Valentýnský speciál 2014 Do každé třídy číslo zdarma. najdete nás i na internetu na

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Valentýnský speciál 2014 Do každé třídy číslo zdarma. najdete nás i na internetu na www.zsvelkeheraltice.cz"

Transkript

1 Valentýnský speciál 2014 Do každé třídy číslo zdarma. najdete nás i na internetu na

2 Naši milí zamilovaní, rok se sešel s rokem a svátek patřící všem zamilovaným, který jsme přejali od našich západních sousedů je zase tady. Opět jsme tradičně oslovili všechny ve škole, kteří chtějí svůj tajný vzkaz zveřejnit prostřednictvím našeho časopisu, tak mají právě teď příležitost. Dnes, když jsem redakční schránku otvíral, vysypala se na mne hromada valentýnských přání. Přiznám se, trošku jsem se v těch valentýnkách už začínal ztrácet. Některé (a těch je většina) jsou psány upřímně a od srdce, ovšem některé jsou psány škodolibě a podepsány cizím jménem. Až si budete valentýnky za chvíli číst, zjistíte určitě brzy sami, kdo si dělal hloupou legraci. No a aby to bylo fér, tak originály Valentýnek budou vyvěšeny v prostorách školy v přízemí. Za redakci Smajlíka a za sebe samého Vám přeji krásný zaláskovaný rok Ať máte kolem sebe spoustu lidí, kteří vás budou mít rádi a ať Vaše láska je opětována. Pěkného Valentýna Jaromír Musila VALENTÝNKY Pro Vítka Šindeláře: Mám Tě moc ráda. Tvoje M. Mám Tě ráda, Roberte Kalužo! Tvoje tajná ctitelka Nela je pěkná! Tajný ctitel Paní zástupkyni přejeme hezkého Valentýna! 4.tř. Jiříku, miluji Tě moc! Ty Tvoje vlněné vlasy! A ty uši! I love you! Tvůj Hagrid Moc děkuju za Vaše přátelství, jste úžasné kamarádky A neumím si bez Vás nic představit Vendy, Renča, Verča R., Niki, Katka, Eva a Eliška Jste nejlepší, hlavně Ty, Vendy Lucka Miluji Tě, Honzo Buriane! Jsi moje tajná láska! Tvoje zlatíčko Miluji Tě, Domčo Vyhlídale! Miluji Tě, Vašendo! Tvá ctitelka Krásného Valentýna plného lásky přeju Evičce, Lucce, Katce, Verči, Elišce a všem holkám ze 7. Piškot Miluju Tě, Vašendo! Tvá tajná ctitelka Honzo Macků, mám Tě moc ráda, jako ani nevím, doufám jen, že to ke mně cítíš taky. M. Ahoj Franto z 1.třídy. Mám Tě moc ráda, jsi ten nejlepší kluk na světě. Miluji Tě! Tvoje tajná ctitelka Pro Marťu Riedlovou od kamarádky Verči Štěpánové Hezkého Valentýna! Wanča je moje BFF Domča Šrek. Pro miláčka Míšu Jantovou. Milý Vojto, moc Tě miluju Tvůj Vláďa Mazur. Můj BFF je Lukáš Krčmář

3 Nela je fakt kočka! Robin Klaudie B. (ryba) je pěkná! Tajný ctitel Láska je strach že druhý necítí to, co Ty. Láska je krach když druhý neopětuje city. Láska je risk když máš povědět to, co cítíš. Láska je zisk když dvě srdce spojíš. Láska je všechno když všechno, co děláš, dostaneš zpět. Láska je nic když se máš pro druhého trápit. Ferdo! Moc Tě chci! Kuba Pro nejlepší paní učitelku Petru Hasíkovou! Sára, Kiki, Marťa, Eli W., Dani. Mám ráda jednoho kluka, který není o moc starší než já. A asi ani neví, jak moc ho mám ráda. Jinak by se nechoval tak, jako teď. Tak doufám, že to čteš zkus si něco uvědomit. Milý Danku Kleine, miluji Tě! Tajná ctitelka z 5.třídy Miluji moc Vendulu! Tvůj Fišta Milá Báro! Přeji Ti vše nej k Valentýnu! Tvá Terezka Košárková Milá Sandro! Pořád Tě miluju, že ani nevíš jak. Tvůj Ty víš kdo Nazdar! Mám Vás všechny moc rád! Honza Čau Pepo, zahrajem fotbal? Danek Takže lidi z devítky, přeju všem hodně úspěchů! Hodně lásky, hodně nervů na přijímačky, které se nemilosrdně blíží Ať jsme pořád stejná parta a doufám, že po základce zůstaneme pořád kamarádi Domi M. Milá Simonko! Tohle píšu, protože chci, aby všichni věděli, jaká jsi. Já to klidně řeknu celému světu, jaká jsi, ale teď to řeknu naší škole. Protože jsi nej kámoška, která se umí za každého postavit, ale tím nekončím. Proč? Protože Ty jsi víc. A ty víš, že jsi i taková milá, usměvavá, laskavá, ale hlavně jsi kamarádka. Kdyby Tě neměl nikdo za kámošku, tak víš, že já ano. Tvá Tereza Maderová Valentýnský vzkaz od prvňáčků: Prvňáčci přejí krásného Valentýna všem paním učitelkám a hodným a slušným kamarádům a nejvíc svojí paní učitelce Nadě Uhlířové. Paní učitelka Uhlířová si přeje, aby prvňáčci byli aspoň o sv. Valentýnovi hodní. Děkuji Vám holky, chtěla jsem jen zapadnout a Vy jste mi pomohly. Děkuji. Terko M., Barčo B., Kačko B., Majdo B., Beo N. a Amálko M. Vaše M. Veselého Valentýna!! Paní učitelce Nadě Uhlířové a paní učitelce Martině Doupalové. Veselý Valentýn Vám přeje 4.třída. Milá Eliško! Jsi nejhezčí ze třídy. Miluju Tě! Ráďa Pro Verču od Jirky Švrčka.

