Agency for Migration and Adaptation AMIGA o.s. Výroční zpráva 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Agency for Migration and Adaptation AMIGA o.s. Výroční zpráva 2014"

Transkript

1 Agency for Migration and Adaptation AMIGA o.s. Výroční zpráva 2014

2 OBSAH Informace o občanském sdružení AMIGA Projekty AMIGA realizované v roce 2014 Komunitní a aktivizační aktivity Dobrovolníci Finanční hospodaření

3 AMIGA Hlavním posláním spolku je podpora a rozvoj vzájemné adaptace a komunikace lidí a prosazování zdravého, harmonického a naplněného života na mezinárodní, vnitrostátní, skupinové, rodinné a individuální úrovni. Organizace Agency for Migration and Adaptation AMIGA, z.s. byla založena v říjnu 2010 z iniciativy zahraničních vědeckých pracovníků Akademie věd ČR a Univerzity Karlovy v Praze. Jejím účelem bylo zvýšení efektivity integrace migrantů v České republice a propagace aktivit dalších organizací v této oblasti. Postupně se z AMIGA vytvořilo dobrovolnické centrum umožňující migrantům zapojení do široké škály dobrovolnických aktivit určených primárně pro majoritu. V současné době se na činnosti organizace podílí 10 členů a 50 dobrovolníků pocházejících z Ruska, zemí Východní Evropy a Střední Asie, Austrálie, Kanady, Spojených Států, Izraele, Velké Británie, Lotyšska, Španělska a samozřejmě i České republiky. Činnosti spolku integrace migrantů do české společnosti skrze jejich zapojení do dobrovolnické činnosti organizace volnočasových aktivit a zájmových klubů samostatně i ve spoluprací s dalšími organizacemi organizace a pořádání kurzů, přednášek, workshopů, seminářů, tréninků, výstav, a dalších akcí shromažďováni, vytvářeni a distribuce materiálů o problematice integrace cizinců a jiných sociálně znevýhodněných skupin konzultační služby a příprava komplexních programů sociální adaptace, integrace a osobního rozvoje pro státní a nestátní organizace a pro jednotlivce výzkum v sféře sociální a zdravotní adaptace cizinců, zejména citlivějších skupin (vč. žen v domácnosti, dětí, studentů, seniorů a jiných) spolupráce s místními, charitativními a kulturními organizacemi, se státními a samosprávními orgány a jinými subjekty na území ČR a v zahraničí vytváření mezinárodní kontaktní sítě, pořádání mezinárodních projektů, výměnných pobytů a stáží poskytování a zprostředkování bezplatné právní a poradenské pomoci členům spolku

4 PROJEKTY Zapojení dobrovolníků z řad migrantů do sociálních a volnočasových aktivit v Praze 2 IV Tento návazný dlouhodobý projekt AMIGA realizuje od roku 2010 ve spolupráci s Centrem sociálních služeb Prahy 2 (CSSP2). Spočívá ve vyhledávání dobrovolníků z řad migrantů dlouhodobě či trvale žijících v ČR a zprostředkování jejich zapojení do sociálních a volnočasových aktivit pro seniory a veřejnost na Praze 2. Hlavními činnostmi v rámci projektu jsou pravidelné a jednorázové kulturní, sportovní a vzdělávací aktivity pro občany Prahy 2 (především pro seniory klienty CSSP2) realizované dobrovolníky z řad cizinců. Pravidelné činnosti dobrovolníků doplnily již fungující program v Klubu aktivního stáří: angličtina pro začátečníky, zdravotní cvičení na židlích s fyzioterapeutkou, jóga-dýchaní a jóga pro veřejnost do 65 let, výtvarné a rukodělné dílny. V rámci jednorázových akcí dobrovolníci v prostorách KAS připravovali kulturní večery a přednášky, přibližující běžný život v cizích zemích (např. Uzbekistán, Kazachstán, země Východní Asie a Jižní Ameriky). Specialisté z řad zahraničních profesionálů připravili v KAS a klubu Veselý senior semináře z oblasti zdraví, životosprávy a zdravotní kosmetiky. Dále proběhlo ještě společné multikulturní vaření a kosmetické poradenství. K dalším aktivitám patří síťovací setkání seniorů žijících na Praze 2 a terénní sociální služby. Dohromady AMIGA realizovala v KAS 98 aktivit (10xvaření, 44x angličtina, 24x výtvarná dílna, 20x jóga) Projekt je podpořený grantem MČ Praha 2 a realizovaný ve spolupráci s CSSP2.

5 PROJEKTY Mezinárodní projekt PRONET ProNet je multidisciplinární dlouhodobý projektový ikubátor pro skupinu mladých lidí pocházejících z 8 různých zemí zameřený na rozvoj sociálních projektů s cílem ovlivnit život na lokální úrovni v zemích původu. ProNet vytváří síť mladých leaderů a dává projektovým týmům praktické nástroje zaměřené na konkrétní potřeby mládežnických projektů skrze neforlmální workshopy, kulaté stoly, panelové diskuze s experty a studijní návštěvy. Tento projekt trvá jeden rok a je tvořen třemi vícedenními semináři podporujícími skupiny v rozvoji vlastních projektů a cílí na jejich implementaci po návratu do domovského prostředí. Každý seminář se zaměřuje na důležité prvky projektového plánování s cílem na rozvoj skupiny, udržitelnost, stabilitu a autonomii projektu. Výsledkem ProNet bude síť 8 projektových týmů, které budou implementovat dlouhodobé sociální projekty a vytvoření základny pro další mezinárodní inkubátory sociálních projektů. Projekt ProNet je podpořen programem Erasmus +. Changing lives. Opening minds.

