ZPRAVODAJ MĚSTYSE STÁDLEC

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZPRAVODAJ MĚSTYSE STÁDLEC"

Transkript

1 ZPRAVODAJ MĚSTYSE STÁDLEC pro Hájky, Křídu, Slavňovice, Stádlec a Staré Sedlo 4/2014 Dub Vážení spoluobčané! Duben ročník Naše volební období se zvolna chýlí do závěrečné cílové rovinky, proto si dovolím zde v dubnovém čísle našeho měsíčníku krátce zmínit toto naše letos na podzim končící volební období. Není mou ambicí zde v žádném případě hodnotit či dokonce chválit činnost svou, ani celého zastupitelstva, ve stále ještě plynoucím volebním období. Osobně se domnívám, že nejlépe dokáže posoudit naši dosavadní činnost každý z Vás, občanů. Veškeré dění v obci a činnost zastupitelstva v průběhu let jsou nejen zde ve zpravodaji komentovány naším starostou jako hlavním představitelem městyse a myslím, že je to tak správně a všichni chtiví informací o chodu obce jsou s touto formou sdílení spokojeni. Byl bych rád, abychom si vzájemně všichni uvědomili, že v životě obce je mnoho témat, která se dají považovat za podstatná. Otázkou je, co kdo z nás považuje za podstatné. Věřte mi, že pro zastupitele obce není vždy jednoduché rozhodnout o věcech, které se týkají všech občanů. Vyhovět vždy a všem samozřejmě nelze. Jako zastupitelé se pokoušíme řešit nejen aktuální problémy, bolavá místa a slabiny, ale i strategii a vývoj obce do budoucna. Něco se již povedlo, mnoho věcí se řeší, něco se ovšem do konce volebního období dotáhnout bohužel nepodaří, ale tak už to v životě chodí. Velice si vážím dosavadního obrovského nasazení mých kolegů, práce úřadu městyse, a v neposlední řadě vlastně všech Vás, občanů a spolků, kteří se zapojili do činnosti obce i osad, a to jak prací, tak i svými nezávislými názory, ač někdy kritickými, které nezřídka poukázaly na existující problém, ale zároveň třeba i navrhly jeho vhodné řešení. Jsem přesvědčený, že právě ve zcela otevřeném vztahu vedení obce, vůči kterému jsem zodpovědný, může být skryt klíč k úspěchu. S odstupem času určitě každý z nás, kdo se ohlédne, může říci, že náš městys i jeho osady žijí, bez dluhů prosperují a uznejme, snahou všech občanů v rámci možností i krásní. Ing. Pavel Doubek místostarosta městyse PŘIPRAVUJE SE NA KVĚTEN OKRSKOVÁ SOUTĚŽ V POŽÁRNÍM SPORTU, pořádá SDH Slavňovice, hřiště pod Hájky; :00 LIGOVÝ ZÁPAS DC Lokomotiva Stádlec vs. Pekelníci Tábor, Hospoda U Kyriánů; :00 pořádá DC Lokomotiva Stádlec TURNAJ PO UKONČENÍ SEZÓNY, Hospoda U Kyriánů, registrace od 13:00 hod., startovné 50,-Kč, pro každého účastníka turnaje zajištěno občerstvení.

2 STALO SE sehráli naši šipkaři LIGOVÝ ZÁPAS 3. Jihočeské šipkařské ligy Unie šipkových organizací s týmem Pivetka Gang Sezimovo Ústí, který vyhráli 9:3; pořádali šipkaři v budově Mateřské školy předvelikonoční odpoledne plné soutěží a her pro děti i dospělé. Hlavními soutěžemi bylo koulení vajíček, zahradní šipky (byly nahrazeny kvůli nepřízni počasí házecími kroužky) a soutěž o nejhezčí vajíčko a pomlázku. Doprovodnou soutěží bylo pak nošení čokoládového vajíčka na lžíci po vyznačené trati. Komu vajíčko nespadlo, bylo jeho. Postupně ze soutěží vypadávající děti si mohly vytvořit přáníčko, nebo vystřihovánku pod vedením paní Kovaříkové. Paní Podsedníková se postarala svým stánkem o velikonoční atmosféru a byla možnost si u ní zakoupit drobné velikonoční dekorace a květiny. Členky šipkařského klubu a fanklubu napekly dobroty ke kávě a čaji a tak bylo možné ochutnat vynikající buchtu, koláčky, ale i pečeného beránka. Na závěr se mohli všichni občerstvit upečeným buřtem. Soutěží se účastnilo 23 dětí a 5 dospělých. (pevně doufáme, že v dalším ročníku budou rodiče a babičky odvážnější a zapojí se ve větším počtu). Výsledky soutěží dopadly takto: Dětská kategorie: KOULENÍ VAJÍČEK ZAHRADNÍ ŠIPKY (KROUŽKY) NEJHEZČÍ VAJÍČKO NEJHEZČÍ POMLÁZKA 1. Tomáš Kovařík 1. Erik Pecka 1. Karolína Jírovcová 1. Karolína Jírovcová 2. Pavel Hána 2. Pavlína Petrová 2. Simona Jírovcová 2. Dominik Doppler 3. Adam Hořejší 3. Karolína Jírovcová 3. Jakub Pavlát 3. Simona Jírovcová Kategorie dospělých: NEJHEZČÍ VAJÍČKO NEJHEZČÍ POMLÁZKA 1. Dita Jírovcová Stanislav Kosobud 2. Markéta Dopplerová 3. Kateřina Kovaříková Vítězové byli odměněni věcnými cenami a sladkostmi a všichni ostatní si kromě sladké odměny za účast ještě mohli vybrat soutěžní vajíčko a pokud měli šťastnou ruku vyhrát jednu z dalších jedenácti cen v minitombole. První ročník této akce se velmi vydařil a doufáme, že se z něj stane jedna z tradičních akcí naší obce. Zejména koulení vajíček, které se velmi líbilo a všichni jsme si užili spoustu legrace. Šipkaři děkuji za poskytnutí azylu ve školce a všem kteří se na úspěchu akce podíleli a těší se za rok na viděnou. Text a foto: Jana Vilímová připravili křidští hasiči VELIKONOČNÍ POSEZENÍ. Pro návštěvníky akce byla připravena ochutnávka z velikonočních tradic; večer se konala OBECNÍ VELIKONOČNÍ VESELICE v hospodě u Kyriánů ve Stádlci, k tanci a poslechu hrála skupina Galaxis; v podvečer proběhlo STAVĚNÍ MÁJÍ ve Stádlci, Křídě, Slavňovicích a po krátké odmlce i ve Starém Sedle. Někde (Stádlec, Křída) proběhlo i pálení čarodějnic.

