KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ"

Transkript

1 KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: ELEKTROTECHNIKA, ELEKTRONIKA, PŘÍSTROJE Olomouc, Jeremenkova 40a Kongresový sál Krajského úřadu Olomouckého kraje 28. dubna 2015

2 SEZNAM PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ AŽD Praha s.r.o. CAZER s.r.o. CEITEC VUT v Brně CENTRUM HYDRAULICKÉHO VÝZKUMU spol. s r.o. Centrum materiálového výzkumu, Fakulta chemická, VUT v Brně Centrum výzkumu a využití obnovitelných zdrojů energie CSVG a.s. ELZACO spol. s r.o. HEINZ - ELEKTRO s. r. o. HELLA AUTOTECHNIK NOVA, s.r.o. Ing. Zbyněk Jančík IT4Innovations VŠB-TU Ostrava Martin Sobolík Meopta - optika, s.r.o. OK4Inovace Okresní hospodářská komora Olomouc PSP Pohony a.s. TENZOVÁHY, s.r.o. URC Systems, spol. s r.o. Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci VŠB-TU Ostrava, Fakulta elektrotechniky a informatiky Waldorfská ZŠ a MŠ Olomouc s.r.o.

3 AŽD Praha s.r.o. Zabezpečovací zařízení pro železniční dopravu. Zabezpečení křižovatek silniční dopravy. Poptáváme Dodávky elektroinstalačního materiálu. Kovovýrobu. Kontakt: Boris Pantělejev Telefon: Web:

4 CAZER s.r.o. Vývoj, výrobu a dodání jednoúčelových výrobních zařízení či plně automatizovaných výrobních linek. Spolupráci s naší vývojovou, konstrukční a programátorskou kanceláří, kde naši zaměstnanci pracují na předních technologiích. Kusovou, malosériovou i velkosériovou výrobu rozličných strojních součástí i velmi složitých tvarů v oblasti jemné mechaniky. Poptáváme Partnery pro spolupráci na poli průmyslové automatizace. Partnery v oblasti vývoje, vědy a výzkumu i v samotné výrobě. Nové projekty v oblasti automatizace výrobních procesů. Kontakt: Martin Sabol msabol@cazer.cz Web:

5 CEITEC VUT v Brně Mikro a nano CT analýzy. Mikroskopickou charakteristiku a testování optoelektronických zařízení. Optoelektronickou a mikroskopickou charakterizaci struktur. Kontakt: Jiří Kouřil jiri.kouril@ceitec.vutbr.cz Web:

6 CENTRUM HYDRAULICKÉHO VÝZKUMU spol. s r.o. Procesování inovací v oblasti výzkumu, výroby strojů a čerpadel. Kontakt: Jiří Šoukal j.soukal@sigma.cz Telefon:

7 Centrum materiálového výzkumu, Fakulta chemická, VUT v Brně Vývoj a úpravu produktů a technologií. Poradenskou a vzdělávací činnost. Partnerství v projektech VaV. Poptáváme Partnery do projektů aplikovaného výzkumu. Kontakt: Jozef Krajčovič krajcovic@fch.vutbr.cz Telefon: Web:

8 Centrum výzkumu a využití obnovitelných zdrojů energie spolupráci v oblastech: Aplikovaný výzkum orientovaný na optimalizaci procesů a zařízení v elektroenergetice. Řešení problémů optimalizace stávajících a vývoj a optimalizace nových pohonných systémů, a to v oblasti elektrických strojů, elektrických přístrojů, výkonové a řídicí elektroniky, systémů řízení a autonomních zdrojů elektrické energie. Výzkum a vývoj nových materiálů a nových koncepcí pro elektrochemické zdroje proudu a funkčních vrstev pro oblast solárních prvků a další. Poptáváme spolupráci v oblastech: Výroba, přenos, distribuce a užití elektrické energie. Elektromechanická přeměna energie. Chemické a fotovoltaické zdroje energie. Kontakt: Michal Ptáček ptacekm@feec.vutbr.cz Telefon: Web:

9 CSVG a.s. Modernizaci a automatizaci technologických procesů. Mycí zařízení pro průmysl, generátory ozonu a vodíku. Distribuci chemicky odolných hadic a analyzační techniky. Kontakt: Pavel Ředina csvg@csvg.eu Telefon: Web:

10 ELZACO spol. s r.o. Vývoj a výrobu jednoúčelových strojů. 3D tisk. Řízení technologických procesů v průmyslu. Poptáváme Speciální generátory pro malé vodní elektrárny. Inovace v malých vodních elektrárnách - hydraulická část. Kontakt: Jiří Vénos Telefon: Web:

11 HEINZ - ELEKTRO s. r. o. a poptáváme Elektromontáže, klimatizace, svítidla. Kontakt: Stanislav Heinz heinz@heinz-elektro.cz Web:

12 HELLA AUTOTECHNIK NOVA, s.r.o. Spolupráci s mezinárodně orientovaným nezávislým podnikem s více než zaměstnanci a více než 100 zastoupeními ve více než 35 zemích světa. Poptáváme Inženýrské služby v oblasti vývoje a výroby mechatronických systémů. Kontakt: Jiří Černoch jiri.cernoch@hella.com Telefon: Web:

13 Ing. Zbyněk Jančík Poradenství, školení - povinnosti výrobce. Poptáváme Řízení pracovních procesů - automatizace. Kontakt: Zbyněk Jančík zbynek.jancik@gmail.com

14 IT4Innovations VŠB-TU Ostrava High performance computing (HPC). Kontakt: Vladimír Ježek Telefon: Web:

15 Martin Sobolík Programování řídicích systémů (Mitsubishi, Tecomat, Unitronics, Click Koyo). Tvorbu SCADA prostředí Promotic, Reliance. Tvorbu vizualizací operátorských panelů Weintek, Fatek. Kontakt: Martin Sobolík Web:

16 Meopta - optika, s.r.o. Environmentální testy (teplotní, korozní, dešťové, UV, imerzní, tlakové, prachové, velkoprostorové, nárazové, vibrační,...). Pokročilé optické měřící technologie (Shack-Hartmannův senzor, interferometry, kolimátory,...). Výrobní a montážní kapacity (optika, mechanika, čisté prostory). Poptáváme Výrobu prototypů v oblasti elektrotechniky, elektroniky a softwaru. Nové technologie, technologický transfer a komercializaci. Kontakt: Vladimír Zejda vladimir.zejda@meopta.com Telefon: Web:

