Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006"

Transkript

1 Zpráva o činnosti MC Domeček za r Poslání MC Domeček Posláním a cílem MC Domeček je odstranění izolace rodičů na mateřské dovolené a její zpestření, usnadnění jejich návratu zpět do zaměstnání a jejich další vzdělávání. U dětí se zaměřujeme na jejich nenásilné zapojení do kolektivu vrstevníků a nácvik samostatnosti, na podporu jejich psychomotorického vývoje a zvládnutí základních předškolních dovedností. Na akcích MC zároveň usilujeme o propojení aktivit několika generací rodin a o zapojení prarodičů. Historie MC Domeček MC Domeček vzniklo v r jako součást Katolického spolku. Celý první rok naší činnosti jsme využívali prostory Spolkového domu na Pouchově. Pro druhý rok činnosti jsme se rozhodli zaregistrovat na MV jako občanské sdružení. Registrace proběhla a MC Domeček začal fungovat jako samostatná právnická osoba. Do jsme si pronajímali prostory v Katolickém domě. Od jsme si začali pronajímat prostory v DDM Jitro v Lužické ulici, v Hradci Králové 3 Slezské předměstí. Od do jsme si pronajímali prostory na staré faře na Pouchově. K dispozici jsme zde měli klubovnu, hernu, kuchyňku a sociální zařízení. Z důvodů rekonstrukce fary jsme byli opět nuceni se přestěhovat a tak jsme se po několika letech vrátili zpět do Spolkového domu na Pouchově, kde si od pronajímáme klubovnu. Dále jsme však využíváme tělocvičnu DDM Baráček. V dubnu 2006 jsme si pro cvičení začali pronajímat také prostory bistra Pepinka. Pro svou činnost využíváme i prostory plaveckého bazénu ve Všestarech Struktura MC Domeček MC Domeček provozuje občanské sdružení Domeček HK, jehož zakladateli jsou Hana Hegerová, Marie Mádlíková a Martin Heger. Předsedkyní o. s. a koordinátorkou MC je Hana Hegerová. Místopředsedkyní o. s. a lektorkou výtvarných činností je Marie Mádlíková. Cvičitelkami cvičení rodičů s dětmi, cvičení předškoláčků a kondičního cvičení pro ženy a Klubíčka jsou Hana Hegerová, Mgr. Miroslava Skrbková Učitelkou anglického jazyka je Martina Nohejlová. Provoz herny zajišťuje Kateřina Dušková. Zapisovatelkou a informatikem MC je Blanka Wágnerová I. pololetí - jaro V prvním pololetí r jsme pokračovali v organizování pravidelných akcí z II. pololetí r Jedinou změnou bylo zrušení Nebojsy. Vzhledem ke změně zákona začaly všechny Nebojsovské děti navštěvovat běžnou MŠ každý den na 4 h. Pravidelný program začínal v pondělí večer pravidelným Plavčem v bazénu ve Všestarech. V úterý probíhala v naší klubovně výuka anglického jazyka pro mírně pokročilé a věčné začátečníky. Středa dopoledne patřila Malířům výtvarné činnosti pro děti i maminky, kterou v r podpořil grantem Magistrát města Hradec Králové.

2 Čtvrteční dopoledne si užívaly maminky s miminky na Klubíčku a večer byla Kondička cvičení pro ženy všech generací. V pátek i nadále probíhalo od 9 h a od 10 h v tělocvičně DDM Jitro na Slezském předměstí cvičení pro rodiče a děti Opičky. V dubnu jsme si začali pronajímat tělocvičnu v Café Pepinka a využívat ji pro další cvičení rodičů s dětmi Opičky. V březnu jsme také naposledy byli v sauně. Průměrná návštěvnost Malířů byla 8 rodičů s dětmi, na angličtinu chodily 4 maminky, na Klubíčko docházelo 12 maminek, cvičení rodičů s dětmi se zúčastňovalo okolo 35 rodin, a kondičního cvičení 5 žen. Kromě těchto pravidelných akcí, se nám podařilo uspořádat i spoustu mimořádných. 22. ledna se konalo Buchtobraní soutěž o nejlepší doma pečenou buchtu litou na plech. Opět bylo více účastníků než soužežících. Mnozí přišli pouze ochutnat a opsat recepty. První tři buchty byly oceněny hodnotnými cenami a zbylých sedm drobnostmi potřebnými k pečení a všichni dostali řád zlaté buchty. V únoru proběhl v rámci cvičení také každoroční karneval, při kterém jsme ocenili všechny zúčastněné masky. 9. dubna se konaly Velikonoční dekorace. Opět se vyráběla spousta dekorací ze sena, ale novinkou byly zajíčci a slepičky z proložek od vajíček. Akce byla tentokrát určena nejen pro ženy, ale i pro děti a tak účast byla opravdu hojná.