4 Milá Marťo! Přeji Ti hezkého Valentýna Honzo Lukáši, přeji Ti krásného Valentýna. Pro kočku Sašku: Přeju Ti šťastný Valentýn. Přeju Ti pěkný Valentýn! Od Honzy Lukáše pro Marťu Glosovou pro mojeho miláčka. Lásko moje, miluji Tě! Tvoje tajná ctitelka Nejkrásnějšího Valentýna!!! Paní učitelce Nadě Uhlířové Pro paní učitelku Naďu Uhlířovou Pro paní zástupkyni Paní Machučová Krásného Valentýna! Pro B. Machučovou: Paní učitelko, v tady té škole se mi líbí nejvíc, protože jste tu Vy. Přeju Vám krásného Valentýna Z celého srdce přeju všem učitelům šťastného Valentýna. Prožijte ho v klidu a se svými nejbližšími! I když Vás někdo vytočí, buďte v klidu přece je den sv. Valentýna! A to vše přeju také paní ředitelce a paní zástupkyni. Miluji Lukáše H. Ty víš, kdo jsem Byl jsi u mě na kontrole a termix nejsem! Kluci, proč pořád čekáte, až holka udělá první krok?!? Od toho jste tady Vy! Tak seberte odvahu a běžte za ní! (holčičí rada)

5 FALEŠNÉ VALENTÝNKY Na závěr časopisu jsme dali Valentýnky, které nepsali jejich autoři, ale fanoušci těch, kteří jsou ve zmíněných falešných valentýnkách jmenováni. Většina těchto falešných valentýnek byla psána jedním autorem na jeden druh papíru a stejným písmem. Pokud se mezi těmito Valentýnkami objeví i Vaše opravdová valentýnka, tak se na nás nezlobte. Zároveň doufáme, že ty FAKE Valentýnky budete brát jako vtipnou legraci a nebudete je brát vážně. Autoři těchto valentýnek jsou poťouchlí ňoumové, kteří neumí napsat normální pěkný valentýnský vzkaz. I love Venda Ferdovi. Miluju Vanesu! Danek Riedel Pro tu nejkrásnější holku na škole: Žany, miluju Tě! Jirka Kajaba P.S.: Líbal bych Tě klidně celý den! Dominiku Vyhlídale, miluji Tě! Tvoje Míša Aghová Miluju Tě, Vašendo! Tvoje Eliška Lodňánková. Furt na Tebe musím myslet. Milý krásný Láďo Holube, moc Tě miluju! Doufám, že Ty mě taky! Kačka Milá Kačenko Vítková, miluji Tě! Oba máme peří, hodíme se k sobě! Miluju Tě! Tvůj opeřený Holub Miluji Tě, Honzo Málku! Eliška Lodňánková Čau Maki Kalužová! Miluju Tě! Tvůj Marek Bönish Milá Marťo Riedelová Miluji Tě! Vašenda. A vím, že Ty mě taky! Miluju Tě, Eliško Lodňánková! Daniel Klein Mylí Vojto Švrčino! Miluju Tě! Lucka Kubánková Milý Honzo Macků, miluju Tě! Markéta Bartusková Milý Dominiku Zlý, miluju Tě! Tvoje Eliška Lodňánková Milý Vojto Švrčino! Miluju Tě! Tvoje Karolína Kůčová Miluji Vanesku. Bělica Matěj Filipe Dušku, miluju Tě! Markéta Kalužová Milý Danku Riedle, už moc dlouho Tě miluju, ale stydím se. Tvá Renata S. Milý Davčo Ladnere, mám Tě moc moc ráda. Tvoje Anetka Grochalová Myluju Vítu! Tvá Agová Miluju Vanesku! Danek Riedel Ahoj, mám Tě moc rád, Reni! Tvůj ctitel M. Bělica Milá Terko Muráňová, moc Tě miluju! Tvůj Lukáš Grochal Miluji Tě, Filipe Dušku! Tvoje Lada Miluji Tě Ivčo. Tvůj Robin Vendulko moje. Chtěl bych s Tebou strávit moc. Tvůj Forda Moc Tě miluju Filane Honzo Satku, moc Tě miluji. Tvoje Eliška L.

6 A kdo byl vlastně sv.valentýn? Existuje hned několik verzí o jeho původu i minulosti. Valentýn byl knězem v době císaře Klaudia II. Klaudius byl velmi krutý císař a chtěl být nejmocnějším panovníkem, proto si budoval velmi silnou armádu. Vojákem se mohl stát každý svobodný muž. Moc svobodných mužů se ale do jeho armády nehlásilo. Klaudius si to vysvětloval po svém. Myslel si, že dávají přednost lásce a proto do armády nechtějí nastoupit. A tak dal zakázat všechny sňatky. Valentýn byl v té době knězem v kostele a jeho velká víra mimo to, že věřil v Boha byla, že věřil v lásku. Rozhodl se nedodržovat nesmyslný Klaudiův zákon a dál oddával mladé zamilované páry. Jenže jednu noc císařovi vojáci vtrhli do kostela a Valentýna zajali. Mladý pár, který Valentýn oddával naštěstí stihl utéci. Klaudius uvrhl Valentýna do vězení. A potom se stalo něco velmi zvláštního. U jeho oken a dveří se začali shromažďovat dopisy a drobné dárečky od těch, kterým pomohl nebo se chystal pomoci tím, že je oddá. Dávali mu tím najevo, že věří stejně jako on v lásku. Dcera jeho žalářníka se také rozhodla, že jej navštíví a vymohla si dovolení na otci. Valentýn se do ní zamiloval. V den jeho popravy, tedy 14.února 269 př.n.l., ji zanechal dopis, ve kterém se jí vyznává ze své lásky a podepsal jej: Od Tvého Valentýna. (Zde bychom mohli hledat původ "Valentýnských přáníček") Jiná legenda ze starého Říma vypodobňuje Valentýna jako velmi ctnostného, počestného a moudrého člověka. O jeho moudrosti se doslechl dokonce i císař a povolal si Valentýna k sobě. Nešetřil chválou a neskrýval obdiv k Valentýnovi, posteskl si také nad okolnostmi, proč se Valentýn nemůže stát přítelem císařovým. Protože Valentýn, ač tak moudrý a vzdělaný, věří těm pověrám nazývaným křesťanství. Valentýn namítl, že císař je tím, kdo věří pověrám. Císař nakázal městskému prefektu Astoriovi, aby na sebevědomého Valentýna dohlížel. A aby byl Valentýn pod důslednou kontrolou, vzal si Astorius Valentýna do domu. Tam se setkal s velmi krásnou, ale nevidomou dcerou prefekta. Astorius požádal Valentýna, aby se modlil za dceřin zrak. Valentýn tak rád učinil, protože v sílu modliteb věřil a dívku si zamiloval. Zázrak se opravdu stal a dívka opět spatřila světlo světa. O zázračném uzdravení si povídal celý Řím. Pohané odmítli věřit v ten zázrak a vtrhli do domu prefekta, Valentýna odvedli a za městem mu oddělili mečem hlavu od těla. Navzdory trpkému osudu se stal sv.valentýn symbolem věrných a neutuchající lásky. Zdroj: pozn.: šablona časopisu byla převzata z Valentýnského speciálu z roku 2012 :-D

7

Přesmyčka Valentýnská legenda

Přesmyčka Valentýnská legenda Duben 2015 Přesmyčka Valentýnská legenda Zde máš Valentýnské legendy, některá slova jsou však zpřeházená. Dokážeš vyluštit celou legendu? 1) Křesťanská legenda Podle křesťanské legendy se SACŘÍ Claudius

Více

ZÁVIŠAN. Jízdní řády Díl 2. Kácení dřevin. Úhrada spotřebované pitné vody. Obecní úřad informuje. Zpravodaj / únor Zpravodaj / únor 2006

ZÁVIŠAN. Jízdní řády Díl 2. Kácení dřevin. Úhrada spotřebované pitné vody. Obecní úřad informuje. Zpravodaj / únor Zpravodaj / únor 2006 Jízdní řády Díl 2. ZÁVIŠAN Z P R A V O D A J O B C E Z Á V I Š I C E / Ú N O R / 2 0 0 6 / C E N A 3 K Č Obecní úřad informuje V průběhu ledna Byla dána všem občanům obce poplatková povinnost dle obecně

Více

Miluju Kubu Šroma Tvůj Ferda. Miluju tě Rosťo Tvůj Andy. Miluju tě Markétko Lichnovská, chci být s tebou. Miluji tě Sandro tvůj Honzíček.

