vesnička podzim 2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "vesnička podzim 2013"

Transkript

1 vesnička podzim 2013

2 2 OBSAH První školní den ve vesničkách 2 Středisko Kompas Brigády na komunitě mládeže 3 Realizované projekty SOS Sluníčko 4 Jak nás můžete podpořit JAK JSME PROŽÍVALI PRVNÍ ŠKOLNÍ DEN? SOS dětská vesnička Chvalčov 2. září očekávaný a slavnostní den je konečně tady! Právě první zářijový den šly některé děti poprvé do školy a dočkaly se tak okamžiku, na který se dlouho těšily. Také na naší vesničce máme čtyři prvňáčky, Sabinku, Katku, Milánka a Danečka, kteří se slavnostně ustrojili, vzali na záda aktovku a v doprovodu maminek se vydali poprvé v životě zasednout do školních lavic. Přejeme jim nejen spoustu jedniček, ale také hezké zážitky ve škole, hodně nových kamarádů a ať je pro ně učení zábavou a jde jim vše s úsměvem. SOS dětská vesnička Brno Medlánky Prázdniny letos opět utekly jako voda a už je to tu! Tak dlouho očekávaný první školní den. Pro naši SOS vesničku v Brně Medlánkách mělo pondělí 2. září velký význam nejen pro všechny děti a jejich maminky, ale zejména pro našeho Juldu, pro kterého byl tento den úplně prvním školním dnem v životě. Na tento významný okamžik se Julda už dlouho těšil a pilně připravoval. Novou aktovku mu donesl Ježíšek a penál dostal od své hodné babičky k narozeninám. Ještě zbývalo nakoupit společně s maminkou Hankou potřebné školní pomůcky a škola mohla začít. Jelikož Julda rád sportuje, nejvíc se těšil na tělocvik. Po pár dnech ve škole je náš prvňáček nadšen nejen ze spousty nových kamarádů, ale zejména z moc hodné paní učitelky. Přejeme Juldovi hodně úspěchů, ať se mu ve škole moc líbí a zažije tam spoustu legrace. Úspěšný školní rok a spoustu nových zážitků všem!

3 3 LETNÍ BRIGÁDA NA KOMUNITĚ MLÁDEŽE V létě měly dvě mladé obyvatelky komunity mládeže Žaneta s Denisou možnost vyzkoušet si brigádu v hotelu Marriott, jenž je naším dlouhodobým podporovatelem. Žaneta si vyzkoušela brigádu v restauraci a na place jako číšnice, Denisa ve VIP servisu. S oběma dívkami jsme si povídali o tom, jaké to je na brigádě ve špičkovém hotelu a jaké zkušenosti si odnášejí. Se Žanetou jsme mluvili přímo v hotelu Marriott. Žaneta studuje střední potravinářskou školu obchodu a služeb, obor cukrářka. Jednou by chtěla pracovat v restauraci nebo mít vlastní cukrárnu. Jak se jí líbilo na brigádě a co vlastně dělala? Už sám hotel byl hezký. A ještě víc se mi líbili zaměstnanci hotelu, cítila jsem se mezi nimi skvěle. Naučila jsem se docela hodně věcí. Víc komunikovat, vařit a mluvit anglicky. O zlepšení angličtiny se zmiňuje také Denisa, která studuje fotografii: Přestala jsem se stydět mluvit anglicky, a dodává, co se jí na brigádě nejvíc líbilo: poznala jsem spoustu zajímavých lidí, kteří nám vycházeli vstříc a poradili nám, když jsme něco nevěděli. Obě se shodují na tom, že by rády využily možnosti si brigádu napřesrok zopakovat. A my doufáme, že jim tato příležitost pomohla získat nejen cenné pracovní zkušenosti, ale také větší samostatnost a jistotu v jednání s lidmi. Děkujeme společnosti Marriott, že pomáhá najít správný směr mladým lidem v SOS dětských vesničkách. Žaneta s manažerem hotelu Marriott Colinem Stanleym. Denisa při rozhovoru o brigádě v hotelu Marriott.

4 4 Sluníčko poskytlo útočiště a péči již šesti dětem. SOS SLUNÍČKO Od poloviny července tohoto roku je otevřeno Sluníčko, zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, které SOS dětské vesničky provozují v Karlových Varech. Snažíme se spolupracovat se všemi státními institucemi, jako jsou úřady, školy či policie, i s ostatními neziskovými organizacemi, aby se informace o Sluníčku brzy dostala k dětem, které jeho služby potřebují. Podobné zařízení v Karlovarském kraji doposud chybělo, a protože stále existují děti v nouzi, o které je potřeba se bezprostředně postarat, poskytlo Sluníčko útočiště a péči již osmi dětem. Ve Sluníčku našli útočiště také sourozenci Klárka s Matyášem, jimž hrozilo nebezpečí ze strany agresivního partnera jejich matky. Po jednom z konfliktů, kdy se matka s dětmi ocitly na ulici, pomohlo akutní situaci vyřešit právě Sluníčko. Klárka s Matyášem jsou ve Sluníčku měsíc a za tu dobu udělali velké pokroky především díky individuální péči, které se jim tu dostává. Zatím je ve Sluníčku nikdo z rodiny nenavštívil ani nekontaktoval, proto se snažíme o to, aby se děti dostaly do pěstounské péče, která jim poskytne láskyplné rodinné prostředí.

5 5 STŘEDISKO KOMPAS Být dobrým rodičem není jen tak. Rodičem se člověk nerodí, ale stává se jím. V životě člověka navíc mohou přijít situace, které ovlivňují život celé rodiny. A děti v takovém případě trpí nejvíce. Proto jsme do nabízených služeb rodinám s dětmi zařadili také sociálně aktivizační služby, ve kterých učíme tomu, jak se stát dobrým rodičem. Od června tohoto roku tak funguje středisko Kompas, které na Přerovsku nabízí terénní ambulantní služby rodinám s dětmi, jenž se ocitly v dlouhodobě nepříznivé situaci. V přirozeném prostředí rodiny pomáháme najít východisko z takové situace a aktivně ji řešit. Hlavním cílem je, aby byla rodina schopna samostatně fungovat a řešit nastalé problémy. Aby se rodina stala pro dítě bezpečným prostředím, kde nachází péči a lásku. Od otevření střediska jsme poskytli podporu již 23 rodinám, ve kterých vyrůstá 43 dětí. Práce Kompasu v každé rodině je individuální a trvá zpravidla několik měsíců. V jednom z příštích vydání časopisu Vesnička se s Vámi rádi podělíme o konkrétní výsledky naší práce. Chcete podpořit SOS dětské vesničky a přemýšlíte jak? Jednou z možností je uspořádat sbírkovou či benefiční akci. Inspirací Vám může být např. sbírka při příležitost zahradní slavnosti pořádané naší spolupracovnicí Lindy van Kats. Paní van Kats poprosila své přátele, aby místo dárků přispěli do kasičky SOS dětských vesniček. Na akci se vybralo 18 tisíc korun a my děkujeme nejen za tento příspěvek, ale také za nápad spojit příjemné s užitečným!