3 KRÁTCE O ČINNOSTI ZASTUPITELSTVA A ÚŘADU se mimořádně sešli zastupitelé na pracovním jednání. Diskutovalo se o nákupu zametacího vozu, který by bylo možno částečně financovat z Operačního programu životního prostředí. Mezi zastupiteli převládla obava o schopnosti obce dodržet dotační podmínky. Dále se zastupitelé obávali výše provozních nákladů takovéto techniky a vadila jim výše provize za zpracování potřebné dokumentace. Návrh požádat o dotaci nezískal potřebnou podporu a proto z jeho realizace sešlo proběhlo plánované pracovní jednání zastupitelů. Diskutovala se část bodů programu červnového zastupitelstva, mezi kterými mj. byl i nový pohled na místní poplatky stanovené vyhláškou. Starosta navrhuje veškeré poplatky zrušit a výpadek příjmů vyřešit zvýšením místního koeficientu daně z nemovitosti. Tomuto zvýšení nepodléhají trvalé travní porosty, zahrady, sady a orná půda. Týkalo by se to zbývajících druhů pozemků, u kterých je současné zdanění od 20 haléřů po 8,-Kč. Nejvyšší zdanění je u lesů, kdy z 1ha lesa je daň 95,-Kč. Drtivé většině občanů by se tato změna finančně vyplatila, protože pokud jsou v domácnosti dvě osoby, ušetří 800,- na poplatku za odpad. Aby se zvýšila daň o stejnou částku, museli by bydlet v extrémně rozlehlé nemovitosti s velkým příslušenstvím a několika garážemi. Pokud by měli občané pochybnosti o výši své daňové povinnosti, doporučuji jim obrátit se na Finanční úřad v Táboře a tam jim bude přesná výše zdanění jejich nemovitostí sdělena. Každý se tak může ujistit, zda na navrhované změně ušetří; v sobotu přivítala předsedkyně výboru pro sociální věci, kulturu a sport paní Eva Švadlenová nové občanky našich obcí. Do Křídy přibyl Vojtíšek Procházka, do Starého Sedla Vašík Fábera a do Stádlce Terezka Hánová. Fotografie z aktu vítání jsou umístěny na webu (Fotogalerie/Vítání občánků). SPOLEČENSKÁ KRONIKA Naši jubilanti Tento měsíc oslavili životní jubileum tito spoluobčané: paní Jiřina Faltýsková ze Stádlce 90 let pan Antonín Maňák ze Stádlce 87 let paní Marie Pražmová ze Slavňovic 84 let pan Jaroslav Řezáč z Křídy 71 let pan Zdeněk Süsmilich ze Stádlce 64 let Všem jubilantům blahopřejeme 7. února se manželům Fáberovým ze Starého Sedla narodil syn Václav. Novému občánkovi přejeme hodně zdraví, dlouhý, spokojený a úspěšný život a současně se omlouváme za pozdní zveřejnění. Gratulujeme PODĚKOVÁNÍ Děkujeme Místní organizaci Českého rybářského svazu z Tábora, jmenovitě Ing. Jaromíru Procházkovi za vysazení cca 100 kusů ryb do Petrovského rybníku. Kapříci budou připraveni na rybářské závody na konci prázdnin.

4 OMLUVA foto: Milan Kelich Omlouvám se tímto funkcionářům TJ Sokol Stádlec, hráčům a všem příznivcům Sokola za nepřesné informace, které jsem uvedl v úvodníku minulého zpravodaje. Bohužel jsem vycházel z informací, které nepochází z oficiálních zdrojů klubu, neboť vedení TJ mě, ani jinému členu zastupitelstva, žádné informace neposkytuje, přestože obec vždy štědře přispívala a přispívá finančními prostředky z obecního rozpočtu Sokolu na činnost. Přestože některá uvedená tvrzení nebyla zcela pravdivá, nebudu se k reakci předsedy TJ Sokol Stádlec na úvodník minulého zpravodaje více vyjadřovat (reakce předsedy TJ vyvěšeno ve vitríně na náměstí ve Stádlci pozn. redakce). Ztotožňuji se však s jeho pohledem na stádlecký fotbal a pokud je to skutečně tak, jak p. Samec uvádí, jsem rád že fotbal ve Stádlci má naději. Pouze ubezpečuji širokou sportovní veřejnost, že každé aktivitě a fotbal nevyjímaje, jsem nakloněn a vážím si všech, kdo se těmto aktivitám, především ve svém volném čase, věnují. Sám jsem členem tří stádleckých spolků, z toho ve dvou členem výboru, takže vím moc dobře, jak je náročné skloubit práci, rodinu a činnost v těchto spolcích. Proto i do budoucna mohou naši fotbalisté počítat se sekáním trávy na hřišti dle jejich potřeby a požadavků na náklady obce a po provozovateli zmiňované naší restaurace nebude i nadále požadováno nájemné za užívání obecního majetku za účelem provozování ekonomické činnosti, pokud příjmy z této činnosti jdou výhradně na financování klubu a zabezpečení hráčů. O vyšší finanční podpoře ze strany obce je také možné dále jednat. Pravidelnou osobní účast na nedělních zápasech slíbit nemůžu, protože jak jsem uvedl, času mám opravdu velmi málo. Přesto mě činnost TJ Sokol velmi zajímá a budu rád za každé zprávy o úspěších i případných problémech klubu. INFORMACE PRO OBČANY Ing. Milan Kelich, starosta od 5.5. bude prováděn svoz domovního odpadu v tzv. letním režimu a to ve čtvrtek v sudém týdnu. Poslední svoz v zimním režimu je 1.5. Další pak až 15.5.; městys Stádlec zveřejnil záměr prodat Samojízdný žací stroj STARJET AJ 102, výkon motoru 17,5 HP, rok výroby 2008, v používání od r. 2009, najeto 7773 Mh. Záběr sečení 102 cm, výška sečení mm, sběrný koš 300 l. mechanické vyklápění, palivová nádrž o objemu 7,5 l., akumulátor 12V 20 Ah. Stroj je pravidelně servisován a byla na něm provedena předsezónní prohlídka. Minimální prodejní cena byla stanovena na ,-Kč (slovy:desettisíc). Zájemci o nabízenou věc doručí nabídky s uvedenou nabízenou cenou na adresu: městys Stádlec, Stádlec 150, p. Stádlec poštou nebo

