NÁVOD K OBSLUZE. Indukční varná deska TI 12

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NÁVOD K OBSLUZE. Indukční varná deska TI 12"

Transkript

1 NÁVOD K OBSLUZE Indukční varná deska TI 12

2 2 Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil/a spotřebič značky Brandt. Abychom zpříjemnili každodenní přípravu jídel, vytvořili jsme pro Vás novou generaci kuchyňských zařízení. Jistě se brzy sami přesvědčíte, že čisté linie a moderní vzhled desky Brandt výborně doplňují vybavení Vaší kuchyně. Použití je velmi snadné a uspokojí i náročné požadavky. Brandt vyrábí i další produkty pro Vaši kuchyň, jako jsou např. trouby, digestoře, vestavné myčky na nádobí a lednice apod. Tyto spotřebiče budou vždy dokonale ladit s Vaší varnou deskou. Vynaložili jsme největší možné úsilí, abychom uspokojili Vaše požadavky. V případě jakýchkoliv dotazů či zájmu o další informace je Vám k dispozici naše zákaznické oddělení. (Bližší informace na zadní straně návodu). Brandt zvyšuje kvalitu každodenního života tak, že dodává na trh stále výkonnější výrobky, které se snadno používají, jsou šetrné k životnímu prostředí a jsou atraktivní a spolehlivé. Brandt OBSAH BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ... 3 EKOLOGICKY VHODNÁ LIKVIDACE... 3 POPIS SPOTŘEBIČE... 4 INSTALACE SPOTŘEBIČE... 5 Správné umístění... 5 Vestavba... 5 Umístění nad zásuvkou... 5 Umístění nad troubou... 6 Elektrické připojení... 6 POUŽITÍ SPOTŘEBIČE... 7 Popis spotřebiče... 7 Princip indukce... 8 Vhodné nádobí... 8 Kterou zónu použít pro vaše nádobí... 8 POPIS OVLÁDÁNÍ... 9 Spuštění... 9 Vypnutí... 9 Nastavení výkonu... 9 Nastavení časovače... 9 DĚTSKÁ POJISTKA BEZPEČNOST BĚHEM PROVOZU Zbytkové teplo Teplotní limit Detekce drobných předmětů Zabezpečení proti přetečení Autostop systém PÉČE O DESKU A JEJÍ ÚDRŽBA ŘEŠENÍ PŘÍPADNÝCH POTÍŽÍ KARTA VAŘENÍ SERVIS Poprodejní servis Originální náhradní díly... 15

3 3 BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ Tento spotřebič byl vyroben pro domácí použití. Je určen pro přípravu tekutin a pokrmů a neobsahuje žádné materiály na bázi azbestu. Indikátor zbytkového tepla Zóna ohřevu může po použití zůstat na několik minut horká. Během této doby se na displeji objeví písmeno H. Nedotýkejte se horkých zón. Dětská pojistka Deska je vybavena dětským zámkem, kterým lze desku zamknout po ukončení vaření nebo během vaření (viz Dětská pojistka). Před opětovným použitím nezapomeňte desku opět zapnout. Pro osoby se stimulátorem a aktivními implantáty Deska vyhovuje všem současným normám pro elektromagnetické rušení. Tato varná deska proto splňuje legislativní požadavky (direktivu 89/336/CEE). Je navržena tak, aby nedocházelo k žádnému rušení jakéhokoliv jiného elektrického přístroje, který odpovídá téže normě. Tato varná deska je zdrojem krátkovlnného magnetického pole. Pokud nemá docházet k rušení a jiným interakcím se srdečním stimulátorem, musí být tento navržen ve shodě s příslušnými normami. V tomto směru můžeme zaručit pouze shodu výrobku. Obraťte se na výrobce svého kardiostimulátoru nebo na svého ošetřujícího lékaře, aby vám potvrdili jeho shodu a případnou nekompatibilitu. Nebezpečí zásahu proudem Ujistěte se, že kabely ostatních elektrospotřebičů připojených v blízkosti varné desky se nedotýkají varných zón. Pokud se na desce objeví prasklina nebo trhlina ihned spotřebič odpojte pro zamezení elektrického šoku. Před odpojením vypněte pojistky nebo vypínač. Nepoužívejte spotřebič dokud nebude deska vyměněna. EKOLOGICKY VHODNÁ LIKVIDACE Obalový materiál jednoduše neodhoďte. Obaly a balicí prostředky elektrospotřebičů Brandt, s výjimkou dřevěných materiálů, jsou recyklovatelné, a zásadně by měly být vráceny k novému zhodnocení. Obal z kartonu lze odevzdat do sběren starého papíru. Obal z polyetylénu (PE, PE-HD, PE-LD) a polystyren (PS) odevzdejte do sběren PE,PS k opětnému zužitkování. Po ukončení životnosti spotřebič zlikvidujte prostřednictvím k tomu určených recyklačních středisek. Pokud má být spotřebič definitivně vyřazen z provozu, doporučuje se po odpojení napájecího přívodu od elektrické sítě jeho odříznutí, přístroj tak bude nepoužitelný. Informujte se laskavě u Vaší obecní správy o recyklačním středisku, ke kterému příslušíte.

4 4 POPIS SPOTŘEBIČE A) Vchod vzduchu B) Výstup vzduchu C) Sklokeramická deska D) Přívodní kabel

5 5 INSTALACE SPOTŘEBIČE Správné umístění Váš spotřebič musí být připojen tak, aby zástrčka byla vždy přístupná. Vzdálenost od okrajů a stěny (nebo dalších částí vybavení) musí být min 4 cm (plocha A). Spotřebič můžete snadno instalovat nad skříňkou, troubou nebo přímo nad vestavnými spotřebiči. Musíte pouze zajistit, aby vývody vzduchu byly vždy čisté. Vestavba Postupujte podle výše uvedeného schématu. Přilepte pěnové těsnění vespod spotřebiče po celém obvodu. Zajistí pevné spojení s pracovní deskou. Připevněte k varné desce svorku* (podle modelu). Doporučení Pokud je trouba umístěná pod varnou deskou, termální pojistka desky vyhodnocuje bezpečnost současného použití s troubou a probíhajícího programu pyrolýzy. Spotřebič je vybaven pojistkou proti přehřátí. Tato pojistka může být aktivována například když je deska připevněna nad troubou a není dostatečně izolována. V tomto případě se na displeji zobrazí několik malých čáreček. V tomto případě doporučujeme zvýšit ventilaci bočním výřezem v lince (8cm x 5cm) a/nebo použitím instalační sady (ref. 75X1652), která je dostupná v servisu. Upozornění Zajistěte, aby vchody vzduchu umístěné vespod spotřebiče byly vždy čisté. Při všech typech instalace potřebuje varná deska správnou ventilaci.

