KNIHY MAJÍ ZELENOU. CO SE SKRÝVÁ MEZI KNIHAMI? Aneb Reportáž z našeho knihkupectví

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KNIHY MAJÍ ZELENOU. CO SE SKRÝVÁ MEZI KNIHAMI? Aneb Reportáž z našeho knihkupectví"

Transkript

1 KNIHY MAJÍ ZELENOU CO SE SKRÝVÁ MEZI KNIHAMI? Aneb Reportáž z našeho knihkupectví Naše paní učitelka nám v češtině představila soutěž pro základní školy KNIHY MAJÍ ZELENOU, kde máme za úkol vytvořit reportáž o našem knihkupectví. My jako šestá třída jsme se rozhodli, že se do toho pustíme. Začali jsme přemýšlet nad otázkami a vůbec, o jakém knihkupectví psát, protože u nás v Městečku Trnávce bohužel žádné není. Zvolili jsme knihkupectví v Moravské Třebové, kam mnozí z nás občas vyrazí. A tak jsme se tam za reportáží 21. května 2015 vydali. Cesta do knihkupectví: Ráno jsme se vyšli celá třída na autobusovou zastávku. V 8:15 hodin jsme vyjeli z Městečka Trnávky do Moravské Třebové. Cesta trvala přibližně 16 minut a každého stála 9 Kč. (Google mapy) Z autobusového nádraží jsme šli asi 5 minut do knihkupectví, do knihkupectví Selinger, které leží v ulici Čs. armády. Chvíli jsme si s paní povídali a pak se rozdělili na čtyři skupiny a tři vyšly na náměstí. Čtvrtá skupina zůstala v knihkupectví a ptala se paní prodavačky na různé věci okolo prodeje, návštěvníků, knih a podobně.

2 Skupinka tří holek, která v knihkupectví zůstala, si obchůdek pořádně prohlédla a udělala rozhovor s milou paní, jež v obchodě prodává: Kolik tady máte knížek? To já bohužel opravdu nevím. Já jsem to tady zdědila. Troufám si říct snad V jednom regálu je až 200 knih. Proč jste začala pracovat zrovna v knihkupectví, proč ne třeba v supermarketu? To je složité, v obchodě jsem nikdy nebyla, pracovala jsem jako bankovní úředník. Dokonce jsem pracovala jako učitelka českého jazyka, což vám už napoví, že mám ráda knížky. Objednávám si knížky z knižního katalogu a knižních klubů a hraji na housle. Po ukončení školství jsem pracovala celý život v bance, teď mám kousek do důchodu a v bance už jsem nemohla pracovat kvůli nemocem a tahle práce mi vyloženě spadla do klína. Takhle to mělo asi být, tak jsem si řekla, ano, od vkladních knížek k beletrii, přece nepůjdu krájet salámy. No, není to nádhera? Já jsem tu knihu nehledala, ona si našla mě a mně se tady moc líbí, protože mám knihy moc ráda. Já jsem tady v knihkupectví teprve rok, tak tady ráda do důchodu zůstanu. Přečetla jste nějaké knihy, co tady máte? Určitě. Mám doma sama velkou knihovnu, v ní mám asi knížek, co jsem za svůj život nasbírala. Protože knihy dříve nebyly, jako máte vy teď možnost. My jsme si dříve složitěji kupovali knížky. Tady bylo jedno velké knihkupectví, každý čtvrtek byly velké fronty na knížky. Občas na nás ty knížky ani nevyšly. Když nás paní prodavačka znala, tak nám ty knížky schovala. Bylo těžké si koupit knížku, vy máte spoustu možností. Spoustu knih, co tady máme, mám i doma.

3 Děláte pro čtenáře nějaké akce? Třeba obtelefonováváme školky, protože se blíží konec školního roku, tak abychom motivovali rodiče. Protože děti si to zaslouží, protože nejlepší dárek je kniha. Nebo pořádáme různé schůzky s autory, máme také slevy, například na Vánoce, protože se kupuje hodně knížek. Z kolika nakladatelství je tu knih? To je hodně, ale to asi ani nespočítám, když tak odhaduji, tak asi dvacet. Jaký se teď momentálně prodává autor? To je vždycky taková ta módní vlna. Teď běží knížky pro dospělé, třeba tzv. severská krimi, autor těchto knížek měl minulý týden autogramiádu v Praze. Dále se velmi dobře prodává autor pan Vondruška, ten bude mít 27. května autogramiádu v Kunčině. A teď si mladí hodně kupují Johna Greena. Kolik tady máte dětských knih? Kupují se hodně cestopisné knížky, knížky o umění, válečná literatura. Mladí kupují fantazijní knihy. Kolik máte poboček po České republice? Tak to vím velice přesně, je jich pět. Prodávají se více dětské knihy nebo knihy pro dospělé? Já si myslím, že je to tak nastejno. Více sem chodí nakupovat rodiče, ale někdy přijde i dítě samotné. Jakou knihu máte vy nejraději? To je těžké! Mám oblíbeného autora, nevím, jestli ho budete znát, je to pan Robert Fulghum. Píše detektivky? Ne, píše své myšlenky. Jednu knihu mám od něj podepsanou, protože měl autogramiádu v Brně. Co se podle vás skrývá mezi knihami? Doufám, že tam není moc prachu. Mezi knihami je spousta myšlenek. Zažila jste tady něco kuriózního? Za tu krátkou dobu, co tady jsem, se to opravdu těžce hledá. To ani ne, nevybavuji si. Spíš se mi lidé snaží přinášet knížky, které by chtěli prodat, ale to nejde, protože nejsme antikvariát.