5 osobně na podatelnu úřadu nejpozději do 31. května Obálka musí být označená Záměr č. 2 neotvírat ; občané v Křídě a Starém Sedle najdou spolu s obálkou s volebními lístky další obálku, ve které bude žádost o potvrzení zájmu o napojení či zřízení vodovodní přípojky. Na základě zjištěného zájmu bude buď pokračováno nebo upuštěno od záměru výstavby vodovodu ve zmíněných obcí. Občany těchto obcí žádám, aby obálku odevzdali v pátek nebo v sobotu do připravené urny před volební místností. STŘÍPKY ZE ŠKOLY A ŠKOLKY Pokud bychom měli něčím začít, tak by to byly především informace o chystaném Zápisu dětí do MŠ Stádlec. Zápis se týká dětí, které by měly být přijaty k předškolnímu vzdělávání pro školní rok 2014/15 a to s nástupem po dovršení 3. roku k nejdříve však od 1. září Termín pro podávání vyplněných žádostí je v pracovní dny od 12. do 23. května 2014 v budově Mateřské školy Stádlec od 12:00hod. do 15.30hod. Formulář je k vyzvednutí v MŠ nebo ke stažení na webu školy: Další informací pro rodiče je vyhlášení Ředitelského volna na pátky 2. a 9. května pro děti MŠ a žáky ZŠ Stádlec. Tyto dny následují po státních svátcích. K tomuto vyhlášení došlo na základě malého zájmu o docházku dětí do mateřské školy v uvedených dnech. Mateřská škola i Základní škola budou v tyto dny mimo provoz. Den Země. Podobně jako v loňském roce připravili i letos žáci Základní školy program pro své kamarády z mateřinky. Tento svátek připadá sice na 22. duben, ale v ten den byla naplánována jedna z deseti lekcí plaveckého výcviku školáků v Táboře. Den Země jsme si tedy naplánovali na pátek 25. dubna a to tak, že letos kromě organizace soutěží pro mateřinku ještě vysadíme stromky. Z lesní školky v Plané nad Lužnicí přicestovalo deset o trochu více než metrových stromků Arónie Aronia melanocarpa neboli Temnoplodec černoplodý (černý jeřáb). Tato okrasná dřevina byla vybrána proto, že je vcelku nenáročná, dorůstá jen do 3 m výšky a zároveň je užitečná svými plody. A protože jsme si je nenechali dovést, tak dalším kritériem jejich velikosti byl rozměr ředitelského auta. Ve čtvrtek 24. dubna jsme se školáky vysadili celkem 8 stromků. Další dva jsme si nechali na pátek a to proto, aby i děti z mateřinky, kromě soutěží ke Dni Země, mohly na vlastní oči vidět, jak se takový stromeček sází. V pátek nás čekalo na školkové zahradě sice počasí podmračené, ale naštěstí bez deště. Po kratičkém přivítání a seznámení se stanovišti a soutěžemi bylo jako první na řadě vysazení dvou stromků jeden jsme věnovali hochům a druhý děvčatům ze školky. Soutěže se rozběhly krátce po desáté hodině. Dětem z mateřinky postupně přibývala za splněné úkoly razítka, kterých mohly nasbírat celkem devět. Nejmenší plnily úkoly ve dvojicích, odvážnější a starší soutěžily samostatně. Připraveno bylo poznávání hlasů zvířat, provázkové bludiště, prolézání pytlem a housenkou a zachraňování medvěda Plyšáka, házení míčkem a kroužky, poznávání ovoce a zeleniny podle chuti, hledání hraček a stavění věže. Téměř všem se podařilo projít všechna stanoviště a splnit úspěšně úkoly. Na závěr čekala všechny děti malá sladká odměna a diplom. Věříme, že se všem líbilo a že bylo doma o čem povídat. Počasí vydrželo a pršet začalo až po SPA (slangový výraz dětí pro odpolední odpočinek pozn. redakce). A ještě krátce ke stromkům 5 aronií bylo vysazeno před školu, pět na školkovou zahradu. Každý žák školy má tak svůj stromek, který si vysadil. Věříme, že se snad bude dařit i stromku paní učitelky a mému. A pak tu máme dvě školkové arónie pro kluky a pro holky.

6 Tak snad za nějakou dobu - až stromky a děti povyrostou se u školy a školky, už jako dospěláci, zastaví a vzpomenou... Co nás čeká a připravujeme: Školáci se vypraví 5. května na poslední ze tří letošních divadelních představení v Táboře (Bob a Bobek - králíci z klobouku). Všechny děti ze školy a školky čeká 30. května dopravní hřiště, které podobně jako loni, přijede z DDM Tábor za námi května. A mimo jiné plánujeme samozřejmě i Dětský den pro děti ze školky, který by opět byl v režii školáků. NAPSALI NÁM Vážený pane starosto, text a foto: Vladimír Doležal ředitel školy Text a foto: JK Chadeva Kontakt na redakci zpravodaje: alenakrskova@seznam.cz, tel Kontakty na úřad městyse: obec.stadlec@seznam.cz, info@stadlec.eu, tel Webové stránky městyse: Kontakty na starostu městyse: starosta@stadlec.eu, tel Webové stránky Základní školy a mateřské školy:

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři,

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři, 1/2014 Vážení čtenáři, vítám Vás u prvního letošního čísla našeho Zpravodaje, kterým se Vám snažíme již čtvrtým rokem přinášet informace o dění v obci i místních spolcích. V letošním roce nás kromě jiného

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník

pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník S T Á D L E C K Ý Z P R A V O D A J pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník Milí spoluobčané! Letošní vánoční svátky jsou už minulostí, přesto věřím,

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Prosinec 2015 Noviny městyse MĚSTYS LITULTOVICE vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení spoluobčané, před koncem roku je zvykem skládat účty, proto i já bych Vás chtěl krátce seznámit s

Více

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ Mladecké noviny ČÍSLO 66 PROSINEC NEPRODEJNÉ 12/2015 Vážení spoluobčané, přeji vám všem i vašim blízkým příjemné prožití vánočních svátků, které budou naplněny radostí, štěstím, vnitřní harmonií a pohodou.

Více

ÚVODNÍK NĚCO ZE ZASTUPITELSTEV. Vážení spoluobčané,

ÚVODNÍK NĚCO ZE ZASTUPITELSTEV. Vážení spoluobčané, ÚVODNÍK Vážení spoluobčané, rád bych Vám všem popřál hezký a pohodový podzim, bez zbytečných problémů. Jsou však věci v naší obci, které mě jako občana a potažmo i jako zastupitele trápí. Především je

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, tak nám to pěkně uběhlo. Dětem skončily prázdniny, nám ostatním zase dny volna a odpočinku. Především srpen se povedl, opět byla plně využita naše upravená požární nádrž, nezahálelo

Více

Pár slov úvodem. Úřední hodiny OÚ 15.00 18.00 St 8.00 9.00 16.00 18.00 bankovní spojení ČSOB č.účtu : 108207476/0300

Pár slov úvodem. Úřední hodiny OÚ 15.00 18.00 St 8.00 9.00 16.00 18.00 bankovní spojení ČSOB č.účtu : 108207476/0300 vydání 1 OÚ Trpísty Trpísty 18, 349 01 Stříbro Telefon : 374696134, fax:374696134 e-mail : trpisty@wo.cz IČO : 00573710 Obecní web:www.trpisty.cz ročník IX Úřední hodiny OÚ Po 15.00 18.00 St 8.00 9.00

Více

Zpravodaj. obce Záryby 4-2014. A už zase...