3 V květnu jsme se také zapojily do akce Kytička, kterou pořádají královéhradecká MC jako oslavu Dne matek. Tento rok připadl na neděli MC zde prezentovala svoji činnost a program. Všechny maminky obdržely u vstupu kytičku a děti jim poté mohly vyrobit malý dárek. Naše MC se prezentovalo výrobou papírových stojánků na tužky. Vzhledem k dlouhé zimě se první velké malování na hedvábí konalo až 21. května, které jsme pak pro velký zájem opakovali ještě 11. června. Malovali jsme různými technikami nejen šátky a šály, ale i vitráže, pouzdra na brýle a kravaty. Všechny výrobky byly velmi povedené a účastnice spokojené se opět konal Rodinný pětiboj. Rodiny zde mohly změřit své síly a také se pobavit v pěti disciplínách jízdě na kanoi, střelbě ze vzduchovky, ručkování po laně, házení na plechovky a skákání v pytlích. Samozřejmě nemohlo chybět grilování, kterým soutěžící doplňovali síly. Všichni byly nakonec oceněni diplomy a ozdobnými svíčkami. Tento víkend nám ale nepřálo počasí - téměř celý propršel, což ovlivnilo i účast. Našlo se jen 6 statečných rodin se konalo Dárkování program připravený pro děti ze ZŠ Habrmanova, při které se seznámily s malováním na hedvábí a namalovaly si šátky a pouzdra na brýle nebo gumičky do vlasů a také si vyrobily zahradní kamínkový svícen. Akci podpořil Magistrát města Hradec Králové. V neděli jsme na zahradě Spolkového domu uspořádali společně se skauty Dětský den. Pro děti jsme společně připravili spoustu soutěží a odměn. Závěr pak patřil ohni a opékání buřtů.

4 S koncem školního roku skončil i náš pravidelný program. Opět jsme ale připravili program na celé prázdniny. Patřilo do něho Klubíčko pro maminky s miminky, výtvarné dílny (malování triček a výroba lezoucích berušek) a také už z minulých let oblíbené vandry. Tento rok jsme opět vyrazili do Litic a pak ještě do Slatiňan, do Všestar na prohlídku pravěké vesnice a do Bydžovské Lhotky za oslíky. Do Slatiňan jsme se vydali Prohlédli jsme si zde zámek, hřebčín i zámeckou zahradu a došli až na Kočičí hrádek, kde se děti mohly dosytosti vyřádit. 8. srpna jsem se vydali do Všestar na předem domluvenou prohlídku pravěké vesnice. Bohužel na nás nikdo nečekal a tak jsme museli skoro hodinu čekat my, než přišla slečna, která nás vesnicí provedla a pak nám i promítla film o jejím postupném budování. Poslední vandr byl do Bydžovské Lhotky za oslíky, poníky a koníky. Pedagicko-psychologické ježdění pořádané O. s. pro hyporehabilitaci si děti opravdu oblíbily a vzhledem k vydařenému počasí si celý den i krásně užily. O prázdninách proběhl v klubovně také velký úklid a to hned v několika etapách. Vše jsme umyly, vyčistily, vypraly, vydezinfikovaly, naleštily a připravily na nový školní rok. II. pololetí podzim Pravidelnou činnost jsme zahájili opět v září. Náš program opět obsáhl všech 5 dní v týdnu. Pondělní dopoledne patřilo Opičkám cvičení pro rodiče s dětmi. Pondělní večery jsme vyhradili Plavču pro celé rodiny v plaveckém bazénu ve Všestarech.

5 Úterky jsme opět věnovali výuce angličtiny pro mírně pokročilé a věčné začátečníky pod vedením Martiny Nohejlové. Středa už tradičně patřila Malířům a Herně. Akce pro děti se pravidelně střídali s programem pro maminky a odnesli jsme si opravdu nádherné výrobky.

6 Čtvrteční dopoledne bylo miminkovské na programu bylo Klubíčko dopoledne pro maminky s nejmenšími dětmi. Během Klubíčka se zacvičí děti i maminky, které se zde zároveň naučí masáže miminek a správnou manipulaci, dozvědí se o psychomotorickém vývoji děťátka a jeho výživě nebo se naučí vázat šátky na nošení miminek. Důležitá je ale i výměna vzájemných zkušeností mezi maminkami. Maminky si toto dopoledne velmi oblíbily a tak od nového kalendářního roku bude probíhat už dvakrát týdně. Ve čtvrtek večer ještě probíhla Kondička cvičení pro ženy všech věkových kategorií. V pátek byly na programu Opičky cvičení pro rodiče s dětmi od 1 r, na které si pronajímáme tělocvičnu DDM Baráček na Slezském předměstí. Cvičení probíhalo ve dvou skupinách od 9 h a od 10 h. Také jsme do programu zařadili 2 novinky Angličtinu pro předškoláčky a kurz Jak na počítač. Soboty a neděle byly opět vyhrazeny pro mimořádné akce, kterých jsme v tomto pololetí stihli opravdu hodně. 8. října proběhla Drakiáda, které se zúčastnilo asi 25 rodin. Ocenili jsme 10 nejlepších doma vyrobených draků. Počasí nám docela přálo, svítilo sluníčko, ale nefoukalo, a tak se taťkové zase hodně naběhali z čehož se už při našich Drakiádách stala tradice. Dalším důležitým bodem podzimního programu našeho MC bylo zabudování nového plynového kotle, které s sebou přineslo spoustu práce pro naše taťky a spoustu dalšího uklízení pro nás. Klubovna byla dříve vytápěna centrálním kotlem Spolkového domu, který měl ale velkou spotřebu a tak po dohodě s Katolickým spolkem bude naše a Skautská klubovna vytápěna novým malým kotlem zabudovaným na našem WC. Snad už nám tedy nebude v zimě zima.