4 Máte tady nějakou knížku, na kterou jste pyšní? Která je tu nejdražší? Nejdražší knížka tady stála korun. Byla to knížka Akademický atlas českých dějin. Myslím si, že by lidé více četli, ale knížky jsou drahé. Můžete nám ukázat nějakou dětskou novinku? Je to knížka Na hradě Bradě, První, druhé a třetí čtení. Dětské knížky se prodávají i takové ty klasické, jako je Božena Němcová, Alois Jirásek, Josef Lada nebo Karel Jaromír Erben. Zbylé tři skupinky našich kamarádů se mezi tím procházely po náměstí a dávaly kolemjdoucím různé otázky, které se týkaly místního knihkupectví. Některé rozhovory jsme si zaznamenali, protože jsou podle nás velice pěkné a milé. Oslovili jsme mladou paní v černé bundě: Už jsem tam párkrát byla. Kolik máte doma přibližně knih? Spoustu. Nejoblíbenější autor? Těžko říct. Kde nakupujete knihy? Hlavně z nakladatelství. Co si myslíte, že se skrývá mezi knihami? Velké tajemství. Oslovili jsme starší paní s dítětem: Ne. Kolik máte doma asi knih? Kolem osmdesáti. Kupujete si knihy často? Teď jsou drahé, takže ne. Čtu ráda. Co se podle vás skrývá mezi knihami? To nevím. Oslovili jsme malou dívku: Znáš knihkupectví v Moravské Třebové? Jistě, před chvílí jsem tam byla. Chodíš tam? Občas. Jak často si kupuješ knihy? Jednou za rok. Čteš ráda? Občas si něco přečtu. Co si myslíš, že se skrývá mezi knihami? Papír. Oslovili jsme paní s kočárkem: Byla jsem tam pouze jednou. Kupujete si knihy často? Hlavně kupuji knihy pro děti. Ne. Co si myslíte, že se skrývá mezi knihami? Něco zajímavého.

5 Oslovili jsme paní u obchodu s lahůdkami: Víte, že tu máme knihkupectví? Ano, vím. Chodím na Lanškrounsko, anebo jezdím do Svitav. Oslovili jsme paní v lékárně: Víte, že tady máte knihkupectví? Ano, vím. Chodíte tam často? Chodím tam třikrát do roka. Líbí se vám tohle knihkupectví? Líbí, protože je tam hodně knížek. Ale kdyby tak ty prostory byly větší a kdyby ty knížky byly víc rozložené! Jakou máte nejraději knihu? Budu upřímná, já teď moc nečtu, takže vám na tohle neodpovím. Kolik máte knížek přibližně doma? Asi dvacet, bohužel tak málo. Čtete často? Ne, protože mám práci a mrzí mě to. Zeptali jsme se paní v cukrárně: Víte, že tu máte knihkupectví? Chodíte tam často? Nechodím. Líbí se vám tohle knihkupectví? Ano, líbí, no je tady jediný. Kdy jste si naposled koupila nebo půjčila knihu? Asi před Vánocemi. Jaké druhy z nich máte nejraději? No, romantické. Máte nějaké knihy doma? Kolik máte doma knih? To nevím. Čtete často? Málo. Jaké knihy máte nejraději? Všechny, co se týče romantiky. Oslovili jsme starší dámu: Jak často čtete knihy? Já čtu spíš jen noviny, mám moc práce. Co se skrývá mezi knihami? Zkušenosti, rady. Radši bych si přečetla knihu než noviny. Oslovili jsme mladou paní: Ne. Kde si kupujete knihy? Spíš ve větších knihkupectvích. Nejoblíbenější autor? Shakespeare. Oblíbená kniha? Hrbáč. Kolik máte doma přibližně knih? 200 až 300. Co si myslíte, že se skrývá mezi knihami? Moudrost. Navštívili jsme paní v trafice: Víte, že tu máte knihkupectví? Ano, vím. Chodíte tam často? Moc ne. Líbí se vám tohle knihkupectví? Zdá se mi moc malé. Kdy jste si naposledy pořídila knihu? Před dvěma léty. Jaké druhy knih máte nejraději? Asi historické. Máte nějaké knihy doma? Ano, mám. Čtete často? Víte, co se skrývá mezi knihami? Nevím.

6 Tento den se naší třídě velice líbil a je pro nás velkým zážitkem, celá reportáž o knihkupectví v Moravské Třebové se nám líbila, ale nejvíce jsme si oblíbili otázku Co se skrývá mezi knihami? Někteří lidé váhali, ale spousta věděla přesně, co se tam skrývá! Nejvíce odpovídali, že tajemství, myšlenky, fantazie a moudrost. Za celou šestou třídu z Městečka Trnávky: Eliška L., Adriana, Kateřina, Oldřich, Tomáš, Pavel, Dominik, Natálie, Eliška Z., Roman, Romana, Renata, Jaroslav a paní učitelka.