6 PROJEKTY Mezinárodní projekt JOBNET V roce 2014 proběhla závěrečná fáze projektu JOBNET, podpořeného EACEA "Europe for Citizens Programme", (EACEA EFC HU-EFC-CSP), který byl zaměřen na výzkum nezaměstnanosti mládeže v ČR a v Evropě. Hlavním cílem projektu bylo vybudovat přeshraniční síť nevládních organizací, v rámci které by bylo možné sdílet, diskutovat a podporovat iniciativy mladých lidí v různých evropských zemích. Síť slouží k podpoře neformálního vzdělávání, výměně zkušeností, nápadů či inovativních postupů s cílem řešit nezaměstnanost mladých lidí a zapojovat do řešení problému klíčové aktéry ze strany politiky a institucí. Tato síť odborníků a profesionálů je základnou pro budoucí společné projekty a iniciativy na evropské úrovni V rámci projektu spolupracovalo šest organizací občanské společnosti z České republiky, Chorvatska,Maďarska, Německa, Lotyšska a Slovenska Cílem bylo zvýšit povědomí veřejnosti o významu aktivního občanství. Přeshraniční síť zúčastněných stran prozkoumala pozadí problému nezaměstnanosti mládeže provedením mezinárodního interaktivního, srovnávacího audiovizuální výzkumu. Výzkum byl proveden pomocí 3 členných týmů mladých dobrovolníků v každé ze 6 zúčastněnýcg zemí v průběhu listopadu 2012 a únoru 2014 na základě principu o "nic o nás, bez nás". Výsledky výzkumu byly publikovány na DVD. Publikace obsahují prezentaci zúčastněných partnerů a zúčastněných stran spolu s formulovanými doporučeními byly zaslány tvůrcům politiky jednotlivých zemí a EU.

7 KOMUNITNÍ AKCE Pravidelné výtvarné dílny řemeslné studio Každé pondělí se pod vedením dobrovolnice Iriny Yakovlev odehrávají rukodělné workshopy v sídle AMIGA. Migrantky i Česky se během pravidelných setkání učí rozmanité výtvarné techniky a vzájemně se podporují v kreativní tvorbě. Věnují se plstění, vyšívání, práci s korálky, pletení atd. Během workshopů ženy navazují přátelské svazky a zároveň procvičují český jazyk, který je hlavním jazykem skupiny. Výrobky vytvořené v rámci dílen jsou prodávány na trzích a uměleckých akcích, přičemž výtěžek je investován zpět do nákupu materiálu, spolufinancování projektu a provozu organizace. Řemeslné studio se zúčastnilo 4krát jarmarku NNO, trhu ku příležitosti slovanského svátku Maslenica a zároveň realizovalo výtvarné dílny v domově seniorů na Praze 2 (mimo KAS) v průměru 1-2krát měsíčně. Belgická žije! V roce 2014 se AMIGA zúčastnila komunitní akce Belgická žije, která probíhala ve stejnojmenné ulici. Akce byla zorganizována na podporu místních stromů, které měly být pokáceny. Spojenými silami lokálních neziskovek, obyvatel I podnikatelů se podařilo kácení odvrátit. Refufest 2014! V roce 2014 se AMIGA zúčastnila Refufestu Praha pořádaného organizací InBáze, o.s. Dobrovolníci AMIGA připravili k této příležitosti workshop plstění, který měl velký úspěch a zúčastnilo se ho během dne více než 50 účastníků. Na stánku organizace pracovníci AMIGA informovali veřejnost o činnosti sdružení a zároveň prodávali rukodělné výrobky, které se vyrábějí v rámci otevřených výtvarných dílen.

8 DOBROVOLNÍCI Dobrovolníci AMIGA AMIGA je sdružení, jehož činnost by nebyla možná bez aktivní účasti dobrovolníků na aktivitách. V současnosti na projektech spolupracuje více než 50 dobrovolníků z různých koutů světa ve věku od 18 do téměř 70. Někteří participují na projektech na pravidelné bázi, jiní se účastní pouze nárazových akcí RefuFestu či jiných komunitních aktivit. Důležitým aspektem je i péče o doborovolníky - pravidelné informování o aktualitách v oblasti neziskových organizací (jazykové kurzy, zajímavé projekty, kterých by se dobrovolníci mohli zúčastnit atd) a zároveň i poskytování poradenské pomoci či odkazování dobrovolníků na služby jiných organizací. V roce 2015 se chceme zaměřit na projekt Příběhy dobrovolníků z řad migrantů, skrze chceme ukázat, že migranti jsou přínosnou součastí občanské společnosti a jsou angažování do veřejně prospěšných prací v různých oblastech. Tyto příběhy budou na pravidelné bázi zveřejňovány na webu i facebooku organizace a zároveň se je budeme snažit medializovat!

9 FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ Výkaz zisku a ztrát k 31 prosinci 2014 (v celých tisících Kč ) Položka Text A. Náklady A.I. Spotřební nákupy celkem A.I.1. Spotřeba materiálu 5 5 A.I.2. Spotřeba energie 5 5 A.II. Služby celkem A.II.6. Cestovné A.II.7. Náklady na reprezentaci A.II.8. Ostatní služby A.III. Osobní náklady celkem A.III.9. Mzdové náklady A.III.10. Zákonné soc. pojištění 1 1 A.IV. Daně a poplatky celkem 4 4 A.IV.16. Ostatní daně a poplatky 4 4 A.V. Ostatní náklady celkem A.V.21 Kurzové ztráty A.V.24. Jiné ostatní náklady Náklady celkem Hlavní Hospodářská celkem

10 FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ Výkaz zisku a ztrát k 31 prosinci 2014 (v celých tisících Kč ) Položka Text B Výnosy B.I. Hlavní Hospodářská Celkem Tržby za vlastní výkony a zboží celkem B.I.2. Tržby z prodeje služeb B.IV. Ostatní výnosy celkem B.IV.18 Jiné ostatní výnosy B.V.I. Přijaté příspěvky celkem B.V.I.28. Přijaté členské příspěvky Výnosy celkem C. Výsledek hospodaření před zdaněním B. Výsledek hospodaření po zdanění Přijaté dotace, dary a příspěvky Členské příspěvky ,00 Kč Soukromé dary 143,13 Kč Grant MČ Praha ,00 Kč Projekt JOBNET ,00 Kč Projekt MK ČR PRONET ,57 Kč

