Jiné podmínky stanovené v povolení (viz dotaz 7.3.2) Kategorie dle Přílohy č. 1. Popište, jak byly tyto údaje voleny a shromážděny?

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Jiné podmínky stanovené v povolení (viz dotaz 7.3.2) Kategorie dle Přílohy č. 1. Popište, jak byly tyto údaje voleny a shromážděny?"

Transkript

1 TABULKA a Uveďte dostupné reprezentativní údaje o hodnotách emisních limitů pro jednotlivé kategorie činností podle přílohy č. 1 a případně rovněž nejlepší dostupné techniky, z nichž jsou tyto hodnoty odvozeny. Popište, jak byly tyto údaje voleny a jak byly shromážděny Jaké jiné podmínky povolení byly stanoveny, kromě hodnot emisních limitů? Uveďte zejména příklady pro: ekvivalentní parametry a technická opatření, které doplňují hodnoty emisních limitů, stanovené v povolení, ekvivalentní parametry a technická opatření, které nahrazují hodnoty emisních limitů, podmínky, týkající se ochrany půdy a podzemních vod, hospodaření s odpady, efektivní využívání energie, požadavky na monitoring vypouštění prevence haváriím a omezování jejich následků, opatření vztahující se na mimořádné provozní podmínky a uvádění stanoviště do původního stavu po definitivním ukončení činnosti, podmínky týkající se systémů environmentálního managementu. Kategorie dle Přílohy č. 1 Hodnoty emisních limitů BAT, z nichž byly tyto hodnoty emisních limitů odvozeny Popište, jak byly tyto údaje voleny a shromážděny? Jiné podmínky stanovené v povolení (viz dotaz 7.3.2) 1 Před, nebo během období zprávy Komise může navrhnout pokyny, jak na tuto otázku odpovědět.

2 1) hodnoty emisích limitů do atmosféry a vody, 2) minimalizace dálkového nebo přeshraničního přenosu znečištění, 3) ochrana půdy a podzemních vod, 4) hospodaření s odpady, 5) efektivní využívání energie, 6) požadavky na monitoring vypouštění znečišťujících látek 7) prevence havárií a omezování jejich následků, 8) opatření při mimořádných provozních podmínkách, 9) uvádění stanoviště do původního stavu po definitivním ukončení činnosti (požadavek na uspokojivý stav ), 10) zvláštní ustanovení pro zařízení podle položky 6.6 přílohy I. 1) hodnoty emisích limitů do atmosféry a vody, 2) minimalizace dálkového nebo přeshraničního přenosu znečištění, 3) ochrana půdy a podzemních vod, 4) hospodaření s odpady, 5) efektivní využívání energie, 6) požadavky na monitoring vypouštění znečišťujících látek 7) prevence havárií a omezování jejich následků, 8) opatření při mimořádných provozních podmínkách, 9) uvádění stanoviště do původního stavu po definitivním ukončení činnosti (požadavek na uspokojivý stav ), 10) zvláštní ustanovení pro zařízení podle položky 6.6 přílohy I. 1) hodnoty emisích limitů do atmosféry a vody, 2) minimalizace dálkového nebo přeshraničního přenosu znečištění, 3) ochrana půdy a podzemních vod, 4) hospodaření s odpady, 5) efektivní využívání energie, 6) požadavky na monitoring vypouštění znečišťujících látek 7) prevence havárií a omezování jejich následků, 8) opatření při mimořádných provozních podmínkách, 9) uvádění stanoviště do původního stavu po definitivním ukončení činnosti (požadavek na uspokojivý stav ), 1) ekvivalentní parametry a technická opatření, které doplňují hodnoty emisních limitů, stanovené v povolení, 2) ekvivalentní parametry a technická opatření, které nahrazují hodnoty emisních limitů, 3) podmínky, týkající se ochrany půdy a podzemních vod, hospodaření s odpady, efektivní využívání energie, požadavky na monitoring vypouštění prevence haváriím a omezování jejich následků, opatření vztahující se na mimořádné provozní podmínky a uvádění stanoviště do původního stavu po definitivním ukončení činnosti, 4) podmínky týkající se systémů environmentálního managementu. 10) zvláštní ustanovení pro zařízení podle položky 6.6 přílohy I.

3 1.1 Spalovací zařízení o jmenovitém tepelném příkonu větším než 50 MW. -351/2002 Sb., nařízení závazné emisní stropy pro některé látky znečišťující a způsob přípravy a provádění emisních inventur a emisních projekcí -352/2002 Sb., nařízení spalovacích stacionárních -356/2002 Sb., vyhláška MŽP ČR, kterou se stanoví seznam obecné emisní limity, způsob předávání zpráv a informací, zjišťování množství vypouštěných tmavosti kouře, přípustné míry obtěžování zápachem a intenzity pachů, podmínky autorizace osob, požadavky na vedení provozní evidence zdrojů znečišťování a podmínky jejich uplatňování BAT technologie bereme pouze pro porovnání s emisními limity vyplývajícími z ČS legislativy. ČS emisní limity jsou přísnější a je povinnost je dodržet Pro stanovení limitů, podmínek atd. vycházíme z platné legislativy ČR. U všech kategorií vycházíme z platné legislativy ČR.

4 1.2 Rafinerie minerálních olejů a plynu. -61/2003Sb., nařízení vlády ČR o ukazatelích a hodnotách přípustného znečištění povrchových vod a odpadních vod, náležitostech povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových a do kanalizací a o citlivých oblastech (platnost ) -20/2002 Sb., vyhláška MŽP ČR o způsobu a četnosti měření množství a jakosti vody -334/1992 Sb., zákon o ochraně zemědělského půdního fondu -383/2001 Sb., vyhláška Ministerstva životního prostředí o podrobnostech nakládání s odpady -502/2000 Sb., nařízení vlády o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací BAT technologie bereme pouze pro porovnání s emisními limity vyplývajícími z ČS legislativy. ČS emisní limity jsou přísnější a je povinnost je dodržet Pro stanovení limitů, podmínek atd. vycházíme z platné legislativy ČR. U všech kategorií vycházíme z platné legislativy ČR.

5 1.3 Koksovací pece. 1.4 Zařízení na zplynování a zkapalňování uhlí. 2.1 Zařízení na pražení nebo slinování kovové rudy (včetně sirníkové rudy). 2.2 Zařízení na výrobu surového železa nebo oceli (z prvotních nebo druhotných surovin), včetně kontinuálního lití, o kapacitě větší než 2,5 t za hodinu. 2.3 a) Zařízení na zpracování železných kovů - válcovny za tepla o kapacitě větší než 20 t surové oceli za hodinu. 2.3 b) Zařízení na zpracování železných kovů - kovárny s buchary o energii větší než 50 kj na jeden buchar, kde spotřeba tepelné energie je větší než 20 MW. 2.3 c)

6 Zařízení na zpracování železných kovů - nanášení ochranných povlaků z roztavených kovů se zpracovávaným množstvím větším než 2 tuny surové oceli za hodinu. 2.4 Slévárny železných kovů o výrobní kapacitě větší než 20 tun denně. 2.5 a) Zařízení na výrobu surových neželezných kovů z rudy, koncentrátů nebo druhotných surovin metalurgickými, chemickými nebo elektrolytickými postupy. 2.5 b) Zařízení na tavení, včetně slévání slitin, neželezných kovů, včetně přetavovaných produktů (rafinace, výroba odlitků apod.), o kapacitě tavení větší než 4 t denně u olova a kadmia nebo 20 t denně u všech ostatních kovů. BAT technologie bereme pouze pro porovnání s emisními limity vyplývajícími z ČS legislativy. ČS emisní limity jsou přísnější a je povinnost je dodržet Pro stanovení limitů, podmínek atd. vycházíme z platné legislativy ČR. U všech kategorií vycházíme z platné legislativy ČR /2002 Sb., nařízení BAT technologie bereme Pro stanovení U všech kategorií

7 Zařízení na povrchovou úpravu kovů a plastů s použitím elektrolytických nebo chemických postupů, je-li obsah lázní větší než 30 m 3. ostatních stacionárních -356/2002 Sb., vyhláška MŽP ČR, kterou se stanoví seznam obecné emisní limity, způsob předávání zpráv a informací, zjišťování množství vypouštěných tmavosti kouře, přípustné míry obtěžování zápachem a intenzity pachů, podmínky autorizace osob, požadavky na vedení provozní evidence zdrojů znečišťování a podmínky jejich uplatňování -61/2003Sb., nařízení vlády ČR o ukazatelích a hodnotách přípustného znečištění povrchových vod a odpadních vod, náležitostech povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových a do kanalizací a o citlivých oblastech (platnost pouze pro porovnání s emisními limity vyplývajícími z ČS legislativy. ČS emisní limity jsou přísnější a je povinnost je dodržet limitů, podmínek atd. vycházíme z platné legislativy ČR. vycházíme z platné legislativy ČR.