PROGRESS IN INTERNATIONAL READING LITERACY STUDY

PROGRESS IN INTERNATIONAL READING LITERACY STUDY Identification Label PROGRESS IN INTERNATIONAL READING LITERACY STUDY 4. ročník Česká školní inspekce Oddělení mezinárodních šetření Fráni Šrámka 37, 150 21 Praha 5 IEA, 2015 Pokyny V tomto dotazníku najdeš

Více

Anna Čtveráková. Střípky z žití

Anna Čtveráková. Střípky z žití 1 Anna Čtveráková Střípky z žití 2 Seznamka na pohřbu Zemřel nám šéf po dost dlouhé nemoci a já jsem se měla výhledově stát jeho nástupkyní. Jely jsme s kolegyněmi na pohřeb a já jsem byla pověřena pronést

Více

Čtenářská gramotnost žáků II. stupně ZŠ Sloup

Čtenářská gramotnost žáků II. stupně ZŠ Sloup Čtenářská gramotnost žáků II. stupně ZŠ Sloup Ročníková práce Školní rok 2018/2019 Autor: Simona Zouharová, IX. B Konzultant: Mgr. Oldřiška Hloušková Prohlášení Prohlašuji, že jsem tuto ročníkovou práci

Více

Školní časopis, 2016/2017 PODZIM

Školní časopis, 2016/2017 PODZIM Základní škola Ostrava, Gajdošova 9, p.o. Školní časopis, 2016/2017 PODZIM Hlavní téma Ať žije kniha! 1 OBSAH Otázky pro paní ředitelku 3 Návštěva Knihcentra (Reportáž) 4-6 Řekli o knize (Citáty slavných)

Více

České děti a mládež jako čtenáři (ve věku od 6 do 19 let)

České děti a mládež jako čtenáři (ve věku od 6 do 19 let) 20 17 České děti a mládež jako čtenáři (ve věku od 6 do 19 let) Jak děti tráví volný čas? Top 3 denní aktivity 78 % Příprava 60 % Hraní doma 50 % Četba (doma) ze slabikáře či jiného školního textu 63 %

Více

Exkurze do Galerie moderního umění v HK

Exkurze do Galerie moderního umění v HK Vážení čtenáři, jsme velice rádi, že držíte v rukou náš časopis. Vydáváme ho proto, abychom vás informovali o tom, co se v naší škole děje, a taky proto, že vás chceme pobavit v našich kvízech. Hodně jsme

Více

České děti jako čtenáři v roce 2013. Prah 27.2.2014 Vít Richter Národní knihovna ČR vit.richter@nkp.cz

České děti jako čtenáři v roce 2013. Prah 27.2.2014 Vít Richter Národní knihovna ČR vit.richter@nkp.cz České děti jako čtenáři v roce 2013 Prah 27.2.2014 Vít Richter Národní knihovna ČR vit.richter@nkp.cz Hlavní témata Čtou knihy více nebo méně? Čtení mezi zábavou na nudou Co čtou? Čtenářské zázemí v rodině

Více

NEHNOJTE ZAHRÁDKY KYSELINOU

NEHNOJTE ZAHRÁDKY KYSELINOU 1 Jiří Glet NEHNOJTE ZAHRÁDKY KYSELINOU 2 COPYRIGHT Autor: Jiří Glet Vydal: Martin Koláček - E-knihy jedou 2015 ISBN: 978-80-7512-340-4 (epub) 978-80-7512-341-1 (mobipocket) 978-80-7512-342-8 (pdf) 3 1.

Více

Oblíbené knihy žáků naší školy

Oblíbené knihy žáků naší školy d Základní škola sv. Voršily v Olomouci Aksamitova 6, 772 00 Olomouc Oblíbené knihy žáků naší školy Závěrečná práce Autor: Klára Slimaříková, Olga Šnevajsová Třída: IX Vedoucí práce: Mgr. Alena Nováčková

Více

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1: Seznam respondentů (tabulka) Příloha č. 2: Ukázka rozhovorů a pozorování (přepis)

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1: Seznam respondentů (tabulka) Příloha č. 2: Ukázka rozhovorů a pozorování (přepis) SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1: Seznam respondentů (tabulka) Příloha č. 2: Ukázka rozhovorů a pozorování (přepis) 2 Příloha č. 1: Seznam všech respondentů a jejich základních charakteristik (tabulka) Jméno

Více

CYKLISTICKÉ STEZKY: LUXUS NEBO DOPRAVNÍ POTŘEBA?

CYKLISTICKÉ STEZKY: LUXUS NEBO DOPRAVNÍ POTŘEBA? CYKLISTICKÉ STEZKY: LUXUS NEBO DOPRAVNÍ POTŘEBA? Ing. Jaroslav Martinek jaroslav.martinek@cdv.cz 602 503 617 Národní cyklokoordinátor Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. CYKLISTICKÉ STEZKY: LUXUS NEBO DOPRAVNÍ

Více

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5 Klasické pohádky Medvídek Pú Page 1/5 Tady jde ze schodů za Kryštůfkem Robinem Michal Medvěd hlavou napřed, bum, bum, bum. Jinak to ani neumí, ale někdy mu připadá, že to přece jen musí jít taky jinak,

Více

Malá knížka o Amálce

Malá knížka o Amálce Malá knížka o Amálce Ahoj, jmenuji se Amalthea, ale říkají mi Amálka. Jsem bájná koza, první pěstounka, která se starala o malého Dia, když se o něj nemohla postarat jeho vlastní maminka. Proto podle mne

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Z řady historických důvodů zaujímá anglický jazyk v dnešním světě mimořádně důležité místo. Dnes angličtinou domlouvá obrovské množství lidí, kteří

Z řady historických důvodů zaujímá anglický jazyk v dnešním světě mimořádně důležité místo. Dnes angličtinou domlouvá obrovské množství lidí, kteří Z řady historických důvodů zaujímá anglický jazyk v dnešním světě mimořádně důležité místo. Dnes angličtinou domlouvá obrovské množství lidí, kteří by se svými mateřskými jazyky ani nebyli schopni domluvit.

