Z Á P I S č. 12/2012 (154)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Z Á P I S č. 12/2012 (154)"

Transkript

1 AKADEMICKÝ SENÁT UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Z Á P I S č. 12/2012 (154) z řádného zasedání Akademického senátu UTB konaného 4. prosince 2012 v zasedací místnosti č. 514 budovy U13 UTB, nám. TGM 5555, Zlín Přítomni: Brázda Milan, PhDr.; Dohnalová Zuzana, doc. Ing. Ph.D.; Dokulil Jiří; Dosoudilová Jana, MgA.; Halásová Lucie, Bc.; Hamšík Josef, Bc.; Hladík Jakub, Mgr. Ph.D.; Chramcov Bronislav, Ing. Bc. Ph.D.; Illík Rostislav, dr ak. soch.; Konečný Jiří, Ing. et Ing. Ph.D.; Kozák Vratislav, doc. Ing. Ph.D.; Kozáková Věra, Mgr. Ph.D.; Kyas Kamil, Ing.; Lemeššanyi Peter, Bc.; Macháčková Alena, Ing. CSc.; Matýsek Miroslav, Ing. Ph.D.; Mauer Pavel, JUDr.; Melichárek Zdeněk, Mgr. Ph.D.; Mikeska Martin, Ing. Ph.D.; Pavlínek Vladimír, doc. Dr. Ing.; Perůtka Karel, Ing. Ph.D.; Pleva Pavel, Ing.; Podzimek Ondřej, ak. soch.; Suchánková Eliška, Mgr. Ph.D.; Sulovská Kateřina, Ing.; Sysel Martin, doc. Ing. Ph.D.; Šviráková Eva, Ing. Ph.D.; Trúchla Romana, Bc.; Zálešáková Magda, Mgr. Celkem přítomno: 29 členů AS UTB (z 36) Omluveni: Fuksa Radek; Gál Robert, Ing. Ph.D.; Kupilík Michal, BcA.; Kuřitka Ivo, doc. Ing. et Ing. Ph.D. et Ph.D.; Maňas Jiří, Ing.; Tomaštík Marek, Mgr. Ph.D.; Trnčák Zdeněk, Bc. Stálí účastníci zasedání: prof. Ing. Petr Sáha, CSc.; doc. PhDr. Ing. Aleš Gregar, CSc.; doc. Ing. Zdenka Prokopová, CSc.; doc. Ing. David Tuček, Ph.D.; prof. PhDr. Ivo Barteček, CSc.; doc. Ing. Roman Čermák, Ph.D.; RNDr. Alexander Černý; Taťána Kosinová Přizvané osoby: Ing. Michal Rudecký Předběžný program: 1. Kontrola zápisu ze zasedání AS UTB č Projednání návrhu Pravidla rozpočtu UTB pro rok Projednání návrhu Statut UTB. 7. Projednání návrhu Pravidla pro zakládání právnických osob a pro peněžité a nepeněžité vklady do těchto a jiných právnických osob Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně. 8. Projednání návrhu Disciplinární řád pro studenty UTB. 9. Vyhlášení voleb do AS UTB pro funkční období Různé. Rozšířený program: 1. Kontrola zápisu ze zasedání AS UTB č Projednání návrhu rektora na jmenování členů Vědecké rady UTB. 6. Projednání návrhu Pravidla rozpočtu UTB pro rok Projednání návrhu Statut UTB. 8. Projednání návrhu Pravidla pro zakládání právnických osob a pro peněžité a nepeněžité vklady do těchto a jiných právnických osob Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně. 9. Projednání návrhu Disciplinární řád pro studenty UTB. 10. Vyhlášení voleb do AS UTB pro funkční období Různé. Zasedání zahájila a řídila Ing. Macháčková.

2 2 Ad 1) Kontrola zápisu K hlasování přítomno 26 členů AS UTB. Návrh usnesení č. 154/1: AS UTB schválil zápis AS UTB č. 153 ve znění zveřejněném v informačním systému UTB. Pro: 26 UAS UTB č. 154/1: AS UTB schválil zápis z řádného zasedání AS UTB č. 153 ve znění zveřejněném v informačním systému UTB. Ad 2) Stav plnění usnesení AS UTB Na zasedání č. 153 nebyla přijata usnesení vyžadující kontrolu plnění. Ad 3) Projednání programu zasedání K hlasování přítomno 28 členů AS UTB. Návrh usnesení č. 154/2: AS UTB schválil doplnění předběžného programu zasedání č. 154 na tento program: 1. Kontrola zápisu ze zasedání AS UTB č Projednání návrhu rektora na jmenování členů Vědecké rady UTB. 6. Projednání návrhu Pravidla rozpočtu UTB pro rok Projednání návrhu Statut UTB. 8. Projednání návrhu Pravidla pro zakládání právnických osob a pro peněžité a nepeněžité vklady do těchto a jiných právnických osob Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně. 9. Projednání návrhu Disciplinární řád pro studenty UTB. 10. Vyhlášení voleb do AS UTB pro funkční období Různé. Pro: 28 UAS UTB č. 154/2: AS UTB schválil doplnění předběžného programu zasedání č. 152 na tento program: 1. Kontrola zápisu ze zasedání AS UTB č Projednání návrhu rektora na jmenování členů Vědecké rady UTB. 6. Projednání návrhu Pravidla rozpočtu UTB pro rok Projednání návrhu Statut UTB. 8. Projednání návrhu Pravidla pro zakládání právnických osob a pro peněžité a nepeněžité vklady do těchto a jiných právnických osob Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně. 9. Projednání návrhu Disciplinární řád pro studenty UTB.

