Průvodce pro studenty 2018/2019

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Průvodce pro studenty 2018/2019"

Transkript

1 Průvodce pro studenty 1. ročníku bakalářského studia na Fakultě humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (FHS UTB) v akademickém roce 2018/2019 červenec 2018

2 Fakulty: Struktura UTB ve Zlíně technologická FT (U1, U15) managementu a ekonomiky FaME (U2) multimediálních komunikací FMK (U4, U16) aplikované informatiky FAI (U5) humanitních studií FHS (U18, U14) logistiky a krizového řízení FLKŘ (Uh. Hradiště)

3 Struktura FHS Děkanka: doc. Ing. Anežka Lengálová, Ph.D. Proděkani: pro pedagogickou činnost: Mgr. Libor Marek, Ph.D. pro vnější vztahy: PhDr. Jana Semotamová pro tvůrčí činnost a doktorské studium: doc. RNDr. Jaroslava Pavelková, CSc. pro celoživotní vzdělávání a praxe: PhDr. Anna Krátká, Ph.D.

4 Ústavy FHS Ústav školní pedagogiky ÚŠP (U18/B) Ústav pedagogických věd ÚPV (U18/B) Ústav zdravotnických věd ÚZV (U18/B, U14) Ústav moderních jazyků a literatur ÚMJL (U18/A) Centrum jazykového vzdělávání CJV (U18/A) Centrum výzkumu CV FHS (U18/B)

5 Zápisem ke studiu se stáváte studenty FHS. Akademický rok 2018/2019 začíná a končí Výuka bude zahájena dle časového plánu výuky. Slavnostní imatrikulace studentů prezenční formy studia se koná ve středu 19. září 2018 v Aule FHS (U18/106). Vzhledem k slavnostnímu rázu akce je bezpodmínečně nutná účast ve společenském oděvu. Přítomnost rodičů a přátel je vítána.

6 Zimní semestr programy Filologie, Pedagogika/Specializace v pedagogice, Učitelství pro ZŠ Výuka (14 týdnů) Vánoční prázdniny Zkouškové období Opravné zkouškové období od 15 hod. kontrola studentů prezenčního studia. Podmínkou pro pokračování v letním semestru je získání alespoň 20 kreditů (článek 16). U kombinované formy studia probíhá kontrola až při zápisu do 2. ročníku.

7 Zimní semestr programy Ošetřovatelství, Porodní asistence, Zdravotně sociální péče Výuka (15 týdnů) Blokové praxe. Vánoční prázdniny Zkouškové období Opravné zkouškové období od 15 hod. kontrola studentů prezenčního studia. Podmínkou pro pokračování v letním semestru je získání alespoň 20 kreditů (článek 16).

8 Letní semestr programy Filologie, Pedagogika/Specializace v pedagogice, Učitelství pro ZŠ Výuka (14 týdnů) Zkouškové období Opravné zkouškové období Letní prázdniny Mezní termín zápočtů a zkoušek Zápisy pro akad. rok 2019/ podmínkou pokračování ve 2. ročníku je získání alespoň 40 kreditů. Zahájení akad. roku 2019/ Elektronický zápis do akad. roku 2019/

9 Letní semestr programy Ošetřovatelství, Porodní asistence a Zdravotně sociální péče Výuka (15 týdnů) Blokové praxe. Zkouškové období Opravné zk. období Letní prázdniny (indiv. praxe). Mezní termín zápočtů a zkoušek Zápisy pro akad. rok 2019/ podmínkou pokračování ve 2. ročníku je získání alespoň 40 kreditů. Zahájení akad. roku 2019/ Elektronický zápis do akad. roku 2019/

10 Změny ve výuce Výuka se nekoná ve dnech státních svátků: (Velký pátek) (Velikonoce) Výuka se nekoná Rektorský den sportu (povinný pro prezenční studium).

11 Kombinovaná forma výuky (Sociální pedagogika, Andragogika v profilaci na řízení lidských zdrojů v neziskové sféře, Učitelství pro MŠ, Všeobecná sestra, Zdravotně sociální pracovník) Výuka formou společných přednášek. Rozvrh - pátek poledne (od 12:00 hodin), ale zdravotnické obory (celý pátek), celá sobota jednou za dva týdny. Výuka jazyka formou týdenního soustředění pro obory: Andragogika a Sociální pedagogika Volbu jazyka provést v předzápisu LS prvního ročníku. Úroveň znalostí, literatura a přehled látky je uvedeno v dokumentaci předmětů v IS/STAG.

12 Sportovní aktivity (SA) pouze pro prezenční studium Výuku zajišťuje Ústav tělesné výchovy FaME. Sídlo na U5 na Jižních svazích. Student si může zvolit v semestru pouze jednu disciplínu, ne více. Za zapsaný a nesplněný předmět SA je vybírán poplatek (SD/03/2009). Pro zájemce o další sportovní vyžití nabízí členství ve Vysokoškolském sportovním klubu. Seznam všech disciplín a sportovišť naleznete na

13 Studijní a zkušební řád UTB (SZŘ) Pravidla průběhu studia ve SP uskutečňovaných na FHS Kreditový systém - kompatibilní s ECTS, umožňuje mobilitu studentů v rámci evropských programů. Každému předmětu je přiřazen počet kreditů. Kredity se v rámci studijního plánu sčítají. Počet získaných kreditů a vážený průměr (vzorec viz SZŘ) je nástrojem kontroly studijních výsledků.

14 Způsob zakončení předmětu Předměty jsou zakončeny: udělením zápočtu, udělením klasifikovaného zápočtu, vykonáním zkoušky, vykonáním zkoušky po předchozím udělení zápočtu. Zakončením předmětu získá student daný počet kreditů. Student má možnost vykonat zápočet/zkoušku v řádném a jednom opravném termínu, tj. celkem ve dvou termínech. Pravidla průběhu studia ve SP uskutečňovaných na FHS (článek 11 a 12).

15 Klasifikační stupnice ECTS A Výborně/Excellent 1 B Velmi dobře/very good 1,5 C Dobře/Good 2 D Uspokojivě/Satisfactory 2,5 E Dostatečně/Sufficiently 3 FX Nedostatečně/Unsatisfactory - F Nedostatečně/Unsatisfactory -

16 Rozlišení FX : F Pokud je student hodnocen stupněm FX, je mu při opětovném zápisu předmětu zápočet uznán. Pokud je student hodnocen stupněm F, není mu při opětovném zápisu předmětu zápočet uznán, musí absolvovat celý předmět znovu. Předmět lze znovu zapsat pouze jednou! Nezakončení předmětu v akademickém roce jeho druhého zápisu je důvod pro vyloučení ze studia.