17 OK4Inovace Možnost účasti na našich akcích pro rozvoj inovací a spolupráce. Podporu v navazování kontaktů mezi firmami z OK a výzkumníky z celé ČR. Různé formy podpory a pomoci ve všech fázích inovačního procesu. Poptáváme Firmy se zájmem o spolupráci s žáky všech stupňů škol (praxe, exkurze, stipendia, soutěže aj.). Zájemce o využití vznikajících nástrojů pro podporu vzniku a tržní realizace inovačních produktů. Kontakt: Kamil Krč krc@ok4inovace.cz Telefon: Mobil: Web:

18 Okresní hospodářská komora Olomouc Služby pro export. Rozhodčí řízení. Výchovu technických profesí pro vás. Kontakt: Jaroslav Havelka Telefon: Web:

19 PSP Pohony a.s. Poptáváme Spoluúčast na inovacích produktů. Kontakt: Vladimír Orság Telefon: Web:

20 TENZOVÁHY, s.r.o. Poptáváme Vývoj elektroniky a software pro vysokorychlostní váhy. Kontakt: Jan Vysloužil info@tenzovahy.cz Telefon: Web:

21 URC Systems, spol. s r.o. HW a SW vývoj. Výrobu speciální elektroniky. Kontakt: Jaroslav Čechák jaroslav.cechak@urc-systems.cz Telefon: Web:

22 Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci Napojení na vědecké kapacity UP. Možnost využití výpočetního potenciálu počítačového clusteru. Matematické modelování. Poptáváme Výrobce přístrojů z produkce UP. Partnery pro smluvní výzkum. Kontakt: Petr Kubečka petr.kubecka@vtpup.cz Web:

23 VŠB-TU Ostrava, Fakulta elektrotechniky a informatiky Vývoj a výzkum elektronických systémů pro měření, monitoring a řízení. Analýzu velkých kolekcí dat. Vývoj a výzkum v oblasti Smart living. Kontakt: Jan Žídek jan.zidek@vsb.cz Web:

24 Waldorfská ZŠ a MŠ Olomouc s.r.o. Kreativní pracovníky s originálním řešením problému. Poptáváme Firmy, které budou ochotny nám nabídnout exkurzi pro žáky. Firmy, které budou ochotny poslat k nám do školy svého úspěšného pracovníka, který žákům popovídá o tom, jak se dopracoval tam, kde je. Jiné formy spolupráce s firmou, která vidí smysl ve výchově a vzdělávání žáků, jakožto potenciál pro rozvoj celé společnosti. Kontakt: Monika Machytková m.machytkova@waldorf-olomouc.cz Web:

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: STROJÍRENSTVÍ Olomouc, Jeremenkova 40a Kongresový sál Krajského úřadu Olomouckého kraje 11. března 2015 SEZNAM PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

Více

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: ELEKTROTECHNIKA, ELEKTRONIKA, PŘÍSTROJE Olomouc 25. dubna 2017 SEZNAM PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ AtomTrace, a.s. CAZER s.r.o. CEITEC VUT

Více

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: EKOLOGICKÉ A ENVIRONMENTÁLNÍ TECHNOLOGIE Olomouc, Jeremenkova 40a Kongresový sál Krajského úřadu Olomouckého kraje 21. května 2014 SEZNAM

Více

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: PLASTY, KOMPOZITY, POKROČILÉ MATERIÁLY Olomouc 21. února 2017 SEZNAM PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ BILL, s.r.o. BIOTAL CZ s.r.o. CEITEC VUT

Více

Centrum výzkumu a využití obnovitelných zdrojů energie (CVVOZE) Regionální výzkumné centrum

Centrum výzkumu a využití obnovitelných zdrojů energie (CVVOZE) Regionální výzkumné centrum Centrum výzkumu a využití obnovitelných zdrojů energie (CVVOZE) Regionální výzkumné centrum CVVOZE - cíl Vytvořit nové a zdokonalit stávající podmínky pro špičkový základní a hlavně aplikovaný výzkum v

Více

Technické vzdělávání na Jihočeské univerzitě

Technické vzdělávání na Jihočeské univerzitě Technické vzdělávání na Jihočeské univerzitě Přírodovědecká fakulta JU, Ústav fyziky a biofyziky Měřící a výpočetní technika, Mechatronika České Budějovice, 16. 01. 2015 www.ufy.prf.jcu.cz Technicky orientované

Více

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: POTRAVINÁŘSTVÍ, NÁPOJÁŘSTVÍ, KRMIVA Olomouc, Jeremenkova 40a Kongresový sál Krajského úřadu Olomouckého kraje 28. ledna 2015 SEZNAM PREZENTOVANÝCH

Více

ELVAC a.s. ELVAC SOLUTIONS Strojní inženýring Elektroinženýring Software KATALOG ŘEŠENÍ

ELVAC a.s. ELVAC SOLUTIONS Strojní inženýring Elektroinženýring Software KATALOG ŘEŠENÍ ELVAC SOLUTIONS ELVAC a.s. Strojní inženýring Elektroinženýring Software KATALOG ŘEŠENÍ STROJNÍ INŽENÝRING ŘEŠENÍ, PRODUKTY A SLUŽBY ROBOTIKA Poskytujeme inženýrsko-dodavatelské služby v oblasti jednoúčelových

Více

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: STROJÍRENSTVÍ Olomouc 27. dubna 2016 SEZNAM PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ CAZER s.r.o. DSD-Dostál, a.s. EKOPROGRES HRANICE, akciová společnost

Více

Podpora využití výsledků výzkumu a inovací v Olomouckém kraji pohledem RIS3. Ing. Jiří Herinek RIS3 manažer pro Olomoucký kraj

Podpora využití výsledků výzkumu a inovací v Olomouckém kraji pohledem RIS3. Ing. Jiří Herinek RIS3 manažer pro Olomoucký kraj Podpora využití výsledků výzkumu a inovací v Olomouckém kraji pohledem RIS3 Ing. Jiří Herinek RIS3 manažer pro Olomoucký kraj Hradec Králové 24. 4. 2018 VaV v Olomouckém kraji CENTRUM HYDRAULICKÉHO VÝZKUMU

