ZÁPIS č. 3/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZÁPIS č. 3/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne"

Transkript

1 ZÁPIS č. 3/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne Přítomni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, Mgr. Věnceslava Drábková, Jiří Kratochvíl, Naděžda Jozífková, Robert Prade, Lenka Binderová, Ing. Taťána Janoušková, Mgr. Zora Machartová, Ing. Miroslav Šikola, PhDr. Jiří Miler, Ph.D., Bc. Iva Kreisingerová, Bc. Martina Teplá Omluveni: Taťjana Nováková, Lenka Malá Neomluveni: Hosté: Mgr. Pavel Svoboda, náměstek hejtmana Mgr. Jolana Šebková, vedoucí odboru sociálních věcí Ing. Diana Ahmadi Ing. Luisa Kremerová Mgr. Tomáš Pavlů Program: 1. Zahájení zasedání 2. Schválení programu jednání 3. Kontrola plnění usnesení 4. Schválení zápisu 5. Volba ověřovatele 6. Materiál do Zastupitelstva LK: Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 80/18 - snížení výdajů kapitoly Příspěvkové organizace, odbor sociálních věcí, navýšení výdajů kapitoly Účelové příspěvky příspěvkových organizací resortu sociálních věcí, navýšení výdajů v kapitole Kapitálové výdaje, odbor investic a správy nemovitého majetku a navýšení výdajů v kapitole Pokladní správa, ekonomický odbor (Z) 7. Materiál do Zastupitelstva LK: Zpráva o stavu romské menšiny v Libereckém kraji za rok 2017 (Zpís) 8. Materiál do Zastupitelstva LK: Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 105/18 - snížení výdajů kapitoly Příspěvkové organizace, odbor sociálních věcí, navýšení výdajů kapitoly Transfery, odbor sociálních věcí a informace o projektech Multifunkční sociální centrum Dům humanity Liberec a Multifunkční sociální centrum Jablonec nad Nisou (Z) 9. Materiál do Zastupitelstva LK: Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 95/18 poskytnutí dotací z kapitoly Transfery, odbor sociálních věcí - financování sociálních služeb z prostředků Libereckého kraje na rok 2018 dle zvláštního zákona 2. část (Z)

2 10. Materiál do Zastupitelstva LK: Rozpočtové opatření č. 94/18 navýšení celkových příjmů rozpočtu kraje o účelovou neinvestiční dotaci a navýšení výdajové kapitoly Spolufinancování EU, odbor sociálních věcí, na projekt Podpora a rozvoj sociálních služeb pro rodiny a děti v Libereckém kraji (reg.č. CZ /0.0/0.0/15_005/ ) (Zpís) 11. Materiál do Zastupitelstva LK: Dopis hejtmana Libereckého kraje ministryni práce a sociálních věcí ČR (Zpís) 12. Materiál do Zastupitelstva LK: Závazek spolufinancování projektu Transformace - Domov Sluneční dvůr, p.o. lokalita Jestřebí 13. Materiál do Zastupitelstva LK: Závěrečná zpráva projektu IP 1 vypracovaná Ing. Kroutilem a stanovisko Krajského úřadu Libereckého kraje 14. Různé 15. Závěr Průběh jednání: 1. Zahájení zasedání Zasedání výboru sociálních věcí zahájil předseda výboru Ing. Dan Ramzer, přivítal všechny přítomné členy SV včetně hostů. Předseda konstatoval, že výbor je usnášeníschopný (13 osob). Omluveny dvě členky výboru. 2. Schválení programu jednání Předsedající otevřel diskusi k návrhu programu, který obdrželi členové v pozvánce. Nikdo nepodal návrh na úpravu programu. Návrh usnesení: č. usnesení: 3/18/VSV/1 Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje souhlasí s návrhem programu 3. zasedání. Hlasování: PRO: 13 PROTI: 0 ZDRŽEL SE: 0 VÝSLEDEK: přijato 3. Kontrola plnění usnesení Všechna usnesení z 2. zasedání Výboru sociálních věcí byla splněna a projednána v Zastupitelstvu Libereckého kraje. č. usnesení: 2/2018/04/SV Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje bere na vědomí Zprávu a materiál přednesený panem Mgr. Petrem Tulpou, náměstkem hejtmana a ukládá předsedovi výboru o problému dále jednat. - Ing. Ramzer jako host na jednání Asociace poskytovatelů v Jablonci nad Nisou. O problému proběhla rozsáhlá diskuse. Shoda na stanovisku: každý poskytovatel a zřizovatel by se měl stát náborovým centrem, kde by měl poskytovat informace o tom, že je pracovníků málo a dveře jsou otevřené - Liberecký kraj plánuje vytvořit jedno pobytové zařízení je potřeba se na to připravit - Podobně je to v dalších profesích (např. školství)

3 č. usnesení: 2/2018/05/SV Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje bere na vědomí zprávu paní Jozífkové, aby referenční rámec měl jiný vypočítaný základ tedy Informace od paní Mgr. Šebkové přístup k metodice č. usnesení: 2/2018/16/SV Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje žádá Ing Dana Ramzera, předsedu výboru a Mgr. Pavla Svobodu, náměstka hejtmana, aby proběhlo jednání s paní náměstkyní ohledně termínů předložení závěrečných vyúčtování a zpráv. - Ihned po minulém jednání proběhla schůzka s paní náměstkyní. Nyní je na zpětné vazbě v listopadu připomenout (Hauzerová v rámci výboru, asociace paní Jozífková). 4. Schválení zápisu Předseda dal možnost členům vyjádřit se k zápisu č. 2/2018. Návrh usnesení: č. usnesení: 3/18/VSV/2 Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje souhlasí se zněním zápisu č. 2/2018. Hlasování: PRO: 13 PROTI: 0 ZDRŽEL SE: 0 VÝSLEDEK: přijato 5. Volba ověřovatele Dle jednacího řádu je nutné zvolit ověřovatele zápisu. Ověřovatelem zápisu byl navržen pan PhDr. Jiří Miler, Ph.D., který s návrhem souhlasil. Návrh usnesení: č. usnesení: 3/18/VSV/3 Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje volí ověřovatelem zápisu 3. jednání pana PhDr. Jiřího Milera, Ph.D.. Hlasování: PRO: 13 PROTI: 0 ZDRŽEL SE: 0 VÝSLEDEK: přijato 6. Materiál do Zastupitelstva LK: Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 80/18 - snížení výdajů kapitoly Příspěvkové organizace, odbor sociálních věcí, navýšení výdajů kapitoly Účelové příspěvky příspěvkových organizací resortu sociálních věcí, navýšení výdajů v kapitole Kapitálové výdaje, odbor investic a správy nemovitého majetku a navýšení výdajů v kapitole Pokladní správa, ekonomický odbor (Z) Informace k tomuto bodu sdělila Mgr. Jolana Šebková a Ing. Luisa Kremerová. Předkládáme k projednání změnu rozpočtu - rozpočtové opatření č.80/18, kterým se po dohodě s ekonomickým rezortem rozpouští do účelově určených prostředků část rezervy, která vznikla v důsledku vyšších zdrojů příspěvkových organizací z rozpočtu MPSV, než jaké byly očekávány. Částka 230 tis. Kč bude alokována na akci Příběhy pamětníků Libereckého kraje.

4 Celkem 5,920 mil. Kč bude účelově použito na investiční a neinvestiční akce příspěvkových organizací, které proběhnou v jejich režii. Jedná se o humanizace a opravy zařízení a dále o pokrytí zvýšených nákladů na přechod k nové verzi evidenčního systému Cygnus II, ve kterém organizace evidují zdravotní a sociální péči. 5 mil. Kč bude použito na novou výstavbu venkovního evakuačního výtahu pro Domov pro seniory Vratislavice nad Nisou, p. o. Je to z bezpečnostního hlediska nezbytná investice. Zbývající částka 5,7 mil. Kč přejde do rezervy pokladní správy a cca 17 mil. Kč bude zatím ponecháno v rezervě PO na řešení nenadálých a naléhavých potřeb provozu, či případných výkyvů v platech v důsledku legislativních změn, k jakým došlo v roce Návrh usnesení: č. usnesení: 3/18/VSV/4 Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje po projednání doporučuje Zastupitelstvu Libereckého kraje ke schválení změnu rozpočtu - rozpočtové opatření č. 80/18, kterým se: 1. snižují výdaje rozpočtu kraje na rok 2017 v kapitole Příspěvkové organizace, odbor sociálních věcí, finanční rezerva PO ve výši ,-- Kč, 2. navyšují výdaje rozpočtu kraje na rok 2018 v kapitole Účelové příspěvky PO, odbor sociálních věcí, ve výši Kč na tyto akce: Číslo akce Číslo organ. Organizace - popis akce příspěvek v tis. Kč Domov Sluneční dvůr Jestřebí - inventář Partyzánská Služby sociální péče TEREZA - bezbariérové úpravy 100 (dlážddění) Domov důchodců Rokytnice n.j. - oprava 2. větve topení Domov důchodců Rokytnice n.j. - oprava kanalizace Domov důchodců Rokytnice n.j. - úprava prostor na 200 krizové lůžko Domov důchodců Jablonecké Paseky - opravy rovných 250 střech Domov důchodců Jablonecké Paseky - výměna oken Domov pro seniory Vratislavice n.n. - výměna vstupních 500 dveří Domov pro seniory Vratislavice n.n. - opravy střech 300 zatékání APOSS LIberec - odsávání výparů v kuchyni Domov a Centrum denních služeb JN - devítimístný 750 automobil pro klienty Domov a Centrum denních služeb JN - přístřešek pro 500 vozíky Domov a Centrum denních služeb JN - stropní zvedací 400 systém Domov a Centrum denních služeb JN - odvlhčení stěny a 150 oprava omítky Xxxx P.O. v rezortu SV - aktualizace Cygnus na verzi II 820