3 3 10. Vyhlášení voleb do AS UTB pro funkční období Různé. Ad 4) Informace rektora, prorektorů a kvestora UTB Rektor prof. Sáha informoval: Vernisáž výstavy ZLÍNSKÝ DESIGN - Zdeněk Kovář a Pavel Škarka (Alternativa - kulturní institut Zlín); komise pro udělení Ceny Siemens (nejlepší diplomové, doktorské a výzkumné práce, nejlepší pedagogický pracovník) člen komise prof. Prokop; Cena Siemens v kategorii Nejvýznamnější výsledek inovace - prof. Kolomazník čestné uznání za 3. místo; 17. listopad poděkování studentům za uspořádání všech akcí; novela zákona o VŠ (setkání a jednání s náměstkem ministra, RVŠ a ČKR); Česká konference rektorů spolupráce českých a moravských škol - konsorcium Brno, Olomouc, Zlín; MŠMT dodány záměry UTB do roku 2020 (z pohledu evropských dotací, excelentnost odvětví, excelence RIV a RUV aj.); akreditace studijních programů FHS; trendence Graduate Barometer hodnocení absolventy škol (nízký kredit UTB); příprava nové koncepce administrace zvláště projektových činností; krizové řízení veřejných zakázek, metodika výběrových řízení, administrace; ochrana duševního vlastnictví - 48 nových případů duševní ochrany; Pravidla rozpočtu UTB pro rok cílem je zajistit provozuschopnost všech součástí; rozvoj instituce (část prostředků na excelentní činnosti); stavební komise stav stávajících objektů a nutnost oprav; bezpečnost a protipožární ochrana (šetření požáru v menze); nové webové stránky: Bc. Lemeššanyi uvedl, že stávající web stránky se studentům jeví jako přehledné. Kvestor UTB poukázal na zastaralost technologie stránek. Dr Illík se dotázal, zda existuje nějaká poradní komise, upozornil na design manual a další problematiku s tím spojenou, doporučil konzultovat se studenty a připomínkovat nové webové stránky před spuštěním. Ing. Macháčková připomněla radu pro informační systém a uvedla zástupce AS UTB v tomto poradním sboru (Dr. Matýsek, Ing. Sulovská). Rektor slíbil koordinaci se všemi zainteresovanými složkami. Prorektorka doc. Prokopová: Počet studentů v SIMS ( k je v matrice zapsáno fyzických studentů, 11860,5 přepočtených, z toho studentů bude MŠMT zaplaceno) informace je přílohou zápisu. Prorektor doc. Gregar: počet zahraničních studentů v SIMS (854) ; podpora mobilit, mobility studentů i pedagogů; Fulbrightova nadace reprezentantem UTB je doc. Stanický (FMK) ; Prorektor doc. Tuček:

4 4 stručná prezentace statistiky uplatnitelnosti absolventů (absolutní četnosti) za UTB ve Zlíně k statistika je přílohou zápisu. V příloze jsou dostupné i hodnoty za jednotlivé fakulty a studijní programy. Jde o absolutní i relativní četnosti. Nicméně relativní četnosti jsou vztaženy k ročnímu období (ročnímu počtu absolventů daného oboru). Data o nezaměstnaných absolventech registrovaných na úřadech práce k totiž nejsou na integrovaném portálu MPSV k disposici. V příloze jsou tyto hodnoty uvedeny poznámkou: * I přes dohodu realizovanou na kolegiu rektora nejsou hodnoty za rok 2012 stanoveny k ročnímu období, ale pouze k , z důvodu nedosažitelnosti dat k z MPSV; pro výpočet ukazatele K se zaměstnanost absolventů započítává dle Zásad a pravidel financování VVŠ, Přílohy č. 5; ukazatel F výkon aktivit týmu pro Univerzitu třetího věku meziroční nárůst 16 %. Ad 5) Projednání návrhu rektora na jmenování členů Vědecké rady UTB Proběhlo tajné hlasování o návrhu, skrutátoři Dr. Suchánková a Bc. Lemeššanyi. Přítomno 28 členů AS UTB. Návrh usnesení č. 154/3: AS UTB schválil návrh rektora UTB na jmenování prof. PhDr. Ivo Bartečka, CSc. členem Vědecké rady UTB. Pro: 28 UAS UTB č. 154/3: AS UTB schválil návrh rektora UTB na jmenování prof. PhDr. Ivo Bartečka, CSc. členem Vědecké rady UTB. Návrh usnesení č. 154/4: AS UTB schválil návrh rektora UTB na jmenování doc. Ing. Romana Čermáka, Ph.D. členem Vědecké rady UTB. Pro: 27 Zdržel se: 1 UAS UTB č. 154/4: AS UTB schválil návrh rektora UTB na jmenování doc. Ing. Romana Čermáka, Ph.D. členem Vědecké rady UTB. Ad 6) Projednání návrhu Pravidla rozpočtu UTB pro rok 2013 Kvestor UTB RNDr. Černý uvedl a podrobně prezentoval danou problematiku, prezentace bude členům AS UTB zaslána v elektronické podobě. Materiál byl postoupen na jednání EK. Následovala přestávka.