17 Uznání studia Výsledky ne starší 5 let. Možno uznat hodnocení pouze A, B nebo C. Formulář na pro studenty - formuláře. Student získá doporučení garanta, který přihlíží k míře shody mezi tematickými celky předmětu absolvovaného na jiné VŠ a příslušného předmětu na FHS (výsledky z VOŠ se neuznávají). Písemné žádosti o uznání předmětu přijímá studijní oddělení pouze do stanoveného termínu (ZS do , LS do ).

18 Studijní poradenství SZŘ UTB, Pravidla průběhu studia ve SP uskutečňovaných na FHS a další předpisy (O fakultě - Úřední deska na webu FHS). Garanti jednotlivých předmětů stanoví podmínky pro udělení zápočtu a zkoušky v prvním týdnu příslušného semestru - vše je uvedeno v kartě předmětu v IS/STAG. Konzultační hodiny jednotlivých vyučujících na ústavech - ÚPV, ÚŠP, ÚMJL, ÚZV, CJV. Studijní oddělení FHS.

19 Povinnosti studenta Sledovat a dodržovat směrnice a další dokumenty na úřední desce o fakultě - úřední deska. Sledovat informace v aktualitách - dle platnosti informace zveřejňovány na webu Aktuality FHS či přímo v aktualitách příslušného ústavu. Je v zájmu studenta, aby sledoval informace. Zanedbání některých povinností v důsledku neinformovanosti může vést až k vyloučení ze studia!

20 Přístup do IS/STAG Přístup Portál UTB. Přihlášení obdržíte přihlašovací údaje na . Školní OFFICE jméno - např. j8_novak, heslo rodné číslo včetně lomítka. Doporučujeme po prvním přihlášení změnit vstupní heslo.

21 STUDIUM - osobní složka studenta Předzápis na předměty. Rozvrh na daný semestr. Přihlášení na zápočty, klasifikované zápočty a zkoušky - pouze přes STAG! Povinnost kontrolovat studijní výsledky - zkoušející zadají hodnocení pouze přihlášeným studentům (nesrovnalosti řešit s pedagogem). Žádosti o ubytovací stipendium - pouze přes STAG. Hodnocení kvality výuky. Bakalářská/diplomová práce.

22 Moje údaje Osobní složka studenta - data z e-přihlášky. Rodné číslo, všechna jména, místo narození - zkontrolovat! Změnu trvalého bydliště, jména apod. nutno do 3 dnů písemně oznámit na studijní oddělení. Kontaktní adresu, telefon a číslo bankovního účtu vkládá (popř. ihned aktualizuje) student. Číslo účtu - slouží k bezhotovostní výplatě stipendií, student zodpovídá za správnost všech údajů.

23 Předzápis předmětů pro akademický rok 2018/2019 Registrace povinných, povinně volitelných popř. volitelných předmětů prostřednictvím IS/STAG - tvorba závazného studijního plánu a rozvrhu na daný semestr. Předzápis pro zimní semestr od od 9 hodin do do 15 hodin. Předzápis pro letní semestr od Detailní postup je popsán v Příručce k předzápisu. Předzápis je povinný - předměty nezapsané v IS/STAG nelze absolvovat! Neprovedení předzápisu je důvodem k vyloučení ze studia. Dodatečný předzápis (tzn. po termínu jen do ) je zpoplatněn: 1 předmět 100,- Kč, celý semestr 500,- Kč, oprava nebo škrt 1 předmět á 100,- Kč.

24 Stipendia pro prezenční studium (novelizace od ) Po 1. semestru jednorázové stipendium za vynikající studijní výsledky až ,- Kč! pro studenty stipendia ubytovací elektronická žádost v IS/STAG; sociální písemná žádost s potvrzením, že rozhodný příjem v rodině zjišťovaný pro účely přídavku na dítě nepřevyšuje součin částky životního minima rodiny a koeficientu 1,5. o fakultě úřední deska vnitřní předpisy mimořádná ubytovací, sociální; řádná prospěchová (žádá se po zápisu do 2. ročníku). Informace k žádostem a podmínky přiznání viz Stipendijní řád UTB ve Zlíně a Směrnice FHS doplňující Stipendijní řád UTB.

25 Poplatky Poplatek za delší studium (10 494,-/20 988,- Kč). Informace v IS/STAG, zákon, datum. Poplatky za studium upravuje 58 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, výši poplatku Směrnice rektora SR/03/2018.

26 Studium v zahraničí Erasmus - největší evropský program na podporu studentských mobilit. Možnost absolvovat jeden semestr v zahraničí na evropských univerzitách. Lze vyjet až po uzavření 1. ročníku. Zájemci projdou výběrovým řízením. Informace Studium v zahraničí

27 Uznaná doba rodičovství Veřejná vysoká škola je povinna činit vhodná opatření pro studium rodičů, a to po dobu, po kterou by jinak trvala jejich mateřská či rodičovská dovolená. SR/2017

28 Správa kolejí a menz KMZ Studenti mají možnost se stravovat v menze UTB. Jídlo se hradí prostřednictvím čipové karty Průkaz studenta - viz Stravování - informace pro studenty. Dojíždějícím studentům je poskytováno ubytování ve vysokoškolských kolejích. Žádosti vztahující se ke kolejím studijní oddělení nevyřizuje.

29 Studijní oddělení FHS Kontaktní adresa: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta humanitních studií Studijní oddělení Štefánikova Zlín Tel.: , , IČO číslo účtu: /0100 DIČ CZ

30 Úřední hodiny studijního oddělení Pondělí: neúřední den Úterý: Středa: Čtvrtek: Pátek: Změny úředních hodin jsou zveřejňovány v aktualitách FHS. Na studijním oddělení si studenti vyřizují své studijní, administrativní a organizační záležitosti, při jednání předkládají čipovou kartu. Studenti nemají právo žádat, aby jejich záležitosti byly vyřizovány mimo úřední hodiny.

31 Referentky studijního oddělení Ing. Pavla Lečbychová Sociální pedagogika (navazující magisterské studium), Pedagogika předškolního věku (navazující magisterské studium), Všeobecná sestra (kombinované studium), stipendia, poplatky za studium. Bc. Jitka Zapletalová Učitelství pro mateřské školy, Sociální pedagogika (bakalářské prezenční a kombinované studium), Andragogika v profilaci na řízení lidských zdrojů v neziskové sféře, Učitelství pro 1. stupeň ZŠ (magisterské studium). Bc. Zdeňka Malíková malikova@fhs.utb.cz Anglický/Německý jazyk pro manažerskou praxi, Porodní asistentka, Všeobecná sestra (prezenční studium), Zdravotně sociální pracovník (obě formy studia).