8 3.1 Zařízení na výrobu cementového slínku v rotačních pecích o výrobní kapacitě větší než 500 t denně nebo na výrobu vápna v rotačních pecích o výrobní kapacitě větší než 50 t denně nebo v jiných pecích o výrobní kapacitě větší než 50 t denně. 3.2 Zařízení na výrobu azbestu a produktů na bázi azbestu, produkce výrobků s obsahem ) -20/2002 Sb., vyhláška MŽP ČR o způsobu a četnosti měření množství a jakosti vody -334/1992 Sb., zákon o ochraně zemědělského půdního fondu -383/2001 Sb., vyhláška Ministerstva životního prostředí o podrobnostech nakládání s odpady -502/2000 Sb., nařízení vlády o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací

9 azbestu. 3.3 Zařízení na výrobu skla, včetně skleněných vláken, o kapacitě tavení větší než 20 t denně. -353/2002 Sb., nařízení ostatních stacionárních -356/2002 Sb., vyhláška MŽP ČR, kterou se stanoví seznam obecné emisní limity, způsob předávání zpráv a informací, zjišťování množství vypouštěných tmavosti kouře, přípustné míry obtěžování zápachem a intenzity pachů, podmínky autorizace osob, požadavky na vedení provozní evidence zdrojů znečišťování a podmínky jejich uplatňování -61/2003 Sb., Nařízení vlády o ukazatelích a hodnotách přípustného znečištění povrchových vod a odpadních vod, náležitostech povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových BAT technologie bereme pouze pro porovnání s emisními limity vyplývajícími z ČS legislativy. ČS emisní limity jsou přísnější a je povinnost je dodržet Pro stanovení limitů, podmínek atd. vycházíme z platné legislativy ČR. U všech kategorií vycházíme z platné legislativy ČR.

10 3.4 Zařízení na tavení nerostných materiálů, včetně výroby nerostných vláken, o kapacitě tavení větší než 20 t denně. 3.5 Zařízení na výrobu keramických výrobků vypalováním, zejména krytinových tašek, cihel, žáruvzdorných tvárnic, obkládaček, kameniny nebo porcelánu, o výrobní kapacitě větší než 75 t denně anebo o kapacitě pecí větší než 4 m 3 a s hustotou vsázky větší než 300 kg/m Chemický průmysl U kategorií zařízení uvedených v této části se výrobou rozumí výroba a do kanalizací a o citlivých oblastech -20/2002 Sb., vyhláška MŽP ČR o způsobu a četnosti měření množství a jakosti vody -502/2000 Sb., nařízení vlády o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací -353/2002 Sb., nařízení BAT technologie bereme pouze pro porovnání s emisními limity vyplývajícími z ČS Pro stanovení limitů, podmínek atd. vycházíme z platné legislativy U všech kategorií vycházíme z platné legislativy ČR.

11 v průmyslovém měřítku pomocí chemických reakcí, fyzikálněchemických procesů a biologických procesů podle výčtu v oddílech 4.1 až 4.6. ostatních stacionárních -355/ 2002 Sb., vyhláška MŽP ČR, kterou se stanoví emisní limity a další podmínky provozování ostatních stacionárních zdrojů znečišťování emitujících těkavé organické látky z procesů aplikujících organická rozpouštědla a ze skladování a distribuce benzinu -356/2002 Sb., vyhláška MŽP ČR, kterou se stanoví seznam obecné emisní limity, způsob předávání zpráv a informací, zjišťování množství vypouštěných tmavosti kouře, přípustné míry obtěžování zápachem a intenzity pachů, podmínky autorizace osob, požadavky na vedení provozní evidence zdrojů znečišťování a podmínky jejich uplatňování legislativy. ČS emisní limity jsou přísnější a je povinnost je dodržet ČR.

12 5.1 Zařízení na odstraňování nebo využívání nebezpečného odpadu a zařízení k nakládání s odpadními oleji, vždy o kapacitě větší než 10 t denně. -61/2003 Sb., Nařízení vlády o ukazatelích a hodnotách přípustného znečištění povrchových vod a odpadních vod, náležitostech povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových a do kanalizací a o citlivých oblastech -20/2002 Sb., vyhláška MŽP ČR o způsobu a četnosti měření množství a jakosti vody -334/1992 Sb., zákon o ochraně zemědělského půdního fondu -383/2001 Sb., vyhláška Ministerstva životního prostředí o podrobnostech nakládání s odpady -502/2000 Sb., nařízení vlády o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací

13 5.2 Zařízení na spalování komunálního odpadu o kapacitě větší než 3 t za hodinu. 5.3 Zařízení na zneškodňování odpadu neklasifikovaného jako nebezpečný odpad o kapacitě větší než 50 t denně. 5.4 Skládky, které přijímají více než 10 t denně nebo mají celkovou kapacitu větší než t, s výjimkou skládek inertního odpadu. -352/2002 Sb., nařízení spalovacích stacionárních -353/2002 Sb., nařízení ostatních stacionárních -356/2002 Sb., vyhláška MŽP ČR, kterou se stanoví seznam obecné emisní limity, způsob předávání zpráv a informací, zjišťování množství vypouštěných BAT technologie bereme pouze pro porovnání s emisními limity vyplývajícími z ČS legislativy. ČS emisní limity jsou přísnější a je povinnost je dodržet Pro stanovení limitů, podmínek atd. vycházíme z platné legislativy ČR. U všech kategorií vycházíme z platné legislativy ČR.

14 tmavosti kouře, přípustné míry obtěžování zápachem a intenzity pachů, podmínky autorizace osob, požadavky na vedení provozní evidence zdrojů znečišťování a podmínky jejich uplatňování -381/2001 Sb., vyhláška Ministerstva životního prostředí, kterou se stanoví Katalog odpadů, Seznam nebezpečných odpadů a seznamy odpadů a států pro účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů) -383/2001 Sb., vyhláška Ministerstva životního prostředí o podrobnostech nakládání s odpady -61/2003Sb., nařízení vlády ČR o ukazatelích a hodnotách přípustného znečištění povrchových vod a odpadních vod, náležitostech povolení k vypouštění odpadních

15 6.1 a) Průmyslové závody na výrobu buničiny ze dřeva nebo jiných vláknitých materiálů. 6.1 b) Průmyslové závody na výrobu papíru a lepenky, o výrobní kapacitě větší než 20 t denně. vod do vod povrchových a do kanalizací a o citlivých oblastech (platnost ) - 20/2002 Sb., vyhláška o způsobu a četnosti měření množství a jakosti vody - ČSN , Průmyslové kompoty - ČSN , Zkoušky vodotěsnosti stok -ČSN , Zkoušky vodotěsnosti vodárenských a kanalizačních nádrží -ČSN , Skládkování odpadů- Odplynění skládek -ČSN Skládkování odpadů- Monitorování skládek /2002 Sb., nařízení BAT technologie bereme Pro stanovení U všech kategorií

16 Závody na předúpravu (operace jako praní, bělení, mercerace) nebo barvení vláken či textilií, jejichž zpracovatelská kapacita je větší než 10 t denně. spalovacích stacionárních -353/2002 Sb., nařízení ostatních stacionárních -356/2002 Sb., vyhláška MŽP ČR, kterou se stanoví seznam obecné emisní limity, způsob předávání zpráv a informací, zjišťování množství vypouštěných tmavosti kouře, přípustné míry obtěžování zápachem a intenzity pachů, podmínky autorizace osob, požadavky na vedení provozní evidence zdrojů znečišťování a podmínky jejich uplatňování -383/2001 Sb., vyhláška Ministerstva životního prostředí o pouze pro porovnání s emisními limity vyplývajícími z ČS legislativy. ČS emisní limity jsou přísnější a je povinnost je dodržet limitů, podmínek atd. vycházíme z platné legislativy ČR. vycházíme z platné legislativy ČR.