6 6 Elektrické připojení Tato indukční deska je dodávána s napájecím kabelem H 05 VVF (1,5 mm 2 ) s 3/5 vodiči (včetně zelenožlutého uzemňovacího), který musí být připojen k síti zástrčkou odpovídající platným normám nebo přes vypínač, přerušující všechny póly se vzdáleností kontaktů alespoň 3 mm ve vypnutém stavu. Pokud je kabel poškozen, výměnu může provádět pouze výrobce, jeho servis nebo jiná kvalifikovaná osoba. Zabrání se tak úrazu elektrickým proudem. Po zapnutí napájení nebo po dlouhém výpadku proudu se na displeji objeví světelný kód. Kód automaticky zmizí po 30 sekundách nebo po stisknutí kteréhokoli ovládacího tlačítka. Tento údaj displeje se používá pro servisní účely. Pokud má přístroj připojení třífázové 400 V 2N a nepracuje správně, zkontrolujte správné zapojení pracovního vodiče. Tato opatření platí pro všechny další elektrické přístroje. Dbejte na to, abyste během instalace spotřebiče ostrými hranami nepoškodili napájecí kabel. UPOZORNĚNÍ V případě, že kabel je poškozen musí být nahrazen kabelem stejného typu výrobcem, servisem nebo kvalifikovaných technikem. Při třífázovém připojení 400 V 2 N - dbejte na zapojení dle obrázku, kdy na připojení pracovního vodiče je použito barevné značení modrá a hnědá (tyto vodiče jsou spojeny lisovací dutinkou doporučujeme nerozdělávat tyto vodiče) v případě nesprávného fungování varné desky zkontrolujte, zda fázové (L1,L2), pracovní (N) ochranný (PEN) jsou správně připojeny.

7 7 POUŽITÍ SPOTŘEBIČE Popis spotřebiče

8 8 Princip indukce Kterou zónu použít pro vaše nádobí Varná zóna* Použití nádoby 16 cm cm 18 cm cm 21 cm cm 28 cm cm *podle modelu Princip indukce je založen na fenoménu magnetického pole. Po vložení nádoby na varnou zónu a zapnutí varné desky začnou elektronické obvody vytvářet ve dně varné nádoby indukované proudy, které dno zahřívají a teplo se přenáší do pokrmu. Vaření tak probíhá prakticky beze ztrát energie mezi varnou deskou a pokrmem. Tip Pro zjištění vhodnosti nádobí na indukční desku: Vložte nádobu na varnou zónu a nastavte výkon na úroveň 4. Pokud displej bude nadále zapnutý vaše nádoba je vhodná pro indukční přípravu. V případě, že displej problikává nádoba není vhodná pro indukční ohřev. Pro zjištění vhodnosti můžete také použít magnet, pokud přilne, nádoba je vhodná pro indukci. Vhodné nádobí Většina nádob je kompatibilní s indukcí. Skleněné, keramické, kameninové, hliníkové (bez speciálního dna), měděné a některé litinové nerezové nádoby není možno použít k indukčnímu ohřevu. Upozorní vás na to blikající displej. Doporučujeme vybrat nerezovou nádobu se silnějším, rovným dnem. Teplo bude lépe distribuováno a vaření bude rovnoměrné. Pokud při výběru narazíte na výrobek s takto označeným dnem, můžete si být jistí, že se jedná o správnou nádobu.

9 9 POPIS OVLÁDÁNÍ Nastavení časovače Časovač můžete použít pro každou varnou zónu. 4 časovače lze použít souběžně. Opakovaným stisknutím tlačítka zvolíte zónu, pro kterou chcete nastavit časovač. Časovač lze nastavit pouze pro zapnutou zónu. A) Tlačítka Start/stop B) Nastavení času / výkonu C) Časovač Spuštění Stiskněte tlačítko Start/stop pro zapnutí požadované zóny. Na displeji bude problikávat 0 a uslyšíte pípnutí signalizující, že zóna je spuštěná. Na displeji zvolené zóny se zobrazí tečka. Nyní můžete nastavit požadovaný výkon. Zastavení Stiskněte a přidržte po delší dobu tlačítko start/stop u požadované zóny. Nastavení výkonu Stiskněte tlačítko + pro zvýšení výkonu z 1 na P (maximální výkon) a tlačítko - pro snížení výkonu. Při uvedení do chodu můžete ihned nastavit maximální výkon P stisknutím tlačítka -. Použití časovače - Spusťte požadovanou zónu a nastavte výkon. - Zvolte časovač pro zapnutou zónu. - Stiskněte tlačítko + nebo pro nastavení požadované doby vaření. Pro delší intervaly stiskněte tlačítko pro rychlé nastavení maximální hodnoty 99 minut. - Časovač odpočítává pouze tehdy, kdy je na zóně umístěná nádoba. - Po ukončení vaření se zóna vypne, časovač zobrazuje 0 a deska vydá zvukový signál. Pro změnu nastavení časovače: - Zvolte časovač. - Stiskněte tlačítko + nebo -. Pro zastavení časovače: - Zvolte časovač. - Stiskněte dvakrát na tlačítka + a -.

10 10 DĚTSKÁ POJISTKA Vaše varná deska je vybavena pojistkou pro uzamčení ovládacího panelu (např. při čištění) nebo během vaření (pro zabezpečení vašeho nastavení). Pro bezpečností účely je vždy aktivní tlačítko STOP. Umožňuje vypnutí varné zóny i v případě, že je varná deska zablokovaná. Uzamčení varné desky Přidržte tlačítko zámku na několik sekund, dokud se nerozsvítí kontrolka a nezazní zvukový signál. Uzamčení varné desky během přípravy Displej aktivní varné zóny střídavě zobrazuje výkon a symbol uzamčení. Po stisknutí tlačítka výkon nebo časovač se u aktivní zóny rozsvítí kontrolka zámku. Zhasne po několika sekundách. Pouze tlačítko STOP zůstane aktivní. Pokud stisknete tlačítko start/stop u varných zón, které nejsou aktivní, rozvítí se na displeji symbol a kontrolka. Toto zobrazení se vypne po několika sekundách. Uzamčení vypnuté desky Kontrolka uzamčení nesvítí. Stiskněte krátce kontrolku. Kontrolka se zobrazí, pokud stisknete tlačítko start/stop na kterékoli zóně. Odblokování desky Přidržte tlačítko zámku, dokud se kontrolka neztratí a uslyšíte dvojité pípnutí. Tip Pamatujte, abyste varnou desku před dalším použitím opět odblokovali.