6 6 Vzdělávání pěstounek V SOS dětských vesničkách si uvědomujeme, že láskyplná péče o děti, které často přicházejí z neutěšených podmínek, je velmi náročná. Proto se snažíme nabízet pěstounkám takové služby, které jim pomohou najít správnou cestu v často spletitých osudech dětí. V červnu tohoto roku se tak dvanáct pěstounek zúčastnilo školení zaměřeného na pochopení vzniku citové vazby mezi dítětem a dospělým a možnosti řešení případných problémů. Jak porozumět dítěti v pěstounské péči a jak připravit sebe i dítě na jeho odchod? I takové situace pěstounky řešily, ba co víc, mohly si je samy vyzkoušet, vžít se tak do situace dítěte a více jej pochopit. Projekt Vzdělávání pro rozvoj náhradní rodinné péče je financován nadačním příspěvkem Grantového řízení Fondu Nadace Tereza Maxové dětem pro Jihomoravský kraj. Školitel: Amalthea, občanské sdružení Zvyšování kvality systému náhradní péče Projekt Zvyšování kvality systému náhradní péče, se dostává do finiše. Léto jsme věnovali hlavně přípravě dvou produktů pro mladé lidi z komunit mládeže s cílem připravit je na odchod do samostatného produktivního života. První z nich je brožura 10 tipů jak najít job, která rychle a jednoduše poradí, jak postupovat, když hledáme zaměstnání a jsme v této situaci nováčci. Druhým produktem je zcela unikátní webová aplikace ve které si hrajeme, a přitom se učíme hospodařit s vlastním rozpočtem tak, abychom dosáhli vytouženého cíle podobně jako Bill Gates. Projekt Zvyšování kvality systému náhradní péče o děti, CZ.1.04/5.1.01/ , je podpořen z ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR

7 7 Děkujeme MPSV podpořilo náhradní rodinnou péči v SOS dětských vesničkách Ministerstvo práce a sociálních věcí podpořilo v roce 2013 komplexní zajištění pěstounských rodin v SOS dětských vesničkách v Karlových Varech, Brně a ve Chvalčově. V SOS dětských vesničkách nacházejí láskyplný domov nejčastěji děti z větších sourozeneckých skupin, které nemohou být umístěné do individuální pěstounské péče a u kterých je důležité podporovat jejich vzájemnou sounáležitost a přirozené příbuzenské vazby. Aktivity projektu Komplexní zajištění náhradní rodinné péče v SOS dětských vesničkách byl podpořen z dotačního řízení Rodina a ochrana práv dětí MPSV. Děkujeme společnosti Newton Media za monitoring médií, který nám bezplatně poskytuje. Díky Newton Media víme nejen to, co se píše o SOS dětských vesničkách, ale sledujeme také aktuální dění v oblasti náhradní rodinné péče. Děkujeme statutárnímu městu Karlovy Vary za poskytnutí finanční podpory SOS dětské vesničce Karlovy Vary Doubí!

8 6 způsobů, jak nás můžete podpořit Bankovní převod Váš příspěvek můžete poslat na číslo účtu / Nezapomeňte uvést Váš variabilní symbol. Trvalý příkaz Zřiďte si trvalý příkaz k úhradě u Vaší banky a přispívejte na provoz SOS dětských vesniček v pravidelných měsíčních či čtvrtletních částkách! Přesáhne-li Váš měsíční příspěvek 200 Kč, stanete se členem Klubu patronů více informací na On-line příspěvek Na našem webu najdete vstup do on-line platební brány, přes niž můžete poslat Váš příspěvek jednoduše pomocí platební karty. Dárcovská SMS Pošlete dárcovskou SMS ve tvaru DMS VESNICKY na číslo ! Cena jedné SMS je 30 Kč. I malý dar potěší! Uspořádejte sbírkovou akci Jednou z možností, jak nám přispět, je uspořádat sbírkovou akci ve prospěch SOS dětských vesniček. Pro více informací nás kontaktujte na fundraising@sos-vesnicky.cz Řekněte o nás přátelům Vědí Vaši přátelé, že podporujete SOS dětské vesničky? Vědí, čím se zabýváme? Vědí, že si mohou svůj dar odepsat z daní? Budeme rádi, když jim to povíte! Kde nás najdete? Facebook/sos dětské vesničky LinkedIn/sos dětské vesničky Vydává: Sdružení SOS dětských vesniček, U Prašného mostu 50, Praha-Hrad. Redakce: Mgr. Lenka Marečková, lenka.mareckova@sos-vesnicky.cz GRAFICKÁ ÚPRAVA: Martin Málek Uzávěrka Náklad: ks. Vyrobil: Grafokon tiskárna s.r.o. ISSN

CHVaLčOV. aktuálně. jim palce!

CHVaLčOV. aktuálně. jim palce! Vesnička / jaro 2011 CHVaLčOV Se zimou se děti rozloučily o jarních prázdninách, které ve Chvalčově letos připadly na polovinu února. Lyže, sáňky, boby a další zimní radovánky si v letošním roce užily

Více

a úsměv Chcete se stát maminkou-pěstounkou?

a úsměv Chcete se stát maminkou-pěstounkou? Vesnička / zima 2012 O jarních prázdninách jsme si na Božím Daru zalyžovali a také vyzkoušeli snowtubing. Na jarním charitativním golfovém turnaji Syslík jsme si vyzkoušeli odpalování míčků i patování

Více

Vážení přátelé sos dětských vesniček

Vážení přátelé sos dětských vesniček vesnička ZIMA 2014 2 OBSAH Co je středisko Kompas? Paní Petra a její syn Michal SOS dětská vesnička Karlovy Vary 3 SOS dětská vesnička Brno 5 4 SOS dětská vesnička Chvalčov, Komunita mládeže, SOS Sluníčko

Více

Již druhým rokem spolupracuje ZŠ Jiráskova

Již druhým rokem spolupracuje ZŠ Jiráskova Vesnička / léto 2012 SPOLUPRÁCE S KAUFLANDEM Myšlenka natáčení pořadu Kluci v akci ve vesničce vzešla od našeho hlavního partnera, společnosti Kaufland. Kluci v akci jsou garanty kvality výrobků Kauflandu

Více

Co mě čeká o prázdninách... vesnička Karlovy Vary Doubí. vesnička Chvalčov. Projekt zvyšování kvality systému náhradní péče o děti.