Miluju Kubu Šroma Tvůj Ferda. Miluju tě Rosťo Tvůj Andy. Miluju tě Markétko Lichnovská, chci být s tebou. Miluji tě Sandro tvůj Honzíček. Miluju Kubu Šroma Tvůj Ferda. Miluju tě Rosťo Tvůj Andy. Miluju tě Markétko Lichnovská, chci být s tebou. Miluji tě Sandro tvůj Honzíček. Myluji tě Amálko Tvůj Filip Dušek. Milá Nikolko, jsi ta nejlepší

Více

Mám tě rád Vítku, jsi můj nej kámoš - tvůj kamarád Dominik

Mám tě rád Vítku, jsi můj nej kámoš - tvůj kamarád Dominik Ahoj všichni, (Zdravíčko), a je to tady. Na následujících řádcích naleznete Vaše Valentýnské vzkazy. Pokud patříte mezi ty šťastné, obdarované blahopřejeme. A pokud k vám žádná Valentýnka nedoletěla, nesmutněte.

Více

Poděkování. Děkujeme žákyním a žákům 7. A, 9. A a 9. B za pomoc při prodeji výrobků a pochutin a ostatním žákům za

Poděkování. Děkujeme žákyním a žákům 7. A, 9. A a 9. B za pomoc při prodeji výrobků a pochutin a ostatním žákům za Poděkování Rozsvěcení vánočního stromu Děkujeme žákyním a žákům 7. A, 9. A a 9. B za pomoc při prodeji výrobků a pochutin a ostatním žákům za skvělé vystoupení pod rozsvíceným stromem na Palackého náměstí.

Více

Historie sv. Valentýna

Historie sv. Valentýna 1 Historie sv. Valentýna Svátek sv. Valentýna je rozšířený po celém světě a v posledních letech se stále více slaví i u nás. A není divu. Vždyť kdo z nás by nechtěl oslavovat jednu z nejkrásnějších věcí

Více

Den Země. Proč tu jsme?

Den Země. Proč tu jsme? KVĚTEN strana: 2 2018 Den Země V pondělí 30. 4. se ve škole konala akce Den Země. Každá třída měla svou práci na školním pozemku. 6. třída dělala ohniště a připravovala vnitřek skleníku. 7. třída měla

Více

Vánoční 18 ks čokosada s vlastní čokoládkou dle výběru

Vánoční 18 ks čokosada s vlastní čokoládkou dle výběru 2015 Vánoční 18 ks čokosada s vlastní čokoládkou dle výběru Do předem připravených 4 druhů Vánočních čoko sad Vám vložíme jakýkoliv text, který budete požadovat a tím si vytvoříte vlastní unikátní dárek

Více

Český den proti rakovině. Děkujeme žákyním a žákům z 9. A, kteří se 16. května zúčastnili

Český den proti rakovině. Děkujeme žákyním a žákům z 9. A, kteří se 16. května zúčastnili Český den proti rakovině Děkujeme žákyním a žákům z 9. A, kteří se 16. května zúčastnili 15. květinového dne a svým aktivním přístupem prodejem kytiček se jim podařilo podpořit akci Český den proti rakovině

Více

ČASOPIS DĚTÍ Z DD OPAVA

ČASOPIS DĚTÍ Z DD OPAVA ČASOPIS DĚTÍ Z DD OPAVA Dětský domováček ÚNOR 2015 Autor : Barbora S. Co je nového? Tak si to představte Ze začátku jsem si myslela, ţe tato rubrika nebude pravidelná, vţdyť, co nového by se pořád mohlo

Více

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské.

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské. 1. kapitola (Petra) Stojím na chodbě budovy FSV UK a snažím se zorientovat v plánku. Nervózně si přitom pohrávám s propiskou. Náhle za sebou uslyším povědomý hlas: Honzo, kolikrát jsem ti říkal, že nechci,

Více

Co by chtěli změnit na Očku?

Co by chtěli změnit na Očku? Letos tvoří Očko 8. třída jsme velice kreativní a zábavní a doufáme, že se vám to bude líbit. A to jsme my: Kristýna Menšíková Hana Staniszová Lucie Válková Anna Šamajová Tereza Niemczyková Martina Berešová

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ?

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? Jana Milá Agenturo Jano! Posílám Ti vánoční pozdrav s přáním krásného a klidného prožití vánočních svátků z kraje nádherných jezer, honosných zámků, cihlových

Více

cyklus C/A 7. neděle v mezidobí

cyklus C/A 7. neděle v mezidobí cyklus C/A 7. neděle v mezidobí Jméno a Příjmení: Věk: PÁN BŮH MÁ RÁD VŠECHNY LIDI. Mt 5, 38 48 Lidem, kteří přišli, aby Pána Ježíše slyšeli, řekl: Jistě víte, že se říká: Oko za oko, zub za zub. Já vám

Více

váš informační měsíčník na měsíc

váš informační měsíčník na měsíc váš informační měsíčník na měsíc Únor 2008 5. ročník, č. 2 pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely, Náměstí 1, 251 67 Pyšely Milí přátelé, Mám dojem, že čím jsme starší, tím rychleji nám čas ubíhá.

Více

Valentýn. Základní škola Kladno, Vašatova 1438 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Mgr. Paulová, Irena Paulová Mgr.

