SETKÁNÍ KULTUR MIKULČICE 2013 SLOVANSKÉ HRADIŠTĚ, KVĚTNA 2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SETKÁNÍ KULTUR MIKULČICE 2013 SLOVANSKÉ HRADIŠTĚ, 24. 26. KVĚTNA 2013"

Transkript

1 SETKÁNÍ KULTUR MIKULČICE 2013 SLOVANSKÉ HRADIŠTĚ, KVĚTNA 2013 OSLAVY VÝROČÍ PŘÍCHODU SVATÝCH CYRILA A METODĚJE NA VELKOU MORAVU PŘIPOMĚŇTE SI SPOLU S NÁMI MIMOŘÁDNÝ DĚJINNÝ VÝZNAM SLOVANSKÝCH VĚROZVĚSTŮ CYRILA A METODĚJE A PŘIJĎTE SPOLU S NÁMI DO AREÁLU SLOVANSKÉHO HRADIŠTĚ V MIKULČICÍCH OSLAVIT 1150 LET OD JEJICH PŘÍCHODU NA VELKOU MORAVU. ROZSÁHLÝ TŘÍDENNÍ KULTURNÍ PROGRAM VYVRCHOLÍ PRAVOSLAVNOU BOHOSLUŽBOU ZA ÚČASTI PATRIARCHY KONSTANTINOPOLSKÉHO, NOVÉHO ŘÍMA A EKUMENICKÉHO PATRIARCHY BARTOLOMĚJE. PROGRAM KVĚTNA Pátek 24. května areál Slovanského hradiště 14:00 ŽIVÉ RASTICOVO MĚSTO MORAVA Program pro děti v táboře Velkomoravanů. 20:00 NA BYZANTSKOU NOTU Účinkuje pěvecký sbor Byzantion z Prahy. 21:00 CYRIL A METODĚJ APOŠTOLOVÉ SLOVANŮ Komponovaný pořad připravovaný společností Three brothers ve spolupráci s Českou televizí. Večerní hudebně vizuální férie, jenž širokou veřejnost seznámí nejen s postavami Cyrila a Metoděje, ale také usiluje provázat více než 40 různých aktivit, které se k výročí cyrilometodějské mise připravují. Pořad představí hlavní hvězdy připravovaného docu-dramatu s účastí hlavních protagonistů; režiséra Petra Nikolajeva, herců R. Zacha, M. Bahúla, L. Júzy, hudební vystoupení špičkových interpretů D. Bárty, V. Dyka, L. Dusilové, A. Veselovské, pěveckých a tanečních sborů a a dalších. Záznam ČT. Změna programu vyhrazena. Sobota 25. května areál Slovanského hradiště 10:00 BOHOSLUŽBA PRAVOSLAVNÉ CÍRKVE za účasti Jeho Všesvatosti Bartoloměje, patriarchy konstantinopolského, zástupců Římsko-katolické církve, Ekumenické rady církví a dalších významných osobností a hostů. Přímý přenos ČT.

2 13:00 ŽIVÉ RASTICOVO MĚSTO MORAVA Rozsáhlý kulturní a odpočinkový program: 13:00 ukázky ze života Velkomoravanů lidová řemesla, stan s regionální nabídkou (po celé odpoledne) 13:00 pěvecký sbor z Mikulčic. 13:30 pěvecký sbor a cimbálová muzika z Lužic 14:30 hudební skupiny Šroti a Želví nervy z Dolních Bojanovic. 15:30 KONCERT PRAVOSLAVNÉ HUDBY Vystoupení sborů Pravoslavného Katedrálního chrámu Praha, Katedrálního chrámu Brno, Sboru donských kozáků Péti Houdjakova, Ženského sboru Filokallija a dalších. 17:00 MORAVSKÁ KLASIKA Slavnostní koncert Akademického pěveckého sdružení Moravan Brno. 18:00 Z KAŽDÉHO ROŽKU TROŠKU Celosouborový koncert Vojenského uměleckého souboru Ondráš Brno. Neděle 26. května areál Slovanského hradiště 10:00 ŽIVÉ RASTICOVO MĚSTO MORAVA Rozsáhlý kulturní a odpočinkový program: 10:00 ukázky ze života Velkomoravanů, lidová řemesla, stan s regionální nabídkou (po celý den), 11:00 Ženský sbor a Vox vini z Dolních Bojanovic, Ženský sbor z Dubňan, 13:00 ŽIVÉ RASTICOVO MĚSTO MORAVA Rozsáhlý kulturní a odpočinkový program: 13:00 ukázky ze života Velkomoravanů, lidová řemesla, stan s regionální nabídkou (po celé odpoledne), 13:00 mužský sbor a cimbálová muzika z Mikulčic, 14:00 přednáška doc. PhDr. Miroslava Vepřeka na téma Hlaholice, 15:30 ukázky letu, lovu dravců a soutěže pro děti (skupina Zayferus), 18:00 divadelní hra Oskar a růžová paní. 13:30 CANTI AETERNI Koncert Mariána Vargy, jednoho z nejvýraznějších rockových slovenských klávesistů s nezaměnitelným stylem hry.

3 15:00 SETKÁNÍ KULTUR Komponovaný hudební a taneční program. Vystoupení zahraničních hostů ze Slovenska, Řecka, Bulharska a Ruska i kulturních zástupců Mikulčic a Jihomoravského kraje. 17:30 MILOKRAJ Koncert Marty Töpferové, zpěvačky word music s projektem Slavic strings (Slovanské struny), jejíž tvorba znamená návrat k hudebním kořenům. Další program zahrnující prezentaci tradic a lidového umění Slovácka a Jihomoravského kraje, lidová řemesla, místní gastronomie a dětské workshopy, tematická výstava, prohlídky expozic a areálu Slovanského hradiště, odborný výklad u základů VI. kostela (dvouapsidové rotundy) a další. DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ A INFORMACE PRO POUTNÍKY A NÁVŠTĚVNÍKY SLOVANSKÉHO HRADIŠTĚ V MIKULČICÍCH V TERMÍNU OSLAV VÝROČÍ PŘÍCHODU SVATÉHO CYRILA A SVATÉHO METODĚJE NA VELKOU MORAVU V MIKULČICÍCH OD DO V MIKULČICÍCH. Doprava: V době příprav areálu na slavnostní víkend a v době konání duchovní části oslav budou realizována nezbytná opatření pro dopravu poutníků. Od středy od hod. do neděle ranních hodin budou v Lužicích, Moravské Nové Vsi a Mikulčicích dopravní omezení pro osobní vozy a autobusy, včetně vyznačení provizorních odstavných parkovišť. Oblast areálu hradiště bude uzavřena pro mimopěší dopravu. Vjezd na silnice III/05530 od Mikulčic k hradišti a III/05526 od Moravské Nové Vsi k samotě bude zakázán. Hlavní příjezdovou komunikací do oblasti je silnice I/55 mezi Hodonínem (10 km) a Břeclaví (10 km). Silnice I/55 v Břeclavi navazuje na dálnici D2 (Bratislava Brno). V pátek až neděli bude omezeno parkování vozidel v některých ulicích obce Mikulčice. V pátek až neděli budou některé ulice v Mikulčicích zjednosměrněny. Zákazy vjezdu na silnice budou platit i pro cyklisty, v prostoru hradiště nebude vyčleněn prostor pro odložení jízdních kol. V neděli 26. května 2013 bude možné osobními vozy zajet blíže k centru areálu. Tento den bude také zajištěna pro návštěvníky z obce kyvadlová doprava. Pro imobilní návštěvníky bude v sobotu zajištěna kyvadlová doprava z Mikulčic.

