AirKey. Stručný návod

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "AirKey. Stručný návod"

Transkript

1 AirKey Stručný návod

2 Registrace pomocí vytvořeného smartphonu a funkce Send a Key Na úvodní stránce Home zvolte tlačítko Send a Key. Do vyhledávacího pole zadejte jméno osoby, ID atd. Pokud víte, že osoba ještě není zaregistrována, vyberte možnost Vytvořít nové. Jakmile vyplníte všechna povinná pole, klikněte na možnost Další. Cílové osobě bude poslána SMS zpráva, která obsahuje odkaz na aplikaci AirKey s údaji k registraci uzamykacího systému. Instalace aplikace AirKey: Klikněte na odkaz ve zprávě SMS a nainstalujte aplikaci do smartphonu. Znovu klikněte na odkaz ve zprávě SMS a poté potvrďte registrační kód. Požadovaný PIN kód je volitelnou možností zabezpečení, kterou je možné přeskočit, pokud nechcete při každém zamykání s uzamykací komponentou zadávat PIN kód. Podrobný popis postupu Registrace pomocí vytvořeného smartphonu a funkce Poslat klíč najdete v naší systémové příručce AirKey v kapitole Funkce Send a Key.

3 Vytvoření a registrace smartphonu pomocí registračního kódu Na úvodní stránce Home na šedé liště bloku Média a osoby vyberte možnost Přiřadit -> Přiřadit osobu. Vyplňte pole formuláře. Pole označená symbolem * jsou povinná. Klikněte na tlačítko Uložit. Na úvodní stránce Home zvolte tlačítko Smartphony. Klikněte na tlačítko Vytvořit médium. Jako nové médium zvolte Chytrý telefon a klikněte na možnost Další. Poté zadejte označení a telefonní číslo smartphonu. Klikněte na možnost Vytvořit médium. Nyní se nacházíte v oblasti podrobností vytvořeného smartphonu. U zobrazení Žádná osoba nad smartphonem klikněte na symbol +. Zvolte požadovanou osobu a klikněte na tlačítko Další. Postup dokončíte kliknutím na možnost Přiřadit osobu. V nabídce zvolte možnost Upravit médium -> Podrobnosti. V části Registrace klikněte na možnost Vytvořit nový registrační kód. Nyní se zobrazí nový registrační kód s datem platnosti.

4 Nainstalujte si do svého smartphonu aplikaci AirKey (najdete ji v obchodě Google Play / Apple App Store). Aby bylo možné smartphone zaregistrovat, musíte nejdříve v aplikaci AirKey potvrdit vyloučení odpovědnosti. Poté se zadá právě vytvořený registrační kód. Požadovaný PIN kód je volitelnou možností zabezpečení, kterou je možné přeskočit, pokud nechcete při každém zamykání s uzamykací komponentou zadávat PIN kód. Aktivace speciálního oprávnění Režim údržby pro tento smartphone: Režim údržby lze aktivovat pouze u smartphonů, které již byly přiřazeny nějaké osobě. Smartphone tím získá oprávnění zamykat uzamykací komponenty v původním stavu z výroby a také uzamykacímu systému přidávat či odebírat uzamykací komponenty a média. Dále je možné provádět aktualizaci firmwaru uzamykacích komponent a verzí správců klíčů médií. Podrobný popis postupu Registrace pomocí vytvořeného smartphonu a registračního kódu najdete v naší systémové příručce AirKey v kapitole 4.8 Vytvoření smartphonu a 4.9 Registrace smartphonu. Informace k tématu Přidělení oprávnění najdete v kapitole 4.14 Přidělení oprávnění.

5 Režim hands-free pro uzamykací komponenty s Bluetooth Uzamykací komponenty s Bluetooth umožňují režim hands-free. Tuto funkci však musíte pro celý uzamykací systém nejprve aktivovat v online správě systému AirKey. Na úvodní stránce vyberte možnost Home pod tlačítkem Nastavení, kde pak na kartě Všeobecné aktivujete režim hands-free. V aplikaci AirKey musí být v hlavní nabídce Nastavení aktivován režim hands-free. Následně bude pro každou uzamykací komponentu v nabídce Oprávnění aktivován režim handsfree.

