Hodnocení plnění plánu činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu v roce 2005

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Hodnocení plnění plánu činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu v roce 2005"

Transkript

1 Strana 1 (celkem 11) Hodnocení plnění plánu činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu v roce Koordinace aktivit s regionálními aktéry cestovního ruchu v Jihočeském kraji 1.1. Pravidelná jednání zástupců JčK, JHK, SMOJK, JCCR Pravidelných jednání se účastní radní Jihočeského kraje zodpovědný za oblast cestovního ruchu, zástupce Odboru kultury, památkové péče a cestovní ruchu, zástupce Jihočeské hospodářské komory (vč. managera sdružení Jižní Čechy pohostinné a Služby v cestovním ruchu), zástupce Svazu měst a obcí Jihočeského kraje, zástupce Jihočeské centrály cestovního ruchu. 1x měsíčně Jitka Fatková Hodnocení: Jednání se konala nepravidelně, dle potřeby. Z jednání byl pořizován zápis Zapojení JCCR do pracovních skupin Euroregionu Šumava, Silva Nortica Jitka Fatková Hodnocení: Zástupce JCCR je členem pracovních skupin pro cestovní ruch obou euroregionů, zúčastnil se všech konaných jednání Setkání s podnikateli činnými v oblasti cestovního ruchu říjen - prosinec Jakub Kadleček Hodnocení: Zástupce JCCR se účastnil jednání Rady obou sdružení při JHK, dále pak shromáždění členů obou sdružení, která se konala v prosinci Komunikace s podnikateli probíhá m.j. prostřednictvím MailFóra Informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje

2 Strana 2 (celkem 11) Jednání poradní skupiny JCCR Spojení poradní skupiny JCCR s pracovní skupinou cestovní ruch, kultura a vnější vztahy (PRK), tématem pro rok 2005 bude vypracování časově omezeného koncepčního materiálu se zaměřením na formu propagace a vytipování cílových skupin. dle potřeby, cca 4x ročně Jakub Kadleček Hodnocení: V roce 2005 se konala dvě jednání poradní skupiny JCCR a , z obou jednání byl pořízen zápis, který je k dispozici na Komunikace se členy poradní skupiny byla v průběhu roku vedena prostřednictvím elektronické pošty či MailFóra Informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje Konference na téma cestovní ruch v Jihočeském kraji duben Jitka Fatková Hodnocení: Konference na téma cestovní ruch a regionální rozvoj se konala 20. dubna 2005 v "pavilonu Z" českobudějovického Výstaviště. Organizace konference byla spolufinancována z programu PHARE CBC. Další (v pořadí třetí) konference se konala 1. prosince 2005 v Českém Krumlově v rámci akce Česko-bavorské dny. Konference byla podpořena z programu Dispoziční fond Česká republika Bavorsko Setkání s pracovníky turistických informačních center dle potřeby, cca 2x ročně Hodnocení: Jednání pracovníků jihočeských informačních center se konala 25. května 2005 a 19. října Zápisy z jednání jsou k dispozici na Rozvoj lidských zdrojů v oblasti služeb cestovního ruchu Zajištění školení, vzdělávacích kurzů a poradenství pro odborníky působící v oblasti cestovního ruchu. Jakub Kadleček Hodnocení: Pro pracovníky v oblasti cestovního ruchu a potenciální uživatele Informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje bylo zorganizováno školení. V rámci projektu Centra pro rozvoj lidských zdrojů byly pro podnikatele v oblasti cestovního ruchu uspořádány 2 semináře na téma Podpora rozvoje cestovního ruchu.

3 Strana 3 (celkem 11) 2. Produkty cestovního ruchu 2.1. Golfová dovolená mezi Dunajem a Vltavou Bude vytvořena kompletní nabídka "golfové dovolené v jižních Čechách" s předpokládaným spolufinancováním z Grantového schématu Jihočeského kraje a následně propojena s již stávající nabídkou Horního Rakouska (bude předmětem žádosti předložené do Dispozičního fondu). leden - prosinec Hodnocení: Žádost o finanční podporu projektu byla předložena do Grantového programu Jihočeského kraje, nebyla však schválena, projekt proto nebyl realizován. V prosinci 2005 bylo zahájeno jednání o spolupráci s jednotlivými jihočeskými golfovými kluby, žádost bude při nejbližší vhodné příležitosti podána znovu Pivní stezky Stávající produkt JCCR Jihočeské pivní stezky bude napojen na již existující turistický produkt Horního Rakouska. leden - prosinec Hodnocení: V rámci jednání pracovní skupiny pro rozvoj cestovního ruchu složené ze zástupců Jihočeského a Plzeňského kraje, Horního Rakouska a Východního Bavorska bylo téma pivní stezky, tradice pivovarnictví vybráno jako stěžejní a vhodné pro vytvoření společného přeshraničního produktu. Oberösterreich Tourismus předložil do Dispozičního fondu žádost na zpracování studie potenciálu výše zmíněného tématu v dotčených regionech s termínem dokončení prosinec Na základě výstupů studie bude vytvořen přeshraniční produkt na téma Pivní kultura a gastronomie Akreditační pravidla JCCR vytvoří pro potřeby prezentace turistických produktů, resp. pro dodržení dané úrovně kvality jednotlivých produktů, akreditační pravidla. leden - červen Hodnocení: V rámci projektu Přeshraniční regionální produkty cestovního ruchu byl vytvořen návrh akreditačních pravidel pro komunikaci a spolupráci JCCR s cestovními kancelářemi. Návrh bude projednán Předsednictvem JCCR na jeho prvním jednání v roce 2006.

4 Strana 4 (celkem 11) Ostatní: Z Grantového programu Jihočeského kraje Produkty a služby v cestovním ruchu byla finančně podpořena realizace produktů Sportovní rybolov a Lovecká turistika. K oběma tématům byl vytvořen manuál pro cestovní kanceláře a agentury (umístěn na a byl vydán informační leták. JCCR pro Nadaci Jihočeské cyklostezky realizovala produkt Víkend na kole, jehož výstupem byl leták s informacemi o cyklistické trase č. 12, resp. jejím úseku z Dolního Dvořiště do Hluboké nad Vltavou. Projekt byl finančně podpořen z Grantového programu Jihočeského kraje.