4 Zvláštní režim v sobotu Po příjezdu do prostoru Lužice M. N. Ves - Mikulčice doporučujeme vypnout satelitní navigaci a pro dojezd sledovat místní směrování s označením MIKULČICE Osobní vozidla poutníků budou směřována od silnice I/55 přes Moravskou Novou Ves do Mikulčic. Pro poutníky budou Mikulčicích vymezena místa pro odstavení vozidel v lokalitě u cihelny, v areálu ZP Mikulčice a na místní komunikaci v jižní části obce. Parkoviště v areálu ZP bude k dispozici pouze do 23:00 hod. Poté budou případná zaparkovaná vozidla odtažena! Zájezdové autobusy poutníků budou směrovány od silnice I/55 přes Lužice do Mikulčic a odstavovány v severní části obce v návaznosti na silnici III/ Příjezdová trasa bude značena. V případě naplnění provizorních parkovišť bude pro parkování vyhrazena zjednosměrněná silnice II/423 od Lužic na Josefov. Objížďka v opačném směru bude vedena přes Dolní Bojanovice. Bude uzavřen úsek silnice III/05531 mezi Mikulčicemi a Lužicemi. Železniční doprava je páteří pro poutníky cestující veřejnou dopravou. V sobotu bude linka S9 IDS JMK posílena na úroveň pracovního dne. V ranních (příjezd) a odpoledních (odjezd) hodinách bude navíc zajištěno mimořádné zastavení většiny rychlíků a spěšných vlaků ve stanici Lužice a zastavení ranního mezinárodního expresu ve stanici Hodonín. Přímým vlakem tak bude možno dojet tam i zpět z Brna (linka R5 s tarifem IDS JMK), Olomouce i Ostravy. Ze stanic Hodonín nebo Břeclav, dosažitelných osobními vlaky (linka S9 IDS JMK), je přímé spojení s Budapeští, Bratislavou, Vídní, Varšavou a Prahou. Do a ze stanice Lužice bude odjíždět vlak prakticky po půl hodině. Podrobné jízdní řády budou k dispozici na stránkách akce i IDS JMK. Autobusová doprava IDS JMK je pro poutníky cestující veřejnou dopravou doplňkem. V ranních (příjezd) a odpoledních (odjezd) hodinách budou posíleny pravidelné sobotní spoje na lince 572, jedoucí odpoledne ve dvouhodinovém intervalu. Pro poutníky zobcí Lanžhot až Lužice bude zaveden speciální spoj jak ráno tak i odpoledne. Pro výstup a nástup poutníků je určena zastávka Mikulčice, obecní úřad. Z důvodu organizace dopravy spoje v sobotu vynechají zastávku Mikulčice, Těšice. Jízdní řády budou na stránkách akce i IDS JMK. Od všech zastávek a provizorních parkovišť budou značeny pěší trasy do jižní části obce Mikulčice. Odtud bude vedena společná pěší trasa (docházková vzdálenost max. 4 km) k hradišti po silnici III/ Po ní bude veden pouze nejnutnější obslužný provoz (IZS JMK, organizační štáb atd.). V případě použití jiných příchodových tras k hradišti (turistické či lesní cesty) nelze garantovat případný rychlý zásah složek IZS JMK. Silnice III/05526 z M. N. Vsi není vhodná pro pěší přístup k hradišti. Režim návštěv památníku V době příprav areálu na slavnostní víkend a v době konání duchovní části oslav bude režim památníku pro poutníky, návštěvníky a hosty následující:

5 Prohlídky: Od středy do neděle budou prohlídky ve zvláštním režimu, o kterém budou návštěvníci informováni na internetových stránkách památníku. V sobotu od hod. do hod. stálé expozice v pavilonu I a pavilonu II přístupny nebudou. V sobotu od hod. do hod. bude také omezen přístup kolem pavilonu I na akropoli k prohlídce exteriérů kostelů. Ochrana prostor národní kulturní památky: V areálu národní kulturní památky je nutno z důvodů bezpečnosti návštěvníků a ochrany vzácných archeologických terénů dodržovat zvláštní podmínky pro ochranu kulturních hodnot spočívající zejména v níže uvedeném: - bude omezen přístup cykloturistů a jejich pohyb po areálu není žádoucí, - u stánků s prodejem občerstvení budou stoly a lavice rozmístěny pouze v omezeném počtu, - v hlavním poutním travnatém prostoru nebudou lavice, - v celém areálu národní kulturní památky je zakázáno stanování a zakládání otevřených ohňů a používání rozkládacích sedáků s funkcí zapichování do země, - v případě večerní návštěvy v pátek je pro odchod z areálu v nočních hodinách nezbytná vlastní svítilna! Žádáme návštěvníky, aby dodržovali pokyny pořadatelů, zdržovali se pouze ve vymezených koridorech a prostorách a šetřili zeleň a luční a lesní porost v památkově chráněném přírodním areálu.

6

Doprava na akci HIP HOP KEMP 2015

Doprava na akci HIP HOP KEMP 2015 ve středu ve v v neděli z letiště- od 6:00 hod. do 11:30 hod. interval 30 minut 16:00, 16:30 16:00, 16:30 16:00, 16:30 17:00, 17:30 17:00, 17:30 17:00, 17:30 18:00, 18:30 18:00, 18:30 18:00, 18:30 19:00,

Více

Mikulov - Perná - Horní Věstonice - Milovice - Lednice - Břeclav (I. část)

Mikulov - Perná - Horní Věstonice - Milovice - Lednice - Břeclav (I. část) Mikulov - Perná - Horní Věstonice - Milovice - Lednice - Břeclav (I. část) 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21 23 91 25 27 29 31 33 35 37 X X X X X X X X X X Xfa X Xfa X X X X X X XH 4:29 4:45 5:35 6:45 7:44 9:35

Více

PRACOVNÍ DNY. 6:26 8:35 9:35 9:35 10:35 11: Břeclav, nám.tgm MěÚ. 6:30 7:39 8:39 9:39 9:39 10:39 11: Břeclav, aut.nádr.

PRACOVNÍ DNY. 6:26 8:35 9:35 9:35 10:35 11: Břeclav, nám.tgm MěÚ. 6:30 7:39 8:39 9:39 9:39 10:39 11: Břeclav, aut.nádr. Linka 729572: Přepravu zajišťuje: BORS BUS s.r.o.,bratislavská 26,690 62 Břeclav (spoje 3,5,9 až 17,21 až 35,39 až 49,71 až 79,101 až 109,113 až 129,221 až 225,241,243,261) Linka 728572: Přepravu zajišťuje:

Více

Břeclav - Lanžhot - Tvrdonice - Moravská Nová Ves - Hodonín (I. část)

Břeclav - Lanžhot - Tvrdonice - Moravská Nová Ves - Hodonín (I. část) Břeclav - Lanžhot - Tvrdonice - Moravská Nová Ves - Hodonín (I. část) Linka 729572: Přepravu zajišťuje: BORS Břeclav a.s.,bratislavská 26,690 62 Břeclav (spoje 3,5,9 až 17,21 až 27,31 až 35,39 až 47,71

Více

aktualizace k CELKOVÝ PŘEHLED

aktualizace k CELKOVÝ PŘEHLED JEDINEČNÁ ARCHEOLOGICKÁ PAMÁTKA VELKOMORAVSKÉ DOBY Významný turistický cíl jižní Moravy. V 8. 10. st. hrad s rozsáhlým až 50 ha podhradím. Archeologickými výzkumy doloženo 12 kostelů, knížecí palác, mohutné

Více

PRACOVNÍ DNY (nejede ) 6:26 8:35 9:35 9:35 10:35 11: Břeclav, nám.tgm MěÚ

PRACOVNÍ DNY (nejede ) 6:26 8:35 9:35 9:35 10:35 11: Břeclav, nám.tgm MěÚ Linka 729572: Přepravu zajišťuje: BORS BUS s.r.o.,bratislavská 2284/26,690 02 Břeclav (spoje 3,5,9 až 17,21 až 35,39 až 49,71 až 79,101 až 109,113 až 129,221 až 225,241,243,261) Linka 728572: Přepravu

