1. bříza bělokorá LÉČIVÉ ROSTLINY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1. bříza bělokorá LÉČIVÉ ROSTLINY"

Transkript

1 1. bříza bělokorá LÉČIVÉ ROSTLINY

2 1. bříza bělokorá Co sbíráme: list i s řapíky Kdy: duben až červenec Jak: mladé listy ručně otrháváme z větviček, listy sušíme ve stínu na dobře větraném místě.

3 Březové listy se používají k přípravě čajů a čajových směsí k léčení zánětů močových cest, při horečce, jako prostředek podporující pocení, dále při onemocnění ledvin, revmatismu a také ke snížení hladiny cholesterolu.

4 1. bříza bělokorá Březová šťáva se používá hlavně v kosmetice k výrobě přípravků proti padání vlasů.

5 2. heřmánek lékařský

6 Heřmánek lékařský (pravý) je léčivá rostlina, která velmi příjemně voní. Jemné listy vyrůstají na přímé lodyze. Bílé jazykovité květy mají žlutý terč a duté květní lůžko.

7 Co sbíráme: květ Kdy: květen až září Jak: nepřekvektlé květy sbíráme ručně. Poznáme je tak, že bílé okraje květů jsou rozprostřeny do roviny. Co nejdříve po sběru květy sušíme, a to ve stínu na dobře větraném místě.

8 Heřmánek lékařský Používá se k přípravě léčivých čajů a čajových směsí na angínu, při potížích s trávením, při průjmu, zácpě, nadýmání a jako kloktadlo při bolestech v krku, zánětech dásní a na otoky po vytržení zubu.

9 Z heřmánku se také vyrábí mast urychlující hojení ran a bránící tvorbě jizev. Pokud toužíme po světlejších vlasech, můžeme si je nálevem z heřmánku oplachovat.

10 3. jitrocel kopinatý LÉČIVÉ ROSTLINY

11 Co sbíráme: listy (z nekvetoucích rostlin) Kdy: červen až září Jak: sbíráme jednotlivé listy přímo u země. Listy sušíme ve stínu na dobře větraném místě.

12 Jitrocel se používá k přípravě léčivých čajů, sirupů a kapek proti kašli, bolesti hlavy, krku, chrapotu, rýmě a po zápalu plic. Důkladně omyté, rozmělněné čerstvé listy nebo šťávu z čerstvých listů používáme na drobná krvácející poranění a na otoky po včelím nebo vosím bodnutí.

13 4. mateřídouška obecná

14 Co sbíráme: nať Kdy: červen až srpen Jak: sestříháváme horní části kvetoucích lodyh bez zdřevnatělých spodních částí. Nesbíráme nať překvetlou, zhnědlou. Nať sušíme ve stínu na dobře větraném místě, můžeme ji také sušit zavěšenou do svazečků.

15 4. mateřídouška obecná Používá se k přípravě léčivých čajů, čajových směsí, sirupů, kapek proti kašli (usnadňuje vykašlávání), proti nachlazení, průjmu, při bolestech hlavy a nespavosti.

16 4. mateřídouška obecná Odvar můžeme také použít k dezinfekci drobných ran, na vyrážky a při zánětu v ústech. V domácnosti má mateřídouška uplatnění i jako koření.

17 5. měsíček lékařský LÉČIVÉ ROSTLINY

18 Co sbíráme: květ Kdy: červen až říjen Jak: otrháváme celý květ i s kalichem. Nesbíráme květy překvetlé, nerozvité, nahnědlé nebo květy napadené škůdci. Květy sušíme ve stínu na dobře větraném místě.

19 5. měsíček lékařský Používá se k přípravě léčivých čajů pomáhajících na kašel, chřipku, astma, nádorové onemocnění a po operacích. Měsíček ve formě obkladu nebo masti urychluje hojení ran, popálenin, spálenin od slunce a očních i ušních zánětů.

20 6. levandule lékařská LÉČIVÉ ROSTLINY

21 Co sbíráme: kvetoucí nať Kdy: červenec až srpen Jak: sbíráme kvetoucí nať. Květy levandule nesmí být překvetlé, oschlé, zhnědlé nebo napadené škůdci. Nať sušíme ve stínu na dobře větraném místě.

22 6. levandule lékařská Používá se k přípravě léčivých čajů na nespavost, bolesti hlavy, ke snížení krevního tlaku, na špatné trávení a průjem.

23 6. levandule lékařská Levandulový olej hojí spáleniny od slunce a bolavé klouby. Protože levandule krásně voní, přidává se také do mýdel, krémů a parfémů.

24 7. lípa malolistá LÉČIVÉ ROSTLINY

25 Co sbíráme: květ Kdy: červen až červenec Jak: otrháváme rozvité květy i s blanitým listenem. Květy nesmí být překvetlé, nerozvité nebo zhnědlé. Lipový květ sušíme ve stínu nebo v sušárně, kde teplota nesmí přesáhnout 35 C.

26 7. lípa malolistá Používá se k přípravě léčivých čajů a čajových směsí na nachlazení, horečku, kašel, rýmu a chrapot.

27 8. hluchavka bílá LÉČIVÉ ROSTLINY

28 Co sbíráme: květ Kdy: květen až září Jak: hluchavku sbíráme nejlépe za suchého počasí. Jemně vytrháváme bílé květní koruny, nemačkáme je, protože snadno zhnědnou a zapaří se.

29 8. hluchavka bílá Používá se k přípravě léčivých čajů a čajových směsí na pití, kloktání a na obklady. Pomáhá při kašli, rýmě, zánětu močového měchýře a proti nespavosti. Obklady přikládáme na otoky, rány a křečové žíly.

30 9. kostival lékařský LÉČIVÉ ROSTLINY

31 Co sbíráme: oddenek s kořeny Kdy: březen až duben, září až říjen Jak: po vykopnutí kostivalu kořen očistíme od hlíny a odstraníme zelené části rostliny. Pokud chceme kořen zachovat čerstvý, skladujeme jej v písku stejně jako mrkev.

32 9. kostival lékařský Kořen kostivalu sušíme na slunci nebo umělým teplem. Užívá se hlavně ve formě obkladů a mastí na drobné rány, lehčí popáleniny, opařeniny a spáleniny od slunce.

33 9. kostival lékařský Odvarem se vyplachují ústa při paradentóze a žvýkání kořene zahání žízeň. Jen na doporučení lékaře používáme čaj z kostivalového kořene na kašel a žaludeční vředy.

