Stanovy společnosti Šance na vzdělání, o.p.s.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Stanovy společnosti Šance na vzdělání, o.p.s."

Transkript

1 Stanovy společnosti Šance na vzdělání, o.p.s. ke dni Článek 1 Úvodní ustanovení Obecně prospěšná společnost byla založena zakládací listinou ve formě notářského zápisu ze dne Článek 2 Název obecně prospěšné společnosti 1) Obecně prospěšná společnost je v rejstříku obecně prospěšných společností zapsána pod názvem Šance na vzdělání, o.p.s. 2) Pokud je v této zakládací listině uvedena pouze společnost, je tím míněna obecně prospěšná společnost dle ustanovení předchozího odstavce. Článek 3 Sídlo společnosti Sídlem společnosti je Malé náměstí 125/16, Hradec Králové, Článek 4 Zakladatel Jediným zakladatelem společnosti je PhDr. Marie Jírů, nar , bytem Hradec Králové, Svobodné Dvory, Bohdanečská 731/15, PSČ Článek 5 Druh obecně prospěšných služeb, které má společnost poskytovat 1) Obecně prospěšná společnost se zřizuje za účelem poskytování těchto obecně prospěšných služeb: a) Vzdělávání veřejnosti, a to zejména: - pořádání otevřených kurzů, akcí a workshopů zaměřených na problematiku rovných příležitostí, společenskou odpovědnost firem, sladění rodinného a pracovního života apod., - vzdělávání zaměřené na zvyšování znalosti a dovedností lidí v pokročilém věku, - konzultační činnost v oblasti vzdělávání, - vytvoření a provozování informačních webových stránek, - vydávání propagačních materiálů sloužících k informování a vzdělávání, b) výzkum a vývoj v oblasti přírodních a technických věd nebo společenských věd, c) mezinárodní spolupráce v oblasti vzdělávání, a to zejména: - přenos know-how, metod a postupů, - pořádání kulturních, sportovních a společenských akcí, - rozvoj cestovního ruchu a zájmu o poznání, d) práce s dětmi a mládeží: - výchova a vzdělávání dětí a mládeže, - poskytování služeb péče o dítě v dětské skupině, přičemž hlavním účelem organizace není vytváření zisku.

2 2) Vyjmenované poskytované obecně prospěšné služby lze dále rozšiřovat nebo měnit rozhodnutím zakladatele. 3) Společnost může vykonávat kromě obecně prospěšných služeb, k jejichž poskytování byla založena, i jiné činnosti ( doplňková činnost ) za podmínky, že doplňkovou činností bude dosaženo účinnějšího využití prostředků společnosti a zároveň tím nebude ohrožena kvalita, rozsah a dostupnost obecně prospěšných služeb. 4) O předmětu a rozsahu doplňkových činností obecně prospěšné společnosti rozhoduje správní rada. 5) Doplňková činnost společnosti: - Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona Článek 6 Podmínky poskytování jednotlivých druhů obecně prospěšných služeb 1) Pokud budou příjemci poskytované služby hradit, nemusí splnit žádné zvláštní podmínky. 2) Pokud budou příjemcům služby poskytovány zdarma, bude nezbytné, aby naplňovali kritéria pro příjemce služeb v rámci jednotlivých projektů dotovaných z veřejných prostředků nebo z dalších zdrojů třetích osob. V těchto případech musí příjemci splnit specifické podmínky v souladu s podmínkami pro poskytování jednotlivých dotačních titulů. 3) Služby společnosti jsou poskytovány v rámci jednotlivých projektů společnosti. Podmínky poskytování takových služeb stanoví a vyhlašuje pro každý projekt správní rada společnosti. Článek 7 Trvání společnosti Společnost se zakládá na dobu neurčitou. Článek 8 Způsob zveřejňování výroční zprávy o činnosti a hospodaření společnosti 1) Společnost uloží do 30 (třiceti) dnů po schválení správní radou výroční zprávu do sbírky listin. 2) Společnost zveřejňuje výroční zprávu o činnosti a hospodaření společnosti na své webové stránce. Článek 9 Hodnota a označení majetkových vkladů zakladatele Zakladatel společnosti vložil při založení společnosti peněžitý vklad ,-- Kč (slovy dvacet tisíc korun českých). Článek 10 Správní rada společnosti 1) Správní rada má tři členy. 2) Funkční období člena správní rady je tříleté. Opětovné členství ve správní radě je možné. 3) Členství ve správní radě zaniká: a) písemným odstoupením adresovaným zakladateli společnosti b) smrtí c) odvoláním d) uplynutím funkčního období

