Cheb Klášterní Mlýn 03/2015. p.č. 2543/1. Ing. arch. Aleš Klose. Labská Pardubice mobil:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Cheb Klášterní Mlýn 03/2015. p.č. 2543/1. Ing. arch. Aleš Klose. Labská 146 530 02 Pardubice mobil: 604 743 742 www.klose-atelier."

Transkript

1 územní studie dopravní napojení lokality plochy Z18b ÚP Cheb Klášterní Mlýn p.č. 2543/1 03/2015 Ing. arch. Aleš Klose Labská Pardubice mobil:

2 Zadavatel: Město Cheb nám. Krále Jiřího z Poděbrad 1/ Cheb Pořizovatel: Městský úřad Cheb nám. Krále Jiřího z Poděbrad 1/ Cheb Zpracoval: Atelier Klose s.r.o. Labská Pardubice Ing. arch. Aleš Klose ČKA: Ing. Ladislav Ecler ČKAIT: Ing. Stanislava Valášková Územní studie Cheb - dopravní napojení lokality plochy Z18 ÚP Textová část : Grafická část : Průvodní zpráva 1. vymezení lokality 2. navrhované řešení varianta 1 M1: navrhované řešení varianta 2 M1: navrhované řešení varianta 3 M1: navrhované řešení varianta 4 M1:1000 Závěr: Vyhodnocení Březen 2015 Zadavatel, pořizovatel, zpracovatel, obsah

3 1. Důvod pro pořízení územní studie Územní studie slouží jako územně plánovací podklad pro rozhodování o změnách v území v souladu s ustanovením 25 a 30 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů. Potřeba zpracování studie vyplývá z platného Územního plánu Cheb a jeho kapitoly K), která vymezuje plochy a koridory, ve kterých je rozhodování o změnách v území podmíněno zpracováním územní studie. Zpracování územní studie si klade za cíl získání kvalifikovaného podkladu pro rozhodování v daném území. Po schválení možnosti využití územní studie a jejího vložení do evidence územně plánovací činnosti v souladu s ustanovením 162 stavebního zákona, bude tato územní studie neopomenutelným podkladem pro rozhodování stavebního úřadu. 2. Výchozí podklady Stávající platný územní plán města Cheb, který nabyl účinnosti dne Urbanistická studie plochy Z18a, Z18b, zejména její dopravní řešení a propojení. Mapa katastru nemovitosti. 3. Cíle a účel územní studie Cílem studie bude prověřit možnost dopravního napojení lokality označené v Územním plánu Cheb jako plocha Z18b na Vrbenského ulici (silnice II/606). Primárně bude studie zaměřena na toto napojení, v případě potřeby plynoucí z posouzení území při zpracovávání studie bude navržena možná varianta nebo možné varianty způsobu dopravního napojení lokality na stávající dopravní systém.plocha Z18b je vymezena v západní části p.p.č. 2543/1 v k.ú. Cheb, jejím vlastníkem je město Cheb. Ve studii bude posouzen možný dopad dopravního napojení na bezprostředně navazující zastavěné plochy, přitom bude brán zřetel na ochranu hodnot území, na možnost jeho dalšího rozvoje a na ekonomickou stránku řešení. Výsledky analýz každé z variant budou shrnuty v závěru studie. V posuzované ploše je navržena výstavba objektů pro bydlení, která navazuje na již existující zástavbu řadovými rodinnými domy. Jedná se celkem o 18 rodinných domů (s dispozičním uspořádáním 3 x 3+kk, 15 x 4+kk) a 6 bytových domů jeden třípodlažní (s dispozičním uspořádáním 1 x 1+kk, 5 x 2+kk, 2 x 3+kk) a pět čtyřpodlažních (s dispozičním uspořádáním 2 x 1+kk, 8 x 2+kk, 2 x 3+kk) s celkovým počtem 68 BJ. 4. Obsah a rozsah územní studie Územní studie bude obsahovat textovou a grafickou část, která bude zpracována nad katastrální mapou v základním měřítku 1:1000,bude zpracována ve 3 vyhotoveních v tištěné podobě a v digitální podobě na nosiči dat.textová část bude zpracována ve formátu Microsoft Word, grafická část ve formátu *.pdf.

4 5. Údaje o území Staveniště se nachází na okraji města, v lokalitě pod sídlištěm Skalka, v k.ú. Cheb (lokalita U Zátiší). Poloha pozemku je ze severu limitována sídlištěm Skalka, z jihu Břehnickým potokem, ze západu státní silnicí Cheb-Pomezí a z východu stávající zástavbou (RD vybudované v předchozí etapě výstavby). Řešená část lokality je nezastavěná, nevyužívaná a pozemek je veden jako trvalý travní porost. V rámci předchozí etapy výstavby byla realizována dopravní infrastruktura (je ukončena na hranici výstavby). Zájmová lokalita se nenachází v aktivní zóně záplavového území Břehnického potoka. Pozemek lemují stávající vzrostlé listnaté stromy a náletové keře. Území se nachází v Chráněné oblasti přirozené akumulace vod Chebská pánev Slavkovský les. 6. Údaje o místní komunikaci Místní obslužné komunikace funkční třídy D1 jsou navrženy jako OBYTNÁ ZÓNA. Jsou napojeny na obytnou zónu vybudovanou v rámci předchozí etapy výstavby. Šířka komunikací je 6,0m. 7. Připojení na technickou infrastrukturu Povrchové vody z komunikací budou svedeny do uličních vpustí a dále napojeny na navrženou kanalizaci. 8. Dopravní řešení Nová síť místních komunikací je řešena jako obytná zóna s max. dovolenou rychlostí 20 km/hod (dle dopravního významu jako funkční třída D1 zklidněná komunikace). Je napojena na obytnou zónu z předchozí etapy výstavby. Varianta č.1 Je navrženo připojení místní obslužné komunikace funkční třídy D1 (v původní PD vedeno jako větev C1 ), v délce 89,45 m a šířce 6,0m mezi obrubami na stávající ulici Do Zátiší. Podélný sklon připojení činí cca 7,3%. Varianta č.2 Je navrženo připojení místní obslužné komunikace funkční třídy D1 (v původní PD vedeno jako větev A1 ), v délce 44,15 m a šířce 6,0 m mezi obrubami na stávající ulici Vrbenského II/606. Podélný sklon připojení činí cca 0,5%. Pro volbu této varianty je nutné realizovat přemostění Břehnického potoka a výškově upravit přejezd přes stávající opěrnou zeď. Vlastní napojení na silnici II/606 (ul. Vrbenského) pomocí širokého příčného prahu výšky 5 cm (nájezdové rampy ve sklonu 5 %). Zde bude osazena svislá DZ IP 26a, IP26b. Vlastní napojení na ul.vrbenského pomocí směrových oblouků o poloměru R=7,0 m, rozhledových trojúhelníků pro rychlost 70 km/h Dz =125,0 m a 105,0 m(dle ČSN uspořádání A. Délka stran rozhledových trojúhelníků dle tabulky č. 19 vozidla skupiny 2. Vzdálenost ke křižovatce silnice II/606 s ulicí Do zátiší = 530 m.