11 11 BEZPEČNOST BĚHEM PROVOZU Zbytkové teplo Po intenzivním použití může být právě používaná varná zóna teplá. Dokud zóna neochladne, bude na displeji zobrazena kontrolka H. Nedotýkejte se varné zóny, dokud zcela neochladne. Teplotní limit Každá varná zóna je vybavena citlivým čidlem, které sleduje teplotu na dně nádoby. V případě, že na varné desce ponecháte prázdnou nádobu tento senzor automaticky přizpůsobí výkon desky, aby zabránil zničení nádoby nebo i varné desky. Detekce drobných předmětů Malé předměty (např. vidlička, nůž, lžíce, atd.) položené na varné desce nejsou identifikovány jako nádobí. Displej bude problikávat, žádné teplo se nebude vytvářet. UPOZORNĚNÍ Několik drobných předmětů umístěných vedle sebe na jedné zóně může varná deska vyhodnotit jako nádobu. Pokud displej zůstane zapnutý, teplo se začne vytvářet a předměty se mohou zahřívat. Zabezpečení proti přetečení Varná deska se automaticky vypne a současně se na displeji zobrazí symbol v těchto situacích: - přetečení tekutiny na ovládací panel - houba nebo utěrka je položená na ovládacím panelu - na ovládacím panelu je položen kovový předmět. Očistěte desku nebo odstraňte nežádoucí předmět. Poté můžete znovu naprogramovat. Autostop systém V případě, že zapomenete varnou zónu vypnout, systém Autostop vypne příkon varné zóny po 1 až 10 hodinách (podle použitého výkonu). Pokud varná deska byla vypnutá tímto způsobem, na displeji se zobrazí hlášení "AS" nebo "A" a po dobu 2 minut bude vysílán zvukový signál. Pro zrušení signálu stiskněte kterékoli tlačítko. Dvojité pípnutí potvrdí ukončení signálu.

12 12 PÉČE O DESKU A JEJÍ ÚDRŽBA Dávejte pozor, abyste na desku neupustili nádobí apod. Skleněný povrch je vysoce odolný, není však nerozbitný. Zabraňte poškrábání povrchu brusnými prostředky nebo nádobím apod., mohlo by dojít také k poškození sítotisku na povrchu desky. Nepoužívejte nádoby s drsným nebo tvarově poškozeným dnem: mohou přenést na plochu nečistoty nebo rez či poškrábat povrch. Záruka se nevztahuje na poškození spotřebiče, které není způsobeno vadou výrobku. Nádoby dávejte do středu zón ohřevu. Nepokládejte na povrch desky kovové předměty, nože, vidličky apod., protože takové předměty se zahřívají v blízkosti varných zón, které jsou v chodu. Ve skříňce pod deskou neukládejte čistící a hořlavé prostředky. Nenechávejte na varné desce prázdné nádoby. Neohřívejte uzavřené nádoby, konzervy apod. Mohou vybuchnout; toto doporučení se vztahuje na všechny druhy vaření. Nádoby s nepřilnavým povrchem (teflon apod.) předhřívejte na maximální teplotu. Používejte velmi málo nebo žádný tuk. Maximální topný výkon je určen pouze pro vaření a smažení. Čištění desky je velmi snadné, zvláště při dodržení těchto doporučení: DRUH NEČISTOTY PROSTŘEDKY OŠETŘENÍ Malé Dezinfekční houbička. Omyjte povrch horkou vodou a otřete. Nahromaděné nebo připečené nečistoty. Přetečené látky obsahující cukr, roztavený plast. Kolečka po nádobí nebo bílé skvrny od vodního kamene. Lesklé kovové šmouhy. Pravidelná týdenní údržba. Dezinfekční houbička, škrabka na sklo. Bílý lihový ocet. Použijte speciální prostředek pro čistění keramických desek, obsahující silikon. Omyjte povrch horkou vodou. Pro odstranění velkých usazenin použijte škrabku, poté použijte tvrdší část dezinfekční houbičky a otřete. Horký ocet aplikujte na skvrny a poté vytřete jemným hadříkem. Použijte speciální prostředek pro čištění sklokeramických desek, obsahující silikon.

13 13 ŘEŠENÍ PŘÍPADNÝCH POTÍŽÍ Při prvním použití Když zjistíte, že : Pravděpodobné příčiny: Co dělat? po zapnutí se displej rozsvítí. Deska normálně pracuje. NIC. Zobrazení po cca 30 minutách zmizí. Po zapnutí spotřebiče se přepálí pojistka. Funguje pouze jedna strana. Při prvním zapnutí varná deska produkuje zápach. Při zapnutí Nesprávné elektrické připojení desky. Nový přístroj. Zkontrolujte připojení desky, viz. elektrická instalace. Nechte spuštěnou každou varnou zónu s plnou pánvi vody na 30 min. Když zjistíte, že : Pravděpodobné příčiny: Co dělat? Varná deska nepracuje a kontrolka na displeji nesvítí Přístroj nepřijímá proud. Elektrické připojení je vadné Zkontrolujte elektronické obvody a pojistky. nebo špatně připojeno. Deska nepracuje, na displeji Elektronické obvody jsou Kontaktujte servis. se zobrazuje jiný symbol. vadné. Deska nepracuje, na displeji se zobrazuje symbol Varná deska je uzamčená. Viz. kapitola Dětská pojistka Během vaření Když zjistíte, že : Pravděpodobné příčiny: Co dělat? Varná deska přestala pracovat, Na ovládací panel se vylila Očistěte ovládací panel každých 10 sekund vysílá tekutina nebo je na něm nebo odstraňte nežádoucí zvukový signál, na displeji se položen nějaký předmět. předmět. zobrazuje. Na displeji se zobrazuje série Došlo k přehřátí Viz. kapitola vestavba. malých čárek. elektronických obvodů. Po zapnutí varné zóny kontrolka na ovládacím panelu neustále problikává. Nádoby vydávají zvuk během vaření. Varná deska během vaření cvaká. Po vypnutí varné desky ventilátor stále pracuje. Použitá nádoba není vhodná pro indukční desku nebo její průměr je menší než 12 cm (10cm pro zónu 16 cm). To způsobují vibrace tvořené energií, která přechází z desky do nádoby. Probíhá ochlazování elektronických částí. Běžná činnost. Viz. kapitola vhodné nádobí. Tento jev je běžný u některých nádob při vysokém výkonu. Desce nehrozí žádné poškození. Nic. Je to běžné pro zajištění bezpečnosti. Upozornění V případě, že je sklo varné desky rozbité nebo prasklé, ihned odpojte spotřebič pro zamezení rizika elektrického šoku. Kontaktujte servis.