5 5 Ad 7) Projednání návrhu Statut UTB Prorektorka Prokopová uvedla návrh se zapracovanými dosavadními připomínkami, bude znovu projednán LK. Ing. Macháčková požádala členy AS UTB o pozorné prostudování návrhu, jedná se o základní vnitřní předpis UTB. Materiál zůstává v projednávání Ad 8) Projednání návrhu Pravidla pro zakládání právnických osob a pro peněžité a nepeněžité vklady do těchto a jiných právnických osob Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně Kvestor opětovně podal vysvětlení návrhu. Doc. Pavlínek komentoval projednání materiálu v LK. Vyjádření právního oddělení MŠMT doporučující. K hlasování přítomno 24 členů AS UTB. Návrh usnesení č. 154/5: AS UTB schválil Pravidla pro zakládání právnických osob a pro peněžité a nepeněžité vklady do těchto a jiných právnických osob Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně ve verzi ze dne Pro: 24 UAS UTB č. 154/5: AS UTB schválil Pravidla pro zakládání právnických osob a pro peněžité a nepeněžité vklady do těchto a jiných právnických osob Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně ve verzi ze dne Ad 9) Projednání návrhu Disciplinární řád pro studenty UTB Změny a připomínky byly akceptovány a zakomponovány do předloženého návrhu. K hlasování přítomno 24 členů AS UTB. Návrh usnesení č. 154/6: AS UTB schválil Disciplinární řád pro studenty UTB ve verzi pro zasedání AS UTB dne Pro: 24 UAS UTB č. 154/6: AS UTB schválil Disciplinární řád pro studenty UTB ve verzi pro zasedání AS UTB dne Ad 10) Vyhlášení voleb do AS UTB pro funkční období Ing. Macháčková poukázala na Volební a jednací řád AS UTB - AS UTB vyhlásí volby nejpozději 60 dnů před uplynutím funkčního období, které u současného AS UTB končí (ustavující zasedání bylo a funkční období je tříleté). K hlasování přítomno 24 členů AS UTB. Návrh usnesení č. 154/7:

6 6 AS UTB ve Zlíně vyhlásil podle čl. 2 odst. 1 Volebního a jednacího řádu AS UTB volby do AS UTB pro funkční období Volby se budou konat ve dnech 18. až 23. února Za každou fakultu se do AS UTB volí 4 akademičtí pracovníci a 2 studenti. Podrobné organizační pokyny pro přípravu voleb a průběh voleb na fakultě vydá akademický senát fakulty nejpozději 30 dnů před konáním voleb. Pro: 24 UAS UTB č. 154/7: AS UTB ve Zlíně vyhlásil podle čl. 2 odst. 1 Volebního a jednacího řádu AS UTB volby do AS UTB pro funkční období Volby se budou konat ve dnech 18. až 23. února Za každou fakultu se do AS UTB volí 4 akademičtí pracovníci a 2 studenti. Podrobné organizační pokyny pro přípravu voleb a průběh voleb na fakultě vydá akademický senát fakulty nejpozději 30 dnů před konáním voleb. Ing. Macháčková upozornila předsedy fakultních AS, aby kromě obvodní volební komise (fakultní) jmenovali také jednoho zástupce do volební komise UTB: Čl. 2 odst. 4 a 5 VJŘ AS UTB: (4) Volby řídí volební komise UTB, do níž jmenuje po jednom zástupci akademický senát každé fakulty. Předsedu volební komise UTB jmenuje AS UTB. (5) Ve volebních obvodech fakult řídí a organizují volby obvodní volební komise jmenované akademickými senáty fakult. Dále Ing. Macháčková upozornila na čl. 3 odst. 2 VJŘ AS UTB, podle kterého může rektor podat AS UTB návrh na přiřazení těch akademických pracovníků a studentů, kteří nejsou na fakultě, k určité akademické obci fakulty pro účely voleb do AS UTB ( 70 odst.2 zákona: Akademickými pracovníky jsou profesoři, docenti, odborní asistenti, asistenti, lektoři a vědečtí, výzkumní a vývojoví pracovníci podílející se na pedagogické činnosti. ) Ing. Macháčková požádala rektora o podání návrhu tak, aby ho mohl AS UTB schválit na lednovém zasedání. Ad 11) Různé Ing. Macháčková podala informace: Zasedání 3. sněmu RVŠ viz též MŠMT rozeslalo rozšíření výchozího dokumentu pro novelu zákona o VŠ a časový harmonogram projednávání dokumentu v expertním týmu. Zasedání legislativní komise a komise pro strategii a rozvoj RVŠ ve dnech a Cena Jana Opletala nominace SK AS UTB nevyhověla Statutu Ceny (udílí se osobnostem), byla však komisí pro udělení Ceny kladně hodnocena. Cena udělena Mgr. Zdeňku Ručkovi (MU). Dotaz Ing. Maňase před přednáškou Miloše Zemana: Je v pořádku, že pár měsíců před přímou prezidentskou volbou vystupuje na akademické půdě jeden z kandidátů, ač pod rouškou prognostické přednášky?. Ing. Macháčková tento dotaz uplatnila na kolegiu rektora, podle vyjádření rektora prof. Sáhy UTB neodmítne přednášku významné osobnosti jako odborníka, ale politickou propagaci odmítat bude. Dále Ing. Macháčková poukázala na zápis AS UTB č. 108 z roku 2009, kde s názorem na stejnou problematiku vystoupil doc. Hlaváček: Ohledně vystupování politiků