34 Kořen kostivalu je jedovatý! Kořen kostivalu lékařského obsahuje jedovatou látku, která může poškodit játra. Z těchto důvodů je užívání kostivalového čaje zcela nevhodné.

Andělika lékařská kořen

Andělika lékařská kořen Andělika lékařská kořen Andělika bývá v Číně používána za bylinu gynekologického významu, používanou při bolestivé menstruci a při problémech v přechodu ženy. Dále bývá používána Uklidnění a posílení nervové

Více

přehled nemocí název bylin Akné

přehled nemocí název bylin Akné Staročeská lekárna Byliny jsou léky prověřené staletími, které se suší, aby jejich účinnost byla co nejdéle prodloužena. Pokud neprojdou chemickým procesem ( zneužívání FARMACEUTICKÝCH společnosti k OBOHACENÍ

Více

Čekanka nať řezaná. www.steza.cz. www.steza.cz. www.steza.cz

Čekanka nať řezaná. www.steza.cz. www.steza.cz. www.steza.cz Čekanka nať řezaná Čekanka obsahuje glykosidickou hořčinu intybin (reguluje činnost trávící soustavy a ovlivňuje činnost jater, slinivky a krevní soustavy), dále inulin (15 až 20%, podle některých zdrojů

Více

Lékořice kořen řezaný

Lékořice kořen řezaný Lékořice kořen řezaný Lekořice lysá je typická svojí sladkou chutí, kterou vetšina z nás zná z dob dětství jako pendrek. Nicméně pendrek obsahoval i spoustu anýzu, takže toto přirovnání není úplně přesné.

Více

Inovace výuky Člověk a jeho svět. Mgr. Petra Zemanová. Byliny

Inovace výuky Člověk a jeho svět. Mgr. Petra Zemanová. Byliny Inovace výuky Člověk a jeho svět Mgr. Petra Zemanová Čs 5/04 Bylinky Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Cílová skupina: Klíčová slova: Očekávaný výstup: Člověk a jeho svět Živá příroda

Více

Ostružina list. www.steza.cz. www.steza.cz. www.steza.cz

Ostružina list. www.steza.cz. www.steza.cz. www.steza.cz Droga obsahuje třísloviny (gallatoniny), organické kyseliny, vitamin C, flavonoidy, inosit, barviva, pektin, ale množství všech těchto látek je v droze poměrně nízké. Působí mírně svíravě, močopudně, staví

Více

www.steza.cz www.steza.cz

www.steza.cz www.steza.cz Jmelí nať řezaná Podpůrný prostředek při léčbě lehčích forem zvýšeného krevního tlaku a při presklerotických stavech starších osob. Upozornění: Přípravek nenahrazuje medikamentózní léčbu. Užívání čaje

Více

Léčivé bylinkové čaje. Aby bylinky neublížily. Heřmánek. Lipový květ

Léčivé bylinkové čaje. Aby bylinky neublížily. Heřmánek. Lipový květ Leden 12., 2018 Léčivé bylinkové čaje Aby bylinky neublížily Ať mezi vaše oblíbené kombinace bylinkových čajů patří jakékoliv léčivky, vězte, že nic byste neměli přehánět. Před konzumací si vždy přečtěte

Více

OBSAH. Kolektiv autorů ŽIVÁ A MRTVÁ VODA...11

OBSAH. Kolektiv autorů ŽIVÁ A MRTVÁ VODA...11 OBSAH Kolektiv autorů ŽIVÁ A MRTVÁ VODA...11 ÚVOD...12 OBYČEJNĚ NEOBYČEJNÁ VODA...14 CO JE ŽIVÁ A MRTVÁ VODA...26 JAK AKTIVOVAT ŽIVOU A MRTVOU VODU...30 ZÁZRAKY UZDRAVENÍ...35 ZPŮSOB PŘÍPRAVY ŽIVÉ A MRTVÉ

Více

Akupuntura(akupresura) na cesty

Akupuntura(akupresura) na cesty Akupuntura(akupresura) na cesty 1. Základní body TS 4 v 1. meziprstním prostoru ve výši středu 1. záprstní kosti Ž 36 tři proporcionální cuny (palce) pod čéškou, jeden prst vně od hrany holenní kosti Bod

Více

Výrobky Mamavis jsou léčebné zábaly inspirované Vincenzem Priessnitzem a klasickým Priessnitzovým zábalem (mokrá plena, igelit a suchý ručník).

Výrobky Mamavis jsou léčebné zábaly inspirované Vincenzem Priessnitzem a klasickým Priessnitzovým zábalem (mokrá plena, igelit a suchý ručník). Výrobky Mamavis Výrobky Mamavis jsou léčebné zábaly inspirované Vincenzem Priessnitzem a klasickým Priessnitzovým zábalem (mokrá plena, igelit a suchý ručník). Zábaly jsou patentované s atesty pro děti

Více

S matkou přírodou. bude zase dobře! Johannes Gutmann znalec bylin

S matkou přírodou. bude zase dobře! Johannes Gutmann znalec bylin S matkou přírodou bude zase dobře! Johannes Gutmann znalec bylin Gaius Plinius Secundus Ríká se: Proti všemu vyrostla v přírodě nějaká bylinka! Paracelsus Hildegard von Bingen Hermann-Josef Weidinger M

Více

Jak se porvat se štípanci s pomocí přírody aneb hojivé balzámy (nejen) z louky a zahrady

Jak se porvat se štípanci s pomocí přírody aneb hojivé balzámy (nejen) z louky a zahrady Publikováno na Prima Nápady (http://napady.iprima.cz) Domů > Jak se porvat se štípanci s pomocí přírody aneb hojivé balzámy (nejen) z louky a zahrady Jak se porvat se štípanci s pomocí přírody aneb hojivé

Více

JAK UŽÍVAT PŘÍPRAVKY ENERGY

JAK UŽÍVAT PŘÍPRAVKY ENERGY JAK UŽÍVAT PŘÍPRAVKY ENERGY Tato tabulka slouží jako orientační pomůcka k výběru vhodných produktů při konkrétních potížích. Upozorňujeme však, že každý organismus je jedinečný a je nutné v prvé řadě odhalit

Více

Popis produktu Používá se při léčbě poruch látkové výměny, podporuje trávení při poruchách funkce

