Podrobná uživatelská příručka aplikace Sběr dat pro RIV

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podrobná uživatelská příručka aplikace Sběr dat pro RIV"

Transkript

1 Podrobná uživatelská příručka aplikace Sběr dat pro RIV (verze 2.2) Rada pro výzkum a vývoj Úřad vlády ČR Plná verze RVV 01 / (38)

2 1. Obsah 1. Obsah Úvod Vymezení pojmů Stručný funkční popis Zabezpečení přístupů Vstup do aplikace Přihlášení nového uživatele Přihlášení zaregistrovaného dodavatele dat Přihlášení resortního dodavatele dat Certifikace Dodavatel dat Změna registračních údajů Založení nového výsledku Vyplnění údajů o výsledku a jeho editace Omezení editace Formuláře pro editaci Editace hlavních údajů Editace anotací Editace specifických údajů Editace údajů o autorech a garantech Editace návazností na projekty nebo záměry Zobrazení údajů o výsledku Kontrola editovaného výsledku Smazání nového výsledku Předání výsledku resortnímu dodavateli dat Neodsouhlasené výsledky resortem Odsouhlasené výsledky resortem Smazání přijatých výsledků Export výsledků Závěr Resort Převzetí výsledků resortem Přijetí jednotlivých výsledků resortem Hromadné přijetí výsledků resortem Vrácení výsledku Vkládání výsledků resortním dodavatelem dat Vložení nového výsledku Editace výsledku Smazání výsledku Export výsledků Import výsledků Dodávky dat Nová dodávka dat Akce nad vytvořenými dodávkami Kontrola dodávky dat (38)

3 5.8.4 Export dodávky dat Zaslání dodávky dat členovi RVV Smazání dodávky dat Zpracování dodávky na straně RVV Zařazená dodávka dat Nezařazená dodávka dat Pracovník RVV Dodávky dat Správa uživatelů...38 Seznam tabulek Tabulka 1: Identifikační kód výsledku 12 Tabulka 2: Stavy výsledku 18 Tabulka 3: Stavy výsledků u resortního dodavatel dat 24 Tabulka 4: Řešení importních situací resortního dodavatele dat 29 Tabulka 5: Stavy dodávky dat 31 3 (38)

4 2. Úvod Cílem aplikace Sběr dat pro RIV (dále v textu jen aplikace ) - je usnadnit vyplňování a předávání údajů o výsledcích do informačního systému výzkumu a vývoje provozovaném Radou pro výzkum a vývoj těm příjemcům institucionální nebo účelové podpory z veřejných prostředků, kteří nemají k dispozici vlastní informační systém, nebo obdobné SW aplikace. Použití této aplikace není tedy pro jednotlivé příjemce v žádném případě povinné. Povinnost předávání dat o výsledcích výzkumu a vývoje do IS VaV je pro jednotlivé poskytovatele podpory VaV zakotvena v zákonu č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu a vývoje z veřejných prostředků a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o podpoře výzkumu a vývoje) a v souvisejících nařízení vlády. Avšak pro jednotlivé konečné příjemce podpory VaV zákon tuto povinnost nestanoví. Obvykle je však tato povinnost předání dat do IS VaV zakotvena ve smlouvě o podpoře výzkumu a vývoje uzavřené mezi poskytovatelem a konkrétním příjemcem. Předpokládá se, že jak u příjemce, tak u poskytovatele podpory VaV budou tuto aplikaci užívat různé pověřené osoby, jejichž vymezení, postavení a odpovědnost při užívání aplikace je popsáno v následujících částech této příručky. Aplikace plně zohledňuje přidělená práva všech uživatelů a důsledně v každém kroku kontroluje oprávnění daného uživatele vzhledem k právě požadované funkci aplikace. Aplikace Sběr dat pro RIV má intuitivní ovládání jako obdobné aplikace pro sběry dat určené pro CEP, CEZ, mnoho funkcí je podobných, aplikace mají obdobný vzhled a stejnou logickou stavbu, což uživatelům usnadní orientaci v těchto aplikacích a práci s nimi. 2.1 Vymezení pojmů Pro zjednodušení popisu funkce aplikace jsou pro účely této příručky vymezeny některé opakovaně používané pojmy: Aplikace Na zakázku vytvořený soubor SW nástrojů a programů, chráněný licenčními právy, pracující ve WEB prostředí sítě Internet, který umožňuje editace a přesuny dat o výsledcích podpory VaV s využitím prostředků šifrování dat a prostředků autentizace uživatele. Uživatel Každá osoba, která má oprávněný přístup do aplikace. VaV Výzkum a vývoj. RVV Rada pro výzkum a vývoj, správce informačního systému výzkumu a vývoje. IS VaV Informační systém výzkumu a vývoje. Výsledek Ucelený soubor dat o jednom výsledku výzkumu a vývoje, který vznikl na základě financování z veřejných prostředků oblasti VaV, v přesně definované struktuře RIV platné pro daný kalendářní rok, který je určený k evidenci v IS VaV. Dodávka dat Ucelený soubor výsledků výzkumu a vývoje, který vznikl spojením jednotlivých výsledků na základě pravidel tvorby dodávky dat definovaných ve struktuře RIV platné pro daný kalendářní rok. 4 (38)

5 Vízum první část přihlašovacího klíče každého uživatele umožňující mu práci s touto aplikací. Heslo Řetězec min. 6 znaků (číslic či písmen) - druhá část přihlašovacího klíče každého uživatele umožňující mu práci s touto aplikací. U písmen aplikace rozlišuje velká a malá, diakritika není povolena. Certifikát SW forma elektronického podpisu umožňující jednoznačnou identifikaci uživatele aplikace na vysoké úrovni zabezpečení. Nový uživatel Uživatel, který nemá oprávněný přístup do aplikace, neboť se hlásí do aplikace poprvé a nemá ještě přiděleno ani svoje vízum ani heslo. Dodavatel dat obecně: Příjemce nebo osoba pověřená příjemcem vyplňováním údajů o výsledku a jejich předáním poskytovateli (resortu), tj. řešitel nebo jiná jím pověřená osoba. vzhledem k aplikaci: Uživatel, který se již do aplikace zaregistroval, ale nevlastní platný certifikát. Má přístup do aplikace pomocí svého víza a hesla. Certifikovaný dodavatel dat Uživatel aplikace, který vlastní platný certifikát. Resortní dodavatel dat Uživatel aplikace, který vlastní platný certifikát, jeho přístup do aplikace je zajištěn na vyšší úrovni bezpečnosti. Je to osoba pověřená poskytovatelem a odpovědná poskytovateli za sběr dat od jednotlivých dodavatelů dat a za konečné předání bezchybných dat o výsledcích pracovníkovi RVV. Pracovník RVV Osoba pověřená provozovatelem IS VaV zajištěním provozu celé aplikace a zpracováním dat dodaných jednotlivými poskytovateli (resortními dodavateli dat). Příjemce Subjekt (fyzická osoba, organizace..), kterému je přidělena podpora ve výzkumu a vývoji. Poskytovatel Správce kapitoly státního rozpočtu nebo územní samosprávný celek, který rozhoduje o poskytnutí podpory výzkumu a vývoje a který tuto podporu poskytuje. Fatální chyba Chyba, kterou aplikace vyhodnotí jako zásadní. Formulářová data, která v některé položce obsahují tuto chybu, se nedají do aplikace uložit. 2.2 Stručný funkční popis Dodavatelé dat vyplňují prostřednictvím HTML formulářů přístupných na WEB údaje o výsledcích a tyto údaje jsou průběžně kontrolovány v různých fázích jejich stavu (např. výsledek editovaný, předaný, přijatý ). Údaje již jednou vložené je možno znovu vyvolat a editovat. Vkládat a editovat veškerá data je možné po částech (asynchronně), přičemž dodavatel dat má k dispozici nástroje pro správu takto vyplňovaných údajů. Všechny číselníkové údaje jsou aplikací nabízeny jako výběr ze seznamu povolených hodnot, údaje se do aplikace vkládají pouze jednou, tyto údaje se automaticky přenášejí na všechna další potřebná místa. 5 (38)

6 Pokud uživatel aplikace uvede svoji adresu, základní informace o výsledku klíčových etap zpracování výsledku obdrží jako zprávu. V opačném případě zjistí výsledek klíčové etapy pouze přihlášením se do aplikace, nebo dotazem u příslušného poskytovatele. Dodavatel dat vkládá do aplikace data o výsledcích. Dodavatel dat má možnost data po vložení editovat, exportovat a kontrolovat externím kontrolním programem. Dodavatel dat může předat resortnímu dodavateli pouze data, která prošla kontrolou a neobsahují žádnou chybu. Má přístup pouze k datům o výsledcích, které sám vložil do aplikace. Resortní dodavatel dat (osoba pověřená poskytovatelem) převezme data předaná dodavatelem dat obsahující informace o výsledcích vzniklých na základě financování z veřejných prostředků oblasti VaV, které do aplikace vložil dodavatel dat, a provede kontrolu jejich oprávněnosti vzhledem k definovaným cílům projektu resp. záměru na jehož základě výsledek vznikl. Dodaná data odsouhlasí a přijme, tím je zařadí do své evidence poskytovatele, nebo odmítne a vrátí zpět dodavateli dat k opravě. Resortní dodavatel dat může předané výsledky editovat i mazat, může je dodavateli dat dodatečně vrátit (i po jejich přijetí) a může je kontrolovat pomocí externího kontrolního programu, exportovat z aplikace i importovat zpět. Po odsouhlasení jednotlivých výsledků resortní dodavatel dat prostřednictvím vnitřních nástrojů aplikace vytvoří finální dodávky dat, provede jejich úplnou (širší) kontrolu a vytiskne ke každé dodávce standardizované hlášení o výsledku této kontroly (tzv. průvodka dodávky dat). Dodávky dat následně předá pracovníkovi RVV a tím je zařadí i do svého seznamu. Zároveň s touto dodávkou dat musí poskytovatel zaslat pracovníkovi RVV písemně potvrzenou průvodku dat o výsledku kontrol datového obsahu dodávky. V případě zjištěných chyb na úrovni dodávky dat resortní dodavatel dat dodávky smaže a vrátí se zpět k práci na úrovni jednotlivých výsledků. Pracovník RVV převezme od resortního dodavatele dat (poskytovatele) dodávku dat určenou pro zařazení do IS VaV. Provede srovnání výsledku kontroly dat se zaslanou potvrzenou průvodkou dat a dle toho zařadí resp. nezařadí dodávky dat do IS VaV. Informace o výsledku zařazení dodávky dat do IS VaV se přímo zobrazí prostředky aplikace danému resortnímu dodavateli dat a zároveň o výsledku zařazení obdrží zprávu. Pracovník RVV zároveň vyrozumí poskytovatele písemně o výsledku zařazení zaslané dodávky dat. Pracovník RVV nemůže výsledky ani editovat ani kopírovat, má přístup pouze k jednotlivým dodávkám dat, které mu jsou předány jednotlivými resortními dodavateli dat. Pracovník RVV spravuje všechny číselníky této aplikace, globální parametry celé aplikace a také spravuje práva jednotlivých uživatelů aplikace. Na základě požadavků jednotlivých poskytovatelů (resortů) může tato práva opakovaně přidělovat resp. odebírat. 6 (38)

