Naplňování Národní strategie Zdraví 2020

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Naplňování Národní strategie Zdraví 2020"

Transkript

1 Naplňování Národní strategie Zdraví 2020 MUDr. Stanislav Wasserbauer Ředitel odboru strategie a řízení ochrany a podpory veřejného zdraví

2 USNESENÍ VLÁDY ČR č. 23 ze dne V l á d a I. bere na vědomí Zdraví 2020 Národní strategii ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí; II. pověřuje předsedu vlády předložit Národní strategii předsedům Poslanecké sněmovny Senátu PČR a požádat je o podporu; III. ukládá 1. ministrovi zdravotnictví a) rozpracovat do Národní strategii do jednotlivých implementačních dokumentů, b) informovat vládu jedenkrát ročně o stavu realizace Národní strategie s tím, že první zpráva bude vládě předložena do 30. září 2015, c) seznámit hejtmany s Národní strategií, 2. ministrům spolupracovat s ministrem zdravotnictví při naplňování Národní strategie a při tvorbě jednotlivých implementačních dokumentů, 3. ministrům a) využívat Národní strategii a její implementační dokumenty při přípravě právních předpisů a strategických dokumentů a při přípravě podkladů pro návrh státního rozpočtu České republiky v letech , b) spolupracovat s ministrem zdravotnictví při přípravě zprávy o stavu realizace Národní strategie uvedené v bodě III/1b tohoto usnesení; IV. doporučuje hejtmanům využít Národní strategii při přípravě obdobných programů v rámci zdravotní politiky kraje.

3 USNESENÍ PS PČR č. 175 ze 7. schůze 20. března 2014 Poslanecká sněmovna I.bere na vědomí dokument Zdraví 2020 Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí II. vyzývá vládu, aby 1.podporovala realizaci Národní strategie formou spolupráce všech resortů a zohledňovala zdravotní aspekty ve všech politikách, 2.zohledňovala realizaci Národní strategie při schvalování státního rozpočtu.

4 Základní charakteristika Národní strategie Zdraví 2020 NS je rámcovým souhrnem opatření pro rozvoj veřejného zdraví včr; Účelem NS je především stabilizace systému prevence nemocí a ochrany a podpory zdraví a nastartování účinných a dlouhodobě udržitelných mechanismů ke zlepšení zdravotního stavu populace; Existence a schválení NS na úrovni vlády je nezbytnou podmínkou pro využívání finančních prostředků z evropských fondů pro celé české zdravotnictví v období let Aby tato podmínka byla splněna zcela, je třeba do konce roku 2015 vytvořit a schválit implementační dokumenty akční plány.

5 Logo Národní strategie Ministerstvo zdravotnictví předpokládá naplňování Národní strategie Zdraví 2020 ve spolupráci se všemi resorty, stejně jako se všemi složkami společnosti. Logo Národní strategie by se mělo stát symbolem této spolupráce.

6 Důležité mezníky Národní strategie Zdraví 2020 V červnu 2014 Ministr zdravotnictví zahrnul Národní strategii Zdraví 2020 mezi svých 12 priorit, které představil na tiskové konferenci; téhož dne pak byla Národní strategie prezentována panem ministrem a hlavním hygienikem ČR v rámci Žofínského fóra. Dne Národní strategie prezentována široké veřejnosti a médiím v rámci samostatné tiskové konference na půdě ministerstva zdravotnictví. Další představení a výzva ke spolupráci všech resortů proběhly na jednání Rady vlády pro zdraví a životní prostředí dne

7 Nová řídící struktura Zadavatel strategie ministr Gestor strategie Hlavní hygienik a náměstek NH Řídící výbor Koordinátor tvorby strategie Tým pro tvorbu strategie Sekční tým HH pro přípravu AP Gestor sekce NZ Gestor sekce NP Ř ÚZIS Vedoucí OKZ - Rada vlády pro zdraví a životní prostředí zajišťuje naplňování implementačních dokumentů Národní strategie na meziresortní úrovni a koordinuje nezbytnou spolupráci všech resortů.

8 Témata pro rozvoj aktivit v rámci Národní strategie Zdraví 2020

9 Akční plány pro implementaci NS Zdraví 2020 UV č. 23/2014 a EF Název akčního plánu Dílčí akční plány Garant/předseda PS Gesce v rámci MZ NH 1. Podpora pohybové aktivity - Zdeněk Hamřík, Ph.D. MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. 2. Správná výživa a stravovací návyky populace 2a. AP správná výživa a stravovací návyky doc. MUDr. Dana Müllerová, Ph.D. NH 2b. AP proti obezitě doc. MUDr. Dana Müllerová, Ph.D. MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. 2c. AP pro bezpečnost potravin prof. MVDr. Jiří Ruprich, CSc. 3. Zvládání stresu a duševní zdraví - PhDr. Ivan Duškov 4. Omezení zdravotně rizikového chování 4a. AP pro vytvoření interdisciplinárního meziresortního rámce primární prevence rizikového chování u vysoce ohrožených skupin dětí v České republice prof. PhDr. Michal Miovský Ph.D 4b. AP pro oblast kontroly tabáku v České republice Mgr. Lenka Kostelecká 4c. AP pro oblast omezení škod působených alkoholem Mgr. Jarmila Vedralová OKS Ing. Norbert Schellong NZ Prof. MUDr. Josef Vymazal, DSc. 5. Snižování zdravotních rizik ze životního a pracovního prostředí 6. Zvládání infekčních onemocnění, zejména nově a znovu se objevujících infekcí, infekcí spojených s poskytováním zdravotní péče, opatření proti antimikrobiální rezistenci a vakcinační programy - MUDr. Helena Kazmarová 6a. Provakcinační AP prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph.D. 6b. AP pro zvládání infekčních onemocnění MUDr. Pavla Křížová, CSc. 7. Rozvoj programů zdravotního screeningu v ČR - Doc. RNDr. Ladislav Dušek, Ph.D. 8. Zvýšení kvality, dostupnosti a efektivity následné, dlouhodobé a domácí péče 8a. Zvýšení kvality dostupnosti a efektivity následné, dlouhodobé a domácí péče Prof. MUDr. Josef Vymazal, DrSc. 8b. Zvýšení dostupnosti návazné péče Prof. MUDr. Josef Vymazal, DrSc. NH MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. NH MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. ÚZIS Doc. RNDr. Ladislav Dušek, Ph.D. NZ Prof. MUDr. Josef Vymazal, DSc. 9. Zajištění kvality a bezpečí poskytovaných zdravotnických služeb - MUDr. David Marx, Ph.D. NZ Prof. MUDr. Josef Vymazal, DSc. 10. Celoživotní vzdělávání zdravotnických pracovníků 10a. AP celoživotního vzdělávání lékařů Prof. MUDr. Karel Cvachovec, CSc., MBA NZ 10b. AP celoživotního vzdělávání nelékařských Prof. MUDr. Josef Vymazal, DSc. Mgr. Dana Křivská zdravotnických pracovníků NS Mgr. Lenka Ptáčková Melicharová, MBA. NH MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. 11. Elektronizace zdravotnictví - Ing. Norbert Schellong 12. Rozvoj zdravotní gramotnosti - prof. MUDr. Jan Holčík, DSc. 13. Rozvoj ukazatelů zdravotního stavu obyvatel - Doc. RNDr. Ladislav Dušek, Ph.D. ÚZIS Doc. RNDr. Ladislav Dušek, Ph.D.