Více

Hodonín - Dubňany - Kyjov (I. část)

Hodonín - Dubňany - Kyjov (I. část) Hodonín - Dubňany - Kyjov (I. část) Linka 726663: Přepravu zajišťuje: ČSAD Kyjov Bus a.s.,boršovská 2228,697 34 Kyjov (spoje 261,263,365,367) Linka 728663: Přepravu zajišťuje: BORS Břeclav a.s.,bratislavská

Více

Břeclav - Lanžhot - Tvrdonice - Moravská Nová Ves - Hodonín (I. část)

Břeclav - Lanžhot - Tvrdonice - Moravská Nová Ves - Hodonín (I. část) Břeclav - Lanžhot - Tvrdonice - Moravská Nová Ves - Hodonín (I. část) Linka 729572: Přepravu zajišťuje: BORS Břeclav a.s.,bratislavská 26,690 62 Břeclav (spoje 3,5,9 až 17,21 až 27,31 až 35,39 až 47,71

Více

Přehled kulturních akcí v členských obcích svazku v r. 2008

Přehled kulturních akcí v členských obcích svazku v r. 2008 Leden Datum obec akce Kde 2.1. Prušánky Ohňostroj k uvítání Nového roku 5.1. Dolní Bojanovice Vinařský ples Obecní dům 5.1. Kostice Krojový ples Sokolovna 6.1. Josefov Tříkrálová sbírka 11.1. Prušánky

Více

Hodonín - Dubňany - Kyjov (I. část)

Hodonín - Dubňany - Kyjov (I. část) Linka 726663: Přepravu zajišťuje: ČSAD Kyjov Bus a.s.,boršovská 2228,697 34 Kyjov (spoje 261,263,361,365,367) Linka 728663: Přepravu zajišťuje: BORS BUS s.r.o.,bratislavská 2284/26,690 02 Břeclav (spoje

Více

Usnesení schůze rady obce Lužice č. 28 ze dne 16. 11. 2015. Usnesení č. 28/1 28/22

Usnesení schůze rady obce Lužice č. 28 ze dne 16. 11. 2015. Usnesení č. 28/1 28/22 Usnesení schůze rady obce Lužice č. 28 ze dne 16. 11. 2015 Přítomni: Členové rady: Tajemník OÚ: Ing. Jaroslav Kreml, Mgr. Jana Ambrožová Marie Gutová, Mgr. Jana Líčeníková, Ing. Jakub Buchta, Dis. Mgr.

Více

Číslo 05/2011 Vyšlo 15.3.2011

Číslo 05/2011 Vyšlo 15.3.2011 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 05/2011 Vyšlo 15.3.2011 Obsah Tramvajová výluka v Zenklově ulici... 1 Autobusová výluka Vrané nad Vltavou Měchenice... 1 Midibusová linka 236 pojede dvakrát častěji... 2 Novinky

Více

NOVÝ ČESKO-SLOVENSKÝ KULTURNÍ STARTEK. tlf.

NOVÝ ČESKO-SLOVENSKÝ KULTURNÍ STARTEK.  tlf. NOVÝ ČESKO-SLOVENSKÝ KULTURNÍ STARTEK www.masaryk.info/slovanske-hradiste-mikulcice/ mikulcice-valy@masaryk.info, tlf. 518 357 293 ARCHEOPARK MIKULČICE - KOPČANY PŘEDPOKLADY VZNIKU - Jedinečná archeologická

Více

Brno a okolí čeká během letních prázdnin řada náročných výluk v železniční dopravě

Brno a okolí čeká během letních prázdnin řada náročných výluk v železniční dopravě Brno, 1. července 2011 Brno a okolí čeká během letních prázdnin řada náročných výluk v železniční dopravě V průběhu letních prázdnin proběhnou v Brně a jeho okolí náročné výluky železniční dopravy. Správa

Více

Slavnosti Pernštejnského panství 2012. 5. - 8. července KULTURNÍ PROGRAM. 18:30 THE MORIBUNDUS -koncert skupiny při Gymnáziu Bystřice n.p.

Slavnosti Pernštejnského panství 2012. 5. - 8. července KULTURNÍ PROGRAM. 18:30 THE MORIBUNDUS -koncert skupiny při Gymnáziu Bystřice n.p. Slavnosti Pernštejnského panství 2012 5. - 8. července KULTURNÍ PROGRAM NEDVĚDICE U RYBNÍKA Pořadatel Městys Nedvědice 5.7. ČTVRTEK 18:30 THE MORIBUNDUS -koncert skupiny při Gymnáziu Bystřice n.p. 20:00-01:00

Více

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země Zpravodaj obce Jiříkovice 2/2013 JARO JE TADY! Milí spoluobčané, jaro už je v plném proudu. Proto mi dovolte pozvat vás na 3. jarní úklid obce a další akce s tím související. A zároveň vás také zvu na

Více

Název dokumentu: Velkomoravskáříše. PhDr. Jana Burianová. Autor: šablony: III/2 VY_32_INOVACE_DE.S9.07. 2 vacíoblast: Člověk a společnost Dějepis

Název dokumentu: Velkomoravskáříše. PhDr. Jana Burianová. Autor: šablony: III/2 VY_32_INOVACE_DE.S9.07. 2 vacíoblast: Člověk a společnost Dějepis Číslo šablony: Číslo materiálu: III/2 Název dokumentu: VY_32_INOVACE_E.S9.07 Velkomoravskáříše Autor: Ročník: Phr. Jana Burianová 2. Vzdělávac vacíoblast: Vzdělávac vacíobor: Člověk a společnost ějepis

Více

Slavnosti Pernštejnského panství 2012

Slavnosti Pernštejnského panství 2012 Slavnosti Pernštejnského panství 2012 5. - 8. 7. 2012 Mapa Nedvědice - orientační plánek parkovišť a stanoviště vrtulníku 1 parkoviště u hřbitova Kovářová Štěpánov nad Svratkou 2 parkoviště u kostela 3

Více

Kompletní informace k výluce vlaků v Brně (od 5. 7. do 17. 7. 2011)

Kompletní informace k výluce vlaků v Brně (od 5. 7. do 17. 7. 2011) Kompletní informace k výluce vlaků v Brně (od 5. 7. do 17. 7. 2011) Úterý 5. 7. 2011 od 13:30 do 20:30 hodin Linka R2 IDS JMK Praha Česká Třebová Brno Vlaky v uvedené době nebudou vedeny přes Brno hl.

Více

Kompletní informace k výluce vlaků v Brně (od 5. 7. do 17. 7. 2011)

Kompletní informace k výluce vlaků v Brně (od 5. 7. do 17. 7. 2011) Kompletní informace k výluce vlaků v Brně (od 5. 7. do 17. 7. 2011) Úterý 5. 7. 2011 od 13:30 do 20:30 hodin Linka R2 IDS JMK Praha Česká Třebová Brno Vlaky v uvedené době nebudou vedeny přes Brno hl.

