Dodatek č. 1 k Přílohám I Směrnice Ministerstva životního prostředí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Dodatek č. 1 k Přílohám I Směrnice Ministerstva životního prostředí"

Transkript

1 Dodatek č. 1 k Přílohám I Směrnice Ministerstva životního prostředí č. 13/2006 o poskytování finančních prostředků ze Státního fondu životního prostředí ČR platným od 1. listopadu 2008 Dodatek č. 1 k Přílohám I Směrnice Ministerstva životního prostředí č. 13/2006 o poskytování finančních prostředků ze Státního fondu životního prostředí ČR platným od 1. listopadu 2008 obsahuje vyhlášení nového programu pro vítěze ocenění Zelená stuha a Zelená stuha ČR. 1) Dodatek k Příloze č. I.1 Programy podpory, v rámci kterých bude SFŽP ČR přijímat žádosti Na konec Přílohy I.1 Programy podpory, v rámci kterých bude SFŽP ČR přijímat žádosti se doplňuje následující znění: 3.3. Program pro vítěze ocenění Zelená stuha a Zelená stuha ČR péče o zeleň a životní prostředí Cílem programu je poskytnutí finančního ocenění vítězům krajských kol soutěže Vesnice roku (ocenění Zelená stuha) a vítězi celostátního kola soutěže Zelená stuha ČR (ocenění Zelená stuha ČR) v souladu s platnou dohodou se Spolkem pro obnovu venkova ČR a Memorandem o spolupráci mezi Ministerstvem životního prostředí ČR a Ministerstvem pro místní rozvoj ČR. Kritéria pro výběr akcí k podpoře v rámci Programu pro vítěze ocenění Zelená stuha a Zelená stuha ČR péče o zeleň a životní prostředí jsou stanovena takto: Základní podmínkou pro výběr akcí k poskytnutí podpory je, aby navržená opatření byla prováděna v souladu s daným venkovským prostředím a realizace opatření a projektů vedly ke zlepšení celkového stavu veřejných prostranství, přírodních prvků a zeleně v obci tak, aby byl zachován, či obnoven celkový ráz venkova. U environmentálních vzdělávacích projektů je podmínkou, aby realizované projekty vedly k zapojení dětí, mládeže i ostatních občanů do ekologických aktivit, případně do péče o zeleň, přírodní prvky a celkový obraz obce. Bližší specifikace celého programu 3.3., odchylky v postupu podávání žádostí a v požadavcích na doložení údajů uvedených v žádosti, jsou uvedeny v Příloze I.9.

2 2) Dodatek k Příloze č. I.2 Obecné zásady pro poskytování finančních prostředků ze SFŽP ČR Do článku II, bodu 1. se do tabulky Maximální limity celkové podpory a dotace doplňuje: Číslo programu Název programu Typ žadatele Max. limit % podpora/%dotace ze základu pro výpočet podpory 3.3. Program pro vítěze ocenění Zelená stuha a Zelená stuha ČR péče o zeleň a životní prostředí A Pro žádosti podané v roce /80 4),5) Pro žádosti podané od roku /100 6),7) 4) 5) 6) 7) Obce oceněné titulem Zelená stuha (výherci krajského kola soutěže Vesnice roku) 70 % uznaných nákladů, maximálně ,- Kč Obce oceněné titulem Zelená stuha ČR (výherci celostátního kola soutěže Zelená stuha ČR) 80 % uznaných nákladů, maximálně ,- Kč Obce oceněné titulem Zelená stuha (výherci krajského kola soutěže Vesnice roku) 100 % uznaných nákladů, maximálně ,- Kč Obce oceněné titulem Zelená stuha ČR (výherci celostátního kola soutěže) 100 % uznaných nákladů, maximálně ,- Kč 3) Dodatek k Příloze č. I.8. Odborný posudek V Příloze č. I.8 Odborný posudek se znění bodu 3. upravuje takto: Odborný posudek pro Program péče o přírodní prostředí, ochrana a využívání přírodních zdrojů bude vycházet z této osnovy: a) Obecné údaje; b) Identifikace předkladatele žádosti; c) Adresát a účel posudku; d) Základní charakteristika opatření, náklady na realizaci, období realizace, požadavek na Fond; e) Posouzení potřebnosti opatření a účelnosti navrženého řešení z hlediska ochrany životního prostředí a úměrnosti předpokládaných nákladů k dosaženým efektům; f) Hodnocení jednotlivých variant v případě variantního řešení; g) Stanovisko, zda opatření odpovídá podmínkám příslušného dílčího programu v rámci Programu péče o přírodní prostředí, ochrana a využívání přírodních zdrojů a doporučuje se realizovat s finanční podporou z Fondu. V případě zvláště chráněných území bude součástí rovněž odborné stanovisko, zda je opatření v souladu se schváleným plánem péče o zvláště chráněné území.

3 Pro program Výkupy pozemků ve zvláště chráněných územích, jejich ochranných pásmech a významných krajinných prvcích zpracovává odborný posudek Odbor zvláště chráněných částí přírody MŽP a pro opatření v rámci programu 3.3. Program pro vítěze ocenění Zelená stuha a Zelená stuha ČR péče o zeleň a životní prostředí kromě realizace projektů environmentální výchovy a vzdělávání zpracovává odborný posudek místně příslušné odborné pracoviště ochrany přírody, tj. správa NP, správa CHKO nebo středisko Agentury ochrany přírody a krajiny, v případě projektů environmentální výchovy a vzdělávání zpracovává odborný posudek odbor environmentálního vzdělávání MŽP. 4) Dodatek k Příloze č. I.9 Program péče o přírodní prostředí, ochrana a využívání přírodních zdrojů A) V Příloze č. I.9 Program péče o přírodní prostředí, ochrana a využívání přírodních zdrojů, článek I Základní kritéria pro výběr akcí se na konec článku vkládá text: 3.3 Program pro vítěze ocenění Zelená stuha a Zelená stuha ČR péče o zeleň a životní prostředí Předmětem podpory je úhrada nákladů spojených s opatřeními, jejichž cílem je zlepšování životního prostředí v zastavěném a zastavitelném území obcí: a) zakládání vegetačních prvků a jejich dokončovací péče v roce výsadby, následná rozvojová péče (maximálně 3 roky), b) zakládání a obnova vegetačních a přírodních prvků (včetně odstranění nefunkčních přírodních prvků, zeleně a realizace nových), c) péče o stávající vegetační prvky (zeleň), s možností rozdělení čerpání dotace na více let (maximálně 3 roky), d) revitalizace a úprava vodních toků a vodních ploch, e) demolice stávajících funkčně a esteticky závadných zařízení ve veřejných prostranstvích a následná rekultivace těchto ploch v souladu s daným venkovským prostředím f) realizace projektů environmentální výchovy a vzdělávání. B) V Příloze č. I.9 Program péče o přírodní prostředí, ochrana a využívání přírodních zdrojů, článek II Specifikace zásad pro poskytování finanční podpory se první odstavec očíslovává číslem 1. Za tento odstavec se pak vkládají odstavce s následujícím znění 2. Finanční podpora v rámci programu 3.3. se poskytuje obcím oceněným titulem Zelená stuha a Zelená stuha ČR. Žádost o finanční podporu na realizaci opatření podává obec v roce následujícím roku, ve kterém byla obec oceněna. 3. U programu 3.3. je možné realizovat opatření pouze na plochách:

4 a) které jsou v územním plánu obce vymezeny jako plochy veřejných prostranství (Vyhláška 501/2006Sb., 7) v zastavěném a zastavitelném území obce. b) které byly u obcí bez územního plánu k 1. září 1966 vymezeny jako zastavěné území obce, jsou vyznačeny v mapách evidence nemovitostí a slouží jako plochy veřejných prostranství. 4. U programu 3.3. v případě, kdy pozemky, na kterých se bude opatření realizovat, nevlastní žadatel, musí žadatel doložit písemný souhlas vlastníka se zamýšleným opatřením, ve kterém vlastník vyjádří souhlas s realizací opatření na jeho pozemku a zajištěním udržitelnosti projektu po dobu nejméně 10 let. V případě, kdy žadatel je nájemcem pozemku, má nájemní smlouvu na dobu nejméně 10 let od ukončení realizace projektu a zamýšlené opatření nejde nad rámec nájemní smlouvy, žadatel souhlas dokládat nemusí. 5. U programu 3.3. se finanční podpora nevztahuje na kácení stromů bez vazby na jejich adekvátní náhradu a na demolice bez rekultivace veřejných prostranství. 6. Pokud vzniká demolicí stávajících funkčně a esteticky závadných zařízení reálné popř. potenciální riziko kontaminace horninového prostředí, povrchových či podzemních vod, je nutné, aby součástí projektové dokumentace bylo odborné stanovisko Odboru ekologických škod Ministerstva životního prostředí ČR. Odstavec 3. se přečíslovává na odst. 7. C) V Příloze č. I.9. Program péče o přírodní prostředí, ochrana a využívání přírodních zdrojů, článek III Postup a potřebné doklady při předkládání žádosti o podporu, uzavření smlouvy a závěrečném vyhodnocení akce se na konec článku vkládá text: 6. Nezbytné doklady, které jsou požadovány od žadatele jako příloha k žádosti o podporu ze SFŽP ČR v rámci 3.3. Programu pro vítěze ocenění Zelená stuha a Zelená stuha ČR péče o zeleň a životní prostředí, (upřesnění Přílohy I.5 Směrnice MŽP o poskytování finančních prostředků ze SFŽP ČR pro opatření v rámci Programu péče o přírodní prostředí): Doklad, ze kterého je patrná právní subjektivita žadatele (aktuální výpis z registru ekonomických subjektů) kterým doloží uvedené identifikační údaje. Doklad, kterým je určena osoba pověřená jednáním s Fondem - plná moc v souladu s 31 občanského zákoníka pro pracovníka pověřeného jednáním s Fondem (doporučuje se, aby osoba pověřená jednáním s Fondem byla u obcí členem zastupitelstva). Výpis z katastru nemovitostí a snímek katastrální mapy (originál

5 nebo ověřená kopie). Dokumentace v takovém stupni přípravy, která umožní posouzení opatření a posouzení možnosti poskytnutí podpory z Fondu na jeho realizaci, průběžnou a závěrečnou kontrolu z věcného, ekonomického a ekologického hlediska (prováděcí projekt včetně položkového rozpočtu). Zákres situace do katastrální mapy, který odpovídá přehledné situaci v Dokumentaci a je vypracován zpracovatelem projektové dokumentace. Může být součástí Dokumentace. Rozhodnutí orgánů státní správy požadovaná pro daný druh opatření příslušnými obecně závaznými právními předpisy a věcně a místně příslušnými orgány státní správy (např. územní rozhodnutí, stavební povolení či vyjádření věcně a místně příslušného orgánu státní správy, že opatření nepodléhá vydání územního rozhodnutí či stavebního povolení, rozhodnutí o nakládání s vodami, závazné stanovisko k zásahu do významného krajinného prvku, souhlas orgánů památkové ochrany, výjimka ze zákona o ochraně přírody a krajiny atd.). Rozhodnutí vydaná ve správním řízení musí být opatřeny doložkou právní moci. Prohlášení žadatele, zda je či není plátcem DPH. Výpočet ukazatele dluhové služby viz. Příloha I.4. Doklady o ekonomické a důchodové situaci žadatele viz. Příloha 1.7. Doklad (např. ve formě čestného prohlášení), že předmět podpory není využíván k podnikání; Odborný posudek, ve kterém je doporučena realizace akce s podporou Fondu ve smyslu článku 3, odst. 2 Směrnice MŽP o poskytování finančních prostředků ze SFŽP ČR - jeho obsah je pro opatření v rámci Programu pro vítěze ocenění Zelená stuha a Zelená stuha ČR péče o zeleň a životní prostředí stanoven v Příloze I.8. Seznam příloh. 7. Nezbytné doklady, které jsou požadovány od žadatele pro závěrečné vyhodnocení akce jako příloha k Formuláři závěrečného vyhodnocení akce (ZVA): Soupis faktur včetně jejich věcné náplně, kopie příslušných faktur a odpovídajících bankovních výpisů, popř. účetní doklady (faktury včetně jejich věcné náplně musí být příjemce podpory odsouhlaseny z hlediska jejich správnosti.); Protokol o předání a převzetí dokončené stavby, příp. výpis ze stavebního deníku apod.; Doklad o uvedení stavby do trvalého provozu pokud stavba podléhá stavebnímu řízení; Vyjádření věcně a místně příslušného orgánu státní správy; pokud je věcně a místně příslušným orgánem státní správy příjemce podpory, vyjádření poskytne nadřízený orgán státní správy (zpravidla krajský úřad);

6 Stanovisko projektanta k realizaci akce dle projektu; Čestné prohlášení žadatele zda byl plátcem DPH v průběhu realizace akce; Stanovisko zpracovatele odborného posudku k ukončené akci; Kopie výpisů z katastru nemovitostí. U opatření, která nemají charakter stavby, stanoví rozsah nezbytných dokladů Fond. D) V Příloze č. I.9. Program péče o přírodní prostředí, ochrana a využívání přírodních zdrojů se znění článku IV Odborný posudek mění takto: 1. Odborný posudek, který pro opatření dílčího programu zpracovává odbor zvláště chráněných částí přírody MŽP a pro opatření programu 3.3. místně příslušné odborné pracoviště ochrany přírody, tj. správa NP, správa CHKO, středisko Agentury ochrany přírody a krajiny nebo odbor environmentální výchovy MŽP, bude vycházet z osnovy uvedené v Příloze I.8. (bod 3.). 5) Tento dodatek nabývá účinnosti dnem podpisu. V Praze dne 22. června 2009 doc. RNDr. Ladislav Miko, Ph.D. ministr životního prostředí