5 3. navyšují výdaje rozpočtu kraje na rok 2018 v kapitole Působnosti, odbor sociálních věcí, ve výši Kč, a to na akci Příběhy pamětníků Libereckého kraje, 4. navyšují výdaje rozpočtu kraje na rok 2018 v kapitole Kapitálové výdaje odbor investic a správy nemovitého majetku, ve výši Kč, a to na akci DD Vratislavice n. N. - evakuační výtah venkovní, 5. navyšují výdaje rozpočtu kraje na rok 2018 v kapitole Pokladní správa, ekonomický odbor, ve výši Kč, a to jako finanční rezerva na řešení věcných finančních a organizačních opatření orgánů kraje. Hlasování: PRO: 13 PROTI: 0 ZDRŽEL SE: 1 VÝSLEDEK: přijato Materiál bude v ZLK projednán dne , zařazeno jako bod č Materiál do Zastupitelstva LK: Zpráva o stavu romské menšiny v Libereckém kraji za rok 2017 (Zpís) Informace k tomuto bodu sdělila Mgr. Jolana Šebková. Krajské úřady zřizují pozici koordinátora pro romské záležitosti podle 67 zákona 129/2000 Sb., o krajích a podle 6 zákona 273/2001 Sb., o právech příslušníků národnostních menšin krajský úřad řídí a koordinuje ve svém správním obvodu plnění úkolů na úseku státní politiky napomáhající integraci příslušníků romské komunity do společnosti a obecní úřad obce s rozšířenou působností ve svém správním obvodu plní úkoly napomáhající výkonu práv příslušníků romské komunity a integrace příslušníků romské komunity do společnosti. Krajský koordinátor každoročně vypracovává ve smyslu čl. 2, odst. 2 písm. e) Statutu Rady vlády pro záležitosti romské menšiny Zprávu o stavu romské menšiny vkraji. Cílem materiálu je zmapovat situaci Romů v důležitých oblastech jejich života a pokrok v naplňování politiky romské integrace na krajské a lokální úrovni. Zpráva reflektuje také na legislativní a institucionální změny i jejich dopady na situaci Romů. Identifikuje dílčí úspěchy i neúspěchy integračních opatření, představuje příklady dobré praxe a upozorňuje na rizika, která mohou vést do budoucna ke zhoršení situace romské menšiny v kraji. V úvodu pojednává o strukturách řízení a o aktivitách institucí zapojených do realizace politiky romské integrace. Na ni navazují kapitoly věnované klíčovým oblastem života Romů, na které reaguje svými opatřeními Strategie romské integrace do roku 2020, jako je oblast podpory a rozvoje romské kultury a jazyka, vzdělávání a zaměstnanost, bydlení, oblast zdravotní péče, sociálního vyloučení a bezpečnosti Romů v ČR. V závěru jsou uvedena doporučení a náměty pro systémové změny. Zpráva byla vypracována dle zaslané osnovy a metodiky, kterou vypracoval sekretariát Rady vlády pro národnostní menšiny Úřadu vlády ČR. Zpráva bude podkladem pro přípravu Zprávy o stavu romské menšiny v České republice za rok Zpráva vychází z výsledků výzkumných studií provedených ve sledovaném období na území kraje a z dalších dat získaných od jiných odborů krajského úřadu, městských úřadů a dalších

6 institucí spolupracujících při řešení romských záležitostí (Policie ČR, nevládních organizací a informací získaných na sociálních sítích). Zpráva je členěna do 10 základních kapitol: 1. Základní údaje o situaci romské menšiny v kraji. 2. Institucionální zabezpečení a politika romské integrace na úrovni kraje a obcí. 3. Zhodnocení situace Romů v oblasti vzdělávání. 4. Zhodnocení situace Romů v oblasti zaměstnanosti. 5. Zhodnocení situace Romů v oblasti bydlení. 6. Zhodnocení situace Romů v sociální oblasti. 7. Zhodnocení situace Romů v oblasti zdraví. 8. Zhodnocení bezpečnostní situace Romů. 9. Rozvoj Romů v oblasti kultury a jazyka. 10. Doporučení a další doplnění. Zodpovědné zpracování Zprávy do podoby, která by věrně odrážela postavení romské menšiny v Libereckém kraji, znesnadňovala různá kvalita zaslaných informací, ať už od oslovených spolupracujících institucí, tak i některých obcí s rozšířenou působností. I když se jedná o výkon přenesené působnosti, Magistrát města Liberec odmítl jakékoliv podklady poskytnout. Z tohoto důvodu byly některé informace za město Liberec doplněny krajským koordinátorem pro záležitosti národnostních menšin a cizinců na základě svých poznatků a znalostí terénu. Osnova krajské zprávy Libereckého kraje byla projednána na zasedání komise Rady Libereckého kraje pro národnostní menšiny, cizince a sociální začleňování dne 6. února Diskuse: Mgr. Zora Machartová: Proč SM Liberec neposkytuje údaje? Mgr. Jolana Šebková: Nesouhlas a komplikace s počty a sčítáním, hledání nových cest pro tvorbu zprávy a sumarizaci dat. Návrh usnesení: č. usnesení: 3/18/VSV/5 Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje po projednání doporučuje Zastupitelstvu Libereckého kraje vzít na vědomí Zprávu o stavu romské menšiny v Libereckém kraji za rok Hlasování: PRO: 13 PROTI: 0 ZDRŽEL SE: 0 VÝSLEDEK: přijato Materiál bude v ZLK projednán dne , zařazeno jako bod č. 39-6f. 8. Materiál do Zastupitelstva LK: Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 105/18 - snížení výdajů kapitoly Příspěvkové organizace, odbor sociálních věcí, navýšení výdajů kapitoly Transfery, odbor sociálních věcí a informace o projektech Multifunkční sociální centrum Dům humanity Liberec a Multifunkční sociální centrum Jablonec nad Nisou (Z) Informace k tomuto bodu sdělila Mgr. Jolana Šebková a Mgr. Jana Hauzerová. Předmětem materiálu je informace:

7 - o převodu finančních prostředků z kapitoly Příspěvkové organizace, odbor sociálních věcí, finanční rezerva PO ve výši ,00 Kč a - o navýšení výdajů rozpočtu kraje na rok 2018 v kapitole Transfery, odbor sociálních věcí, ve výši ,00 Kč. Předkládáme k projednání změnu rozpočtu - rozpočtové opatření č.105/18, kterým se po dohodě s ekonomickým rezortem rozpouští do účelově určených prostředků část rezervy, která vznikla v důsledku vyšších zdrojů příspěvkových organizací z rozpočtu MPSV, než jaké byly očekávány. Částka ,00 Kč bude použita na dofinancování chybějících zdrojů na odboru sociálních věcí, které byly projednány na poradě uvolněných radních dle a Jedná se o podporu: a) protidrogové politiky ,-- Kč b) spolufinancování na projektu Multifunkční sociální centrum Dům humanity Liberec ,81 Kč a projektu Multifunkční sociální centrum Jablonec nad Nisou ,45 Kč. a.) Potřebnost protidrogových služeb je deklarována ve Střednědobém plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období a v Plánu protidrogové politiky Libereckého kraje na období Prioritou protidrogové politiky Libereckého kraje je podpora a udržení stávající sítě služeb pro uživatele drog a hazardní hráče. Výše finančních prostředků alokovaných v rozpočtu kraje na realizaci protidrogové politiky umožňuje společně s finančními prostředky z ostatních zdrojů udržení sítě protidrogových služeb v roce 2018 v dosud zajištěném rozsahu a dostupnosti. Rozhodně neumožňuje rozvoj těchto služeb, který by korespondoval s aktuální situací v oblasti závislostí a hazardního hraní, která má dlouhodobě nepříznivý trend. V Plánu protidrogové politiky Libereckého kraje na období je postupné navyšování částky do roku Částka měla být dle plánu do roku 2018 navýšena na ,- Kč. Žádost o navýšení nebyla přijata a zůstala částka z minulého roku tedy ,- Kč. Protidrogová komise Rady Libereckého kraje přijala usnesení na základě tohoto nenavýšení částky usnesení č. 3/2017/04/PK, kde vzhledem k nutnosti navýšení mezd a zapojení nových služeb doporučuje v rozpočtu Libereckého kraje na rok 2018 navýšit prostředky na protidrogovou politiku na částku 4,1 mil. Kč., tak jak je definováno ve schváleném Plánu protidrogové politiky Libereckého kraje. Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje přijal usnesení č. 1/2018/04/SV, kde požádal o vysvětlení, proč se nenavýšila částka na podporu protidrogové politiky na rok 2018 dle schváleného Plánu protidrogové politiky Libereckého kraje pro období Návrhem materiálu je přesun finančních prostředků z kapitoly Příspěvkové organizace, odbor sociálních věcí do kapitoly Protidrogová politika a rozdělit finanční prostředky v celkové výši ,- Kč protidrogovým službám v roce 2018.

8 b.) Zapsaný spolek Most k naději působí na území kraje od roku Konkrétně poskytuje dvě kontaktní centra, terénní program pro uživatele drog, dům na půl cesty, program sociální prevence a vězeňské a aktivizační programy. Jedná se o registrované sociální služby, které jsou podporovány v rámci dotačního řízení Ministerstva práce a sociálních věcí ČR, dotačního řízení Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky a z rozpočtu Libereckého kraje. Kvalitu služeb potvrzuje také opakovaně získaná certifikace Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky ČR. Protidrogové služby Mostu k naději, z.s. jsou v Libereckém kraji ojedinělé zejména z důvodu, že se jako jediní zaměřují na služby oblasti snižování rizik harm reduction. Terénní program pro uživatele návykových látek realizují po celém kraji a již několik let provozují K-centra v Liberci a České Lípě. Podobná organizace v celém Libereckém kraji neexistuje. Na jednání PUR dne 12. února 2018 byl projednán materiál informující o projektových žádostech Mostu k naději, z. s. a byly předloženy návrhy Smluv o vzájemné spolupráci v souvislosti se spolufinancováním Libereckého kraje na těchto projektech. Tyto smlouvy jsou přílohou tohoto materiálu. 1. Smlouva o vzájemné spolupráci na projektu Multifunkční sociální centrum Dům humanity Liberec spoluúčast Libereckého kraje ve výši 2,5 % skutečných způsobilých výdajů vlastního podílu žadatele, max. do výše ,81 Kč. Předmětem je realizace projektu, předkládaného Mostem k naději, z. s., se sídlem P. Jilemnického 1929, Most, IČ: , Multifunkční sociální centrum Dům humanity Liberec. Účelem projektu je pořízení nemovitostí k zajištění poskytování sociální služeb. Projekt bude předložen do Integrovaného regionálního operačního programu vyhlášeného Ministerstvem pro místní rozvoj ČR, výzvy č. 61, výzva 10 IPRÚ Liberec Jablonec nad Nisou. Celkové výdaje na projekt činí ,52,- Kč včetně DPH. Celkem ,- Kč včetně DPH se zavazuje uhradit organizace Most k naději, z. s. Rozpočet k realizaci projektu předpokládá celkové způsobilé výdaje ve výši ,52,- Kč včetně DPH. Tato částka bude zajištěna takto: a) dotace IROP činí 95 %, tj ,90 Kč, b) na platbě zbývajících 5 %, tj ,62 Kč se budou účastníci navržené smlouvy podílet takto: Statutární město Liberec poskytne Mostu k naději, z. s. na projekt dotaci ve výši 2,5 % skutečných způsobilých výdajů vlastního podílu žadatele, max. do výše ,81 Kč, Liberecký kraj poskytne Mostu k naději, z. s. na projekt dotaci ve výši 2,5 % skutečných způsobilých výdajů vlastního podílu žadatele, max. do výše ,81 Kč. Realizací projektu Multifunkční sociální centrum Dům humanity Liberec dojde k centralizaci významných nízkoprahových protidrogových sociálních služeb (K-