Více

Pracovní skupina Měření a senzory

Pracovní skupina Měření a senzory Pracovní skupina Měření a senzory Vedoucí skupiny: doc. Ing. Petr Bilík, Ph.D. - speciální měření pro elektroenergetiku, systémy řízení budov, virtuální instrumentace, automatizace měření a testování,

Více

JÁDRO INOVAČNÍHO CENTRA OLOMOUC. Olomouc 01/2010

JÁDRO INOVAČNÍHO CENTRA OLOMOUC. Olomouc 01/2010 JÁDRO INOVAČNÍHO CENTRA OLOMOUC Olomouc 01/2010 Základní údaje Investor: TESCO SW, a.s. Hlavní partner: Moravská vysoká škola Olomouc o.p.s. Poskytovatel dotace: Czechinvest, OPPI, Prosperita - Výzva I

Více

Možnosti spolupráce s VT parky, záměry samospráv na úrovni kraje

Možnosti spolupráce s VT parky, záměry samospráv na úrovni kraje Možnosti spolupráce s VT parky, záměry samospráv na úrovni kraje 28.6.2016 Vědeckotechnické parky a vysoké školy Nabídka VŠ - MU v prostoru výzkumných aktivit je umístěn BTP Park. Aplikace biochemických

Více

Centrum výzkumu a využití obnovitelných zdrojů energie (CVVOZE)

Centrum výzkumu a využití obnovitelných zdrojů energie (CVVOZE) Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Centrum výzkumu a využití obnovitelných zdrojů energie (CVVOZE) Regionální výzkumné centrum Centrum CVVOZE Financováno

Více

Proč a jak spolupracovat s výzkumnými organizacemi (VaV) Kamil Krč, MBA

Proč a jak spolupracovat s výzkumnými organizacemi (VaV) Kamil Krč, MBA Proč a jak spolupracovat s výzkumnými organizacemi (VaV) Kamil Krč, MBA ředitel sdružení OK4Inovace zájmové sdružení právnických osob Založeno za účelem zajištění podpory inovací a realizace Regionální

Více

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: STROJÍRENSTVÍ Olomouc, Jeremenkova 40a Kongresový sál Krajského úřadu Olomouckého kraje 19. února 2014 AC Innovation s.r.o. SEZNAM PREZENTOVANÝCH

Více

Smart akcelerátor Pardubického kraje

Smart akcelerátor Pardubického kraje Smart akcelerátor Pardubického kraje Mgr. Miroslav Smejkal Regionální inovační strategie Pardubického kraje Setkání inovačních platforem 14. 9. 15. 9. 2017 Vedoucí oddělení regionálního rozvoje Krajský

Více

Střední škola -Centrum odborné přípravy technickohospodářské, Praha 9, Poděbradská 1/179. Učební plán

Střední škola -Centrum odborné přípravy technickohospodářské, Praha 9, Poděbradská 1/179. Učební plán Kód a název RVP: 26-41-L/01 Mechanik elektrotechnik Název ŠVP: Mechanik elektronik - autoelektronika Celkový počet týdenních vyučovacích 1. 2. 3. 4. Český jazyk a literatura 2 2 3 3 10 Cizí jazyk 3 3 3

Více

Vyšší odborná škola, Střední škola, Centrum odborné přípravy Budějovická 421, Sezimovo Ústí

Vyšší odborná škola, Střední škola, Centrum odborné přípravy Budějovická 421, Sezimovo Ústí ZKUŠEBNÍ PŘEDMĚTY SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍCH ZKOUŠEK Jsou stanoveny a zakotveny v platných legislativních normách: Zákon č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

VÚTS, a.s. Centrum rozvoje strojírenského výzkumu Liberec. www.vuts.cz

VÚTS, a.s. Centrum rozvoje strojírenského výzkumu Liberec. www.vuts.cz VÚTS, a.s. Centrum rozvoje strojírenského výzkumu Liberec www.vuts.cz Historický vývoj 1951 - založení společnosti (státní, posléze koncernový podnik) 1991 transformace na a.s. v první vlně kupónové privatizace

Více

Výroční konference OP PIK. Mgr. Lukáš Vymětal, generální ředitel Praha

Výroční konference OP PIK. Mgr. Lukáš Vymětal, generální ředitel Praha Výroční konference OP PIK Mgr. Lukáš Vymětal, generální ředitel Praha 10. 12. 2018 Přijaté a schválené Žádosti o platbu v období leden listopad 2018 Přijaté a předané Žádosti o platbu na MPO 1 800 000

Více

ABB S. R. O., POWER GRIDS, 03/2017 Centrum pro automatizaci energetických soustav

ABB S. R. O., POWER GRIDS, 03/2017 Centrum pro automatizaci energetických soustav ABB S. R. O., POWER GRIDS, 03/2017 Centrum pro automatizaci energetických soustav ABB Divize a portfolio produktů a služeb Energetika Robotika a pohony Elektrotechnické výrobky Průmyslová automatizace

Více

16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení jednotlivých firem v rozsahu 120 vteřin 18:00 19:00 networking raut

16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení jednotlivých firem v rozsahu 120 vteřin 18:00 19:00 networking raut 16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení jednotlivých firem v rozsahu 120 vteřin 18:00 19:00 networking raut JIC, zájmové sdružení právnických osob Brno, U Vodárny 2, PSČ 616 00 tel. +420 511

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost primárně zaměřen na podporu podnikání (zejména MSP) Navazuje na Operační program

Více

Synergické efekty VaVpI projektů na VŠB-TU Ostrava

Synergické efekty VaVpI projektů na VŠB-TU Ostrava Synergické efekty VaVpI projektů na VŠB-TU Ostrava Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc. VŠB - Technická univerzita Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky www.it4innovations.eu 1 Obsah 1. Projekty VaVpI

