BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: VÝROBKY Z MINERÁLNÍ VLNY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: VÝROBKY Z MINERÁLNÍ VLNY"

Transkript

1 1/9 1 Identifikace přípravku, výrobce /dovozce: 1.1 Identifikace přípravku: Obchodní název přípravku: VÝROBKY Z MINERÁLNÍ VLNY 1.2 Použití přípravku: Účel použití: Izolační hmoty. Stavební a technické izolace Popis funkce látky nebo přípravku tepelná, zvuková a protipožární izolace nebo pěstební substrát pro zemědělství 1.3 Identifikace výrobce/dovozce: Jméno nebo obchodní jméno: Saint-Gobain Isover CZ s.r.o. Místo podnikání nebo sídlo: Masarykova 197, Častolovice Identifikační číslo (IČO): Telefon: Fax: Informace v případě nehody podává nepřetržitě v ČR: Nouzové telefonní číslo: Adresa: Toxikologické informační středisko (TIS), Klinika nemocí z povolání, Na Bojišti Praha 2 2 Informace o složení přípravku: 2.1 Chemická charakteristika přípravku: Přípravek obsahuje tuto nebezpečnou látku podle přílohy č. 1 vyhlášky č. 232/2004 Sb., Seznam závazně klasifikovaných nebezpečných látek, pro niž je stanoven přípustný expoziční limit v pracovním ovzduší 1 : 2.2 Nebezpečné látky Chemický název koncentrace/ Identifikační čísla: Klasifikace rozsah CAS: Symbol nebezpečnosti (%) ES: R-věty Indexové ES: nepřiděleno - Minerální vlna ) nad 95 nepřiděleno ve smyslu poznámky Q se věta R40 zamítá Poznámka: ) [Umělá skleněná(silikátová) vlákna s nahodilou orientací s obsahem oxidů alkalických kovů a oxidů alkalických zemin (Na 2 O+K 2 O+CaO+MgO+BaO) větším než 18% hmotnostních] 1 Nařízení vlády č. 178/2001 Sb., kterým se stanoví podmínky ochrany zdraví při práci, v platném znění.

2 2/9 3 Údaje o nebezpečnosti přípravku: Nemá charakter nebezpečného přípravku ve smyslu zákona č. 356/2003 Sb. ve znění pozdějších předpisů a nařízení vlády č. 178/2001 Sb., ve znění pozdějších předpisů (úplná citace platného znění viz 15.2.). Zhodnocení nebezpečnosti odpovídá současně i platným předpisům Evropské unie. Je doplněno o údaje z odborné literatury a databází. 3.1 Nejzávažnější nepříznivé účinky na zdraví člověka při používání přípravku: Přípravek není podle zákona č. 356/2003 Sb. ve znění pozdějších předpisů klasifikován jako nebezpečný pro zdraví člověka. 3.2 Nejzávažnější nepříznivé účinky na životní prostředí při používání přípravku: Přípravek není podle zákona č. 356/2003 Sb. ve znění pozdějších předpisů klasifikován jako nebezpečný pro životní prostředí. 3.3 Nejzávažnější nepříznivé účinky z hlediska fyzikálně chemických vlastností: Přípravek není klasifikován jako hořlavý ani jako oxidující podle zákona č. 356/2003 Sb. ve znění pozdějších předpisů 3.4 Možné nesprávné použití přípravku: 3.5 Další údaje: Minerální vlákna obsažené v tomto produktu mají nízkou bioperzistenci (vážený poločas rozpadu vláken s délkou větší 20 µm po inhalaci je kratší než 10 dní nebo po intratrachealní aplikaci je kratší jako 40 dní), takže přípravek není klasifikován jako látka podezřelá na karcenogenitu. Na základě závěrečního dokumentu EURIMA, produkty z minerální a skelné vlny nejsou hodnoceny (ani odpad) jako látky s dráždivým účinkem na kůži (založeno na kritériích Directive 67/548/EEC). 4 Pokyny pro první pomoc 4.1 Všeobecné pokyny: Při práci s produktem, např. při jeho řezání, vznikají drobné částice, které mohou u zvlášť citlivých osob způsobit podráždění kůže nebo dýchacích cest. Projeví-li se zdravotní potíže nebo v případě pochybností uvědomte lékaře a poskytněte mu informace z tohoto bezpečnostního listu. 4.2 Při nadýchání: Opusťte kontaminované prostředí. Přetrvává-li podráždění dýchacích cest, vyhledejte lékařskou pomoc. 4.3 Při styku s kůží: Pokožku omýt vodou a mýdlem. Při přetrvávajícím podráždění vyhledejte lékařskou pomoc. 4.4 Při zasažení očí: Promývejte velkým množstvím čisté vlažné vody, přetrvává-li podráždění, vyhledejte lékařskou pomoc. 4.5 Při požití: Ústa vypláchněte vodou. 4.6 Další údaje: Doporučení pro lékařskou první pomoc:

3 3/9 Léčba je symptomatická. Mechanické podráždění (např. zánět spojivek, podráždění dýchacích cest). 5 Pokyny pro hasební zásah 5.1 Vhodná hasiva: Samotný přípravek je nehořlavý. Všechna hasiva s tím, že se hašení přizpůsobuje požáru v okolí. 5.2 Nevhodná hasiva (zejména ta, co nesmějí být použita z bezpečnostních důvodů): 5.3 Zvláštní nebezpečí (způsobené explozí, upozornění na specifická nebezpečí při požáru a hašení): 5.4 Ochranné prostředky pro hasiče: Při požáru používejte vhodnou ochranu dýchadel (izolační přístroj), popř. celotělovou ochranu. 5.5 Další údaje: 6 Opatření v případě náhodného úniku: 6.1 Preventivní opatření pro ochranu osob: 6.2 Bezpečnostní opatření pro ochranu životního prostředí: 6.3 Doporučené metody čištění a zneškodnění: Prach opatrně smeťte. 6.4 Další údaje: 7 Pokyny pro zacházení a skladování: 7.1 Pokyny pro zacházení: Opatření pro bezpečné zacházení s přípravkem: Používejte osobní ochranné pracovní prostředky podle kapitoly Další zvláštní požadavky včetně zakázaných nebo doporučených postupů při nakládání s přípravkem: 7.2 Zakázané nebo doporučené postupy a vybavení: Ochrana před požárem nebo výbuchem: 7.3 Pokyny pro skladování: Podmínky pro bezpečné skladování: Skladujte v originálním balení. Chraňte před povětrnostními vlivy pokud přípravek není v originálním balení Požadavky pro společné skladování: Podmínky pro společné skladování: Zvláštní podmínky nejsou požadovány.

