S T A N O V Y Židovské obce Brno

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "S T A N O V Y Židovské obce Brno"

Transkript

1 S T A N O V Y Židovské obce Brno Článek 1 Všeobecná ustanovení 1) Židovská obec Brno, podle zákona č. 3/2002 Sb. (zákon o církvích a náboženských společnostech) v platném znění zapsaná v Rejstříku církevních právnických osob Ministerstva kultury ČR pod názvem Židovská obec Brno (dále jen ŽOB), IČO , sdružuje občany ČR i cizí státní občany žijící v ČR a hlásící se k židovskému vyznání, národnosti nebo původu, kteří nejsou příslušníky nežidovských náboženských společenství a jsou příslušnými orgány ŽOB přijati za členy ŽOB. Představenstvo ŽOB může rozhodnout o přijetí žadatele nebo žadatelky, kteří nežijí v ČR, pokud mají k ŽOB osobní vztah (např. bývalí českoslovenští občané) a splňují ostatní podmínky přijetí. 2) ŽOB je členem Federace židovských obcí v České republice (dále jen FŽO), která je registrovanou náboženskou společností ve smyslu zákona č. 3/2002. Činnost FŽO upravuje samostatný Statut FŽO (dále jen Statut). V rámci FŽO má ŽOB podle uvedeného zákona samostatnou právní subjektivitu. 3) ŽOB v duchu židovských tradic zajišťuje duchovní a společenský život svých členů, zejména uspokojování náboženských, kulturních, sportovních a dalších potřeb. ŽOB se zabývá sociálními potřebami svých členů, organizuje výchovu a vzdělávání členů ŽOB i jejich rodinných příslušníků, pečuje o kulturní a náboženské památky (synagogy, hřbitovy, muzea, památníky apod.) v okruhu své územní působnosti, pokud o tyto památky nepečuje FŽO. ŽOB brání židovskou pospolitost a aktivně vystupuje proti všem projevům antisemitismu, fašismu, rasismu, xenofobie a diskriminace a chrání památku židovských obětí. ŽOB může podporovat a účastnit se činnosti i jiných organizací a institucí. 4) ŽOB vyvíjí podnikatelskou činnost, a to přímo nebo prostřednictvím jí ustavených právnických osob. 5) Územní působnost ŽOB je vymezena Radou FŽO podle ustanovení Hlavy I článku 1 bod 1 písm. e) Statutu na území, které tvoří ke dni přijetí těchto Stanov bývalé okresy Blansko, Brno město, Brno venkov, Břeclav, Hodonín, Jihlava, Kroměříž, Prostějov, Třebíč, Uherské Hradiště, Vyškov, Zlín, Znojmo a Žďár nad Sázavou. Jakákoliv změna územního uspořádání České republiky v budoucnu nemění bezprostředně uvedenou územní působnost, ledaže Rada FŽO rozhodne nově. 6) Sídlem ŽOB je Tř. Kpt. Jaroše 3, Brno. 7) Činnost ŽOB je financována z těchto zdrojů: a) příspěvků členů, b) dotací, c) darů, dědictví a jiných dobrovolných příspěvků, d) podnikatelské činnosti, e) dalších zdrojů. 8) Orgány ŽOB jsou: a) shromáždění členů ŽOB, b) představenstvo ŽOB, c) předseda ŽOB, e) rabín ŽOB nebo zástupce, pověřený v souladu s pravidly FŽO, f) revizní komise ŽOB. Funkční období volených členů orgánů ŽOB je čtyřleté. 9) ŽOB zaniká rozhodnutím shromáždění členů ŽOB o zániku ŽOB nebo o sloučení s jinou ŽO. Rozhodnutí schvaluje RFŽO. V případě zániku ŽOB jmenuje RFŽO likvidační komisi, která rozhodne o majetkoprávním vypořádání včetně práv a závazků případných nástupnických organizací.

2 Článek 2 Členství v ŽOB Členství v ŽOB vzniká přijetím za člena. 1) Žadatel o členství v ŽOB musí mít alespoň jednoho židovského prarodiče podle halachy. Halachou ve smyslu tohoto ustanovení se rozumí soubor náboženských norem a předpisů v pojetí ortodoxního judaismu. 2) Představenstvo ŽOB uznává přestupy (giury), vykonané Bejt dinem příslušného zaměření, respektovaného FŽO a zakotveného ve Statutu FŽO (viz Hlava I, článek 1, bod 1). Na základě tohoto přestupu vzniká právo žádat o členství v ŽOB. 3) Představenstvo ŽOB přijímá členy na základě jejich žádosti a doporučení rabína ŽOB, popřípadě orgánu pověřeného v souladu s pravidly FŽO, který na základě předložených dokladů, popřípadě hodnověrných svědectví ověří, zda údaje v žádosti o přijetí do ŽOB odpovídají skutečnosti a kritériu členství v ŽOB. 4) Pro přijetí žadatele nebo žadatelky mladších 18 let je nutný souhlas jeho rodičů nebo zákonných zástupců. 5) Po přijetí je nový člen zapsán do jednotné členské evidence ŽOB v souladu s platnými předpisy, zejména zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů. Článek 3 Práva členů ŽOB a jejich omezení 1) Člen ŽOB má právo účastnit se veškeré činnosti ŽOB. 2) Člen ŽOB, který dovršil 18. rok věku, má právo: a) volit do všech volených orgánů ŽOB a FŽO, b) být volen do všech volených orgánů ŽOB a FŽO, c) účastnit se práce v komisích a být volen do jejich vedení, d) obracet se s písemnými žádostmi, připomínkami, návrhy a stížnostmi na všechny orgány ŽOB a FŽO, e) účastnit se všech jednání, která se týkají jeho osoby. 3) Člen ŽOB je ve střetu zájmu, je-li zvolen členem voleného orgánu ŽOB a současně je v pracovním poměru k ŽOB nebo v pracovním poměru k právnické osobě ustanovené ŽOB (viz čl. 1 bod 4) ve smyslu zákona č. 262/2006 Sb. v platném znění (zákoník práce) nebo je-li statutárním orgánem nebo členem statutárního nebo jiného orgánu právnické osoby ustavené ŽOB (viz čl. 1 bod 4) nebo ve kterých má ŽOB majetkový nebo jiný podíl. 4) Střet zájmu: a) je překážkou výkonu funkce člena orgánu ŽOB, b) pomine, pokud zvolený člen ŽOB po dobu výkonu svého mandátu v orgánu ŽOB svůj pracovní poměr nebo výkon funkce statutárního orgánu nebo člena statutárního nebo jiného orgánu právnické osoby uvedené v čl. 3 bod 3 pozastaví nebo ukončí. 5) Ustanovení upravující střet zájmu se nevztahují na výkon funkce předsedy ŽOB. Článek 4 Povinnosti členů ŽOB 1) Člen ŽOB je povinen ctít zásady židovského náboženství. 2) Člen ŽOB je povinen dodržovat Statut FŽO a Stanovy ŽOB, usnesení či rozhodnutí všech orgánů ŽOB a FŽO, účastnit se podle svých možností činnosti ŽOB a jednat tak, aby nepoškozoval zájmy ŽOB a FŽO. 3) Člen ŽOB je povinen platit členské příspěvky ve stanovené výši a termínu.

3 Článek 5 Zánik členství v ŽOB 1) Členství v ŽOB zaniká: a) písemným prohlášením člena o vystoupení z ŽOB, b) zrušením členství v případě, že člen ŽOB nesplňuje podmínky článku 1, bod 1 těchto Stanov, a to v jakémkoliv okamžiku, nebo v případě, že člen záměrně poškodil zájmy ŽOB a FŽO, zejména tím, že porušil své povinnosti dané mu v článku 4, bod 2 těchto Stanov. O zrušení členství rozhoduje shromáždění členů na návrh představenstva ŽOB, c) úmrtím. 1) Nejvyšším orgánem ŽOB je shromáždění členů. Článek 6 Shromáždění členů ŽOB 2) Do výlučné pravomoci shromáždění členů patří: a) schvalování Stanov ŽOB a jejich změn, b) volba a odvolání volených zástupců v orgánech ŽOB a FŽO, c) projednávání zpráv o činnosti orgánů ŽOB a usnášení se o nich, d) rozhodnutí o zániku členství podle článku 5, bod 1, písm. b) těchto Stanov, e) rozhodování o všech záležitostech, které si vyhradí. 3) Shromáždění členů rozhoduje s konečnou platností o všech záležitostech ŽOB, a to včetně těch, které trvale nebo dočasně svěřuje podle Stanov ŽOB nebo svým usnesením jiným orgánům ŽOB. Výjimku tvoří záležitosti, které jsou výlučně vyhrazeny orgánům FŽO a rabínovi ŽOB. 4) Shromáždění členů tvoří všichni členové ŽOB, kteří dosáhli věku 18 let. 5) Řádné shromáždění svolává představenstvo ŽOB na základě svého rozhodnutí, nejméně však jednou za rok. 6) Shromáždění, na jehož programu jsou volby členů orgánů ŽOB nebo členů orgánů FŽO, je volebním shromážděním. 7) Řádné volební shromáždění je představenstvo ŽOB povinno svolat v kalendářním roce, ve kterém uplynou čtyři roky od předchozího řádného volebního shromáždění. Mandát voleného člena orgánu ŽOB vzniká dnem volby a trvá, není-li uvedeno jinak, do příštích voleb (řádných nebo mimořádných). 8) Mimořádné shromáždění musí být svoláno do 30 dnů a mimořádné volební shromáždění musí být svoláno do 70 dnů, a to: a) požádá-li o to písemně nejméně 1/10 všech členů ŽOB, kteří dosáhli věku 18 let, b) rozhodne-li o tom shromáždění členů za účasti nejméně 1/4 všech členů ŽOB, kteří dosáhli věku 18 let, c) odstoupí-li volený orgán jako celek, d) rozhodne-li shromáždění členů o vyslovení nedůvěry volenému orgánu jako celku; v takovém případě je představenstvo ŽOB povinno svolat mimořádné volební shromáždění, e) je-li vyčerpán počet náhradníků a počet kooptovaných členů by převýšil 1/3 členů volených. 9) Členové ŽOB jsou informováni o svolání shromáždění členů individuální pozvánkou, která musí obsahovat přinejmenším program, místo konání, datum a čas zahájení. Program uvedený na pozvánce může být změněn pouze za souhlasu všech členů ŽOB. Pozvánka musí být doručena nejméně 14 dní před konáním shromáždění. 10) Shromáždění členů ŽOB je schopno usnášení, je-li přítomno alespoň 10 % členů ŽOB s právem volit. Shromáždění se usnáší nadpoloviční většinou hlasů přítomných. Jednání shromáždění řídí předseda ŽOB nebo jiná osoba, kterou na základě hlasování schválí shromáždění.