14 14 KARTA VAŘENÍ FRITOVÁNÍ Uvedení do varu VAŘENÍ / ZHNĚDNUTÍ Návrat k vaření Vaření vývarů VAŘENÍ / SLABÝ VAR UDRŽOVÁNÍ V TEPLE POLÉVKY RYBY OMÁČKY ZELENINA MASO SMAŽENÍ OSTATNÍ Vývary Zahuštěné polévky Čerstvé Mražené Zahuštěné moukou S máslem a vejci (Bérnaiská, Holandská) Předem připravené Čekanka, špenát Sušené fazole Vařené brambory Opékané brambory Smažené brambory Rozmrazování zeleniny Tenké plátky Řízky ke smažení Grilované maso (litinová grilovací pánev) Mražené hranolky Čerstvé hranolky Tlakový hrnec (od počátku pískání) Ovocné kompoty Palačinky Anglický pudink Rozpouštění čokolády Marmeláda Mléko Smažená vejce Těstoviny Dětská výživa v lahvičce Dušené Rýže po kreolsku Rýžový nákyp P

15 15 SERVIS Poprodejní servis Případné opravy přístroje může provádět pouze autorizovaný servis Brandt nebo záruční opravna, která má smlouvu s dovozcem. Při telefonickém kontaktu uvádějte úplné označení vašeho přístroje (model, typ a výrobní číslo). Tyto údaje jsou uvedeny na výrobním štítku. Originální díly Při zásahu do spotřebiče, opravě či úkonech údržby vyžadujte použití pouze originálních náhradních dílů.

16 Výhradní dovozce: ELMAX STORE a.s. Horní Těrlicko TĚRLICKO tel.: CENTRÁLNÍ DISPEČINK SERVISU tel.: , 254

NÁVOD K OBSLUZE - indukční varná deska TI612, TI600, TI680

NÁVOD K OBSLUZE - indukční varná deska TI612, TI600, TI680 NÁVOD K OBSLUZE - indukční varná deska TI612, TI600, TI680 VÝHRADNÍ DOVOZCE: ELMAX STORE a.s. Dlouhá třída 860/1a Havířov Město KONTAKTNÍ ADRESA: Horní Těrlicko 777 735 42 Těrlicko Tel.: 559 529 251 Fax:

Více

NÁVOD K OBSLUZE - kombinovaná varná deska TI615

NÁVOD K OBSLUZE - kombinovaná varná deska TI615 NÁVOD K OBSLUZE - kombinovaná varná deska TI615 VÝHRADNÍ DOVOZCE: ELMAX STORE a.s. Dlouhá třída 860/1a Havířov Město KONTAKTNÍ ADRESA: Horní Těrlicko 777 735 42 Těrlicko Tel.: 559 529 251 Fax: 559 529

Více

Vestavné spotřebiče Sklokeramická varná deska PPV 604/1 PPV 605/1

Vestavné spotřebiče Sklokeramická varná deska PPV 604/1 PPV 605/1 Vestavné spotřebiče Sklokeramická varná deska PPV 604/1 PPV 605/1 Návod k obsluze zařízení Vážený uživateli, děkujeme za výběr našeho výrobku. Jsme si jisti, že tato sklokeramická varná deska bude zcela

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FE 1222

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FE 1222 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Multifunkční horkovzdušná trouba FE 1222 0 a b c d e 2 3 4 a,b,c,d,e b,c d,e b,c b,c b,c b,c b,c 5 6 Uživatelský manuál Důležité! Před použitím trouby si pečlivě přečtěte uživatelský

Více

CT 1800/E CT 1810 CT 3010

CT 1800/E CT 1810 CT 3010 CT 1800/E CT 1810 CT 3010 CT 3010 CT 1810 CZ Návod k použití Pokyny k použití Blahopřejeme Vám, zvolili jste speciální Ceran varnou desku! Před použitím doporučujeme, abyste si pozorně přečetli následující

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Ohřívací zásuvka WD714X/WD1014X

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Ohřívací zásuvka WD714X/WD1014X NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Ohřívací zásuvka WD714X/WD1014X 2 Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil spotřebič značky Brandt. Abychom zpříjemnili každodenní přípravu jídel, vytvořili jsme pro Vás

Více

Všeobecné instrukce pro instalaci, použití a údržbu INDUKČNÍ VARNÁ DESKA MODEL CI9-20 / CI9-40

Všeobecné instrukce pro instalaci, použití a údržbu INDUKČNÍ VARNÁ DESKA MODEL CI9-20 / CI9-40 Všeobecné instrukce pro instalaci, použití a údržbu INDUKČNÍ VARNÁ DESKA MODEL CI9-20 / CI9-40 Jak funguje indukce? Indukční vysokofrekvenční cívka (20-35KHz) umístěná pod keramickou deskou ohřívá nádobu

Více

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ. Varná deska

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ. Varná deska CS NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ Varná deska Vážená zákaznice, vážený zákazníku, Zakoupili jste si varnou desku BRANDT, za což Vám děkujeme. Při výrobě spotřebiče jsme uplatnili naši lásku k oboru a naše

Více

Návod k použití Toastovač TOASTER

Návod k použití Toastovač TOASTER CZ Návod k použití Toastovač TOASTER Obsah Bezpečnostní pokyny... 3 Vybalení... 4 Požadavky pro místo instalace... 4 Před prvním použitím... 5 Příprava toastu... 5 Extra-zvednutí... 5 Vycentrování plátku

Více

CZ Návod k použití Zpěňovač mléka. Milchaufschäumer

CZ Návod k použití Zpěňovač mléka. Milchaufschäumer CZ Návod k použití Zpěňovač mléka Milchaufschäumer Obsah Bezpečnost... 3 Vybalení... 4 Požadavky pro místo instalace... 5 Před prvním použitím... 5 Zpěnění mléka... 5 Horká čokoláda a instantní nápoje...

Více

ŘEŠENÍ PŘÍPADNÝCH PROBLÉMŮ EKOLOGICKÝ VHODNÁ LIKVIDACE OBSAH. Upozornění: Před provedením výměny žárovky odpojte vždy přístroj ze sítě.

ŘEŠENÍ PŘÍPADNÝCH PROBLÉMŮ EKOLOGICKÝ VHODNÁ LIKVIDACE OBSAH. Upozornění: Před provedením výměny žárovky odpojte vždy přístroj ze sítě. 2 19 EKOLOGICKÝ VHODNÁ LIKVIDACE OBSAH ŘEŠENÍ PŘÍPADNÝCH PROBLÉMŮ Obalový materiál jednoduše neodhoďte. Obaly a balicí prostředky elektrospotřebičů Brandt, s výjimkou dřevěných materiálů, jsou recyklovatelné,

Více

Návod k použití a instalaci. Multifunkční trouba

Návod k použití a instalaci. Multifunkční trouba Návod k použití a instalaci Multifunkční trouba 1 2 3 1 Pečící funkce 6 Tlačítko 2 Ukazatel teploty 7 Tlačítko / Dětský zámek 3 Elektronické hodiny 8 Zapnout / Vypnout 4 Tlačítko teplota 9 Vnitřní osvětlení

Více

Návod na varnou desku FCH 64

Návod na varnou desku FCH 64 Návod na varnou desku FCH 64 RADY A DOPORUČENÍ Návod k použití se týká několika modelů tohoto spotřebiče. Níže najdete popis jednotlivých dílů, které se týkají konkrétní varné desky. INSTALACE Prosím,

Více

Návod na varnou desku FCH 32, FCH 32 C

Návod na varnou desku FCH 32, FCH 32 C Návod na varnou desku FCH 32, FCH 32 C RADY A DOPORUČENÍ Návod k použití se týká několika modelů tohoto spotřebiče. Níže najdete popis jednotlivých dílů, které se týkají konkrétní varné desky. INSTALACE

Více

MATFER 3kW indukční vařič NÁVOD K POUŽITÍ

MATFER 3kW indukční vařič NÁVOD K POUŽITÍ MATFER 3kW indukční vařič NÁVOD K POUŽITÍ OBSAH 1. Popis... 4 2. Bezpečnostní opatření... 4 3. Popis funkce výrobku... 5 4. Technické údaje... 6 5. Poruchy funkce: Příčiny a jejich odstranění... 7 6. Údržba...