10 Proces schvalování akčních plánů stávající stav Ministr zdravotnictví po dohodě s premiérem rozhodnul, že Akční plány budou do vlády předloženy do Nyní fáze po meziresortním připomínkovém řízení. V souladu s jednacím řádem vlády trvalo meziresortní připomínkové řízení 10 dnů s termínem pro uplatnění připomínek do Bylo uplatněno celkem 541 připomínek, z toho 333 připomínek zásadních!!! Možnost vyjádřit připomínky využilo 30 různých subjektů.

11 Proces schvalování akčních plánů stávající stav Nyní dochází k vypořádávání nejdůležitějších připomínek. Další postup projedná porada vedení MZ dne Akční plány byly vypracovány odbornými pracovními skupinami s jasným zadáním navrhnout u daných prioritních témat Národní strategie v rámci akčních plánů opatření, která by vedla ke stabilizaci situace v dané oblasti a umožnila pozitivní trend dalšího vývoje. V tuto chvíli lze toto zadání požadovat za splněné a je v rukou resortu zdravotnictví nalézt shodu s ostatními resorty a partnery pro realizaci daných cílů, které by pak následně byly postoupeny vládě jako souhrn implementačních opatření Národní strategie Zdraví 2020.

12 Časový harmonogram realizace NS Zdraví : příprava jednotlivých akčních plánů; v tomto období bude i nadále probíhat realizace aktivit dle cílů Zdraví 21 v souladu s UV č. 1046/2002 a UV č. 936/ : realizace akčních plánů NS Zdraví 2020 každoroční informace o stavu realizace NS vládě ČR, vždy do 30. září 2017: průběžné hodnocení NS a souvisejících implementačních dokumentů s možností aktualizace NS na období po roce : zpracování závěrečné hodnotící zprávy

13 Veřejná prezentace Národní strategie Zdraví O průběhu příprav implementačních dokumentů jsou pravidelně informováni ředitelé KHS, ZÚ a SZÚ, jejichž aktivní účast je nedílnou součástí úspěchu realizace Národní strategie. - Komunikace a distribuce na regionální a místní úroveň je zajišťována ve spolupráci s Národní sítí zdravých měst. - Postup přípravy Národní strategie je rovněž pravidelně prezentován v rámci odborných fór, seminářů apod. - Webové stránky kde je k dispozici anglická i česká verze Národní strategie a po schválení vládou budou přidány i AP a další související dokumenty. - Informace i na webu www. mzcr.cz.

14 Související aktivity Podpora ze strany Regionální úřadovny WHO pro Evropu (WHO EURO) v rámci Dvouleté smlouvy o spolupráci (BCA) na období je zaměřena na: - podporu národní realizaci Zdraví 2020, a to jak finanční, tak metodickou a odbornou; - aktualizaci metodiky pro Health Impact Assessment (HIA hodnocení dopadů na zdraví), která by měla být aplikována při posuzování zdravotních aspektů strategických dokumentů na národní i místní úrovni; - aktualizaci indikátorové soustavy pro hodnocení zdravotního stavu a efektu realizace Národní strategie Zdraví Ve spolupráci s Národní sítí zdravých měst byla rovněž aktualizována metodika pro Zdravotní plány měst tak, aby byla v souladu s NS Zdraví 2020 a novým strategickým směřováním v oblasti podpory zdraví.

15 Nové publikace Ke stažení na v sekci Veřejné zdraví Zdraví 2020

16 Děkuji za pozornost!

Akční plány pro implementaci Zdraví 2020 Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí

Akční plány pro implementaci Zdraví 2020 Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí Akční plány pro implementaci Zdraví 2020 Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Náměstek ministra zdravotnictví a hlavní hygienik ČR USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ

Více

Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí Zdraví 2020

Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí Zdraví 2020 Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí Zdraví 2020 MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra pro ochranu a podporu zdraví Národní strategie ochrany a podpory

Více

Akční plán č. 1: Podpora pohybové aktivity na období 2015-2020

Akční plán č. 1: Podpora pohybové aktivity na období 2015-2020 Zdraví 2020 Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí Akční plán č. 1: Podpora pohybové aktivity na období 2015-2020 Bc. et Bc. Hana Davidová Ministerstvo zdravotnictví Odbor strategie

Více

Akční plán pro oblast kontroly tabáku v ČR na období 2015 až 2018/ Národní strategie Zdraví 2020

Akční plán pro oblast kontroly tabáku v ČR na období 2015 až 2018/ Národní strategie Zdraví 2020 Akční plán pro oblast kontroly tabáku v ČR na období 2015 až 2018/ Národní strategie Zdraví 2020 Mgr. Lenka Kostelecká, odbor zdravotních služeb MZ ČR Cena adiktologie 2015 Program Zdraví 2020 jako příležitost

Více

Otazníky zdraví možnos1 zvyšování zdravotní gramotnos1 dě6 a mládeže

Otazníky zdraví možnos1 zvyšování zdravotní gramotnos1 dě6 a mládeže Otazníky zdraví možnos1 zvyšování zdravotní gramotnos1 dě6 a mládeže Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název výzvy: OPVK - Ipo - Oblast podpory 1.1, výzva č. 53 Registrační

Více

Informace o stavu realizace Zdraví 2020 Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí

Informace o stavu realizace Zdraví 2020 Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí II. Informace o stavu realizace Zdraví 2020 Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí k zajištění bodu III/1. b) usnesení vlády ze dne 8. ledna 2014 č. 23 zpracovalo Ministerstvo zdravotnictví

Více

20 let plánov MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. ředitel KHS Libereckého kraje. Konference Plánování pro zdraví v obcích a krajích Praha, 6.10.