6 Nastavení dosahu hands-free Je-li vybrána funkce Nastavení dosahu hands-free, zobrazí se vám podnabídka pro cylindrickou vložku a nástěnnou čtecí jednotku, které jsou v uzamykacím systému k dispozici. Zde můžete navolit, pro který typ uzamykací komponenty má být nastaven dosah, nebo zda chcete resetovat dosah (pro všechny uzamykací komponenty). Dosah cylindrické vložky Aplikace AirKey vám zobrazí všechny cylindrické vložky s Bluetooth, které jsou v dosahu. Cylindrické vložky je však nejprve aktivovat dotykem ruky. Vyberte odpovídající cylindrickou vložku a vzdalte se od ní podle svého uvážení tak daleko, jak potřebujete, aby fungovalo automatické rozpoznávání smartphonu. Klikněte na tlačítko Uložit. Dosah pro nástěnnou čtecí jednotku U nástěnné čtecí jednotky se vám v aplikaci AirKey zobrazí všechny nástěnné čtecí jednotky s Bluetooth v dosahu. Vyberte odpovídající nástěnnou čtecí jednotku a vzdalte se od ní podle svého uvážení tak daleko, jak potřebujete, aby fungovalo automatické rozpoznávání smartphonu. Klikněte na tlačítko Uložit. Upozornění: Standardní dosah je cca cm, ale záleží na výrobci a typu přístroje. Společnost EVVA doporučuje z bezpečnostních důvodu nastavit dosah na cca 30 cm. Podrobný popis průběhu Režim hands-free pro uzamykací komponenty s Bluetooth najdete v naší systémové příručce AirKey v kapitole 6.8 Nastavení.

7 Přidání uzamykacích komponent pomocí smartphonu a zjištění polohy Speciální oprávnění Režimu údržby aktivujete na úvodní stránce Home pod tlačítkem Smartphony. V souhrnném seznamu klikněte na příslušný smartphone. V nabídce Upravit médium -> Podrobnosti -> Nastavení zaškrtněte Režim údržby a pak klikněte na tlačítko Uložit. Prostřednictvím NFC: Prostřednictvím rozhraní Bluetooth: Spusťte aplikaci AirKey a klepněte na symbol Spojit s komponentou. Podržte smartphone u uzamykací komponenty v původním stavu z výroby. POZOR: U smartphonu musí být aktivováno oprávnění k údržbě! Chcete-li v seznamu zobrazit přehled okolních uzamykacích komponent s rozhraním Bluetooth, musíte cylindrickou vložku s nastavením z výroby aktivovat dotykem ruky. Android: U uzamykací komponenty s nastavením z výroby klikněte na tyto tři body. Následně zvolte možnost Spojit. iphone: Přejeďte u komponenty s nastavením z výroby prstem doleva, zobrazí se žlutě podsvícená nabídka a vyberte možnost Spojit. POZOR: U smartphonu musí být aktivováno oprávnění k údržbě!

8 Vytvoří se připojení k uzamykací komponentě. V žádném případě nenechávejte smartphone v dosahu připojení uzamykací komponenty s NFC nebo Bluetooth. Nyní obdržíte informace o komponentách uzamykací komponenty. Klepněte na možnost Přiřadit komponentu. Zadejte pro uzamykací komponentu jasné označení s případnými dodatečnými informacemi a klepněte na možnost Přiřadit. GPS souřadnice aktuální polohy uzamykací komponenty jsou zjišťovány automaticky a zobrazí se prostřednictvím zatržítka v tyrkysovém zaškrtávacím políčku, příp. pomocí modrého přepínače. Akce může trvat několik sekund. Pokud je k dispozici více uzamykacích systémů, zvolte příslušný uzamykací systém. Chcete-li dokončit celý postup, u připojení pomocí NFC znovu podržte smartphone u uzamykací komponenty s nastavením z výroby, příp. u připojení pomocí Bluetooth nenechávejte v žádném případě smartphone v dosahu uzamykací komponenty.

9 TIP: Uzamykací komponenta by měla být u smartphonu přidržena v oblasti NFC antény. Zjištění polohy Údaje o poloze se zobrazí jak v podrobnostech o komponentě, tak v podrobnostech o oprávnění uzamykací komponenty, když přidáte k uzamykací komponentě do tyrkysového zaškrtávacího políčka zatržítko nebo když posunete modrým přepínačem doprava. V podrobnostech o oprávnění je poloha uzamykací komponenty zobrazena jako odkaz. Když na odkaz kliknete, budete automaticky přesměrováni na Navigation App. Podrobný popis průběhu Přidání uzamykacích komponent pomocí smartphonu a zjištění polohy najdete v naší systémové příručce AirKey v kapitole 4.11 Přidat uzamykací komponentu.

10 Přidání karet, přívěsků na klíče a kombinovaných klíčů pomocí smartphonu se systémem Android Speciální oprávnění Režimu údržby aktivujete na úvodní stránce Home pod tlačítkem Smartphony. V souhrnném seznamu klikněte na příslušný smartphone. V nabídce Upravit médium -> Podrobnosti -> Nastavení zaškrtněte Režim údržby a pak klikněte na tlačítko Uložit. Spusťte aplikaci AirKey a klepněte na symbol Spojit s komponentou. POZOR: U smartphonu musí být aktivováno oprávnění k údržbě! U média s nastavením z výroby podržte smartphone. Vytvoří se připojení k médiu. V žádném případě nenechávejte smartphone v dosahu připojení NFC k médiu. TIP: Médium by mělo být u smartphonu přidrženo v oblasti NFC antény.