4 4/9 7.4 Specifické použití: 8 Kontrola expozice a ochrana osob 8.1 Technická opatření (případně jiná opatření) na omezení expozice osob: Pracujte v dobře větratelné místnosti tak, aby nedocházelo k překračování PEL. Jinak používejte vhodné osobní ochranné pracovní prostředky k ochraně dýchacích orgánů. 8.2 Expoziční limity v pracovním ovzduší: Přípravek obsahuje látku, pro níž jsou stanoveny podle nařízení vlády č. 178/2001 Sb., ve znění pozdějších předpisů, následující koncentrační limity v pracovním ovzduší (PEL): Chemický název CAS PEL c, početní koncentrace (počet respirabilních vláken/cm 3 ) umělá minerální vlákna (např. čedičová, skleněná, strusková) hmotnostní koncentrace (mg/m 3 ) nepřiděleno 1 4 Poznámka: Pro umělá minerální vlákna musí být dodrženy současně přípustné hodnoty početní i hmotnostní koncentrace Doporučená metoda měření látek v pracovním ovzduší: Měření prašnosti podle metodiky obsažené v Příloze č. 3 nařízení vlády č. 178/2001 Sb., ve znění nařízení vlády č. 523/2002 Sb Doporučené postupy monitorování expozice osob (např. ve smyslu vyhl. č. 432/2003 Sb.): Není stanoveno 8.3 Osobní ochranné pracovní prostředky: Ochrana dýchacích orgánů: Pokud koncentrace prachu v pracovním prostředí přesáhne PEL nebo ve špatně větratelném prostředí použijte filtrační polomasku s filtrem proti tuhým částicím / případně lícovou část (respirátor) z filtračního materiálu. Tuto ochranu použít i při všech prašných operacích spojených např. s řezáním nebo s manipulací s deskami ve velmi omezeném prostoru Ochrana očí: Ochranné brýle Ochrana rukou: Ochranné rukavice Ochrana celého těla: Pracovní oděv (podle charakteru vykonávané práce). 8.4 Další údaje včetně všeobecných hygienických opatření: Při práni s přípravkem nepoužívejte kontaktní čočky. Zejména při práci nejezte a nekuřte.

5 5/9 Po práci setřeste opatrně prach z oděvu. Při mytí postupujte opatrně, nejprve nechte vodu jen stékat po kůži, teprve pak se začněte mýt. Pokožku ošetřete vhodnými reparačními prostředky. 8.5 Omezování expozice životního prostředí: 9 Fyzikální a chemické vlastnosti 9.1 Skupenství (při 20 C): pevná látka 9.2 Barva: žlutošedá 9.3 Zápach (vůně): bez zápachu 9.4 Hodnota ph (při 20 C) 9.5 Hodnota ph 1% roztoku (při 20 C): 9.6 Bod (rozmezí teplot ) tání ( C): nad Bod (rozmezí teplot) varu ( C): 9.8 Bod vzplanutí ( C): 9.9 Hořlavost: Nehořlavý Bod hoření podle ČSN ( C): 9.11 Teplota vznícení podle ČSN ( C): 9.12 Samozápalnost ( C): Přípravek není samozápalný Meze výbušnosti: horní mez (% obj.): Není nebezpečný výbuchem. dolní mez (% obj.): Není nebezpečný výbuchem Oxidační vlastnosti: 9.15 Tenze par (při 20 C): 9.16 Hustota (při 20 C) (g/cm 3 ): až 250 kg/m Rozpustnost (při 20 C): ve vodě: Nerozpustný. v tucích (včetně specifikace oleje): Nerozpustný Další údaje: 10 Informace o stabilitě a reaktivitě: 10.1 Podmínky, za nichž je výrobek stabilní: Za normálního způsobu použití je přípravek stabilní, k rozkladu nedochází Podmínky, kterým je třeba zamezit: Vlhkost (dochází k znehodnocení) Materiály, které nelze použít: 10.4 Nebezpečné produkty rozkladu: Nejsou Potřeba stabilizátoru v přípravku:

6 6/ Možnost nebezpečné exotermní reakce: Význam změny fyzikálních vlastností pro stabilitu a bezpečnost přípravku: Nebezpečné rozkladné produkty při styku přípravku s vodou: Možnosti rozkladu přípravku na nestabilní produkty: 10.5 Další údaje (např. nebezpečí polymerace): 11 Toxikologické informace o přípravku (případně složkách přípravku): 11.1 Akutní toxicita Přípravku: Pro přípravek nejsou žádné toxikologické údaje k dispozici. LD 50, orálně, potkan: Údaje nejsou k dispozici. LD 50, dermálně, potkan nebo králík: Údaje nejsou k dispozici. LC 50, inhalačně, potkan, pro aerosoly/částice: Údaje nejsou k dispozici Komponent přípravku: Vzhledem k vlastnostem komponenty jde o přípravek akutně prakticky netoxický Subchronická - chronická toxicita (přípravku event. jeho komponent): Přípravek nemá chronický účinek Dráždivost (odhad/netestováno): pro kůži: Mechanicky dráždí. pro oči: Mechanicky dráždí Senzibilizace: Pro přípravek nestanovena. Není pravděpodobná Karcinogenita: Pro přípravek nestanovena. Komponenty přípravku nemají karcinogenní účinek Mutagenita: 11.7 Toxicita pro reprodukci: 11.8 Zkušenosti z působení na člověka: Podle informace výrobce nebyly pozorovány v průběhu 30-ti leté výroby - žádné případy závažného poškození zdraví člověka. Také žádná z epidemiologických studií posuzované IARC nepotvrdila karcinogenní účinek Narkotické účinky: Další údaje: Provedení zkoušek na zvířatech: Přípravek byl testován na zvířatech v laboratořích Fraunhofer Institut Toxikologie und Aerosolforschung, Hannover, Německo. Test biopersistence po intratrachealní aplikaci u potkanů prokázal nižší bioperzistenci jako přípustných 40 dní.