Více

ČESKÝ POHÁR MTB XCM 2014. 1. závod Lipník nad Bečvou Hrad Helfštýn AUTHOR ŠELA MARATHON 2014

ČESKÝ POHÁR MTB XCM 2014. 1. závod Lipník nad Bečvou Hrad Helfštýn AUTHOR ŠELA MARATHON 2014 ČESKÝ POHÁR MTB XCM 2014 1. závod Lipník nad Bečvou Hrad Helfštýn AUTHOR ŠELA MARATHON 2014 Pořadatel: Sportovní klub ŠELA SPORT, o.s., Interbrigadistů 806/2, 750 02 Přerov, IČ: 61986054, selasport@selasport.cz

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravní správy Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno Č.j.: JMK 66175/2016 Sp.zn.: S-JMK 60163/2016 ODOS Brno 03.05.2016 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Jihomoravského

Více

ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2016

ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2016 ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2016 Mariánské Lázně 13. 15. května 2016 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Bitva. u Slavkova. Termín: 4.12.-6.12. 2015 SCHÉMA 2 SCHÉMA 1. tří císařů

Bitva. u Slavkova. Termín: 4.12.-6.12. 2015 SCHÉMA 2 SCHÉMA 1. tří císařů časový harmonogram pro realizaci (přesné doplnění před akcí): Schéma 1 - - II/ 430- zavírka obce...mont. DZ So 5.12. Schéma 2 - SIVICE-- - Detail k schéma 1 Tvarožná Schéma 3 - - parkování vozidel na III/4174...Mont.

Více

Integrované systémy HD

Integrované systémy HD Integrované systémy HD Přednáška 4 VEDENÍ TRAS doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava Druhy linek hromadné dopravy podle směru Radiální - spojení

Více

MOŽNOSTI PŘESHRANIČNÍ DOPRAVY MEZI JIŽNÍ MORAVOU A ZÁPADNÍM SLOVENSKEM

MOŽNOSTI PŘESHRANIČNÍ DOPRAVY MEZI JIŽNÍ MORAVOU A ZÁPADNÍM SLOVENSKEM FOND MIKROPROJEKTŮ MOŽNOSTI PŘESHRANIČNÍ DOPRAVY MEZI JIŽNÍ MORAVOU A ZÁPADNÍM SLOVENSKEM Analýza stávajícího stavu a návrhy na rozvoj Prosinec 2013 Úvodní informace Po celou dobu existence Integrovaného

Více

P O K Y N Y. S p o l e č n á u s t a n o v e n í. Veverské Knínice (okr.brno-venkov), fotbalové hřiště GPS: 49 14'1.633"N, 16 23'29.

P O K Y N Y. S p o l e č n á u s t a n o v e n í. Veverské Knínice (okr.brno-venkov), fotbalové hřiště GPS: 49 14'1.633N, 16 23'29. P O K Y N Y 6. a 7. závodu Žebříčku B Morava 2010, Slovenského rebríčka v OB, 8.závodu Jihomoravské ligy 2010 (so), Závodů systému Ranking s koeficientem 1,04, S p o l e č n á u s t a n o v e n í Pořádající

Více

J í z d a k r á l ů v e V l č n o v ě 27. - 29. 5. 2016

J í z d a k r á l ů v e V l č n o v ě 27. - 29. 5. 2016 J í z d a k r á l ů v e V l č n o v ě 27. - 29. 5. 2016 Král: Šimon Pešl Pobočníci: Filip Balajka, Tomáš Šobáň Ročník 1998: Zástupce ročníku: Adam Hradílek Chlapců: 14 (ze 16) Děvčat: 14 (16) PÁTEK 27.

Více

ÚJEZD U BRNA, měst. úřad. Újezd u Brna, Revoluční. 15 Tuřany, smyčka (z)

ÚJEZD U BRNA, měst. úřad. Újezd u Brna, Revoluční. 15 Tuřany, smyčka (z) Í 3 5 7 8 11 12 14 15 16 18 19 20 22 24 27 30 32 34 z : o : w : Odjezdy ze zastávky Autobusové nádraží Železniční (z) Zóna 101 Komárov něvkovského (z) Ráječek (o) Popelova (w) Ivanovické náměstí (o) Glocova

Více

Výlukový jízdní řád 4420/ K xs41. B xs / / /14420

Výlukový jízdní řád 4420/ K xs41. B xs / / /14420 244 Brno - Hrušovany nad Jevišovkou, Moravské Bránice - Ivančice km km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak/BUS 4820 4420/14404 50 B xs41 K xs41 IDS JMK S41 Brno - Miroslav, Moravské Bránice - Ivančice

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD BRUNTÁL odbor dopravy a silničního hospodářství Nádražní 994/20, 792 01 Bruntál

MĚSTSKÝ ÚŘAD BRUNTÁL odbor dopravy a silničního hospodářství Nádražní 994/20, 792 01 Bruntál MĚSTSKÝ ÚŘAD BRUNTÁL odbor dopravy a silničního hospodářství Nádražní 994/20, 792 01 Bruntál Váš dopis zn.: Ze dne: 18.02.2010 Čj: DSH/12698-10/280S/RU 254-2010/ima Vyřizuje: Ivana Malinová Email: ivana.malinova@mubruntal.cz

Více

Praha,Nádraží Radotín - Černošice,Žel.zast. Platnost:

Praha,Nádraží Radotín - Černošice,Žel.zast. Platnost: 00 Praha,Nádraží Radotín - Černošice,Žel.zast. Platnost: změna trasy / diversion Pod Hájem 97,2670 Králův Dvůr, tel. +42025738436 pásmo 6+ 6+ 6+ 6+ 6+ 6+ B 4:45 5:7 5:7 6:7 A 6:47 A 8:7 A 9:7 A 9:47 A:7

Více

Brno - Pozořice - Viničné Šumice (I. část)

Brno - Pozořice - Viničné Šumice (I. část) Brno - Pozořice - Viničné Šumice (I. část) 129 131 103 101 105 7 9 13 181 11 115 117 1 119 121 23 71 193 127 29 137 33 Xfg Xfh Xfg Xfh Xfg X Xfg Xfh Xfg X Xfg Xfg Xfg Xfg Xfh X Xfb Xfa Xfg X Xfg X 5:05

Více

KČT SLOVAN PARDUBICE Strana 1 (celkem 17) www.kct-slovan-pardubice.info

KČT SLOVAN PARDUBICE Strana 1 (celkem 17) www.kct-slovan-pardubice.info Termín konání: 30. srpna 6. září 2014 Ubytování: penzion Anděl a Sluníčko. Penziony jsou umístěny v areálu velkobílovických vinných sklepů, v části Belegrady. Penziony jsou od sebe vzdáleny asi 100 m.

Více

Brno - Ochoz u Brna - Křtiny - Jedovnice (I. část)

Brno - Ochoz u Brna - Křtiny - Jedovnice (I. část) Brno - Ochoz u Brna - Křtiny - Jedovnice (I. část) Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje Informace a podněty: 5 4317 4317, www.idsjmk.cz Platí od 29.5.7 do 9.12.7 Linka 729: Přepravu zajišťuje:

Více

Nová minibusová linka 243 obslouží Kazín a Dolní Černošice

Nová minibusová linka 243 obslouží Kazín a Dolní Černošice INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 11 / 2016 Vyšlo 15. 06. 2016 Obsah Nová minibusová linka 243 obslouží Kazín a Dolní Černošice... 1 Prázdninový provoz PID 2. 7. 2016 27. 8. 2016... 2 Rozšíření PID na Mělnicku

Více

u 330 Přerov - Břeclav h IDS JMK S9 Moravský Písek zastávka - Břeclav, h IDS JMK R5 Moravský Písek - Břeclav

u 330 Přerov - Břeclav h IDS JMK S9 Moravský Písek zastávka - Břeclav, h IDS JMK R5 Moravský Písek - Břeclav km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak R 471 U b y f w x1 v1 R 203 b y f w 4620 c 4268 4240 Sp 1662 4202 4250 R 800 K * ## 4204 Sp 1664 Ostrava 270 23 46 2 26 ## 4 33 270 0 44 $* 4 31 #, 4 57 5 57