11 Zadejte pro médium jasné označení a klepněte na možnost Přiřadit. Pokud je k dispozici více uzamykacích systémů, zvolte ten požadovaný. Chcete-li postup dokončit, u média s nastavením z výroby znovu přidržte smartphone. Podrobný popis průběhu Přidání karet, přívěsků na klíče a kombinovaných klíčů pomocí smartphonu najdete v naší systémové příručce AirKey v kapitole 4.12 Přidání karet, přívěsků na klíče a kombinovaných klíčů pomocí smartphonu.

12 Přidání karet, přívěsků na klíče a kombinovaných klíčů pomocí iphonu kódování médií Speciální oprávnění Režimu údržby aktivujete na úvodní stránce Home pod tlačítkem Smartphony. V souhrnném seznamu klikněte na příslušný iphone. V nabídce Upravit médium -> Podrobnosti -> Nastavení zaškrtněte Režim údržby a pak klikněte na tlačítko Uložit. Spusťte aplikaci AirKey a v hlavní nabídce vyberte položku Kódování médií. Ze souhrnného seznamu vyberte uzamykací komponentu s Bluetooth, se kterou chcete aktualizovat médium. Vytvoří se připojení k médiu. V žádném případě nenechávejte médium v dosahu připojení k uzamykací komponentě. POZOR: U smartphonu musí být aktivováno oprávnění k údržbě! Chcete-li médium s nastavením z výroby aktualizovat, přidržte ho u uzamykací komponenty.

13 V podrobnostech o médiu klepněte na možnost Přiřadit. Zadejte pro médium jasné označení a klepněte na možnost Přiřadit. Pokud je k dispozici více uzamykacích systémů, zvolte příslušný uzamykací systém. Chcete-li postup dokončit, u uzamykací komponenty podržte médium s nastavením z výroby. Podrobný popis průběhu Přidání karet, přívěsků na klíče a kombinovaných klíčů pomocí iphonu kódování médií najdete v naší systémové příručce AirKey v kapitole 6.6 Kódování médií.

14 Vytvoření osoby / Přiřazení média osobě Na úvodní stránce Home na šedé liště bloku Média a osoby vyberte možnost Přiřadit -> Přiřadit osobu. Vyplňte pole formuláře. Pole označená symbolem * jsou povinná. Klikněte na tlačítko Uložit. Nyní klikněte na tlačítko Přiřadit médium (pod symbolem osoby). Zvolte médium ze souhrnného seznamu, které má být osobě přiřazeno. Zobrazí se pouze ta média, která ještě nebyla přiřazena žádné osobě. Klikněte na možnost Další. Poté klikněte na možnost Přiřadit médium. Médium bylo úspěšně přiřazeno zvolené osobě. Podrobný popis průběhu Vytvoření osoby / Přiřazení média osobě najdete v naší systémové příručce AirKey v kapitole 4.7 Vytvoření osoby.

15 Import osob Se systémem AirKey máte také možnost vytvořit osobu za použití externích dat. K tomu potřebujete soubor CSV, který do systému naimportujete. Na úvodní stránce Home vyberte tlačítko Osoby a vpravo nahoře možnost Importovat. Vyberte možnost Volba souboru. Zvolte příslušný soubor CSV, který chcete importovat. Zobrazí se přehled osob, které budou naimportovány. Klikněte na možnost Spustit import. Zobrazí se zpráva o úspěšném provedení akce s informací, kolik osob bylo možné naimportovat. Klikněte na možnost Zavřít. V online správě systému AirKey budete automaticky přesměrováni na souhrnný seznam osob. POZOR: Chcete-li úspěšně naimportovat seznam osob, musí být soubor CSV v následujícím formátu. Když změníte pořadí sloupců v souboru CSV, budou pak v online správě systému AirKey údaje o osobách naimportovány do nesprávných polí. Pokud v souboru CSV smažete první řádek s nadpisy, údaje nebude možné naimportovat. Podrobný popis průběhu Importovat osoby najdete v naší systémové příručce AirKey v kapitole Importovat údaje o osobách.

