Pracovní listy na procvičování zkratek a značek

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pracovní listy na procvičování zkratek a značek"

Transkript

1 Pracovní listy na procvičování zkratek a značek Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí

2 Úkol 1 Následující text opište, věnujte pozornost psaní značek. Vodní systém Prahy Ve vodovodním systému Prahy byla provedena podstatná rekonstrukce distribučního systému ve všech částech města. Vedle vodojemů a čerpacích stanic je to výstavba hlavních zásobovacích řadů. Byly vybudovány tyto trasy: Podolí Zelená Liška Hostivař o průměru 1200 a 1000 mm v celkové délce 8,5 km, Flóra Mazanka o průměru 800 mm v celkové délce více než 5,5 km, Voctářova Hloubětín o průměru 600 a 500 mm v délce 4,25 km, Flóra Strašnice o průměru 600 mm v délce 2,3 km, Hrdlořezy Malešice o průměru 500 mm v délce 1,5 km, Vypich Veleslavín Červený vrch o průměru 600 a 500 mm v délce 2,8 km, Vypich Strahov o průměru 600 mm v délce 3,5 km, Kyje Hostivař Zahradní město východ a západ o průměru 600 a 500 mm v délce 6,7 km, Bruska Sedlec o průměru 500 a 400 mm v délce 4,2 km a mnoho dalších řadů rozvodného systému od průměru 100 mm do průměru 500 mm. Úkol 2 Následující text opište 2x. V naší republice spadne z celkového ročního množství srážek v létě 40 %, na jaře 25 %, na podzim 20 % a v zimě pouze 15 %. I. čtvrtletí, VIII. a IX. ročník. I. a II. jakost, IV. díl, XII. a XIV. století, XVII. a XIX. století. Vladislav II. Úkol 3 Text z úkolu 2 opište po jednotlivých řádcích odzadu. Úkol 4 Následující text opište, věnujte pozornost psaní horních indexů.

3 Data o Asuánské přehradě Stará Asuánská přehrada, postavená v letech 1898 až 1902, byla 2krát zvýšena: v roce 1912 a Nádrž měla nejprve kapacitu 1 km 3, později 5,2 km 3. Po revoluci v říjnu 1952 vyšel dekret o přípravě stavby. Odhad nákladů podle Světové banky byl 418 milionů egyptských liber. S úroky měla vzrůst položka na 460 milionů egyptských liber, tj milionů dolarů. Sovětský svaz poskytl tehdy finanční pomoc ve výši rublů, tj egyptských liber. Hráz je 111 m vysoká, 3830 m dlouhá, šířka u paty je 980 m, šířka na koruně 40 m, hloubka betonových injekcí do 170 m. Výkopy skály a půdy činily m3, násyp m 3, množství betonu m 3. Násirovo jezero je jedno z největších umělých jezer na světě. Celková kapacita je 164 km 3, používaná kapacita 132 km 3. Ročně může zadržet asi 74 km 3 vody. Kapacita na ukládání bahna je 32 km 3. Roční odpařování a prosakování vody činí 10 km 3. Délka jezera je 500 km, plocha km 2. Dno má nadmořskou výšku 85 n. Vodní hladina po záplavách v roce 1967 byl ve výšce 151,3 m, v roce ,7 m n. m. Celkem má dosáhnout 183 m nadmořské výši. Zcela naplněna měla být přehradní nádrž v letech 1975 až Šířka jezer je 2-20 km. Na letní zavodňování bylo použito v roce 1970 z jezer 11 km 3 vody. Ze staré nádrže se používalo 5 km 3 ročně.elektrárna dodává elektřinu do jednotné sítě země. Délka vedení vysokého napětí je 800 km. Dosud vyrobila 7 miliard kwh; 1,4 miliardy kwh v roce 1968, 2,4 miliardy kwh v roce 1969, zbytek v roce To se vyrovná úspoře t nafty na pohon dieselových motorů, tj egyptských liber, které se dřív vynakládaly na tepelné elektrárny. V budoucnu bude elektrárna v Asuánu vyrábět 10 miliard kwh ročně. Úkol 5 Následující text opište, věnujte pozornost psaní dolních indexů. O vápníku a jeho sloučeninách Vápník, Ca, je kov v přírodě značně rozšířený. Nejrozšířenějším vápenatým nerostem je uhličitan CaCo 3, síran, CaSO 4, atd. Uhličitan vápenatý, CaCO 3, se nalézá v přírodě jako vápenec, křída, mramor atd. Síran vápenatý, CaSO 4, pálením ztrácí část vody a mění se v sádru.

4 Kyselý uhličitan vápenatý a síran vápenatý způsobují tvrdost přirozených pramenitých vod. Tuto vodu můžeme změkčit přidáním uhličitanu sodného: CaSO 4 + Na 2 CO 3 = CaCO 3 + Na 2 SO 4 Tvrdost vody lze odstranit též účinkem hydroxidu vápenatého a sody: Ca(HCO 3 ) 2 + Ca(OH) 3 = 2 CaCO H 2 O Podobný proces lze provést i se solemi hořečnatými, které rovněž působí tvrdost vody. K omítání zdiva se používá odedávna malty. Na vzduchu se hydroxid vápenatý z malty slučuje s kysličníkem uhličitým: Ca(OH) 2 + CO 2 = CaCO 3 + H 2 O Voda se postupně odpařuje a malta zvolna tuhne. Z vápence jsou i krasové útvary. Lze je vyloučit rozpouštěním a opětným srážením uhličitanu vápenatého. Účinkem kysličníku uhličitého, CO 2, na hydroxid vápenatý, Ca(OH) 2, se nejprve vyloučí nerozpustný uhličitan vápenatý: Ca(OH) 2 + CO 2 = CaCO 3 + H 2 O Z něho vznikne nadbytkem CO2 rozpustný kyselý uhličitan vápenatý: CaCO 3 + H 2 O + CO 2 = Ca(HCO 3 ) 2 Ten se změnou tlaku, odpařováním vody, působením organismů a zahříváním snadno zase rozkládá v původní normální uhličitan. Úkol 6 Následující text opište, věnujte pozornost psaní římských číslic. Stavební slohy od XI. do XX. století První středověké stavební stavby se stavěly ve slohu románském, jelikož vliv sahal od XI. do poloviny XVIII. století. V Čechách se v tomto slohu stavěly kostely v X. a XI. století. Bylo to za vlády Boleslava I., Boleslava II., Břetislava I., Spytihněva II. a Vratislava II. Od poloviny XIII. století přichází z Francie gotika. U nás vznikly v tomto slohu např. hrady Bezděz a Zvíkov. Významným článkem středověké gotiky se stává česká gotika ve XIV. století za vlády Karla IV. a Václava IV. S touto dobou je spjata výstavba Karlštejna, Hradčan i Betlémské kaple. Gotika u nás doznívá za Vladislava II. Jagelonského jako pozdní nebo jagellonská gotika.