3 4) O jmenování a odvolání člena správní rady rozhoduje zakladatel. Zakladatel může odvolat člena správní rady pro porušení povinnosti uložených právními předpisy, zakládací listinou, statutem nebo usnesením správní rady nebo pro neuspokojivé výsledky hospodaření společnosti či nedostatky v poskytovaných službách anebo pro jednání či opomenutí, které je způsobilé poškodit dobré jméno či pověst společnosti. 5) Správní rada volí z řad svých členů předsedu. Předseda správní rady svolává a řídí zasedání správní rady. 6) Každý člen správní rady má jeden hlas a platí, že výkon funkce člena správní rady je osobní. 7) Správní rada rozhoduje s výjimkami uvedenými v následujících ustanoveních této listiny prostou většinou hlasů přítomných členů při nutné minimální účasti alespoň dvou třetin členů na zasedání. Při rovnosti hlasů rozhoduje hlas předsedy správní rady. 8) Správní rada rozhoduje i per rollam. Rozhodování per rollam je nepřípustné v případech, kdy podle této listiny je k přijetí rozhodnutí potřeba souhlasu dvou třetin hlasů všech členů správní rady. 9) Zasedání správní rady se koná alespoň dvakrát (2x) ročně. Zasedání svolává předseda správní rady. 10) Jednání zasedání správní rady řídí předseda. 11) Hlasování správní rady je zásadně veřejné, pokud správní rada nerozhodne svým usnesením jinak. 12) O každém zasedání správní rady je vyhotoven zápis. Zápis vyhotovuje ustanovený zapisovatel a je podepisován předsedou správní rady. V případě nepřítomnosti předsedy správní rady nebo v případě pověření jiného člena správní rady, je zápis z jednání správní rady podepisován jiným členem správní rady. 13) Výkon funkce člena správní rady je bezplatný. Článek 11 Působnost správní rady 1) Správní rada vydává předchozí souhlas písemnou formou k právnímu úkonu, kterým společnost: a) nabývá, zcizuje nebo zatěžuje nemovitou věc, b) nabývá nebo zcizuje movitou věc, zřizuje věcné břemeno nebo předkupní právo u movité věci, jejíž cena je vyšší než hodnota veřejné zakázky malého rozsahu podle zákona upravujícího veřejné zakázky, c) nabývá nebo zcizuje autorská práva nebo průmyslová práva, d) zakládá jinou právnickou osobu a vkládá peněžitý nebo nepeněžitý majetek do této právnické osoby. 2) Správní rada schvaluje: a) rozpočet společnosti, b) řádnou a mimořádnou účetní závěrku a výroční zprávu společnosti, c) předmět doplňkové činnosti 3) Správní rada rozhoduje o: a) zrušení společnosti, a to určení obecně prospěšné společnosti, na kterou se převede likvidační zůstatek po zrušení společnosti, b) přechodu práva a povinnosti zakladatele na jinou osobu, zanikne-li jediný zakladatel. 4) Správní rada dbá na zachování účelu, pro který byla obecně prospěšná společnost založena, a na řádné hospodaření s jejím majetkem.

4 Článek 12 Ředitel společnosti 1) Ředitel společnosti je statutárním orgánem společnosti, jenž řídí činnost společnosti a zastupuje ji. 2) Ředitele společnosti jmenuje a odvolává správní rada. Ředitel vykonává funkci na mandátní smlouvu. Pravidla odměňování ředitele a další podmínky výkonu této funkce stanoví správní rada. 3) Ředitel je povinen vyžádat si předchozí souhlas správní rady před pronájmem nemovitého majetku obecně prospěšné společnosti na dobu delší 1 (jednoho) roku, pokud statut nestanoví dobu kratší. 4) Ředitel nesmí být členem jiných orgánů společnosti. 5) Ředitel je oprávněn se účastnit s hlasem poradním jednání všech orgánů společnosti. 6) Ředitel společnosti navrhne správní radě auditora, vyžaduje-li zákon, aby účetní uzávěrku ověřoval auditor. Ředitel společnosti dále může navrhnout správní radě, aby požádala jinou fyzickou či právnickou osobu o vypracování odborného posudku či dozorčí zprávy na jakýkoli odborný problém, který se objeví v činnosti společnosti. Odmítne-li správní rada tento požadavek či neprojedná-li jej kladně na nejbližším zasedání správní rady, je ředitel oprávněn uzavřít takovouto smlouvu sám. Oprávnění dle předcházející věty má však ředitel pouze v případě, že náklady takto vzniklé společnosti jsou v obvyklé výši a jsou z hlediska účelu, který ředitel sleduje, účelně vynaloženy. Článek 13 Zastupování společnosti navenek a jednání za společnost 1) Společnost navenek zastupuje a jejím jménem jedná ředitel společnosti. 2) Podepisování jménem společnosti se děje tak, že k napsanému nebo vytištěnému úplnému názvu společnosti připojí ředitel společnosti svůj podpis. 3) Náklady spojené se založením a vznikem obecně prospěšné společnosti budu hrazeny z prostředků obecně prospěšné společnosti. Článek 14 Dozorčí rada 1) Dozorčí rada je kontrolním orgánem obecně prospěšné společnosti. Dozorčí rada obecně prospěšné společnosti má tři členy. Členové dozorčí rady volí ze svého středu předsedu, který svolává a řídí jednání dozorčí rady. Funkční období členů dozorčí rady je tříleté. 2) Dozorčí rada přezkoumává řádnou a mimořádnou účetní závěrku a výroční zprávu obecně prospěšné společnosti, nejméně jedenkrát (1x) ročně podává zprávu řediteli a správní radě o výsledcích své kontrolní činnosti, dohlíží na to, že obecně prospěšná společnost vyvíjí činnost v souladu se zákony a zakládací listinou obecně prospěšné společnosti. 3) Dozorčí rada je oprávněna nahlížet do účetních knih a jiných dokladů a kontrolovat tam obsažené údaje, svolat mimořádné jednání správní rady, jestliže to vyžadují zájmy obecně prospěšné společnosti. 4) Členové dozorčí rady mají právo účastnit se jednání správní rady; musí jim být uděleno slovo, pokud o ně požádají. 5) Výkon funkce člena dozorčí rady je bezplatný.

5 Článek 15 Zásady hospodaření a majetek obecně prospěšné společnosti 1) Obecně prospěšná společnost hospodaří podle schválených hospodářských plánů a rozpočtů. 2) Majetek obecně prospěšné společnosti je v jejím vlastnictví. 3) Zdroje majetku obecně prospěšné společnosti jsou: a) stávající majetek, b) majetek získaný koupí, vlastním hospodařením, c) dary, dotace, případně jiné příspěvky státu, obcí a dalších právnických a fyzických osob, e) jiné zdroje. Článek 16 Ustanovení o vypořádání majetku při zániku obecně prospěšné společnosti Správní rada rozhoduje o: 1) zrušení společnosti, o určení obecně prospěšné společnosti či zapsaného spolku, na kterou / kterého se převede likvidační zůstatek po zrušení společnosti, 2) přechodu práva a povinnosti zakladatele na jinou osobu, zanikne-li jediný zakladatel. Článek 17 Závěrečná ustanovení Právní poměry společnosti se řídí právem České republiky, jejími obecně závaznými právními předpisy, a to ve věcech touto zakládací listinou neupravených zejména příslušnými ustanoveními zákona o obecně prospěšných společnostech. Ing. Daniel Suchochleb, ředitel, v.r. V Hradci Králové dne

