Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období"

Transkript

1 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S petičního výboru z 25. schůze konané ve dnech , a Přítomni: V. Antolák, K. Čelišová, V. Nájemník, V. Nedvědová, H. Orgoníková a Z. Rujbrová (29. a ) a J. Vojtilová (dne ) Hosté: viz prezenční listina hostů Program: VÝJEZDNÍ ZASEDÁNÍ Školní lesní podnik Masarykův les, Křtiny č a 30. ledna 2004 Diskuse k poslaneckému návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 94/1963 Sb., o rodině, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád, ve znění pozdějších předpisů (tisk č. 413) a k poslaneckému návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 20/1966 Sb., o péči a zdraví lidu, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 301/2000 Sb., o matrikách, jménu a příjmení a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění, ve znění pozdějších předpisů (tisk č. 414) Dokončení projednávání zprávy o peticích přijatých Poslaneckou sněmovnou, jejich obsahu a způsobu vyřízení za období od do února Projednání poslaneckého návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 94/1963 Sb., o rodině, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád, ve znění pozdějších předpisů (tisk č. 413) 2. Projednání poslaneckého návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 20/1966 Sb., o péči a zdraví lidu, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 301/2000 Sb., o matrikách, jménu a příjmení a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 48/1997 Sb., o veřej. zdravot. pojištění, ve znění pozdějších předpisů (tisk č.414) 3. Sdělení předsedkyně výboru 4. Podněty a připomínky poslanců 5. Návrh termínu a pořadu další schůze 6. Návrh na vyřízení peticí došlých Poslanecké sněmovně

2 2 Jednání dne 29. a 30. ledna 2004 Přítomni: V. Antolák, K. Čelišová, V. Nájemník, V. Nedvědová, H. Orgoníková, Z. Rujbrová. Jednání se dále zúčastnily Doc. JUDr. Milana Hrušáková, CSc. a JUDr. Miroslava Rezová. Vzhledem k technickým problémům v místě jednání poslanci rozhodli, že jednání nebude nahráváno. Předsedkyně výboru na začátku jednání uvedla, proč je zapotřebí prodiskutovat ještě poslanecký návrh zákona i s dalšími odborníky z teorie i praxe. Omluvila neúčast dalších pozvaných odborníků i poslanců, kteří slíbili účast na jednání, ale z důvodu pracovního zaneprázdnění se na jednání nemohli dostavit. V diskusi vystoupili všichni zúčastnění poslanci i hosté. Hovořili především o rodinné politice státu, poklesu počtu uzavřených manželství, demografickém vývoji společnosti a zkušenostech s adopcemi a pěstounskou péčí v ČR i okolních státech. Docentka Hrušáková se poměrně kriticky vyjádřila k oběma předloženým návrhům zákonů. Podle jejího názoru je v první řadě třeba pomoci rodině dítěte, souhlas matky nesmí být dán pod tlakem tíživé sociální situace. Návrh zcela opomíjí práva otce. Dítě má právo znát své biologické rodiče a mělo by mít právo vědět, že bylo adoptováno. V té souvislosti hovořila o připravovaném novém občanském zákonu, jehož součástí se má stát i rodinné právo. JUDr. M. Rezková hovořila o svých zkušenostech soudkyně s touto agendou a na několika konkrétních příkladech ukázala složitost rozhodování osvojení a svěření péče o dítě. V rámci jednání petičního výboru dne 29. ledna 2004 všichni přítomní členové výboru schválili (hlasování: 6-0) znění pololetní zprávy o peticích za období od do usnesením č. 126 následujícího znění: I. s c h v a l u j e předloženou Zprávu o peticích přijatých Poslaneckou sněmovnou, jejich obsahu a způsobu vyřízení za období od do II. p o v ě ř u j e předsedkyni výboru, aby Zprávu předložila k informaci Poslanecké sněmovně podle zákona č. 90/1995 Sb., o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, 113, odst. 4) III. d o p o r u č u j e Poslanecké sněmovně Parlamentu, aby přijala následující usnesení: Poslanecká sněmovna Parlamentu bere na vědomí Zprávu o peticích přijatých Poslaneckou sněmovnou, jejich obsahu a způsobu vyřízení za období od do IV. z m o c ň u j e předsedkyni výboru, aby s tímto usnesením seznámila Poslaneckou sněmovnu a předloženou zprávu odůvodnila.