32 Knihovna Studenti mají k dispozici v Univerzitním centru (U13) Knihovnu UTB. Pro vstup slouží čipová karta Průkaz studenta. Studenti v budově U18/B mohou využívat Studentský klub (č. dveří 219).

33 Akademická poradna Poradenské pracoviště s celouniverzitní působností nabízí svoje služby studentům i zaměstnancům.

34 Děkujeme za pozornost a přejeme vám hodně úspěchů při studiu.

Vnitřní normy Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně

Vnitřní normy Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Kód: Druh: Název: RD/07/15 Rozhodnutí děkana Předběžné zápisy předmětů pro akademický rok 2015/2016 a Zápisy do vyšších ročníků pro akademický rok 2015/2016 Fakulta aplikované informatiky Univerzity Tomáše

Více

Vnitřní normy Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně

Vnitřní normy Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Kód: Druh: Název: RD/05/16 Rozhodnutí děkana Předběžné zápisy předmětů pro akademický rok 2016/2017 a Zápisy do vyšších ročníků pro akademický rok 2016/2017 Fakulta aplikované informatiky Univerzity Tomáše

Více

ÚVODNÍ SHROMÁŽDĚNÍ STUDENTŮ 1. ROČNÍKŮ FPE ZČU V PLZNI 2014

ÚVODNÍ SHROMÁŽDĚNÍ STUDENTŮ 1. ROČNÍKŮ FPE ZČU V PLZNI 2014 ÚVODNÍ SHROMÁŽDĚNÍ STUDENTŮ 1. ROČNÍKŮ FPE ZČU V PLZNI 2014 Fakulty univerzity Pedagogická Filozofická Právnická Zdravotnických studií Umění a designu Aplikovaných věd Strojní Elektrotechická Ekonomická

Více

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU BAKALÁŘSKÉHO STUDIA

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU BAKALÁŘSKÉHO STUDIA INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU BAKALÁŘSKÉHO STUDIA PERSONÁLNÍ SLOŽENÍ STUDIJNÍHO ODDĚLENÍ Proděkanka pro studium doc. Ing. Lenka Kauerová, CSc. Vedoucí studijní oddělení Ing. Kateřina Frenzelová Studijní

Více

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU BAKALÁŘSKÉHO STUDIA

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU BAKALÁŘSKÉHO STUDIA INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU BAKALÁŘSKÉHO STUDIA PERSONÁLNÍ SLOŽENÍ STUDIJNÍHO ODDĚLENÍ Proděkanka pro studium doc. Ing. Lenka Kauerová, CSc. Vedoucí studijní oddělení Ing. Kateřina Frenzelová Studijní

Více

Průvodce pro studenty 1. ročníku bakalářského studijního programu na Fakultě multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně akademický

Průvodce pro studenty 1. ročníku bakalářského studijního programu na Fakultě multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně akademický Průvodce pro studenty 1. ročníku bakalářského studijního programu na Fakultě multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně akademický rok 2014/2015 Struktura Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně

Více

Základní informace pro bakalářské studium oboru VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH

Základní informace pro bakalářské studium oboru VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Základní informace pro bakalářské studium oboru VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH PhDr. Tereza Vacínová, Ph.D. Základní informace o studiu na Univerzitě Jana Amose Komenského 1. Harmonogram akademického roku 2. Studijní

Více

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU BAKALÁŘSKÉHO STUDIA PREZENČNÍ STUDIUM 2019/2020

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU BAKALÁŘSKÉHO STUDIA PREZENČNÍ STUDIUM 2019/2020 INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU BAKALÁŘSKÉHO STUDIA PREZENČNÍ STUDIUM 2019/2020 PERSONÁLNÍ SLOŽENÍ STUDIJNÍHO ODDĚLENÍ Proděkanka pro studium doc. Ing. Lenka Kauerová, CSc. Vedoucí studijního oddělení

Více

ÚVODNÍ SHROMÁŽDĚNÍ STUDENTŮ 1. ROČNÍKŮ FPE ZČU V PLZNI

ÚVODNÍ SHROMÁŽDĚNÍ STUDENTŮ 1. ROČNÍKŮ FPE ZČU V PLZNI 12. - 14. 9. 2011 ÚVODNÍ SHROMÁŽDĚNÍ STUDENTŮ 1. ROČNÍKŮ FPE ZČU V PLZNI 2011 Fakulty ZČU Pedagogická Filozofická Právnická Zdravotnických studií Aplikovaných věd Strojní Elektrotechická Ekonomická Západočeská

Více

Vnitřní normy Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně

Vnitřní normy Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Druh: PD/03/2013 Název: Kontrola splnění studijních povinností bakalářského studia v akademickém roce 2012/2013 a přihlášení na předměty Státní závěrečné zkoušky (SZZ) Organizační závaznost: Fakulta technologická

Více

Průvodce pro studenty 1. ročníku bakalářský studijní program Fakulta multimediálních komunikací Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně akademický rok

Průvodce pro studenty 1. ročníku bakalářský studijní program Fakulta multimediálních komunikací Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně akademický rok Průvodce pro studenty 1. ročníku bakalářský studijní program Fakulta multimediálních komunikací Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně akademický rok 2017/2018 Struktura Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta

Více

Webová prezentace FHS UTB ve Zlíně Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně

Webová prezentace FHS UTB ve Zlíně Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně Kód: Druh: Název: Organizační závaznost: PD/04/2013 POKYN DĚKANKY Datum vydání: 27. 2. 2013 Ú: 1. 2. 2013 Vydává: Zpracoval: Počet stran: 9 Počet příloh: 0 Rozdělovník: Podpis oprávněné osoby: Webová prezentace

Více

SMĚRNICE DĚKANA FZV UP K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

SMĚRNICE DĚKANA FZV UP K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI FZV- SD-4/2013 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI PROVÁDĚCÍ NORMA SMĚRNICE DĚKANA FZV UP K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Předkládá Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D. proděkanka

Více

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO STUDIA V AR 2016/2017

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO STUDIA V AR 2016/2017 INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO STUDIA V AR 2016/2017 PERSONÁLNÍ SLOŽENÍ STUDIJNÍHO ODDĚLENÍ Proděkanka pro studium doc. Ing. Lenka Kauerová, CSc. Vedoucí studijní oddělení

