Patriku, vsaď se! Číslo: 5. Školní rok: 2018/2019. Vydává: ZŠ Unhošť. Náměty na články posílejte: Vážení čtenáři, Vaše redakce

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Patriku, vsaď se! Číslo: 5. Školní rok: 2018/2019. Vydává: ZŠ Unhošť. Náměty na články posílejte: Vážení čtenáři, Vaše redakce"

Transkript

1 Číslo: 5 Školní rok: 2018/2019 Vydává: ZŠ Unhošť Náměty na články posílejte: zahradkova@zsunhost.cz Vážení čtenáři, právě máte v rukou poslední číslo časopisu školního roku 2018/2019. Co se dozvíte? Jak to dopadlo s Patrikem, který se nechal zlákat k hazardnímu sázení. Že třeťáci byli v planetáriu a budoucí prvňáci si vyzkoušeli, jaké to je sedět ve školních škamnách. Dále vás čekají informace o týdnu v Anglii, kam jeli žáci z druhého stupně. Pak si můžete prozkoumat tabulku plnou starého papíru aneb sběr má své vítěze. Následuje pár fotek z kroužku Učení hrou a několik informací o projektu Adopce na dálku. Vše dnes uzavírají fotky z Dne dětí, kterého se zúčastnili žáci prvních až třetích tříd. Krásné léto a v dalším školním roce se na vás zase budeme těšit!!! Vaše redakce Patriku, vsaď se! Dne 6.5. jsme měli preventivní akci s názvem Patriku, vsaď se! Herci nám hráli divadlo o 15letém chlapci Patrikovi, který dostal od babičky k narozeninám Kč. Jednou se potká se svým spolužákem Pavlem a jeho sestrou Janou. Patrikovi se Pavlova sestra líbí a chce na ni zapůsobit. Proto se s nimi začne více bavit a začne s nimi sázet na sportovní utkání. Ze začátku se mu daří, ale později začne prohrávat. Po nějakém čase začne být na sázení závislý a nepřestane, ani když se s ním Jana kvůli tomu rozejde.

2 Jednoho dne má tatínek Patrika autonehodu, a jelikož je taxikář, nemá práci. Maminka vymyslí, že použijí peníze od babičky. Ty ale Patrik už nemá všechny. Z prohrál Myslí si, že když si vsadí na nějakou čínskou fotbalovou ligu, že vyhraje a na nic se nepřijde. Ale prohraje. Rodičům to říct nechce, tak radši uteče z domu. Příběh hraný herci zde končí a my sami jsme navrhovali, co má Patrik udělat, aby se vrátil domů a situaci nějak urovnal. Příběh nás měl poučit o tom, že nemáme ilegálně sázet a s problémy se nebát svěřit rodičům. Zprávy z Komendy Třetí třídy se vypravili do pražského planetária a dozvěděli se zajímavosti o Slunci a Měsíci Budoucí prvňáčci si vyzkoušeli školu nanečisto. Budoucí školáci se sešli ve svých třídách a vyzkoušeli si spoustu dovedností, které je pak od září čekají jako školáky. Doufáme, že je jim při pravidelné školní docházce bude líbit tak jako nanečisto. Přejeme všem budoucím školákům vykročení v září pravou nohou a ať je provází jen samé školní úspěchy a radost z objevování nových věcí!

3 Anglie aneb tři příběhy, stejný týden Matouš: V Anglii jsme chytili skvělé počasí, jen jsme nemohli do moře. Skvěle chutnalo i Fish and chips, které dodalo celému pobytu správný anglický nádech. I nákup v místním obchodě nebyl k zahození. Tereza: v jednu hodinu jsme odjížděli z Komenského ulice na zájezd do Anglie. Cesta do francouzského přístavu Calais trvala přibližně 17 hodin. Přes Lamanšským průliv jsme jeli trajektem hodinu a třičtvrtě, než jsme dojeli do Doveru. Hned z něj jsme pokračovali do Londýna. Jako první jsme jeli metrem k parlamentu. Wesminster i parlament je krásný, ale je škoda, že se Big Ben opravuje. Poté jsme prošli St. James Parkem, kde jsme měli rozchod a mohli se podívat na Buckinghamský palác. Další rozchod následoval na Piccadilly Circus, kde jsme nakoupili nějaké suvenýry a navštívili McDonald s. Double-decker nás dovezl k Madame Tussauds. Tam se mi neskutečně líbilo, hlavně díky tomu, že mám fotku s oblíbenou kapelou. Nádherné výhledy jsme viděli z London Eye. Po jízdě na London Eye nás čekala plavba lodí pod Tower Bridge. To byla poslední zastávka v Londýně, pak nás čekala cesta do hostitelských rodin do Worthingu. Naše hostitelská mamka Nikki byla skvělá a náš dům krásný. Ráno jsme měli tři hodiny výuky a prošli jsme se po pláži. Podívali jsme se do Portsmouth do historických doků na překrásnou loď Victory a nakupovali ve městě. Další den jsme se po výuce šli podívat do pašeráckých jeskyní Smugglers Adventure u města Hastings. Díky mé klaustrofobii jsem si prohlídku moc neužila. Na druhou stranu jsem si užila procházku po pláži u nádherných útesů Seven Sisters. To byl asi můj nejoblíbenější výlet z celého zájezdu.