7 7/9 12 Ekologické informace přípravku (případně složkách přípravku): Pro přípravek nejsou žádné údaje tohoto charakteru k dispozici Ekotoxicita pro vodní organismy: Přípravek není pro vodu nebezpečný Akutní toxicita přípravku pro vodní organismy: LC 50, 96 hod., ryby: (mg.l -1 ) EC 50, 48 hod., dafnie: (mg.l -1 ) IC 50, 72 hod., řasy: (mg.l -1 ) Akutní toxicita komponent přípravku pro vodní organismy: LC 50, 96 hod., ryby: (mg.l -1 ) Údaje nejsou k dispozici. EC 50, 48 hod., dafnie: (mg.l -1 ) Údaje nejsou k dispozici. IC 50, 72 hod., řasy: (mg.l -1 ) Údaje nejsou k dispozici Toxicita pro ostatní prostředí: 12.3 Mobilita: Nestanoveno Perzistence a rozložitelnost: 12.5 Bioakumulační potenciál: Nestanoven Absorpce nebo desorpce: 12.7 Jiné údaje: CHSK: BSK 5 : 12.8 Další nepříznivé účinky: Inertní přípravek-není nebezpečný pro životní prostředí. 13 Pokyny pro odstraňování přípravku a obalu: 13.1 Možné nebezpečí při odstraňování přípravku: Nepředpokládá se Způsoby zneškodňování přípravku: Postupuje se podle zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů Způsoby zneškodňování kontaminovaného obalu: Postupuje se podle zákona č. 477/2001 Sb., o obalech a o změně některých zákonů (zákon o obalech), v platném znění a podle vyhlášky č. 381/2001 Sb. PE fólie tříděný odpad z PE, likvidace dle grafických symbolů na fólii Dřevěné nevratné palety odpad ze dřeva Lepenka papír nebo komunální odpad 13.4 Zařazení odpadu podle vyhlášky č. 381/2001 Sb.: Katalogové číslo druhu odpadu včetně označení nebezpečnosti odpadu: O Název druhu odpadu: Jiné Izolační materiály neuvedené pod čísly a

8 8/9 14 Informace pro přepravu: Přípravek není nebezpečným zbožím ve smyslu mezinárodních a národních předpisů o dopravě Silniční a železniční přeprava (ADR/RID): Třída: - Číslice/Písmeno: - Číslo UN: - Výstražná tabule:- Označení zboží: - Správný technický název: - Poznámka: Vnitrozemská vodní přeprava (ADN/ADNR): Třída: - Číslice/Písmeno: - Kategorie: - Poznámka: Námořní přeprava (IMDG): Třída: - Stránka: - Číslo UN: - Typ/skupina obalu:- Číslo EMS: - MFAG: - Látka znečišťující moře: - Správný technický název: - Poznámka: Letecká přeprava (ICAO/IATA) Třída: - Číslo UN: - Typ/skupina obalu: - Správný technický název: - Poznámka: Další údaje: 15 Informace o klasifikaci, balení a označování (podle zákona č. 356/2003 Sb. ve znění pozdějších předpisů) a o právních předpisech: 15.1 Klasifikace a označování přípravku: Přípravek není nebezpečný ve smyslu zákona č. 356/2003 Sb., o chemických látkách a chemických přípravcích a o změně některých dalších zákonů ve znění pozdějších předpisů. Na obale, etiketě apod. jej není třeba specificky označovat Výstražný symbol a písmenné označení nebezpečných vlastností fyzikálně-chemických a vlastností nebezpečných pro zdraví nebo životní prostředí odpovídající klasifikaci nebezpečného přípravku podle 5 a přílohy č. 4 vyhlášky č. 232/2004 Sb.: Není Chemický název nebezpečné látky nebo nebezpečných látek v přípravku ve tvaru jednoho z názvů uvedených v Seznamu závazně klasifikovaných nebezpečných látek. (Pokud látka není v Seznamu uvedena, musí být její chemický název látky uveden v souladu s mezinárodně uznávaným názvoslovím - stačí maximálně 4 z látek) Minerální vlna Standardní věta označující specifickou rizikovost (R-věta) podle 6 a 8 a příloh č. 2, 5 a 7 vyhlášky č. 232/2004 Sb.: Netýká se Standardní pokyny pro bezpečné zacházení (S-věta) podle 7 a příloh č. 2, 5 a 7 vyhlášky č. 232/2004 Sb. (není-li možné tyto pokyny umístit na štítek nebo na obal, musí být k obalu přiloženy): Netýká se.