7 3. Zabezpečení přístupů Každý uživatel aplikace (dodavatelé dat na straně příjemce, resortní dodavatelé dat na straně poskytovatele a pracovník RVV na straně správce IS VaV) se musí do aplikace zaregistrovat. Uživatelé typu dodavatelé dat nemají certifikáty. Do aplikace vstupují po přihlášení prostřednictvím víza (vygenerovaného aplikací při registraci uživatele) a hesla (které si při registraci zvolí). Mají přístup ke všem částem aplikace, které zajišťují všechny funkce nutné pro předání dat o výsledku a všechny funkce nutné pro práci účastníků typu dodavatel dat. Uživatelé typu resortní dodavatel dat a pracovník RVV musí mít vystavené platné certifikáty, které zaručí jejich identitu, neboť v aplikaci jsou využity prostředky elektronického podpisu. Není umožněno, aby jeden uživatel typu dodavatel dat pracoval s daty, které do aplikace vložil jiný dodavatel dat, neboť vzhledem k těmto datům není oprávněným uživatelem. V budoucnu přibude v aplikaci funkce, která v případě potřeby umožní dodavateli dat daného výsledku delegovat svoje práva na další osobu, kterou tím učiní odpovědnou za editaci a předávání dat a tím rozšíří množinu oprávněných osob mající přístup k datům daného výsledku. 3.1 Vstup do aplikace Informace pro uživatele, uživatelské příručky a odkazy na provoz WEB aplikací jsou umístěny na stránce, která je společná pro všechny aplikace a má adresu Zde je nutno zvolit sekci Informační systém a odkaz na Web aplikace. Z této stránky může do aplikace vstoupit v roli: nový uživatel registrovaný uživatel, který předává data do IS VaV resortní uživatel uživatel, který chce zažádat o certifikát (nový i zaregistrovaný) za účelem získání práv resortního dodavatele dat Každý uživatel tak vstupuje do aplikace prostřednictvím sítě Internet přes navigační WEB stránku. Tato stránka nevyžaduje žádný certifikát. Je tedy přístupná i novým, ještě neregistrovaným dodavatelům dat. Z této stránky se může uživatel přihlásit tj. zaregistrovat se do aplikace. Přímý přístup na úvodní stránku aplikace je však již zabezpečený šifrováním, tak jako veškerá další komunikace v celé aplikaci a bez platných oprávnění není možné s aplikací pracovat ba ani přistupovat k jejím dílčím částem. 7 (38)

8 3.1.1 Přihlášení nového uživatele Nový uživatel nemá oprávněný přístup do aplikace, neboť se hlásí do aplikace poprvé. Při vyplňování vstupního registračního formuláře si zvolí svoje heslo (minimálně 6 znaků, bez háčků a čárek, záleží na velkých a malých písmenech) a zadá svoje základní identifikační údaje. Po ukončení registrace mu aplikace automaticky přidělí jeho uživatelské vízum, pod kterým bude do aplikace vstupovat. Toto vízum je uvedeno jako první položka U01 na nové stránce, kterou aplikace vygeneruje po odeslání registračního formuláře. Pokud je při registraci uvedena ová adresa, je vízum po vyplnění registračního formuláře uživateli automaticky aplikací zasláno na tuto adresu. Pokud není uveden, aplikace nemůže uživateli automaticky zaslat vygenerované vízum a uživatel si vízum musí sám opsat z položky U01 a vhodným způsobem uchovat. Upozornění: Vstupní vízum a heslo si musí uživatel zapamatovat, aby měl přístup ke svým výsledkům, heslo nelze již žádným jiným způsobem zjistit. Člen RVV pouze může na písemnou žádost uživatele nastavit uživateli heslo nové. Při vyplnění registračního formuláře je třeba správně vyplnit všechna pole, některé položky se vyplňují i v případě, kdy příslušné údaje neexistují (např. telefonní číslo, E- mail apod.). V tomto případě je pole třeba vyplnit textem dle příslušného pokynu aplikace (např. se uvádí text není, neuvedeno apod.) Přihlášení zaregistrovaného dodavatele dat Tento uživatel již má přiděleno svoje vízum a heslo, které vyplní do přihlašovacího dialogu. Aplikace zkontroluje, zda k zadanému vízu a heslu existuje registrace. Pokud ano, uživatel může pracovat v aplikaci jako zaregistrovaný dodavatel dat. Jestliže registrace neexistuje, přístup do aplikace je uživateli odepřen. Jako zaregistrovaný dodavatel dat bude s aplikací pracovat většina autorů předávaných výsledků. Zaregistrovaný dodavatel dat je uživatel aplikace, který nevlastní platný certifikát, ale který má přístup do aplikace pomocí svého víza a hesla. Tento uživatel má veškerá práva pro práci s aplikací, která jsou nutná pro předání dat poskytovateli. Zaregistrovaný dodavatel dat je již považován za ověřenou osobu mající práva přístupu ke svým výsledkům. Svými výsledky se rozumí takové, které jako registrovaný dodavatel dat vložil do aplikace, nikoliv na kterých je tento registrovaný dodavatel dat uveden v seznamu účastníků jako např. jeden z autorů výsledku. Zaregistrovaný dodavatel dat může vkládat do aplikace nové výsledky a dále může tato kompletní data týkající se nového výsledku upravovat. Po skončení editace předává dodavatel dat tyto určité výsledky resortnímu dodavateli dat, který je dále zpracuje. Zaregistrovaný dodavatel dat však nemůže upravovat výsledky předané již resortu (ty může pouze mazat) a vůbec nemůže zasahovat do výsledků již předaných RVV. Stejně tak nemůže data o svém výsledku, které si již jednou od něj resortní dodavatel dat převzal, z 8 (38)

9 aplikace exportovat či je dále editovat a to i v případě, že je oprávněným uživatelem vzhledem k těmto jím již dříve vloženým datům. Tato omezení plynou z procesních funkcí celé aplikace. Naopak resortní dodavatel dat může vložené výsledky od zaregistrovaného dodavatele dat převzít a plně zpracovat (kontrolovat, odeslat RVV). Resortní dodavatel dat též může tomuto zaregistrovanému dodavateli dat výsledek vrátit k opravě, může jej však i přímo editovat a mazat Přihlášení resortního dodavatele dat Uživatel, který je vlastníkem platného certifikátu a má přidělena práva na úrovni resortního dodavatele dat, se hlásí na jinou přihlašovací WEB stránku aplikace, určenou pro resortní dodavatele dat. Po přihlášení dojde k ověření certifikátu vyhledání registrace, která se shoduje ve veřejném jméně (identifikační část elektronického podpisu) s certifikačním jménem právě přihlášeného uživatele. Dále dojde k ověření, zda uživatel má přidělena práva typu resortní dodavatel dat. Zároveň WEB server zkontroluje, zda má tento uživatel (podle jeho certifikačních údajů) práva pro operace s daty na úrovni konkrétního poskytovatele (resortu). Teprve potom, jsou-li všechny kontroly kladné, získá uživatel přístup do aplikace a může pracovat v aplikaci jako resortní dodavatel dat daného poskytovatele. V opačném případě mu je přístup do aplikace odepřen. Tímto postupem je zaručena vysoká bezpečnost a ochrana dat aplikace. 3.2 Certifikace Certifikace slouží k ověření toho, že registrovaný uživatel je skutečně věrohodnou osobou, která má vysoká práva k aplikaci. Jedná se o nejvyšší stupeň kontroly založený na principu kryptogrtafických postupů. Certifikovaný dodavatel dat je uživatel aplikace vlastnící platný certifikát a mající práva pro práci s aplikací zajištěná na vyšší úrovni bezpečnosti. V aplikaci RIV se však rozsah těchto práv neliší od práv, která jsou přidělena necertifikovanému dodavateli dat. Cerifikace slouží v aplikaci RIV především k tomu, aby certifikovaný dodavatel dat mohl mít nastavena práva resortního dodavatele dat. Vlastní certifikaci uživatelů zajišťuje prozatím aparát provozovatele IS VaV, tj. Úřad vlády ČR za pomoci svého certifikačního serveru. Dodavateli dat může být vystaven certifikát pro libovolného poskytovatele (resort), avšak pouze pro jednu, jím zvolenou datovou oblast (tj. pro CEP, CEZ nebo RIV). Při požadavku certifikátu na více datových oblastí musí mít uživatel vystaven samostatný certifikát pro každou takovou datovou oblast. Pracovník RVV je pro uvedenou činnost vystaven platným certifikátem od Úřadu vlády ČR, opravňující jej ke správě těchto práv. O certifikát si žádá uživatel přímo z prostředí aplikace, kde je povinen vyplnit předepsaný formulář. Založení registrace certifikovaného dodavatele dat provádí pracovník RVV na základě doručení písemného registračního formuláře, který je vytvořen a vytištěn 9 (38)

10 aplikací na základě uživatelem zadaných dat a který je opatřen kryptografickým identifikačním klíčem. Tento písemný formulář musí být zároveň potvrzen ze strany zaměstnavatele (nebo úředně ověřen), že daný uživatele aplikace je v pracovně právním vztahu k příjemci podpory VaV a že uvedl do registračního formuláře pravdivé údaje. V případě žádosti o certifikaci na úrovni resortního dodavatele dat je na stejném formuláři potvrzeno souhlasem poskytovatele, že daný uživatel aplikace je pověřen ze strany poskytovatele resortními právy a že poskytovatel podpory VaV odsouhlasuje pravdivost údajů uvedených na registračním formuláři. Certifikát je uživateli přidělen pouze v případě správnosti věcné kontroly předepsaných náležitostí doručeného registračního formuláře, po kladném porovnání dat doručeného registračního formuláře s daty obsaženými v registrační části aplikace a dále po kladné kontrole shodnosti kryptografických identifikačních klíčů na úrovni aplikace. Při nesplnění některé z uvedených podmínek není certifikát vystaven, o čemž je uživatel informován zprávou, pokud má tuto adresu uvedenu. Certifikovaný uživatel může nabýt práv resortního dodavatele dat vždy pouze k jednomu jedinému poskytovateli. V případě písemné žádosti ze strany poskytovatele, nebo v případě následně zjištěných nesrovnalostí mohou být práva resortního dodavatele dat uživateli kdykoliv odebrána. Resortní dodavatel dat se pak stane registrovaným dodavatelem dat. O způsobu získání certifikátu podrobně pojednává příručka Postup získání certifikátu pro uživatele WEB aplikací určených pro Sběry dat pro IS VaV, která je dostupná na 10 (38)

11 4. Dodavatel dat V této části jsou popsány všechny funkce aplikace určené pro dodavatele dat. V úvodu každé kapitoly je uvedena základní navigace (cesta v menu) pod kterou je popisovaná funkčnost v aplikaci dostupná. Dodavatel dat může v aplikaci vytvořit jeden či více elektronických záznamů o novém výsledku resp. o nových výsledcích vzniklých na základě podpory VaV (dále jen výsledek), tedy elektronických datových podkladů, které obsahují základní data o těchto výsledcích. Dodavatel má možnost svoje výsledky vytvářet, editovat, mazat, exportovat, kontrolovat, odesílat resortu a pomocí filtrů také vyhledávat. Maximální počet současně evidovaných výsledků v aplikaci na straně dodavatele dat není omezen. Dále má dodavatel dat dostupné některé funkce týkající se např. registrace. 4.1 Změna registračních údajů Menu> Změna registrace Dodavatel dat může kdykoliv měnit na své registraci heslo, telefonní číslo a adresu. Ostatní základní údaje (vízum, název organizace a její IČO, jméno, příjmení a rodné číslo) jsou používány pro zjišťování přístupů k jednotlivým funkcím aplikace a k identifikaci uživatele, tedy k rozhodnutí, zda dodavatel dat může manipulovat s daty určitého výsledku. U všech těchto údajů (textových položek) záleží na velkých a malých písmenech, diakritice, použití mezer a veškerých znaků. Základní údaje o dodavateli dat (vízum, název organizace a její IČO, jméno, příjmení a rodné číslo) může na základě písemné žádosti změnit jedině pracovník RVV. 4.2 Založení nového výsledku Menu>nové výsledky, editace Funkce Nový výsledek Dodavatel dat (např. autor výsledku) při zakládání nového výsledku musí nejprve zadat kód poskytovatele dotace VaV, na základě které předkládaný výsledek vznikl, dále typ subjektu, za který je výsledek předkládán a dále kód důvěrnosti údajů (vždy výběrem z příslušného seznamu). V dalším formuláři vyplní dodavatel všechny požadované položky. Tyto údaje jsou rozhodující pro správné vytvoření dodávky dat na straně resortu (poskytovatele dotace) nelze je zpětně měnit. Rozsah údajů, které je nutné vyplnit pro nový výsledek, je totožný s rozsahem údajů předepsaných platnou strukturou dat RIV schválenou RVV. Některé z položek formuláře doplňuje aplikace sama, jedná se o číselníkové údaje a údaje uvedené při registraci uživatele. Aplikace automaticky, bez zásahu dodavatele dat, generuje identifikační kód výsledku. Kód je jedinečný v celé aplikaci a je vytvořen dle následujícího klíče: RIV/iiiiiiii:jjjjj/rr:eeeeeeee kde význam jednotlivých znaků viz Tabulka 1. Stav výsledku po jeho založení je nastaven na N-Nový. 11 (38)