Zpravodaj. obce Záryby 4-2014. A už zase... Zpravodaj obce Záryby 4-2014 A už zase... Vážení spoluobčané, a už zase se nám blíží volby do zastupitelstva naší obce a dovolím si zde předvídat, že budou svým způsobem za poslední období historické,

Více

Vzpomínkovému setkání občanů při příležitosti 70. výročí osvobození naší země a ukončení 2.sv.války

Vzpomínkovému setkání občanů při příležitosti 70. výročí osvobození naší země a ukončení 2.sv.války Vážení občané, Zpravodaj č.2 Zastupitelstva obce Hvozdec ze dne 27.4.2015 V příštích májových dnech si připomeneme 70. výročí ukončení 2. světové války. Byl to nejstrašnější konflikt v dosavadních dějinách

Více

Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52

Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52 Křenovický zpravodaj Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52 Ze zasedání zastupitelstva * Firma BÁRTEK ROZHLASY s.r.o. přišla s nabídkou na instalaci bezdrátového rozhlasu formou domácích přijímačů

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

Zpravodaj obce Kaliště

Zpravodaj obce Kaliště Ročník 2., vydání 1. Březen 2015 Zpravodaj obce Kaliště Obsah: 1. Slovo úvodem 2. Ohlédnutí za zimou 3. Masopust 2015 a hasičský ples 4. Informace obecního úřadu 5. Tříkrálová sbírka 2015 6. GoSMS buďte

Více

USNESENÍ 9. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Domaslavice, konaného dne 23.9.2015

USNESENÍ 9. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Domaslavice, konaného dne 23.9.2015 USNESENÍ 9. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Domaslavice, konaného dne 23.9.2015 Zastupitelstvo obce Dolní Domaslavice schvaluje - program 9. zasedání - ověřovatele zápisu: M. Chrobočková, M. Junga -

Více

družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 branně-ekologický den Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD

družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 branně-ekologický den Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD Co uvnitř najdete družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 branně-ekologický den Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 datum čas pořadatel

Více

Obecní občasník č. 5

Obecní občasník č. 5 Obecní občasník č. 5 vydává obec Rataje KVĚTEN 2016 Vážení spoluobčané, jistě se vám do rukou již dostala pozvánka na setkání rodáků obce Rataje. Během této víkendové akce přijede do Rataj mnoho návštěvníků

Více

Milí čtenáři, v posledních týdnech se slovo volby skloňovalo ve všech pádech, kandidatury se řešily nejen v mediálních prostředcích, na mítincích,

Milí čtenáři, v posledních týdnech se slovo volby skloňovalo ve všech pádech, kandidatury se řešily nejen v mediálních prostředcích, na mítincích, MIKRO REGION Milí čtenáři, v posledních týdnech se slovo volby skloňovalo ve všech pádech, kandidatury se řešily nejen v mediálních prostředcích, na mítincích, ale i v restauracích a hospůdkách. Z billboardů

Více

UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ. Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a

UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ. Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a dobou naděje na novou úrodu, plodnost, nové vztahy? Je to samozřejmě JARO. S jarem přichází všechno

Více

Ročník XVI. 1,2/2010 leden/únor ***************************************************************************

Ročník XVI. 1,2/2010 leden/únor *************************************************************************** O m i c k ý zpravodaj Ročník XVI. 1,2/2010 leden/únor *************************************************************************** Velmi se omlouváme všem čtenářům, kteří čekali na lednové číslo zpravodaje,

Více

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Poslání MC Domeček Posláním a cílem MC Domeček je odstranění izolace rodičů na mateřské dovolené a její zpestření, usnadnění jejich návratu zpět do zaměstnání a

Více

Miroslav Rovenský a jeho přátelé si vás dovolují pozvat na BENEFIČNÍ SENÁTOUR 2011 27. února 2011-17.00 28. února 2011-18.30 4. březen 2011-17.00 5. března 2011-17.00 12. března 2011-17.00 KLADNO, Kostel

Více

DÁLE INFORMUJEME. ZPRÁVY OBECNÍHO ÚŘADU úřední doba v pondělí od 16 do 19 hodin MATEŘSKÁ ŠKOLA

DÁLE INFORMUJEME. ZPRÁVY OBECNÍHO ÚŘADU úřední doba v pondělí od 16 do 19 hodin MATEŘSKÁ ŠKOLA 17. ročník říjen 2011 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. října 2011 Usnesením č. 44/2011 zastupitelé přijali Vlastní hodnocení Mateřské školy Zahrádky za školní rok 2010 2011. Zastupitelé byli

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK LÉTO ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Blíží se konec školního roku, všichni se těšíme na léto a prázdniny a školáci na to, jak si v září nasadí aktovku a vykročí do nového světa. Leccos

Více

Domanínský zpravodaj

Domanínský zpravodaj OBSAH: Informace z jednání zastupitelstva obce...1 Informace z obecního úřadu...2 Příspěvky od občanů...3 Domanínské zajímavosti...5 Víte, že...6 Kultura...7 Co se chystá...7 Informace z jednání zastupitelstva

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, tak nám ten rok opět rychle uběhl. Někomu bylo veseleji, někomu se už zase tolik nedařilo. Všem ale dává konec roku možnost ohlédnout se zpět, říci, co bylo dobré, co se povedlo, co

Více

INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU:

INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU: OKENSKÝ ZPRAVODAJ LISTOPAD 2 0 1 1 INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU: Veřejné zasedání zastupitelstva obce se konalo ve středu 16.listopadu 2011. Zastupitelstvo bylo mimo jiné také informováno o možnosti odkoupení

Více

Organizační výbor HLAVNICKÉHO GULÁŠFESTU

Organizační výbor HLAVNICKÉHO GULÁŠFESTU GULÁŠFEST 2015 4. 7. 2015 proběhl už 4. ročník vaření kotlíkového guláše HLAVNICKÝ GULÁŠFEST 2015. Za krásného počasí se v Zámeckém parku sešlo více jak 350 hladových návštěvníků. Naši kuchařští mistři

Více

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá.