Popis produktu Používá se při léčbě poruch látkové výměny, podporuje trávení při poruchách funkce Popis produktu Používá se při léčbě poruch látkové výměny, podporuje trávení při poruchách funkce žlučníku a jater k detoxikaci jater a k obnově jaterního parenchymu (je vhodný k léčbě potravinových otrav)

Více

Tužebník nať řezaný. www.steza.cz. www.steza.cz

Tužebník nať řezaný. www.steza.cz. www.steza.cz Tužebník nať řezaný Tato léčivá bylina je výborným protirevmatickým prostředkem, napomáhá látkové výměně, zvyšuje vylučování solí a kyseliny močové z organizmu. Je vhodným antipyretikem,tj. snižuje teplotu

Více

Lněné semínko celé. www.steza.cz

Lněné semínko celé. www.steza.cz Lněné semínko celé LNĚNÉ semeno příznivě ovlivňuje zdravou funkci střev. Semena pomáhají při problémech se zažíváním a při zácpě. Zevně lze použít ve formě obkladů. Příprava a dávkování: 1 čajová lžička

Více

Božena Kamenická (1898-1996)

Božena Kamenická (1898-1996) Božena Kamenická (1898-1996) Božena Kamenická Narodila se 7. srpna 1898 v Janštýně na Jihlavsku jako jedno z deseti dětí. V mládí absolvovala v České Lípě soukromou odbornou školu, specializovanou na rehabilitaci

Více

Ročník základní školy praktické: Autor: Zdenka Hudecová. Byliny VY_32_INOVACE_08

Ročník základní školy praktické: Autor: Zdenka Hudecová. Byliny VY_32_INOVACE_08 Předmět: Přírodopis Ročník základní školy praktické: 7. Autor: Zdenka Hudecová Byliny VY_32_INOVACE_08 1 Léčení bylinami Léčení čerstvými bylinami vychází, jak se říká, vždy více z mody, ač nelze pro to

Více

BIO Kopřiva. Šípkový čaj. BIO Heřmánek. Rakytníkový čaj. Borůvkový čaj. BIO Máta

BIO Kopřiva. Šípkový čaj. BIO Heřmánek. Rakytníkový čaj. Borůvkový čaj. BIO Máta zdravie z Pienin a Zamaguria BIO Kopřiva čaj příznivě působí při celkové látkové výměne. Ovlyvňuje některé funkce pohybového ústrojí. Šípkový čaj kvalitní směs čaje působí příznivě na lidský organismus.

Více

ANAMNESTICKÝ ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK

ANAMNESTICKÝ ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK ANAMNESTICKÝ ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK Pro účely preventivní sportovně-kardiologické prohlídky ve zdravotnickém zařízení ProCorde s.r.o. v Chomutově. Příjmení, jméno:............................... Rodné číslo:.....................

Více

Léčivé Bylinky a Čaje potioherbis.cz

Léčivé Bylinky a Čaje potioherbis.cz Potio Herbis Léčivé Bylinky a Čaje info@potioherbis.cz - 00420 777 148 782 - potioherbis.cz Léčivé Bylinky SYPANÉ 14 nálevových sáčků Dali jsme sypanou léčivou bylinu do nálevového sáčku. Zaručuje tím

Více

Srdečník nať. www.steza.cz

Srdečník nať. www.steza.cz Srdečník nať Srdečník obecný je známý především pro své silné sedativní účinky. Podle ruské badatelky Turovové má srdečník silnější sedativní účinky než kozlík, takže jej použíjeme všude tam, kde kozlík

Více

Užívejte vánoční cukroví jako lék: Překvapující přednosti koření

Užívejte vánoční cukroví jako lék: Překvapující přednosti koření Publikováno na Prima Nápady (http://napady.iprima.cz) Domů > Užívejte vánoční cukroví jako lék: Překvapující přednosti koření Užívejte vánoční cukroví jako lék: Překvapující přednosti koření Kvůli mlsání

Více

Nabídka sirupů. v lahvích o objemu 0,5 l. tel: +420 604 783 246 e-mail: info@sedmikraska-bylinky.cz www.sedmikraska-bylinky.cz

Nabídka sirupů. v lahvích o objemu 0,5 l. tel: +420 604 783 246 e-mail: info@sedmikraska-bylinky.cz www.sedmikraska-bylinky.cz Nabídka sirupů v lahvích o objemu 0,5 l tel: +420 604 783 246 e-mail: info@sedmikraska-bylinky.cz www.sedmikraska-bylinky.cz ARONIE Bylinný sirup Aronie je vyroben tradičním způsobem z plodů černého jeřábu.

Více

NABÍDKA ČAJŮ od české firmy Apotheke tea porcované čaje

NABÍDKA ČAJŮ od české firmy Apotheke tea porcované čaje NABÍDKA ČAJŮ od české firmy Apotheke tea porcované čaje OVOCNÉ ČAJE určené pro běžné pití LIMETKA A GREP Ovocný čaj pro běžné pití. MALINA A JAHODA Ovocná směs obohacená echinaceou. RANNÍ SVĚŽEST Zelený

Více

Lipový čaj Má příznivý účinek při nachlazení provázeném kašlem, podporuje pocení.

Lipový čaj Má příznivý účinek při nachlazení provázeném kašlem, podporuje pocení. Dětský bylinný čaj Používá se při poruchách trávení, křečových bolestech a plynatosti u dětí. Sypaný 50 g Dubová kůra Používá se vnitřně při průjmech, zvlhčuje sliznice ústní dutiny a hrdla. Zevně jako

Více

Zpracování bylin Zlaté Hory MUDr. Zbyněk Mlčoch

Zpracování bylin Zlaté Hory MUDr. Zbyněk Mlčoch Zpracování bylin Zlaté Hory 6.1.2018 MUDr. Zbyněk Mlčoch www.bylinkyprovsechny.cz Kdy sbírat byliny Za sucha a slunečného počasí Vlhké byliny (déšť, rosa) zplesniví Utržené byliny dáváme např. do košíku

Více

Hluchavka květ celá. www.steza.cz. www.steza.cz

Hluchavka květ celá. www.steza.cz. www.steza.cz Hluchavka květ celá při zánětech horních cest dýchacích, chronické bronchitidě apod. upravuje střevní činnost a reguluje stolici protizánětlivé a mírně diuretické účinky zevně: koupele a obklady při mokvavých

Více

Rozpis jednotlivých bylin

Rozpis jednotlivých bylin Rozpis jednotlivých bylin Název výrobku Obsah Použití Andělika kořen - uklidnění a posílení nervové soustavy, posílení organismu,proti nadýmání, na revma a migrénu, podporuje močopudnost a trávení Anýz

Více

Jahodník obecný. VY_52_INOVACE _94 Vzdělávací oblast: člověk a příroda Vzdělávací obor (předmět): Praktika z přírodopisu Ročník: 6., 7.