4 Pak nás čekal náš poslední den. Rozloučili jsme se s našimi učiteli a vlakem se vydali do Brightonu. Podívali jsme se na Royal Pavilion a do mořského světa. Do mořského světa jsem se moc těšila, ale byla jsem trochu zklamaná. Akvária mi nepřišla moc zajímavá. Ale za to jsme si užili návštěvu mola Brighton Palace pier, kde jsme prošli několik atrakcí. Z mola jsme šli na tu méně zábavnou část a to bylo nakupování. Dále následovala dlouhá cesta do Doveru a domů. Zájezd byl povedený a hrozně moc jsem si ho užila. Jen by to chtělo ještě jeden den na Londýn. Doufám, že to není naposled, co jsem Anglii navštívila. Fanda: Každé dva roky se Anglie pravidelně otřásá v základech. Možná shodou náhod, ale spíše nikoliv, se tento jev odehrává v době, kdy ZŠ Unhošť vyráží na svůj výlet na britské ostrovy. Ani letos nemohl náš (vzdělávací) ústav dopřát Albionu odpočinek a vyjel mu připomenout, kdože jsou zač ti mladí čeští turisté. Letošní destinace: jihozápadní Anglie, okolí pobřežních měst Brightonu a nedalekého Worthingu. Ač jsme se již všichni hezkou řádku týdnů těšili na návštěvu Spojeného království, před nástupem do autobusu v Komenského ulici byli někteří znepokojeni, že jejich kufry jsou oproti jiným třetinové. Nikomu však zřejmě čisté oblečení nechybělo, a tak i s malinkým zpožděním naše výprava pod vedením ředitelky Z. Fišerové a učitelek I. Hubkové a L. Bujdové odrazila od břehu (obrubníku) a zamířila za Lamanšský průliv. Náš výlet by ale vůbec nebyl takový, jaký byl, bez naší průvodkyně Kačky, kterou jsme (opět se zpožděním ) vyzvedli v Plzni chtěl bych jí poděkovat za skvělou průvodcovskou společnost během celého výletu. Teď už ale dlouhá cesta přes nekonečné Německo, noční přejezd Belgie a Francie a probuzení z nekvalitního spánku kvůli těsným sedačkám v přístavu Calais. Krátká pasová kontrola britských celníků a hurá na kolíbající se trajekt do Doveru, zpátky do autobusu a přímo na návštěvu anglické metropole Londýna. První zastávka v něm: samozřejmě TESCO, památky jsme ovšem vynechat nemohli, proto jsme podstoupili pro základní školu nadlidský úkol a v plném provozu se metrem (s abnormálně nízkými stropy) přesunuli do Westminsteru.

5 Kolem ikonické Elizabeth Tower (Big Ben, k naší smůle v lešení) a Westminster Abbey, přes St. James s Park (pozor na dotěrné veverky!) na Piccadilly Circus. Pod sochu Erose sem prý chodívají zamilované páry na svá první rande (tak, kdo ví, třeba na zájezdě nějaká láska rozkvetla ). Jízda červeným Double Deckerem a návštěva muzea voskových figurín Madame Tussauds je nutností, ne tak už vyhlídka z ruského kola London Eye a plavba po Temži, které jsou spíše příjemným zpestřením. S blížícím se večerem nastal čas odjezdu k našim hostitelským rodinám ve Worthingu. Ubytování je totiž poskytováno formou, kdy, má-li spolehlivá, ale hlavně odvážná rodina volný pokoj, může za určitý obnos ve spolupráci s cestovní kanceláří ubytovávat zahraniční studenty. Určitě skvělá příležitost promluvit si s rodilým mluvčím. Po noci v autobuse a prochozeném dni v Londýně byla jejich péče vítanou změnou. Druhý den v Británii a oproti předešlým letům zpočátku nepříliš vítaná změna tříhodinová dopolední výuka v jazykové škole po každý den našeho pobytu. Lektoři si nás ale získali a hodiny s nimi byly lepší, než jsme původně očekávali. Vybaveni svačinami od našich hostitelů a čerstvě otestovanými jazykovými znalostmi jsme svou návštěvou poctili přístavní město Portsmouth a loď admirála Nelsona HMS Victory (opět příšerně nízké stropy Angličani zřejmě nikdy nebyli žádnými obry). Do nákupní zóny v okolí Spinnaker Tower se jen tak podívat, nějaké občerstvení pro srdcaře fish and chips a po dalším náročném dni zpět do rodin. Další den o něco méně historie po již známé výuce sice opět historicky zajímavé a pro někoho lehce strašidelné Smugglers Caves (pašerácké jeskyně) u Hastingsu, proslaveném dávnou bitvou a tím, že zde nejmenovaný účastník našeho zájezdu ztratil telefon, přišla ryze přírodní památka. Překrásně bílé křídové útesy Seven Sisters, jejichž vrcholů je však osm název nesou po sedmi sestrách, kdysi bydlících mezi vrcholy útesů. Naštěstí nikdo z nás nespadl. Přišel poslední den našeho pobytu a loučení se s našimi hostiteli a lektory, poznávání jižní Anglie však stále nekončí. Dnes míříme do Brightonu známého pobřežního letoviska mnohých Britů. Především pak Brighton Pier molo s množstvím stánkům a atrakcí, mořský svět Sealife a královský Royal Pavillion. Na závěr nákup pro milovníky módy v Primarku, shánění posledních suvenýrů pro rodinu a bohužel i loučení s britskými ostrovy. Teď už nás čeká jen přejezd na trajekt a z Doveru, pod zapadajícím sluncem zpět na pevninu. Na trajektu jsme před opět vyčerpávajícím autobusovým cestováním alespoň zafandili našim hokejistům na MS a zamířili zpět domů, do Čech. Přeci jenom, všude dobře, doma nejlíp.