Více

3. Povinnost studentů zkontrolovat své studijní výsledky

3. Povinnost studentů zkontrolovat své studijní výsledky Kód: Druh: Název: Organizační závaznost: Datum vydání: Účinnost: Vydává: Zpracoval: Spolupracoval: Počet stran: 7 Počet příloh: 0 Rozdělovník: Podpis oprávněné osoby: RD/08/13 Rozhodnutí děkana Zápisy

Více

Průvodce pro studenty 1. ročníku bakalářského studijního programu na Fakultě multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně akademický

Průvodce pro studenty 1. ročníku bakalářského studijního programu na Fakultě multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně akademický Průvodce pro studenty 1. ročníku bakalářského studijního programu na Fakultě multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně akademický rok 2016/2017 Struktura Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Kód: SD/01/18 Druh: Směrnice děkana Název: Pokyny pro organizaci, průběh a hodnocení státních závěrečných zkoušek na Fakultě aplikované informatiky UTB ve Zlíně Organizační Fakulta aplikované informatiky

Více

MANAŽERSKÁ STUDIA ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ VOŠ

MANAŽERSKÁ STUDIA ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ VOŠ Základní informace pro bakalářské studium oboru MANAŽERSKÁ STUDIA ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ VOŠ PhDr. Tereza Vacínová, Ph.D. Základní informace o studiu na Univerzitě Jana Amose Komenského 1. Harmonogram

Více

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU. NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO STUDIA V AR 2019/2020 Prezenční studium

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU. NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO STUDIA V AR 2019/2020 Prezenční studium INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO STUDIA V AR 2019/2020 Prezenční studium PERSONÁLNÍ SLOŽENÍ STUDIJNÍHO ODDĚLENÍ Proděkanka pro studium doc. Ing. Lenka Kauerová, CSc. Vedoucí

Více

doc. Mgr. Soňa Vávrová, Ph.D., Mgr. Libor Marek, Ph.D. doc. Ing. Anežka Lengálová, Ph.D., v. r.

doc. Mgr. Soňa Vávrová, Ph.D., Mgr. Libor Marek, Ph.D. doc. Ing. Anežka Lengálová, Ph.D., v. r. Kód: Druh: Název: SD/03/2014 SMĚRNICE DĚKANKY Jednací řád zkušebních komisí pro státní závěrečné zkoušky Organizační závaznost: Fakulta humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Datum vydání:

Více

SMĚRNICE DĚKANKY K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI NA FAKULTĚ ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

SMĚRNICE DĚKANKY K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI NA FAKULTĚ ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI FZV B3-09/3 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI PROVÁDĚCÍ NORMA SMĚRNICE DĚKANKY K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI NA FAKULTĚ ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO

Více

Webová prezentace FHS UTB ve Zlíně. Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně

Webová prezentace FHS UTB ve Zlíně. Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně Kód: Druh: Název: Organizační závaznost: PD/05/2013 POKYN DĚKANKY Datum vydání: 26. 4. 2013 Ú: 26. 4. 2013 Vydává: Zpracoval: Počet stran: 6 Počet příloh: 0 Rozdělovník: Podpis oprávněné osoby: Webová

Více

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO STUDIA V AR 2018/2019 Kombinované studium

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO STUDIA V AR 2018/2019 Kombinované studium INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO STUDIA V AR 2018/2019 Kombinované studium PERSONÁLNÍ SLOŽENÍ STUDIJNÍHO ODDĚLENÍ Proděkanka pro studium doc. Ing. Lenka Kauerová, CSc. Vedoucí

Více

doc. Ing. Anežka Lengálová, Ph.D. v. r.

doc. Ing. Anežka Lengálová, Ph.D. v. r. Kód: Druh: Název: SD/05/2016 SMĚRNICE DĚKANKY Jednací řád zkušebních komisí pro státní závěrečné zkoušky Organizační závaznost: Fakulta humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Datum vydání:

Více

ZÁPIS do bakalářského studia. Akademický rok 2019/2020

ZÁPIS do bakalářského studia. Akademický rok 2019/2020 ZÁPIS do bakalářského studia Akademický rok 2019/2020 Kontakty na studijní oddělení Lenka Mráčková, lenka.mrackova@tul.cz Ing. Iveta Honzáková, iveta.honzakova@tul.cz ÚŘEDNÍ HODINY STUDIJNÍHO ODDĚLENÍ

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ

STIPENDIJNÍ ŘÁD MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ STIPENDIJNÍ ŘÁD MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ ze dne 17. dubna 2018 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO STUDIA KOMBINOVANÁ FORMA 2017/2018

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO STUDIA KOMBINOVANÁ FORMA 2017/2018 INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO STUDIA KOMBINOVANÁ FORMA 2017/2018 PERSONÁLNÍ SLOŽENÍ STUDIJNÍHO ODDĚLENÍ Proděkanka pro studium doc. Ing. Lenka Kauerová, CSc. Vedoucí studijního

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VUT

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VUT ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VUT Záhlaví Úplné znění ke dni: 1. září 2018 Zapracovává: Dodatek č. 1 Registrace Stipendijní řád VUT registrován: dne 12. dubna 2017 pod čj. MSMR-8819/2017 Dodatek č. 1

Více

Studium na katedře informatiky

Studium na katedře informatiky Studium na katedře informatiky RNDr. Eduard Bartl, Ph.D. KATEDRA INFORMATIKY UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Katedra informatiky Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci jedna z asi 20 kateder přírodovědecké

Více

I. Základní ustanovení

I. Základní ustanovení Kód: Druh: Název: Organizační závaznost: SD/04/2014 SMĚRNICE DĚKANKY Odborné praxe studentů Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně Datum vydání: 19. 05. 2014 Účinnost: 19. 05. 2014 Vydává: Zpracoval:

Více

dne 12. dubna 2017 pod čj. MSMR-8819/2017 Mgr. Karolína Gondková ředitelka odboru vysokých škol

dne 12. dubna 2017 pod čj. MSMR-8819/2017 Mgr. Karolína Gondková ředitelka odboru vysokých škol STIPENDIJNÍ ŘÁD VUT Záhlaví Schválení AS: 4. dubna 2017 Platnost: 12. dubna 2017 Účinnost: 12. dubna 2017 Odpovědnost: Odbor studijních záležitostí Rektorátu Závaznost: všechny součásti VUT Počet stran:

Více

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Pokyn děkana č. 4/2016 Pravidla studia v programech celoživotního

Více

ÚVODNÍ SHROMÁŽDĚNÍ STUDENTŮ 1. ROČNÍKŮ FPE ZČU V PLZNI 2016

ÚVODNÍ SHROMÁŽDĚNÍ STUDENTŮ 1. ROČNÍKŮ FPE ZČU V PLZNI 2016 ÚVODNÍ SHROMÁŽDĚNÍ STUDENTŮ 1. ROČNÍKŮ FPE ZČU V PLZNI 2016 Program: 1. Představení vedení ZČU a FPE. 2. Informace o pracovištích FPE. 3. Informace o kreditním systému. 4. Informace o studijních předpisech,

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD JANÁČKOVY AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ ze dne 9. ledna 2008

STIPENDIJNÍ ŘÁD JANÁČKOVY AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ ze dne 9. ledna 2008 STIPENDIJNÍ ŘÁD JANÁČKOVY AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ ze dne 9. ledna 2008 Část první Základní ustanovení Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Tento stipendijní řád obsahuje pravidla pro přiznávání stipendií

Více

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 30. listopadu 2009

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 30. listopadu 2009 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) registrovalo dne 10. dubna 2006 pod

Více

Vyhláška děkana č. 1D/2017 o organizaci akademického roku 2017/18 na FEL ZČU v Plzni

Vyhláška děkana č. 1D/2017 o organizaci akademického roku 2017/18 na FEL ZČU v Plzni Vyhláška děkana č. 1D/2017 o organizaci akademického roku 2017/18 na FEL ZČU v Plzni Plzeň 31. 3. 2017 I. V souladu s harmonogramem akademického roku na ZČU pro 2017/18 upřesňuji organizaci základních

Více

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO STUDIA KOMBINOVANÁ FORMA

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO STUDIA KOMBINOVANÁ FORMA INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO STUDIA KOMBINOVANÁ FORMA PERSONÁLNÍ SLOŽENÍ STUDIJNÍHO ODDĚLENÍ Proděkanka pro studium doc. Ing. Lenka Kauerová, CSc. Vedoucí studijního oddělení

Více

Základní informace pro bakalářské studium. oboru VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH VOŠ. PhDr. Tereza Vacínová, Ph.D.

Základní informace pro bakalářské studium. oboru VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH VOŠ. PhDr. Tereza Vacínová, Ph.D. Základní informace pro bakalářské studium oboru VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH VOŠ PhDr. Tereza Vacínová, Ph.D. Základní informace o studiu na Univerzitě Jana Amose Komenského 1. Harmonogram akademického roku 2.

Více

VNITŘNÍ PŘEDPIS PdF UP. PdF-A-19/01

VNITŘNÍ PŘEDPIS PdF UP. PdF-A-19/01 VNITŘNÍ PŘEDPIS PdF UP PdF-A-19/01 Vnitřní předpis Pedagogické fakulty k provedení Studijního a zkušebního řádu Obsah: Garant: Tento vnitřní předpis provádí Studijní a zkušební řád Univerzity Palackého

Více

INFORMACE O PRÁVECH A POVINNOSTECH STUDENTŮ

INFORMACE O PRÁVECH A POVINNOSTECH STUDENTŮ INFORMACE O PRÁVECH A POVINNOSTECH STUDENTŮ Výpis z předpisů Připravila Studentská komora AS FEKT 2 Student má právo např. výběru učitele určitého studijního předmětu vyučovaného více učiteli používat

Více

ZÁPISY DO 1. ROČNÍKŮ. studijní oddělení Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, Žižkovo nám. 5, Olomouc

ZÁPISY DO 1. ROČNÍKŮ. studijní oddělení Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, Žižkovo nám. 5, Olomouc ZÁPISY DO 1. ROČNÍKŮ Předpisy a normy Zákon o vysokých školách č. 111/1998 Sb. Studijní a zkušební řád (SZŘ) Směrnice k provedení SZŘ na PdF UP Harmonogram akademického roku 2018/2019 na webu PdF UP, sekce

Více

Harmonogram PřF UJEP pro akademický rok 2014/2015

Harmonogram PřF UJEP pro akademický rok 2014/2015 Harmonogram PřF UJEP pro akademický rok 2014/2015 Nejdůležitější údaje: Zimní semestr: výuka od 22. 9. 2014 do 20. 12. 2014, tj. 13 výukových týdnů, prázdniny od 21. 12. 2014 do 4. 1. 2015 a zkouškové

Více

Směrnice. k individuálním studijním plánům

Směrnice. k individuálním studijním plánům Směrnice k individuálním studijním plánům Verze: 1. Platnost od: 1. 10. 2013 Zpracoval: Schválil: Mgr. et Mgr. Michaela Vaněčková, Ph.D. RNDr. Josef Tesařík Tisk dne 4.10.2013 Q3-P10-VZDE-011-01 Strana

Více

ORGANIZACE STUDIA NA UNIVERZITĚ PALACKÉHO V OLOMOUCI

ORGANIZACE STUDIA NA UNIVERZITĚ PALACKÉHO V OLOMOUCI B3-02/1-SR UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE REKTORKY B3-02/1-SR ORGANIZACE STUDIA V KREDITOVÉM SYSTÉMU NA UNIVERZITĚ PALACKÉHO V OLOMOUCI Obsah: Zpracoval: Platnost a účinnost: Tato směrnice upravuje

Více

Vyhláška děkana č. 4D/2019 O ORGANIZACI AKADEMICKÉHO ROKU 2019/2020 NA FAKULTĚ ELEKTROTECHNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI

Vyhláška děkana č. 4D/2019 O ORGANIZACI AKADEMICKÉHO ROKU 2019/2020 NA FAKULTĚ ELEKTROTECHNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI Číslo jednací: ZCU 011724/2019 V Plzni 13. 05. 2019 Vyhláška děkana č. 4D/2019 O ORGANIZACI AKADEMICKÉHO ROKU 2019/2020 NA FAKULTĚ ELEKTROTECHNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI V souladu s pokynem prorektora

Více

VNITŘNÍ NORMA PdF UP. PdF-B-18/17. Stipendijní řád Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

VNITŘNÍ NORMA PdF UP. PdF-B-18/17. Stipendijní řád Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci VNITŘNÍ NORMA PdF UP PdF-B-18/17 Stipendijní řád Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Garant: Článek 1 Úvodní ustanovení Článek 2 Druhy stipendií Článek 3 Řízení o přiznání stipendia,