Více

MULTIFUNKČNÍ TROUBA OT 1014

MULTIFUNKČNÍ TROUBA OT 1014 EXIHAND spol. s r.o. Výrobce číslo ZÁRUČNÍ LIST KALORIK MULTIFUNKČNÍ TROUBA OT 1014 Datum vyskladnění Záruční doba 24 měsíců VYPLNÍ PRODEJNA Název výrobku Multifunkční trouba Typ OT 1014 Výrobní číslo

Více

DŮLEŽITÉ INFORMACE K BEZPEČNOSTI NEBEZPEČÍ VAROVÁNÍ. ČESKY Instalace strana 2 Návod k použití Strana

DŮLEŽITÉ INFORMACE K BEZPEČNOSTI NEBEZPEČÍ VAROVÁNÍ. ČESKY Instalace strana 2 Návod k použití Strana ČESKY Instalace strana 2 Návod k použití Strana DŮLEŽITÉ INFORMACE K BEZPEČNOSTI VAŠE BEZPEČNOST I BEZPEČNOST DALŠÍCH OSOB JE VELMI DŮLEŽITÁ V tomto návodu i na spotřebiči samotném můžete najít důležitá

Více

OBSAH. Výrobce zařízení

OBSAH. Výrobce zařízení V e s t a v n é s p o t ř e b i č e S k l o k e r a m i c k á d v o u p l o t ý n k a P D V 3 2 / 1 I n s t a l a c e - p o u ž i t í - ú d r ž b a Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za Vaši volbu. Tento

Více

ST-CM Kávovar Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-CM Kávovar Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-CM 7083 Kávovar Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL INDUKČNÍ VARNÁ DESKA TI1 40B

UŽIVATELSKÝ MANUÁL INDUKČNÍ VARNÁ DESKA TI1 40B UŽIVATELSKÝ MANUÁL INDUKČNÍ VARNÁ DESKA TI1 40B Vážený zákazníku, Zakoupili jste si varnou desku BRANDT. Při výrobě spotřebiče jsme uplatnili naši péči a know-how, aby co nejlépe vyhovoval Vašim potřebám.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Dekorativní odsavač par AD 1079X

NÁVOD K OBSLUZE. Dekorativní odsavač par AD 1079X NÁVOD K OBSLUZE Dekorativní odsavač par AD 1079X 2 Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil spotřebič značky Brandt. Abychom zpříjemnili každodenní přípravu jídel, vytvořili jsme pro Vás novou gene

Více

NÁVOD K VESTAVBĚ A K POUŽITÍ

NÁVOD K VESTAVBĚ A K POUŽITÍ CZ NÁVOD K VESTAVBĚ A K POUŽITÍ Varná deska OBSAH CZ Pokyny k bezpečnosti......................................... 2 Ochrana životního prostředí.................................... 2 Popis spotřebiče.............................................

Více

návod k použití Sklokeramická indukční varná deska EHD68210P

návod k použití Sklokeramická indukční varná deska EHD68210P návod k použití Sklokeramická indukční varná deska EHD68210P 2 electrolux Obsah Electrolux. Thinking of you. Více o nás naleznete na adrese www.electrolux.com Bezpečnostní informace 2 Popis spotřebiče

Více

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ. Varná deska

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ. Varná deska CS NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ Varná deska Vážená zákaznice, vážený zákazníku, Zakoupili jste si varnou desku BRANDT, za což Vám děkujeme. Při výrobě spotřebiče jsme uplatnili naši lásku k oboru a naše

Více

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Indukční varná deska. Návod k obsluze HPI 430 BLA

Indukční varná deska. Návod k obsluze HPI 430 BLA Indukční varná deska Návod k obsluze HPI 430 BLA 1 Všeobecná varování PŘEČTĚTE SI POZORNĚ TYTO POKYNY PRO MAXIMÁLNÍ VYUŽITÍ VAŠÍ VARNÉ DESKY. Doporučujeme, abyste si návod k obsluze uschovali pro případné

Více

Indukční deska

Indukční deska Indukční deska 10012197 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-HT 8355 Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn.

Více

1.1 Vaše nová varná deska s dotykovým ovládáním Touch-Control

1.1 Vaše nová varná deska s dotykovým ovládáním Touch-Control 1. Obsluha CZ 1.1 Vaše nová varná deska s dotykovým ovládáním Touch-Control Tento návod k obsluze zahrnuje modely: GKST 90-35..., GKST 90W, GKST 90N a GKSTF. 1.2 Dotykový ovládací panel Touch-Control Po

Více

Návod k použití pro indukční varnou desku MODEL: CIE6335

Návod k použití pro indukční varnou desku MODEL: CIE6335 UK Návod k použití pro indukční varnou desku MODEL: CIE6335 2 1 3 Děkujeme za koupi indukční varné desky CANDY. Přečtěte si návod k použití pozorně před použitím a odložte si jej na bezpečném místě. 1

Více

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

ČR SATURN HOME APPLIANCES

ČR SATURN HOME APPLIANCES ST-EC 1077 Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí, že náš výrobek se stane věrným a spolehlivým

Více

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

SKLOKERAMICKÁ VARNÁ DESKA

SKLOKERAMICKÁ VARNÁ DESKA PHS 602 PHS 611 SKLOKERAMICKÁ VARNÁ DESKA NÁVOD K OBSLUZE Vážený zákazníku Děkujeme, že jste zakoupil výrobek značky PHILCO. Aby váš spotřebič sloužil co nejlépe, přečtěte si všechny pokyny v tomto návodu.

Více

Návod k použití Elektrická konvice. Wasserkocher

Návod k použití Elektrická konvice. Wasserkocher CZ Návod k použití Elektrická konvice Wasserkocher CZ Obsah Bezpečnostní pokyny...3 Vybalení...5 Požadavky pro místo instalace...5 Před prvním použitím...5 Vaření vody...5 Filtr vodního kamene...5 Ochrana

Více

Návod k obsluze. Indukční varná deska

Návod k obsluze. Indukční varná deska CS Návod k obsluze Indukční varná deska CS Vážená zákaznice, vážený zákazníku, Zakoupili jste si varnou desku BRANDT za což Vám děkujeme. Při výrobě spotřebiče jsme uplatnili naši lásku k oboru a naše

Více

Návod k použití GRIL R-250

Návod k použití GRIL R-250 Návod k použití GRIL R-250 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

NEBEZPEČÍ VAROVÁNÍ. Označuje nebezpečnou situaci, kterou je třeba odvrátit, jinak způsobí vážná poranění.