7 14. října se konaly Podzimní dekorace. Vyrobili jsem spoustu dekorační předmětů ze sušených květin a plodů. 4. a 5. listopadu probíhalo v Domečku fotografování. Pozvaný pan fotograf udělal všem zájemcům nádherné ateliérové fotografie. 19. listopadu jsme opět Malovali na hedvábí. Zaměřili jsme se zejména na výrobu vánočních dárků a vitrážek. Novinkou tentokrát byla výroba hedvábných náhrdelníků s korálky. 2. prosince jsme vyráběli adventní věnce. O tuto akci je vždy velký zájem a v naší malé klubovně bojujeme s nedostatkem prostoru. Přesto jsme vše zvládli a všichni si odnesli nádherně nazdobené věnečky. 16. prosince jsme si ještě vyrobili svícny na vánoční stůl. Zužitkovali jsme veškerý materiál, který zbyl po vázání věnců a výsledek byl jako vždy velmi zajímavý. 22. prosince jsme se zúčastnili zdobení Pouchovského kostela. Zde si užívají hlavně děti, které mohou pomáhat při stavbě Betléma a zdobení stromečků a pak se zahřát při vánočním posezení u teplého čaje a cukroví v naší klubovně. 31. prosince jsme symbolicky za bouchání Rychlých špuntů a prskání prskavek uzavřeli rok oslavou dětského Silvestra.

8 Činnost MC Domeček v r lze považovat za úspěšnou. Podařilo se nám rozšířit program MC o nové akce, získat granty od Královéhradeckého kraje, MPSV a Magistrátu města Hradec Králové díky kterým jsme nakoupili nové pomůcky na cvičení a výtvarné dílny, zaplatili část pronájmů, a také udrželi pracovní místo našeho prvního stálého zaměstnance koordinátorky MC Hanky Hegerové, které se ukázalo být pro zdárný chod MC opravdu nezbytné. Cíle do budoucna Hlavním cílem pro r je snaha získat další granty na podporu naší činnosti a také na udržení zkráceného pracovního úvazku (na 6 h), díky kterému může být činnost MC celodenní a může oslovit ještě více rodin a který je v současné době pro zdárné fungování MC nezbytný. Pro velký zájem plánujeme rozšíření Klubíčka, které by se mělo konat od nového roku dvakrát týdně a případně i Opiček, které by pak probíhaly už čtyřikrát týdně. Naším velkým přáním by také bylo rozšíření naší klubovny ještě o jednu místnost. Zpracovala: Hana Hegerová V Hradci Králové

9 MC DOMEČEK Občanské sdružení Domeček HK Člen sítě MC ČR, držitel ocenění Společnost přátelská rodině IČO: Předsedkyně: Hana Hegerová Piletice 38/ Hradec Králové tel

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2007

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2007 Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2007 Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2007 Poslání MC Domeček Posláním a cílem MC Domeček je odstranění izolace rodičů na mateřské dovolené a její zpestření, usnadnění

Více

Občanské sdružení. Naše škola

Občanské sdružení. Naše škola Občanské sdružení Naše škola Výroční zpráva 2007 Kontakt: Adresa: Občanské sdružení Naše škola Marie Dolanské 19 746 01 Opava-Vlaštovičky e-mail: nase.skola@seznam.cz http://www.sweb.cz/nase.skola OBSAH:

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Mateřské centrum Na zámečku. Výroční zpráva. Nové Město nad Metují

Mateřské centrum Na zámečku. Výroční zpráva. Nové Město nad Metují Mateřské centrum Na zámečku Výroční zpráva 2012 Nové Město nad Metují Obsah: 1. Základní údaje 2. Naše poslání a činnost 3. Činnost v průběhu roku a) pravidelná b) mimořádné akce 4. Spolupráce 5. Výhled

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ZIMA ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Je tu prosinec a přicházíme s dalším číslem našeho časopisu. První tři měsíce utekly jako voda, všichni si zvykli na každodenní kolotoč a děti se pomalu

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Nový školní rok byl slavnostně zahájen 3.září. Přivítali jsme 16 prvňáčků. V pátek 14. září k nám zavítali herci "Divadélka pro školy" z Hradce Králové.

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ZÁŘÍ HURÁ DO ŠKOLKY! Tak jako každý rok se otevřeli dveře školky a do mateřské školky přišly nejen děti, které mateřskou školu již navštěvovaly, ale

Více

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva Předseda OV: Petr Kabát Členové: Lenka Kadlecová, Andrea Maturová, Mgr. Jaroslav Hodyc, Ing. Jakub Procházka, Jindřich Polívka DiS.,

Více

Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová

Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová Na pondělí 21. prosince si paní učitelky pro děti I.

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK LÉTO ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Blíží se konec školního roku, všichni se těšíme na léto a prázdniny a školáci na to, jak si v září nasadí aktovku a vykročí do nového světa. Leccos

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

Zpráva o činnosti o. s. Domeček HK za r. 2011

Zpráva o činnosti o. s. Domeček HK za r. 2011 Zpráva o činnosti o. s. Domeček HK za r. 2011 1 Zpráva o činnosti o. s. Domeček HK za r. 2011 Poslání MC Domeček Posláním a cílem MC Domeček je odstranění izolace rodičů na mateřské dovolené a její zpestření,

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 19. ročník duben 2013 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 Usnesením č. 14/2013 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 3/2013. Tímto rozpočtovým opatřením byl plánovaný rozpočet

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK

Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK Jaro 2015 Činnost přípravné třídy LEDEN V měsíci lednu se děti zúčastnily velmi zajímavé a poučné besedy v naší škole. Navštívit a spoustu zajímavých informací

Více

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky KRONIKA 2007 Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky Maminky napekly pro Tři krále koláčky. Děti si vyrobily královské čepice, zpívaly koledy a četly příběh Tří králů. Ttříkrálové odpoledne nám ještě