12 Tabulka 1: Identifikační kód výsledku Část kódu Popis RIV Označení informační oblasti / oddělovač iiiiiiii IČO příjemce : oddělovač jjjjj Kód organizační jednotky rr Poslední dvojčíslí roku uplatnění výsledku eeeeeeee Evidenční číslo výsledku Po vygenerování identifikačního kódu výsledku je daný uživatel aplikace přidán do seznamu účastníků výsledku jako dodavatel dat. Dále vyplní uživatel veškeré povinné údaje o výsledku, podrobněji je proces editace popsán v kapitole 4.3 Vyplnění údajů o výsledku a jeho editace. 4.3 Vyplnění údajů o výsledku a jeho editace Menu>nové výsledky, editace v tabulce Seznam nových výsledků k editaci volíme akci edituj v řádku daného (požadovaného) výsledku. Všechny nové výsledky (tj. výsledky nově založené dle 4.2 Založení nového výsledku) se zobrazí v tabulce Seznam nových výsledků k editaci. Uživatel zvolí v řádku daného výsledku ve sloupci Akce akci - edituj a postupně vyplní veškeré požadované údaje uvedené ve formuláři. Uživatel případně může znovu editovat (upravovat) data již jednou vložená (akce edituj ), či tato data smazat (akce smaž ), nebo předat resortnímu dodavateli dat (akce předat ). Předat výsledek resortnímu dodavateli je však možné až po kontrole kontrolním programem (viz dále) a to pouze pokud je výsledek ve stavu kontrola OK. Dodavateli dat je umožněno editovat pouze jeho výsledky, tzn. výsledky na nichž je uveden jako oprávněný dodavatel dat. Tyto výsledky se mu zobrazují v Seznamu nových výsledků k editaci. Vyplňování a editace může probíhat i přerušovaně. Pořadí vyplňování dat na jednotlivých formulářích není předepsáno. Na každém formuláři jsou uvedeny položky určené k editaci a každá položka obsahuje podrobný popis specifikující její obsah případně i další vysvětlivky. Má-li uživatel na svém PC zapnuty procedury JavaScript, potom se u většiny položek kontroluje na straně uživatele obsah zadávaných údajů a uživatel je okamžitě informován o položkách obsahujících chybné hodnoty. Pokud na formuláři signalizují tyto kontroly fatální chyby, neuloží se žádná ze zadaných hodnot uvedených ve formuláři do aplikace. Pro úspěšné uložení je bezpodmínečně nutno odstranit tyto chybné hodnoty, neboť takováto chybná data nelze do aplikace uložit ani dočasně. Pro tento případ tedy neplatí pravidlo možnosti přerušované editace či zadávání dat. 12 (38)

13 Má-li uživatel na svém PC vypnuty procedury JavaScript (nebo je vůbec nemá), provádí se veškeré kontroly až při kontrole externí kontrolní službou, ale opět platí pravidlo, že data z formuláře obsahujícího fatální chyby nelze do aplikace uložit. Po skončení editace (ta může probíhat i přerušovaně) musí dodavatel dat konkrétní výsledek zkontrolovat externím kontrolním programem volaném přímo z aplikace. Jeli výsledek bezchybný, může jej dodavatel dat předat resortnímu dodavateli dat. Po předání výsledku resortnímu dodavateli dat již není možné tento výsledek editovat, je ve stavu Ppředaný a nelze jej ani smazat. Resortní dodavatel dat výsledek přijme (a zařadí jej do svého seznamu výsledků) nebo zamítne. V případě přijetí výsledku bude tento následně zaslán RVV. Dodavatel dat má možnost výsledek přijetí vidět v Seznamu odeslaných výsledků. Pokud má dodavatel dat ve svých registračních údajích uvedenu platnou adresu, aplikace mu automaticky zašle na tuto adresu zprávu s oznámením výsledku přijetí výsledku a jeho identifikačním kódem. Pokud nemá dodavatel dat ve svých registračních údajích uvedenu platnou adresu, může si výsledek přijetí zjistit např. nahlédnutím do Seznamu odeslaných výsledků. Dodavatel dat může editovat i zamítnuté výsledky, které mu vrátil příslušný resortní dodavatel dat. Vrácený výsledek se dodavateli dat zobrazí v Seznamu odeslaných výsledků a bude mít stav uveden jako V vrácený. Dodavatel dat opraví výsledky, které resortní dodavatel dat odmítl přijmout či je vrátil k dopracování a znovu je může předat zpět resortnímu dodavateli dat Omezení editace Dodavateli dat je umožněno editovat pouze jeho výsledky, to jest výsledky, které sám zadal do aplikace pod svými registračními údaji a je tedy na nich uveden jako dodavatel dat. Tyto výsledky se mu zobrazují v tabulce Seznam nových výsledků k editaci. Dodavatel dat nemůže změnit základní identifikační údaje výsledku (identifikační kód, rok uplatnění a kód poskytovatele). Nelze tedy např. jeden a tentýž výsledek postupně předat různým poskytovatelům pouhou změnou kódu poskytovatele uvedeného na daném výsledku. Pokud jeden výsledek vznikl na základě podpory VaV udělené od dvou různých poskytovatelů, je nutné dle pravidel pro předávání dat do RIV předat tento výsledek oběma poskytovatelům. V tomto specifickém případě je nutné vyplnit kompletní data o daném výsledku vždy zvlášť pro každého z obou poskytovatelů a každému poskytovateli zvlášť tato data předat. U rozsáhlých textových polí lze pro urychlení práce použít standardní nástroje operačního systému PC uživatele (kopírovat, vložit) Formuláře pro editaci Menu>nové výsledky, editace v tabulce Seznam nových výsledků k editaci akce edituj v řádku daného (požadovaného) výsledku. Vlastní editace dat o výsledku je rozdělena do následujících formulářů (částí): 13 (38)

14 Editace hlavních údajů Editace anotací Editace specifických údajů Editace údajů o autorech a garantech Editace návazností na projekty nebo záměry Tyto jednotlivé části dat o výsledku je možno editovat nezávisle na sobě, editaci lze kdykoliv přerušit a to i v případě neúplných či chybných dat. V započaté práci lze opět pokračovat bez ztráty dat. Jedinou výjimkou jsou signalizované fatální chyby v rámci právě jednoho formuláře, neboť takováto data nelze do aplikace uložit ani dočasně Editace hlavních údajů Menu>nové výsledky, editace v tabulce Seznam nových výsledků k editaci akce edituj Funkce: Editace hlavních údajů V této části aplikace má dodavatel dat možnost vyplňovat jednotlivé hlavní údaje o výsledku s výjimkou omezení, která byla popsána dříve. Přitom platí: a) číselníkové údaje - (např. klasifikace oborů výsledku dle číselníku CEP, CEZ a RIV, atd.) se vždy zobrazují uživateli jako seznam povolených hodnot s možností výběru právě jedné hodnoty. b) textová pole (např. název v českém a anglickém jazyce, název periodika a další) lze vyplňovat a opakovaně měnit, text má omezenou délku (uvedeno v platné struktuře RIV) Editace anotací Menu>nové výsledky, editace v tabulce Seznam nových výsledků k editaci akce edituj Funkce: Editace anotací výsledku Dodavatel dat má možnost vyplňovat údaje o anotaci výsledku, přitom platí, že textová pole v českém a anglickém jazyce lze opakovaně měnit, text má omezenou délku (uvedeno v platné struktuře RIV) Editace specifických údajů Menu>nové výsledky, editace v tabulce Seznam nových výsledků k editaci akce edituj Funkce: Editace specifických údajů Dodavatel dat má možnost vyplňovat podrobnější údaje vážící se k danému druhu výsledku. Pro vyplňování textových polí a číselníkových údajů platí stejná pravidla jako jsou popsána v kap Editace hlavních údajů Editace údajů o autorech a garantech Menu>nové výsledky, editace v tabulce Seznam nových výsledků k editaci akce edituj 14 (38)

15 Funkce: Editace údajů o autorech a garantech Dodavatel dat má možnost vyplňovat údaje o autorech a garantech výsledku Textová pole (např. jméno, příjmení autora a další) lze opakovaně měnit, text má omezenou délku (uvedeno v platné struktuře RIV) Editace návazností na projekty nebo záměry Menu>nové výsledky, editace v tabulce Seznam nových výsledků k editaci akce edituj Funkce : Editace návazností na projekty nebo záměry V této části aplikace má dodavatel dat možnost vyplňovat identifikační údaje konkrétního projektu resp. záměru na jehož základě předkládaný výsledek vznikl. Pro vyplňování textových polí je dostupná funkce Hledej, která otevře nové okno aplikace, ve kterém je možno vyhledat standardními nástroji požadovaný projekt resp. záměr evidovaný v IS VaV. Identifikační kód nalezeného projektu resp. záměru je nutné přenést do příslušného pole původního okna aplikace udávající návaznost výsledku Zobrazení údajů o výsledku Menu>nové výsledky, editace v tabulce Seznam nových výsledků k editaci akce edituj Funkce: Zobrazení výsledku Dodavatel dat si může zobrazit veškerá data editovaného výsledku formou přehledné sestavy, která je vytvořena speciálně za účelem tisku. Tisk sestavy je proveden prostředky operačního systému PC uživatele ve standardním formátu A Kontrola editovaného výsledku Menu>nové výsledky, editace, v tabulce Seznam nových výsledků k editaci akce edituj Funkce: Zkontroluj výsledek Dodavateli dat je přímo z aplikace zpřístupněna externí kontrolní služba jako samostatný WEB nástroj s poslední aktuální verzí kontrolního programu, který provede úplné kontroly přímo v prostředí WEB aplikace. Zároveň tato služba vytvoří výsledné hlášení o výsledku kontroly určené pro tisk, resp., v případě zjištěných nesrovnalostí v datech, kontrolní služba vydá nález jednotlivých chyb s popisem jejich výskytu. Po potvrzení žádosti o kontrolu dat ze strany uživatele dojde automaticky k vytvoření kopie dat (tato kopie dat je určená pouze pro kontrolní testy) a k jejímu odeslání na externí kontrolní server. Po proběhnutí kontroly dat se zobrazí uživateli hlášení popisující výsledek této kontroly a kopie kontrolovaných dat se na kontrolním serveru smaže. Uživatel, dle výsledku kontroly, odešle původní data resortnímu dodavateli dat, nebo pokračuje v jejich editaci a v odstraňování chyb. Odesláním dat ke kontrole nedochází k odeslání těchto dat resortnímu dodavateli dat či dokonce k jejich předání na RVV. Dodavatel dat si může kdykoliv spustit kontrolu editovaného výsledku pro zjištění seznamu chyb, vyskytujících se v editovaných datech. Dodavatel dat má povinnost spustit kontrolu dat o výsledku vždy před předáním výsledku resortnímu dodavateli dat. Kontrolní program provádí předepsané kontroly včetně kontrol na vzájemně vyplněné položky v rozsahu, který vychází z platné struktury dat schválené RVV pro daný rok sběru 15 (38)