17 6.3 Závody na vydělávání kůží a kožešin, jejichž zpracovatelská kapacita je větší než 12 t hotových výrobků denně. podrobnostech nakládání s odpady -61/2003 Sb., Nařízení vlády o ukazatelích a hodnotách přípustného znečištění povrchových vod a odpadních vod, náležitostech povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových a do kanalizací a o citlivých oblastech -20/2002 Sb., vyhláška MŽP ČR o způsobu a četnosti měření množství a jakosti vody -353/1999Sb., zákon o prevenci závažných havárií způsobených vybranými nebezpečnými chemickými látkami a chemickými přípravky a o změně zákona -502/2000 Sb., nařízení vlády o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací 6.4 a)

18 Jatka o kapacitě porážky větší než 50 t denně. 6.4 b) Zařízení na úpravu a zpracování za účelem výroby potravin nebo krmiv - z živočišných surovin (jiných než mléka), o výrobní kapacitě větší než 75 t hotových výrobků denně, - z rostlinných surovin, o výrobní kapacitě větší než 300 t hotových výrobků denně (v průměru za čtvrtletí). 6.4 c) Zařízení na úpravu a zpracování mléka, kde množství odebíraného mléka je větší než 200 t denně (v průměru za rok). -352/2002 Sb., nařízení spalovacích stacionárních -353/2002 Sb., nařízení ostatních stacionárních -356/2002 Sb., vyhláška MŽP ČR, kterou se stanoví seznam BAT technologie bereme pouze pro porovnání s emisními limity vyplývajícími z ČS legislativy. ČS emisní limity jsou přísnější a je povinnost je dodržet Pro stanovení limitů, podmínek atd. vycházíme z platné legislativy ČR. U všech kategorií vycházíme z platné legislativy ČR.

19 obecné emisní limity, způsob předávání zpráv a informací, zjišťování množství vypouštěných tmavosti kouře, přípustné míry obtěžování zápachem a intenzity pachů, podmínky autorizace osob, požadavky na vedení provozní evidence zdrojů znečišťování a podmínky jejich uplatňování -383/2001 Sb., vyhláška Ministerstva životního prostředí o podrobnostech nakládání s odpady -61/2003 Sb., Nařízení vlády o ukazatelích a hodnotách přípustného znečištění povrchových vod a odpadních vod, náležitostech povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových a do kanalizací a o citlivých oblastech -20/2002 Sb., vyhláška MŽP ČR o způsobu a četnosti měření množství a jakosti vody

20 6.5 Zařízení na zneškodňování nebo zhodnocování zvířecích těl a živočišného odpadu o kapacitě zpracování větší než 10 t denně. 6.6 a) Zařízení intenzivního chovu drůbeže mající prostor pro více než kusů drůbeže. -502/2000 Sb., nařízení vlády o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací -352/2002 Sb., nařízení spalovacích stacionárních -353/2002 Sb., nařízení ostatních stacionárních -383/2001 Sb., vyhláška Ministerstva životního prostředí o podrobnostech nakládání s odpady -61/2003 Sb., Nařízení vlády o ukazatelích a hodnotách přípustného znečištění povrchových vod a odpadních vod, BAT technologie bereme pouze pro porovnání s emisními limity vyplývajícími z ČS legislativy. ČS emisní limity jsou přísnější a je povinnost je dodržet Pro stanovení limitů, podmínek atd. vycházíme z platné legislativy ČR. U všech kategorií vycházíme z platné legislativy ČR.

21 6.6 b) Zařízení intenzivního chovu prasat mající prostor pro více než kusů prasat na porážku (nad 30 kg). náležitostech povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových a do kanalizací a o citlivých oblastech -20/2002 Sb., vyhláška MŽP ČR o způsobu a četnosti měření množství a jakosti vody -334/1992 Sb., zákon o ochraně zemědělského půdního fondu -502/2000 Sb., nařízení vlády o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací -178/2001 Sb., nařízení podmínky ochrany zdraví zaměstnanců při práci -166/1999 Sb., zákon o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon) -352/2002 Sb., nařízení spalovacích stacionárních -353/2002 Sb., nařízení BAT technologie bereme pouze pro porovnání s emisními limity vyplývajícími z ČS legislativy. ČS emisní limity jsou přísnější a je povinnost je dodržet Pro stanovení limitů, podmínek atd. vycházíme z platné legislativy ČR. U všech kategorií vycházíme z platné legislativy ČR.

22 ostatních stacionárních -356/2002 Sb., vyhláška MŽP ČR, kterou se stanoví seznam obecné emisní limity, způsob předávání zpráv a informací, zjišťování množství vypouštěných tmavosti kouře, přípustné míry obtěžování zápachem a intenzity pachů, podmínky autorizace osob, požadavky na vedení provozní evidence zdrojů znečišťování a podmínky jejich uplatňování -383/2001 Sb., vyhláška Ministerstva životního prostředí o podrobnostech nakládání s odpady -61/2003 Sb., Nařízení vlády o ukazatelích a hodnotách přípustného znečištění povrchových vod a odpadních vod, náležitostech povolení k vypouštění odpadních

23 6.6 c) Zařízení intenzivního chovu prasat mající prostor pro více než 750 kusů prasnic. vod do vod povrchových a do kanalizací a o citlivých oblastech -20/2002 Sb., vyhláška MŽP ČR o způsobu a četnosti měření množství a jakosti vody -334/1992 Sb., zákon o ochraně zemědělského půdního fondu -502/2000 Sb., nařízení vlády o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací -352/2002 Sb., nařízení spalovacích stacionárních -353/2002 Sb., nařízení ostatních stacionárních -356/2002 Sb., vyhláška MŽP ČR, kterou se stanoví seznam obecné emisní limity, způsob předávání zpráv a informací, zjišťování BAT technologie bereme pouze pro porovnání s emisními limity vyplývajícími z ČS legislativy. ČS emisní limity jsou přísnější a je povinnost je dodržet Pro stanovení limitů, podmínek atd. vycházíme z platné legislativy ČR. U všech kategorií vycházíme z platné legislativy ČR.

24 množství vypouštěných tmavosti kouře, přípustné míry obtěžování zápachem a intenzity pachů, podmínky autorizace osob, požadavky na vedení provozní evidence zdrojů znečišťování a podmínky jejich uplatňování -383/2001 Sb., vyhláška Ministerstva životního prostředí o podrobnostech nakládání s odpady -61/2003 Sb., Nařízení vlády o ukazatelích a hodnotách přípustného znečištění povrchových vod a odpadních vod, náležitostech povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových a do kanalizací a o citlivých oblastech -20/2002 Sb., vyhláška MŽP ČR o způsobu a četnosti měření množství a jakosti vody -334/1992 Sb., zákon o ochraně zemědělského půdního fondu -502/2000 Sb., nařízení

25 vlády o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací 6.7 Zařízení pro povrchovou úpravu látek, předmětů nebo výrobků používající organická rozpouštědla, zejména provádějící apreturu, potiskování, pokovování, odmašťování, nepromokavou úpravu, úpravu rozměrů, barvení, čištění nebo impregnaci, o spotřebě organického rozpouštědla větší než 150 kg za hodinu nebo větší než 200 t za rok. 6.8 Zařízení na výrobu uhlíku (vysokoteplotní karbonizací uhlí) nebo elektrografitu vypalováním či grafitizací.