Více

Čtenáři a čtení v ČR. Vztah ke čtení. (populace ve věku 15+) V české populaci aktuálně najdeme: Různé typy čtenářů v průběhu let

Čtenáři a čtení v ČR. Vztah ke čtení. (populace ve věku 15+) V české populaci aktuálně najdeme: Různé typy čtenářů v průběhu let Čtenáři a čtení v ČR (populace ve věku 15+) Vztah ke čtení V české populaci aktuálně najdeme: 78 % 44 % 28 % 18 % 14 % 1 % čtenářů (ti, kteří za poslední rok přečetli nějakou knihu) koupí alespoň 1 knihu

Více

Překlep a Škraloup. vivat entropia! Objednat můžete na Vyšlo také v tištěné verzi

Překlep a Škraloup. vivat entropia! Objednat můžete na     Vyšlo také v tištěné verzi Překlep a Škraloup Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.albatros.cz www.albatrosmedia.cz vivat entropia! Barbora Klárová, Tomáš Končinský Překlep a Škraloup e-kniha Copyright Albatros Media

Více

450 LET AKVIZICE VE VĚDECKÉ KNIHOVNĚ

450 LET AKVIZICE VE VĚDECKÉ KNIHOVNĚ 450 LET AKVIZICE VE VĚDECKÉ KNIHOVNĚ V OLOMOUCI PhDr. Libuše Machačová Vědecká knihovna v Olomouci STRUČNÁ HISTORIE VÝZNAMNÁ DATA HLEDISKA AKVIZICE Z 1566: v Olomouci zřízena jezuitská akademie; při ní

Více

ČTENÍ NEJMENŠÍM V pondělí 26. 3. 2012 navštívili žáci třídy 5.A s paní učitelkou Hanou Houškovou MŠ v Mechové ulici, kde v rámci Měsíce knihy zábavnou formou seznámili budoucí prvňáčky se známými i méně

Více

Dotazník pro děti a mládež - MěK Orlová

Dotazník pro děti a mládež - MěK Orlová 01. 04. 2015 06:56:41 Základní údaje Název výzkumu Dotazník pro děti a mládež - MěK Orlová Autor Knihovna Orlová Jazyk dotazníku Čeština Veřejná adresa dotazníku http://www.survio.com/survey/d/t0w9y2b7c8d7b6d0f

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 číslo: 98 Obsah: Slovo ředitele školy, První školní den, Naši prvňáčci Vyhodnocení sběru, bludiště a rozdíly Září 2017 TOCHOVICE

Více

ČTEME? Obyvatelé České republiky a jejich vztah ke knize. Jiří Trávníček

ČTEME? Obyvatelé České republiky a jejich vztah ke knize. Jiří Trávníček ČTEME? Obyvatelé České republiky a jejich vztah ke knize Jiří Trávníček Čteme? 1. reprezentativní šetření zaměřené na čtení v ČR (předchozí výzkumy problematické z pohledu výzkumného vzorku apod.) podpora

Více

Doplňování cizojazyčné literatury do českých knihoven workshop pro metodiky. Krajská vědecká knihovna v Liberci

Doplňování cizojazyčné literatury do českých knihoven workshop pro metodiky. Krajská vědecká knihovna v Liberci Doplňování cizojazyčné literatury do českých knihoven workshop pro metodiky Krajská vědecká knihovna v Liberci 17.10.2018 Vznik Koncepce Rozvoje českých knihoven 2011-2015 Průzkum dotazníkové šetření Pilotní

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

Přijímací řízení 27. 4. 2011 TEST Z ČESKÉHO JAZYKA. Zde napište své registrační číslo. Struktura testu:

Přijímací řízení 27. 4. 2011 TEST Z ČESKÉHO JAZYKA. Zde napište své registrační číslo. Struktura testu: Přijímací řízení 27. 4. 2011 Zde napište své registrační číslo TEST Z ČESKÉHO JAZYKA Struktura testu: 1. část čtení (úlohy 1 10) 2. část gramatika (úlohy 11 20) 3. část psaní (úlohy 21 a 22) Hodnocení:

Více

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?...

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... Obsah 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... 5 4. Nechejte si poradit od odborníka... 6 www.anekamickova.cz 1 Zdravím

Více

Rozhovor pro mladší děti 1. a 2. třída (+ může být pro ty, které nepíšou a nečtou)

Rozhovor pro mladší děti 1. a 2. třída (+ může být pro ty, které nepíšou a nečtou) Rozhovor pro mladší děti 1. a 2. třída (+ může být pro ty, které nepíšou a nečtou) 1. Rozhovor porozumění / poslech, mluvení, gramatika (čtení, orientace v abecedě) Typ otázky Srozumitelné Gramaticky správně

Více

O ztracené ponožce (Moderní pohádka)

O ztracené ponožce (Moderní pohádka) Pomůcky: Flip + fixa 1 pár ponožek s kolíčky Magnetická tabule + magnety 3 tvrdé podložky + tužky na psaní (samostatná práce bod č.6) 1. Přivítání O ztracené ponožce (Moderní pohádka) Dobrý den, děti,

Více

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Školní Revue Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Toto zařízení je sociální službou (řídí se dle Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách), kde pracují odborně vzdělaní pracovníci, kteří dbají na nejvyšší

Více

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Seznámení s autorem: Na okraj bych se Vám ráda představila. Mé jméno je Barbora Koppová a bydlím nedaleko Prahy. Ke psaní jsem se dostala z povinnosti. Snažila