16 dat. Údaj o výsledku kontroly se společně s datem kontroly zapíše neoddělitelně k editovanému výsledku. Výsledný nález kontroly se zobrazí v novém okně aplikace, kde je uveden: Počet chyb, které nalezl kontrolní program v kontrolovaných datech a dále odkazy na: Průvodku, která je reprezentována sestavou určenou k tisku, ve které jsou uvedeny kromě základních identifikačních údajů týkajících se kontrolovaných dat i výsledky kontroly a počty nalezených chyb. Seznam chyb, který je prezentován sestavou, popisující jednotlivé chyby, místo jejich výskytu (číslo a název položky) a jejich obsah. Výsledek kontroly ve formátu XML - dokument ve formátu XML, který popisuje nalezené chyby (určeno pro odborníky). Uživatel, dle výsledku kontroly, odešle původní data resortnímu dodavateli dat (v případě jejich bezchybnosti), nebo pokračuje v jejich editaci a v odstraňování chyb. Data obsahující chyby nelze resortnímu dodavateli dat předat, údaje jsou stále uloženy v aplikaci, avšak indikátor dat je nastaven na příznak obsahuje chybny. Dodavatel dat se musí k datům vrátit (je na jeho rozhodnutí zda ihned, nebo později) a chyby odstranit. Pro všechny tyto chyby tedy platí pravidlo možnosti přerušovaného zadávání resp. editace dat. 4.4 Smazání nového výsledku Menu>nové výsledky, editace v tabulce Seznam nových výsledků k editaci akce smaž nebo hromadná funkce Výmaz výsledků Volbou této akce dodavatel dat smaže data nového výsledku (je ve stavu N-Nový), tj. takového výsledku, který ještě nebyl předán resortnímu dodavateli dat. Tím smaže veškerá data týkající se tohoto výsledku v celé aplikaci, tzn. v aplikaci nezůstanou zachovány žádné původní hodnoty dat o daném výsledku. Upozornění: Tato akce je nevratná a nemá funkci zpět. Akce smaž a Výmaz výsledků jsou dostupné jak na úrovni dodavatele dat tak na úrovni resortního dodavatele dat a lze tak smazat každý výsledek evidovaný v aplikaci který se nachází ve stavu N-Nový. Výsledky, které se nacházejí v jiných stavech (P-Předaný, V-Vrácený a B-Blokovaný) smazat nelze s výjimkou stavu J-Přijatý, jehož smazání popisuje kap Smazání přijatých výsledků. 16 (38)

17 Akce smazat je nutno využívat odpovědně. Hlavní odpovědnost za výsledek evidovaný v aplikaci nese dodavatel dat, který je vzhledem k výsledku jeho oprávněným autorem. Pomocí filtrů lze též vybrat ze Seznamu nových výsledků k editaci vybrat pouze určité výsledky a následně funkcí Výmaz výsledků lze všechny tyto vybrané výsledky smazat hromadně najednou. Pravidlo: Pro všechny hromadné akce na úrovni celé aplikace vždy platí, že se uplatňují vždy pouze nad aktuálně vyfiltrovaným seznamem, nikoliv nad všemi daty aplikace. 4.5 Předání výsledku resortnímu dodavateli dat Menu>Nové výsledky, editace v tabulce Seznam nových výsledků k editaci akce: předat Pokud dodavatel dat uzná, že jsou již údaje o výsledku kompletně vyplněny, musí nejprve provést kontrolu těchto dat (viz kap Kontrola editovaného výsledku). Pokud data nevykazují chyby, lze výsledek předat resortnímu dodavateli dat akcí Předat, která uskuteční předání dat o výsledku přímo resortnímu dodavateli dat. V případě zjištěných chyb v datech výsledku nelze tato data předat resortnímu dodavateli dat, po akci předat se zobrazí pouze upozornění na Chybná data. Pokud data nevykazují chyby, lze výsledek předat resortnímu dodavateli dat dvojím způsobem: a) buďto postupně po jednotlivých výsledcích přímo z tabulky Seznam nových výsledků k editaci akce: předat b) nebo hromadně všechny výsledky se stavem kontroly OK- Funkce: Předání výsledků. Pomocí filtrů si lze opět omezit seznam předávaných výsledků tak, aby obsahoval pouze požadované výsledky. add. a) Při předávání jednotlivých výsledků se v okně: Menu> výsledky >odevzdání výsledků objeví základní údaje o výsledku identifikační kód, resort a rok uplatnění výsledku. add. b) Při hromadném předání výsledků aplikace informuje o počtu předávaných výsledků. Stisknutím tlačítka Odevzdání výsledku resortu výsledek(y) zmizí z tabulky Seznam nových výsledků k editaci a přesune(nou) se do oblasti předaných výsledků. Menu>Předané výsledky resortu Předaný výsledek se objeví v tabulce Seznam odeslaných výsledků a jejich zpracování resortem, stav výsledku je P-předaný. Akcí: detail si může dodavatel dat svůj výsledek předaný resortu zobrazit jako přehlednou sestavu určenou k tisku. 17 (38)

18 Výsledky, které dodavatel dat předal resortnímu dodavateli dat může resortní dodavatel dat buďto přijmout (kontrolovat, odeslat RVV), nebo vrátit k opravě. Může je však i přímo editovat nebo mazat. Pravidlo:: Práva resortního dodavatele dat jsou rovnocenná právům dodavatele dat. Uvedené pravidlo platí v celé aplikaci, neboť dodavatel dat, je buď skutečným autorem výsledku, nebo osobou ze strany autora výsledku pověřenou, a tedy z hlediska aplikace osobou oprávněnou rozhodovat o editaci případně smazání výsledku. Stejně tak resortní dodavatel dat odpovídá dle zákona za výsledky předané do RIV a jeho pravomoc nelze nezohlednit. Resortem přijaté výsledky (stav výsledku J-přijatý ) by však neměl dodavatel dat mazat pokud k tomu nemá zásadní důvod, neboť data v nich obsažená jsou již evidována přímo v aplikaci a jejich smazáním jsou z aplikace odstraněny veškeré informace o daném výsledku včetně informací na úrovni resortního dodavatele dat. Při vytváření další verze dodávky výsledků RIV za daného příjemce, kterou provádí resortní dodavatel dat vždy při změně nebo doplnění výsledků za daný rok sběru dat a za daného příjemce, musí vždy resortní dodavatel dat ke všem stávajícím (tj. do RIV již zařazeným) výsledkům přidat i všechny nově přibylé výsledky. Pokud by dodavatel dat výsledky z aplikace smazal, smazal by tak i svoje výsledky v RIV, neboť do RIV je zařazena vždy pouze jedna, poslední (tj. nejvyšší) verze dat za daného příjemce podpory VaV. Pokud má dodavatel dat ve svých registračních údajích uvedenu platnou adresu, aplikace mu automaticky zašle na tuto adresu zprávu o přijetí či vrácení výsledku na straně resortního dodavatele dat s uvedením identifikačního kódu tohoto výsledku. Pokud nemá dodavatel dat ve svých registračních údajích uvedenu platnou adresu, aplikace mu nemůže automaticky zasílat informace o zpracování výsledku a dodavatel dat si musí v Seznamu odeslaných výsledků a jejich zpracování resortem dle stavu jednotlivých výsledků sám zjistit zda byl výsledek resortním dodavatelem dat přijat nebo vrácen. Tabulka 2: Stavy výsledku Kód Stav Popis Výskyt Akce N Nový Nově zadávaný nebo editovaný Seznam nových Edituj, Smaž, Předej výsledek. výsledků P Předaný Výsledek předaný resortnímu Seznam odeslaných Detail dodavateli dat. výsledků J Přijatý Výsledek přijatý resortním Seznam odeslaných Detail, Smaž dodavatelem dat. výsledků V Vrácený Výsledek vrácený resortním Seznam odeslaných Detail, Do editace dodavatelem dat. výsledků B Blokovaný Výsledek je součástí dodávky dat předané RVV. Seznam odeslaných výsledků Detail 18 (38)

19 4.5.1 Neodsouhlasené výsledky resortem Výsledky, které resortní dodavatel dat posoudí jako nezařaditelné, tj. jako výsledky které neodpovídají původnímu zadání projektu resp. výzkumného záměru a neodsouhlasí je, nebo je neakceptuje z jiných obsahových důvodů, může resortní dodavatel dat vrátit dodavateli dat, nebo tyto předané výsledky, které již resortní dodavatel dat přijal, může sám editovat a nebo je může přímo smazat. Pokud resortní dodavatel dat rovnou vrátí předaný výsledek dodavateli dat (tedy u výsledku ve stavu P-Předaný zvolí akci vrátit ), tyto vrácené výsledky zmizí resortnímu dodavateli dat ze seznamu předaných výsledků a resortní dodavatel dat si již nemůže takový výsledek zobrazit. Vrácené výsledky se nestanou součástí žádné dodávky dat do IS VaV. Pokud resortní dodavatel dat vrátí již přijatý výsledek dodavateli dat (tedy u výsledku ve stavu J-Přijatý zvolí akci zpět dodavateli ), tyto vrácené výsledky vidí i dále resortní dodavatel dat v seznamu předaných výsledků (mají stav V-vrácený ) a teprve až dodavatel dat u tohoto výsledku zvolí akci do editace (viz dále), přestane se zobrazovat resortnímu dodavateli dat. Ani tyto vrácené výsledky se nestanou součástí žádné dodávky dat do IS VaV. Neodsouhlasené výsledky se dodavateli dat zobrazují v Menu>Předané výsledky resortu v tabulce Seznam odeslaných výsledků a jejich zpracování resortem a mají stav Vvrácený. Pokud má dodavatel dat ve svých registračních údajích uvedenu platnou adresu, aplikace mu automaticky zašle na tuto adresu zprávu o vrácení (nepřijetí) výsledku na straně resortního dodavatele dat s uvedením identifikačního kódu tohoto výsledku. Resortní dodavatel dat má dále možnost uvést i důvod tohoto vrácení. Pokud nemá dodavatel dat ve svých registračních údajích uvedenu platnou adresu, aplikace mu nemůže automaticky zaslat informace o vrácení výsledku a resortní dodavatele dat by měl dodavatele dat informovat o vrácení výsledku jiným způsobem. Dodavatel dat musí vhodným způsobem zjistit bližší důvod vrácení výsledku, aby mohl data o výsledku opravit, zkontrolovat a znovu jej předat resortnímu dodavateli dat jako nový výsledek. Aby mohl dodavatel dat opravovat vrácený výsledek, převede si ho do Seznamu nových výsledků k editaci volbou: Menu>Předané výsledky resortu Výsledek se nachází v tabulce Seznam odeslaných výsledků a jejich zpracování resortem a má stav V-vrácený. Akcí do editace se výsledek znovu vrátí do editace jako N-Nový výsledek Volbou této akce se dodavateli dat výsledek převede do seznamu výsledků určených k editaci. Dodavatel dat buďto opraví údaje, kvůli kterým resort odmítl výsledek přijmout nebo jej vrátil k dopracování a pak může výsledek předat zpět resortnímu dodavateli dat jako nový výsledek aby byl tento zařazen do IS VaV. Pro editování výsledku platí pravidla uvedená v kapitole 4.3 Vyplnění údajů o výsledku a jeho editace. 19 (38)