9 centrum Liberec, Terénní programy pro lidi ohrožené drogou) a dále sociálních služeb organizace Most k naději (Dům na půl cesty Liberec, Terénní programy sociální prevence) pod jednu střechu. 2. Smlouva o vzájemné spolupráci na projektu Multifunkční sociální centrum Jablonec nad Nisou spoluúčast Libereckého kraje ve výši 2,5 % skutečných způsobilých výdajů vlastního podílu žadatele, max. do výše ,45 Kč. Předmětem je realizace projektu, předkládaného Mostem k naději, z. s., se sídlem P. Jilemnického 1929, Most, IČ: , Multifunkční sociální centrum Jablonec nad Nisou. Účelem projektu je pořízení nemovitostí k zajištění poskytování sociální služeb. Projekt bude předložen do Integrovaného regionálního operačního programu vyhlášeného Ministerstvem pro místní rozvoj ČR, výzvy č. 61, výzva 10 IPRÚ Liberec Jablonec nad Nisou. Celkové výdaje na projekt činí ,91,- Kč včetně DPH. Celkem ,- Kč včetně DPH se zavazuje uhradit organizace Most k naději, z. s. Rozpočet k realizaci projektu předpokládá celkové způsobilé výdaje ve výši ,91,- Kč včetně DPH. Tato částka bude zajištěna takto: a) dotace IROP činí 95 %, tj ,01 Kč, b) na platbě zbývajících 5 %, tj ,90 Kč se budou účastníci navržené smlouvy podílet takto: Statutární město Jablonec nad Nisou poskytne Mostu k naději, z. s. na projekt dotaci ve výši 2,5 % skutečných způsobilých výdajů vlastního podílu žadatele, max. do výše ,45 Kč, Liberecký kraj poskytne Mostu k naději, z. s. na projekt dotaci ve výši 2,5 % skutečných způsobilých výdajů vlastního podílu žadatele, max. do výše ,45 Kč. Realizací projektu Multifunkční sociální centrum Jablonec nad Nisou dojde k vytvoření pevného zázemí pro pracovníky Terénních programů pro lidi ohrožené drogou. Zároveň tímto bude realizováno detašované pracoviště K-centra Liberec, které bude sloužit cílové skupině jako nízkoprahové denní centrum (pravděpodobně v lehce omezeném režimu cca tři dni v týdnu). Tímto vznikne prostor pro další práci s klienty, která v současné době není v možnostech terénních programů. Realizace těchto projektů napomůže při plnění Plánu protidrogové politiky Libereckého kraje na období a plnění rozvojových aktivit Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období (aktivita A08-01 Zvýšení dostupnosti terénních programů pro uživatele návykových látek v LK, aktivita A08-06 Zvýšení dostupnosti kontaktních center pro osoby závislé na návykových látkách v LK). Porada uvolněných radních vzala dne 12. března 2018 na vědomí informaci o plánovaném Multifunkčním sociálním centru Dům humanity Liberec a Multifunkčním sociálním centru Jablonec nad Nisou, souhlasila s postupem

10 a navrženými smlouvami o vzájemné spolupráci a uložila Mgr. Pavlu Svobodovi předložit materiál ke schválení orgánům kraje. O smlouvách o vzájemné spolupráci byli informování i zástupci Statutárního města Liberec a Statutárního města Jablonec nad Nisou. Dne 7. března 2018 přišlo vyjádření zástupce Statutárního města Jablonec nad Nisou se stanoviskem: Níže uvedená záležitost byla projednána s náměstkem Ing. Zahradníkem a následně byla dne projednána v poradě vedení města se závěrem, že bude v dané věci počkáno na rozhodnutí IROPu o přidělení dotace Mostu k naději. Dne návrh smlouvy o spolupráci přijala rada Statutárního města Liberec. Návrh usnesení: č. usnesení: 3/18/VSV/6 Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje po projednání doporučuje Zastupitelstvu Libereckého kraje schválit změnu rozpočtu - rozpočtové opatření č. 105/18, kterým se 1. snižují výdaje rozpočtu kraje na rok 2018 v kapitole Příspěvkové organizace, odbor sociálních věcí, finanční rezerva PO ve výši ,-- Kč, 2. navyšují výdaje rozpočtu kraje na rok 2018 v kapitole Transfery, odbor sociálních věcí, ve výši ,-- Kč a to v položkách: a) Protidrogová politika ,-- Kč, b) Spolufinancování na projektu Multifunkční sociální centrum Dům humanity Liberec ,81 Kč a projektu Multifunkční sociální centrum Jablonec nad Nisou ,45 Kč; souhlasit a) se závazkem předpokládaného spolufinancování projektu Multifunkční sociální centrum Dům humanity Liberec Libereckým do výše ,81 Kč v případě, že danému projektu bude schválena dotace z výzvy č. 61, výzva 10 IPRÚ Liberec Jablonec nad Nisou Integrovaného regionálního operačního programu, b) se Smlouvou o vzájemné spolupráci na projektu Multifunkční sociální centrum Dům humanity Liberec č. OLP/1903/2018, uzavíranou mezi Libereckým krajem, Statutárním městem Liberec, IČ: , se sídlem: nám. Dr. E. Beneše 1/1, Liberec 1 a spolkem Most k naději, z. s., IČ: , se sídlem: P. Jilemnického 1929, Most c) se závazkem předpokládaného spolufinancování projektu Multifunkční sociální centrum Jablonec nad Nisou Libereckým do výše ,45 Kč v případě, že danému projektu bude schválena dotace z výzvy č. 61, výzva 10 IPRÚ Liberec Jablonec nad Nisou Integrovaného regionálního operačního programu, d) se Smlouvou o vzájemné spolupráci na projektu Multifunkční sociální centrum Jablonec nad Nisou č. OLP/1904/2018, uzavíranou mezi Libereckým krajem, Statutárním městem Jablonec nad Nisou, IČ: , se sídlem Mírové náměstí 19, Jablonec nad Nisou a spolkem Most k naději, z. s., IČ: , se sídlem: P. Jilemnického 1929, Most a vzít na vědomí informaci o plánovaném projektu Multifunkční sociální centrum Dům humanity Liberec a plánovaném projektu Multifunkční sociální centrum Jablonec nad Nisou.

11 Hlasování: PRO: 13 PROTI: 0 ZDRŽEL SE: 0 VÝSLEDEK: přijato Materiál bude v ZLK projednán dne Materiál do Zastupitelstva LK: Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 95/18 poskytnutí dotací z kapitoly Transfery, odbor sociálních věcí - financování sociálních služeb z prostředků Libereckého kraje na rok 2018 dle zvláštního zákona 2. část (Z) Informace k tomuto bodu sdělila Mgr. Jolana Šebková a Ing. Diana Ahmadi. Předmětem předloženého materiálu je schválení změny rozpočtu rozpočtového opatření č. 95/18, kterým se upravuji specifické ukazatele v kapitole Transfery, odbor sociálních věcí, financování sociálních služeb z prostředků Libereckého kraje dle zvláštního zákona ve výši Kč bez dopadu na celkový objem kapitoly a poskytnutí dotací z rozpočtu Libereckého kraje v rámci dotačního řízení pro poskytovatele sociálních služeb na rok část, jejichž služby jsou zařazeny do Základní sítě sociálních služeb Libereckého kraje na rok Zastupitelstvo Libereckého kraje svým usnesením č. 530/17/ZK ze dne schválilo Vyhlášení dotačního řízení na podporu sociálních služeb v Libereckém kraji pro rok 2018 z prostředků Libereckého kraje 2. část a Pravidla pro poskytování a čerpání finančních prostředků z rozpočtu Libereckého kraje na podporu sociálních služeb na rok Vyhlášení dotačního řízení a Pravidla pro poskytování finančních prostředků byly zveřejněny na webových stránkách odboru sociálních věcí, na elektronické úřední desce od , v aplikaci KISSOS a pod záložkou dotace. Ve vyhlášení dotačního řízení na rok 2018 byly vymezeny podmínky a náležitosti podávání žádostí, včetně způsobu jejich hodnocení. Na základě dotačního řízení obdržel v termínu do neděle do 17 hod. odbor sociálních věcí KÚ LK 71 žádostí. Někteří poskytovatelé sociálních služeb, kteří avizovali nedostatek finančních prostředků po rozdělení dotace z rozpočtu Libereckého kraje, finančních prostředků MPSV si však žádost o dotaci z prostředků LK nepodali. Statistické údaje předložených žádostí Celkový počet žádostí 71 Kontrola administrativního souladu vyřazené žádosti 12 Celková výše všech požadavků na dotaci Kč Žádosti k dalšímu hodnocení (počet žádostí) 59 Celková výše požadavků vyhovujících žádostí Celkem alokovaných finančních prostředků dotačního řízení Celkem navrženo k rozdělení Kč Kč Kč Odbor sociálních věcí provedl administrativní kontrolu všech předložených žádostí. V rámci

12 procesu hodnocení administrativního souladu nevyhověli následující žádosti, které byly v rozporu s Pravidly pro poskytování a čerpání finančních prostředků z rozpočtu Libereckého kraje na podporu sociálních služeb na rok část a nebyly způsobilé pro další hodnocení: Poř. číslo Název IČ Sídlo Most k naději, z.s Most k naději, z.s Most k naději, z.s Most k naději, z.s Most k naději, z.s DH Liberec o.p.s Registrační číslo P. Jilemnického 1929/9, Most P. Jilemnického 1929/9, Most P. Jilemnického 1929/9, Most P. Jilemnického 1929/9, Most P. Jilemnického 1929/9, Most Vlčí Vrch 323, Liberec 15 Starý Harcov Druh sociální služby 58 domy na půl cesty 59 kontaktní centra 69 terénní programy 59 kontaktní centra 69 terénní programy 39 osobní asistence Administrativní nesoulad Chybí povinná příloha č. 2 Chybí povinná příloha č. 2 Chybí povinná příloha č. 2, překročen maximální možný požadavek Chybí povinná příloha č. 2, překročen maximální možný požadavek Chybí povinná příloha č. 2 Chybí povinná příloha č Občanské sdružení D.R.A.K Oblačná 450/1, Liberec V- Kristiánov odborné sociální poradenství Chybí povinná příloha č Občanské sdružení D.R.A.K Občanské sdružení D.R.A.K Oblačná 450/1, Liberec V- Kristiánov Oblačná 450/1, Liberec V- Kristiánov sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi 66 sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se ZP Chybí povinná příloha č. 2 Chybí povinná příloha č Občanské sdružení D.R.A.K Oblačná 450/1, Liberec V- Kristiánov terénní programy Chybí povinná příloha č Romodrom o.p.s Rybná 716/24, Praha - Staré Město terénní programy Příloha č. 2 není elektronicky podepsaná

