božena Grosmutová PLÁN ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ ROK: 2008/2009 VEDOUCÍ ODDĚLENÍ ŠD A ŠK: Božena Grosmutová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova 1526, příspěvková organizace Plán

Více

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII Poznáváme své děti V červnu 2014 jsme získaly finanční prostředky z dotace v oblasti výchovy a vzdělávání Městského úřadu v Příbrami na projekt s názvem Poznáváme své děti. V rámci této dotace na naší

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

Středisko výcviku vodicích psů

Středisko výcviku vodicích psů Středisko výcviku vodicích psů Ve čtvrtek 7. října 2010 jsme navštívili Středisko výcviku vodicích psů v Jinonicích. Tento den je Dnem nevidomých a slabozrakých, proto ve středisku probíhal den otevřených

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník září říjen a. Pč - Výzdoba ŠD podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba c. Hv - Písně od táborového ohně 2. Literární - Četba

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016 Základní školy Základní škola J. A. Komenského a Mateřská škola, Přerov - Předmostí, Hranická 14 Školní olympiáda

Více

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy Základní škola a Mateřská škola Poličná 276, příspěvková organizace OTEVŘENÁ ŠKOLA Otevřená škola - jazyky - počítače Motto: Svět je otevřená kniha pro toho, kdo v ní umí číst. Plán práce školy Environmentální

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Motto: Všichni bez rozdílu jsme součástí přírody Platnost dokumentu: 4 roky od 1.9.2012

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ DRUŽINY

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.J.: ZSL/68/18 PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ DRUŽINY Pedagogická rada dne 3. září 2018 schválila základní úkoly a plán práce školní družiny. Kontrola plánu bude součástí čtvrtletních pedagogických porad. Plán práce

Více

Červenec prázdninový provoz

Červenec prázdninový provoz Červenec prázdninový provoz Začínají týdny zaslouženého odpočinku dovolená. Sluníčko vysílá hřejivé paprsky na všechny strany. Počasí vskutku odpovídá letnímu času. V SPR se vyhodnocují pololetní výsledky,

Více

PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ČINNOSTI VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014

PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ČINNOSTI VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ČINNOSTI VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Plán je rozvržen do 4 bloků na 4 roční období: podzim, zima, jaro, léto. Náměty činností v průběhu jednotlivých ročních období Všechny výchovné

Více

Roční plán. Září. Říjen. Listopad

Roční plán. Září. Říjen. Listopad Září Říjen Listopad Roční plán 3. 9. Slavnostní zahájení školního roku 2018/2019 3. 9. Zahájení provozu 4. 9. Seznamovací a kontaktní hry 4. 9. v 15 hod Schůzka s rodiči 6. 9. v 15.30 Schůzka s rodiči

Více

Rozloučení se školkou- přípravy, zahradní hrátky, spaní

Rozloučení se školkou- přípravy, zahradní hrátky, spaní Úkoly předškoláčka, jsou pro nás hračka.. Než půjdu do školy -" minimum předškoláka". Vyzkoušejte si Předškoláci převzato www.predskolaci.cz Písničky a říkanky ze školky Další říkadla, popěvky... na doma

Více

ROČNÍ PLÁN DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY

ROČNÍ PLÁN DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN III. oddělení Lucie Nováková vychovatelka MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA SPOLEČNÁ CESTA POZNÁVÁNÍ A PŘÁTELSTVÍ ŠKOLNÍ

Více

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15.

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. První zápas se ZŠ Nad Přehradou prohrála naše děvčata 0:2 po setech 12:15

Více

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC Na počátku roku 2012 nás oslovili zástupci Základní školy z polského Boleslawiece a nabídli nám spolupráci na přeshraničním projektu

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/21.O288 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_57 Jméno autora: Pischová Třída/ročník: PVS 1

Více

ČERVEN června výlet WESTERNOVÉ MĚSTEČKO STONETOWN

ČERVEN června výlet WESTERNOVÉ MĚSTEČKO STONETOWN ČERVEN 16. - 17. června výlet WESTERNOVÉ MĚSTEČKO STONETOWN Výlet ve westernovém městečku STONETOWN u Humpolce se celkem vydařil. Chatky nebyly nic moc, ale program byl nabitý a docela se nám líbil. Byl

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník září říjen a. Pč - Skládačky z papíru pejsek, kočička (příloha 1 a 2) b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písní 3. Tělovýchovná - Seznamovací