9 9/ Pokyny pro předlékařskou první pomoc přípravků určených pro prodej v maloobchodě ( 21 odst. 5 zákona č. 356/2003 Sb. ve znění pozdějších předpisů): Nejsou. 16 Další informace: 16.1 Další údaje důležité z hlediska bezpečnosti a ochrany zdraví člověka (např. pokyny pro školení, preventivní lékařské prohlídky, doporučené použití přípravku, doporučení pro omezené použití přípravku apod.): Uživatel je odpovědný za dodržování všech souvisících předpisů na ochranu zdraví a životního prostředí Informace o zdrojích údajů použitých při sestavování bezpečnostního listu: IARC Monographs on the Evaluation of Carcinogenic Risks to humans, Man-made Vitreous Fibres; údaje výrobce, dále databáze, a to zejména: ChemKnowledge System Plus Ariel GlobalView from MICROMEDEX CCINFO (Canadian Centre for Occupational Health and Safety), EINECS PLUS a OSH Plus - databáze EU, Seznam (EINECS v české verzi), Occupational Health and Safety a katalogy firem MERCK, FLUKA, ALDRICH a SIGMA v posledních verzích. EURIMA Závěreční zhrnutí testů dráždivosti, ( ) Fraunhofer Institut Toxikologie und Aerosolforschung, Hannover, Německo Protokol testu bioperzistence. Prohlášení: Bezpečnostní list obsahuje údaje potřebné pro zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a ochrany životního prostředí. Uvedené údaje odpovídají současnému stavu vědomostí a zkušeností a jsou v souladu s platnými právními předpisy. Nemohou být považovány za záruku vhodnosti a použitelnosti výrobku pro konkrétní aplikaci.

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU Podle vyhlášky č. 27/1999 Sb. a NV č. 258/2001 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU Podle vyhlášky č. 27/1999 Sb. a NV č. 258/2001 Sb. Strana 1/12 1. Identifikace přípravku, dovozce a výrobce: 1.1 Identifikace přípravku: 1.1.1 Obchodní název přípravku: BODY PLAST PRIMER 1.1.2 Český obchodní název: BODY PLAST PRIMER 1.1.3 Doporučený účel

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Datum vydání: 31.10.2008 Strana 1/11 Datum poslední revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Datum vydání: 31.10.2008 Strana 1/11 Datum poslední revize: Datum vydání: 31.10.2008 Strana 1/11 1. Identifikace přípravku a výrobce : 1.1. Obchodní název přípravku: TECCHI 1.2. Doporučený účel použití: tekutý odstraňovač skvrn s aktivním kyslíkem na bílé prádlo

Více

Název výrobku: WANSOU tekutý prací prostředek Balsam&Delicate

Název výrobku: WANSOU tekutý prací prostředek Balsam&Delicate Datum vydání: 19.09.2003 Strana 1/10 1. Identifikace přípravku a výrobce : 1.1. Obchodní název přípravku: WANSOU 1.2. Doporučený účel použití: tekutý prací prostředek 1.3. Identifikace výrobce: Jméno nebo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BALCHEM, s.r.o. Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2; telefon 224 919 293; 224 915 402; 224 914 575

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BALCHEM, s.r.o. Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2; telefon 224 919 293; 224 915 402; 224 914 575 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Chemický název látky/obchodní název přípravku: KOTYFIX Číslo CAS: Neuvádí se Číslo ES (EINECS): Neuvádí

Více

Název výrobku: AIR menline - aerosolový osvěžovač vzduchu Aqua world

Název výrobku: AIR menline - aerosolový osvěžovač vzduchu Aqua world Datum vydání: 19.09.2003 Strana 1/10 Název výrobku: AIR menline - aerosolový osvěžovač vzduchu Aqua world 1. Identifikace přípravku,výrobce a distributora : 1.1. Obchodní název přípravku: AIR menline 1.2.

Více

N á z e v v ý r o b k u : GARDX TYRE GUARD

N á z e v v ý r o b k u : GARDX TYRE GUARD Datum vydání : 02.10.2007 Strana : 1 / 9 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce/dovozce : 1.1. Identifikace přípravku : Obchodní název přípravku : GARDX TYRE GUARS 1.2. Doporučený účel použití : Výplň

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vyhotovení v ČR: 15.3.1999 Datum revize v ČR: 17.1.2005 Název výrobku: MIKASEPT GAL

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vyhotovení v ČR: 15.3.1999 Datum revize v ČR: 17.1.2005 Název výrobku: MIKASEPT GAL Strana 1/6 1. Identifikace přípravku a výrobce: 1.1 Identifikace přípravku: 1.1.1 Obchodní název přípravku: MIKASEPT GAL 1.1.2 Doporučený účel použití: Kapalný koncentrovaný dezinfekční a čistící prostředek

Více

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání : 16.01.2002 Datum revize : 01.06.2004 1. Identifikace látky, přípravku a dodavatele 1.1. 1.2. Číslo CAS : 1.3. Číslo ES ( EINECS ) : 1.4. Krém na obuv pastovité konzistence, vyrobený z vosků,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Strana 1 / 7 Datum revize: 1.9.2008 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další název látky: 1.2 Použití látky / přípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU. Datum vyhotovení v ČR: 21.4.2001 Datum revize v ČR: 8.12.2009 Název výrobku: DESPON A

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU. Datum vyhotovení v ČR: 21.4.2001 Datum revize v ČR: 8.12.2009 Název výrobku: DESPON A 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název přípravku: DESPON A 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T P Ř Í P R A V K U podle vyhlášky č. 27/1999 Sb.

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T P Ř Í P R A V K U podle vyhlášky č. 27/1999 Sb. B E Z P E Č N O S T N Í L I S T P Ř Í P R A V K U podle vyhlášky č. 27/1999 Sb. Datum vyhotovení v ČR: 14.5. 2000 Strana 1/7 Datum revize v ČR: Datum posledního přepracování v zahraničí (u dovážených přípravků):

Více

Symbol nebezpečí / CAS: 107-21-1 Ethan-1,2-diol 8,2 R Xna S-věty ES(Einecs): 203-473-3 R-22 Index.čís: 603-027-00-1

Symbol nebezpečí / CAS: 107-21-1 Ethan-1,2-diol 8,2 R Xna S-věty ES(Einecs): 203-473-3 R-22 Index.čís: 603-027-00-1 Datum vyhotovení v ČR: 13.5.2004 Datum revize v ČR: Datum posledního přepracování v zahraničí: 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Strana 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Kyselina mravenčí 85% Další název látky: 1.2 Použití látky / přípravku