16 Přidělení oprávnění Na úvodní stránce Home zvolte tlačítko Smartphony či Karty. Klikněte v přehledném seznamu na požadované médium. Pokud je médium přiřazeno osobě, zobrazí se přehled oprávnění média. Přetáhněte tlačítko s vybranými dveřmi/ úsekem do středové plochy. Teprve až když pohnete vybranými dveřmi/úsekem po středové ploše, zobrazí se možné způsoby přístupu. Pokud byla všechna nastavení požadovaného způsobu přístupu nakonfigurována, klikněte na možnost Uložit. Poté, co jste pro médium vytvořili přístupové oprávnění, musíte proces dokončit pomocí volby Dokončit nastavení oprávnění a závěrečnou aktualizací příslušného média. POZOR: K vytvoření požadovaného přístupového oprávnění potřebujete jeden kredit KeyCredit! Podrobný popis průběhu Přidělení oprávnění najdete v naší systémové příručce AirKey v kapitole 4.14 Přidělení oprávnění.

17 Odebrání média Pokud chcete z uzamykacího systému médium zcela odebrat, musíte toto médium vyprázdnit, zrušit přiřazení osobě a nakonec ho odebrat. Na úvodní stránce Home zvolte tlačítko Smartphony či Karty. V souhrnném seznamu klikněte na médium, které chcete vyprázdnit. Klikněte na možnost Více -> Vyprázdnit. Operaci dokončíte potvrzením kontrolní otázky tlačítkem Vyprázdnit médium a provedete aktualizaci příslušného média smartphonem nebo kódovací stanicí. Nyní klikněte na položky Více -> Zrušit přiřazení. Kontrolní otázku potvrďte volbou možnosti Zrušit přiřazení. POZOR: U smartphonů musíte deaktivovat speciální oprávnění Režim údržby, aby bylo možné přiřazení k osobě zrušit. Chcete-li médium z uzamykacího systému definitivně odebrat, zvolte možnost Více -> Odebrat. Kontrolní otázku potvrďte volbou možnosti Odebrat médium. POZOR: Médium se nakonec musí aktualizovat prostřednictvím smartphonu v režimu údržby nebo prostřednictvím kódovací stanice. Podrobný popis průběhu Odebrání média najdete v naší systémové příručce AirKey v kapitole Odebrání média.

18 Deaktivace / opětovná aktivace média Deaktivace Na úvodní stránce Home zvolte tlačítko Smartphony či Karty. Klikněte v přehledném seznamu na požadované médium. Klikněte na možnost Deaktivovat médium. Uveďte důvod deaktivace. Pokud zvolíte možnost Jiný důvod, aktivuje se 50místné zadávací pole. V případě potřeby zadejte do zadávacího pole Další poznámky doplňkové informace (maximálně 500 znaků). Klikněte na možnost Další. Kontrolní otázku potvrďte volbou možnosti Deaktivovat médium. POZOR: Proveďte aktualizaci uzamykacích komponent, pro které mělo médium oprávnění. Tím dojde k odstranění úkonu údržby ze seznamu, přesune se na seznam blokovaných položek a deaktivovaná média již nemohou tyto uzamykací komponenty uzamykat.

19 Opětovná aktivace Deaktivované médium (poznáte ho podle symbolu červeného kruhu vlevo vedle média) je možné opětovně aktivovat, například když bylo opět nalezeno. Na úvodní stránce Home zvolte tlačítko Smartphony či Karty. Klikněte v přehledném seznamu na požadované médium. Klikněte pod symboly médií na možnost Opětovně aktivovat médium. Zadejte důvod opětovné aktivace (maximálně 50 znaků) a klikněte na možnost Další. Kontrolní otázku potvrďte tlačítkem Opětovně aktivovat médium. POZOR: Proveďte aktualizaci uzamykacích komponent ze seznamu blokovaných položek, které na základě opětovné aktivace obdržely úkony údržby. Teprve když jsou všechny dotčené uzamykací komponenty aktuální, může médium opět zamykat všechny oprávněné uzamykací komponenty. V případě obnovení oprávnění proběhne odečtení kreditu KeyCredit. K tomu je nutné mít dobitý kredit. Podrobný popis průběhu Deaktivace / opětovná aktivace média najdete v naší systémové příručce AirKey v kapitole Deaktivace média a Opětovná aktivace média.

20 Správa více uživatelů a povolení uzamykacích komponent Správci disponují všemi právy ke správě celého uzamykacího systému AirKey. Správce mohou vytvářet výhradně jiní správci. Zvolte v hlavní nabídce položky Správci -> Vytvořit správce. Vyplňte pole formuláře. Pole označená symbolem * jsou povinná. Klikněte na tlačítko Uložit. Práce s více uzamykacími systémy AirKey: Uzamykací komponentu vašeho uzamykacího systému můžete schválit pro jiné uzamykací systémy (klienta). Pro tuto uzamykací komponentu můžete pak také přidělovat oprávnění v jiných uzamykacích komponentách. Na úvodní stránce Home zvolte dlaždici Cylindrická vložka nebo Nástěnná čtecí jednotka. Klikněte na označení dveří u té uzamykací komponenty, kterou chcete schválit. Klikněte na možnost Přiřadit schválení. Podrobný popis průběhu Správy více uživatelů a povolení uzamykacích komponent najdete v naší systémové příručce AirKey v kapitole 10 Práce s více uzamykacími systémy AirKey.