20 let plánov MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. ředitel KHS Libereckého kraje. Konference Plánování pro zdraví v obcích a krajích Praha, 6.10. 20 let plánov nování pro zdraví v Libereckém m kraji MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. ředitel KHS Libereckého kraje Konference Plánování pro zdraví v obcích a krajích Praha, 6.10.2011 1993 Program intervence

Více

ÚVOD Představení Národního screeningového centra

ÚVOD Představení Národního screeningového centra ÚVOD Představení Národního screeningového centra Ondřej Májek, Karel Hejduk, Ladislav Dušek Ústav zdravotnických informací a statistiky České republiky Institute of Health Information and Statistics of

Více

Akční plán k omezení škod působených alkoholem a jeho implementace

Akční plán k omezení škod působených alkoholem a jeho implementace Akční plán k omezení škod působených alkoholem a jeho implementace Mgr. Jarmila Vedralová koordinátorka pro protidrogovou politiku MZ Odbor zdravotních služeb Historický vývoj dokumentu 2011 MZ svolává

Více

Akční plán plnění předběžné podmínky pro oblast zdraví (9.3)

Akční plán plnění předběžné podmínky pro oblast zdraví (9.3) Akční plán plnění předběžné podmínky pro oblast zdraví (9.3) 1 Úvod Předběžné podmínky jsou definovány Nařízením Evropského parlamentu a rady (EU) č. 1303/2013 ze dne 17. prosince 2013 o společných ustanoveních

Více

Strategický rámec rozvoje péče o zdraví v České republice do roku 2030 (Zdraví 2030)

Strategický rámec rozvoje péče o zdraví v České republice do roku 2030 (Zdraví 2030) Strategický rámec rozvoje péče o zdraví v České republice do roku 2030 (Zdraví 2030) Prioritní směry rozvoje péče o zdraví v České republice do roku 2030 Seminář MZ 17.5. 2019 Prioritní směry rozvoje péče

Více

Zdraví 2020. Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí

Zdraví 2020. Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí Zdraví 2020 Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí Zdraví 2020 Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí Ministerstvo zdravotnictví České republiky 2014 Zdraví

Více

Aktuální stav přípravy. Národní strategie elektronického zdravotnictví. v České republice

Aktuální stav přípravy. Národní strategie elektronického zdravotnictví. v České republice Aktuální stav přípravy Národní strategie elektronického zdravotnictví v České republice 17. září 2014 Malostranský palác, Praha Konference ICT ve zdravotnictví Ing. Martin Zeman Oddělení poradců a strategií

Více

Národní akční plán podporující pozitivní stárnutí pro období let 2013 až 2017 (Aktualizovaná verze k 31. 12. 2014)

Národní akční plán podporující pozitivní stárnutí pro období let 2013 až 2017 (Aktualizovaná verze k 31. 12. 2014) Národní akční plán podporující pozitivní stárnutí pro období let 2013 až 2017 (Aktualizovaná verze k 31. 12. 2014) Obsah Demografický vývoj v České republice Agenda přípravy na stárnutí na MPSV Národní

Více

Plánování ke zdraví priorita WHO

Plánování ke zdraví priorita WHO Plánování ke zdraví priorita WHO MUDr. Alena Šteflová WHO Liaison Office v ČR Listopad 2005, Třebíč Nástroje WHO k ovlivněnízdravípopulace v jednotlivých členských státech cestou podpory zdravía primární

Více

NÁRODNÍ ANTIBIOTICKÝ PROGRAM

NÁRODNÍ ANTIBIOTICKÝ PROGRAM NÁRODNÍ ANTIBIOTICKÝ PROGRAM USTAVENÍ A STRUKTURA Jan Šturma sturma@szu.cz Sekretariát Národního antibiotického programu (SNAP) 28. dubna 2010 Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví OSNOVA

Více

Problematika ochrany zdraví a rizik ze životního prostředí nový dokument

Problematika ochrany zdraví a rizik ze životního prostředí nový dokument Problematika ochrany zdraví a rizik ze životního prostředí nový dokument Výchozí podmínky NEHAP, UV 810/1998, programovým dokumentem v oblasti zdraví a životního prostředí přes 150 úkolů významná role

Více

Strategické dokumenty Ministerstva zdravotnictví a Portál podpory zdraví

Strategické dokumenty Ministerstva zdravotnictví a Portál podpory zdraví Strategické dokumenty Ministerstva zdravotnictví a Portál podpory zdraví Martin Doležal, Oddělení koncepcí zdravotní péče Konference Efektivní strategie podpory zdraví III. SZÚ, Praha, 18. 6. 2015 Zvýšení

Více

Analýzy zdravotního stavu obyvatel. pro zdravotní plány města

Analýzy zdravotního stavu obyvatel. pro zdravotní plány města Analýzy zdravotního stavu obyvatel pro zdravotní plány města Seminář: Ukazatele populačního zdraví Praha 30. 3. 2016 MUDr. Stanislav Wasserbauer Ředitel odboru strategie a řízení ochrany a podpory veřejného

Více

VYBRANÉ LEGISLATIVNÍ, STRATEGICKÉ A KONCEPČNÍ MATERIÁLY V OBLASTI PODPORY A OCHRANY VEŘEJNÉHO ZDRAVÍ 1

VYBRANÉ LEGISLATIVNÍ, STRATEGICKÉ A KONCEPČNÍ MATERIÁLY V OBLASTI PODPORY A OCHRANY VEŘEJNÉHO ZDRAVÍ 1 Příloha č. 2 VYBRANÉ LEGISLATIVNÍ, STRATEGICKÉ A KONCEPČNÍ MATERIÁLY V OBLASTI PODPORY A OCHRANY VEŘEJNÉHO ZDRAVÍ 1 OBECNÉ DOKUMENTY Zdraví 2020 evropský rámec pro politiky pro zdraví a prosperitu (SZO,

Více

Spolupráce SZÚ s KHS a dalšími subjekty v podpoře veřejného zdraví. MUDr. Věra Kernová Státní zdravotní ústav

Spolupráce SZÚ s KHS a dalšími subjekty v podpoře veřejného zdraví. MUDr. Věra Kernová Státní zdravotní ústav Spolupráce SZÚ s KHS a dalšími subjekty v podpoře veřejného zdraví MUDr. Věra Kernová Státní zdravotní ústav PUBLIC HEALTH - definice Veřejné zdraví je definováno jako organizované úsilí společnosti s

Více

RVKPP RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY. VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 11. června 2009

RVKPP RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY. VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 11. června 2009 RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 11. června 2009 Jednání Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky (dále Rada nebo RVKPP ) vedl výkonný místopředseda,