Co mě čeká o prázdninách... vesnička Karlovy Vary Doubí. vesnička Chvalčov. Projekt zvyšování kvality systému náhradní péče o děti. vesnička léto 2013 2 OBSAH Co mě čeká o prázdninách... SOS Dětská vesnička Karlovy Vary Doubí SOS Dětská vesnička Chvalčov 2 SOS Dětská vesnička Brno Medlánky 5 3 Komunity mládeže 6 4 Projekt zvyšování

Více

Představujeme nového Národního. Vážení a milí přátelé, Ocenění pro matku pěstounku

Představujeme nového Národního. Vážení a milí přátelé, Ocenění pro matku pěstounku vesnička jaro 2013 2 3 OBSAH Ocenění pro matku pěstounku 3 Komunity mládeže 6 SOS Dětská vesnička Brno Medlánky Budeme otevírat 7 4 SOS Dětská vesnička Chvalčov 5 Zimní a jarní radovánky 8 Představujeme

Více

Novinky pro běžce dobré vůle č. 5/2014

Novinky pro běžce dobré vůle č. 5/2014 Novinky pro běžce dobré vůle č. 5/2014 Výbor dobré vůle Nadace Olgy Havlové Vážení přátelé běžci dobré vůle, ani v těchto chladných zimních dnech naše spolupráce nepřestává. Ráda bych Vám poděkovala za

Více

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče.

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. mladé plody rostou na starých stromech Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. Ale kdo tvoří budoucnost těch osamělých, které rodiče nemají? Nebo těch, které rodiče opustili, ať z vlastní vůle

Více

STANDARD 1 Cíle a způsoby činnosti zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc

STANDARD 1 Cíle a způsoby činnosti zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc STANDARD 1 Cíle a způsoby činnosti zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc a) Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc má písemně definováno a zveřejněno poslání, cíle, cílovou skupinu a zásady

Více

VESNIČKA ZIMA 2013. Foto Radim Kejík

VESNIČKA ZIMA 2013. Foto Radim Kejík VESNIČKA ZIMA 2013 Foto Radim Kejík 2 OBSAH Vánoční charitativní akce na ZŠ Bronzová 3 Komunita mládeže Chvalčov SOS dětské vesničky připravují mladé lidi na samostatný život 4 SOS DV Chvalčov Slavnostní

Více

Malá knížka o Amálce

Malá knížka o Amálce Malá knížka o Amálce Ahoj, jmenuji se Amalthea, ale říkají mi Amálka. Jsem bájná koza, první pěstounka, která se starala o malého Dia, když se o něj nemohla postarat jeho vlastní maminka. Proto podle mne

Více

Centrum pro dítě a rodinu Valika

Centrum pro dítě a rodinu Valika Centrum pro dítě a rodinu Valika VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 0 1. Úvodní slovo Vážení přátelé, dostává se Vám do rukou první výroční zpráva Centra pro dítě a rodinu Valika, o.s. Přestože se zpráva nazývá

Více

Nabídka spolupráce pro nové partnery. Projekty a programy NF SND v roce 2015

Nabídka spolupráce pro nové partnery. Projekty a programy NF SND v roce 2015 N a d a č n í f o n d Nabídka spolupráce pro nové partnery Projekty a programy NF SND v roce 2015 Vaše dítě nemělo přístup ke vzdělání, jaké by si přálo? Vaše dítě nemělo ve Vás vzor? Věděli jste, že v

Více

Výroční zpráva 2014. Ano, ano. Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit.

Výroční zpráva 2014. Ano, ano. Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit. Výroční zpráva 2014 Ano, ano Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit. 1 Základní údaje o Ano, ano Název: Ano, ano Adresa sídla: Hostivická 89/45,

Více

Výroční zpráva 2013. Občanského sdružení Ano, ano

Výroční zpráva 2013. Občanského sdružení Ano, ano Výroční zpráva 2013 Občanského sdružení Ano, ano V našich projektech nabízíme spolupráci všem, kterým není lhostejný osud dětí i dospělých a věří, že se vždy dá najít možnost, jak pomoci. 1 Základní údaje

Více

TISKOVÁ KONFERENCE 24. 3. 2015

TISKOVÁ KONFERENCE 24. 3. 2015 TISKOVÁ KONFERENCE 24. 3. 2015 Jediná celostátní edukačně-náborová kampaň zaměřená na pěstounskou péči POMOC OHROŽENÝM DĚTEM Nadační fond J&T pomáhá již od roku 2004 především ohroženým dětem a rodinám.

Více

Nové rodiny Chvalčov. Kampaň přímého oslovování veřejnosti

Nové rodiny Chvalčov. Kampaň přímého oslovování veřejnosti Vesnička / jaro 2012 Nové rodiny v SOS vesničce Chvalčov Kampaň přímého oslovování veřejnosti S úsměvem ve tváři a v nepřehlédnutelné azurově modré oslovujeme i v letošním roce veřejnost a hledáme patrony

Více

Zpráva o hospodaření 2006. komentář k Rozpočtu 2007. Zpracovala : Lenka Pospíchalová září 2007

Zpráva o hospodaření 2006. komentář k Rozpočtu 2007. Zpracovala : Lenka Pospíchalová září 2007 Zpráva o hospodaření 2006 a komentář k Rozpočtu 2007 Zpracovala : Lenka Pospíchalová září 2007 Zpráva o výsledku hospodaření za rok 2006 Rozpočet 2006 V roce 2006 probíhalo hospodaření sdružení podle schváleného

Více

Vážení přátelé, Jak to všechno začalo

Vážení přátelé, Jak to všechno začalo Vesnička / léto 2010 Vážení přátelé, letošní rok je pro nás rokem jubilejním: před 40 lety zahájila svou činnost nejstarší SOS dětská vesnička v Doubí u Karlových Varů, ve stejném roce byla zahájena výstavba

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 číslo: 98 Obsah: Slovo ředitele školy, První školní den, Naši prvňáčci Vyhodnocení sběru, bludiště a rozdíly Září 2017 TOCHOVICE

