Motivovat ostatní a udržovat dobrou náladu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Motivovat ostatní a udržovat dobrou náladu"

Transkript

1 Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy ( LF2 > Motivovat ostatní a udržovat dobrou náladu Motivovat ostatní a udržovat dobrou náladu Rozhovor s odcházejícím předsedou studentského spolku Motolák Václavem Heřmanem o období jeho předsednictví, dalších plánech a závislosti na kávě. Připravil Ondřej Lukáč. Pokud bych se na úvod pokusil sumarizovat tvé funkce, bude to předseda Motoláku, člen akademického senátu a předseda legislativní komise a lektor histologie. Zapomněl jsem na něco? Asi ne. On to koneckonců není až tak dlouhý výčet. Myslíš si, že by se na fakultě našel mezi mediky někdo, kdo tě nezná? Zajímavá otázka... Skutečně osobně se určitě s řadou lidí neznám. Od vidění mě asi zná drtivá většina a z doslechu pravděpodobně opravdu každý. Tak aktivní jsi byl už na střední? To ani ne. Na gymplu jsme tolik studentských aktivit rozhodně nepěstovali, takže

2 možností něco organizovat nebo se někde zapojit bylo daleko míň. Takže k tomu došlo až tady na fakultě. Byl to už od začátku tvůj cíl, zapojit se na fakultě do tolika věcí? Napadlo tě to třeba už v prváckých Dobronicích? Nebylo to tak jednoznačné. Postupně jsem se sice zapojil do několika věcí byl jsem např. půl roku v Ježcích (hudební skupině působící na fakultě) a hrál jsem divadlo pro dětské pacienty. Hlavně jsem se ale bavil s lidmi, kteří v Motoláku byli aktivní, a ti mě do toho vtáhli. Ve druháku jsem se díky tomu chtěl zapojit více a převzal jsem kulturní klub, a tak to vlastně začalo... S ohledem na kulturní činnost mi zvnějšku přijde, že Motolák tak nějak funguje od plesu do plesu... Ples je samozřejmě největší a nejlépe viditelný projekt Motoláku. Nechci říct, že je nejdůležitější, ale jedná se o jakousi výkladní skříň fakulty, Motoláku i obecně studentů 2. lékařské. Dá to spoustu práce a musíme se tomu intenzivně věnovat už několik měsíců dopředu. Termín se vlastně musí zarezervovat rok dopředu, tedy už v den předchozího plesu. Ale rozhodně neplatí, že bychom po plese fungovat přestali a dali si pauzu nebo tak. Máme celou řadu dalších projektů, nad kterými je rovněž třeba strávit dost času např. prvácké Dobronice. Už jen třeba příprava přednášky z první pomoci v rámci Dobronic mi napoprvé dala celkem zabrat.

3 Jsi historicky čtvrtý předseda Motoláku. Funguje tam určitá návaznost? Setkáváš se třeba pravidelně s Radem Hudákem? Že bychom se pravidelně scházeli, se říct nedá, ale návaznost tam je. Přeci jen lidi přede mnou odvedli ohromný kus práce, a tak jsem nezačínal od nuly, ale mohl jsem začít tam, kde oni skončili. V těch začátcích jsme ale spolupracovali hodně právě s Radem a ještě s Michaelem Svatoněm, který byl předsedou rok přede mnou. S jejich pomocí jsem tak nějak vklouzl do své role. A s odstupem musím říct, že mi předsednictví hodně dalo a asi bych do toho šel znovu. Je něco jako typický den předsedy Motoláku? Není. Každý den je jiný, vždycky přijde něco nového. Mě baví ohromně moc věcí a měl jsem vždy dost prostoru se věnovat zrovna tomu, na co jsem měl chuť. Jako předseda jsem v první řadě vystupoval jako zástupce Motoláku např. i při plnění různých právních úkonů, komunikoval s lidmi zvnějšku, scházel se s děkanem, když jsme potřebovali jeho pomoc, a zároveň jsem koordinoval vedoucí jednotlivých klubů a pomáhal s organizací řady akcí. Jde ale hlavně o to motivovat ostatní a udržovat přitom dobrou náladu.

4 Mě napadá neodbytná otázka: Jak to všechno stíháš? Mně nepřijde, že bych stíhal zase o tolik více než ostatní... Mám i své líné dny, kdy se jen válím v posteli a sleduju filmy a seriály. Těch ale zase tolik určitě není... To je pravda, ale o to více si jich pak užívám. Osobně si myslím, že i u medicíny jde stíhat řada věcí. Není to jen o tom ležet v učebnicích. Škola je pochopitelně priorita a člověk si musí hlídat, aby studium neodbýval. Každý nad učením stráví spoustu hodin. To jinak ani nejde, ale ten zbylý čas bychom měli využít co nejlépe, tak aby nám to přineslo radost. Nyní k senátu... nápad kandidovat vznikl z popudu Evy Fürstové? Je pravda, že jsme kandidovali společně, ale já bych do toho šel i bez ní. Měl jsem prostě chuť to zkusit. Jelikož ovšem kandidovala i ona, tak jsme se rozhodli kampaň vést spolu jako Eva a Vašek. Dokonce jsem za tím účelem koupil i bílou orchidej, se kterou jsme pózovali na plakátech.