Dodatek č. 2 k ZAKLÁDACÍ SMLOUVĚ o založení obecně prospěšné společnosti

Dodatek č. 2 k ZAKLÁDACÍ SMLOUVĚ o založení obecně prospěšné společnosti Dodatek č. 2 k ZAKLÁDACÍ SMLOUVĚ o založení obecně prospěšné společnosti HYJÉ - koně Zlínského kraje, o. p. s. Preambule V souladu s novelizací zákona č. 248/1995 Sb., o obecně prospěšných společnostech,

Více

Občanské Sdružení BUBEC změnilo v souladu se Zákonem právní formu na obecně prospěšnou společnost dne 30.10.2013

Občanské Sdružení BUBEC změnilo v souladu se Zákonem právní formu na obecně prospěšnou společnost dne 30.10.2013 Statut obecně prospěšné společnosti Bubec Úvodní ustanovení I. Založení společnosti Občanské Sdružení BUBEC změnilo v souladu se Zákonem právní formu na obecně prospěšnou společnost dne 30.10.2013 Společnost

Více

KLICPEROVO DIVADLO o.p.s.

KLICPEROVO DIVADLO o.p.s. KLICPEROVO DIVADLO o.p.s. STATUT Obsah: Článek 1 Článek 2 Článek 3 Článek 4 Článek 5 Úvodní ustanovení Orgány Klicperova divadla o.p.s. Organizační struktura Klicperova divadla o.p.s. Zaměstnanci Klicperova

Více

Rozhodnutí o změně právní formy sdružení NEPOSEDA na ústav podle 3045 zákona č.89/2012 Sb.

Rozhodnutí o změně právní formy sdružení NEPOSEDA na ústav podle 3045 zákona č.89/2012 Sb. Rozhodnutí o změně právní formy sdružení NEPOSEDA na ústav podle 3045 zákona č.89/2012 Sb. Čl. 1 Úvodní ustanovení Identifikace sdružení před změnou právní formy: Neposeda Českobrodská 1, 190 11 Praha

Více

Ekonomika 1. 15. Akciová společnost

Ekonomika 1. 15. Akciová společnost S třední škola stavební Jihlava Ekonomika 1 15. Akciová společnost Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 - inovace a zkvalitnění

Více

ZAKLÁDACÍ SMLOUVA obecně prospěšné společnosti. KLICPEROVO DIVADLO o. p. s.

ZAKLÁDACÍ SMLOUVA obecně prospěšné společnosti. KLICPEROVO DIVADLO o. p. s. ZAKLÁDACÍ SMLOUVA obecně prospěšné společnosti KLICPEROVO DIVADLO o. p. s. Zakladatelé Název zakladatele: Statutární město Hradec Králové Sídlo: Československé armády 408, 502 00 Hradec Králové IČ: 00

Více

Statut Nadačního fondu na podporu vážné hudby

Statut Nadačního fondu na podporu vážné hudby Statut Nadačního fondu na podporu vážné hudby Článek I. Název nadačního fondu Název nadačního fondu zní: Nadační fond na podporu vážné hudby (dále jen jako nadační fond ). Článek II. Sídlo nadačního fondu

Více

STANOVY POVÍDEJ, z. s. Článek I Jméno, sídlo a právní forma. Článek II Účel spolku

STANOVY POVÍDEJ, z. s. Článek I Jméno, sídlo a právní forma. Článek II Účel spolku STANOVY POVÍDEJ, z. s. Článek I Jméno, sídlo a právní forma Název spolku: Povídej, z. s. Sídlo spolku: Česká 235, 284 01 Kutná Hora právní forma: spolek Spolek vznikl v r. 1998 jako občanské sdružení s

Více

Stanovy zapsaného spolku Jetsurf club, z.s.

Stanovy zapsaného spolku Jetsurf club, z.s. Stanovy zapsaného spolku Jetsurf club, z.s. Článek 1. Spolek Jetsurf club, z.s. (dále jen Jetsurf club nebo Spolek ) je samosprávným dobrovolným svazkem fyzických osob a právnických osob, založeným k naplňování

Více

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2011 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2011-2 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 3 (5) Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek vydaný k zabezpečení 8 nařízení vlády č. 462/2000

Více

STANOVY KOKONÍN z. s.

STANOVY KOKONÍN z. s. Čl. I STANOVY KOKONÍN z. s. Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1. Název spolku: Kokonín z. s. (dále jen spolek); 2. Sídlem spolku je Jablonec nad Nisou Kokonín, Dělnická 4315, PSČ 468 01; 3. Spolek

Více

STATUT Obecně prospěšné společnosti pro Český ráj (dále jen Společnost)

STATUT Obecně prospěšné společnosti pro Český ráj (dále jen Společnost) STATUT Obecně prospěšné společnosti pro Český ráj (dále jen Společnost) Čl. 1 Založení Společnosti Obecně prospěšná společnost pro Český ráj, o.p.s. byla založena zakladatelskou smlouvou 25.6.2002 v Hradci

Více

Nové právní poměry NNO po 1.1.2014. JUDr. Hana Frištenská vedoucí sekretariátu RVNNO květen 2013

Nové právní poměry NNO po 1.1.2014. JUDr. Hana Frištenská vedoucí sekretariátu RVNNO květen 2013 Nové právní poměry NNO po 1.1.2014 JUDr. Hana Frištenská vedoucí sekretariátu RVNNO květen 2013 Občanský zákoník č.89/2012 Sb. - platný Zákon č. 90/2012 Sb., o obchodních korporacích (sociální družstva)

Více

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze Zápis z členské schůze BYTOVÉHO DRUŽSTVA NA KORÁBĚ, IČO 29154634 se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 8 Den konání : 9. 6. 2014 Místo konání: prostory sušárny v suterénu domu Na Korábě 362/4,

Více

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Formátového výboru Národní digitální knihovny upravuje zejména způsob svolávání zasedání, účasti, rozhodování