NEBEZPEČÍ VAROVÁNÍ. Označuje nebezpečnou situaci, kterou je třeba odvrátit, jinak způsobí vážná poranění. ČESKY Instalace strana 2 Návod k použití Strana DŮLEŽITÉ INFORMACE K BEZPEČNOSTI VAŠE BEZPEČNOST I BEZPEČNOST DALŠÍCH OSOB JE VELMI DŮLEŽITÁ V tomto návodu a na samotném spotřebiči jsou důležitá bezpečnostní

Více

3cz53171.fm5 Page 44 Thursday, January 10, 2002 4:25 PM JAK SNÍŽIT SPOTŘEBU ENERGIE JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE

3cz53171.fm5 Page 44 Thursday, January 10, 2002 4:25 PM JAK SNÍŽIT SPOTŘEBU ENERGIE JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE 3cz53171.fm5 Page 44 Thursday, January 10, 2002 4:25 PM NÁVOD K POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ KUCHAŘSKÉ TIPY JAK SNÍŽIT SPOTŘEBU ENERGIE PÉČE A ÚDRŽBA JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS

Více

ST-HC Fén. Návod k použití Záruční podmínky

ST-HC Fén. Návod k použití Záruční podmínky ST-HC 7322 Fén Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí, že

Více

HK634070IB Návod k použití Sklokeramická varná deska

HK634070IB Návod k použití Sklokeramická varná deska HK634070IB Návod k použití Sklokeramická varná deska 2 Obsah Děkujeme, že jste si vybrali jeden z našich vysoce kvalitních výrobků. Přečtěte si prosím pozorně tento návod k použití, abyste zajistili optimální

Více

Obsah. Montážní schéma

Obsah. Montážní schéma 2 7 Obsah Montážní schéma Úvod 1 Ekologicky vhodná likvidace 2 Bezpečnostní pokyny 3 Ovládání odsávače 3 Instalace odsávače 4 Sestavení odsávače 4 Připojení odsávače 4 Sestavení komínu 5 Výměna žárovky

Více

Kuchyňský odsavač par DIC 2440. Návod k obsluze

Kuchyňský odsavač par DIC 2440. Návod k obsluze Kuchyňský odsavač par DIC 2440 Návod k obsluze 2 Před instalaci a použitím spotřebiče si prosím důkladně přečtěte tento návod k obsluze. Vážený zákazníku, doufáme, že Vám tento výrobek, vyrobený v moderních

Více

6132M-MN Návod k použití Sklokeramická varná deska

6132M-MN Návod k použití Sklokeramická varná deska 6132M-MN Návod k použití Sklokeramická varná deska 2 Obsah Děkujeme, že jste si vybrali jeden z našich vysoce kvalitních výrobků. Přečtěte si prosím pozorně tento návod k použití, abyste zajistili optimální

Více

Indukční plotýnka na vaření

Indukční plotýnka na vaření Indukční plotýnka na vaření 10012196 Vážený zákazníku, Gratulujeme vám k zakoupení tohoto zařízení. Prosím, pečlivě si přečtěte tento návod a při instalaci a používání následujte tyto rady, aby se zabránilo

Více

OBSAH VEŠKERÉ PODMÍNKY O ZÁRUCE JSOU UVEDENY V ZÁRUČNÍM LISTĚ.

OBSAH VEŠKERÉ PODMÍNKY O ZÁRUCE JSOU UVEDENY V ZÁRUČNÍM LISTĚ. MYČKA NA NÁDOBÍ CDI 2015 Návod na použití VÁŽENÝ ZÁKAZNÍKU! Děkujeme Vám, že jste se rozhodli pro výrobek společnosti Candy; kvalitní myčku nádobí zaručující vysoký výkon a spolehlivost. Firma Candy vyrábí

Více

Termoreaktor s kapacitou 25 kyvet

Termoreaktor s kapacitou 25 kyvet Návod k obsluze HI 839800 Termoreaktor s kapacitou 25 kyvet 1 Vážený zákazníku, Děkujeme Vám, že jste si vybral produkt od firmy Hanna Instruments. Před použitím přístroje si prosím pečlivě přečtěte tento

Více

Návod k obsluze. Indukční varná deska TI 1242 B

Návod k obsluze. Indukční varná deska TI 1242 B Návod k obsluze Indukční varná deska TI 1242 B Vážená zákaznice, vážený zákazníku, zakoupili jste si varnou desku BRANDT, za což Vám děkujeme. Při výrobě spotřebiče jsme uplatnili naši lásku k oboru a

Více

D 302 Domino. Elektrická varná deska. Návod k instalaci a obsluze

D 302 Domino. Elektrická varná deska. Návod k instalaci a obsluze D 302 Domino Elektrická varná deska Návod k instalaci a obsluze D 302 Domino Elektrická varná deska Návod k instalaci a obsluze Vážený zákazníku, děkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek společnosti MERLONI

Více

Elektrické plotny na přípravu palačinek

Elektrické plotny na přípravu palačinek Návod k použití Elektrické plotny na přípravu palačinek Obsah Obsah..1 Úvod 2 Technická specifikace.2 Bezpečnostní pokyny..3 Transport a instalace 4 Ovládací panel.4 Údržba a použití..4 Pravidelná údržba

Více

Multifunkční elektrická pánev

Multifunkční elektrická pánev Multifunkční elektrická pánev DPP-3840 NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Při ignorování bezpečnostních pokynů není výrobce odpovědný za případná poškození Nepoužívejte tento spotřebič s poškozeným přívodním

Více

NÁVOD K INSTALACI A POUžITÍ. Varná deska

NÁVOD K INSTALACI A POUžITÍ. Varná deska CS NÁVOD K INSTALACI A POUžITÍ Varná deska Vážená zákaznice, vážený zákazníku, objevovat výrobky De Dietrich znamená zakoušet jedinečné emoce, které mohou být vyvolány pouze hodnotnými předměty. Okouzlení

Více

Návod k použití GRIL R-256

Návod k použití GRIL R-256 Návod k použití GRIL R-256 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

LIFELINE SH 905 ID GR BK

LIFELINE SH 905 ID GR BK LIFELINE SH 905 ID GR BK CZ Vážený zákazníku, děkujeme Vám a blahopřejeme Vám, že jste si vybral náš výrobek. Tento nový výrobek byl projektován a vyroben z vysoce kvalitních materiálů a prošel důkladnými

Více

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ. Varná deska

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ. Varná deska CZ NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ Varná deska Vážená zákaznice, vážený zákazníku, Děkujeme vám, že jste si zakoupili varnou desku BRANDT. Vložili jsou do tohoto přístroje veškerý svůj um, naše know-how, aby