Valentýn. Základní škola Kladno, Vašatova 1438 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Mgr. Paulová, Irena Paulová Mgr. VY_32_INOVACE_PRV_487 S2 Valentýn Autor: Irena Paulová, Mgr. Použití: 2. ročník Datum vypracování: 2. 2. 2013 Datum pilotáže: 14. 2. 2013 Metodika: Učitel prostřednictvím textu a obrázků seznámí děti s

Více

Do soutěže bylo zasláno více než 30 prací. Vítězné práce:

Do soutěže bylo zasláno více než 30 prací. Vítězné práce: Do soutěže bylo zasláno více než 30 prací. Vítězné práce: Někteří se ptají, co by dělali s knihou. Já se spíš ptám, co bych dělal bez knihy. Ivo Ondráček SPgŠ Znojmo Jaro, léto, podzim, zima, číst si knížku

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

VII. ročník soutěže "V Benešově straší", sobota

VII. ročník soutěže V Benešově straší, sobota VII. ročník soutěže "V Benešově straší", sobota 23. 11. 2013 Statistiky Počet hlídek Skauti a skautky 14 Vlčata a světlušky 19 Veřejnost 30 Nejlepší hlídky kategorie jména oddíl, středisko body čas Skauti

Více

rozměr 114 x 190 mm Pojď s námi ven, dnes je Tvůj velký den, cena: 18,97 Kč code: PRANI H 183 rozměr 114 x 190 mm

rozměr 114 x 190 mm Pojď s námi ven, dnes je Tvůj velký den, cena: 18,97 Kč code: PRANI H 183 rozměr 114 x 190 mm Blahopřání M33-033 Tvůj šťastný den je tady a já Ti přeji tolik štěstí, aby Ti vystačilo na celý rok. M33-067 Jeho snem byl zlatý píst, že vyhraje ho, byl si jist. Nejrychlejší na trati, věděl, že se neztratí.

Více

M33-034 M33-033 M33-036 M33-041 M33-032 PRANI H 52 PRANI H 44. Tato přání jsou balena po 10 kusech. Krásné šaty, rudé vlasy, kdopak to sem míří asi.

M33-034 M33-033 M33-036 M33-041 M33-032 PRANI H 52 PRANI H 44. Tato přání jsou balena po 10 kusech. Krásné šaty, rudé vlasy, kdopak to sem míří asi. Blahopřání M33-031 Krásné šaty, rudé vlasy, kdopak to sem míří asi. Modré očka, hebká líčka, zaťukala princeznička. Hodně štěstí moje malá, hlavně ať jsi vždycky zdravá, veselá a usměvavá. Všechno nejlepší

Více

Poděkování 2012-2013. Den dětí. Díky, Atletické závody

Poděkování 2012-2013. Den dětí. Díky, Atletické závody Poděkování 2012-2013 Den dětí Velkou pochvalu a poděkování si zaslouží všichni žáci 9. A a 9. B za organizaci Dne dětí pro žáky 1. stupně. I přes nepřízeň počasí se jim podařilo vytvořit skvělou atmosféru

Více

Kněz se usměje a objímá brigádníka kolem ramen. Pojedete domů už na Velikonoce. Sám vás tam zavezu a předám rodině. K těm šatům přidáme ještě dárky

Kněz se usměje a objímá brigádníka kolem ramen. Pojedete domů už na Velikonoce. Sám vás tam zavezu a předám rodině. K těm šatům přidáme ještě dárky Škaredá středa Středa svatého týdne, říká se jí také škaredá středa. Proč? Máme před očima Jidáše, jednoho z dvanácti apoštolů, jak se domlouvá s farizeji. Na čem? Farizejové se rozhodli Ježíše zahubit.

Více

leden/únor 2018 POŠKOLÁČEK

leden/únor 2018 POŠKOLÁČEK leden/únor 2018 POŠKOLÁČEK Základní škola T. G. Masaryka Jistebník Poškoláček leden/únor 2018 LEDEN Co se stihlo ještě o Vánocích Den ochrany osobních údajů Osudové osmičky Pro nejmenší ÚNOR Valentýn svátek

Více

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou.

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou. Jsem samotná matka Otevře dveře. Protože doma nemám se čtyřmi dětmi. Mistryně mi vždy dělala společnost, umožnila mi mnohokrát z něčeho se dostat. Speciálně chci poděkovat Mistryni. Není zač. Děkuji vám,

Více

Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy

Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy Po tom co dokončíte Váš Hledač záležitostí srdce, mužete se sem vrátit později a test si zopakovat, abyste viděli jak se změnili některé z Vašich odpovědí. Tohle může být skvělý způsob jak sledovat Váš

Více

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel 1. stupeň GRAFY Termín dotazníkového šetření: listopad/prosinec 2012 Škola: Základní škola a Mateřská škola Lašťany 373, 78316 Bělkovice - Lašťany počet žáků

Více

Nasaďte si rukavice, přijdou velké fujavice. A na hlavy čepice, ty nám přece sluší, zahřejou nás velice, nezmrznou nám uši.

Nasaďte si rukavice, přijdou velké fujavice. A na hlavy čepice, ty nám přece sluší, zahřejou nás velice, nezmrznou nám uši. REDAKČNÍ RADA Hana Fröhlichová (4.A) Jana Hanzlíková (4.A) Matěj Mach (4.A) David Veltruský (5.A) Tereza Poštulková (5.A) Klára Červenková (5.A) Tereza Šobková (5.A) Eliška Suldovská (6.A) Veronika Břendová

Více

Program sobot a ostatních setkání:

Program sobot a ostatních setkání: Program sobot a ostatních setkání: Dopolední bohoslužba Odpolední shromáždění 6.9. Daniel Kašlík Zkouška sborového zpěvu 13.9. VP Ludvík Švihálek/Daniel Kašlík 20.9. Lenka Chromíková 27.9. Daniel Kašlík

Více

PAPER DISNEY HURVÍNEK JOSEF LADA ČESKÁ TELEVIZE

PAPER DISNEY HURVÍNEK JOSEF LADA ČESKÁ TELEVIZE PAPER DISNEY HURVÍNEK JOSE LADA ČESKÁ TELEVIZE blahopřání do obálky pohlednice balicí papíry dárkové tašky dárkové krabičky rozety a stuhy omalovánky pexesa vystřihovánky dopisní papíry diplomy lampiony

Více

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI 1 NA CHALUPU, KAM NECHCI Za výzo jsem dostal od mámy a Richarda Nintendo. Chtěl jsem ho nechat doma, aby bylo jasný, že si mě za dárek, i když je suprovej, nemůžou koupit. Stejně to vymyslel on, mamka

Více

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza MŮJ STRACH Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje.

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. Můj strach Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

je kámoška do nepohody. Je neuvěřitelně inteligentní a oddaná svým blízkým přátelům. Taková kamarádka je hotový poklad Violetta na ni nedá dopustit.

je kámoška do nepohody. Je neuvěřitelně inteligentní a oddaná svým blízkým přátelům. Taková kamarádka je hotový poklad Violetta na ni nedá dopustit. nevídaně chytrá dívka se spoustou energie a krásným hlasem, který zdědila po své mámě. Je upřímná, spontánní a romantická a hlavně neobvykle inteligentní. A podobně jako snad každý teenager stále hledá

Více

Kázání, Levice, 25.10.2015. Milost Vám a pokoj od Boha Otce i Pána Ježíše Krista. Amen.