TABULKA Kolik zařízení spadá do níže uvedených kategorií? Poznámka: Kategorie podle Přílohy č. 1 zákona o integrované prevenci

TABULKA Kolik zařízení spadá do níže uvedených kategorií? Poznámka: Kategorie podle Přílohy č. 1 zákona o integrované prevenci TABULKA.1 - Kolik zařízení spadá do níže uvedených kategorií? Poznámka: K odpovědi na tuto otázku je třeba poznamenat, že stejné zařízení může provádět činnosti, které spadají pod různé položky. Je třeba

Více

Kategorie dle Přílohy č. 1

Kategorie dle Přílohy č. 1 TABULKA 7.3.1 a 7.3.2 7.3.1 Uveďte dostupné reprezentativní údaje o hodnotách emisních limitů pro jednotlivé kategorie činností podle přílohy č. 1 a případně rovněž nejlepší dostupné techniky, z nichž

Více

Hodnoty emisních limitů BAT, z nichž byly tyto hodnoty emisních limitů odvozeny

Hodnoty emisních limitů BAT, z nichž byly tyto hodnoty emisních limitů odvozeny TABULKA 7.3.1 a 7.3.2 7.3.1 Uveďte dostupné reprezentativní údaje o hodnotách emisních limitů pro jednotlivé kategorie činností podle přílohy č. 1 a případně rovněž nejlepší dostupné techniky, z nichž

Více

OSVĚDČENÍ O ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI

OSVĚDČENÍ O ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 Praha 10, Vršovická 1442/65 Q'.: MZP/2018/710/12511 Praho dne 4. 5. 2018 Ministerstvo životního prostředí podle 6 odst. 1 a 2 zákona č. 76/2002 Sb., o integrované

Více

OSVĚDČENÍ O ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI

OSVĚDČENÍ O ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 Praha 10, Vršovická 1442/65 Čj.: MZP/2018/710/86631 Praha dne 13. 12. 2018 Ministerstvo životního prostředí podle 6 odst. 1 a 2 zákona č. 76/2002 Sb., o integrované

Více

17.12.2010 CS Úřední věstník Evropské unie L 334/51

17.12.2010 CS Úřední věstník Evropské unie L 334/51 17.12.2010 CS Úřední věstník Evropské unie L 334/51 PŘÍLOHA I Kategorie činností podle článku 10 Níže uváděné prahové hodnoty jsou obecně udávány ve vztahu k výrobním kapacitám anebo jinému výstupu průmyslové

Více

Jiné podmínky stanovené v povolení (viz dotaz 7.3.2) Kategorie dle Pílohy. 1. Popište, jak byly tyto údaje voleny a shromáždny?

Jiné podmínky stanovené v povolení (viz dotaz 7.3.2) Kategorie dle Pílohy. 1. Popište, jak byly tyto údaje voleny a shromáždny? TABULKA 7.3.1 a 7.3.2 7.3.1 Uvete dostupné reprezentativní údaje o hodnotách emisních limit pro jednotlivé kategorie inností podle pílohy. 1 a pípadn rovnž nejlepší dostupné techniky, z nichž jsou tyto

Více

Právní předpisy v ochraně životního prostředí

Právní předpisy v ochraně životního prostředí Právní předpisy v ochraně životního prostředí zákon č. 17/1992 Sb., o životním prostředí zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny vyhláška č. 395/1992 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení

Více

Jiné podmínky stanovené v povolení (viz dotaz 7.3.2) Kategorie dle Pílohy. 1. Popište, jak byly tyto údaje voleny a shromáždny?

Jiné podmínky stanovené v povolení (viz dotaz 7.3.2) Kategorie dle Pílohy. 1. Popište, jak byly tyto údaje voleny a shromáždny? TABULKA 7.3.1 a 7.3.2 7.3.1 Uvete dostupné reprezentativní údaje o hodnotách emisních limit pro jednotlivé kategorie inností podle pílohy. 1 a pípadn rovnž nejlepší dostupné techniky, z nichž jsou tyto

Více

EIA a SEA IPPC NATURA 2000 Biologické hodnocení Biomonitoring a záchranné transfery Rozptylové studie

EIA a SEA IPPC NATURA 2000 Biologické hodnocení Biomonitoring a záchranné transfery Rozptylové studie EIA a SEA IPPC NATURA 2000 Biologické hodnocení Biomonitoring a záchranné transfery Rozptylové studie IPPC IPPC Integrated Pollution Prevention and Control Integrovaná prevence a omezování znečištění je

Více

Povinnosti provozovatelů zdrojů znečišťování ovzduší. Soňa Staňková Pardubice Hotel Euro 20.10.2015

Povinnosti provozovatelů zdrojů znečišťování ovzduší. Soňa Staňková Pardubice Hotel Euro 20.10.2015 Povinnosti provozovatelů zdrojů znečišťování ovzduší Soňa Staňková Pardubice Hotel Euro 20.10.2015 Obsah prezentace Oblast působnosti ČIŽP Kontrolní činnost Kategorie činností Stacionární zdroje znečišťování

Více

LEGISLATIVNÍ OPATŘENÍ CHRÁNÍCÍ ZDRAVÍ ČLOVĚKA PŘED NEPŘÍZNIVÝMI VLIVY STAVEB

LEGISLATIVNÍ OPATŘENÍ CHRÁNÍCÍ ZDRAVÍ ČLOVĚKA PŘED NEPŘÍZNIVÝMI VLIVY STAVEB LEGISLATIVNÍ OPATŘENÍ CHRÁNÍCÍ ZDRAVÍ ČLOVĚKA PŘED NEPŘÍZNIVÝMI VLIVY STAVEB Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební

Více

ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PRO EMISE TĚŽKÝCH KOVŮ

ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PRO EMISE TĚŽKÝCH KOVŮ PŘÍLOHA 1.4 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PRO EMISE TĚŽKÝCH KOVŮ Základním právním předpisem pro ochranu ovzduší je zákon č. 86/2002 Sb. o ochraně ovzduší, k němuž byly vydány následující

Více

Úřední věstník Evropské unie L 70/65

Úřední věstník Evropské unie L 70/65 9.3.2006 Úřední věstník Evropské unie L 70/65 ROZHODNUTÍ KOMISE ze dne 2. března 2006 o zavedení dotazníku ke směrnici Rady 96/61/ES o integrované prevenci a omezování znečištění (IPPC) (oznámeno pod číslem

Více

NV 615/2006 Sb., o stanovení emisních limitů a dalších podmínek provozování ostatních stacionárních zdrojů znečišťování ovzduší - Změny v rámci

NV 615/2006 Sb., o stanovení emisních limitů a dalších podmínek provozování ostatních stacionárních zdrojů znečišťování ovzduší - Změny v rámci NV 615/2006 Sb., o stanovení emisních limitů a dalších podmínek provozování ostatních stacionárních zdrojů znečišťování ovzduší - Změny v rámci novely Obsah Důvody připravované novely Sčítání zdrojů Implementace

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele

Více

Přednášku na téma nový stavební zákon a zákon o vyvlastnění provedl JUDr. Jan Mareček.