4 Článek 7 Představenstvo ŽOB 1) V době mezi shromážděními členů ŽOB je nejvyšším orgánem ŽOB představenstvo ŽOB, které rozhoduje ve všech zásadních záležitostech ŽOB, které nejsou výlučně vyhrazeny shromáždění členů ŽOB, rabínovi ŽOB, nebo orgánu FŽO. 2) Představenstvu ŽOB přísluší zejména: a) schvalovat roční rozpočty ŽOB, b) spravovat veškerý majetek ŽOB, c) rozhodovat o členství v ŽOB; uznávat přestupy (giury), vykonané Bejt dinem příslušného zaměření, respektovaného FŽO, d) rozhodovat o výši členských příspěvků, e) schvalovat přijetí a propuštění tajemníka ŽOB, f) schvalovat přijetí a propuštění rabínů a duchovních v souladu s pravidly FŽO a vytvářet příslušné rabináty, g) vykládat Stanovy ŽOB a volební a jednací řád ŽOB na základě doporučení revizní komise ŽOB, ve sporných případech požádat o rozhodnutí RFŽO, h) vydávat organizační řád ŽOB a jednací řád představenstva ŽOB, i) nakládat s majetkem movitým i nemovitým ŽOB (např. prodej, zástava, nájem, půjčka apod.). Nakládání s kultovým movitým a nemovitým majetkem je platné pouze se svolením rabína ŽOB, pokud ŽOB nemá rabína, pak se svolením orgánu FŽO. Nakládání s ostatním majetkem je konzultováno v rámci koordinační činnosti RFŽO. j) vyhradit si rozhodnutí ve věci, kterou prohlásí za zásadní vyjma těch, jež náleží výhradně do kompetence shromáždění členů, k) rozhodovat o ustavení a rušení právnických osob ŽOB a o vstupu ŽOB do existujících právnických osob a vystoupení z nich, je-li to účelné pro činnost ŽOB, a zřizovat či rušit vlastní hospodářská zařízení, l) navrhovat shromáždění členů zánik členství podle článku 5, bod 1, písm. b) těchto Stanov, m) určovat počet členů revizní komise ŽOB, n) navrhovat RFŽO kandidáty na členy správních a dozorčích rad organizací, zřízených FŽO, o) schvalovat kandidátní listinu pro volby do orgánů ŽOB, členů a náhradníků RFŽO a členů a náhradníků RKFŽO, navrhovat složení mandátové, volební a návrhové komise pro volby do orgánů ŽOB a FŽO volebnímu shromáždění, vyhotovit volební oznámení pro volby do orgánů ŽOB, RFŽO a RKF- ŽO. 3) Představenstvo ŽOB může usnesením přenést trvale nebo dočasně některé své kompetence na předsedu ŽOB. 4) Představenstvo ŽOB může přiznat výhody členů ŽOB (např.v oblasti sociální) i členům přidružených organizací FŽO v oblasti působnosti ŽOB nebo FŽO. 5) Představenstvo ŽOB může pozastavit nebo navrhnout zrušení mandátu svého člena v RFŽO se souhlasem dvoutřetinové většiny všech členů představenstva ŽOB v těchto případech: a) nevykonává-li řádně svou funkci bez závažných důvodů, ač byl na to opakovaně upozorňován po dobu nejméně 6 měsíců, b) dopustil-li se činu nebo chování, které by bylo v rozporu s jeho další činností v orgánu nebo komisi. O zrušení mandátu rozhodne s konečnou platností nejbližší shromáždění členů ŽOB. 6) Představenstvo ŽOB může pozastavit nebo navrhnout zrušení mandátu svého člena v RKFŽO se souhlasem dvoutřetinové většiny všech členů představenstva ŽOB v těchto případech: a) nevykonává-li řádně svou funkci bez závažných důvodů, ač byl na to opakovaně upozorňován po dobu nejméně 6 měsíců, b) dopustil-li se činu nebo chování, které by bylo v rozporu s jeho další činností v orgánu nebo komisi. O zrušení mandátu rozhodne s konečnou platností nejbližší shromáždění ŽOB. Konečné rozhodnutí o zrušení mandátu oznámí představenstvo ŽOB písmeně RFŽO. 7) Představenstvo ŽOB je tvořeno členy, které zvolí shromáždění členů podle volebního řádu.

5 8) Počet volených členů představenstva ŽOB se určí tak, že na každých i započatých 50 členů ŽOB se volí 1 člen představenstva ŽOB. Počet volených členů představenstva ŽOB činí nejméně 3 členy; toto ustanovení má přednost před počtem podle volebního klíče. Klesne-li v průběhu volebního období počet členů představenstva ŽOB pod tři, doplní počet členů představenstvo ŽOB kooptací. 9) Funkční období členů představenstva ŽOB je čtyřleté. Funkce voleného člena představenstva ŽOB zaniká volbou nového člena představenstva ŽOB, nejpozději však uplynutím tří měsíců od uplynutí jeho funkčního období. 10) Člen představenstva ŽOB může rezignovat na své členství nebo funkci v představenstvu ŽOB. Svou rezignaci oznámí písemně představenstvu ŽOB, které rezignaci projedná na nejbližším zasedání; termínem projednání končí funkční období rezignujícího člena. 11) Člen představenstva ŽOB pozbývá svého mandátu v představenstvu ŽOB, pokud pozbyl členství ve své ŽOB. Představenstvo ŽOB může pozastavit mandát člena představenstva ŽOB se souhlasem dvoutřetinové většiny všech členů představenstva ŽOB v těchto případech: a) nevykonává-li řádně svou funkci bez závažných důvodů, ač byl na to opakovaně upozorňován po dobu nejméně 3 měsíců, b) dopustil-li se činu nebo chování, které by bylo v rozporu se zájmy ŽOB a FŽO. O pozastavení mandátu rozhodne s konečnou platností nejbližší shromáždění členů ŽOB. 12) Představenstvo ŽOB volí ze svého středu předsedu ŽOB, nejvýše dva místopředsedy ŽOB. 13) Představenstvo ŽOB se schází na svých schůzích. Schůzi představenstva ŽOB svolává předseda ŽOB nebo pověřený člen představenstva ŽOB (viz článek 8, bod 3 těchto Stanov) podle potřeby nebo kdykoliv o to požádá nejméně 1/3 členů představenstva ŽOB, nejméně však 4x ročně. 14) Členové představenstva ŽOB jsou informováni o schůzích představenstva ŽOB pozvánkou, která musí obsahovat přinejmenším program, místo konání, datum a čas zahájení. Pozvánka se doručuje osobně, poštou nebo elektronickou poštou tak, aby byla doručena nejméně 14 dní před konáním schůze představenstva ŽOB. Členové představenstva ŽOB se mohou práva na doručení pozvánky vzdát; tato skutečnost se vyznačí v zápise ze schůze. 15) Schůzi představenstva ŽOB řídí předseda ŽOB nebo pověřený člen představenstva ŽOB, který pořizuje o průběhu schůze zápis. V zápise uvede zejména přítomné osoby, program, místo konání, datum a čas zahájení schůze a podstatný obsah jednání, jímž jsou zejména usnesení představenstva ŽOB. 16) Představenstvo ŽOB je schopno usnášení, je-li přítomna nejméně polovina všech členů představenstva ŽOB. Představenstvo ŽOB se usnáší nadpoloviční většinou hlasů přítomných. 17) Schůzí představenstva ŽOB se zúčastňují všichni členové revizní komise ŽOB s poradním hlasem. 18) Ke splnění některých svých úkolů může představenstvo ŽOB zřídit stálé nebo dočasné komise jako své poradní orgány. Dočasná komise končí svou činnost po splnění zadaného úkolu. Stálá komise končí svou činnost rozhodnutím orgánu, který ji zřídil, nebo skončením jeho činnosti. 19) Mandát člena představenstva ŽOB je vykonáván osobně a nelze jej, ani dočasně, přenést na jinou osobu. 20) Členství v představenstvu ŽOB je neslučitelné s členstvím v revizní komisi ŽOB. Článek 8 Předseda ŽOB 1) Předseda ŽOB je statutárním zástupcem ŽOB, zastupuje ŽOB navenek a jedná jménem ŽOB. Ve své činnosti je vázán usneseními shromáždění členů a představenstva ŽOB. Předseda ŽOB je ze své činnosti odpovědný představenstvu ŽOB. Předseda ŽOB odpovídá za řádné vedení členské evidence.

6 2) Předseda ŽOB ve spolupráci s představenstvem ŽOB a rabinátem řídí činnost ŽOB. Pokud ŽOB nemá tajemníka, předseda ŽOB zároveň zabezpečuje plnění usnesení shromáždění členů a představenstva ŽOB a odpovídá za řádnou činnost správního aparátu ŽOB. 3) Místopředsedové ŽOB a ostatní členové představenstva ŽOB jednají jménem ŽOB jen z pověření předsedy ŽOB a v rozsahu jím určeném. Nemůže-li předseda ŽOB přechodně svou funkci vykonávat, pověří svým zastupováním jednoho z místopředsedů ŽOB s určením rozsahu oprávnění. Nemůže-li předseda ŽOB vykonávat svou funkci trvale nebo delší dobu nebo není-li schopen určit svého zástupce, určí představenstvo ŽOB, který z místopředsedů ŽOB bude vykonávat funkci úřadujícího místopředsedy ŽOB s úplným oprávněním výkonu funkce předsedy ŽOB. Představenstvo ŽOB určí zároveň dobu pověření. 4) Předseda ŽOB přijímá a propouští zaměstnance ŽOB. Článek 9 Tajemník ŽOB 1) Tajemník ŽOB zabezpečuje plnění usnesení shromáždění členů a představenstva ŽOB, řídí a organizuje činnost správního aparátu ŽOB a odpovídá za jeho řádný chod. 2) Tajemník ŽOB je zaměstnancem ŽOB z řad členů ŽOB. Tajemníka přijímá a propouští předseda ŽOB na základě schválení představenstva ŽOB. 3) Představenstvo ŽOB může rozhodnout, že s ohledem na rozsah úkolů nebude ŽOB zřizovat funkci tajemníka. V tom případě plní povinnosti tajemníka ŽOB předseda ŽOB. 1) V čele rabinátu stojí rabín ŽOB. Článek 10 Rabinát ŽOB 2) Rabinát ŽOB projednává a řeší náboženské, kultové a rituální záležitosti v okruhu působnosti ŽOB. Článek 11 Rabín ŽOB 1) Rabín ŽOB je přijímán a propouštěn předsedou ŽOB na základě schválení představenstva ŽOB. 2) Rabín ŽOB musí mít osvědčení o rabínské smicha vydané rabínskou institucí respektovanou FŽO. 3) Rabín ŽOB jmenuje duchovní ŽOB, a to kantory, šochety, rituální dozorce (mašgiachy), šamese, mohely a učitele náboženství, schválené představenstvem ŽOB. 4) Rabín ŽOB vyslovuje písemně svůj souhlas s veškerým nakládáním se hřbitovy, synagogami, sakrálními objekty a kultovými předměty v majetku ŽOB (např. s jejich prodejem, zástavou, pronájmem, se stavebními zásahy zásadního charakteru apod.). 5) Pokud ŽOB žádného rabína neustanoví, FŽO může pro příslušnou ŽOB jmenovat svého zástupce a pověřit ho výkonem některých pravomocí. V případě, že obec nemá vlastního rabína, v souladu s pravidly FŽO se jmenují duchovní ŽOB, a to kantoři, šocheti, rituální dozorci (mašgiachové), šámesové, mohelové a učitelé náboženství, schválení představenstvem ŽOB.