13 71. Celkem Spokojený domov o.p.s Na Návsi 44, Veselá, Mnichovo Hradiště služeb 39 - osobní asistence Podání žádosti po termínu V souladu s odstavcem 4.2 Pravidel pro poskytování a čerpání finančních prostředků z rozpočtu Libereckého kraje na podporu sociálních služeb na rok 2018 budou žadatelé, jejichž žádosti nebylo vyhověno, bez zbytečného odkladu vyrozuměni po rozhodnutí Zastupitelstva Libereckého kraje a bude jim také sdělen důvod nevyhovění. Žádosti způsobilé k dalšímu hodnocení byly předloženy Odborné skupině OSV KÚ LK pro hodnocení a financování sociální oblasti. Odborná skupina dne na základě bodového ohodnocení dle stanovených kritérií rozdělila finanční částku v celkové výši Kč níže uvedeným příjemcům v následující výši: Poř. číslo Název poskytovatele IČ Sídlo Registrační číslo Druh sociální služby Výše dotace 2018 (v Kč) 01. ADVAITA, z.ú ADVAITA, z.ú ADVAITA, z.ú FOKUS Liberec o.p.s FOKUS Liberec o.p.s FOKUS Liberec o.p.s FOKUS Liberec o.p.s Rytmus Liberec, o.p.s Rumunská 14/6, Liberec IV-Perštýn Rumunská 14/6, Liberec IV-Perštýn Rumunská 14/6, Liberec IV-Perštýn Nezvalova 662/18, Liberec XV - Starý Harcov Nezvalova 662/18, Liberec XV - Starý Harcov Nezvalova 662/18, Liberec XV - Starý Harcov Nezvalova 662/18, Liberec XV - Starý Harcov Palachova 514/7, Liberec terapeutické komunity služby následné péče odborné sociální poradenství chráněné bydlení podpora samostatného bydlení sociální rehabilitace sociálně terapeutické dílny sociální rehabilitace

14 FOKUS Turnov, z.s FOKUS Turnov, z.s Skálova 415, Turnov Skálova 415, Turnov centra denních služeb podpora samostatného bydlení FOKUS Turnov, z.s Anděl strážný, z.ú Skálova 415, Turnov Fügnerovo náměstí 1808/3, Praha - Nové Město sociálně terapeutické dílny tísňová péče Diakonie ČCE - středisko Světlo ve Vrchlabí Rodina24 z.ú Rodina24 z. ú Komenského 616, Vrchlabí Nerudova 3113/17, Jablonec nad Nisou Nerudova 3113/17, Jablonec nad Nisou osobní asistence domovy se zvláštním režimem osobní asistence Diakonie ČCE - středisko v Jablonci nad Nisou Diakonie ČCE - středisko v Jablonci nad Nisou Pod Baštou 1375/10, Jablonec nad Nisou Pod Baštou 1375/10, Jablonec nad Nisou nízkoprahová zařízení pro děti a mládež nízkoprahová zařízení pro děti a mládež Diakonie ČCE - středisko v Jablonci nad Nisou Diakonie ČCE - středisko v Jablonci nad Nisou Diakonie ČCE - středisko v Jablonci nad Nisou MAREVA z.s Pod Baštou 1375/10, Jablonec nad Nisou Pod Baštou 1375/10, Jablonec nad Nisou Pod Baštou 1375/10, Jablonec nad Nisou Na Pískovně 657/24, Liberec IX sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi pečovatelská služba nízkoprahová zařízení pro děti a mládež pečovatelská služba

15 Ruprechtice 22. FOKUS Semily, z.s Nad Školami 480, Semily sociální rehabilitace FOKUS Semily, z.s Tichý svět, o.p.s Déčko Liberec z.s Nad Školami 480, Semily Staňkovská 378, Praha Hostavice Švermova 32/35, Liberec X sociálně terapeutické dílny sociální rehabilitace odborné sociální poradenství CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ Libereckého kraje, o.p.s Zahradní 415/10, Liberec XI - Růžodol I osobní asistence CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ Libereckého kraje, o.p.s Zahradní 415/10, Liberec XI - Růžodol I osobní asistence CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ Libereckého kraje, o.p.s Zahradní 415/10, Liberec XI - Růžodol I osobní asistence CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ Libereckého kraje, o.p.s Zahradní 415/10, Liberec XI - Růžodol I osobní asistence CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ Libereckého kraje, o.p.s Zahradní 415/10, Liberec XI - Růžodol I odlehčovací služby CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ Libereckého kraje, o.p.s Zahradní 415/10, Liberec XI - Růžodol I odlehčovací služby

16 32. CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ Libereckého kraje, o.p.s Zahradní 415/10, Liberec XI - Růžodol I odlehčovací služby CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ Libereckého kraje, o.p.s Domov u Spasitele, středisko DMCČSH Společnost Dolmen, z.ú Společnost Dolmen, z.ú Společnost Dolmen, z.ú Zahradní 415/10, Liberec XI - Růžodol I Máchova 650, Frýdlant nám. Českých bratří 36/1, Liberec nám. Českých bratří 36/1, Liberec nám. Českých bratří 36/1, Liberec tlumočnické služby domovy pro seniory chráněné bydlení podpora samostatného bydlení sociálně terapeutické dílny MAJÁK o.p.s Konopná 776, Liberec nízkoprahová zařízení pro děti a mládež MAJÁK o.p.s MAJÁK o.p.s AHC a.s AHC a.s Diakonie Beránek z.s Sdružení TULIPAN, z.s Konopná 776, Liberec Konopná 776, Liberec Týnská 632/10, Praha - Staré Město Týnská 632/10, Praha - Staré Město máje 868/11, Liberec III Jeřáb Sokolská 113/8, Liberec nízkoprahová zařízení pro děti a mládež nízkoprahová zařízení pro děti a mládež domovy pro seniory odlehčovací služby pečovatelská služba chráněné bydlení

17 Centrum LIRA, z.ú Centrum LIRA, z.ú SeniA z.s SANREPO, o.p.s Hospic sv. Zdislavy, o.p.s Matoušova 406/20, Liberec III Jeřáb Matoušova 406/20, Liberec III Jeřáb Dlouhá 1376/25a, Jablonec nad Nisou Klášterní 39, Jablonné v Podještědí Pod Perštýnem 321/1, Liberec IV-Perštýn sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi raná péče centra denních služeb nízkoprahová zařízení pro děti a mládež odlehčovací služby Česká unie neslyšících, z. ú Česká unie neslyšících, z. ú Diecézní charita Litoměřice Dlouhá 729/37, Praha 1 - Staré Město Dlouhá 729/37, Praha 1 - Staré Město Kosmonautů 2022, Litoměřice sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zp tlumočnické služby pečovatelská služba MCU KOLOSEUM, o.p.s DH Liberec o.p.s DH Liberec o.p.s DH Liberec o.p.s ul. gen. Svobody 83/47, Liberec Vlčí Vrch 323, Liberec 15 Starý Harcov Vlčí Vrch 323, Liberec 15 Starý Harcov Vlčí Vrch 323, Liberec 15 Starý Harcov osobní asistence domovy pro osoby se zdravotním postižením chráněné bydlení sociálně terapeutické dílny

18 63. Experance, z.s Větrná 1831/12, Česká Lípa nízkoprahová zařízení pro děti a mládež Bílý kruh bezpečí, z.s Rodina v centru, z. ú U Trojice 1042/2, Praha Smetanova 387, Nový Bor odborné sociální poradenství nízkoprahová zařízení pro děti a mládež Celkem Na osobní náklady služeb sociálního poradenství bude poskytnuto Kč, tj. 5,4 %, na osobní náklady služeb sociální péče Kč, tj. 53,35 % a na osobní náklady služeb sociální prevence Kč, tj. 41,25 %. Dotace na podporu sociálních služeb pro rok 2018 je nastavena v souladu se zákonem o sociálních službách a evropskou legislativou v oblasti tzv. veřejné podpory, konkrétně v souladu s Rozhodnutím Komise (2012/21/EU) ze dne 20. prosince 2011 o použití čl. 106 odst. 2 Smlouvy o fungování Evropské unie na státní podporu ve formě vyrovnávací platby za závazek veřejné služby udělené určitým podnikům pověřeným poskytováním služeb obecného hospodářského zájmu. Všichni poskytovatelé sociálních služeb, kteří obdrží dotaci, jsou v Základní síti Libereckého kraje na rok , jsou Libereckým krajem pověřeni k poskytování služeb v obecném hospodářském zájmu kromě služeb s celostátní a nadregionální působností. U služeb s celostátní a nadregionální působností bude přistoupeno k Pověření Ministerstva práce a sociálních věcí. Smlouvy o poskytnutí dotace na poskytování služeb v obecném hospodářském zájmu z rozpočtu Libereckého kraje budou podepsány po předložení všech potřebných podkladů. Diskuse: Mgr. Jolana Šebková: Proběhla schůzka s paní náměstkyní částku 15 mil. Kč rozpustit na konci roku najednou. OSV požádán o stanovisko, kolik je fakticky potřeba. Součet i s příspěvkovými organizacemi 9,6 %. Mgr. Pavel Svoboda: Kdy necháváte schválit výzvu? Ing. Diana Ahmadi: V květnu či max. červnu do zastupitelstva. Ing. Dan Ramzer: Ihned po přebytku hospodaření musí být 15 mil účelově vázáno. Musí být dodržen příslib. Prosba na OSV namalovat chod dotací linka jak jdou obě dotace v časovém sledu. Ing. Diana Ahmadi zašle do do 8:00 panu Mgr. Svobodovi. Návrh usnesení: č. usnesení: 3/18/VSV/7 Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje po projednání doporučuje schválit 1) změnu rozpočtu rozpočtové opatření č. 95/18, kterým se upravují ukazatele v kapitole Transfery, odbor sociálních věcí, financování sociálních služeb z prostředků Libereckého kraje dle zvláštního zákona ve výši Kč bez dopadu na celkový