Více

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Tematický plán školní družiny 2019/2020 II. oddělení Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Děti bude každý měsíc provázet jiná pohádka, z které si vždy vytvoří obrázek. V červnu bude

Více

Ve školním roce byly pro účely environmentálního vzdělávání uskutečněny následující akce:

Ve školním roce byly pro účely environmentálního vzdělávání uskutečněny následující akce: Ve školním roce 2016-2017 byly pro účely environmentálního vzdělávání uskutečněny následující akce: Výtvarná soutěž Příroda v obrazech, Týden na podporu a ochranu životního prostředí, tematicky zaměřené

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2013/2014 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 3.ročník

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2013/2014 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 3.ročník Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2013/2014 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 3.ročník Září Obec,v níž žijeme,jak žijeme Odpočinková činnost- stolní hry,hry s hračkami,poslech písniček,povídání

Více

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Září měsíc přátelství a seznamování seznamujeme se - hrajeme seznamovací hry ve třídě i na školním hřišti (prvňáčci), povídáme si, jak jsme prožili prázdniny

Více

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2011/2012. Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 4. ročník

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2011/2012. Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 4. ročník Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2011/2012 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 4. ročník Září Obec v níž žijeme,jak žijeme Odpočinková činnost-stolní hry,hry s hračkami,poslech písniček,povídání

Více

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice ze školy i mateřinky časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice 13. ČÍSLO duben 2018 Ve čtvrtek 15. března se v naší škole uskutečnila soutěž o nejkrásnější písemný projev. Žáci byli rozděleni

Více

Tematický plán. Putování s Machem a Šebestovou

Tematický plán. Putování s Machem a Šebestovou Dodatek k ŠVP Tematický plán Putování s Machem a Šebestovou ZÁŘÍ Naše družina Představujeme si Macha a Šebestovou Cíl: Děti zdokonalily vzájemnou komunikaci a vyjadřovací schopnosti. seznámení s řádem,

Více

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Tematický plán školní družiny 2016/2017 II. oddělení Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Děti bude kaţdý měsíc provázet jiná pohádka, z které si vţdy vytvoří obrázek. V červnu bude

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ŽELEZNÝ BROD, PELECHOVSKÁ 800

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ŽELEZNÝ BROD, PELECHOVSKÁ 800 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ŽELEZNÝ BROD, PELECHOVSKÁ 800 www.zspelechovska.cz skola@zspelechovska.cz 191 žáků v 11 třídách 18 učitelů 2 vychovatelky ŠD 9 provozních zaměstnanců Nižší počet žáků individuální přístup

Více

Základní škola a Mateřská škola při Fakultní Thomayerově nemocnici Vídeňská 800, 146 00 Praha 4 Nadační fond Prague Post Štěpánská 20, Praha 1

Základní škola a Mateřská škola při Fakultní Thomayerově nemocnici Vídeňská 800, 146 00 Praha 4 Nadační fond Prague Post Štěpánská 20, Praha 1 Základní škola a Mateřská škola při Fakultní Thomayerově nemocnici Vídeňská 800, 146 00 Praha 4 a Nadační fond Prague Post Štěpánská 20, Praha 1 Prázdninový provoz na oddělení dětské neurologie, psychiatrie

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.24/2017 A jsme tady s dalším číslem našeho časopisu Barvínek. Ani jsme se nenadáli a je tady konec školního roku.

Více

ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Letošní rok je ve znamení lesa, tak se totiž jmenuje naše nové celoroční téma. Protože kousek lesa máme i na naší krásné školní zahradě, mohli jsme toto téma prožívat naplno hned od

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 3. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 3. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 3. ročník září říjen a. Pč - Práce s papírem a drobným materiálem b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písniček hádání názvu 2. Literární - Četba oblíbené

Více

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník Září Cestička do školy Odpočinková činnost- volné rozhovory s dětmi o nových zážitcích,poslech

Více

Plán školní rok

Plán školní rok Plán školní rok 2016 2017 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Čtvrtek Zahájení školního roku, 27.9. Úterý Plyšáčkův den jednu plyšovou hračku 29. 9. Čtvrtek Maňáskové divadlo Šternberk - 45,--Kč, 8:45

Více

Základní škola a Mateřská škola Verneřice. Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.