Více

Zdravotní politika Libereckého kraje. Alena Riegerová Krajský úřad LK, odbor zdravotnictví

Zdravotní politika Libereckého kraje. Alena Riegerová Krajský úřad LK, odbor zdravotnictví Zdravotní politika Libereckého kraje Alena Riegerová Krajský úřad LK, odbor zdravotnictví Strategické cíle a opatření k realizaci Rok 2002 Formulování a obecné přijetí regionální zdravotní politiky respektující

Více

Regionální inovační strategie Libereckého kraje (RIS LK)

Regionální inovační strategie Libereckého kraje (RIS LK) Regionální inovační strategie Libereckého kraje (RIS LK) Hodnocení z hlediska vlivů na ŽP, soustavu NATURA 2000 a veřejné zdraví, Liberec, 1. července 2009 Zdůvodnění tvorby RIS LK- 1 Rostoucí konkurence

Více

Palackého náměstí 4, 128 01 Praha 2 oks@mzcr.cz, www.mzcr.cz

Palackého náměstí 4, 128 01 Praha 2 oks@mzcr.cz, www.mzcr.cz Zápis ze zasedání Řídícího výboru Strategie reformy psychiatrické péče 13. 7. 2015, 13:30 14:30 Přítomni: Mgr. Lenka Ptáčková Melicharová, MBA, prof. MUDr. Josef Vymazal, DSc., MUDr. Martin Hollý, PhDr.

Více

Informace o přípravě koncepce ochrany před následky sucha v ČR

Informace o přípravě koncepce ochrany před následky sucha v ČR Informace o přípravě koncepce ochrany před následky sucha v ČR Praha, 9.11.2015 Ing. Vladimír Dolejský, Ph.D. náměstek ministra - ředitel sekce ochrany přírody a krajiny Ministerstvo životního prostředí

Více

Vybrané aktuality z MZ ČR. v oblasti podpory zdraví

Vybrané aktuality z MZ ČR. v oblasti podpory zdraví Vybrané aktuality z MZ ČR v oblasti podpory zdraví MUDr. Stanislav Wasserbauer Ředitel odboru strategie a řízení ochrany a podpory veřejného zdraví Centra podpory zdraví CPZ Projektový záměr ve fázi přípravy

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 362. USNESENÍ

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 362. USNESENÍ Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2009 5. volební období 362. USNESENÍ výboru pro evropské záležitosti z 45. schůze konané dne 15. ledna 2009 ke Zprávě Komise Evropskému parlamentu a Radě Provádění

Více

Nová koncepce elektronického zdravotnictví pro období 2014 + 17. ročník konference ISSS

Nová koncepce elektronického zdravotnictví pro období 2014 + 17. ročník konference ISSS Nová koncepce elektronického zdravotnictví pro období 2014 + 17. ročník konference ISSS Programové prohlášení vlády určuje jako jeden ze svých hlavních cílů: - zvyšování kvality zdravotnické péče - zvyšování

Více

Efektivní strategie podpory zdraví. Efektivní spolupráce ziskových, státních a neziskových organizací v podpoře zdraví

Efektivní strategie podpory zdraví. Efektivní spolupráce ziskových, státních a neziskových organizací v podpoře zdraví Efektivní strategie podpory zdraví Efektivní spolupráce ziskových, státních a neziskových organizací v podpoře zdraví MUDr. Stanislav Wasserbauer ředitel odboru strategie a řízení ochrany a podpory zdraví

Více

Příloha č. 7 Koordinační mechanismus pro oblast veřejné správy

Příloha č. 7 Koordinační mechanismus pro oblast veřejné správy Příloha č. 7 Koordinační mechanismus pro oblast veřejné správy Verze 1.1 ze dne Koordinační mechanismus pro oblast veřejné správy 1 Koordinační mechanismus byl vytvořen pro oblast veřejné správy s cílem

Více

STRATEGICKÉ DOKUMENTY

STRATEGICKÉ DOKUMENTY STRATEGICKÉ DOKUMENTY Koncepce Hygienické služby a prevence Zákon č. 258/2000 Sb. jeho novela Zdraví 21 Zdraví 2020 MUDr. Stanislav Wasserbauer ředitel odboru strategie a řízení ochrany a podpory zdraví

Více

Přístup WHO k podpoře zdraví spolupráce se Zdravými městy, obcemi, regiony

Přístup WHO k podpoře zdraví spolupráce se Zdravými městy, obcemi, regiony Přístup WHO k podpoře zdraví spolupráce se Zdravými městy, obcemi, regiony MUDr. Alena Šteflová WHO Liaison Office v ČR Podzimní škola NSZM, Prostějov (listopad 2005) Nadnárodnístrategie zdravotnípolitiky

Více

Podpora zdraví v ČR MUDr. Věra Kernová Státní zdravotní ústav 2009

Podpora zdraví v ČR MUDr. Věra Kernová Státní zdravotní ústav 2009 Podpora zdraví v ČR MUDr. Věra Kernová Státní zdravotní ústav 2009 Zdraví - definice Stav úplné tělesné, duševní a sociální pohody, a ne jen pouhá nepřítomnost nemoci či slabosti ( WHO 7. 4. 1948) Vymezuje

Více

Výroční zpráva Rady pro zdraví a životní prostředí za rok 2013

Výroční zpráva Rady pro zdraví a životní prostředí za rok 2013 Výroční zpráva Rady pro zdraví a životní prostředí za rok 2013 Název PPOV Rada pro zdraví a životní prostředí Vznik datum a způsob usnesením vlády č. 810 ze dne 9. 12. 1998 Data poslední aktualizace statutu

Více

Podpora zdraví v evropském kontextu a v České republice

Podpora zdraví v evropském kontextu a v České republice Podpora zdraví v evropském kontextu a v České republice MUDr. Lidmila Hamplová Ministerstvo zdravotnictví ČR Evropská zdravotní politika Hlavním principem evropské zdravotní politiky je poznatek vztahu

Více

Prevence a podpora zdraví v Libereckém kraji

Prevence a podpora zdraví v Libereckém kraji Prevence a podpora zdraví v Libereckém kraji Alena Riegerová, Blanka Ptáčková Krajský úřad LK, odbor zdravotnictví Škola Zdravých měst 20. března 2019 Strategické cíle a opatření k realizaci ZDRAVÍ nevzniká

Více

Konference DRG Restart 2016

Konference DRG Restart 2016 Zpráva z Konference DRG Restart 2016 9. 10. 11. 2016 Kongresové centrum Praha Záštitu nad konferencí poskytli: MUDr. Svatopluk Němeček, MBA, ministr zdravotnictví ČR prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.,