Přílohy XVI :58

Přílohy XVI :58 Přílohy XVI Směrnice Ministerstva životního prostředí o poskytování finančních prostředků ze Státního fondu životního prostředí ČR v rámci Programu zeleň do měst a jejich okolí účinné od 23. října 2013

Více

Národní programy, přílohy I. až IX. Národní programy dle Směrnice MŽP č.6/2010. Ing. Pavel Jakobe Vedoucí odboru Jiných programů

Národní programy, přílohy I. až IX. Národní programy dle Směrnice MŽP č.6/2010. Ing. Pavel Jakobe Vedoucí odboru Jiných programů Národní programy dle Směrnice MŽP č.6/2010 Ing. Pavel Jakobe Vedoucí odboru Jiných programů Přehled Příloh I IX vč. jednotlivých programů Přílohy I Program ochrany ozonové vrstvy Země Přílohy II - Program

Více

Dotační program Podpora projektů a činností ochrana přírody a krajiny 2016

Dotační program Podpora projektů a činností ochrana přírody a krajiny 2016 Dotační program Podpora projektů a činností ochrana přírody a krajiny 2016 Článek 1. Předmět dotace Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále i jen Pravidla ) Cílem programu je podpořit regionální

Více

Doklad nesmí být starší než 3 měsíce, počítáno od data podání na Fondu. Doklad musí odpovídat skutečnému stavu.

Doklad nesmí být starší než 3 měsíce, počítáno od data podání na Fondu. Doklad musí odpovídat skutečnému stavu. Připravovaná výzva z OPŽP PO 3, oblast podpory 3.2 - zateplení veřejných budov Manuál k původním žádostem veřejných budov z Programu Zelená úsporám podávaným do Operačního programu životní prostředí Doklady

Více

Formuláře žádostí Programu 122D21 REGENERACE A PODNIKATELSKÉ VYUŽITÍ BROWNFIELDŮ A. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST. Jméno.. IČ DIČ...

Formuláře žádostí Programu 122D21 REGENERACE A PODNIKATELSKÉ VYUŽITÍ BROWNFIELDŮ A. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST. Jméno.. IČ DIČ... A. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST ŽADATEL Jméno.. Adresa. IČ DIČ.... Statutární zástupce Titul, jméno, příjmení, funkce:. Telefon:... E-mail: Kontaktní osoba Titul, jméno, příjmení, funkce:.. Telefon:.. E-mail:....

Více

Výzva č. 6/2015 k předkládání žádostí o poskytnutí podpory

Výzva č. 6/2015 k předkládání žádostí o poskytnutí podpory Výzva č. 6/2015 k předkládání žádostí o poskytnutí podpory z Národního programu Životní prostředí Ministerstvo životního prostředí (dále jen MŽP ) vyhlašuje Výzvu k předkládání Žádostí o poskytnutí podpory

Více

Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na studie a projektové dokumentace opatření k ochraně před povodněmi

Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na studie a projektové dokumentace opatření k ochraně před povodněmi Zastupitelstvo kraje Vysočina Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na studie a projektové dokumentace opatření k ochraně před povodněmi (cíl, dílčí cíl a opatření Programu rozvoje

Více

Podle těchto Příloh II se poskytují podpory z Fondu ţádostem akceptovaným od nabytí účinnosti Příloh II dne 1. května 2010.

Podle těchto Příloh II se poskytují podpory z Fondu ţádostem akceptovaným od nabytí účinnosti Příloh II dne 1. května 2010. Přílohy II Směrnice Ministerstva ţivotního prostředí o poskytování finančních prostředků ze Státního fondu ţivotního prostředí ČR v rámci Programu na podporu výkupů pozemků ve zvláště chráněných územích,

Více

Dotační titul variantní studie odkanalizování obcí 2017 v rámci Dotačního programu variantní studie odkanalizování obcí 2017

Dotační titul variantní studie odkanalizování obcí 2017 v rámci Dotačního programu variantní studie odkanalizování obcí 2017 Dotační titul variantní studie odkanalizování obcí 2017 v rámci Dotačního programu variantní studie odkanalizování obcí 2017 Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále i jen Pravidla) Článek 1. Předmět

Více

Dotační program překládací stanice odpadu - podpora přípravných prací (2018) Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále také Pravidla )

Dotační program překládací stanice odpadu - podpora přípravných prací (2018) Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále také Pravidla ) Dotační program překládací stanice odpadu - podpora přípravných prací (2018) Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále také Pravidla ) Článek 1. Předmět dotace Účelem dotačního programu je podpora

Více

Zastupitelstvo Kraje Vysočina

Zastupitelstvo Kraje Vysočina Zastupitelstvo Kraje Vysočina Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na opravu a údržbu válečných hrobů a pietních míst vztahujících se k událostem 2. světové války u příležitosti

Více

NEPOVINNÉ +/- Nahrát soubor

NEPOVINNÉ +/- Nahrát soubor DOKLADY K ŽÁDOSTI A NÁVOD NA VYPLNĚNÍ ÚDAJŮ: 1. výpis z veřejného seznamu (katastru nemovitostí) (originál nebo kopie s ověřením její pravosti) ne starší 1 měsíce od doručení žádosti. Je-li pro získání

Více

189/2013 Sb. VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ OCHRANA DŘEVIN A POVOLOVÁNÍ JEJICH KÁCENÍ

189/2013 Sb. VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ OCHRANA DŘEVIN A POVOLOVÁNÍ JEJICH KÁCENÍ 189/2013 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 27. června 2013 o ochraně dřevin a povolování jejich kácení Ministerstvo životního prostředí stanoví podle 79 odst. 4 písm. d) a k provedení 8 odst. 3 a 5 zákona č. 114/1992

Více

OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK

OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK Město Humpolec 2016 Dotační program OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK Žádost o poskytnutí finanční dotace ČÁST A/ Obecné údaje o žadateli Dotační program OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK Žádost o poskytnutí dotace z

Více

Dotační program variantní studie odkanalizování obcí Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále také Pravidla )

Dotační program variantní studie odkanalizování obcí Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále také Pravidla ) Dotační program variantní studie odkanalizování obcí 2018 Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále také Pravidla ) Článek 1. Předmět dotace Účelem dotačního programu je podpora zpracování studie variantního