Více

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Strana první. NZ [ ]/[ ] N [ ]/[ ] Notářský zápis sepsaný dne [ ] (slovy: [ ])[jméno a příjmení], notářem v [ ], na adrese

Více

ZAKLÁDACÍ SMLOUVA O ZALOŽENÍ SPOLKU ve smyslu ustanovení 218 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

ZAKLÁDACÍ SMLOUVA O ZALOŽENÍ SPOLKU ve smyslu ustanovení 218 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Příloha č. 1 ZAKLÁDACÍ SMLOUVA O ZALOŽENÍ SPOLKU ve smyslu ustanovení 218 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Jihomoravský kraj IČO: 70888337 se sídlem Žerotínovo nám. 449/3, 601 82 Brno zastoupený:

Více

Stanovy Klubu pacientů s urologickým onemocněním

Stanovy Klubu pacientů s urologickým onemocněním Stanovy Klubu pacientů s urologickým onemocněním I. Založení spolku 1. Na ustavující schůzi dne 1. 7. 2015 potvrdili níže podepsané osoby založení spolku ve smyslu 214 občanského zákoníku s názvem Klub

Více

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva č. 1/2015 o poskytnutí dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Na základě usnesení zastupitelstva obce Čáslavsko

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 718/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 660 ze dne 27.08.2014 Sloučení příspěvkových organizací Pečovatelská služba Praha 3 a Ošetřovatelský domov Praha 3 a změna zřizovací

Více

Statutu. li. Úplné znění. Základní ustanovení. 1. Název Společnosti : MAS Jihozápad o.p.s. Orgány společnosti. 1. Orgány Společnosti jsou:

Statutu. li. Úplné znění. Základní ustanovení. 1. Název Společnosti : MAS Jihozápad o.p.s. Orgány společnosti. 1. Orgány Společnosti jsou: - - Úplné znění Statutu obecně prospěšné společnosti MAS Jihozápad o.p.s. I. Základní ustanovení 1. Název Společnosti : MAS Jihozápad o.p.s. 2. Sídlo Společnosti: Náměstí 5. května 19, 252 25 J i nočany

Více

Stanovy Asociace chytrého bydlení

Stanovy Asociace chytrého bydlení Stanovy Asociace chytrého bydlení Čl. I - Název, sídlo a působnost sdružení Název sdružení je Asociace chytrého bydlení, ve zkratce ACHB (dále jen Asociace). Sídlo Asociace,. Asociace působí na celém území

Více

VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ MIMO ZASEDÁNÍ SROMÁŽDĚNÍ. členů Společenství vlastníků jednotek Hlivická

VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ MIMO ZASEDÁNÍ SROMÁŽDĚNÍ. členů Společenství vlastníků jednotek Hlivická VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ MIMO ZASEDÁNÍ SROMÁŽDĚNÍ členů Společenství vlastníků jednotek Hlivická Statutární orgán Společenství vlastníků jednotek Hlivická, se sídlem Hlivická 424/8, 181 00 Praha 8 - Bohnice,

Více

Zakládací listina obecně prospěšné společnosti. Střední Haná, o.p.s. se sídlem Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín IČ: 26881764

Zakládací listina obecně prospěšné společnosti. Střední Haná, o.p.s. se sídlem Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín IČ: 26881764 Zakládací listina obecně prospěšné společnosti Střední Haná, o.p.s. se sídlem Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín IČ: 26881764 (dále také jako společnost nebo obecně prospěšná společnost ) Zakladatel:

Více

Záchranná brigáda kynologů Jihomoravského kraje. České republiky z.s. ZBK JmK ČR z.s. Tomešova 902/10b, Brno, 602 00. Stanovy ZBK JmK ČR z.s.

Záchranná brigáda kynologů Jihomoravského kraje. České republiky z.s. ZBK JmK ČR z.s. Tomešova 902/10b, Brno, 602 00. Stanovy ZBK JmK ČR z.s. Záchranná brigáda kynologů Jihomoravského kraje České republiky z.s. ZBK JmK ČR z.s. Tomešova 902/10b, Brno, 602 00 Stanovy ZBK JmK ČR z.s. Schváleno členskou schůzí ZBK JmK ČR z.s. dne 14. 6. 2015 Platí

Více

Závazný pokyn P ČOS pro postup při konání valných hromad tělocvičných jednot

Závazný pokyn P ČOS pro postup při konání valných hromad tělocvičných jednot Směrnice ČOS č. 1/2013 Závazný pokyn P ČOS pro postup při konání valných hromad tělocvičných jednot P ČOS stanoví k provádění ustanovení čl. 7 odst. 7.6. Stanov České obce sokolské v platném znění toto:

Více

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ PEDAGOGA PRO DĚTI, ŽÁKY A STUDENTY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM V SOUKROMÝCH A CÍRKEVNÍCH ŠKOLÁCH NA ROK 2010 Č. j.: 24 525/2009-61 V Praze dne 17. prosince

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1 ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA Název: Sdružení Českolipsko Právní forma: zájmové sdružení Adresa: náměstí T. G. M. 165, 470 01 Česká Lípa IČO: 75059843 Účelem sdružení je zajištění efektivní

Více

SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE

SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE 23. listopadu 2010 hotel Primavera, Plzeň JUDr. Adam Furek odbor dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra AKTUÁLNÍ POZNATKY Z DOZOROVÉ A KONTROLNÍ

Více

Veterán klub Kroměříž o.s. stanovy zájmového sdružení fyzických osob

Veterán klub Kroměříž o.s. stanovy zájmového sdružení fyzických osob stanovy zájmového sdružení fyzických osob OBSAH I. NÁZEV A SÍDLO... 3 II. CHARAKTERISTIKA A PŘEDMĚT ČINNOSTI... 3 III. VZNIK A ZÁNIK ČLENSTVÍ... 3 IV. VÝŠE A ZPŮSOB ZAPLACENÍ ČLENSKÉHO PŘÍSPĚVKU... 4 V.

Více

Stanovy badmintonového klubu Kabal team Karviná z.s.