Více

PREZENTACE PRODUKTU ČD BIKE

PREZENTACE PRODUKTU ČD BIKE PREZENTACE PRODUKTU ČD BIKE Strana 1 24.11.2014 PŮJČOVNY KOL ČD Doplňková služba ČD funguje již od roku 2003. V provozu od dubna do října každého roku (některé půjčovny celoročně) V roce 2014 aktuálně

Více

ARCHEOPARK MIKULČICE ČÁST AKROPOLE

ARCHEOPARK MIKULČICE ČÁST AKROPOLE A) IDENTIFIKACE A ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA STAVBY IDENTIFIKACE STAVBY: Název stavby: Základní charakteristika stavby: IDENTIFIKACE STAVEBNÍKA: Základem úprav v Národní kulturní památce Mikulčice část Akropole

Více

Jízdní řád 2015 v mezistátní a vnitrostátní dálkové dopravě Českých drah

Jízdní řád 2015 v mezistátní a vnitrostátní dálkové dopravě Českých drah Praha, 19. listopadu 2014 Jízdní řád 2015 v mezistátní a vnitrostátní dálkové dopravě Českých drah Dvouhodinový interval rychlovlaků railjet mezi Prahou, Brnem, Vídní a Grazem, zkrácení cesty mezi hlavním

Více

Vysokoškolské katolické hnutí Olomouc, o. s. ZPRÁVA PRO SPONZORY

Vysokoškolské katolické hnutí Olomouc, o. s. ZPRÁVA PRO SPONZORY Vysokoškolské katolické hnutí Olomouc, o. s. ZPRÁVA PRO SPONZORY za rok 2012 Kdo jsme Vysokoškolské katolické hnutí Olomouc (VKH) je občanské sdružení věřících studentů Univerzity Palackého v Olomouci

Více

KČT Slovan Pardubice strana 1 (celkem 9)

KČT Slovan Pardubice strana 1 (celkem 9) Termín konání: 31. srpna. 7. září 2019 Ubytování: Velké Bílovice, Penzion U Školy. Cena za ubytování: 500 Kč/osobu a noc. V ceně je zahrnuta snídaně. Je možné objednat i večeře. Doprava do místa ubytování:

Více

AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ ZLÍN - ODJEZDY AUTOBUSŮ

AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ ZLÍN - ODJEZDY AUTOBUSŮ AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ ZLÍN - ODJEZDY AUTOBUSŮ stanoviště Časové údaje 1 BOHUSLAVICE 27 21 5.20 5.30 6.05 6.25 6.45 7.30 8.05 9.30 10.15 10.55 12.30 270 270 13.00 13.30 14.10 14.30 15.20 15.50 16.10 16.50

Více

Zavedení integrovaného dopravního systému IREDO na území Pardubického kraje od 11. 12. 2011

Zavedení integrovaného dopravního systému IREDO na území Pardubického kraje od 11. 12. 2011 Králický zpravodaj 12/2011-1 Zavedení integrovaného dopravního systému IREDO na území Pardubického kraje od 11. 12. 2011 Informace redakce ke zveřejněným jízdním řádům Vážení čtenáři, přinášíme Vám výtah

Více

340 Brno Uherské Hradiště

340 Brno Uherské Hradiště 340 Brno Uherské Hradiště Veselí nad Moravou Uherský Ostroh 23. až 30. 6. 2018 Vážení cestující, omlouváme se za nutnost úpravy původních opatření k výluce v úseku Veselí nad Moravou Kunovice / Uherské

Více

II.2. Celková bilance návrhu rozpočtu JMK na rok 2013 (v tis. Kč)

II.2. Celková bilance návrhu rozpočtu JMK na rok 2013 (v tis. Kč) II.2. Celková bilance návrhu rozpočtu JMK na rok 2013 (v tis. Kč) Položka PŘÍJMY Návrh rozpočtu na rok 2013 1111 Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků 1 019 288 1112 Daň z

Více

VÝLUKOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD (výluka Brno - ul. Dornych)

VÝLUKOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD (výluka Brno - ul. Dornych) Brno - Telnice - Klobouky u Brna - Čejč - Mutěnice - Hodonín (I. část) Linka 728109: Přepravu zajišťuje: ČSAD Kyjov Bus a.s.,boršovská 2228,697 34 Kyjov (spoje 181 až 185,213,281 až 287) Linka 729109:

Více

Chřiby, 11.4.2015. Přejezd autobusu : dále po 432, doleva 50 Buchlovice odb. Zlechov Tupesy Velehrad

Chřiby, 11.4.2015. Přejezd autobusu : dále po 432, doleva 50 Buchlovice odb. Zlechov Tupesy Velehrad Chřiby, 11.4.2015 Trasa autobusu: Ostrava D1 exit 298 Lipník - 47 Přerov - 55 Říkovice - D1 exit 258 Kroměříž 367 Kroměříž kruh. objezd nám. Míru 1.výjezd 432 Važany Šelešovice Zdounky Roští n Přejezd

Více

Udržitelná doprava v evropských městech 17. leden 2012, Ostrava!!! Ing. Petr Šlegr Centrum pro efektivní dopravu petr.slegr@cedop.

Udržitelná doprava v evropských městech 17. leden 2012, Ostrava!!! Ing. Petr Šlegr Centrum pro efektivní dopravu petr.slegr@cedop. Udržitelná doprava v evropských městech 17. leden 2012, Ostrava!!! Ing. Petr Šlegr Centrum pro efektivní dopravu petr.slegr@cedop.info Centrum pro efektivní dopravu Think-tank pro rozvoj veřejné dopravy

Více

Městský úřad Chotěboř Odbor dopravy a vnitřních věcí Trčků z Lípy 69, 583 01 Chotěboř

Městský úřad Chotěboř Odbor dopravy a vnitřních věcí Trčků z Lípy 69, 583 01 Chotěboř Městský úřad Chotěboř Odbor dopravy a vnitřních věcí Trčků z Lípy 69, 583 01 Chotěboř Č.j.: MCH_1993/2015/ODaVV Chotěboř dne 06.03.2014 Vyřizuje: Ing. Bc. Pavel Málek tel: 569 641 160 Počet listů: 5 R

Více

NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKA

NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKA NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKA Majetek Jihomoravského kraje ve správě Masarykova muzea v Hodoníně www.masaryk.info/slovanske-hradiste-mikulcice/ mikulcice-valy@masaryk.info, tlf. 518 357 293 BLÍZKÁ MINULOST

Více

Strategický plán rozvoje města Kopřivnice

Strategický plán rozvoje města Kopřivnice 7 Doprava Tato kapitola se věnuje dopravě a pozici města v dopravním systému a infrastruktuře. Doprava je řešena jak v kontextu celého kraje a dostupnosti měst vyšších řádů, tak i ve vazbě na dostupnost

Více

Brno - Telnice - Klobouky u Brna - Čejč - Mutěnice - Hodonín (I. část)

Brno - Telnice - Klobouky u Brna - Čejč - Mutěnice - Hodonín (I. část) Brno - Telnice - lobouky u Brna - Čejč - Mutěnice - odonín (I. část) Linka 728109: Přepravu zajišťuje: ČSAD yjov Bus a.s.,boršovská 2228,697 34 yjov (spoje 181 až 185,211,213,281 až 287) Linka 729109:

Více

PRACOVNÍ DNY (NEJEDE ) 6:26 8:30 9:30 10:30 11: Břeclav, nám.tgm MěÚ

PRACOVNÍ DNY (NEJEDE ) 6:26 8:30 9:30 10:30 11: Břeclav, nám.tgm MěÚ Linka 729572: Přepravu zajišťuje: BORS Břeclav a.s.,bratislavská 26,690 62 Břeclav (spoje 3,5,9 až 17,21 až 27,31 až 35,39 až 47,71 až 79,101 až 109,113 až 129,221 až 227,241,261) Linka 728572: Přepravu