5 Já si vůbec neumím činnost akademického senátu představit. Popíšeš mi ji prosím? Jednou měsíčně se senát schází na zasedání. Většinou přijde pan děkan s paní tajemnicí a přednesou nám zprávy z vedení fakulty. Řeší se témata, která jsou momentálně aktuální, o všem se diskutuje, a když je potřeba něco schválit, hlasujeme. Senát pochopitelně volí i děkana fakulty, ale na to v mém volebním období nedošlo. Ta hlavní práce senátu ovšem neprobíhá na těchto zasedáních, ale v rámci jednotlivých komisí, což jsou pomocné orgány, které se schází zvlášť a mají konkrétní spektrum zájmů. Předseda komise pak vždy na zasedání vystoupí a prezentuje výsledky dosavadní činnosti, případně žádá senát o schválení nějakého usnesení. A čím se konkrétně zabývá tvoje legislativní komise? Musím hned podotknout, že funkce předsedy komise je ryze formální a nebyl jsem tedy žádným vedoucím, který by uděloval jakékoli pokyny. My jsme především řešili samotný proces voleb do akademického senátu, protože volby na začátku našeho mandátu se nesly v poněkud zmateném duchu, a tak jsme se rozhodli, že vypracujeme jakousi volební kuchařku, aby ty příští probíhaly hladce. Dále jsme se zabývali vnitřními předpisy fakulty, ale tam jsme se zatím nedopracovali k nějakému výstupu. Budeš letos opět kandidovat? Tentokrát už asi ne. Dostal jsem se do určité fáze studia, kdy bych už chtěl pomalu opouštět své studentské funkce a spíše soustředit energii jiným směrem. Otázka je ovšem, kterým...

6 To si říká o oblíbenou otázku čemu by ses chtěl po škole věnovat? To je opravdu otázka, se kterou se medik potkává dnes a denně. Já si myslím, že to je trochu nadsazené. Ne každý se v průběhu studia zapálí pro jeden konkrétní obor, a svou roli tak může sehrát i pracovní kolektiv, do kterého se po dostudování dostaneš. Někdy se dostaneš mezi příjemné kolegy se skvělým primářem a chytne tě i obor, o kterém jsi na škole ani neuvažoval. U mě je problém v tom, že mě baví řada věcí a nedokážu si v tuto chvíli jednu vybrat. Zatím postupuji spíše vylučovací metodou nikdy mě to netáhlo chirurgickým směrem, takže velký pan chirurg ze mě rozhodně nebude. Podobně mě asi neláká oční nebo kožní. Jinak se uvidí. Možností je stále dost a dost. Umím si třeba i představit, že bych se po škole věnoval výzkumu. Plánuji nyní skončit i jako předseda Motoláku a rád bych využil vzniklý prostor k docházení na nějakou kliniku nebo do laboratoře. Rád bych poznal, jak to chodí, a snad si to v hlavě trochu více srovnám. A jak vlastně vzniklo tvoje rozhodnutí jít studovat medicínu?

7 Já jsem upřímně strašně dlouho tvrdil, že to jít studovat nechci, a ještě v polovině čtvrtého ročníku na gymnáziu jsem sveřepě prohlašoval, že na medicíně rozhodně neskončím. Všichni spolužáci se tomu smáli, že tam nakonec určitě půjdu... a tak jsem tady. To lékařství nakonec skutečně zvítězilo a jinam jsem si přihlášku vlastně ani nedával. Ze třídy šlo i dalších pět spolužáků na medicínu, i když většina do Hradce, další kolegové studují veterinu, zubní, farmacii... V tom jsme byli poněkud nadprůměrná třída. Nebude ti nakonec trochu líto opustit všechny funkce? Samozřejmě, strávil jsem tím spoustu času a dělal jsem to rád. Nebude to ale najednou, budu se i nadále trochu v Motoláku angažovat. Ostatně bych ho rád předal dalšímu předsedovi v co nejlepší formě, a tak mě ještě čeká několik věcí k dořešení. V tuhle chvíli např. finišují nové webové stránky. Rád bych pokračoval ještě rok jako Projekťák, ale uvidíme, jestli budu na blížící se schůzi zvolen. Myslíš, že se pod tvým vedením Motolák nějakým způsobem změnil? Myslím si, že duch zůstal stejný, a to je podle mě dobře. Motolák by tu měl být hlavně pro studenty samotné a umožnit jim uskutečňovat jejich projekty a jejich nápady. Nemělo by to být o nějaké vůli shora a ambicích předsedy. Mělo by to vše probíhat v kamarádském duchu a to doufám, že se mi povedlo. Je zde tedy prostor pro nějaký další vývoj?

8 V první řadě jde vždycky o to, kolik lidí je ochotno v Motoláku něco dělat a něco pro ostatní podniknout, aniž by z toho měli nějaký hmatatelný zisk. Od toho se to celé odvíjí. Motolák by samozřejmě mohl dále růst v tom smyslu, že by vznikaly akce pro veřejnost nebo že by se organizovaly akce i pro ostatní fakulty, ale můj názor je, že spíše než se pokoušet o kvantitu více projektů pro více lidí, tak bychom se měli snažit je dělat stále lépe. To se ovšem snadno řekne, když ale uvážíš, že se neustále mění lidé, tak ten vývoj je svým způsobem zacyklený. Pochopitelně dochází k předávání zkušeností, ale nakonec si to stejně dotyčný musí vyzkoušet na vlastní kůži a poučit se ze svých chyb. A co histologie? Baví tě dělat lektora? Budeš pokračovat? Budu. Velmi mě to baví. Možná hraje roli i to, že jsem z učitelské rodiny. Mám rád i ten obor a je výzvou ho prezentovat prvákům tak, aby je bavil a snadno ho pochopili. Snažím se na jednotlivé hodiny vždy připravovat, abych se pak před prváky neztrapnil. Teď po sloučení histologie a embryologie je to ještě náročnější a je otázkou, jak si s tím v nadcházejícím semestru poradíme, protože budeme muset s druháky na jednom praktiku probrat mikroskopickou anatomii i ontogenetický vývoj. Na závěr se musím přiznat, že pro mě představuješ jakousi autoritu v oblasti kávy... Upřímně mám rád dobrou kávu a vypiju jí relativně dost, ale za znalce se rozhodně nepovažuju... Spíše za milovníka. Je to velká věda a já teprve začínám trochu nakukovat pod povrch....ale v jednom článku z Dobronic dotyčný psal, že se dozvěděl, že v Motole fakt není dobré kafe. Neříkej, že to nebylo od tebe? Jo, to bylo ode mě. Já pochopitelně v běžném provozu klidně vypiju kafe z automatu, když není jiná možnost, ale je rozdíl si dát kafe dopoledne ve škole, abych neusínal na přednášce, a vychutnat si dobrou kávu. To druhé prostě v Motole moc nejde. Jen v Cafe Motol je kafe pitelné, ale taky dost drahé. Já osobně