20 Druhou možností je smazání výsledku na straně dodavatele dat a tím jeho definitivní odstranění z IS VaV, neboť po vytvoření další verze dodávky dat na straně resortního dodavatele dat a po jejím zařazení do IS VaV budou z IS VaV odmazány všechny výsledky předchozí dodávky dat, které byly dodány v daném kalendářním roce. Při zařazování dodávek dat do IS VaV totiž vždy platí pravidlo, že poslední (nejvyšší) verze dodávky dat nahrazuje všechny verze předchozí Odsouhlasené výsledky resortem Resortní dodavatel dat vyhodnotí výsledek a pokud splňuje cíle řešení projektu resp. záměru k němuž je předkládán, následně ho přijme (odsouhlasí). Dodavateli dat se stav tohoto výsledku změní na J-přijatý. Má-li dodavatel dat v registraci uvedenu adresu (doporučeno), je neoficiálně" informován o výsledku přijetí svého výsledku do evidence resortního dodavatele dat ihned v okamžiku jeho přijetí ze strany resortu. V ové zprávě je uveden identifikační kód výsledku. Resort tyto výsledky dále předává na RVV k zařazení do IS VaV. Dodavatel dat vidí výsledek, který je součástí dodávky dat zařazené do IS VaV, ve svém Seznamu odeslaných výsledků ve stavu B-Blokovaný. S takovým výsledkem nemůže dodavatel dat nijak manipulovat, pouze si akcí detail může zobrazit informace o tomto výsledku. Když resortní dodavatel dat provede akci Uvolnění výsledků z dodávky dat dostane se uvedený výsledek do stavu J-Přijatý. Ani tento výsledek však nemůže dodavatel dat nijak upravovat, pouze si akcí detail může zobrazit informace o tomto výsledku, nebo akcí smaž jej může smazat. V případě, kdy resortní dodavatel dat provede akci zpět dodavateli nebo vrácení výsledku (a tím vrátí výsledek dodavateli dat), dostane se uvedený výsledek do stavu V- Vrácený, a dodavatel dat jej uvidí ve svém Seznamu odeslaných výsledků. V tomto případě má dodavatel dat k disposici funkci Do editace, po jejím použití se výsledek přesune do Seznamu výsledků k editaci a dodavatel dat jej může editovat a případně i smazat. Upozornění: Pro dodavatele dat není rozdílu, zda mu resortní dodavatel dat výsledek nepřijal (akcí zpět dodavateli ) nebo vrátil dodatečně (akcí vrátit ). V okamžiku, kdy dodavatel dat přenese vrácený výsledek akcí Do editace do Seznamu nových výsledků k editaci resortní dodavatel dat přestává tento výsledek vidět ve svém seznamu výsledků a nemůže jej ani zařadit na dodávku dat. To platí po celou dobu, kdy se výsledek nachází v Seznamu nových výsledků k editaci a teprve až dodavatel dat opět předá výsledek resortnímu dodavateli dat (akce předej ) může s ním resortní dodavatel dat dále pracovat (přijmout jej), zařadit na dodávku dat a zaslat členu RVV. Pokud v době, kdy se výsledek nachází v Seznamu nových výsledků k editaci, resortní dodavatel dat utvoří novou dodávku dat a zašle ji členu RVV, není tento výsledek součástí nově utvořené dodávky a nebude předán do IS VaV. Jelikož vždy platí pravidlo, že poslední (nejvyšší) verze dodávky dat nahrazuje všechny verze předchozí, budou následně z IS VaV odmazány všechny výsledky předchozí dodávky dat, které byly dodány v daném kalendářním roce. Potom uvedený výsledek tedy přestane být součástí IS VaV a to i v případě, že byl součástí předchozích dodávek dat. 20 (38)

21 4.5.3 Smazání přijatých výsledků Menu>předané výsledky v tabulce Seznam odeslaných výsledků a jejich zpracování resortem akce smaž Volbou této akce dodavatel dat smaže data přijatého výsledku (je ve stavu J-Přijatý), tj. takového výsledku, který již předal resortnímu dodavateli dat a tento jej následně přijal. Tím smaže veškerá data týkající se tohoto výsledku v celé aplikaci, tzn. v aplikaci nezůstanou zachovány žádné původní hodnoty dat o daném výsledku. Upozornění: Tato akce je nevratná a nemá funkci zpět. Akce smaž je dostupná jak na úrovni dodavatele dat tak na úrovni resortního dodavatele dat a lze tak smazat každý výsledek evidovaný v aplikaci který se nachází ve stavu J-Přijatý. Výsledky, které se nacházejí v jiných stavech (P-Předaný, V-Vrácený a B-Blokovaný) smazat nelze s výjimkou stavu N-Nový, jehož smazání popisuje kap. 4.4 Smazání nového výsledku. Akce smazat je nutno využívat odpovědně. Hlavní odpovědnost za výsledek evidovaný v aplikaci nese dodavatel dat, který je vzhledem k výsledku jeho oprávněným autorem. Upozornění: Přijaté výsledky nesmí dodavatel dat mazat (pokud k tomu nemá zásadní důvod), neboť data v nich obsažená jsou již evidována přímo v aplikaci a jejich smazáním by byly z aplikace odstraněny veškeré informace o daném výsledku včetně informací na úrovni resortního dodavatele dat. Vzhledem k danému výsledku je právě dodavatel dat osobou s nejvyšší odpovědností, neboť dodavatel dat je buď skutečným autorem výsledku, nebo osobou ze strany autora výsledku pověřenou, a tedy z hlediska aplikace osobou oprávněnou rozhodovat o smazání výsledku. 4.6 Export výsledků Menu>export výsledků Funkce: Exportuj výsledek (y) Dodavatel dat může své výsledky vyexportovat z aplikace ve formátu xml jako samostatné datové soubory za účelem archivace těchto dat pro své potřeby, nebo za účelem další práce s těmito daty ve formátu xml jinými softwarovými prostředky nežli je tato aplikace. Aplikace neposkytuje dodavateli dat nástroj pro zpětný import těchto dat, neboť i po exportu původní data stále zůstávají v aplikaci (exportuje se tedy pouze kopie dat). Export probíhá vždy nad aktuálním seznamem výsledků, které se nacházejí v Seznamu nových výsledků k editaci, jsou tedy ve stavu N-Nový : Dodavatel dat si pomocí filtru vybere ze Seznamu nových výsledků k editaci určitou množinu (nebo celý seznam pokud není nastaven žádný filtr) výsledků a tuto množinu vyexportuje jako samostatný datový soubor ve formátu XML. 21 (38)

22 akce: generování souboru. Aplikace vygeneruje exportovaný soubor ve formátu XML, tento soubor je možné si uložit na lokálním počítači pod zvoleným názvem akce: kontrola. Odkaz na externí kontrolní službu, která provede kontrolu exportovaných dat aktuálním kontrolním programem. Pro export není tato akce nezbytná. V případě potřeby lze exportovat i výsledky, které obsahují chyby. Výsledky, které se nenachází v Seznamu nových výsledků k editaci, jsou tedy v jiných stavech než N-Nový (např. ve stavu P-předaný, V-vrácený či B-blokovaný a které se nachází v Seznamu odeslaných výsledků ), exportovat nelze. Podmínka: Pro úspěšný export musí být exportované výsledky z jednoho roku sběru dat. Pokud jsou výsledky z různých roků sběru dat, exportovat nelze provést, je nutné výsledky vyfiltrovat a provést export pro každý rok sběru samostatně. 4.7 Závěr Předáním výsledku resortnímu dodavateli splňuje dodavatel dat povinnost, kterou mu ukládá zákon. Všem uživatelům této aplikace přejeme dobrou spolupráci s resortním dodavatelem dat. 22 (38)

23 5. Resort Resortnímu dodavateli dat se zobrazují v Seznamu vyfiltrovaných výsledků výsledky předané jednotlivými dodavateli dat, jednotlivé stavy výsledků viz Tabulka 3. Tyto výsledky musí resortní dodavatel dat buď jednotlivě přijmout nebo zamítnout na základě svého rozhodnutí, nebo může tuto akci provést hromadně nad celým seznamem výsledků, aniž by si zobrazoval jednotlivé výsledky. Přijaté výsledky resortní dodavatel dat předává formou dodávek dat členu RVV k zařazení do IS VaV, vrácené výsledky musí dodavatel dat opravit nebo smazat. 5.1 Převzetí výsledků resortem Menu>správa výsledků tabulka Seznam vyfiltrovaných výsledků. Při procesu přijetí a zároveň i zpracování výsledků může resortní dodavatel dat postupovat buďto po jednotlivých výsledcích, nebo uplatnit hromadnou akci na celý vyfiltrovaný seznam výsledků. Předané výsledky si zobrazí volbou Menu>správa výsledků, kde nové výsledky předané dodavatelem dat jsou ve stavu P-Předaný a zobrazují se resortnímu dodavateli dat v tabulce Seznam vyfiltrovaných výsledků. Resortní dodavatel dat může výsledek zkontrolovat kontrolním programem (akce kontrola ) přijmout (akce přijmout ), vrátit (akce vrátit ), nebo si zobrazit údaje o výsledku (akce detail ). Kontrola předaného výsledku není nezbytně nutná, neboť předaný výsledek musel projít bezchybně kontrolou na straně dodavatele dat a příznak výsledku této kontroly je u daného výsledku neoddělitelně uveden. Případná kontrola výsledku na straně resortního dodavatele dat probíhá stejným kontrolním programem jako u dodavatele dat (viz kapitola Kontrola editovaného výsledku). Při všech těchto operacích platí pravidlo, že práva resortního dodavatele dat (poskytovatele dotace VaV) jsou rovna právům dodavatele dat (příjemci dotace VaV dodavatele dat o výsledku). Resortní dodavatel dat může výsledky editovat, zobrazovat a může měnit údaje o výsledku s omezeními popsanými v kapitole Omezení editace (např. nelze měnit identifikační kód výsledku) a může je i mazat. Při předávání výsledku rezortnímu dodavateli dat není rozdílu mezi certifikovaným a necertifikovaným dodavatelem dat. Resortní dodavatel dat spravuje pouze své výsledky evidované v aplikaci, tj. pouze výsledky vzniklé na základě podpory VaV udělené z jeho rozpočtové kapitoly. V procesu předávání a zpracování výsledků resortním dodavatelem dat se každý výsledek může nacházet v určitém stavu viz Tabulka (38)

účetních informací státu při přenosu účetního záznamu,

účetních informací státu při přenosu účetního záznamu, Strana 6230 Sbírka zákonů č. 383 / 2009 Částka 124 383 VYHLÁŠKA ze dne 27. října 2009 o účetních záznamech v technické formě vybraných účetních jednotek a jejich předávání do centrálního systému účetních

Více

-1- N á v r h ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy

-1- N á v r h ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy -1- I I. N á v r h VYHLÁŠKY ze dne 2009 o účetních záznamech v technické formě vybraných účetních jednotek a jejich předávání do centrálního systému účetních informací státu a o požadavcích na technické

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA REGISTR CHMELNIC NA EAGRI ZÁKLADNÍ POPIS FUNKCÍ A FORMULÁŘŮ. CCV, s. r. o.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA REGISTR CHMELNIC NA EAGRI ZÁKLADNÍ POPIS FUNKCÍ A FORMULÁŘŮ. CCV, s. r. o. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA REGISTR CHMELNIC NA EAGRI ZÁKLADNÍ POPIS FUNKCÍ A FORMULÁŘŮ CCV, s. r. o. Uživatelská příručka Registr chmelnic na eagri Základní popis funkcí a formulářů Verze 1.8 Registr chmelnic

Více

29 Evidence smluv. Popis modulu. Záložka Evidence smluv

29 Evidence smluv. Popis modulu. Záložka Evidence smluv 29 Evidence smluv Uživatelský modul Evidence smluv slouží ke správě a evidenci smluv organizace s možností připojení vlastní smlouvy v elektronické podobě včetně přidělování závazků ze smluv jednotlivým

Více

OBEC HORNÍ MĚSTO Spisový řád

OBEC HORNÍ MĚSTO Spisový řád OBEC HORNÍ MĚSTO Spisový řád Obsah: 1. Úvodní ustanovení 2. Příjem dokumentů 3. Evidence dokumentů 4. Vyřizování dokumentů 5. Podepisování dokumentů a užití razítek 6. Odesílání dokumentů 7. Ukládání dokumentů

Více

INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI. Uživatelská příručka

INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI. Uživatelská příručka INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI Uživatelská příručka 1. března 2013 Obsah Registrace... 3 Registrace fyzické osoby... 3 Registrace právnické osoby... 6 Uživatelské role v systému... 8 Přihlášení do systému...