3. Setkání zástupců neformálního a zájmového vzdělávání

3. Setkání zástupců neformálního a zájmového vzdělávání 3. Setkání zástupců neformálního a zájmového vzdělávání 13.12.2016 15.00-17.00 Program jednání Zahájení, úvodní slovo Shrnutí projektu MAP Tišnovska Výstupy pracovních skupin - prezentace Výstupy pracovních

Více

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBSAH 1. ÚVODNÍ SLOVO 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 3. VZNIK A POSLÁNÍ 4. PROJEKTY 5. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 6. PODĚKOVÁNÍ 7. FINANČNÍ PODPORA 8. SPOLUPRÁCE A PODPORA 1. ÚVODNÍ SLOVO Vážené čtenářky,

Více

GRUNDTVIG. evropský program pro podporu vzdělávání dospělých

GRUNDTVIG. evropský program pro podporu vzdělávání dospělých GRUNDTVIG evropský program pro podporu vzdělávání dospělých PROGRAM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ Comenius primární a sekundární vzdělávání Leonardo da Vinci odborné vzdělávání a příprava Erasmus terciární vzdělávání

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, 251 01 Říčany www.cks-ricany.cz e-mail: cks.ricany@seznam.cz Základní data společnosti Název: Centrum komunitních

Více

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBSAH 1. ÚVODNÍ SLOVO 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 3. VZNIK A POSLÁNÍ 4. PROJEKTY 5. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 6. PODĚKOVÁNÍ 7. FINANČNÍ PODPORA 8. SPOLUPRÁCE A PODPORA 1. ÚVODNÍ SLOVO Vážené čtenářky,

Více

Výroční zpráva 2012. PhDr. J. Tošner

Výroční zpráva 2012. PhDr. J. Tošner Výroční zpráva 2012 Dobrovolnictví není oběť, ale přirozený projev občanské zralosti. Přináší konkrétní pomoc tomu, kdo ji potřebuje, zároveň poskytuje dobrovolníkovi pocit smysluplnosti, je zdrojem nových

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY pro nevýdělečné organizace v plném rozsahu

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY pro nevýdělečné organizace v plném rozsahu VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY pro nevýdělečné organizace v plném rozsahu ke dni 31.12.2016 (v celych tisících Kc) ˇ IČO Nadrazní ˇ 111 27031161 Stara Paka 507 91 Název a sídlo účetní jednotky Sportem proti barieram,

Více

Výroční zpráva "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza

Výroční zpráva V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva 2014 "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2014 Dobrovolnické centrum

Více

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ,

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

MAS Vyškovsko, z.s. Výroční zpráva Za období od 01/2014 až 12/2014

MAS Vyškovsko, z.s. Výroční zpráva Za období od 01/2014 až 12/2014 MAS Vyškovsko, z.s. Výroční zpráva Za období od 01/2014 až 12/2014 Obsah : 1. Úvod 2. Činnost v roce 2014 3. Zpráva o hospodaření 4. Návrh rozpočtu na rok 2014 5. Možnost zapůjčení mobiliáře 6. Plán činnosti

Více

Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2013

Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2013 Výroční zpráva 2013 Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2013 Dobrovolnické centrum Pardubice, o. s. je nezisková organizace založená a registrovaná 9. 11. 2010 Ministerstvem vnitra ČR.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň, spolek...4 2.1. Spolek Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY pro nevýdělečné organizace v plném rozsahu ke dni (v tisících Kč)

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY pro nevýdělečné organizace v plném rozsahu ke dni (v tisících Kč) VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY pro nevýdělečné organizace v plném rozsahu ke dni 31.12.2017 (v tisících Kč) IČ 45770778 Název a sídlo účetní jednotky Česká basketbalová federace z.s. Zátopkova 100/2 160 17 Praha

Více

Mgr. Michaela Veselá Regionální konzultant programu EU Mládež v akci pro Plzeňský kraj a odborná pracovnice pro mimoškolní oblast, Koordinační

Mgr. Michaela Veselá Regionální konzultant programu EU Mládež v akci pro Plzeňský kraj a odborná pracovnice pro mimoškolní oblast, Koordinační Mgr. Michaela Veselá Regionální konzultant programu EU Mládež v akci pro Plzeňský kraj a odborná pracovnice pro mimoškolní oblast, Koordinační centrum českoněmeckých výměn mládeže Tandem, Plzeň E-mail:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah : 1. Cíle sdružení 2. Zpráva o činnosti 3. Finanční zpráva 4. Koncepce sdružení a jeho cíle na rok 2011 5. Poděkování 6. Sídlo a kontakty Cíle sdružení Od 27.4.2009 jsme občanské

Více

Výroční zpráva PLUS 50 z.ú. rok 2017

Výroční zpráva PLUS 50 z.ú. rok 2017 Výroční zpráva PLUS 50 z.ú. rok 2017 Výroční zpráva je zpracována za období 1.1.2017 31.12. 2017 na základě vyhodnocení činnosti PLUS 50 z.ú. a její jednotlivá ustanovení byla předmětem jednání Valné hromady

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň, spolek...4 2.1. Spolek Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

Výroční zpráva Dobré místo, z.s. Českobrodská 575, Praha 9 - Běchovice IČO: OBSAH

Výroční zpráva Dobré místo, z.s. Českobrodská 575, Praha 9 - Běchovice IČO: OBSAH Dobré místo, z.s. Českobrodská 575, Praha 9 - Běchovice IČO: 22664742 Výroční zpráva 2015 OBSAH Úvodní slovo Poslání a cíle Základní informace o organizaci Historie Naši činnost podpořili Činnost v roce

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah: 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

ÚSTAV EXPERIMENTÁLNÍ BOTANIKY AV ČR,

ÚSTAV EXPERIMENTÁLNÍ BOTANIKY AV ČR, Kapitola: 361 - Akademie věd ČR Náklady a výnosy VVI za rok 2007 VVI-NV07 Pracoviště: ÚSTAV EXPERIMENTÁLNÍ BOTANIKY AV ČR, v.v.i. v tis. Kč v tis. Kč 1 A. 5 Náklady VVI celkem 196 677 123 776 2 A.I. 50