3 3 Po přerušení pokračování v jednání dne K bodu 1) a 2) Projednání poslaneckých návrhů zákonů tisky č. 413 a 414 Předsedkyně petičního výboru JUDr. Zuzka Rujbrová přivítala zástupce předkladatelů obou návrhů zákonů poslance RNDr. Viléma Holáně. Přítomní členové petičního výboru se shodli (hlasování: 6 0) na sloučení rozpravy k oběma návrhům zákonů. V úvodním slovu V. Holáň přiblížil projednávání tisku č. 413 ve Stálé komisi pro rodinu a rovné příležitosti (jednání přerušeno) a tisku č. 414 ve výboru pro sociální politiku a zdravotnictví (jednání přerušeno). Zdůvodnil, proč má za to, že by měly být oba návrhy realizovány: zjednodušily by se adopce dětí do 3 let věku; bylo by možno dát matkou předběžný souhlas k adopci již v průběhu těhotenství a ten by pak nabyl právní moci po ukončení šestinedělí; napomohlo by se snížit počty případů usmrcování novorozenců vlastními matkami; bylo by možno utajit zdravotnickou dokumentaci v té části, která by se týkala utajení porodu a zbylá část dokumentace by byla uchovávána kvůli případným zdravotním komplikacím. Zpravodajka tisku č. 413 Ing. H. Orgoníková ve své zpravodajské zprávě předeslala, že zřejmě navrhne vrácení tohoto tisku k dopracování a seznámila přítomné s některými výstupy z jednání, které se uskutečnilo na výjezdním zasedání petičního výboru. Např. se zdá být zajímavým námět realizovat adopci až po určitém (třeba desetiletém) soužití dítěte a adoptivních rodičů. Zpravodajka tisku č. 414 JUDr. Z. Rujbrová ve svém vystoupení poukázala také na rozpor s mezinárodní právní úpravou této oblasti a na problémy, které by po přijetí těchto návrhů zákonů vznikly vpraxi. Např. by se nedala vyloučit možnost vzniku partnerských vztahů mezi pokrevními příbuznými (nevědomě). V následné obecné rozpravě pak vystoupili poslanci V. Nedvědová (- neschválit návrhy těchto zákonů), J. Lobkowicz (- vítá tuto poslaneckou iniciativu, byť si je vědom některých nedostatků), J. Vojtilová (- možnost zneužití: obchod s dětmi, obchod s orgány.), H. Orgoníková (- umožnit několikaleté soužití adoptivních rodičů s dětmi tzv. na zkoušku ) a V. Holáň (- na prvním místě je právo na život, ústavní péče nemůže nahradit péči rodinnou, ročně až 250 dětí přechází z porodnice přímo do ústavů). Členové petičního výboru po ukončení obecné rozpravy souhlasili (hlasování: 5 1) se zamítnutím obou návrhů zákonů usneseními č. 123 a č. 124 následujícího znění: Usnesení č. 123: po odůvodnění poslance RNDr. Viléma Holáně, zpravodajské zprávě poslankyně Ing. Hany Orgoníkové a po ukončení obecné rozpravy I. d o p o r u č u j e Poslanecké sněmovně přijmout následující usnesení: Poslanecká sněmovna zamítá poslanecký návrh zákona, kterým se mění zákon č. 94/1963 Sb., o rodině, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád, ve znění pozdějších předpisů (tisk č. 413). II. p o v ě ř u j e předsedkyni výboru, aby toto usnesení předložila předsedovi Poslanecké sněmovny Parlamentu.