Více

Priority podpory aplikovaného výzkumu z pohledu MPO

Priority podpory aplikovaného výzkumu z pohledu MPO Priority podpory aplikovaného výzkumu z pohledu MPO Ing. Martin Švolba ředitel odboru výzkumu, vývoje a inovací Ministerstvo průmyslu a obchodu 26. října 2017, Brno Obsah I. Priority a úkoly MPO v oblasti

Více

Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Vysoké učení technické v Brně. www.feec.vutbr.cz

Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Vysoké učení technické v Brně. www.feec.vutbr.cz Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Vysoké učení technické v Brně www.feec.vutbr.cz Historie Fakulty elektrotechnické Fakulta elektrotechnická byla založena v roce 1959 720 studentů, 18

Více

VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA

VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA 17. listopadu 15/2172, 708 33 Ostrava - Poruba tel.: 597 321 111, fax: 596 918 507, http://www.vsb.cz http://www.spravnavyska.cz FAKULTA BEZPEČNOSTNÍHO

Více

UIVERZITÍ STUDIJÍ PROGRAMY

UIVERZITÍ STUDIJÍ PROGRAMY UIVERZITÍ STUDIJÍ PROGRAMY Adresa: 17. listopadu 15/2172, 708 33 Ostrava-Poruba, http://www.usp.vsb.cz anotechnologie Nanotechnologie (P) Mechatronika Mechatronické systémy (PK) Automobilová elektronika

Více

USNESENÍ ŘÍDICÍHO VÝBORU ITI OLOMOUCKÉ AGLOMERACE PRO REALIZACI STRATEGIE Z 17. ZASEDÁNÍ KONANÉHO DNE

USNESENÍ ŘÍDICÍHO VÝBORU ITI OLOMOUCKÉ AGLOMERACE PRO REALIZACI STRATEGIE Z 17. ZASEDÁNÍ KONANÉHO DNE USNESENÍ ŘÍDICÍHO VÝBORU ITI OLOMOUCKÉ AGLOMERACE PRO REALIZACI STRATEGIE Z 17. ZASEDÁNÍ KONANÉHO DNE 26. 3. 2018 Usnesení 333/2018/03/ŘV17 Předložené projektové záměry do Výzvy 21 nositele ITI OA - Inovace

Více

FAKULTA BEZPEČ OST ÍHO I ŽE ÝRSTVÍ

FAKULTA BEZPEČ OST ÍHO I ŽE ÝRSTVÍ FAKULTA BEZPEČ OST ÍHO I ŽE ÝRSTVÍ Adresa: Lumírova 13, 700 30 Ostrava-Výškovice, http://www.fbi.vsb.cz Bakalářské studium: doba studia 4 roky, titul Bc. Požární ochrana a průmyslová bezpečnost Bezpečnost

Více

PŘÍLOHA Č. 2. Seznam podpořených projektů Center kompetence

PŘÍLOHA Č. 2. Seznam podpořených projektů Center kompetence PŘÍLOHA Č. 2 Seznam podpořených projektů Center kompetence 1 1VS: Identifikační kód Název TE01020020 Centrum kompetence automobilového průmyslu Josefa Božka Fakulta strojní 2012 2017 TE01020022 TE01020028

Více

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK 18. 4. 2018 Průmysl 4.0 selským rozumem Co je ITI? Strategické cíle SC1: Podpora souladu nabídky a poptávky na trhu práce Alokace: 1 077

Více

Obsah. Představení JAIP. RIS3 strategie (Smart specialization strategy) Vědecko-technický park v Č. Budějovicích I. a II. etapa.

Obsah. Představení JAIP. RIS3 strategie (Smart specialization strategy) Vědecko-technický park v Č. Budějovicích I. a II. etapa. Obsah Představení JAIP RIS3 strategie (Smart specialization strategy) Vědecko-technický park v Č. Budějovicích I. a II. etapa Inovační vouchery Portál Gate2Biotech OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Inovační

Více

Inovativní ekonomika spolupráce na regionální úrovni

Inovativní ekonomika spolupráce na regionální úrovni Michal Klimeš Inovativní ekonomika spolupráce na regionální úrovni Konference Zdroje české konkurenceschopnosti 28. června 2016 Senát PSP ČR Vývoj industrializace v EU Zdroj: Eurostat 2 Globální index

Více

Podpora hospodářského rozvoje Olomouckého kraje

Podpora hospodářského rozvoje Olomouckého kraje Březen 2019 Olomoucký kraj v číslech (dle ČSÚ, 2019) Rozloha: 5271 km² (6,7 % ČR) Počet obyvatel: 632 492 Hustota osídlení: 119,9 ob./ km² Krajské město: Olomouc (100 494 ob.) Olomoucký kraj v číslech

Více

Smart společnost nezávislá na energiích a na vodě

Smart společnost nezávislá na energiích a na vodě Smart společnost nezávislá na energiích a na vodě Doc.Ing. Bohumil Horák, Ph.D. Ing.Kristýna Friedrischková VŠB Technická univerzita Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky, katedra 450 Laboratoře

Více

Regionální inovační strategie (RIS3 MSK) Ostrava,

Regionální inovační strategie (RIS3 MSK) Ostrava, Regionální inovační strategie (RIS3 MSK) Ostrava, 24.2.2014 RIS3? S3? RIS? Co je to RIS3? Strategie inteligentní výzkumné specializace (smart specialisation strategy) Zaměření na VaV oblasti se silným

Více

Podpora výzkumu, vývoje a inovací

Podpora výzkumu, vývoje a inovací Podpora výzkumu, vývoje a inovací Ing. Martin Štícha Ministerstvo průmyslu a obchodu Zkušenosti MPO s operačními programy OPPP 2004-2006 Důraz na rozvojové podpory + počátek inovační podpory OPPI 2007-2013

Více

Možnosti podpory spolupráce, výzkumu, vývoje a inovací v OP PIK. Ing. Vojtěch Marek regionální projektový manažer API 27.