Kázání, Levice, 25.10.2015. Milost Vám a pokoj od Boha Otce i Pána Ježíše Krista. Amen. Kázání, Levice, 25.10.2015 Milost Vám a pokoj od Boha Otce i Pána Ježíše Krista. Amen. Jan 6:14 21 Když lidé viděli znamení, které Ježíš učinil, říkali: "Opravdu je to ten Prorok, který má přijít na svět!"

Více

Ilustrovala: Michelová Kristýna 5.A Redakce: ZŠ U Nemocnice 8.A členové: Long Nguyen, Jakub Jánský, Zdeněk Bárta, Tomáš Vršek Nikola Neumannová,

Ilustrovala: Michelová Kristýna 5.A Redakce: ZŠ U Nemocnice 8.A členové: Long Nguyen, Jakub Jánský, Zdeněk Bárta, Tomáš Vršek Nikola Neumannová, Ilustrovala: Michelová Kristýna 5.A Redakce: ZŠ U Nemocnice 8.A členové: Long Nguyen, Jakub Jánský, Zdeněk Bárta, Tomáš Vršek Nikola Neumannová, Hanka Šinkorová co už to umí, mohou sami do časopisu přispívat.

Více

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny.

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny. VI SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Fotografie Fotografie 1 Třída Motýlci (dostupné z http://raduska.kadan.cz/fotogalerie) Fotografie 2 Pískovnice (vlastní) Fotografie 3 Dílna (vlastní) Fotografie 4 Knihy a

Více

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček Časopis dětí z DD Opava Dětský domováček Září 2015 0 Úvodník Stejně jako každý rok s pravidelnou nevyhnutelností přišel první měsíc školního roku září, tak se stejnou pravidelností vychází i váš dětský

Více

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka Výsluňský plátek LISTOPAD Připravily: Anička, Jarka a Katka Z obsahu: Fotbalový turnaj osmiček Zamířeno do: 7.C- rozhovor s Martinem Gebellem I učitelé jsou jen lidé - rozhovor s panem ředitelem Jiřím

Více

Tanfest V městském divadle v Jaroměři se odehrál 10. ročník. od různých flashů, základních a uměleckých škol. Zvukaře dělal pan.

Tanfest V městském divadle v Jaroměři se odehrál 10. ročník. od různých flashů, základních a uměleckých škol. Zvukaře dělal pan. Září 2015 Tento měsíc se odehrála spousta událostí. Naše nová redakce vám poskytne čtyři. A to: Tanfest, ukázku dravců od Seiferos, rozhovor s žáky z první třídy a ze soutěže Oživlé pařezy. Nebude chybět

Více

S jakými pocity vaše díte odjíždělo na tábor? TÁBOR PANDA ZPĚTNÁ VAZBA OD RODIČŮ LETNÍ TÁBOR 2018 DOUBÍ

S jakými pocity vaše díte odjíždělo na tábor? TÁBOR PANDA ZPĚTNÁ VAZBA OD RODIČŮ LETNÍ TÁBOR 2018 DOUBÍ S jakými pocity vaše díte odjíždělo na tábor? Těšil se (3) těšila se (2) Těšilo se, má Vás moc ráda Byl to první tábor, takže spíše s obavami Těšila se Strašně se těšil na děti i na vedoucí Těšila se na

Více

HASIČSKÉ VÁVROVICKÉ NOVINY 2014 03

HASIČSKÉ VÁVROVICKÉ NOVINY 2014 03 HASIČSKÉ VÁVROVICKÉ NOVINY 2014 03 SLOVO ÚVODEM Je tady průběh dalšího týdne a s ním přichází i náš bulvár. Opět jsme si pro Vás připravili drby z našich Vávrovických hasičských řad a nově i slibovaný

Více

O PŘÍTELI. Přítel je člověk ten, kdo pozná i Tvůj sen... Kdo o Tebe se bojí, kdo nablízku Ti stojí...

O PŘÍTELI. Přítel je člověk ten, kdo pozná i Tvůj sen... Kdo o Tebe se bojí, kdo nablízku Ti stojí... O PŘÍTELI Přítel je člověk ten, kdo pozná i Tvůj sen... Kdo o Tebe se bojí, kdo nablízku Ti stojí... Kdo pomocnou ruku podá, radost a odvahu Ti dodá... Kdo povzbudivá slova, Ti říká, píše, znova... Kdo

Více

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam FAJN TROCHU OČISTNÉ ANO Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam se chtěl zamyslet nad možnými důsledky. Ve světle její reakce považoval za nutné to probrat detailněji. Nekaz to kouzlo, požádala

Více

ČTENÍ NEJMENŠÍM V pondělí 26. 3. 2012 navštívili žáci třídy 5.A s paní učitelkou Hanou Houškovou MŠ v Mechové ulici, kde v rámci Měsíce knihy zábavnou formou seznámili budoucí prvňáčky se známými i méně

Více

Navždy nejlepší kamarád

Navždy nejlepší kamarád Navždy nejlepší kamarád Napadlo tě někdy, které z dívek z Ever After High se nejvíce podobáš? Vyber si z následujícího seznamu dohromady sedm vět a věcí, které se k tobě nejvíc hodí a označ si je. Pak

Více

ABBA Honey, honey Už jsme tady

ABBA Honey, honey Už jsme tady ABBA Honey, honey Už jsme tady Kluci, kluci, už jsme tady Kluci, kluci Pojďte všichni dohromady Kluci, kluci My písničku zpíváme vám Já vás už odněkud znám Mě do ouška můžete říct: Sluší ti to móóóc. A

Více

KOČÁRKY START 16: KABOUREK PAVEL 10: KLASA MICHAL 10: ČÁP JAN 10: VYHNÁLEK MARTIN 11:85 4

KOČÁRKY START 16: KABOUREK PAVEL 10: KLASA MICHAL 10: ČÁP JAN 10: VYHNÁLEK MARTIN 11:85 4 KOČÁRKY START 16:00 Start.č. Příjmení a Jméno Čas Pořadí 613 KABOUREK PAVEL 10:12 1 714 KLASA MICHAL 10:69 2 624 ČÁP JAN 10:93 3 413 VYHNÁLEK MARTIN 11:85 4 714 ŘEHÁKOVÁ MÍŠA 11:26 1 423 NOVÁKOVÁ PETRA

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

Televizní expert. Michael Sodomka

Televizní expert. Michael Sodomka Televizní expert Michael Sodomka AKT I Scéna 1 Prázdná hospoda, pouze hospodský stojí za barem, vchází druhý muž, Karlík, míří za hospodským. Nazdar! Čau, Karliku. Moc plno tu teda nemáš. No nemám. Co

Více

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz František Ber Jak Ježíšek naděloval radost e-kniha Copyright Fragment, 2014 Všechna práva vyhrazena. Žádná část této

Více

Wellness aktuality Únor 2015

Wellness aktuality Únor 2015 Wellness aktuality Únor 2015 Sv. Valentýn 14. 02. 2015 A kdo že byl ten svatý Valentýn a proč se slaví? Legend a pověstí existuje hned několik. Ta první popisuje Valentýna, co by moudrého a počestného