Více

Zpráva o činnosti za období od 1. 1. 2014 do 31. 12. 2014

Zpráva o činnosti za období od 1. 1. 2014 do 31. 12. 2014 Zpráva o činnosti za období od 1. 1. 2014 do 31. 12. 2014 Název střediska: Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Terénní programy, id. 3645646 Kapacita služby: V danou chvíli je možno poskytnout službu

Více

13. 6. 2017 18 Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 504/2002 Sb. ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 31.12.2016 ( v celých tisících Kč ) Název, sídlo a právní forma účetní jednotky Rolling, spolek pro rozvoj

Více

Sociální inovace v knihovnách

Sociální inovace v knihovnách Sociální inovace v knihovnách Knihovny pro komunity Pardubice, 25.10.2017 Asistence při hledání zaměstnání systematické vzdělávání nezaměstnaných, koučink přípravy životopisu a žádání o práci, práce s

Více

Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 504/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA Úč NO Úč 1-01 Název a sídlo účetní jednotky CZECHDESIGN.CZ, z. s. Účetní jednotka doručí výkaz 1x přislušnému fin.

Více

MAS Vyškovsko, z.s. Výroční zpráva

MAS Vyškovsko, z.s. Výroční zpráva MAS Vyškovsko, z.s. Obsah : Výroční zpráva 1. Úvod 2. Činnost v roce 2016 3. Zpráva o hospodaření 4. Návrh rozpočtu na rok 2017 5. Plán činnosti MAS Za období od 01/2016 až 12/2016 1.Úvod Vážení členové

Více

Sportovní klub TRASKO Vyškov, z.s. Oddíl moderní gymnastiky. Výroční zpráva za rok 2016

Sportovní klub TRASKO Vyškov, z.s. Oddíl moderní gymnastiky. Výroční zpráva za rok 2016 Sportovní klub TRASKO Vyškov, z.s. Oddíl moderní gymnastiky Výroční zpráva za rok 2016 Obsah Základní údaje o oddílu, historie, cíle Členská základna struktura oddílu Hospodaření oddílu za rok 2016 Úspěchy

Více

EUROPE DIRECT BRUNTÁL. Vaše přímé spojení s Evropou

EUROPE DIRECT BRUNTÁL. Vaše přímé spojení s Evropou EUROPE DIRECT BRUNTÁL Vaše přímé spojení s Evropou Celoevropská síť Europe Direct Europe Direct Bruntál Europe Direct je celoevropská informační síť, která informuje občany jednotlivých regionů Evropské

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Datum konání: 1. 6. 2016, 13:00 hod-15:15 hod. Místo konání: ÚMČ Praha 10, Vršovická

Více

Řídící výbor MAP ORP Karlovy Vary. Magistrát města Karlovy Vary

Řídící výbor MAP ORP Karlovy Vary. Magistrát města Karlovy Vary Řídící výbor MAP ORP Karlovy Vary Magistrát města Karlovy Vary 16. 3. 2017 Vize: Chceme, aby Karlovarsko bylo místem příležitostí. Pracovní skupiny WS fyzika, chemie, přírodopis Panelová diskuze Společné

Více

Výroční zpráva Elab team, z.s. za rok 2017

Výroční zpráva Elab team, z.s. za rok 2017 za rok 2017 je zpracována za počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti spolku Elab team, z.s. a její jednotlivá ustanovení byla předmětem jednání Výboru

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

D.R.A.K. občanské sdružení

D.R.A.K. občanské sdružení D.R.A.K. občanské sdružení Výroční zpráva 2006 Vážení přátelé, předkládáme Vám výroční zprávu občanského sdružení D.R.A.K., která je průřezem činnosti a hospodaření sdružení za rok 2005. Kdo jsme PRO PŘIPOMENUTÍ

Více

Představení. Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje

Představení. Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje Představení Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje UNO OK: Zájmové sdružení právnických osob Vznik 2012 Navazuje na stejnojmenné volné sdružení právnických osob vzniklé 2004 13 let organizované

Více

Erasmus pro zaměstnance VŠ/VOŠ

Erasmus pro zaměstnance VŠ/VOŠ Erasmus pro zaměstnance VŠ/VOŠ Program Erasmus Součást evropského Programu celoživotního učení (Lifelong Learning Programme - LLP), do kterého je zapojeno přes 30 evropských zemí: 27 členských států Evropské

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 Občanské sdružení pacientů s idiopatickými střevními záněty Sídlo: Za Poříčskou bránou 21/365, Praha 8, PSČ: 186 00 IČ: 227 20 936 Vážení členové a přátelé Občanského sdružení

Více

MKC Praha, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015

MKC Praha, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 MKC Praha, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 OBSAH ZÁKLADNÍ DATA... 3 ŘÍDÍCÍ ORGÁNY SPOLEČNOSTI... 3 HLAVNÍ PŘEDMĚT ČINNOSTI... 4 AKTIVITY V ROCE 2015... 5 HOSPODAŘENÍ... 8 ROZVAHA VE ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU...

Více

ROZVAHA (BILANCE) k (v v celých tis. Kč Kč)

ROZVAHA (BILANCE) k (v v celých tis. Kč Kč) Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 504/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA (BILANCE) k 31.7.2015 (v v celých tis. Kč Kč) IČO 00443000 Název a sídlo účetní jednotky ČESKÝ BRIDŽOVÝ SVAZ Italská

Více

MKC Praha, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016

MKC Praha, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 MKC Praha, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 OBSAH ZÁKLADNÍ DATA... 3 ŘÍDÍCÍ ORGÁNY SPOLEČNOSTI... 3 HLAVNÍ PŘEDMĚT ČINNOSTI... 4 AKTIVITY V ROCE 2016... 5 HOSPODAŘENÍ... 8 ROZVAHA VE ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU...