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. 2015 Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. Vážení spoluobčané, je tu konec října, před námi poslední dva měsíce roku a opět vám do schránek přinášíme náš zpravodaj. V obecním zastupitelstvu

Více

SOPTÍK. Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.1/2oo9

SOPTÍK. Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.1/2oo9 SOPTÍK Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.1/2oo9 Historie dětského hasičského hnutí-pokračování Málokterá zájmová či společenská organizace může vykázat tak dlouhou historii jako hasiči. Jistě je to

Více

BUŠOVICKÝ ZPRAVODAJ. Z obsahu:

BUŠOVICKÝ ZPRAVODAJ. Z obsahu: BUŠOVICKÝ ZPRAVODAJ Číslo vánoční speciál rok 2014 Z obsahu: 1. 2. 3. 4. 5. 6. Úvodní slovo Informace k budově obce v Sedlecku Akce v roce 2015 Oslavy 900. výročí obce Bušovice Advent v Bušovicích Vítání

Více

Zpravodaj 5. Nová výsadba v obci. Městyse Knínice u Boskovic 2008

Zpravodaj 5. Nová výsadba v obci. Městyse Knínice u Boskovic 2008 Zpravodaj 5 Městyse Knínice u Boskovic 2008 Nová výsadba v obci V průběhu měsíce dubna byla provedena v naší obci výsadba zeleně odbornou firmou. Byly tak z části nahrazeny stromy, které již svým vzrůstem

Více

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe Kalendář 9. 13. 5. škola v přírodě, Černý Důl 20. 5. integrační aktivita MŠ a ZŠ 1. 6. dětský den 3. 6. projektový den: Den životního prostředí 10. 6. integrační aktivita MŠ a ZŠ 10. 6. florbalový turnaj

Více

Písecký zpravodaj Leden 2012

Písecký zpravodaj Leden 2012 Písecký zpravodaj Leden 2012 Silvestr 2011 a novoroční přání Poslední den letošního roku jsem měl nevšední možnost pozorovat silvestrovské veselí celého našeho údolí od Bukovce přes Písek až po Jablunkov

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Zpravodaj obce Zahnašovice číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Krásné ȷarní dny Co nového se plánuȷe v letošním roce v obc? V těchto dnech obec obdržela vyjádření Povodí Moravy k manipulačnímu

Více

V Ř E S K O V Á K prosinec 2003

V Ř E S K O V Á K prosinec 2003 V Ř E S K O V Á K prosinec 2003 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, je to neuvěřitelné, ale dostává se vám do rukou již dvanácté, poslední letošní číslo našeho Vřeskováka. Blíží se čas vánočních svátků a

Více

JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309

JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309 JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309 Vyhlášení veřejné sbírky na rekonstrukci ROZHLEDNY NA KŘÍŽKÁCH Účelem sbírky je záchrana a zhodnocení tohoto místa pro současné i příští generace a z tohoto

Více

č. 5/2005 Měsíčník MČ Praha Lysolaje

č. 5/2005 Měsíčník MČ Praha Lysolaje -------------------------------------------------------------------------------------- Lysolajský zpravodaj Měsíčník MČ Praha Lysolaje č. 5/2005 zdarma --------------------------------------------------------------------------------------

Více

Ročník XXXIV DÁREK K NAROZENINÁM

Ročník XXXIV DÁREK K NAROZENINÁM Ročník XXXIV Vydává město Železnice Z obsahu: - Číslo 4/2015 DÁREK K NAROZENINÁM Dárek k narozeninám Z jednání orgánů města Zprávy z městského úřadu Slovo nové ředitelky Masarykovy ZŠ Co se chystá v knihovné

Více

Ročník XVI. 3/2010 březen ******************************************************************************************

Ročník XVI. 3/2010 březen ****************************************************************************************** O m i c k ý zpravodaj Ročník XVI. 3/2010 březen ****************************************************************************************** Zas barvíme vajíčka, co nám snesla slepička. Modré, žluté, červené

Více

Mokrovratský zpravodaj

Mokrovratský zpravodaj číslo 1 leden 2015 Mokrovratský zpravodaj Měsíčník pro Mokrovraty, Pouště a okolí Milí spoluobčané, přejeme Vám příjemné zimní měsíce, hlavně hodně zdraví a pohody. Zprávy z obce Usnesení ze zápisu č.

Více

Číslo 1/2014 Obecní úřad Libějovice leden 2014 Libějovice 26 38772 Libějovice

Číslo 1/2014 Obecní úřad Libějovice leden 2014 Libějovice 26 38772 Libějovice Číslo 1/2014 Obecní úřad Libějovice leden 2014 Libějovice 26 38772 Libějovice Tel: 383382064 Tel. starosta: 606692079 web: www.libejovice.cz email: libejovice@tiscali.cz Knihovna: Pátek 16-17 hod. Veřejný

Více

ZPRAVODAJ Obecního úřadu Chrášťany

ZPRAVODAJ Obecního úřadu Chrášťany ZPRAVODAJ Obecního úřadu Chrášťany SLOVO STAROSTY Vážení spoluobčané, vstoupili jsme do roku 2011, je před námi nové volební období, v němž obec povede nově zvolené zastupitelstvo. Velká část našich plánů

Více

SVOZ PLASTŮ V úterý 9. června 2009 provede firma LIKO a.s. Svitavy druhý svoz plastů. Plasty, uložené ve žlutých pytlích, ponechte u popelnic.

SVOZ PLASTŮ V úterý 9. června 2009 provede firma LIKO a.s. Svitavy druhý svoz plastů. Plasty, uložené ve žlutých pytlích, ponechte u popelnic. R 1 č e r v e n Dobří rodiče dávají svým dětem kořeny a křídla. Kořeny proto, aby věděly, kde jsou doma, a křídla proto, aby mohly odletět a vyzkoušet si to, co se naučily. B. Zoungsovi Mezinárodní den

Více

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 DOMOVNÍČEK Číslo 1/2013 DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 Slovo ředitele Domova pro seniory Věstonická Ing. Rudolfa Nytla Vážení čtenáři, dnes se Vám dostává do rukou první vydání našeho zpravodaje,

Více

Zpravodaj Městyse Knínice u Boskovic 32008 připravuje společenskou akci Košt vín 2008 V sobotu 26. dubna

Zpravodaj Městyse Knínice u Boskovic 32008 připravuje společenskou akci Košt vín 2008 V sobotu 26. dubna Zpravodaj 3 Městyse Knínice u Boskovic 2008 Městys Knínice u Boskovic ve spolupráci s místními zájmovými organizacemi připravuje společenskou akci Košt vín 2008 V sobotu 26. dubna bude probíhat v prostorách

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. listopadu 2014

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. listopadu 2014 20. ročník listopad 2014 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. listopadu 2014 Usnesením č. 45/2014 zastupitelé schválili zvolení jednoho místostarosty. Usnesením č. 46/2014 zastupitelé obce Zahrádky

Více

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři,

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři, Číslo 3 2015 1 Úvodem Vážení občané, vážení čtenáři, Letos se naposled setkáváme na stránkách našeho občasníku. Není to dlouho, co jsme pročítali stránky podzimního čísla a už je tady zimní vydání. Podzim

Více

Žďárský zpravodaj 5/2014

Žďárský zpravodaj 5/2014 Žďárský zpravodaj 5/2014 Obecní úřad Žďár nad Metují úřední hodiny Pondělí 8 11:30 a 13-17 hod. Středa 8 11:30 a 13-17 hod. Kontakty: tlf.č. 491 541 142 obec.zdarnm@tiscali.cz www.zdarnadmetuji.cz č.ú.