5 Renesance, jež se zrodila ve Florencii a jejíž rozkvět spadá do XVI. století, se u nás tak početně neprojevila. Zato byl pak mocný nástup barokního umění, jež se u nás v XVIII. století dostává na světovou výši. Ve Francii vrcholí již v XVII. století za Ludvíka XIV. Rokoko se tam dostává ke slovu v XVIII. století za Ludvíka XV. Za Ludvíka XVI. se však již začínají projevovat klasicismus. Odlišný vývoj byl u východních a jižních Slovanů. Na východě vzniká zděná architektura koncem XI. století. Ve XIV. století začíná vzrůst moskevského knížectví. Za cara Ivana III. v XV. století došlo k výstavbě Kremlu. V XVIII. století se zásluhou Petra I. rodí Petrohrad. Na myšlenky Petra I. navazuje Kateřina II. Za Mikuláše I. v XIX. století se křísí staré architektury byzantské. Druhá polovina XIX. století je dobou poklesu, ale ve XX. století dochází k novému vzrůstu architektury. Bulharská architektura se vyvíjí ve XII. XIV. století pod vlivem. Nejstarší památky srbské architektury jsou od poloviny XII. století. Během XIII. století vzniká řada kostelů. Ve XIV. století se však i zde šíří byzantské vlivy. Úkol 7 Následující text opište tímto způsobem: každý řádek opište 4x a po páté opište řádek po jednotlivých znacích odzadu. Odlišný vývoj byl u východních a jižních Slovanů. Na východě vzniká zděná architektura koncem XI. století. Ve XIV. století začíná vzrůst moskevského knížectví. Za cara Ivana III. v XV. století došlo k výstavbě Kremlu. V XVIII. století se zásluhou Petra I. rodí Petrohrad. Na myšlenky Petra I. navazuje Kateřina II. Za Mikuláše I. v XIX. století se křísí staré architektury byzantské. Druhá polovina XIX. století je dobou poklesu, ale ve XX. století dochází k novému vzrůstu architektury. Úkol 8 Následující text opište 2x, věnujte pozornost psaní titulů. Ředitel Střední integrované školy v Berouně, Mgr. Karel Kolomazník, vydává 1. června t. r. metodický pokyn č. 3/2010 k organizaci sportovně turistického kurzu. Pedagogický dozor zajistí Mgr. J. Kovář, vedoucí kurzu, V. Kolárová, zdravotnice, P. Vytlačil, asistent pedagoga a třídní učitelé: Mgr. P. Nováček, Mgr. J. Vyčítal, Ing. D. Rolínková, Ing. A. Šimková a PeadDr. S. Gabrielová.

6 Ředitel společnosti Melba Brno, Ing. Jaroslav Moutalík, odesílá dopis zaměstnanci Melby Ing. Josefu Maršálkovi, který ve společnosti zastává funkci hlavního konstruktéra. MUDr. Jindřich Král dnes neordinuje, zastupuje ho MUDr. Květoslava Dobrovolná ve svých ordinačních hodinách. MVDr. František Žák vykonával veterinární dozor při Jezdeckém dnu v Horní Lipové. JUDr. Aleš Nováček zastupuje u soudu firmu DOMANA, s. r. o., ve věci porušení podmínek kupní smlouvy. Provozní porady se zúčastnili tito pracovníci: Ing. Jaroslav Nový, Mgr. Jarmila Krásová, Bc. Pavla Bednářová, PhDr. Kamil Zamostský, Ing. arch. Leoš Kašparovský, RNDr. Tomáš Nastoupil, Ing. Jana Dvořáková, Bc. Miroslav Jurda, Bc. Martina Forejtková a Petr Balbín, DiS. Dnes měl se studenty besedu Ing. Tomáš Urban, Ph.D., Ing. Jitka Nová, CSC. a MUDr. Josef Kuršt, dr. h. c. Úkol 9 Následující text pečlivě opište 2x. O letních prázdninách jsme navštívili tato česká města: Třebechovice p. Oreb., Klášterec n. Ohř., Olešnici v Orl. h., Ústí n. Orl., Kralupy n. Vl., Ústí n. L., Týn n. Vlt., Dvůr Králové n. L., Žďár n. Sáz., Veselí n. Mor., Brandýs n. L., Frýdek-Místek, Polici n. Met., Rychnov n. Kn., Bystřici p. Peršt., Nové Město n. Met. a Rožnov p. Rad.

7 Pracovní listy na procvičování zkratek a značek Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Použitá literatura a zdroje z www stránek: Strojopisné etudy Gafronová J., Dr. Těsnopisné rozhledy Jak psát obchodní dopisy a jiné písemnosti, Kuldová O., Fleischmannová E.

Pracovní listy na procvičování úpravy textů

Pracovní listy na procvičování úpravy textů Pracovní listy na procvičování úpravy textů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Úkol 1 Následující text opište 1x, chemické

Více

Usnesení ze ZM Chrastava dne 1. 9. 2008

Usnesení ze ZM Chrastava dne 1. 9. 2008 Usnesení ze ZM Chrastava dne 1. 9. 2008 Datum konání: 1. 9. 2008 2008/06/I ověřovatele zápisu: paní Jitku Ramírezovou a Ing. Petra Rachlického 2008/06/II program zasedání: 1. Informace, diskuse s občany

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO FRÝDEK-MÍSTEK USNESENÍ

STATUTÁRNÍ MĚSTO FRÝDEK-MÍSTEK USNESENÍ STATUTÁRNÍ MĚSTO FRÝDEK-MÍSTEK USNESENÍ z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Frýdku-Místku, konaného dne 6. listopadu 2014 v 9.00 hod. ve velké zasedací síni Magistrátu města Frýdku-Místku I. ZAHÁJENÍ,

Více

Obec Věžná, zastupitelstvo obce Věžná

Obec Věžná, zastupitelstvo obce Věžná ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE VĚŽNÁ, KONANÉHO DNE 13.6. 2012, od 19:00 1. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Věžná (dále též jako,,zastupitelstvo ) bylo zahájeno v 19:00

Více

Pozměňovací a jiné návrhy k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů.