Více

Tematický monitoring projektů partnerství Grundtvig. Projektové řízení mezinárodního partnerství. 6. září 2012

Tematický monitoring projektů partnerství Grundtvig. Projektové řízení mezinárodního partnerství. 6. září 2012 Tematický monitoring projektů partnerství Grundtvig Projektové řízení mezinárodního partnerství 6. září 2012 PROGRAM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ (2007 2013) Comenius primární a sekundární vzdělávání Leonardo da

Více

ROZVAHA (BILANCE) k (v celých tis. Kč) Název a sídlo účetní jednotky

ROZVAHA (BILANCE) k (v celých tis. Kč) Název a sídlo účetní jednotky Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 504/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA (BILANCE) k 31.12.2016 (v celých tis. Kč) Název a sídlo účetní jednotky Centrum pro bezpečný stát, z.s. IČO Pražská

Více

Příloha v účetní závěrce ve zkráceném rozsahu Korporace Free Cinema Pofiv,o.p.s., o.p.s.

Příloha v účetní závěrce ve zkráceném rozsahu Korporace Free Cinema Pofiv,o.p.s., o.p.s. Příloha v účetní závěrce ve zkráceném rozsahu Korporace Free Cinema Pofiv,o.p.s., o.p.s. ke dni 3.2.27 Obsah přílohy Podle 29 a 3 vyhlášky č. 54/22 Sb.:. Popis účetní jednotky 2. Použité obecné účetní

Více

I. CÍL A ZAMĚŘENÍ GRANTOVÉ VÝZVY 2016

I. CÍL A ZAMĚŘENÍ GRANTOVÉ VÝZVY 2016 Nadace Proměny Karla Komárka (dále jen nadace ) vyhlašuje Grantovou výzvu 2016 v programu Proměň své město (dále také jen grantová výzva nebo výzva ). Program Proměň své město (dále jen program ) se zaměřuje

Více

Projekty, ve kterých figurovala společnost s IČ: :

Projekty, ve kterých figurovala společnost s IČ: : Oblastní spolek ČČKZlín, IČ: 004 26 326 vystupoval v Operačním programu Lidské zdroje a zaměstnanost pouze jako partner v jednom projektu CZ.04.1.03/2.3.15.2/0135, další tři byly zamítnuty nebo vyřazeny.

Více

Centrum sociálních služeb v Lysé nad Labem z.ú. Nestačí vědět. Nestačí chtít. Je třeba konat. Náměstí Bedřicha Hrozného 1743/29, Lysá nad Labem

Centrum sociálních služeb v Lysé nad Labem z.ú. Nestačí vědět. Nestačí chtít. Je třeba konat. Náměstí Bedřicha Hrozného 1743/29, Lysá nad Labem Nestačí vědět. Nestačí chtít. Je třeba konat. Centrum sociálních služeb v Lysé nad Labem z.ú. Telefon 325 553 547 Mobil (koordinátor) 727 843 911 Náměstí Bedřicha Hrozného 1743/29, 289 22 Lysá nad Labem

Více

Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2011. Kdo byl u založení dobrovolnického centra? Byli to kmenoví zaměstnanci i výkonný výbor:

Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2011. Kdo byl u založení dobrovolnického centra? Byli to kmenoví zaměstnanci i výkonný výbor: Výroční zpráva 2011 Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2011 Dobrovolnické centrum Pardubice, o. s. je nezisková organizace založená a registrovaná 9. 11. 2010 Ministerstvem vnitra ČR.

Více

Stručný přehled činnosti z toho vlastním souborem nebo ve vlastní produkci/koprodukci 148. pronájmy/služby jiným pořadatelům 11

Stručný přehled činnosti z toho vlastním souborem nebo ve vlastní produkci/koprodukci 148. pronájmy/služby jiným pořadatelům 11 1 2 3 4 Stručný přehled činnosti 2016 CELKOVÝ POČET PŘEDSTAVENÍ na vlastní scéně/prostoru 159 z toho vlastním souborem nebo ve vlastní produkci/koprodukci 148 pronájmy/služby jiným pořadatelům 11 Vlastní

Více

Návrh rozpočtu Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR, v. v. i., na rok 2019 a jeho střednědobý výhled na roky 2020 a 2021

Návrh rozpočtu Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR, v. v. i., na rok 2019 a jeho střednědobý výhled na roky 2020 a 2021 Návrh rozpočtu Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR, v. v. i., na rok 219 a jeho střednědobý výhled na roky 22 a 221 Parametry rozpočtu AV ČR na rok 218 byly projednány na LIII. zasedání Akademického sněmu

Více

PROGRAM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ

PROGRAM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ Další možnosti evropské spolupráce pro organizace zkušené s projektovou činností pod záštitou programu Grundtvig PROGRAM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ Comenius primární a sekundární vzdělávání Leonardo da Vinci

Více

rozpočet na kalendářní rok a střednědobý výhled rozpočtu na nejméně dva další

rozpočet na kalendářní rok a střednědobý výhled rozpočtu na nejméně dva další Rozpočet Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR, v. v. i., na rok 217 a střednědobý výhled rozpočtu pracoviště na období 218 219 Parametry rozpočtu Akademie věd České republiky na rok 217 byly projednány na XLIX.

Více

KAPITOLA 5. Festival RefuFest. je seznámit veřejnost s problematikou migrace integrace cizinců, představit

KAPITOLA 5. Festival RefuFest. je seznámit veřejnost s problematikou migrace integrace cizinců, představit KAPITOLA 5 SPOLEČNÉ PROJEKTY Festival RefuFest RefuFest 2008 se konal 20. a 21. června již tradičně na Náměstí Míru. 20. červen je vyhlášen světovým dnem uprchlíků, právě proto byl náš festival skvělou

Více

Ke má Comenium o.p.s. správní radu o třech členech, dozorčí radu o třech členech a ředitele společnosti. prof. RNDr.