Více

Mozaika. Cirkus Berousek

Mozaika. Cirkus Berousek 1 Úvodník Loňští deváťáci nás ujišťovali, že nám devítka uteče jako voda. Teď už vidíme, že měli pravdu. Než jsme se rozkoukali, už máme za sebou první čtvrtletí. A co je neméně důležité, uplynulo i dalších

Více

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016)

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) DRAZÍ SPOLUŽÁCI Vítejte ve ŠKOLNÍCH NOVINÁCH. Zde se budete dozvídat novinky, které se staly nebo se budou teprve dít. Věříme, že se Vám budou líbit. Redaktorem

Více

Čeští čtenáři, uživatelé, knihovníci a knihovny ve světle výzkumů. INFOS 2015 Vít Richter Národní knihovna ČR vit.richter@nkp.cz

Čeští čtenáři, uživatelé, knihovníci a knihovny ve světle výzkumů. INFOS 2015 Vít Richter Národní knihovna ČR vit.richter@nkp.cz Čeští čtenáři, uživatelé, knihovníci a knihovny ve světle výzkumů INFOS 2015 Vít Richter Národní knihovna ČR vit.richter@nkp.cz 2 Zdroje dat 3 Budou lidé číst? Kolik minut denně věnujete mediálním aktivitám?

Více

Můj milý deníčku sem prostě geniální, no a co?

Můj milý deníčku sem prostě geniální, no a co? Můj milý deníčku sem prostě geniální, no a co? také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz Jim Benton milý deníčku Jsem prostě geniální, no a co?! e-kn Copyright Fragment, 2013 Všechna práva

Více

Proč podnikat na internetu?

Proč podnikat na internetu? Proč podnikat na internetu? Obchodovat na internetu je mnohem snazší, než si zařizovat kamenný obchod. Neznamená to ale, že je to bez práce, nebo že je úspěch zaručen. Tak jako klasické podnikání i to

Více

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček Časopis dětí z DD Opava Dětský domováček Září 2015 0 Úvodník Stejně jako každý rok s pravidelnou nevyhnutelností přišel první měsíc školního roku září, tak se stejnou pravidelností vychází i váš dětský

Více

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk červen 2012 Závěrem školního roku probírali žáci devátých ročníků v hodinách slohu publicistické útvary a dostali za úkol napsat konkrétní typ článku a ze všech pak sestavit jedno mimořádné číslo školního

Více

Knížka pro prvňáčka v Děčíně [1]

Knížka pro prvňáčka v Děčíně [1] [1] Autor: KUBŠOVÁ, Eva [2] Číslo: 2017, ročník 26, číslo 1 [3] Rubrika: Celostátní akce [4] Klíčová slova: čtení [5], děti [6], Knížka pro prvňáčka [7], Městská knihovna Děčín [8] Region: 06 Ústecký region

Více

Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí

Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí Vraclav 52, 565 42 Tel.: 465 482 115 Číslo projektu Název šablony Vyučovací předmět Vzdělávací oblast Název DUMu e:mail: škola@vraclav.cz

Více

Instore radio research

Instore radio research Instore radio research Instore rádio - studie Během poslední doby začínají marketingoví manageři stále více využívat nové způsoby vysílacích médií. Díky potřebě vynakládat efektivně (cena/oslovení) své

Více

Roberto Santiago Fotbaláci Záhada usínajících rozhodčích

Roberto Santiago Fotbaláci Záhada usínajících rozhodčích Fotbaláci Záhada usínajících rozhodčích Nemusíš zrovna milovat fotbal, aby tě Fotbaláci bavili. Ale jestli fotbal miluješ, tak tohle jsou knížky právě pro tebe! Vychází 8. října AUTOR (nar. 1968) je španělský

Více

Martina Bábíčková, Ph.D

Martina Bábíčková, Ph.D Jméno Martina Bábíčková, Ph.D. Datum 23.03.2014 Ročník 7. Vzdělávací oblast Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor Informatika Tematický okruh Textový editor Téma klíčová slova Novinová strana

Více

Ovládni svou konkurenci. Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků?

Ovládni svou konkurenci. Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků? Ovládni svou konkurenci Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků? Jak získat zákazníky tvé konkurence i když je už zavedená a ty teprve začínáš? 2 Udělej svou konkurenci nezajímavou Když začínáš

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

Čtenáři a čtení v ČR (2013)

Čtenáři a čtení v ČR (2013) Čtenáři a čtení v ČR (2013) společný projekt Ústavu pro českou literaturu AV ČR, v. v. i., a Národní knihovny ČR s finanční podporou Ministerstva kultury ČR a Akademie věd ČR další sponzoři: SMS-finanční

Více

Velké a malé příběhy moderních dějin

Velké a malé příběhy moderních dějin Gabriela Juříčková Zpovídaní mé babičky Boženy Žižkové, narozené v roce 1939 Autorka: Gabriela Juříčková Už by nechtěla vrátit komunisty, přitom všude jinde pořád slyším, jak prý tehdy bylo líp. Datum

Více

Od posledního setkání

Od posledního setkání Od posledního setkání Knihovna v Povrlech a Přestanově začala půjčovat online Žádná ze zbývajících knihoven nepodala grant na spuštění výpůjčního protokolu Udělali jsme revize v knihovnách v Chlumci, Malém

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

VÍŠ, CO JE TO BANKA?