Více

SOS. Česká republika. Sdružení SOS dětských vesniček. Tisková zpráva 28. 7. 2008. SOS dětské vesničky začínají s náborem manželských párů

SOS. Česká republika. Sdružení SOS dětských vesniček. Tisková zpráva 28. 7. 2008. SOS dětské vesničky začínají s náborem manželských párů Tisková zpráva 28. 7. 2008 SOS dětské vesničky začínají s náborem manželských párů V uplynulých dnech udělalo další důležitý krok nezbytný k tomu, aby i nadále reprezentovalo nejvyšší standard kvality

Více

ÚVODNÍK. SOS KOMPAS sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

ÚVODNÍK. SOS KOMPAS sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi vesnička léto 2014 2 3 OBSAH úvodník sos Sluníčko bojuje s nedostatkem míst Slavné košile pomohou SOS Sluníčku SOS SLUNÍČKO ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI VYŽADUJÍCÍ OKAMŽITOU POMOC 2 3 4 Myslíte si, že běh není pro

Více

ČSOB Nadační program vzdělání 2015

ČSOB Nadační program vzdělání 2015 ČSOB Nadační program vzdělání 2015 ČSOB 8. června 2015 vyhlašuje grantové řízení v tématu Bezpečnost v online prostředí ČSOB dlouhodobě podporuje vzdělávání a zvyšování finanční gramotnosti u české veřejnosti.

Více

Krátce úvodem. Vážení přátelé, dámy a pánové,

Krátce úvodem. Vážení přátelé, dámy a pánové, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 Krátce úvodem Vážení přátelé, dámy a pánové, a máme za sebou další rok. Úspěšný rok. Podařilo se nám poskytnut služby ještě více ohroženým rodinám s dětmi, pokračovali jsme v osvětově

Více

Občanské sdružení Janus Výroční zpráva za rok 2014

Občanské sdružení Janus Výroční zpráva za rok 2014 Občanské sdružení Janus Výroční zpráva za rok 2014 Registrace u MV ČR pod č. j. VS/1-1/73945/08-R dne 15. 12. 2008 Sídlo: Popkova 1005, 664 34 Kuřim Klientské centrum a kancelář: Novobranská 14, 602 00

Více

Pravidla poskytování pomoci projektu Patron dětí

Pravidla poskytování pomoci projektu Patron dětí Pravidla poskytování pomoci projektu Patron dětí 1. Definice používaných pojmů NADACE SIRIUS je nadace, jejímž posláním je všestranně přispívat ke zlepšování kvality života dětí. Sídlo Nadace Sirius Všehrdova

Více

Představujeme vám nový objednávkový a platební systém

Představujeme vám nový objednávkový a platební systém Představujeme vám nový objednávkový a platební systém Snažili jsme se udělat objednávání co nejjednodušší a zároveň dodat informace o veškerém dění okolo vašich dětí a našich obědů. Snažíme se vše usnadnit

Více

CENTRUM PRO DÍTĚ A RODINU VALIKA, Z. S.

CENTRUM PRO DÍTĚ A RODINU VALIKA, Z. S. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 CENTRUM PRO DÍTĚ A RODINU VALIKA, Z. S. ÚVODNÍ SLOVO Vážení přátelé, dámy a pánové, rok se s rokem sešel, a tak Vám předkládáme další výroční zprávu. Rok 2016 byl v Centru pro dítě

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 název organizace: organizační forma: sídlo: Rodinné centrum ROUTA, o.s. občanské sdružení Prokopa Holého 1269, Čelákovice 250 88 provozovna RC: prostory MC Čelákovice Stankovského 1650,

Více

DŮM NA PŮL CESTY HAVLÍČKŮV BROD

DŮM NA PŮL CESTY HAVLÍČKŮV BROD DŮM NA PŮL CESTY HAVLÍČKŮV BROD www.pestalozzi.cz Jaké je poslání Domu na půl cesty? Posláním pobytové služby Dům na půl cesty (dále jen DPC) Havlíčkův Brod je poskytovat odborným způsobem podporu mladým

Více

SENIOR CENTRUM ROKU 2012

SENIOR CENTRUM ROKU 2012 SENIOR CENTRUM ROKU 2012 NADAČNÍ FOND VESELÝ SENIOR SPOLEČNĚ S FIRMOU FOXMARTS A.S, PARTNERY A SPONZORY VYHLAŠUJE 1.ročník SOUTĚŽE SENIOR CENTRUM ROKU "nejlepší senior-zařízení v České republice" FENOMÉN

Více

Cesta slunce o.s. www.cesta-slunce.cz. Výroční zpráva

Cesta slunce o.s. www.cesta-slunce.cz. Výroční zpráva Cesta slunce o.s. www.cesta-slunce.cz Výroční zpráva 2014 Občanské sdružení Cesta slunce Občanské sdružení Cesta slunce založili rodiče těžce postižených dětí 12. dubna 2005 jako neziskovou organizaci,

Více

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam.

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam. Šablona č. 7, sada č. 1 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Člověk a jeho svět Člověk a jeho svět Rodina Příbuzenské vztahy v rodině, orientace v čase, život ve městě x vesnici Ročník

Více

ZPRAVODAJ Diecézní charity České Budějovice

ZPRAVODAJ Diecézní charity České Budějovice ZPRAVODAJ Diecézní charity České Budějovice Číslo 2/2015 diecéze českobudějovická 1.4.2015 Tříkrálová sbírka poprvé překonala pětimilionovou hranici Letos dosáhla Tříkrálová sbírka v českobudějovické diecézi

Více

EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2014

EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2014 EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2014 Obsah Stěžejní aktivity v roce 2014 Valná hromada Finanční zpráva Členství ve sdruženích Poděkování Stěžejní aktivity v roce 2014 Rok 2014 přinesl v mnohaleté

Více

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY 1 ÚVODNÍK HALÓ, HALÓ, jsou tady noví deváťáci a s nimi i další ročník Deváťáckých novin. Prvním číslem vás provedou Bára, Péťa a Monča. Jak jste možná zaregistrovali, na školních stránkách se přes prázdniny

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Střediska rané péče EDUCO ZLÍN z. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Střediska rané péče EDUCO ZLÍN z. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Střediska rané péče EDUCO ZLÍN z. s. ÚVODNÍ SLOVO Vážení přátelé, Když se ohlédnu za minulým rokem, mohu říci, že byl bohatý. Jak na práci, tak na zážitky, spokojené rodiny, velké množství

Více

POSLÁNÍ A CÍLE POMOC V PRAVÝ ČAS. Vážení přátelé, kamarádi a příznivci.