Ke má Comenium o.p.s. správní radu o třech členech, dozorčí radu o třech členech a ředitele společnosti. prof. RNDr. Výroční zpráva Comenium o.p.s. rok 2013 1. Poslání a cíle Naším kontinuálním posláním je plnění níže uvedených činností, jež jsou zakotveny v zakládací listině společnosti Comenium o.p.s. - Řešení a podpora

Více

Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy

Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy ZA ROK 2017 1 ÚVOD Zpracování Závěrečné zprávy o plnění cílů a opatření Strategie

Více

Dům zahraničních služeb. Zpracoval: Ing. Jitka Morčušová

Dům zahraničních služeb. Zpracoval: Ing. Jitka Morčušová Dům zahraničních služeb Zpracoval: Ing. Jitka Morčušová 18. 10. 2012 PROGRAM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ (2007 2013) Comenius primární a sekundární vzdělávání Leonardo da Vinci odborné vzdělávání a příprava Erasmus

Více

Zprostředkovatel Fondu pro bilaterální spolupráci na programové úrovni Ministerstvo financí ČR

Zprostředkovatel Fondu pro bilaterální spolupráci na programové úrovni Ministerstvo financí ČR 3. aktualizace výzvy pro předkládání žádostí o grant z Fondu pro bilaterální spolupráci na programové úrovni opatření B v programu CZ14 v rámci Norských fondů 2009 2014 Zprostředkovatel Fondu pro bilaterální

Více

ÚVODNÍ SLOVO. Vážené dámy a vážení pánové,

ÚVODNÍ SLOVO. Vážené dámy a vážení pánové, Výroční zpráva 2012 ÚVODNÍ SLOVO Vážené dámy a vážení pánové, nadešel čas poděkovat všem, kteří pomáhali Nadaci Auxilia naplňovat její poslání a sami se tak podíleli na rozvoji, stabilitě a profesionalizaci

Více

SETKÁNÍ MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ PRAHY

SETKÁNÍ MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ PRAHY SETKÁNÍ MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ PRAHY Praha, 13. března 2014 www.zdravamesta.cz/setkani-mc Akce je součástí projektu NSZM ČR STRATEG-2: Strategické řízení v obcích o stupeň výše podpořeného finančními prostředky

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 název organizace: organizační forma: sídlo: Rodinné centrum ROUTA, o.s. občanské sdružení Prokopa Holého 1269, Čelákovice 250 88 provozovna RC: prostory MC Čelákovice Stankovského 1650,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. RESIDENT 2000 o.p.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. RESIDENT 2000 o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA RESIDENT 2000 o.p.s. 2016 Obsah Obsah O společnosti 1 Orgány společnosti 2 Finanční souhrn a finanční výkazy 3 Kontaktní informace 4 Informace o společnosti 4 Str. 01 O společnosti Pomáháme

Více

Účtová osnova pro neziskové organizace 2016

Účtová osnova pro neziskové organizace 2016 Účtová osnova pro neziskové organizace 2016 Účty 398, 656, a 659 nejsou ve standardní definici obsaženy a je nutné si do osnovy doplnit na který řádek mají být použity. Čísla v hranatých závorkách jsou

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ARCIDIECÉZNÍ CHARITA PRAHA

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ARCIDIECÉZNÍ CHARITA PRAHA ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ARCIDIECÉZNÍ CHARITA PRAHA Příloha výroční zprávy 2015 Přehled o stavu a pohybu majetku AKTIVA Stav k prvnímu dni účetního období Stav k poslednímu dni účetního období A. Dlouhodobý

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení PRO Březinu Prosperita, Rozvoj, Obnova za rok 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení PRO Březinu Prosperita, Rozvoj, Obnova za rok 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení PRO Březinu Prosperita, Rozvoj, Obnova za rok 2013 Vypracovali: Petra Vasilová, předsedkyně sdružení Martin Habáň, místopředseda sdružení Stránka 1 - Informace o občanském

Více

Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc.

Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc. Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc. O Enterprise Europe Network (EEN) Rozsáhlá a nyní již nejen evropská síť - zřízená EK v r. 2008: 70

Více

Vymezení podporovaných aktivit

Vymezení podporovaných aktivit I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Vymezení podporovaných aktivit pro předkládání žádostí o finanční podporu v rámci globálního grantu Jihomoravského kraje v OP VK Oblast podpory 1.2

Více

Jak mohou Nestátní neziskové organizace pomáhat obcím při realizaci rodinné politiky. Ing. Slavka Dokulilová Centrum pro rodinu Vysočina, o.s.

Jak mohou Nestátní neziskové organizace pomáhat obcím při realizaci rodinné politiky. Ing. Slavka Dokulilová Centrum pro rodinu Vysočina, o.s. Jak mohou Nestátní neziskové organizace pomáhat obcím při realizaci rodinné politiky Ing. Slavka Dokulilová Centrum pro rodinu Vysočina, o.s. Centrum pro rodinu a sociální péči Vysočina Služby CRSP: 1)

Více

Výsledovka Strana 1 NADĚJE, otrokovická o.p.s. IČ: Rok: 2015 Dne: Tisk vybraných záznamů

Výsledovka Strana 1 NADĚJE, otrokovická o.p.s. IČ: Rok: 2015 Dne: Tisk vybraných záznamů Výsledovka Strana NADĚJE, otrokovická o.p.s. IČ: 9378800 Rok: 0 Dne: 3.03.06 Tisk vybraných záznamů Název účtu účtu Počáteční stav Obraty za období MD Obraty za období D Obraty rozdíl Koncový stav Náklady

Více

Výroční zpráva sdružení Hudební lahůdky, o. s. za rok 2013

Výroční zpráva sdružení Hudební lahůdky, o. s. za rok 2013 Výroční zpráva sdružení Hudební lahůdky, o. s. za rok 2013 Hudební lahůdky, o. s. Cacovická 729/50 614 00 Brno-Husovice Česká republika registrováno pod j. č. VS/1 1/85659/11 R dne 6. 9. 2011 IČ: 22719458

Více

Výroční zpráva sdružení Hudební lahůdky, o. s. za rok 2012

Výroční zpráva sdružení Hudební lahůdky, o. s. za rok 2012 Výroční zpráva sdružení Hudební lahůdky, o. s. za rok 2012 Hudební lahůdky, o. s. Cacovická 729/50 614 00 Brno-Husovice Česká republika registrováno pod j. č. VS/1 1/85659/11 R dne 6. 9. 2011 IČ: 22719458