5 Strana 5 (celkem 11) 3. Propagace a poskytování informací 3.1. Informační systém cestovního ruchu Jihočeského kraje Provoz ISCR, poskytování turistických informací z jižních Čech, vyřizování požadavků a dotazů turistů, poskytování obecných informací z oblasti cestovního ruchu. Jakub Kadleček Hodnocení: Informační systém cestovního ruchu je postupně rozšiřován, nově byly spuštěny stránky na kterých jsou zveřejňovány informace o činnosti JCCR. Dotazy vztahující se k turistické nabídce jižních Čech jsou zodpovídány buďto přímo pracovníky JCCR nebo jsou přeposílány jiným kompetentním osobám Výstavy a veletrhy cestovního ruchu Prezentace na výstavách a veletrzích jsou připravovány ve spolupráci s podnikatelskou sférou i obcemi s turistickým potenciálem. Prezentace je v ideálním případě formována tématicky. a) Regiontour leden b) Holiday World leden - únor c) Mobil Salon únor - duben d) MADI květen - listopad Jakub Kadleček Jakub Kadleček Jakub Kadleček Jakub Kadleček Hodnocení: JCCR se zúčastnila všech výše uvedených výstav cestovního ruchu. Na výstavách Regiontour, Mobil Salon a MADI zastupovala jak města a obce Jihočeského kraje, tak i podnikatele působící v oblasti cestovního ruchu, které předem o možnosti prezentace informovala prostřednictvím MailFóra Informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje. Na výstavě Holiday World pak JCCR zajistila expozici o velikosti 37,5 m 2. Prezentaci následně nabídla 9 dalším zájemcům z řad jihočeských měst a obcí, dalších subjektů a podnikatelů. Ostatní subjekty, které se nezúčastnily přímo, byly pak prezentovány prostřednictvím JCCR, popř. JHK.

6 Strana 6 (celkem 11) 3.3. Média JCCR zajišťuje prezentaci turistické nabídky jižních Čech v médiích, převážně tištěných. V rámci konkrétních projektů pak navazuje spolupráci s regionálními rádii či televizemi. JCCR organizuje v rámci propagace vybraných aktivit (např. prezentace nově vzniklých turistických produktů) tiskové konference a sice v Českých Budějovicích a také v Praze ve spolupráci s agenturou CzechTourism. Hodnocení: JCCR zorganizovala tiskové konference k projektům Prezentace turistických aktivit na území jižních Čech a Horního Rakouska a Konference Cestovní ruch a regionální rozvoj a to v Českých Budějovicích a ve spolupráci s agenturou CzechTourism i v Praze. V rámci propagace projektu Jihočeské vítání léta 2005 byla navázána spolupráce s MF Dnes, která vydala přílohu se stejným názvem. V rámci propagace turistické nabídky jižních Čech spolupracuje JCCR s časopisem TIM, který vychází v česko anglické jazykové mutaci a který je zdarma distribuován prostřednictvím informačních center.

7 Strana 7 (celkem 11) 4. Spolupráce, komunikace 4.1. Zahraniční partneři Horní Rakousko JCCR komunikuje a spolupracuje na tvorbě přeshraničních projektů s partnerskou organizací Oberösterreich Tourismus, obě organizace plní úkoly obsažené v Kooperační dohodě o přeshraniční spolupráci a rozvoji projektů v oblasti cestovního ruchu. Jakub Kadleček Dolní Rakousko JCCR komunikuje a spolupracuje na tvorbě přeshraničních projektů s partnerskou organizací Waldviertel Tourismus Dolní Bavorsko JCCR spolupracuje na úrovni jižních Čech a Bavorska s organizací Tourismusverband Ostbayern, zástupce JCCR je členem pracovní skupiny pro rozvoj přeshraniční spolupráce. Jitka Fatková Hodnocení: JCCR spolupracuje se zahraničními partnery zejména při realizaci přeshraničních projektů (více viz projektová činnost JCCR), konkrétně pak v Horním Rakousku s organizacemi Oberösterreich Tourismus a Tourismusvarband Mühlviertel Kernland, v Dolním Rakousku Destination Waldviertel GmbH a v Bavorsku Tourismusverband Ostbayern. JCCR rovněž zprostředkovává výměnu propagačních materiálů mezi infocentry na obou stranách hranice Agentura CzechTourism JCCR spolupracuje s agenturou CzechTourism na společných projektech vedoucích k propagaci destinace jižní Čechy. Zástupce JCCR je regionálním koordinátorem pro oblast jižní Čechy. Jitka Fatková Hodnocení: JCCR je koordinátorem agentury CzechTourism pro turistický region Jižní Čechy, zástupce JCCR se v roce 2005 zúčastnil dvou setkání koordinátorů (Dvůr Králové nad Labem, Loučeň).

8 Strana 8 (celkem 11) JCCR realizovala pro ag. CzechTourism v měsících červenec srpen I. etapu dotazníkového šetření v rámci projektu Monitoring návštěvníků v turistických regionech České republiky. II. etapa byla zahájena 15. prosince 2005, potrvá do března V rámci plnění Smlouvy o poskytnutí služeb, která byla podepsána mezi agenturou a JCCR, realizovala JCCR vybrané aktivity předem vymezené ve smlouvě. Jak dotazníkové šetření, tak i aktivity v rámci smlouvy, byly realizovány za úhradu Incomingové cestovní kanceláře JCCR vytvoří akreditační pravidla pro spolupráci s incomingovými cestovními kancelářemi, prostřednictvím kterých pak budou nabízeny turistické produkty. leden - červen Hodnocení: Akreditační pravidla byla vytvořena v rámci projektu Přeshraniční produkty cestovního ruchu, do praxe budou uvedena v roce JCCR poskytla cestovním kancelářím a agenturám vedle manuálu ke stávajícím produktům Výlov jihočeského rybníka a Jihočeské pivní stezky i manuály k novým turistickým produktům Sportovní rybolov a Lovecká turistika v jižních Čechách Školy se zaměřením na cestovní ruch JCCR spolupracuje se středními a vysokými školami zaměřenými na cestovní ruch, zajišťuje odbornou praxi studentům těchto škol. Jakub Kadleček Hodnocení: JCCR navázala spolupráci se školami v případě realizace dotazníkového šetření. Pracovníci JCCR poskytovali konzultace k absolventským a diplomovým pracím. V průběhu roku 2005 vykonávali v kancelářích JCCR odbornou praxi studenti ISCR a VOŠ České Budějovice. Ostatní: JCCR vydává 2x ročně bulletin, ve kterém informuje o svých aktivitách, realizovaných projektech, prezentacích na výstavách a veletrzích apod. Bulletin vychází v nákladu ks.

9 Strana 9 (celkem 11) 5. Projektová činnost V roce 2005 byly realizovány následující projekty/byla započata realizace následujících projektů: 1. Projekty s ukončenou realizací v roce Projekty, jejichž nositelem je JCCR Odborná konference Cestovní ruch a regionální rozvoj PHARE CBC Společný fond malých projektů celková výše rozpočtu: EUR vlastní podíl žadatele: 683 EUR aktuální stav projektu: ukončeno 06/2005 Regionální marketingové produkty CR: Rybolov a lovecká turistika v jižních Čechách Grantový program Jihočeského kraje Produkty a služby CR celková výše rozpočtu: Kč vlastní podíl žadatele: Kč aktuální stav projektu: ukončeno 11/2005 Výstava fotografií Jižní Čechy známe i zapomenuté Dispoziční fond Česká republika - Rakousko celková výše rozpočtu: Kč vlastní podíl žadatele: Kč aktuální stav projektu: ukončeno 12/ Projekty, kde je JCCR partnerem s finanční spoluúčastí Turistický potenciál témat pivní kultura a gastronomie pro regiony jižní Čechy Východní Bavorsko - Mühlviertel předkladatel: Oberösterreich Tourismus Dispoziční fond Rakousko Česká republika celková výše rozpočtu: EUR podíl JCCR: EUR aktuální stav projektu: ukončeno 12/2005