Více

MERAK NEROL. ošetření nerezu a lesklých povrchů v potravinářském průmyslu

MERAK NEROL. ošetření nerezu a lesklých povrchů v potravinářském průmyslu Strana: 1/8 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky/přípravku: Použití přípravku: 1.2 Identifikace

Více

Název výrobku: VUKOTEX 3 N

Název výrobku: VUKOTEX 3 N Strana: 1/7 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: 1.2. Použití přípravku: Disperzní lepidlo pro spojování usní, textilních materiálů a lepenek v galanterním průmyslu. Pro průmyslové

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č 1907/2006 (REACH) MIKASOFT GEL FINE

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č 1907/2006 (REACH) MIKASOFT GEL FINE datum vydání: 5.5.2012 strana 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku Obchodní Použití látky nebo přípravku: dezinfekční gel Identifikace výrobce/dovozce/prvního

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 16.2.2009 Strana : 1 / 7 Datum revize : Přípravek na mytí oken a skla

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 16.2.2009 Strana : 1 / 7 Datum revize : Přípravek na mytí oken a skla Datum vydání : 16.2.2009 Strana : 1 / 7 1.Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora : 1.1. Identifikace přípravku : 1.1.1. Obchodní název přípravku :

Více

*) Klasifikace podle koncentrace je následující: Xn a R 20-36/38-40-43 při koncentraci > 10 %, Xn a R 40-43 při koncentraci 1 10%.

*) Klasifikace podle koncentrace je následující: Xn a R 20-36/38-40-43 při koncentraci > 10 %, Xn a R 40-43 při koncentraci 1 10%. Datum vyhotovení v ČR: 15.3.1999 Datum revize v ČR: 16.10.2008 Strana 1/6 1. Identifikace přípravku a výrobce: 1.1 Identifikace přípravku: 1.1.1 Obchodní název přípravku: 1.1.2 Doporučený účel použití:

Více

1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Identifikace látky nebo přípravku

1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Identifikace látky nebo přípravku Datum vyhotovení: 14.6.2004 Datum revize v ČR: 21.1.2008 Revize č.: 2 BEZPEČNOSTNÍ LIST podle 1907/2006/ EC článek 31, Příloha II Výrobek: Q-POWER tablety 3v1 do myček nádobí 1. Identifikace látky nebo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. AUTOVIDOL -20 C

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. AUTOVIDOL -20 C strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/ obchodní název přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: AUTOVIDOL -20 C 1 Identifikace

Více

Bezpečnostní list. 2. Informace o složení přípravku. 3. Údaje o nebezpečnosti látky nebo přípravku. 4. Pokyny pro první pomoc

Bezpečnostní list. 2. Informace o složení přípravku. 3. Údaje o nebezpečnosti látky nebo přípravku. 4. Pokyny pro první pomoc Strana: 1/5 Datum revize: Datum vydání: 1. 12. 2004 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Číslo CAS : odpadá Číslo ES (EINECS):

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 16.3.2010 Strana : 1 / 8 Datum revize : 2.4.2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 16.3.2010 Strana : 1 / 8 Datum revize : 2.4.2010 Datum vydání : 16.3.2010 Strana : 1 / 8 Název výrobku : IDEÁL čistič odpadů 1.Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, společnosti, podniku : 1.1. Identifikace přípravku : 1.1.1. Obchodní název přípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Strana 1/5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: MIKASEPT A 1.2 Použití látky nebo přípravku: Alkoholový dezinfekční přípravek. 1.3 Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle vyhl. č. 231/2004 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle vyhl. č. 231/2004 Sb.) BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle vyhl. č. 231/2004 Sb.) Název výrobku: Datum vydání: 10.4.2006 Datum revize: 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Identifikace látky/přípravku: Číslo CAS:

Více

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Strana: 1/5 Datum revize: 11.9.2006 Datum vydání: 1.12.2004 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Identifikace látky nebo přípravku: Chemický název

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení ES č.1907/2006 a zákona č.356/2003 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení ES č.1907/2006 a zákona č.356/2003 Sb. 1/9 Gigasept instru AF BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení ES č.1907/2006 a zákona č.356/2003 Sb. Datum vyhotovení v ČR: 10.05. 2005 Datum revize v ČR: 28.12.2007 Datum posledního přepracování v zahraničí

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle přílohy č. 2 nařízení (ES) 1907/2006 (REACH), v platném znění. Název výrobku: štuková stěrka bílá

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle přílohy č. 2 nařízení (ES) 1907/2006 (REACH), v platném znění. Název výrobku: štuková stěrka bílá 1/5 Datum vyhotovení: 1.1.2003 Datum revize: 1.8.2011, změna názvu firmy a sídla Změny vyznačeny podtrženým písmem. 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 12.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Identifikace látky nebo přípravku

1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Identifikace látky nebo přípravku Datum vyhotovení: 31.1.2005 Datum revize v ČR: 21.1.2008 Revize č.: 2 BEZPEČNOSTNÍ LIST podle 1907/2006/ EC článek 31, Příloha II Výrobek: GOSH TABLETY 5v1 pentagon 1. Identifikace látky nebo přípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 15.11.1999 5-ti Datum revize:12.3.2001. Název výrobku: NM-19 vysokoteplotní tuk

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 15.11.1999 5-ti Datum revize:12.3.2001. Název výrobku: NM-19 vysokoteplotní tuk BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 15.11.1999 5-ti Datum revize:12.3.2001 Strana: 1 z Název výrobku: NM-19 vysokoteplotní tuk 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle přílohy č. 2 nařízení (ES) 1907/2006 (REACH), v platném znění. Název výrobku: odstraňovač řas, mechů a lišejníků