Více

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe Kalendář 9. 13. 5. škola v přírodě, Černý Důl 20. 5. integrační aktivita MŠ a ZŠ 1. 6. dětský den 3. 6. projektový den: Den životního prostředí 10. 6. integrační aktivita MŠ a ZŠ 10. 6. florbalový turnaj

Více

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 VŠERUBÁČEK Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 Ahoj moji kamarádi, letos naposledy se k Vám hlásím Máme tady jarní besídku, kde se s námi loučí naši páťáci. Byl to

Více

2016 LEDEN - BŘEZEN. Písek

2016 LEDEN - BŘEZEN. Písek 2016 LEDEN - BŘEZEN Písek 1 SLOVO ŘEDITELKY Vážení a milí, zhluboka se nadechněte. Cítíte ve vzduchu tu vůni jara? To letošní podle astrologického kalendáře začalo přesně 20. března v 5 hodin a třicet

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. listopadu 2014

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. listopadu 2014 20. ročník listopad 2014 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. listopadu 2014 Usnesením č. 45/2014 zastupitelé schválili zvolení jednoho místostarosty. Usnesením č. 46/2014 zastupitelé obce Zahrádky

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Občanské sdružení Mateřské centrum MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Občanské sdružení Mateřské centrum MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Občanské sdružení Mateřské centrum MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 OBSAH 3 - Mateřské centrum - právní postavení sdružení, jeho cíle a poslání

Více

Zpráva o činnosti o. s. Domeček HK za r. 2010

Zpráva o činnosti o. s. Domeček HK za r. 2010 Zpráva o činnosti o. s. Domeček HK za r. 2010 1 Zpráva o činnosti o. s. Domeček HK za r. 2010 Poslání MC Domeček Posláním a cílem MC Domeček je odstranění izolace rodičů na mateřské dovolené a její zpestření,

Více

Informace o MŠ. Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz. Počet tříd: 1

Informace o MŠ. Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz. Počet tříd: 1 Informace o MŠ Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz Počet tříd: 1 Věkové složení: zpravidla 2,5-6 let Ředitelka školy: Mgr. Kateřina Slabá Učitelka:

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj. leden 2015

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj. leden 2015 leden 2015 Noviny městyse vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj MĚSTYS LITULTOVICE Vážení spoluobčané, tentokrát bych se chtěl věnovat poněkud přízemnějšímu tématu, a to je komunální odpad. Od

Více

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě Závěrečná zpráva 2007/2008 ANOMALY, o.s. ŠKOLNÍ 416 TANVALD 468 41 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě, která pracovala dle pravidel

Více

Mateřské centrum PERMONÍČEK VÝROČNÍ ZPRÁVA 2006 Mateřské centrum Permoníček, o. s. JÍLOVÉ U PRAHY ČLEN SÍTĚ MC V ČR www.mcpermonicek.cz permonicek@mcpermonicek.cz Obsah výroční zprávy: 1) Idea, poslání,

Více

Jesličky v Centru denní péče ve Vlašimi

Jesličky v Centru denní péče ve Vlašimi Rodinné centrum Světýlka, o.s. Sídlo: Palackého nám. 65, Vlašim Provozovna: MŠ Vorlina, V Sadě Jesličky v Centru denní péče ve Vlašimi Naše Rodinné centrum Světýlka ve Vlašimi provozuje od září roku 2011

Více

1. Základní údaje o škole

1. Základní údaje o škole 1. Základní údaje o škole Název školy právnické osoby (dle zápisu do školského rejstříku MŠMT ČR Rozhodnutí z 1.3.2006): Základní škola Jeseník nad Odrou okres Nový Jičín, příspěvková organizace Právní

Více

Zpráva o činnosti o. s. Domeček HK

Zpráva o činnosti o. s. Domeček HK Zpráva o činnosti o. s. Domeček HK 2012 1 2 Pirátský týden Jarní prázdniny s Domečkem 3 Zpráva o činnosti o. s. Domeček HK za r. 2012 Poslání MC Domeček Posláním a cílem MC Domeček je odstranění izolace

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN 2009. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK

INFORMAČNÍ BULLETIN 2009. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK INFORMAČNÍ BULLETIN 2009 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK OBSAH : I. INFORMACE O OBČANSKÉM SDRUŽENÍ I.1 Kontaktní adresy I.2 Základní cíle a předmět činnosti II. INFORMACE O ČINNOSTI

Více

Časopis MŠ. Duben 2015

Časopis MŠ. Duben 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Duben 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 1 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 v DDM Spálené Poříčí v letošním školním roce pokračovala činnost Domečku ve Spáleném Poříčí a připravili jsme

Více

Výroční zpráva o činnosti mateřské školy a evaluaci výchovně- vzdělávacího procesu za školní rok 2007/2008

Výroční zpráva o činnosti mateřské školy a evaluaci výchovně- vzdělávacího procesu za školní rok 2007/2008 Základní škola a mateřská škola Přerov nad Labem, okres Nymburk zastoupená ředitelkou školy PaedDr. Irenou Jarešovou Přerov nad Labem 112, 289 16 Přerov nad Labem Výroční zpráva o činnosti mateřské školy

Více

Občanské sdružení OÁZA Mníšek pod Brdy Výroční zpráva 2012

Občanské sdružení OÁZA Mníšek pod Brdy Výroční zpráva 2012 Občanské sdružení OÁZA Mníšek pod Brdy Výroční zpráva 2012 V devátém roce své existence procházelo naše občanské sdružení generační obměnou, přičemž nadále nabízelo obyvatelům Mníšku a okolí zajímavé akce

Více

Výroční zpráva za rok 2009

Výroční zpráva za rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 Český svaz žen, základní organizace Jámy Dětský karneval Muzikál Carmen Fond Vysočiny Pálení čarodějnic Sousedské posezení Cvičení 120. výročí SDH Jámy Dětský den Drakiáda Úklid

Více

Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012

Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012 Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012 V letošním školním roce byl roční plán ekologické výchovy splněn. Učitelé se žáky plnili aktivity v projektech, do kterých se přihlásili, účastnili

Více

Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s.

Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s. Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s. Obsah: ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDKYNĚ SPOLKU... 3 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SPOLKU... 4 Rodinné centrum Petrklíč o.s. provozuje:... 4 MIMOŘÁDNÉ AKCE PETRKLÍČE

Více

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu.

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Poprvé bylo hráno 7. prosince 1993. Je určeno dětem mateřských škol a mladším žákům prvního

Více

JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309

JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309 JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309 Vyhlášení veřejné sbírky na rekonstrukci ROZHLEDNY NA KŘÍŽKÁCH Účelem sbírky je záchrana a zhodnocení tohoto místa pro současné i příští generace a z tohoto

Více

ŠKOLNÍ LISTY ÚVODNÍK. Vítáme Vás u prvníhovydání parlameňťáckých. z článků. To by pro začátek mohlo stačit, přejeme. vám příjemné počtení.

ŠKOLNÍ LISTY ÚVODNÍK. Vítáme Vás u prvníhovydání parlameňťáckých. z článků. To by pro začátek mohlo stačit, přejeme. vám příjemné počtení. Senožaty září listopad 2015 ŠKOLNÍ LISTY ÚVODNÍK z článků. To by pro začátek mohlo stačit, přejeme vám příjemné počtení. Gabriela Pohanová 9. ročník Vítáme Vás u prvníhovydání parlameňťáckých novin. V

Více

DÁLE INFORMUJEME. ZPRÁVY OBECNÍHO ÚŘADU úřední doba v pondělí od 16 do 19 hodin MATEŘSKÁ ŠKOLA

DÁLE INFORMUJEME. ZPRÁVY OBECNÍHO ÚŘADU úřední doba v pondělí od 16 do 19 hodin MATEŘSKÁ ŠKOLA 17. ročník říjen 2011 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. října 2011 Usnesením č. 44/2011 zastupitelé přijali Vlastní hodnocení Mateřské školy Zahrádky za školní rok 2010 2011. Zastupitelé byli

Více

HROZEN PLNÝ NÁPADŮ CHARAKTERISTIKA PROJEKTU:

HROZEN PLNÝ NÁPADŮ CHARAKTERISTIKA PROJEKTU: Název projektu: HROZEN PLNÝ NÁPADŮ Termín realizace projektu: 3.1.2007 21.12.2007 Realizátor projektu: CHARAKTERISTIKA PROJEKTU: Město Hluboká nad Vltavou - Osadní výbor Hroznějovice Garant projektu: Mgr.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014/2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014/2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014/2015 Junák český skaut, středisko Oheň Horní Počernice, z. s. Na Chvalské tvrzi 860/4 193 00 Praha 20 Horní Počernice IČO: 638 34 910 Kdo jsme? Junák český skaut, z. s., je dobrovolný,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ BAŠŤ SE BAVÍ

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ BAŠŤ SE BAVÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ BAŠŤ SE BAVÍ ZA ROK 2011 Obsah strana 1. Úvodní slovo předsedkyně sdružení... 3 2. Kdo jsme 2. 1. Prezentace sdružení... 4 2. 2. Profily členek Výkonné rady... 5 3. Činnost

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

Únor 2016 zdarma číslo 2/ ročník 13. Domek (Keramika 20. 1. 2016)

Únor 2016 zdarma číslo 2/ ročník 13. Domek (Keramika 20. 1. 2016) U nás rozkvetete. Únor 2016 zdarma číslo 2/ ročník 13 Domek (Keramika 20. 1. 2016) Vybíráme z obsahu: Dotek, komunikace, zázemí z regionálního setkání Sítě MC Dětský karneval Večerníček tentokrát v Orlovně

Více

Závěrečná zpráva 2010

Závěrečná zpráva 2010 Závěrečná zpráva 2010 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ KLUB MALÝCH DUBÁČKŮ Zpracovala: Ing. Irena Žalovičová www.kmd.estranky.cz klub.dubacku@email.cz Obsah Poslání a cíle organizace... 3 Z historie... 3 Činnost v roce

Více

Zpravodaj obce Kaliště

Zpravodaj obce Kaliště Ročník 2., vydání 1. Březen 2015 Zpravodaj obce Kaliště Obsah: 1. Slovo úvodem 2. Ohlédnutí za zimou 3. Masopust 2015 a hasičský ples 4. Informace obecního úřadu 5. Tříkrálová sbírka 2015 6. GoSMS buďte

Více

ŠKOLNÍ NOVINKY IV. Akce, které již proběhly: STRAŠIDELNÁ DRUŽINA: SKLÁDÁNÍ Z PAPÍRU: VYRÁBÍME Z RULIČEK:

ŠKOLNÍ NOVINKY IV. Akce, které již proběhly: STRAŠIDELNÁ DRUŽINA: SKLÁDÁNÍ Z PAPÍRU: VYRÁBÍME Z RULIČEK: ŠKOLNÍ NOVINKY IV. Akce, které již proběhly: STRAŠIDELNÁ DRUŽINA: I ve školní družině může strašit, když děti chtějí. V prvním oddělení děti malovaly strašidelné dýně. Ve druhém oddělení děti vyráběly