6 Sběr papíru Nejúspěšnější třídou ve sběru byla 7.B s 1407kg. Třída s nejvíce zapojenými žáky byla, díky třídní učitelce, 6.A. Nejlepší jednotlivec byl Jonáš Sodoma s 307kg z 5.D. Děkujeme všem žákům a rodičům a věříme, že se stejně aktivně zúčastní i v příštím školním roce. celkem za třídu jméno nejlepšího sběrače kg 1.A 507,1 kg Ondřej Frolík 233 kg 1.B 574, 5 kg Sofie Lachmanová 137kg 1.C 522,1 kg Jan Křivský 250 kg 2.A 400,6 kg Jan Kvak 159 kg 2.B 702,4 kg Adéla Bartková 162,5 kg 2.C 739 kg Matyáš Lapáček 104 kg 3.A 558, 1 kg Tereza Suková 106 kg 3.B 650,1 kg Anna Vokatá 144 kg 3.C 704 kg Veronika Šliková 150 kg 3.D 612 kg Klára Kalábová 183 kg 4.A 597 kg Lucie Gajdoščáková 118 kg 4.B 968,35kg Adan Bambula 133 kg 4.C 657 kg Vít Frolík 233 kg 5.A 886,5 kg Radek Besta 122,5 kg 5.B 516,5 kg Samer Dib 140 kg 5.C 754 kg Valentina Křížová 213 kg 5.D 812 kg Jonáš Sodoma 307 kg 6.A 466,8 kg Anna Vlčková 97 kg 6.B 755,35 kg Natálie Štancová 195 kg 6.C 779,1 kg Richard Kopečný 180 kg 7.A 771,5 kg Richard Pekara 235 kg 7.B 1407 kg Anna Němcová 258 kg 8.A 411 kg Sebastián Vlček 115 kg 8.B 690,5 kg Matěj Kazík 251 kg 8.C 604,7 kg Šimon Potužník 125 kg 9.B 298,5 kg Adéla Štěrbová 130kg 9.C 175 kg Roman Šístek 100 kg

7 Kroužek učení hrou - učit se vyjmenovaná slova nebo násobilku pomocí hry Dooble nebo Člověče nezlob se nás velmi bavilo. Náš kamarád adopce na dálku Jako každý rok i letos nám přišel zajímavý dopis od našeho adoptivního žáka Savariho Johna Bosca. On velmi pilně studuje, z 500 možných bodů dosáhl na 372. Je z něj již mladý muž, což můžete vidět na přiložené fotografii. A jako každoročně se zúčastňuje pravidelných školních akcí, jako jsou oslavy jara, sportovní dny, dny zdraví a další kulturní programy.

8 Den dětí 1-3.tříd Vojáci, záchranáři, hasiči a policie nám poradili, jak se chovat v různých situacích. Moc jsme si to všichni užili. Všem žákům i učitelům přejeme krásné léto!!!

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury)

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Bleskový výsadek MOA v Anglii (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Rakovník jsme opouštěli ve středu 12. 9. kolem třetí hodiny odpolední. Přijel pro nás zájezdový autobus, kterým jsme po chvíli dorazili

Více

Jazykový Poznávací zájezd. Pobřeží jižní Anglie a Londýn

Jazykový Poznávací zájezd. Pobřeží jižní Anglie a Londýn Jazykový Poznávací zájezd Pobřeží jižní Anglie a Londýn Obsah Představení společnosti Naše filosofie Výuka jazyků úvod Výuka jazyků na Maltě Návrh programu Ceny a ubytování Kontakt Představení společnosti

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

Stručný popis jazykového kurzu:

Stručný popis jazykového kurzu: Zpráva z jazykově-vzdělávacího pobytu (Šablona č. 4 Zahraniční jazykově-vzdělávací pobyt pro žáky) Základní informace o projektu Číslo Prioritní osy: 1 Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.1 Příjemce:

Více

To nejlepší z Anglie. 1.den: odjezd z Vimperka v podvečerních hodinách a přesun přes SRN do Belgie.

To nejlepší z Anglie. 1.den: odjezd z Vimperka v podvečerních hodinách a přesun přes SRN do Belgie. To nejlepší z Anglie Termín: 23. 4. - 29. 4. 2016 Program: 1.den: odjezd z Vimperka v podvečerních hodinách a přesun přes SRN do Belgie. 2 den:. Celodenní návštěva hlavního města EU Bruselu. Dopoledne

Více

Pak jsme si přeřídili čas o hodinu zpět, řidiči se zařadili do levého pruhu a po dálnici jsme vyrazili směrem na Londýn. První den jsme nachodili

Pak jsme si přeřídili čas o hodinu zpět, řidiči se zařadili do levého pruhu a po dálnici jsme vyrazili směrem na Londýn. První den jsme nachodili ANGLIE 2019 16.června se sedmnáct studentů obchodní akademie vydalo za poznáním za Lamanšský průliv. Na programu cesty bylo poznat nejen hlavní město Spojeného království, ale také místa mimo Londýn. Po

Více

Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na

Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na Zličíně pro naši paní průvodkyni. Všichni jsme se moc

Více

Londýn 1. Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN

Londýn 1. Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN Vážení rodiče, Nabízíme Vašim dětem cestování za poznáním a zdokonalením jazykových znalostí do Anglie. Jedná se o 6-denní zájezd

Více

Velká Británie - Londýn. již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!!

Velká Británie - Londýn. již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!! Velká Británie - Londýn již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!! Budovy Parlamentu s věží Big Ben, Westminsterské opatství, Buckinghamský palác, Tower of London, Tower Bridge, Katedrála Sv. Pavla,

Více

Jazykový Poznávací zájezd. Londýn a Windsor

Jazykový Poznávací zájezd. Londýn a Windsor Jazykový Poznávací zájezd Londýn a Windsor Obsah Představení společnosti Naše filosofie Výuka jazyků úvod Výuka jazyků na Maltě Návrh programu Ceny a ubytování Kontakt Představení společnosti O nás CK

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 1 Výzvy k podání nabídek ZADÁVACÍ DOKUMENTACE 1. Podmínky a požadavky na zpracování nabídky 1. 1 Předmětem zakázky je dodávka: zajištění čtyř pobytů pro žáky v Anglii, přesná specifikace je

Více

ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA

ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA školní rok 2015/2016, číslo 1 ÚVODNÍK Již je tomu několik měsíců, co vyšlo poslední číslo školního časopisu Sovík. Tak jsme se rozhodli, že na tuto krásnou tradici navážeme.