Přednášku na téma nový stavební zákon a zákon o vyvlastnění provedl JUDr. Jan Mareček. Zápis z porady vedoucích stavebních úřadů Zlínského kraje (okresů Zlín a Kroměříž) konané dne 20.- 21.9.2006 v Rajnochovicích - Hotel Zubříč Program: - zahájení - nový stavební zákon - vliv staveb na životní

Více

ROZHODNUTÍ KOMISE. ze dne 17. července 2000

ROZHODNUTÍ KOMISE. ze dne 17. července 2000 ROZHODNUTÍ KOMISE ze dne 17. července 2000 o vytvoření Evropského registru emisí znečišťujících látek (EPER) podle článku 15 směrnice Rady 96/61/ES o integrované prevenci a omezování znečištění (IPPC)

Více

Environmentální legislativa. Legislativa ČR. Právní řád princip hierarchie právní síly

Environmentální legislativa. Legislativa ČR. Právní řád princip hierarchie právní síly Environmentální legislativa Legislativa ČR Právní řád princip hierarchie právní síly 1. Ústavní zákony 2. Zákony 3. Podzákonné předpisy: nařízení vlády vyhlášky ministerstev Environmentální legislativa

Více

Příloha č. 2 k zákonu č. 201/2012 Sb. kód A B C ENERGETIKA - SPALOVANÍ PALIV

Příloha č. 2 k zákonu č. 201/2012 Sb. kód A B C ENERGETIKA - SPALOVANÍ PALIV Příloha č. 2 k zákonu č. 201/2012 Sb. Vyjmenované stacionární zdroje Vysvětlivky k tabulce: 1. Sloupec A - je vyžadována rozptylová studie podle 11 odst. 9 2. Sloupec B -jsou vyžadována kompenzační opatření

Více

Ostatní technologické zdroje (příloha č. 8 k vyhlášce č. 415/2012Sb.,)

Ostatní technologické zdroje (příloha č. 8 k vyhlášce č. 415/2012Sb.,) Ostatní technologické zdroje (příloha č. 8 k vyhlášce č. 415/2012Sb.,) Změny v rámci zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší a vyhlášky č. 415/2012 Sb., o přípustné úrovni znečišťování a jejím zjišťování

Více

Účinnost užití energie

Účinnost užití energie Účinnost užití energie 6 úplného znění zákona č. 406/2006 Sb., o hospodaření energií jak vyplývá ze změny provedené zákonem č. 177/2006 Sb. Odstavce č. 2,3,4,5 Kontrola kotlů 9. listopadu 2006 1 6 odst.2

Více

Vyjmenované stacionární zdroje

Vyjmenované stacionární zdroje Vyjmenované stacionární zdroje Příloha č. 1 (Příloha č. 2 zákona č. 201/2012 Sb.) 1. ENERGETIKA - SPALOVANÍ PALIV 2. TEPELNÉ ZPRACOVÁNÍ ODPADU, NAKLÁDANÍ S ODPADY A ODPADNÍMI VODAMI 3. ENERGETIKA - OSTATNÍ

Více

Legislativa a normy týkající se ČOV v České republice

Legislativa a normy týkající se ČOV v České republice Legislativa a normy týkající se ČOV v České republice Jedná se o právní předpisy a normy pro navrhování a provoz čistíren odpadních vod na našem území. Zákony a vyhlášky: Zákon č. 17/1992 Sb., o životním

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2016 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

Nové právní předpisy v oblasti vodní legislativy. Mgr. Martin Udatný. Odbor ochrany vod Ministerstvo životního prostředí

Nové právní předpisy v oblasti vodní legislativy. Mgr. Martin Udatný. Odbor ochrany vod Ministerstvo životního prostředí Nové právní předpisy v oblasti vodní legislativy Mgr. Martin Udatný Odbor ochrany vod Ministerstvo životního prostředí Nařízení vlády č. 401/2015 Sb. NV č. 61/2003 Sb. NV č. 401/2015 Sb. o ukazatelích

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 1. Identifikace provozovatele Obchodní firma nebo název/ Titul,

Více

PŘÍLOHA. prováděcího nařízení Komise. o ověřování údajů a akreditaci ověřovatelů podle směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/87/ES

PŘÍLOHA. prováděcího nařízení Komise. o ověřování údajů a akreditaci ověřovatelů podle směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/87/ES EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 19.12.2018 C(2018) 8589 final ANNEX 1 PŘÍLOHA prováděcího nařízení Komise o ověřování údajů a akreditaci ověřovatelů podle směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/87/ES

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele Obchodní firma nebo název/ Titul,

Více

Integrovaná prevence a Integrovaný registr znečišťování

Integrovaná prevence a Integrovaný registr znečišťování Část E Integrovaná prevence a Integrovaný registr znečišťování podle zákona č. 76/2002 Sb. o integrované prevenci, zákona č. 25/2008 Sb. o integrovaném registru znečišťování, nařízení EP a Rady ES č. 166/2006,

Více

6. listopadu 2013 OŽPZ 865/2013 R O Z H O D N U T Í

6. listopadu 2013 OŽPZ 865/2013 R O Z H O D N U T Í Adresátům dle rozdělovníku ČÍSLO JEDNACÍ OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA/LINKA/E-MAIL LIBEREC KULK 51922/2013 Čech/391 6. listopadu 2013 OŽPZ 865/2013 petr.cech@kraj-lbc.cz R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého

Více

Záměry podléhající posuzování vlivů záměru na životní prostředí

Záměry podléhající posuzování vlivů záměru na životní prostředí Příloha H1 (Příloha č. 1 k zákonu č. 100/2001 Sb.) Záměry podléhající posuzování vlivů záměru na životní prostředí Poznámka: Záměry uvedené v kategorii I podléhají posouzení vlivů záměru na životní prostředí.

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

Vyjmenované stacionární zdroje

Vyjmenované stacionární zdroje Strana 2824 Sbírka zákonů č. 201 / 2012 Částka 69 Příloha č. 2 k zákonu č. 201/2012 Sb. Vysvětlivky k tabulce: Vyjmenované stacionární zdroje 1 Sloupec A - je vyžadována rozptylová studie podle 11 odst.

Více

dostupných technik v procesu IPPC březen 2015

dostupných technik v procesu IPPC březen 2015 Aplikace nejlepších dostupných technik v procesu IPPC Jan Kolář březen 2015 Obsah OZO ve vztahu k BAT Zdroje informací k posouzení BAT Systém výměny informací o BAT Způsob stanovení závazných podmínek

Více

odbor výstavby a ŽP 573500743 nám. Svobody 29, 768 11 Chropyně

odbor výstavby a ŽP 573500743 nám. Svobody 29, 768 11 Chropyně O Z N Á M E N Í údajů pro stanovení výše ročního poplatku pro malý zdroj znečišťování ovzduší za rok (dle ust. 19, odst. 16 zákona č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší a o změně některých dalších zákonů,

Více

Informační systémy v ochraně životního prostředí IRZ, SEKM, VODA

Informační systémy v ochraně životního prostředí IRZ, SEKM, VODA Informační systémy v ochraně životního prostředí IRZ, SEKM, VODA Aarhuská úmluva (celým názvem Mezinárodní úmluva o přístupu k informacím, účasti veřejnosti na rozhodování a přístupu k právní ochraně v

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 1. Identifikace provozovatele Obchodní firma nebo název/ Titul,

Více

Ing. Michaela Liptáková

Ing. Michaela Liptáková IPPC Představení základních informací Ing. Michaela Liptáková Ministerstvo životního prostředí Odbor posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence Co znamená IPPC? Slyšeli jste někdy zkratku

Více

Seznam příloh. Příloha č. 1- Seznam nahrazovaných povolení...ii. Příloha č. 2 - Graf procesu IPPC v České republice...viii

Seznam příloh. Příloha č. 1- Seznam nahrazovaných povolení...ii. Příloha č. 2 - Graf procesu IPPC v České republice...viii Seznam příloh Příloha č. 1- Seznam nahrazovaných povolení...ii Příloha č. 2 - Graf procesu IPPC v České republice...viii I Příloha č. 1 - Seznam nahrazovaných povolení Zákon č. 25/2001 Sb., o vodách a

Více

Zpráva o ochraně životního prostředí

Zpráva o ochraně životního prostředí Zpráva o ochraně životního prostředí Zpráva o ochraně životního prostředí shrnuje důležité aspekty výrobních i nevýrobních činností Lučebních závodů a.s. Kolín a jejich dopady na životní prostředí. Poskytuje

Více

JATKA KURKA s.r.o. Jatka Otice Integrované povolení čj. MSK /2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

JATKA KURKA s.r.o. Jatka Otice Integrované povolení čj. MSK /2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Ochrana životního prostředí Ochrana veřejného zdraví

Ochrana životního prostředí Ochrana veřejného zdraví Soubor 100 zkušebních otázek pro ústní část zkoušky odborné způsobilosti podle 19 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 10. 10. 2013 Č.j.: 71051/ENV/13 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

Základní povinnosti v ochraně ovzduší Klasifikace zdrojů. Ing. Zbyněk Krayzel

Základní povinnosti v ochraně ovzduší Klasifikace zdrojů. Ing. Zbyněk Krayzel Základní povinnosti v ochraně ovzduší Klasifikace zdrojů Ing. Zbyněk Krayzel 602 829 112 zbynek.krayzel@seznam.cz www.krayzel.cz 1 Zdroje znečišťování ovzduší Zdroje znečišťování jsou mobilní nebo stacionární.