9 chodím do lahůdek naproti květinářství a občas do bufetu na dětským. Jde to. Jakž takž. Foto: archiv redakce Motoláku URL zdroje (upraveno :40):

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze ( https://www.lf2.cuni.cz) Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil seriál rozhovorů s našimi úspěšnými sportovci Vracíme se s dalším pokračováním

Více

Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy ( LF2 > Ph.D.? A jak na něj?

Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (  LF2 > Ph.D.? A jak na něj? Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Ph.D.? A jak na něj? Ph.D.? A jak na něj? Rozhodujete se, zda studovat Ph.D. na Druhé lékařské? Chystáte se příští rok

Více

Přednášky z anatomie byly jako divadelní představení

Přednášky z anatomie byly jako divadelní představení Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Přednášky z anatomie byly jako divadelní představení Přednášky z anatomie byly jako divadelní představení Před rokem

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Dosud největší zkušenost

Dosud největší zkušenost Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (http://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Dosud největší zkušenost Dosud největší zkušenost Studentka 5. ročníku Eliška Bobůrková strávila semestr v Drážďanech.

Více

Proč 2. lékařská fakulta?

Proč 2. lékařská fakulta? Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Uchazeči Proč 2. lékařská fakulta? Prestiž a respekt V roce 2018 se 2. lékařská fakulta umístila na předním místě v

Více

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017 Bylo to super! Skvělá lektorka, skvělé aktivity. Doporučuji. Velmi se mi líbily obě etické dílny. Přidala bych tam ještě nějaké hry. Paní Dana byla velmi sympatická a legrační. Nejvíce mě zaujaly Předsudky.

Více

Děkan: prof. MUDr. Zdeněk Kolář, CSc. Úřední hodiny: Út: 13:00 14:00 hod Čt: 13:00 15:00 hod

Děkan: prof. MUDr. Zdeněk Kolář, CSc.   Úřední hodiny: Út: 13:00 14:00 hod Čt: 13:00 15:00 hod Cíl: seznámit nové studenty Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci (dále LF UP) se základními informacemi, souvisejícími se studiem na LF UP. Prezentace: zásady kreditového systému základní normy

Více

O mozkových funkcích cizích i vlastních

O mozkových funkcích cizích i vlastních Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze ( https://www.lf2.cuni.cz) O mozkových funkcích cizích i vlastních Fotografie: Foto Real, promoce.cz. Prezident Miloš Zeman podepsal 2. prosince

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Prof. PaedDr. Pavel Kolář, Ph.D.

Prof. PaedDr. Pavel Kolář, Ph.D. Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Prof. PaedDr. Pavel Kolář, Ph.D. Prof. PaedDr. Pavel Kolář, Ph.D. Proděkan pro rozvoj a investice spolupráce s FN Motol

Více

zuzana skřičková a me m nt n o t ri r n i g

zuzana skřičková a me m nt n o t ri r n i g zuzana skřičková a mentoring to jsem já, zuzana skřičková Se svoji rodinou bydlím v Česticích, v malé vesnici poblíž Rychnova nad Kněžnou. Bydlím tu odjakživa. I když v různých etapách života byste mě

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam FAJN TROCHU OČISTNÉ ANO Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam se chtěl zamyslet nad možnými důsledky. Ve světle její reakce považoval za nutné to probrat detailněji. Nekaz to kouzlo, požádala

Více

Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy ( LF2 > Doc. Hrušák

Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (  LF2 > Doc. Hrušák Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Doc. Hrušák Doc. Hrušák Doc. MUDr. Ondřej Hrušák, Ph.D. staronový děkan fakulty v novém funkčním období 1. února 2010

Více

Zajímá tě pohled na projekt Talnet z pohledu účastníka? Neváhej a přečti si rozhovor s Robertem Jonathanem Šimonem, věrným účastníkem Talnetu!

Zajímá tě pohled na projekt Talnet z pohledu účastníka? Neváhej a přečti si rozhovor s Robertem Jonathanem Šimonem, věrným účastníkem Talnetu! Zajímá tě pohled na projekt Talnet z pohledu účastníka? Neváhej a přečti si rozhovor s Robertem Jonathanem Šimonem, věrným účastníkem Talnetu! Robert Jonathan Šimon je studentem 1. ročníku Fakulty elektrotechnické

Více

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem?