Více

2. číslo 2015/2016. Kateřina Slavíková Natálie Štěpánková

2. číslo 2015/2016. Kateřina Slavíková Natálie Štěpánková 2. číslo 2015/2016 Redakční rada: Tereza Schwanová Anna Kvěchová Kateřina Slavíková Natálie Štěpánková Ondřej Hrabačka Přispěvatelé: Josef Slabý Kristýna Jestřábová Mgr. Lenka Beranová Milí čtenáři, po

Více

Bournemouth 2.-8. listopadu 2015

Bournemouth 2.-8. listopadu 2015 Bournemouth 2.-8. listopadu 2015 1. den Skřipov Odjezd ze Skřipova v ranních hodinách. Klimatizovaný zahraniční autobus pravděpodobně externího dopravce bude přistaven ke škole. Autobus bude vybaven DVD,

Více

A N G L I E Jižní Anglie LONDÝN

A N G L I E Jižní Anglie LONDÝN CK ALPIN-TOUR U Dubu 982, 517 21 Týniště nad Orlicí, Czech Republic Tel: +420 495 532 121, Tel: +420 777 300 290 E-mail: info@alpintour.cz Web: www.alpintour.cz A N G L I E 2018 Jižní Anglie LONDÝN Zájezd

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

Drbníček Občasník žákovského parlamentu Ročník: XII. 2015/2016 Číslo: 1

Drbníček Občasník žákovského parlamentu Ročník: XII. 2015/2016 Číslo: 1 Drbníček Občasník žákovského parlamentu Ročník: XII. 2015/2016 Číslo: 1 V tomto čísle najdete: - školní střípky - žákovské práce - informace školního parlamentu Složení žákovského parlamentu Dne 8. října

Více

Září Vítání prvňáčků

Září Vítání prvňáčků Září Vítání prvňáčků Letošní školní rok začal v pondělí 3.září. Již tradičně se všichni budoucí prvňáčci (letos jich je 48) shromáždili se svými rodiči na školním hřišti. Čekaly tam na ně paní učitelky

Více

Smajlík. V tomto díle najdete: Zahájení školního roku... 2. Přespolní běh 2. Sběr papíru... 3. Evropský den jazyků 4. Draví ptáci..

Smajlík. V tomto díle najdete: Zahájení školního roku... 2. Přespolní běh 2. Sběr papíru... 3. Evropský den jazyků 4. Draví ptáci.. 36. vydání Smajlík září říjen 2015 Slovo šéfredaktora: Jsme zpět po dvouměsíčních prázdninách, v novém školním roce 2015/2016, s novými prvňáčky a novou redakcí našeho časopisu Smajlík. V prvních dvou

Více

Má cesta z Prahy do Londýna únor 2018

Má cesta z Prahy do Londýna únor 2018 Má cesta z Prahy do Londýna únor 2018 Cestopis: A. M. Bera Moje cesta začala v Praze. Do Londýna jsem jel autem (obr. 1). Cesta trvala 18 hodin. Když jsem dorazil, nebyl to přímo Londýn. Bydlel jsem ve

Více

JAZYKOVĚ-POZNÁVACÍ POBYT FRANCIE, ANGLIE

JAZYKOVĚ-POZNÁVACÍ POBYT FRANCIE, ANGLIE JAZYKOVĚ-POZNÁVACÍ POBYT FRANCIE, ANGLIE Termín:21. 11. 28. 11. 2015 1. den odjezd z ČR přes Německo a Belgii do Paříže. 2. den v ranních hodinách příjezd do PAŘÍŽE: návštěva Eiffelovy věže, pěší prohlídka

Více

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA V období letních prázdnin jsem navštívil Irsko za účelem výuky angličtiny. Irsko je ostrov s krásnou přírodou, s nepředvídatelným počasím a známým pivem značky Guiness. Po

Více

SMLOUVA O ZÁJEZDU uzavřená ve smyslu zákona č. 89/2012 Sb.

SMLOUVA O ZÁJEZDU uzavřená ve smyslu zákona č. 89/2012 Sb. SMLOUVA O ZÁJEZDU uzavřená ve smyslu zákona č. 89/2012 Sb. Smluvní strany: Dodavatel: CK Barbora Dokoupilová, Nový Poddvorov 105, Hodonín-Nový Poddvorov 696 16 IČ: 757 47 472, DIČ: CZ8154204421 Jednající:

Více

Číslo veřejné zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Číslo veřejné zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

A N G L I E 2015 20A20152k22015Franci e 2015ICÍLIE 2015 L O N D O N

A N G L I E 2015 20A20152k22015Franci e 2015ICÍLIE 2015 L O N D O N CK ALPIN-TOUR U Dubu 982, 517 21 Týniště nad Orlicí, Czech Republic Tel. +420 495 532 121, Tel./fax: +420 494 371 717 E-mail: info@alpintour.cz Web: www.alpintour.cz A N G L I E 2015 20A20152k22015Franci

Více

A N G L I E 2015 20A20152k22015Franci e 2015ICÍLIE 2015 L O N D O N

A N G L I E 2015 20A20152k22015Franci e 2015ICÍLIE 2015 L O N D O N CK ALPIN-TOUR U Dubu 982, 517 21 Týniště nad Orlicí, Czech Republic Tel. +420 495 532 121, Tel./fax: +420 494 371 717 E-mail: info@alpintour.cz Web: www.alpintour.cz A N G L I E 2015 20A20152k22015Franci

Více

Anglie 2014 18. 23. 5. 2014 (NEDĚLE PÁTEK)

Anglie 2014 18. 23. 5. 2014 (NEDĚLE PÁTEK) Anglie 2014 18. 23. 5. 2014 (NEDĚLE PÁTEK) Obecné informace Kontrola úplnosti cestovních dokladů předloží žáci ke kontrole platný cestovní pas (nebo OP) paní Tillhonové (do 25. dubna). DEN ODJEZDU 18.