Možnosti podpory spolupráce, výzkumu, vývoje a inovací v OP PIK. Ing. Vojtěch Marek regionální projektový manažer API 27. Možnosti podpory spolupráce, výzkumu, vývoje a inovací v OP PIK Ing. Vojtěch Marek regionální projektový manažer API 27. listopadu 2018 Agentura pro podnikání a inovace (API) = Zprostředkující subjekt

Více

Možnosti spolupráce Masarykovy univerzity s aplikační sférou. prof. MUDr. Martin Bareš, Ph.D. prorektor pro rozvoj Masarykovy univerzity

Možnosti spolupráce Masarykovy univerzity s aplikační sférou. prof. MUDr. Martin Bareš, Ph.D. prorektor pro rozvoj Masarykovy univerzity Možnosti spolupráce Masarykovy univerzity s aplikační sférou prof. MUDr. Martin Bareš, Ph.D. prorektor pro rozvoj Masarykovy univerzity 1 Spolupráce univerzit s aplikační sférou TT (na bázi DV) + tzv.

Více

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO oblast čisté mobility

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO oblast čisté mobility Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO oblast čisté mobility Mgr. Pavlína Janová Odbor výzkumu, vývoje a inovací Ministerstvo průmyslu a obchodu 9.-10. března 2017 4. ročník konference Čisté mobility

Více

Regionální inovační strategie RIS3

Regionální inovační strategie RIS3 Jihočeský kraj Rozloha: 10 056 m2 (12 % rozlohy ČR) Počet obyvatel: 637 tisíc (nejnižší hustota zasídlení) Důležitá centra: Č. Budějovice, Tábor, Písek, Strakonice, Jindřichův Hradec Výhodná geografická

Více

Název prezentace Michal Krátký

Název prezentace Michal Krátký Zpráva o vědě a výzkumu za rok 2015 Proděkan pro VaV Název prezentace Michal Krátký Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB-Technická univerzita Ostrava Ostrava, 23.2.2016 Nadpis Obsah Doktorské studium

Více

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu Ing. Martin Švolba ředitel odboru výzkumu, vývoje a inovací Ministerstvo průmyslu a obchodu Úkoly MPO v oblasti VaVaI realizovat podporu

Více

Seminář k problematice spolupráce v OP VK 2.4

Seminář k problematice spolupráce v OP VK 2.4 spolupráce v OP VK 2.4 Fakulta strojního inženýrství VUT v Brně www.fme.vutbr.cz spolupráce v OP VK 2.4 1 FSI základní údaje založena v r. 1900 (110. výročí v r. 2010) druhá největší fakulta VUT 3560 studentů,

Více

Podpora výzkumu, vývoje a inovací

Podpora výzkumu, vývoje a inovací Podpora výzkumu, vývoje a inovací Ing. Martin Štícha Ministerstvo průmyslu a obchodu Zkušenosti MPO s operačními programy OPPP 2004-2006 Důraz na rozvojové podpory + počátek inovační podpory OPPI 2007-2013

Více

Česko podnikavé, kreativní a přitažlivé pro talenty a peníze (vize Národní Strategie inteligentní specializace České republiky)

Česko podnikavé, kreativní a přitažlivé pro talenty a peníze (vize Národní Strategie inteligentní specializace České republiky) Česko podnikavé, kreativní a přitažlivé pro talenty a peníze (vize Národní Strategie inteligentní specializace České republiky) 30.1.2014 multimediální sál budovy Krajského úřadu Libereckého kraje Struktura

Více

Fakulta elektrotechnická Západočeská univerzita v Plzni. Regionální inovační centrum elektrotechniky (RICE) Petr Frýbl

Fakulta elektrotechnická Západočeská univerzita v Plzni. Regionální inovační centrum elektrotechniky (RICE) Petr Frýbl Regionální inovační centrum elektrotechniky Fakulta elektrotechnická Západočeská univerzita v Plzni Regionální inovační centrum elektrotechniky (RICE) Petr Frýbl Regionální inovační centrum elektrotechniky

Více

WIDE AREA MONITORING SYSTEM (WAMS) METEL

WIDE AREA MONITORING SYSTEM (WAMS) METEL Synchronní měření Podpora pro Smart Grids AIS spol. s r.o. Brno WIDE AREA MONITORING SYSTEM (WAMS) METEL Profil společnosti AIS spol. s r.o.: Společnost AIS byla založena v roce 1990. Zaměstnanci společnosti

Více

15:30 16:00 příchod hostů 16:00 17:00 představení jednotlivých firem v rozsahu 120 vteřin 17:00 19:00 raut a ochutnávka vína

15:30 16:00 příchod hostů 16:00 17:00 představení jednotlivých firem v rozsahu 120 vteřin 17:00 19:00 raut a ochutnávka vína 15:30 16:00 příchod hostů 16:00 17:00 představení jednotlivých firem v rozsahu 120 vteřin 17:00 19:00 raut a ochutnávka vína JIC, zájmové sdružení právnických osob Brno, U Vodárny 2, PSČ 616 00 tel. +420

Více

Podpora inovací v elektronické výrobě

Podpora inovací v elektronické výrobě Podpora inovací v elektronické výrobě Ing. Petr Očko, Ph.D. Ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje 13. března 2012 Český elektrotechnický průmysl: Jak jsme na tom? Agenda 1. Operační program Podnikání

Více

SILNOPROUDÁ ELEKTROTECHNIKA A ELEKTROENERGETIKA. www.uvee.feec.vutbr.cz www.ueen.feec.vutbr.cz

SILNOPROUDÁ ELEKTROTECHNIKA A ELEKTROENERGETIKA. www.uvee.feec.vutbr.cz www.ueen.feec.vutbr.cz SILNOPROUDÁ ELEKTROTECHNIKA A ELEKTROENERGETIKA www.uvee.feec.vutbr.cz www.ueen.feec.vutbr.cz FAKULTA ELEKTROTECHNIKY A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ Bakalářský studijní program B-SEE Bakalářský studijní program

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ univerzita založena v roce 1899 nejstarší česká brněnská vysoká škola, druhá nejstarší a největší vysoká škola v České republice 8 fakult, 3 vysokoškolské ústavy 7 center

Více

Aktuální a připravované výzvy Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

Aktuální a připravované výzvy Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Aktuální a připravované výzvy Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 23. 10. 2017, České Budějovice Ing. Kateřina Moravanská, Mgr. Jana Havlíková Prioritní osy OP PIK Prioritní osa