19 objem kapitoly, a to: a) snížením nespecifikovaných rezerv v kapitole Transfery, odbor sociálních věcí, č. a Financování sociálních služeb z prostředků Libereckého kraje ve výši Kč b) a navýšením jednotlivých specifických kazatelů v kapitole Transfery, odbor sociálních věcí, financování sociálních služeb z prostředků Libereckého kraje ve výši Kč, 2) poskytnutí neinvestičních dotací z rozpočtu Libereckého kraje v rámci dotačního řízení pro poskytovatele sociálních služeb na rok Část, jejichž služby jsou zařazené do Základní sítě sociálních služeb Libereckého kraje na rok v úhrnném objemu Kč, uvedeným příjemcům. 3) neposkytnutí dotací uvedeným subjektům v rámci dotačního řízení pro poskytovatele sociálních služeb na rok Část, z důvodu vyřazení jejich žádosti pro administrativní nesoulad s Pravidly pro poskytování a čerpání finančních prostředků z rozpočtu Libereckého kraje na podporu sociálních služeb na rok ) vzorovou Smlouvu o poskytnutí dotace na poskytování služeb v obecném hospodářském zájmu z rozpočtu Libereckého kraje, která bude uzavřena mezi Libereckým krajem a výše uvedenými příjemci. Hlasování: PRO: 13 PROTI: 0 ZDRŽEL SE: 0 VÝSLEDEK: přijato Materiál bude v ZLK projednán dne , zařazeno jako bod č. 42. Mgr. Zora Machartová hlásí střed zájmu. 10. Materiál do Zastupitelstva LK: Rozpočtové opatření č. 94/18 navýšení celkových příjmů rozpočtu kraje o účelovou neinvestiční dotaci a navýšení výdajové kapitoly Spolufinancování EU, odbor sociálních věcí, na projekt Podpora a rozvoj sociálních služeb pro rodiny a děti v Libereckém kraji (reg.č. CZ /0.0/0.0/15_005/ ) (Zpís) Informace k tomuto bodu sdělila Mgr. Jolana Šebková. Toto rozpočtové opatření má vliv na celkovou výši rozpočtu Libereckého kraje, a to v rámci kapitoly 923 Spolufinancování Evropské unie. Rada Libereckého kraje dne usnesením č. 1555/15/RK odsouhlasila záměr realizovat individuální projekt Libereckého kraje pod názvem Podpora a rozvoj sociálních služeb pro rodiny a děti v Libereckém kraji financovaný z prostředků Evropského sociálního fondu a ze státního rozpočtu ČR. Na základě tohoto záměru byla zpracována finální verze projektu, kterou Rada Libereckého kraje dne usnesením č. 141/16/RK odsouhlasila. Závazek spolufinancování byl odsouhlasen Zastupitelstvem Libereckého kraje dne usnesením č. 77/16/ZK. Projekt byl ze strany řídícího orgánu schválen a Ministerstvem práce a sociálních věcí bylo vydáno Rozhodnutí o poskytnutí dotace č. OPZ /2016 na projektu Podpora a rozvoj sociálních služeb pro rodiny a děti v Libereckém kraji, reg. Č. CZ /0.0/0.0/15_005/ Celkové náklady projektu jsou ,50 Kč.

20 Na bankovní účet Libereckého kraje č /0710 byla poskytnuta Ministerstvem práce a sociálních věcí platba dotace ve výši ,87 Kč. Zapojení částky ,87 Kč do rozpočtu Libereckého kraje je předmětem rozpočtového opatření č. 94/18. Návrh usnesení: č. usnesení: 3/18/VSV/8 Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje po projednání doporučuje Zastupitelstvu Libereckého kraje schválit rozpočtové opatření č. 94/18, kterým se: 1. navyšují celkové příjmy rozpočtu kraje z titulu přijaté účelové neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR a Evropského sociálního fondu ve výši ,87 Kč 2. navyšují celkové výdaje rozpočtu kraje v rámci kapitoly Spolufinancování EU, odbor sociálních věcí, na projekt Podpora a rozvoj sociálních služeb pro rodiny a děti v Libereckém kraji ve výši ,87 Kč. Hlasování: PRO: 13 PROTI: 0 ZDRŽEL SE: 0 VÝSLEDEK: přijato Materiál bude v ZLK projednán dne Materiál do Zastupitelstva LK: Dopis hejtmana Libereckého kraje ministryni práce a sociálních věcí ČR (Zpís) Informace k tomuto bodu sdělila Mgr. Jolana Šebková a Mgr. Tomáš Pavlů. Obsahem tohoto materiálu je znění dopisu hejtmana Libereckého kraje ministryni práce a sociálních věcí ČR, týkající se komplikací při realizaci projektů přímého přidělení. Liberecký kraj realizuje prostřednictvím resortu sociálních věcí 4 projekty zoperačního programu Zaměstnanost. Jedná se o dva projekty na podporu vybraných druhů sociálních služeb: Podpora a rozvoj sociálních služeb pro rodiny a děti v Libereckém kraji a Podpora a rozvoj sociálních služeb v komunitě pro osoby se zdravotním postižením v Libereckém kraji, a dva systémové projekty: Nastavení systémové podpory rodin s dětmi v Libereckém kraji a Podpora procesů střednědobého plánování, síťování a financování sociálních služeb v Libereckém kraji. Tento materiál se týká především projektů na poskytování sociálních služeb. Od počátku realizace se projekty potýkají se zpožděním v řádu několika měsíců, které způsobily zdlouhavé schvalovací procesy řídícího orgánu, kterým je Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR. V rámci projektů jsou zadávány veřejné zakázky, zcela stěžejní jsou veřejné zakázky na poskytování sociálních služeb, jejichž prostřednictvím měly být uzavřeny smlouvy o poskytování sociálních služeb. Jedná se o zakázky v celkové hodnotě téměř 228 mil. Kč, které byly zadávány jako významné nadlimitní dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách a následně i jako významné nadlimitní ve zjednodušeném režimu dle zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek. Lhůty pro podání nabídek byly v některých případech i více jak 50 dní. Dle Obecné části pravidel pro žadatele a příjemce v rámci OPZ jsou v kapitole 20 stanoveny podmínky pro zadávání veřejných zakázek, což v případě Libereckého kraje, jako veřejného zadavatele, znamená zadávat veřejné zakázky dle zákona. Zároveň jsou v této kapitole stanovena pravidla pro ex ante kontrolu veřejných zakázek, která probíhá před zahájením, před podpisem smlouvy a před podpisem dodatku. Lhůty jsou stanoveny na 30 pracovních

21 dní, pro kontrolu před zahájením a podpisem smlouvy a 15 pracovních dní před podpisem dodatku. Tyto lhůty mohou být řídícím orgánem prodlouženy zobjektivních důvodů prostřednictvím interní depeše v IS KP14+. V praxi ovšem docházelo k nedodržování těchto lhůt, a ani nedocházelo k oznámení, že se lhůty prodlužují. Některé zakázky čekaly na kontrolu rok, většina minimálně půl roku. Obecná část pravidel pro žadatele a příjemce ve svých dřívějších verzích stanovovala povinnost předložit zakázky ktěmto kontrolám, v současné verzi tato povinnost odpadla. Nicméně v přehledu sankcí za porušení pravidel pro zadávání je v bodě 27 uvedeno, že pokud Zadavatel neumožnil kontrolu dokumentace k výběrovému řízení před vyhlášením výběrového řízení, před podpisem smlouvy s vybraným dodavatelem či před podpisem dodatku ke smlouvě s dodavatelem, došlo k porušení formálního postupu, za což je stanovena sankce ve formě odvodu ve výši 0%. Lze tedy říci, že je zadávání na vlastní pěst bez sankce, avšak současně s rizikem případné chyby v procesu zadávání, za což už je sankce vyšší. Řídící orgán považoval nepředložení veřejných zakázek ke kontrolám za podezření z porušení rozpočtové kázně, kdy není stanovena sankce do doby, dokud ke kontrole nedojde ex post. Na ex post kontroly není stanovena lhůta. V Rozhodnutích o poskytnutí dotace je uvedeno v části V Sankce uvedeno: Pokud poskytovatel nebo jiná osoba oprávněná ke kontrole dodržování podmínek dle tohoto Rozhodnutí zjistí, že příjemce nesplnil nebo neplní některou z podmínek uvedených v tomto Rozhodnutí, je poskytovatel oprávněn pozastavit proplácení prostředků dotace a zahájit potřebné kroky vedoucí k identifikaci, zda nevzniklo podezření na porušení rozpočtové kázně podle rozpočtových pravidel. Což má za důsledek pozastavení vyplácení finančních prostředků, dokud se podezření nevyvrátí, jak již bylo uvedeno výše, bez lhůty. Příjemce dotace tedy buď splnil stanovený postup, kdy na kontroly čekal několik měsíců, nemohl podepsat smlouvy a tím pádem neplnil indikátory, za což jsou také stanoveny sankce. Nebo mohl postup ignorovat, smlouvy podepsat, ale zase neobdržel finanční prostředky do doby, kdy byla provedena kontrola ex post. První zakázky zadané Libereckým krajem byly zkontrolovány před zadáním a byly odeslány ke kontrole před podpisem, a to ještě před výběrem dodavatele Libereckým krajem. Zakázky ovšem nebyly zkontrolovány ani po více než 30 kalendářních dnech, a proto byly zakázky předloženy RK k rozhodnutí, protože hrozilo, že smlouvy nepodepíšou dodavatelé, což se v jednom případě skutečně stalo. Realita je taková, že doba plnění u zakázek na sociální službu Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež a Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi byla nečinností řídícího orgánu zkrácena o půl roku. Řídící orgán tento postup vyhodnotil jako podezření z porušení rozpočtové kázně a pozastavil vyplácení prostředků. Na toto jsme nebyli upozorněni a v žádném dokumentu se toto explicitně neuvádí, je to pouze domluvený postup řídícího orgánu. Na základě těchto zkušeností bylo rozhodnuto, že další a navazující veřejné zakázky projdou kontrolou, aby nedošlo k pozastavení vyplácení finančních prostředků. Ovšem nebyly dodrženy řádné termíny a po půl roce byla kontrola provedena a v současné době probíhá vypořádání připomínek s řídícím orgánem. Liberecký kraj sice dodržel postup, ale nemá podepsané smlouvy, tedy nenaplňuje indikátory projektu a reálně hrozí možnost, že dodavatelé odmítnou smlouvy podepsat, protože došlo opět ke zkrácení doby plněné, a hrozilo by jim riziko uplatnění smluvních sankcí. Celá tato situace je způsobena nedostatkem pracovníků a nemožností outsourcingu kontrolních činností ze strany řídícího orgánu.