7 7 na akademické půdě navrhuje moratorium těsně před volbami. Žádná akce by však neměla narušit výuku. Případný předpis by měl být řešen na působnosti děkana, rektora. Mgr. Melichárek podal informace o sportovních akcích konaných u příležitosti 17. listopadu (551 soutěžících!) Vyvrcholením se stal hokejový zápas Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně s hráči University of Jyväskylä (Finsko). Dr Illík navrhl uspořádat utkání členů AS UTB v bowlingu. Ak. sochař Podzimek doporučil pro projednávání v LK připravit dokumenty tak, aby byly přehledné a vypovídající (nedělat tolik změn). Termín příštího zasedání AS UTB a usnesení o předběžném programu K hlasování přítomno 24 členů AS UTB. Návrh usnesení č. 154/8: AS UTB schválil termín příštího zasedání AS UTB na 8. ledna 2013 a předběžný program tohoto zasedání: 1. Kontrola zápisu ze zasedání AS UTB č Projednání návrhu Pravidla rozpočtu UTB pro rok Projednání návrhu Statut UTB. 7. Kontrola stavu přípravy voleb do AS UTB pro funkční období Různé. Pro: 24 UAS UTB č. 154/8: AS UTB schválil termín příštího zasedání AS UTB na 8. ledna 2013 a předběžný program tohoto zasedání: 1. Kontrola zápisu ze zasedání AS UTB č Projednání návrhu Pravidla rozpočtu UTB pro rok Projednání návrhu Statut UTB. 7. Kontrola stavu přípravy voleb do AS UTB pro funkční období Různé. Ing. Macháčková poděkovala členům AS UTB za dosavadní práci a popřála všem klidné vánoční svátky a v roce 2013 zdraví, spokojenost a úspěchy při studiu, práci i v osobním životě. Příští řádné zasedání AS UTB proběhne v úterý 8. ledna 2013 od 13,00h v zasedací místnosti č. 514 v budově U13 UTB, nám. TGM 5555, Zlín Konec zasedání v 16.10h. Ve Zlíně

8 8 Zapsala: T. Kosinová Ing. Kamil Kyas předseda studentské komory AS UTB Ing. Alena Macháčková, CSc. předsedkyně AS UTB

Z Á P I S č. 2/2013 (160)

Z Á P I S č. 2/2013 (160) AKADEMICKÝ SENÁT UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Z Á P I S č. 2/2013 (160) z řádného zasedání Akademického senátu UTB konaného 16. dubna 2013 v zasedací místnosti č. 514 budovy U13 UTB, nám. TGM 5555,

Více

Z Á P I S č. 7/2013 (165)

Z Á P I S č. 7/2013 (165) AKADEMICKÝ SENÁT UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Z Á P I S č. 7/2013 (165) z řádného zasedání Akademického senátu UTB konaného 12. listopadu 2013 v zasedací místnosti č. 514 budovy U13 UTB, nám. TGM 5555,

Více

Z Á P I S č. 4/2014 (170)

Z Á P I S č. 4/2014 (170) AKADEMICKÝ SENÁT UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Z Á P I S č. 4/2014 (170) z řádného zasedání Akademického senátu UTB konaného 11. března 2014 v zasedací místnosti č. 514 budovy U13 UTB, nám. TGM 5555,

Více

Z Á P I S č. 3/2013 (161)

Z Á P I S č. 3/2013 (161) AKADEMICKÝ SENÁT UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Z Á P I S č. 3/2013 (161) z řádného zasedání Akademického senátu UTB konaného 14. května 2013 v zasedací místnosti č. 514 budovy U13 UTB, nám. TGM 5555,

Více

Zápis č. 67 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne 9. ledna 2013

Zápis č. 67 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne 9. ledna 2013 Zápis č. 67 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne 9. ledna 2013 Přítomni: Omluveni: Host: Mgr. Hana Čechová, Mgr. Zlatica Dorková, Ph.D., Mgr. Eliška Suchánková, Ph.D., Mgr. Roman

Více

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 4. 5. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 9. 4. 2018 Přítomni: doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., Ing. Libor

Více

Zápis č. 7/2014 (104) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 7/2014 (104) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 7/2014 (104) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 5. 5. 2014 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., doc. Ing. Martin

Více

Zápis č. 6/2018 (160) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 6/2018 (160) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 6/2018 (160) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 23. 4. 2018 Přítomni: doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., Ing. Milan