4 4 III. z m o c ň u j e zpravodajku výboru, na schůzi Poslanecké sněmovny podala zprávu o výsledcích projednávání tohoto návrhu zákona na schůzi petičního výboru. Hlasování se zúčastnili poslanci: a J. Vojtilová (tabulky s hlasováním tvoří přílohu zápisu). Usnesení č. 124: po odůvodnění poslance RNDr. Viléma Holáně, zpravodajské zprávě poslankyně JUDr. Zuzky Rujbrové a po ukončení obecné rozpravy I. d o p o r u č u j e Poslanecké sněmovně Parlamentu přijmout následující usnesení: Poslanecká sněmovna zamítá poslanecký návrh zákona, kterým se mění zákon č. 20/1966 Sb., o péči a zdraví lidu, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 301/2000 Sb., o matrikách, jménu a příjmení a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění, ve znění pozdějších předpisů (tisk č. 414). II. III. p o v ě ř u j e předsedkyni výboru, aby toto usnesení předložila předsedovi Poslanecké sněmovny Parlamentu. z m o c ň u j e zpravodajku výboru, aby na schůzi Poslanecké sněmovny podala zprávu o výsledcích projednávání tohoto návrhu zákona na schůzi petičního výboru. Hlasování se zúčastnili poslanci: a J. Vojtilová (tabulky s hlasováním tvoří přílohu zápisu). K bodu 3) Sdělení předsedkyně výboru V rámci tohoto bodu informovala Z. Rujbrová o došlé korespondenci, která je k nahlédnutí a k využití v sekretariátu výboru, např.: - Od předsedy PSP postoupena k informaci 4 vyjádření občanek Kroměříže proti potratům. - Od předsedy PSP postoupena k informaci kritika činnosti Rady pro romské záležitosti při vládě ČR a návrh na odvolání jejího ředitele a členů od předsedy Sdružení pro ochranu práv a svobod v ČR pana Josefa Baloga. - Odpověď ministra spravedlnosti na žádost petičního výboru o stanovisko v trestní věci odsouzeného Stanislava Jelena. (Pan ministr podal stížnost pro porušení zákona ve prospěch odsouzeného k Nejvyššímu soudu ČR.)

5 5 - Odpověď ministra vnitra knávrhu předsedy Demokratického klubu pana prof. ing. Zdeňka Pavlíka na novelizaci zákona o mimosoudních rehabilitacích. - Kopie petice (pro informaci) adresované Ministerstvu práce a sociálních věcí petenti zastoupení paní Sylvií Weiszovou se kriticky vyjadřují k aplikaci Smlouvy mezi ČR a SR o sociálním zabezpečení. (Předsedkyně PV dnes písemně požádala pana ministra o sdělení, jakým způsobem byla petice vyřízena.) - Dopis od starosty obce Lodhéřov výsledek místního referenda k záměru stavby hlubinného úložiště jaderného odpadu v lokalitě Klenovský masiv. - Dopis Dr. M. Chovancové, LL.M stanovisko proti nové legislativě na ochranu zdravotníků zvláštním zákonem. K bodu 4) V rámci bodu Podněty a připomínky poslanců nebyly vzneseny žádné poznámky či podněty. K bodu 5) Návrh termínu a pořadu další schůze Po diskusi bylo přijato (hlasování: 6 0) usnesení č. 125 tohoto znění: I. s c h v a l u j e termín a pořad své 26. schůze dne 2. března 2004 viz příloha, II. p o v ě ř u j e předsedkyni výboru JUDr. Zuzku Rujbrovou, aby pořad schůze upřesnila. Příloha Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období POZVÁNKA na 26. schůzi petičního výboru, která se koná v úterý dne 2. března 2004 v budově Poslanecké sněmovny, Sněmovní 1, Praha 1, zasedací místnost č. 301 od hodin PROGRAM: 1) hod. Informace o činnosti veřejného ochránce práv za období od července do prosince 2003 UVEDE: JUDr. Otakar Motejl ZPRAVODAJ: JUDr. Zuzka Rujbrová

6 6 2) hod. Projednání vládního návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (tisk č. 508) dokončení UVEDE: Vladimír Mlynář, ministr informatiky 3) hod. Zahraniční cesty a přijetí 4) hod. Sdělení předsedkyně výboru 5) hod. Podněty a připomínky poslanců 6) hod. Návrh termínu a pořadu příští schůze ZPRAVODAJ: Ing. Veronika Nedvědová 7) hod. Zpráva o peticích přijatých Poslaneckou sněmovnou, jejich obsahu a způsobu vyřízení za období od do ) hod. Návrh na vyřízení peticí došlých Poslanecké sněmovně a informace jednotlivých členů výboru o vyřizování jim přidělených petic Hlasování se zúčastnili poslanci: a J. Vojtilová (tabulky s hlasováním tvoří přílohu zápisu). K bodu 6) Návrh na vyřízení peticí došlých Poslanecké sněmovně Vzhledem k tomu, že na tento bod programu nebyl přítomen dostatečný počet poslanců, nebylo přijato usnesení. Přítomní členové výboru souhlasili s tím, že - předsedkyně výboru JUDr. Zuzka Rujbrová p o s t o u p i l a věcně příslušnému orgánu Poslanecké sněmovny k vyřízení petice: - výzkum a duševní vlastnictví (petice uživatelů předmětu ochrany podle autorského s žádostí o přijetí novely autorského zákona č. 121/2000) čj. 6/P/04 (HO.RE.KA ČR, Vinohradská 46, Praha 2) - výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu

7 7 - za petiční výbor v y ř í d í petici: - rodina (petice proti interrupcím) čj. 7/P/04 (Jindřich Pokorný, Nejedlého 11, Brno) - poslankyně J. Vojtilová - životní prostředí (petice proti hlubinnému úložišti radioaktivního odpadu) čj. 9/P/04 (Petr Klásek, starosta, obec Chanovice, Chanovice 36) - poslanec P. Hrnčíř - petice za dostatečné respektování důstojnosti státních symbolů čj. 11/P/04 (Václav Papoušek, Turnovská 10, Praha 8) - poslanec M. Váňa - petice za zachování povinného členství v České lékařské komoře čj. 13/P/04 (Doc. MUDr. Václav Dostál, předseda České lékařské komory v Hradci Králové) - poslankyně Z. Rujbrová - petice za zachování vojenské konzervatoře v Roudnici nad Labem čj. 10/P/04 (Karel Přibyl, Sdružení rodičů žáků Vojenské konzervatoře, Roudnice nad Labem) - poslankyně K. Čelišová - petice proti odvolání ředitele ÚSP Hajnice čj. 12/P/04 (Ivana Kyselová, Přelouč, Vratislavské nám. 76) - poslankyně T. Fischerová - petice za narovnání nájemného, za odstranění dvojích cen nájemného (Ing. Petr Bratský + Tomáš Vrbík) Ing. Zbyněk Knop, Na Dionysce 10, Praha 6) - poslanec S. Křeček - petice proti návrhu zákona o rozhlasových a televizních poplatcích (JUDr. František Vozka, J. Herolda 8/1560, Ostrava Hrabůvka) - poslankyně K. Dostálová - petice proti současnému záměru vlády privatizovat prosperující závod BUDVAR v Českých Budějovicích (František Schramhauser, Slunečná 975/11, České Budějovice) - poslanec J. Karas. Ing. Jitka Vojtilová v. r. JUDr. Zuzka Rujbrová v. r. ověřovatelka výboru předsedkyně výboru

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2012 6. volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17. května 2012 Přítomni: posl. W. Bartoš, J. Besser, P. Gazdík, O. Chaloupka, V.

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. Z Á P I S petičního výboru z 34. schůze konané dne

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. Z Á P I S petičního výboru z 34. schůze konané dne Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2000 3. volební období Z Á P I S petičního výboru z 34. schůze konané dne 13. 9. 2000 Přítomni: posl. K.Čelišová, K.Dostálová, V.Filip, J.Hofman, M.Horáková,

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. Z Á P I S petičního výboru z 23. schůze konané dne 9.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. Z Á P I S petičního výboru z 23. schůze konané dne 9. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2003 4. volební období Z Á P I S petičního výboru z 23. schůze konané dne 9. prosince 2003 Přítomni: posl. V. Antolák, J. Boháčková, K. Čelišová, T. Fischerová,

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. z 30. schůze petičního výboru, která se konala dne 5.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. z 30. schůze petičního výboru, která se konala dne 5. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období Z Á P I S z 30. schůze petičního výboru, která se konala dne 5. května 2016 v budově Poslanecké sněmovny, Sněmovní 1, 118 26 Praha 1,

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. Z Á P I S petičního výboru z 16. schůze konané dne 10.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. Z Á P I S petičního výboru z 16. schůze konané dne 10. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2003 4. volební období Z Á P I S petičního výboru z 16. schůze konané dne 10. června 2003 Přítomni: posl. K. Čelišová, T. Fischerová, P. Hrnčíř, J. Karas,

Více

Z á p i s. Nepřítomni: posl. PhDr. Robin BÖHNISCH, Mgr. Vladimír DLOUHÝ, Mgr. Daniel ROVAN, JUDr. Hana ŠEDIVÁ, Ing.