Jahodník obecný. VY_52_INOVACE _94 Vzdělávací oblast: člověk a příroda Vzdělávací obor (předmět): Praktika z přírodopisu Ročník: 6., 7. Jahodník obecný VY_52_INOVACE _94 Vzdělávací oblast: člověk a příroda Vzdělávací obor (předmět): Praktika z přírodopisu Ročník: 6., 7. Jahodník obecný Fragaria vesca L. Růžovité (Rosaceae) Charakteristika

Více

Borůvka nať- řezaná. www.steza.cz. www.steza.cz

Borůvka nať- řezaná. www.steza.cz. www.steza.cz Borůvka nať- řezaná Nať borůvky je velmi ceněnou drogou, chránící proti volným radikálům a mající silné protizánětlivé účinky. Listy obsahují glukokininy (myrtilin) a proto se nálev z nich používá při

Více

TÉMA: Stromy. (listnaté) Vytvořil: Mgr. Aleš Sucharda Dne: 30. 10. 2011 VY_32_inovace/7_402

TÉMA: Stromy. (listnaté) Vytvořil: Mgr. Aleš Sucharda Dne: 30. 10. 2011 VY_32_inovace/7_402 TÉMA: Stromy (listnaté) Vytvořil: Mgr. Aleš Sucharda Dne: 30. 10. 2011 VY_32_inovace/7_402 1 Anotace: Výukový materiál prezentace seznamuje žáky s listnatými stromy Jazyk: Český jazyk Očekávaný výstup:

Více

Kopřiva dvoudomá. VY_52_INOVACE_101 Vzdělávací oblast: člověk a příroda Vzdělávací obor (předmět): Praktika z přírodopisu Ročník: 6., 7.

Kopřiva dvoudomá. VY_52_INOVACE_101 Vzdělávací oblast: člověk a příroda Vzdělávací obor (předmět): Praktika z přírodopisu Ročník: 6., 7. Kopřiva dvoudomá VY_52_INOVACE_101 Vzdělávací oblast: člověk a příroda Vzdělávací obor (předmět): Praktika z přírodopisu Ročník: 6., 7. Kopřiva dvoudomá - Urtica dioica L. Kopřivovité (Urticaceae) Charakteristika

Více

Obsah. Jak léčit děti homeopatií

Obsah. Jak léčit děti homeopatií Obsah Jak léčit děti homeopatií Předmluva... 13 Co je homeopatie... 14 Případy z praxe on-line homeopatického poradenství na www.kezdravi.cz... 14 Případ 1. atopický ekzém... 14 Případ 2. pásový opar v

Více

ROSTLINY A ČLOVĚK - KOŘENÍ

ROSTLINY A ČLOVĚK - KOŘENÍ Koření = části rostlin, které používáme k ochucování jídel Svou charakteristickou chutí a vůní působí na smysly a povzbuzují k činnosti trávicí ústrojí Pestrá paleta koření využívaného v přiměřených dávkách

Více

ročník 9. č. 26 název

ročník 9. č. 26 název č. 26 název Chráněné a léčivé rostliny anotace V pracovních listech se žáci seznámí s některými chráněnými a léčivými rostlinami. Testovou i zábavnou formou si prohlubují znalosti na dané téma. Součástí

Více

Vážení čtenáři. Tak tedy krásný srpen.

Vážení čtenáři. Tak tedy krásný srpen. Vážení čtenáři. Ze všeho nejdříve bych chtěla sdělit našim vášnivým čtenářům z naší knihovny, že od 28. 8. do 11. 9. bude knihovna a infocentrum zavřena, jelikož budu na dovolené. Tak vás chci požádat,

Více

Příloha 1... II Autorské řešení Pracovní list 1... II. Příloha 2... IV Autorské řešení Pracovní list 2... IV

Příloha 1... II Autorské řešení Pracovní list 1... II. Příloha 2... IV Autorské řešení Pracovní list 2... IV 7. Přílohy Obsah Příloha 1... II Autorské řešení Pracovní list 1... II Příloha 2... IV Autorské řešení Pracovní list 2... IV Příloha 3... V Autorské řešení Pracovní list 3... V Příloha 4... VI Autorské

Více

Veroval. Jistota bez čekání Rychlý a spolehlivý DOMÁCÍ TEST. 10 diagnostických testů pro domácí použití. Alergie/nesnášenlivost.

Veroval. Jistota bez čekání Rychlý a spolehlivý DOMÁCÍ TEST. 10 diagnostických testů pro domácí použití. Alergie/nesnášenlivost. Jistota bez čekání Rychlý a spolehlivý 10 diagnostických testů pro domácí použití Alergie/nesnášenlivost Akutní potíže Prevence Plánování rodičovství Berte své zdravotní potíže vážně! Kvůli každodennímu

Více

Ukázka produktů DOLEŽALŮV MED. Autor : Vladimír Doležal & Zuzana Samleková

Ukázka produktů DOLEŽALŮV MED. Autor : Vladimír Doležal & Zuzana Samleková Ukázka produktů DOLEŽALŮV MED Autor : Vladimír Doležal & Zuzana Samleková DOLEŽALŮV MED Jsme rozvíjejíce se rodinné včelařství z oblasti Hradce Králové. Zabýváme se získáváním a prodejem včelí produktů

Více

Mochna husí nať řezaná

Mochna husí nať řezaná Mochna husí nať řezaná Droga působí zejména na hladké svalstvo, uvolňuje křeče, působí protizánětlivě a svíravě. Dle J.A.Zentricha ji zle použít proti křečím, při kolikových bolestech či krvavých průjmech,

Více

Botanická exkurze po Terezině údolí

Botanická exkurze po Terezině údolí Botanická exkurze po Terezině údolí Bez černý používá se celá staletí, dříve- téměř vše se s ním léčilo odvar ze sušených květů močopudný, rozpouští hleny, podporuje pocení šťáva z plodů léčení migrény