Více

Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku

Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku Zřízení datové schránky Právnické osobě, která není zapsána v obchodním rejstříku, zřídí ministerstvo datovou schránku právnické

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Odbor analyticko-statistický METODICKÝ NÁVOD pro zpracování statistického výkaznictví v regionálním školství (určeno pro správní úřady) Účinnost pro školní

Více

Modul Řízení objednávek. www.money.cz

Modul Řízení objednávek. www.money.cz Modul Řízení objednávek www.money.cz 2 Money S5 Řízení objednávek Funkce modulu Obchodní modul Money S5 Řízení objednávek slouží k uskutečnění hromadných akcí s objednávkami, které zajistí dostatečné množství

Více

Popis ovládání dokumentu s přiloženými obrázky

Popis ovládání dokumentu s přiloženými obrázky Popis ovládání dokumentu s přiloženými obrázky V dokumentu se můžeme orientovat a) pomocí záložky (lišta vlevo), kde jsou odkazy přímo na názvy jednotlivých kapitol příručky b) nebo lze dokument číst stránkováním

Více

Vodafone promo kit uživatelský manuál http://promo.vodafone.cz/ Uživatelský manuál pro aplikaci. Vodafone promo kit. Verze dokumentu: 2.

Vodafone promo kit uživatelský manuál http://promo.vodafone.cz/ Uživatelský manuál pro aplikaci. Vodafone promo kit. Verze dokumentu: 2. Uživatelský manuál pro aplikaci Vodafone promo kit Verze dokumentu: 2.1 Vytvořeno: V Praze dne 8. 9. 2011 1 Obsah Vodafone promo kit uživatelský manuál Webové rozhraní aplikace Vodafone promo kit... 4

Více

Uživatelská příručka Rejstřík státních zaměstnanců

Uživatelská příručka Rejstřík státních zaměstnanců Informační systém o státní službě (ISoSS) Název dokumentu: Verze dokumentu: 1.2 (z 9. 12. 2015) Strana: 1/35 Historie dokumentu Historie revizí Číslo revize Datum revize Popis revize Změny označeny 1.0

Více

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020)

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup doplnění Žádosti o

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace k projektu Czech POINT Provozní řád Konverze dokumentů z elektronické do listinné podoby (z moci úřední) Vytvořeno dne: 29.11.2011 Verze: 2.0 2011 MVČR Obsah 1. Přihlášení do centrály

Více

Co poskytuje Czech POINT

Co poskytuje Czech POINT Co poskytuje Czech POINT Výpis z Katastru nemovitostí O výpis z Katastru nemovitostí České republiky může požádat anonymní žadatel. Výpis lze požadovat na základě listu vlastnictví nebo podle seznamu nemovitostí.

Více

Všeobecné obchodní podmínky portálu iautodíly společnosti CZ-Eko s.r.o.

Všeobecné obchodní podmínky portálu iautodíly společnosti CZ-Eko s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky portálu iautodíly společnosti CZ-Eko s.r.o. I. Úvodní ustanovení 1.1 Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále jen VOP ) tvoří nedílnou součást každé kupní smlouvy, jejímž předmětem

Více

Návod k používání registračního systému ČSLH www.hokejovaregistrace.cz

Návod k používání registračního systému ČSLH www.hokejovaregistrace.cz Návod k používání registračního systému ČSLH www.hokejovaregistrace.cz Osnova Přihlášení do systému Základní obrazovka Správa hráčů Přihlášky hráčů k registraci Žádosti o prodloužení registrace Žádosti

Více

S_5_Spisový a skartační řád

S_5_Spisový a skartační řád Základní škola a mateřská škola Staré Město, okres Frýdek-Místek, příspěvková organizace S_5_Spisový a skartační řád Č.j.:ZS6/2006-3 Účinnost od: 1. 5. 2011 Spisový znak: C19 Skartační znak: S10 Změny:

Více

480/2004 Sb. o některých službách informační společnosti a o změně některých zákonů (zákon o některých službách informační společnosti)

480/2004 Sb. o některých službách informační společnosti a o změně některých zákonů (zákon o některých službách informační společnosti) 480/2004 Sb. ZÁKON ze dne 29. července 2004 o některých službách informační společnosti a o změně některých zákonů (zákon o některých službách informační společnosti) Změna: 444/2005 Sb. Změna: 214/2006

Více

I. Základní pojmy a zkratky. - provedení koordinační funkční zkoušky EPS a navazujících zařízení,

I. Základní pojmy a zkratky. - provedení koordinační funkční zkoušky EPS a navazujících zařízení, TECHNICKÉ A ORGANIZAČNÍ PODMÍNKY pro připojení elektrické požární signalizace prostřednictvím zařízení dálkového přenosu na pult centralizované ochrany operačního střediska Hasičského záchranného sboru

Více

Registr UJO. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity.

Registr UJO. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Registr UJO Příručka pro uživatele Vytvořil: Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Obsah Projekt UJO...... 3 On-line klinický registr obecná charakteristika. 4 On-line Registr UJO - základní

Více

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010 170/2010 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 21. května 2010 o bateriích a akumulátorech a o změně vyhlášky č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo životního prostředí

Více

Stručný návod na práci v modulu podatelna a výpravna

Stručný návod na práci v modulu podatelna a výpravna Spisová služba / Elisa Stručný návod na práci v modulu podatelna a výpravna Strana 1 (celkem 16) Obsah Obsah... 2 1. Modul podatelna... 3 1.1 Příjem datová schránka... 3 1.2 Příjem obecná zásilka... 5

Více

Všeobecné podmínky pro užívání portálu www.okdrazby.cz a účast na elektronických dražbách nemovitostí a movitostí (dále též jen Všeobecné podmínky ).

Všeobecné podmínky pro užívání portálu www.okdrazby.cz a účast na elektronických dražbách nemovitostí a movitostí (dále též jen Všeobecné podmínky ). Všeobecné podmínky pro užívání portálu www.okdrazby.cz a účast na elektronických dražbách nemovitostí a movitostí (dále též jen Všeobecné podmínky ). I..OBECNÁ USTANOVENÍ 1. Předmět úpravy Tyto Všeobecné

Více

Návod k použití aplikace MARKETINGOVÉ PRŮZKUMY.CZ

Návod k použití aplikace MARKETINGOVÉ PRŮZKUMY.CZ www.marketingovepruzkumy.cz Návod k použití aplikace MARKETINGOVÉ PRŮZKUMY.CZ 28.4.2011 Miloš Voborník Obsah 1. Uživatelská příručka... 1 1.1. Běžný uživatel... 1 1.1.1. Celkové rozvržení, úvodní strana...

Více

Všeobecné obchodní podmínky pro užívání portálu www.elektronickedrazby.cz (dále též jen Dražební řád )

Všeobecné obchodní podmínky pro užívání portálu www.elektronickedrazby.cz (dále též jen Dražební řád ) Všeobecné obchodní podmínky pro užívání portálu www.elektronickedrazby.cz (dále též jen Dražební řád ) I. OBECNÁ USTANOVENÍ 1. Předmět úpravy Tento Dražební řád upravuje pravidla užívání internetového

Více

PRAVIDLA soutěže COOP DOBRÉ RECEPTY Jarní probuzení

PRAVIDLA soutěže COOP DOBRÉ RECEPTY Jarní probuzení PRAVIDLA soutěže COOP DOBRÉ RECEPTY Jarní probuzení s konáním 1. 4. 2016 30. 6. 2016 v ČR (www.coopdobrerecepty.cz) 1. Organizátor soutěže a soutěžní období Organizátor soutěže, společnost CCV, s.r.o.,

Více

499/2004 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ARCHIVNICTVÍ A SPISOVÁ SLUŽBA

499/2004 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ARCHIVNICTVÍ A SPISOVÁ SLUŽBA Obsah a text 499/2004 Sb. - stav k 31.12.2013 Změna: 413/2005 Sb., 444/2005 Sb. Změna: 112/2006 Sb. Změna: 181/2007 Sb. Změna: 296/2007 Sb. Změna: 32/2008 Sb. Změna: 190/2009 Sb. Změna: 227/2009 Sb. Změna:

Více

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PLATNÉ PRO

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PLATNÉ PRO 1 VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PLATNÉ PRO ZASTUPOVÁNÍ V CELNÍM ŘÍZENÍ NA ZÁKLADĚ PLNÉ MOCI PELMI, spol. s r.o., obchodní společnost založená podle českého práva se sídlem Musílkova 568/35, Praha 5 - Košíře, PSČ

Více

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4.

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4. MOJESODEXO.CZ Poukázky v obálkách Verze aplikace: 1.4.0 Aktualizováno: 22. 9. 2014 17:44 Strana 1 / 1 OBSAH DOKUMENTU 1. ÚVOD... 2 1.1. CO JSOU TO POUKÁZKY V OBÁLKÁCH?... 2 1.2. JAKÉ POUKÁZKY MOHOU BÝT

Více

INFORMAČNÍ SYSTÉM O AREÁLU

INFORMAČNÍ SYSTÉM O AREÁLU CHEMOPETROL, a.s. Strana 1/7 INFORMAČNÍ SYSTÉM O AREÁLU Schválil: Ing. Petr Cingr, generální ředitel a.s. Platnost od: 25.10.2004 Správce dokumentu: Zpracovatel: Odbor integrovaných systémů řízení Odbor

Více

Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy

Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy Verze: 2 Platná od: 15. 1. 2013 Doplnění nebo úpravy v pokynech jsou odlišeny červenou barvou písma. Termín pro podání elektronické verze průběžné zprávy obou částí je

Více

Příloha č. 54. Specifikace hromadné aktualizace SMS-KLAS

Příloha č. 54. Specifikace hromadné aktualizace SMS-KLAS Název projektu: Redesign Statistického informačního systému v návaznosti na zavádění egovernmentu v ČR Příjemce: Česká republika Český statistický úřad Registrační číslo projektu: CZ.1.06/1.1.00/07.06396

Více

SMLOUVA O PODMÍNKÁCH A PRAVIDLECH ÚČASTI NA ELEKTRONICKÝCH AUKCÍCH DŘÍVÍ

SMLOUVA O PODMÍNKÁCH A PRAVIDLECH ÚČASTI NA ELEKTRONICKÝCH AUKCÍCH DŘÍVÍ SMLOUVA O PODMÍNKÁCH A PRAVIDLECH ÚČASTI NA ELEKTRONICKÝCH AUKCÍCH DŘÍVÍ Článek 1 Strany smlouvy Lesy České republiky, s.p. se sídlem Hradec Králové, Přemyslova 1106, PSČ 50168 zapsaný v obchodním rejstříku

Více

Spisový a skartační řád. č. 13/2006/SŘ

Spisový a skartační řád. č. 13/2006/SŘ Spisový a skartační řád č. 13/2006/SŘ V Novém Městě nad Metují dne 31. 8. 2006 Strana 1 (celkem 9) Spisový a skartační řád Střední školy, (dále jen školy) Obsah 1. Úvodní ustanovení 2. Příjem dokumentů

Více

Regenerace zahrady MŠ Neděliště

Regenerace zahrady MŠ Neděliště 1 Výzva k podání nabídek (dále jen zadávací dokumentace ) v souladu se Závaznými pokyny pro žadatele a příjemce podpory v OPŽP (dále jen Pokyny ), účinnými od 20.06.2014 Zadavatel: Název zadavatele: OBEC

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. obchodní společnosti Intrea-Piko, s.r.o. se sídlem Sasanková 2657/2, 106 00 Praha 10 IČ: 457 98 133

OBCHODNÍ PODMÍNKY. obchodní společnosti Intrea-Piko, s.r.o. se sídlem Sasanková 2657/2, 106 00 Praha 10 IČ: 457 98 133 OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společnosti Intrea-Piko, s.r.o. se sídlem Sasanková 2657/2, 106 00 Praha 10 IČ: 457 98 133 pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.intrea.cz

Více

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře 3. a 4. výzva příjmu žádostí Operačního programu Rybářství (2014 2020) V následujícím dokumentu je uveden podrobný