Z á p i s. Nepřítomni: posl. PhDr. Robin BÖHNISCH, Mgr. Vladimír DLOUHÝ, Mgr. Daniel ROVAN, JUDr. Hana ŠEDIVÁ, Ing. Z á p i s z 58. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 28. května 2009 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S. petičního výboru z 38. schůze konané dne 1. a 8.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S. petičního výboru z 38. schůze konané dne 1. a 8. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2005 4. volební období Z Á P I S petičního výboru z 38. schůze konané dne 1. a 8. března 2005 Přítomni: posl. T. Fischerová, J. Karas, P. Krill, J. Lobkowicz,

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S petičního výboru ze 4. schůze konané dne 31. října a 1.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S petičního výboru ze 4. schůze konané dne 31. října a 1. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2006 5. volební období Z Á P I S petičního výboru ze 4. schůze konané dne 31. října a 1. listopadu 2006 Přítomni: posl. Z. Bebarová-Rujbrová, P. Hrnčíř, K.

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S petičního výboru z 8. schůze konané dne 3.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S petičního výboru z 8. schůze konané dne 3. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2007 5. volební období Z Á P I S petičního výboru z 8. schůze konané dne 3. dubna 2007 Přítomni: posl. Z. Bebarová-Rujbrová, P. Bohatec, V. Bohdalová, J. Carbol,

Více

volební období. výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu

volební období. výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2004 ------------------------------------------------------------- 4. volební období výbor pro vědu, vzdělání, kulturu,

Více

Z á p i s. JUDr. Marie RUSOVÁ, MUDr. Vladimír ŘÍHA, dne 3. března posl. JUDr. Eva DUNDÁČKOVÁ, MUDr. Petr KOTT,

Z á p i s. JUDr. Marie RUSOVÁ, MUDr. Vladimír ŘÍHA, dne 3. března posl. JUDr. Eva DUNDÁČKOVÁ, MUDr. Petr KOTT, Z á p i s z 59. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 2., 3. a 4. března 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Z á p i s. 3. Vládní návrh zákona o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) (tisk 363)

Z á p i s. 3. Vládní návrh zákona o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) (tisk 363) Z á p i s z 36. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 1. 12. 2011 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 7. volební období 2014

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 7. volební období 2014 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 7. volební období 2014 ZÁPIS z 20. schůze Poslanecké sněmovny konané ve dnech 4. 11. - 5. 12. 2014 Úterý 4. listopadu 2014 Jednání zahájil v 14.00 předseda

Více

Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004

Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004 Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004 Přítomni: Omluveni: posl. V. Laštůvka, V. Holáň, J. Karas, J. Kavan, J. Kohlíček, H. Mallotová, J. Mládek, V. Nájemník, D. Šeich,

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZÁPIS

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZÁPIS Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2011 6. volební období ZÁPIS ze 17. schůze výboru pro obranu a bezpečnost, která se konala dne 12. října 2011 /středa/ od 09.00 hodin v budově Poslanecké sněmovny

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZAPIS

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZAPIS Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2010 6. volební období ZAPIS z 6. schůze výboru pro obranu a bezpečnost, která se konala dne 24. a 25. listopadu 2010 /středa,čtvrtek/ v budově Poslanecké

Více

Z á p i s. a další hosté dle prezenčních listin. Schůzi výboru v 10:00 hodin zahájil a řídil předseda výboru posl. Marek Benda.

Z á p i s. a další hosté dle prezenčních listin. Schůzi výboru v 10:00 hodin zahájil a řídil předseda výboru posl. Marek Benda. Z á p i s z 28. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 16. a 17. ledna 2008 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 921/1

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 921/1 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 921/1 Usnesení rozpočtového výboru č. 530 ze dne 12. října 2016 k vládnímu návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2017

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor Z á p i s z 31. schůze výboru, která se konala ve dnech 23. až 25. května 2012 v Lysé nad Labem a v Moravskoslezském

Více

Z á p i s PS

Z á p i s PS PS130000408 Z á p i s z 57. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 27. února 2013 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VIII. volební období 2/1

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VIII. volební období 2/1 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VIII. volební období 2/1 Usnesení rozpočtového výboru č. 10 ze dne 30. listopadu 2017 k vládnímu návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2018

Více

Z á p i s. z důvodu účasti na ustavující schůzi hospodářského výboru - posl. Věra JAKUBKOVÁ, Ing. Miloš MELČÁK, CSc.