Více

O Z N Á M E N Í. o z n a m u j e

O Z N Á M E N Í. o z n a m u j e Krajský úřad Libereckého kraje odbor životního prostředí a zemědělství O Z N Á M E N Í Ve smyslu ustanovení 8 odst. 2 zákona č. 76/20021 Sb., o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném

Více

1. VŠEOBECNÝ POPIS 1.1 Jaké hlavní změny právních předpisů a systému vydávání povolení byly nezbytné

1. VŠEOBECNÝ POPIS 1.1 Jaké hlavní změny právních předpisů a systému vydávání povolení byly nezbytné TABULKA: Otázky určené dotazníkem podle rozhodnutí Komise č. 2003/241/ES ze dne 26.března 2003 a jejich hlášení podle směrnice Evropské komise 96/61/ES a podle na vlády č. 63/2003 Sb. PŘEDPOKLÁDANÉ POZNÁMKA

Více

Informační systémy v ochraně životního prostředí IRZ, CENIA, SEKM, VODA

Informační systémy v ochraně životního prostředí IRZ, CENIA, SEKM, VODA Informační systémy v ochraně životního prostředí IRZ, CENIA, SEKM, VODA Aarhuská úmluva (celým názvem Mezinárodní úmluva o přístupu k informacím, účasti veřejnosti na rozhodování a přístupu k právní ochraně

Více

Zpracování jaderného paliva * 1) 2446 Slévárny železných kovů ovýrobní kapacitě od 5 tun denně do 20 tun denně 2451; 2452

Zpracování jaderného paliva * 1) 2446 Slévárny železných kovů ovýrobní kapacitě od 5 tun denně do 20 tun denně 2451; 2452 PŘÍLOHA 1 ORIENTAČNÍ PŘEHLED ČINNOSTÍ Z PŘÍLOHY Č. 1 ZÁKONA O IRZ A PŘIŘAZENÝCH CZ-NACE ČINNOSTÍ Činnost Prahová hodnota pro kapacitu Zahrnuje CZ-NACE (kód) 1. Odvětví energetiky Výroba elektřiny otepelném

Více

Technika a technologie jako nástroj ochrany životního prostředí

Technika a technologie jako nástroj ochrany životního prostředí Technika a technologie jako nástroj ochrany životního prostředí Ing. Eva Krčálová, Ph.D. (MENDELU Brno) Ing. Tomáš Vítěz, Ph.D. (MENDELU Brno) Ing. Petr Junga, Ph.D. (MENDELU Brno) Ing. Petr Trávníček,

Více

ZÁKON. ze dne 9. prosince o podmínkách obchodování s povolenkami na emise skleníkových plynů a o změně některých zákonů

ZÁKON. ze dne 9. prosince o podmínkách obchodování s povolenkami na emise skleníkových plynů a o změně některých zákonů č. 695/2004 Sb. ZÁKON ze dne 9. prosince 2004 o podmínkách obchodování s povolenkami na emise skleníkových plynů a o změně některých zákonů Ve znění: Předpis č. K datu Poznámka 212/2006 Sb. (k 1.6.2006)

Více

Zpráva o ochraně životního prostředí

Zpráva o ochraně životního prostředí Zpráva o ochraně životního prostředí Zpráva o ochraně životního prostředí shrnuje důležité aspekty výrobních i nevýrobních činností Lučebních závodů a.s. Kolín a jejich dopady na životní prostředí. Poskytuje

Více

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 574 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 16.

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 574 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 16. 290 10. funkční období 290 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 25/2008 Sb., o integrovaném registru znečišťování životního prostředí a integrovaném systému plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního

Více

Podmínky provozu pro ostatní stacionární zdroje Seminář Novela vyhlášky č. 415/2012 Sb.

Podmínky provozu pro ostatní stacionární zdroje Seminář Novela vyhlášky č. 415/2012 Sb. Podmínky provozu pro ostatní stacionární zdroje Seminář Novela vyhlášky č. 415/2012 Sb. 16.1.2018, Praha Obsah Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 415/2012 Sb., o přípustné úrovni znečišťování a jejím

Více

SMĚRNICE. SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2008/1/ES ze dne 15. ledna 2008 o integrované prevenci a omezování znečištění. (kodifikované znění)

SMĚRNICE. SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2008/1/ES ze dne 15. ledna 2008 o integrované prevenci a omezování znečištění. (kodifikované znění) L 24/8 Úřední věstník Evropské unie 29.1.2008 SMĚRNICE SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2008/1/ES ze dne 15. ledna 2008 o integrované prevenci a omezování znečištění (kodifikované znění) (Text s významem

Více

Ochrana ovzduší ve státní správě XIII, teorie a praxe

Ochrana ovzduší ve státní správě XIII, teorie a praxe ZMĚNY VE STANOVOVÁNÍ ZJIŠŤOVÁNÍ EMISÍ VÝPOČTEM A JEJICH DOPADY NA PROVOZOVATELE Ochrana ovzduší ve státní správě XIII, teorie a praxe Magdalena Tomášková, odbor ochrany ovzduší Ostrava 16. listopadu 2018

Více

B. Výroková část II. Závazné podmínky provozu, písmeno A. Ochrana ovzduší, bod 1.2: s e m ě n í t a k t o:

B. Výroková část II. Závazné podmínky provozu, písmeno A. Ochrana ovzduší, bod 1.2: s e m ě n í t a k t o: B. Výroková část II. Závazné podmínky provozu, písmeno A. Ochrana ovzduší, bod 1.2: s e m ě n í t a k t o: 1.1 Integrovaným povolením se vydává v souladu s ustanovením 11 odst. 2 písm. d) zákona č. 201/2012

Více

SPRÁVNÁ ZEMĚDĚLSKÁ PRAXE Z POHLEDU ZÁKONA O OCHRANĚ OVZDUŠÍ A O INTEGROVANÉ PREVENCI

SPRÁVNÁ ZEMĚDĚLSKÁ PRAXE Z POHLEDU ZÁKONA O OCHRANĚ OVZDUŠÍ A O INTEGROVANÉ PREVENCI SPRÁVNÁ ZEMĚDĚLSKÁ PRAXE Z POHLEDU ZÁKONA O OCHRANĚ OVZDUŠÍ A O INTEGROVANÉ PREVENCI Antonín Jelínek, Martin Dědina Výzkumný ústav zemědělské techniky Abstrakt Pojem správné zemědělské praxe je zaveden

Více

IPPC INTEGROVANÁ PREVENCE A OMEZOVÁNÍ ZNEČIŠTĚNÍ

IPPC INTEGROVANÁ PREVENCE A OMEZOVÁNÍ ZNEČIŠTĚNÍ IPPC INTEGROVANÁ PREVENCE A OMEZOVÁNÍ ZNEČIŠTĚNÍ Stručný průvodce provozovatele zařízení s praktickými výklady zákona o integrované prevenci INTEGROVANÁ PREVENCE A OMEZOVÁNÍ ZNEČIŠTĚNÍ Stručný průvodce