22 Celá situace byla několikrát zmíněna na jednání Asociace krajů a své stanovisko vypracovala i Regionální stálá konference. V současné chvíli jsou některé zakázky zkontrolovány a Liberecký kraj finanční prostředky obdrží. Další zakázky jsou stále ve fázi hodnocení. Diskuse: Proběhla diskuse nad jednotlivými projekty a aktuální situací projektů na OSV. Návrh usnesení: č. usnesení: 3/18/VSV/9 Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje po projednání doporučuje Zastupitelstvu Libereckého kraje vzít na vědomí dopis hejtmana Libereckého kraje ministryni práce a sociálních věcí ČR ze dne 20. února Hlasování: PRO: 13 PROTI: 0 ZDRŽEL SE: 0 VÝSLEDEK: přijato Materiál bude v ZLK projednán dne , zařazeno jako bod č n. 12. Materiál do Zastupitelstva LK: Závazek spolufinancování projektu Transformace - Domov Sluneční dvůr, p.o. lokalita Jestřebí Informace k tomuto bodu sdělila Mgr. Jolana Šebková. Předmětem materiálu je informace o předložení projektové žádosti projektu Transformace - Domov Sluneční dvůr, p.o. lokalita Jestřebí do výzvy č. 77 Integrovaného regionálního operačního programu, specifického cíle 2.1 Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální inkluzi (dále také IROP) a dále schválení závazku spolufinancování tohoto projektu a předpokládané předfinancování projektu. Rada kraje na svém jednání dne , usnesením č. 220/15/RK, souhlasila s přípravou žádosti do IROP k uvedenému projektu. Projekt 1) Věcné zaměření projektu Cílem projektu je transformovat pobytovou sociální službu domova pro osoby se zdravotním postižením a umožnit klientům žít život v běžných podmínkách bez znaků ústavního prostředí. Projekt je součástí uceleného projektu Transformace Domov Sluneční dvůr, p.o., který počítá s výstavbou domů ve třech lokalitách: Jestřebí, Lada a Sosnová, z toho již byly podány dvě žádosti o dotaci, a to lokality Sosnová a Lada. Žádost o dotaci na lokalitu Sosnová byla předložena do předchozí výzvy IROP, prošla procesem hodnocení a k projektu bude vydán právní akt /Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Žádost o dotaci pro lokalitu Lada byla předložena do výzvy již v lednu Předmětem projektu v lokalitě Jestřebí je výstavba jednopodlažního bezbariérového objektu pro poskytování služeb sociální péče pobytovou formou celkem pro 18 klientů Domova Sluneční dvůr, p.o. Objekt domácností je navržen řadového typu se třemi samostatnými skupinovými domácnostmi pro 6 osob s vysokou mírou podpory. Stávající objekt v areálu Domova Sluneční dvůr, p.o., v němž jsou ubytovány klientky Domova Sluneční dvůr, p.o. bude rekonstruován na Centrum denních aktivit a zázemí pro management. V rámci projektu bude pořízeno vybavení domácností a Centra denních aktivit nábytkem, interiérovými prvky a pomocným vybavením.

Předfinancování 2019

Předfinancování 2019 Předfinancování 2019 Poř. číslo Název poskytovatele IČO Sídlo Registrační číslo Druh služby Výše dotace 2019 (v Kč) 01. 02. 03. FOKUS Liberec o.p.s. 46749411 FOKUS Liberec o.p.s. 46749411 FOKUS Liberec

Více

VÝPIS USNESENÍ Č. 6/19. z 6. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne

VÝPIS USNESENÍ Č. 6/19. z 6. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne VÝPIS USNESENÍ Č. 6/19 z 6. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne 11. 6. 2019 č. usnesení: 6/19/VSV/55 Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje souhlasí

Více

10. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE

10. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 0. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 07.06.206 Pořadí jednání č. 2 Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 79/6 Dofinancování sociálních služeb v r. 206 z rozpočtu kraje z prostředků kapitoly 33 MPSV státního

Více

VÝPIS USNESENÍ. z 6. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne

VÝPIS USNESENÍ. z 6. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne VÝPIS USNESENÍ z 6. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne 12. 6. 2018 č. usnesení: 6/18/VSV/30 Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje souhlasí s

Více

Registrační číslo. Druh soc. služby

Registrační číslo. Druh soc. služby Poř. číslo Název poskytovatele IČ Sídlo Registrační číslo Druh soc. služby Výše dotace LK 2018 (v Kč) 02. 03. FOKUS Turnov, z.s. 49295101 FOKUS Turnov, z.s. 49295101 Skálova 415, 511 01 Turnov 9314906

Více

VÝPIS USNESENÍ. z 2. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne

VÝPIS USNESENÍ. z 2. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne VÝPIS USNESENÍ z 2. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne 20. 2. 2018 č. usnesení: 2/2018/01/SV Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje souhlasí s

Více

6. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

6. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 6. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 2.06.206 Bod pořadu jednání: 30. Název : Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 79/6 Dofinancování sociálních služeb v r. 206 z rozpočtu kraje z prostředků

Více

Dofinancování listopad 2017, usnesení č. 2005/17/RK a č. 483/17/ZK

Dofinancování listopad 2017, usnesení č. 2005/17/RK a č. 483/17/ZK Dofinancování listopad 207, usnesení č. 2005/7/RK a č. 483/7/ZK ALVALÍDA, z.s. 442247 Hanychovská 743/3 Spolek Druh 529357 stacionáře 44 376 APOSS Liberec, příspěvková APOSS Liberec, příspěvková APOSS

Více

7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 30.08.2016 Bod pořadu jednání: 30. Název : Změna rozpočtu - rozpočtové opatření č. 260/16 úpravy v kapitole 917 05 Transfery odboru sociálních věcí, předfinancování

Více

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka )

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka ) Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka 2016 2019) Obsah 1) Základní síť sociálních služeb ORP Jablonec nad Nisou... 2 2) Rozdělení sociálních služeb dle

Více

Důvodová zpráva. Příloha: Akční plán na rok 2017 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka )

Důvodová zpráva. Příloha: Akční plán na rok 2017 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka ) Důvodová zpráva V procesu komunitního plánování je hlavním dokumentem 3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka na období 2016 2019. Dalším dokumentem je akční plán na daný rok. Akční

Více

1. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE

1. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 1. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 10.01.2017 Pořadí jednání č. 17 Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 2/17 Kofinancování sociálních v r. 2017 z rozpočtu kraje, z prostředků kapitoly 313 MPSV státního

Více

Dofinancování na základě rozhodnutí orgánů kraje č. usn. 1599/18/RK a 344/18/ZK

Dofinancování na základě rozhodnutí orgánů kraje č. usn. 1599/18/RK a 344/18/ZK na základě rozhodnutí orgánů kraje č. usn. 599/8/RK a 344/8/ZK Název ČO Sídlo ADVATA, z. ú. 6563559 Rumunská 4/6 Liberec V-Perštýn 655287 32 000 ALVALÍDA, z.s. 442247 Hanychovská 743/3 Liberec -Jeřáb 460

Více

Rumunská 14/6 Liberec IV-Perštýn Liberec 1. Rumunská 14/6 Liberec IV-Perštýn Liberec 1

Rumunská 14/6 Liberec IV-Perštýn Liberec 1. Rumunská 14/6 Liberec IV-Perštýn Liberec 1 ADVAITA, z. ú. 65635591 ADVAITA, z. ú. 65635591 AHC a.s. 24160369 AHC a.s. 24160369 ALVALÍDA, z.s. 44224711 APOSS Liberec, příspěvková organizace 71220071 APOSS Liberec, příspěvková organizace 71220071

Více

Dofinancování srpen 2017, usnesení č. 1386/17/RK a č. 318/17/ZK

Dofinancování srpen 2017, usnesení č. 1386/17/RK a č. 318/17/ZK Dofinancování srpen 2017, usnesení č. 1386/17/RK a č. 318/17/ZK Název IČ Adresa Rumunská 14/6 Liberec IV-Perštýn ADVAITA, z. ú. 65635591 Hanychovská 743/3 Liberec III-Jeřáb 460 07 Liberec 7 ALVALÍDA, z.s.

Více

14. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 08.09.2015

14. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 08.09.2015 14. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 08.09.2015 Pořadí jednání č. 14 Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 225/15 Dofinancování sociálních služeb v roce 2015 Rada kraje po projednání s c h v a l u j

Více

Důvodová zpráva 6. zasedání zastupitelstva města Jablonec nad Nisou konané 18. 6. 2015 Důvodová zpráva Na dnešním jednání Zastupitelstva města Jablonec nad Nisou je předkládán návrh na rozdělení dotací

Více

Číslo registrac e služby. Název projektu. Poř. číslo. Druh sociální služby. Výše dotace (v Kč) Adresa. Horní Branná 1, Horní Branná

Číslo registrac e služby. Název projektu. Poř. číslo. Druh sociální služby. Výše dotace (v Kč) Adresa. Horní Branná 1, Horní Branná PODPOŘENÉ PROJEKTY v podprogramu č. 5. 1. Podprogram na podporu ch věcí a služeb v celkovém objemu 5 499 000,- Kč, níže uvedeným příjemcům na projekt ve výši: Poř. číslo Žadatel IČ Číslo registrac e Druh

Více

Zeyerova 832/24, Liberec I-Staré Město, Liberec 1. Zeyerova 832/24, Liberec I-Staré Město, Liberec 1

Zeyerova 832/24, Liberec I-Staré Město, Liberec 1. Zeyerova 832/24, Liberec I-Staré Město, Liberec 1 Podpořené služby Název IČO Sídlo Rumunská 14/6, Liberec IV-Perštýn, 460 01 ADVAITA, z. ú. 65635591 4142726 služby následné péče 884 000 Kč Rumunská 14/6, Liberec IV-Perštýn, 460 01 ADVAITA, z. ú. 65635591

Více

ZÁPIS č. 1/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 1/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 1/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 23. 1. 2018 Přítomni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, Mgr. Věnceslava Drábková, Jiří Kratochvíl, Naděžda