Více

Výroční zpráva Rady pro zdraví a životní prostředí za rok 2014

Výroční zpráva Rady pro zdraví a životní prostředí za rok 2014 Výroční zpráva Rady pro zdraví a životní prostředí za rok 2014 Název PPOV Rada pro zdraví a životní prostředí Vznik datum a způsob usnesením vlády č. 810 ze dne 9. 12. 1998 Data poslední aktualizace statutu

Více

Postgraduální vzdělávání odborných pracovníků ve zdravotnictví v ČR

Postgraduální vzdělávání odborných pracovníků ve zdravotnictví v ČR Postgraduální vzdělávání odborných pracovníků ve zdravotnictví v ČR Doc. PhDr. Vladimír Kebza, CSc., MUDr. Věra Kernová, MUDr. Miloslav Kodl, Státní zdravotní ústav Praha Postgraduální vzdělávání odborných

Více

Časný záchyt chronické obstrukční plicní nemoci v rizikové populaci

Časný záchyt chronické obstrukční plicní nemoci v rizikové populaci Časný záchyt diabetické retinopatie a makulárního edému u pacientů s diabetem 1. nebo 2. typu CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_039/0008165 Časný záchyt chronické obstrukční plicní nemoci v rizikové populaci PreVon

Více

Národní implementační plán zavedení Zdravotnických ukazatelů Evropského společenství (ECHI) v České republice

Národní implementační plán zavedení Zdravotnických ukazatelů Evropského společenství (ECHI) v České republice Národní implementační plán zavedení Zdravotnických ukazatelů Evropského společenství (ECHI) v České republice aktualizovaná verze k 31. květnu 2011 připravená Národním implementačním týmem v rámci projektu

Více

Aktivity Státního zdravotního ústavu v oblasti podpory zdraví. Tisková konference 30. července 2010 Mgr. Dana Fragnerová

Aktivity Státního zdravotního ústavu v oblasti podpory zdraví. Tisková konference 30. července 2010 Mgr. Dana Fragnerová Aktivity Státního zdravotního ústavu v oblasti podpory zdraví Tisková konference 30. července 2010 Mgr. Dana Fragnerová Státní zdravotní ústav - představení příspěvková organizace Ministerstva zdravotnictví

Více

PRACOVNÍ PLÁN NA ROK 2010 k provedení 2. akčního programu Společenství v oblasti zdraví ( ) Eva Sobotková

PRACOVNÍ PLÁN NA ROK 2010 k provedení 2. akčního programu Společenství v oblasti zdraví ( ) Eva Sobotková PRACOVNÍ PLÁN NA ROK 2010 k provedení 2. akčního programu Společenství v oblasti zdraví (2008-2013) Eva Sobotková eva.sobotkova@mzcr.cz 4. 12. 2009 ZDROJE Celkový rozpočet 2. ap (2008-2013) 321 500 000

Více

MUDr. Ludmila Skálová, MUDr.Věra Kernová Státní zdravotní ústav. Seminář NSZM 15.10.2009

MUDr. Ludmila Skálová, MUDr.Věra Kernová Státní zdravotní ústav. Seminář NSZM 15.10.2009 MUDr. Ludmila Skálová, MUDr.Věra Kernová Státní zdravotní ústav Seminář NSZM 15.10.2009 ze dne 22.1.2009 Podpory komunitních kampaní zaměřených na problematiku zdraví Systémovépodpory zdraví na místní

Více

PŘÍPRAVA NA PANDEMII CHŘIPKY V JIHOMORAVSKÉM KRAJI

PŘÍPRAVA NA PANDEMII CHŘIPKY V JIHOMORAVSKÉM KRAJI PŘÍPRAVA NA PANDEMII CHŘIPKY V JIHOMORAVSKÉM KRAJI MUDr. Jan Mareček KHS Jmk Brno Seminář Medicína katastrof Brno, 9.2.2006 PŘEHLED PANDEMIÍ CHŘIPKY VE 20. STOLETÍ ROK TYP VIRU MÍSTO NÁZEV VZNIKU 1918-1920

Více

Úlohu 2. akčního plánu realizace Strategie protidrogové politiky Moravskoslezského kraje na období lze vymezit následujícím způsobem:

Úlohu 2. akčního plánu realizace Strategie protidrogové politiky Moravskoslezského kraje na období lze vymezit následujícím způsobem: Druhý akční plán realizace Strategie politiky Moravskoslezského na období 2007 2009 Druhý akční plán realizace Strategie politiky Moravskoslezského na období 2007 2009 reaguje na priority vymezené Národní

Více

20. KONFERENCE MONITORING ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

20. KONFERENCE MONITORING ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 20. KONFERENCE MONITORING ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ÚSTŘEDÍ MONITORINGU ZDRAVOTNÍHO STAVU OBYVATELSTVA STÁTNÍ ZDRAVOTNÍ ÚSTAV, PRAHA MILOVY 6. 8. října 2015 P R O G R A M K O N F E R E N C E Úterý 6.

Více

Národní diabetologický program MUDr. Helena Sajdlová ředitelka odboru zdravotních služeb Ministerstvo zdravotnictví ČR

Národní diabetologický program MUDr. Helena Sajdlová ředitelka odboru zdravotních služeb Ministerstvo zdravotnictví ČR Národní diabetologický program MUDr. Helena Sajdlová ředitelka odboru zdravotních služeb Ministerstvo zdravotnictví ČR Senát PČR seminář 29.5.2012 Diabetes mellitus chronické nepřenosné onemocnění aktuální

Více

Prevence rizikových forem chování a MŠMT

Prevence rizikových forem chování a MŠMT Prevence rizikových forem chování a MŠMT VII. ročník krajské konference k primární prevenci rizikového chování 24. října 2013 Kroměříž Ing. Radka Heřmánková odbor vzdělávání, oddělení prevence a speciálního

Více

Regionální aktivity. v podpoře zdraví a prevenci nemocí

Regionální aktivity. v podpoře zdraví a prevenci nemocí Regionální aktivity v podpoře zdraví a prevenci nemocí Kraj Vysočina MUDr. Stanislav Wasserbauer Ministerstvo zdravotnictví Zdravý Kraj Vysočina Kraj Vysočina je do realizace tohoto komunitního programu

Více

Implementační dokument strategického rámce Česká republika 2030

Implementační dokument strategického rámce Česká republika 2030 Implementační dokument strategického rámce Česká republika 2030 10. jednání Výboru pro strategické řízení a implementaci principů udržitelného rozvoje Oddělení pro udržitelný rozvoj Usnesení Řídícího výboru