Pozměňovací a jiné návrhy k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů. Pozměňovací a jiné návrhy k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů (tisk 393) Návrh na zamítnutí návrhu zákona ve druhém čtení dne 3. května 2016

Více

Přehled obsahu. str. m. č. O autorech... V Předmluva...VII Obsah...XI Seznam použitých zkratek... XXV

Přehled obsahu. str. m. č. O autorech... V Předmluva...VII Obsah...XI Seznam použitých zkratek... XXV Přehled obsahu str. m. č. O autorech... V Předmluva...VII Obsah...XI Seznam použitých zkratek... XXV Část první. Exekuční právo... 1 1 Kapitola 1. Obecná část exekučního práva... 1 1 Kapitola 2. Exekuce

Více

školní vzdělávací program ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI RVP G 8-leté gymnázium Latina Gymnázium Dr.

školní vzdělávací program ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI RVP G 8-leté gymnázium Latina Gymnázium Dr. školní vzdělávací program ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI PLACE HERE ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI Název školy Adresa Palackého 211, Mladá Boleslav

Více

Národní technické muzeum Archiv Národního technického muzea. Zákrejs Vladimír

Národní technické muzeum Archiv Národního technického muzea. Zákrejs Vladimír Národní technické muzeum Archiv Národního technického muzea Zákrejs Vladimír (1904-1943) Prozatímní inventární seznam NAD č. 323 evidenční pomůcka č. 114 Holanová Eva Praha 1950 I. Studie a doktorát na

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2009 V. volební období. Návrh. poslance Miroslava Kalouska a dalších.

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2009 V. volební období. Návrh. poslance Miroslava Kalouska a dalších. PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2009 V. volební období 847 Návrh poslance Miroslava Kalouska a dalších na vydání ZÁKONA, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o Celní

Více

USNESENÍ ZE 70. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 06.02.2013

USNESENÍ ZE 70. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 06.02.2013 USNESENÍ ZE 70. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 06.02.2013 Usnesení RM č. 57/2013-70 I. neschvaluje a nedoporučuje zastupitelstvu města schválit zveřejnění záměru prodeje části pozemku p. č. KN 366/1

Více

SMLOUVA. ČÁST A Obecná ustanovení. I. Smluvní strany

SMLOUVA. ČÁST A Obecná ustanovení. I. Smluvní strany SMLOUVA na zhotovení projektové dokumentace, výkon inženýrské činnosti, výkon funkce koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi po dobu přípravy stavby a autorského dozoru (číslo

Více

Z á p i s. ze 49. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 6. listopadu 2012

Z á p i s. ze 49. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 6. listopadu 2012 Z á p i s ze 49. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 6. listopadu 2012 Z důvodu zahraniční pracovní cesty předsedy AV ČR řídil jednání místopředseda AV ČR M. Tůma. I. Ověření zápisu ze 48. zasedání

Více

STANOVY Tělocvičné jednoty Sokol Jinonice, z.s.

STANOVY Tělocvičné jednoty Sokol Jinonice, z.s. Preambule Tělocvičná jednota Sokol Jinonice byla založena v roce 1897 jako Tělocvičná jednota Sokol Tyrš Jinonice. STANOVY Tělocvičné jednoty Sokol Jinonice, z.s. I. Tělocvičná jednota Sokol Jinonice,

Více

Z á p i s. z 33. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 6. října 2015

Z á p i s. z 33. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 6. října 2015 Z á p i s z 33. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 6. října 2015 Zasedání Akademické rady AV ČR zahájil a řídil předseda AV ČR Jiří Drahoš. Ředitel Biologického centra AV ČR, v. v. i., prof.

Více

Číslo jednací: 100 EX 243/11-116 Uvádějte při veškeré korespondenci. U s n e s e n í

Číslo jednací: 100 EX 243/11-116 Uvádějte při veškeré korespondenci. U s n e s e n í U s n e s e n í Číslo jednací: 100 EX 243/11-116 Uvádějte při veškeré korespondenci Soudní exekutor Mgr. Jozef Višváder Exekutorského úřadu Praha-západ, se sídlem Plzeňská 298/276, 150 00 Praha 5, pověřený

Více

Pravidla pro užívání bytu a společných částí a zařízení domu Města Suchdol nad Lužnicí (domovní řád)

Pravidla pro užívání bytu a společných částí a zařízení domu Města Suchdol nad Lužnicí (domovní řád) Pravidla pro užívání bytu a společných částí a zařízení domu Města Suchdol nad Lužnicí (domovní řád) I. Užívání bytu 1. Pronajímatel je povinen předat nájemci byt ve stavu způsobilém k řádnému užívání

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství") je právnickou osobou, která vznikla na základě

Více

Pozor, rozšíření otevírací doby na dopolední hodiny o víkendech a svátcích od května do října!!!

Pozor, rozšíření otevírací doby na dopolední hodiny o víkendech a svátcích od května do října!!! PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V ČERVENCI A SRPNU 2013 ----------------------------------------------------------------------------------------------- FRÝDECKÝ ZÁMEK TEL. 558 630 051-3 558 628

Více

PODMÍNKY KONÁNÍ AUKCE

PODMÍNKY KONÁNÍ AUKCE PODMÍNKY KONÁNÍ AUKCE VÝROBNÍ KAPACITA VIRTUÁLNÍ ELEKTRÁRNY I. VYHLAŠOVATEL AUKCE Vyhlašovatelem aukce je ČEZ, a. s., se sídlem Duhová 2/1444, Praha 4, PSČ 140 53, IČ 45274649, zapsaný v obchodním rejstříku

Více

Z á p i s. z 2. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 16. dubna 2013

Z á p i s. z 2. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 16. dubna 2013 Z á p i s z 2. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 16. dubna 2013 Zasedání Akademické rady AV ČR zahájil a řídil předseda AV ČR Jiří Drahoš. I. Informace o závěrech předsednictva Akademické rady

Více

PhDr. Martin CHVÁL, Ph.D. doc. PhDr. Martina ŠMEJKALOVÁ, Ph.D. PhDr. Ivana KOLÁŘOVÁ, CSc. Mgr. Jitka ALTMANOVÁ. doc. RNDr. Eduard FUCHS, CSc.