Základní škola a Mateřská škola Verneřice. Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny. Základní škola a Mateřská škola Verneřice Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.cz Číslo účtu:925864329/0800 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A mateřské

Více

Školáček - Základní škola Vidlatá Seč KVĚTEN

Školáček - Základní škola Vidlatá Seč KVĚTEN KVĚTEN 10.5. 2010 Tento den jsme byli v Šemberově divadle ve Vysokém Mýtě. Zde jsme zhlédli divadelní představení Baví tě Kuk a Cuk. Jednalo se o pořad Hudebního divadla, který je tvořen pásmem hudby,

Více

1.9. Světový den míru 7.9. Den otevřených dveří památek 22.9. Evropský den bez aut

1.9. Světový den míru 7.9. Den otevřených dveří památek 22.9. Evropský den bez aut 1.9. Světový den míru 7.9. Den otevřených dveří památek 22.9. Evropský den bez aut Vzájemné seznámení, seznámení s režimem a programy školní družiny Seznámení s provozem ŠJ, stolování Podvodní svět Ilustrace,pohádky,

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Ráno jsme se opět probudili do neslunečného dne. Dnešní den jsme potřebovali, aby nám počasí přálo a tak jsme poustevníkovi na hrad vzkázali, ať pošle

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

Nadcházející události

Nadcházející události Červenec - Srpen 2016 Školní zpravodaj Úvodní slovo Vážení rodiče, učitelé a přátele Waldorfu, poslední víkend před zahájením školního roku se konal adaptační pobyt rodin budoucích prvňáčků. Jeho vyvrcholením

Více

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými.

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. Celoroční projekt MŠ Sluníčko na rok 2010-2011 Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. ŠVP usiluje v souladu RVP o vytváření klíčových kompetencí: - Kompetence k učení

Více

Základní škola, mateřská škola a praktická škola Karlovy Vary. Vančurova 83, Karlovy Vary 36017

Základní škola, mateřská škola a praktická škola Karlovy Vary. Vančurova 83, Karlovy Vary 36017 Základní škola, mateřská škola a praktická škola Karlovy Vary Vančurova 83, Karlovy Vary 36017 místo poskytovaného vzdělávání : Karlovy Vary, Svahová 26 školní rok 2008/2009 www.specskoly.ic.cz ČERVEN

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

CELOROČNĚ. - Rozvíjení dovednosti v ICT v počítačové učebně - Tvořivá dílna - Akce společné pro všechna oddělení ŠD. Řízené činnosti rozvíjejí:

CELOROČNĚ. - Rozvíjení dovednosti v ICT v počítačové učebně - Tvořivá dílna - Akce společné pro všechna oddělení ŠD. Řízené činnosti rozvíjejí: CELOROČNĚ - Tématické vycházky do přírody - Rozvíjení kamarádských a mezilidských vztahů, pomoc při práci - Seznamování se základy 1.pomoci - Sebeobslužná činnost oblékání, stolování, hygiena, - Ochrana

Více

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Mateřská škola a Základní škola pro tělesně postižené Brno, Kociánka, příspěvková organizace Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Charakteristika školy: škola pro žáky s tělesným, případně

Více

Víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské rodiny v Kovářské

Víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské rodiny v Kovářské Víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské rodiny v Kovářské Magistrát města Chomutova ve spolupráci se zapsaným spolkem RADKA připravil ve dnech 20. - 21. 5. 2017 víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské

Více

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát V měsíci červnu jsme měli možnost hned 3x oslavit Den dětí. Poprvé se tomu tak stalo 1. 6. ve venkovních prostorách ZŠ Daneta.

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025

ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025 ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY školní rok 2007/2008 Charakteristika školy: Základní škola Krucemburk je plně organizovanou školou s

Více

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. ÚVOD Odborný tým pracovníků Základní školy a Praktické školy SVÍTÁNÍ, o. p. s. se na základě svých odborných

Více

Plán EVVO. Základní školy a Mateřské školy G. A. Lindnera Rožďalovice. na školní rok 2011/2012

Plán EVVO. Základní školy a Mateřské školy G. A. Lindnera Rožďalovice. na školní rok 2011/2012 Plán EVVO Základní školy a Mateřské školy G. A. Lindnera Rožďalovice na školní rok 2011/2012 Zpracovala Mgr. Nina Dyčenková, školní koordinátorka environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Počet žáků:

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VLKOŠ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Náves 43, 751 19 Vlkoš, tel.: 581 223 030, IČO: 70989362 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Vlkoš, příspěvková

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 Ve školním roce bude školní klub plnit úkoly vyplývající z ŠVP. V průběhu celého školního roku budeme dbát na bezpečnosti děti při všech činnostech. Budeme

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

V 8:00 vyrazil celý I. stupeň metrem směr Roztyly a v 8:30 se za nimi vydali žáci II. stupně.