Více

CO JE REIKI JAK REIKI POMÁHÁ

CO JE REIKI JAK REIKI POMÁHÁ CO JE REIKI - Nejjednodušší metoda přírodní léčby, stará již několik tisíc let - Jedná se o univerzální životní energii - Jedná se o podpůrnou léčebnou metodu - Terapie působí na celý organismus - Má vliv

Více

Melissa officinalis Meduňka lékařská. Thymus vulgaris Tymián obecný. Rosmarinus officinalis Rozmarýn lékařský. Satureia montana Saturejka horská

Melissa officinalis Meduňka lékařská. Thymus vulgaris Tymián obecný. Rosmarinus officinalis Rozmarýn lékařský. Satureia montana Saturejka horská Melissa officinalis Meduňka lékařská včelník, medlinka. Forma použití: Pravidelné pití meduňkového čaje pomáhá při nervozitě, bolestech hlavy způsobených stresem. Koupel s meduňkou má uklidňující účinky

Více

PRŮKAZ PACIENTA. užívajícího přípravek Imraldi (určeno dospělým i dětským pacientům) verze 1

PRŮKAZ PACIENTA. užívajícího přípravek Imraldi (určeno dospělým i dětským pacientům) verze 1 PRŮKAZ PACIENTA užívajícího přípravek Imraldi (určeno dospělým i dětským pacientům) verze 1 Je nutné předložit tuto kartičku každému lékaři či zdravotníkovi při každé návštěvě zdravotnického zařízení.

Více

Rozměr zavřeného průkazu mm

Rozměr zavřeného průkazu mm Přední strana Str. 1 PRŮKAZ PACIENTA užívajícího přípravek Humira (určeno dospělým i dětským pacientům) Rozměr zavřeného průkazu 105 73 mm Je nutné předložit tuto kartičku každému lékaři či zdravotníkovi

Více

Člověk ve zdraví a nemoci

Člověk ve zdraví a nemoci Kateřina Vývodová (209935) 17. října 2010 Člověk ve zdraví a nemoci Třída: 8. Časová dotace: 3 vyučovací hodiny Vzdělávací oblast RVP ZV: Člověk a zdraví Vzdělávací obor: Výchova ke zdraví Průřezové téma:

Více

plísním, kvasinkám, bakteriím, virům a houbám s propolisem

plísním, kvasinkám, bakteriím, virům a houbám s propolisem účinně proti plísním, kvasinkám, bakteriím, virům a houbám s propolisem Klub Vše k zakoupení na recepci Klubu Proměna MOŽNOSTI PLATBY: HOTOVĚ nebo POUKÁZKY Provozní doba: Po až Pá od 9:00 do 18:30 hod

Více

8 jídel proti chřipce. Funguje to!

8 jídel proti chřipce. Funguje to! 8 jídel proti chřipce. Funguje to! 14. 10. 2012 / 18:27h z webu centrum.cz Mezi chřipkou a nemocemi z nachlazení je trochu rozdíl, ale bránit se jim dá stejně. Chřipka je daleko závažnější onemocnění než

Více

GREŠÍK kosmetika. Kostivalová s kafrem (50 ml), cena: 64,- Při masáži působí regeneračně na pohybové ústrojí a na unavené a namožené svaly a klouby.

GREŠÍK kosmetika. Kostivalová s kafrem (50 ml), cena: 64,- Při masáži působí regeneračně na pohybové ústrojí a na unavené a namožené svaly a klouby. Bylinné masti GREŠÍK kosmetika Masti nejsou vyráběny ze škvařeného sádla, které může dráždit pokožku, ale ze sádla extrahovaného vodní parou. Bylinná složka je tvořena extrakty připravenými vakuovým odpařováním,

Více

KLASICKÁ MASÁŽ. regenerační, relaxační, sportovní. cca 30 min. - záda, šíje 250,-

KLASICKÁ MASÁŽ. regenerační, relaxační, sportovní. cca 30 min. - záda, šíje 250,- KLASICKÁ MASÁŽ regenerační, relaxační, sportovní cca 30 min. - záda, šíje 250,- cca 60 min. - záda, šíje + nohy, ruce nebo hlava (dle přání) 500,- cca 90 min. - záda, šíje, nohy + ruce nebo hlava (dle

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE AMOL. Perorální kapky, roztok pro zevní použití

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE AMOL. Perorální kapky, roztok pro zevní použití sp.zn. sukls75764/2013 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE AMOL Perorální kapky, roztok pro zevní použití Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože obsahuje pro vás důležité údaje.

Více

VY_32_INOVACE_1 Břeclavsko v ČR Vypracovala: Mgr. Marcela Minaříková Mgr. Světlana Čumalová 22 Kartičky - rostliny Vznik: září 2011 Číslo projektu:

VY_32_INOVACE_1 Břeclavsko v ČR Vypracovala: Mgr. Marcela Minaříková Mgr. Světlana Čumalová 22 Kartičky - rostliny Vznik: září 2011 Číslo projektu: VY_32_INOVACE_1 Břeclavsko v ČR Vypracovala: Mgr. Marcela Minaříková Mgr. Světlana Čumalová Téma: 22 Kartičky - rostliny Vznik: září 2011 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2787 ANOTACE: - šablona je určena

Více

Co sbírat v létě? Úvod

Co sbírat v létě? Úvod Úvod Po úspěšném e-booku Co sbírat na jaře? Vás vítám u dalšího pokračování s názvem, ve kterém se seznámíte s celkem 26-ti léčivými rostlinkami, jejich zdravotními přínosy a vhodným použitím, které můžeme

Více

PRŮKAZ PACIENTA. užívajícího přípravek Amgevita (určeno dospělým i dětským pacientům) Verze 2 Shváleno SÚKL březen 2019

PRŮKAZ PACIENTA. užívajícího přípravek Amgevita (určeno dospělým i dětským pacientům) Verze 2 Shváleno SÚKL březen 2019 PRŮKAZ PACIENTA užívajícího přípravek Amgevita (určeno dospělým i dětským pacientům) Verze 2 Shváleno SÚKL březen 2019 Je nutné předložit tuto kartičku každému lékaři či zdravotníkovi při každé návštěvě

Více

Tipy pro chřipku a nachlazení

Tipy pro chřipku a nachlazení Tipy pro chřipku a nachlazení a nachlazení Kdo by je neznal?! Léčba chřipky hned při prvních příznacích může zkrátit celkovou dobu potřebnou k plnému vyléčení, proto nezapomeňte na vhodné doplnění Vaší