Více

Evidenční číslo: Ulice: Číslo popisné: PSČ: Obec: Okres: Pošta: Korespondenční adresa Adresát: Ulice: Číslo popisné: PSČ: Obec: Okres: Pošta:

Evidenční číslo: Ulice: Číslo popisné: PSČ: Obec: Okres: Pošta: Korespondenční adresa Adresát: Ulice: Číslo popisné: PSČ: Obec: Okres: Pošta: Příloha č. 2c k Programu 2015 pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu kultury a obnovy památek Žádost o poskytnutí dotace prostřednictvím veřejnoprávní smlouvy z Programu

Více

Dotační titul Ochrana přírody 2017 v rámci dotačního programu Ochrana přírody 2017

Dotační titul Ochrana přírody 2017 v rámci dotačního programu Ochrana přírody 2017 Dotační titul Ochrana přírody 2017 v rámci dotačního programu Ochrana přírody 2017 Článek 1. Předmět dotace Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále i Pravidla ) Účelem dotačního titulu je podpořit

Více

ŽÁDOST O GRANT HL. M. PRAHY

ŽÁDOST O GRANT HL. M. PRAHY Příloha č. 2 k usnesení Rady HMP č. 981 ze dne 26. 6. 2012 HLAVNÍ MĚSTO PRAHA VZOR MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY odbor památkové péče PID ŽÁDOST O GRANT HL. M. PRAHY vlastníkům památkově významných objektů

Více

Doklady požadované k Rozhodnutí o poskytnutí dotace a ke smlouvě o poskytnutí podpory v Operačním programu Životní prostředí

Doklady požadované k Rozhodnutí o poskytnutí dotace a ke smlouvě o poskytnutí podpory v Operačním programu Životní prostředí Příloha č. 2 k č. j.: 3973/M/09,71656/ENV/09 Doklady požadované k Rozhodnutí o poskytnutí dotace a ke smlouvě o poskytnutí podpory v Operačním programu Životní prostředí Doklady, které jsou požadovány

Více

Příloha 1 Závazných pravidel programu 122D21 Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů FORMULÁŘE ŽÁDOSTÍ PROGRAMU 122D21 A.

Příloha 1 Závazných pravidel programu 122D21 Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů FORMULÁŘE ŽÁDOSTÍ PROGRAMU 122D21 A. A. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST ŽADATEL Jméno.. Adresa. IČ DIČ.... Statutární zástupce Titul, jméno, příjmení, funkce:. Telefon:... E-mail: Kontaktní osoba Titul, jméno, příjmení, funkce:.. Telefon:.. E-mail:....

Více

Městský úřad KRALUPY NAD VLTAVOU Odbor životního prostředí Palackého nám. 1, Kralupy nad Vltavou

Městský úřad KRALUPY NAD VLTAVOU Odbor životního prostředí Palackého nám. 1, Kralupy nad Vltavou Příloha Směrnice č. T S.02/2009, kterou se stanovují pravidla postupu při zpracovávání a vydávání koordinovaných závazných stanovisek a koordinovaných stanovisek Městským úřadem Kralupy nad Vltavou - Vzor

Více

Přílohy XI. Postup Fondu při výběru akcí k podpoře:

Přílohy XI. Postup Fondu při výběru akcí k podpoře: Přílohy XI Směrnice Ministerstva životního prostředí o poskytování finančních prostředků ze Státního fondu životního prostředí ČR v rámci Programu podpory ozdravných pobytů dětí z oblastí se zhoršenou

Více

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017 Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017 Dotační program VZOR - NESLOUŽÍ JAKO FORMULÁŘ ŽÁDOSTI Dotační titul Sběr žádostí: od: do: Název akce / projektu: 1. Údaje o žadateli

Více

Výzva č. 19/2017. k předkládání žádostí o poskytnutí podpory

Výzva č. 19/2017. k předkládání žádostí o poskytnutí podpory Výzva č. 19/2017 k předkládání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Národního programu Životní prostředí Ministerstvo životního prostředí (dále jen MŽP ) vyhlašuje prostřednictvím Státního fondu životního

Více

Doklady požadované k Závěrečnému vyhodnocení akce PRIORITNÍ OSA 1

Doklady požadované k Závěrečnému vyhodnocení akce PRIORITNÍ OSA 1 Příloha č. 2 k č. j.: 2054/M/14, 34836/ENV/14 Doklady požadované k Závěrečnému vyhodnocení akce Doklady, které jsou požadované pro jednotlivé prioritní osy k Závěrečnému vyhodnocení akce v Operačním programu

Více

Náležitosti žádosti o podporu výzva 02 MAS Boleslavsko IROP Infrastruktura pro základní školy a rozšíření kapacit pro předškolní vzdělávání

Náležitosti žádosti o podporu výzva 02 MAS Boleslavsko IROP Infrastruktura pro základní školy a rozšíření kapacit pro předškolní vzdělávání Náležitosti žádosti o podporu výzva 02 MAS Boleslavsko IROP Infrastruktura pro základní školy a rozšíření kapacit pro předškolní vzdělávání Aktivita Infrastruktura pro předškolní vzdělávání 1. Plná moc

Více

Doklady požadované k Závěrečnému vyhodnocení PRIORITNÍ OSA 1

Doklady požadované k Závěrečnému vyhodnocení PRIORITNÍ OSA 1 Příloha č. 3 k č. j.: 5066/M/10, 93231/ENV/10 Doklady požadované k Závěrečnému vyhodnocení Doklady, které jsou požadované pro jednotlivé prioritní osy k Závěrečnému vyhodnocení v Operačním programu Životní

Více

Doklady požadované k Rozhodnutí o poskytnutí dotace a ke smlouvě o poskytnutí podpory v Operačním programu Životní prostředí

Doklady požadované k Rozhodnutí o poskytnutí dotace a ke smlouvě o poskytnutí podpory v Operačním programu Životní prostředí Příloha č. 2 k č. j.: 1889/M/10, 36724/ENV/10 Doklady požadované k Rozhodnutí o poskytnutí dotace a ke smlouvě o poskytnutí podpory v Operačním programu Životní prostředí Doklady, které jsou požadovány

Více

Doklady požadované k Závěrečnému vyhodnocení akce PRIORITNÍ OSA 1

Doklady požadované k Závěrečnému vyhodnocení akce PRIORITNÍ OSA 1 Příloha č. 2 k č. j.: 4469/M/12, 72511/ENV/12 Doklady požadované k Závěrečnému vyhodnocení akce Doklady, které jsou požadované pro jednotlivé prioritní osy k Závěrečnému vyhodnocení akce v Operačním programu