Z á p i s. z důvodu účasti na ustavující schůzi hospodářského výboru - posl. Věra JAKUBKOVÁ, Ing. Miloš MELČÁK, CSc. Z á p i s z 1. (ustavující) schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala 13. září 2006 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Přítomni dle prezenční listiny, která je uložena v sekretariátu zastupitelstva města. Omluven: PhDr. Jiří Pospíšil

Přítomni dle prezenční listiny, která je uložena v sekretariátu zastupitelstva města. Omluven: PhDr. Jiří Pospíšil KP-ZM/442/2006/Z/8 Z Á P I S u ustavujícího (I.) zasedání Zastupitelstva města České Budějovice konaného dne 2. listopadu 2006 od 9:00 hodin v zasedací místnosti zastupitelstva města Přítomni dle prezenční

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2010 rozpočtový výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2010 rozpočtový výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2010 rozpočtový výbor Z á p i s z 51. schůze výboru, která se konala ve dnech 6 8. dubna 2010 v Ostravě duben 2010 Z á p i s z 51. schůze

Více

ZÁP IS z 30. schůze Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj, která se konala dne 7. října 2015

ZÁP IS z 30. schůze Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj, která se konala dne 7. října 2015 PS150031193 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015 7. volební období ZÁP IS z 30. schůze Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj, která se konala dne 7. října 2015 v budově Poslanecké

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 27. února 2017

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 27. února 2017 Čj. 2213/17 ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 27. února 2017 (8. schůze) Schůzi řídil předseda vlády. 1. Návrh zákona o univerzitních nemocnicích a o změně některých zákonů (zákon o

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. Z Á P I S volebního výboru ze 7. schůze, dne 17. ledna 2002

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. Z Á P I S volebního výboru ze 7. schůze, dne 17. ledna 2002 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2002 3. volební období Z Á P I S volebního výboru ze 7. schůze, dne 17. ledna 2002 Přítomni: posl. Yvona Jungová, Zdeněk Klanica, Vladimír Mlynář, Vlasta Parkanová,

Více

Z á p i s. Nepřítomni: dne 21. února 2007 - posl. Jan MORAVA, Jindřich VALOUCH, dne 22. února 2007 - posl. Jan MORAVA, Jindřich VALOUCH,

Z á p i s. Nepřítomni: dne 21. února 2007 - posl. Jan MORAVA, Jindřich VALOUCH, dne 22. února 2007 - posl. Jan MORAVA, Jindřich VALOUCH, Z á p i s z 11. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 21. a 22. února 2007 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zápis č. 22 ze zasedání Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne

Zápis č. 22 ze zasedání Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne Zápis č. 22 ze zasedání Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 26. 9. 2012 Přítomni: Nepřítomni: Doc. MUDr. Jaroslav Vomáčka, Ph.D., MBA MUDr. Pavel Holík Eva Fischerová Ing.

Více

Výbor pro Evropskou unii. Jednací řád

Výbor pro Evropskou unii. Jednací řád Výbor pro Evropskou unii Jednací řád Článek 1 Organizace jednání 1) Výbor pro Evropskou unii (dále jen V-EU ) se schází podle potřeby, zpravidla jednou týdně na okraj jednání vlády. 2) Jednání V-EU řídí

Více

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2007 V. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2007 V. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2007 V. volební období hospodářský výbor Z Á P I S z 10. schůze výboru, která se konala dne 28. února 2007 Z á p i s z

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2242/04 V Praze dne 28. dubna 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2242/04 V Praze dne 28. dubna 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Č.j. 2242/04 V Praze dne 28. dubna 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu dne 5. května 2004 v 19.30 hod. v zasedací síni budovy Úřadu vlády České republiky,

Více

USNESENÍ č. 190 petičního výboru 37. schůze, dne 11. ledna 2001

USNESENÍ č. 190 petičního výboru 37. schůze, dne 11. ledna 2001 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2001 3. volební období USNESENÍ č. 190 petičního výboru 37. schůze, dne 11. ledna 2001 K bodu: Návrh zákona o poskytnutí jednorázové peněžní částky účastníkům

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S petičního výboru z 9. schůze konané ve dnech 15. a 16.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S petičního výboru z 9. schůze konané ve dnech 15. a 16. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2007 5. volební období Z Á P I S petičního výboru z 9. schůze konané ve dnech 15. a 16. května 2007 Přítomni: posl. V. Bohdalová, J. Carbol, P. Červenka, P.