Více

Závěrečná konference Programu CZ04 Ohrožené děti a mládež. Praha, 1. června 2017

Závěrečná konference Programu CZ04 Ohrožené děti a mládež. Praha, 1. června 2017 Závěrečná konference Programu CZ04 Ohrožené děti a mládež Praha, 1. června 2017 Helena Miklová Krajský úřad Zlínského kraje Důležité milníky 2011 Dohoda o společném postupu při ověřování a implementaci

Více

Přehled vhodných Oblastí podpory Operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost na PrF MU

Přehled vhodných Oblastí podpory Operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost na PrF MU Přehled vhodných Oblastí podpory Operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost na PrF MU Níže uvedený text se týká podporovaných aktivit jednotlivých Oblastí podpory tak, jak vyplývá z obecného

Více

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Výroční zpráva 2012 UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Obsah Základní informace o UCHO, o.s...3 Sídlo...3 Organizační struktura...3 Základní cíle sdružení...4 Formy činnosti sdružení...4 Zpráva

Více

Návrh rozpočtu Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR, v. v. i., na rok 2018 a jeho střednědobý výhled na roky 2019 a 2020

Návrh rozpočtu Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR, v. v. i., na rok 2018 a jeho střednědobý výhled na roky 2019 a 2020 Návrh rozpočtu Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR, v. v. i., na rok 218 a jeho střednědobý výhled na roky 219 a 22 Parametry rozpočtu AV ČR na rok 218 byly projednány na LI. zasedání Akademického sněmu Akademie

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

Základní list daňového poplatníka DIČ : CZ

Základní list daňového poplatníka DIČ : CZ Základní list daňového poplatníka DIČ : CZ FYZICKÁ OSOBA PRÁVNICKÁ OSOBA Jméno : ČBaS, Zátopkova 100/2, Praha 6, 169 00 Obchodní firma : Příjmení : Rodné příjmení : Titul : Dodatek obchodní firmy : Datum

Více

Výroční zpráva Nadace Auxilia 2009 str. 1

Výroční zpráva Nadace Auxilia 2009 str. 1 Výroční zpráva Nadace Auxilia 2009 ÚVODNÍ SLOVO Vážené dámy a vážení pánové, nadešel čas poděkovat všem, kteří pomáhali Nadaci Auxilia naplňovat její poslání a sami se tak podíleli na rozvoji, stabilitě

Více

Možnosti pro vyhledávání inovací a partnerů pro zahraniční spolupráci. Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR

Možnosti pro vyhledávání inovací a partnerů pro zahraniční spolupráci. Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR Možnosti pro vyhledávání inovací a partnerů pro zahraniční spolupráci Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR Technologické centrum AV ČR Sdružení právnických osob založeno v roce 1994 Oddělení TC AV

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ČRDM ZA ROK Česká rada dětí a mládeže. Senovážné náměstí 977/ Praha 1 IČ:

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ČRDM ZA ROK Česká rada dětí a mládeže. Senovážné náměstí 977/ Praha 1 IČ: ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ČRDM ZA ROK 2017 Česká rada dětí a mládeže Senovážné náměstí 977/24 110 00 Praha 1 IČ: 68379439 1. Popis struktury výnosů a nákladů za rok 2017 Struktura výnosů V roce 2017 dosáhly

Více

Příloha č. 3 Smlouvy o stáži: ZPRÁVA O PRŮBĚHU TUZEMSKÉ STÁŽE. Síť spolupráce při výzkumu mimoevropských oblastí. reg.č. CZ.1.07/2.4.00/31.

Příloha č. 3 Smlouvy o stáži: ZPRÁVA O PRŮBĚHU TUZEMSKÉ STÁŽE. Síť spolupráce při výzkumu mimoevropských oblastí. reg.č. CZ.1.07/2.4.00/31. Příloha č. 3 Smlouvy o stáži: ZPRÁVA O PRŮBĚHU TUZEMSKÉ STÁŽE Síť spolupráce při výzkumu mimoevropských oblastí reg.č. CZ.1.07/2.4.00/31.0027 Jméno a příjmení účastníka: Adéla Chlumecká Jméno a příjmení

Více

Občanské sdružení D.R.A.K.

Občanské sdružení D.R.A.K. Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE

KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE PRAVIDLA PRO ZAPOJENÍ DOTČENÉ VEŘEJNOSTI SO ORP Bystřice nad Pernštejnem Verze 1 Září 2016 Město Bystřice nad Pernštejnem

Více

Akademie sociálního podnikání Příspěvek k rozvoji sociální ekonomiky v České republice

Akademie sociálního podnikání Příspěvek k rozvoji sociální ekonomiky v České republice Akademie sociálního podnikání Příspěvek k rozvoji sociální ekonomiky v České republice Jiří Bárta, 3. února 2006 Obsah a cíl prezentace: trendy ve financování obecně prospěšných projektů NNO a sociální

Více

Výroční zpráva. Výroční zpráva Nadace Auxilia 2010 str. 1

Výroční zpráva. Výroční zpráva Nadace Auxilia 2010 str. 1 Výroční zpráva 2010 str. 1 ÚVODNÍ SLOVO Vážené dámy a vážení pánové, nadešel čas poděkovat všem, kteří pomáhali Nadaci Auxilia naplňovat její poslání a sami se tak podíleli na rozvoji, stabilitě a profesionalizaci

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

Jiří Tošner

Jiří Tošner HESTIA - Centrum pro dobrovolnictví, z. ú. Na Poříčí 1041/12, 110 00 Praha 1 tel.: 224 872 075 e-mail: info@hest.cz www.hest.cz, www.dobrovolnik.cz Dobrovolnictví v komunitě - - cesta k občanské soudržnosti