Více

Studijněpoznávací. zájezd do Anglie

Studijněpoznávací. zájezd do Anglie Studijněpoznávací zájezd do Anglie Mgr. Marta Lisová Pelhřimov Družstevní 1233, 393 01 Cestovní kancelář a Cestovní vzdělávací agentura / Travel Educational Agency Kancelář: Strachovská 1902, 393 01 Pelhřimov

Více

A N G L I E 2015 20A20152k22015Fran cie 2015ICÍLIE 2015 L O N D O N

A N G L I E 2015 20A20152k22015Fran cie 2015ICÍLIE 2015 L O N D O N CK ALPIN-TOUR U Dubu 982, 517 21 Týniště nad Orlicí, Czech Republic Tel. +420 495 532 121, Tel./fax: +420 494 371 717 E-mail: info@alpintour.cz Web: www.alpintour.cz A N G L I E 2015 20A20152k22015Fran

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

Anglické hrabství Cornwall zapomenutá země

Anglické hrabství Cornwall zapomenutá země Anglické hrabství Cornwall zapomenutá země Skupina 43 studentů se v termínu 16. 22.6.2019 vydala do Velké Británie, shlédnout nejen hlavní město Londýn, ale zejména krásy hrabství Cornwall. Jak je vidno

Více

Anglie, březen dětí z Květňáku, dvě učitelky, 1 průvodce z cestovní kanceláře CHA-CHA

Anglie, březen dětí z Květňáku, dvě učitelky, 1 průvodce z cestovní kanceláře CHA-CHA Anglie, březen 2019 42 dětí z Květňáku, dvě učitelky, 1 průvodce z cestovní kanceláře CHA-CHA 13.3. vyrážíme ve 14:00 od Květňáku. Míříme přes Německo, Belgii a Francii do Anglie. Střídáme se pravidelně

Více

Výbor dobré vůle Nadace Olgy Havlové. Závěrečná zpráva projektu Letní jazykový kurz 2012

Výbor dobré vůle Nadace Olgy Havlové. Závěrečná zpráva projektu Letní jazykový kurz 2012 Výbor dobré vůle Nadace Olgy Havlové Závěrečná zpráva projektu Letní jazykový kurz 2012 Cíl projektu Jazykové vědomosti jsou důležitou investicí do budoucnosti dítěte, které hrají velkou roli nejen při

Více

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž.

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž. PIKNIK Září a říjen 2017 Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát Strana 4 Kutná Hora Strana 5 Drakiáda Strana 6 a 7 Rozhovory Strana 9 Soutěž 7 /PAGE/ Patronát zahájen Drakiáda Rozhovory Již tradičně jsme

Více

Hurá do Anglie HURÁ DO ANGLIE. aneb vzděláváme se prakticky. Zahraniční exkurze jako prostředek výchovně vzdělávacího procesu

Hurá do Anglie HURÁ DO ANGLIE. aneb vzděláváme se prakticky. Zahraniční exkurze jako prostředek výchovně vzdělávacího procesu HURÁ DO ANGLIE aneb vzděláváme se prakticky Zahraniční exkurze jako prostředek výchovně vzdělávacího procesu Vhodně zabezpečená zahraniční exkurze cíleně rozvíjí teoretické i praktické znalosti a dovednosti

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

Během pěti dnů, včetně cesty autobusem, jsme toho stihli vidět a zažít docela hodně.

Během pěti dnů, včetně cesty autobusem, jsme toho stihli vidět a zažít docela hodně. Jazykový pobyt v Anglii Vybraní žáci 2. stupně naší školy spolu s žáky ZŠ Horní Suchá se ve dnech 15.11. 20.11.2015 zúčastnili jazykového pobytu v Anglii. Celkem se jednalo o 40 žáků a 4 pedagogy (Mgr.

Více

POKYNY PRO ÚČASTNÍKY ZÁJEZDU DO VELKÉ BRITÁNIE, V TERMÍNU 22. 28. 11. 2015 (neděle sobota).

POKYNY PRO ÚČASTNÍKY ZÁJEZDU DO VELKÉ BRITÁNIE, V TERMÍNU 22. 28. 11. 2015 (neděle sobota). CK Boca spol. s r. o.,17. listopadu 342, 530 02 Pardubice, tel./fax 46 6511041, info@ckboca.cz,, www.skolni-zajezdy-boca.cz POKYNY PRO ÚČASTNÍKY ZÁJEZDU DO VELKÉ BRITÁNIE, V TERMÍNU 22. 28. 11. 2015 (neděle

Více

ZŠ Boskovice, nám. 9. května pracoviště Sušilova. Šéf redaktor: Viktor Kejík. Redaktoři: Zuzana Valentová, Monika Vlachová, Vojta Pohl, Anna Přibylová

ZŠ Boskovice, nám. 9. května pracoviště Sušilova. Šéf redaktor: Viktor Kejík. Redaktoři: Zuzana Valentová, Monika Vlachová, Vojta Pohl, Anna Přibylová ZŠ Boskovice, nám. 9. května pracoviště Sušilova Šéf redaktor: Viktor Kejík Redaktoři: Zuzana Valentová, Monika Vlachová, Vojta Pohl, Anna Přibylová Po dlouhých přípravách se ZŠ Sušilova se ZŠ Slovákovou

Více

VÝLET DO BŘEZOVÉ SVATÝ LINHART

VÝLET DO BŘEZOVÉ SVATÝ LINHART VÝLET DO BŘEZOVÉ SVATÝ LINHART Dne 18.5. se třída Broučků společně s paní učitelkami, zúčastnila výletu do zastávky Karlovy Vary Březová, kam jsme dojeli vláčkem a poté jsme se vydali na Svatý Linhart.

Více

Školní výlet do Norska

Školní výlet do Norska Školní výlet do Norska 16.5. 2017 Jsem nemusel jít do školy. Odlétali jsme do Norska. Na letišti v Praze si nás převzaly paní učitelky. Rozloučili jsme se s rodiči a šli se připravit na nástup do letadla.