5 Varianta č.3 Je navrženo připojení místní obslužné komunikace funkční třídy D1 (v původní PD vedeno jako větev A1 ), v délce 74,05 m a šířce 6,0 m mezi obrubami na stávající ulici Vrbenského II/606. Podélný sklon připojení činí cca 2,3%. Tato varianta je situovaná mezi nefunkčním objektem trafostanice, opěrnou zdí a čelem propustku u silnice II/606. Vlastní napojení na silnici II/606 (ul. Vrbenského) pomocí širokého příčného prahu výšky 5 cm (nájezdové rampy ve sklonu 5 %). Zde bude osazena svislá DZ IP 26a, IP26b. Vlastní napojení na ul.vrbenského pomocí směrových oblouků o poloměru R=7,0 m, rozhledových trojúhelníků pro rychlost 70 km/h Dz =125,0 m a 105,0 m(dle ČSN uspořádání A. Délka stran rozhledových trojúhelníků dle tabulky č. 19 vozidla skupiny 2. Vzdálenost ke křižovatce silnice II/606 s ulicí Do zátiší = 485 m. Alternativní řešení výjezdu varianty č. 3 Vjezd do obytné zóny posunut na začátek zvýšené křižovatkové plochy (zde bude osazena svislá DZ IP 26a, IP26b). Zvýšená křižovatková plocha (propojení větve A1 z původní PD a nově navržené připojení) řešena jako kolmá styková křižovatka. Úsek mezi silnicí II/606 a zvýšenou křižovatkovou plochou navržen jako MK pro maximální rychlost 50 km/hod. Délka tohoto úseku je 58,70 m a šířka 6,0 m. Vlastní napojení na ul.vrbenského pomocí směrových oblouků o poloměru R=7,0 m, rozhledových trojúhelníků pro rychlost 70 km/h Dz =125,0 m a 105,0 m(dle ČSN uspořádání A) a svislé DZ P6. Délka stran rozhledových trojúhelníků dle tabulky č. 19 vozidla skupiny 2. Vzdálenost ke křižovatce silnice II/606 s ulicí Do zátiší = 485 m. Varianta č.4 Je navrženo připojení místní obslužné komunikace funkční třídy D1 (v původní PD vedeno jako větev C1 ), v délce 54,65 m a šířce 6,0 m mezi obrubami na stávající ulici Vrbenského II/606. Podélný sklon připojení činí 3% (v délce 10,0 m od připojení na II/606), dále pokračuje ve sklonu cca 8% k napojení na větev C1. Vlastní napojení na silnici II/606 (ul. Vrbenského) pomocí širokého příčného prahu výšky 5 cm (nájezdové rampy ve sklonu 5 %). Zde bude osazena svislá DZ IP 26a, IP26b. Vlastní napojení na ul.vrbenského pomocí směrových oblouků o poloměru R=7,0 m, rozhledových trojúhelníků pro rychlost 70 km/h Dz =125,0 m a 105,0 m(dle ČSN uspořádání A. Délka stran rozhledových trojúhelníků dle tabulky č. 19 vozidla skupiny 2. Vzdálenost ke křižovatce silnice II/606 s ulicí Do zátiší = 385 m.

6 9. Závěr Z hlediska dopravního připojení (výškové poměry) a z hlediska finančních nákladů (u varianty č. 2 realizace přemostění potoka a přechod opěrné zdi, u varianty č. 4 potom zřízení násypového tělesa a vyrovnání nepříznivých výškových poměrů) se jako nejvhodnější jeví varianta č. 3. Po předběžných konzultacích s dopravním inspektorátem policie ČR a správou a údržbou silnic Karlovarského kraje je tímto upřednostňována varianta č.3. Vybraná varianta na základě vyjádření odborných orgánů a rozhodnutí politické prezentace města bude dopracována do dokumentace pro územní rozhodnutí dle příslušných norem a parametrů včetně VOS, odvodnění vč. přesného vymezení zeleně na základě aktuálního dendrologického průzkumu. Posouzení z hlediska urbanismu Z hlediska urbanismu jsou všechny čtyři varianty přípustné, jako optimální se jeví varianta 1 a 3 zejména z důvodu rovnoměrného komunikačního rozložení a uspořádání dopravní zátěže. Variantní řešení č. 1 využívá stávající komunikace Do Zátiší a rozmělňuje provoz plošně mezi zastavěnou část. Připojovaná lokalita není velkého rozsahu, tudíž i navýšení provozu se jeví jako malé. Při rozhodování o přímém napojení na jižní komunikaci Vrbenského je i z urbanistického hlediska preferována varianta 3., kdy nemusí být složitě řešen prvek mostu přes vodoteč. Posouzení z hlediska životního prostředí Z hlediska životního prostředí je upřednostňována varianta 1., a to zejména z důvodu nedotčení původní izolační vzrostlé zeleně podél komunikace Vrbenského. V případě přímého jižního napojení (varianta 2,3,4)musí dojít k podstatné redukci této zeleně, jejímu vykácení a to nejen v místě nového vedení a napojení komunikace, ale i v jejím širokém okolí, z důvodu dodržení dopravních rozhledových trojúhelníků.

7 Stávající katastrální snímek

8 Ortofoto

9 CHEB ÚZEMNÍ STUDIE Připojení na II/606 Odhad investičních nákladů: Varianta č. 1 (napojení obytné zóny na ul. Do zátiší) 89,45 x 6,0 = 536,70 m² á 2.000,- Kč/m² = 1, ,- Kč Varianta č. 2 (napojení obytné zóny na II/606 přes Břehnický potok + opěrná zeď) a) Komunikace. 44,15 x 6,0 + 0,215 x 7² x 2 = 286,0 á 2.100,- = ,- Kč b) Přemostění Břehnického potoka dl. 8,0 m; š. 6,0 m. 1, ,- Kč celkem 2, ,- Kč Varianta č. 3 (napojení obytné zóny na II/606 mezi trafostanicí a propustkem) 74,05 x 6,0 + 2 x 0,215 x 7² = 465,0 x 2.000,- = ,- Kč Varianta č. 4 (napojení obytné zóny na II/606 severní část lokality) 54,65 x 6,0 + 2 x 0,125 x 7² = 349 x 2.700,-(větší zemní práce) = ,- Kč Odhad investičních nákladů

ÚZEMNÍ STUDIE. Cheb, Háje Z15a východní část. (podle Územního plánu Cheb) ZADÁNÍ. Zadavatel: Město Cheb nám. Krále Jiřího z Poděbrad 1/14 350 20 Cheb

ÚZEMNÍ STUDIE. Cheb, Háje Z15a východní část. (podle Územního plánu Cheb) ZADÁNÍ. Zadavatel: Město Cheb nám. Krále Jiřího z Poděbrad 1/14 350 20 Cheb ÚZEMNÍ STUDIE Cheb, Háje Z15a východní část (podle Územního plánu Cheb) ZADÁNÍ Zadavatel: Město Cheb nám. Krále Jiřího z Poděbrad 1/14 350 20 Cheb Pořizovatel: Městský úřad Cheb nám. Krále Jiřího z Poděbrad

Více

REVITALIZACE BYTOVÉHO DOMU ZMĚNA 2 (BŘEZEN 2012) Mezilesí 2056-2057 Praha 20 Horní Počernice

REVITALIZACE BYTOVÉHO DOMU ZMĚNA 2 (BŘEZEN 2012) Mezilesí 2056-2057 Praha 20 Horní Počernice AKCE: REVITALIZACE BYTOVÉHO DOMU ZMĚNA 2 (BŘEZEN 2012) Mezilesí 2056-2057 Praha 20 Horní Počernice STUPEŇ DOKUMENTACE: ČÁST DOKUMENTACE: DSP A. Průvodní zpráva Č.ZAKÁZKY: ZAK-2011-041-Tp VYPRACOVAL: Ing.