Více

ZÁPIS č. 1/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 1/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 1/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 20. 1. 2018 Přítomni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, Mgr. Věnceslava Drábková, Jiří Kratochvíl, Naděžda

Více

ZÁPIS č. 1 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny, cizince a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 1 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny, cizince a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 1 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny, cizince a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne 20. 3. 2017 Přítomni na jednání: - viz prezenční listina, která je přílohou tohoto zápisu

Více

Zeyerova 832/24, Liberec I-Staré Město, Liberec 1. Zeyerova 832/24, Liberec I-Staré Město, Liberec 1

Zeyerova 832/24, Liberec I-Staré Město, Liberec 1. Zeyerova 832/24, Liberec I-Staré Město, Liberec 1 Podpořené služby Název IČO Sídlo Rumunská 14/6, Liberec IV-Perštýn, 460 01 ADVAITA, z. ú. 65635591 4142726 služby následné péče 884 000 Kč Rumunská 14/6, Liberec IV-Perštýn, 460 01 ADVAITA, z. ú. 65635591

Více

10. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

10. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 10. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 28.11.2017 Bod pořadu jednání: 23. Název : Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 319/17 Dofinancování ch služeb v r. 2017 z rozpočtu kraje z prostředků

Více

ZÁPIS č. 4/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 4/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 4/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 18. 4. 2017 Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Lenka Malá Jana Rothschedlová, Bc. Iva Kreisingerová, Mgr. Věnceslava

Více

VÝPIS USNESENÍ. ze 7. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne

VÝPIS USNESENÍ. ze 7. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne VÝPIS USNESENÍ ze 7. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne 21. 8. 2018 č. usnesení: 7/18/VSV/45 Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje souhlasí s

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

ZÁPIS č. 9/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 9/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 9/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 24. 10. 2017 Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, Bc. Iva Kreisingerová, Mgr.

Více

PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2017

PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2017 RADA PLZEŇSKÉHO KRAJE VYHLAŠUJE PRO ROK 2017 DOTAČNÍ TITUL PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2017 I. Cíl : Podpora sociálních služeb poskytovaných v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb.,

Více

2. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE

2. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 2. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 0.02.20 Pořadí jednání č. 20 Přechod financování z MPSV na kraje Pověření k poskytování služeb v obecném hospodářském zájmu a financování sociálních služeb vyrovnávací

Více

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2019 DOTAČNÍ TITUL

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2019 DOTAČNÍ TITUL PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2019 DOTAČNÍ TITUL Podpora sociálních služeb dle 101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů pro rok 2019 Plzeňský kraj pro právnické

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

6. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

6. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 6. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 26.06.2018 Bod pořadu jednání: 30. Název : Aktualizace přílohy č. 1 Akčního plánu pro rok 2018 - Základní síť sociálních služeb Libereckého kraje na období

Více

PŘÍLOHA Č. 2 - FINANČNÍ ČÁST. Financování sociálních služeb ve Středočeském kraji

PŘÍLOHA Č. 2 - FINANČNÍ ČÁST. Financování sociálních služeb ve Středočeském kraji PŘÍLOHA Č. 2 - FINANČNÍ ČÁST Financování sociálních služeb ve Středočeském kraji Financování sociálních služeb z veřejných rozpočtů vychází ze zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle Obecného nařízení o ochraně osobních údajů 2016/679 a zákona č. 110/2019 Sb., o

Více

ZÁPIS č. 1 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 1 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 1 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne 26.02. 2014 Přítomni na jednání: - viz prezenční listina, která je přílohou tohoto zápisu Omluven:

Více

Sociální služby podpořené z rozpočtu kraje z prostředků MPSV na r. 2016

Sociální služby podpořené z rozpočtu kraje z prostředků MPSV na r. 2016 Sociální služby podpořené z rozpočtu kraje z prostředků MPSV na r. 206 IČ 6563559 6563559 722007 Rumunská 4/6, Liberec IV- Perštýn, 460 0 Liberec Rumunská 4/6, Liberec IV- Perštýn, 460 0 Liberec Zeyerova

Více

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL Podpora sociálních služeb dle 101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, pro rok 2016 Plzeňský kraj pro právnické

Více

1. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

1. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE . ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 3.0.207 Bod pořadu jednání: 9. Název : Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 2/7 Kofinancování sociálních služeb v r. 207 z rozpočtu kraje, z prostředků

Více

2. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE

2. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 2. ZASEDÁNÍ RADY LBERECKÉHO KRAJE DNE 23.01.2018 Pořadí jednání č. 15 Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 22/18 Financování ch služeb v r. 2018 z rozpočtu kraje z prostředků kapitoly 313 - MPSV státního

Více

ZÁPIS 2 ze zasedání Výboru cestovního ruchu, památkové péče a kultury Zastupitelstva Libereckého kraje, ze dne

ZÁPIS 2 ze zasedání Výboru cestovního ruchu, památkové péče a kultury Zastupitelstva Libereckého kraje, ze dne ZÁPIS 2 ze zasedání Výboru cestovního ruchu, památkové péče a kultury Zastupitelstva Libereckého kraje, ze dne 19. 2. 2019 Přítomni: Omluveni: Hosté: PhDr. Hana Maierová, Miroslav Boreš, Ing. Jaroslav

Více

Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 2010 na poskytování sociálních služeb

Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 2010 na poskytování sociálních služeb Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 21 na poskytování sociálních 1. Identifikační údaje 1.1 Název kraje: 1.2 Adresa sídla úřadu: Liberecký kraj U Jezu 642/2a Liberec IV-Perštýn

Více

Zápis z 8. jednání výboru pro sociální politiku Zastupitelstva města Česká Lípa, které se konalo dne 4. 6. 2015 od 15.00 hodin

Zápis z 8. jednání výboru pro sociální politiku Zastupitelstva města Česká Lípa, které se konalo dne 4. 6. 2015 od 15.00 hodin Zastupitelstva města, které se konalo 115 Příloha č. 3 7. Dotace Výboru pro sociální politiku bylo předloženo celkem 46 žádostí o poskytnutí dotace v sociální oblasti. Žádosti byly podávány ve 2 kategoriích

Více

MAS Naděje o.p.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Naděje o.p.s. na období

MAS Naděje o.p.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Naděje o.p.s. na období MAS Naděje o.p.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Naděje o.p.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

Smlouva o vzájemné spolupráci na projektu Multifunkční sociální centrum Dům humanity Liberec č. OLP/1903/2018

Smlouva o vzájemné spolupráci na projektu Multifunkční sociální centrum Dům humanity Liberec č. OLP/1903/2018 Smlouva o vzájemné spolupráci na projektu Multifunkční sociální centrum Dům humanity Liberec č. OLP/1903/2018 uzavřená mezi těmito smluvními stranami: 1. Most k naději, z. s. se sídlem: P. Jilemnického

Více

ZÁPIS č. 6/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 6/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 6/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 12. 6. 2018 Přítomni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, Mgr. Věnceslava Drábková, Jiří Kratochvíl, Robert Prade,

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 49. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 49. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 49. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu DEINSTITUCIONALIZACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ZA ÚČELEM SOCIÁLNÍHO

Více

oznamuje změnu v 4. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

oznamuje změnu v 4. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Partnerství venkova, z. s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Partnerství venkova, z. s. na období 2014 2020 oznamuje změnu v 4. výzvě k předkládání žádostí

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

MAS MOST Vysočiny jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS MOST Vysočiny na období

MAS MOST Vysočiny jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS MOST Vysočiny na období MAS MOST Vysočiny jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS MOST Vysočiny na období 2014 2020 vyhlašuje III. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje. změnu v 82. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje. změnu v 82. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změnu v 82. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu ROZVOJ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH

Více

INFRASTRUKTURA PRO DOSTUPNOST A ROZVOJ SOCIÁLNÍ SLUŽBY (ITI)

INFRASTRUKTURA PRO DOSTUPNOST A ROZVOJ SOCIÁLNÍ SLUŽBY (ITI) Statutární město Plzeň jako nositel integrované Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti vyhlašuje 6. výzvu k předkládání projektových záměrů INFRASTRUKTURA PRO DOSTUPNOST A ROZVOJ SOCIÁLNÍ SLUŽBY (ITI)

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Bod programu: 14. 12. 2015 42 Věc: Rozhodnutí o změnách v rozpočtech sociálních služeb v roce 2015 Důvod předložení: Rozhodnutí o změnách v rozpočtech sociálních

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Bod programu: 14. 12. 2015 42.1 Věc: Rozhodnutí o změnách v rozpočtech sociálních služeb v roce 2015 druhá část Důvod předložení: Rozhodnutí o změnách v rozpočtech

Více

VÝPIS USNESENÍ č. 3 ze zasedání Výboru hospodářského a regionálního rozvoje Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

VÝPIS USNESENÍ č. 3 ze zasedání Výboru hospodářského a regionálního rozvoje Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne VÝPIS USNESENÍ č. 3 ze zasedání Výboru hospodářského a regionálního rozvoje Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 14. 3. 2017 č. usnesení: 22/2017 z 14. 3. 2017 (ZLK č. 3/2017 bod č. 35) se změnou rozpočtu

Více

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY 2016 2020 1 Akční plán je prováděcím dokumentem Komunitního plánu sociálních služeb města 2016 2020 (dále KPSS). Je každoročně zpracováván pro

Více

vyhlašuje 5. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

vyhlašuje 5. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu Místní akční skupina Brána Brněnska, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území Místní akční skupiny Brána Brněnska, z.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 5. výzvu k předkládání

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Ústecký kraj Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Do zasedání ZÚK Bod programu: 11.2 16. zasedání zastupitelstva konané dne 10. 12. 2018 Věc: Povinně hlášené změny poskytovatelů sociálních služeb Materiál

Více

Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina o poskytování podpory sociálních služeb v kraji Vysočina pro rok ze dne č.

Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina o poskytování podpory sociálních služeb v kraji Vysočina pro rok ze dne č. Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina o poskytování podpory sociálních služeb v kraji Vysočina pro rok 2005 ze dne 29. 6. 2005 č. 8/05 1 Čl. 1 Vymezení působnosti Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina o

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 82. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 82. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 82. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu ROZVOJ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALITÁCH

Více

vyhlašuje 4. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

vyhlašuje 4. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Litomyšlsko jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného místního rozvoje území MAS Litomyšlsko 2014 2020 vyhlašuje 4. výzvu k předkládání žádostí o podporu

Více

Výzva MAS ORLICKO - IROP- IROP/6 Infrastruktura sociálních služeb

Výzva MAS ORLICKO - IROP- IROP/6 Infrastruktura sociálních služeb MAS ORLICKO, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje - Strategie komunitně vedeného rozvoje území MAS ORLICKO vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

ZÁPIS č. 10/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 10/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 10/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 21. 11. 2017 Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, Bc. Iva Kreisingerová, Mgr.