Stanovy badmintonového klubu Kabal team Karviná z.s. Stanovy badmintonového klubu Kabal team Karviná z.s. I. Úvodní ustanovení 1.1. Badmintonový klub nese název Kabal team Karviná z.s. (dále také jen klub ) a je založen v souladu s ustanovením zákona č.

Více

227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009,

227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009, 227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech ČÁST STO SEDMDESÁTÁ Změna zákona o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní

Více

S T A N O V Y. SK Meteor Libeř, z.s.

S T A N O V Y. SK Meteor Libeř, z.s. S T A N O V Y SK Meteor Libeř, z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem SK Meteor Libeř, z.s. (dále jen SK) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují veřejně prospěšnou sportovní činnost,

Více

Stanovy svazku obcí. ,,Mikroregion Chelčicko-Lhenický, svazek obcí. I. Název a sídlo členů svazku obcí

Stanovy svazku obcí. ,,Mikroregion Chelčicko-Lhenický, svazek obcí. I. Název a sídlo členů svazku obcí ,,Mikroregion Chelčicko-Lhenický, svazek obcí Stanovy svazku obcí Obec Chelčice, Chelčice 123, 389 01 Vodňany Obec Lhenice, Školní 125, 384 02 Lhenice Obec Mičovice, Mičovice 23, 383 01 Prachatice Obec

Více

S TA N O V Y DOBROVOLNÉHO SVAZKU OBCÍ BLATENSKA. I. Název a sídlo. Dobrovolný Svazek obcí Blatenska (dále jen svazek) II.

S TA N O V Y DOBROVOLNÉHO SVAZKU OBCÍ BLATENSKA. I. Název a sídlo. Dobrovolný Svazek obcí Blatenska (dále jen svazek) II. S TA N O V Y DOBROVOLNÉHO SVAZKU OBCÍ BLATENSKA I. Název a sídlo Název svazku obcí zní: Sídlo svazku: Dobrovolný Svazek obcí Blatenska (dále jen svazek) J. P. Koubka 4, 388 01 Blatná II. Předmět činnosti

Více

ZPRÁVA O KONTROLNÍ ČINNOSTI DOZORČÍ RADY SPOLEČNOSTI UNIPETROL, A.S. PRO ŘÁDNOU VALNOU HROMADU SPOLEČNOSTI UNIPETROL, A.S. KONANOU DNE 21.

ZPRÁVA O KONTROLNÍ ČINNOSTI DOZORČÍ RADY SPOLEČNOSTI UNIPETROL, A.S. PRO ŘÁDNOU VALNOU HROMADU SPOLEČNOSTI UNIPETROL, A.S. KONANOU DNE 21. ZPRÁVA O KONTROLNÍ ČINNOSTI DOZORČÍ RADY SPOLEČNOSTI UNIPETROL, A.S. PRO ŘÁDNOU VALNOU HROMADU SPOLEČNOSTI UNIPETROL, A.S. KONANOU DNE 21. ČERVNA 2016 UNIPETROL, a. s. zapsaná v obchodním rejstříku vedeném

Více

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte Žádost o dofinancování sociální služby pro r. 2016 v rámci Podmínek dotačního Programu na podporu poskytování sociálních služeb a způsobu rozdělení a čerpání dotace z kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu

Více

Městská část Praha 5 vyhlašuje dotační programy na podporu sportu na území MČ Praha 5 v roce 2016

Městská část Praha 5 vyhlašuje dotační programy na podporu sportu na území MČ Praha 5 v roce 2016 Městská část Praha 5 vyhlašuje dotační programy na podporu sportu na území MČ Praha 5 v roce 2016 Podmínky pro poskytnutí dotace se řídí Obecnými pravidly pro poskytování dotací městské části Praha 5 (dále

Více

ÚSTAVA. Náboženská společnost českých unitářů II. Poslání náboženské společnosti:

ÚSTAVA. Náboženská společnost českých unitářů II. Poslání náboženské společnosti: ÚSTAVA Tato ústava Náboženské společnosti českých unitářů (dále též jen NSČU ) je přijata v souladu s ustanoveními zákona č. 3/2002 Sb., o svobodě náboženského vyznání a postavení církví a náboženských

Více

S T A N O V Y SK Baťov 1930 z.s.

S T A N O V Y SK Baťov 1930 z.s. S T A N O V Y SK Baťov 1930 z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem SK Baťov 1930 z.s. (dále jen SK Baťov 1930) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, osvětovou a vzdělávací

Více

Náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu

Náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu 176 VYHLÁŠKA ze dne 5. června 2009, kterou se stanoví náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu, organizace vzdělávání v rekvalifikačním zařízení a způsob jeho ukončení Ministerstvo školství,

Více

ZÁPIS z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jiřetín pod Jedlovou, konaného dne 5.11.2014, od 17:00 hodin.

ZÁPIS z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jiřetín pod Jedlovou, konaného dne 5.11.2014, od 17:00 hodin. ZÁPIS z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jiřetín pod Jedlovou, konaného dne, od 17:00 hodin. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Jiřetín pod Jedlovou (dále též jako zastupitelstvo

Více

Zakázky malého rozsahu

Zakázky malého rozsahu Zakázky malého rozsahu Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu obce Březina Účinnost od 1. 1. 2013 Vypracoval: Mixa Josef Marie Mikešová Schváleno zastupitelstvem obce dne 7. 11. 2012 Smyslem

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek

Stanovy společenství vlastníků jednotek Stanovy společenství vlastníků jednotek Čl. 1 Základní ustanovení Společenství vlastníků jednotek pro dům: (dále jen společenství ) čísla popisná: 3690, 3691 ulice: Stanislava Manharda čísla orientační:

Více

Ministerstvo průmyslu a obchodu

Ministerstvo průmyslu a obchodu Ministerstvo průmyslu a obchodu Národní kontaktní místo pro implementaci Směrnice OECD pro nadnárodní podniky Česká republika 1 Obsah Národní kontaktní místo (NKM) - vznik a struktura Jednací řád Případy

Více

S T A N O V Y AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI

S T A N O V Y AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI S T A N O V Y AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI ČSAD Ústí nad Orlicí, a.s. se sídlem Ústí nad Orlicí, Třebovská 330 zapsané v obchodním rejstříku u Krajského soudu v Hradci Králové v oddílu B, vložka č 1021 1. Firma

Více

S T A N O V Y TJ Stonožka Březina, z.s.