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

GP OP VK Nové trendy ve výuce cizích jazyků, reg.č. CZ.1.07/1.1,.16/02.0099

GP OP VK Nové trendy ve výuce cizích jazyků, reg.č. CZ.1.07/1.1,.16/02.0099 GP OP VK Nové trendy ve výuce cizích jazyků, reg.č. CZ.1.07/1.1,.16/02.0099 KA 18 Vzdělávací pobyt (kurz) v anglicky mluvící zemi 4. 5. 10. 5. 2014 Specifikace programu, výuky AJ, ubytování, stravování,

Více

A N G L I E - F R A N C I E 2018 L O N D O N P A R I S

A N G L I E - F R A N C I E 2018 L O N D O N P A R I S CK ALPIN-TOUR U Dubu 982, 517 21 Týniště nad Orlicí, Czech Republic Tel. +420 495 532 121, Tel./fax: +420 494 371 717 E-mail: Web: A N G L I E - F R A N C I E 2018 L O N D O N P A R I S Zájezd ANGLIE -

Více

Krásná Anglie ( )

Krásná Anglie ( ) Krásná Anglie (11. 6. 16. 6. 2017) V polovině června se uskutečnil plánovaný zájezd žáků nižšího gymnázia do Londýna a jižní Anglie s CK Royal. Program byl pečlivě sestaven tak, abychom prostřídali ruch

Více

Exkurze do Galerie moderního umění v HK

Exkurze do Galerie moderního umění v HK Vážení čtenáři, jsme velice rádi, že držíte v rukou náš časopis. Vydáváme ho proto, abychom vás informovali o tom, co se v naší škole děje, a taky proto, že vás chceme pobavit v našich kvízech. Hodně jsme

Více

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Září 2009 REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Během prázdnin započala v areálu naší školy rozsáhlá rekonstrukce jídelny a školního dvora. Jak dlouho potrvá nevíme. Snad do poloviny listopadu. Bohužel

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

HEJnoviny. krásný podzim a veselé Vánoce. Redakce Hejnovin. přeje všem učitelům, žákům a přátelům školy. Volné pokračování časopisu PUZZLE podzim 2015

HEJnoviny. krásný podzim a veselé Vánoce. Redakce Hejnovin. přeje všem učitelům, žákům a přátelům školy. Volné pokračování časopisu PUZZLE podzim 2015 Volné pokračování časopisu PUZZLE podzim 2015 HEJnoviny ZŠ V.HEJNY ČERVENÝ KOSTELEC VYCHÁZÍ 20. listopadu 2015 Redakce Hejnovin přeje všem učitelům, žákům a přátelům školy krásný podzim a veselé Vánoce

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 1 Výzvy k podání nabídek ZADÁVACÍ DOKUMENTACE 1. Podmínky a požadavky na zpracování nabídky 1.1. Předmětem zakázky je dodávka pěti kurzů pro učitele v zahraničí (Německo a Malta) a pobytů pro

Více

Dáda Terka Aneta: Nikola

Dáda Terka Aneta: Nikola LONDÝN 2011 Před čtyřmi lety jsme poprvé s pár (šesti) žáky navštívili hlavní město Anglie Londýn. Letos se však výprava rozrostla až na 23 žáků naší školy a 7 žáků školy v Osvětimanech. Pod dozorem paní

Více

Co by chtěli změnit na Očku?

Co by chtěli změnit na Očku? Letos tvoří Očko 8. třída jsme velice kreativní a zábavní a doufáme, že se vám to bude líbit. A to jsme my: Kristýna Menšíková Hana Staniszová Lucie Válková Anna Šamajová Tereza Niemczyková Martina Berešová

Více

JIHLAVA přistavení autokaru v 10.40 h OD Billa parkoviště ul. Legionářů Odjezd z Jihlavy 11.00 h /parkoviště u OD Billa, ul.

JIHLAVA přistavení autokaru v 10.40 h OD Billa parkoviště ul. Legionářů Odjezd z Jihlavy 11.00 h /parkoviště u OD Billa, ul. RK TOUR, cestovní kancelář, Žižkova 13, Jihlava ANGLIE Předvánoční Londýn a jeho atraktivní atmosféra.. Poznávací zájezd 5 dní Termín zájezdu : 23. 11. 27. 11. 2011 /středa neděle/ Program zájezdu : 1.

Více

Specifikace předmětu veřejné zakázky. Zahraniční jazykově vzdělávací zájezd ZŠ Želiv do Skotska

Specifikace předmětu veřejné zakázky. Zahraniční jazykově vzdělávací zájezd ZŠ Želiv do Skotska Specifikace předmětu veřejné zakázky Příloha č. 4 Zahraniční jazykově vzdělávací zájezd ZŠ Želiv do Skotska Níže jsou uvedeny závazné požadavky zadavatele na předmět plnění. Dodavatel je povinen se těmito

Více

Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383

Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383 Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383 Projekt OP VK oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3526 Název projektu:

Více

Portsmouth - 5/2019 (2. cyklus stáží)

Portsmouth - 5/2019 (2. cyklus stáží) Portsmouth - 5/2019 (2. cyklus stáží) Program: Erasmus+, Pracovní stáže žáků ve firmách Projekt: Pracovní stáže v zahraničí urychlí tvou budoucí kariéru Účastníci: 12 žáků - 2. ročník oboru Automechanik,

Více

Pokyny k jazykovému kurzu v Hastings ve Velké Británii:

Pokyny k jazykovému kurzu v Hastings ve Velké Británii: Pokyny k jazykovému kurzu v Hastings ve Velké Británii: Vážené dámy a pánové, milí cestující! Rádi bychom Vám sdělili několik důležitých informací k jazykovému kurzu, jehož se ve dnech 26.9.-2.10.2015

Více

STUDIJNÍ POBYT. Místo: Richard Language College Bournemouth. Jméno: Šárka Kurková

STUDIJNÍ POBYT. Místo: Richard Language College Bournemouth. Jméno: Šárka Kurková STUDIJNÍ POBYT Místo: Richard Language College Bournemouth Jméno: Šárka Kurková Spolupráce před výjezdem Aby se uskutečnila tato cesta, byla potřeba spolupráce řady lidí. Organizační tým, poskytl dostatečný