Více

4. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

4. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Lužnice, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Lužnice na období 2014 2020 vyhlašuje 4. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU LIBEREC - ŘÍDICÍ PRACOVNÍ SKUPINA

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU LIBEREC - ŘÍDICÍ PRACOVNÍ SKUPINA Zápis z jednání Místo jednání: historická radnice, 1. patro, kancelář č. 110 Datum/čas.: 23. 1. 2019 Přítomni: Zlata Adamcová, Jana Horáková, Kateřina Jírová, Pavel Kalous, Ivan Langr, Olga Merglová, Dana

Více

ZÁPIS č. 5/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 5/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 5/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 23. 5. 2017 Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, Taťjana Nováková, Ing. Miroslav

Více

ZÁPIS č. 1 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 1 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 1 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 16. 12. 2016 Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, PhDr. Jiří Miler Ph.D., Robert Prade,

Více

Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy IROP v MAS České středohoří

Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy IROP v MAS České středohoří Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy IROP v MAS České středohoří Rozvoj komunitních a sociálních služeb obyvatelům Trnková Alena Tel. č. 775 678 525 1 Program: 1) Informace o vyhlášené výzvě

Více

MAS České středohoří jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS České středohoří, z.s. na období

MAS České středohoří jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS České středohoří, z.s. na období MAS České středohoří jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS České středohoří, z.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

MAS Horní Pomoraví jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Horní Pomoraví. MAS Horní Pomoraví lidé, příroda a tradice

MAS Horní Pomoraví jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Horní Pomoraví. MAS Horní Pomoraví lidé, příroda a tradice MAS Horní Pomoraví jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Horní Pomoraví MAS Horní Pomoraví lidé, příroda a tradice Vyhlašuje 4. výzvu k předkládání žádostí o podporu

Více

MAS České středohoří jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS České středohoří, z.s. na období

MAS České středohoří jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS České středohoří, z.s. na období MAS České středohoří jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS České středohoří, z.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 7. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

Seminář pro žadatele Výzvy IROP v MAS České středohoří

Seminář pro žadatele Výzvy IROP v MAS České středohoří Seminář pro žadatele Výzvy IROP v MAS České středohoří Rozvoj komunitních a sociálních služeb obyvatelům Trnková Alena Tel. č. 775 678 525 1 Program: 1. Představení výzvy - název výzvy, alokace, podporované

Více

S MLOUVA KRAJE. č. OLP /1151/2018. schválená Radou Libereckého kraje dne , usnesením č. 271/18/RK

S MLOUVA KRAJE. č. OLP /1151/2018. schválená Radou Libereckého kraje dne , usnesením č. 271/18/RK S MLOUVA O POSKYTNUTÍ PŘÍSPĚVKU ZŘIZOVATELE NA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB V OBECNÉM HOSPODÁŘSKÉM ZÁJMU Z ROZPOČTU LIBERECKÉHO KRAJE č. OLP /1151/2018 schválená Radou Libereckého kraje dne 20. 2. 2018, usnesením

Více

Usnesení Výboru pro výchovu, vzdělávání, zaměstnanost a sport Zastupitelstva Libereckého kraje z 10. prosince 2013

Usnesení Výboru pro výchovu, vzdělávání, zaměstnanost a sport Zastupitelstva Libereckého kraje z 10. prosince 2013 Usnesení Výboru pro výchovu, vzdělávání, zaměstnanost a sport Zastupitelstva Libereckého kraje z 10. prosince 2013 usnesení č. 114/11/2013/VVVZS s c h v a l u j e program 11. zasedání konaného dne 10.

Více

VÝZVA PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB K PODÁVÁNÍ ROZVOJOVÝCH ZÁMĚRŮ A ŽÁDOSTÍ PRO ZAŘAZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DO ZÁKLADNÍ SÍTĚ NA OBDOBÍ

VÝZVA PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB K PODÁVÁNÍ ROZVOJOVÝCH ZÁMĚRŮ A ŽÁDOSTÍ PRO ZAŘAZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DO ZÁKLADNÍ SÍTĚ NA OBDOBÍ VÝZVA PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB K PODÁVÁNÍ ROZVOJOVÝCH ZÁMĚRŮ A ŽÁDOSTÍ PRO ZAŘAZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DO ZÁKLADNÍ SÍTĚ NA OBDOBÍ 2018-2020 Do Základní sítě sociálních služeb Libereckého kraje

Více

Prehled sociálních služeb na Frýdlantsku

Prehled sociálních služeb na Frýdlantsku Rf ~.OPERALNf.., ='CR ~""'E n A """,pskj ~ :a: LIDSKÉ ZAMÉSTNANOST ZDROJE PROGRAM PODPORUJEME VASI BUDOUCNOST www.esfcr.cz Prehled sociálních služeb na Frýdlantsku Tento informacní leták obsahuje prehled

Více

Příloha č.1. Zjednodušená analýza financování. pro Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb, Liberecký kraj , Aktualizace 2011

Příloha č.1. Zjednodušená analýza financování. pro Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb, Liberecký kraj , Aktualizace 2011 Příloha č.1 Zjednodušená analýza financování pro Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb, Liberecký kraj 2009 2013, Aktualizace 2011 Zjednodušenou analýzou financí sociálních služeb rozumíme sumarizaci

Více

Usnesení Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Libereckého kraje z 18. srpna 2015

Usnesení Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Libereckého kraje z 18. srpna 2015 Usnesení Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Libereckého kraje z 18. srpna 2015 usnesení č. 69/6/2015/VVVZ s c h v a l u j e program 6. zasedání konaného dne 18. 8. 2015. PRO:

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

ZÁPIS č. 7/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 7/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 7/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 21. 8. 2018 Přítomni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, Mgr. Věnceslava Drábková, Jiří Kratochvíl, Robert Prade,

Více

MAS Naděje o.p.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Naděje o.p.s. na období

MAS Naděje o.p.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Naděje o.p.s. na období MAS Naděje o.p.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Naděje o.p.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle Obecného nařízení o ochraně osobních údajů 2016/679 a zákona č. 101/2000 Sb., o

Více

SOCIÁLNÍCH SLUŽEB I.

SOCIÁLNÍCH SLUŽEB I. MAS Mohelnicko, z.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Mohelnicko na období 2014-2020 vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

AKČNÍ PLÁN 2019 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY

AKČNÍ PLÁN 2019 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY AKČNÍ PLÁN 2019 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY 2016 2020 1 Akční plán je prováděcím dokumentem Komunitního plánu sociálních služeb města 2016 2020 (dále KPSS). Je každoročně zpracováván pro

Více

ZÁPIS č. 10 z řádného zasedání Výboru pro tělovýchovu a sport Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 23. října 2017

ZÁPIS č. 10 z řádného zasedání Výboru pro tělovýchovu a sport Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 23. října 2017 ZÁPIS č. 10 z řádného zasedání Výboru pro tělovýchovu a sport Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 23. října 2017 Přítomno: 13 Petr Beitl; Vladimír Boháč; Michal Georgiev; Roman Hejna; Milan Hornych;

Více

SEZNAM ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACÍ V SOCIÁLNÍ OBLASTI V ROCE 2016 KATEGORIE A

SEZNAM ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACÍ V SOCIÁLNÍ OBLASTI V ROCE 2016 KATEGORIE A SEZNAM ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACÍ V SOCIÁLNÍ OBLASTI V ROCE 2016 KATEGORIE A ŽADATEL O DOTACI Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých České republiky Krakovská 1695/21, Praha 1 - Nové Město, 110

Více

3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Boleslavsko, z.ú. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Boleslavsko na období 2014 2020 vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení ZÁSADY MĚSTA CHOTĚBOŘ PRO POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKU NA VYROVNÁVACÍ PLATBU POSKYTOVATELŮM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Z ROZPOČTU MĚSTA CHOTĚBOŘ Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Zásady pro poskytování příspěvku na vyrovnávací

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 81. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 81. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 81. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu ROZVOJ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB II. Identifikace výzvy Operační

Více

Semináře k financování sociálních služeb v roce 2015

Semináře k financování sociálních služeb v roce 2015 Semináře k financování sociálních služeb v roce 2015 15., 16., 17. 9. 2014 Z individuálního projektu Karlovarského kraje V Karlovarském kraji společně plánujeme sociální služby II Systém financování 2015

Více

Návrh programu na 4. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne

Návrh programu na 4. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne Návrh programu na 4. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne 30. 04. 2013 1. Zahájení zasedání, informace o schválení zápisu z 3. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne 26.

Více

1. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

1. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 1. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 26.01.2016 Bod pořadu jednání: 22. Název : Důvod předložení: Zpracoval: Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 3/16 - Reálný návrh finanční podpory pro jednotlivé

Více

Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2017

Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2017 Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2017 Název dotačního programu Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2017 (dále jen Protidrogový

Více

S M L O U V A o podpoře sociálních služeb v Moravskoslezském kraji (uzavřená dle 51 občanského zákoníku) II. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

S M L O U V A o podpoře sociálních služeb v Moravskoslezském kraji (uzavřená dle 51 občanského zákoníku) II. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ S M L O U V A o podpoře sociálních služeb v Moravskoslezském kraji (uzavřená dle 51 občanského zákoníku) I. SMLUVNÍ STRANY 1. Moravskoslezský kraj se sídlem: 28. října 117, 702 18 Ostrava zastoupen: Ing.

Více

ZÁPIS č. 4/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 4/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 4/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 17. 4. 2018 Přítomni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, Mgr. Věnceslava Drábková, Jiří Kratochvíl, Naděžda

Více

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU LIBEREC - ŘÍDICÍ PRACOVNÍ SKUPINA. Zápis z jednání

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU LIBEREC - ŘÍDICÍ PRACOVNÍ SKUPINA. Zápis z jednání Zápis z jednání Místo jednání: historická radnice, 1. patro, kancelář č. 110 Datum/čas.: 17. 10. 2018 Přítomni: Zlata Adamcová, Kateřina Jírová, Pavel Kalous, Ivan Langr, Dana Morcová, Olga Merglová, Vlasta

Více

193/06_16_072/CLLD_17_03_011"

193/06_16_072/CLLD_17_03_011 MAS Krkonoše jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Krkonoše na období 2014 2020 vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více