Více

ENERGETIKA - SPALOVANÍ PALIV

ENERGETIKA - SPALOVANÍ PALIV Příloha č. 2 k zákonu č. 201/2012 Sb. Vyjmenované stacionární zdroje Vysvětlivky k tabulce: 1. Sloupec A - je vyžadována rozptylová studie podle 11 odst. 9 2. Sloupec B -jsou vyžadována kompenzační opatření

Více

Emisní faktory a jejich změny

Emisní faktory a jejich změny Emisní faktory a jejich změny Seminář KONEKO, spol. s r. o. Praha 21. června 2016 Obsah Zjišťování úrovně znečišťování Nové sdělení k emisním faktorům Chovy hospodářských zvířat Zjišťování úrovně znečišťování

Více

Seznam správních aktů nahrazovaných integrovaným povolením

Seznam správních aktů nahrazovaných integrovaným povolením Sekce technické ochrany životního prostředí Odbor posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence MIZPP00GR5IP *MIZPP00GR5IP* 1465/ENV/17 11.01.2017 Ing. Slavík, Ph.D. Seznam správních aktů

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 13.060.30 2007 Duben umpy ČSN 75 6081 Cesspools Fosses étanches Abwassertanks; Sammelgruben Nahrazení předchozích norem Touto normou se nahrazuje ČSN 75 6081 z listopadu 1995.

Více

ŽÁDOST O POVOLENÍ K VYPOUŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD DO VOD POVRCHOVÝCH PRO POTŘEBY JEDNOTLIVÝCH OSOB (DOMÁCNOSTÍ) NEBO O JEHO ZMĚNU

ŽÁDOST O POVOLENÍ K VYPOUŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD DO VOD POVRCHOVÝCH PRO POTŘEBY JEDNOTLIVÝCH OSOB (DOMÁCNOSTÍ) NEBO O JEHO ZMĚNU Příloha č. 5 k vyhlášce č. 183/2018 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu ŽÁDOST O POVOLENÍ K VYPOUŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD DO VOD POVRCHOVÝCH PRO POTŘEBY JEDNOTLIVÝCH OSOB (DOMÁCNOSTÍ) NEBO

Více

ANNEX PŘÍLOHA. Rozhodnutí Komise v přenesené pravomoci,

ANNEX PŘÍLOHA. Rozhodnutí Komise v přenesené pravomoci, EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 15.2.2019 C(2019) 930 final ANNEX PŘÍLOHA Rozhodnutí Komise v přenesené pravomoci, kterým se doplňuje směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/87/ES, pokud jde o stanovení

Více

Integrovaný registr znečišťování životního prostředí

Integrovaný registr znečišťování životního prostředí Platné znění příslušných částí zákona č. 25/2008 Sb., o integrovaném registru znečišťování životního prostředí a integrovaném systému plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí a o změně

Více

6. prosinec 2012 OŽPZ 1276/2012 R O Z H O D N U T Í

6. prosinec 2012 OŽPZ 1276/2012 R O Z H O D N U T Í Adresátům dle rozdělovníku ČÍSLO JEDNACÍ OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA/LINKA/E-MAIL LIBEREC KULK 72561/2012 Čech/391 6. prosinec 2012 OŽPZ 1276/2012 petr.cech@kraj-lbc.cz R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého

Více

ROZHODNUTÍ. a) Popis technické a technologické jednotky uvedené v příloze č. 1 k zákonu o integrované prevenci

ROZHODNUTÍ. a) Popis technické a technologické jednotky uvedené v příloze č. 1 k zákonu o integrované prevenci Adresátům dle rozdělovníku ČÍSLO JEDNACÍ OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA/LINKA/E-MAIL LIBEREC KULK 58341/2013 OŽPZ 1063/2013 Ing. Švecová/385 pavlina.svecova@kraj-lbc.cz 17. březen 2014 ROZHODNUTÍ Krajský úřad

Více

Kateřina Svačinková/499 katerina.svacinkova@kraj-lbc.cz R O Z H O D N U T Í

Kateřina Svačinková/499 katerina.svacinkova@kraj-lbc.cz R O Z H O D N U T Í EMBA, spol. s r.o. Paseky nad Jizerou 235 512 47 PASEKY NAD JIZEROU ČÍSLO JEDNACÍ OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA/LINKA/E-MAIL LIBEREC KULK 70271/2013 OŽPZ 571/2013 Kateřina Svačinková/499 katerina.svacinkova@kraj-lbc.cz

Více

Workshop informačních center. Nástroje USV orientace na obnovitelné zdroje energie a recyklaci Ing. Pavel Novák

Workshop informačních center. Nástroje USV orientace na obnovitelné zdroje energie a recyklaci Ing. Pavel Novák Workshop informačních center Nástroje USV orientace na obnovitelné zdroje energie a recyklaci Ing. Pavel Novák Přehled témat 1. Vazba na pilíře USV 2. Obnovitelné zdroje, recyklace 3. Využití BAT 4. Případová

Více

VÍTKOVICE STEEL, a.s. Ocelárna a ISSM Integrované povolení čj /2005/ŽPZ/Kam/0003 ze dne , ve znění pozdějších změn

VÍTKOVICE STEEL, a.s. Ocelárna a ISSM Integrované povolení čj /2005/ŽPZ/Kam/0003 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

C E N Í K. za ukládání odpadů na skládce Životice. Platnost ceníku od 1. ledna 2015. Zákl. cena Poplatek odpadu Název druhu odpadu

C E N Í K. za ukládání odpadů na skládce Životice. Platnost ceníku od 1. ledna 2015. Zákl. cena Poplatek odpadu Název druhu odpadu C E N Í K za ukládání odpadů na skládce Životice Platnost ceníku od 1. ledna 2015 Kat. č. Zákl. cena Poplatek odpadu Název druhu odpadu bez DPH (Kč/t) (Kč/t) 02 Odpady ze zemědělství, zahradnictví, rybářství,

Více

- nová vyhláška, která nahradí stávající vyhlášku č. 355/2002 Sb. v platném znění

- nová vyhláška, která nahradí stávající vyhlášku č. 355/2002 Sb. v platném znění Legislativa ochrany ovzduší týkající se těkavých organických látek (VOC) - nová vyhláška, která nahradí stávající vyhlášku č. 355/2002 Sb. v platném znění Stávající vyhláška Zákon č. 86/2002 Sb., o ochraně

Více

TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY,a.s. Vysoké pece Integrované povolení čj. MSK 97969/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY,a.s. Vysoké pece Integrované povolení čj. MSK 97969/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. ktuální

Více

N A Ř Í Z E N Í V L Á D Y

N A Ř Í Z E N Í V L Á D Y Strana 5442 Sbírka zákonů č. 401 / 2015 Částka 166 401 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 14. prosince 2015 o ukazatelích a hodnotách přípustného znečištění povrchových vod a odpadních vod, náležitostech povolení k

Více

Zákon č. 133/1985 Sb , , , , , 7.102, 7.104

Zákon č. 133/1985 Sb , , , , , 7.102, 7.104 Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 658 34 Brno Tel.: +420542423111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ Dostupnost: http://www.uur.cz/default.asp?id=2591 REJSTŘÍK PRÁVNÍCH

Více

amoniak Při hmotnostním toku emisí zneč. látky vyšším než 500 g/h nesmí být překročena úhrnná hmotnostní koncentrace 50 mg/m 3 v odpadním plynu

amoniak Při hmotnostním toku emisí zneč. látky vyšším než 500 g/h nesmí být překročena úhrnná hmotnostní koncentrace 50 mg/m 3 v odpadním plynu 1. Emisní limity Ovzduší Velký zdroj znečišťování ovzduší Tabulka č.1 Emisní zdroj Znečišťující látka Emisní limit Četnost měření Zařízení chovu prasat amoniak Při hmotnostním toku emisí zneč. látky vyšším