Více

Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25

Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25 Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25 Zakázky standardní přehled 1. Možnosti výběru 2. Zobrazení, funkce Zakázky přehled prací 1. Možnosti výběru 2. Mistři podle skupin 3. Tisk sumářů a skupin Zakázky ostatní

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY ELIN- Ing. Michal Lasák Šilheřovická 33 747 14 Markvartovice IČ:74765299 CZ8211165413 pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.trend-moda.cz

Více

Obecná ustanovení Rozsah a obsah předmětu plnění

Obecná ustanovení Rozsah a obsah předmětu plnění Smluvní podmínky Obecná ustanovení 1. Společnost Pronajmiauto.cz (Blueway s.r.o.), se sídlem na adrese Praha Staré Město, V Kolkovně 920/5, PSČ 110 00, Praha 1, IČO: 014 17 151, zapsaná v obchodním rejstříku

Více

Výsledky přijímacích zkoušek

Výsledky přijímacích zkoušek Výsledky přijímacích zkoušek V tomto modulu komise zadává výsledky přijímací zkoušky a navrhuje, zda uchazeče přijmout či nepřijmout včetně odůvodnění. 1. Spuštění modulu "Výsledky přijímacích zkoušek"

Více

Směrnice Rady města č. 2/2011

Směrnice Rady města č. 2/2011 1 Směrnice Rady města č. 2/2011 PRO VYŘIZOVÁNÍ A EVIDENCI STÍŽNOSTÍ, PETIC, KVALIFIKOVANÉ ŽÁDOSTI, HROMADNÉ PŘIPOMÍNKY A MÍSTNÍHO REFERENDA (TJ. PODÁNÍ PRÁVNICKÝCH A FYZICKÝCH OSOB - DÁLE JEN PODÁNÍ) Vyřizování

Více

Obchodní podmínky. sídlo.(dále jen zhotovitel) I. Základní ustanovení

Obchodní podmínky. sídlo.(dále jen zhotovitel) I. Základní ustanovení Obchodní podmínky které ve smyslu ustanovení 273 odst. 1 z.č. 513/1991 Sb. obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, určují část obsahu smlouvy o dílo č.ze dne.., na zhotovení stavby Provozní budova

Více

PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA

PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA č. j.: TACR/14666/2014 PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA Schválil/a: Lenka Pilátová, vedoucí oddělení realizace

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ OBCHODNÍ PODMÍNKY občanského sdružení Otevíráme, o.s. se sídlem Dobrovského 1483/31, 17000 Praha 7 IČ: 227 35 291 pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese http://eshop.sciencecafe.cz

Více

Příručka pro zadavatele E-ZAK krok za krokem

Příručka pro zadavatele E-ZAK krok za krokem Příručka pro zadavatele E-ZAK krok za krokem Vyrobeno pro příspěvkové organizace Jihomoravského kraje pro administrace zakázek s předpokládanou hodnotou vyšší než 500 tis. Kč bez DPH Tento dokument slouží

Více

Všeobecné podmínky provozu sběrných míst kolektivního systému Eltma

Všeobecné podmínky provozu sběrných míst kolektivního systému Eltma Všeobecné podmínky provozu sběrných míst kolektivního systému Eltma 1. ZŘÍZENÍ SM Kolektivní systém 1.1. ELT Management Company Czech Republic s.r.o. ( Eltma ) je provozovatelem neziskového kolektivního

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2009 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 129 Rozeslána dne 18. listopadu 2009 Cena Kč 44, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2009 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 129 Rozeslána dne 18. listopadu 2009 Cena Kč 44, O B S A H : Ročník 2009 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 129 Rozeslána dne 18. listopadu 2009 Cena Kč 44, O B S A H : 397. Nařízení vlády o informačním systému výzkumu, experimentálního vývoje a inovací 398. Vyhláška

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTNUTÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC PRO POSKYTOVATELE SLUŽEB V SOCIÁLNÍ OBLASTI

PRAVIDLA PRO POSKYTNUTÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC PRO POSKYTOVATELE SLUŽEB V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRAVIDLA PRO POSKYTNUTÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC PRO POSKYTOVATELE SLUŽEB V SOCIÁLNÍ OBLASTI 1. Všeobecná ustanovení 1.1. Tato pravidla stanoví postup pro poskytování

Více

PODPORA ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 7 V OBLASTI SPORTU PRO ROK 2015

PODPORA ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 7 V OBLASTI SPORTU PRO ROK 2015 PRAVIDLA PRO DOTAČNÍ PODPORU V PROGRAMU PODPORA ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 7 V OBLASTI SPORTU PRO ROK 2015 SCHVÁLENÁ USNESENÍM RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 Č.

Více

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost MĚSTO BENEŠOV Rada města Benešov Vnitřní předpis č. 16/2016 Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu I. Obecná ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Tato směrnice upravuje závazná

Více

Geometrické plány (1)

Geometrické plány (1) Geometrické plány (1) Geometrické plány Ing. Tomáš Vacek - VÚGTK, v.v.i. Prohloubení nabídky dalšího vzdělávání v oblasti zeměměřictví a katastru nemovitostí ve Středočeském kraji CZ.1.07/3.2.11/03.0115

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/17 Obsah: 1. Všeobecné informace... 3 2. Způsoby přihlášení do Internetbankingu

Více

Zkrácená uživatelská příručka systému Spisové služby (SpS) Lite

Zkrácená uživatelská příručka systému Spisové služby (SpS) Lite ICZ a.s. Na hřebenech II 1718/10 147 00 Praha 4 Tel.: +420-222 271 111 Fax: +420-222 271 112 Internet: www.i.cz Zkrácená uživatelská příručka systému Spisové služby (SpS) Lite Vypracoval kolektiv pracovníků

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY ÚVODNÍ USTANOVENÍ

OBCHODNÍ PODMÍNKY ÚVODNÍ USTANOVENÍ OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společnosti Ing. Petr Anděl se sídlem Jasmínová 2664, 106 00 Praha 10 identifikační číslo: 47624990, neplátce DPH Živnostenské oprávnění vydáno: Úřad městské části Praha 10,

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společnosti Jan Skopka - Rybářské potřeby Praha 4 - Podolí se sídlem Čenětická 4/2133, 14900 Praha 11 provozovna Rybářské potřeby Praha 4, Podolská 158/33, 147 00 Praha 4 - Podolí

Více

Pravidla pro poskytnutí dotace MČ Praha 15 MČ Praha 15 pro sociální oblast 2015. 1. Kdo může žádat o dotaci

Pravidla pro poskytnutí dotace MČ Praha 15 MČ Praha 15 pro sociální oblast 2015. 1. Kdo může žádat o dotaci Pravidla pro poskytnutí dotace MČ Praha 15 MČ Praha 15 pro sociální oblast 2015 Tato pravidla jsou závazná pro všechny uchazeče. Účelem pravidel je: - poskytnout informace o výběrovém řízení - pomoci předkladatelům

Více

METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU

METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU Ministerstvo pro místní rozvoj METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU Program přeshraniční spolupráce Cíl 3 Česká republika Svobodný stát Bavorsko 2007-2013 MP číslo: 2/Příručka pro české žadatele, 5. vydání

Více

Komfortní datová schránka

Komfortní datová schránka Komfortní datová schránka Obsah 1. Komfortní datová schránka... 2 2. Záložka Schránky... 2 2.1. Přidání datové schránky... 2 2.2. Přidání složky do evidence datové schránky... 4 2.3. Přidání dalšího uživatele

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ obchodní podmínky prodávající občanský zákoník kupní smlouva kupující webová stránka webové rozhraní obchodu

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ obchodní podmínky prodávající občanský zákoník kupní smlouva kupující webová stránka webové rozhraní obchodu OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společnosti Central Food Service, s.r.o. se sídlem Mařákova 302/8, Dejvice, 160 00 Praha 6 identifikační číslo: 01813714 zapsané v obchodním rejstříku vedeného Městským soudem

Více

Skartační řád SR 04/08

Skartační řád SR 04/08 Strana 1 / 10 Skartační řád Anotace: Tato směrnice sjednocuje a stanoví postup při vyřazování dokumentů pracovišť VŠE v Praze. Zpracovatel Přezkoumal Schválil Jméno Mgr. Jaroslava Eislerová --- prof. Ing.

Více

Všeobecné obchodní podmínky Simply Events s.r.o.

Všeobecné obchodní podmínky Simply Events s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Simply Events s.r.o. 1. Vymezení základních pojmů 1.1. Pojmy používané v těchto všeobecných obchodních podmínkách s velkým počátečním písmenem budou mít pro účely těchto všeobecných

Více

1. Úvodní ustanovení. 2. Uživatelský účet

1. Úvodní ustanovení. 2. Uživatelský účet 1. Úvodní ustanovení 1.1. Tyto obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky") společnosti Petr Vodička, se sídlem Březová 14, 696 18 Lužice, identifikační číslo: 69719951, podnikatele (dále jen prodávající")

Více

Výzva k podání nabídek (zadávací dokumentace)

Výzva k podání nabídek (zadávací dokumentace) Výzva k podání nabídek (zadávací dokumentace) 1.Číslo zakázky 2.Název programu: 3.Registrační číslo projektu 4.Název projektu: 5.Název zakázky: Operační program Vzdělání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/1.1.07/02.0129

Více

Systém elektronického zpracování údajů o výzkumných projektech a jejich hodnocení v GA AV

Systém elektronického zpracování údajů o výzkumných projektech a jejich hodnocení v GA AV Systém elektronického zpracování údajů o výzkumných projektech a jejich hodnocení v GA AV Leoš HORNÍČEK Kancelář AV ČR, Praha hornicek@kav.cas.cz INFORUM 2008: 14. konference o profesionálních informačních

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace Název veřejné zakázky: Fotovoltaická elektrárna Cítov Identifikační údaje zadavatele: Obec Cítov Cítov 203 277 04 Cítov IČ: 00236764 Osoba oprávněná jednat za zadavatele: Ing. Marie

Více

227/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ELEKTRONICKÝ PODPIS

227/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ELEKTRONICKÝ PODPIS 227/2000 Sb. ZÁKON ze dne 29. června 2000 o elektronickém podpisu a o změně některých dalších zákonů (zákon o elektronickém podpisu) Změna: 226/2002 Sb. Změna: 517/2002 Sb. Změna: 440/2004 Sb. Změna: 635/2004

Více

U S N E S E N Í VEŘEJNÁ DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA (O ELEKTRONICKÉ DRAŽBĚ)

U S N E S E N Í VEŘEJNÁ DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA (O ELEKTRONICKÉ DRAŽBĚ) Číslo jednací: 064 EX-241/05-36 U S N E S E N Í Soudní exekutor JUDr. Jaromír Peške, Exekutorský úřad Plzeň-sever se sídlem Pod Vrchem 51, 312 00 Plzeň, pověřený provedením exekuce na základě usnesení

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky I. Úvodní ustanovení 1. Tyto Všeobecné obchodní podmínky (dále též jen VOP ), vydané společností ECOBAT s.r.o., se sídlem Praha 6, Soborská 1302/8, PSČ 160 00, IČ: 267 25 967,

Více

Směrnice k rozpočtovému hospodaření

Směrnice k rozpočtovému hospodaření Směrnice k rozpočtovému hospodaření Č. 14 OBEC BECHLÍN IČO: 263 346 Směrnici zpracovali: Ing. Soušek, Koťová M. Směrnici schválilo: Zastupitelstvo obce Datum schválení:.. Usnesení č.. Směrnice nabývá účinnosti:

Více

USNESENÍ. Číslo jednací: 131 EX 4395/11-211

USNESENÍ. Číslo jednací: 131 EX 4395/11-211 Exekutorský úřad Liberec Voroněžská 144/20, 460 01 Liberec I, Staré Město Soudní exekutor Mgr. Petr Polanský tel: 485 104 163, fax: 485 104 271, e-mail: urad@exekuceliberec.cz, www: http://www.exekuceliberec.cz,id

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. Obchodní podmínky pro prodej zboží prostřednictvím internetového obchodu umístěného na internetové adrese www.skyman.