7 Článek 12 Revizní komise ŽOB 1) Revizní komise ŽOB: a) kontroluje dodržování Stanov FŽO, Stanov ŽOB, obecně závazných právních předpisů, usnesení, pokynů a směrnic orgánů ŽOB a FŽO, b) kontroluje účelnost hospodaření s prostředky ŽOB, c) projednává předané připomínky a stížnosti a předkládá je s návrhy k řešení představenstvu ŽOB, d) navrhuje představenstvu ŽOB výklad stanov a volebního a jednacího řádu. Zprávy o své činnosti a provedených kontrolách podává představenstvu ŽOB a shromáždění členů ŽOB a předkládá návrhy na opatření. 2) Počet členů revizní komise se určí tak, že na každých i započatých 100 členů ŽOB se volí 1 člen revizní komise. Počet členů revizní komise ŽOB činí nejméně 3 členy; toto ustanovení má přednost před počtem podle volebního klíče. Klesne-li v průběhu volebního období počet členů revizní komise ŽOB pod tři, doplní počet členů revizní komise ŽOB kooptací. 3) Funkční období členů revizní komise ŽOB je čtyřleté. Funkce člena revizní komise ŽOB zaniká volbou nového člena revizní komise ŽOB, nejpozději však uplynutím tří měsíců od uplynutí jeho funkčního období. 4) Člen revizní komise ŽOB může rezignovat na své členství nebo funkci v revizní komisi ŽOB. Svou rezignaci oznámí písemně revizní komisi ŽOB, která rezignaci projedná na nejbližším zasedání; termínem projednání končí funkční období rezignujícího člena. 5) Člen revizní komise ŽOB pozbývá svého mandátu, pokud pozbyl členství ve své ŽOB. Představenstvo ŽOB může pozastavit mandát člena revizní komise ŽOB se souhlasem dvoutřetinové většiny všech členů představenstva ŽOB v těchto případech: a) nevykonává-li řádně svou funkci bez závažných důvodů, ač byl na to opakovaně upozorňován po dobu nejméně 3 měsíců, b) dopustil-li se činu nebo chování, které by bylo v rozporu s jeho další činností v revizní komisi ŽOB. O pozastavení mandátu rozhodne s konečnou platností nejbližší shromáždění členů ŽOB. 6) Revizní komise ŽOB volí ze svého středu předsedu revizní komise ŽOB. Všichni členové revizní komise ŽOB mají právo účastnit se schůzí představenstva ŽOB s poradním hlasem. 7) Revizní komise ŽOB má právo pozastavit rozhodnutí představenstva ŽOB v případě, že rozhodnutí není v souladu s předchozími ustanoveními článku 12 bod 1. Pokud představenstvo ŽOB trvá na svém rozhodnutí, je povinno svolat shromáždění členů ŽOB k rozhodnutí věci, a to do 30 dnů od doručení pozastavovacího rozhodnutí revizní komise ŽOB. 8) Mandát člena revizní komise ŽOB je vykonáván osobně a nelze jej, ani dočasně, přenést na jinou osobu. 9) Členství v revizní komisi ŽOB je neslučitelné s členstvím v představenstvu ŽOB. 10) Revizní komise ŽOB je schopna usnášení, je-li přítomna nejméně polovina všech členů komise. Revizní komise ŽOB se usnáší nadpoloviční většinou hlasů přítomných. 11) Revizní komise ŽOB se schází na svých schůzích. Schůzi revizní komise ŽOB svolává předseda revizní komise ŽOB nebo pověřený člen revizní komise ŽOB podle potřeby nebo kdykoliv o to požádá nejméně 1/3 členů revizní komise ŽOB, nejméně však 4x ročně. 14) Členové revizní komise ŽOB jsou informováni o schůzích revizní komise ŽOB pozvánkou, která musí obsahovat přinejmenším program, místo konání, datum a čas zahájení. Pozvánka se doručuje osobně, poštou nebo elektronickou poštou tak, aby byla doručena nejméně 14 dní před konáním schůze revizní komise ŽOB. Členové revizní komise ŽOB se mohou práva na doručení pozvánky vzdát; tato skutečnost se vyznačí v zápise ze schůze.

8 15) Schůzi revizní komise ŽOB řídí předseda revizní komise ŽOB nebo pověřený člen revizní komise ŽOB, který pořizuje o průběhu schůze zápis. V zápise uvede zejména přítomné osoby, program, místo konání, datum a čas zahájení schůze a podstatný obsah jednání, jímž jsou zejména usnesení revizní komise ŽOB. Článek 13 Volební a jednací řád 1) Součástí těchto Stanov je volební a jednací řád, který upravuje jednání Shromáždění členů ŽOB, volbu orgánů ŽOB a volbu zástupců a náhradníků zástupců ŽOB v Radě Federace židovských obcí a v Revizní komisi FŽO. Článek 14 Ustanovení společná, přechodná a závěrečná 1) ŽOB nabyla právní subjektivity zápisem v Rejstříku evidovaných právnických osob MK ČR dne číslo / ) Složení, volbu a ustanovení orgánů ŽOB upravují Stanovy a volební řád. 3) V případě zániku ŽOB jmenuje RFŽO likvidační komisi, která rozhodne majetkoprávní vypořádání, včetně práv a závazků případných nástupnických organizací. 4) Schválením těchto Stanov se ruší všechny dříve schválené Stanovy ŽOB, jednací a volební řády. 5) Tyto Stanovy nabývají platnosti a účinnosti dnem jejich schválení shromážděním členů ŽOB. 6) Tyto Stanovy byly schváleny shromážděním členů ŽOB dne V Brně dne Předseda ŽOB Ing. Pavel Fried JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD pro jednání Shromáždění členů ŽOB a volbu orgánů ŽOB a volbu zástupců a náhradníků zástupců ŽOB v Radě Federace židovských obcí a v Revizní komisi FŽO Hlava I Všeobecná a společná ustanovení Článek 1 Předmět a rozsah úpravy 1) Tento jednací a volební řád upravuje jednání Shromáždění členů ŽOB (dále Shromáždění), volbu orgánů ŽOB a volbu zástupců a náhradníků zástupců ŽOB v Radě Federace židovských obcí (dále jen RF- ŽO) a v Revizní komisi FŽO (dále jen RKFŽO). 2) Jednací a volební řád je součástí Stanov ŽOB.

9 Hlava II Jednací řád Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Shromáždění členů ŽOB je nejvyšším orgánem ŽOB, který je svoláván způsobem uvedeným ve Stanovách ŽOB a jehož jednání se řídí tímto jednacím řádem. Článek 2 Zahájení jednání Shromáždění členů ŽOB 1) Jednání Shromáždění řídí předseda ŽOB do doby zvolení orgánů Shromáždění. 2) V čase zahájení jednání Shromáždění uvedeném v pozvánce provede představenstvo ŽOB nebo jím pověřená osoba při příchodu členů do jednací místnosti prezenci přítomných členů Shromáždění, a to ověřením totožnosti účastníka Shromáždění podle jeho osobních dokladů a v případě usnášeníschopnosti Shromáždění předseda ŽOB zahájí jednání Shromáždění. 3) Po zahájení jednání Shromáždění volí orgány Shromáždění, kterými jsou: - předseda Shromáždění, - mandátová komise, - návrhová komise, - volební komise (pouze v případě, že na programu Shromáždění jsou volby - viz Hlava III), - zapisovatel/-ka, - dva ověřovatelé zápisu. 4) Všechny komise jsou voleny jako tříčlenné. Členství ve dvou a více orgánech Shromáždění není možné. V případě volebního Shromáždění (viz Hlava III) není možné členství v orgánech Shromáždění u osob uvedených na kandidátních listinách. Členy orgánů Shromáždění mohou být pouze členové ŽOB. 5) Návrhy kandidátů na předsedu Shromáždění, členy komisí a ověřovatele zápisu předkládá představenstvo ŽOB a doplňuje je o návrhy z pléna. 6) Volba orgánů Shromáždění je veřejná. Zvoleni jsou ti kandidáti, kteří získali nadpoloviční většinu hlasů přítomných členů Shromáždění. Do doby zvolení orgánů valné hromady nebo v případě jejich nezvolení zajišťuje jejich činnost představenstvo ŽOB a předseda ŽOB. 7) Každá komise po svém zvolení zvolí ze svých členů předsedu komise. Článek 3 Jednání Shromáždění členů ŽOB 1) Po skončení voleb orgánů Shromáždění řídí další jednání Shromáždění zvolený předseda Shromáždění tak, že Shromáždění projedná jednotlivé body programu v pořadí uvedeném na pozvánce. 2) Jednání vede předseda Shromáždění tak, že jednotlivé body programu jsou projednávány vždy samostatně s tím, že nejprve k nim přednese zprávu navrhovatel předmětného bodu programu a následně se k nim v diskusi vyjádří dle svého zájmu orgány ŽOB a jednotliví členové Shromáždění. Předseda Shromáždění má právo omezit časový rozsah jednotlivých příspěvků na 3 minuty. Po skončení diskuse předseda Shromáždění zahájí hlasování k přijetí usnesení k projednanému bodu programu. Toto hlasování je veřejné. 3) O jednotlivých návrzích se hlasuje v pořadí, v němž byly předloženy předsedovi Shromáždění. V případě, že návrh byl přijat, o dalších návrzích se již nehlasuje. V případě nepřijetí návrhu Shromáždění hlasuje bez přerušení jednání o dalším návrhu podle jeho pořadí.