Více

Zákon o ochraně ovzduší a jeho prováděcí předpisy Mgr. Pavla Bejčková

Zákon o ochraně ovzduší a jeho prováděcí předpisy Mgr. Pavla Bejčková ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE Zákon o ochraně ovzduší a jeho prováděcí předpisy Mgr. Pavla Bejčková 1 Co se dozvíte Zákon o ochraně ovzduší a jeho

Více

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení čj. MSK 103649/2007 ze dne 30.10.2007, (nabytí právní moci dne 16.11.2007):

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení čj. MSK 103649/2007 ze dne 30.10.2007, (nabytí právní moci dne 16.11.2007): V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2013 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

(systémy řízení kvality výstupních produktů)

(systémy řízení kvality výstupních produktů) Šance a rizika recyklace stavebních a demoličních odpadů (systémy řízení kvality výstupních produktů) Doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. Asociace pro rozvoj recyklace stavebních materiálů v ČR Šance nebo

Více

Emisní bilance v návaznosti na ohlašování emisí podle zákona č. 201/2012 Sb. Ing. Miloslav Modlík Oddělení emisí a zdrojů

Emisní bilance v návaznosti na ohlašování emisí podle zákona č. 201/2012 Sb. Ing. Miloslav Modlík Oddělení emisí a zdrojů Emisní bilance v návaznosti na ohlašování emisí podle zákona č. 201/2012 Sb. Ing. Miloslav Modlík Oddělení emisí a zdrojů Emise Emisní bilance pro ČR Databáze REZZO, NIS Inventarizace emisí znečišťujících

Více

Legislativa - ostatní stacionární zdroje znečišťování ovzduší. Pavel Ujčík

Legislativa - ostatní stacionární zdroje znečišťování ovzduší. Pavel Ujčík Legislativa - ostatní stacionární zdroje znečišťování ovzduší Pavel Ujčík Bakalářská práce 2009 ABSTRAKT Tato práce se zabývá legislativní problematikou v oblasti ochrany ovzduší, konkrétně zařazováním

Více

Zedníkova 177/4, Brno

Zedníkova 177/4, Brno Krajský úřad Středočeského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Oddělení integrované prevence pan Ing. Karol Durdík Zborovská 81/11 150 21 PRAHA 5 DOPLNĚNÍ ŽÁDOSTI O 9. ZMĚNU INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

Více

SEZNAM SPRÁVNÍCH AKTŮ NAHRAZOVANÝCH INTEGROVANÝM POVOLENÍM

SEZNAM SPRÁVNÍCH AKTŮ NAHRAZOVANÝCH INTEGROVANÝM POVOLENÍM Ministerstvo životního prostředí Sekce technické ochrany životního prostředí Odbor posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence Čj. Datum - /ENV/13 28. 02. 2014 SEZNAM SPRÁVNÍCH AKTŮ NAHRAZOVANÝCH

Více

VYHLÁŠKA č. 337/2010 Sb. ze dne 22. listopadu 2010

VYHLÁŠKA č. 337/2010 Sb. ze dne 22. listopadu 2010 VYHLÁŠKA č. 337/2010 Sb. ze dne 22. listopadu 2010 o emisních limitech a dalších podmínkách provozu ostatních stacionárních zdrojů znečišťování ovzduší emitujících a užívajících těkavé organické látky

Více

Sdružení poradců Systémy managementu - Ochrana životního prostředí. Zákon o životním prostředí

Sdružení poradců Systémy managementu - Ochrana životního prostředí. Zákon o životním prostředí Sdružení poradců Systémy managementu - Ochrana životního prostředí Právní požadavky v ochraně životního prostředí (velmi) stručná informace Ing. Jiří Seger Seminář ENVI GROUP s.r.o. Praha, 4.3.2016 Sdružení

Více

N á v r h. ZÁKON ze dne 2015,

N á v r h. ZÁKON ze dne 2015, N á v r h III. ZÁKON ze dne 2015, kterým se mění zákon č. 25/2008 Sb., o integrovaném registru znečišťování životního prostředí a integrovaném systému plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního

Více

Nová legislativa v ochraně ovzduší a spalovací zdroje

Nová legislativa v ochraně ovzduší a spalovací zdroje Užitečné semináře Hradec Králové, 24.10.2012 Nová legislativa v ochraně ovzduší a spalovací zdroje Kurt Dědič odbor ochrany ovzduší MŽP Sčítací pravidla změny! Slouží ke stanovení celkového jmenovitého

Více

Opatření Střednědobé strategie (do roku 2020) zlepšení kvality ovzduší v ČR

Opatření Střednědobé strategie (do roku 2020) zlepšení kvality ovzduší v ČR Seminář Ekomonitor, Praha, 21.2.2017 Opatření Střednědobé strategie (do roku 2020) zlepšení kvality ovzduší v ČR Kurt Dědič odbor ochrany ovzduší MŽP Obsah Strategie Emisní a imisní analýza Scénáře vývoje

Více

8 Emisní bilance základních škodlivin a CO 2

8 Emisní bilance základních škodlivin a CO 2 1 8 Emisní bilance základních škodlivin a CO 2 Zdroje, emitující do ovzduší znečišťující látky, jsou celostátně sledovány v registru emisí a stacionárních zdrojů podle 7, odst. 1 zákona č. 201/2012 Sb.,

Více

ŽÁDOST O POVOLENÍ K VYPOUŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD DO VOD POVRCHOVÝCH NEBO O JEHO ZMĚNU

ŽÁDOST O POVOLENÍ K VYPOUŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD DO VOD POVRCHOVÝCH NEBO O JEHO ZMĚNU Příloha č. 3 k vyhlášce č. 183/2018 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu ŽÁDOST O POVOLENÍ K VYPOUŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD DO VOD POVRCHOVÝCH NEBO O JEHO ZMĚNU [ 8 odst. 1 písm. c) vodního

Více

Stanice na odstraňování kapalných odpadů aplikace závěrů o BAT

Stanice na odstraňování kapalných odpadů aplikace závěrů o BAT Stanice na odstraňování kapalných odpadů aplikace závěrů o BAT Galuszková Zuzana ČIŽP OI Liberec 11. 6. 2019 Stanice na odstraňování kapalných Kategorie zařízení 5.1 odpadů Zařízení na odstraňování nebo

Více

MŽP odbor ochrany ovzduší

MŽP odbor ochrany ovzduší MŽP odbor ochrany ovzduší Nařízení vlády č. 146/2007 Sb. O emisních limitech a dalších podmínkách provozování spalovacích stacionárních zdrojů znečišťování ovzduší Kategorizace stacionárních spalovacích

Více

AFEED, a.s. Montovaná výrobna krmných směsí Integrované povolení čj. MSK /2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

AFEED, a.s. Montovaná výrobna krmných směsí Integrované povolení čj. MSK /2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Gradua-CEGOS, s.r.o. člen skupiny Cegos MANAŽER EMS PŘEHLED POŽADOVANÝCH ZNALOSTÍ K HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI

Gradua-CEGOS, s.r.o. člen skupiny Cegos MANAŽER EMS PŘEHLED POŽADOVANÝCH ZNALOSTÍ K HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI Gradua-CEGOS, s.r.o. člen skupiny Cegos Gradua-CEGOS, s.r.o., certifikační orgán pro certifikaci osob č. 3005 akreditovaný Českým institutem pro akreditaci, o.p.s. podle ČSN EN ISO/IEC 17024 MANAŽER EMS

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

V Praze dne: 1.10.2013 ŠKODA AUTO a.s. Číslo jednací: 125225/2013/KUSK OŢP/Vk

V Praze dne: 1.10.2013 ŠKODA AUTO a.s. Číslo jednací: 125225/2013/KUSK OŢP/Vk V Praze dne: 1.10.2013 ŠKODA AUTO a.s. Číslo jednací: 125225/2013/KUSK OŢP/Vk Tř. Václava Klementa 869 Spisová značka: SZ_125225/2013/KUSK/6 293 60 Mladá Boleslav Oprávněná úřední osoba: Ing. Věra Vacková

Více