Více

Výroční zpráva za rok 2009

Výroční zpráva za rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 Annual Report 2009 1 Výroční zpráva Nadačního fondu Větrník za rok 2009 OBSAH: Úvodní slovo předsedkyně správní rady...3 Základní údaje o nadačním fondu...4 Programy nadačního

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. AMA Asociace manažerů absolventů, o.s

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. AMA Asociace manažerů absolventů, o.s VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 AMA Asociace manažerů absolventů, o.s Ing. Irena Zemánková, CSc. 3. 3. 2015 ZAMĚŘENÍ 1. Celoživotní vzdělávání - je stěžejním programem a patří mezi hlavní činností občanského sdružení

Více

& evropský program Grundtvig

& evropský program Grundtvig Vzdělávání dospělých & evropský program Grundtvig 1 Dům zahraničních služeb (DZS) příspěvková organizace, zřízená MŠMT ČR zajišťováníškolských vzdělávacích a dalších styků se zahraničím podle pokynů ministerstva

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ARCIDIECÉZNÍ CHARITA PRAHA

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ARCIDIECÉZNÍ CHARITA PRAHA ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ARCIDIECÉZNÍ CHARITA PRAHA Příloha výroční zprávy 2016 Přehled o peněžních příjmech a výdajích Odpis nedobytné pohledávky 53 133 186 Nákladové úroky 0 0 0 VÝDAJE v tisících Kč Náklady

Více

PROGRAM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ. Tereza Babková / Liberec / 7.1.2009

PROGRAM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ. Tereza Babková / Liberec / 7.1.2009 PROGRAM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ Tereza Babková / Liberec / 7.1.2009 Národní agentura pro evropské vzdělávací programy součást Domu zahraničních služeb MŠMT koordinuje vzdělávací programy mezinárodní spolupráce

Více

Česká Suzuki asociace, z. s.

Česká Suzuki asociace, z. s. Česká Suzuki asociace, z. s. Výroční zpráva 2017 1 Historie a poslání Česká Suzuki asociace, z. s. (dále jen ČSA) vedený u Městského soudu v Praze pod spis. značkou L 68006, vznikl zapsáním do spolkového

Více

Výroční zpráva za r. 2014. Otevřené srdce o.p.s.

Výroční zpráva za r. 2014. Otevřené srdce o.p.s. Výroční zpráva za r. 2014 Otevřené srdce o.p.s. Obsah 1.Fakta o Otevřeném srdci o.p.s. 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1 Právní

Více

Výroční zpráva Dobrovolnické centrum Protěž, z. s.

Výroční zpráva Dobrovolnické centrum Protěž, z. s. Výroční zpráva 2015 Dobrovolnické centrum Protěž, z. s. Úvodem V roce 2015 se nám podařilo rozšířit naše aktivity o další projekt. Vedle dobrovolnického centra a stacionáře pro seniory jsme uvedli do

Více

- vysílající projekty: hostitelské projekty: 589 zahraničních účastníků, 521 domácích účastníků

- vysílající projekty: hostitelské projekty: 589 zahraničních účastníků, 521 domácích účastníků PROGRAM MLÁDEŽ V ČR HODNOCENÍ 2002 AKCE 1 MEZINÁRODNÍ VÝMĚNY MLÁDEŽE Priority ČNA pro podávané v rámci Akce 1 byly pro rok 2002 stanoveny následovně: 1. podpora multilaterálních mládežnických výměn, propagace

Více

Sólo rodiče a práce. APERIO Společnost pro zdravé rodičovství. Konference k Evropskému roku boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení

Sólo rodiče a práce. APERIO Společnost pro zdravé rodičovství. Konference k Evropskému roku boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení Sólo rodiče a práce APERIO Společnost pro zdravé rodičovství Konference k Evropskému roku boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení 10. prosince 2010 APERIO Občanské sdružení fungující od roku 2001 Poslání:

Více

Příloha č. 1 k textu 4. výzvy GG 1.1 OPVK

Příloha č. 1 k textu 4. výzvy GG 1.1 OPVK Popis podporovaných aktivit oblasti podpory č. 1. 1 Popis jednotlivých aktivit oblastí podpory je pro žadatele pouze orientační, není závazný ani konečný. 1. Vytváření podmínek pro implementaci školních

Více

Centrum na podporu integrace cizinců Pardubický kraj

Centrum na podporu integrace cizinců Pardubický kraj Centrum na podporu integrace cizinců Pardubický kraj Projekt je spolufinancován z Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí. Poskytované služby poradenská a informační činnost právní

Více

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Výroční zpráva FOR HELP AUTISMUS, z.s. za rok 2018

Výroční zpráva FOR HELP AUTISMUS, z.s. za rok 2018 Výroční zpráva FOR HELP AUTISMUS, z.s. za rok 2018 FOR HELP - AUTISMUS, z.s. Porubská 674/72 70800 Ostrava IČO: 04138350 číslo účtu: Fio Banka, č.ú. 21008195302010 www. forhelp.cz Vážení a milí přátelé,

Více

Výroční zpráva za období do

Výroční zpráva za období do Výroční zpráva za období 1. 1. 01 do 31. 1. 01 1. Základní údaje o společnosti ERGO Aktiv, o.s., Táboritská 3/1000, 130 00 Praha 3 ERGO Aktiv je občanské sdružení, založené k obecně prospěšným cílům daných

Více

Centrum pro dítě a rodinu Valika

Centrum pro dítě a rodinu Valika Centrum pro dítě a rodinu Valika VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 0 1. Úvodní slovo Vážení přátelé, dostává se Vám do rukou první výroční zpráva Centra pro dítě a rodinu Valika, o.s. Přestože se zpráva nazývá

Více

Stanovy Waldorfská iniciativa Liberec, z.s.

Stanovy Waldorfská iniciativa Liberec, z.s. Stanovy Waldorfská iniciativa Liberec, z.s. Název spolku: Waldorfská iniciativa Liberec, z.s. Sídlo: Jiříčkov 41, 463 43 Světlá pod Ještědem IČO: 02126834 Čl. I Základní ustanovení Čl. II Právní postavení

Více