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem? Praha - Jak jsme vám slíbili, přinášíme vám dnes rozhovor s novým trenérem našich žen Tom ášem Hlavatým. Ten se hráčkám představil na středečním odpoledním tréninku, svoji trenérskou premiéru na lavičce

Více

Filip Mudroch český student v německé škole

Filip Mudroch český student v německé škole Filip Mudroch český student v německé škole Jeden jediný školní rok se učil německy a hned se rozhodl, že půjde studovat do Německa. Takovou odvahu projevil Filip Mudroch, bývalý student Gymnázia Václava

Více

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU Strouhal Martin Student 2.D Martin je na naší škole něco přes rok a půl, přesto toho již stihl hodně. V roce 2014 se stal druhým nejlepším studentem

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠK. ROK 2013/14. Výroční zpráva aktivity Skupiny J&G Společnosti za školní rok 2013/14. Skupina J&G Společnost

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠK. ROK 2013/14. Výroční zpráva aktivity Skupiny J&G Společnosti za školní rok 2013/14. Skupina J&G Společnost Skupina J&G Společnost Středisko aktivity Základní škola, Dr. E. Beneše 1, Šumperk 787 01 E-mail info@jagspolecnost.de.vu www.jagspolecnost.de.vu VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠK. ROK 2013/14 Výroční zpráva aktivity

Více

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007 Úvod Zdravím vás všechny a vítám vás. Jsem moc rád, že jste dnes dorazili. Dnes začneme spolu mluvit o penězích. Vím, že je to velice kontroverzní téma. Ne jenom z pohledu lidí mimo církev. Nedávno zveřejnili

Více

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě Závěrečná zpráva 2007/2008 ANOMALY, o.s. ŠKOLNÍ 416 TANVALD 468 41 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě, která pracovala dle pravidel

Více

Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy ( LF2 > Nadšeni pro vědu

Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (  LF2 > Nadšeni pro vědu Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Nadšeni pro vědu Nadšeni pro vědu Do 30. dubna 2017 lze podávat přihlášky k doktorskému studiu na příští akademický

Více

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5 Klasické pohádky Medvídek Pú Page 1/5 Tady jde ze schodů za Kryštůfkem Robinem Michal Medvěd hlavou napřed, bum, bum, bum. Jinak to ani neumí, ale někdy mu připadá, že to přece jen musí jít taky jinak,

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Metodika poradenství. Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková

Metodika poradenství. Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková Metodika poradenství Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková Úvod V následujícím textu je popsán způsob vedení rozhovoru s klientem, jehož cílem je pomoci klientovi prozkoumat jeho situaci, která ho přivedla

Více

Jsem moc rád, že jsi tady. Cením si to a zároveň tě chci pochválit! Patříš mezi lidi, kteří na sobě chtějí pracovat, tato mapa je pro tebe, budiž ti

Jsem moc rád, že jsi tady. Cením si to a zároveň tě chci pochválit! Patříš mezi lidi, kteří na sobě chtějí pracovat, tato mapa je pro tebe, budiž ti Jsem moc rád, že jsi tady. Cením si to a zároveň tě chci pochválit! Patříš mezi lidi, kteří na sobě chtějí pracovat, tato mapa je pro tebe, budiž ti nápomocná při tvé cestě. Hodně štěstí! Marek Gerlich

Více

Mých osm let na Gymnázium Varnsdorf

Mých osm let na Gymnázium Varnsdorf Mých osm let na Gymnázium Varnsdorf Mých osm let na Gymnázium Varnsdorf Veronika Dvořáková 2017, OKTÁVA STRÁNKA 1 OBSAH: Tady to vše začalo... 3 1. ZÁKLADNÍ ŠKOLA... 4 1.1 První den v nové třídě, škole

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

Volby do Představenstva FIT++ Funkční období

Volby do Představenstva FIT++ Funkční období Volby do Představenstva FIT++ Funkční období 1. 2. 2018 31. 1. 2019 Do voleb dorazilo 7 kandidátek. Kandidáti v pořadí zaslání kandidátek jsou Milan Kurka, Michal Hošna, Lucie Procházková, Anna Vitmanová,

Více

meander MEANDER_Maaičin_deníček_BLOK_ indd :42:36

meander MEANDER_Maaičin_deníček_BLOK_ indd :42:36 meander MEANDER_Maaičin_deníček_BLOK_06092016.indd 3 06.09.2016 11:42:36 MEANDER_Maaičin_deníček_BLOK_06092016.indd 4 06.09.2016 11:42:36 MYSLÍŠ, ŽE SI MOJE KAMARÁDKY PŘEDSTAVUJÍ, ŽE SE MNOU MAJÍ SEX?

Více

Někteří lidé ho charakterizují jako věčného kluka. Souhlasíš s nimi? A co z toho pro tebe vyplývalo? Teda kromě toho užívání

Někteří lidé ho charakterizují jako věčného kluka. Souhlasíš s nimi? A co z toho pro tebe vyplývalo? Teda kromě toho užívání Ale já jsem se chtěla o Jirkovi Hrzánovi dozvědět něco bližšího. Tak jsem o něm začala psát sama. No, sama jak se to vezme. Pročetla jsem dostupné materiály, ale především jsem na něj nechala vzpomínat

Více

POZITIVNÍ KOMUNIKACE. Zásady věcné argumentace aneb jak obhájit svůj názor:

POZITIVNÍ KOMUNIKACE. Zásady věcné argumentace aneb jak obhájit svůj názor: POZITIVNÍ KOMUNIKACE Zásady věcné argumentace aneb jak obhájit svůj názor: neurážet druhé dovolit druhé straně vyjádřit se nemluvit sprostě mluvit stručně a jasně říkat pravdu stát si za svým názorem věřit