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva za rok 2010 o.s. Sdružení pro alternativní školní a volnočasové aktivity ( SASVA ) se sídlem Praha 12, Rozvodova 39, IČ 27027422, registrovaného 24.3.2006 u MV Praha 4, Nám.hrdinů 3 pod

Více

Základní škola a mateřská škola Rudoltice. Informace pro rodiče

Základní škola a mateřská škola Rudoltice. Informace pro rodiče Základní škola a mateřská škola Rudoltice Informace pro rodiče Základní informace o mateřské škole Mateřská škola je součástí celého komplexu Základní školy a mateřské školy Rudoltice, který zahrnuje základní

Více

Farní Charita Aš Výroční zpráva 2014

Farní Charita Aš Výroční zpráva 2014 Farní Charita Aš Výroční zpráva 2014 Obsah ÚVODNÍ SLOVO... 3 ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 4 POSLÁNÍ... 4 KONTAKT... 4 HOSPODAŘENÍ Rozvaha za rok 2014... 5 Výsledovka za rok 2014... 6 ZPRÁVA AUDITORA... 7 DOMOV SVATÉ

Více

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2008

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2008 Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2008 1 Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2008 Poslání MC Domeček Posláním a cílem MC Domeček je odstranění izolace rodičů na mateřské dovolené a její zpestření, usnadnění

Více

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2.

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Zpravodaj Číslo 5/2014 m ě s t s k ý ú s t a v s o c i á l n í c h s l u ž e b m ě s t a p l z n ě Společenský večer MÚSS Plzeň 2014 Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Společenský večer

Více

Zpráva o činnosti kmene LLM. Jestřábi. za rok 2014

Zpráva o činnosti kmene LLM. Jestřábi. za rok 2014 Zpráva o činnosti kmene LLM Jestřábi za rok 2014 Něco málo k organizační struktuře: Kontaktní údaje našeho kmene: adresa: Varšavská 2043, Kladno 27201 IČO: 709 60 828 číslo bankovního účtu: 228714085/0300

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH 2011 OBSAH: CO PŘINESL ROK 2011 O PROJEKTU ANTIOCH O.S. AKTIVITY RODINNÉHO CENTRA PALEČEK DALŠÍ AKTIVITY PALEČKOVA PŘEDŠKOLKA SPOLUPRÁCE S DALŠÍMI ORGANIZACEMI

Více

Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. Registrace MV ČR č.j. VS/1-1/77861/09-R zde dne 7.12.2009

Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. Registrace MV ČR č.j. VS/1-1/77861/09-R zde dne 7.12.2009 Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. U Jordánka 14, 682 01 Vyškov IČ 22825355 Výroční zpráva za rok 2014 Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. Registrace MV ČR č.j. VS/1-1/77861/09-R zde dne 7.12.2009 U Jordánka

Více

Plán výchovy 2014/2015

Plán výchovy 2014/2015 Plán výchovy 2014/2015 Září - Seznámení s novým školním rokem - Seznámení s chodem školy, okolím, příprava dětí do školy - Výběr zájmových kroužků keramický sportovní rybářský dopravní pantomima - Víkendové

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014 Kontaktní a identifikační údaje Název: Rodinné centrum Bysteráček Sídlo: náměstí Na Podkově 68, Bystré, 56992 Kontakt: Mgr. Lucie

Více

Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov Výroční zpráva 2010

Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov Výroční zpráva 2010 občanské sdružení Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov Výroční zpráva 2010 Vážené dámy, vážení pánové, přátelé, když se v horkém létě potřebujeme osvěžit, můžeme se třeba zakousnout do melounu. Poznat

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. Občanské sdružení MATEŘSKÉ CENTRUM MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. Občanské sdružení MATEŘSKÉ CENTRUM MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Občanské sdružení MATEŘSKÉ CENTRUM MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 Obsah Obsah.1 Poděkování...2 Kontakty. 3 Mateřské centrum - cíle a poslání.....4

Více

Výroční zpráva za rok 2007

Výroční zpráva za rok 2007 Agentura Free Time Jemnice, o.s. Třešňová 993 675 31 Jemnice Tel: 737925685 IČ: 27058701 DIČ: CZ 27058701 E-mail: aftjemnice@seznam.cz Web: www.aft.jemnice.cz Výroční zpráva za rok 2007 Zpracoval: Bc.

Více

Učitelský tým FZŠ Táborská ve složení Naďa Kolářová, Zuzana Kopasová,

Učitelský tým FZŠ Táborská ve složení Naďa Kolářová, Zuzana Kopasová, Červen 2008 Olympiáda škol Prahy 4 Součástí slavnostního zahájení Dětských olympijských her 4x4, které se konalo v neděli 1. 6. v příjemném prostředí O2 Žlutých lázní, byl závod dračích lodí. Klání se

Více

Tojstoráci občanské sdružení Lichnov 203, 742 75 IČ: 227 24 877 tel.: 775 921 423 email: info@tojstoraci.cz web: www.tojstoraci.cz

Tojstoráci občanské sdružení Lichnov 203, 742 75 IČ: 227 24 877 tel.: 775 921 423 email: info@tojstoraci.cz web: www.tojstoraci.cz Tojstoráci občanské sdružení Lichnov 203, 742 75 IČ: 227 24 877 tel.: 775 921 423 email: info@tojstoraci.cz web: www.tojstoraci.cz Zpracoval: Jiří Matúš 1. Úvod "Civilizace přinesla volný čas, bezhotovostní