Více

Zdravá města České republiky Systémová podpora zdraví, zdravotní plány a profily zdraví

Zdravá města České republiky Systémová podpora zdraví, zdravotní plány a profily zdraví Zdravá města České republiky Systémová podpora zdraví, zdravotní plány a profily zdraví IPVZ, 8. září 2008 NSZM ČR 2008 1 NSZM ČR 2008 2 Zdravá města, obce, regiony 2008 85 členů (města, kraje, mikroregiony,

Více

ZPRAVODAJ. reformy péče o duševní zdraví NEPŘEHLÉDNĚTE

ZPRAVODAJ. reformy péče o duševní zdraví NEPŘEHLÉDNĚTE ZPRAVODAJ reformy péče o duševní zdraví červen 2017 Číslo 6 NEPŘEHLÉDNĚTE Odborná rada Složení Odborné rady Výkonný výbor Složení Výkonného výboru Řízení reformy psychiatrické péče V minulých číslech jsme

Více

Alternativa B. I. Kontrola plnění usnesení z předchozích jednání RVKPP

Alternativa B. I. Kontrola plnění usnesení z předchozích jednání RVKPP I. Kontrola plnění usnesení z předchozího jednání RVKPP Materiál obsahuje přehled plnění usnesení z posledního jednání Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky (dále jen RVKPP ) dne 8. března 2012.

Více

2. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2007 2009

2. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2007 2009 2. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2007 2009 Moravskoslezský kraj Krajský úřad kraje odbor sociálních věcí 2. akční plán realizace Strategie protidrogové

Více

Národní strategie elektronického zdravotnictví v kontextu aktivit egovernmentu

Národní strategie elektronického zdravotnictví v kontextu aktivit egovernmentu Národní strategie elektronického zdravotnictví v kontextu aktivit egovernmentu ISSS, 13. dubna 2015 Ing. Norbert Schellong Koordinátor Národní strategie elektronického zdravotnictví 1 Současný stav elektronizace

Více

Strategie regionálního rozvoje ČR 2021+

Strategie regionálního rozvoje ČR 2021+ MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Obsah příspěvku Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Strategie regionálního rozvoje ČR 2021+ Akční plán Strategie regionálního rozvoje ČR 2019-2020 Národní

Více

Dotační programy jako efektivní nástroj podpory zdraví Efektivní strategie podpory zdraví IV., Státní zdravotní ústav, 16. 6. 2016

Dotační programy jako efektivní nástroj podpory zdraví Efektivní strategie podpory zdraví IV., Státní zdravotní ústav, 16. 6. 2016 Dotační programy jako efektivní nástroj podpory zdraví Efektivní strategie podpory zdraví IV., Státní zdravotní ústav, 16. 6. 2016 MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Náměstek ministra zdravotnictví a hlavní

Více

Aktuální stav reformy psychiatrické péče

Aktuální stav reformy psychiatrické péče Aktuální stav reformy psychiatrické péče Mgr. et Mgr. Adam Vojtěch Ministr zdravotnictví Ing. Jaroslava Němcová, MBA Ministryně práce a sociálních věcí Prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph.D. Náměstek ministra

Více

INFORMACE O STAVU AKTUALIZACE STRATEGICKÉHO RÁMCE UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ČESKÉ REPUBLIKY

INFORMACE O STAVU AKTUALIZACE STRATEGICKÉHO RÁMCE UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ČESKÉ REPUBLIKY II. INFORMACE O STAVU AKTUALIZACE STRATEGICKÉHO RÁMCE UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ČESKÉ REPUBLIKY 1. Zadání aktualizace Strategický rámec udržitelného rozvoje ČR (SRUR) je aktuálně platným strategickým dokumentem,

Více

Aktuální projekty v železniční dopravě. Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor strategie Ministerstvo dopravy

Aktuální projekty v železniční dopravě. Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor strategie Ministerstvo dopravy Aktuální projekty v železniční dopravě Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor strategie Ministerstvo dopravy Základní východiska Směřování železničního sektoru, stanovení priorit a návrh konkrétních opatření a

Více

MANUÁL PRO ZDRAVOTNÍ PLÁN MĚSTA

MANUÁL PRO ZDRAVOTNÍ PLÁN MĚSTA MANUÁL PRO ZDRAVOTNÍ PLÁN MĚSTA metodický materiál Pracovní skupiny pro zdravotní plány a politiky při Ministerstvu zdravotnictví Obsah: 1. Úvod do problematiky 2. Indikátory zdravotního stavu 3. Postup

Více

Zlínský kraj Prevence sociálně patologických jevů. Uherský Brod 28.3.2008 II. konference k prevenci SPJ

Zlínský kraj Prevence sociálně patologických jevů. Uherský Brod 28.3.2008 II. konference k prevenci SPJ Zlínský kraj Prevence sociálně patologických jevů Uherský Brod 28.3.2008 II. konference k prevenci SPJ Osnova prezentace Prevence z pohledu krajského úřadu Výskyt SPJ ve Zlínském kraji Předpoklady pro

Více

Věstník vlády. pro orgány krajů a orgány obcí. Ročník 13 Vydán dne 31. března 2015 Částka 2 OBSAH

Věstník vlády. pro orgány krajů a orgány obcí. Ročník 13 Vydán dne 31. března 2015 Částka 2 OBSAH Věstník vlády pro orgány krajů a orgány obcí Ročník 13 Vydán dne 31. března 2015 Částka 2 OBSAH Usnesení vlády České republiky ze dne 23. února 2015 č. 126 o Akčním plánu prevence domácího a genderově

Více

RVKPP RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY. VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 25. ledna 2008

RVKPP RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY. VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 25. ledna 2008 RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 25. ledna 2008 Zahájení Jednání Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky (dále Rada nebo RVKPP ) se konalo za přítomnosti

Více

Elektronizace zdravotnictví z pohledu WHO Poslanecká sněmovna, 27.dubna 2009

Elektronizace zdravotnictví z pohledu WHO Poslanecká sněmovna, 27.dubna 2009 Elektronizace zdravotnictví z pohledu WHO Poslanecká sněmovna, 27.dubna 2009 MUDr. Alena Šteflová,Ph.D. Kancelář WHO v ČR S využitím materiálů ehealth Programme WHO Regional Office for Europe ezdraví je

Více

Role Státního zdravotního ústavu a Krajských hygienických stanic - spolupráce v oblasti podpory zdraví na místní a regionální úrovni, společné kampaně

Role Státního zdravotního ústavu a Krajských hygienických stanic - spolupráce v oblasti podpory zdraví na místní a regionální úrovni, společné kampaně Role Státního zdravotního ústavu a Krajských hygienických stanic - spolupráce v oblasti podpory zdraví na místní a regionální úrovni, společné kampaně MUDr. Jarmila Rážová, Ph.D. Státní zdravotní ústav

Více

Prioritní témata řešená v rámci Národní strategie elektronického zdravotnictví. Martin Zeman, Jiří Borej ehealth Day 2015 Brno 22.