10 Strana 10 (celkem 11) 1.3. Projekty, kde je JCCR partnerem bez finanční spoluúčasti Návod na rozvoj cestovního ruchu v obcích formou zážitkové turistiky s využitím historického a kulturního dědictví předkladatel: Centrum pro komunitní práci jižní Čechy Výzkum pro potřeby regionů Ministerstvo pro místní rozvoj celková výše rozpočtu: Kč výše grantu pro JCCR: Kč podíl JCCR: - aktuální stav projektu: ukončeno 08/2005 EUROSCITALSCOUT předkladatel: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Strukturování evropských výzkumných oblastí celková výše rozpočtu: Kč výše grantu pro JCCR: Kč podíl JCCR: - aktuální stav projektu: ukončeno 11/ Projekty s ukončenou realizací v roce Projekty, jejichž nositelem je JCCR Přeshraniční regionální produkty cestovního ruchu Dispoziční fond Česká republika - Rakousko celková výše rozpočtu: Kč vlastní podíl žadatele: Kč aktuální stav projektu: realizace započata 05/2005, bude ukončena 03/2006 Podpora rozvoje přeshraniční spolupráce v cestovním ruchu, podpora incomingu Akční plán Jihočeského kraje 2005 celková výše rozpočtu: Kč vlastní podíl žadatele: Kč aktuální stav projektu: realizace započata 08/2005, bude ukončena 04/2006 Společná prezentace turistických aktivit na území jižních Čech a Horního Rakouska INTERREG IIIA Česká republika - Rakousko celková výše rozpočtu: Kč vlastní podíl žadatele: Kč aktuální stav projektu: realizace započata 12/2004, bude ukončena 04/2006

11 Strana 11 (celkem 11) Vytvoření marketingových a prodejních opatření pro přeshraniční cykloturistickou nabídku mezi Vltavou a Dunajem pro jednodenní návštěvníky a vícedenní turisty Dispoziční fond Česká republika - Rakousko celková výše rozpočtu: Kč vlastní podíl žadatele: Kč aktuální stav projektu: realizace započata 11/2005, bude ukončena 08/2006 Informace, komunikace a vzdělávání v cestovním ruchu Dispoziční fond Česká republika - Bavorsko celková výše rozpočtu: Kč vlastní podíl žadatele: Kč aktuální stav projektu: realizace započata 11/2005, bude ukončena 09/ Projekty, kde je JCCR partnerem s finanční spoluúčastí Centra pro přeshraniční rozvoj lidských zdrojů předkladatel: Jihočeská hospodářská komora PHARE CBC Grantové schéma na rozvoj přeshraničních sítí a lidských zdrojů celková výše rozpočtu: Kč výše grantu pro JCCR: Kč podíl JCCR: Kč aktuální stav projektu: realizace započata 04/2005, bude ukončena 07/ Projekty, kde je JCCR partnerem bez finanční spoluúčasti Blíž k práci, blíž k Evropě předkladatel: CC Systems a.s. Operační program Rozvoj lidských zdrojů/podpora aktivní politiky zaměstnanosti celková výše rozpočtu: Kč podíl JCCR: 0 Kč aktuální stav projektu: realizace započata 09/2005, bude ukončena 11/ Projekty s ukončenou realizací v roce Projekty, jejichž nositelem je JCCR Systém tvorby a zavádění produktů cestovního ruchu v návaznosti na destinační management a marketing INTERREG IIIA Česká republika - Rakousko celková výše rozpočtu: Kč vlastní podíl žadatele: Kč aktuální stav projektu: realizace započata 06/2005, bude ukončena 06/2007

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006 Strana 1 (celkem 6) Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006 1. Komunikace, koordinace, spolupráce 1.1. Pravidelná jednání zástupců Jihočeského kraje, Jihočeské hospodářské komory,

Více

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007 Strana 1 (celkem 7) Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007 1. Komunikace, koordinace, spolupráce 1.1. Pravidelná jednání zástupců Jihočeského kraje, Jihočeské hospodářské komory,

Více

Zhodnocení plnění plánu činnosti JCCR v roce 2004

Zhodnocení plnění plánu činnosti JCCR v roce 2004 Zhodnocení plnění plánu činnosti JCCR v roce 2004 1. Koordinace aktivit JCCR s regionálními aktéry cestovního ruchu v Jihočeském kraji 1.1. Pravidelná jednání: radní Jihočeského kraje zodpovědný za cestovní

Více

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU MOŽNÉ OBLASTI SPOLUPRÁCE 1/14 Jihočeská centrála cestovního ruchu Možné oblasti spolupráce Informační Systém Cestovního Ruchu Jihočeského kraje www.jiznicechy.cz příjímání

Více

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU MOŽNÉ OBLASTI SPOLUPRÁCE 1/10 Informační Systém Cestovního Ruchu Jihočeského kraje www.jiznicechy.cz příjímání zpráv prostřednictvím MailFóra publikování aktualit databáze

Více

KOOPERATIVNÍ ROZVOJ LOKALIT V PŘÍHRANIČÍ JIHOČESKÝ KRAJ / DOLNÍ RAKOUSKO

KOOPERATIVNÍ ROZVOJ LOKALIT V PŘÍHRANIČÍ JIHOČESKÝ KRAJ / DOLNÍ RAKOUSKO Jihočeská hospodářská komora Sdružení stavebnictví a územního rozvoje Husova 9, 370 01 České Budějovice Držitel certifikátu systému jakosti dle požadavků ČSN EN ISO 9001:2001 KOOPERATIVNÍ ROZVOJ LOKALIT

Více

Propagace jižní Moravy jako kongresové a incentivní destinace budoucnosti aneb Připraveni na 100 %!

Propagace jižní Moravy jako kongresové a incentivní destinace budoucnosti aneb Připraveni na 100 %! Propagace jižní Moravy jako kongresové a incentivní destinace budoucnosti aneb Připraveni na 100 %! cíl projektu: upoutat pozornost na jižní Moravu jako jedinečnou kongresovou a incentivní destinaci projekt

Více

Jihočeská hospodářská komora. P r e z e n t a c e 20. 4. 2005

Jihočeská hospodářská komora. P r e z e n t a c e 20. 4. 2005 Jihočeská hospodářská komora P r e z e n t a c e 20. 4. 2005 Držitel certifikátu systému jakosti dle požadavků ČSN EN ISO 9001:2001 Vznik JHK Hospodářské komory jsou v ČR zřizovány na základě zvláštního

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI 2014 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2014 OBSAH: I. Základní charakteristika II. Realizované aktivity a) Projekty z evropských fondů b) Ostatní granty a dotace c) Prezentace pro veřejnost d) Spolupráce se subjekty cestovního