Více

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD ROK 2007 V tomto roce pracovala knihovnice p. Ouředníková na zkrácený úvazek, poté, co ji v tomto ohledu zaměstnavatel vyhověl. I přes zkrácený úvazek,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 LITOMĚŘICE

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 LITOMĚŘICE ASOCIACE RODIČŮ A PŘÁTEL ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH DĚTÍ v ČR, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 LITOMĚŘICE Vážení a milí přátelé, je mi ctí připojit pár úvodních slov k předložené výroční zprávě 2009 Myslím, že všichni,

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Monitorovací zpráva o činnosti MAS Zpráva za období: od 1. 5. 2013 do 31. 8. 2013 Název MAS: Zpracovatel zprávy: (jméno, příjmení, funkce) Havlíčkův kraj o.p.s. Jaroslava Hájková, ředitelka MAS Kontakt:

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK JARO 1 ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY A jaro je tu, všichni šílí..., říkají slova jedné písničky a sněženky, bledulky a vystrkující lístečky narcisek a dalších jarních kytiček nám to

Více

Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2013/2014

Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2013/2014 Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2013/2014 Září seznámení ţáků s organizací ŠD a proškolení o BOZ v prostorách školy a při pobytu venku výtvarná práce: volné kreslení na téma

Více

Mateřská škola Staňkova :

Mateřská škola Staňkova : ROK 2015 Mateřská škola Staňkova : Děkujeme partnerům, sponzorům, rodičům za finanční příspěvky, věcné dary a jinou materiální pomoc, kterou nám poskytli v roce 2015. Finanční příspěvky, věcné dary, účelové

Více

Autorky prezentace - milínské knihovnice: Dana Reiterová, Jitka Slancová, Klára Růžičková

Autorky prezentace - milínské knihovnice: Dana Reiterová, Jitka Slancová, Klára Růžičková Autorky prezentace - milínské knihovnice: Dana Reiterová, Jitka Slancová, Klára Růžičková HISTORIE KNIHOVNY 1882 založen Čtenářský spolek Bořický 1967 vznik profesionální knihovny (Milín čp. 1, u Čalounů)

Více

Úvodní slovo. Cíle obecně prospěšné společnosti Eljon

Úvodní slovo. Cíle obecně prospěšné společnosti Eljon Úvodní slovo Poprvé jsem vstoupila do budovy dnešního střediska Eljon téměř před deseti lety. Byl večer, tma, okolní krajinu pokryl první sníh. Tehdy jsem spatřila, mírně řečeno, ubohé stavení. Byla jsem

Více

17. prosince - Vánoční besídka

17. prosince - Vánoční besídka 17. prosince - Vánoční besídka Vánoční besídka, která se konala 17.12. v DIVADLE NA KOPEČKU, se vydařila. Obě představení byla plná tance, her, zpěvu a taky reklam. Účinkovali zde i herci ze souboru Studánka

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : 2. sportovně zábavné odpoledne...1 Vůně koření...2 Návštěva DDM Duchcov.....3

Více

Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov. občanské sdružení. Výroční zpráva 2009

Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov. občanské sdružení. Výroční zpráva 2009 Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov občanské sdružení Výroční zpráva 2009 Úvodní slovo Vážené dámy, vážení pánové, přátelé, dovolte, abych vám předložil výroční zprávu naší organizace za rok 2009.

Více

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové Zpravodaj listopad - prosinec 2015 obce Krajková Advent v Krajkové Období před Štědrým dnem je v naší obci tradičně doprovázeno akcemi pořádanými kulturní komisí. Zdobení perníčků perníčkování proběhlo

Více

Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu

Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu V sobotu ráno jsme vyrazili od školy na procházku městem. Na chvíli jsme se zastavili v obchodním centru. Prohlídli

Více

Výroční zpráva 2009 1. Úvodní slovo KARO

Výroční zpráva 2009 1. Úvodní slovo KARO 1. Úvodní slovo Občanské sdružení KARO (Klub Aktivních ROdin) provozuje v Trutnově Mateřské centrum KAROlínka. Sídlí v budově Stacionáře pro tělesně postižené a zdravotně oslabené v ulici Náchodská. Z

Více

Časopis MŠ. Říjen 2015

Časopis MŠ. Říjen 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Říjen 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2009

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2009 Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2009 1 Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2009 Poslání MC Domeček Posláním a cílem MC Domeček je odstranění izolace rodičů na mateřské dovolené a její zpestření, usnadnění

Více

Aktivní senioři Praha 15 v roce 2015

Aktivní senioři Praha 15 v roce 2015 Ze života v Praze 15 Aktivní senioři Praha 15 v roce 2015 Rok 2015 jsme zahájili návštěvou pražských muzeí. Navštívili jsme muzeum Židovské, Poštovní a nevynechali ani Zemědělské muzeum. Zajímavá byla

Více

Činnost Rady dětí a mládeže v roce 2011 Hodnocení pro Výroční zprávu organizace AVZO Předkládá Remža Jaromír komise RDM

Činnost Rady dětí a mládeže v roce 2011 Hodnocení pro Výroční zprávu organizace AVZO Předkládá Remža Jaromír komise RDM Činnost Rady dětí a mládeže v roce 2011 Hodnocení pro Výroční zprávu organizace AVZO Předkládá Remža Jaromír komise RDM Hod na terč - počátkem měsíce ledna (8. 01.2011) pořádala AVZO Ždánice každoroční

Více

RC CHVALETTICE, U Stadionu 240 (naproti poště)

RC CHVALETTICE, U Stadionu 240 (naproti poště) RC CHVALETTICE, U Stadionu 240 (naproti poště) 533 12 Chvaletice, IČO: 22829725 HNÍZDEČKOVÝ ZPRAVODAJ 3/2011 web: rc-chvaletice.wz.cz tel.: 608 240 368 e-mail: rc-chvaletice@seznam.cz RODINNÉ CENTRUM OSLAVILO

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Září 2014 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Deváťácké noviny č. 18; školní rok 2012/2013

Deváťácké noviny č. 18; školní rok 2012/2013 1 Úvodník Konečně už nám vysvitlo sluníčko, a tak jsme si ho vyrazili užít ven, do přírody. Čas na psaní Deváťáckých novin jsme si ale samozřejmě také našli. V tomto čísle se dozvíte, co se dělo od 6.