Více

CDS s.r.o. Náchod 640101 Broumov-Police n. Met.-Hronov-Náchod Platí od 1.4.2006 do 9.12.2006

CDS s.r.o. Náchod 640101 Broumov-Police n. Met.-Hronov-Náchod Platí od 1.4.2006 do 9.12.2006 CDS s.r.o. Náchod 41 Broumov-Police n. Met.-Hronov-Náchod Platí od 1.4.2 do 9.12.2 Přepravu zajišt uje : CDS s.r.o. Náchod, Kladská 28, středisko Police n.met., Ostašská 4, tel.491 41 343, fax 491 41 37

Více

Novinky v železničním jízdním řádu 2016/2017

Novinky v železničním jízdním řádu 2016/2017 Novinky v železničním jízdním řádu 2016/2017 Stručný přehled - Na trati mezi Šumperkem a Kouty nad Desnou bude spuštěn nový provozní koncept zahrnující vlaky Nezamyslice Kouty nad Desnou v hodinovém intervalu

Více

S6 R56. Přepravu zajišťuje: České dráhy, a. s. Číslo spoje: Číslo linky: Zastávka

S6 R56. Přepravu zajišťuje: České dráhy, a. s. Číslo spoje: Číslo linky: Zastávka Přepravu zajišťuje: České dráhy, a. s 1 2 3 4 5 S6 101 Brno - Královo Pole 101 Brno - Lesná 101 Brno - Lesná ± R12 Moravský Písek zastávka ± 710 Blažovice ± 630 Lovčičky ± 631 Kobeřice ± 642 Kyjov ± 651

Více

23. Moravská cyklistická cesata, aneb Moravská stezka. v Olomouckém kraji

23. Moravská cyklistická cesata, aneb Moravská stezka. v Olomouckém kraji 23. Moravská cyklistická cesata, aneb Moravská stezka v Olomouckém kraji 1. Základní informace: Moravská stezka je cyklotrasa II. třídy a má nadregionální význam. Vede v trase Mikulovice Jeseník Hanušovice

Více

Portál cykloturistiky Jihomoravského kraje. Mikulov 2.11. 2010

Portál cykloturistiky Jihomoravského kraje. Mikulov 2.11. 2010 Portál cykloturistiky Jihomoravského kraje Mikulov 2.11. 2010 Hlavní aktivity projektu Vytvoření systému aktualizace dat pro webovou aplikaci a propagační materiály: Prosinec 2009 uzavřena Smlouva o sběru

Více

K O M P R A H, s. r. o. Mayerova 784, 664 42 MODŘICE IČO: 277 01 638, tel: 739 470 261, email: komprah@komprah.cz HLUKOVÁ STUDIE

K O M P R A H, s. r. o. Mayerova 784, 664 42 MODŘICE IČO: 277 01 638, tel: 739 470 261, email: komprah@komprah.cz HLUKOVÁ STUDIE K O M P R A H, s. r. o. Mayerova 784, 664 42 MODŘICE IČO: 277 01 638, tel: 739 470 261, email: komprah@komprah.cz HLUKOVÁ STUDIE Předmět studie: ŽIDLOCHOVICE, LOKALITA 25/IV NÁBŘEŽÍ - HODNOCENÍ HLUKU DOPRAVY

Více

820485 Luhačovice-Pozlovice-Podhradí Platí od 15.12.2013 do 13.12.2014

820485 Luhačovice-Pozlovice-Podhradí Platí od 15.12.2013 do 13.12.2014 km Tč ČSAD VSETÍN A.S. 1 0 0 1 4 4 7 8 9 7 7 11 8 1 opačný směr km Tč 0 1 1 11 1 98 4 7 7 4 8 8 8 1 8048 Luhačovice-Pozlovice-Phradí Platí.1.01 do 1.1.0 Přepravu zajišt uje : ČSAD Vsetín a.s., provoz Luhačovice,

Více

Kompletní informace k výluce vlaků v Brně (od 15. 8. do 31. 8. 2011)

Kompletní informace k výluce vlaků v Brně (od 15. 8. do 31. 8. 2011) Kompletní informace k výluce vlaků v Brně (od 15. 8. do 31. 8. 2011) Pondělí 15. 8. 2011 Výluka Řečkovice v době od 0.00 do 24.00 hodin Úterý 16. 8. 2011 Výluka Řečkovice v době od 0.00 do 24.00 hodin

Více

Brno - Telnice - Klobouky u Brna - Čejč - Mutěnice - Hodonín (I. část)

Brno - Telnice - Klobouky u Brna - Čejč - Mutěnice - Hodonín (I. část) Brno - Telnice - Klobouky u Brna - Čejč - Mutěnice - Hodonín (I. část) Linka 728109: Přepravu zajišťuje: ČSAD Kyjov Bus a.s.,boršovská 2228,697 34 Kyjov (spoje 181 až 185,211,213,281 až 287) Linka 729109:

Více

Tatra Veteran Sport Clubu Ostrava v AČR

Tatra Veteran Sport Clubu Ostrava v AČR Tatra Veteran Sport Clubu Ostrava v AČR VETERAN RALLYE OSTRAVA 2011 XIII. ročník Memoriálu Ing. Františka Procházky Historická auta v rytmu swingu Sobota 28. května Vážení příznivci historických vozidel

Více

Břeclav - Lanžhot - Tvrdonice - Moravská Nová Ves - Hodonín (I. část)

Břeclav - Lanžhot - Tvrdonice - Moravská Nová Ves - Hodonín (I. část) Břeclav - Lanžhot - Tvrdonice - Moravská Nová Ves - Hodonín (I. část) Linka 729572: Přepravu zajišťuje: BORS Břeclav a.s.,bratislavská 26,690 62 Břeclav (spoje 1 až 47,71 až 79,101 až 109,113 až 121,161,221

Více

Hodonín - Dubňany - Kyjov (I. část)

Hodonín - Dubňany - Kyjov (I. část) Linka 726663: Přepravu zajišťuje: ČSAD yjov Bus a.s.,boršovská 2228,697 34 yjov (spoje 261,263,361,365,367) Linka 728663: Přepravu zajišťuje: BORS BUS s.r.o.,bratislavská 2284/26,690 02 Břeclav (spoje

Více

Seminář pro potenciální žadatele v rámci CLLD MAS Sokolovsko

Seminář pro potenciální žadatele v rámci CLLD MAS Sokolovsko Seminář pro potenciální žadatele v rámci CLLD MAS Sokolovsko Integrovaný regionální operační program (IROP) Datum a místo: 7. dubna 2016, Královské Poříčí 13. dubna 2016, Kraslice Přednášející: Ing. Markéta

Více

KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016

KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016 KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016 UŽIJTE SI KAŽDÝ DEN ROKU 2016! LEDEN 14. 1. Husův sbor O SKAUTINGU A JIZERSKÝCH HORÁCH vyprávění Jiřího Veselého doprovázené promítáním 16. 1. Restaurace a minipivovar Veselka

Více

ZMĚNY VEŘEJNÉ DOPRAVY NA TANVALDSKU, ANEB CO SE MĚNÍ A PROČ

ZMĚNY VEŘEJNÉ DOPRAVY NA TANVALDSKU, ANEB CO SE MĚNÍ A PROČ ZMĚY VEŘEJÉ DOPRAVY A TAVALDSKU, AEB CO SE MĚÍ A PROČ Vážení cestující, s platností nových jízdních řádů, tj neděle prosince dojde na Tanvaldsku ke změnám jízdních řádů v železniční dopravě i na navazujících

Více

Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje Platí od do

Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje Platí od do Integrovaný dopravní systém ihomoravského kraje Platí od 9.12.2018 do 14.12.2019 x E77 710 Blažovice 610 iříkovice 630 Lovčičky 631 Kobeřice 642 Kyjov 651 Střílky 651 Nesovice 663 Hodonín zastávka 667

Více

270 Č. Třebová Zábřeh Olomouc Přerov Hranice Bohumín

270 Č. Třebová Zábřeh Olomouc Přerov Hranice Bohumín Novinky v jízdním řádu vlaků 2014 025 Dolní Lipka Hanušovice - Na základě požadavku Pardubického kraje jsou objednány o víkendu 4 páry vlaků, jeden je veden také v pátek (v Hanušovicích nově příjezd v

Více

Lednové jízdní řády se i letos přizpůsobí nižší poptávce cestujících na počátku roku

Lednové jízdní řády se i letos přizpůsobí nižší poptávce cestujících na počátku roku INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 01/2014 Vyšlo 6. 1. 2014 Obsah Trvalé změny PID od 6. 1. 2014... 1 Lednové jízdní řády se i letos přizpůsobí nižší poptávce cestujících na počátku roku... 1 Nová zastávka v Tuchoměřicích...