S T A N O V Y TJ Stonožka Březina, z.s. S T A N O V Y TJ Stonožka Březina, z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem TJ Stonožka Březina z.s. (dále jen TJ) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, turistiku, osvětovou

Více

S T A N O V Y TJ Slovan Bzenec z.s.

S T A N O V Y TJ Slovan Bzenec z.s. S T A N O V Y TJ Slovan Bzenec z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem TJ Slovan Bzenec z.s. (dále jen TJ) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, turistiku, osvětovou a vzdělávací

Více

ZAKLÁDACÍ SMLOUVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI

ZAKLÁDACÍ SMLOUVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZAKLÁDACÍ SMLOUVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s. Zakladatelé: Eva Fraňková RČ: 825306/1575 trvale bytem: Březí 34, 399 01 Zhoř Veronika Frelichová r.č. 865922/2536

Více

S T A N O V Y Sportovního klubu Sobotka, z.s.

S T A N O V Y Sportovního klubu Sobotka, z.s. S T A N O V Y Sportovního klubu Sobotka, z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem Sportovní klub Sobotka, z.s. (dále jen SK) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, turistiku,

Více

Zápis z jednání správní rady

Zápis z jednání správní rady Zápis z jednání správní rady Datum konání: Místo konání: 31. květen 2012, 16:00 hod. sídlo MAS,, Tachov PROGRAM JEDNÁNÍ: 1) Volba zapisovatele a ověřovatele zápisu 2) Podpořené projekty v rámci 5. výzvy

Více

Výroční zpráva za rok 2011

Výroční zpráva za rok 2011 Výroční zpráva za rok 2011 Určeno pro jednání správní rady Koordinačního a informačního střediska pro osoby se zdravotním postižením a seniory, o.p.s. jako v pořadí 4. Výroční zprávy, a to za rok 2011.

Více

STANOVY SPOLKU SPORT KIDS z. s.

STANOVY SPOLKU SPORT KIDS z. s. STANOVY SPOLKU SPORT KIDS z. s. Zámecká č.p. 48, 538 43 Třemošnice Čl. I. Název a sídlo spolku 1) Oficiální název Spolku je SPORT KIDS z.s. (dále jen Spolek). 2) Sídlem Spolku je ul. Zámecká č.p. 48, 538

Více

ZŘIZOVACÍ LISTINA SPRÁVA BYTOVÝCH OBJEKTŮ PRAHA MODŘANY

ZŘIZOVACÍ LISTINA SPRÁVA BYTOVÝCH OBJEKTŮ PRAHA MODŘANY Příloha usnesení Zastupitelstva městské části Praha 12 č. 96/2012 Zastupitelstvo městské části Praha 12 na základě ustanovení zákona č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů,

Více

S T A N O V Y. Tělovýchovná jednota Sokol Kobeřice, z.s. I. Základní ustanovení

S T A N O V Y. Tělovýchovná jednota Sokol Kobeřice, z.s. I. Základní ustanovení S T A N O V Y Tělovýchovná jednota Sokol Kobeřice, z.s. I. Základní ustanovení 1. Spolek s názvem Tělovýchovná jednota Sokol Kobeřice, z.s. (dále jen TJ), je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří

Více

S T A N O V Y TJ SOKOL Polnička, z.s.

S T A N O V Y TJ SOKOL Polnička, z.s. S T A N O V Y TJ SOKOL Polnička, z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem TJ SOKOL Polnička, z.s. (dále jen TJ) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, turistiku, osvětovou

Více

-Stejnopis- NOTÁŘSKÝ ZÁPIS

-Stejnopis- NOTÁŘSKÝ ZÁPIS -Strana 1- -Stejnopis- NOTÁŘSKÝ ZÁPIS N 70/2015 NZ 63/2015 sepsaný dne 21.8. 2015 ( dvacátého prvního srpna roku dva tisíce patnáct) v notářské kanceláři Mgr. Jiřího Kunze, se sídlem v Opavě, Hrnčířská

Více

S t a n o v y a k c i o v é s p o l e č n o s t i T R I O L C Z, a.s.

S t a n o v y a k c i o v é s p o l e č n o s t i T R I O L C Z, a.s. S t a n o v y a k c i o v é s p o l e č n o s t i T R I O L C Z, a.s. ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 Založení akciové společnosti Tyto stanovy upravují právní poměry obchodní společnosti TRIOL CZ,

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek

Stanovy společenství vlastníků jednotek ST 02/2011 Stanovy společenství vlastníků jednotek Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 0 1 / 19 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Článek I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále

Více

Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015

Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015 Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015 Cíle programu Grantový program podporuje činnost a chod sportovních,kulturních a ostatních

Více

OBEC ČERVENKA Nařízení obce č. 2/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD

OBEC ČERVENKA Nařízení obce č. 2/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD OBEC ČERVENKA Nařízení obce č. 2/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Zastupitelstvo obce se na svém zasedání dne 21.05.2014 usneslo vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů I. Smluvní strany Masarykova univerzita Filozofická fakulta se sídlem, 602 00 Brno zastoupená prof. PhDr. Milanem Polem, CSc., děkanem Filozofické

Více

Stanovy České rady dětí a mládeže

Stanovy České rady dětí a mládeže Naformátováno: Vpravo: 1,63 cm Stanovy České rady dětí a mládeže (Návrh Pracovní skupiny pro stanovy ze 17. 6. 2009) Čl. 1 Název (1) Název sdružení zní Česká rada dětí a mládeže. Čl. 2 Vymezení a účel

Více

STANOVY SVAZU MĚST A OBCÍ ČESKÉ REPUBLIKY

STANOVY SVAZU MĚST A OBCÍ ČESKÉ REPUBLIKY STANOVY SVAZU MĚST A OBCÍ ČESKÉ REPUBLIKY Preambule Svaz měst a obcí České republiky (dále jen Svaz ) je otevřenou, zájmovou, nestranickou a nevládní organizací. ČÁST PRVNÍ 1 Název, sídlo, právní forma

Více

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1 k Vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Ulice: PSČ, obec: V.... dne..... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až

Více

Výroční zpráva Centra pomoci vojákům v tísni z.ú.