POSLÁNÍ A CÍLE POMOC V PRAVÝ ČAS. Vážení přátelé, kamarádi a příznivci. Výroční zpráva 2012 Vážení přátelé, kamarádi a příznivci. Rok dvoutisící dvanáctý byl pro nás rokem zrodu. Zrození mnohdy předchází hlubší uvažování nad tím, jak nově zrozený bude svou existenci prožívat

Více

1 OTÁZKY OBSAHOVÉHO RÁMCE (W) Oblast A: Čemu ve výuce věřím, jaká mám východiska? A1/1 Jak se ve výuce odráží skutečnost, že je každý žák jiný?

1 OTÁZKY OBSAHOVÉHO RÁMCE (W) Oblast A: Čemu ve výuce věřím, jaká mám východiska? A1/1 Jak se ve výuce odráží skutečnost, že je každý žák jiný? 1 OTÁZKY OBSAHOVÉHO RÁMCE (W) Oblast A: Čemu ve výuce věřím, jaká mám východiska? Podoblast A1: Individualizace výuky A1/1 Jak se ve výuce odráží skutečnost, že je každý žák jiný? A1/2 Představme si úsečku.

Více

Dejme dětem prostor utvářet město!

Dejme dětem prostor utvářet město! Dejme dětem prostor utvářet město! první město dětí v ČR ožije na 3 týdny o letních prázdninách postaveno v zastřešené hale s přilehlým venkovním areálem veřejně přístupné 5 dní v týdnu od 10-17 hod. Do

Více

ING Bank fond Nadace Terezy Maxové dětem

ING Bank fond Nadace Terezy Maxové dětem ING Bank fond Nadace Terezy Maxové dětem Informace pro média Listopad 2010 Stance Communications, Salvátorská 931/8, 110 00 Praha 1, tel.: 224 810 809, fax.: 224 225 766-1- Obsah: 1 O ING Bank fondu Nadace

Více

Výroční zpráva za r Otevřené srdce o.p.s.

Výroční zpráva za r Otevřené srdce o.p.s. Výroční zpráva za r. 2015 Otevřené srdce o.p.s. Obsah 1.Fakta o Otevřeném srdci o.p.s. 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1 Právní

Více

Výroční zpráva za r. 2014. Otevřené srdce o.p.s.

Výroční zpráva za r. 2014. Otevřené srdce o.p.s. Výroční zpráva za r. 2014 Otevřené srdce o.p.s. Obsah 1.Fakta o Otevřeném srdci o.p.s. 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1 Právní

Více

OBSAH ÚVOD ZÁKLADNÍ FAKTA A CÍLE ZPRÁVA O ČINNOSTI FINANČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 PLÁNY NA ROK 2017 DĚKUJEME OBRAZOVÁ PŘÍLOHA

OBSAH ÚVOD ZÁKLADNÍ FAKTA A CÍLE ZPRÁVA O ČINNOSTI FINANČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 PLÁNY NA ROK 2017 DĚKUJEME OBRAZOVÁ PŘÍLOHA VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2016 OBSAH ÚVOD ZÁKLADNÍ FAKTA A CÍLE ZPRÁVA O ČINNOSTI FINANČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 PLÁNY NA ROK 2017 DĚKUJEME OBRAZOVÁ PŘÍLOHA 2 ÚVOD Achilleus, z. s., sdružuje rodiče dětí narozených

Více

Cesty spolupráce s radnicí Aneb jak jsme na to šli v Podbořanech

Cesty spolupráce s radnicí Aneb jak jsme na to šli v Podbořanech Cesty spolupráce s radnicí Aneb jak jsme na to šli v Podbořanech Sympozion 17. 3. 2016 Praha 1. Česká společnost, z. s. Podbořany Síť mateřských center projekt Akademie svobodného a aktivního občanství

Více

Jiří Trnka POMÁHÁME SVĚTLUŠCE POMÁHÁME SVĚTLUŠCE ČESKÉ VÝTVARNÉ UMĚNÍ PRO ŠIROKOU VEŘEJNOST A PRO POMOC POTŘEBNÝM

Jiří Trnka POMÁHÁME SVĚTLUŠCE POMÁHÁME SVĚTLUŠCE ČESKÉ VÝTVARNÉ UMĚNÍ PRO ŠIROKOU VEŘEJNOST A PRO POMOC POTŘEBNÝM POMÁHÁME SVĚTLUŠCE POMÁHÁME SVĚTLUŠCE ČESKÉ VÝTVARNÉ UMĚNÍ PRO ŠIROKOU VEŘEJNOST A PRO POMOC POTŘEBNÝM Tento nástěnný kalendář pro Nadační fond Českého rozhlasu a jeho projekt Světluška prezentuje třináct

Více

Výroční zpráva 2007 občanského sdružení Mana,o.s.

Výroční zpráva 2007 občanského sdružení Mana,o.s. Výroční zpráva 2007 občanského sdružení Mana,o.s. projekt Psychosociálního centra. 1. Slovo předsedy Vážen přátelé, Výroční zpráva občanského sdružení Mana,o.s. za rok 2007 je především ve znamení registrace

Více

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ SWEETSEN FEST 011 FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Festival Sweetsen fest letos trhal rekordy. Jak v počtu návštěvníků, tak ve vybrané částce pro charitativní organizace.

Více

Pomáháme. aneb: Největší firemní dárce. Skupina ČEZ. www.cez.cz. prof. Úsporný

Pomáháme. aneb: Největší firemní dárce. Skupina ČEZ. www.cez.cz. prof. Úsporný Pomáháme aneb: Největší firemní dárce prof. Úsporný Osminásobný firemní dárce roku je největším firemním dárcem v České republice, což dokládá také osm ocenění Největší firemní dárce roku, udělovaných

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny Organizace: Občanské sdružení Návraty centrum sociálního poradenství a sociálních služeb Adresa:

Více

Priorita XII. - Zajištění služeb pro obyvatele/osoby v krizi

Priorita XII. - Zajištění služeb pro obyvatele/osoby v krizi Opatření XII. 1.: Podpora nízkoprahových terénních sociálních služeb pro osoby bez přístřeší Nízkoprahové terénní sociální služby pro osoby bez přístřeší poskytuje v Mladé Boleslavi středisko Naděje. Zde