Více

Výzva č. 1/2017. k předkládání žádostí o poskytnutí podpory

Výzva č. 1/2017. k předkládání žádostí o poskytnutí podpory Výzva č. 1/2017 k předkládání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Národního programu Životní prostředí Ministerstvo životního prostředí (dále jen MŽP ) vyhlašuje prostřednictvím Státního fondu životního

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO DĚČÍN

STATUTÁRNÍ MĚSTO DĚČÍN STATUTÁRNÍ MĚSTO DĚČÍN Zásady postupu statutárního města Děčín při poskytování účelové dotace v rámci programu podpory výstavby rodinných domů na území statutárního města Děčín Článek I 1. V souladu se

Více

Pravidla pro žadatele a příjemce dotačního programu Podpora spolkové činnosti na venkově investiční projekty 2018

Pravidla pro žadatele a příjemce dotačního programu Podpora spolkové činnosti na venkově investiční projekty 2018 I. Účel dotačního programu Cílem programu je vytvářet a zlepšovat technické podmínky k zabezpečení činnosti nestátních neziskových organizací ve venkovských oblastech Plzeňského kraje. Poskytnuté finanční

Více

Doklady požadované k Rozhodnutí o poskytnutí dotace a ke smlouvě o poskytnutí podpory v Operačním programu Životní prostředí

Doklady požadované k Rozhodnutí o poskytnutí dotace a ke smlouvě o poskytnutí podpory v Operačním programu Životní prostředí Příloha č. 2 k č. j.: 5066/M/10, 93231/ENV/10 Doklady požadované k Rozhodnutí o poskytnutí dotace a ke smlouvě o poskytnutí podpory v Operačním programu Životní prostředí Doklady, které jsou požadovány

Více

189/2013 Sb. VYHLÁŠKA

189/2013 Sb. VYHLÁŠKA 189/2013 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 27. června 2013 o ochraně dřevin a povolování jejich kácení Změna: 222/2014 Sb. Ministerstvo životního prostředí stanoví podle 79 odst. 4 písm. d) a k provedení 8 odst. 3 a

Více

ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství.

ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství. ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství. 1 Podopatření 2.1.2. Obnova potenciálu a zachování zemědělské krajiny Investiční záměr: a) obnova zemědělského produkčního potenciálu,

Více

ZÁSADY č. 1/2015 I. ÚČEL

ZÁSADY č. 1/2015 I. ÚČEL ZÁSADY pro uzavírání smluv o zřízení věcného břemene služebnosti inženýrské sítě při budování a rekonstrukcích inženýrských a jiných sítí a staveb na pozemcích ve vlastnictví Města Klecany dle usnesení

Více

A.1. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST PROJEKTU

A.1. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST PROJEKTU A.1. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST PROJEKTU ŽADATEL Jméno.. Adresa. IČO DIČ.... Statutární zástupce Telefon:. Fax:. E-mail: Kontaktní osoba Telefon:. Fax:. E-mail: PŘEDMĚT ŽÁDOSTI Název Projektu Výměra BF Cena obvyklá

Více

Dotační program Ochrana přírody 2018

Dotační program Ochrana přírody 2018 Dotační program Ochrana přírody 2018 Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále také Pravidla ) Článek 1. Předmět dotace Účelem dotačního programu je podpořit regionální projekty, činnosti a opatření,

Více

Doklady požadované k Závěrečnému vyhodnocení akce PRIORITNÍ OSA 1

Doklady požadované k Závěrečnému vyhodnocení akce PRIORITNÍ OSA 1 Příloha č. 3 k č. j.: 3405/M/11, 55257/ENV/11 Doklady požadované k Závěrečnému vyhodnocení akce Doklady, které jsou požadované pro jednotlivé prioritní osy k Závěrečnému vyhodnocení akce v Operačním programu

Více

I. OBSAH ŽÁDOSTI O ÚHRADU NÁKLADŮ SPOJENÝCH SE ZPRACOVÁNÍM PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE ZÁMĚRU

I. OBSAH ŽÁDOSTI O ÚHRADU NÁKLADŮ SPOJENÝCH SE ZPRACOVÁNÍM PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE ZÁMĚRU Příloha č. 4 OBSAH ŽÁDOSTI O ÚHRADU NÁKLADŮ I. OBSAH ŽÁDOSTI O ÚHRADU NÁKLADŮ SPOJENÝCH SE ZPRACOVÁNÍM PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE ZÁMĚRU 1. Identifikační údaje žadatele 2. Název akce (s odvolávkou na seznam

Více

z hlediska určení finančního stropu pro podporu žádostí podle těchto Příloh XVI.

z hlediska určení finančního stropu pro podporu žádostí podle těchto Příloh XVI. Přílohy XVI Směrnice Ministerstva životního prostředí o poskytování finančních prostředků ze Státního fondu životního prostředí ČR v rámci Programu podpory sídelní zeleně od 22. prosince 2014 Státní fond

Více

ŽÁDOST O GRANT HL. MĚSTA PRAHY vlastníkům památkově významných objektů v roce

ŽÁDOST O GRANT HL. MĚSTA PRAHY vlastníkům památkově významných objektů v roce HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor kultury památkové péče a cestovního ruchu PID ŽÁDOST O GRANT HL. MĚSTA PRAHY vlastníkům památkově významných objektů v roce 2007 II. kolo 2008 Žadatel

Více

Obec s rozšířenou působností. Kraj. Žádost

Obec s rozšířenou působností. Kraj. Žádost Obec s rozšířenou působností. Kraj. Žádost o poskytnutí příspěvku na zachování a obnovu kulturní památky z programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností 1. Akce

Více

ŽÁDOST O DOTACI Z ROZPOČTU OLOMOUCKÉHO KRAJE NA ROK 2016

ŽÁDOST O DOTACI Z ROZPOČTU OLOMOUCKÉHO KRAJE NA ROK 2016 VZOR ŽÁDOSTI NESLOUŽÍ JAKO FORMULÁŘ ŽÁDOSTI! ŽÁDOST O DOTACI Z ROZPOČTU OLOMOUCKÉHO KRAJE NA ROK 2016 DOTAČNÍ PROGRAM DOTAČNÍ TITUL NÁZEV AKCE/ PROJEKTU 1. ÚDAJE O ŽADATELI a 1) Fyzická osoba Jméno, příjmení,

Více

Žádost. o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje z programu Obnova kulturních památek v Olomouckém kraji v roce

Žádost. o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje z programu Obnova kulturních památek v Olomouckém kraji v roce Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje z programu Obnova kulturních památek v Olomouckém kraji v roce 2013 Poskytovatel dotace: Olomoucký kraj Údaje o kulturní památce Název kulturní památky:

Více

VĚSTNÍK MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ. www.mzp.cz OBSAH. DODATKY Dodatek č. 7 ke Směrnici MŽP č. 4/2015 1

VĚSTNÍK MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ. www.mzp.cz OBSAH. DODATKY Dodatek č. 7 ke Směrnici MŽP č. 4/2015 1 VĚSTNÍK MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ www.mzp.cz OBSAH DODATKY Dodatek č. 7 ke Směrnici MŽP č. 4/2015 1 SDĚLENÍ Sdělení k provozování a ke kontrole spalovacích stacionárních zdrojů o jmenovitém tepelném

Více

ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství.

ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství. ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství. 14 Podopatření 1.3.4. - Zalesňování zemědělsky nevyužívaných půd Investiční záměr: a) zalesnění zemědělsky nevyužívaných zemědělských

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ KOORDINOVANÉHO STANOVISKA NEBO KOORDINOVANÉHO ZÁVAZNÉHO STANOVISKA

ŽÁDOST O VYDÁNÍ KOORDINOVANÉHO STANOVISKA NEBO KOORDINOVANÉHO ZÁVAZNÉHO STANOVISKA MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE Odbor životního prostředí Štefánikova 1163, 742 21 Kopřivnice ŽÁDOST O VYDÁNÍ KOORDINOVANÉHO STANOVISKA NEBO KOORDINOVANÉHO ZÁVAZNÉHO STANOVISKA podle ustanovení 4 odst. 6 zákona

Více

Výzva č. 3/2016 k předkládání žádostí o poskytnutí podpory

Výzva č. 3/2016 k předkládání žádostí o poskytnutí podpory Výzva č. 3/2016 k předkládání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Národního programu Životní prostředí Ministerstvo životního prostředí (dále jen MŽP ) vyhlašuje prostřednictvím Státního fondu životního

Více

Dotační program. Podpora oprav a údržby vnějšího vzhledu budov (fasáda,

Dotační program. Podpora oprav a údržby vnějšího vzhledu budov (fasáda, Dotační program Podpora oprav a údržby vnějšího vzhledu budov, které se nacházejí v městské památkové zóně a nejsou zapsané na seznamu kulturních památek pro rok 2019 Vyhlašovatel programu: Název dotačního

Více

VZORY VYPLNĚNÍ FORMULÁŘŮ ŽÁDOSTÍ PODÁVANÝCH V RÁMCI ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ

VZORY VYPLNĚNÍ FORMULÁŘŮ ŽÁDOSTÍ PODÁVANÝCH V RÁMCI ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ VZORY VYPLNĚNÍ FORMULÁŘŮ ŽÁDOSTÍ PODÁVANÝCH V RÁMCI ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ metodický návod Žádost o územně plánovací informaci o vydání územního rozhodnutí nebo o vydání územního souhlasu (příloha č. 1 vyhlášky)

Více

Odbor výstavby, územního plánování a životního prostřed í Náměstí 43, Kravaře

Odbor výstavby, územního plánování a životního prostřed í Náměstí 43, Kravaře Městský úřad Kravaře Odbor výstavby, územního plánování a životního prostřed í Náměstí 43, 747 21 Kravaře *MUKRX001MP4E* ŽÁDOST O VYDÁNÍ KOORDINOVANÉHO (ZÁVAZNÉHO) STANOVISKA podle ustanovení 4 odst. 7

Více

Historie I Program Zelená úsporám

Historie I Program Zelená úsporám Historie I Program Zelená úsporám Program Zelená úsporám (2009 2010) financováno z prodeje emisních jednotek AAU (Kjótský protokol) celkové zdroje cca 20,5 mld. Kč administrováno téměř 80 tis. žádostí

Více

Příloha č. 5 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Příloha č. 5 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 5 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VYUŽITÍ ÚZEMÍ podle ustanovení 86 ve spojení s 80 zákona

Více

Jméno, příjmení, titul / u právnické osoby název: Datum narození / u právnické osoby IČ:.

Jméno, příjmení, titul / u právnické osoby název: Datum narození / u právnické osoby IČ:. MĚSTSKÝ ÚŘAD KUŘIM Odbor stavební a životního prostředí, oddělení životního prostředí Jungmannova 968/75, 664 34 Kuřim, vyřizuje: Mgr. Střítežská, tel. 541422343, e-mail: stritezska@kurim.cz Žádost o vydání

Více

ŽÁDOST o zařazení do programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností

ŽÁDOST o zařazení do programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností církev obec spolky kraj jiné Identifikace žádosti PID ORP: vyplní ORP Identifikace žádosti PID MK: vyplní MK Obec s rozšířenou působností: Opava Kraj: Moravskoslezský Ministerstvo kultury ČR, Maltézské

Více

ŽÁDOST (2015) o zařazení do programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností

ŽÁDOST (2015) o zařazení do programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností Identifikace žádosti PID ORP: vyplní ORP Identifikace žádosti PID MK: vyplní MK Obec s rozšířenou působností: Kraj: Ministerstvo kultury ČR, Maltézské náměstí 1, 118 11, Praha 1 Malá Strana, tel.: 257

Více

N Á V R H 1) na zařazení akce obnovy nemovité kulturní památky do Havarijního programu Ministerstva kultury v roce 2009

N Á V R H 1) na zařazení akce obnovy nemovité kulturní památky do Havarijního programu Ministerstva kultury v roce 2009 Pořadové číslo návrhu MK:... /2009 Zařazeno MK/dne:...... 2009 N Á V R H 1) na zařazení akce obnovy nemovité kulturní památky do Havarijního programu Ministerstva kultury v roce 2009 Název památky:...........

Více

ované k Rozhodnutí o poskytnutí louvě o poskytnutí podpory v gramu Životní prostředí

ované k Rozhodnutí o poskytnutí louvě o poskytnutí podpory v gramu Životní prostředí OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ EVROPSKÁ UNIE Fond soudržnosti Evropský fond pro regionální rozvoj Pro vodu, vzduch a přírodu Směrnice MŽP Č. 5/2008 - PŘÍLOHA 2 Doklady požadované k Rozhodnutí o poskytnutí

Více

Statutární město Chomutov

Statutární město Chomutov Statutární město Chomutov vyhlašuje Program obnovy městské památkové zóny Chomutov pro rok 2017 Schváleno: usn. ZM 074/17 ze dne 19.06.2017 1. Identifikace Název programu: Program obnovy městské památkové

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Mimořádná dotace z rozpočtových prostředků Města Tišnova je v souladu s těmito zákony a dalšími předpisy:

Více

Doklady požadované k Závěrečnému vyhodnocení

Doklady požadované k Závěrečnému vyhodnocení Příloha č. 3 k č. j.: 3973/M/09,71656/ENV/09 Doklady požadované k Závěrečnému vyhodnocení Doklady, které jsou požadované pro jednotlivé prioritní osy k Závěrečnému vyhodnocení v Operačním programu Životní