Více

Zadání územní studie lokalita "Švédské kříže" obec Moravany

Zadání územní studie lokalita Švédské kříže obec Moravany Zadání územní studie lokalita "Švédské kříže" obec Moravany Pořizovatel - Obecní úřad Moravany srpen 2015 Obecní úřad Moravany, je ve smyslu 6 odst. 2 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Energetické úspory objektu Sokolovny. Obec Moravský Krumlov. Klášterní náměstí 125 IČ: 00293199 DIČ: CZ00293199

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Energetické úspory objektu Sokolovny. Obec Moravský Krumlov. Klášterní náměstí 125 IČ: 00293199 DIČ: CZ00293199 Zak. č. 206/14/2013 ZNALECTVÍ, PORADENSTVÍ, PROJEKČNÍ STUDIO A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA Název stavby: Energetické úspory objektu Sokolovny v obci Moravský Krumlov Místo stavby: Palackého 60 Investor: Zhotovitel

Více

HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN. A - Průvodní zpráva dle vyhlášky 499/2006 Sb.

HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN. A - Průvodní zpráva dle vyhlášky 499/2006 Sb. HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN parcely č. kat. 598/5, 602/2, 603/2, 1072, 1428/1, 1432, 1436, 1438/1, 1452/1, 1452/3, 1454, 1456/1, 1456/5 v k. ú. Hlupín A - Průvodní zpráva

Více

BÍLSKO. Změna č. 2 A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ PLÁN OBCE. : Olomoucký. : Městský úřad Litovel, odbor výstavby

BÍLSKO. Změna č. 2 A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ PLÁN OBCE. : Olomoucký. : Městský úřad Litovel, odbor výstavby ÚZEMNÍ PLÁN OBCE BÍLSKO Změna č. 2 A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST OBEC : Bílsko OKRES : Olomouc KRAJ : Olomoucký POŘIZOVATEL OBJEDNATEL : Městský úřad Litovel, odbor výstavby Obec Bílsko PROJEKTANT :

Více

NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DLOUHOŇOVICE

NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DLOUHOŇOVICE NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DLOUHOŇOVICE za období 05/2012 07/2016 ve smyslu ustanovení 55 odst. 1 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) v platném

Více

ÚZEMNÍ STUDIE ZLIV POD TRATÍ v katastrálním území Zliv u Českých Budějovic

ÚZEMNÍ STUDIE ZLIV POD TRATÍ v katastrálním území Zliv u Českých Budějovic ÚZEMNÍ STUDIE ZLIV POD TRATÍ v katastrálním území Zliv u Českých Budějovic Pořizovatel: UPLAN Zastoupený Ing. Vlastimilem Smítkou Vlastiboř 21 392 01 Soběslav mobil: 773 638 043 e-mail: uplan@uplan.cz

Více

KONCEPCE ROZVOJE SILNIČNÍ SÍTĚ NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE DO ROKU 2010, S VÝHLEDEM DO ROKU 2013

KONCEPCE ROZVOJE SILNIČNÍ SÍTĚ NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE DO ROKU 2010, S VÝHLEDEM DO ROKU 2013 NÁZEV ZAKÁZKY: KONCEPCE ROZVOJE SILNIČNÍ SÍTĚ NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE DO ROKU 2010, S VÝHLEDEM DO ROKU 2013 OBJEDNATEL: OLOMOUCKÝ KRAJ OKRESY: JESENÍK, OLOMOUC, PŘEROV, PROSTĚJOV, ŠUMPERK KRAJ: OLOMOUCKÝ

Více

Návrh opatření obecné povahy k vymezení zastavěného území ve správním území Obce Štědré

Návrh opatření obecné povahy k vymezení zastavěného území ve správním území Obce Štědré Návrh opatření obecné povahy k vymezení zastavěného území ve správním území Obce Štědré Obec Štědrá, jako věcně příslušný správní orgán podle 6 odst. 6 písm. a) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování

Více

Zpráva o uplatňování Územního plánu Svatá období 06/2009 03/2013

Zpráva o uplatňování Územního plánu Svatá období 06/2009 03/2013 Zpráva o uplatňování Územního plánu Svatá období 06/2009 03/2013 Pořizovatel: Městský úřad Beroun, odbor územního plánování a regionálního rozvoje Husovo náměstí 68 266 43 Beroun Zpráva o uplatňování Územního

Více

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře OBEC BŘEZOVÁ BŘEZOVÁ 106, 747 44 BŘEZOVÁ U VÍTKOVA, IČ: 00299880, TEL.: 556 307 017, email: starosta@obec-brezova.cz OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

Více

ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015

ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015 Rada městské části Brno-Židenice ZMČ 7/6 ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015 Název: Aktualizace znění přílohy č. 1 a přílohy č. 2 obecně závazné vyhlášky

Více

ZMĚNA Č. IV ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE O M I C E okr. Brno - venkov

ZMĚNA Č. IV ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE O M I C E okr. Brno - venkov ZMĚNA Č. IV ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE O M I C E okr. Brno - venkov I.A. TEXTOVÁ A TABULKOVÁ ČÁST Pořizovatel: Objednatel: Projektant: Obecní úřad Omice, Tetčická 51, 664 41 Troubsko Obec Omice, Tetčická 51,

Více

Další specifikace Funkce dle platného ÚP Plochy pro bydlení nízkopodlažní 2.2. Požadavek na změnu Výstavba RD, zrušení plánované pozemní komunikace

Další specifikace Funkce dle platného ÚP Plochy pro bydlení nízkopodlažní 2.2. Požadavek na změnu Výstavba RD, zrušení plánované pozemní komunikace Podnět č. 1 do územního plánu obce Šimonovice Parcelní číslo 74/10 Orná půda Funkce dle platného ÚP Plochy pro bydlení nízkopodlažní 2.2. Požadavek na změnu Výstavba RD, zrušení plánované pozemní komunikace

Více

KOORDINOVANÉ ZÁVAZNÉ STANOVISKO

KOORDINOVANÉ ZÁVAZNÉ STANOVISKO KOORDINOVANÉ ZÁVAZNÉ STANOVISKO V PROCESU ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ - o umístění stavby nebo zařízení (dále jen rozhodnutí o umístění stavby) -o změně využití území -o změně stavby a o změně

Více

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon)

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Toužim Ulice: Sídliště 428 PSČ, obec: 364 01 Toužim V... dne...... Věc: ŽÁDOST O OVĚŘENÍ ZJEDNODUŠENÉ DOKUMENTACE (PASPORTU) STAVBY podle ustanovení 125 odst.