Více

denní centrum sociálních služeb pro nevidomé a slabozraké občany v Libereckém kraji Na Výšinách 451, 460 05 Liberec 5

denní centrum sociálních služeb pro nevidomé a slabozraké občany v Libereckém kraji Na Výšinách 451, 460 05 Liberec 5 Výroční zpráva - rok 2010 denní centrum sociálních služeb pro nevidomé a slabozraké občany v Libereckém kraji Na Výšinách 451, 460 05 Liberec 5 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA TyfloCentrum Liberec o. p. s. poskytuje

Více

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBSAH 1. ÚVODNÍ SLOVO 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 3. VZNIK A POSLÁNÍ 4. PROJEKTY 5. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 6. PODĚKOVÁNÍ 7. FINANČNÍ PODPORA 8. SPOLUPRÁCE A PODPORA 1. ÚVODNÍ SLOVO Vážené čtenářky,

Více

Semináře ke sledování a vyhodnocování efektivity financovaných sociálních služeb

Semináře ke sledování a vyhodnocování efektivity financovaných sociálních služeb Semináře ke sledování a vyhodnocování efektivity financovaných sociálních služeb 23., 24., 27., 29. 4. 2015 Z individuálního projektu Karlovarského kraje V Karlovarském kraji společně plánujeme sociální

Více

DOTAZNÍK pro občany obce Pržno

DOTAZNÍK pro občany obce Pržno DOTAZNÍK pro občany obce Pržno Milí občané Pržna, do rukou se Vám dostává dotazník, který si klade za cíl zjistit, jak si Vy občané obce Pržno představujete svoji obec, kde vidíte její problémy a kam si

Více

Průběžné vyhodnocení edukačně-náborové kampaně o pěstounství. Leden květen 2013

Průběžné vyhodnocení edukačně-náborové kampaně o pěstounství. Leden květen 2013 Průběžné vyhodnocení edukačně-náborové kampaně o pěstounství Leden 2013 - květen 2013 Východiska kampaně VYSOKÉ PROCENTO DĚTÍ V ÚSTAVNÍ PÉČI ČR je s cca 10.000 dětmi v kojeneckých ústavech a dětských domovech

Více

Výroční zpráva za r. 2011. Občanské sdružení Otevřené srdce

Výroční zpráva za r. 2011. Občanské sdružení Otevřené srdce Výroční zpráva za r. 2011 Občanské sdružení Otevřené srdce Obsah 1.Fakta o občanském sdružení 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1

Více

Náhradní rodiny Ústeckého kraje, občanské sdružení

Náhradní rodiny Ústeckého kraje, občanské sdružení Náhradní rodiny Ústeckého kraje, občanské sdružení Výroční zpráva za školní rok 2011 V Peruci dne 31.1.2012 Zpracoval: Ing. Ivo Kraus, hospodář sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ ROK 2011 Část

Více

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Albrechtícek Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Jako každý rok, i letos byl květen měsícem výletů a akcí. Každá třída si svoje celodenní výlety plánuje sama, jedna akce však byla pro všechny děti společná,

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny Organizace: Občanské sdružení Návraty centrum sociálního poradenství a sociálních služeb Adresa:

Více

Novinky pro běžce dobré vůle č. 1/2014

Novinky pro běžce dobré vůle č. 1/2014 Novinky pro běžce dobré vůle č. 1/2014 Výbor dobré vůle Nadace Olgy Havlové Vážení a milí běžci, srdečně Vás zdravím na prahu jara, kdy se Vaše kvality nejlépe projevují! Ať v nastávající sezóně běháte

Více

Podporujeme pečující rodiče a profesionály. Cílem je samostatnější dítě s handicapem a psychicky stabilní rodič/dospělý.

Podporujeme pečující rodiče a profesionály. Cílem je samostatnější dítě s handicapem a psychicky stabilní rodič/dospělý. Podporujeme pečující rodiče a profesionály. Cílem je samostatnější dítě s handicapem a psychicky stabilní rodič/dospělý. Alfa Human Service už od roku 2000 poskytuje podporu a vzdělávání: pečujícím rodičům

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA SKLENĚNKA z.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA SKLENĚNKA z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 SKLENĚNKA z.s. Pěstounská péče je nedocenitelná služba dětem, společnosti i státu, kdy dítěti je naplněno právo vyrůstat přirozeně v rodině, v láskyplném prostředí. Skleněnka, zapsaný

Více

podporováno Swiss Life Select 1. pololetí 2015 Zpravodaj Nemůžeme vrátit to, co se stalo. Můžeme ale některým příběhům dopsat šťastné konce.

podporováno Swiss Life Select 1. pololetí 2015 Zpravodaj Nemůžeme vrátit to, co se stalo. Můžeme ale některým příběhům dopsat šťastné konce. 1. pololetí 2015 Zpravodaj Nemůžeme vrátit to, co se stalo. Můžeme ale některým příběhům dopsat šťastné konce. Resuscitační přístroje pro novorozence Nadační fond Děti na dlani pomáhá zlepšit zdravotní

Více

Výroční zpráva za rok Rodina u nás, o.s.

Výroční zpráva za rok Rodina u nás, o.s. Výroční zpráva za rok 2015 Rodina u nás, o.s. 1 O nás Občanské sdružení Rodina u nás bylo založeno 21. 6. 2013, s cílem poskytovat doprovázení a služby v oblasti náhradní rodinné péče. Naše služby se snažíme

Více

Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 4/2011

Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 4/2011 Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 4/2011 2 Bulletin Dobrovolnického centra ADRA České Budějovice OBSAH Velikonoční sbírka....3 Kalendář uskutečněných akcí za 04/2011.....6 Podporují nás...

Více

Koncepce rozvoje sociálních služeb v České Lípě se zaměřením na služby sociální prevence

Koncepce rozvoje sociálních služeb v České Lípě se zaměřením na služby sociální prevence Koncepce rozvoje sociálních služeb v České Lípě se zaměřením na služby sociální prevence Služby sociální prevence 53 Služby sociální prevence napomáhají zabránit sociálnímu vyloučení osob, které jsou tímto

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Leden Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, Čertovské rejdění

Leden Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves,   Čertovské rejdění Leden 2017 Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, www.skolastehelceves.cz Čertovské rejdění S příchodem měsíce prosince se děti z celé školy i školky těšily a netrpělivě (ty menší s obavami) očekávaly datum 5. prosince,

Více

Zpravodaj. Naši milí přátelé, 2. narozeniny 2,2 mil. Kč. Zastoupení dětí, které byly zapojeny do projektu OPD. září

Zpravodaj. Naši milí přátelé, 2. narozeniny 2,2 mil. Kč. Zastoupení dětí, které byly zapojeny do projektu OPD. září Zpravodaj Co je u nás nového a co chystáme Naši milí přátelé, první měsíc školního roku 2015/2016 máme za sebou a doufáme, že se všem dětem vydařil. září 2015 2. narozeniny 2,2 mil. Kč Projekt Obědy pro

Více

ROZVAHA A K T I V A +56 +42 +19 +18 +1 +37 +42 +8 +29 +42 +56 +42. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb.