Více

Bosch Rexroth v České republice. Produktová brožura

Bosch Rexroth v České republice. Produktová brožura Bosch Rexroth v České republice Produktová brožura 2 Bosch Rexroth, spol. s r. o. Rexroth v České republice PŘEDSTAVENÍ Od roku 1990 zastupujeme Bosch Rexroth AG, tohoto čelního světového výrobce komponentů

Více

Seminář Inovace na venkově Konference VENKOV 2010

Seminář Inovace na venkově Konference VENKOV 2010 Seminář Inovace na venkově Konference VENKOV 2010 Lázeňský resort Strom života Lázně Bělohrad Martin Dittrich ředitel TC HK martin.dittrich@tchk.cz Obsah prezentace Představení vědeckotechnických parků

Více

Martin Weiter vedoucí 2. výzkumného programu, proděkan

Martin Weiter vedoucí 2. výzkumného programu, proděkan Martin Weiter vedoucí 2. výzkumného programu, proděkan Název projektu: Centra materiálového výzkumu na FCH VUT v Brně Cíl projektu: Vybudování špičkově vybaveného výzkumného centra s názvem Centrum materiálového

Více

Vývoj technologií ve vědeckém prostředí Středoevropského technologického institutu (CEITEC)

Vývoj technologií ve vědeckém prostředí Středoevropského technologického institutu (CEITEC) Vývoj technologií ve vědeckém prostředí Středoevropského technologického institutu (CEITEC) Jan Neuman Středoevropský technologický institutu VUT Amper 2013 CEITEC CEITEC je centrem vědecké excelence v

Více

ÚVOD DO NC TECHNIKY VELKOSÉRIOVÁ A HROMADNÁ VÝROBA MALOSÉRIOVÁ A KUSOVÁ VÝROBA

ÚVOD DO NC TECHNIKY VELKOSÉRIOVÁ A HROMADNÁ VÝROBA MALOSÉRIOVÁ A KUSOVÁ VÝROBA Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 ÚVOD DO NC TECHNIKY Dlouhodobým směrem rozvoje ve všech výrobních odvětvích, a tedy i ve strojírenství, je

Více

1 VZNIK, VÝVOJ A DEFINICE MECHATRONIKY

1 VZNIK, VÝVOJ A DEFINICE MECHATRONIKY 1 VZNIK, VÝVOJ A DEFINICE MECHATRONIKY 1.1 VÝVOJ MECHATRONIKY Ve vývoji mechatroniky lze vysledovat tři období: 1. etapa polovina 70. let, Japonsko, založení nového oboru shrnuje poznatky z mechaniky,

Více

02_16_018 Rozvoj výzkumně zaměřených studijních programů. PO 2 Rozvoj vysokých škol a lidských zdrojů pro výzkum a vývoj

02_16_018 Rozvoj výzkumně zaměřených studijních programů. PO 2 Rozvoj vysokých škol a lidských zdrojů pro výzkum a vývoj PŘEHLED ŽÁDOSTÍ O PODPORU DOPORUČENÝCH/DOPORUČENÝCH S VÝHRADOU K FINANCOVÁNÍ (NA ZÁKLADĚ OBOU KROKŮ ) V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ Číslo výzvy: Název výzvy: Číslo a název prioritní

Více

Michaela Novotná S3 manažer pro Jihočeský kraj novotna@jaip.cz. RIS3 Smart specialization strategy pro Jihočeský kraj

Michaela Novotná S3 manažer pro Jihočeský kraj novotna@jaip.cz. RIS3 Smart specialization strategy pro Jihočeský kraj Michaela Novotná S3 manažer pro Jihočeský kraj novotna@jaip.cz RIS3 Smart specialization strategy pro Jihočeský kraj Strategie Evropské unie Evropská unie připravuje strategii podpory regionů v novém programovacím

Více

Pokročilá průmyslová automatizace

Pokročilá průmyslová automatizace Smart Factory and Industrial IoT Solutions Pokročilá průmyslová automatizace Vstupte do budoucnosti chytré automatizace Až dosud byly špičkové a pokročilé technologie dostupné pouze pro speciální a omezené

Více

Stěžejní úkoly implementačního subjektu OP PIK

Stěžejní úkoly implementačního subjektu OP PIK Výroční konference OP PIK Stěžejní úkoly implementačního subjektu OP PIK Ing. Petr Kolář Ředitel Sekce rozvoje podnikatelského prostředí Praha, 8.12.2017 Struktura prezentace Předmět činnosti API Přehled

Více

Opava. město byznysu. Filip Chlebiš. 25. červen 2008, Opava. Odbor řízení investičních projektů Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest

Opava. město byznysu. Filip Chlebiš. 25. červen 2008, Opava. Odbor řízení investičních projektů Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest Opava - město byznysu Filip Chlebiš Odbor řízení investičních projektů Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest 25. červen 2008, Opava Naše služby generování a podpora nových projektů (zahraniční

Více

Aktuální výzvy v OP PIK

Aktuální výzvy v OP PIK Evropské fondy pro MSP Aktuální výzvy v OP PIK 31. srpna 2017 Ing. Renata Pašková Ing. Veronika Štruncová Obsah prezentace Současné výzvy OP PIK Aktuality Užitečné odkazy Programy podpory Prioritní osy

Více

Podpora výzkumu a vývoje v OP PIK 1. část. Ing. Veronika Štruncová 10. března 2017

Podpora výzkumu a vývoje v OP PIK 1. část. Ing. Veronika Štruncová 10. března 2017 Podpora výzkumu a vývoje v OP PIK 1. část Ing. Veronika Štruncová 10. března 2017 Obsah semináře 11:30 11:45 Registrace účastníků 11:45 12:35 Programy: Aplikace Partnerství znalostního transferu Inovační

Více

1/8 PRACOVNÍ LIST - ZADÁNÍ ELEKTROTECHNIKA. Obr. 9. Jméno: Datum: Třída: Hodnocení:

1/8 PRACOVNÍ LIST - ZADÁNÍ ELEKTROTECHNIKA. Obr. 9. Jméno: Datum: Třída: Hodnocení: PRACOVNÍ LIST ZADÁNÍ 1/8 ELEKTROTECHNIKA Obr. 9 Jméno: Datum: Třída: Hodnocení: PRACOVNÍ LIST / ZADÁNÍ ELEKTROTECHNIKA 2/8 Elektrotechnika Elektrotechnika je vědní a technický obor, který se zabývá výrobou,

Více

Střední průmyslová škola elektrotechnická a Vyšší odborná škola Pardubice. Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na SPŠE a VOŠ Pardubice

Střední průmyslová škola elektrotechnická a Vyšší odborná škola Pardubice. Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na SPŠE a VOŠ Pardubice Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na SPŠE a VOŠ Pardubice O škole historie i současnost školy 1. Tradice škola poskytuje již více než 60 let úplné střední odborné vzdělání s maturitou 2.