V 8:00 vyrazil celý I. stupeň metrem směr Roztyly a v 8:30 se za nimi vydali žáci II. stupně. Červen 2007 BRANNÝ DEN Dne 1.června se konal tradiční branný den v Krčském lese. Celou akci připravily obě paní učitelky tělesné výchovy Z. Kopasová a B. Chadimová za pomoci žáků devátých tříd. V 8:00

Více

Základní škola a mateřská škola, Dolní Branná, okres Trutnov. PROJEKT ŽIVOT V POHYBU Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.1.20/02.0057

Základní škola a mateřská škola, Dolní Branná, okres Trutnov. PROJEKT ŽIVOT V POHYBU Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.1.20/02.0057 Základní škola a mateřská škola, Dolní Branná, okres Trutnov PROJEKT ŽIVOT V POHYBU Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.1.20/02.0057 LETNÍ SOUSTŘEDĚNÍ EVVO DUHA, DOLNÍ DVŮR Realizační tým v rámci projektu ŽVP

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KLÁŠTER HRADIŠTĚ NAD JIZEROU IČO: 75034620 TEL. 326 702 246 e-mail : zsklaster@centrum.cz www.skola.klasterhradiste.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ( školní rok 2010/2011

Více

Chceme poskytnout našim dětem a žákům bez rozdílu kvalitní vzdělávání, atmosféru důvěry a porozumění, motivující prostředí.

Chceme poskytnout našim dětem a žákům bez rozdílu kvalitní vzdělávání, atmosféru důvěry a porozumění, motivující prostředí. ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLA PRO ŽIVOT č.j.291/07 Chceme poskytnout našim dětem a žákům bez rozdílu kvalitní vzdělávání, atmosféru důvěry a porozumění, motivující prostředí.

Více

Převzetí Domova sv. Moniky

Převzetí Domova sv. Moniky KRONIKA 2008 Převzetí Domova sv. Moniky 1. 1. 2008 jsme převzali od Centra zdravotních a sociálních služeb města Liberce Domov pro matky s dětmi v tísni, který dostal jméno Domov sv. Moniky. Maškarní karneval

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN. VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN. VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008 Č.j. 77/2008/R Základní údaje Název: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN 561 66 Těchonín 4 IČO: 70985995 Tel.: 465 635

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček duben 2018 Naše velikonoční výzdoba. Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Informace o platbě

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

Příměšťák "Jaro v Majáku"

Příměšťák Jaro v Majáku Příměšťák "Jaro v Majáku" První tři dny jarních prázdnin proběhl v pobočce Maják příměstský tábor. Jaro v Majáku - tak se jmenoval letošní příměstský jarní tábor konaný na pobočce Maják. V průběhu tábora

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. Základní škola a Mateřská škola Štarnov, okres Olomouc, příspěvková organizace

Výroční zpráva o činnosti školy. Základní škola a Mateřská škola Štarnov, okres Olomouc, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola a Mateřská škola Štarnov, okres Olomouc, příspěvková organizace školní rok 2005/2006 Výroční zpráva o činnosti Zakladní školy a Mateřské školy Štarnov, okres

Více

ZPRÁVY PRO VÁS I CELOU VAŠI RODINU KVĚTEN 2017

ZPRÁVY PRO VÁS I CELOU VAŠI RODINU KVĚTEN 2017 ZPRÁVY PRO VÁS I CELOU VAŠI RODINU KVĚTEN 2017 Květen byl velmi rušný měsíc. Na začátku jsme si zasportovali na sportovním odpoledni. Poté si obě Zelené třídy užily výstavu Magic Play, zatímco Červená

Více

Příměstské tábory v Polici nad Metují 2018: 5 týdnů, 5 táborů, 87 dětí, 6 lektorů - Broumovsko

Příměstské tábory v Polici nad Metují 2018: 5 týdnů, 5 táborů, 87 dětí, 6 lektorů - Broumovsko Město Police nad Metují získalo dotaci na pořádání příměstských táborů. Dotace byla poskytnuta z operačního programu Zaměstnanost a byla poskytnuta prostřednictvím MAS Stolové hory. Každoročně, po dobu