10 4) Pokud kdykoliv v průběhu jednání Shromáždění opustí člen Shromáždění jednací místnost, nahlásí tuto skutečnost mandátové komisi, která oznámí aktuální počet přítomných předsedovi Shromáždění, a to zejména s ohledem na usnášeníschopnost Shromáždění. 5) Podle obsahu jednání o jednotlivých bodech programu připraví návrhová komise návrh usnesení, který v závěru jednání předloží Shromáždění ke schválení. O usnesení se hlasuje veřejným hlasováním. 6) Po projednání všech bodů programu předseda Shromáždění prohlásí program za projednaný a Shromáždění ukončí. Článek 4 Závěrečná ustanovení 1) Po skončení jednání Shromáždění představenstvo ŽOB zabezpečí vyhotovení zápisu, který podepíše zapisovatel/-ka a ověřovatelé zápisu. 2) Zápis musí být vyhotoven a ověřen do 10 dnů ode dne konání Shromáždění a uložen v písemných materiálech ŽOB. Hlava III Volební řád Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Shromáždění členů ŽOB, na jehož programu jsou volby se nazývá volebním Shromážděním. 2) Jednání volebního Shromáždění se řídí tímto volebním řádem a přiměřeně jednacím řádem. 1) Volební právo je všeobecné, rovné, přímé a tajné. Článek 2 Volební právo 2) Právo volit volitelné členy orgánů ŽOB a zástupce a náhradníky zástupců ŽOB v RFŽO a v RKFŽO mají všichni členové ŽOB starší 18 let. 3) Právo kandidovat na místa volitelných členů v orgánech ŽOB a zástupců a náhradníků zástupců ŽOB v RFŽO a v RKFŽO mají všichni členové ŽOB starší 18 let. Článek 3 Příprava voleb 1) Představenstvo ŽOB nejméně 60 dnů před dnem konání volebního Shromáždění: a) odešle všem voličům a RFŽO oznámení o volbách, které musí mimo náležitostí stanovených jednacím řádem, obsahovat: - označení orgánů, do kterých se volby konají, - počet volených členů orgánu, do kterého se volby konají, - datum konání volebního Shromáždění, - obsah a lhůtu pro doručení přihlášek ke kandidatuře ve volbách, - oznámení o možnosti korespondenční volby (pouze pokud byl tento způsob volby umožněn). b) jmenuje volební, mandátovou a návrhovou komisi za těchto podmínek: - členy komisí mohou být pouze členové ŽOB, - komise jsou tříčlenné, - komise pracují jako designované do doby zvolení komisí volebním Shromáždění, - členství ve volební a mandátové komisi je neslučitelné s kandidaturou ve volbách.

11 2) Přihláška ke kandidatuře ve volbách, kterou členové ŽOB podávají volební komisi, musí být doručena do sídla ŽOB nejméně 30 dnů před dnem konání volebního Shromáždění a musí obsahovat: - označení orgánu, do kterého kandidát kandiduje, - jméno, příjmení, rok narození,adresu trvalého bydliště a podpis kandidáta. Pokud počet kandidátů do příslušného orgánu nedosáhne uvedeného minimálního počtu, může představenstvo ŽOB doplnit kandidátní listinu o další kandidáty. Takto mohou být na kandidátní listinu doplněni pouze kandidáti, kteří písemně vysloví s kandidaturou souhlas. 3) Mandátová komise v době dnů před dnem konání volebního Shromáždění ověří přihlášky kandidátů do voleb, zařadí je na kandidátní listinu/-y pro volbu/-y do orgánů, které mají být voleny. Na jednotlivých kandidátních listinách uvede kandidáty v abecedním pořadí a dále u uvede: - označení orgánu, do kterého se volby konají, - jméno, příjmení a rok narození kandidátů, - pořadová čísla kandidátů, - datum konání voleb, - počet volených členů orgánu, - místo pro vyznačení počtu zaškrtnutých kandidátů, - upozornění na počet volených členů orgánu, k němuž se kandidátní listina vztahuje. 4) Představenstvo ŽOB kandidátní listiny označí razítkem ŽOB. Kandidátní listiny budou takto vyhotoveny v počtu odpovídajícím počtu voličů. 5) Představenstvo vytvoří nejpozději 65 dnů před dnem konání volebního Shromáždění seznam voličů podle členské evidence, jehož správnost ověří mandátová komise. 6) Počet členů orgánů, do kterých se volby konají, je určen Stanovami ŽOB (orgány ŽOB) a Statutem FŽO (orgány FŽO). 7) Představenstvo ŽOB může rozhodnout, že umožní korespondenční volbu těm voličům, kteří se k volbám nedostaví. Podmínky a způsob korespondenční volby jsou uvedeny v čl. 5. Článek 4 Provedení voleb 1) Mandátová komise rozešle voličům kandidátní listinu/-y pro všechny volby, které se podle programu Shromáždění budou konat, nejméně 20 dnů před konáním volebního Shromáždění. 2) Mandátová komise při vstupu voliče do volební místnosti ověří totožnosti voliče, zapíše jej do seznamu přítomných a předseda mandátové komise podepíše kandidátní litiny, které volič obdržel (viz čl. 4 bod 1). V případě, že volič nebude mít kandidátní listiny k dispozici, vydá mu mandátová komise nové kandidátní listiny. Vydání náhradních listin není možné poté, co byly voliči kandidátní listiny podepsány (např. v případě jejich ztráty apod.). 3) Volby jako jeden z bodů programu Shromáždění se zahájí, je-li v dobu jejich zahájení Shromáždění usnášeníschopné. 4) Volby řídí předseda volební komise. Před zahájením hlasování poučí přítomné o ustanoveních volebního řádu a průběhu volebního aktu. Výslovně upozorní na tyto skutečnosti: - kterého orgánu se volba týká, - na počet volených členů orgánu, jehož se volba týká, - na způsob označení kandidátů, které se volič rozhodne volit, - na podmínky platnosti volby. 5) Na kandidátní listině je možno označit maximálně takový počet kandidátů, který se rovná počtu členů voleného orgánu. V případě, že volič označí více kandidátů, než je počet volených členů orgánu nebo neoznačí žádného kandidáta, je taková kandidátní listina neplatná. 6) Po poučení podle čl. 4 bod 4 předseda volební komise zahájí volby.

12 7) Voliči hlasují tak, že kandidátní listiny vloží do připravené urny, která byla před volebním aktem zkontrolována a zapečetěna. 8) Předseda volební komise po přiměřené době poskytnuté pro hlasování, prohlásí volbu za skončenou. 9) Po skončení volby může Shromáždění se souhlasem volební komise pokračovat v projednávání programu, které řídí předseda Shromáždění. 10) Volební komise otevře volební urnu, vyřadí neplatné kandidátní listiny a sečte hlasy pro jednotlivé kandidáty. 11) Podle počtu obdržených hlasů sestaví volební komise pořadí kandidátů. Při rovnosti hlasů dvou či více kandidátů určí volební komise jejich pořadí losováním. Členem orgánu jsou zvoleni ti kandidáti, kteří se umístí v pořadí do místa odpovídajícího počtu volených členů orgánu. 12) Po určení pořadí kandidátů vyhlásí volební komise výsledek voleb a svolá ustavující schůze představenstva ŽOB a revizní komise ŽOB, a to tak, že se budou konat ihned po skončení Shromáždění. Tyto schůze řídí předseda volební komise do doby zvolení předsedy ŽOB a předsedy revizní komise ŽOB. 13) Pokud počet zvolených členů orgánů ŽOB nebo zástupců a náhradníků zástupců ŽOB v RFŽO a v RKFŽO nedosáhne stanoveného počtu, může představenstvo ŽOB vyhlásit dodatečnou volbou. 14) O průběhu voleb pořídí volební komise zápis do 48 hodin po skončení volebního Shromáždění. Zápis musí obsahovat jména členů volební komise, počátek a konec voleb, všechna usnesení volební komise se stručným zdůvodněním, počet prezentovaných voličů, jména, příjmení a adresy zvolených členů orgánů, které byly voleny, s uvedením počtu obdržených hlasů v pořadí zjištěném volební komisí. Zápis o průběhu voleb podepíší všichni členové volební komise, originál si ponechá předseda volební komise a dvě kopie odevzdá nově zvolenému předsedovi ŽOB, který zajistí zaslání jedné kopie RFŽO. 15) Předseda ŽOB zajistí zveřejnění výsledků voleb a ustavujících schůzí členům ŽOB do 14 dnů po konání volebního Shromáždění tak, že je zašle všem voličům; tento postup může být nahrazen zveřejněním výsledků voleb a ustavujících schůzí ve vydání Kachol Velavan, které bude nejdříve následovat po termínu voleb. Článek 5 Korespondenční volba 1) Korespondenční volba je možná pouze na základě rozhodnutí představenstva ŽOB. 2) V případě korespondenční volby musí být volební oznámení a kandidátní listiny s poučením týkajícím se podmínek korespondenční volby rozeslány voličům nejméně 20 dnů před konáním volebního Shromáždění. 3) Volič, který volí korespondenčně, zašle upravené kandidátní listiny složené tiskem dovnitř a přelepené, v dopise s označením VOLBY na adresu ŽOB tak, aby byl dopis doručen nejméně 3 dny před konáním voleb. Na obálce musí být uvedena jméno, adresa a rok narození odesilatele (dále jen volební dopis). 4) Představenstvem ŽOB pověřený člen ŽOB, kterého představenstvo ŽOB bude Shromáždění navrhovat jako kandidáta na člena volební komise, překontroluje po doručení volebního dopisu, zda se jedná o voliče a neotevřenou obálku převezme. 5) Před zahájením voleb volební komise označí ve volebním seznamu podle došlých volebních dopisů korespondenční voliče. V případě, že korespondenční volič se dostaví k volbám osobně a byla mu vydána kandidátní listina, volební komise jeho volební dopis včetně obsahu vyřadí. 6) Po této kontrole volebních dopisů a účasti členů na Shromáždění volební komise jednotlivé dopisy otevře, označí kandidátní listiny na nepotištěné straně razítkem ŽOB, podpisem předsedy volební komise a vloží je nerozlepené do volební urny. 7) Po vložení kandidátních listin zaslaných ve volebních dopisech následuje volba podle čl. 4.