Výroční zpráva Centra pomoci vojákům v tísni z.ú. Výroční zpráva Centra pomoci vojákům v tísni z.ú. Základní informace o organizaci Název : Centrum pomoci vojákům v tísni Sídlo: K Novým domkům 103, 159 00 Praha 5 IČ: 041 28 664 Webové stránky: www.cpvt.cz

Více

STANOVY. Zemědělské družstvo Bašnice IČ 00125369

STANOVY. Zemědělské družstvo Bašnice IČ 00125369 STANOVY Zemědělské družstvo Bašnice IČ 00125369 Ve znění donucujících ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník a zákona č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních

Více

Unie ROSKA - česká MS společnost, z. s. Stanovy spolku

Unie ROSKA - česká MS společnost, z. s. Stanovy spolku Unie ROSKA - česká MS společnost, z. s. Stanovy spolku Článek I. Název a sídlo spolku Unie ROSKA - česká MS společnost, z. s. (dále jen spolek ) má své sídlo na adrese Senovážné náměstí 994/2, 110 00 Praha

Více

zákon České národní rady ze dne 4. května 1992 č. 300 Sb., o státní podpoře výzkumu a vývoje, ve znění zákona č. 1/1995 Sb. a zákona č. 220/2000 Sb.

zákon České národní rady ze dne 4. května 1992 č. 300 Sb., o státní podpoře výzkumu a vývoje, ve znění zákona č. 1/1995 Sb. a zákona č. 220/2000 Sb. zákon České národní rady ze dne 4. května 1992 č. 300 Sb., o státní podpoře výzkumu a vývoje, ve znění zákona č. 1/1995 Sb. a zákona č. 220/2000 Sb. (zákon byl zrušen dnem 1. července 2002 zákonem č.130/2002

Více

ČSOB Penzijní společnost, a. s., člen skupiny ČSOB

ČSOB Penzijní společnost, a. s., člen skupiny ČSOB ČSOB Penzijní společnost, a. s., člen skupiny ČSOB Úplné znění stanov k 1.1.2016 I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ -------------------------------------------------- 1. Založení -------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Výroční zpráva 2012. Obsah ÚVOD 3 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA 4 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2012 5 VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 7

Výroční zpráva 2012. Obsah ÚVOD 3 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA 4 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2012 5 VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 7 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Obsah ÚVOD 3 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA 4 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2012 5 VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 7 2 Úvod Vážení přátelé, Vám předkládá výroční zprávu za rok 2012. Poděkování patří všem,

Více

S T A N O V Y Myslivecký spolek Chalupnické louky. ČÁST I. Všeobecná ustanovení

S T A N O V Y Myslivecký spolek Chalupnické louky. ČÁST I. Všeobecná ustanovení S T A N O V Y Myslivecký spolek Chalupnické louky ČÁST I. - Všeobecná ustanovení Hlava I. - Základní ustanovení Hlava II. - Účel a předmět činnosti Hlava III. - Členství Hlava IV. - Práva a povinnosti

Více

Disciplinární řád pro studenty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Disciplinární řád pro studenty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. května 2004

Více

STANOVY. Společenství vlastníků jednotek Sedláčkova čp. 2902 znění k 2.6.2015. Článek I.

STANOVY. Společenství vlastníků jednotek Sedláčkova čp. 2902 znění k 2.6.2015. Článek I. STANOVY Společenství vlastníků jednotek Sedláčkova čp. 2902 znění k 2.6.2015 Článek I. 1. Název: Společenství vlastníků jednotek Sedláčkova čp. 2902 (dále jen společenství ) 2. Sídlo: Sedláčkova č.p. 2902,

Více

TESTY Legislativa FAČR. Stanovy. 1. Fotbalová asociace ČR je. a) akciová společnost b) občanské sdružení c) společnost s ručením omezením

TESTY Legislativa FAČR. Stanovy. 1. Fotbalová asociace ČR je. a) akciová společnost b) občanské sdružení c) společnost s ručením omezením TESTY Legislativa FAČR Stanovy 1. Fotbalová asociace ČR je a) akciová společnost b) občanské sdružení c) společnost s ručením omezením 2. Symboly FAČR jsou a) znak, vlajka a hymna b) znak a hymna c) vlajka

Více

Registr práv a povinností. PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV

Registr práv a povinností. PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV Registr práv a povinností PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV Základní registry Řízení poskytování služeb egovermentu Převodník identifikátorů fyzických osob (ORG) Úřad pro ochranu

Více

STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI. AGROSPOL HOSTOVICE, a.s. HLAVA I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČLÁNEK I. ZALOŽENÍ AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI

STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI. AGROSPOL HOSTOVICE, a.s. HLAVA I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČLÁNEK I. ZALOŽENÍ AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI AGROSPOL HOSTOVICE, a.s. HLAVA I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČLÁNEK I. ZALOŽENÍ AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI 1. Akciová společnost AGROSPOL HOSTOVICE, a.s., se sídlem v Hostovicích čp. 79 (dále

Více

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Prioritní osa 7 -Technická pomoc Praha - prosinec 2010 Verze 1.0 Ministerstvo dopravy www.opd.cz OBSAH Úvod...3 Obecná pravidla...4 Legislativní

Více

ZÁPIS Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 3. 11. 2014

ZÁPIS Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 3. 11. 2014 ZÁPIS Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 3. 11. 2014 Zasedání zahájeno: v 18.00 hodin Místo konání: kancelář obecního úřadu Počet zastupitelů: 9 Přítomni: 9 - Chadimová Pavla, Bajerová