Více

Zpráva o činnosti v roce 2017

Zpráva o činnosti v roce 2017 Spolek Ruku v ruce Spolek při ZŠ, Městec Králové, Nám. Republiky 303 IČ: 22832611, tel./fax: +420 325643312, čís. bank. účtu: 152777556/0600 Zpráva o činnosti v roce 2017 Vypracovala: Mgr. Monika Nováková

Více

VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE

VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE Kde nás najdete BOSKOVICKO a MORAVSKÝ KRAS Boskovice leží na střední Moravě asi 40 km severně od Brna na hranici mezi Boskovickou brázdou a Drahanskou vrchovinou

Více

Přehled akcí rybářského kroužku MO Libice nad Cidlinou za rok 2018

Přehled akcí rybářského kroužku MO Libice nad Cidlinou za rok 2018 Přehled akcí rybářského kroužku MO Libice nad Cidlinou za rok 2018 Duben - SBÍRÁNÍ ODPADKŮ NA REVÍRU 411170 JEZERO ANEB JARNÍ ÚKLID OBCE Na tuto akci se sešel RK téměř v plném počtu a někteří z nich si

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací Školní rok 2016 / 2017 1. a 5. oddělení Téma: Cesta napříč kouzelnou přírodou Vychovatelé: Magdalena Skálová, Jana Balounová Září Vstup do kouzelného světa zvířat a přírody

Více

TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MATEŘSKÁ ŠKOLA NOVÁ VES Je zpracován v souladu s Rámcovým programem pro předškolní vzdělávání. Každé podtéma TVP rozvíjí všech pět oblastí předškolního vzdělávání: biologickou,

Více

Roční plán aktivit EVVO na ZŠ Plumlov ve školním roce 2014/2015

Roční plán aktivit EVVO na ZŠ Plumlov ve školním roce 2014/2015 Roční plán aktivit EVVO na ZŠ Plumlov ve školním roce Roční plán aktivit EVVO na ZŠ Plumlov ve školním roce Aktivita Cílová skupina Zodpovědná osoba Termín Způsob hodnocení Splnění Vyučování v přírodě,

Více

KVĚTEN Vrchol sportovních her 4x4 za účasti našich žáků, výměnné pobyty s partnerskými školami z německého Mellendorfu a Wittenbergu nebo další z barevných dnů v 1.A... To je jen ochutnávka aktivit naší

Více

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2013-1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 Chtěli jsme Vás informovat,

Více

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ JENEČ školní rok 2006-2007 Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 1. Základní údaje: Název: Základní škola a Mateřská škola Jeneč, okres Praha západ Sídlo: Jeneč, Lidická 265,

Více

KDYŢ SLUNÍČKO HŘEJE, KAŢDÝ SE RÁD SMĚJE

KDYŢ SLUNÍČKO HŘEJE, KAŢDÝ SE RÁD SMĚJE I.oddělení KDYŢ SLUNÍČKO HŘEJE, KAŢDÝ SE RÁD SMĚJE Témata na červen Na světě je plno dětí Pozor,to se nesmí Máme se jak v pohádce Už jedeme na prázdniny Písničky Opičí kapela Svátek zvířátek Pohybové hry

Více

vytvoření základních předpokladů pro pokračování dítěte ve vzdělávání.

vytvoření základních předpokladů pro pokračování dítěte ve vzdělávání. Výroční zpráva mateřské školy za školní rok 2013/2014 1. Základní údaje o škole zřizovatel školy: Brandýs nad Labem Stará Boleslav název školy: Základní škola a Mateřská škola Brandýs n. L. St. Boleslav

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Roční realizační plán EVVO školní rok pracoviště Slovákova

Roční realizační plán EVVO školní rok pracoviště Slovákova Roční realizační plán EVVO školní rok 2015 pracoviště Slovákova Termín/perioda Název/ akce/téma/forma Cílová skupina Akci koordinuje Schůzka metodických pedagogové vedoucí MS a PK sdružení a předmětových

Více

Školní program EVVO vzdělávání, výchovy a osvěty

Školní program EVVO vzdělávání, výchovy a osvěty ZŠ a MŠ Ludgeřovice, příspěvková organizace Školní program EO vzdělávání, výchovy a osvěty l. Pracovníci pověření koordinací EO p. Ing. Plačková, p. Mgr. Lišková A VŠICHNI PEDAGOGIČTÍ PRACOVNÍCI VE ŠKOLE

Více

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014.

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014. Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014. Informace www.gtmskola.cz Dvě první třídy a Mravenečci V letošním školním roce

Více