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Obecní úřad Výprachtice Stavební úřad PSČ, obec: Výprachtice č.p.3, 561 34 Výprachtice Věc: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustvení

Více

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu MĚSTSKÝ ÚŘAD TÁBOR Odbor dopravy Žižkovo náměstí 2 390 15 Tábor Telefon: +420 381 486 111 Fax: +420 381 486 100 E-mail: posta@mu.tabor.cz

Více

ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU ŠPINDLERŮV MLÝN ZADÁNÍ

ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU ŠPINDLERŮV MLÝN ZADÁNÍ ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU ŠPINDLERŮV MLÝN ZADÁNÍ Zadání vypracovala: Ing. arch. Iva Lánská, zodpovědná osoba pořizovatele,, ve spolupráci s určeným zastupitelem Bc. Vladimírem Staruchem. květen 2014, upraveno

Více

Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje 2. Urbanistické řešení 3. Architektonické řešení 4. Stavební řešení. 1. Identifikační údaje

Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje 2. Urbanistické řešení 3. Architektonické řešení 4. Stavební řešení. 1. Identifikační údaje Průvodní zpráva 1. Identifikační údaje 2. Urbanistické řešení 3. Architektonické řešení 4. Stavební řešení 1. Identifikační údaje Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně 2. Urbanistické řešení Řešené

Více

OPRAVA OPĚRNÉ ZDI NA POZEMCÍCH P. Č. 427 A 270/1 V NÁCHODĚ U TÁBORA. F. Dokumentace objektů 1 Pozemní objekty

OPRAVA OPĚRNÉ ZDI NA POZEMCÍCH P. Č. 427 A 270/1 V NÁCHODĚ U TÁBORA. F. Dokumentace objektů 1 Pozemní objekty OPRAVA OPĚRNÉ ZDI NA POZEMCÍCH P. Č. 427 A 270/1 V NÁCHODĚ U TÁBORA Dokumentace přikládaná k žádosti o vydání stavebního povolení F. Dokumentace objektů 1 Pozemní objekty 1.1 Architektonické a stavebně

Více

Dodatek znaleckého posudku

Dodatek znaleckého posudku 1 Dodatek znaleckého posudku č. 3049/61/2013 řeší cenu pozemků č. 196/33, 199/149 a 199/150 evidované na LV č. 760, katastrální území Lány, obec Lány, okr. Kladno. Objednatel dodatku: REXIM REALITY s.r.o.,,

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY NÁVRH OBYTNÉ ZÓNY V TŘINCI TŘINEC - RESIDENTIAL ZONE DESIGN

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY NÁVRH OBYTNÉ ZÓNY V TŘINCI TŘINEC - RESIDENTIAL ZONE DESIGN VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ FACULTY OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF ROAD STRUCTURES NÁVRH OBYTNÉ ZÓNY V TŘINCI TŘINEC - RESIDENTIAL

Více

152-037, 37914-2 37914-3 OPRAVA MOSTU EV. Č. 37914-3 ZÁBOROVÝ ELABORÁT

152-037, 37914-2 37914-3 OPRAVA MOSTU EV. Č. 37914-3 ZÁBOROVÝ ELABORÁT PK OSSENDORF s.r.o, Tomešova 1, 602 00 Brno, tel.: 543 516 526, fax.: 543 516 528, e-mail: info@pk-ossendorf.cz Akce: stavba: Oprava mostů 152-037, 152-037a, 37914-2 a 37914-3 OPRAVA MOSTU EV. Č. 37914-3

Více

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016 Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016 Tajemník Městského úřadu Moravský Beroun dne 12.08.2016 v souladu se zákonem č. 312/2002

Více

MĚSTO CHRASTAVA ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZMĚNA Č.2 O B S A H : Příloha č. 2 Změna funkčního místa ČÁST IX. Závěrečná ustanovení, čl.28

MĚSTO CHRASTAVA ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZMĚNA Č.2 O B S A H : Příloha č. 2 Změna funkčního místa ČÁST IX. Závěrečná ustanovení, čl.28 MĚSTO CHRASTAVA ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZMĚNA Č.2 O B S A H : Příloha č. 2 Změna funkčního místa ČÁST IX. Závěrečná ustanovení, čl.28 Chrastava 19. 4. 2010 Účinnost: 1. 6. 2010 I. 1. V příloze č. 2 organizačního

Více

DOPRAVNÍ ZÓNA STUDÉNKA

DOPRAVNÍ ZÓNA STUDÉNKA DOPRAVNÍ ZÓNA STUDÉNKA 18. prosinec 2007 Dopravní zóna Studénka Strana 1 Cenová nabídka na prodej: Prodej DZ Studénka nabízíme formou: 1) přímého prodeje pozemků 2) prodeje účelové společnosti SPV 3) prodej

Více

Část I. Oznámení návrhu na vyhlášení Národní přírodní rezervace Rohová

Část I. Oznámení návrhu na vyhlášení Národní přírodní rezervace Rohová ODESÍLATEL: Ministerstvo životního prostředí Odbor zvláštní územní ochrany přírody a krajiny Vršovická 65 100 10, Praha 10 ADRESÁT: Dle rozdělovníku V Praze dne Č.j.: Vyřizuje: Tel.: 1. června 2016 37966/ENV/16

Více

VYHODNOCENÍ PŘEDPOKLÁDANÝCH DŮSLEDKŮ NAVRHOVANÉHO ŘEŠENÍ NA ZEMĚDĚLSKÝ PŮDNÍ FOND

VYHODNOCENÍ PŘEDPOKLÁDANÝCH DŮSLEDKŮ NAVRHOVANÉHO ŘEŠENÍ NA ZEMĚDĚLSKÝ PŮDNÍ FOND VYHODNOCENÍ PŘEDPOKLÁDANÝCH DŮSLEDKŮ NAVRHOVANÉHO ŘEŠENÍ NA ZEMĚDĚLSKÝ PŮDNÍ FOND Ú Z E M N Í P L Á N Ž I D L O C H O V I C E tabulky ů ZPF - příloha k odůvodnění čl. II.14.1, upraveno 04/2016 VYHODNOCENÍ

Více

Vyhledání koridoru pro prověření budoucího umístění stavby propojení silnic I/38 a II/602 silnicí II. třídy jižně od Jihlavy

Vyhledání koridoru pro prověření budoucího umístění stavby propojení silnic I/38 a II/602 silnicí II. třídy jižně od Jihlavy Vyhledání koridoru pro prověření budoucího umístění stavby propojení silnic I/38 a II/602 silnicí II. třídy jižně od Jihlavy Objednatel: Zastoupený: Kraj Vysočina, Žižkova 57, 586 01 Jihlava MUDr. Jiřím

Více

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU HOLOHLAVY

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU HOLOHLAVY ODBOR HLAVNÍHO ARCHITEKTA ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU HOLOHLAVY za období 2011 2015 Zpráva o uplatňování územního plánu Holohlavy dle ustanovení 55 odst. 1 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE...2 2. POPIS INŽENÝRSKÉHO OBJEKTU...3

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE...2 2. POPIS INŽENÝRSKÉHO OBJEKTU...3 OBSAH: 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE...2 2. POPIS INŽENÝRSKÉHO OBJEKTU...3 2.A NAVRŽENÉ UMÍSTĚNÍ STAVBY...3 2.B ZHODNOCENÍ STAVENIŠTĚ...3 2.C CELKOVÝ DOPAD STAVBY DO ZÁJMOVÉHO ÚZEMÍ...3 2.D GEOLOGICKÉ PODMÍNKY...3

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 7 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne...... Věc: OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ stavby terénních úprav zařízení podle ustanovení 128 zákona č.