Více

16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení firem 18:00 19:00 networking raut

16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení firem 18:00 19:00 networking raut 16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení firem 18:00 19:00 networking raut JIC, zájmové sdružení právnických osob Brno, U Vodárny 2, PSČ 616 00 tel. +420 511 205 330 fax +420 541 143 011 e-mail

Více

Učební plán M/01 Dopravní prostředky

Učební plán M/01 Dopravní prostředky 23-45-M/01 Dopravní prostředky Školní vzdělávací program Dopravní prostředky Tento učební plán byl schválen pedagogickou radou a ředitelem školy s platností od 1. září 2013 Cizí jazyk 3 3 3 3 12 Matematika

Více

Transfer technologií v praxi. Regionální kancelář pro Jihočeský kraj Ing. Iva Smudková, 3.11.2015

Transfer technologií v praxi. Regionální kancelář pro Jihočeský kraj Ing. Iva Smudková, 3.11.2015 Transfer technologií v praxi Regionální kancelář pro Jihočeský kraj Ing. Iva Smudková, 3.11.2015 Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest je státní příspěvková organizace podřízená Ministerstvu

Více

Základy tvorby výpočtového modelu

Základy tvorby výpočtového modelu Základy tvorby výpočtového modelu Zpracoval: Jaroslav Beran Pracoviště: Technická univerzita v Liberci katedra textilních a jednoúčelových strojů Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2,

Více

PROFILOVÁ PREZENTACE VUT V BRNĚ

PROFILOVÁ PREZENTACE VUT V BRNĚ PROFILOVÁ PREZENTACE VUT V BRNĚ studium / struktura / věda a výzkum Autor: Jméno Příjmení datum profil univerzity Univerzita s více než 115letou tradicí Nejstarší brněnská vysoká škola (založena 1899)

Více

Význam strojírenství pro Moravskoslezský kraj

Význam strojírenství pro Moravskoslezský kraj Význam strojírenství pro Moravskoslezský kraj Růstové faktory českého strojírenství Ostrava, 17.4.2014 Miroslav Novák hejtman Moravskoslezského kraje Klíčový význam strojírenství pro kraj Tradiční odvětví,

Více

REGIONÁLN CENTRUM ELEKTROTECHNIKY RICE

REGIONÁLN CENTRUM ELEKTROTECHNIKY RICE REGIONÁLN LNÍ INOVAČNÍ CENTRUM ELEKTROTECHNIKY RICE Regionální inovační centrum elektrotechniky FEL ZČU v Plzni Základní cíle projektu: Výstavba výzkumného centra Pořízení infrastruktury Nová pracovní

Více

Učební plán L/001 Mechanik strojů a zařízení

Učební plán L/001 Mechanik strojů a zařízení Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky studijního oboru 23-44-L/001 Mechanik strojů a zařízení Učební dokumenty č.j. 29 459/01-23 ze dne 3. prosince 2001 Tento učební plán schválený

Více

Předběžný harmonogram výzev OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Prioritní osa

Předběžný harmonogram výzev OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Prioritní osa Předběžný harmonogram výzev OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Prioritní osa Specifický cíl Podprogram Podporované aktivity Příjemci Druh výzvy Datum vyhlášení PO 1 SC 1.1. Inovace Aktivity,

Více

Zaměření OP PIK 4 Prioritní osy (PO)

Zaměření OP PIK 4 Prioritní osy (PO) Zaměření OP PIK 4 Prioritní osy (PO) PO 1 Rozvoj výzkumu a vývoje pro inovace PO 2 Rozvoj podnikání a konkurenceschopnosti malých a stř. podniků PO 3 Účinné nakládání energií, rozvoj energetické infrastruktury

Více

FRAUNHOFEROVA SPOLEČNOST

FRAUNHOFEROVA SPOLEČNOST FRAUNHOFEROVA SPOLEČNOST Charakteristika největší organizace pro aplikovaný výzkum v Evropě v šesti bodech Fraunhoferova společnost je největší organizace pro aplikovaný výzkum v Evropě, která provádí

Více

Podporováno Technologickou agenturou České republiky, projekt TE

Podporováno Technologickou agenturou České republiky, projekt TE Podporováno Technologickou agenturou České republiky, projekt TE01020197 Centrum aplikované kybernetiky 3 je centrum kompetence podporované Technologickou agenturou České republiky. Koncentruje špičkové

Více

Podpora podnikání a zaměstnanosti v Olomouckém kraji. 10. června 2014, Olomouc

Podpora podnikání a zaměstnanosti v Olomouckém kraji. 10. června 2014, Olomouc Podpora podnikání a zaměstnanosti v Olomouckém kraji 10. června 2014, Olomouc Struktura prezentace Olomoucký kraj v číslech Podpora podnikání Podpora zaměstnanosti Olomoucký kraj v číslech Olomoucký kraj

Více

Magisterský studijní program, obor

Magisterský studijní program, obor Ústav Automatizace a Informatiky Fakulta Strojního Inženýrství VUT v Brně Technická 2896/2, 616 69 Brno, Česká republika Tel.: +420 5 4114 3332 Fax: +420 5 4114 2330 E-mail: seda@fme.vutbr.cz WWW: uai.fme.vutbr.cz

Více

Strategie inteligentní specializace Olomouckého kraje

Strategie inteligentní specializace Olomouckého kraje Strategie inteligentní specializace Olomouckého kraje Inovace a technologie v rozvoji regionů 24. dubna 2014 Brno Cíl RIS3 Podpořit vznik a růst nových, konkurenceschopných hospodářských aktivit s lkým

Více

1 Studijní program: N2301 Strojní inženýrství

1 Studijní program: N2301 Strojní inženýrství 1 Obsah 1 N2301 Strojní inženýrství 2 1.1 2301T001-Dopravní a manipulační technika (prezenční)....................... 2 1.2 2302T040-Konstrukce zdravotnické techniky (prezenční).......................