Více

Zápis č. 11/2014 (46) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne od 13 hodin

Zápis č. 11/2014 (46) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne od 13 hodin Zápis č. 11/2014 (46) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 06. 10. 2014 od 13 hodin Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Halabalová, Dr. Gál, doc. Vilčáková, Dr. Egner, Dr. Rouchal,

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. Č. j.: KaRek/0076/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. června 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 29 senátorů z

Více

Zpráva o činnosti Akademického senátu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (AS UTB)

Zpráva o činnosti Akademického senátu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (AS UTB) Zpráva o činnosti Akademického senátu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (AS UTB) za období od 15. 3. 2005 do 28. 2. 2006 Akademický senát UTB předkládá podle článku 21 Volebního a jednacího řádu AS UTB akademické

Více

Sdělil, že je přítomno 10 členů a senát je usnášeníschopný. Zároveň omluvil Dr. Gála, který se dnešního zasedání nemohl zúčastnit.

Sdělil, že je přítomno 10 členů a senát je usnášeníschopný. Zároveň omluvil Dr. Gála, který se dnešního zasedání nemohl zúčastnit. Zápis č. 03/2015 (03) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 16. února 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Omluven: Hosté:

Více

Předseda AS FT Dr. Staněk požádal přítomné členy senátu, zda mají připomínky, popř. doplňující návrhy k zápisu č.15/2014 (50).

Předseda AS FT Dr. Staněk požádal přítomné členy senátu, zda mají připomínky, popř. doplňující návrhy k zápisu č.15/2014 (50). Zápis č. 01/2015 (01) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 5. ledna 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Hosté: Dr.

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 5/2015 (96) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 16. března 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH

Více

Z Á P I S č. 3/2014 (169)

Z Á P I S č. 3/2014 (169) AKADEMICKÝ SENÁT UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Z Á P I S č. 3/2014 (169) z řádného zasedání Akademického senátu UTB konaného 18. února 2014 v zasedací místnosti č. 514 budovy U13 UTB, nám. TGM 5555,

Více

Z Á P I S č. 2/2016 (193)

Z Á P I S č. 2/2016 (193) AKADEMICKÝ SENÁT UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Z Á P I S č. 2/2016 (193) z řádného zasedání Akademického senátu UTB konaného 22. března 2016 v zasedací místnosti č. 514 budovy U13 UTB, nám. TGM 5555,

Více

Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 15. 6. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu Akademický senát Zápis z 11. zasedání Akademického senátu konaného 13. 2. 2019 od 14.00 hodin v zasedací místnosti děkanátu FaF UK Přítomni: dr. Babica Jan, Mgr. Bárta Pavel, dr. Červený Lukáš, Jan Tomáš,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013 Datum jednání: 12. 3. 2013, ve 13:00. Místo jednání: VŠB TUO, Ostrava Poruba, místnost D 206 Přítomni: dle prezenční listiny, 27 členů akademického senátu Omluveni:

Více

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů)

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů) Zápis č. 16/2016 (35) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 21. listopadu 2016 v zasedací místnosti 311, v budově U1, Vavrečkova 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk, Dr.

Více

Předseda AS FAI Dr. Matýsek zahájil jednání AS FAI, přivítal všechny účastníky zasedání a omluvil nepřítomné.

Předseda AS FAI Dr. Matýsek zahájil jednání AS FAI, přivítal všechny účastníky zasedání a omluvil nepřítomné. Přítomni: Zápis č. 13/2017 (153) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 20. 11. 2017 Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., doc. Ing. Roman Šenkeřík, Ph.D., Ing. Milan

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018 Akademický senát Vysoké školy polytechnické Jihlava Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018 Přítomni: za akademickou komoru (dále jen AK): 9 (viz prezenční listina)

Více

Zápis č. 13 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 13 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 13 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 20. 12. 2016 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: doc. Tichý, Ing. Mikulec Neomluveni: 0 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N.

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N. Zápis č. 02/2015 (02) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 2. února 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk,

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 1/2015 (92) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 8. ledna 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH 1,

Více

Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne

Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 12. 11. 2012 Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Halabalová, doc. Vilčáková, Dr. Vltavská, Dr. Rouchal, Ing. Ovsík,

Více

Zápis č. 11/2015 (124) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 11/2015 (124) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 11/2015 (124) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 5. 10. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Roman Prokop, CSc., doc. Ing. František

Více

Zápis č. 2/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 24. září 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti číslo 309 na FTK UP

Zápis č. 2/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 24. září 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti číslo 309 na FTK UP Zápis č. 2/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 24. září 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti číslo 309 na FTK UP Celkový počet členů Vědecké rady FTK UP: 24, z toho přítomných: 21. Přítomni:

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. Č. j.: KaRek/0009/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. ledna 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 26 senátorů z

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 6. prosince 2016

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 6. prosince 2016 Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU konaného dne 6. prosince 2016 Čas konání: 14:00 17:00 hod. Místo konání: zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty MU Přítomni: 35 členů (dle prezenční

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Přítomno: dle prezenční listiny 7 senátorů, od 13:11 8 senátorů, od 14:03 9 senátorů Omluveni: Eva Hlinková,