21 AirKey: Online správni středisko systému: AirKey-Softwaretutorial: Montážní návod a listy s technickými údaji: montazni-navod-alisty-stechnickymi-udaji/cz/

22

23

24 V

Registrace do systému AirKey

Registrace do systému AirKey AirKey První kroky Registrace do systému AirKey Na adrese https://airkey.evva.com klikněte na tlačítko Registrace do systému AirKey. Vyplňte pole formuláře. Pole označená symbolem * jsou povinná. Nezapomeňte

Více

Registrace v systému AirKey

Registrace v systému AirKey AirKey První kroky Registrace v systému AirKey Klikněte na stránce airkey.evva.com na tlačítko Registrace v systému AirKey. Proveďte registraci. Obdržíte potvrzovací e-mail, pomocí kterého registraci dokončíte.

Více

Úvod, přehled Všeobecné právní informace Podpora EVVA Vysvětlení symbolů Struktura systému...

Úvod, přehled Všeobecné právní informace Podpora EVVA Vysvětlení symbolů Struktura systému... 1 2 Obsah Úvod, přehled... 8 2.1 Všeobecné právní informace... 8 2.2 Podpora EVVA... 9 2.3 Vysvětlení symbolů... 9 3 Struktura systému...11 3.1 Uzamykací komponenty...12 3.1.1 Cylindrická vložka AirKey...12

Více

JAK AKTUALIZOVAT APLIKACI E-PAY BY EDENRED

JAK AKTUALIZOVAT APLIKACI E-PAY BY EDENRED JAK AKTUALIZOVAT APLIKACI E-PAY BY EDENRED Postup aktualizace E-Pay by Edenred závisí na tom, zda máte zařízení, na kterém již byla aplikace předinstalována (pokračujete v návodu na kapitolu 2) nebo zda

Více

Stručný návod k aplikaci LQS (překlad originálního návodu k obsluze) Verze dokumentu: 1.2. Verze aplikace LQS

Stručný návod k aplikaci LQS (překlad originálního návodu k obsluze) Verze dokumentu: 1.2. Verze aplikace LQS Stručný návod k aplikaci LQS (překlad originálního návodu k obsluze) Verze dokumentu: 1.2 Verze aplikace LQS 1.1.20.0 O tomto dokumentu V tomto stručném návodu jsou popsány nejdůležitější kroky k následujícím

Více

Přístup do cloudu ESO9 z OS Windows

Přístup do cloudu ESO9 z OS Windows Přístup do cloudu ESO9 z OS Windows E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 9) Úvod... 3 Vystavení žádosti o vydání klientského certifikátu... 3 Stažení

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 33 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu EU Login a přidání čísla

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

Tabletová aplikace. Uživatelský manuál

Tabletová aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace... 4 Instalace a přihlášení... 5 Verze CLOUD... 5 Verze SERVER... 8 Verze DEMO... 10 Nastavení displeje, tlačítek... 11 Obecná konfigurace... 11 GPS pozice...

Více

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové 1 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu EU Login a přidání čísla

Více

Systémové požadavky Xesar

Systémové požadavky Xesar Xesar První kroky Systémové požadavky Xesar Osobní počítač; min. 1,2 GHz nebo vyšší Nejméně 8 GB RAM (u 64bitového systému, z toho 4 GB dostupné pro systém Xesar) 2 hostitelské zařízení USB 2.0 pro kódovací

Více

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové 1 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Spojte svůj domácí spotřebič s budoucností.

Spojte svůj domácí spotřebič s budoucností. Spojte svůj domácí spotřebič s budoucností. Stručný návod OT-Beileger_EU-DE_Siemens_V002_STAR_cs-CZ.indd 1 12.04.17 13:11 Ve vaší domácnosti právě začíná budoucnost! Jsme rádi, že používáte Home Connect

Více

Vrácení nadměrné alokace

Vrácení nadměrné alokace Vrácení nadměrné alokace Návod popisuje vrácení nadměrné/neoprávněné alokace povolenek. Tato transakce může být provedena pouze tehdy, pokud jsou splněny následující podmínky: typ účtu je vkladový účet

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora zřizované organizace

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora zřizované organizace Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro administrátora zřizované organizace Vytvořeno dne: 30. 6. 2011 Aktualizováno: 17. 10. 2014 Verze: 2.1 2014 MVČR Obsah Příručka pro administrátora