PhDr. Martin CHVÁL, Ph.D. doc. PhDr. Martina ŠMEJKALOVÁ, Ph.D. PhDr. Ivana KOLÁŘOVÁ, CSc. Mgr. Jitka ALTMANOVÁ. doc. RNDr. Eduard FUCHS, CSc. Nezávislá odborná komise, která je poradním orgánem při přezkoumávání žádostí žadatelů v procesu přezkoumání výsledků zkoušek z didaktických testů pro rok 2014 (podle 82 školského zákona). Rozpočtové prostředky

Více

Obrázek I: Víceúčelové automaty na jízdenky ve stanicích hamburského metra a jednotné symboly systému HVV Zdroj: hvv.de

Obrázek I: Víceúčelové automaty na jízdenky ve stanicích hamburského metra a jednotné symboly systému HVV Zdroj: hvv.de Příloha 5: OBRÁZKOVÁ PŘÍLOHA Obrázek I: Víceúčelové automaty na jízdenky ve stanicích hamburského metra a jednotné symboly systému HVV Zdroj: hvv.de Obrázek II: Ukázka podoby dopravního informačního centra

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 425/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 425/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 425/0 Návrh poslanců Petra Fialy, Zbyňka Stanjury, Pavla Blažka, Jany Černochové a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 96/1993

Více

číslo soudního exekutora: 163, IČ: 72074116, DIČ: CZ CZ7560064897, č.ú.: 2200077060/2010

číslo soudního exekutora: 163, IČ: 72074116, DIČ: CZ CZ7560064897, č.ú.: 2200077060/2010 Exekutorský úřad Nový Jičín, Štefánikova 9, 741 01 Nový Jičín, Česká republika S o u d n í e x e k u t o r Mgr. Ing. Monika Michlová tel.: 558847012, mobil: 602757870, e-mail: podatelna@exekucenj.cz, DS:

Více

Z á p i s. z 24. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 2. prosince 2014

Z á p i s. z 24. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 2. prosince 2014 Z á p i s z 24. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 2. prosince 2014 Zasedání Akademické rady AV ČR zahájil a řídil předseda AV ČR Jiří Drahoš. I. Ověření zápisu z 23. zasedání Akademické rady

Více

Informace o projektu APSYS

Informace o projektu APSYS Informace o projektu APSYS Název projektu: Aplikovatelný systém dalšího vzdělávání ve VaV Poskytovatel podpory: Evropský sociální fond, přes MŠMT Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Datum

Více

Starosta. 1. mimořádné zasedání Zastupitelstva Městského obvodu Liberec - Vratislavice n.n. 7.9.2011

Starosta. 1. mimořádné zasedání Zastupitelstva Městského obvodu Liberec - Vratislavice n.n. 7.9.2011 Starosta 1. mimořádné zasedání Zastupitelstva Městského obvodu - Vratislavice n.n. 7.9.2011 Bod pořadu jednání: 5. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA SML č. 1/2011 O STANOVENÍ MÍSTNÍHO KOEFICIENTU PRO VÝPOČET DANĚ

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ve spolupráci s ČESKOU KOMOROU ARCHITEKTŮ. vyhlašuje

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ve spolupráci s ČESKOU KOMOROU ARCHITEKTŮ. vyhlašuje MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ve spolupráci s ČESKOU KOMOROU ARCHITEKTŮ vyhlašuje 3. ročník přehlídkové neanonymní jednokolové soutěže pro architekty, projektanty, investory, dodavatele a developery NOVÝ

Více

Z á p i s ze 44. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 25. března 2008 Zasedání Akademické rady AV ČR zahájil a řídil předseda AV ČR V. Pačes. I. Ověření zápisu ze 43. zasedání Akademické rady AV

Více

Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon)... 1

Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon)... 1 O B S A H Předmluva k prvnímu vydání............................................... XII Předmluva k druhému vydání............................................. XIV O autorovi............................................................

Více

Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace

Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor Průřezové téma Tematický celek CZ.1.07/1.5.00/34.0565 VY_32_INOVACE_355_S-prvky a jejich sloučeniny Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná

Více

Věc: Výzva pro předložení nabídek

Věc: Výzva pro předložení nabídek Věc: Výzva pro předložení nabídek I. Označení zadavatele sídlo: Bratčice 49, 286 01 Čáslav IČO: 00640212 zastoupený: Ing. Jiřím Uhlířem, starostou obce tel.: +420 327 371 104 II. Specifikace druhu zakázky

Více

USNESENÍ ZE 16. ZASEDÁNÍ RADY MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE 4. 10. 2005.

USNESENÍ ZE 16. ZASEDÁNÍ RADY MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE 4. 10. 2005. USNESENÍ ZE 16. ZASEDÁNÍ RADY MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE 4. 10. 2005. USNESENÍ Č. 563/05 Změna statutu a názvu Komise pro urbanizmus, územní plánování a strategický plán 1. změnu statutu rozšíření o péči

Více

Příloha č. 2 k zadávací dokumentaci - Zabezpečení ochrany prostor objektu Ústavu pro studium totalitních režimů

Příloha č. 2 k zadávací dokumentaci - Zabezpečení ochrany prostor objektu Ústavu pro studium totalitních režimů Příloha č. 2 k zadávací dokumentaci - Zabezpečení ochrany prostor objektu Ústavu pro studium totalitních režimů SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB č. Objednatel: I. Smluvní strany Česká republika

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY fy. RIVA spol. s r.o.

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY fy. RIVA spol. s r.o. VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY fy. RIVA spol. s r.o. Tyto všeobecné obchodní a dodací podmínky f. RIVA spol. s. r.o. upravují vztah objednatele a zhotovitele při dodávce montážních prací a dodávek podlahových

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S177/2011/VZ-12932/2013/521/SWa Brno 10. července 2013

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S177/2011/VZ-12932/2013/521/SWa Brno 10. července 2013 *UOHSX004TMVS* UOHSX004TMVS ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S177/2011/VZ-12932/2013/521/SWa Brno 10. července 2013 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona

Více

OBSAH. Seznam zkratek... 12 Předmluva... 15 Obecná část

OBSAH. Seznam zkratek... 12 Předmluva... 15 Obecná část OBSAH Seznam zkratek... 12 Předmluva... 15 Obecná část Kapitola I. POJEM TRESTNÍHO PRÁVA, JEHO FUNKCE, ZÁSADY TRESTNÍHO PRÁVA...19 1 Pojem českého trestního práva, pojem českého trestního práva hmotného....

Více

Usnesení ze ZM Chrastava dne 22. června 2015

Usnesení ze ZM Chrastava dne 22. června 2015 Usnesení ze ZM Chrastava dne 22. června 2015 Datum konání: 22. 6. 2015 2015/04/I ověřovatele zápisu: David Röbisch, Aleš Trpišovský. 2015/04/II vyřadit z navrhovaného programu bod č. 3 Předložil Ivan Vydra,

Více

SEZNAM AUTORŮ. prof. JUDr. Josef Fiala, CSc. vedoucí katedry občanského práva Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně

SEZNAM AUTORŮ. prof. JUDr. Josef Fiala, CSc. vedoucí katedry občanského práva Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně SEZNAM AUTORŮ Vedoucí autorského kolektivu komentáře prof. JUDr. Jiří Švestka, DrSc. katedra občanského práva Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, vedoucí autorského kolektivu svazku I prof. JUDr.