13 Hlava IV Závěrečná ustanovení Článek 1 Ustanovení společná, přechodná a závěrečná 1) Tento jednací a volební řád byl schválen Shromážděním členů ŽOB jako součást Stanov ŽOB. 2) Schválením tohoto jednacího a volebního řádu se ruší všechny dříve schválené jednací nebo volební řády. 3) Jednací a volební řád nabývá platnosti a účinnosti dnem jeho schválení Shromážděním členů ŽOB. V Brně dne Předseda ŽOB Ing. Pavel Fried

S T A N O V Y Židovské obce Olomouc. H l a v a I. Článek 1 Všeobecná ustanovení

S T A N O V Y Židovské obce Olomouc. H l a v a I. Článek 1 Všeobecná ustanovení S T A N O V Y Židovské obce Olomouc H l a v a I Článek 1 Všeobecná ustanovení 1. Židovská obec Olomouc, zapsaná v registru Ministerstva kultury ČR pod názvem Židovská obec Olomouc, IČO 41031717, (dále

Více

STANOVY MUSLIMSKÉ OBCE V TEPLICÍCH

STANOVY MUSLIMSKÉ OBCE V TEPLICÍCH STANOVY MUSLIMSKÉ OBCE V TEPLICÍCH Článek 1 Všeobecná ustanovení 1. Muslimská obec v Teplicích (dále jen MOT ) je náboženskou společností sdružující muslimy, kteří nejsou příslušníky jiných církví nebo

Více

Hlava I Všeobecná a společná ustanovení. Článek 1 Předmět a rozsah úpravy

Hlava I Všeobecná a společná ustanovení. Článek 1 Předmět a rozsah úpravy JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD pro jednání Shromáždění členů ŽOB a volbu orgánů ŽOB a volbu zástupců a náhradníků zástupců ŽOB v Radě Federace židovských obcí a v Revizní komisi FŽO Hlava I Všeobecná a společná

Více

STANOVY. spolku. Svaz podnikatelů pro využití energetických zdrojů, z.s.

STANOVY. spolku. Svaz podnikatelů pro využití energetických zdrojů, z.s. STANOVY spolku Svaz podnikatelů pro využití energetických zdrojů, z.s. vedeného u Městského soudu v Praze pod spisovou značkou L 66 Identifikační číslo: 00506494 ve znění schváleném valnou hromadou dne

Více

- 2 - 4. Členství vzniká dnem rozhodnutí výboru sdružení o přijetí za člena na základě písemné. členské přihlášky.

- 2 - 4. Členství vzniká dnem rozhodnutí výboru sdružení o přijetí za člena na základě písemné. členské přihlášky. Stanovy občanského sdružení Petrov žije, o.s. I. Úvodní ustanovení Tyto stanovy jsou stanovami občanského sdružení, založeného podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Školka Montessori Kladno

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Školka Montessori Kladno STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Školka Montessori Kladno ČLÁNEK 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Název občanského sdružení: Školka Montessori Kladno (dále jen Sdružení") 1.2. Sídlo sdružení: Na Vyhaslém 3197, 272

Více

S T A N O V Y Židovské obce v Ostravě Článek 1 Všeobecná ustanovení

S T A N O V Y Židovské obce v Ostravě Článek 1 Všeobecná ustanovení S T A N O V Y Židovské obce v Ostravě Článek 1 Všeobecná ustanovení 1. Židovská obec v Ostravě, zapsaná v registru Ministerstva kultury ČR pod názvem Židovská obec v Ostravě, IČ 00562602, (dále jen ŽOO)

Více

Golf Club Mstětice, z.s.

Golf Club Mstětice, z.s. STANOVY spolku Golf Club Mstětice, z.s. Část I. Základní ustanovení Čl. 1. Název a sídlo spolku 1.1. Spolek má název Golf Club Mstětice, z.s., dále též GCM. 1.2. Spolek má sídlo na adrese Mstětice 35,

Více

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD GRANTOVÉ AGENTURY AV ČR. Článek 1 Úvodní ustanovení

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD GRANTOVÉ AGENTURY AV ČR. Článek 1 Úvodní ustanovení JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD GRANTOVÉ AGENTURY AV ČR Tento Jednací a volební řád: Článek 1 Úvodní ustanovení 1. upravuje zásady jednání a rozhodování orgánů Grantové agentury Akademie věd ČR (dále jen GA AV ),

Více

STANOVY SVAZU ČESKÝCH A MORAVSKÝCH BYTOVÝCH DRUŽSTEV. ČÁST PRVNÍ Čl. 1. Základní ustanovení

STANOVY SVAZU ČESKÝCH A MORAVSKÝCH BYTOVÝCH DRUŽSTEV. ČÁST PRVNÍ Čl. 1. Základní ustanovení STANOVY SVAZU ČESKÝCH A MORAVSKÝCH BYTOVÝCH DRUŽSTEV ČÁST PRVNÍ Čl. 1 Základní ustanovení 1. Svaz českých a moravských bytových družstev (dále jen "svaz") je zájmovým sdružením právnických osob podle 20f

Více

STANOVY Spolku rodičů při ZŠ TGM Bystřice pod Hostýnem

STANOVY Spolku rodičů při ZŠ TGM Bystřice pod Hostýnem STANOVY Spolku rodičů při ZŠ TGM Bystřice pod Hostýnem Čl. 1 Název spolku a sídlo 1) Název spolku zní: Spolek rodičů při ZŠ TGM Bystřice pod Hostýnem 2) Sídlem spolku je: Nádražní 56, 768 61 Bystřice pod

Více

BYTOVÉ DRUŽSTVO BULHARSKÁ 12 Bulharská 12/585, 101 00 Praha 10 STANOVY. Bytové družstvo Bulharská 12, družstvo

BYTOVÉ DRUŽSTVO BULHARSKÁ 12 Bulharská 12/585, 101 00 Praha 10 STANOVY. Bytové družstvo Bulharská 12, družstvo BYTOVÉ DRUŽSTVO BULHARSKÁ 12 Bulharská 12/585, 101 00 Praha 10 STANOVY Bytové družstvo Bulharská 12, družstvo 1 Část I. Úvodní ustanovení Čl. 1 Základní ustanovení 1. Bytové družstvo Bulharská 12, družstvo

Více

o.s. Obnova obce Prameny

o.s. Obnova obce Prameny Stanovy občanského sdružení o.s. Obnova obce Prameny čl. I Název, sídlo a působnost 1) O.s. Obnova obce Prameny (dále jen sdružení) má sídlo v obci Prameny 2) Sdružení sídlí na adrese : Prameny 26, 353

Více

STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 1 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY

STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 1 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 1 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY Sjezd delegátů České lékařské komory podle 15 odst. 2, písm. a) zák. č. 220 / 1991 Sb., o České lékařské komoře, České stomatologické komoře a České lékárnické

Více

STANOVY Obecně prospěšného bytového družstva Morava

STANOVY Obecně prospěšného bytového družstva Morava STANOVY Obecně prospěšného bytového družstva Morava Obsah:-------------------------------------------------------------------------------------------------------- Část I. Základní ustanovení -----------------------------------------------

Více

S T A N O V Y. Jednoty, obchodního družstva Tábor ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1. Obchodní firma a sídlo družstva. Čl. 2

S T A N O V Y. Jednoty, obchodního družstva Tábor ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1. Obchodní firma a sídlo družstva. Čl. 2 S T A N O V Y Jednoty, obchodního družstva Tábor I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Obchodní firma a sídlo družstva 1. Obchodní firma: Jednota, obchodní družstvo Tábor 2. Sídlo družstva: Tábor, Budějovická 1413,

Více

Stanovy Českého střeleckého svazu

Stanovy Českého střeleckého svazu Stanovy Českého střeleckého svazu Preambule Český střelecký svaz je sdružení občanů, kteří mají společný zájem provozovat, podporovat, organizovat a řídit sportovně střeleckou činnost na území České republiky

Více

PRACOVNÍ VERZE Návrh stanov AVZO TSČ ČR z.s.,pracovní verze

PRACOVNÍ VERZE Návrh stanov AVZO TSČ ČR z.s.,pracovní verze PRACOVNÍ VERZE Návrh stanov AVZO TSČ ČR z.s.,pracovní verze Stanovy AVZO TSČ ČR Preambule Asociace víceúčelových základních organizací technických sportů a činností České republiky je spolek, který má

Více

Stanovy Českého tenisového svazu, z. s.

Stanovy Českého tenisového svazu, z. s. Stanovy Českého tenisového svazu, z. s. I. Vznik, právní forma, název, sídlo a symboly 1. Tyto stanovy jsou dokumentem spolku Český tenisový svaz, z. s., který: a) původně vznikl a působil v právní formě

Více

ASOCIACE PLZEŇSKÉHO FUTSALU Stanovy

ASOCIACE PLZEŇSKÉHO FUTSALU Stanovy Strana 1/5 ASOCIACE PLZEŇSKÉHO FUTSALU Stanovy článek 1 Název, sídlo a symbolika 1. Asociace plzeňského futsalu je občanským sdružením (dále jen APF), vytvořeným na spolkových demokratických zásadách,

Více

Stanovy občanského sdružení Sportability

Stanovy občanského sdružení Sportability Stanovy občanského sdružení Sportability Článek 1 - Základní ustanovení 1. Název občanského sdružení je následující: Sportability 2. Sídlo sdružení je: Dělnická 21/414, 170 00 Praha 7 - Holešovice 3) Sdružení

Více

1. Obchodní firma družstva je: AGRO, družstvo služeb Luštěnice

1. Obchodní firma družstva je: AGRO, družstvo služeb Luštěnice I. Základní ustanovení 1. Obchodní firma družstva je: AGRO, družstvo služeb Luštěnice 2. Sídlo družstva je Nádražní 380, 294 42 Luštěnice 3. Předmětem podnikání družstva je: Z důvodu probíhající transformace

Více

Jednací řád Zastupitelstva města Chrudim

Jednací řád Zastupitelstva města Chrudim Předkladatel: Jan Čechlovský, místostarosta Zasedání Zastupitelstva města Chrudim, konané dne 18.5.2015 Jednací řád Zastupitelstva města Chrudim Číslo materiálu: Z-928 Obsah materiálu: Usnesení Zastupitelstva