Více

Z á p i s. Nepřítomen: posl. Marek BENDA, PaedDr. Marie MACHATÁ, Mgr. Václav PÍCL, Mgr. Bohuslav ZÁRUBA, Mgr. Milan ZUNA

Z á p i s. Nepřítomen: posl. Marek BENDA, PaedDr. Marie MACHATÁ, Mgr. Václav PÍCL, Mgr. Bohuslav ZÁRUBA, Mgr. Milan ZUNA Z á p i s z 66. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala 16. listopadu 2000 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2001 3. volební období Z Á P I S volebního výboru z 5. schůze, dne 18. května 2001, která pokračovala ve dnech 21. až 24. května 2001 a dne 4. července 2001

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 7. června 2016

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 7. června 2016 Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU konaného dne 7. června 2016 Čas konání: 14:00 14:30 hod. Místo konání: zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty MU Přítomni: 34 členů (dle prezenční

Více

298/1 298/1 USNESENÍ. 10. funkční období

298/1 298/1 USNESENÍ. 10. funkční období 298/1 10. funkční období 298/1 USNESENÍ Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice č. 191 ze dne 6. října 2016 SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 10. FUNKČNÍ OBDOBÍ VÝBOR PRO VZDĚLÁVÁNÍ,

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor Z á p i s z 23. schůze výboru, která se konala ve dnech 19-21. února 2008 v Mostě únor 2008 Z á p i s z 23. schůze

Více

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin 8934/2016-OLP Z Á P I S ze zasedání Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 31.03.2016 Úřad vlády České republiky Přítomni / omluveni:

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. USNESENÍ č. 257

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. USNESENÍ č. 257 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2001 3. volební období USNESENÍ č. 257 výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí ze 48. schůze dne 12. září 2001 Návrh poslanců Zuzky

Více

S t a n o v i s k o. I. K celkovému zaměření návrhů

S t a n o v i s k o. I. K celkovému zaměření návrhů Legislativní rada vlády Č. j.: 293/04 V Praze dne 9. srpna 2004 Výtisk č.: S t a n o v i s k o Legislativní rady vlády a) k návrhu zákona o právních prostředcích ochrany před diskriminací a o rovném zacházení

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S petičního výboru z 29. schůze konané dne 14.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S petičního výboru z 29. schůze konané dne 14. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2009 5. volební období Z Á P I S petičního výboru z 29. schůze konané dne 14. dubna 2009 Přítomni: posl. Z. Bebarová-Rujbrová, J. Carbol, Z. Domesová, P. Hrnčíř,

Více

Zpráva o činnosti výboru kontrolního (důvodová zpráva je uvnitř materiálu)

Zpráva o činnosti výboru kontrolního (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 7. zasedání konané dne 19. září 2013 Materiál k bodu č. 5 programu: Zpráva o činnosti výboru kontrolního (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Návrh na usnesení: Zastupitelstvo

Více

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A III. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A III. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 1 9 9 8 III. volební období hospodářský výbor Z Á P I S ze 12. schůze výboru, která se konala dne 16. prosince 1998 Z á

Více

Z Á P I S z 15. schůze petičního výboru, která se konala dne 3. března 2015 v budově Poslanecké sněmovny, Sněmovní 1, Praha 1, místnost č.

Z Á P I S z 15. schůze petičního výboru, která se konala dne 3. března 2015 v budově Poslanecké sněmovny, Sněmovní 1, Praha 1, místnost č. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015 7. volební období Z Á P I S z 15. schůze petičního výboru, která se konala dne 3. března 2015 v budově Poslanecké sněmovny, Sněmovní 1, 118 26 Praha 1,

Více

Z á p i s PS

Z á p i s PS Z á p i s PS150036260 z 49. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, která se konala dne 2. prosince 2015 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU. Článek 1 Úvodní ustanovení

Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU. Článek 1 Úvodní ustanovení S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 pro potřeby koordinace pomoci poskytované v programovacím období 2007-2013 Evropskými společenstvími

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 1998 3. volební období Z Á P I S z 9. schůze výboru pro evropskou integraci, konané ve dnech 26. 29. ledna 1999 v Harrachově 2 Přítomni: Omluveni: prezenční

Více

Z á p i s. hosté: Mgr. Alena Koukalová, Ing. Jiří Drahoš, Ing. Vít Petira, Alena Linková, Ing. Mgr. Jiří Vitvar, JUDr. Ing. Rudolf Cogan, Ph.D.