Více

Vyhláška děkana č. 4D/2015 o organizaci akademického roku 2015/16 na FEL ZČU v Plzni

Vyhláška děkana č. 4D/2015 o organizaci akademického roku 2015/16 na FEL ZČU v Plzni Vyhláška děkana č. 4D/2015 o organizaci akademického roku 2015/16 na FEL ZČU v Plzni Plzeň 7. 4. 2015 I. V souladu s harmonogramem akademického roku 2015/16 na ZČU upřesňuji organizaci základních studijních

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ Datum vydání: 5. 2. 2018 Účinnost: 5. 2. 2018 Odpovědnost: Ing. Jiří Kříž, Ph.D. proděkan pro studijní záležitosti Závaznost: Fakulta podnikatelská Vydává:

Více

Harmonogram PřF UJEP pro akademický rok 2015/2016

Harmonogram PřF UJEP pro akademický rok 2015/2016 Harmonogram PřF UJEP pro akademický rok 2015/2016 Nejdůležitější údaje: Zimní semestr: výuka od 21. 9. 2015 do 19. 12. 2015, tj. 13 výukových týdnů, prázdniny od 20. 12. 2015 do 3. 1. 2016 a zkouškové

Více

Stipendijní řád Bankovního institutu vysoké školy, a.s.

Stipendijní řád Bankovního institutu vysoké školy, a.s. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 4, 41 odst. 2 a 87 písm. a) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách),

Více

Vyhláška děkana č. 5D/2018 O ORGANIZACI AKADEMICKÉHO ROKU 2018/2019 NA FAKULTĚ ELEKTROTECHNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI

Vyhláška děkana č. 5D/2018 O ORGANIZACI AKADEMICKÉHO ROKU 2018/2019 NA FAKULTĚ ELEKTROTECHNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI Číslo jednací: ZCU 011088/2018 V Plzni 17. 04. 2018 Vyhláška děkana č. 5D/2018 O ORGANIZACI AKADEMICKÉHO ROKU 2018/2019 NA FAKULTĚ ELEKTROTECHNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI V souladu s pokynem prorektora

Více

Fakulta stavební VUT v Brně

Fakulta stavební VUT v Brně Fakulta stavební VUT v Brně v Brně dne: 3. 5. 2011 rozdělovník: vedoucí ústavů, vedoucí oborů, tajemník FAST VUT, vedoucí KIC, SKAS, studenti FAST VUT zpracoval: doc. Ing. Miroslav Bajer, CSc., doc. Ing.

Více

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI ZE DNE 30. DUBNA 2009

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI ZE DNE 30. DUBNA 2009 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 18. dubna 2006

Více

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI ze dne 13. listopadu 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

OPATŘENÍ DĚKANA Č. 6/2018 HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2018/2019

OPATŘENÍ DĚKANA Č. 6/2018 HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2018/2019 JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH PEDAGOGICKÁ FAKULTA OPATŘENÍ DĚKANA Č. 6/2018 HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2018/2019 V souladu s Opatřením rektora JU č. R 372 ze dne 13. 2. 2018 stanovuji

Více

Směrnice rektora č. 1/2016

Směrnice rektora č. 1/2016 VYSOKÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ, o. p. s. se sídlem v Praze 5, Duškova 7, PSČ: 50 00 Směrnice rektora č. /206 k pravidlům prostupnosti pro absolventy vyšších odborných škol na Vysoké škole zdravotnické, o. p.

Více

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 22. prosince 2010

Více

Den otevřených dveří 2016

Den otevřených dveří 2016 Den otevřených dveří 2016 doc. Ing. Hana Mikovcová, Ph.D. proděkanka pro pedagogiku Ing. Pavel Mikan systémový integrátor Hana Dudová studijní referentka O fakultě Poslání fakulty: vychovávat budoucí odborníky

Více

Směrnice na podporu mobilit CZ studentů Fakulty stavební

Směrnice na podporu mobilit CZ studentů Fakulty stavební Účinnost dokumentu od 6. 5. 2011 Řízená kopie č: Razítko: Správce úložiště dokumentů, není řízeným dokumentem 1/5 Čl. I Úvodní ustanovení 1. Směrnice stanovuje zásady a závazné podmínky, podle kterých

Více

Akademický rok 2018/2019. Zápis ke studiu

Akademický rok 2018/2019. Zápis ke studiu Akademický rok 2018/2019 Zápis ke studiu Obsah prezentace Podmínky pro zapsání studenta Základní informace Děkan a proděkan fakulty Studijní oddělení Kreditový systém studia Vysokoškolské koleje Identifikační

Více

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU BAKALÁŘSKÉHO STUDIA. Kombinované studium

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU BAKALÁŘSKÉHO STUDIA. Kombinované studium INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU BAKALÁŘSKÉHO STUDIA Kombinované studium PERSONÁLNÍ SLOŽENÍ STUDIJNÍHO ODDĚLENÍ Proděkanka pro studium doc. Ing. Lenka Kauerová, CSc. Vedoucí studijního oddělení Ing. Ingrid

Více

Mgr. Soňa Vávrová, Ph.D. Počet stran: 4 Počet příloh: 2

Mgr. Soňa Vávrová, Ph.D. Počet stran: 4 Počet příloh: 2 Kód: Druh: Název: SD/02/2011 SMĚRNICE DĚKANKY Jednací řád zkušebních komisí pro státní závěrečné zkoušky Organizační závaznost: Fakulta humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Datum vydání:

Více

Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích

Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích OR č. 20/2013 Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích Datum vydání: 30. 9. 2013 Účinnost od: 30. 9. 2013 Účinnost do: odvolání Číslo jednací: VŠTE005947/2013 Počet stran:

Více

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU BAKALÁŘSKÉHO STUDIA KOMBINOVANÉ STUDIUM 2019/2020

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU BAKALÁŘSKÉHO STUDIA KOMBINOVANÉ STUDIUM 2019/2020 INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU BAKALÁŘSKÉHO STUDIA KOMBINOVANÉ STUDIUM 2019/2020 PERSONÁLNÍ SLOŽENÍ STUDIJNÍHO ODDĚLENÍ Proděkanka pro studium doc. Ing. Lenka Kauerová, CSc. Vedoucí studijního oddělení

Více

HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2018/2019

HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2018/2019 HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2018/2019 HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2018/2019... 3 HAMORNOGRAM ZÁPISŮ KE STUDIU... 3 Bakalářské studium prezenční i kombinovaná forma... 3 Navazující magisterské studium

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FAKULTA TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA Akademický senát Fakulty tělesné výchovy a sportu se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 1 písm. e) zákona č.