Více

I. Právní statut. III. Poslání a cíl činnosti

I. Právní statut. III. Poslání a cíl činnosti Stanovy České fotovoltaické průmyslové asociace, spolku I. Právní statut Česká fotovoltaická průmyslová asociace, spolek (dále jen CZEPHO nebo Asociace ) je dobrovolným, nevládním, neziskovým profesním

Více

S T A N O V Y. dobrovolného svazku obcí M I K R O R E G I O N U I V A N Č I C K O

S T A N O V Y. dobrovolného svazku obcí M I K R O R E G I O N U I V A N Č I C K O S T A N O V Y dobrovolného svazku obcí M I K R O R E G I O N U I V A N Č I C K O - 1 - Část I. Obecná ustanovení Čl. 1. Základní ustanovení název a sídlo členů svazku obcí 1) Dobrovolný svazek obcí Mikroregion

Více

ZÁKON č. 301/1992 Sb. České národní rady

ZÁKON č. 301/1992 Sb. České národní rady ZÁKON č. 301/1992 Sb. České národní rady o Hospodářské komoře České republiky a Agrární komoře České republiky ze dne 5. května 1992 Změna: 121/1993 Sb. Změna: 223/1994 Sb. Česká národní rada se usnesla

Více

S T A N O V Y. spolku

S T A N O V Y. spolku S T A N O V Y spolku Zaostřeno na Desítku, z. s. Článek I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) Název spolku je: Zaostřeno na Desítku, z. s. (dále jen spolek ); 2) Sídlem spolku je Praha adresa:

Více

Stanovy. Podorlického zemědělského družstva se sídlem v Ohnišově, čp. 101 PSČ 517 84, IČO 47452994. Úplné znění stanov

Stanovy. Podorlického zemědělského družstva se sídlem v Ohnišově, čp. 101 PSČ 517 84, IČO 47452994. Úplné znění stanov Stanovy Podorlického zemědělského družstva se sídlem v Ohnišově, čp. 101 PSČ 517 84, IČO 47452994 Úplné znění stanov Tel. 494 665 521 Fax. 494 665 563 e-mail info@pzdohnisov.cz zpracované podle zákona

Více

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PRAHA 1 STATUT. Článek 1. Základní ustanovení

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PRAHA 1 STATUT. Článek 1. Základní ustanovení HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PRAHA 1 STATUT Článek 1. Základní ustanovení 1. Základním posláním Hospodářské komory Praha 1 (dále jen komora ) je spolupráce s orgány státní správy a samosprávy a podpora podnikatelských

Více

STANOVY SPOLKU. Spolek Montessori Uherské Hradiště

STANOVY SPOLKU. Spolek Montessori Uherské Hradiště STANOVY SPOLKU Spolek Montessori Uherské Hradiště Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Spolek Montessori Uherské Hradiště (dále jen spolek ). 2. Sídlem spolku je: Za Alejí 1072, 686 06 Uherské Hradiště

Více

MĚSTO PRACHATICE JEDNACÍ ŘÁD. Zastupitelstva města Prachatice

MĚSTO PRACHATICE JEDNACÍ ŘÁD. Zastupitelstva města Prachatice MĚSTO PRACHATICE JEDNACÍ ŘÁD Zastupitelstva města Prachatice s účinností od 17.12.2014 Jednací řád Zastupitelstva města Prachatice s účinností ke dni 17.12.2014 2 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací

Více

Stanovy družstva. Kulturní noviny vydavatelské a mediální družstvo. Preambule

Stanovy družstva. Kulturní noviny vydavatelské a mediální družstvo. Preambule Stanovy družstva Kulturní noviny vydavatelské a mediální družstvo Preambule Družstvo je nezávislým, dobrovolným společenstvím neuzavřeného počtu fyzických osob a právnických osob, které je zaměřeno na

Více

Stanovy Občanského sdružení UNHfree.net

Stanovy Občanského sdružení UNHfree.net Stanovy Občanského sdružení UNHfree.net Čl. 1. Základní ustanovení 1. Občanské sdružení UNHfree.net (dále jen Sdružení) je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení fyzických a právnických osob. 2. Sdružení

Více

ČESKOLIPSKÁ TEPLÁRENSKÁ a.s.

ČESKOLIPSKÁ TEPLÁRENSKÁ a.s. Stanovy společnosti ČESKOLIPSKÁ TEPLÁRENSKÁ a.s. Úplné znění platné a účinné od [ ] 2015 Část A. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Obchodní firma a sídlo společnosti 1. Obchodní firma společnosti zní: ČESKOLIPSKÁ

Více

MĚSTO NOVÝ JIČÍN MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ JIČÍN Masarykovo náměstí 1/1, 741 11 Nový Jičín IČO: 00298212 4/2011. Název vnitřního předpisu: JEDNACÍ ŘÁD ZM

MĚSTO NOVÝ JIČÍN MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ JIČÍN Masarykovo náměstí 1/1, 741 11 Nový Jičín IČO: 00298212 4/2011. Název vnitřního předpisu: JEDNACÍ ŘÁD ZM MĚSTO NOVÝ JIČÍN MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ JIČÍN Masarykovo náměstí 1/1, 741 11 Nový Jičín IČO: 00298212 Název vnitřního předpisu: JEDNACÍ ŘÁD ZM Druh vnitřního předpisu: VNITŘNÍ PŘEDPIS S ŠIRŠÍ PŮSOBNOSTÍ Číslo:

Více

Bytové družstvo Tři Kříže

Bytové družstvo Tři Kříže Úplné znění stanov ke dni. Bytové družstvo Tři Kříže jak vyplývá ze změn schválených na členské schůzi, jejíž konání je osvědčeno notářským zápisem sepsaným dne.. Mgr. Ivanou Schovánkovou..., notářkou

Více

Jednací řád KlimNet z. s.

Jednací řád KlimNet z. s. Čl. 1 Základní ustanovení Jednací řád KlimNet z. s. 1. Spolek KlimNet z. s. se sídlem: 28. října 141, 742 83 Klimkovice, IČ: 26666936 (dále jen Spolek ) vydává v souladu se stanovami Spolku následující

Více

STANOVY. Židovské liberální unie v České republice, z.s. ( dále jen ŽLU )

STANOVY. Židovské liberální unie v České republice, z.s. ( dále jen ŽLU ) Úvod STANOVY Židovské liberální unie v České republice, z.s. ( dále jen ŽLU ) Tyto Stanovy vymezují činnost, vnitřní uspořádání a řízení dobrovolného a nezávislého zapsaného spolku s názvem Židovská liberální

Více

STANOVY. Sdružení rodičů a přátel školy Mosty u Jablunkova o.s.

STANOVY. Sdružení rodičů a přátel školy Mosty u Jablunkova o.s. STANOVY Sdružení rodičů a přátel školy Mosty u Jablunkova o.s. Obsah: Obsah:... 1 1. Název, forma, sídlo a IČ sdružení... 3 2. Základní cíle SRPŠ MOSTY U JABLUNKOVA O.S.... 3 3. Členství v SRPŠ MOSTY U

Více

Stanovy občanského sdružení vpsfree podle zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů, v platném znění.

Stanovy občanského sdružení vpsfree podle zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů, v platném znění. Stanovy občanského sdružení vpsfree podle zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů, v platném znění. Článek I Základní ustanovení 1 Tyto stanovy upravují postavení a právní poměry v občanském sdružení

Více

STANOVY DRUŽSTEVNÍ VZÁJEMNÉ POJIŠŤOVNY

STANOVY DRUŽSTEVNÍ VZÁJEMNÉ POJIŠŤOVNY STANOVY DRUŽSTEVNÍ VZÁJEMNÉ POJIŠŤOVNY I. Obchodní firma a sídlo: ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1. Obchodní firma vzájemné

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ TANDEM BRNO

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ TANDEM BRNO STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ TANDEM BRNO I. Název organizace, sídlo občanského sdružení 1. Název občanského sdružení : Tandem Brno (dále jen sdružení ) 2. Sídlo sdružení: Chaloupkova 7 612 00 Brno - Královo

Více

STANOVY ČTVRTÉHO CHRUDIMSKÉHO DRUŽSTVA. - úplné znění I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Obchodní firma a sídlo družstva

STANOVY ČTVRTÉHO CHRUDIMSKÉHO DRUŽSTVA. - úplné znění I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Obchodní firma a sídlo družstva STANOVY ČTVRTÉHO CHRUDIMSKÉHO DRUŽSTVA - úplné znění I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Obchodní firma a sídlo družstva 1.1. Obchodní firma družstva: Čtvrté chrudimské bytové družstvo (dále jen družstvo).

Více

COLORLAK, a.s. STANOVY akciové společnosti I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Článek 1. Založení akciové společnosti

COLORLAK, a.s. STANOVY akciové společnosti I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Článek 1. Založení akciové společnosti COLORLAK, a.s. STANOVY akciové společnosti I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Založení akciové společnosti Článek 1 1. COLORLAK, akciová společnost (dále jen "společnost") byla založena jednorázově Fondem národního

Více

S T A N O V Y. ZO OS PHGN Dolu ČSM, Stonava ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Článek 1

S T A N O V Y. ZO OS PHGN Dolu ČSM, Stonava ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 S T A N O V Y ZO OS PHGN Dolu ČSM, Stonava 1) Název odborové organizace je ZO OS PHGN Dolu ČSM, Stonava (dále jen organizace) 2) Sídlem organizace je Důl ČSM, Stonava č.p.1077 ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ

Více

Stanovy občanského sdružení ERA Česká republika

Stanovy občanského sdružení ERA Česká republika Stanovy občanského sdružení ERA Česká republika článek 1 Název sdružení Název občanského sdružení zní ERA Česká republika, ve zkratce ERA CZ. ERA je zkratkou slov Evropská Rogacionistická Asociace. článek

Více

S T A N O V Y. Fotbalového klubu FK Boršov nad Vltavou. I. Základní ustanovení. 2. Sídlem FK je: Obecní 52, Boršov nad Vltavou, 373 82

S T A N O V Y. Fotbalového klubu FK Boršov nad Vltavou. I. Základní ustanovení. 2. Sídlem FK je: Obecní 52, Boršov nad Vltavou, 373 82 S T A N O V Y Fotbalového klubu FK Boršov nad Vltavou I. Základní ustanovení 1. FK Boršov nad Vltavou je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu a sport. Je svobodnou organizací s

Více

Stanovy Spolku Ledního hokeje Jindřichův Hradec. Článek I. Základní ustanovení

Stanovy Spolku Ledního hokeje Jindřichův Hradec. Článek I. Základní ustanovení Stanovy Spolku Ledního hokeje Jindřichův Hradec Článek I. Základní ustanovení 1. Zakládá se Spolek ledního hokeje Jindřichův Hradec. 2. Spolek ledního hokeje Jindřichův Hradec je dobrovolným a samosprávným