Více

Materiály 1. ročník učebních oborů, maturitních oborů ON, BE. Bez příloh. Identifikační údaje školy

Materiály 1. ročník učebních oborů, maturitních oborů ON, BE. Bez příloh. Identifikační údaje školy Identifikační údaje školy Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace Bratislavská 2166, 407 47 Varnsdorf, IČO: 18383874 www.vosassvdf.cz, tel. +420412372632 Číslo projektu Název

Více

...KDE MUŽI PEČUJÍ O ŽENY

...KDE MUŽI PEČUJÍ O ŽENY energy care BOOK ...KDE MUŽI PEČUJÍ O ŽENY HISTORIE ZNAČKY Koncept Energy Care je na trhu již druhým rokem. Prvním cílem naší značky bylo otevření velmi osobního kosmetického poradenského centra, kde muži

Více

JAK JSOU NA TOM VAŠE STŘEVA, JÁTRA, LEDVINY? OTESTUJTE SE!

JAK JSOU NA TOM VAŠE STŘEVA, JÁTRA, LEDVINY? OTESTUJTE SE! JAK JSOU NA TOM VAŠE STŘEVA, JÁTRA, LEDVINY? OTESTUJTE SE! ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK S pomocí tohoto dotazníku si můžete provést jednoduché vyhodnocení stavu Vašich vnitřních orgánů, konkrétně trávicího traktu

Více

Práva a povinnosti ZZA

Práva a povinnosti ZZA Práva a povinnosti ZZA CZ.1.07/1.3.44/02.0009 CZ.1.07/1.3.44/02.0009 Dány vyhláškou 106/2001 Práva a povinnosti zdravotníků zotavovacích akcí Činnost zdravotníků před odjezdem Činnost při odjezdu Činnost

Více

Paralen Grip chřipka a kašel potahované tablety (paracetamolum, dextromethorphani hydrobromidum monohydricum, phenylephrini hydrochloridum)

Paralen Grip chřipka a kašel potahované tablety (paracetamolum, dextromethorphani hydrobromidum monohydricum, phenylephrini hydrochloridum) Příloha č. 2 ke sdělení sp.zn.sukls96119/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE Paralen Grip chřipka a kašel potahované tablety (paracetamolum, dextromethorphani hydrobromidum monohydricum, phenylephrini

Více

Léčivé rostliny. envi.stromzivota.sk. ENVI-MOBILE: Integration of mobile learning into environmental education fostering local communities development

Léčivé rostliny. envi.stromzivota.sk. ENVI-MOBILE: Integration of mobile learning into environmental education fostering local communities development Léčivé rostliny envi.stromzivota.sk ENVI-MOBILE: Integration of mobile learning into environmental education fostering local communities development 2014-1-SK01-KA200-000481 ERAZMUS+ Programme Projekt

Více

Úvod...11 Co je homeopatie?...12 Jakou léčbu zvolit?...13 Tři pilíře homeopatie...14 Homeopatie léčí příčiny potíží...15 Podávání homeopatických přípravků...16 Krátkodobé zhoršení...17 Podávání homeopatik

Více

SOUHRNNÝ PŘEHLED SUBJEKTIVNÍCH HODNOCENÍ

SOUHRNNÝ PŘEHLED SUBJEKTIVNÍCH HODNOCENÍ Studie Mladý ječmen STUDIE NA MLADÝ JEČMEN / r. 2002 Studii vypracoval MUDr. Miloslav Lacina ve spolupráci se společností Green Ways s.r.o.. Probíhala v roce 2002 v období podzim-zima - v období velké

Více

Materiály 1. ročník učebních oborů, maturitních oborů ON, BE. Metodický list. Identifikační údaje školy

Materiály 1. ročník učebních oborů, maturitních oborů ON, BE. Metodický list. Identifikační údaje školy Identifikační údaje školy Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace Bratislavská 2166, 407 47 Varnsdorf, IČO: 18383874 www.vosassvdf.cz, tel. +420412372632 Číslo projektu Název

Více

SPECIES UROLOGICAE PLANTA Při chorobách močových cest

SPECIES UROLOGICAE PLANTA Při chorobách močových cest Text příbalové informace na obalu SPECIES UROLOGICAE PLANTA Při chorobách močových cest Léčivý čaj Výrobce a držitel registračního rozhodnutí: LEROS s.r.o. U Národní galerie 156 15 Praha 5 - Zbraslav Česká

Více

Šalvěj lékařská. VY_52_INOVACE_92 Vzdělávací oblast: člověk a příroda Vzdělávací obor (předmět): Praktika z přírodopisu Ročník: 6., 7.

Šalvěj lékařská. VY_52_INOVACE_92 Vzdělávací oblast: člověk a příroda Vzdělávací obor (předmět): Praktika z přírodopisu Ročník: 6., 7. Šalvěj lékařská VY_52_INOVACE_92 Vzdělávací oblast: člověk a příroda Vzdělávací obor (předmět): Praktika z přírodopisu Ročník: 6., 7. Šalvěj lékařská Salvia officinális L. Hluchavkovité (Lamiaceae) Charakteristika

Více

OBSAH. Kopřiva dvoudomá Smetanka lékařská Jitrocel kopinatý Sedmikráska chudobka Jetel luční Řebříček obecný...

OBSAH. Kopřiva dvoudomá Smetanka lékařská Jitrocel kopinatý Sedmikráska chudobka Jetel luční Řebříček obecný... OBSAH Kopřiva dvoudomá... 3 Smetanka lékařská... 4 Jitrocel kopinatý... 5 Sedmikráska chudobka... 6 Jetel luční... 7 Řebříček obecný... 8 Bez černý... 9 Ostružiník křovitý... 10 Jírovec maďal... 11 Dub

Více

Náplň předmětu:naučit žáky(studenty,to je jedno) připravovat bylinné čaje atd.

Náplň předmětu:naučit žáky(studenty,to je jedno) připravovat bylinné čaje atd. KOUZELNÉ BYLINY, OLIVIE SHARABOVÁ Úvod do učiva:bylinkářství se zaměřuje na přípravu léčivých čajů atd. Náplň předmětu:naučit žáky(studenty,to je jedno) připravovat bylinné čaje atd. Předmět: Léčivé bylinky

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. ACYLPYRIN EFFERVESCENS šumivé tablety (Kyselina acetylsalicylová)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. ACYLPYRIN EFFERVESCENS šumivé tablety (Kyselina acetylsalicylová) PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE ACYLPYRIN EFFERVESCENS šumivé tablety (Kyselina acetylsalicylová) Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože obsahuje pro vás důležité údaje. Tento

Více

www.steza.cz www.steza.cz

www.steza.cz www.steza.cz Fenykl plod celý Má protikřečové účinky na střeva, proti nadýmání (plody jsou důležitou složkou větropudného čaje pro malé děti). Podporuje tvorbu mléka u matek. Má i močopudný vliv a ulehčuje odkašlávání.