Více

DŮLEŽITÉ INFORMACE K ORGANIZACI STUDIA NA FP TUL aneb Jak zbytečně nevypadnout AKADEMICKÝ ROK 2016/2017

DŮLEŽITÉ INFORMACE K ORGANIZACI STUDIA NA FP TUL aneb Jak zbytečně nevypadnout AKADEMICKÝ ROK 2016/2017 DŮLEŽITÉ INFORMACE K ORGANIZACI STUDIA NA FP TUL aneb Jak zbytečně nevypadnout AKADEMICKÝ ROK 2016/2017 Kreditní systém studia: základní principy Každý předmět (= jednosemestrální kurz) je ohodnocen určitým

Více

B3-17/1-PR-ÚZ01. Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG. v akademickém roce 2017/2018.

B3-17/1-PR-ÚZ01. Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG. v akademickém roce 2017/2018. VNITŘNÍ NORMA UP B3-17/1-PR-ÚZ01 Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG v akademickém roce 2017/2018 Obsah: Garant: Touto vnitřní normou UP je

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU 2017/2018

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU 2017/2018 směrnice č. 8 děkana Fakulty architektury VUT v Brně PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU 2017/2018 doplnění Studijního a zkušebního řádu VUT Úvodní ustanovení

Více

Fakulta zdravotnických studií Harmonogram akademického roku 2018/2019

Fakulta zdravotnických studií Harmonogram akademického roku 2018/2019 Fakulta zdravotnických studií Harmonogram akademického roku 2018/2019 UJEP - Akademický rok 2018/2019 od 17. 9. 2018 do 15. 9. 2019 zeleně označené údaje v textu jsou z harmonogramu UJEP 2018/2019 Fakulta

Více

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE ZE DNE 13. LEDNA 2015

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE ZE DNE 13. LEDNA 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 4. dubna 2006 pod

Více

ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ

ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU 2017-2018 PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ Zimní semestr 31.08.2017 zápis studentů do zimního semestru 1. ročníku

Více

Nabídka kurzů Příprava na přijímací zkoušky

Nabídka kurzů Příprava na přijímací zkoušky Nabídka kurzů Příprava na přijímací zkoušky Tento materiál byl vytvořen v rámci realizace projektu PERSPEKTIVA a ve spolupráci s prorektorem doc. Ing. Davidem Tučkem, Ph.D. s cílem podpory spolupráce Univerzity

Více

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU BAKALÁŘSKÉHO STUDIA KOMBINOVANÁ FORMA

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU BAKALÁŘSKÉHO STUDIA KOMBINOVANÁ FORMA INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU BAKALÁŘSKÉHO STUDIA KOMBINOVANÁ FORMA PERSONÁLNÍ SLOŽENÍ STUDIJNÍHO ODDĚLENÍ Proděkanka pro studium doc. Ing. Lenka Kauerová, CSc. Vedoucí studijního oddělení Ing. Ingrid

Více

Fakulta zdravotnických studií Harmonogram akademického roku 2015/2016

Fakulta zdravotnických studií Harmonogram akademického roku 2015/2016 Fakulta zdravotnických studií Harmonogram akademického roku 2015/2016 UJEP - Akademický rok 2015/2016 od 14. 9. 2015 do 18. 9. 2016 žlutě označené údaje v textu jsou z harmonogramu UJEP 2015/2016 Fakulta

Více

Univerzita Karlova v Praze. Pedagogická fakulta M. D. Rettigové č. 4

Univerzita Karlova v Praze. Pedagogická fakulta M. D. Rettigové č. 4 Univerzita Karlova v Praze 116 39 Praha 1-Nové Město Pedagogická fakulta M. D. Rettigové č. 4 Strana 1 (celkem 6) IČ: 00216208, DIČ: CZ00216208 O P A T Ř E N Í D Ě K A N A Č. 1 7 / 2 0 0 8 ČJ. 4599/2008

Více

Studium na UK. Mgr. Markéta Houdková. Informační, poradenské a sociální centrum ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENT Y PRVNÍCH ROČNÍKŮ.

Studium na UK. Mgr. Markéta Houdková. Informační, poradenské a sociální centrum ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENT Y PRVNÍCH ROČNÍKŮ. Studium na UK Mgr. Markéta Houdková ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENT Y PRVNÍCH ROČNÍKŮ Informační, poradenské a sociální centrum Obsah Úvodem o UK 17 fakult UK Studijní předpisy Návaznost studijních programů

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ Datum vydání: 9. 5. 2019 Účinnost: 9. 5. 2019 Odpovědnost: Ing. Jiří Kříž, Ph.D. proděkan pro studijní záležitosti Závaznost: Fakulta podnikatelská Vydává:

Více

ZÁPISY DO 1. ROČNÍKŮ

ZÁPISY DO 1. ROČNÍKŮ ZÁPISY DO 1. ROČNÍKŮ Předpisy a normy Zákon o vysokých školách č. 111/1998 Sb. Studijní a zkušební řád (SZŘ) Směrnice k provedení SZŘ na PdF UP Harmonogram akademického roku 2017/2018 na webu PdF UP, sekce

Více

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU BAKALÁŘSKÉHO STUDIA

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU BAKALÁŘSKÉHO STUDIA INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU BAKALÁŘSKÉHO STUDIA PERSONÁLNÍ SLOŽENÍ STUDIJNÍHO ODDĚLENÍ Proděkanka pro studium doc. Ing. Lenka Kauerová, CSc. Vedoucí studijního oddělení Ing. Kateřina Frenzelová Studijní

Více

ORGANIZACE STUDIA V BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ UJEP

ORGANIZACE STUDIA V BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ UJEP Pedagogická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Směrnice děkana PF UJEP Ústí n. L. č. 7/2018 ORGANIZACE STUDIA V BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA PEDAGOGICKÉ

Více

Vnitřní předpis Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích

Vnitřní předpis Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích Vnitřní předpis Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích Datum vydání: 24. 6. 2013 Účinnost od: 30. 9. 2013 Účinnost do: - Číslo jednací: Informace o změnách Ruší předpis MSMT- 31537/2013-30

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD ČVUT V PRAZE

STIPENDIJNÍ ŘÁD ČVUT V PRAZE STIPENDIJNÍ ŘÁD ČVUT V PRAZE Vnitřní předpis ČVUT v Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2018/2019

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2018/2019 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2018/2019 září 2018 3. 9. opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin 3. 9. zápis do 1. ročníku na ak. rok 2018/2019: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba,