Prioritní témata řešená v rámci Národní strategie elektronického zdravotnictví. Martin Zeman, Jiří Borej ehealth Day 2015 Brno 22. Prioritní témata řešená v rámci Národní strategie elektronického zdravotnictví Martin Zeman, Jiří Borej ehealth Day 2015 Brno 22. října 2015 Osnova Základní údaje Etapy tvorby strategie Dílčí výstupy Soustava

Více

Veřejné projednání návrhu implementace Agendy 2030 v České republice

Veřejné projednání návrhu implementace Agendy 2030 v České republice Veřejné projednání návrhu implementace Agendy 2030 v České republice 29. listopadu 2017 10:00 12:00 Hrzánský palác Program jednání 10:00 10:10 Zahájení Mgr. Jan Mareš, ředitel Odboru pro udržitelný rozvoj

Více

Zápis č. 8. z jednání Řídícího výboru pro modernizaci veřejné správy konaného dne

Zápis č. 8. z jednání Řídícího výboru pro modernizaci veřejné správy konaného dne Zápis č. 8 z jednání Řídícího výboru pro modernizaci veřejné správy konaného dne 29.1.2015 Přítomni: dle prezenční listiny Nepřítomni: dle prezenční listiny Hosté: dle prezenční listiny Počet členů Řídícího

Více

Podpora zdraví na pracovišti a zdraví populace

Podpora zdraví na pracovišti a zdraví populace Podpora zdraví na pracovišti a zdraví populace MUDr.Vladimíra Lipšová SZÚ-CHPPL SZÚ - Konzultační den Podpora zdraví na pracovišti 15.9.2011 Obsah prezentace Podpora zdraví na pracovišti Komplexní přístup

Více

Zápis č. 11. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne

Zápis č. 11. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne Zápis č. 11 ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne 9. 4. 2015 Přítomni: Nepřítomni: Hosté: viz prezenční listina viz prezenční listina viz prezenční listina

Více

Program Zdraví 21 pro Moravskoslezský kraj

Program Zdraví 21 pro Moravskoslezský kraj Program Zdraví 21 pro Moravskoslezský kraj Opava 25. 11. 2008 MUDr. Helena Šebáková PaedDr. Zdeněk Moldrzyk Ing. Jaroslav Kubina telefon: 695 138 111 podatelna@khsova.cz Na Bělidle 7, 702 00 Moravská Ostrava,

Více

Zápis z 329. zasedání předsednictva TA ČR

Zápis z 329. zasedání předsednictva TA ČR Zápis z 329. zasedání předsednictva TA ČR Číslo jednací TACR/6-4/2017 Datum a čas: 10. 2. 2017, 10:15 13:15 h Místo konání: Kancelář TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Přítomni: Ing. Petr Očko, Ph.D (PO), Ing.

Více

Informace o budoucí podobě a tvorbě Strategie regionálního rozvoje ČR 2021+

Informace o budoucí podobě a tvorbě Strategie regionálního rozvoje ČR 2021+ Informace o budoucí podobě a tvorbě Strategie regionálního rozvoje ČR 2021+ POSTUP TVORBY SRR 21+ Od podzimu 2016 probíhají např. na základě interních workshopů odboru regionální politiky MMR první kroky

Více

MŠMT 20.10.2010. MUDr. Lidmila Hamplová, Ph.D.

MŠMT 20.10.2010. MUDr. Lidmila Hamplová, Ph.D. Dotační program MZ ČR Národní program řešení problematiky HIV/AIDS odborný seminář Výchova ke zdraví, prevence vrozených vývojových vad a reprodukční zdraví MŠMT 20.10.2010 MUDr. Lidmila Hamplová, Ph.D.

Více

4. zasedání 29. dubna 2016, Praha

4. zasedání 29. dubna 2016, Praha 4. zasedání 29. dubna 2016, Praha Program zasedání regionální komory NSK Čas 10:00 10:30 Bod programu Úvod Metodické a koordinační aktivity MMR Aktuálně řešená témata v regionální politice ČR 10:30 11:15

Více

Akční plán rozvoje místní Agendy 21 Moravskoslezského kraje na období

Akční plán rozvoje místní Agendy 21 Moravskoslezského kraje na období Akční plán rozvoje místní Agendy 21 Moravskoslezského kraje na období 2017 2018 Předkládané znění Akčního plánu rozvoje místní Agendy 21 (MA21) v Moravskoslezském kraji na období 2016-2017 (dále Akční

Více

Směrnice. rektorky č. 4/2013. VYSOKÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ, o. p. s. se sídlem v Praze 5, Duškova 7, PSČ: 150 00

Směrnice. rektorky č. 4/2013. VYSOKÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ, o. p. s. se sídlem v Praze 5, Duškova 7, PSČ: 150 00 VYSOKÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ, o. p. s. se sídlem v Praze 5, Duškova 7, PSČ: 150 00 Směrnice rektorky č. 4/2013 ke stanovení oblastí vnitřního hodnocení na VŠZ, o. p. s. pro akademické roky 2014/2017 a jmenování

Více

SBÍRKA ROZHODNUTÍ A OPATŘENÍ JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

SBÍRKA ROZHODNUTÍ A OPATŘENÍ JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH SBÍRKA ROZHODNUTÍ A OPATŘENÍ JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH číslo: R 344 datum: 20. 12. 2016 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

102/2012 Sb. VYHLÁŠKA

102/2012 Sb. VYHLÁŠKA 102/2012 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 22. března 2012 o hodnocení kvality a bezpečí lůžkové zdravotní péče Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 120 zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách

Více

JE PRO KOMUNÁLNÍHO POLITIKA VYUŽITELNÉ TÉMA ZDRAVÍ?