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. a) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. a) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA a) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY Název stavby: OPRAVA CHODNÍKU V ULICI TOVÁRNÍ Investor: OBECNÍ ÚŘAD PRACHOVICE, Chrudimská 50, 538 04 Prachovice Místo stavby: k.ú. Prachovice, par.č. 646/35

Více

N Á V R H Z A D Á N Í

N Á V R H Z A D Á N Í N Á V R H Z A D Á N Í pro vypracování Změny č. Územního plánu P O L I Č K A P o ř i z o v a t e l z m ě n y ÚP: Městský úřad Polička Červenec 015 Odbor územního plánování, rozvoje a životního prostředí

Více

Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci

Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci Místní akční skupina ORLICKO M A S Divišova 669, 564 01 Žamberk Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci Fiche č. 5 Moderní zemědělské podnikání Č. Příloha Forma Kontrola Povinné přílohy 1.

Více

.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE SULEJOVICE

.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE SULEJOVICE ZMĚNA č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE SULEJOVICE ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č.2 ÚPO ETAPA: NÁVRH POŘIZOVATEL: Městský úřad Lovosice - úřad územního plánování PROJEKTANT: AUA - Agrourbanistický ateliér Praha 6 Šumberova

Více

Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ o o umístění stavby nebo zařízení o o změně stavby a o změně

Více

A.1 Identifikační údaje A.1.1. Údaje o stavbě A.1.2. Údaje o stavebníkovi A.1.3 Údaje o zpracovateli projektové dokumentace

A.1 Identifikační údaje A.1.1. Údaje o stavbě A.1.2. Údaje o stavebníkovi A.1.3 Údaje o zpracovateli projektové dokumentace Obsah: A.1 Identifikační údaje A.1.1. Údaje o stavbě A.1.2. Údaje o stavebníkovi A.1.3 Údaje o zpracovateli projektové dokumentace A.2 Seznam vstupních podkladů A.3 Údaje o území A.4 Údaje o stavbě A.5

Více

Informace o přípravě Opatření na ochranu před povodněmi v povodí horního toku řeky Opavy

Informace o přípravě Opatření na ochranu před povodněmi v povodí horního toku řeky Opavy Informace o přípravě Opatření na ochranu před povodněmi v povodí horního toku řeky Opavy Příprava opatření na horní Opavě ve vztahu k jednotlivým obcím Města a obce Karlovice Bruntál Čaková Zátor Brantice

Více

KRALICE NA HANÉ. ZADANÍ ZMĚNY č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE OBSAH

KRALICE NA HANÉ. ZADANÍ ZMĚNY č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE OBSAH ZADANÍ ZMĚNY č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KRALICE NA HANÉ OBSAH a.) požadavky vyplývající z politiky územního rozvoje, územně plánovací dokumentace vydané krajem, popřípadě z dalších širších územních vztahů

Více

R. 31.3.2015 1222/4 1958, 610/3819, 1961, 788/3819, 1984, 619/3819, 1984, 358/3819, 1989, 397/3819, 1960, 1970, O.,

R. 31.3.2015 1222/4 1958, 610/3819, 1961, 788/3819, 1984, 619/3819, 1984, 358/3819, 1989, 397/3819, 1960, 1970, O., Důvodová zpráva A) prodej p.p.č. 1222/4 o výměře 374 m 2 v k.ú. Jablonec nad Nisou O prodej p.p.č. 1222/4 za účelem zahrady požádali na základě výzvy vlastníci bytových jednotek v objektu Podzimní 23,

Více

ZADÁVACÍ PODMÍNKY NABÍDKY NA ZPRACOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE DOLNÍ MORAVA

ZADÁVACÍ PODMÍNKY NABÍDKY NA ZPRACOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE DOLNÍ MORAVA ZADÁVACÍ PODMÍNKY NABÍDKY NA ZPRACOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE DOLNÍ MORAVA 1. Identifikace zadavatele Název zadavatele: Obec Dolní Morava IČ zadavatele: 00580911 DIČ zadavatele: CZ00580911 Sídlo zadavatele:

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ OBCE CHUCHELNA

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ OBCE CHUCHELNA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ OBCE CHUCHELNA Rada Obce Chuchelna jako příslušný orgán obce podle ustanovení 6 odst. 6 písm. a) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 4. Základní informace Jedná se o uložení inženýrských sítí v souvislosti

Více

Návrh Zprávy o uplatňování Územního plánu Bukovina nad Labem BUKOVINA NAD LABEM ZPRACOVÁNO ZA OBDOBÍ 02/2012-10/2015

Návrh Zprávy o uplatňování Územního plánu Bukovina nad Labem BUKOVINA NAD LABEM ZPRACOVÁNO ZA OBDOBÍ 02/2012-10/2015 Návrh Zprávy o uplatňování Územního plánu Bukovina nad Labem Spis 66989/2015 NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU BUKOVINA NAD LABEM ZPRACOVÁNO ZA OBDOBÍ 02/2012-10/2015 SCHVALUJÍCÍ ORGÁN: Zastupitelstvo

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov.

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov. MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV Č. j. MUTI 6127/2016/ODŽÚ/Dv-1 V Tišnově, 8. 3. 2016 Vyřizuje: Oprávněná úřední osoba: Luboš Dvořáček Tel.: 549 439

Více

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1 k Vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Ulice: PSČ, obec: V.... dne..... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až

Více

ÚZEMNÍ STUDIE. Metodický pokyn. Ministerstvo pro místní rozvoj

ÚZEMNÍ STUDIE. Metodický pokyn. Ministerstvo pro místní rozvoj ÚZEMNÍ STUDIE Metodický pokyn Ministerstvo pro místní rozvoj Ústav územního rozvoje Prosinec 2010 Územní studie: patří mezi územně plánovací podklady, ověřuje možnosti a podmínky změn v území, slouží jako

Více

OBEC ZBINOHY Zbinohy 13, 588 42 Větrný Jeníkov

OBEC ZBINOHY Zbinohy 13, 588 42 Větrný Jeníkov OBEC ZBINOHY Zbinohy 13, 588 42 Větrný Jeníkov Č.j. : XXXXX NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Zbinohy, X.X.2010 Zastupitelstvo obce Zbinohy, jako věcně příslušný správní orgán podle 6 odst. 6 písm.a) zákona

Více

Zpráva z veřejného projednání revitalizace náměstí Zdeňky Braunerové

Zpráva z veřejného projednání revitalizace náměstí Zdeňky Braunerové Zpráva z veřejného projednání revitalizace náměstí Zdeňky Braunerové Proběhlo dne: Místo konání: 30. 9. 2015 od 18.00 do cca 19.30 hodin náměstí Zdeňky Braunerové, Hostavice Účast za MČ Praha 14 Bc. R.