Více

NÁVRH ZMĚNY STANOV akciové společnosti Prefa Brno a.s. dle ZOK

NÁVRH ZMĚNY STANOV akciové společnosti Prefa Brno a.s. dle ZOK NÁVRH ZMĚNY STANOV akciové společnosti Prefa Brno a.s. dle ZOK 1 I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 ZALOŽENÍ AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI Akciová společnost Prefa Brno a.s. (dále jen "Společnost") byla založena jednorázově

Více

K H n e t. i n f o, z. s., H a v ířská stezka 68, 284 01 Kutná Hora Spisová značka L 14927 vedená u Městského soudu v Praze, IČO: 26670186

K H n e t. i n f o, z. s., H a v ířská stezka 68, 284 01 Kutná Hora Spisová značka L 14927 vedená u Městského soudu v Praze, IČO: 26670186 STANOVY ZAPSANÉHO SPOLKU KHnet.info, z. s. Čl. I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1. Zapsaný spolek s názvem KHnet.info, z. s. (dále jen Spolek) je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení fyzických a právnických

Více

STANOVY tenisového klubu SK Tenis Hradec Králové

STANOVY tenisového klubu SK Tenis Hradec Králové STANOVY tenisového klubu SK Tenis Hradec Králové dle 19 občanského zákoníku a dle zákona č. 83/1990 sb., o sdružování občanů I. Název a sídlo 1. Tenisový klub SK Tenis v Hradci Králové (dále jen SKT) je

Více

STANOVY. Čl. 1. Název a sídlo Název: Slovinský spolek Josipa Plečnika Slovensko društvo Jožeta Plečnika (dále jen spolek )

STANOVY. Čl. 1. Název a sídlo Název: Slovinský spolek Josipa Plečnika Slovensko društvo Jožeta Plečnika (dále jen spolek ) STANOVY Čl. 1. Název a sídlo Název: Slovinský spolek Josipa Plečnika Slovensko društvo Jožeta Plečnika (dále jen spolek ) Sídlo: Krameriova 674/5,26601 Beroun Čl. 2 Statut spolku 1. Spolek je dobrovolné

Více

STANOVY SPOLKU. SPOLEK RODIČŮ PŘI MŠ ŠRÁMKOVA, z.s. 1. Základní ustanovení. a) Spolek přijal název SPOLEK RODIČŮ PŘI MŠ ŠRÁMKOVA (dále jen spolek ).

STANOVY SPOLKU. SPOLEK RODIČŮ PŘI MŠ ŠRÁMKOVA, z.s. 1. Základní ustanovení. a) Spolek přijal název SPOLEK RODIČŮ PŘI MŠ ŠRÁMKOVA (dále jen spolek ). STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ PŘI MŠ ŠRÁMKOVA, z.s. 1. Základní ustanovení a) Spolek přijal název SPOLEK RODIČŮ PŘI MŠ ŠRÁMKOVA (dále jen spolek ). b) Sídlem spolku je Mateřská škola Brno, Šrámkova 14,

Více

S t a n o v y družstva

S t a n o v y družstva S t a n o v y družstva KAMÝK- družstvo vlastníků bytů Část I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl.1 Název /obchodní firma/ a sídlo družstva 1) Obchodní firma: KAMÝK družstvo vlastníků bytů 2) Sídlo družstva: 142 00

Více

STANOVY Klub vodních sportů Hranice, z.s.

STANOVY Klub vodních sportů Hranice, z.s. STANOVY Klub vodních sportů Hranice, z.s. I. Základní ustanovení 1. Klub vodních sportů Hranice, z.s. (dále jen KVS) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozujícím tělovýchovu, sport, turistiku,

Více

S T A T U T Federace židovských obcí v České republice. Ú v o d. H l a v a I. S T A N O V Y Federace židovských obcí v České republice

S T A T U T Federace židovských obcí v České republice. Ú v o d. H l a v a I. S T A N O V Y Federace židovských obcí v České republice S T A T U T Federace židovských obcí v České republice Ú v o d Statut Federace židovských obcí v České republice (dále jen Statut) vymezuje činnost, vnitřní uspořádání a řízení Federace židovských obcí

Více

Stanovy spolku Lékárníci pro život, z.s.

Stanovy spolku Lékárníci pro život, z.s. Stanovy spolku Lékárníci pro život, z.s. Článek 1 Název: Lékárníci pro život, z.s. Sídlo: Březina 214, 67905 Křtiny Působnost: Česká republika Charakteristika: Spolek Lékárníci pro život, z.s. (dále Spolek

Více

Zákon o krajích (krajské zřízení)

Zákon o krajích (krajské zřízení) SBÍRKA ZÁKONŮ částka 2 rozeslána dne 13.1.2003 3 Předseda vlády vyhlašuje úplné znění zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), jak vyplývá ze změn provedených zákonem č. 273/2001 Sb., zákonem

Více

Článek I. 2. Obchodní název družstva zní: Zemědělské družstvo Předhradí. Článek II.

Článek I. 2. Obchodní název družstva zní: Zemědělské družstvo Předhradí. Článek II. STANOVY Zemědělského družstvo Předhradí Identifikační číslo: 48155292 sídlem kap. Svatoně 22, 539 74 Předhradí zapsaného v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové, oddíl Dr, vložka

Více

Statut ČMKBK. Statut. Č eskomoravské komoditní burzy Kladno. Článek 1 Základní ustanovení

Statut ČMKBK. Statut. Č eskomoravské komoditní burzy Kladno. Článek 1 Základní ustanovení Statut Č eskomoravské komoditní burzy Kladno Článek 1 Základní ustanovení 1. Českomoravská komoditní burza Kladno (dále jen burza) byla založena Zakladatelskou smlouvou ze dne 6. září 1994 v souladu se

Více

The Czech Private Equity and Venture Capital Association (CVCA) zájmové sdružení právnických osob STANOVY

The Czech Private Equity and Venture Capital Association (CVCA) zájmové sdružení právnických osob STANOVY The Czech Private Equity and Venture Capital Association (CVCA) zájmové sdružení právnických osob STANOVY Úplné znění stanov ke dni 21.6. 2012 Obsah 1.1 Název Asociace... 3 1.2 Sídlo Asociace... 3 1.4

Více

Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl a poslání spolku

Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl a poslání spolku L871/RDZ/MSPH STANOVY SDRUŽENÍ ČECHŮ Z VOLYNĚ A JEJICH PŘÁTEL, z.s. Čl. 1 Název spolku: Sdružení Čechů z Volyně a jejich přátel, z.s. (dále též spolek ) Sídlo spolku: Hotel Legie, Sokolská 486/33, 120

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STŘEKOVSKÁ

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STŘEKOVSKÁ STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STŘEKOVSKÁ Část I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 1. Firma družstva: Bytové družstvo Střekovská ------------------------------------------------- 2. Sídlo družstva: Střekovská 1342,

Více

S T A N O V Y. Českého odborového svazu energetiků

S T A N O V Y. Českého odborového svazu energetiků S T A N O V Y Českého odborového svazu energetiků I. Základní ustanovení a sídlo odborového svazu Článek 1 - Základní ustanovení 1.1 Český odborový svaz energetiků (dále jen ČOSE) je nezávislé, samostatné,

Více

Srdce Jarošova, občanské sdružení Stanovy

Srdce Jarošova, občanské sdružení Stanovy Srdce Jarošova, občanské sdružení Stanovy Název: SRDCE JAROŠOVA, občanské sdružení (dále jen sdružení ) Sídlo: Jarošov nad Nežárkou 1, Jarošov, 378 41. Čl. 1. Název a sídlo Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení

Více

STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI

STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI 1. Obchodní firma STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI 1.1. Obchodní firma společnosti zní: PHARMOS, a.s. 2. Sídlo společnosti 2.1. Sídlo společnosti je v obci Ostrava. 3. Předmět podnikání (činnosti) 3.1. Předmětem

Více

STANOVY KLUBU SBĚRATELŮ BALENÉHO CUKRU

STANOVY KLUBU SBĚRATELŮ BALENÉHO CUKRU STANOVY KLUBU SBĚRATELŮ BALENÉHO CUKRU Část I. Základní ustanovení 1 Klub sběratelů baleného cukru, z.s. (dále jen klub) je zapsaný spolek a jeho sídlo je: Olbramovická 712, 142 00 Praha 4 Kamýk. Odůvodnění:

Více

Stanovy bytového družstva

Stanovy bytového družstva Stanovy bytového družstva úplné znění ke dni 30. června 2014 Část I. Základní ustanovení Článek 1 Obchodní firma a sídlo 1. Obchodní firma: Bytové družstvo 135 2. Sídlo družstva: 162 00 Praha 6, Brunclíkova

Více

pravomocným nařízením výkonu rozhodnutí k postižení členských práv a povinností nebo právní mocí exekučního příkazu k postižení členských práv a

pravomocným nařízením výkonu rozhodnutí k postižení členských práv a povinností nebo právní mocí exekučního příkazu k postižení členských práv a S T A N O V Y Článek I. Základní ustanovení 1. Obchodní firma: Bytové družstvo. (dále jen "družstvo") 2. Sídlo:.. PSČ:.. 3. Předmět činnosti: Pronájem nemovitostí, bytových a nebytových prostor a poskytování

Více

Stanovy. České federace florbalu vozíčkářů

Stanovy. České federace florbalu vozíčkářů Stanovy České federace florbalu vozíčkářů 1. Název a sídlo a. Česká federace florbalu vozíčkářů o.s. (dále jen ČFFV o.s.) je dobrovolným, samostatným občanským sdružením, sdružuje fyzické, případně i právnické

Více

JEDNACÍ ŘÁD ZASTUPITELSTVA OBCE ZLECHOV

JEDNACÍ ŘÁD ZASTUPITELSTVA OBCE ZLECHOV JEDNACÍ ŘÁD ZASTUPITELSTVA OBCE ZLECHOV Zastupitelstvo obce Zlechov (dále jen "zastupitelstvo obce") se usneslo podle 96 zákona č.128 / 2000 Sb., o obcích / obecní zřízení/, v platném znění (dále jen "zákon

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA POD SOKOLOVNOU 3

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA POD SOKOLOVNOU 3 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA POD SOKOLOVNOU 3 IČ 251 22 355 I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Obchodní firma a sídlo Družstva Předmět Podnikání 1. Obchodní firma: Bytové družstvo Pod sokolovnou 3 2. Sídlo: Praha