Více

ANALYTICKÉ, STRATEGICKÉ A KONCEPČNÍ PRÁCE. výtah

ANALYTICKÉ, STRATEGICKÉ A KONCEPČNÍ PRÁCE. výtah ANALYTICKÉ, STRATEGICKÉ A KONCEPČNÍ PRÁCE výtah Aktualizováno leden 2014 Strategie rozvoje cykloturistiky a cyklodopravy v Kraji Vysočina na období 2014 2020 Kraj Vysočina 2013 2014 Strategický plán města

Více

Strategický plán Leader MAS Brána Písecka MAS Brána Písecka 2008

Strategický plán Leader MAS Brána Písecka MAS Brána Písecka 2008 ANALYTICKÉ, STRATEGICKÉ A KONCEPČNÍ PRÁCE výtah Zpracováno listopad 2011 Analýza zaměřená na zjištění potřebnosti pobytových zařízen a služeb pro seniory a zdravotně postižené ve městě Český Krumlov Město

Více

Porovnání OIS I.G a OIS II.G po transformaci www.encyklopedie.ckrumlov.cz

Porovnání OIS I.G a OIS II.G po transformaci www.encyklopedie.ckrumlov.cz Nejefektivnějším nástrojem komunikace a propagace destinace jsou webové stránky www.ckrumlov.cz. V roce 2007 proběhla první klíčová etapa transformace OIS I.G na OIS II.G. V rámci transformace byly vytvořeny

Více

CÍRKEVNÍTURISTIKA Srpen 2010

CÍRKEVNÍTURISTIKA Srpen 2010 Srpen 2010 Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 1 HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Projekt Prezentace a propagace církevních památek a kulturně-historického

Více

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Konference Společně správným směrem spolupráce s partnery i médii Vyhodnocení činnosti v letech 2008 2009 a nástin další spolupráce Ostrava

Více

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Předmětné aktivity byly definovány s ohledem na jejich očekávaný příspěvek k naplnění cílů projektu a

Více

Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy

Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy Vážení žadatelé, v oblasti cestovního ruchu, nastává jedinečná možnost, jak zrealizovat vaše vize na území Středočeského kraje. Dotace z EU Vám usnadní start

Více

ANALYTICKÉ, STRATEGICKÉ A KONCEPČNÍ PRÁCE. výtah

ANALYTICKÉ, STRATEGICKÉ A KONCEPČNÍ PRÁCE. výtah ANALYTICKÉ, STRATEGICKÉ A KONCEPČNÍ PRÁCE výtah Aktualizováno březen 2017 Strategický plán rozvoje města Dačice (2016 2025, s výhledem do roku 2030) Město Dačice 2015 2016 Analýza možností využití objektu

Více

Nadace Jihočeské cyklostezky

Nadace Jihočeské cyklostezky Nadace Jihočeské cyklostezky Nadace Jihočeské cyklostezky - činnost 1. Koordinace rozvoje cyklistické infrastruktury v JčK 1.1. stanovení priorit rozvoje 1.2. podpora konkrétních činností 1.3. zpracování

Více

Příprava Koncepce CR Jihočeského kraje Mgr. Vladimíra Vyhnálková

Příprava Koncepce CR Jihočeského kraje Mgr. Vladimíra Vyhnálková Příprava Koncepce CR Jihočeského kraje 2014-2020 Mgr. Vladimíra Vyhnálková Kdo tvoří koncepci cestovního ruchu Jihočeského kraje? Kdo ji píše? KOLEGIUM CESTOVNÍHO RUCHU poradní orgán hejtmana Jčk, rozšířené

Více

Předejme si turistu neboť Turista je otevřená peněženka

Předejme si turistu neboť Turista je otevřená peněženka Předejme si turistu neboť Turista je otevřená peněženka Blatná Sedlice Strakonice Volyně Bavorov Vodňany Protivín Klatovy Kdyně Sušice Hartmanice Švihov Rabí Horažďovice Historické území Prácheňského

Více

Výroční zpráva o činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu v roce 2008 1. OBECNÉ INFORMACE... 2

Výroční zpráva o činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu v roce 2008 1. OBECNÉ INFORMACE... 2 Obsah: 1. OBECNÉ INFORMACE... 2 1.1. Úvod...2 1.2. Předsednictvo...3 1.3. Kontrolní komise...4 1.4. Personální obsazení...5 2. EDIČNÍ ČINNOST... 6 2.1. Vydané propagační materiály...6 2.2. Sběr informací

Více

Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010

Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010 1.3.2010 1 Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010 Setkání u kulatého stolu na téma Jak dál rozvíjet cestovní ruch na Vysočině? Tomáš Čihák, Vysočina Tourism Jihlava, 25. 2. 2010 1.3.2010

Více

Účast na akcích v prosinci

Účast na akcích v prosinci Účast na akcích v prosinci Fiets en Wandelbeurs Utrecht, Holandsko 9. 14. 1. 2018 Ve dnech 9. 1. 14. 1. 2018 se v prostorách výstaviště Jaarbeurs Utrecht uskutečnil mezinárodní veletrh cestovního ruchu

Více

PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka

PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka Střední Morava Sdružení cestovního ruchu PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Více

PRAHA. Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu

PRAHA. Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu 4.10.2012 PRAHA Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu Osnova prezentace Co se podařilo zrealizovat v oblasti podpory

Více

ADONIS ZO ČSOP. projekty v cestovním ruchu. 29.10.2009, Dolní Kounice

ADONIS ZO ČSOP. projekty v cestovním ruchu. 29.10.2009, Dolní Kounice ADONIS ZO ČSOP projekty v cestovním ruchu 29.10.2009, Dolní Kounice Základní informace o organizaci občanské sdružení s právní subjektivitou dle zákona č. 83/1990 nevládní nezisková organizace registrace

Více

Strategické dokumenty Českosaského Švýcarska. Přehled výstupů

Strategické dokumenty Českosaského Švýcarska. Přehled výstupů Strategické dokumenty Českosaského Švýcarska Přehled výstupů Zadavatel České Švýcarsko o.p.s. Křinické nám. 1161/10, 407 46 Krásná Lípa, CZ Ve spolupráci s: Tourismusverband Sächsische Schweiz e. V. Bahnhofstrasse

Více

Představení projektů KLACRu o.s.