Více

Luãinsk. 8. prosince 1999 5/1999

Luãinsk. 8. prosince 1999 5/1999 Luãinsk zpravodaj 8. prosince 1999 5/1999 K vánoční brance po oříšku pod lískou sklouzneš. Ale sám otevřít musíš v srdci mřížku jak zvuky koled o Ježíšku, než mír a pokoj najdeš tam. Vážení spoluobčané,

Více

Úvodní slovo. Klub PMD, občanské sdružení Výroční zpráva 2009

Úvodní slovo. Klub PMD, občanské sdružení Výroční zpráva 2009 Výroční zpráva za rok 2009 Úvodní slovo... 1 Základní informace o sdružení... 2 Historie sdružení... 3 Poslání a cíle sdružení... 3 Akce v průběhu roku 2009 (počet akcí, dětí)... 4 Propagace sdružení...

Více

Strana 1 (celkem 6) Zápis č. 5

Strana 1 (celkem 6) Zápis č. 5 Strana 1 (celkem 6) Zápis č. 5 Z 5. veřejného zasedání zastupitelstva městyse Stádlec (dále jen zastupitelstvo) konaného dne 6.4.2011 v 17.00 hod. v zasedací místnosti úřadu městyse, Stádlec čp.150 Přítomni:

Více

ZPRAVODAJ 11/2015. Příprava na zimní údržbu obecních komunikací, chodníků a veřejných prostranství

ZPRAVODAJ 11/2015. Příprava na zimní údržbu obecních komunikací, chodníků a veřejných prostranství ZPRAVODAJ 11/2015 Příprava na zimní údržbu obecních komunikací, chodníků a veřejných prostranství Žádáme občany, aby vytvořili podmínky pro bezproblémové odklízení sněhu při zimní údržbě obecních komunikací,

Více

6. vydání Informační leták Obecního úřadu ve Ktové listopad 2012

6. vydání Informační leták Obecního úřadu ve Ktové listopad 2012 K T O V Á Č E K 4/2012 6. vydání Informační leták Obecního úřadu ve Ktové listopad 2012 První adventní neděle se kvapem blíží a s ní i naše, v pořadí již druhé, rozsvícení Vánočního stromečku. Nenechte

Více

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové Zpravodaj listopad - prosinec 2015 obce Krajková Advent v Krajkové Období před Štědrým dnem je v naší obci tradičně doprovázeno akcemi pořádanými kulturní komisí. Zdobení perníčků perníčkování proběhlo

Více

Číslo 13 Ročník XVI 4. října 2010. Poslední veřejné zasedání současného obecního zastupitelstva

Číslo 13 Ročník XVI 4. října 2010. Poslední veřejné zasedání současného obecního zastupitelstva Lhotecký Občasník Číslo 13 Ročník XVI 4. října 2010 Poslední veřejné zasedání současného obecního zastupitelstva se konalo 22. září v zasedací místnosti obecního úřadu. Dá se říci, že bylo plno. Projednávaly

Více

SLOVO STAROSTKY: Vážení spoluobčané, kalendářní rok 2015 pomalu končí, máme před sebou jedny z nejkrásnějších svátků v roce a v našich domácnostech vrcholí vánoční přípravy. Vám se dostává do rukou poslední

Více

V Ř E S K O V Á K květen 2010

V Ř E S K O V Á K květen 2010 V Ř E S K O V Á K květen 2010 Úvodní slovo Vážení spoluobčané,v letošním roce opět při stavění máje a následné noci došlo k několika incidentům a škodám způsobených našimi mladými výtržníky. K těmto událostem

Více

ŠKOLNÍ LISTY ÚVODNÍK. Vítáme Vás u prvníhovydání parlameňťáckých. z článků. To by pro začátek mohlo stačit, přejeme. vám příjemné počtení.

ŠKOLNÍ LISTY ÚVODNÍK. Vítáme Vás u prvníhovydání parlameňťáckých. z článků. To by pro začátek mohlo stačit, přejeme. vám příjemné počtení. Senožaty září listopad 2015 ŠKOLNÍ LISTY ÚVODNÍK z článků. To by pro začátek mohlo stačit, přejeme vám příjemné počtení. Gabriela Pohanová 9. ročník Vítáme Vás u prvníhovydání parlameňťáckých novin. V

Více

BRÁZDIMSKÉ Noviny ZE ŽIVOTA V OBCI. prosinec 2011. Vážení spoluobčané, blíží se konec roku a tak vám přinášíme poslední vydání novin v roce 2011.

BRÁZDIMSKÉ Noviny ZE ŽIVOTA V OBCI. prosinec 2011. Vážení spoluobčané, blíží se konec roku a tak vám přinášíme poslední vydání novin v roce 2011. BRÁZDIMSKÉ Noviny prosinec 2011 ZE ŽIVOTA V OBCI Vážení spoluobčané, blíží se konec roku a tak vám přinášíme poslední vydání novin v roce 2011. Dne 10.12.2011 pro vás členové zastupitelstva připravili

Více

Vánoční slovo. Dnes v čísle

Vánoční slovo. Dnes v čísle Vánoční slovo Dnes v čísle Vánoční slovo... 1 Obecní úřad informuje... 2 Tuhá zima zasáhla celé Česko... 3 Zpomalovací prahy... 4 Havárie telefonního kabelu... 4 Obecně závazné vyhlášky... 4 Mikulášská

Více

Chotečánek PF 2014. čtvrtletník OU Choteč leden 2014

Chotečánek PF 2014. čtvrtletník OU Choteč leden 2014 Chotečánek čtvrtletník OU Choteč leden 2014 PF 2014 12 obsah Slovo starosty Z úřadu a zastupitelstva Zápis prvňáčků v ZŠ Sezemice Hasiči Myslivci Halloweenské maškarní odpoledne Posezení se seniory Adventní