Více

Smart Access Pracovní postup

Smart Access Pracovní postup Smart Access Pracovní postup A. Předpoklady... 2 1. Kompatibilita smartphonu... 2 2. Výběr kabelu... 2 a. Zařízení Apple (iphone 4/4s)... 2 b. Zařízení Apple (iphone 5/5c/5s)... 2 c. Zařízení s Androidem

Více

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS 1 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu. 2. Kontakty. 3. Nastavení volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu. 2. Kontakty. 3. Nastavení volání 1 z 27 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Nastavení volání Nastavení

Více

3. Vložíte baterku. 4.

3. Vložíte baterku. 4. 1 z 34 6. 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

3. Vložíte baterku. 4.

3. Vložíte baterku. 4. 1 z 34 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu ECAS a přidání čísla mobilního

Více

Up & Down opce. Manuál. Obsah

Up & Down opce. Manuál. Obsah Up & Down opce Manuál Obsah 1 Přihlášení do platformy... 2 2 Rozhraní platformy... 4 2.1 Změna modulu z Forex na Opce... 4 2.2 Market Watch... 5 2.3 Up-Down Opce... 9 2.4 Okno Obchodního portfólia... 11

Více

Návod na práci s katalogem konstrukcí a materiálů Obsah

Návod na práci s katalogem konstrukcí a materiálů Obsah Návod na práci s katalogem konstrukcí a materiálů Obsah Vyhledávání údajů o materiálu... 2 Porovnávání materiálů... 4 Tvorba a editace... 5 Vytvoření materiálu... 5 Vytvořit nový materiál... 6 Vytvoř z

Více

Program SeleCAD. pro AutoCAD LT a FULL. Instalace a registrace programu

Program SeleCAD. pro AutoCAD LT a FULL. Instalace a registrace programu Program SeleCAD pro AutoCAD LT a FULL Instalace a registrace programu Obsah : Instalace programu SeleCAD 3 AutoCAD plná verze AutoCAD LT Uvolnění aplikace s programu AutoCAD 5 Zobrazení panelu nástrojů

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 34 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 3. Volání Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

Návod pro LG Leon 4G LTE (H340n)

Návod pro LG Leon 4G LTE (H340n) Návod pro LG Leon 4G LTE (H340n) 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě 1 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě 1 5. 6. 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení

Více

Poznámky k verzi systému AirKey

Poznámky k verzi systému AirKey Poznámky k verzi 11.2.2016 systému AirKey Abychom vám mohli nabízet co nejlepší služby a velmi kvalitní výrobek, snažíme se nepřetržitě rozšiřovat systém AirKey o nové druhy funkcí a zlepšovat ty stávající.

Více

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu Zap./Vyp.

Více

Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek. Uživatelský manuál

Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek. Uživatelský manuál Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek Uživatelský manuál Obsah První spuštění, přihlašování... 3 První spuštění... 3 Přihlášení... 5 Agenda Osoby... 6 Vytvoření nové osoby... 6 Tabletová aplikace...

Více

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení 1 5. 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů Vážená klientko, vážený kliente, v internetovém bankovnictví Raiffeisenbank máme pro Vás k dispozici funkcionality pro import hromadných plateb

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu. 3. Nastavení volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu. 3. Nastavení volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Nastavení volání Zapnutí VoLTE

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

VIZUÁLNÍ PØÍRUÈKA K APLIKACI PRO MOBILNÍ TELEFONY SE SYSTÉMEM ANDROID

VIZUÁLNÍ PØÍRUÈKA K APLIKACI PRO MOBILNÍ TELEFONY SE SYSTÉMEM ANDROID PocketHome VIZUÁLNÍ PØÍRUÈKA K APLIKACI PRO MOBILNÍ TELEFONY SE SYSTÉMEM ANDROID ÚVOD Tato aplikace umožňuje pohodlné ovládání centrální jednotky systému PocketHome prostřednictvím Vašeho mobilního zařízení.

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení vyzvánění

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 55 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu Zap./Vyp.

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ DIGITÁLNÍ PENĚŽENKY MASTERCARD MOBILE

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ DIGITÁLNÍ PENĚŽENKY MASTERCARD MOBILE 1 Podporované platformy Aplikace MC Mobile je podporovaná na zařízeních: iphone (iphone 3GS, iphone 4, iphone 4S, iphone 5) ipad (ipad, ipad 2, ipad 3rd generation) Android. Pozn.: minimální podporované

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3.