OBCHODNÍ PODMÍNKY. Obchodní podmínky pro prodej zboží prostřednictvím internetového obchodu umístěného na internetové adrese www.skyman. OBCHODNÍ PODMÍNKY Obchodní podmínky pro prodej zboží prostřednictvím internetového obchodu umístěného na internetové adrese www.skyman.cz: Provozovatelem obchodu je: Obchodní společnost: ARBOTEQ s.r.o.

Více

usnesení o nařízení elektronického dražebního jednání (dražební vyhláška opakovaná)

usnesení o nařízení elektronického dražebního jednání (dražební vyhláška opakovaná) č.j. 132 EX 15559/09-42/R i Soudní exekutor JUDr. Jan Fendrych, Exekutorský úřad Praha 2, se sídlem Hradecká 3, 130 00 Praha 3, pověřený k provedení exekuce v usnesení o nařízení exekuce, vydaného Okresním

Více

Knihovní řád. Středisko vědeckých informací Vysoké školy zdravotnické, o. p. s. Duškova 7, Praha 5

Knihovní řád. Středisko vědeckých informací Vysoké školy zdravotnické, o. p. s. Duškova 7, Praha 5 Knihovní řád Středisko vědeckých informací Vysoké školy zdravotnické, o. p. s. Duškova 7, Praha 5 Praha 2015 V souladu se zřizovací listinou hlavního města Prahy, usnesením č. 26/11 ze dne 31.3. 2005 a

Více

pro prodej second hand zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.bazar-secondhand.cz

pro prodej second hand zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.bazar-secondhand.cz Obchodní podmínky obchodní společnosti Tereza Hynková se sídlem Sedlec 60, Mšeno 277 35 identifikační číslo: 87796155 nejsem plátce DPH pro prodej second hand zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného

Více

Zajištění provozní funkčnosti platebních automatů a měničů bankovek pro Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Zadavatel

Zajištění provozní funkčnosti platebních automatů a měničů bankovek pro Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Zadavatel Základní údaje zadávací dokumentace k veřejné zakázce zadané v zadávacím řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky:

Více

117D813 Podpora rozvoje strukturálně postižených regionů

117D813 Podpora rozvoje strukturálně postižených regionů 117D813 Podpora rozvoje strukturálně postižených regionů Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady ) Správce programu: Určená banka: Ministerstvo pro místní rozvoj (dále jen

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společnosti

OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společnosti OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společnosti MAGSY, s.r.o. Jateční 523 760 01 Zlín-Prštné Česká republika IČO: 26230224 Společnost zapsaná v obchodním rejstříku Krajským soudem v Brně oddíl C, vložka 38124 Obchodní

Více

Pomocník diabetika Uživatelská příručka

Pomocník diabetika Uživatelská příručka Pomocník diabetika Uživatelská příručka Úvod Pomocník diabetika je označení pro webovou aplikaci určenou pro diabetiky zejména prvního typu. Webová aplikace je taková aplikace, se kterou můžete pracovat

Více

Obsah a text 300/2008 Sb. - poslední stav textu nabývá účinnost až od 1. 7.2010. 300/2008 Sb. ZÁKON ze dne 17. července 2008

Obsah a text 300/2008 Sb. - poslední stav textu nabývá účinnost až od 1. 7.2010. 300/2008 Sb. ZÁKON ze dne 17. července 2008 Obsah a text 300/2008 Sb. - poslední stav textu nabývá účinnost až od 1. 7.2010 300/2008 Sb. ZÁKON ze dne 17. července 2008 o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů Změna: 190/2009 Sb.

Více

54_2008_Sb 54/2008 VYHLÁŠKA. ze dne 6. února 2008

54_2008_Sb 54/2008 VYHLÁŠKA. ze dne 6. února 2008 54/2008 VYHLÁŠKA ze dne 6. února 2008 o způsobu předepisování léčivých přípravků, údajích uváděných na lékařském předpisu a o pravidlech používání lékařských předpisů Změna: 405/2008 Sb. Změna: 177/2010

Více

Návrh. VYHLÁŠKA ze dne...2006 o zdravotnické dokumentaci. Rozsah údajů zaznamenávaných do zdravotnické dokumentace

Návrh. VYHLÁŠKA ze dne...2006 o zdravotnické dokumentaci. Rozsah údajů zaznamenávaných do zdravotnické dokumentace Návrh VYHLÁŠKA ze dne...2006 o zdravotnické dokumentaci Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 117 odst. 5 zákona č..../2006 Sb., o zdravotní péči: Rozsah údajů zaznamenávaných do zdravotnické dokumentace

Více

PŘÍLOHA 1.6 SMLOUVY O PŘÍSTUPU K VEŘEJNÉ PEVNÉ KOMUNIKAČNÍ SÍTI LOGISTIKA KONCOVÝCH ZAŘÍZENÍ

PŘÍLOHA 1.6 SMLOUVY O PŘÍSTUPU K VEŘEJNÉ PEVNÉ KOMUNIKAČNÍ SÍTI LOGISTIKA KONCOVÝCH ZAŘÍZENÍ PŘÍLOHA 1.6 SMLOUVY O PŘÍSTUPU K VEŘEJNÉ PEVNÉ KOMUNIKAČNÍ SÍTI LOGISTIKA KONCOVÝCH ZAŘÍZENÍ Obsah 1 Koncová zařízení... 3 2 Charakteristika typů služeb logistika KZ Dodání KZ, Instalace KZ... 3 3 Další

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD V Praze dne 27. listopadu 2008

REKLAMAČNÍ ŘÁD V Praze dne 27. listopadu 2008 REKLAMAČNÍ ŘÁD V Praze dne 27. listopadu 2008 OBSAH 1. Účel předpisu 2. Úvodní ustanovení 3. Reklamace zákazníka 4. Stížnost zákazníka 5. Oprávněná reklamace 6. Identifikace reklamujícího zákazníka 7.

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. 2.1. Na základě registrace kupujícího provedené na webové stránce může kupující

OBCHODNÍ PODMÍNKY. 2.1. Na základě registrace kupujícího provedené na webové stránce může kupující OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společnosti Robert Lazna AB Parket se sídlem Soběslavská 9, Praha 3, 130 00 identifikační číslo: 15282899 pro prodej zboží prostřednictvím obchodu umístěného na internetové adrese

Více

Manuál uživatele čipové karty s certifikátem

Manuál uživatele čipové karty s certifikátem Manuál uživatele čipové karty s certifikátem Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace čipové karty s certifikátem... 5 3 Instalace čtečky čipových karet... 10 3.1 Instalace z Windows Update... 10 3.2 Manuální instalace

Více

Smluvní podmínky (KTv)

Smluvní podmínky (KTv) Smluvní podmínky (KTv) Čl. 1 - Předmět smlouvy 1.1. Dodavatel se zavazuje poskytovat Uživateli časově a datově neomezený přístup k síti Internet a jejím službám (dále jen Služby) prostřednictvím pevného

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA IS KP 14+ PRO INTEGROVANÉ NÁSTROJE: ŽÁDOST O PODPORU STRATEGIE CLLD. Verze: 1.

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA IS KP 14+ PRO INTEGROVANÉ NÁSTROJE: ŽÁDOST O PODPORU STRATEGIE CLLD. Verze: 1. MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA IS KP 14+ PRO INTEGROVANÉ NÁSTROJE: ŽÁDOST O PODPORU STRATEGIE CLLD Verze: 1.0 červenec 2015 Obsah Přehled provedených změn... 2 1. Podání žádosti o

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE (dále jen program )

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE (dále jen program ) Město Luby nám.5. května 164 tel.: 354 420 410 351 37 Luby tel./fax.: 354 420 419 IČO 00254053 e-mail: starosta@mestoluby.cz PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH

Více

Všeobecné obchodní podmínky od 01.01.2016

Všeobecné obchodní podmínky od 01.01.2016 Všeobecné obchodní podmínky od 01.01.2016 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky ) společnosti M&K LIFE STYLE s.r.o. se sídlem Petříkov 163, Velké Popovice,

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA NÁCHODA

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA NÁCHODA SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA NÁCHODA Smlouva č.: SMF/94/2016 kterou v souladu s ustanovením 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, v platném znění, s ustanovením 10a zákona č.

Více

Příručka poskytovatele Národního geoportálu INSPIRE

Příručka poskytovatele Národního geoportálu INSPIRE Příručka poskytovatele Národního geoportálu INSPIRE 1 // 32 OBSAH Funkcionalita poskytovatele... 3 1. Správa metadat datových sad... 3 Zveřejnění/skrytí záznamu... 4 Sdílení záznamu... 4 2. Nahrání datové

Více

Pravidla. používání Národního elektronického nástroje při realizaci zadávacích postupů prostřednictvím národního elektronického nástroje

Pravidla. používání Národního elektronického nástroje při realizaci zadávacích postupů prostřednictvím národního elektronického nástroje Příloha usnesení vlády ze dne 18. ledna 2016 č. 25 Pravidla používání Národního elektronického nástroje při realizaci zadávacích postupů prostřednictvím národního elektronického nástroje Preambule V souladu

Více

Všeobecné obchodní podmínky portálu pomocsukolem.cz platné dnem 5. ledna 2015

Všeobecné obchodní podmínky portálu pomocsukolem.cz platné dnem 5. ledna 2015 Všeobecné obchodní podmínky portálu pomocsukolem.cz platné dnem 5. ledna 2015 1. Základní ustanovení 1.1 Pomocsukolem.cz je portál zprostředkovávající mezi lektory a studenty služby, které usnadňují proces

Více

Čl. 3 Poskytnutí finančních prostředků vyčleněných na rozvojový program Čl. 4 Předkládání žádostí, poskytování dotací, časové určení programu

Čl. 3 Poskytnutí finančních prostředků vyčleněných na rozvojový program Čl. 4 Předkládání žádostí, poskytování dotací, časové určení programu Vyhlášení rozvojového programu na podporu navýšení kapacit ve školských poradenských zařízeních v roce 2016 čj.: MSMT-10938/2016 ze dne 29. března 2016 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále

Více

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010 Město Štramberk Náměstí 9, 742 66 VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010 Oběh účetních dokladů Platnost: od roku 2010 Pro účetní případy roku 2010, použití od zahájení účtování účetních případů roku 2010.

Více

ISPOP 2016 MANUÁL PRO OVĚŘOVATELE A RECENZENTY. pro ověřování v roce 2016. verze 1.0

ISPOP 2016 MANUÁL PRO OVĚŘOVATELE A RECENZENTY. pro ověřování v roce 2016. verze 1.0 ISPOP 2016 MANUÁL PRO OVĚŘOVATELE A RECENZENTY pro ověřování v roce 2016 verze 1.0 Obsah Přehled změn manuálu...4 Změny v aplikaci ISPOP na rok 2016...4 1 Úvod...6 2 Napojení systému ISPOP na ISZR...7

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY E-SHOP (Doplňující podmínky k Všeobecným smluvním podmínkám užívání služeb Národního geoportálu INSPIRE)

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY E-SHOP (Doplňující podmínky k Všeobecným smluvním podmínkám užívání služeb Národního geoportálu INSPIRE) VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY E-SHOP (Doplňující podmínky k Všeobecným smluvním podmínkám užívání služeb Národního geoportálu INSPIRE) Všeobecné obchodní podmínky E-SHOPu Národního geoportálu INSPIRE (dále

Více

Výzva k podání nabídky a prokázání splnění kvalifikace (Oznámení o zahájení zadávacího řízení) Zadávací dokumentace

Výzva k podání nabídky a prokázání splnění kvalifikace (Oznámení o zahájení zadávacího řízení) Zadávací dokumentace a prokázání splnění kvalifikace (Oznámení o zahájení zadávacího řízení) Zadávací dokumentace I) Identifikační údaje zadavatele: Název: Město Vimperk Sídlo: Steinbrenerova 6, 385 17 Vimperk IČ: 002 50 805

Více