Více

Ave dnes. 60. číslo 10. listopadu Napsal: ArchimondS

Ave dnes. 60. číslo 10. listopadu Napsal: ArchimondS Ave dnes 60. číslo 10. listopadu Napsal: ArchimondS Obsah Úvod... 3 Žebříčky... 3 Země:... 3 Aliance:... 3 V AveCesar:... 3 Rozhovory... 3 Návrhy na témata... 6 Sháníme nové reportéry... 6 Vtipy... 6 Úvod

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY VETERINÁRNÍHO LÉKAŘSTVÍ VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY VETERINÁRNÍHO LÉKAŘSTVÍ VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY VETERINÁRNÍHO LÉKAŘSTVÍ VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO Článek 1 Základní ustanovení 1) Volební řád Akademického senátu Fakulty veterinárního lékařství

Více

Nejdůležitější je rozhodnout se

Nejdůležitější je rozhodnout se Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Nejdůležitější je rozhodnout se Nejdůležitější je rozhodnout se Student 4. ročníku Všeobecného lékařství Martin Vidlička

Více

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka Výsluňský plátek LISTOPAD Připravily: Anička, Jarka a Katka Z obsahu: Fotbalový turnaj osmiček Zamířeno do: 7.C- rozhovor s Martinem Gebellem I učitelé jsou jen lidé - rozhovor s panem ředitelem Jiřím

Více

Problematika odborné praxe v oboru všeobecná sestra na pracovištích intenzivní péče zkušenosti z 3. LF UK

Problematika odborné praxe v oboru všeobecná sestra na pracovištích intenzivní péče zkušenosti z 3. LF UK Problematika odborné praxe v oboru všeobecná sestra na pracovištích intenzivní péče zkušenosti z 3. LF UK Marie Zvoníčková Jana Holubová Ústav ošetřovatelství 3. LF UK Praha Kdo jsou naši studenti? Kdo

Více

"Marcela," představila se nejistě a téměř kajícně.

Marcela, představila se nejistě a téměř kajícně. "Marcela," představila se nejistě a téměř kajícně. "Ivan Toman," zareagoval stereotypně jako po každém zazvonění telefonu, a teprve poté si uvědomil, kdo volá. "To jsi ty, Marcelo?" nechtěl věřit tomu,

Více

Rukama mi týdně projde osmdesát lidí

Rukama mi týdně projde osmdesát lidí Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Rukama mi týdně projde osmdesát lidí Rukama mi týdně projde osmdesát lidí Rozhovor s Bc. Kateřinou Levínskou, studentkou

Více

Děkanát Uherské Hradiště

Děkanát Uherské Hradiště Děkanát Uherské Hradiště Tříletý plán práce s mládeží 2011 2013 Výchozí situace: Situace v jednotlivých farnostech Ne všechny farnosti z děkanátu jsou v animátorech zastoupeny, a proto zde nejsou informace

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Ve znamení Kříže. Výpisky z poutního deníku

Ve znamení Kříže. Výpisky z poutního deníku Ve znamení Kříže Výpisky z poutního deníku Tuto pouť jsem pojal jako křížovou cestu (každý den bude jedno zastavení) a chci jí obětovat za to, aby se lidé v naší farnosti otevřeli působení Ducha svatého.

Více

Žáci devátých tříd a střední školy na internetu. Studie Než zazvoní 25. října 2018

Žáci devátých tříd a střední školy na internetu. Studie Než zazvoní 25. října 2018 Žáci devátých tříd a střední školy na internetu Studie Než zazvoní 25. října 2018 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie Než zazvoní, která mapuje proces

Více

Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky

Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky 2. Lekce klavíru Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky klavíru, svírala noty a snažila se potlačit napjaté chvění, které před lekcemi cítívala. Windy! Pojď dál, pojď dál! Drobná, elegantně oblečená

Více

Prof. MUDr. Marek Babjuk, CSc.

Prof. MUDr. Marek Babjuk, CSc. Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Prof. MUDr. Marek Babjuk, CSc. Prof. MUDr. Marek Babjuk, CSc. Proděkan pro personální problematiku personální otázky,

Více

Antonyj ANTONYJ SUROŽSKIJ ( )

Antonyj ANTONYJ SUROŽSKIJ ( ) ANTONYJ SUROŽSKIJ (1914-2003) se narodil jako syn ruského diplomata ve švýcarském Lausanne. Ke křesťanství se obrátil, když mu bylo 15 let, vystudoval medicínu a stal se lékařem. V roce 1939 složil mnišské

Více

Nekonečné množství otázek k procvičování

Nekonečné množství otázek k procvičování Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Nekonečné množství otázek k procvičování Nekonečné množství otázek k procvičování Studentka 4. ročníku Ester Bartl je

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ. OBĚŽNÍK č. 14

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ. OBĚŽNÍK č. 14 UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ V Hradci Králové dne 15. dubna 2015 OBĚŽNÍK č. 14 OBSAH: Archiv oběžníků: www.lfhk.cuni.cz/fakulta/dokumenty/obezniky-lf/ 1. Oznámení s gratulací

Více

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel 1. stupeň GRAFY Termín dotazníkového šetření: listopad/prosinec 2012 Škola: Základní škola a Mateřská škola Lašťany 373, 78316 Bělkovice - Lašťany počet žáků

Více

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1: Seznam respondentů (tabulka) Příloha č. 2: Ukázka rozhovorů a pozorování (přepis)

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1: Seznam respondentů (tabulka) Příloha č. 2: Ukázka rozhovorů a pozorování (přepis) SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1: Seznam respondentů (tabulka) Příloha č. 2: Ukázka rozhovorů a pozorování (přepis) 2 Příloha č. 1: Seznam všech respondentů a jejich základních charakteristik (tabulka) Jméno

Více

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D.