Více

Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje Projektové záměry pro další období. Ing. Květoslav Havlík, KORDIS JMK, a.s.

Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje Projektové záměry pro další období. Ing. Květoslav Havlík, KORDIS JMK, a.s. Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje Projektové záměry pro další období Ing. Květoslav Havlík, KORDIS JMK, a.s. 1 10 let existence IDS JMK Počet obyvatel v IDS JMK 1, 2 mil. Počet obcí v IDS

Více

Brno - Říčany - Domašov - Velká Bíteš (I. část)

Brno - Říčany - Domašov - Velká Bíteš (I. část) Linka 729401: Přepravu zajišťuje: BDS-BUS, s.r.o.,vlkovská 334,595 01 Velká Bíteš 53 5 75 59 99 91 7 93 61 9 11 95 13 71 51 15 73 77 17 79 89 63 81 X X Xfg Xfg Xfh Xfg X Xfg X X X Xfg X Xfg Xfg X 2ef X

Více

Pracovní dny Platnost od

Pracovní dny Platnost od 5.05 5.07 5.08 5.10 5.11 5.12 5.14 5.15 5.25 5.27 5.28 5.30 5.31 5.32 5.34 5.35 5.41 5.42 5.44 5.45 5.47 5.48 5.50 5.51 5.52 5.54 5.55 6.01 6.02 6.04 6.05 6.07 6.08 6.10 6.11 6.12 6.14 6.15 6.21 6.22 6.24

Více

nová platforma pro spolupráci a rozvoj stezky Martin Peterka

nová platforma pro spolupráci a rozvoj stezky Martin Peterka PROJEKT PARTNERSTVÍCMS nová platforma pro spolupráci a rozvoj stezky Martin Peterka 13. 6. 2018 OBSAH PRESENTACE 1 2 3 ÚVOD DO PROBLEMATIKY ZÁKLADNÍ INFORMACE O PROJEKTU PRACOVNÍ SKUPINY 4 NOSNÉ PILÍŘE

Více

Nákladní doprava v současnosti

Nákladní doprava v současnosti Železniční trať Chrást u Plzně Radnice Současný stav Nákladní doprava Stanice a zastávky Nákladní doprava v současnosti 1 pár Mn do Stupna v nočních hodinách každý pracovní den Rokycanská lokomotiva 742

Více

SKALNIČKÁŘŮV ROK Klubový zpravodaj číslo 73 (1/2016)

SKALNIČKÁŘŮV ROK Klubový zpravodaj číslo 73 (1/2016) SKALNIČKÁŘŮV ROK Klubový zpravodaj číslo 73 (1/2016) OBSAH NAŠE AKCE: Přednášky a členské schůze 2 Výstava 2016. 3 Burzy rostlin 2016 3 Zájezd 5 INFORMACE ZE SETKÁNÍ Usnesení z 39. setkání zástupců skalničkářských

Více

NÁVRH ZADÁNÍ H R U Š K Y. okr. Břeclav. říjen 2010

NÁVRH ZADÁNÍ H R U Š K Y. okr. Břeclav. říjen 2010 NÁVRH ZADÁNÍ pro vypracování změny č. 6 územního plánu sídelního útvaru H R U Š K Y okr. Břeclav říjen 2010 Pořizovatel: Obecní úřad Hrušky Objednatel: Obec Hrušky, U zbrojnice 100, 691 56 Hrušky Projektant:

Více

A.3 Průvodní zpráva DLE VYHLÁŠKY 146/2008 SB., O ROZSAHU A OBSAHU PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE DOPRAVNÍCH STAVEB

A.3 Průvodní zpráva DLE VYHLÁŠKY 146/2008 SB., O ROZSAHU A OBSAHU PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE DOPRAVNÍCH STAVEB A.3 Průvodní zpráva DLE VYHLÁŠKY 146/2008 SB., O ROZSAHU A OBSAHU PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE DOPRAVNÍCH STAVEB OBSAH: 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 1.1 OZNAČENÍ STAVBY... 2 1.2 STAVEBNÍK NEBO OBJEDNATEL STAVBY...

Více

POZVÁNKA - PROGRAM - ORGANIZA NÍ POKYNY - DOPRAVA

POZVÁNKA - PROGRAM - ORGANIZA NÍ POKYNY - DOPRAVA POZVÁNKA - PROGRAM - ORGANIZA NÍ POKYNY - DOPRAVA nám. W. Churchilla 2, 113 59 Praha 3 - Žižkov Účastníkům a hostům Setkání mladých odborářů OS KOVO 2011 RS Blaník Louňovice pod Blaníkem VÁŠ DOPIS / ZE

Více

Vánoční bohoslužby a betlémy 2015/2016 výběr

Vánoční bohoslužby a betlémy 2015/2016 výběr Vánoční bohoslužby a betlémy 2015/2016 výběr Bohoslužby v ostatních kostelích najdete na stránkách Arcibiskupství pražského: http://bohosluzby.apha.cz/ nebo http://www.krestanskevanoce.cz/?k=praha Cizojazyčné

Více

Zpráva o kvalitě poskytovaných služeb ve veřejné osobní dopravě v roce 2012

Zpráva o kvalitě poskytovaných služeb ve veřejné osobní dopravě v roce 2012 Zpráva o kvalitě poskytovaných služeb ve veřejné osobní dopravě v roce 2012 Název společnosti Zkratka společnosti Stát Sídlo: Oslovení Příjmení: Jméno: Email: Jindřichohradecké místní dráhy, a.s. JHMD

Více

Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014

Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014 TISKOVÁ ZPRÁVA 28. dubna 2014 Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014 Fenomén muzejních nocí patří ve velkých evropských metropolích již řadu let ke stálým

Více

Sledujte vývěsní skříňku v lékárně. Sobota 30.ledna 2016 K soutoku Moravy a Bečvy

Sledujte vývěsní skříňku v lékárně. Sobota 30.ledna 2016 K soutoku Moravy a Bečvy Motto: Nedej na první pohled, podívej se podruhé! Vážení přátelé turistiky. Tento kalendář je určen pro všechny milovníky pohybu v přírodě, kterým nabízíme tyto akce na 1.pololetí r. 2016. Sledujte však,

Více

5:05 5:05 5:30 5:35 5:40 6:05 6:10 6:19 6:35 6:40 6:50 7:15 7:15 7:25 7:45 8:00 8:15 8:45 9:45 10:45 100 Brno,, Autobusové nádraží

5:05 5:05 5:30 5:35 5:40 6:05 6:10 6:19 6:35 6:40 6:50 7:15 7:15 7:25 7:45 8:00 8:15 8:45 9:45 10:45 100 Brno,, Autobusové nádraží Linka 729: Přepravu zajišťuje: BDS-BUS, s.r.o.,vlkovská 334,595 01 Velká Bíteš 129 131 103 101 105 7 109 11 181 115 117 119 121 23 71 193 127 29 137 33 35 19 21 fg fh fg fh fg fg fg fg fg fb fa fg 5:05

Více

Analýza dopravní obslužnosti

Analýza dopravní obslužnosti Analýza dopravní obslužnosti Část C1 dle zadávací dokumentace veřejné zakázky RAILHUC přestupní terminály a páteřní síť veřejné dopravy Kraje Vysočina Objednatel: Kraj Vysočina, Ţiţkova 57, 587 33 Jihlava

Více

Výlukový jízdní řád. platný , 0:00 hod. do , 23:59 hod.