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle přílohy č. 2 nařízení (ES) 1907/2006 (REACH), v platném znění. Název výrobku: odstraňovač řas, mechů a lišejníků 1/5 Datum vyhotovení: 4.9.2003 Datum revize: 1.8.2011, přepracování dle nařízení REACH, změna názvu firmy a sídla, Změny vyznačeny podtrženým písmem. 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 30.6.2004 Datum revize: 19.4.2006 Obchodní název výrobku: DeWeCe hygienické tablety do pisoárů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU Podle vyhlášky č. 27/1999 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU Podle vyhlášky č. 27/1999 Sb. Strana 1/11 1. Identifikace přípravku, dovozce a výrobce: 1.1 Identifikace přípravku: 1.1.1 Obchodní název přípravku: BODY ANTISIL 1.1.2 Český obchodní název: Dtto 1.0.0 Doporučený účel použití: Speciální

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 23.9.2004 13.6.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Normanal

Více

Symbol nebezpečí / R a S-věty CAS: 68891-38-3 Sodná sůl laurylether síranu 5-15 Xi

Symbol nebezpečí / R a S-věty CAS: 68891-38-3 Sodná sůl laurylether síranu 5-15 Xi Datum vyhotovení v ČR: 5.10.2004 Datum revize v ČR: 5.10.2004 Datum posledního přepracování v zahraničí: 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Chemický název látky/obchodní název

Více

Tento produkt je klasifikován jako ŽÍRAVÝ podle zákona č. 356/2003 Sb. ve znění pozdějších předpisů. Výstražný symbol nebezpečnosti: C ŽÍRAVÝ

Tento produkt je klasifikován jako ŽÍRAVÝ podle zákona č. 356/2003 Sb. ve znění pozdějších předpisů. Výstražný symbol nebezpečnosti: C ŽÍRAVÝ Datum vydání: 2.7.2004 Strana: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Grotan OD Chemický

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. TORO krém. TORO krém

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. TORO krém. TORO krém strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/ obchodní název přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: 1.2 Identifikace výrobce/dovozce:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhl. č. 231/2004 Sb. Datum revize: 20.8. 2004

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhl. č. 231/2004 Sb. Datum revize: 20.8. 2004 Strana 1 z 6 1. Identifikace látky a dovozce 1.1 Identifikace látky: Obchodní název: Chemický název: Perkadox CH-50X; Interox BP-50-FT Dibenzoylperoxid 1.2 Použití látky/ přípravku: Dibenzoylperoxid se

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 21.11.2010 Strana : 1 / 7 Datum revize : Darsi - prací prostředek

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 21.11.2010 Strana : 1 / 7 Datum revize : Darsi - prací prostředek Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ( ES ) č. 1907/2006 - REACH Datum vydání : 21.11.2010 Strana : 1 / 7 Název výrobku : Sandex prací prostředek 1.Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 27.9.2004 1.6.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Normanal

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

Werner & Mertz Adresa:

Werner & Mertz Adresa: Datum vyhotovení v ČR: 2.10.2004 Datum revize v ČR: 2.10.2004 Datum posledního přepracování v zahraničí: 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Chemický název látky/obchodní název

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.6.2004 Strana: 1 / 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.6.2004 Strana: 1 / 5 Datum vydání: 1.6.2004 Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: AUTOL FLIESSFETT

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle 1907/2006/ES/článek 31

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle 1907/2006/ES/článek 31 Datum vydání: 18.02.2000 Datum revize: 27.10.2008 Název výrobku: BEZPEČNOSTNÍ LIST podle 1907/2006/ES/článek 31 Razítková barva 7012 (7010) multicolor Počet stran: 6 1. Identifikace látky nebo přípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 27/1999 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 27/1999 Sb.) Datum vydání: 30.12.1999 Strana 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Spray na kontakty výrobek č. 104261, 147619 Číslo CAS:

Více

CIT prací prášek. Strana: 1/6

CIT prací prášek. Strana: 1/6 Strana: 1/6 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky/přípravku: 1.2 Použití přípravku: univerzální

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 27.9.2004 1.6.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Normanal

Více

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 07.05.1999 Datum revize: 27.08.2008 Revize č.: 3

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 07.05.1999 Datum revize: 27.08.2008 Revize č.: 3 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Neuvádí se - přípravek. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - přípravek. Další názvy látky: Neuvádí se.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 27/1999 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 27/1999 Sb.) Datum vydání: 20.12.2000 Strana 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Pěna na pneumatiky, RES 500 Číslo CAS: nemá přípravek Číslo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 13.10.2004 30.10.2009 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST ( dle zákona č.356/2003sb., a Nařízení ES č.1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST ( dle zákona č.356/2003sb., a Nařízení ES č.1907/2006) Datum vydání: 2005-08-28 datum revize:2008-06-21 Strana 1 ze 7 1. Chemický název látky,obchodní název přípravku Název: DOSANIN P 1.2 Použití látky, přípravku Určené nebo doporučené použití látky,přípravku:

Více

Sádrová omítka lehčená

Sádrová omítka lehčená Sádrová omítka lehčená Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1272/2008 (CLP) Datum vydání : 01.11.2014 Datum revize : Název výrobku: Sádrová omítka lehčená 1. IDENTIFIKACE

Více

Název přípravku: ŘEDIDLO S 6300

Název přípravku: ŘEDIDLO S 6300 podle nařízení č. 1907/2006/ES strana: 1/5 Datum vydání: 13. 6. 2008 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikace přípravku: Ředidlo S 6300 1.2 Použití přípravku: K ředění epoxidových

Více

2. Informace o složení přípravku Výrobek obsahuje tyto nebezpečné látky:

2. Informace o složení přípravku Výrobek obsahuje tyto nebezpečné látky: Strana 1 (celkem 5) Strana 1 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Larrin na rez a vodní kámen (s rozprašovačem) Číslo výrobku: 01246 Číslo

Více

CHLORID SODNÝ PRŮMYSLOVÝ

CHLORID SODNÝ PRŮMYSLOVÝ BEZPEČNOSTNÍ LIST dle zák. č. 434/2005 Sb. a vyhl. 460/2005 Sb. a dle směrnice Evropské komise 2004/73/ES datum vydání: 15.03.2006 datum revize: 15.03.2006 CHLORID SODNÝ PRŮMYSLOVÝ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 1.9.2004 Strana : 1 / 7 Datum revize : 26.10.2009