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. medicíny, Brno 2017 DIPEx výzkum Kvalitativní výzkum, založený na 30 50 hloubkových rozhovorech pro každé téma, audio/video záznam Maximální pestrost

Více

Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků. Veselé zoubky. přednáška společnosti drogerie DM

Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků. Veselé zoubky. přednáška společnosti drogerie DM Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků Veselé zoubky přednáška společnosti drogerie DM Davídek z 1.B se nám svěřil, jak se mu líbila přednáška o čištění zoubků. Ptala jsem se ho, jestli se mu akce líbila.

Více

Rozprava v Řádu Lyricus

Rozprava v Řádu Lyricus Rozprava v Řádu Lyricus Prožitek Navigátora Celistvosti Tyto rozpravy přeložil James, tvůrce materiálů o Tvůrcích Křídel. Jsou velmi významnou součástí učebních metod, které používají instruktoři Výukového

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy ( LF2 > Mgr. Lepšíková

Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (  LF2 > Mgr. Lepšíková Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Mgr. Lepšíková Mgr. Lepšíková Mgr. Magdaléna Lepšíková, proděkanka pro bakalářská studia a navazující magisterské studium

Více

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU Projekt MOTIVALUE Jméno: Třida: Pokyny Prosím vyplňte vaše celé jméno. Vaše jméno bude vytištěno na informačním listu s výsledky. U každé ze 44 otázek vyberte a nebo

Více

RSC Rock Solid Club solid rock pevná skála

RSC Rock Solid Club solid rock pevná skála 1 Čau děcka, já jsem Janka a jsem členem RSC klubu a chci vás s ním trochu seznámit. Zkratka RSC znamená Rock Solid Club a solid rock znamená v angličtině pevná skála. Každé úterý se scházíme u vás na

Více

Lekce 1: Co je to tým?

Lekce 1: Co je to tým? Lekce 1: Co je to tým? Teoretický úvod: Ať už chceme nebo ne, často se stáváme členem týmu. Schopnost týmové spolupráce je žádanou dovedností, kterou vyhledávají personalisté a na níž stojí úspěch a konkurenceschopnost

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

V Teplicích mají návod, jak financovat sport: velké firmy musí převzít odpovědnost

V Teplicích mají návod, jak financovat sport: velké firmy musí převzít odpovědnost 1. V Teplicích mají návod, jak financovat sport: velké firmy musí převzít odpovědnost ihned.cz, 16.2.2011 http://sport.ihned.cz/c1-50306060-v-teplicich-maji-navod-jak-financovat-sport-velke-firmy-musiprevzit-odpovednost

Více

Zápis z 1. zasedání VR ze dne

Zápis z 1. zasedání VR ze dne Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Zápis z 1. zasedání VR ze dne 18. 1. 2001 Zápis z 1. zasedání VR ze dne 18. 1. 2001 Vědecká rada Zápis z 1. zasedání

Více

Sociologický výzkum Využití volného času žáků 8. a 9. tříd

Sociologický výzkum Využití volného času žáků 8. a 9. tříd Sociologický výzkum Využití volného času žáků 8. a 9. tříd Autoři: Anna Švaňhalová, Adéla Stárková, Pavla Prokopová Datum: 2. 1. 2019 Cíl výzkumu Cílem našeho výzkumu bylo zjistit, jak žáci 8. a 9. tříd

Více

Zpětná vazba ke kurzu KM - ZŠ Kunratice, sobota 17. ledna 2015

Zpětná vazba ke kurzu KM - ZŠ Kunratice, sobota 17. ledna 2015 Zpětná vazba ke kurzu KM - ZŠ Kunratice, sobota 17. ledna 2015 1. Jak jsi spokojen/a s prací lektorek? 1. Ano, líbilo se mi, že čas byl vyplněný více metodami (lekcemi v rámci E U - R) které byly zkrácené

Více

Volební řád akademického senátu 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy

Volební řád akademického senátu 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Volební řád akademického senátu 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy Volební řád akademického senátu 2. lékařské fakulty

Více

31.5.2012. Den s Technickými službami ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA AKCE PROBÍHÁ ZA FINANČNÍ PODPORY REVOLVINGOVÉHO FONDU MŽP A MĚSTA CHRUDIM

31.5.2012. Den s Technickými službami ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA AKCE PROBÍHÁ ZA FINANČNÍ PODPORY REVOLVINGOVÉHO FONDU MŽP A MĚSTA CHRUDIM 31.5.2012 Den s Technickými službami AKCE PROBÍHÁ ZA FINANČNÍ PODPORY REVOLVINGOVÉHO FONDU MŽP A MĚSTA CHRUDIM PLAKÁT PROGRAM PROGRAM na Den s TS dne 31. 5. 2012 Program: 08:00 ukončení návozu techniky

Více

1. číslo čtvrtletníku

1. číslo čtvrtletníku 1. číslo čtvrtletníku ŠKOLNÍ ROK 2014 / 2015 SLOVO NA ÚVOD VZPOMÍNÁME NA PRÁZDNINY Nejoblíbenější věc z celého školního roku skončila. Myslíme tím prázdniny. A my jsme se opět vrátili do svých školních

Více

Klima školy - varianta pro rodiče

Klima školy - varianta pro rodiče Základní škola a Mateřská škola Neznašov Klima školy - varianta pro rodiče výsledek dotazníkového šetření Název dotazníku: Klima školy - 2015/2016 (červen) Datum: 26. 05. 2016 Graf 1: Celkový přehled školy