Výlukový jízdní řád. platný , 0:00 hod. do , 23:59 hod. 341 Staré Město u Uh. Bylnice, Újezdec u Luhačovic - Luhačovice km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 12251 4321 A 4321 4323 4243 12253 4303 A 4303 14305 12255 4333 14331 4335 14307 14307 Luhačovice

Více

Brno - Ostopovice - Troubsko - Omice (I. část)

Brno - Ostopovice - Troubsko - Omice (I. část) Brno - Ostopovice - Troubsko - Omice (I. část) Linka 728: Přepravu zajišťuje: BDS-BUS, s.r.o.,vlkovská 334,595 01 Velká Bíteš 53 3 5 65 27 7 57 69 361 9 301 363 11 303 29 31 63 13 33 15 35 67 59 17 37

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ. Číslo 06/2013 Vyšlo 15.03.2013. Velikonoční prázdninový provoz 2013. Do ZOO od dubna častěji. Sezóna přívozů začíná.

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ. Číslo 06/2013 Vyšlo 15.03.2013. Velikonoční prázdninový provoz 2013. Do ZOO od dubna častěji. Sezóna přívozů začíná. INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 06/2013 Vyšlo 15.03.2013 Obsah Velikonoční prázdninový provoz 2013... 1 Do ZOO od dubna častěji... 1 Sezóna přívozů začíná... 1 Cyklovlakem již posedmé do okolí Prahy... 2 Autobusové

Více

PRACOVNÍ DNY

PRACOVNÍ DNY - - Benešovo náměstí - - - - - 585 Trnovanská 1 4.54 4.55 4.56 4.58 4.59 5.00 5.01 5.03 5.04 5.06 5.06 5.08 5.09 5.10 5.11 5.12 5.15 5.17 5.20 5.22 5.26 3 5.26 5.29 5.31 5.33 5.34 5.38 5.39 5.40 5.43 5.45

Více

Praha,Bořislavka - Kralupy n.vlt.,žel.st. Platnost:

Praha,Bořislavka - Kralupy n.vlt.,žel.st. Platnost: tarifní 1 5 7 9 11 1 15 17 19 21 2 25 27 pásmo X X X X X X 6+ X X X X 6+ X PID H H H H H B 5:15 5:0 5:45 6:05 6:25 6:40 7:05 7:10 7:20 7:5 7:50 8:05 8:10 8:0 B 5:18 5: 5:48 6:08 6:28 6:4 7:08 7:1 7:2 7:8

Více

OVOCNÉ DŘEVINY V KRAJINĚ A JEJICH VYUŽITÍ. 14. listopadu 2013 v Lednici. 1. cirkulář. Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta v Lednici

OVOCNÉ DŘEVINY V KRAJINĚ A JEJICH VYUŽITÍ. 14. listopadu 2013 v Lednici. 1. cirkulář. Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta v Lednici Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta v Lednici Vás za podpory projektu OPVK Partnerské sítě pro zahradnictví a krajinářskou architekturu srdečně zve na konferenci OVOCNÉ DŘEVINY V KRAJINĚ A

Více

Od září platí změna sedmi jízdních řádů. Nové spoje do Benátek, úpravy na pražských linkách v Brandýse!

Od září platí změna sedmi jízdních řádů. Nové spoje do Benátek, úpravy na pražských linkách v Brandýse! TISKOVÁ INFORMACE 27. 8. 2012 TRANSCENTRUM bus, s.r.o., člen skupiny ARRIVA Od září platí změna sedmi jízdních řádů. Nové spoje do Benátek, úpravy na pražských linkách v Brandýse! Od neděle 2. září 2012

Více

Náročné výluky v železniční dopravě na Brněnsku pokračují

Náročné výluky v železniční dopravě na Brněnsku pokračují Brno, 18. července 2011 Náročné výluky v železniční dopravě na Brněnsku pokračují Začátkem července začaly náročné výluky železniční dopravy na Brněnsku. Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) během šesti

Více

odbor dopravy Líbalova 1/2348 Zengrova 4 149 00 P R A H A Chodov 615 00 B R N O IČ: 262 71 303 v zastoupení IČ: 26264641 na základě plné moci

odbor dopravy Líbalova 1/2348 Zengrova 4 149 00 P R A H A Chodov 615 00 B R N O IČ: 262 71 303 v zastoupení IČ: 26264641 na základě plné moci Městský úřad Moravský Krumlov odbor dopravy náměstí Klášterní 125, 672 11 Moravský Krumlov Sp.zn.: 6105/2011 Telefon : 515 300 775 Fax: 515 300 728 E-mail: vyzraleki@mkrumlov.cz Vyřizuje: Mgr. Ivo Vyžrálek

Více

VÝLUKOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD (výluka Přímětice, Hlavní)

VÝLUKOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD (výluka Přímětice, Hlavní) Znojmo - Hluboké Mašůvky (I. část) Linka 835: Přepravu zajišťuje: Znojemská dopravní společnost - PSOTA, s.r.o.,dobšická 36976,669 02 Znojmo (spoje 1 až 167) Linka 729: Přepravu zajišťuje: Znojemská dopravní

Více

... INFORMACE O VEŘEJNÉ DOPRAVĚ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI A BRNĚ... VÝHLEDÁVAČ SPOJENÍ. Do: Čas: Datum: Obsahuje spojení do

... INFORMACE O VEŘEJNÉ DOPRAVĚ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI A BRNĚ... VÝHLEDÁVAČ SPOJENÍ. Do: Čas: Datum: Obsahuje spojení do INTEGROVANÉ NOVINKY... INFORMACE O VEŘEJNÉ DOPRAVĚ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI A BRNĚ... 40/2018 AUSTERLITZ 2018 SPOJENÍ NA AKCI Vážení cestující, v sobotu 1. 12. 2018 se koná tradiční rekonstrukce Bitvy tří

Více

PODROBNÉ INFORMACE 21. A 22. ČERVNA 2014 INTEGROVANÝ DOPRAVNÍ SYSTÉM JIHOMORAVSKÉHO KRAJE. 10 let 2004-2014 AKTUÁLNÍ PROGRAM NA WWW.IDSJMK.

PODROBNÉ INFORMACE 21. A 22. ČERVNA 2014 INTEGROVANÝ DOPRAVNÍ SYSTÉM JIHOMORAVSKÉHO KRAJE. 10 let 2004-2014 AKTUÁLNÍ PROGRAM NA WWW.IDSJMK. INTEGROVANÝ DOPRAVNÍ SYSTÉM JIHOMORAVSKÉHO KRAJE OSLAVA IDS JMK PODROBNÉ INFORMACE. A. ČERVNA 0 sobota S NÁMI SVEZTE SE ZDARMA HISTORICKÝMI A MODERNÍMI AUTOBUSY NA ZVLÁŠTNÍ LINCE MEZI PARKOVIŠTĚM NA ULICI

Více

Dej 1 Velkomoravská říše. Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí

Dej 1 Velkomoravská říše. Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Dej 1 Velkomoravská říše Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Velká Morava první státní útvar na našem území existuje okolo

Více