Více

Stanovy družstva QI 55-01-10

Stanovy družstva QI 55-01-10 QI 55-01-10 Tento dokument je majetkem výrobního družstva CÍL. Jeho rozmnožování a poskytování jiným osobám, než k tomu určeným, je možné pouze se souhlasem předsedy představenstva Zpracoval : Ing. Vladimír

Více

Společnost Parkinson, z.s. S T A N O V Y. dle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

Společnost Parkinson, z.s. S T A N O V Y. dle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Společnost Parkinson, z.s. S T A N O V Y dle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Schválené valnou hromadou společnosti v Praze dne 9. června 2015 Článek 1 Všeobecná ustanovení 1. Společnost Parkinson,

Více

Stanovy spolku Neuropsychiatrické fórum

Stanovy spolku Neuropsychiatrické fórum Stanovy spolku Neuropsychiatrické fórum I. Neuropsychiatrické fórum, o.s., ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012 Sb, občanského zákoníku (dále jen NOZ ),

Více

Stanovy. Autoklubu České republiky. Článek 1 Název, působnost, sídlo a symboly

Stanovy. Autoklubu České republiky. Článek 1 Název, působnost, sídlo a symboly Stanovy Autoklubu České republiky Článek 1 Název, působnost, sídlo a symboly (1) Autoklub České republiky (AČR) je samostatným suverénním a dobrovolným občanským sdružením zájemců o motorismus a činnost

Více

Stanovy Společenství vlastníků pro dům č. p. 862, Praha 9 - Prosek IČO 24197556

Stanovy Společenství vlastníků pro dům č. p. 862, Praha 9 - Prosek IČO 24197556 Stanovy Společenství vlastníků pro dům č. p. 862, Praha 9 - Prosek IČO 24197556 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I. Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen společenství ) je

Více

Stanovy Spolek Křivonet, (dále též spolek )

Stanovy Spolek Křivonet, (dále též spolek ) Stanovy Spolek Křivonet, (dále též spolek ) Článek 1 Název a sídlo spolku 1. Název spolku zní: Spolek Křivonet, 2. Povolená zkratka názvu: Křivonet, 3. Sídlo spolku je: Křivoklát 93, 270 23 Křivoklát.

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Reg. Ministerstvo vnitra ČR, VS / 1-1 / 58 269 / 04 2 dne 25.8.2004 IČO: 266 72 715 STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ založeného v souladu se zákonem č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů. Článek 1 Název a sídlo

Více

S T A T U T Federace židovských obcí v České republice

S T A T U T Federace židovských obcí v České republice S T A T U T Federace židovských obcí v České republice Ú v o d Statut Federace židovských obcí v České republice (dále jen Statut) vymezuje činnost, vnitřní uspořádání a řízení Federace židovských obcí

Více

Číslo: 035/02-13. Zastupitelstvo statutárního města Chomutova. k rozhodování o obchodních společnostech

Číslo: 035/02-13. Zastupitelstvo statutárního města Chomutova. k rozhodování o obchodních společnostech SMĚRNICE ZSMCH Platnost od: 19. 3. 2013 Aktualizace: 25. 11. 2013, 16. 6. 2014 Autor dokumentu: Správce dokumentu: Číslo: 035/02-13 Zastupitelstvo statutárního města Chomutova Servis pro zastupitelstvo

Více

129/2000 Sb. ZÁKON ze dne 12. dubna 2000

129/2000 Sb. ZÁKON ze dne 12. dubna 2000 129/2000 Sb. ZÁKON ze dne 12. dubna 2000 o krajích (krajské zřízení) Změna: 273/2001 Sb. Změna: 450/2001 Sb. Změna: 320/2001 Sb. Změna: 231/2002 Sb. (část) Změna: 404/2002 Sb. Změna: 231/2002 Sb. Změna:

Více

I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1. Čl. 2

I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1. Čl. 2 I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 1. Obchodní firma: Jednota družstvo spotřebitelů v Kaplici 2. Sídlo družstva: Střítež, Kaplice nádraží 86, Kaplice. 3. Družstvo je zapsáno v obchodním rejstříku u Krajského

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek Přesličková 2676-9

Stanovy společenství vlastníků jednotek Přesličková 2676-9 Stanovy společenství vlastníků jednotek Přesličková 2676-9 Část I. Základní ustanovení Čl. 1 Společenství vlastníků jednotek pro domy čp. 2676, 2677, 2678, 2679, zapsaných v katastru nemovitostí na listu

Více

Jednací řád Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Střední Morava

Jednací řád Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Střední Morava Jednací řád Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Střední Morava ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Jednací řád Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu

Více

29.11.2014. Krajský úřad. Management kraje a obce. Doc. Ing. Alois Kutscherauer, CSc. Působnost a organizační struktura krajského úřadu

29.11.2014. Krajský úřad. Management kraje a obce. Doc. Ing. Alois Kutscherauer, CSc. Působnost a organizační struktura krajského úřadu Krajský úřad Lekce: 7 Management kraje a obce Doc. Ing. Alois Kutscherauer, CSc. Pravomoc a působnost Krajského úřadu je upravena zákonem č. 129/2000 Sb., o krajích (krajském zřízení) a dalšími právními

Více

Vzorové Sstanovy společenství vlastníků jednotek Milánská 418, 419, Praha 10

Vzorové Sstanovy společenství vlastníků jednotek Milánská 418, 419, Praha 10 Vzorové Sstanovy společenství vlastníků jednotek Milánská 418, 419, Praha 10 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství") je právnickou

Více

Česká tábornická unie, z.s. stanovy spolku

Česká tábornická unie, z.s. stanovy spolku Česká tábornická unie, z.s. stanovy spolku ČLÁNEK I. Název a sídlo 1.1 Česká tábornická unie o.s.( dále jen ČTU ) ve smyslu zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012 Sb.,

Více

STANOVY bytového družstva (úplné znění)

STANOVY bytového družstva (úplné znění) STANOVY bytového družstva (úplné znění) Část I. Základní ustanovení Čl. 1 1) Firma: Bytové družstvo Molákova 2. 2) Sídlo Molákova 2142/2, PSČ 628 00, Brno. 3) Bytové družstvo (dále jen družstvo ) je zapsáno

Více

STATUT Monitorovacího výboru Programu rozvoje venkova (dále PRV ) 2014 2020 ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ

STATUT Monitorovacího výboru Programu rozvoje venkova (dále PRV ) 2014 2020 ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ STATUT Monitorovacího výboru Programu rozvoje venkova (dále PRV ) 2014 2020 Článek 1 Úvodní ustanovení ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ Ministerstvo zemědělství zřizuje Monitorovací výbor PRV na období 2014-2020

Více

Stanovy spolku Asociace developerů z.s.

Stanovy spolku Asociace developerů z.s. Stanovy spolku Asociace developerů z.s. Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Spolek s názvem Asociace developerů z.s. (dále jen Spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský

Více

Organizační řád. Městského úřadu Miroslav

Organizační řád. Městského úřadu Miroslav Organizační řád Městského úřadu Miroslav Únor 2010 O b s a h 1. Úvod 2. Základní ustanovení 2.1. Postavení a působnost městského úřadu 2.2. Vztahy městského úřadu k zastupitelstvu a radě 3. Organizační

Více

STANOVY DRUŽSTVA PARKOVISTĚ JILMOVÁ

STANOVY DRUŽSTVA PARKOVISTĚ JILMOVÁ STANOVY DRUŽSTVA PARKOVISTĚ JILMOVÁ Preambule 1. Družstvo se zřizuje podle zákona č. 513/1991 Sb., Obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, jako právnická osoba, řídící se tímto zákonem. I. Základní

Více

Volební řád pro volby do školské rady

Volební řád pro volby do školské rady Volební řád pro volby do školské rady Město Pelhřimov na základě zmocnění podle ustanovení 167 odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném vzdělávání (školský zákon),

Více

Jednací řád Zastupitelstva města Kopřivnice

Jednací řád Zastupitelstva města Kopřivnice Jednací řád Zastupitelstva města Kopřivnice Zastupitelstvo města Kopřivnice vydává podle ustanovení 96 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů a v souladu s ustanoveními

Více

PRO Štěnkov spolek STANOVY. Obsah:

PRO Štěnkov spolek STANOVY. Obsah: Obsah: PRO Štěnkov spolek Název, sídlo a symbolika PRO Štěnkov... 1 Poslání a účel PRO Štěnkov... 1 Hlavní činnost PRO Štěnkov... 2 Vedlejší činnost PRO Štěnkov... 2 Orgány PRO Štěnkov... 3 Jednání za

Více

Stanovy Klubu českých turistů - odbor Jičín

Stanovy Klubu českých turistů - odbor Jičín I. NÁZEV, ZKRATKA, SÍDLO, PŮSOBNOST 1. Klub českých turistů - odbor Jičín je spolupracujícím členem Klubu českých turistů (KČT), jehož historie se datuje k 11. červnu 1888, kdy byl spolek založen na ustavujícím

Více

Členství v odborovém svazu, práva a povinnosti členů. Odborová organizace a orgány odborového svazu

Členství v odborovém svazu, práva a povinnosti členů. Odborová organizace a orgány odborového svazu STANOVY OSZSP ČR I. Poslání a postavení odborového svazu II. Členství v odborovém svazu, práva a povinnosti členů A. Vznik členství B. Druhy členství C. Odmítnutí přijetí člena D. Ukončení členství E.

Více

S T A N O V Y. Zemědělského družstva R O U S Í N O V sídlo Rousínov, Slavíkovice, Velešovická 1327/36, PSČ 683 01

S T A N O V Y. Zemědělského družstva R O U S Í N O V sídlo Rousínov, Slavíkovice, Velešovická 1327/36, PSČ 683 01 S T A N O V Y Zemědělského družstva R O U S Í N O V sídlo Rousínov, Slavíkovice, Velešovická 1327/36, PSČ 683 01 S T A N O V Y Zemědělského družstva Rousínov Úvodní ustanovení Zemědělské družstvo Rousínov

Více

Návrh. STANOV akciové společnosti. Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s. Strana 1 (celkem 11)

Návrh. STANOV akciové společnosti. Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s. Strana 1 (celkem 11) Návrh STANOV akciové společnosti Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s. Strana 1 (celkem 11) Článek 1 Založení společnosti, zápis do obchodního rejstříku a vznik společnosti 1. Akciová společnost (dále

Více