Více

Úvod: Instalace: Používání: Elektrické připojení: Ovládání:

Úvod: Instalace: Používání: Elektrické připojení: Ovládání: Úvod: Pečlivě, prosím, prostudujte tento návod k použití včetně přiložených nákresů s číselnými a abecedními odkazy v textu. Výrobce neručí za případné poškození věci, ublížení na zdraví nebo možnost požáru

Více

31954801CZ.fm Page 12 Tuesday, March 15, 2005 11:41 AM NÁVOD K POUŽITÍ

31954801CZ.fm Page 12 Tuesday, March 15, 2005 11:41 AM NÁVOD K POUŽITÍ 31954801CZ.fm Page 12 Tuesday, March 15, 2005 11:41 AM NÁVOD K POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM SKLOKERAMICKÉ VARNÉ DESKY INSTALACE PŘIPOJENÍ K ELEKTRICKÉ SÍTI JAK SNÍŽIT SPOTŘEBU ENERGIE OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

Více

Horkovzdušná fritéza

Horkovzdušná fritéza Horkovzdušná fritéza 10028288 10028289 10028290 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

67670K-MN. indukční varná deska

67670K-MN. indukční varná deska 67670K-MN Návod k použití Sklokeramická indukční varná deska 2 Obsah Děkujeme, že jste si vybrali jeden z našich vysoce kvalitních výrobků. Přečtěte si prosím pozorně tento návod k použití, abyste zajistili

Více

checo'05.qxd 22/3/05 09:52 Página 1

checo'05.qxd 22/3/05 09:52 Página 1 checo'05.qxd 22/3/05 09:52 Página 1 INSTALACI A OBSLUHU VÝROBKU NÁVOD NA značka: model: kód: max. příkon: napětí: ã. série: Tuto tabulku doplňte údaji uvedenými na typovém štítku vašeho spotřebiče. Před

Více

INDUKČNÍ SKLOKERAMICKÁ VARNÁ DESKA

INDUKČNÍ SKLOKERAMICKÁ VARNÁ DESKA INDUKČNÍ SKLOKERAMICKÁ VARNÁ DESKA NÁVOD K OBSLUZE PHD 4313S Vážený zákazníku Děkujeme, že jste zakoupil výrobek značky PHILCO. Aby váš spotřebič sloužil co nejlépe, přečtěte si všechny pokyny v tomto

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FP 1264 FP 1061

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FP 1264 FP 1061 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Multifunkční horkovzdušná trouba FP 1264 FP 1061 2 3 4 5 6 7 NÁVOD K POUŽITÍ ř č Odstraňte dokumentaci a příslušenství z vnitřku trouby. DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY - Přečtěte si

Více

Návod k použití GRIL R-278

Návod k použití GRIL R-278 Návod k použití GRIL R-278 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

ČR SATURN HOME APPLIANCES

ČR SATURN HOME APPLIANCES ST-EC1076 Elektrická trouba Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme

Více

ST-EK Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK 0011 Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si

Více

Návod k použití GRIL R-253

Návod k použití GRIL R-253 Návod k použití GRIL R-253 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

Návod k použití GRIL R-234

Návod k použití GRIL R-234 Návod k použití GRIL R-234 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

CAFETIERE_SUBITO_NC00018368_CAFETIERE_SUBITO_NC00018368 09/09/10 16:36 Pa CS SK HU PL SL SR BS BG RO HR RU UK ET LT LV

CAFETIERE_SUBITO_NC00018368_CAFETIERE_SUBITO_NC00018368 09/09/10 16:36 Pa CS SK HU PL SL SR BS BG RO HR RU UK ET LT LV CS SK HU PL SL SR BS BG RO HR RU UK ET LT LV Česky Popis a Víko b Nádrž c Držák filtru d Ohřívací destička e Tlačítko zapnout/vypnout nebo ovládací panel f Odměrná lžíce g Konvice nebo izolovaná nádoba

Více

HM 2. Ruční mixér. Návod k použití

HM 2. Ruční mixér. Návod k použití HM 2 Ruční mixér CZ Návod k použití Ovládání Madlo vysunutí vysunutí Tělo Šlehací nástavce Hnětací nástavce Rychlost Regulace rychlosti TURBO zapnutí/ vypnutí Všeobecné Tento spotřebič je určený pouze

Více

Návod k použití. Model F03MK

Návod k použití. Model F03MK Návod k použití Model F03MK Bezpečnostní pokyny Čtěte POZORNĚ následující pokyny! Vyhnete se tak nebezpečí úrazy a poškození výrobku. Tento napěňovač mléka je určený na použití v domácím prostředí, například:

Více

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

ST-EK8417. Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK8417. Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK8417 Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

POPIS SPOTŘEBIČE. Uspořádání varné desky. Uspořádání ovládacího panelu. 6 Popis spotřebiče

POPIS SPOTŘEBIČE. Uspořádání varné desky. Uspořádání ovládacího panelu. 6 Popis spotřebiče Popis spotřebiče Pokud použijete ochrannou skříň (dodatečné příslušenství), není nutné zachovat přední větrací prostor mm a instalovat ochranné dno přímo pod spotřebičem. POPIS SPOTŘEBIČE Uspořádání varné

Více

ELEKTRICKÁ DŽEZVA R-928

ELEKTRICKÁ DŽEZVA R-928 Návod k použití ELEKTRICKÁ DŽEZVA R-928 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Dvouzónová vinotéka. Tento spotřebič je určen pouze pro skladování a uchovávání vína

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Dvouzónová vinotéka. Tento spotřebič je určen pouze pro skladování a uchovávání vína UŽIVATELSKÝ MANUÁL Dvouzónová vinotéka Tento spotřebič je určen pouze pro skladování a uchovávání vína Přečtěte si prosím pozorně tento návod a uschovejte jej k případnému dalšímu použití. 1. POPIS SPOTŘEBIČE

Více

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Před uvedením tohoto výrobku do provozu se, prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním výrobků podobného

Více

NEBEZPEČÍ VAROVÁNÍ. Tento návod je k dispozici také na stránkách: www.whirlpool.eu

NEBEZPEČÍ VAROVÁNÍ. Tento návod je k dispozici také na stránkách: www.whirlpool.eu Návod k použití Strana DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Tento návod je k dispozici také na stránkách: www.whirlpool.eu VAŠE BEZPEČNOST I BEZPEČNOST DALŠÍCH OSOB JE VELMI DŮLEŽITÁ V tomto návodu a na samotném

Více

DF 120. Fritéza. Návod k použití

DF 120. Fritéza. Návod k použití DF 120 Fritéza CZ Návod k použití Víko Termostat Madlo Vnitřní nádoba s nepřilnavým povrchem Otvírání víka Bezpečnostní informace Připojte spotřebič k elektrické síti podle parametrů na výrobním štítku.