ROZVAHA A K T I V A +56 +42 +19 +18 +1 +37 +42 +8 +29 +42 +56 +42. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Výčet položek podle vyhlášky č 504/2002 Sb ROZVAHA 31 12 2 0 1 3 ke dni ( v tisících Kč ) IČ 2 9 1 9 1 8 1 5 Název, sídlo a právní forma účetní jednotky Nadační PhDr Jiřinky Prekopové Trávníky 804/31 Brno

Více

3. DUBNA 2016 JAK BÝT SPOKOJENÝM RODIČEM WEBINÁŘ LUCIE KÖNIGOVÉ. MARTINA VOKURKOVÁ CHOCOVÁ HOST NA WEBINÁŘI

3. DUBNA 2016 JAK BÝT SPOKOJENÝM RODIČEM WEBINÁŘ LUCIE KÖNIGOVÉ.  MARTINA VOKURKOVÁ CHOCOVÁ HOST NA WEBINÁŘI 3. DUBNA 2016 JAK BÝT SPOKOJENÝM RODIČEM WEBINÁŘ LUCIE KÖNIGOVÉ MARTINA VOKURKOVÁ CHOCOVÁ HOST NA WEBINÁŘI Jak být spokojeným rodičem 1 Jak neopakovat chyby svých rodičů? Které to nejčastěji jsou? Jak

Více

Mateřská a rodičovská dovolená v kostce

Mateřská a rodičovská dovolená v kostce Mateřská a rodičovská dovolená v kostce Úvod Milé kolegyně, milí kolegové, milé maminky a tatínkové, rádi bychom Vám za CEITEC MU popřáli hodně štěstí v jednom z nejhezčích období života, ke kterým bezesporu

Více

Z D I V A P R O S I N E C 2 0 1 1

Z D I V A P R O S I N E C 2 0 1 1 1 Z D I V A P R O S I N E C 2 0 1 1 Úvodní slovo Vážení a milí čtenáři našeho farního zpravodaje Zdiva s troškou heřmánku. Rád bych o těchto Vánocích a na závěr roku 2011 poděkoval všem, kteří přispívají

Více

Z P R Á V A O H O S P O D A Ř E N Í

Z P R Á V A O H O S P O D A Ř E N Í Z P R Á V A O H O S P O D A Ř E N Í CITCO Finanční trhy a.s. Obsah Úvodní slovo předsedy představenstva... 2 Profil společnosti... 3 Nejvýznamnější události roku 2004 a první poloviny roku 2005... 4 Hospodářské

Více

Projekt ROZVOJ CO ZAPOJENÍM DO PROJEKTU ROZVOJ ZÍSKÁVÁ DĚTSKÝ DOMOV?

Projekt ROZVOJ CO ZAPOJENÍM DO PROJEKTU ROZVOJ ZÍSKÁVÁ DĚTSKÝ DOMOV? Projekt ROZVOJ Náš dětský domov je zapojen do projektu Rozvoj, který realizuje Rozmarýna o.p.s. ve spolupráci s partnerem o.s. SES, SEbe - Spolu v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. Občanského sdružení NÁVRATY. Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. Občanského sdružení NÁVRATY. Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny Organizace: Občanské sdružení Návraty centrum sociálního poradenství a sociálních služeb Adresa:

Více

Kostelec nad Černými lesy 18. 19. 4. 2012

Kostelec nad Černými lesy 18. 19. 4. 2012 Kostelec nad Černými lesy 18. 19. 4. 2012 Přispívají měnící se požadavky na kvalifikaci vzdělavatelů v odborném vzdělávaní ke zvýšení kvality tohoto vzdělávání? Jak které 1 PhDr. Dana Linkeschová, CSc.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti a účetní závěrka zapsaného spolku IODA. za rok. schválená Výkonným výborem spolku usnesením č. 6 dne 28.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti a účetní závěrka zapsaného spolku IODA. za rok. schválená Výkonným výborem spolku usnesením č. 6 dne 28. VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a účetní závěrka zapsaného spolku IODA za rok 2017 schválená Výkonným výborem spolku usnesením č. 6 dne 28. března 2018 OBSAH Úvodní slovo předsedy... 3 1. ADRESA, KONTAKTNÍ ÚDAJE...

Více

PECIVÁLEK č.4, únor 2011

PECIVÁLEK č.4, únor 2011 PECIVÁLEK č.4, únor 2011 Milí rodiče, ve vaší poště se opět objevil Peciválek. Věříme, že v něm naleznete veškeré potřebné informace. Co se děje v Semínkách... Máme velkou radost, že se Vám naše první

Více

Děkujeme všem, kteří podpořili naši činnost!

Děkujeme všem, kteří podpořili naši činnost! Projekty 2012 Děkujeme všem, kteří podpořili naši činnost! Služby rané péče pro rodiny dětí se zdravotním postižením v Libereckém kraji Služby rané péče pro rodiny dětí se zdravotním postižením v Libereckém

Více

Nadace Partnerství. Výzva k předkládání projektů na úpravu a tvorbu veřejných prostranství Místo pod stromy 2011-2012. 1.

Nadace Partnerství. Výzva k předkládání projektů na úpravu a tvorbu veřejných prostranství Místo pod stromy 2011-2012. 1. Nadace Partnerství Výzva k předkládání projektů na úpravu a tvorbu veřejných prostranství Místo pod stromy 2011-2012 1. Cíl grantu Podpora vzniku nových a obnova stávajících zelených veřejných prostranství

Více

Výroční zpráva 2013. Centrum pro seniory Kolín, o.s.