Více

Autotronici se vrátili z Anglie

Autotronici se vrátili z Anglie Autotronici se vrátili z Anglie V sobotu 8. 4. 2017 se 12 žáků 2. a 3. ročníku oboru Autotronik se vrátilo ze své 14 denní stáže v anglickém Portsmouthu. Stáž byla prvním výjezdem našich žáků v rámci realizovaného

Více

Číslo: 2. Školní akce

Číslo: 2. Školní akce Číslo: 2 Školní rok: 2018/2019 Vydává: ZŠ Unhošť Náměty na články posílejte: zahradkova@zsunhost.cz Vážení čtenáři, dostává se vám do rukou vánoční číslo. Nejprve si přečtete o školních akcích, ty nám

Více

ZÁŽITKOVÁ ANGLIE 2015 KRÁSY LONDÝNA A KOUZLO JIŽNÍHO POBŘEŽÍ

ZÁŽITKOVÁ ANGLIE 2015 KRÁSY LONDÝNA A KOUZLO JIŽNÍHO POBŘEŽÍ ZÁŽITKOVÁ ANGLIE 2015 KRÁSY LONDÝNA A KOUZLO JIŽNÍHO POBŘEŽÍ "Kdo je unaven Londýnem, je unaven životem, protože Londýn má vše, co život dokáže nabídnout." Samuel Johnson Čekají na Vás zajímavé památky,

Více

ZPRÁVA ZE ZAHRANIČNÍ CESTY

ZPRÁVA ZE ZAHRANIČNÍ CESTY ZPRÁVA ZE ZAHRANIČNÍ CESTY TERMÍN: 13. 9. 2010 15. 9. 2010 MÍSTO: Londýn, Velká Británie CÍL CESTY: Setkání se zástupci TUC (Trades Union Congress) TÉMA: Kolektivní vyjednávání na regionální úrovni, regionální

Více

Ohlédnutí sedmáků za návštěvou zámku v Brtnici

Ohlédnutí sedmáků za návštěvou zámku v Brtnici PÁTEČNÍK Č A S O P I S Z Š A M Š B R T N I C E ROČNÍK 8 20.10.2015 ČÍSLO 1 Zdravíme všechny naše čtenáře! Po delší odmlce se opět hlásí Pátečník, časopis děvčat a chlapců ze ZŠ Brtnice. Obsah budou tvořit

Více

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2013-1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 Chtěli jsme Vás informovat,

Více

Co je to vlastně Baltík?

Co je to vlastně Baltík? Ve dnech 20. - 22. 4. 2012 se v prostorách Holického Gymnázia uskutečnil 10. ročník celostátní soutěže Mlady programátor v programovacím jazyce Baltík. Co je to Baltík a jak soutěž probíhá? Co je to vlastně

Více

Specifikace předmětu veřejné zakázky pro část A

Specifikace předmětu veřejné zakázky pro část A Příloha č. 1 na veřejnou zakázku malého rozsahu na služby s názvem Zajištění zahraničního jazykového kurzu pro učitele a jazykově-vzdělávacího pobytu pro žáky ZŠ Povážská Strakonice Specifikace předmětu

Více

FOTBAL. Dne 20.4.2O15 se na hradištském hřišti odehrál velký fotbalový zápas. Hrálo proti sobě několik třídních týmu.

FOTBAL. Dne 20.4.2O15 se na hradištském hřišti odehrál velký fotbalový zápas. Hrálo proti sobě několik třídních týmu. FOTBAL Dnes dne 20.dubna se na Hradištském hřišti se odehrál fotbalový zápas mezi třídami ZŠ Hradištko.Všichni hráli moc dobře ale vítěz je jen jedan( 1.A > 1.B-2 Mod=2. Oran-3.=4.-6.

Více

Projekt Můj deváťák. Václav Špička, 9. A Školní časopis Rosník

Projekt Můj deváťák. Václav Špička, 9. A Školní časopis Rosník Školní rok 2014/15 byl zahájen v pondělí 1. září. Žáci druhého až osmého ročníku nový školní rok zahájili tradičně se svými třídními učitelkami a učiteli. Nové prvňáčky učitelé i zástupci Města Rosice

Více

Pokyny k jazykovému kurzu v Brightonu ve Velké Británii:

Pokyny k jazykovému kurzu v Brightonu ve Velké Británii: Pokyny k jazykovému kurzu v Brightonu ve Velké Británii: Vážené dámy a pánové, milí cestující! Rádi bychom Vám sdělili několik důležitých informací k jazykovému kurzu, jehož se ve dnech 11.-17.10.2015

Více

SMLOUVA O ZAJIŠTĚNÍ SLUŽEB

SMLOUVA O ZAJIŠTĚNÍ SLUŽEB SMLOUVA O ZAJIŠTĚNÍ SLUŽEB uzavřená podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů I. Smluvní strany (dále jen jako Smlouva ) Objednatel Základní škola

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek pro zakázku malého rozsahu na dodávky zadanou v souladu s příručkou pro žadatele a příjemce výzvy č. 56 z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Nejedná se o zadávací

Více

Nadcházející události

Nadcházející události duben 2016 Školní zpravodaj Nadcházející události 12. května Americký den Úvodní slovo Jaro je tady a to definitivně. Zamilovaní měli možnost svoji lásku potvrdit polibkem pod rozkvetlou třešní, čarodějnice

Více

školní časopis žáků ZŠ sv.voršily v Praze číslo 30 červen 2015 www.zssv.cz

školní časopis žáků ZŠ sv.voršily v Praze číslo 30 červen 2015 www.zssv.cz školní časopis žáků ZŠ sv.voršily v Praze číslo 30 červen 2015 www.zssv.cz Foto: Martin Novák Jednoho dne, v neděli 31. května 2015, jsme s cestovní kanceláří PRO TRAVEL vyrazili na výlet do Velké Británie.