Více

Maledivy. Thajsko Itálie. Francie. Rakousko Slovensko Francie. Mauricius. Thajsko Francie Česká rep. Réunion

Maledivy. Thajsko Itálie. Francie. Rakousko Slovensko Francie. Mauricius. Thajsko Francie Česká rep. Réunion Maledivy Francie Thajsko Itálie Mauricius Rakousko Slovensko Francie Thajsko Francie Česká rep. Réunion 2012 Vážení a milí přátelé!. Je tu zase konec roku a já pravidelně, na poslední chvíli, jak jinak,

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) Majakovského

Více

REDAKČNÍ RADA. Kristýna Štíbrová (6.A) Aleš Tománek (Anglie) Monika Veselá (6.B) -2-

REDAKČNÍ RADA. Kristýna Štíbrová (6.A) Aleš Tománek (Anglie) Monika Veselá (6.B) -2- REDAKČNÍ RADA Lucie Fiedlerová (9.B) str. 10 Marek First (9.A) str. 4 (obr.) Barbora Kopečková (5.A) str. 10 Vojtěch Košťál (2.A) str. 4 Sandra Levová (8.A) str. 6 Lenka Malichová (7.B) str. 7 Lucie Oličová

Více

KATEGORIE: DĚTI DO 4 LET (odrážedla) KUŘIMSKÁ CYKLOSTEZKA 2014 VÝSLEDKOVÁ LISTINA. Poř. dívky. Startovní číslo: Poř.

KATEGORIE: DĚTI DO 4 LET (odrážedla) KUŘIMSKÁ CYKLOSTEZKA 2014 VÝSLEDKOVÁ LISTINA. Poř. dívky. Startovní číslo: Poř. KATEGORIE: DĚTI DO 4 LET (odrážedla) 1. D8 Jakub Koláčný 2010 Sentice 2:33 2. 1. D6 Vanda Ondrášková 2010 Kuřim 2:40 3. D9 Jakub Cupák 2011 Kuřim 2:55 4. 2. D1 Eliška Jízdná 2011 Kuřim 2:58 5. D3 Martin

Více

Malý Ježíš měl také malé kamarády. Nazaretské děti si s ním rády hrály. Ježíš se vždycky nejdříve zeptal maminky a teprve potom si šel ven hrát. Chlap

Malý Ježíš měl také malé kamarády. Nazaretské děti si s ním rády hrály. Ježíš se vždycky nejdříve zeptal maminky a teprve potom si šel ven hrát. Chlap JEŽÍŠOVO DĚTSTVÍ O Ježíšově dětství toho mnoho nevíme. Víme jen tolik, že bydlel v Nazaretě, ve vesnici, kde byla doma Panna Maria, a že by velmi poslušný. Když zemřel zlý král Herodes, Svatá Rodina se

Více

Co je u nás ve škole nového. Rozhovor s prvňáčky. Září-říjen 2014. Nový školní rok 2014/2015. Lucka Kolafová

Co je u nás ve škole nového. Rozhovor s prvňáčky. Září-říjen 2014. Nový školní rok 2014/2015. Lucka Kolafová Září-říjen 2014 Ahoj všichni,tady je vrabčák Lojza.Je A taky další nový rok,kterým vás budu provádět. Nový školní rok 2014/2015 Školu už všichni dobře známe a známe se i mezi sebou navzájem. Zase nám začnou

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

BRUSLENÍ NA MILEVSKÉM STADIONU

BRUSLENÍ NA MILEVSKÉM STADIONU MAŠKARNÍ REJ Jihočeský folklórní soubor Kovářovan ve spolupráci základní školy Kovářov s dětským folklórním souborem Kovářovánek již tradičně uspořádal MAŠKARNÍ REJ. S tombolou letošního jedenáctého reje

Více

3 V y k u p t o. c z. ... pro zamilované. Recept na originální koláčky. Vyrobte si sami. Svátek všech zamilovaných bude letos v sobotu

3 V y k u p t o. c z. ... pro zamilované. Recept na originální koláčky. Vyrobte si sami. Svátek všech zamilovaných bude letos v sobotu 2/2/2015 Třetí vydání týdeníku pro všechny registrovné uživatele slevového serveru Vykupto.cz Neprodejné Všechna práva vyhrazena 2015 Vykupto.cz s.r.o.... pro zamilované Svátek všech zamilovaných bude

Více

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let KIDSCREEN-52 Dotazník o zdraví pro děti a mládež Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let Page 1 of 7 Dobrý den, Datum: Měsíc Rok Jak se ti daří? Jak se cítíš? Rádi bychom se to od tebe dozvěděli. Přečti

Více

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství 5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství Možná jsi překvapena hned z několika věcí z nadpisu Jen 5 pilířů? Přijde ti, že vybudovat partnerský vztah, po kterém toužíš, je složité a náročné? Napadá

Více

Já se taky zpovídám!

Já se taky zpovídám! tonino Lasconi Já se taky zpovídám! Příprava na slavnost svátosti smíření Takže Odkud mám začít? Ilustrace GiUSY capizzi kluci a holky to je kniha pro vás! kniha Já se taky zpovídám! je tady pro vás, kdo

Více

KNIHY MAJÍ ZELENOU. CO SE SKRÝVÁ MEZI KNIHAMI? Aneb Reportáž z našeho knihkupectví

KNIHY MAJÍ ZELENOU. CO SE SKRÝVÁ MEZI KNIHAMI? Aneb Reportáž z našeho knihkupectví KNIHY MAJÍ ZELENOU CO SE SKRÝVÁ MEZI KNIHAMI? Aneb Reportáž z našeho knihkupectví Naše paní učitelka nám v češtině představila soutěž pro základní školy KNIHY MAJÍ ZELENOU, kde máme za úkol vytvořit reportáž

Více

Někteří lidé ho charakterizují jako věčného kluka. Souhlasíš s nimi? A co z toho pro tebe vyplývalo? Teda kromě toho užívání

Někteří lidé ho charakterizují jako věčného kluka. Souhlasíš s nimi? A co z toho pro tebe vyplývalo? Teda kromě toho užívání Ale já jsem se chtěla o Jirkovi Hrzánovi dozvědět něco bližšího. Tak jsem o něm začala psát sama. No, sama jak se to vezme. Pročetla jsem dostupné materiály, ale především jsem na něj nechala vzpomínat

Více

PRDECKÁ LYŽE 2015 PASEKY NAD JIZEROU SOBOTA SJEZD DÍVKY 5-8 LET

PRDECKÁ LYŽE 2015 PASEKY NAD JIZEROU SOBOTA SJEZD DÍVKY 5-8 LET SOBOTA 7.3.2015 SJEZD DÍVKY 5-8 LET 1 74 Pavlína Poláková 2007 Ski Club Harrachov 71,29 2 80 Veronika Kmoníčková 2007 Harranti Harrachov 75,48 3 79 Maruška Dvořáková 2007 TJ Sokol Železný Brod 79,76 4

Více

V tomto čísle naleznete speciální rozhovor nerozhovor!!!