Více

MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ. www.mzp.cz OBSAH

MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ. www.mzp.cz OBSAH MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ www.mzp.cz OBSAH SMĚRNICE A DODATKY SMĚRNICE MŽP č. 1/2014 o poskytování finančních prostředků z programu Nová zelená úsporám. 1 Dodatky 16 19 ke Směrnici MŽP č. 6/2010,

Více

117D081 Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj

117D081 Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 117D081 Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Výzva pro rok 2017 Cíl podprogramu: Podprogram je zaměřen na podporu demolic budov v obcích

Více

Podporované projekty Podoblast podpory 1.3.1

Podporované projekty Podoblast podpory 1.3.1 Příprava a realizace úspěšného projektu v rámci podoblasti podpory 1.3.1 Zlepšení systému povodňové služby a preventivní protipovodňové ochrany Ing. Martina Štefanová Odbor ochrany přírody a odpadů Státní

Více

Doklady požadované k Závěrečnému vyhodnocení PRIORITNÍ OSA 1

Doklady požadované k Závěrečnému vyhodnocení PRIORITNÍ OSA 1 Příloha č. 3 k č. j.: 1889/M/10, 36724/ENV/10 Doklady požadované k Závěrečnému vyhodnocení Doklady, které jsou požadované pro jednotlivé prioritní osy k Závěrečnému vyhodnocení v Operačním programu Životní

Více

Z á s a d y. Úvodní ustanovení. Čl. I Obecná pravidla

Z á s a d y. Úvodní ustanovení. Čl. I Obecná pravidla Ministerstvo kultury Č. j.: 1990/2008 Z á s a d y pro užití neinvestičních prostředků z rozpočtu Ministerstva kultury stanovených pro program Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou

Více

Ochrana stromů a zeleně ve městech a obcích

Ochrana stromů a zeleně ve městech a obcích Ochrana stromů a zeleně ve městech a obcích 27. listopadu 2008 Restaurace Mánes Praha Právní úprava ochrany dřevin a novelizace zákona o ochraně přírody a krajiny Ing. Pavel Chotěbor odbor péče o krajinu

Více

ze dne č. 4/04

ze dne č. 4/04 Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování finančních prostředků ze zvláštního účtu kraje Vysočina k odstranění následků mimořádných havárií na území kraje Vysočina s dopadem na jakost povrchových

Více

Pravidla pro žadatele a příjemce dotace z programu Obnova objektů v městské památkové zóně Sušice

Pravidla pro žadatele a příjemce dotace z programu Obnova objektů v městské památkové zóně Sušice Pravidla pro žadatele a příjemce dotace z programu Obnova objektů v městské památkové zóně Sušice Město Sušice vyhlašuje na základě usnesení Zastupitelstva města bod a) č. 4 ze dne 16.9.2015 dotační program

Více

Obec s rozšířenou působností. Kraj. Žádost

Obec s rozšířenou působností. Kraj. Žádost Obec s rozšířenou působností. Kraj. Žádost o zařazení do programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností v roce 2012 1. Akce obnovy kulturní památky Název akce obnovy:

Více

VĚSTNÍK MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ. OBSAH

VĚSTNÍK MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ.  OBSAH VĚSTNÍK MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ www.mzp.cz SMĚRNICE A DODATKY OBSAH SMĚRNICE MŽP č. 1/2014 o poskytování finančních prostředků z programu Nová zelená úsporám. 1 Dodatky 16-19 ke Směrnici MŽP č.

Více

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU Podpora činnosti v oblastech sportu a tělovýchovy, kultury, volnočasových aktivit mládeže, prorodinných aktivit, ostatní zájmové činnosti a životního prostředí pro rok 2016

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA. Článek 1 Úvodní ustanovení

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA. Článek 1 Úvodní ustanovení ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA Článek 1 Úvodní ustanovení Mimořádná dotace z rozpočtových prostředků Města Tišnova je v souladu s těmito zákony a dalšími předpisy: a)

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. PRAHY PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ rok 2012 (žádost je určena pro právnické osoby)

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. PRAHY PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ rok 2012 (žádost je určena pro právnické osoby) ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. PRAHY PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ rok 2012 (žádost je určena pro právnické osoby) 1. Tematická oblast grantu: Podporovaná aktivita tématické oblasti: (Pozor: při změně

Více

Povinné přílohy k projektové žádosti pro české partnery

Povinné přílohy k projektové žádosti pro české partnery Cíl 3 Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Povinné přílohy k projektové žádosti pro české partnery 13. května 2008 Povinné přílohy pro všechny projekty Prezentace

Více

Fond regenerace památek města Svitavy 2019 III. kolo

Fond regenerace památek města Svitavy 2019 III. kolo Odbor školství a kultury 4.8. Pro jednání zastupitelstva města dne 11.9.2019 Zpracoval: Mgr. Jiří Petr, odbor školství a kultury Předkládá: Pavel Čížek Fond regenerace památek města Svitavy 2019 III. kolo

Více

1. Jméno a příjmení žadatele, datum narození *... Označení právnické osoby ** Bydliště * PSČ... Sídlo, IČ *... Telefon...

1. Jméno a příjmení žadatele, datum narození *... Označení právnické osoby ** Bydliště * PSČ... Sídlo, IČ *... Telefon... Datum... Úřad městské části města Brna, Brno-Líšeň Útvar tajemníka Jírova č. 2 628 00 Brno Žádost o povolení ke kácení dřevin rostoucích mimo les podle 8, odst.1 zákona č.114/1992 Sb., o ochraně přírody

Více

Program obnovy objektů historické či architektonické hodnoty města Nové Město nad Metují

Program obnovy objektů historické či architektonické hodnoty města Nové Město nad Metují Program obnovy objektů historické či architektonické hodnoty města Nové Město nad Metují Výzva k podávání žádosti o dotaci z rozpočtu města Nové Město nad Metují pro rok 2019 I. Úvodní ustanovení (1) Poskytovatelem

Více

Příloha č. 1 k č. j. 3973/M/09,71656/ENV/09

Příloha č. 1 k č. j. 3973/M/09,71656/ENV/09 Příloha č. 1 k č. j. 3973/M/09,71656/ENV/09 Doklady, které jsou požadovány jako přílohy k Formuláři žádosti o podporu v Operačním programu Životní prostředí pro jednotlivé prioritní osy, jsou následující:

Více

Přílohy k žádosti o investiční podporu z programu Zelená úsporám

Přílohy k žádosti o investiční podporu z programu Zelená úsporám Přílohy k žádosti o investiční podporu z programu Zelená úsporám Povinná příloha? Typ žadatele Opatření Originál/? Ověřený podpis? Kdy se předkládá? Popis přílohy 1 Krycí list technických parametrů žadatel