Výroční zpráva 2013. Centrum pro seniory Kolín, o.s. 1 Výroční zpráva 2013 Centrum pro seniory Kolín, o.s. 2 Vážení přátelé, dárci a příznivci, nejprve mi dovolte několik slov úvodem. Centrum pro seniory Kolín, o.s. vzniklo v r.2006 registrací na Ministerstvu

Více

Údaje o poskytované sociální službě. I. Poskytovatel sociální služby

Údaje o poskytované sociální službě. I. Poskytovatel sociální služby Údaje o poskytované sociální službě I. Poskytovatel sociální služby Název poskytovatele Městská charita České Budějovice Sídlo Žižkova 12/309, České Budějovice Telefon 387 718 208, 387 718 349 E-mail info@mchcb.cz

Více

Centrum pro rodinu a sociální péči

Centrum pro rodinu a sociální péči Josefská 1 Brno Centrum pro rodinu a sociální péči Programy pro neúplné a doplněné rodiny Sociální služba je financována v rámci projektu Zajištění vybraných služeb sociální prevence v Jihomoravském kraji,

Více

Pěstounská péče názory veřejnosti a pěstounských rodin

Pěstounská péče názory veřejnosti a pěstounských rodin Pěstounská péče názory veřejnosti a pěstounských rodin Tisková konference nadačního fondu Rozum a cit 1.12.2005 Základní informace o prezentovaných zjištěních Prezentované výsledky vycházejí ze dvou samostatných

Více

Děláme vzdělávání JEDNODUCHÉ a ZÁBAVNÉ. Výstupy z dotazníku. Jaké máte pracoviště? Jaromírova 291/32 779 00 Olomouc, ČR. www.braintools.

Děláme vzdělávání JEDNODUCHÉ a ZÁBAVNÉ. Výstupy z dotazníku. Jaké máte pracoviště? Jaromírova 291/32 779 00 Olomouc, ČR. www.braintools. Děláme vzdělávání JEDNODUCHÉ a ZÁBAVNÉ Výstupy z dotazníku Jaké máte pracoviště? Vypracovala: Eva Veselá Jaromírova 291/32 779 00 Olomouc, ČR tel. 774 205 336 info@braintools.cz www.braintools.cz Obsah

Více

Rekapitulace historie

Rekapitulace historie Výroční zpráva občanského sdružení Máš čas? Rok 2011 Občanské sdružení Máš čas? I. Šustaly, 1080, Kopřivnice I.Č. 265 84 344 e-mail: ndcracek@seznam.cz mobil: 790 232 245, 790 232 244 http://mascas.koprivnice.org

Více

PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE

PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE Název dokumentu: Změna situace Druh dokumentu: Základní dokument revidovaný Identifikační znak: PPR/SQ12 Datum vypracování: Vypracoval: 31. 12. 2014, revize:

Více

Výroční zpráva 2014. Šuple, z. ú.

Výroční zpráva 2014. Šuple, z. ú. Výroční zpráva 2014 Šuple, z. ú. Vážení přátelé, příznivci, všichni naši milí, dostává se Vám do rukou první výroční zpráva o naší činnosti za rok 2014. První polovinu loňského roku jsme převážně věnovali

Více

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK SLUŽEB

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK SLUŽEB VEŘEJNÝ ZÁVAZEK SLUŽEB Poslání Motto JSME TU PRO VÁS, SRDEČNĚ. Cíle být součástí systému péče o ohrožené děti s možností přesahu regionu poskytovat podporu a pomoc dětem, rodinám a blízkým s ohledem na

Více

Výroční zpráva 2008 Domov na půl cesty MAJÁK

Výroční zpráva 2008 Domov na půl cesty MAJÁK Výroční zpráva 2008 Domov na půl cesty MAJÁK Obsah: 1. Základní údaje 2. Důležité události v roce 2008 3. Činnost Domova na půl cesty MAJÁK 4. Pracovní tým 5. Finanční zpráva 2008 6. Poděkování 1. Základní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Návraty Louny - centrum sociálních služeb, z. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Návraty Louny - centrum sociálních služeb, z. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Návraty Louny - centrum sociálních služeb, z. s. Organizace: Návraty Louny, centrum sociálních služeb, z. s. Adresa: Pod Nemocnicí 2380 440 01 Louny Identifikační údaje: IČ 26595249

Více

Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016

Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016 Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016 Co jsou sociální služby? Sociální služby jsou jedním z nástrojů, systémů pomoci lidem, kteří se ocitli ve složité sociální situaci z důvodu: dlouhodobého

Více

Listy a lístky ze Šafránu

Listy a lístky ze Šafránu Listy a lístky ze Šafránu Jaro 2013 Milí přátelé a příznivci ŠAFRÁNU dětem, konec zimy se blíží. Neklamným důkazem tohoto tvrzení jsou tzv. poslové jara. Právě jejich hnízdění nám připomíná naši lidskou

Více

Dobrovolníci programu Pět P

Dobrovolníci programu Pět P VÝROČNÍ ZPRÁVA 2004 OBSAH Obsah... 1 Úvodní slovo... 3 Vznik sdružení a jeho poslání... 4 Vznik sdružení... 4 Poslání sdružení... 4 Cílové skupiny... 5 Děti... 5 Neziskové organizace... 5 Klienti neziskových

Více

Zpravodaj 10. Na prázdniny 2014

Zpravodaj 10. Na prázdniny 2014 Zpravodaj 10 Na prázdniny 2014 Milí přátelé, srdečně vás pozdravujeme z Brna i ze Strážnice. Přejeme vám všem krásné a zajímavé prázdniny. Ať se vám podaří získat mnoho zážitků, dobré přátele, ale nezapomeňte

Více

Úvodní slovo. Informace o organizaci

Úvodní slovo. Informace o organizaci Výroční zpráva 2013 Vážení přátelé, Úvodní slovo dostává se Vám do rukou první výroční zpráva obecně prospěšné společnosti Elim Vsetín, o.p.s. Společnost byla založena v roce 2013 s cílem převzetí aktivit,

Více

VYHODNOCENÍ CELOSTÁTNÍHO MĚŘENÍ SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ ČESKÝCH NEMOCNIC 2011

VYHODNOCENÍ CELOSTÁTNÍHO MĚŘENÍ SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ ČESKÝCH NEMOCNIC 2011 VYHODNOCENÍ CELOSTÁTNÍHO MĚŘENÍ SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ ČESKÝCH NEMOCNIC 2011 HODNOCENÍ SE ZÚČASTNILO CELKEM 4095 RESPONDENTŮ 1 1 VYHODNOCENÍ JEDNOTLIVÝCH OTÁZEK 1.1 DOPORUČIL/A BYSTE SVÝM PŘÁTELŮM PRÁCI

Více