Více

MC-HD301 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ VESTAVNÉHO DVOUPLOTÝNKOVÉHO SKLOKERAMICKÉHO VAŘIČE

MC-HD301 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ VESTAVNÉHO DVOUPLOTÝNKOVÉHO SKLOKERAMICKÉHO VAŘIČE MC-HD301 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ VESTAVNÉHO DVOUPLOTÝNKOVÉHO SKLOKERAMICKÉHO VAŘIČE POPIS SPOTŘEBIČE Vážení zákazníci, chcete-li plně využít kapacity tohoto spotřebiče a prodloužit jeho životnost,

Více

Návod k použití, montáži a údržbě S-416-01

Návod k použití, montáži a údržbě S-416-01 Návod k použití, montáži a údržbě ET 513501E S-416-01 Informace k obalovému materiálu a pokyny k likvidaci Vážená zákaznice, vážený zákazníku! Naše vysoce hodnotné výrobky si vyžadují pro dlouhý transport

Více

INDUKČNÍ VARNÁ DESKA

INDUKČNÍ VARNÁ DESKA INDUKČNÍ VARNÁ DESKA CI640CBA CI640CBA/1 2 3 1 4 Děkujeme za koupi indukční varné desky CANDY. Přečtěte si důkladně tento návod před použitím varné desky Návod a uschovejte na si jej obsluhu na bezpečném

Více

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK0018 Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme

Více

Model: UR200-UR400-UR600 UF200-UF400-UF600

Model: UR200-UR400-UR600 UF200-UF400-UF600 Model: UR200-UR400-UR600 UF200-UF400-UF600 Uživatelská příručka CZ 14 201-070726 1 CZ Obsah Důležité bezpečnostní pokyny 14 Vybalení a instalace 14 Elektrické zapojení 15 Uvedení zařízení do provozu 15

Více

Návod k obsluze VARNÝ PANEL

Návod k obsluze VARNÝ PANEL Návod k obsluze VARNÝ PANEL Obsah Popis spotřebiče Instalace Zapínání a použití Bezpečnostní opatření a rady KIB 644 C E KIB 633 C E Péče a údržba Technický popis modelů Servis Popis spotřebiče Kontrolní

Více

SKLOKERAMICKÁ VARNÁ DESKA

SKLOKERAMICKÁ VARNÁ DESKA PHS 3216C SKLOKERAMICKÁ VARNÁ DESKA NÁVOD K OBSLUZE Vážený zákazníku Děkujeme, že jste zakoupil výrobek značky PHILCO. Aby váš spotřebič sloužil co nejlépe, přečtěte si všechny pokyny v tomto návodu. OBSAH

Více

PŘED POUŽITÍM SKLOKERAMICKÉ VARNÉ DESKY

PŘED POUŽITÍM SKLOKERAMICKÉ VARNÉ DESKY NÁVOD K POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM SKLOKERAMICKÉ VARNÉ DESKY INSTALACE PŘIPOJENÍ K ELEKTRICKÉ SÍTI RADY K ÚSPOŘE ELEKTRICKÉ ENERGIE RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ

Více

Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví a průvodce instalací

Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví a průvodce instalací Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví a průvodce instalací CS ČEŠTINA Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví 3 Průvodce instalací 5 2 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY CS JE DŮLEŽITÉ SE S NIMI SEZNÁMIT A DODRŽOVAT

Více

Sada pro manikůru a pedikůru

Sada pro manikůru a pedikůru Sada pro manikůru a pedikůru M 287 CZ Návod k použití UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ příštího

Více

DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY NEBEZPEČÍ VAROVÁNÍ

DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY NEBEZPEČÍ VAROVÁNÍ Návod k použití Strana DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY VAŠE BEZPEČNOST I BEZPEČNOST DALŠÍCH OSOB JE VELMI DŮLEŽITÁ V tomto návodu a na samotném spotřebiči jsou důležitá bezpečnostní upozornění, která si musíte

Více

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ. Varná deska

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ. Varná deska CS NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ Varná deska Vážená zákaznice, vážený zákazníku, Děkujeme vám, že jste si zakoupili varnou desku BRANDT. Vložili jsou do tohoto přístroje veškerý svůj um, naše know-how, aby

Více

3cs66055.fm Page 11 Friday, February 6, 2004 11:52 AM JAK SNÍŽIT SPOTŘEBU ENERGIE JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE

3cs66055.fm Page 11 Friday, February 6, 2004 11:52 AM JAK SNÍŽIT SPOTŘEBU ENERGIE JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE 3cs66055.fm Page 11 Friday, February 6, 2004 11:52 AM NÁVOD K POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ KUCHAŘSKÉ TIPY JAK SNÍŽIT SPOTŘEBU ENERGIE PÉČE A ÚDRŽBA JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE

Více

Ochlazovač

Ochlazovač Ochlazovač 10032336 10032337 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. za škody způsobené

Více

Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I

Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I Originální instrukce (CZ) Důležité bezpečnostní instrukce 3 Rozbalení a příprava 4 Připojení k elektrice 4 Spuštění 5 Termostat 6 Rozmrazování 6 Údržba

Více

Používání a údržba. Před prvním použitím spotřebiče. Pokyny pro používání dotykových ovladačů

Používání a údržba. Před prvním použitím spotřebiče. Pokyny pro používání dotykových ovladačů Používání a údržba Před prvním použitím spotřebiče Před zapojením spotřebiče do elektrické sítě zkontrolujte, zda napětí a frekvence odpovídá údajům na typovém štítku varné desky, který je umístěn na spodní

Více

ST-HC Fén Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-HC Fén Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-HC 7211 Fén Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí, že

Více

RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ

RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ NÁVOD K POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM VARNÉ DESKY RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ JAK SNÍŽIT SPOTŘEBU ENERGIE ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE 14 PŘED POUŽITÍM

Více

Varování: Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky.

Varování: Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky. UŽIVATELSKÝ NÁVOD Varování: Výrobek nesmí být používán dětmi do 8 let a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem

Více

Návod k používání. Elektrická konvice RETRO - 491609, 491616, 491623. Návod k používání uložte na bezpečném místě!

Návod k používání. Elektrická konvice RETRO - 491609, 491616, 491623. Návod k používání uložte na bezpečném místě! Návod k používání Elektrická konvice RETRO - 491609, 491616, 491623 Děkujeme Vám, že jste si vybrali tuto vysoce kvalitní elektrickou konvici. Jedná se o kvalitní výrobek splňující požadavky uznávaných

Více

Návod k použití Z 01379+02549_CZ_V3

Návod k použití Z 01379+02549_CZ_V3 Návod k použití CZ Z 01379+02549_CZ_V3 01379+02549_CZ.indd 1 15.10.2013 15:24:44 01379+02549_CZ.indd 2 15.10.2013 15:26:16 Obsah Bezpečnostní pokyny 4 Používání v souladu s určením 4 Nebezpečí zranění

Více