Více

Příbalová informace: Informace pro uživatele. NEO-BRONCHOL 15 mg pastilky ambroxoli hydrochloridum

Příbalová informace: Informace pro uživatele. NEO-BRONCHOL 15 mg pastilky ambroxoli hydrochloridum sp.zn. sukls221673/2011 Příbalová informace: Informace pro uživatele NEO-BRONCHOL 15 mg pastilky ambroxoli hydrochloridum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Homeopatická první pomoc

Homeopatická první pomoc Homeopatická první pomoc MUDr. Petr Pudil Nakladatelství Alternativa MUDr. Petr Pudil, 2003 Vydalo Nakladatelství Alternativa Elišky Přemyslovny 380 Praha 5 Tel./fax: 257 922 331 e-mail: info@alternativa.cz

Více

Rozmarýn lékařský. VY_52_INOVACE_95 Vzdělávací oblast: člověk a příroda Vzdělávací obor (předmět): Praktika z přírodopisu Ročník: 6., 7.

Rozmarýn lékařský. VY_52_INOVACE_95 Vzdělávací oblast: člověk a příroda Vzdělávací obor (předmět): Praktika z přírodopisu Ročník: 6., 7. Rozmarýn lékařský VY_52_INOVACE_95 Vzdělávací oblast: člověk a příroda Vzdělávací obor (předmět): Praktika z přírodopisu Ročník: 6., 7. Rozmarýn lékařský Rosmarinus officinalis L. Hluchavkovité (Lamiaceae)

Více

Tab. F.4. Zemřelí podle příčiny úmrtí, věku a pohlaví v roce 1919

Tab. F.4. Zemřelí podle příčiny úmrtí, věku a pohlaví v roce 1919 lékař 85 813 177 11 69 69 71 62 12 88 93 118 14 153 163 157 34 55 1 1 nelékař 6 219 5 937 1 75 1 287 552 516 598 616 495 513 432 577 868 1 3 1 255 1 149 295 234 19 15 I. Nemoci epidemické, endemické a

Více

sp.zn.sukls84290/2013

sp.zn.sukls84290/2013 sp.zn.sukls84290/2013 Příbalová informace: informace pro pacienta Paralen Grip chřipka a kašel potahované tablety Paracetamolum, dextromethorphani hydrobromidum monohydricum, phenylephrini hydrochloridum

Více

Školící materiály pro cyklus vzdělávacích seminářů Tradiční využívání planých rostlin

Školící materiály pro cyklus vzdělávacích seminářů Tradiční využívání planých rostlin Školící materiály pro cyklus vzdělávacích seminářů Tradiční využívání planých rostlin Datum 24.2.2012 Brno Autor školícího materiálu: Ing. Josef Palas PP8: Mendelova univerzita v Brně OSNOVA PŘEDNÁŠKY

Více

Obsah: Hluchavka bílá Kopřiva dvoudomá Lípa srdčitá Bez černý Máta peprná Jitrocel kopinatý Meduňka lékařská Heřmánek lékařský Jablečník obecný

Obsah: Hluchavka bílá Kopřiva dvoudomá Lípa srdčitá Bez černý Máta peprná Jitrocel kopinatý Meduňka lékařská Heřmánek lékařský Jablečník obecný Bylinné čaje Obsah: Hluchavka bílá Kopřiva dvoudomá Lípa srdčitá Bez černý Máta peprná Jitrocel kopinatý Meduňka lékařská Heřmánek lékařský Jablečník obecný Bříza bělokorá Hluchavka bílá (Lamium album)

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o převodu registrace sp.zn. sukls132659/2011 a sukls132663/2011

Příloha č. 2 k rozhodnutí o převodu registrace sp.zn. sukls132659/2011 a sukls132663/2011 Příloha č. 2 k rozhodnutí o převodu registrace sp.zn. sukls132659/2011 a sukls132663/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Rabecole 10 mg enterosolventní tableta Rabecole 20 mg enterosolventní

Více

Uchovávejte při teplotě do 25 C v dobře uzavřené lahvičce, lahvičku uchovávejte v krabičce, aby byl přípravek chráněn před světlem a vlhkostí.

Uchovávejte při teplotě do 25 C v dobře uzavřené lahvičce, lahvičku uchovávejte v krabičce, aby byl přípravek chráněn před světlem a vlhkostí. ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNĚJŠÍM OBALU krabička (lahvička) 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU Ibalgin 400 potahované tablety ibuprofenum 2. OBSAH LÉČIVÉ LÁTKY/LÉČIVÝCH LÁTEK Ibuprofenum 400 mg v 1 potahované tabletě.

Více

Metody léčby medem 27

Metody léčby medem 27 Metody léčby medem 27 Již ve starověku skoro všechny národy užívaly včelí med při léčbě. Také naše zkušenosti, jež jsme při užívání medu a medových přípravků získali, dosvědčují, že med je velmi cenný

Více

422/2013 Sb. VYHLÁŠKA

422/2013 Sb. VYHLÁŠKA 422/2013 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 11. prosince 2013, kterou se mění vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění pozdějších předpisů

Více

Ručně balená přírodní kosmetika Bohemia Natur. Sprchové gely Bohemia Natur

Ručně balená přírodní kosmetika Bohemia Natur. Sprchové gely Bohemia Natur Ručně balená přírodní kosmetika Bohemia Natur Nová řada ručně balených kosmetických produktů vyráběných dle tradičních receptur, které jsou obohaceny o extrakty bylin, citrusů či o minerály. Atraktivním

Více

Chladivý/hřejivý obklad s páskem na suchý zip

Chladivý/hřejivý obklad s páskem na suchý zip Dodržujte návod k použití! Chladivý/hřejivý obklad s páskem na suchý zip cs Návod k použití Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93629AB6X6VIIZACE 2017-08 Bezpečnostní pokyny Účel použití K použití za tepla nebo