Více

INFORMACE starosty, ZO, výborů ZO

INFORMACE starosty, ZO, výborů ZO + Háj 2014 www.obechabartice.cz, podatelna@obechabartice.cz OÚ 463 73 čp.191, 482 345 024, 607 973 670, -------------------------------------------------------------------- Sbor pro občanské záležitosti

Více

Sociální služby jsou financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem a Komunitního plánu města Most od října do prosince 2015

Sociální služby jsou financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem a Komunitního plánu města Most od října do prosince 2015 Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace ROČNÍK II. ČÍSLO 12. PROSINEC 2015 Sociální služby jsou financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem a Komunitního plánu města Most od října

Více

Infozpravodaj ZÍSKALI JSME DOTACI NA MÍSTNÍ KOMUNIKACI. Slezské Pavlovice

Infozpravodaj ZÍSKALI JSME DOTACI NA MÍSTNÍ KOMUNIKACI. Slezské Pavlovice Z I Infozpravodaj Slezské Pavlovice Vydává obec slezské pavlovice, č.p. 16, 793 99, ič: 00576093 č. VI./04/2016 MK ČR E 22256 ZÍSKALI JSME DOTACI NA MÍSTNÍ KOMUNIKACI OČEKÁVANÁ OPRAVA CENTRÁLNÍ CESTY V

Více

Prověřovací cvičení Hasičských jednotek

Prověřovací cvičení Hasičských jednotek 2/2014 Vážení čtenáři, je mi potěšením Vás přivítat u dalšího čísla našeho Zpravodaje. V tomto vydání Vás budu více než jindy žádat o spolupráci, reakci, nápady nebo jiné aktivní zapojení se do dění v

Více

OÚ Vysočina připravuje:

OÚ Vysočina připravuje: Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 23.1.2013 ZPRAVODAJ č. 1/2013 Vážení spoluobčané, končí leden, první měsíc roku 2013. Rádi bychom Vás seznámili s některými důležitými termíny a akcemi,

Více

Žerotický zpravodaj léto 2010

Žerotický zpravodaj léto 2010 Žerotický zpravodaj léto 2010 1 Vážení a milí občané, nejen léto, ale i čtyřleté volební období pomalu končí a tak tu máme opět pro vás žhavé novinky z posledních letních měsíců. Kanalizace Před několika

Více

Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006

Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006 Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006 Ustavující zasedání Zastupitelstva obce Šilheřovice. Dne 6. listopadu 2006 se konalo v sále obecního úřadu ustavující zasedání Zastupitelstva obce Šilheřovice. Ustavujícím

Více

Zasedání obecního zastupitelstva

Zasedání obecního zastupitelstva Zasedání obecního zastupitelstva č.32 24. 2. 2014 Usnesení: 1. Zastupitelstvo obce Kameničná schvaluje rozpočet obce Kameničná na rok 2014 ve výši 3.386.000 v části příjmové i výdajové. 2. Různé: 2.1.Zastupitelstvo

Více

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy:

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy: Zpravodaj obce MIKOLAJICE Březen 2015 Váţení a milí občané, v tomto vydání obecního zpravodaje Vám opět přinášíme důležité informace o dění v obci Mikolajice. Také se v několika řádcích ohlédneme za již

Více

Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec

Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec Číslo 3/2016 Obecní úřad Libějovice Březen 2016 Libějovice 26 387 72 Libějovice Tel: 383 382

Více

Zpravodaj 1. Městyse Knínice u Boskovic 2009

Zpravodaj 1. Městyse Knínice u Boskovic 2009 Zpravodaj 1 Městyse Knínice u Boskovic 2009 informace úřadu městyse Odpad Odvoz domovního odpadu: 14. 1., 28. 1., 11. 2. Sběrný dvůr: 17. 1. 8.00 11.00 hod. Knihovna Úterý od 16.30 do 18.00 hodin. Zpráva

Více

Letní noc na Práchovně.

Letní noc na Práchovně. ŘÍJEN 2015 Letní noc na Práchovně. Letní noc srpen 2015 Hasičské okrskové cvičení září 2015 2 Vážení spoluobčané, začátek posledního čtvrtletí každého roku je vždy období, kdy se jakoby dohání co je potřeba,

Více

Poslední valná hromada se konala 14. února roku 2003 v hasičské zbrojnici v Kateřinicích.

Poslední valná hromada se konala 14. února roku 2003 v hasičské zbrojnici v Kateřinicích. Vážení bratři a setry, vážení hosté. je tady skoro polovina roku roku 2005. Je tedy ten správný čas zhodnotit uplynulý rok, bilancujeme úspěchy i neúspěchy a zamyslet se na rokem letošním. Poslední valná

Více

ZPRAVODAJ HORECKÉ A NEDAŘÍŽSKÉ OBCE

ZPRAVODAJ HORECKÉ A NEDAŘÍŽSKÉ OBCE ZPRAVODAJ HORECKÉ A NEDAŘÍŽSKÉ OBCE Vážení čtenáři, přinášíme Vám druhé letošní číslo zpravodaje, ve kterém se dočtete něco málo z dění v naších obcích. Z obsahu: z jednání zastupitelstva, z historie obce,

Více

Rozsvícení vánočního stromku. Brigáda- Podzimní úklid Horní Hbity

Rozsvícení vánočního stromku. Brigáda- Podzimní úklid Horní Hbity 4/2013 Vážení a milí čtenáři, vítám Vás u dalšího čísla našeho Zpravodaje, které uzavírá již jeho třetí kompletní ročník. Předvánoční období plné shonu máme již téměř za sebou a čekají nás svátky, které

Více

ZPRAVODAJ Obecního úřadu Chrášťany

ZPRAVODAJ Obecního úřadu Chrášťany ZPRAVODAJ Obecního úřadu Chrášťany SLOVO STAROSTY Vážení spoluobčané, blíží se konec zimního období, nekončí však naše pracovní povinnosti, kterých je na obci dost a dost. Za těch pár měsíců jsme se naplno

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více

Školní časopis. Základní škola T. G. Masaryka Štětí. Den Země. w w w. z s t g m - s t e t i. c z. Beseda se spisovatelem. Beseda s policistkou

Školní časopis. Základní škola T. G. Masaryka Štětí. Den Země. w w w. z s t g m - s t e t i. c z. Beseda se spisovatelem. Beseda s policistkou Základní škola T. G. Masaryka Štětí Školní časopis 2012 Den Země Pavla Leskotová Beseda se spisovatelem Tereza Weberová Beseda s policistkou Míša Janků Turnaj ve florbale Pavla Leskotová Koncert pro školu

Více

Chotečánek. čtvrtletník OU Choteč říjen 2015

Chotečánek. čtvrtletník OU Choteč říjen 2015 Chotečánek čtvrtletník OU Choteč říjen 2015 19 obsah Z úřadu a zastupitelstva Sběr velkoobjemového odpadu Myslivci Hasiči Stanování a stezka odvahy 5. ročník Neckyády Setkání obcí Choteč Rybářské závody