VÍŠ, CO JE TO BANKA? VÍŠ, CO JE TO BANKA? Plán vyučovací hodiny (č. 5) TÉMA VYUČOVACÍ HODINY: Víš, co je to banka? VĚK ŽÁKŮ: využití podle úrovně žáků (doporučení 6. až 8. třída) ČASOVÁ DOTACE: 45 minut POTŘEBNÉ MATERIÁLY:

Více

Ludmila Kubíčková rozená Třesohlavá - Hluboš (*1928)

Ludmila Kubíčková rozená Třesohlavá - Hluboš (*1928) Zpracovali: Burdová Monika, Havlíčková Zuzana, Kraftová Anna, Pečenka Tomáš, Šíp Josef Pedagog: Mgr. Romana Křížová Škola: Základní škola, Příbram VII, Bratří Čapků 279 Ludmila Kubíčková rozená Třesohlavá

Více

Čtenářská anketa. Děkujeme žákům 3. 9. tříd ZŠ Marie Kudeříkové ve Strážnici, že si dali tu práci a dotazník vyplnili!

Čtenářská anketa. Děkujeme žákům 3. 9. tříd ZŠ Marie Kudeříkové ve Strážnici, že si dali tu práci a dotazník vyplnili! Čtenářská anketa Děkujeme žákům 3. 9. tříd ZŠ Marie Kudeříkové ve Strážnici, že si dali tu práci a dotazník vyplnili! Celkem se zúčastnilo 195 žáků, z toho pouze 2 si nemohli vzpomenout, do které chodí

Více

Čtenáři a čtení v ČR (2013)

Čtenáři a čtení v ČR (2013) Čtenáři a čtení v ČR (2013) společný projekt Ústavu pro českou literaturu AV ČR, v. v. i., a Národní knihovny ČR s finanční podporou Ministerstva kultury ČR a Akademie věd ČR další sponzoři: SMS-finanční

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

Moravská zemská knihovna očima veřejnosti. Výsledky průzkumu veřejného mínění

Moravská zemská knihovna očima veřejnosti. Výsledky průzkumu veřejného mínění Moravská zemská knihovna očima veřejnosti Výsledky průzkumu veřejného mínění 201 4 Hypotéza č. 1 Většina lidí v Brně vůbec neví o existenci MZK. Většina respondentů (83,3 %) odpověděla, že o M ZK (M oravské

Více

Ahoj! Dne naše parta, ve složení 4 dívek (Natálka, Lucka, Maruška a Vany) a jednoho (věčně spícího) Volodi, měla šanci navštívit hlavní

Ahoj! Dne naše parta, ve složení 4 dívek (Natálka, Lucka, Maruška a Vany) a jednoho (věčně spícího) Volodi, měla šanci navštívit hlavní Ahoj! Dne 12. 4. 2017 naše parta, ve složení 4 dívek (Natálka, Lucka, Maruška a Vany) a jednoho (věčně spícího) Volodi, měla šanci navštívit hlavní město Holandska, Amsterdam. Rozhodli jsme se vám tady

Více

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých šišky vypadají jako velké hnědé knoflíky. V lese zavládlo

Více

Popisy staveb Název budovy: Dům pro seniory SWOT ANALÝZA. Nedávno zrekonstruováno V okolí: - obchody - knihovna - zastávka MHD - přírodní prostředí

Popisy staveb Název budovy: Dům pro seniory SWOT ANALÝZA. Nedávno zrekonstruováno V okolí: - obchody - knihovna - zastávka MHD - přírodní prostředí ZŠ Laštůvkova Mapa Popisy staveb Název budovy: Dům pro seniory Byty pro seniory 12 let Nedávno zrekonstruováno V okolí: - obchody - knihovna - zastávka MHD - přírodní prostředí Rozšíření Hluk ze silnice

Více

příběh s úkolem Dnes je trh!

příběh s úkolem Dnes je trh! příběh s úkolem Dnes je trh! Šedivě vybarvená slova nahlas vykřikněte! Trvalo velmi dlouho, než ho naložili, a tak měl Bulgy trochu zpoždění. Na hlavní silnici, která vedla přímo k trhu, byl velmi silný

Více

část sedmá Silvestrovský výlet

část sedmá Silvestrovský výlet část sedmá Silvestrovský výlet Poslední ministrantská schůzka přinesla ještě jedno překvapení. Štěpán přišel s nápadem, že by mohli vyjet společně na Silvestra na Vysočinu lyžovat. Společně ovšem znamenalo

Více

Paměťnároda. Helena Medková

Paměťnároda. Helena Medková Paměťnároda Helena Medková 1946 Narodila se v roce 1946 v Praze. Její rodiče ji již od malička vedli k hudbě. Hrála na klavír a její sestra na housle. Studovala na konzervatoři a poté na Akademii múzických

Více

Archivy Texty Rozhovory Michal Ajvaz: Rebelie je tématem každého uměleckého díla Michal Ajvaz: Rebelie je tématem každého uměleckého díla

Archivy Texty Rozhovory Michal Ajvaz: Rebelie je tématem každého uměleckého díla Michal Ajvaz: Rebelie je tématem každého uměleckého díla Archivy Texty Rozhovory Michal Ajvaz: Rebelie je tématem každého uměleckého díla Michal Ajvaz: Rebelie je tématem každého uměleckého díla rozhovor pro Festival spisovatelů Praha Erika Zlamalová: 20. ročník

Více

Sociologický výzkum Alternativní životní styly

Sociologický výzkum Alternativní životní styly Sociologický výzkum Alternativní životní styly Lucie Stárková, Lucie Lukešová, Žaneta Slámová Cíl výzkumu Cílem výzkumu bylo zjistit, co si lidé myslí o alternativních stylech života. Jestli sami nějaký