Více

A. PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

A. PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Ing. Leoš Kučeřík 671 64 BOŽICE 441 TEL. 606 225 031 A. PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA DSP MÍSTNÍ KOMUNIKACE VÝSTAVBA RD V OBCI ŽELETICE INVESTOR: OBEC ŽELETICE ŽELETICE 49 671 34 DATUM: LISTOPAD

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ NÁVRH OBYTNÉ ZÓNY V OBCI HERÁLEC

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ NÁVRH OBYTNÉ ZÓNY V OBCI HERÁLEC VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ FACULTY OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF ROAD STRUCTURES NÁVRH OBYTNÉ ZÓNY V OBCI HERÁLEC DESIGN

Více

B. Souhrnná technická zpráva

B. Souhrnná technická zpráva 1 B. Souhrnná technická zpráva B.1 Popis území stavby a) charakteristika stavebního pozemku: Stavební pozemek se nachází v jihovýchodní části uzavřeného areálu skladu společnosti ČEPRO v Mstěticích. b)

Více

Kanalizačního řádu stokové sítě Vysoký Újezd

Kanalizačního řádu stokové sítě Vysoký Újezd Dodatek č.1 Kanalizačního řádu stokové sítě Vysoký Újezd Doplnění: Kuchař Provozovatel kanalizace pro veřejnou potřebu: Vodovody a kanalizace Beroun, a.s. Mostníkovská 255 266 41 Beroun www.vakberoun.cz

Více

Studie cyklistické stezky Nový Jičín

Studie cyklistické stezky Nový Jičín Studie cyklistické stezky Nový Jičín Objednatel: Město Nový Jičín Masarykovo nám. 1, 741 01 Nový Jičín IČ: 00298212 Zhotovitel: UDIMO, spol. s r.o. Sokolská tř. 8, 702 00 Ostrava IČ: 44740069 Ostrava,

Více

Územní studie: Dražejov D 17

Územní studie: Dražejov D 17 Textová část Územní studie: Dražejov D 17 k.ú. Dražejov u Strakonic Vypracoval: Ing. arch. Dana Zákostelecká; P. Bezruče 632, 386 01 Strakonice Datum: červenec 2015 OBSAH ÚZEMNÍ STUDIE: A) TEXTOVÁ ČÁST

Více

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DEŠOV ZA UPLYNULÉ OBDOBÍ

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DEŠOV ZA UPLYNULÉ OBDOBÍ Městský úřad Moravské Budějovice Odbor výstavby a územního plánování nám. Míru 36, 676 02 Moravské Budějovice --------------------------------------------------------------------------- ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ

Více

Zpráva o uplatňování Územního plánu Střítež

Zpráva o uplatňování Územního plánu Střítež - návrh určený k projednání - Pořizovatel a předkladatel zprávy:, odbor stavebního řádu a územního plánování, Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Oprávněná úřední osoba: Ing. Darina Dzivá, vedoucí oddělení

Více

ÚZEMNÍ STUDIE Vršava II- lokalita BI 231

ÚZEMNÍ STUDIE Vršava II- lokalita BI 231 Územní studie 1 ÚZEMNÍ STUDIE Vršava II- lokalita BI 231 Textová část Prosinec 2014 Pořizovatel: Magistrát města Zlína, odbor stavebních a dopravních řízení, oddělení územního plánování Územní studie 2

Více

Výsledky projektu Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje využitelné pro města a obce

Výsledky projektu Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje využitelné pro města a obce Výsledky projektu Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje využitelné pro města a obce Porada informatiků obcí s rozšířenou působností Plzeň 9. 1. 2014 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky

Více

A. Průvodní a technická zpráva

A. Průvodní a technická zpráva A. Průvodní a technická zpráva 1. Identifikační údaje Stavba: Název: Místo: Břeclav Katastrální území: Břeclav Stupeň dokumentace: ZPD Zhotovitel dokumentace: Viadesigne s.r.o. Na Zahradách 1151, 690 02

Více

ÚZEMNÍ PLÁN ČEPERKA"

ÚZEMNÍ PLÁN ČEPERKA Obec Čeperka, B. Němcové 1, 533 45 Opatovice nad Labem -------------------------------------------------------------------------------------------- Obec Čeperka vypisuje V Čeperce dne 18. 8. 2011 v souladu

Více

NÁVRH DODATKU ZADÁNÍ Změny č. 2 Územního plánu obce Nemojany

NÁVRH DODATKU ZADÁNÍ Změny č. 2 Územního plánu obce Nemojany NÁVRH DODATKU ZADÁNÍ Změny č. 2 Územního plánu obce Nemojany Pořizovatel: Městský úřad Vyškov, odbor územního plánování a rozvoje Masarykovo nám. 1, 682 01 Vyškov Datum: Říjen 2011 1 Obsah zadání: a) Požadavky

Více

Bytový odbor Magistrát města Brna

Bytový odbor Magistrát města Brna Bytový odbor Magistrát města Brna Integrovaný plán rozvoje města Brna v problémové obytné zóně 2008-2015 Konference využití Evropských strukturálních a investičních fondů pro podporu sociálního bydlení

Více

PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU ZPOPLATŇOVÁNÍ ÚSEKŮ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ. Ing. Veronika Dvořáková, Ph.D. 11. prosince 2015, Brno

PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU ZPOPLATŇOVÁNÍ ÚSEKŮ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ. Ing. Veronika Dvořáková, Ph.D. 11. prosince 2015, Brno PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU ZPOPLATŇOVÁNÍ ÚSEKŮ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ Ing. Veronika Dvořáková, Ph.D. 11. prosince 2015, Brno Představení projektu Spolupráce BIBS a CDV, Proč vlastně tento projekt? Jednou z možností,

Více

Základní škola Zlín, Mostní - stavební úpravy stravovacího objektu

Základní škola Zlín, Mostní - stavební úpravy stravovacího objektu Základní škola Zlín, Mostní - stavební úpravy stravovacího objektu Projekt pro provádění stavby USPOŘÁDÁNÍ DOKUMENTACE A - Průvodní zpráva B - Souhrnná technická zpráva B1 - Požární technická zpráva C

Více

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 MĚSTO JESENÍK SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 O DIGITÁLNÍ TECHNICKÉ MAPĚ MĚSTA Vydal: Rada města Jeseník Číslo usnesení (č. jednací): Č. u. 3740 Nabývá platnosti: 16.12.2013 Nabývá účinnosti: 01.01.2014