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Prosinec 2015 Noviny městyse MĚSTYS LITULTOVICE vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení spoluobčané, před koncem roku je zvykem skládat účty, proto i já bych Vás chtěl krátce seznámit s

Více

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 Výroční zpráva za rok 2015 1 Slovo úvodem Rok 2015 byl druhým rokem, který jsme trávili v nových prostorech. Veřejnost si k nám opět našla cestu a díky přednáškové činnosti, nabídce cvičení a dalším aktivitám

Více

Junák svaz skautů a skautek ČR, středisko Rudy Knotka Šumperk. Výroční zpráva za rok 2014

Junák svaz skautů a skautek ČR, středisko Rudy Knotka Šumperk. Výroční zpráva za rok 2014 Junák svaz skautů a skautek ČR, středisko Rudy Knotka Šumperk Výroční zpráva za rok 2014 Šumperk 2015 Junák svaz skautů a skautek ČR v Šumperku Junák český skaut, z. s. je dobrovolný, nezávislý a nepolitický

Více

Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016

Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016 Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Úterý Zahájení školního roku, dárečky novým dětem 14. 9. Pondělí Divadlo Šikulka 45,00kč 8:45 Jak se prasátka

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI. Mateřského centra Mateřídouška o.s. Hejnice

ZPRÁVA O ČINNOSTI. Mateřského centra Mateřídouška o.s. Hejnice ZPRÁVA O ČINNOSTI Mateřského centra Mateřídouška o.s. Hejnice Do rukou se Vám dostala zpráva o činnosti občanského sdružení Mateřského centra Mateřídouška za rok 2007. Jedná se o dokument, který slouží

Více

Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2011/2012

Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2011/2012 Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2011/2012 Vypracovala: Nováková Renata, vychovatelka ŠD Září Říjen Listopad seznámení ţáků s organizací ŠD a proškolení o BOZ v prostorách

Více

Výroční zpráva 2010. 1. Úvodní slovo

Výroční zpráva 2010. 1. Úvodní slovo 1. Úvodní slovo Občanské sdružení KARO (Klub Aktivních ROdin) provozuje v Trutnově Mateřské centrum KAROlínka od roku 1999. Sídlí v budově Stacionáře pro tělesně postižené a zdravotně oslabené v ulici

Více

Dotace na jednotlivé projekty byly poskytovány v rozmezí 5.000,-Kč až 40.000,-Kč, dle potřeb projektu.

Dotace na jednotlivé projekty byly poskytovány v rozmezí 5.000,-Kč až 40.000,-Kč, dle potřeb projektu. 2015 Mládež kraji je projekt, v němž se mladí lidé aktivně účastní činností, které si sami navrhnou a které jim umožňují rozvíjet jejich iniciativu a tvořivost. Dotace na jednotlivé projekty byly poskytovány

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna. V Újezdě u Brna 15. března 2008

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna. V Újezdě u Brna 15. března 2008 ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU SHM Újezd u Brna 2008 V Újezdě u Brna 15. března 2008 členská základna Na konci školního roku 2006/07 měl náš Klub 204 členů. V současné době, tedy v březnu 2008 se pohybujeme na

Více

FOGLIK. Jaro 2010. Časopis žáků ZŠ a MŠ Hněvošice

FOGLIK. Jaro 2010. Časopis žáků ZŠ a MŠ Hněvošice FOGLIK Jaro 2010 Časopis žáků ZŠ a MŠ Hněvošice Nadvláda zimy nenávratně končí. Země se odívá do jarního šatu a člověk žasne nad dokonalou harmonií barev, vůní, tvarů, nad kouzlem rodícího se života. Všude

Více

Úhlejovský zpravodaj

Úhlejovský zpravodaj Úhlejovský zpravodaj pro obce Úhlejov, Chroustov a osady Brodek a Růžovka číslo: 2 ročník: I červen 2007 Zpráva z veřejného jednání zastupitelstva Obce Úhlejov Dne 27. 4. 2007 v úřadovně Obecního úřadu

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ ŽABEŇ

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ ŽABEŇ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ ŽABEŇ 1. Identifikační údaje o škole 2. Charakteristika školy 3. Podmínky vzdělávání 3.1 Materiální podmínky 3.2 Životospráva 3.3 Psychosociální podmínky 3.4 Organizace 3.5

Více

Ročník: 2004 Číslo: 23. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2004 Číslo: 23. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2004 Číslo: 23 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Zprávy ze zasedání zastupitelstva obce Od posledního vydání zpravodaje se žádné nekonalo. Další zasedání se uskuteční v úterý 21. září

Více

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první 1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první společnou školu v přírodě v Jizbici pod Blaníkem velice užili. Velký dík patří naší vychovatelce Terezce a ostatním instruktorům,

Více