Více

Střeštěnov a jeho obyvatelé

Střeštěnov a jeho obyvatelé Střeštěnov a jeho obyvatelé Město Střěštěnov Střeštěnov je malé městečko ležící na severu Čech. Město je to plnohodnotné. Vše co potřebujete k žití a bytí tu naleznete. Uprostřed města je náměstí s historickou

Více

Dobrováček. šk. časopis ZŠ a PrŠ Mor. Budějovice, Dobrovského 11. šk. rok 2014/2015, zimní vydání

Dobrováček. šk. časopis ZŠ a PrŠ Mor. Budějovice, Dobrovského 11. šk. rok 2014/2015, zimní vydání Dobrováček šk. časopis ZŠ a PrŠ Mor. Budějovice, Dobrovského 11 šk. rok 2014/2015, zimní vydání Ohlédnutí za Vánocemi Snad každý z nás má rád Vánoce. Pojďme si zavzpomínat s Adélou, Dominikem, Tomášem

Více

JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL

JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL M ta ta, mta ta, mta ta hraje hudba u velikého kolotoče. Prásk, prásk střílí puška na střelnici. Tutú, tutú houká holčička na trumpetu s třásněmi. A těch lidí! Martínku, drž se

Více

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů.

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Čekal tak toužebně, že by nebylo divu, kdyby se objevili ve

Více

Jak vzniká kniha a jaké jsou její částí, seznámení s literární druhy a žánry a kde je v knihovně hledat, doplněno o online katalog.

Jak vzniká kniha a jaké jsou její částí, seznámení s literární druhy a žánry a kde je v knihovně hledat, doplněno o online katalog. Název programu Název cyklu Vypracoval (a) Anotace Cílová skupina Časová dotace Potřebné čtenářské dovednosti (porozumění textu, rychlost) Osnova programu Vzdělávací oblasti Klíčové kompetence Průřezová

Více

Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné

Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné Redakce se představuje Krčíňoviny poprvé vyšly v roce 2005. Od té doby se začala pravidelně scházet redakce Krčíňovin a prvním úkolem bylo najít

Více

Malování v Blansku je taková reality show

Malování v Blansku je taková reality show Object 1 Blansko - Člen sdružení Punkwa Jan Karpíšek, který spolu s kolegy celý tento týden tvoří v blanenské galerii, říká: Malování v Blansku je taková reality show 7.1.2009 20:40 aktualizováno 8.1.2009

Více

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Město Frýdek - Místek

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Město Frýdek - Místek Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Město Frýdek - Místek Jméno a příjmení: Patrik Hajas Třída: 5. Školní rok: 2013/2014 Garant / konzultant: Mgr. Nina Dyčenková Datum odevzdání:

Více

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D.

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. medicíny, Brno 2017 DIPEx výzkum Kvalitativní výzkum, založený na 30 50 hloubkových rozhovorech pro každé téma, audio/video záznam Maximální pestrost

Více

Cesta vlakem trvá... Cesta autobusem trvá... Časově výhodnější je...

Cesta vlakem trvá... Cesta autobusem trvá... Časově výhodnější je... MATEMATIKA Obor: 79-41-K/81 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: Dobrý den, vítejte na přijímacích zkouškách v Omské. Letos jsme pro vás připravili úsporné úlohy. Neplýtvejte proto časem a pusťte se do jejich

Více

Beseda v knihovně. Nikol Dziadurová, 6.A

Beseda v knihovně. Nikol Dziadurová, 6.A Beseda v knihovně Dne 12.1.2012 se třída 6.A vydala na cestu do knihovny.došli jsme v 9:00 hodin.celou prezentací nás provázely dvě sympatické slečny.prezentace byla o Moderních pohádkách Seznámili jsme

Více

Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná.

Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná. Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná. Asi jsem si to jen zopakoval a připomněl, co to vlastně přesně

Více

Řadový dům na malém městě

Řadový dům na malém městě Řadový dům na malém městě HN hodnotí prostorný byt 4 + kk v Buštěhradu na Kladensku. Nezvykle prostorný řadový dům. Ale bohužel jen s jednou koupelnou. To byly dvě hlavní věci, které zaujaly hodnotitele

Více

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I Z M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U Pro časopis ZÁMEČEK foto, text: František Miker, Lukáš Pěkný, Aleš Dvořák Mukačevo Ukrajina, dne 2. 7.

Více

V květnu, sovo poslouchej, na silnici bezpečně vyjedem.

V květnu, sovo poslouchej, na silnici bezpečně vyjedem. Květen 2019 Kulíšci Celý měsíc byl věnován převážně dopravě. Říkali jsme si proč je důležité dodržovat předpisy a jak se chovat jako chodci na silnici. Už víme, proč je důležité se při jízdě autem připoutat

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

Paní učitelka se hrozně rozčílila a řekla: Jestli toho nenecháte, tak máte po ptákách! Pepíček se přihlásil a zeptal se: A co holky?

Paní učitelka se hrozně rozčílila a řekla: Jestli toho nenecháte, tak máte po ptákách! Pepíček se přihlásil a zeptal se: A co holky? Děvčata k přípravě na soutěž a účasti v ní přistupovala zodpovědně. Slovo šéfredaktora: Je měsíc únor a my vás opět vítáme u dalšího dílu školního časopisu Smajlík. Uplynulo pololetí a žáci dostávali vysvědčení,

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

Časopis tvoří žáci v rámci volnočasové aktivity v rámci projektu Společné vzdělávání ve Velkých Hamrech CZ /0.0./0.0.