Více

Z á p i s. z 31. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 14. července 2015

Z á p i s. z 31. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 14. července 2015 Z á p i s z 31. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 14. července 2015 Zasedání Akademické rady AV ČR zahájil a řídil předseda AV ČR Jiří Drahoš. Z důvodu neodkladných jednání předsedy AV ČR řídil

Více

Stanovy Společenství vlastníků domu U Kasáren čp. 1377 a čp.1378, Mladá Boleslav

Stanovy Společenství vlastníků domu U Kasáren čp. 1377 a čp.1378, Mladá Boleslav Stanovy Společenství vlastníků domu U Kasáren čp. 1377 a čp.1378, Mladá Boleslav ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen společenství ) je

Více

číslo soudního exekutora: 163, IČ: 72074116, DIČ: CZ CZ7560064897, č.ú.: 2200077060/2010

číslo soudního exekutora: 163, IČ: 72074116, DIČ: CZ CZ7560064897, č.ú.: 2200077060/2010 Exekutorský úřad Nový Jičín, Štefánikova 9, 741 01 Nový Jičín, Česká republika S o u d n í e x e k u t o r Mgr. Ing. Monika Michlová tel.: 558847012, mobil: 602757870, e-mail: podatelna@exekucenj.cz, DS:

Více

285/2009 Sb. ZÁKON ze dne 22. července 2009, ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o bankách

285/2009 Sb. ZÁKON ze dne 22. července 2009, ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o bankách Systém ASPI - stav k 3.4.2011 do částky 33/2011 Sb. a 14/2011 Sb.m.s. Obsah a text 285/2009 Sb. - poslední stav textu 285/2009 Sb. ZÁKON ze dne 22. července 2009, kterým se mění některé zákony v souvislosti

Více

Návrh usnesení zasedání Zastupitelstva města Chrastava dne 31. srpna 2015

Návrh usnesení zasedání Zastupitelstva města Chrastava dne 31. srpna 2015 2015/05/I ověřovatele zápisu: Návrh usnesení zasedání Zastupitelstva města Chrastava dne 31. srpna 2015 2015/05/II navržený program zasedání: 1) Diskuse s občany 2) Majetkoprávní úkony 3) Finanční záležitosti

Více

Datum uveřejnění. Název informace Odkaz na zák. úpravu Umístění na www adrese/kopie

Datum uveřejnění. Název informace Odkaz na zák. úpravu Umístění na www adrese/kopie Údaje zveřejněné Raiffeisenbank a.s., v návaznosti na plnění informačních í dle 120, odst. 7, zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu, obchodního zákoníku a zákona upravujícího účetnictví

Více

STANOVY Společenství Horácké náměstí 6 a 7

STANOVY Společenství Horácké náměstí 6 a 7 STANOVY Společenství Horácké náměstí 6 a 7-1 - ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství") je právnickou osobou, která vznikla

Více

Částka 82. ZÁKON ze dne 14. června 2012, kterým se mění zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

Částka 82. ZÁKON ze dne 14. června 2012, kterým se mění zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Strana 3218 Sbírka zákonů č. 239 / 2012 Částka 82 239 ZÁKON ze dne 14. června 2012, kterým se mění zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Parlament

Více

Svatoňovice, č.p. 79, rod. dům

Svatoňovice, č.p. 79, rod. dům Exekutorský úřad Nový Jičín, Štefánikova 9, 741 01 Nový Jičín, Česká republika S o u d n í e x e k u t o r Mgr. Ing. Monika Michlová tel.: 558847012, mobil: 602757870, e-mail: podatelna@exekucenj.cz, DS:

Více

Zajištění možnosti dostudování pro studenty studijních oborů FSS MU

Zajištění možnosti dostudování pro studenty studijních oborů FSS MU Opatření Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity č. 6/2019 Zajištění možnosti dostudování pro studenty studijních oborů FSS MU Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně

Více

Pozměňovací návrh ke sněmovnímu tisku č. 743 (části týkající se náhrady mzdy)

Pozměňovací návrh ke sněmovnímu tisku č. 743 (části týkající se náhrady mzdy) Pozměňovací návrh ke sněmovnímu tisku č. 743 (části týkající se náhrady mzdy) Části osmá až patnáctá znějí: ČÁST OSMÁ Změna zákoníku práce Čl. X Zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění zákona č.

Více

USNESENÍ. t a k t o : Žalovanému se zakazuje jakkoliv nakládat s finančními prostředky nacházejícími

USNESENÍ. t a k t o : Žalovanému se zakazuje jakkoliv nakládat s finančními prostředky nacházejícími Jednací číslo: 14 C 338/2015-643 USNESENÍ Okresní soud v Hodoníně rozhodl samosoudkyní JUDr. Dagmar Štefancovou ve věci žalobce Amper Market, a. s., IČ 241 28 376, se sídlem Praha, Antala Staška 1076/33a,

Více

Občanské sdružení OBERIG. Stanovy občanského sdružení

Občanské sdružení OBERIG. Stanovy občanského sdružení Občanské sdružení OBERIG IČO: 266 36 280 Stanovy občanského sdružení Článek I Jméno a sídlo sdružení 1. Jméno sdružení je Občanské sdružení OBERIG (zkrácený název - o.s. OBERIG), dále jen sdružení. 2.

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 313 32 ZÁKON ze dne 22. ledna 2019, kterým se mění zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Více

Horniny a jejich použití ve stavebnictví

Horniny a jejich použití ve stavebnictví a jejich použití ve stavebnictví Hornina anorganická nestejnorodá přírodnina tvořená minerály Minerál prvek nebo chemická sloučenina, (nerost) která je krystalická a která vznikla jako výsledek geologických

Více

Seznam nemovitostí, u kterých bude změněna příslušnost hospodařit z Ministerstva

Seznam nemovitostí, u kterých bude změněna příslušnost hospodařit z Ministerstva Příloha usnesení vlády ze dne 15. června 2015 č. 471 I. Seznam nemovitostí, u kterých bude změněna příslušnost hospodařit z Ministerstva zahraničních věcí ve prospěch Úřadu pro zastupování státu ve věcech

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE textová část V SOULADU S 44 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH V PLATNÉM ZNĚNÍ

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE textová část V SOULADU S 44 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH V PLATNÉM ZNĚNÍ ZADÁVACÍ DOKUMENTACE textová část V SOULADU S 44 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH V PLATNÉM ZNĚNÍ Dodávka a instalace digitální techniky I. NÁZEV VEŘEJNÉ ZAKÁZKY... 2 II. ÚDAJE O OZNÁMENÍ

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Str.1 ze 34 Česká republika, Vězeňská služba České republiky se sídlem Soudní 1672/1a, 140 67 Praha 4 tel. 26103 4500, fax. 26103 4503, IČ: 00212423, DIČ: CZ00212423, bankovní spojení ČNB Praha 1 č.ú.