Více

Z Á P I S č. 6/2015 (183)

Z Á P I S č. 6/2015 (183) AKADEMICKÝ SENÁT UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Z Á P I S č. 6/2015 (183) z řádného zasedání Akademického senátu UTB konaného 5. května 2015 v zasedací místnosti č. 514 budovy U13 UTB, nám. TGM 5555,

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 16. dubna 2014

Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 16. dubna 2014 UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakulta Akademický senát Filozofické fakulty Předseda Křížkovského 10, 771 80 OLOMOUC Tel. 585633206 Email: wilken.engelbrecht@upol.cz Zápis ze zasedání Akademického

Více

Z Á P I S č. 4/2003 (32)

Z Á P I S č. 4/2003 (32) AKADEMICKÝ SENÁT UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Z Á P I S č. 4/2003 (32) z řádného zasedání Akademického senátu UTB konaného 15. dubna 2003 v zasedací místnosti č. 111 v budově U2 UTB ve Zlíně, Mostní

Více

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze Stránka 1 Předmět Zasedání 6/2015 2018 Datum 16. května 2016 Místo VŠE v Praze, zasedací místnost rektora NB 169 Přítomni Fakulta financí a účetnictví (F1): Marek, Vančurová, Zelenka, Kropáč, očeň Fakulta

Více

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne 01. 11. 2012 Přítomno: dle prezenční listiny 9 členů Omluveni: - Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 25. ZÁŘÍ 2014 přítomni dle prezenční listiny prof. Ing. Jan Vašák, CSc., prof. Ing. Josef Pulkrábek, CSc., Ing. Vlastimil Mikšík, Ph. D., Ing. Jan Nevoral, prof.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 19. ÚNORA 2015 přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph. D., Ing. Matyáš Orsák, Ph. D., Ph. D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc, Šimon Vlásenko, Ing.

Více

Zápis č. 3/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 19. listopadu 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti č.

Zápis č. 3/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 19. listopadu 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti č. Zápis č. 3/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 19. listopadu 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti č. 309 na FTK UP Celkový počet členů Vědecké rady FTK UP: 24, z toho přítomných: 20. Přítomni:

Více

Z Á P I S č. 5/2015 (182)

Z Á P I S č. 5/2015 (182) AKADEMICKÝ SENÁT UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Z Á P I S č. 5/2015 (182) z řádného zasedání Akademického senátu UTB konaného 7. dubna 2015 v zasedací místnosti č. 514 budovy U13 UTB, nám. TGM 5555, Zlín

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 7. června 2016

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 7. června 2016 Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU konaného dne 7. června 2016 Čas konání: 14:00 14:30 hod. Místo konání: zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty MU Přítomni: 34 členů (dle prezenční

Více

Zápis z 1. zasedání Akademického senátu

Zápis z 1. zasedání Akademického senátu Akademický senát Zápis z 1. zasedání Akademického senátu konaného 7. 2. 2018 od 14.00 hodin v zasedací místnosti děkanátu FaF UK Přítomni: Mgr. Bárta Pavel, dr. Červený Lukáš, dr. Hošťálková Anna, Mgr.

Více

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Datum a místo zasedání: 2. října 2008, 13h, místnost 244NB Přítomni: Češková, Pošvicová, Poláková, Nováková,

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Návrh zápisu ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 1. dubna 2015 Přítomno: 19 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluven: doc.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 1

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 1 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 1 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Zápis č. 04/2018 (04)

Zápis č. 04/2018 (04) Zápis č. 04/2018 (04) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 12. února v zasedací místnosti 230, v budově U15, Vavrečkova 5669, Zlín Přítomni: doc. Staněk, Dr. Julinová,

Více

Zápis ze zasedání AS LDF MENDELU v Brně konaného dne 10. února 2014

Zápis ze zasedání AS LDF MENDELU v Brně konaného dne 10. února 2014 Zápis ze zasedání AS LDF MENDELU v Brně konaného dne 10. února 2014 Přítomni: doc. Ing. Petr Čermák, Ph.D, Dr. JUDr. Ing. Martin Flora, doc. Ing. Vladimír Gryc, Ph.D., doc. Ing. Karel Drápela, CSc., doc.

Více

Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018

Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018 Č. j.: FZS/0027/18 PID: 406182 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018 Přítomni: dle

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda prof. Mgr. MgA. Vít

Více

Zápis č. 01/2016 (20)

Zápis č. 01/2016 (20) Zápis č. 01/2016 (20) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 11. ledna 2016 v zasedací místnosti 230, v budově U15, Vavrečkova 5669, Zlín Přítomni: Hosté: Dr. Staněk,

Více

Z Á P I S z 2. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 24. října 2016

Z Á P I S z 2. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 24. října 2016 Č. j.: FZS/0284/16 PID: 372343 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S z 2. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 24. října 2016 Přítomni: dle

Více

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 čj. DFF/184/16 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Omluven: Bc. Tomáš Tázlar Hosté:

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 09. února 2011

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 09. února 2011 Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 09. února 2011 Konání: 09. února 2011, 11.30 h Místo zasedání: Zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty, místnost

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 12. ZÁŘÍ 2017 Přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D., Ing. Matyáš Orsák, Ph. D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc., Ing. Martin Pisarčík, Ing.