Více

Zajištění 1 zahraničního jazykově-vzdělávacího pobytu pro žáky zaměřeného na němčinu

Zajištění 1 zahraničního jazykově-vzdělávacího pobytu pro žáky zaměřeného na němčinu Zadavatel: Cyrilometodějské gymnázium a střední odborná škola pedagogická Brno, Lerchova 63, 602 00 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/56.1777 Název projektu: Kniha a jazyk Název veřejné zakázky:

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Pokyny pro účastníka školního studijního zájezdu. zpracováno dne: 30.09. 2015 číslo zájezdu 1334

Pokyny pro účastníka školního studijního zájezdu. zpracováno dne: 30.09. 2015 číslo zájezdu 1334 Pokyny pro účastníka školního studijního zájezdu 1 zpracováno dne: 30.09. 2015 číslo zájezdu 1334 Jižní Anglie (Worthing)s výukou angličtiny a výletem do Londýna 11. 10. 16. 10. 2015 (NEDĚLE PÁTEK) AUTOBUSOVÁ

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Výlet do Nesebru Výlet autobusem do architektonické rezervace se starobylými kostely a chrámy, která je zahrnuta do seznamu UNESCO od

Více

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda.

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Redakce 013 Zpravodaj Základní školy Brankovice Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013 Pranostiky Leden V lednu moc sněhu, v červnu moc sena. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Můžeš-li

Více

Otevření ekologického hřiště 12. 9. 2014

Otevření ekologického hřiště 12. 9. 2014 Otevření ekologického hřiště 12. 9. 2014 U příležitosti otevření ekologického hřiště k nám v pátek 12. 9. přijela návštěva ze 3. ZŠ Slaný, aby se podívala na naši školu a zasoutěžila si s námi jak v turnajích,

Více

Specifikace předmětu zakázky

Specifikace předmětu zakázky Zadavatel: Waldorfská škola Příbram - mateřská škola, základní škola a střední škola,hornická 327, 261 01, Příbram II Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/56.2604 Název projektu: Zlepšení jazykových

Více

Cestovatelský blog - Amsterdam 2017

Cestovatelský blog - Amsterdam 2017 Cestovatelský blog - Amsterdam 2017 Autoři: Jan Cýrus, Jan Wollmann, Anna Kovbuz, Adam Pospíšil, Oliver Vydra V dubnu tohoto roku jsme se školou navštívili Holandsko. Poslední den našeho pobytu v této

Více

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI představuje letní adaptační kurz pro žáky z Vietnamu i z Čech PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI 11. 8. 15. 8. 2014 Jizerské hory penzion U Kačáka Obsah: 1. Cíl projektu 2. Realizace projektu Přípravná

Více

OKRUH VELKOU BRITÁNIÍ, ANGLIE SKOTSKO WALES BUS

OKRUH VELKOU BRITÁNIÍ, ANGLIE SKOTSKO WALES BUS OKRUH VELKOU BRITÁNIÍ, ANGLIE SKOTSKO WALES BUS 12 - denní zájezd Londýn - York - Jedburgh - Edinburgh - Pitlochry - Blair Athol - Inverness - Loch Ness - Loch Lomond - Chester - Cardiff - Bath - Torquay

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov zima 2015. vítáme vás u vánočního vydání školního časopisu Soví rozhledy. I v tomto

Časopis žáků ZŠ Batelov zima 2015. vítáme vás u vánočního vydání školního časopisu Soví rozhledy. I v tomto Časopis žáků ZŠ Batelov zima 2015 Milí čtenáři, vítáme vás u vánočního vydání školního časopisu Soví rozhledy. I v tomto čísle najdete spoustu zajímavých informací z akcí, které se v naší škole v poslední

Více

V období se 14 studentů naší školy zúčastnilo dvoutýdenní stáže

V období se 14 studentů naší školy zúčastnilo dvoutýdenní stáže Dubnová stáž v Londýně V období 12. 4. 25. 4. se 14 studentů naší školy zúčastnilo dvoutýdenní stáže v Londýně. Jednalo se o praxi ve firmách pro studenty druhých a třetích ročníků obchodní akademie a

Více

Pokyny k jazykovému kurzu v Hastings ve Velké Británii:

Pokyny k jazykovému kurzu v Hastings ve Velké Británii: Pokyny k jazykovému kurzu v Hastings ve Velké Británii: Vážené dámy a pánové, milí cestující! Rádi bychom Vám sdělili několik důležitých informací k jazykovému kurzu, jehož se ve dnech 10.10.-16.10.2015

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 13. O2. 2018 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Zima 2017-2018 Po podzimních prázdninách a informativní třídní schůzce

Více

Zahraniční stáž v Estonsku

Zahraniční stáž v Estonsku Zahraniční stáž v Estonsku Michaela Trnková a Filip Kocourek Obor: Civilní nouzová připravenost Termín: 12. 6. - 13. 4. 2018 Dne 6. 11. 2017 jsme se dozvěděli výsledky výběrového řízení, vybrány byly dvě

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

CHORVATSKO vlakem. HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT

CHORVATSKO vlakem. HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT 10 dní u moře CHORVATSKO vlakem HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT Pro železničáře z České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky. TERMÍN: 6.9. - 17.9. 2019 CENA: 12

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

Příloha č. 1 k výzvě k podání nabídek na zakázku malého rozsahu

Příloha č. 1 k výzvě k podání nabídek na zakázku malého rozsahu Příloha č. 1 k výzvě k podání nabídek na zakázku malého rozsahu Komplexní dodávka zahraničního jazykově vzdělávacího pobytu pro žáky - jazykový kurz ve Velké Británii a vzdělávací pobyt pro žáky Základní

Více

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o.

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. školní rok 2018/2019 leden 2019 A je tady lednové číslo školního časopisu. I když je většinou leden ve znamení klasifikace

Více

Nadcházející události

Nadcházející události Červenec - Srpen 2016 Školní zpravodaj Úvodní slovo Vážení rodiče, učitelé a přátele Waldorfu, poslední víkend před zahájením školního roku se konal adaptační pobyt rodin budoucích prvňáčků. Jeho vyvrcholením

Více