Více

číslo soudního exekutora: 163, IČ: 72074116, DIČ: CZ CZ7560064897, č.ú.: 2200077060/2010

číslo soudního exekutora: 163, IČ: 72074116, DIČ: CZ CZ7560064897, č.ú.: 2200077060/2010 Exekutorský úřad Nový Jičín, Štefánikova 9, 741 01 Nový Jičín, Česká republika S o u d n í e x e k u t o r Mgr. Ing. Monika Michlová tel.: 558847012, mobil: 602757870, e-mail: podatelna@exekucenj.cz, DS:

Více

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Integrovaná střední škola Cheb, se sídlem Obrněné brigády 6, 350 11 Cheb, vydává tento O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D I. Úvodní ustanovení Organizační řád upravuje organizační uspořádání, způsob řízení a

Více

Z á p i s. z 36. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 19. ledna 2016

Z á p i s. z 36. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 19. ledna 2016 Z á p i s z 36. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 19. ledna 2016 Zasedání Akademické rady AV ČR zahájil a řídil předseda AV ČR Jiří Drahoš. I. Ověření zápisu z 35. zasedání Akademické rady AV

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Lukavec u Hořic, konaného dne 17.12.2015, od 19:00 hodin

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Lukavec u Hořic, konaného dne 17.12.2015, od 19:00 hodin Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Lukavec u Hořic, konaného dne 17.12.2015, od 19:00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání zastupitelstva obce Lukavec u Hořic (dále jen "zastupitelstvo")

Více

číslo soudního exekutora: 163, IČ: 72074116, DIČ: CZ CZ7560064897, č.ú.: 2200077060/2010

číslo soudního exekutora: 163, IČ: 72074116, DIČ: CZ CZ7560064897, č.ú.: 2200077060/2010 Exekutorský úřad Nový Jičín, Štefánikova 9, 741 01 Nový Jičín, Česká republika S o u d n í e x e k u t o r Mgr. Ing. Monika Michlová tel.: 558847012, mobil: 602757870, e-mail: podatelna@exekucenj.cz, DS:

Více

Orientační přehled výkladu a uplatnění vybraných veřejně politických teorií... IX

Orientační přehled výkladu a uplatnění vybraných veřejně politických teorií... IX Obsah Úvodem... VII Orientační přehled výkladu a uplatnění vybraných veřejně politických teorií... IX Seznam zkratek... XI ČÁST A Úvod do veřejné politiky... 1 A1. Veřejné zájmy a veřejná politika... 3

Více

081 D ín - Rumburk, Benešov nad Plou nicí - eská Lípa km km SŽDC, státní organizace / D, a.s. Vlak Sp 1995 7 1 7

081 D ín - Rumburk, Benešov nad Plou nicí - eská Lípa km km SŽDC, státní organizace / D, a.s. Vlak Sp 1995 7 1 7 SŽDC JÍZDNÍ ÁD 2014-2015 platí od 14. prosince 2014 081 Dín - Rumburk, Benešov nad Plounicí - eská Lípa km km SŽDC, státní organizace / D, a.s. Vlak Sp 1995 7 1 7 1 Sp 1997 7 6 7 6 Sp 1718 6670 Sp 1999

Více

S T A N O V Y Společenství vlastníků jednotek Markušova 1630-1631, Praha 4 (schválené shromážděním vlastníků jednotek dne16. 2.

S T A N O V Y Společenství vlastníků jednotek Markušova 1630-1631, Praha 4 (schválené shromážděním vlastníků jednotek dne16. 2. S T A N O V Y Společenství vlastníků jednotek Markušova 1630-1631, Praha 4 (schválené shromážděním vlastníků jednotek dne16. 2. 2009) ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení 1. Společenství

Více

Textová část... II 1. Inzerce ČSSD... II 2. Inzerce ODS... VI 3. Inzerce TOP X 4. Inzerce VV... XIII. Obrazová část... XVII

Textová část... II 1. Inzerce ČSSD... II 2. Inzerce ODS... VI 3. Inzerce TOP X 4. Inzerce VV... XIII. Obrazová část... XVII Příloha Obsah Textová část... II 1. Inzerce ČSSD... II 2. Inzerce ODS... VI 3. Inzerce TOP 09... X 4. Inzerce VV... XIII Obrazová část... XVII I Textová část Příloha uvádí detaily stranické inzerce v celostátních

Více

Vybrané kapitoly v péči o pacienty s kardiovaskulárním onemocněním I.

Vybrané kapitoly v péči o pacienty s kardiovaskulárním onemocněním I. Pozvánka a program Konference a semináře pro nelékařské obory Vybrané kapitoly v péči o pacienty s kardiovaskulárním onemocněním I. Pořádá Aesculap Akademie pod záštitou a ve spolupráci s Českou asociací

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU PRO ELEKTRONICKOU DRAŽBU

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU PRO ELEKTRONICKOU DRAŽBU Č.j. 094 EX 03255/15-067 číslo návrhu 9200051446 U S N E S E N Í Soudní exekutor Mgr. Martin Tunkl, Exekutorský úřad Plzeň - město, se sídlem Palackého nám. 28, 301 00 Plzeň, pověřený provedením exekuce

Více

KATALOGOVÝ LIST ASTOR I No

KATALOGOVÝ LIST ASTOR I No ASTOR I No. 14.01 rozměry 40 x 86 cm konstrukční nosníky z ocelových profilů 80 x 80, zabetonované do země do minimální kontaktní plochy vyrobené z HDPE desek, Obrázek je orientační a může se v případě

Více

Smlouva o dílo (dále SOD)

Smlouva o dílo (dále SOD) Smlouva o dílo (dále SOD) I. Smluvní strany I. 1. Zhotovitel: Sídlo: MATEX HK, s.r.o. Statutární orgán: Martin Žítek, jednatel společnosti IČO: 259 68 807 DIČ: CZ259 68 807 Zástupce pověřený jednáním ve

Více

OBEC JANSKÁ. Zápis z 2. zasedání Zastupitelstva obce Janská, které se konalo dne 01. 04. 2011.