Představení projektů KLACRu o.s. www.klacr.cz Představení projektů KLACRu o.s. Moravskoslezského klastru cestovního ruchu Mgr. Petra Volkmerová Dovolená a Region, 2012 PROJEKT PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE KLASTRŮ CR (OROT PARTNER) Cíle projektu:

Více

KP projekt s.r.o. Nabídka služeb společnosti. www.kpprojekt.cz, www.regionalniporadenstvi.cz

KP projekt s.r.o. Nabídka služeb společnosti. www.kpprojekt.cz, www.regionalniporadenstvi.cz Nabídka služeb společnosti KP projekt s.r.o. Provozovna: Jírovcova 1, 370 01 Č. Budějovice, Sídlo: Purkyňova 4/777, 370 01 České Budějovice, Tel./fax.: 387 313 689, Zapsána v Obchodním rejstříku u Krajského

Více

Česko jede včera, dnes a zítra. Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno

Česko jede včera, dnes a zítra. Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno Česko jede včera, dnes a zítra Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno Pamatujete si ještě, jak vůbec vznikla myšlenka Česko jede? CYKLOSTRATEGIE je to minulost, přítomnost, nebo budoucnost? PRIORITA 4. REALIZACE

Více

Zápis z pracovního jednání Česko jede, které proběhlo dne 6.11. 2014 v Brně, v rámci veletrhu Sport Life a semináře Česko jede

Zápis z pracovního jednání Česko jede, které proběhlo dne 6.11. 2014 v Brně, v rámci veletrhu Sport Life a semináře Česko jede Zápis z pracovního jednání Česko jede, které proběhlo dne 6.11. 2014 v Brně, v rámci veletrhu Sport Life a semináře Česko jede Přítomni: Jaroslav Martinek, Jitka Vrtalová, Ivana Popelová (Asociace měst

Více

Destinační management turistické oblasti Jeseníky III. Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014

Destinační management turistické oblasti Jeseníky III. Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014 Destinační management turistické oblasti Jeseníky III Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014 1 PROGRAM KONFERENCE Zahájení konference Mgr. Renata Ramazanová, předsedkyně Rady pro cestovní ruch Ing. Ivan

Více

Plán marketingových aktivit oddělení cestovního ruchu KÚPK

Plán marketingových aktivit oddělení cestovního ruchu KÚPK Plán marketingových aktivit oddělení cestovního ruchu KÚPK 2016-2017 Zpracoval: Bc. Ilona Šnebergerová Bc. Filip Beránek 1 Obsah: 1. Úvod...3 2. Strategické cíle v oblasti cestovního ruchu...3 2.1. Zvýšení

Více

Akční plán na období Turistická oblast Opavské Slezsko Příloha č. 13

Akční plán na období Turistická oblast Opavské Slezsko Příloha č. 13 1. Síťování, destinační management Rozvoj kompetencí a podpora spolupráce (síťování) aktérů cestovního ruchu z veřejného, soukromého i neziskového sektoru v TO Opavské Slezsko. Organizace školení, seminářů

Více

Aktivity CCRJM. březen 2013. www.ccrjm.cz

Aktivity CCRJM. březen 2013. www.ccrjm.cz Aktivity CCRJM březen 2013 Souhrn aktivit CCRJM Tvorba turistických produktů, programů, výletů Propagační materiály (distribuce), webové prezentace Fam tripy a press tripy domácí i zahraniční (Německo,

Více

Informace o realizaci projektu za obdobı br ezen listopad 2011

Informace o realizaci projektu za obdobı br ezen listopad 2011 Realizace aktivit projektu Kladské pomezí Krajina příběhů 1 Pojďte se toulat úchvatnou krajinou, která je naplněna zajímavými příběhy. Krajinou, která umí vyprávět. Seznamte se s historií vojenských pevností,

Více

JIHOČESKÝ KRAJ. Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu. rok 2005

JIHOČESKÝ KRAJ. Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu. rok 2005 Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu rok 2005 Odbor kultury, pam. péče a cestovního ruchu - vedoucí odboru ing. Kamila Hrabáková Oddělení památkové péče (vozabalova@kraj-jihocesky.cz; tel.

Více

II. ROČNÍK ODBORNÝCH SEMINÁŘŮ ČESKÝ KRUMLOV MANAGEMENT A MARKETING CESTOVNÍHO RUCHU

II. ROČNÍK ODBORNÝCH SEMINÁŘŮ ČESKÝ KRUMLOV MANAGEMENT A MARKETING CESTOVNÍHO RUCHU Město Český Krumlov ve spolupráci s Jihočeskou hospodářskou komorou a Českokrumlovským rozvojovým fondem spol. s.r.o. si Vás dovoluje pozvat na: II. ROČNÍK ODBORNÝCH SEMINÁŘŮ ČESKÝ KRUMLOV MANAGEMENT A

Více

Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu. Setkání informačních center Litomyšl

Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu. Setkání informačních center Litomyšl Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu Setkání informačních center 19. 9. 2016 Litomyšl Úsek cestovního ruchu Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací oddělení regionálního rozvoje

Více

CHARAKTERISTIKA ČINNOSTI VYSTAVOVATELŮ

CHARAKTERISTIKA ČINNOSTI VYSTAVOVATELŮ 1. CPI Hotels,a.s. - Hotel Gomel České Budějovice Ubytování (480 lůžek), stravování, konference, firemní akce, skupinové pobyty. 2. Plzeňský kraj Prezentace Plzeňského kraje a jeho programy v oblasti cestovního

Více

Činnost městačeský Krumlov v roce 2004

Činnost městačeský Krumlov v roce 2004 Činnost městačeský Krumlov v roce 2004 DATUM TYP AKCE LEDEN 2004 GO & Regiontour Brno - prezentace turistické nabídky Českého 8.1. - 11.1. Krumlova v rámci expozice Jihočeského kraje organizované Krajským

Více

AKTIVITY V ROCE 2011. Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s r.o.

AKTIVITY V ROCE 2011. Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s r.o. AKTIVITY V ROCE 2011 ROZPOČET Celkem na rok 2011: 1.500.000,-Kč vč. DPH z rozpočtu města na podporu rozvoje cestovního ruchu GRANTY: celkem dotace: 140.000,- Kč, celkem vlastní podíl: 115.659,- Kč grant

Více

Program přeshraniční spolupráce Česká republika Svobodný stát Bavorsko Cíl EÚS 2014-2020

Program přeshraniční spolupráce Česká republika Svobodný stát Bavorsko Cíl EÚS 2014-2020 Program přeshraniční spolupráce Česká republika Svobodný stát Bavorsko Cíl EÚS 2014-2020 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Dotace pro obce Plzeň 27.01.2015 ING. VERONIKA BERANOVÁ Obsah prezentace Podpora

Více

Obce a podpora venkovského cestovního ruchu

Obce a podpora venkovského cestovního ruchu VENKOVSKÁ TURISTIKA A AGROTURISTIKA Obce a podpora venkovského cestovního ruchu PaeDdr. Václav Petrus I. Obecné předpoklady Zk. 128/2000 Sb. o obcích, orgány obce Zk. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech,

Více

24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC

24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC 24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC Nové logo Praha 18. 6. 2010 Praha 18. 6. 2010 Destinační agentury ČESKÉ ŠVÝCARSKO o.p.s. Ústecký kraj, NP České Švýcarsko, ZO ČSOP Thilia, Krásná Lípa KRUŠNÉ HORY

Více

Aktivity MMR ČR v rámci podpory rozvoje cestovního ruchu. Seminář Sdružení lázeňských míst České republiky 14. červen 2011, Lázně Bohdaneč

Aktivity MMR ČR v rámci podpory rozvoje cestovního ruchu. Seminář Sdružení lázeňských míst České republiky 14. červen 2011, Lázně Bohdaneč Aktivity MMR ČR v rámci podpory rozvoje cestovního ruchu Seminář Sdružení lázeňských míst České republiky 14. červen 2011, Lázně Bohdaneč Plán aktivit cestovního ruchu: - dříve Konsolidovaný plán podpory