Více

POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ PŘÍLOH

POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ PŘÍLOH POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ PŘÍLOH PŘÍLOHA 2 P 1 - Doklad o právní subjektivitě žadatele obec doklad o přidělení identifikačního čísla: IČ (kopie dokladu Českého statistického úřadu - ČSÚ), svazek obcí - smlouva

Více

Program obnovy venkova Ústeckého kraje 2019

Program obnovy venkova Ústeckého kraje 2019 Příloha č. 1 Program obnovy venkova Ústeckého kraje 2019 Vyhlášen na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje č. ze dne.. Program obnovy venkova nezakládá veřejnou podporu ani podporu malého rozsahu

Více

Dotační program Ochrana přírody 2019

Dotační program Ochrana přírody 2019 Dotační program Ochrana přírody 2019 Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále také Pravidla ) Článek 1. Předmět dotace Účelem dotačního programu je podpořit regionální projekty, činnosti a opatření,

Více

Dotační program obce Bludov na rok 2019

Dotační program obce Bludov na rok 2019 Dotační program obce Bludov na rok 2019 Úvod Zastupitelstvo obce Bludov rozhodlo vyčlenit část rozpočtových příjmů obce na rozvoj občanské společnosti v obci Bludov. Zastupitelstvo si je vědomo důležitosti

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD KUŘIM, ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Jungmannova 968/75, Kuřim, vyřizuje: Mgr. Střítežská, tel ,

MĚSTSKÝ ÚŘAD KUŘIM, ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Jungmannova 968/75, Kuřim, vyřizuje: Mgr. Střítežská, tel , MĚSTSKÝ ÚŘAD KUŘIM, ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Jungmannova 968/75, 664 34 Kuřim, vyřizuje: Mgr. Střítežská, tel. 541422343, e-mail: stritezska@kurim.cz Žádost o vydání souhlasu k odnětí půdy ze zemědělského

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO DĚČÍN

STATUTÁRNÍ MĚSTO DĚČÍN STATUTÁRNÍ MĚSTO DĚČÍN Zásady postupu statutárního města Děčín při poskytování účelové dotace v rámci programu podpory výstavby čistíren odpadních vod pro rodinné domy na vymezeném území statutárního města

Více

SMĚRNICE MŽP č. 9/2009

SMĚRNICE MŽP č. 9/2009 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ SMĚRNICE MŽP č. 9/2009 V Praze dne 13. srpna 2009 Č. j.: 3299/M/09 o poskytování finančních prostředků ze Státního fondu životního prostředí České republiky v rámci Programu

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ Městský úřad Dolní Bousov STAVEBNÍ ÚŘAD I.stupně nám. T.G.Masaryka 1 294 04 Dolní Bousov V... dne...... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ o umístění stavby nebo zařízení o změně stavby a o změně vlivu stavby

Více

IV. ROZLIŠENÍ POSTUPŮ PODLE TYPU STAVBY

IV. ROZLIŠENÍ POSTUPŮ PODLE TYPU STAVBY ZÁSAD Y č. 1/2008 r ZA SADY pro uzavírání smluv o zřízení věcného břemene při budování a rekonstrukcích inženýrských a jiných sítí a staveb na pozemcích ve vlastnictví a správě MČ Praha - Běchovice ve

Více

Žádost. Obec s rozšířenou působností

Žádost. Obec s rozšířenou působností Obec s rozšířenou působností Kraj Žádost o poskytnutí příspěvku na zachování a obnovu kulturní památky z programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností 1. Žadatel

Více

Dotační možnosti pro oblast odpadového hospodářství

Dotační možnosti pro oblast odpadového hospodářství Dotační možnosti pro oblast odpadového hospodářství Ing. Pavel Uhlíř Projektový manažer pro oblast životního prostředí RAVEN EU Advisory, a.s. Žďár nad Sázavou, 28.2.2008 RAVEN EU ADVISORY, A.S. Programové

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VYUŽITÍ ÚZEMÍ

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VYUŽITÍ ÚZEMÍ Příloha č. 5 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Hornídolní, odbor výstavby Ulice: Horní 321/8 PSČ, obec: 444 00 Hornídolní V Hornídolní dne 2.4.2007 Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-164-022-18 ze dne 9.4.2018 Smlouva o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene - podzemní vedení veřejné komunikační sítě, k tíži pozemků parc. č.

Více

Telefon (mobil): Žadatel je není plátcem DPH **)

Telefon (mobil): Žadatel je není plátcem DPH **) Příloha č. 1 k č.j.: číslo akce : KONEČNÁ ŽÁDOST/INVESTIČNÍ ZÁMĚR o poskytnutí finančních prostředků v rámci programu 215 110 Program revitalizace říčních systémů podprogram 215 119 Státní podpora Ministerstva

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Podmínky poskytování dotací

Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Podmínky poskytování dotací Závazná metodika pro hodnocení žádostí a poskytování dotací z rozpočtu Libereckého kraje odboru rozvoje venkova, zemědělství a životního prostředí na realizaci drobných vodohospodářských ekologických akcí

Více

ŽÁDOST O ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ INFORMACI

ŽÁDOST O ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ INFORMACI Přílohy: Příloha č. 1: Formulář na žádost o územně plánovací informaci Příloha č. 2: Formulář na námět na změnu Územního plánu města Pardubic Příloha č. 3: Formulář na žádost o vydání rozhodnutí o umístění

Více

Žadatel. fyzická osoba. fyzická osoba oprávněná k podnikání. právnická osoba

Žadatel. fyzická osoba. fyzická osoba oprávněná k podnikání. právnická osoba MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 16 ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI ODBOR VÝSTAVBY, DOPRAVY A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ODDĚLENÍ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ poznámka: v kompetenci ÚMČ Praha 16 Radotín je udělování souhlasu k odnětí půdy ze zemědělského

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. PRAHY PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ rok 2014 (žádost je určena pro právnické osoby)

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. PRAHY PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ rok 2014 (žádost je určena pro právnické osoby) ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. PRAHY PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ rok 2014 (žádost je určena pro právnické osoby) 1. Tematická oblast grantu: Podporovaná aktivita tématické oblasti: (Pozor: při změně

Více

POVINNÉ PŘÍLOHY K ŽÁDOSTI O PLATBU V OPPI

POVINNÉ PŘÍLOHY K ŽÁDOSTI O PLATBU V OPPI POVINNÉ PŘÍLOHY K ŽÁDOSTI O PLATBU V OPPI Povinné přílohy k Žádosti o platbu všech dotačních programů podpory: - kopie účetních dokladů a dokladů o úhradě - kopie kupních smluv a kopie smluv o dílo (s

Více