OBEC JANSKÁ. Zápis z 2. zasedání Zastupitelstva obce Janská, které se konalo dne 01. 04. 2011. OBEC JANSKÁ Zápis z 2. zasedání Zastupitelstva obce Janská, které se konalo dne 01. 04. 2011. Jednání zastupitelstva obce se konalo v zasedací místnosti Obecního úřadu v Janské od 18,10 hod., ukončeno

Více

PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V ZÁŘÍ 2013 -----------------------------------------------------------------------------------------------

PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V ZÁŘÍ 2013 ----------------------------------------------------------------------------------------------- PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V ZÁŘÍ 2013 ----------------------------------------------------------------------------------------------- FRÝDECKÝ ZÁMEK TEL. 558 630 051-3 558 628 001, 628 003,

Více

KLIMATICKÉ POMĚRY ČR. Faktory. Typické povětrnostní situace

KLIMATICKÉ POMĚRY ČR. Faktory. Typické povětrnostní situace KLIMATICKÉ POMĚRY ČR Faktory o rázu makroklimatu rozhodují faktory: INVARIANTY (neměnné, stálé) geografická šířka poloha vzhledem k oceánu ráz aktivního povrchu georeliéf (anemoorografický efekt) nadmořská

Více

U S N E S E N Í. u s n e s e n í o n a ř í z e n í d r a ž e b n í h o j e d n á n í (dražební vyhláška)

U S N E S E N Í. u s n e s e n í o n a ř í z e n í d r a ž e b n í h o j e d n á n í (dražební vyhláška) č.j. 59EX 2128/10-33 U S N E S E N Í JUDr. Robert Pazák, soudní exekutor Exekutorského úřadu Brno venkov, nám. Svobody 15, 602 00 Brno, pověřený provedením exekuce na základě usnesení Okresního soudu Blansko

Více

ze dne 19.10.2015 PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky

ze dne 19.10.2015 PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-040-020-15 ze dne 19.10.2015 Výběr nejvhodnější nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu na stavební práce s názvem "Výměna podlahové krytiny Písková

Více

Mezinárodní právo soukromé evropských zemí

Mezinárodní právo soukromé evropských zemí Mezinárodní právo soukromé evropských zemí překlady předpisů mezinárodního práva soukromého s poznámkami a související informace Prof. Dr. Alexander J. Bělohlávek 1. vydání 2010 B Přehled obsahu autorovi

Více

Znalecký posudek č. 659/2013

Znalecký posudek č. 659/2013 Znalecký posudek č. 659/2013 O ceně obvyklé bytové jednotky č. 1950/04 v objektu čp. 1950, ulice Kounická, obec Praha, včetně spoluvlastnického podílu na společných částech domu a pozemku parcelní číslo

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek pro dům č.p. 771-781, Praha 6 - Vokovice

Stanovy společenství vlastníků jednotek pro dům č.p. 771-781, Praha 6 - Vokovice Stanovy společenství vlastníků jednotek pro dům č.p. 771-781, Praha 6 - Vokovice PREAMBULE 1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen společenství ) je právnickou osobou, která vznikla na základě zákona

Více

4 ) Čl. 54 nařízení Komise (ES) č. 1122/2009, v platném. znění..

4 ) Čl. 54 nařízení Komise (ES) č. 1122/2009, v platném. znění.. Strana 5018 Sbírka zákonů č.369 / 2010 369 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 1. prosince 2010, kterým se mění nařízení vlády č. 479/2009 Sb., o stanovení důsledků porušení podmíněnosti poskytování některých podpor,

Více

Stanovy občanského sdružení RAMUS

Stanovy občanského sdružení RAMUS Stanovy občanského sdružení RAMUS I. Název občanského sdružení Sdružení působí pod názvem RAMUS (dále jen "sdružení"). II. Sídlo a působnost sdružení 1. Sdružení sídlí na adrese: Volyňská 1, Praha 10,

Více

číslo soudního exekutora: 163, IČ: 72074116, DIČ: CZ CZ7560064897, č.ú.: 2200077060/2010

číslo soudního exekutora: 163, IČ: 72074116, DIČ: CZ CZ7560064897, č.ú.: 2200077060/2010 Exekutorský úřad Nový Jičín, Štefánikova 9, 741 01 Nový Jičín, Česká republika S o u d n í e x e k u t o r Mgr. Ing. Monika Michlová tel.: 558847012, mobil: 602757870, e-mail: podatelna@exekucenj.cz, DS:

Více

ZÁPIS č. 7/2011 ze zasedání Zastupitelstva města Nová Včelnice, konaného dne 8. 6. 2011 v zasedací místnosti č. 2 Městského úřadu Nová Včelnice

ZÁPIS č. 7/2011 ze zasedání Zastupitelstva města Nová Včelnice, konaného dne 8. 6. 2011 v zasedací místnosti č. 2 Městského úřadu Nová Včelnice Tento zápis má pouze informativní charakter, některé údaje jsou v dokumentu vypuštěny nebo zaškrtnuty s ohledem na zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. ZÁPIS č. 7/2011 ze zasedání Zastupitelstva

Více

Stanovy Společenství vlastníků Pujmanové 877-889

Stanovy Společenství vlastníků Pujmanové 877-889 Stanovy Společenství vlastníků Pujmanové 877-889 Čl. I Základní ustanovení ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ (1) Společenství vlastníků jednotek Pujmanové 877-889 (dále jen společenství ) v domě č.p. 877,

Více

Historie šestidenních závodů minikár

Historie šestidenních závodů minikár Historie šestidenních závodů minikár Počátek osmdesátých let přinesl do minikár nový prvek. Minikáristům se zdála prázdninová přestávka příliš dlouhá a objevily se snahy prázdniny využít k sportovním aktivitám.

Více

M Ě S T O N O V Ý J I Č Í N. U S N E S E N Í z 21. zasedání Zastupitelstva města Nový Jičín konaného dne 19.11.2009

M Ě S T O N O V Ý J I Č Í N. U S N E S E N Í z 21. zasedání Zastupitelstva města Nový Jičín konaného dne 19.11.2009 Příloha č. 4 M Ě S T O N O V Ý J I Č Í N U S N E S E N Í z 21. zasedání Zastupitelstva města Nový Jičín konaného dne 19.11.2009 VARIANTA URČENÁ KE ZVEŘEJNĚNÍ Text usnesení byl upraven v souladu se zákonem

Více

1.06 Jak tuhne malta. Projekt Trojlístek

1.06 Jak tuhne malta. Projekt Trojlístek 1. Chemie a společnost 1.06 Jak tuhne malta. Projekt úroveň 1 2 3 1. Předmět výuky Metodika je určena pro vzdělávací obsah vzdělávacího předmětu Chemie. Chemie 2. Cílová skupina Metodika je určena pro

Více

Usnesení ze ZM Chrastava dne 20. října 2008

Usnesení ze ZM Chrastava dne 20. října 2008 Usnesení ze ZM Chrastava dne 20. října 2008 Datum konání: 20. 10. 2008 2008/07/I ověřovatele zápisu: paní Romanu Krčkovou a pana Františka Boudu 2008/07/II --- 2) program zasedání: 1. Informace, diskuse

Více

11. Seznam příloh I. Mapa osídlení Zbraslavska v časně slovanském období (cca ) Mapa osídlení Zbraslavska ve starohradištním období (2.