V tomto čísle naleznete speciální rozhovor nerozhovor!!! ročník 5. číslo 3 Únor - Březen 08 vydává: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115. V tomto čísle naleznete speciální rozhovor nerozhovor!!! Také zde opět naleznete spoustu zábavy,her,vtipů

Více

Patronus 15/05. Školní hřiště od Veni

Patronus 15/05. Školní hřiště od Veni Patronus 15/05 Školní hřiště od Veni Rozhovor s profesorem Severusem Snapem (Ředitel klubového Zmijozelu) 1) Jak moc jste si podobní s knižním Snapeem? Jaký na něj vůbec máte svůj názor? S knižním Severusem

Více

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N strana: 1 E_O-N V pátek 26.9. se šestka zúčastnila akce pořádané společností EON. Anička nám popsala, jak celá akce probíhala. V pátek jsme měli akci EON-trak. Chvíli jsme se učili a pak šli do EON-trucku.

Více

Lord You're Mighty. Youthful Praise. Pane, jsi mocný...

Lord You're Mighty. Youthful Praise. Pane, jsi mocný... Lord You're Mighty Youthful Praise Pane, jsi mocný... Hospodine, jak veliké je Tvé jméno po vší zemi, svou slávou převyšuješ nebesa i zemi- Když přemýšlím o všem, co jsi stvořil: slunce, měsíc a hvězdy,

Více

1.Když by jsi si měl vybrat z matematiky, češtiny a prvouky, který předmět máš nejradši a proč?

1.Když by jsi si měl vybrat z matematiky, češtiny a prvouky, který předmět máš nejradši a proč? My všichni z II.A Obsah: Když si paní učitelka přečetla, co napsala Áňa K. o naší třídě, tak se lekla. Měla strach, že podle toho povídání si čtenář může myslet, že kromě tělocviku,běhání, kol a bruslí,

Více

3 x hradišťskou strání

3 x hradišťskou strání Výsledková listina 28. ročníku krosu 3 x hradišťskou strání memoriál Jana Wavoka Vodrážky po desáté Datum: 6. listopadu 2011 Místo: Plzeň - Hradiště, Hostinec U Horbenů Počasí: lehce pod mrakem, teplo

Více

Třikrát hradišťskou strání

Třikrát hradišťskou strání Výsledková listina 32. ročníku krosu Třikrát hradišťskou strání od roku 2000 memoriál Jana Wavoka Vodrážky Datum: 8. listopadu 2015 Místo: Plzeň, Plovárna Hradiště Počasí: neuvěřitelné teplo asi 20 C a

Více

Jak to je s tím druhem? Rozdělme si to jednoduše na dva druhy.

Jak to je s tím druhem? Rozdělme si to jednoduše na dva druhy. Odvážné, ale jednoduché Psychopati, sociopati, deprivanti atd. (dále jen predátoři), jsou podle mého nový druh člověka. Slovem nový ve skutečnosti myslím jiný druh, protože predátoři se vyskytuji mezi

Více

Asi budu muset sehnat někoho jiného. Prince, který Amálku rozesměje a potom ji dostane za ženu!

Asi budu muset sehnat někoho jiného. Prince, který Amálku rozesměje a potom ji dostane za ženu! Král Kašpárek Myslivec Drak Princezna Komnata Les Nazdárek, děti, nazdárek, klaní se vám kašpárek! Naše divadlo vás přijelo pobavit a rozveselit. Že jste veselé samy od sebe? No vidíte. To princezna Amálka

Více

1 1 KK-aerobik Shrek Bára Dohnalová, Zuzka Zachová, Renata Mielniková Šamonilová Martinka, Bártlová Vanesska, Šobotníková Zuzka, Kovářová Anežka, Korbelová Kačka, Jelínková Kristýna, Nechvátalová Iveta,

Více

VÝSLEDKOVÁ LISTINA POHÁROVÉHO ZÁVODU XII. ROČNÍKU LYŽAŘSKÉHO POHÁRU VYSOČINY 2014/2015 HARUSŮV KOPEC,

VÝSLEDKOVÁ LISTINA POHÁROVÉHO ZÁVODU XII. ROČNÍKU LYŽAŘSKÉHO POHÁRU VYSOČINY 2014/2015 HARUSŮV KOPEC, Kategorie: Myšáci dívky Ročník: 2008 a mladší 1 6 Hrbáčková Johana SKI SKOL 2008 36,63 2 5 Urbánková Vanesa SKI Klub Hlinsko 2008 36,85 0,22 3 17 Čermáková Lucie SKI klub Victoria Brno 2008 37,81 1,18

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ÚNOR 2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLY ŠINDLOVY DVORY. 5. číslo

ŠKOLNÍ ČASOPIS ÚNOR 2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLY ŠINDLOVY DVORY. 5. číslo ŠKOLNÍ ČASOPIS ZÁKLADNÍ ŠKOLY ŠINDLOVY DVORY ÚNOR 2015 5. číslo SLOVO ÚVODEM Milí čtenáři, v našem speciálním únorovém čísle Šindláčku jsme se soustředili zejména na valentýnskou tematiku. V časopise

Více

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá.

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. To jsem JÁ 1I JMENUJI SE: Baví mě: To je otisk mé ruky: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. 2I Jmenuji se......... a je mi... let. Žiju společně s: Bydlím v: Nejvíc

Více

Jazyková výchova. Psaní velkých písmen. Psaní velkých písmen ve vlastních jménech

Jazyková výchova. Psaní velkých písmen. Psaní velkých písmen ve vlastních jménech Šablona č. II, sada č. 2 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Český jazyk a literatura Jazyková výchova Psaní velkých písmen Psaní velkých písmen ve vlastních jménech Ročník 2. Anotace

Více

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné JÁ MOJE ŠKOLA TŘÍDA 1. Odpovídalo 14 žáků. ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Zakroužkujte odpověď: 1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné VZTAH KE ŠKOLE

Více

Je takový osud, že co je v něm bez chvění, není pevné. Je taková láska, že se ti nedostává světa, byť jenom pro krůček.