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 1. 4. 2019 Místo konání: Velká zasedací místnost děkanátu UP v Olomouci, Hněvotínská 3, Olomouc Čas: 10

Více

Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 23. 2. 2016 Počet přítomných senátorů: 15 Omluveni: 0 Neomluveni: 0 Hosté: prof. Dr. Ing. Dana Dluhošová,, doc. Ing. Martin Macháček,

Více

ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005

ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005 ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005 Přítomno: 12 členů akademické komory AS FS (omluveni Ing. Petr Kočí, Ph.D., Ing. Jiří Fries, Ph.D., nepřítomen Ing. Michal Richtář), 5 členů studentské komory

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU VŠTE ZA ROK 2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU VŠTE ZA ROK 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU VŠTE ZA ROK 2010 Zpracovali: Šárka Exnerová Ing. Pavel Rousek Obsah 1 Členové... 3 1.1 Komora akademických pracovníků... 3 1.2 Studentská komora... 4 1.3 Předsednictvo...

Více

Z Á P I S č. 5/2016 (196)

Z Á P I S č. 5/2016 (196) AKADEMICKÝ SENÁT UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Z Á P I S č. 5/2016 (196) z řádného zasedání Akademického senátu UTB konaného 7. června 2016 v zasedací místnosti č. 514 budovy U13 UTB, nám. TGM 5555,

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 12. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 12. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. Č. j.: KaRek/0036/2019 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 12. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. dubna 2019 Přítomni: dle prezenční listiny 25 senátorů z

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 13/2015 (104) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 9. listopadu 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30 Program zasedání: ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30 1. Zahájení zasedání a schválení programu 2. zasedání

Více

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne 4. 5. 2017 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: Marie Pavlíková, Paulína Maderová, Mgr. Naděžda Calabová,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti na RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti na RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 26. 6. 2017 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti na RUP Přítomni: Prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr. MgA.

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení zápisu ze zasedání Vědecké rady UK FHS, které se uskutečnilo 21. června 2012 - zápis byl Vědeckou radou

Více

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS HGF VŠB TU Ostrava dne 6. června 2014

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS HGF VŠB TU Ostrava dne 6. června 2014 Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS HGF VŠB TU Ostrava dne 6. června 2014 Členové odstupujícího senátu: Přítomni: Černota, Polínková, Kučerová R., Staněk, Kučerová L., Václavík,

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 20.02.2013 (v budově vilky areálu Kampusu od 14:00) Prezenční listina: 11 senátorů Ing. Petr Hlaváček, Ph.D., RNDr. Jana Šimsová, Ph.D., Ing.

Více

Z Á P I S č. 1/2016 (189)

Z Á P I S č. 1/2016 (189) AKADEMICKÝ SENÁT UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Z Á P I S č. 1/2016 (189) z řádného zasedání Akademického senátu UTB konaného 5. ledna 2016 v zasedací místnosti č. 514 budovy U13 UTB, nám. TGM 5555, Zlín

Více

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 06. 06. 2017 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: 2 Neomluveni: 0 Ukončení mandátu: 2 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Předseda AS FAI zahájil jednání AS FAI a přivítal všechny účastníky zasedání. Program: 15. Různé.

Předseda AS FAI zahájil jednání AS FAI a přivítal všechny účastníky zasedání. Program: 15. Různé. Přítomni: Zápis č. 10/2016 (138) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 31. 10. 2016 Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Milan

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 29. ČERVNA 2017 Přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D., Ing. Matyáš Orsák, Ph.D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc., Ing. Martin Pisarčík, Ing.

Více

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze Stránka 1 Předmět Zasedání 01/18-21 Datum Místo VŠE v Praze, zasedací místnost rektora NB 169 Přítomni Fakulta financí a účetnictví (F1): Marek, Zelenka, Král, Husák Fakulta mezinárodních vztahů (F2):

Více

Zápis č. 19 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne

Zápis č. 19 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne Zápis č. 19 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne 15. 10. 2008 Přítomni: Mgr. P. D. Hajkr, Mgr. J. Hladík, Mgr. M. Karafiátová, Mgr. T. Skořepová, Mgr. M. Zálešáková, Bc. J. Matoušek,

Více

Z Á P I S ze 3. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií konané dne 11. dubna 2017

Z Á P I S ze 3. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií konané dne 11. dubna 2017 Č. j.: FZS/0055/17 PID: 0380490 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S ze 3. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií konané dne 11. dubna 2017 Přítomni: dle

Více

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze Stránka 1 Předmět Zasedání 14/2015 2018 Datum 19. června 2017 Místo VŠE v Praze, zasedací místnost rektora NB 169 Přítomni Fakulta financí a účetnictví (F1): Marek, Vančurová, Zelenka Fakulta mezinárodních

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 2. BŘEZNA 2017 Přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D., Ing. Matyáš Orsák, Ph. D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc., Ing. Martin Pisarčik, Ing.