Více

Jižní Morava destinace kongresové a incentivní turistiky

Jižní Morava destinace kongresové a incentivní turistiky Jižní Morava destinace kongresové a incentivní turistiky Jižní Morava je regionem, kde se po Praze koná nejvíce kongresových akcí Výsledky 2006 a 2007 dle ČSÚ (akce od 100 účastníků): 1. 4.Q 2006 1. 4.Q

Více

Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2010

Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2010 Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu za rok 1 Tvorba nových produktů cestovního ruchu, produktových balíčků a komunikační aktivity na podporu zvýšení návštěvnosti 2 Vybudování rezervačního

Více

Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období

Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období 2017 2025 Mgr. Lukáš Dědič PROCES - Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o. Člen skupiny PAAC CONSORTIUM Web: rozvoj-obce.cz Email: info@rozvoj-obce.cz

Více

Posázaví o.p.s. Fórum cestovního ruchu. Huť František, Sázava, 20. března 2018

Posázaví o.p.s. Fórum cestovního ruchu. Huť František, Sázava, 20. března 2018 Posázaví o.p.s. Fórum cestovního ruchu Huť František, Sázava, 20. března 2018 PROGRAM 09:00 09:30 Prezence účastníků, snídaně 09:30 09:45 Přivítání, úvodní slovo, představení účastníků 09:45 10:00 Cestovní

Více

Opatření E 1.1 Podpora přípravy a tvorby programů a produktů cestovního ruchu

Opatření E 1.1 Podpora přípravy a tvorby programů a produktů cestovního ruchu Opatření E 1.1 Podpora přípravy a tvorby programů a produktů cestovního ruchu ucelená nabídka turistických programů a produktů zaměřených na různé tematické oblasti nabídka turistických programů a produktů

Více

Popis postupu zapojení komunity do vypracování Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Místní akční skupiny Hlubocko Lišovsko o.p.s.

Popis postupu zapojení komunity do vypracování Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Místní akční skupiny Hlubocko Lišovsko o.p.s. Popis postupu zapojení komunity do vypracování Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Místní akční skupiny Hlubocko Lišovsko o.p.s. Při vypracovávání strategie MAS Hlubocko Lišovsko bylo zapojeno

Více

European Destinations of Excellence EDEN. Ing. Rostislav Hošek Odbor cestovního ruchu

European Destinations of Excellence EDEN. Ing. Rostislav Hošek Odbor cestovního ruchu European Destinations of Excellence EDEN Ing. Rostislav Hošek Odbor cestovního ruchu Ročník 2009/2010 Hlavní téma: Voda turistický cíl a) Zhodnocení potenciálu u vodních ploch a přírodních vodních zdrojů

Více

Strategický rámec podpory aktivní mobility:

Strategický rámec podpory aktivní mobility: 1 Pracovní seminář Česko jede příprava na rok 2018 18. 10. 2017, České Budějovice Strategický rámec podpory aktivní mobility: Koncepce rozvoje cyklistiky ve Středočeském kraji na období 2017 2023 (Cyklokoncepce

Více

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Předmětné aktivity byly definovány s ohledem na jejich očekávaný příspěvek k naplnění cílů projektu a stanovených měřitelných

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS

Monitorovací zpráva o činnosti MAS 1 Monitorovací zpráva o činnosti MAS Zpráva za období: 01.01.2014-30.4.2014 Název MAS: Občanské sdružení Rozkvět zahrady jižních Čech místní akční skupina zpracovatel zprávy (jméno, příjmení, funkce):

Více

Marketing dálkových tras v ČR. Brno, 7.11. 2013, Daniel Mourek

Marketing dálkových tras v ČR. Brno, 7.11. 2013, Daniel Mourek Marketing dálkových tras v ČR Brno, 7.11. 2013, Daniel Mourek Definice dálkových cyklotras nadregionální, značené cyklotrasy sloužící především cykloturistice, které splňují minimální standardy na délku,

Více

Labská stezka Hlavní atrakce na českém úseku Melnik pramen Labe/Praha, základní marketingové aktivity a spolupráce s partnery

Labská stezka Hlavní atrakce na českém úseku Melnik pramen Labe/Praha, základní marketingové aktivity a spolupráce s partnery Labská stezka Hlavní atrakce na českém úseku Melnik pramen Labe/Praha, základní marketingové aktivity a spolupráce s partnery 8.10.2014 Daniel Mourek, Nadace Partnerství Obsah Labská stezka v kontextu

Více

Prezentace Österreich Werbung pro Hospitality & Tourism Summit 08. červen 2010, Praha

Prezentace Österreich Werbung pro Hospitality & Tourism Summit 08. červen 2010, Praha Prezentace Österreich Werbung pro Hospitality & Tourism Summit 08. červen 2010, Praha Ingrid Sieder ředitelka Rakouské národní turistické centrály Österreich Werbung Praha Obsah hlavní body 1. Organizační

Více

Stanovisko Agentury Helptour k projektu Náboženský cestovní ruch (NCR) agentury Czechtourism

Stanovisko Agentury Helptour k projektu Náboženský cestovní ruch (NCR) agentury Czechtourism Stanovisko Agentury Helptour k projektu Náboženský cestovní ruch (NCR) agentury Czechtourism A. Vzhledem zejména k zhodnocení a porovnání připravovaných výstupů projektu NCR a projektu MAGNI, konkrétním

Více

CO TO JE FOND MALÝCH PROJEKTŮ?

CO TO JE FOND MALÝCH PROJEKTŮ? CO TO JE FOND MALÝCH PROJEKTŮ? Součást Operačního programu Evropská územní spolupráce Rakousko Česká republika 2007-2013 Slouží zejména k financování projektů neinvestičního charakteru s prokazatelným

Více

Destinační společnost Východní Čechy

Destinační společnost Východní Čechy Destinační společnost Východní Čechy Setkání zástupců TIC Pardubického a Královéhradeckého kraje, Pardubický pivovar Pernštejn - 31. 10. 2018 Pardubický kraj Pardubicko Orlické hory a Podorlicko Králický

Více

Regionální konference cestovního ruchu. Vinné sklepy Skalák 3.12.2015

Regionální konference cestovního ruchu. Vinné sklepy Skalák 3.12.2015 Regionální konference cestovního ruchu Vinné sklepy Skalák 3.12.2015 Kam u sousedů 5/ 2015 Projekty 2015 Projekt je zaměřen na propagaci tradičních folklórních akcí a na podporu spolupráce se sousedním

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ing. Miroslav Kalous

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ing. Miroslav Kalous Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ing. Miroslav Kalous Ing. Miroslav Kalous Náměstek ministra Obsah prezentace Význam cestovního ruchu pro ČR Základní statistická data cestovního ruchu Podpora cestovního

Více

PARTNERSTVÍ PRO BUDOUCNOST 1 a 2. - projekt Karlovarského kraje -SROP, priorita 3 Rozvoj lidských zdrojů v regionech, opatření 3.3