Více

P R A V I D L A. č. P1/2016

P R A V I D L A. č. P1/2016 P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN č. P1/2016 pro udělování ceny kulturní komise Rady města Loun leden 2016 Cena kulturní komise Rady města Loun Z prostředků Kulturního fondu bude udělována cena kulturní

Více

OBEC ZAKŘANY. Směrnice. O zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1

OBEC ZAKŘANY. Směrnice. O zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1 OBEC ZAKŘANY Směrnice O zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1.1. Tato směrnice je vnitřním předpisem obce Zakřany jakožto veřejného zadavatele, a upravuje postup

Více

STANOVY MYSLIVECKÉHO SPOLKU CHOTYNĚ. (dále jen Stanovy )

STANOVY MYSLIVECKÉHO SPOLKU CHOTYNĚ. (dále jen Stanovy ) STANOVY MYSLIVECKÉHO SPOLKU CHOTYNĚ (dále jen Stanovy ) Čl. 1 Vznik spolku Myslivecký spolek CHOTYNĚ, z.s. (původně Myslivecké sdružení Chotyně-o.s., dále jen Spolek ), vznikl 27.7.1992 jako nástupce Honebního

Více

Stanovy. 2. Sdružení je právnickou osobou ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů v platném znění.

Stanovy. 2. Sdružení je právnickou osobou ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů v platném znění. Stanovy I. Všeobecná ustanovení 1. Brmlab, o.s. (dále jen sdružení) je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení fyzických osob. 2. Sdružení je právnickou osobou ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE Rozsah platnosti dokumentu: všichni zaměstnanci města Název: PRAVIDLA PRO UŽÍVÁNÍ ZNAKU A VLAJKY STATUTÁRNÍHO MĚSTA MOSTU Typ dokumentu: pravidla rady

Více

OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č. 2/2011

OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č. 2/2011 OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č. 2/2011 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Vysočany se na svém zasedání dne 23. 2. 2011 usnesením č. 3/2011/27 usneslo vydat

Více

OBSah. Autoři publikace... XI Předmluva... XII. Zákon č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích)

OBSah. Autoři publikace... XI Předmluva... XII. Zákon č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) OBSah Autoři publikace................................................... XI Předmluva........................................................ XII Zákon č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech

Více

ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů

ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů senátní tisk č. 88 5. funkční období ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I

Více

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ Příloha č. 1 Oznámení o zahájení zadávacího řízení Zadávací dokumentace Název zakázky: SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ 1. Doba a místo plnění veřejné zakázky: Termín zahájení:

Více

Článek I. Základní ustanovení

Článek I. Základní ustanovení STANOVY ZEMĚDĚLSKÉHO DRUŽSTVA ÚŠTĚK zapsaného v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ústí nad Labem oddíl DrXXIV, vložka 1066 dle zákona o obchodních korporacích Článek I. Základní ustanovení

Více

Statut účelového Fondu Vysočiny. ze dne 10. 12. 2013. č. 13/13

Statut účelového Fondu Vysočiny. ze dne 10. 12. 2013. č. 13/13 Zastupitelstvo Kraje Vysočina Statut účelového Fondu Vysočiny ze dne 10. 12. 2013 č. 13/13 Část I. Obecná ustanovení Čl. 1 Úvodní ustanovení Kraj Vysočina (dále jen Kraj ) zřídil na základě zákona č. 129/2000

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY

MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY Vnitřní předpis Městského úřadu Velké Hamry č. VS/01/2012 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU VELKÉ HAMRY I. Úvodní ustanovení Organizační řád Městského úřadu Velké Hamry vychází zejména

Více

STANOVY Společenství vlastníků Molákova 577, Praha 8 úplně znění účinné od 16. 6. 2016 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

STANOVY Společenství vlastníků Molákova 577, Praha 8 úplně znění účinné od 16. 6. 2016 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ STANOVY Společenství vlastníků Molákova 577, Praha 8 úplně znění účinné od 16. 6. 2016 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství")

Více

USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 22. schůze ze dne 21. ledna 2016

USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 22. schůze ze dne 21. ledna 2016 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období 145 USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 22. schůze ze dne 21. ledna 2016 k vládnímu návrhu zákona, kterým

Více

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře OBEC BŘEZOVÁ BŘEZOVÁ 106, 747 44 BŘEZOVÁ U VÍTKOVA, IČ: 00299880, TEL.: 556 307 017, email: starosta@obec-brezova.cz OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

Více

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Nesvačily, konaného dne 5.11.2014, od 19. 00 hodin

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Nesvačily, konaného dne 5.11.2014, od 19. 00 hodin Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Nesvačily, konaného dne 5.11.2014, od 19. 00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Nesvačily (dále též jako zastupitelstvo

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2009. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2009. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2009 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 352/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 309 ze dne 11.05.2016 Uzavření Smlouvy o zajištění péče o děti mezi Městskou částí Praha 3 a organizací NOVÁ TROJKA, z. s. Rada

Více

uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto smlouvu o poskytnutí dotace:

uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto smlouvu o poskytnutí dotace: VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE NA ÚHRADU VÝDAJŮ NA CELOROČNÍ ČINNOST PŘÍJEMCE Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Statut Rad y vlády pro záležitosti romské menšiny schválený usnesením vlády ze dne 12. května 2014 č. 352, ve znění usnesení vlády ze dne 12. prosince 2014 č. 933. Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády

Více

1 Hlavní město Praha. Počet zastupitelů: 63 Počet obyvatel: 1 246 240 Rozloha kraje: 496 km 2. 2 Středočeský kraj

1 Hlavní město Praha. Počet zastupitelů: 63 Počet obyvatel: 1 246 240 Rozloha kraje: 496 km 2. 2 Středočeský kraj P R O F I L EDITORIAL Asociace krajů, která byla založena v roce 2001, je zájmovým sdružením všech 13 českých a moravských krajů a hlavního města Prahy. Hlavním cílem Asociace krajů je prosazování společných

Více