Více

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková ÚVOD Při otevření této knihy se možná ptáte, k čemu je potřeba další kniha o zdraví, když už jich byly napsány stovky? Asi máte pravdu, ale můj velký zájem o možnosti sebeléčení s cílem pomoci sama sobě

Více

7 překvapivých věcí ze života v Yellowstonu

7 překvapivých věcí ze života v Yellowstonu 7 překvapivých věcí ze života v Yellowstonu 7 překvapivých věcí ze života v Yellowstonu 1 Život v Yellowstonu má svá specifika. Něco jsme čekali, něco vůbec. Pojďme se společně podívat na zajímavosti ze

Více

Vážení spoluobčané, Zajisté vás zajímá co se vlastně děje, proč jsem učinil rozhodnutí vzdát se starostování, co bude dál. Žádné rozhodnutí nespadne

Vážení spoluobčané, Zajisté vás zajímá co se vlastně děje, proč jsem učinil rozhodnutí vzdát se starostování, co bude dál. Žádné rozhodnutí nespadne Vážení spoluobčané, Zajisté vás zajímá co se vlastně děje, proč jsem učinil rozhodnutí vzdát se starostování, co bude dál. Žádné rozhodnutí nespadne z nebe, většinou v nás zraje delší dobu. Po loňských

Více

Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat,

Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat, Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat, opustit všechny své kamarády a začít chodit do nové školy.

Více

Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně.

Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně. Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně. 18.1 Struktury Co bude k obědu/k večeři? Dejte mi míň masa. Můžu dostat víc knedlíků? Proč nechceš jíst vepřové? Nesmím jíst vepřové, protože jsem muslim. Olga se seznámila

Více

Seznam příloh. Příloha A: Dotazník sebepojetí školní úspěšnosti dětí (SPAS) Příloha B: Dotazník vztahů ve třídě (B-3)

Seznam příloh. Příloha A: Dotazník sebepojetí školní úspěšnosti dětí (SPAS) Příloha B: Dotazník vztahů ve třídě (B-3) Seznam příloh Příloha A: Dotazník sebepojetí školní úspěšnosti dětí (SPAS) Příloha B: Dotazník vztahů ve třídě (B-3) Příloha C: Struktura pro rozhovor s Chlapcem 3 se specifickými poruchami učení Příloha

Více

Příprava na vyučování oboru Člověk a jeho svět s cíli v oblasti OSV

Příprava na vyučování oboru Člověk a jeho svět s cíli v oblasti OSV Pánem svého času Příprava na vyučování oboru Člověk a jeho svět s cíli v oblasti OSV Název učební jednotky (téma) Pánem svého času Stručná anotace učební jednotky Učební jednotka nabízí žákům možnost samostatně

Více

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd. Studie Než zazvoní

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd. Studie Než zazvoní Průzkum rozhodování žáků devátých tříd Studie Než zazvoní 26. září 2016 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která mapuje proces rozhodování

Více

Jak přežít třicet let s jedním chlapem (a s jednou tchýní) povídky ke kávě. Hana Hrabáková. Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.

Jak přežít třicet let s jedním chlapem (a s jednou tchýní) povídky ke kávě. Hana Hrabáková. Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas. Jak přežít třicet let s jedním chlapem (a s jednou tchýní) povídky ke kávě Hana Hrabáková Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz text Hana Hrabáková, 2015 cover Kameel Machart, 2015 ISBN:

Více

Zhodnocení komunikace v prostředí DIFA JAMU

Zhodnocení komunikace v prostředí DIFA JAMU Zhodnocení komunikace v prostředí DIFA JAMU Úvod Dění kolem voleb děkana DIFA JAMU v roce 2008 poukázaly na některé nedostatky ve vnitřní i vnější komunikaci DIFA JAMU. Uvádíme k připomenutí, aby se také

Více

Maledivy. Thajsko Itálie. Francie. Rakousko Slovensko Francie. Mauricius. Thajsko Francie Česká rep. Réunion

Maledivy. Thajsko Itálie. Francie. Rakousko Slovensko Francie. Mauricius. Thajsko Francie Česká rep. Réunion Maledivy Francie Thajsko Itálie Mauricius Rakousko Slovensko Francie Thajsko Francie Česká rep. Réunion 2012 Vážení a milí přátelé!. Je tu zase konec roku a já pravidelně, na poslední chvíli, jak jinak,

Více

Zápis ze 3. zasedání VR ze dne

Zápis ze 3. zasedání VR ze dne Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Zápis ze 3. zasedání VR ze dne 16. 4. 2009 Zápis ze 3. zasedání VR ze dne 16. 4. 2009 Vědecká rada Zápis ze 3. zasedání

Více

Vážení ètenáøi, dovolujeme si vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího (aby

Více

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?...

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... Obsah 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... 5 4. Nechejte si poradit od odborníka... 6 www.anekamickova.cz 1 Zdravím

Více

Návod jak nejen reference získat, ale i efektivně využít. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013

Návod jak nejen reference získat, ale i efektivně využít. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 Návod jak nejen reference získat, ale i efektivně využít. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Určitě sami dobře víte, že lidé neradi dávají doporučení na finanční zprostředkovatele.