11. Seznam příloh I. Mapa osídlení Zbraslavska v časně slovanském období (cca ) Mapa osídlení Zbraslavska ve starohradištním období (2. 11. Seznam příloh I. Mapa osídlení Zbraslavska v časně slovanském období (cca 550-650) II. III. IV. Mapa osídlení Zbraslavska ve starohradištním období (2. polovina 7. 8. století) Mapa osídlení Zbraslavska

Více

Základní škola a Mateřská škola Křetín,okres Blansko, příspěvková organizace. Výroční zpráva o činnosti mateřské školy

Základní škola a Mateřská škola Křetín,okres Blansko, příspěvková organizace. Výroční zpráva o činnosti mateřské školy Základní škola a Mateřská škola Křetín,okres Blansko, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti mateřské školy ve školním roce 2008/2009 Část I. Základní charakteristika školy Název právnické osoby

Více

Zápis ze ZM Chrastava dne 20. října 2008

Zápis ze ZM Chrastava dne 20. října 2008 Zápis ze ZM Chrastava dne 20. října 2008 Datum konání: 20. 10. 2008 2008/07/I ověřovatele zápisu: paní Romanu Krčkovou a pana Františka Boudu Celkem 17 0 0 2 Podíl 89.5% 0% 0% 10.5% 2008/07/II návrh: 1)

Více

Článek I. 2. Obchodní název družstva zní: Zemědělské družstvo Předhradí. Článek II.

Článek I. 2. Obchodní název družstva zní: Zemědělské družstvo Předhradí. Článek II. STANOVY Zemědělského družstvo Předhradí Identifikační číslo: 48155292 sídlem kap. Svatoně 22, 539 74 Předhradí zapsaného v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové, oddíl Dr, vložka

Více

usnesení o nařízení elektronického dražebního jednání (dražební vyhláška)

usnesení o nařízení elektronického dražebního jednání (dražební vyhláška) Exekutorský úřad Chomutov Mgr. Jan Peroutka,soudní exekutor Revoluční 48, 430 01 Chomutov, IČ: 66225108, DIČ: CZ6805280988 Tel/Fax: 474 335 579, e-mail: infofflexekucecv.cz. mobil : 774 760 744, DS: n7tg8u3

Více

Pomocný analytický přehledp. Ministerstvo financí,, Praha, 24. záříz. Tomáš Sluka MFČR, odbor 54

Pomocný analytický přehledp. Ministerstvo financí,, Praha, 24. záříz. Tomáš Sluka MFČR, odbor 54 Pomocný analytický přehledp Seminář k PAP Ministerstvo financí,, Praha, 24. záříz 2014 Tomáš Sluka MFČR, odbor 54 POMOCNÝ ANALYTICKÝ PŘEHLEDP aktuální vzor Přílohy č. 2a vyhl. 383/2009 Sb. vyhláška č.

Více

Návrh usnesení zasedání Zastupitelstva města Chrastava dne 23. června 2014

Návrh usnesení zasedání Zastupitelstva města Chrastava dne 23. června 2014 Návrh usnesení zasedání Zastupitelstva města Chrastava dne 23. června 2014 2014/03/I ověřovatele zápisu: Ing. Karel Žemlička, Mgr. Oldřich Němec 2014/03/II navržený program zasedání: 1) Diskuse s občany

Více

U s n e s e n í z 25. zasedání Zastupitelstva města Klatov, konaného dne 18. 2. 2014 v 19:00 hodin v malém sále KD v Klatovech

U s n e s e n í z 25. zasedání Zastupitelstva města Klatov, konaného dne 18. 2. 2014 v 19:00 hodin v malém sále KD v Klatovech U s n e s e n í z 25. zasedání Zastupitelstva města Klatov, konaného dne 18. 2. 2014 v 19:00 hodin v malém sále KD v Klatovech Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti

Více

EXEKUTORSKÝ ÚŘAD CHEB Soudní exekutor Mgr. David Koncz

EXEKUTORSKÝ ÚŘAD CHEB Soudní exekutor Mgr. David Koncz EXEKUTORSKÝ ÚŘAD CHEB Soudní exekutor Mgr. David Koncz Vyvěšeno od 16.5.2014 26. dubna 10, 350 02 Cheb, IČ: 66253080 Tel: +420 355 318 111, fax: +420 355 318 110, E-mail: podatelna@eucheb.cz, ID DS: 9u8g8ka

Více

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO 1. ÚVOD Úplný název soukromé vysoké školy (dále jen SVŠ ): SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO s.r.o. Používaná zkratka názvu SVŠ: SVŠE Adresa SVŠ: Loucká 656 /21, Znojmo 669 02 Adresa studijního střediska

Více

DRAŽEBNÍ SPOLEČNOST MORAVA s.r.o.

DRAŽEBNÍ SPOLEČNOST MORAVA s.r.o. DRAŽEBNÍ SPOLEČNOST MORAVA s.r.o. AUKČNÍ VYHLÁŠKA č. 139-EA/15 Článek I. Elektronická aukce Aukční vyhláškou poskytovatel oznamuje a zveřejňuje veřejně dostupné informace, které jsou závazné pro konání

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ PRO DŮM NÝŘANSKÁ 2, 4 V PLZNI

STANOVY SPOLEČENSTVÍ PRO DŮM NÝŘANSKÁ 2, 4 V PLZNI STANOVY SPOLEČENSTVÍ PRO DŮM NÝŘANSKÁ 2, 4 V PLZNI ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství") je právnickou osobou, která vznikla

Více

U s n e s e n í. oprávněného: Českomoravská stavební spořitelna, a.s., IČ: 49241397, Vinohradská 3218/169, Praha 10 PSČ,

U s n e s e n í. oprávněného: Českomoravská stavební spořitelna, a.s., IČ: 49241397, Vinohradská 3218/169, Praha 10 PSČ, U s n e s e n í 023 EX 01675/09-097 Soudní exekutor Mgr. Jaromír Franc, Exekutorský úřad Jičín, se sídlem Husova 64, 506 01 Jičín pověřený provedením exekuce usnesením Okresního soudu v České Lípě ze dne

Více