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. 1 z 35 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx

Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx Aby bylo možné používat lokální úložiště, je nezbytné vytvořit zálohu privátní části elektronického podpisu, tj. soubor s koncovou *.pfx, nebo *.p12. Soubor

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 42 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 38 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

Nastavení lokálního úložiště certifikátů

Nastavení lokálního úložiště certifikátů Nastavení lokálního úložiště certifikátů Aby bylo možné používat lokální úložiště, je nezbytné vytvořit zálohu privátní části elektronického podpisu, tj. soubor s koncovou *.pfx, nebo *.p12. Soubor je

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 38 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení tabletu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení tabletu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 29 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zapnutí VoLTE Zapnutí

Více

Xesar. Software Stručný návod

Xesar. Software Stručný návod Xesar Software Stručný návod Vytvoření osoby Do vašeho podniku nastupuje nový zaměstnanec Bezpodmínečně vyplňte povinná pole (jméno a příjmení) V případě potřeby osobě přiřaďte oprávnění pro Trvalé manuální

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 39 Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/15 Obsah: 1. Úvod... 3 2. Vygenerování Podpisového klíče a žádost o vygenerování Podpisového

Více

3. Vložíte baterku. 4.

3. Vložíte baterku. 4. 1 z 36 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3.

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. 1 z 33 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS 1 5. 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 42 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání

Více

1. Základní nastavení Vložení SIM karty První zapnutí. 2. Internet a e-mail. 3. Zabezpečení

1. Základní nastavení Vložení SIM karty První zapnutí. 2. Internet a e-mail. 3. Zabezpečení 1 z 11 Základní nastavení Vložení SIM karty První zapnutí Internet a e-mail Zap./Vyp. internetu v ČR Zap./Vyp. internetu v zahraničí Přístupový bod (APN) Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. přístupového

Více

AirKey. Jednoduše inteligentní

AirKey. Jednoduše inteligentní AirKey Jednoduše inteligentní Systém AirKey. Jednoduše inteligentní U systému AirKey je klíčem smartphone. To zvyšuje vaši bezpečnost, flexibilitu a také vám to dává úplnou kontrolu nad dveřmi. Co k tomu

Více

Formulář NÚV v programu PPP4

Formulář NÚV v programu PPP4 Formulář NÚV v programu PPP4 Verze programu: 4.2.1.0 Datum: 16. 5. 2017 1. Nastavení programu PPP4 V programu je nutné nastavit: 1. cestu k programu Form Filler 602 (tento program musí mít každý uživatel

Více

Návod pro Sony Xperia Z5

Návod pro Sony Xperia Z5 Návod pro Sony Xperia Z5 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

Uživatelské postupy v ISÚI

Uživatelské postupy v ISÚI Uživatelské postupy v ISÚI Změna typu stavebního objektu Tabulka úprav: Verze dokumentu Popis změn Datum vydání 1.0 Nový dokument 6. 6. 2016 2.0 Doplnění funkčnosti automatického zakládání adresních míst

Více

Aplikace Založení účtu Microsoft a stažení aplikace Internet Zap./Vyp. přístupového bodu Nastavení e-mailu Připojení a odpojení wi-fi sítě Nastavení

Aplikace Založení účtu Microsoft a stažení aplikace Internet Zap./Vyp. přístupového bodu Nastavení e-mailu Připojení a odpojení wi-fi sítě Nastavení 1 3. 6. 7. 8. Aplikace Založení účtu Microsoft a stažení aplikace Internet Zap./Vyp. přístupového bodu Nastavení e-mailu Připojení a odpojení wi-fi sítě Nastavení internetu v zahraničí Nastavení internetu

Více

Poznámky k verzi systému AirKey

Poznámky k verzi systému AirKey Poznámky k verzi 11.08.2016 systému AirKey Abychom vám mohli nabízet co nejlepší služby a velmi kvalitní výrobek, snažíme se nepřetržitě rozšiřovat systém AirKey o nové funkce a zlepšovat jeho stávající

Více

Návod pro LG E430 Optimus L3 II

Návod pro LG E430 Optimus L3 II 1 z 26 112013 12:42 Návod pro LG E430 Optimus L3 II 6. 7. 8. 9. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 34 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

Uživatelská příručka. J e d n o d u š e L e p š í Ú d a j e!

Uživatelská příručka. J e d n o d u š e L e p š í Ú d a j e! Uživatelská příručka J e d n o d u š e L e p š í Ú d a j e! OBSAH OBSAH... 3 ÚVOD... 3 O této příručce...3 O programu Volt 3 Určení 3 Potřebný Software 3 Co je ve Voltu nového...3 JAK ZAČÍT... 4 etoken...4

Více

Návod pro Apple iphone 6s Plus

Návod pro Apple iphone 6s Plus Návod pro Apple iphone 6s Plus Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu. 3. Nastavení volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu. 3. Nastavení volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Nastavení volání Zapnutí VoLTE

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Zap./Vyp.