Je takový osud, že co je v něm bez chvění, není pevné. Je taková láska, že se ti nedostává světa, byť jenom pro krůček. JE Je takový osud, že co je v něm bez chvění, není pevné. Je taková láska, že se ti nedostává světa, byť jenom pro krůček. Je taková rozkoš, že se trestáš za umění, když umění je hříchem. Je takové mlčení,

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINYČ. 5

VŠEZNÁLKOVY NOVINYČ. 5 VŠEZNÁLKOVY NOVINYČ. 5 Třídy 5.B Milé děti, Přišlo k vám další číslo Všeználkových novin. Máme však pro vás jednu záhadu. V časopise najdete text, ve kterém se ukryla zvířata. Kromě schovaných zvířat,

Více

květen 2018 Školní časopis číslo 3

květen 2018 Školní časopis číslo 3 květen 2018 Školní časopis číslo 3 Podávám ti, mámo, růži, Zkus se usmát, to ti sluší. Já mám mámu tuze krásnou, když se směje, všichni žasnou. Já mám mámu nejkrásnější, mému srdci nejmilejší. Milé maminky,

Více

LITANIE JEŽÍŠ LIDSTVU 1

LITANIE JEŽÍŠ LIDSTVU 1 Z poselství Ježíše ze dne 19. srpna 2012 v 10:56. LITANIE JEŽÍŠ LIDSTVU 1 ZA OCHRANU PŘED FALEŠNÝM PROROKEM Nejdražší Ježíši, zachraň nás před klamem falešného proroka. Ježíši, smiluj se nad námi. Ježíši,

Více

Osobní Všechno nejlepší

Osobní Všechno nejlepší - Manželství Blahopřejeme. Přejeme Vám jen a jen štěstí. Používá se pro pogratulování novomanželům Gratuluje a přejeme vám oběma hodně štěstí k vašemu svatebnímu dnu. Používá se pro pogratulování novomanželům

Více

pískovaný celopísek jen text (negativ) (pozitiv) Pískování na láhev vína: + cena vína dle Vašeho výběru (pouze láhve VÍNO HRUŠKA) Pískování na přání:

pískovaný celopísek jen text (negativ) (pozitiv) Pískování na láhev vína: + cena vína dle Vašeho výběru (pouze láhve VÍNO HRUŠKA) Pískování na přání: Pískování na láhev vína: 149,- Kč + cena vína dle Vašeho výběru (pouze láhve VÍNO HRUŠKA) Pískování na přání: 199,- Kč (vlastní obrázek, vlastní delší texty) + cena vína dle Vašeho výběru (pouze láhve

Více

Myšlenky srdce. Louise L. Hayová. poklad vnitřní moudrosti. poklad vnitřní moudrosti. Louise L. Hayová

Myšlenky srdce. Louise L. Hayová. poklad vnitřní moudrosti. poklad vnitřní moudrosti. Louise L. Hayová a rádcem při jejich zvládání. Nastal čas, abyste se zbavili starých přesvědčení a návyků. Meditace a cvičení obsažená na stránkách této knížky vám mohou pomoci získat důvěru při uskutečňování nezbytných

Více

linka pomoci Čekáte nečekaně dítě? Poradna (nejen) pro ženy v tísni Celostátní linka pomoci: 800 108 000 www.linkapomoci.cz

linka pomoci Čekáte nečekaně dítě? Poradna (nejen) pro ženy v tísni Celostátní linka pomoci: 800 108 000 www.linkapomoci.cz Bylo mi teprve 17, když jsem zjistila, že jsem těhotná. Hlavou mi svištělo, že chci studovat, užívat si života, a že mě naši zabijou. Ti nám ale nakonec pomohli ze všech nejvíc. S prckem to dnes už skvěle

Více

Zdeněk Svěrák. Jaroslav Uhlíř

Zdeněk Svěrák. Jaroslav Uhlíř Zdeněk Svěrák Jaroslav Uhlíř Barbora píše z tábora 2 Maminko, tatínku posílám vám vzpomínku z letního tábora Jistě víte, že vám píše vaše dcera Barbora Strava se nedá jíst dneska byl jen zelný list polívka

Více

Patronus 1/06. Pobertovi od Namy ze Zmijozelu

Patronus 1/06. Pobertovi od Namy ze Zmijozelu Patronus 1/06 Pobertovi od Namy ze Zmijozelu Rozhovor Cho Chang Vánoce jsou za dveřmi,nalaďme tedy vánoční vlnu... Co máš na vánocích nejraději? 1.Na vánocích mám nejraději tu vánoční náladu,klid a pohodu

Více

1. benefiční aukce. www.zszebetin.cz Křivánkovo náměstí 11, Brno, T: 546 217 127, E: info@zszebetin.cz Zřizovatelem školy je městská část Brno-Žebětín

1. benefiční aukce. www.zszebetin.cz Křivánkovo náměstí 11, Brno, T: 546 217 127, E: info@zszebetin.cz Zřizovatelem školy je městská část Brno-Žebětín Třída: 5.A Bartoň Martin, 5. A Čmelová Klára, 5. A Bílá Marcela, 5. A Kohl Štěpán, 5. A Fraňková Romana, 5. A Třída: 5.A Kuchaříková Klára, 5. A Svobodová Simona, 5. A Zaplatilová Eva, 5. A Mička Filip,

Více

PEČUJETE? POJĎTE NA KÁVU.

PEČUJETE? POJĎTE NA KÁVU. Mobilní hospic Ondrášek Lidem, kteří se rozhodli postarat se o svého blízkého, nevyléčitelně nemocného, doma. PEČUJETE? POJĎTE NA KÁVU. Ahoj Lenko, slyšela jsem, že máte v domácím opatrování vážně nemocnou

Více

Úvodní slovo. Vaše Gába

Úvodní slovo. Vaše Gába KLUBÍČEK LEDEN 2014 Úvodní slovo Leden za kamna vlezem, jak se lidově říká a jelikož kamna již doma dávno nemáme,protože naše byty zdobí již moderní ústřední radiátory, tak se ohřejeme aspoň u nich a když

Více

SBĚR 2013/2014 ŘÍJEN

SBĚR 2013/2014 ŘÍJEN SBĚR 2013/2014 ŘÍJEN SBĚR 1. TŘÍDA SBĚR 4. TŘÍDA Čížková Michaela 820 kg Antropiusová Adéla 529 kg Vaiglová Pavla 311 kg Svíčková Hana 335 kg Zrůst Filip 240 kg Veihand Honza 172 kg Plačková Jana 173,3

Více

TJ SOKOL SENOHRABY. TRIATLON Senohraby. Senohraby - EUROAGENTUR Hotelový resort SEN

TJ SOKOL SENOHRABY. TRIATLON Senohraby. Senohraby - EUROAGENTUR Hotelový resort SEN Žákyně starší 2000-2001 1 5 Košťálová Kristýna 2000 SK Slavia Praha 0:22:03 2 4 Kumstová Jana 2001 TJ Sokol Senohraby 0:24:59 TJ Sokol Senohraby 1/12 www.sose.cz Žáci a žákyně starší 2000-2001 1 3 Švejda

Více

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017 Bylo to super! Skvělá lektorka, skvělé aktivity. Doporučuji. Velmi se mi líbily obě etické dílny. Přidala bych tam ještě nějaké hry. Paní Dana byla velmi sympatická a legrační. Nejvíce mě zaujaly Předsudky.

Více