Více

Zásady označování budov

Zásady označování budov MĚSTSKÝ ÚŘAD HORNÍ SLAVKOV Zásady označování budov Článek 1 Úvodní ustanovení Městský úřad Horní Slavkov určuje podle 32 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích v pl. znění barvu a provedení čísel popisných,

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 1.1. ÚDAJE O ÚZEMÍ Název dokumentace : ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY PEKELCE 2 Místo : Lokalita Pekelce 2 Město : 767 01 Kroměříž Katastrální území : 588296 Kroměříž a 674991 Vážany u Kroměříže

Více

DOTČENÉ ORGÁNY V PROCESU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ

DOTČENÉ ORGÁNY V PROCESU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 658 34 Brno Tel.: +420 542 423 111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz DOTČENÉ ORGÁNY V PROCESU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ Internetová prezentace poslední aktualizace

Více

DUBICE, lokalita Z16a

DUBICE, lokalita Z16a Územní studie DUBICE, lokalita Z16a Identifikační údaje: Stupeň dokumentace: Řešená lokalita: Obec: Sídlo, katastrální území: Lokalita dle změny č. 4 ÚPnSÚ Územní studie Řehlovice Dubice lokalita Z16a

Více

C. Souhrnná technická zpráva Obsah

C. Souhrnná technická zpráva Obsah C. Souhrnná technická zpráva Obsah 1. Popis stavby... 3 a) Zdůvodnění výběru stavebního pozemku... 3 b) Zhodnocení staveniště... 3 c) Zásady urbanistického, architektonického a výtvarného řešení... 3 d)

Více

ZRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU PŘÍTLUKY

ZRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU PŘÍTLUKY ZRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU PŘÍTLUKY Návrh určený k projednání s dotčenými orgány a Krajským úřadem Jihomoravského kraje podle ustanovení 55 odst. 1 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Atelier Kobera s.r.o Puchmayerova 378,, 375 01 tel. 385 7324 36 kobera@atelierkobera.cz ÚPRAVY NÁMĚSTÍ MLÁDEŽE Na p.č. 1035/24, 1035/6, 1035/37, 1035/38 k.ú. DOKUMENTACE PRO VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍSTĚNÍ

Více

Bezpečné cesty do školy 2015 -ZŠ a MŠ Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17

Bezpečné cesty do školy 2015 -ZŠ a MŠ Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17 Bezpečné cesty do školy 2015 STUDIE Zodp. projektant: Profese: Vypracovala: Kontroloval: Ing. P. Novotný, Ph.D., MBA doprava Dita Zemanová Ing. P. Novotný, Ph.D., MBA Umístění stavby: Praha 8 - Ďáblice

Více

HODONÍN - RYBÁŘE REGULAČNÍ PLÁN ZMĚNA Č.1 A) TEXTOVÁ ČÁST B) GRAFICKÁ ČÁST I. ZMĚNA Č.1 REGULAČNÍHO PLÁNU HODONÍN -

HODONÍN - RYBÁŘE REGULAČNÍ PLÁN ZMĚNA Č.1 A) TEXTOVÁ ČÁST B) GRAFICKÁ ČÁST I. ZMĚNA Č.1 REGULAČNÍHO PLÁNU HODONÍN - HODONÍN - RYBÁŘE REGULAČNÍ PLÁN ZMĚNA Č.1 I. ZMĚNA Č.1 REGULAČNÍHO PLÁNU HODONÍN - RYBÁŘE A) TEXTOVÁ ČÁST B) GRAFICKÁ ČÁST ZHOTOVITEL : URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, SPOL. S R.O. Akce. HODONÍN RYBÁŘE REGULAČNÍ

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ č. 3061/2012-1

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ č. 3061/2012-1 Spis.zn.: 375/2009/VÝST/Li/Š Ukládací skartační znak: 328 A/999 Vyřizuje: Luboš Šulc Tel.: 491 405 441 E-mail: lubos.sulc@mestonachod.cz Datum: 3.8.2012 Městský úřad Náchod Masarykovo náměstí 40, PSČ 547

Více

PPU spol.s r.o., inženýrský atelier

PPU spol.s r.o., inženýrský atelier spol. s.r.o. I N Ž E N Ý R S K Ý A T E L I E R PORADENSTVÍ - PROJEKCE - URBANISMUS VYŽLOVSKÁ 2243 / 36, 100 00 PRAHA 10 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název akce: Zřízení parkovacích stání v ulici Vlčkova Praha 14

Více

U s n e s e n í ze zasedání Zastupitelstva města Bechyně konaného dne 21. 3. 2012

U s n e s e n í ze zasedání Zastupitelstva města Bechyně konaného dne 21. 3. 2012 U s n e s e n í ze zasedání Zastupitelstva města Bechyně konaného dne 21. 3. 2012 USNESENÍ č. 16/3-12 Z 1. Rozpočtové opatření č. 5/2012 pol.4116 ostatní neinvestiční přijaté transfery ze státního rozpočtu

Více

Přechody pro chodce a BUS zastávky v Litovli na ul. Palackého, Uničovská a Kollárova a v místní části Chudobín

Přechody pro chodce a BUS zastávky v Litovli na ul. Palackého, Uničovská a Kollárova a v místní části Chudobín Název akce: Popis akce: Přechody pro chodce a BUS zastávky v Litovli na ul. Palackého, Uničovská a Kollárova a v místní části Chudobín Litovel, ul. Uničovská (u Finančního úřadu) Proběhla celková rekonstrukce

Více

F.4.1. OBSAH DOKUMENTACE. Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Půdorys střechy 07

F.4.1. OBSAH DOKUMENTACE. Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Půdorys střechy 07 F.4.1. OBSAH DOKUMENTACE Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Půdorys střechy 07 Úvod Projektová dokumentace pro stavební povolení řeší návrh

Více

ZMĚNA Č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE

ZMĚNA Č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE ZMĚNA Č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NĚMČICE NAD HANOU A. TEXTOVÁ ČÁST Pořizovatel : Magistrát města Prostějova Stavební úřad Projektant : ing. arch. Petr Malý Křelov, červenec 2014 1 OBSAHOVÝ LIST a. vymezení

Více

Z A D Á N Í Z MĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE STUDENÁ

Z A D Á N Í Z MĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE STUDENÁ Z A D Á N Í Z MĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE STUDENÁ Zpracoval odbor stavební úřad MěÚ Dačice ve spolupráci s určeným zastupitelem v prosinci 2011 Obsah: a) Požadavky vyplývající z politiky územního rozvoje,

Více

Územní studie U kotelny u sídliště Svákov, Soběslav

Územní studie U kotelny u sídliště Svákov, Soběslav OBSAH A.1.1 A.1.2 A.1.3 A.1.4 A.1.5 A.1.6 Základní údaje Uspořádání studie Výchozí podklady pro vypracování Hlavní cíle řešení Zhodnocení vztahu dříve zpracované územně plánovací dokumentace a návrhu US