Více

Kategorizace kód intervence (dimenze 1 oblast intervence) programy podpory metodika pro žadatele 1

Kategorizace kód intervence (dimenze 1 oblast intervence) programy podpory metodika pro žadatele 1 Kategorizace kód intervence (dimenze 1 oblast intervence) programy podpory metodika pro žadatele 1 /Intervence = jedná se pouze o částku z ERDF (Evropský fond pro regionální rozvoj)/ Příklad užití metodiky

Více

Katedra výrobních systémů a automatizace. Ing. Petr Zelený, Ph.D. březen 2015

Katedra výrobních systémů a automatizace. Ing. Petr Zelený, Ph.D. březen 2015 Katedra výrobních systémů a automatizace Ing. Petr Zelený, Ph.D. březen 2015 Chcete. se naučit pracovat s moderními nástroji konstruktéra (3D skenery, 3D tiskárny)? se naučit pracovat s moderními konstrukčními

Více

PREZENTACE FAKULTY. www.fm.tul.cz. Studentská 2 461 17 Liberec 1 tel.: +420 485 351 111 fm@tul.cz www.fm.tul.cz

PREZENTACE FAKULTY. www.fm.tul.cz. Studentská 2 461 17 Liberec 1 tel.: +420 485 351 111 fm@tul.cz www.fm.tul.cz www.fm.tul.cz Studentská 2 461 17 Liberec 1 tel.: +420 485 351 111 fm@tul.cz www.fm.tul.cz Technická univerzita v Liberci Budova CxI Hlavní areál univerzity Rektorát, IC Budova A (sídlo FM) Menza 2 Základní

Více

UPrint 3D. 3D tisk, 3D skenování a podpora vašich projektů. Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci

UPrint 3D. 3D tisk, 3D skenování a podpora vašich projektů. Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci UPrint 3D 3D tisk, 3D skenování a podpora vašich projektů Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci Nejen věda a výzkum Naše týmy specialistů pomáhají firmám co nejlépe využít moderních technologií

Více

Business Supplies. velkoobchod.conrad.cz

Business Supplies. velkoobchod.conrad.cz velkoobchod.conrad.cz KDO JSME? Conrad Electronic je mezinárodní prodejce elektroniky a techniky. Disponuje jedním z nejvyspělejších distribučních a logistických center v Evropě, které se nachází v německém

Více

ODVĚTVOVÁ ANALÝZA INOVAČNÍHO POTENCIÁLU PRAHY PRO TVORBU RIS3

ODVĚTVOVÁ ANALÝZA INOVAČNÍHO POTENCIÁLU PRAHY PRO TVORBU RIS3 ODVĚTVOVÁ ANALÝZA INOVAČNÍHO POTENCIÁLU PRAHY PRO TVORBU RIS3 Pokorný Ondřej Vladislav Čadil Technologické centrum AV ČR 10. prosince 2012 STRUKTURA PREZENTACE 1. Vymezení předmětu analýzy 2. Dostupnost

Více

Povolání Vyšší odborné vzdělání; Bakalářský studijní program

Povolání Vyšší odborné vzdělání; Bakalářský studijní program Programátor PLC Programátor PLC konfiguruje PLC hardware a programuje základní chování hardware řídicího systému k zajištění požadované automatizace výrobních nebo regulačních činností. Zajišťuje automatizaci

Více

Energetický ústav. Technika prostředí. Odbor termomechaniky a techniky prostředí. Magisterský studijní obor

Energetický ústav. Technika prostředí. Odbor termomechaniky a techniky prostředí. Magisterský studijní obor Energetický ústav Odbor termomechaniky a techniky prostředí Magisterský studijní obor jako téma co to je technika prostředí? označuje vše, co má vztah k pohodě prostředí ve vnitřních prostorech budov (obytné,

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj Ing. Hana Rozkopalová regionální projektová manažerka Brno, 18. února 2015 Regionální

Více

Inovační vouchery v Olomouckém kraji. Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa Krajský úřad Olomouckého

Inovační vouchery v Olomouckém kraji. Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa Krajský úřad Olomouckého Inovační vouchery v Olomouckém kraji Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa 11. 12. 2013 Krajský úřad Olomouckého Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa Inovační voucher

Více

vědeckotechnického parku v Královéhradeckém regionu 16. mezinárodní sympozium INOVACE 2009 2.12.2009, TIC ČKD Praha

vědeckotechnického parku v Královéhradeckém regionu 16. mezinárodní sympozium INOVACE 2009 2.12.2009, TIC ČKD Praha Role veřejného vědeckotechnického parku v Královéhradeckém regionu Ing. Martin Dittrich 16. mezinárodní sympozium INOVACE 2009 2.12.2009, TIC ČKD Praha Obecně prospěšná společnost zapsána do rejstříku

Více

Dokumenty. Profesoři jmenovaní s účinností od 20. května 2008

Dokumenty. Profesoři jmenovaní s účinností od 20. května 2008 Dokumenty Profesoři jmenovaní s účinností od 20. května 2008 1. doc. Ing. Pavol B a u e r, Dr., pro obor silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika, na návrh Vědecké rady Vysokého učení technického

Více

PODPORA VÝZKUMU, VÝVOJE A INOVACÍ

PODPORA VÝZKUMU, VÝVOJE A INOVACÍ PODPORA VÝZKUMU, VÝVOJE A INOVACÍ 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 tel.: +420 234 811 111 msmt@msmt.cz www.msmt.cz ING. RADEK RINN 16. 6. 2015 Podpora výzkumu

Více

Přínosy účasti v programu Eureka z pohledu rozvoje VÚTS, a.s.

Přínosy účasti v programu Eureka z pohledu rozvoje VÚTS, a.s. Přínosy účasti v programu Eureka z pohledu rozvoje VÚTS, a.s. 1 PŘEDSTAVENÍ VÚTS, a.s. rok založení 1951 dlouholetá tradice ve výzkumu a vývoji strojů zpracovatelského průmyslu 187 zaměstnanců (120 ve

Více