Více

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer lze použít na iphone a ipad pro zobrazení živého obrazu z DVR vzdálený server. I. Použití iphone pro přístup ke vzdálenému DVR Použití

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/13 Obsah: 1. Úvod... 3 2. Vygenerování Transportního klíče a žádost o vygenerování Transportního

Více

Aplikace Založení účtu Microsoft a stažení aplikace Internet Nastavení e-mailu Připojení/odpojení Wi-Fi sítě Nastavení internetu v zahraničí

Aplikace Založení účtu Microsoft a stažení aplikace Internet Nastavení e-mailu Připojení/odpojení Wi-Fi sítě Nastavení internetu v zahraničí 1 6. 7. 8. Aplikace Založení účtu Microsoft a stažení aplikace Internet Nastavení e-mailu Připojení/odpojení Wi-Fi sítě Nastavení internetu v zahraničí Nastavení internetu v ČR Zap./Vyp. přístupového bodu

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 36 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

7 Aktivace oznamování nových výzev

7 Aktivace oznamování nových výzev 7 Aktivace oznamování nových výzev Pokud si tuto službu aktivujete, bude získávat prostřednictvím e-mailu oznámení o veškerých nově zveřejněných výzvách v oblasti vašeho zájmu, a to na základě klasifikace

Více

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU PŘIHLÁŠENÍ K E-MAILOVÉMU ÚČTU Pro přihlášení k účtu je třeba do internetového vyhledávače napsat internetovou adresu http://hotmail.com. Po

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 34 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 38 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání

Více

Uživatelská příručka aplikace George klíč

Uživatelská příručka aplikace George klíč Uživatelská příručka aplikace George klíč OS, 3-3651 02/2019 1/19 Obsah: 1. Co je to aplikace George klíč?... 3 1.1. Co všechno vám George klíč umožní... 3 1.2. Denní finanční limity pro transakce autorizované

Více

Dokumentace pro správu zlínských DUM

Dokumentace pro správu zlínských DUM Dokumentace pro správu zlínských DUM Obsah 1 Správa administrátorů... 3 1.1 Přidávání administrátorů... 3 1.2 Nastavování práv administrátorů... 3 1.3 Upravení detailů administrátora... 5 1.4 Aktivování,

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 36 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zapnutí VoLTE

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 39 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 41 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

Postup instalace přídavného modulu pro Aktuální zůstatky (CBA) v programu MultiCash KB (MCC)

Postup instalace přídavného modulu pro Aktuální zůstatky (CBA) v programu MultiCash KB (MCC) Postup instalace přídavného modulu pro Aktuální zůstatky (CBA) v programu MultiCash KB (MCC) 1/6 1. Instalace modulu Na internetových stránkách KB na adrese http://www.mojebanka.cz v sekci Stáhněte si

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 46 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Návod popisuje kroky od vystavení certifikátu až po odeslání a podepsání dat v obchodním systému CS OTE v prostředí operačního systému Apple

Více

PŘÍSTUP DO PORTÁLU NAMĚŘENÝCH DAT DALŠÍM OSOBÁM

PŘÍSTUP DO PORTÁLU NAMĚŘENÝCH DAT DALŠÍM OSOBÁM PŘÍSTUP DO PORTÁLU NAMĚŘENÝCH DAT DALŠÍM OSOBÁM Tento typ přístupu slouží výhradně k poskytnutí přístupu k naměřeným datům např. externímu energetikovi nebo obchodníkovi. Takový uživatel nemá přístup na

Více

K datu je k dispozici vylepšená verze aplikace AirKey. Následující nové funkce a vylepšení jsou dostupné s novou verzí:

K datu je k dispozici vylepšená verze aplikace AirKey. Následující nové funkce a vylepšení jsou dostupné s novou verzí: Poznámky k verzi 24.03.2016 systému AirKey K datu 24.03.2016 je k dispozici vylepšená verze aplikace AirKey. Následující nové funkce a vylepšení jsou dostupné s novou verzí: Optimalizovaná komunikace mezi

Více

Kontakty Upravení kontaktu - změna údájů Přidání fotky ke kontaktu Založení nového kontaktu Kopírování ze SIM karty do telefonu Základní nastavení

Kontakty Upravení kontaktu - změna údájů Přidání fotky ke kontaktu Založení nového kontaktu Kopírování ze SIM karty do telefonu Základní nastavení 1 5. 6. 7. 8. Kontakty Upravení kontaktu - změna údájů Přidání fotky ke kontaktu Založení nového kontaktu Kopírování ze SIM karty do telefonu Základní nastavení telefonu Zapnutí telefonu a PIN Vložení

Více

Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu

Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu Obsah Technické podmínky pro provoz programu minimální konfigurace... 2 Základní informace... 2 Hlavní nabídka instalačního programu... 2 Instalace

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 28 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání

Více