Více

Zápis ze řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne (M-409, budova FSE UJEP, 14:00 hod)

Zápis ze řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne (M-409, budova FSE UJEP, 14:00 hod) Zápis ze řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 19. 5. 2010 (M-409, budova FSE UJEP, 14:00 hod) Prezenční listina: Omluveni: 11 senátorů PhDr. Petr Balek, Vojtěch Bok, Daniela Cibulková,

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 10. března 2009

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 10. března 2009 Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 10. března 2009 Konání: 10. března 2009, 16.00 hod Místo zasedání: Zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty,

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY FHS UK ZE DNE 14. ČERVNA 2018

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY FHS UK ZE DNE 14. ČERVNA 2018 Praha, 18. 6. 2018 č.j.: UKFHS/57666/2018-2 ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY FHS UK ZE DNE 14. ČERVNA 2018 Projednané body programu: 1. Schválení programu zasedání Vědecké rady FHS UK dne 14. června 2018

Více

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Datum a místo zasedání: 29. září 2011, 13h00, místnost 244NB Přítomni: Taušer, Čajka, Češková, Pošvicová,

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ. Zápis č. 12/2010 (13)

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ. Zápis č. 12/2010 (13) AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ Zápis č. 12/2010 (13) z 13. řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 31. května 2010 v zasedací místnosti budovy UH1, Studentské náměstí

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. č. j.: KaRek/0039/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. května 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 27 senátorů z

Více

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, Ing. Navrátil, N.

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, Ing. Navrátil, N. Zápis č. 06/2015 (06) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 30. března 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Hosté: Dr.

Více

Zápis z ustavujícího zasedání ze dne (Přílohy)

Zápis z ustavujícího zasedání ze dne (Přílohy) Akademický senát Masarykovy univerzity Zápis z ustavujícího zasedání ze dne 16. 2. 2015 (Přílohy) čj. MU-IS/24007/2015/213044/RMU-3 Přítomni: senátoři uvedení v prezenční listině a v tabulce účasti, která

Více

ZÁPIS Č. 2N/2005 (166) ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 8. LISTOPADU 2005 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1

ZÁPIS Č. 2N/2005 (166) ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 8. LISTOPADU 2005 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1 ZÁPIS Č. 2N/2005 (166) ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 8. LISTOPADU 2005 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1 Přítomni: Hosté: viz prezenční listina (celkem 24 senátorů)

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 6. května 2015 Přítomno: 19 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluven: doc. L.

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 5. ledna 2017

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 5. ledna 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), registrovalo dne 5. ledna 2017 pod

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 26. zasedání AS FSv, které se konalo dne 13. 11. 2013 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: prof. Kohoutková, prof. Máca, Ing. Vlasák, doc. Čiháková Dr. Šibrava zahájil

Více

Zápis z 5. řádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brně dne

Zápis z 5. řádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brně dne Akademický senát Fakulty strojního inženýrství VUT Technická 2 616 69 Brno Zápis z 5. řádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brně dne 16.3.2006 Místo konání: zasedací místnost děkana FSI VUT v

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 21

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 21 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 21 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Zápis z řádného zasedání AS KTF UK 13. září 2011

Zápis z řádného zasedání AS KTF UK 13. září 2011 Zápis z řádného zasedání AS KTF UK 13. září 2011 Prezenční listina Členové senátu: Přítomni: Prof. PhDr. Ing. Jan Royt, Ph.D ThLic. David Bouma, Th.D. ThLic. Mariusz Gerard Kuźniar přišel později Petr

Více

Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR

Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR Číslo jednací TACR/41-20/2016 Datum a čas: 26. 5. 2016, 9:30 12:30 h Místo konání: Kancelář TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Přítomni: Ing. Miroslav Janeček, CSc. (MJ),

Více

viz prezenční listina (celkem 23 senátorů)

viz prezenční listina (celkem 23 senátorů) ZÁPIS Č. 1N/2002 (135) Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 29. ŘÍJNA 2002 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1 Přítomni: Omluveni: Hosté: viz prezenční listina

Více

Zápis č. 18/2015 (18)

Zápis č. 18/2015 (18) Zápis č. 18/2015 (18) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 23. listopadu 2015 v zasedací místnosti 230, v budově U15, Vavrečkova 5669, Zlín Přítomni: Omluven: Hosté:

Více

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Čj.: VSPJ/02221/2018 Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Účast: dle prezenční listiny z 28 členů Akademické rady VŠPJ (dále též AR VŠPJ ) na zasedání

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 10. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 16.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 10. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 16. č. j.: KaRek/0074/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 10. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 16. října 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 25 senátorů z

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB-TUO OSTRAVA, č. 5/2014

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB-TUO OSTRAVA, č. 5/2014 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB-TUO OSTRAVA, č. 5/2014 Datum jednání: 16. 12. 2014 Místo jednání: VŠB-TUO, Ostrava-Poruba, místnost D 206 Přítomni: Omluveni: dle prezenční listiny, 30 členů akademického senátu

Více

Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze

Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze ZÁPIS Zápis z 21. zasedání konaného dne 11. února 2014 od 10:00 hodin v zasedací místnosti děkanátu FaF Přítomni: Hosté:

Více