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 1.9.2004 Strana : 1 / 7 Datum revize : 26.10.2009 BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání : 1.9.2004 Strana : 1 / 7 1.Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, společnosti, podniku : 1.1. Identifikace přípravku : 1.1.1. Obchodní název přípravku : Čistič skel

Více

(dle vyhlášky 231/2004 Sb.) Datum vydání: 03/10/04 Maxforce White IC Strana 1 (celkem 6) Datum revize: 05/01/07. MAXFORCE White IC

(dle vyhlášky 231/2004 Sb.) Datum vydání: 03/10/04 Maxforce White IC Strana 1 (celkem 6) Datum revize: 05/01/07. MAXFORCE White IC Datum vydání: 03/10/04 Maxforce White IC Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace látky/přípravku a dovozce/výrobce/distributora 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku 1.2 Použití přípravku insekticid

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T. Datum vydání: 01.09.2002 Datum revize: 05.01.2006 Název výrobku: LARRIN čistič skla

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T. Datum vydání: 01.09.2002 Datum revize: 05.01.2006 Název výrobku: LARRIN čistič skla Strana 1 (celkem 6) Strana 1 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Číslo výrobku: 01197, 01198 Číslo CAS:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST B 2305. Název výrobku: PLASTSERVIS, a.s. Zlín VUKOLEP RS 3/62

BEZPEČNOSTNÍ LIST B 2305. Název výrobku: PLASTSERVIS, a.s. Zlín VUKOLEP RS 3/62 Strana: 1/8 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: Vukolep RS 3/62 1.2. Použití přípravku: Kontaktní jednosložkové rozpouštědlové lepidlo určené pro lepení pryže, usní, dřeva,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 01.11.2005 01.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Nitromethan

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení ES č.1907/2006 a zákona č.356/2003 Sb. Název výrobku: DESDERMAN N

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení ES č.1907/2006 a zákona č.356/2003 Sb. Název výrobku: DESDERMAN N 1/10 Desderman N BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení ES č.1907/2006 a zákona č.356/2003 Sb. Datum vyhotovení v ČR: 10. 05. 2002 Datum revize v ČR: 15. 12. 2009 Datum posledního přepracování v zahraničí

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5 Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Agip TECSINT

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 01.11.2005 01.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

OXY-KOMPLEXON 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA

OXY-KOMPLEXON 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA Datum revize: Strana 1/8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky

Více

Bezpečnostní list (podle nařízení ES č. 1907/2006)

Bezpečnostní list (podle nařízení ES č. 1907/2006) Bezpečnostní list (podle nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 2.1.2009 Datum revize: Název výrobku: OMNIWASH 1. 1.1. 1.1.1 1.2 1.2.1. 1.2.2. 1.3. 1.3.1. 1.3.2. 1.4 IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU

Více

(dle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 03/10/04 Maxforce White IC Strana 1 (celkem 6) Datum revize: 30/6/08.

(dle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 03/10/04 Maxforce White IC Strana 1 (celkem 6) Datum revize: 30/6/08. Datum vydání: 03/10/04 Maxforce White IC Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku 1.2 Použití přípravku insekticid Další názvy

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Název výrobku: ARO ČISTICÍ PÍSEK

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Název výrobku: ARO ČISTICÍ PÍSEK 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: ARO ČISTICÍ PÍSEK 1.2 Použití látky nebo přípravku: Abrazivní čisticí přípravek 1.3. Identifikace

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T Strana 1 (celkem 5) Strana 1 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Larrin čistič koupelny Číslo výrobku: 01157, 01158, 01086 Číslo CAS: směs

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST R 36/ 38. 1. Identifikace přípravku a výrobce. 2. Informace o složení látky nebo přípravku

BEZPEČNOSTNÍ LIST R 36/ 38. 1. Identifikace přípravku a výrobce. 2. Informace o složení látky nebo přípravku BEZPEČNOSTNÍ LIST Str.1/6 Datum vydání: 8.11.1999 Datum revize: 17.7.2002 R 36/ 38 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: WC HIT varianty přípravku: účel použití: Číslo CAS:

Více

Obchodní název: GUTTAR Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku Identifikace látky/přípravku: Obchodní název látky/přípravku: G U T T AR Doporučený účel použití: Alkoholický

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 30. 6. 2010 Strana: 1/7 Datum revize: Název výrobku: SYNTEKO RETARDER 1670 Číslo výrobku: 1670 1. Identifikace látky nebo přípravku a

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

Esemdent Mundfrische 1/5 BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Evropské směrnice 1907/2006 Reach

Esemdent Mundfrische 1/5 BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Evropské směrnice 1907/2006 Reach 1/5 BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Evropské směrnice 1907/2006 Reach Datum vyhotovení v ČR: 01.09.2002 Strana 1/10 Datum revize v ČR: 25.01.2009 Datum posledního přepracování v zahraničí (u dovážených

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

Pest Control Chemical s. r. o.

Pest Control Chemical s. r. o. Datum vydání: 01. 06. 2012 Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace látky/přípravku a dovozce/výrobce 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: LIQUID

Více

Název výrobku: VUKOPUR P

Název výrobku: VUKOPUR P Strana: 1/7 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: 1.2. Použití přípravku: Polyuretanové montážní a těsnící hmoty. 1.3 Identifikace distributora: Obchodní jméno: Sídlo: areál

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST R 31-36/38. 1. Identifikace přípravku a výrobce. 2. Informace o složení látky nebo přípravku

BEZPEČNOSTNÍ LIST R 31-36/38. 1. Identifikace přípravku a výrobce. 2. Informace o složení látky nebo přípravku Datum vydání: 5.11.2007 Datum revize: 17.7.2012 BEZPEČNOSTNÍ LIST Str.1/6 R 31-36/38 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: REAL gel chlorax účel použití: univerzální čisticí