PARTNERSTVÍ PRO BUDOUCNOST 1 a 2. - projekt Karlovarského kraje -SROP, priorita 3 Rozvoj lidských zdrojů v regionech, opatření 3.3 PARTNERSTVÍ PRO BUDOUCNOST 1 a 2 - projekt Karlovarského kraje -SROP, priorita 3 Rozvoj lidských zdrojů v regionech, opatření 3.3 Zkušenosti Karlovarského kraje z předchozího období PHARE, PHARE CBC SAPARD,

Více

Turistický portál www.vychodni-cechy.info a zapojení poskytovatelů

Turistický portál www.vychodni-cechy.info a zapojení poskytovatelů www.vychodni-cechy.info a zapojení poskytovatelů služeb do jeho nabídky Vít Pechanec projektový manager Jeden ze 7 projektů Pardubického kraje na podporu cestovního ruchu, spolufinancovaných ze strukturálních

Více

Česká centrála cestovního ruchu Spolupráce s regiony 2016

Česká centrála cestovního ruchu Spolupráce s regiony 2016 Česká centrála cestovního ruchu Spolupráce s regiony 2016 _ Organizační struktura agentury CzechTourism 15.5.2016 2 Odbor REGP a B2B Odbor REGP a B2B zajišťuje partnerství s regiony, státními i soukromými

Více

Podpora rozvoje Olomouckého kraje

Podpora rozvoje Olomouckého kraje Podpora rozvoje Olomouckého kraje 2008-2010 Regionální operační program Střední Morava aktuální informace 8. 12. 2009, Olomouc Aktivity projektu 1. Pořádání kurzů, seminářů, školení, workshopů 2. Vydávání

Více

Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012. hotel Crowne Plaza

Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012. hotel Crowne Plaza Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012 hotel Crowne Plaza Nové logo Praha 18. 6. 2010 Brána do Čech = 4 destinace Potlačit maximálně Ústecký kraj Aktualizace Strategie rozvoje CR v roce 2010 Iniciace

Více

Muzeum vltavínů v Českém Krumlově

Muzeum vltavínů v Českém Krumlově Muzeum vltavínů v Českém Krumlově Základní informace o projektu Víte, že......vltavíny vznikly díky dopadu vesmírného tělesa na Zemi?...vltavíny znali a používali lidé již v době kamenné?...vltavíny přiletěly

Více

Program přeshraniční spolupráce 2007-2013 Česká republika Polská republika. Základní podmínky

Program přeshraniční spolupráce 2007-2013 Česká republika Polská republika. Základní podmínky Program přeshraniční spolupráce 2007-2013 Česká republika Polská republika Základní podmínky Seminář Cíl 3 - programy přeshraniční spolupráce Liberec, 22. června 2007 Společný technický sekretariát (JTS)

Více

Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2011 (stav k )

Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2011 (stav k ) Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého e za rok (stav k 31. 12. ) 1 P.č. Název projektu, místo, vazba na 1 Marketingové aktivity Olomouckého e 2 Vybudování rezervačního

Více

VHODNÉ AKTIVITY. rekonstrukce, revitalizace a jiná opatření k zachování a obnově přírodních a kulturních atraktivit

VHODNÉ AKTIVITY. rekonstrukce, revitalizace a jiná opatření k zachování a obnově přírodních a kulturních atraktivit PRIORITNÍ OSA 2 ROZVOJ POTENCIÁLU PŘÍRODNÍCH A KULTURNÍCH ZDROJŮ PRO PODPORU ZAMĚSTNANOSTI VHODNÉ AKTIVITY Detailní specifikace aktivit podporovaných v rámci prioritní osy 2 Rozvoj potenciálu přírodních

Více

Výroční zpráva za rok 2001

Výroční zpráva za rok 2001 S O C I Á L N Í A G E N T U R A občanské sdružení Výroční zpráva za rok 2001 Tichá 142, 400 10 Ústí nad Labem Tel.:+42 047 52 32 404 E-mail: soc.agentura@volny.cz IČO: 265 40 495 Vznik, poslání a cíle

Více

Zaměření činnosti a přehled aktivit EUREGIA EGRENSIS v roce 2016

Zaměření činnosti a přehled aktivit EUREGIA EGRENSIS v roce 2016 Zaměření činnosti a přehled aktivit EUREGIA EGRENSIS v roce 2016 1. Program Evropské územní spolupráce - EÚS Malé projekty EÚS Euregio Egrensis se stane v tomto plánovacím období správcem i administrátorem

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Monitorovací zpráva o činnosti MAS Zpráva za období: 1. 1. 30. 4. 2013 Název MAS: Místní akční skupina Blanský les Netolicko o.p.s. zpracovatel zprávy (jméno, příjmení, funkce): Václav Kolář, manažer SPL,

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Program Evropské územní spolupráce RAKOUSKO ČESKÁ REPUBLIKA 2014-2020 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Evropské fondy 2014-2020: Jednoduše pro lidi Brno 4.12.2014 Obsah prezentace kohezní politika EU

Více

Společné setkání firem s vedením MSK kraje a města. Bílovec a Studénka

Společné setkání firem s vedením MSK kraje a města. Bílovec a Studénka 20. 3. 2018 Společné setkání firem s vedením MSK kraje a města Bílovec a Studénka Priority v MSK 2016-2024 Podpora a propojení vzdělávání, podnikání a zaměstnanosti Dokončení hospodářské transformace

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Cílem Akčního plánu Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011 2012 (dále jen Akční

Více

Zpráva o činnosti. za rok 2006

Zpráva o činnosti. za rok 2006 Zpráva o činnosti za rok 2006 Městské informační středisko Pardubice období: leden - září 2006 počet zaměstnanců: 3 1/2 2.10.2006 VEDOUCÍ Pardubice Region Tourism regionální informační středisko období:

Více

Marketingové aktivity a formy spolupráce k propagaci turistického regionu Východní Morava

Marketingové aktivity a formy spolupráce k propagaci turistického regionu Východní Morava Marketingové aktivity a formy spolupráce k propagaci turistického regionu Východní Morava Konference CESTOVNÍM RUCHEM K POZNÁVÁNÍ A PROSPERITĚ Valašské Meziříčí 24. 2. 2011 Centrála cestovního ruchu Východní

Více

Projekty technické pomoci ROP Střední Morava 12. pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje

Projekty technické pomoci ROP Střední Morava 12. pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje Projekty technické pomoci ROP Střední Morava 12. pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 29. 4. 2010, Tučín Projekty technické pomoci ROP Střední Morava ROP SM - prioritní osy 4: Technická

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Monitorovací zpráva o činnosti MAS Zpráva za období: 01.09.2014-31.12.2014 Název MAS: MAS Rozkvět, z.s. zpracovatel zprávy (jméno, příjmení, funkce): Ing. Petr Leber, manažer MAS a Ing. Marta Krejčíčková,