Více

NAŠE VESNICE ČERVENEC A SRPEN 2011

NAŠE VESNICE ČERVENEC A SRPEN 2011 NAŠE VESNICE MĚSÍČNÍ ZPRAVODAJ OBČANŮ A PŘÁTEL PĚNČÍNA ČERVENEC A SRPEN 2011 Před námi jsou dva měsíce prázdnin a čas dovolených, Vám všem přejeme hezké léto, dětem prázdniny se spoustou sluníčka a koupání,

Více

Náměty a připomínky zasílejte na: obec@hrusova.cz, petarda.zp@seznam.cz Č E R V E N 2015 OÚ INFORMUJE DĚTSKÝ DEN

Náměty a připomínky zasílejte na: obec@hrusova.cz, petarda.zp@seznam.cz Č E R V E N 2015 OÚ INFORMUJE DĚTSKÝ DEN Č E R V E N 2015 OÚ INFORMUJE DĚTSKÝ DEN Slavilo se tradičně na návsi v lipové aleji a počasí opravdu přálo. Do plnění různých disciplín se zapojili kromě dětí i dospělí či odrostlí a bylo příjemné sledovat,

Více

www.ceradice.cz Vydání 1/2015

www.ceradice.cz Vydání 1/2015 www.ceradice.cz Vydání 1/2015 Vážení spoluobčané, máte před sebou první vydání Čeradického plátku v roce 2015, ve kterém se budete opět dozvídat novinky o naší obci. Opět vám bude doručován do schránek,

Více

1 Řepnický zpravodaj leden 2004

1 Řepnický zpravodaj leden 2004 1 Řepnický zpravodaj leden 2004 Vážení spoluobčané! Stojíme na prahu nového roku, kdy každý bilancuje rok minulý a dává si předsevzetí do roku příštího. O to bychom se chtěli pokusit i my. V minulém roce

Více

Výroční zpráva za rok 2007

Výroční zpráva za rok 2007 Agentura Free Time Jemnice, o.s. Třešňová 993 675 31 Jemnice Tel: 737925685 IČ: 27058701 DIČ: CZ 27058701 E-mail: aftjemnice@seznam.cz Web: www.aft.jemnice.cz Výroční zpráva za rok 2007 Zpracoval: Bc.

Více

ZPRAVODAJ OBECNÍHO ÚŘADU SUCHODOL 3/2015. Vážení občané, vážení čtenáři,

ZPRAVODAJ OBECNÍHO ÚŘADU SUCHODOL 3/2015. Vážení občané, vážení čtenáři, ZPRAVODAJ OBECNÍHO ÚŘADU SUCHODOL 3/2015 Vážení občané, vážení čtenáři, v tomto vydání zpravodaje se ve svém příspěvku budu snažit o podání informací za období třetího čtvrtletí. V období prázdnin, byla

Více

Ročník 19 Číslo 9. Slovo starostky. Vážení občané,

Ročník 19 Číslo 9. Slovo starostky. Vážení občané, Ročník 19 Číslo 9 Slovo starostky Vážení občané, Před nějakým časem jsme pořádali sbírku pro povodní postiženou obec Putim. Děkuji všem, kteří přispěli a prokázali, tak svoji solidaritu a dobrou vůli.

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : 2. sportovně zábavné odpoledne...1 Vůně koření...2 Návštěva DDM Duchcov.....3

Více

OBČASNÍK. OBECNÍHO ÚŘADU RÁJEC č. 1/2015

OBČASNÍK. OBECNÍHO ÚŘADU RÁJEC č. 1/2015 OBČASNÍK OBECNÍHO ÚŘADU RÁJEC č. 1/2015 Vážení občané, po delší odmlce se Vám opět dostává do rukou letošní první a poslední číslo Občasníku plné zajímavých informací. Toto číslo shrnuje dění v obci od

Více

Noviny obce Křoví duben 2014

Noviny obce Křoví duben 2014 Noviny obce Křoví duben 2014 Vážení spoluobčané, březen je za námi a mírná zima přešla v krásné a slunečné jaro, které již stačilo zlomit několik teplotních rekordů. Zastupitelstvo obce se letos sešlo

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

Pozvánka na Slavětínskou pouť

Pozvánka na Slavětínskou pouť Slavětínský zpravodaj místní zpravodaj obce slavětín 2/2015 4/2010 (duben, květen, červen) Pozvánka na Slavětínskou pouť vážení spoluobčané, silvestrovský večer definitivně ukončil rok 2010 a půlnoční

Více

Ročník XV. 15. prosinec 2009 číslo 4

Ročník XV. 15. prosinec 2009 číslo 4 Ročník XV. 15. prosinec 2009 číslo 4 Hlavi ka.indd 1 28.10.2007 15:14:55 Obecní úřad Hudlice přeje všem krásné a pohodové prožití Vánoc a v roce 2010 hodně zdraví, osobní spokojenosti, štěstí a lásky Strana

Více

Veselský zpravodaj. Hasiči soutěžili o Pohár starosty už posedmnácté

Veselský zpravodaj. Hasiči soutěžili o Pohár starosty už posedmnácté Veselský zpravodaj září 2013 Hasiči soutěžili o Pohár starosty už posedmnácté Celkem deset hasičských posádek přijelo v horkém sobotním odpoledni 17. srpna na veselské hřiště bojovat ve třech různých soutěžích.

Více

UH 6/2010 Září, říjen,, listopad, prosinec Uhelňáček Uhelňáček

UH 6/2010 Září, říjen,, listopad, prosinec Uhelňáček Uhelňáček UH 6/2010 Září, říjen,, listopad, prosinec Uhelňáček Uhelňáček Vážení spoluobčané, od voleb uplynuly necelé dva měsíce a dva z původně Vámi zvolených zastupitelů byli vyměněni. Mandátu se vzdali Ing. Pavličík

Více

Čtvrtletník naší dílny

Čtvrtletník naší dílny Významné události ze života naší dílny Realizujeme dva projekty z grantu na podporu realizace jednotlivých návrhových opatření 4. Komunitního plánu sociálních služeb města Litoměřice 2014 2017. Naše klientka

Více

BRANIŠOVSKÉ NOVINKY. č. 1/2016

BRANIŠOVSKÉ NOVINKY. č. 1/2016 BRANIŠOVSKÉ NOVINKY č. 1/2016 Milí spoluobčané, máte v rukou jarní číslo zpravodaje Branišovské novinky a zároveň jubilejní vydání, jelikož je to přesně rok, co jste do svých stránek dostali úplně první

Více