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: N,N-Dimethylmid

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 10.9.2004 22.6.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: 1 M

Více

1 Identifikace látky/přípravku a výrobce, dovozce a prvního distributora

1 Identifikace látky/přípravku a výrobce, dovozce a prvního distributora 1 Identifikace látky/přípravku a výrobce, dovozce a prvního distributora 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Přípravek ŽUMPEX Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky: 1.2 Použití:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 21. 02. 2009 Datum revize : 21. 02. 2009

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 21. 02. 2009 Datum revize : 21. 02. 2009 1. Identifikace látek nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Repol Betonová kosmetika BK 05 Betonkosmetik Repol BK 05 Další názvy látky: neudáno Doporučené

Více

DLE NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY(ES) Č. 1907/2006, PŘÍLOHA II, ZE DNE 18. PROSINCE 2006

DLE NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY(ES) Č. 1907/2006, PŘÍLOHA II, ZE DNE 18. PROSINCE 2006 Datum vydání: 1. 11. 2000 Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace výrobce,dovozce,prvního distributora nebo distributora 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další

Více

BENASOL 30 C mrazuvzdorná kapalina do ostřikovačů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

BENASOL 30 C mrazuvzdorná kapalina do ostřikovačů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 4. 3. 2009 Strana: 1 / 6 Název výrobku: BENASOL 30 C mrazuvzdorná kapalina do ostřikovačů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku Název: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 9.3.2003 Strana: 1 ze 5 Datum revize č.2: 16.7.2007

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 9.3.2003 Strana: 1 ze 5 Datum revize č.2: 16.7.2007 Datum vydání: 9.3.2003 Strana: 1 ze 5 1.. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA, NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Číslo CAS: nemá

Více

dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ve znění NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 453/2010

dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ve znění NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 453/2010 Datum vydání: 26. 11. 2013 Počet stran: 5 Datum revize: BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ve znění NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 453/2010 Název výrobku: ETERNAL MAT

Více

Název složky Obsah (%) Číslo CAS Číslo ES Klasifikace R-věty Chlorid sodný Do 99% 99-100 7647-14-5 Neklasifikován Neuvedeny

Název složky Obsah (%) Číslo CAS Číslo ES Klasifikace R-věty Chlorid sodný Do 99% 99-100 7647-14-5 Neklasifikován Neuvedeny BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle zákona č.356/2003 Sb. v platném znění a Nařízení ES č.1907/2006 (REACH) Datum vydání: 14.5.2010 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU 1.1 Chemický název látky/ obchodní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 14.05.2007 01.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky

Více

Chemický název: Obsah (%): Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Symboly, R-věty:

Chemický název: Obsah (%): Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Symboly, R-věty: Strana 1 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: TESCO TS TOILET BLOCK (WC tableta do splachovací nádržky) Číslo výrobku: 01301 EAN: 8595000913013

Více

ANTIQUE RELEASE AGENT

ANTIQUE RELEASE AGENT 1. Identifikace přípravku a společnosti 1.1. Identifikace přípravku 1.1.1. Obchodní název přípravku: 1.1.2. Další názvy přípravku: - 1.1.3. Registrační číslo: Nepřiděleno (není chemická látka ve smyslu

Více

BLUEPOOL ph MÍNUS. Použijte ochranné pracovní pomůcky. Izolujte zasažené místo a zabraňte přístupu nepovolaných osob. -

BLUEPOOL ph MÍNUS. Použijte ochranné pracovní pomůcky. Izolujte zasažené místo a zabraňte přístupu nepovolaných osob. - Datum vypracování 4.8.2008 Datum revize 1. IDENTIFIKACE LÁTKY (PŘÍPRAVKU) A SPOLEČNOSTI (PODNIKU) Chemický název/ Synonyma: Obchodní název: hydrogensíran sodný / kyselý síran sodný BluePool ph Mínus Použití:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 11.6. 2002 Datum revize: 23.11.2009 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Cererit GSH NPK 8-13-11 Číslo CAS: nemá Číslo ES

Více

(dle Nařízení (ES) č. 1907/2006) Datum vydání:10.8.2011 Bayer Garden nástraha proti mravencům Strana 1 (celkem 7) Datum revize:

(dle Nařízení (ES) č. 1907/2006) Datum vydání:10.8.2011 Bayer Garden nástraha proti mravencům Strana 1 (celkem 7) Datum revize: Datum vydání:10.8.2011 Strana 1 (celkem 7) 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti 1.1 Identifikace přípravku 1.2 Použití přípravku Insekticidní nástraha v uzavřených krabičkách Další názvy látky:

Více

DDD SERVIS spol. s r.o.

DDD SERVIS spol. s r.o. 1. Identifikace látky/přípravku a dovozce/výrobce 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: LANIRAT Z 1.2. Identifikace výrobce / dovozce DDD Servis

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006 FIXINELA WC EXTRA SILNÁ

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006 FIXINELA WC EXTRA SILNÁ strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: Neuvádí se - přípravek. Neuvádí se - přípravek.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST č. 4214 Datum vyhotovení : 30. 11. 2005 Datum vydání : 01. 12. 2005 Datum revize : 08. 01. 2006 Verze : 01 Strana : 1 z 6

BEZPEČNOSTNÍ LIST č. 4214 Datum vyhotovení : 30. 11. 2005 Datum vydání : 01. 12. 2005 Datum revize : 08. 01. 2006 Verze : 01 Strana : 1 z 6 Strana : 1 z 6 Název výrobku : LANOL N 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce. 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku : LANOL N 1.2 Doporučený účel použití : Přípravek na

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 453/2010 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Obchodní název přípravku: AQATEX HP 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Kapalná složka pro

Více

Deralan G. Místo podnikání nebo sídlo: Zlín, Příluky, Staromlýnská 47, PSČ 760 01

Deralan G. Místo podnikání nebo sídlo: Zlín, Příluky, Staromlýnská 47, PSČ 760 01 Datum vydání: 17. 1. 2007 Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další

Více