Více

INFUSION TIENS Čaje prémiové kvality

INFUSION TIENS Čaje prémiové kvality INFUSION TIENS Čaje prémiové kvality Nejstarší a nejvíce uznávaný nápoj na světě Čaj je hned po vodě druhým nejpopulárnějším nápojem v dnešním světě. Pití čaje je důležitou součástí čínské kultury. Jeho

Více

Výběrové šetření o zdravotním stavu české populace (HIS CR 2002) Zdravotní potíže (XII. díl)

Výběrové šetření o zdravotním stavu české populace (HIS CR 2002) Zdravotní potíže (XII. díl) Aktuální informace Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 12.3.2003 11 Výběrové šetření o zdravotním stavu české populace (HIS CR 2002) Zdravotní potíže (XII. díl) Tato aktuální

Více

JARNÍ KVĚTINY -texty + test k prezentaci

JARNÍ KVĚTINY -texty + test k prezentaci JARNÍ KVĚTINY -texty + test k prezentaci VY _52_ INOVACE_18 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Prvouka Ročník: první - třetí Jarní květiny texty + opakovací testík k prezentaci Sněženku

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE AMOL. Perorální kapky, roztok (

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE AMOL. Perorální kapky, roztok ( PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE AMOL Perorální kapky, roztok ( Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože obsahuje pro vás důležité údaje. Tento přípravek je dostupný bez lékařského

Více

Vybavení lékárničky. Domácí Školní Autolékárničky

Vybavení lékárničky. Domácí Školní Autolékárničky Vybavení lékárničky Domácí Školní Autolékárničky Domácí lékárna Domácí lékárnička je nezbytnou součástí každé domácnosti. Měla by mít své stálé místo, uložena mimo dosah malých dětí. Jednou za rok by se

Více

Přísady do koupele ARMIKA (Prha chlumní) BALDRIÁN (Kozlík lékařský) SMRKOVÉ JEHLIČÍ (Smrk obecný) LUČNÍ KVÍTÍ HEŘMÁNEK (Heřmánek lékařský)

Přísady do koupele ARMIKA (Prha chlumní) BALDRIÁN (Kozlík lékařský) SMRKOVÉ JEHLIČÍ (Smrk obecný) LUČNÍ KVÍTÍ HEŘMÁNEK (Heřmánek lékařský) Přísady do koupele ARMIKA (Prha chlumní) Účinkuje protizánětlivě a podporuje hojení ran, omrzlin, pohmoždění a vykloubení, zjemňuje, prokrvuje, redukuje otoky.,30 ml (plast) BALDRIÁN (Kozlík lékařský)

Více

Rejstřík receptů a návodů uvedených v knize Bylinky pro děti a maminky 2

Rejstřík receptů a návodů uvedených v knize Bylinky pro děti a maminky 2 Rejstřík receptů a návodů uvedených v knize Bylinky pro děti a maminky 2 Aromaterapie, masti, masážní oleje a domácí kosmetika citronově vonící domácí deodorant z aloisky 54 domácí konopný balzám mast

Více

Biochemické složení Alfa- a beta-felandren, alfa-pinen, limonen, beta-myrcen, p-cymen, delta-3-karen, bergapten.

Biochemické složení Alfa- a beta-felandren, alfa-pinen, limonen, beta-myrcen, p-cymen, delta-3-karen, bergapten. OBSAH Úvod do aromaterapie 10 Představení aromaterapie 12 Stručně o aromaterapii v ČR 19 Proč je bio vhodnější 23 Aromaterapie je byznys 26 Charakteristika éterických olejů a absolue 29 Způsob výroby éterických

Více

VY_52_INOVACE_88 Vzdělávací oblast: člověk a příroda Vzdělávací obor (předmět): Praktika z přírodopisu Ročník: 6., 7.

VY_52_INOVACE_88 Vzdělávací oblast: člověk a příroda Vzdělávací obor (předmět): Praktika z přírodopisu Ročník: 6., 7. VY_52_INOVACE_88 Vzdělávací oblast: člověk a příroda Vzdělávací obor (předmět): Praktika z přírodopisu Ročník: 6., 7. Řepík lékařský Řepík lékařský Agrimonia eupatoria L. Růžovité ( Rosaceae ) Charakteristika

Více

MÁ OBLÍBENÁ PROCEDURA ÚSMA SVÉDAN

MÁ OBLÍBENÁ PROCEDURA ÚSMA SVÉDAN MÁ OBLÍBENÁ PROCEDURA ÚSMA SVÉDAN Jolana Hlavová 2012 Ájurvédská Instituce Dhanvantri, Praha ÚVOD Dnešní životní styl plný stresu a napětí, špatných stravovacích návyků velice ovlivňuje naše zdraví. Nevhodně

Více

Příloha I. Vědecké závěry a zdůvodnění změny v registraci

Příloha I. Vědecké závěry a zdůvodnění změny v registraci Příloha I Vědecké závěry a zdůvodnění změny v registraci 1 Vědecké závěry S ohledem na hodnotící zprávu výboru PRAC týkající se pravidelně aktualizované zprávy / aktualizovaných zpráv o bezpečnosti (PSUR)

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. Bronchipret tymián a břečťan sirup Thymi extractum fluidum, Hederae helicis folii extractum fluidum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. Bronchipret tymián a břečťan sirup Thymi extractum fluidum, Hederae helicis folii extractum fluidum sp.zn.sukls205603/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA Bronchipret tymián a břečťan sirup Thymi extractum fluidum, Hederae helicis folii extractum fluidum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou

Více

Ibalgin 200 por.tbl.flm.24x200mg

Ibalgin 200 por.tbl.flm.24x200mg Ibalgin 200 por.tbl.flm.24x200mg IBALGIN 200 potahované tablety (Ibuprofenum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. Tento přípravek je dostupný bez lékařského

Více

20.9.2010 1 / 5 DIOCHI spol. s r.o.

20.9.2010 1 / 5 DIOCHI spol. s r.o. A ADAPTOGEN AFRODIZIAKUM M/Ž AFTY AKNÉ ALERGICKÝ ZÁCHVAT ALERGIE ALZHEIMEROVA CHOROBA ANABOLIKUM ANGÍNA ANGINA PECTORIS ANTACIDUM ANTIOXYDANT ANTRAX ARTEROSKLERÓZA ARTRÓZA ASTMA AVITAMINÓZA B BÉRCOVÉ VŘEDY

Více