JE PRO KOMUNÁLNÍHO POLITIKA VYUŽITELNÉ TÉMA ZDRAVÍ? JE PRO KOMUNÁLNÍHO POLITIKA VYUŽITELNÉ TÉMA ZDRAVÍ? Stanislav Wasserbauer Státní zdravotní ústav Zdravá Vysočina, z. s. ZDRAVÍ 2 základní kategorie Individuální zdraví každého z nás Veřejné zdraví populace

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 113/0. Zdraví 2020 Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 113/0. Zdraví 2020 Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 113/0 Zdraví 2020 Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí Předkladatel: ministr zdravotnictví Doručeno poslancům:

Více

1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2005 2006

1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2005 2006 1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2005 2006 Moravskoslezský kraj Krajský úřad kraje odbor sociálních věcí 1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ

Více

Rada pro zdraví a životní prostředí Statut (Text po změně dle usnesení vlády č. 660 ze dne 21. srpna 2013)

Rada pro zdraví a životní prostředí Statut (Text po změně dle usnesení vlády č. 660 ze dne 21. srpna 2013) Článek l Úvodní ustanovení Rada pro zdraví a životní prostředí Statut (Text po změně dle usnesení vlády č. 660 ze dne 21. srpna 2013) (1) Rada pro zdraví a životní prostředí (dále jen "Rada") je stálým

Více

NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE

NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE SOUBOR USNESENÍ ze 4. zasedání Národní stálé konference Datum zasedání: 29. dubna 2016 Místo: Slovanský dům, Na Příkopě 22, Praha Usnesení Národní stálé konference č. NSK-1/2016

Více

Národní akční program. bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. pro období 2011 2012

Národní akční program. bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. pro období 2011 2012 Národní akční program bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pro období 2011 2012 Schváleno Radou vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci dne 10. prosince 2010. ÚVOD Národní akční program bezpečnosti

Více

Odbor školství, mládeže a sportu, Moravskoslezského kraje, 2007

Odbor školství, mládeže a sportu, Moravskoslezského kraje, 2007 Zpráva o plnění 1. akčního plánu realizace strategie prevence sociálně patologických jevů u dětí a mládeže na období 2005 2006 Odbor školství, mládeže a sportu, Moravskoslezského kraje, 2007 1 Úvod Strategie

Více

Ministerstvo zdravotnictví ČR. Prezentace rovných příležitostí žen a mužů v resortu zdravotnictví

Ministerstvo zdravotnictví ČR. Prezentace rovných příležitostí žen a mužů v resortu zdravotnictví Ministerstvo zdravotnictví ČR Prezentace rovných příležitostí žen a mužů v resortu zdravotnictví Institucionální zabezpečení agendy genderové rovnosti na ministerstvu zdravotnictví koordinátorka rovnosti

Více

Výroční zpráva Rady pro zdraví a životní prostředí za rok 2012

Výroční zpráva Rady pro zdraví a životní prostředí za rok 2012 II. Výroční zpráva Rady pro zdraví a životní prostředí za rok 2012 Název PPOV Rada pro zdraví a životní prostředí (dále jen Rada ) Vznik datum a způsob usnesením vlády č. 810 ze dne 9. 12. 1998 Data poslední

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Průvodce pacienta, z.ú. za rok 2018

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Průvodce pacienta, z.ú. za rok 2018 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Průvodce pacienta, z.ú. za rok 2018 Motto ústavu: Správná informace, správnému pacientovi, ve správnou dobu pomáhá v léčbě. 2 Obsah I. Poslání a cíle ústavu... 2

Více

Projekt Posilování sociálního dialogu prevence násilí na pracovišti. Mgr. Dušan MARTINEK vedoucí Oddělení pro rozvoj lidských zdrojů a projekty ČMKOS

Projekt Posilování sociálního dialogu prevence násilí na pracovišti. Mgr. Dušan MARTINEK vedoucí Oddělení pro rozvoj lidských zdrojů a projekty ČMKOS Projekt Posilování sociálního dialogu prevence násilí na pracovišti Mgr. Dušan MARTINEK vedoucí Oddělení pro rozvoj lidských zdrojů a projekty ČMKOS Praha, Senát Parlamentu ČR 12.10.2010 Plný název projektu:

Více

Výroční zpráva Rady pro zdraví a životní prostředí za rok 2011

Výroční zpráva Rady pro zdraví a životní prostředí za rok 2011 Výroční zpráva Rady pro zdraví a životní prostředí za rok 2011 Název PPOV Rada pro zdraví a životní prostředí (dále jen Rada ) Vznik datum a způsob usnesením vlády č. 810 ze dne 9. 12. 1998 Data poslední

Více

Úloha Ministerstva zdravotnictví a Hlavního hygienika ČR. Programy prevence úrazů

Úloha Ministerstva zdravotnictví a Hlavního hygienika ČR. Programy prevence úrazů Úloha Ministerstva zdravotnictví a Hlavního hygienika ČR Programy prevence úrazů MUDr. Stanislav Wasserbauer ředitel odboru strategie a řízení ochrany a podpory zdraví ÚRAZY závažný celosvětový i národní

Více

Aktuální otázky a informace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy z oblasti primární prevence rizikového chování

Aktuální otázky a informace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy z oblasti primární prevence rizikového chování Aktuální otázky a informace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy z oblasti primární prevence rizikového chování Dítě a droga Krajská konference k problematice rizikového chování dětí, žáků a studentů

Více

STATUT. Úvodní ustanovení 11. Základní ustanovení. Ill. Předmět činnosti

STATUT. Úvodní ustanovení 11. Základní ustanovení. Ill. Předmět činnosti STATUT Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky I. Úvodní ustanovení Tento statut je vydán na základě zřizovací listiny Ústavu zdravotnických informací a statistiky české republiky

Více

RVKPP RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY. VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 15. července 2005

RVKPP RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY. VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 15. července 2005 RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 15. července 2005 Jednání řídil Ing. Zdeněk Škromach, místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí - výkonný místopředseda

Více

Zápis. ze zasedání Rady vlády pro záležitosti romské menšiny dne 4. listopadu 2015

Zápis. ze zasedání Rady vlády pro záležitosti romské menšiny dne 4. listopadu 2015 Kancelář Zápis ze zasedání dne 4. listopadu 2015 Zasedání se uskutečnilo dne 4. listopadu 2015 od 10:00 hod. do 15:00 hod. v zasedacím sále vlády Úřadu vlády České republiky (Strakova akademie, nábřeží

Více

Reforma psychiatrické péče. Evropské strukturální a investiční fondy Seminář PS Vít Kaňkovský, Jan Bodnár

Reforma psychiatrické péče. Evropské strukturální a investiční fondy Seminář PS Vít Kaňkovský, Jan Bodnár Reforma psychiatrické péče a Evropské strukturální a investiční fondy 2014-2020 Seminář PS 7.10.2014 Vít Kaňkovský, Jan Bodnár Nové Programové období 2014-2020 Evropské strukturální a investiční (ESI)

Více