Časopis tvoří žáci v rámci volnočasové aktivity v rámci projektu Společné vzdělávání ve Velkých Hamrech CZ /0.0./0.0. 1 Školní drbna Základní škola a Mateřská škola Velké Hamry, příspěvková organizace Školní 541 468 45 Velké Hamry REDAKCE: Aneta Brunclíková (5. A) Eliška Čílová (5. A) Simona Fojtová (5. A) Kristýna Kunová

Více

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007 Úvod Zdravím vás všechny a vítám vás. Jsem moc rád, že jste dnes dorazili. Dnes začneme spolu mluvit o penězích. Vím, že je to velice kontroverzní téma. Ne jenom z pohledu lidí mimo církev. Nedávno zveřejnili

Více

Patronus 15/05. Školní hřiště od Veni

Patronus 15/05. Školní hřiště od Veni Patronus 15/05 Školní hřiště od Veni Rozhovor s profesorem Severusem Snapem (Ředitel klubového Zmijozelu) 1) Jak moc jste si podobní s knižním Snapeem? Jaký na něj vůbec máte svůj názor? S knižním Severusem

Více

Z Wigymu. Ga Ma Ja!! STRANA 2 ČÍSLO 10 ROČNÍK 15 ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

Z Wigymu. Ga Ma Ja!! STRANA 2 ČÍSLO 10 ROČNÍK 15 ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Z Wigymu P řed pár týdny jsem několik maturantů zaskočila pár otázkami ohledně jejich maturit. Tady jsou. Ptáte se, jak tito čtyři maturanti dopadli? Jsou z nich absolventi, což znamená, že DOBŘE. Blahopřejeme

Více

Podpora čtenářství ve škole Základní škola Liberec, Lesní 575/12, 460 01, Liberec 1

Podpora čtenářství ve škole Základní škola Liberec, Lesní 575/12, 460 01, Liberec 1 Podpora čtenářství ve škole Základní škola Liberec, Lesní 575/12, 460 01, Liberec 1 Inspirací k sepsání tohoto článku o příkladu dobré praxe mi byl článek ze dne 4. října 2011 uveřejněný v celostátním

Více

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY 1 ÚVODNÍK HALÓ, HALÓ, jsou tady noví deváťáci a s nimi i další ročník Deváťáckých novin. Prvním číslem vás provedou Bára, Péťa a Monča. Jak jste možná zaregistrovali, na školních stránkách se přes prázdniny

Více

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam.

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam. Šablona č. 7, sada č. 1 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Člověk a jeho svět Člověk a jeho svět Rodina Příbuzenské vztahy v rodině, orientace v čase, život ve městě x vesnici Ročník

Více

Anketa pro studenty vyškovských středních škol

Anketa pro studenty vyškovských středních škol 27. 03. 2014 09:05:17 Základní údaje Název výzkumu Anketa pro studenty vyškovských středních škol Autor Jana Barová a Zdeňka Adlerová, KKD Vyškov a stážista Vladimír Bureš, student VOŠ knihovnické, Brno

Více

Patronus 1/06. Pobertovi od Namy ze Zmijozelu

Patronus 1/06. Pobertovi od Namy ze Zmijozelu Patronus 1/06 Pobertovi od Namy ze Zmijozelu Rozhovor Cho Chang Vánoce jsou za dveřmi,nalaďme tedy vánoční vlnu... Co máš na vánocích nejraději? 1.Na vánocích mám nejraději tu vánoční náladu,klid a pohodu

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

Eliška Fojtová Tajemství. Pracovní listy. pro 2. a 3. ročník ZŠ

Eliška Fojtová Tajemství. Pracovní listy. pro 2. a 3. ročník ZŠ Eliška Fojtová A L B A T R O S Tajemství starépumpy ILUSTROVALA ANNA MASTNÍKOVÁ Pracovní listy pro 2. a 3. ročník ZŠ Bezplatný metodický materiál pro podporu čtenářské gramotnosti žáků základních škol.

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

Škola: FHJM Datum:

Škola: FHJM Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Škola: FHJM Datum: 17. 5. 2018 1. Chodíš do školy rád(a)? Vyber jednu odpověď. A) Do školy chodím hodně rád(a). B) Do školy chodím rád(a)

Více

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Název vzdělávacího materiálu Větná skladba práce s textem Anotace Pracovní listy k procvičování větné skladby a původu slov. Autor Mgr.

Více

Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ Název školy Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Autor

Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ Název školy Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Autor Název projektu Číslo projektu Název školy Autor Název šablony Název DUMu Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ CZ.1.07/1.5.00/34.0748 Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Ing.

Více

Z chorvatského originálu Neobična knjižničarka vydaného v nakladatelství KAŠMIR PROMET, Zagreb, Croatia přeložil Pavel Pilch

Z chorvatského originálu Neobična knjižničarka vydaného v nakladatelství KAŠMIR PROMET, Zagreb, Croatia přeložil Pavel Pilch Z chorvatského originálu Neobična knjižničarka vydaného v nakladatelství KAŠMIR PROMET, Zagreb, Croatia přeložil Pavel Pilch Vydalo nakladatelství Informatorium, spol. s r.o., Mandova 449/14, 149 00 Praha

Více

Do soutěže bylo zasláno více než 30 prací. Vítězné práce:

Do soutěže bylo zasláno více než 30 prací. Vítězné práce: Do soutěže bylo zasláno více než 30 prací. Vítězné práce: Někteří se ptají, co by dělali s knihou. Já se spíš ptám, co bych dělal bez knihy. Ivo Ondráček SPgŠ Znojmo Jaro, léto, podzim, zima, číst si knížku

Více