Více

PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANA PřF

PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANA PřF A-15/7/SD PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANA PřF A-15/7/SD Směrnice děkana Přírodovědecké fakulty UP ze dne 17. 12. 2015, kterou se provádějí některá ustanovení Stipendijního

Více

VNITŘNÍ NORMA FAKULTY TECHNOLOGICKÉ Název: Jednací řád zkušební komise pro státní závěrečné zkoušky Organizační závaznost:

VNITŘNÍ NORMA FAKULTY TECHNOLOGICKÉ Název: Jednací řád zkušební komise pro státní závěrečné zkoušky Organizační závaznost: Kód: Druh: PD/10/2018 VNITŘNÍ NORMA FAKULTY TECHNOLOGICKÉ Název: Jednací řád zkušební komise pro státní závěrečné zkoušky Organizační závaznost: Fakulta technologická Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Datum

Více

UNIVERZITA PARDUBICE DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA. Směrnice č. 9/2017. Věc: Zápisy studentů DFJP na akademický rok 2017/2018

UNIVERZITA PARDUBICE DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA. Směrnice č. 9/2017. Věc: Zápisy studentů DFJP na akademický rok 2017/2018 UNIVERZITA PARDUBICE DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA Směrnice č. 9/2017 Věc: Zápisy studentů DFJP na akademický rok 2017/2018 Působnost: studenti DFJP, akademičtí pracovníci a ostatní zaměstnanci Den vydání:

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2017/2018

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2017/2018 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2017/2018 září 2017 4. 9. opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin 4. 9. zápis do 1. ročníku na ak. rok 2017/2018: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba,

Více

Pokyn č. 2DP/2017 děkana Fakulty ekonomické ZČU

Pokyn č. 2DP/2017 děkana Fakulty ekonomické ZČU Pokyn č. 2DP/2017 děkana Fakulty ekonomické ZČU Organizace zápisu studentů FEK do akademického roku 2017/2018 čl. 1 Obecné informace 1. Zkouškové období v akademickém roce 2016/2017 končí dne 31. 8. 2017.

Více

SMĚRNICE Č. 3 PRAVIDLA O ORGANIZACI STUDIA NA FIT

SMĚRNICE Č. 3 PRAVIDLA O ORGANIZACI STUDIA NA FIT SMĚRNICE Č. 3 PRAVIDLA O ORGANIZACI STUDIA NA FIT 1 Záhlaví Schválení AS FIT: 12. 9. 2017 Platnost: dnem schválení AS FIT Účinnost: dnem platnosti Odpovědnost: proděkani pro vzdělávací činnost, za Část

Více

od 8:00 hod do 20:00 hod od 8:00 hod do 20:00 hod.

od 8:00 hod do 20:00 hod od 8:00 hod do 20:00 hod. Směrnice č. 7/2015 Věc: Zápisy studentů DFJP na akademický rok 2015/2016 Působnost pro: Určeno pedagogům a studentům DFJP Účinnost od: 15. 7. 2015 Vypracoval: Jana Novotná, DiS., Ing. Hana Drahotská, Ph.D.,

Více

Název: Číslování objektů v systému SAP od Organizační Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně ČÁST PRVNÍ ÚVOD

Název: Číslování objektů v systému SAP od Organizační Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně ČÁST PRVNÍ ÚVOD Kód: PK/10/2009 Druh: POKYN KVESTORA Název: Číslování objektů v systému SAP od 1. 1. 2010 Organizační Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně závaznost: Datum vydání: 1. 12. 2009 Účinnost: 1. 1. 2010 Vydává: RNDr.

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 11/2019 Harmonogram akademického roku 2019/2020

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 11/2019 Harmonogram akademického roku 2019/2020 Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 11/2019 Harmonogram akademického roku 2019/2020 Čl. 1 Úvodní ustanovení Toto opatření stanoví harmonogram akademického roku 2019/2020 na Filozofické

Více

Článek 1 Obecná ustanovení

Článek 1 Obecná ustanovení Kód: Druh: SMĚRNICE DĚKANKY Název: Studentská vědecká síla Organizační závaznost: Fakulta humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Datum vydání: 10. 09. 2015 Účinnost: 10. 09. 2015 Vydává: doc.

Více

VÝŇATEK ZE SMĚRNICE DĚKANA Č. 1/2010

VÝŇATEK ZE SMĚRNICE DĚKANA Č. 1/2010 VÝŇATEK ZE SMĚRNICE DĚKANA Č. 1/2010 pro realizaci bakalářských a magisterských studijních programů na Českém vysokém učení technickém v Praze Fakultě dopravní se zaměřením na ČINNOSTI A SITUACE BĚHEM

Více

Vysoké školy finanční a správní, o. p. s.

Vysoké školy finanční a správní, o. p. s. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a odst. 4 a 41 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách),

Více

UZNÁVÁNÍ KREDITNÍCH BODŮ ABSOLVOVANÝCH PŘEDMĚTŮ NAHRAZUJÍCÍCH PŘEDMĚTY PŘEDEPSANÉ STUDIJNÍM PROGRAMEM

UZNÁVÁNÍ KREDITNÍCH BODŮ ABSOLVOVANÝCH PŘEDMĚTŮ NAHRAZUJÍCÍCH PŘEDMĚTY PŘEDEPSANÉ STUDIJNÍM PROGRAMEM Pedagogická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Novela směrnice děkana PF UJEP Ústí n. L. č. 8/2018 UZNÁVÁNÍ KREDITNÍCH BODŮ ABSOLVOVANÝCH PŘEDMĚTŮ NAHRAZUJÍCÍCH PŘEDMĚTY PŘEDEPSANÉ

Více

III. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ZE DNE 5. ČERVNA 2009

III. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ZE DNE 5. ČERVNA 2009 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 31. března 2006

Více

ORGANIZACE STUDIA V BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ UJEP

ORGANIZACE STUDIA V BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ UJEP Pedagogická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Směrnice děkana PF UJEP Ústí n. L. č. 5/2015 ORGANIZACE STUDIA V BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA PEDAGOGICKÉ

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD. VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMIE A MANAGEMENTU, o.p.s.

STIPENDIJNÍ ŘÁD. VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMIE A MANAGEMENTU, o.p.s. STIPENDIJNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMIE A MANAGEMENTU, o.p.s. Stipendijní řád upravuje druhy stipendií udělovaných Vysokou školou ekonomie a managementu, o.p.s. podmínky jejich přiznání a způsob vyplácení.

Více