Více

Nevyužitá absorpční kapacita venkovských obcí

Nevyužitá absorpční kapacita venkovských obcí Nevyužitá absorpční kapacita venkovských obcí Analýza venkova: nové otazníky a výzvy Partnerství LEADER 2011 20. října 2011 Arcidiecézní muzeu, Olomouc Obsah prezentace Program rozvoje územního obvodu

Více

nová platforma pro spolupráci a rozvoj stezky Martin Peterka

nová platforma pro spolupráci a rozvoj stezky Martin Peterka PROJEKT PARTNERSTVÍ nová platforma pro spolupráci a rozvoj stezky Martin Peterka 30. 11. 2017 OBSAH PRESENTACE 1 2 ÚVOD DO PROBLEMATIKY ZÁKLADNÍ INFORMACE O PROJEKTU 3 NOSNÉ PILÍŘE PROJEKTU 4 PRACOVNÍ

Více

Ohře spojuje atraktivity pro děti i dospělé. 3G, marketing CR města Louny Komise cestovního ruchu Louny. Jan Vaic, člen komise

Ohře spojuje atraktivity pro děti i dospělé. 3G, marketing CR města Louny Komise cestovního ruchu Louny. Jan Vaic, člen komise Ohře spojuje atraktivity pro děti i dospělé 3G, marketing CR města Louny Komise cestovního ruchu Louny Jan Vaic, člen komise Komise CR v Lounech Poradní orgán Rady Města Loun 6 členů, odborníků se zkušenostmi

Více

Zdravý kraj Vysočina. Marta Vencovská. Marta Vencovská

Zdravý kraj Vysočina. Marta Vencovská. Marta Vencovská Zdravý kraj Vysočina Cílové skupiny VEŘEJNOST VEŘEJNÁ SPRÁVA Neziskové organizace Příspěvkové organizace (MŠ a ZŠ, domov pro seniory, DDM PODNIKATELSKÝ SEKTOR 2 3 M MA 21 Místní Agenda 21 MAS Místní akční

Více

Přehlídka krajových specialit a kuchyně

Přehlídka krajových specialit a kuchyně Přehlídka krajových specialit a kuchyně Základní informace Termín konání: 16. 19. září 2010 Místo: Praha, Kampa Místo na trhu: Tento nový projekt pokrývá a propojuje oblasti, kterým specializovaná akce

Více

Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska

Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska Projekt z integrovaného operačního programu, Prioritní osa 6.4. a, b. Národní podpora cestovní ruchu Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska ÚVOD uvedení do projektu ČR je významnou destinací

Více

Vize a priority nového vedení MSK v oblasti podpory CR v MSK

Vize a priority nového vedení MSK v oblasti podpory CR v MSK Vize a priority nového vedení MSK v oblasti podpory CR v MSK Zpracoval(a): Ing. Ema Havelková, MBA Datum: 15. 3. 2017 Cestovní ruch v Moravskoslezském kraji Stručná statistika: 2012 2013 2014 2015 2016

Více

Agentura CzechTourism pro regiony

Agentura CzechTourism pro regiony Agentura CzechTourism pro regiony Produkty 20 2 Obsah a načasov asování kampaní v roce 20 Komunikační téma Načasování Cílová skupina Destinace pro zamilované Studentská destinace Podzim Podzim Přeshraniční

Více

Muzeum prostor pro partnerství, prostor pro společnou historii a současnost

Muzeum prostor pro partnerství, prostor pro společnou historii a současnost , prostor pro společnou historii a současnost Projekt, prostor pro společnou historii a současnost Projekt je zaměřen na vytvoření prostoru pro spolupráci mezi Jihočeským muzeem v Českých Budějovicích

Více

Jednotný vizuální styl. Jižní Čechy. Propagace jižních Čech v cestovním ruchu Písek - Sladovna, 15. 11. 2007 www.jiznicechy.

Jednotný vizuální styl. Jižní Čechy. Propagace jižních Čech v cestovním ruchu Písek - Sladovna, 15. 11. 2007 www.jiznicechy. Jednotný vizuální styl Jižní Čechy Písek - Sladovna, 15. 11. 2007 www.jiznicechy.cz/logotyp 1/26 Hlavní důvody pro změnu vizuálního stylu sjednocení prezentace pod hlavičkou JCCR a OKPCR doporučení Manuálu

Více

Aktivity ARR pro rozvoj cestovního ruchu

Aktivity ARR pro rozvoj cestovního ruchu Aktivity ARR pro rozvoj cestovního ruchu Destinační management a jeho přínosy pro rozvoj cestovního ruchu 20. 3. 2013 ARR realizuje projekty: - Stezka technických atraktivit (bez marketingu) - Destinační

Více

Marketing destinací ední Morava a Jeseníky

Marketing destinací ední Morava a Jeseníky Marketing destinací Středn ední Morava a Jeseníky A.Křetínská Olomoucký kraj, oddělení cestovního ruchu Ing. H. Kotíková, Ph.D Katedra rekreologie FTK UP, Olomouc RNDr. I. Marek m-ark Marketing a reklama

Více

PŘÍLOHA: AKČNÍ PLÁN 2014-2018 Koordinátor aktivit: Mgr. Tomáš Černý, Manažer cestovního ruchu

PŘÍLOHA: AKČNÍ PLÁN 2014-2018 Koordinátor aktivit: Mgr. Tomáš Černý, Manažer cestovního ruchu PŘÍLOHA: AKČNÍ PLÁN 2014-2018 Koordinátor aktivit: Mgr. Tomáš Černý, 1. MARKETINGOVÁ ZNAČKA A PROPAGACE Marketingová značka Kvalitní a reprezentativní materiál o městě Turistické informace Cizojazyčné

Více

Magistrát města HK - Renovace informačních tabulí - Aktualizace propagační publikace o Hradci Králové včetně okolí

Magistrát města HK - Renovace informačních tabulí - Aktualizace propagační publikace o Hradci Králové včetně okolí Pracovníci Destinačního managementu Hradecko během roku zajišťovali projektové aktivity projektu ROP Hradecko efektivní koordinace aktivit v cestovním ruchu a navazující mimoprojektové aktivity. 1. Jedním

Více

Veletrh cestovního ruchu REGIONTOUR Veletrh ve všeobecné informační zkratce

Veletrh cestovního ruchu REGIONTOUR Veletrh ve všeobecné informační zkratce Veletrh cestovního ruchu REGIONTOUR 2014 16-19.1.2014 Veletrh ve všeobecné informační zkratce Tandem veletrhů cestovního ruchu GO a REGIONTOUR byl oficiálně zahájen v pavilonu P přestřižením pásky, kterého

Více

Měření výkonů cestovního ruchu: spolupráce destinací s VŠ

Měření výkonů cestovního ruchu: spolupráce destinací s VŠ Měření výkonů cestovního ruchu: spolupráce destinací s VŠ Zde je prostor pro vložení obrázku nebo obrázků v šedé barvě. Ing. Petr Janeček, Ph.D., Ing. Petr Štumpf, Ph.D., Ing. Viktor Vojtko, Ph.D. Výzkumy

Více