Více

JAK V KLIDU STÍHAT, CO JE TŘEBA. Zuzana Ježková - Psychologické tipy

JAK V KLIDU STÍHAT, CO JE TŘEBA. Zuzana Ježková - Psychologické tipy JAK V KLIDU STÍHAT, CO JE TŘEBA Zuzana Ježková - Psychologické tipy Abychom to všechno stihli Papír a tužku Něco na zub Komentáře vedle obrazovky Zuzka Ježková Psychologie Projektové řízení: BE(e)PM Hodina

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 1/2015 (92) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 8. ledna 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH 1,

Více

Pomoc v krizi spojené s elektronickým násilím a kriminalitou. Tereza Dufková Klára Trefná 2015

Pomoc v krizi spojené s elektronickým násilím a kriminalitou. Tereza Dufková Klára Trefná 2015 Pomoc v krizi spojené s elektronickým násilím a kriminalitou Tereza Dufková Klára Trefná 2015 Linka důvěry DKC pro děti i dospělé nepřetržitě dostupná odborná pomoc v krizových či závažných situacích

Více

Od fakulty dětského lékařství ke 2. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze

Od fakulty dětského lékařství ke 2. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Od fakulty dětského lékařství ke 2. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze Od fakulty dětského lékařství ke 2.

Více

Prof. MUDr. Roman Kodet, CSc.

Prof. MUDr. Roman Kodet, CSc. Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Prof. MUDr. Roman Kodet, CSc. Prof. MUDr. Roman Kodet, CSc. Proděkan pro studium a akademické kvalifikace koordinace

Více

MÁM HLAD, MÁM CHUŤ. CUKROVKA A JÍDLO

MÁM HLAD, MÁM CHUŤ. CUKROVKA A JÍDLO MÁM HLAD, MÁM CHUŤ. CUKROVKA A JÍDLO K Výtvarné soutěži s Novo Nordiskem Postřehy dětí z různých věkových kategorií na téma jídlo v rámci letního tábora Štědronín 2015 Dívka, 10 let Mám hlad, mám chuť

Více

Scénář ukázkového testu Přetištěno z knihy Nenuťte uživatele přemýšlet! 2010 Steve Krug

Scénář ukázkového testu Přetištěno z knihy Nenuťte uživatele přemýšlet! 2010 Steve Krug Scénář ukázkového testu Přetištěno z knihy Nenuťte uživatele přemýšlet! 2010 Steve Krug Ve webovém prohlížeči by měla být načtení nějaká neutrální stránka, například Google. Dobrý den. Jmenuji se a budu

Více

Antonín Pachl se svou třídou ve školním roce 1938/1939

Antonín Pachl se svou třídou ve školním roce 1938/1939 TONDO, UTÍKEJ! Byl slunečný zimní den, pondělí 18. prosince 1939. Děti ze Zlína šly tak jako vždy do školy, do Komenského měšťanské školy. Nikdo z nich však netušil, že by se dnes mohlo stát něco neobvyklého.

Více

Copyright Eric Kahn Gale, 2011, 2013 Translation Květa Kaláčková, 2013 Nakladatelství JOTA, s. r. o., 2013 ISBN 978-80-7462-381-3

Copyright Eric Kahn Gale, 2011, 2013 Translation Květa Kaláčková, 2013 Nakladatelství JOTA, s. r. o., 2013 ISBN 978-80-7462-381-3 Copyright Eric Kahn Gale, 2011, 2013 Translation Květa Kaláčková, 2013 Nakladatelství JOTA, s. r. o., 2013 ISBN 978-80-7462-381-3 Jak dělat potíže, aniž by ses do nich sám namočil, jak řídit školu a být

Více

Zápis č. 1 z ustavujícího zasedání Zastupitelstva městyse Zásada, konaného dne 30. října 2018, od 17:30 hodin v zasedací místnosti úřadu městyse

Zápis č. 1 z ustavujícího zasedání Zastupitelstva městyse Zásada, konaného dne 30. října 2018, od 17:30 hodin v zasedací místnosti úřadu městyse Zápis č. 1 z ustavujícího zasedání Zastupitelstva městyse Zásada, konaného dne 30. října 2018, od 17:30 hodin v zasedací místnosti úřadu městyse Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva

Více

Přílohy. Příloha č. 1: Hloubkový rozhovor s Matějem Stránským 1 (rozhovor)

Přílohy. Příloha č. 1: Hloubkový rozhovor s Matějem Stránským 1 (rozhovor) Přílohy Příloha č. 1: Hloubkový rozhovor s Matějem Stránským 1 (rozhovor) Matěj Stránský spolupracuje s časopisem Respekt od roku 2001. Po změně formátu se stal stálým fotografem časopisu. V následujícím

Více

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz NÁVOD JAK NA TO autor: Josef Cvrček www.vydelavej-focenim.cz Důležité upozornění Pokud chcete z tohoto návodu dostat, co nejvíce, doporučuji se NEJPRVE podívat na video, které tento návod doprovází. Ve

Více

Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče

Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče r. 2015 - Zdravotnický personál dělá vše pro to, aby pacient opět dostal chuť do života podle stávajících možností. - Dodržování doby návštěv. Ve 14 hod.

Více

důvěru plnou Začněte Stavební kámen 1 S očekáváními zacházet ofenzivně Mám k vám

důvěru plnou Začněte Stavební kámen 1 S očekáváními zacházet ofenzivně Mám k vám Stavební kámen 1 S očekáváními zacházet ofenzivně Začněte Mám k vám plnou důvěru Tím nejjistějším na výměně vedení jsou očekávání. Výměny vedení jak se zdá mají téměř magickou přitažlivost a všem přáním

Více

S doc. MUDr. Martinem Vališem, Ph.D.

S doc. MUDr. Martinem Vališem, Ph.D. Převzato z časopisu PARKINSON č. 46 S doc. MUDr. Martinem Vališem, Ph.D. hovořila Zdislava Freund Už je to deset let, co jsem se strachem poprvé vkročila do extrapyramidové poradny Neurologické kliniky

Více