Více

Název a místo stavby: Chodník v ul. Na Valích vč. Ul. Osboditelů Č. zakázky: J 08 Investor: Město Louny

Název a místo stavby: Chodník v ul. Na Valích vč. Ul. Osboditelů Č. zakázky: J 08 Investor: Město Louny Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 01 Cílem projektu je: Cílem investora, při zadávání tohoto projektu, bylo především vybudovat nové povrchy chodníků pro pěší v ulicích

Více

152-037, 37914-2 37914-3 OPRAVA MOSTU EV. Č. 37914-2 ZÁBOROVÝ ELABORÁT

152-037, 37914-2 37914-3 OPRAVA MOSTU EV. Č. 37914-2 ZÁBOROVÝ ELABORÁT PK OSSENDORF s.r.o, Tomešova, 602 00 Brno, tel.: 54 56 526, fax.: 54 56 528, e-mail: info@pk-ossendorf.cz Akce: stavba: Oprava mostů 52-07, 52-07a, 794-2 a 794- OPRAVA MOSTU EV. Č. 794-2 PK OSSENDORF s.r.o,

Více

OBEC ŽÁROVNÁ 384 21 HUSINEC

OBEC ŽÁROVNÁ 384 21 HUSINEC OBEC ŽÁROVNÁ 384 21 HUSINEC V Žárovné dne..22.01.2011... VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA Oznámení o vydání změny č. 1 územního plánu obce formou opatření obecné povahy Zastupitelstvo obce Žárovná, příslušné podle 6 odst.

Více

a. Územní stude "Rodinné domy Nové Ráby " v katastrálním území Ráby. b. Objednatel: Obec Ráby zastoupena - Zdena Morchová starostka

a. Územní stude Rodinné domy Nové Ráby  v katastrálním území Ráby. b. Objednatel: Obec Ráby zastoupena - Zdena Morchová starostka 1 A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva Projektová dokumentace je zpracována dle vyhlášky č. 62 z února 2013 Změna zákona čs. 499/2006 Sb bezplatně pro Obec Ráby architekty Josefem a Soběslavem

Více

Ohlášení stavby. nové stavby nástavby přístavby stavební úpravy změny stavby před dokončením ČÁST A.

Ohlášení stavby. nové stavby nástavby přístavby stavební úpravy změny stavby před dokončením ČÁST A. MĚSTSKÝ ÚŘAD UHERSKÉ HRADIŠTĚ Odbor dopravy Masarykovo náměstí 19 686 01 Uherské Hradiště odloučené pracoviště: Revoluční 1023 Ohlášení stavby podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až d) zákona č. 183/2006

Více

Usnesení č. 04/14Z/2013: Zastupitelstvo města Šluknov projednalo a schvaluje rozpočtové opatření č. 8 za rok 2012 dle předloženého návrhu.

Usnesení č. 04/14Z/2013: Zastupitelstvo města Šluknov projednalo a schvaluje rozpočtové opatření č. 8 za rok 2012 dle předloženého návrhu. Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Rada hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 2665 ze dne 3.11.2015 k vypracování koncepční studie horní úrovně Dvořákova nábřeží I. souhlasí

Více

1899 2009? Tři pilíře: Jednoznačná zodpovědnost Způsoby finančního krytí Spolupráce

1899 2009? Tři pilíře: Jednoznačná zodpovědnost Způsoby finančního krytí Spolupráce Jednotné digitální technické mapy seminář Praha 27.11.2008 Správci sítí středních Čech (ČEZ, RWE, O2) Jiří Lagner 1899 2009? Tři pilíře: Jednoznačná zodpovědnost Způsoby finančního krytí Spolupráce Dokumentace

Více

ZMĚNA č. 1. územního plánu ČESTLIC NÁVRH ZADÁNÍ. Pořizovatel: Obecní úřad Čestlice. Pitkovická 17, Čestlice 251 01 Říčany

ZMĚNA č. 1. územního plánu ČESTLIC NÁVRH ZADÁNÍ. Pořizovatel: Obecní úřad Čestlice. Pitkovická 17, Čestlice 251 01 Říčany ZMĚNA č. 1 územního plánu ČESTLIC NÁVRH ZADÁNÍ Pořizovatel: Obecní úřad Čestlice Pitkovická 17, Čestlice 251 01 Říčany Zpracováno v souladu s ustanovením 47, odst. 1 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování

Více

OBEC ČERVENKA Nařízení obce č. 2/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD

OBEC ČERVENKA Nařízení obce č. 2/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD OBEC ČERVENKA Nařízení obce č. 2/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Zastupitelstvo obce se na svém zasedání dne 21.05.2014 usneslo vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

Nástroje územního rozvoje

Nástroje územního rozvoje Seminář: Plánování rozvoje obce: strategie, nástroje, inspirace Nástroje územního rozvoje Odbor územního plánování a stavebního řádu Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady

Více

MAGISTRÁT MĚ STA OLOM OUCE ODBOR STAVEBNÍ oddělení územně správní Hynaisova 34/10, 779 00 Olomouc

MAGISTRÁT MĚ STA OLOM OUCE ODBOR STAVEBNÍ oddělení územně správní Hynaisova 34/10, 779 00 Olomouc MAGISTRÁT MĚ STA OLOM OUCE ODBOR STAVEBNÍ oddělení územně správní Hynaisova 34/10, 779 00 Olomouc Spisový znak 328, skartační znak/skart. lhůta A/5 Č. j. SMOL/242323/2015/OS/US/Sem V Olomouci 21.12.2015

Více

ENERGETICKÝ AUDIT. zpracovaný dle zákona č. 406/2000 Sb. o hospodaření energií v platném znění zákona č. 103/2015 Sb. a prováděcích předpisů

ENERGETICKÝ AUDIT. zpracovaný dle zákona č. 406/2000 Sb. o hospodaření energií v platném znění zákona č. 103/2015 Sb. a prováděcích předpisů ENERGETICKÝ AUDIT zpracovaný dle zákona č. 40/2000 Sb. o hospodaření energií v platném znění zákona č. 103/201 Sb. a prováděcích předpisů pro projekt Energetická optimalizace provozní budovy HZS Světlá

Více

VYUŽITÍ VYBRANÝCH NOVĚ POSTAVENÝCH CYKLISTICKÝCH KOMUNIKACÍ A UŽÍVÁNÍ CYKLISTICKÝCH PŘILEB

VYUŽITÍ VYBRANÝCH NOVĚ POSTAVENÝCH CYKLISTICKÝCH KOMUNIKACÍ A UŽÍVÁNÍ CYKLISTICKÝCH PŘILEB VYUŽITÍ VYBRANÝCH NOVĚ POSTAVENÝCH CYKLISTICKÝCH KOMUNIKACÍ A UŽÍVÁNÍ CYKLISTICKÝCH PŘILEB INTENZITY CYKLISTICKÉ DOPRAVY V ZÁVISLOSTI NA VELKÉM PRŮMYSLOVÉM PODNIKU ING. VLADISLAV ROZSYPAL, EDIP s.r.o.,

Více