Z á p i s. hosté: Mgr. Alena Koukalová, Ing. Jiří Drahoš, Ing. Vít Petira, Alena Linková, Ing. Mgr. Jiří Vitvar, JUDr. Ing. Rudolf Cogan, Ph.D. Z á p i s ze, konaného dne od 15:00 hod. RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni: Ing. Vladimír Derner, JUDr. Miroslav Antl, Ing. Petr Kilevník, Mgr. Jitka Košťálová, Ing. Petr Kubát, Ing. Josef

Více

ZÁPIS. z 11. schůze Senátu konané dne 12. srpna 2015

ZÁPIS. z 11. schůze Senátu konané dne 12. srpna 2015 ZÁPIS z 11. schůze Senátu konané dne 12. srpna 2015 Přítomni za vládu České republiky: ministr životního prostředí Richard Brabec, ministr vnitra Milan Chovanec, místopředseda vlády a ministr financí ČR

Více

Z á p i s. posl. prof. JUDr. Zdeněk JIČÍNSKÝ, DrSc., Ing. Michaela ŠOJDROVÁ

Z á p i s. posl. prof. JUDr. Zdeněk JIČÍNSKÝ, DrSc., Ing. Michaela ŠOJDROVÁ Z á p i s z 23. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 26. září 2007 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zpráva o činnosti výboru kontrolního (důvodová zpráva je uvnitř materiálu)

Zpráva o činnosti výboru kontrolního (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 23. zasedání konané dne 17. prosince 2015 Materiál k bodu č. 5 programu: Zpráva o činnosti výboru kontrolního (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Návrh na usnesení:

Více

V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y Čj.: 2226/05 V Praze dne PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 30. března 2005 v 19.30 hod. v zasedací síni Úřadu vlády, Praha 1, nábřeží E.

Více

Mgr. Jan Svoboda VY_32_INOVACE_5_PRÁVO_1.05_Moc zákonodárná. Výkladová prezentace k tématu Moc zákonodárná

Mgr. Jan Svoboda VY_32_INOVACE_5_PRÁVO_1.05_Moc zákonodárná. Výkladová prezentace k tématu Moc zákonodárná Škola Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Autor Číslo Název Téma hodiny Předmět Ročník/y/ Datum vytvoření Anotace Očekávaný výstup Druh učebního materiálu Mgr.

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 564/9

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 564/9 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 564/9 Usnesení ústavně právního výboru č. 205 ze dne 30. března 2016 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 159/2006 Sb., o

Více

Z á p i s. Poslanci se vzhledem ke krátkosti schůze usnesli, že se jednání nebude nahrávat.

Z á p i s. Poslanci se vzhledem ke krátkosti schůze usnesli, že se jednání nebude nahrávat. Z á p i s ze 77. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala 5. dubna 2001 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

N á v r h. S t a n o v i s k o Legislativní rady vlády k návrhu zákona o vybraných výrobcích s ukončenou životností. I. K celkovému zaměření návrhu

N á v r h. S t a n o v i s k o Legislativní rady vlády k návrhu zákona o vybraných výrobcích s ukončenou životností. I. K celkovému zaměření návrhu Odbor vládní legislativy Čj. 1016/16 V Praze dne 5. ledna 2017 Výtisk č.: N á v r h S t a n o v i s k o Legislativní rady vlády k návrhu zákona o vybraných výrobcích s ukončenou životností I. K celkovému

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2246/04 V Praze dne 12. května 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2246/04 V Praze dne 12. května 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Č.j. 2246/04 V Praze dne 12. května 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu dne 19. května 2004 v 9.00 hod. v zasedací síni budovy Úřadu vlády České republiky,

Více

Podle prezence byla na zasedání přítomna nadpoloviční většina členů ZHMP a bylo tedy schopno se usnášet.

Podle prezence byla na zasedání přítomna nadpoloviční většina členů ZHMP a bylo tedy schopno se usnášet. Z Á P I S z 1.- ustavujícího zasedání Zastupitelstva hlavního města Prahy, které se konalo dne 28.listopadu 2002 od 10.00 hodin ve velké zasedací síni Nové radnice Dle prezence bylo přítomno: 70 členů

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. Č. j.: KaRek/0076/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. června 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 29 senátorů z

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 7. srpna 2002 č P

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 7. srpna 2002 č P VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 7. srpna 2002 č. 769 + P o Statutu Rady pro výzkum a vývoj a o jmenování členů Rady pro výzkum a vývoj V l á d a I. s c h v a l u j e Statut

Více

Etická komise České republiky pro ocenění účastníků odboje a odporu proti komunismu Zápis z 13. zasedání na Úřadu vlády ČR

Etická komise České republiky pro ocenění účastníků odboje a odporu proti komunismu Zápis z 13. zasedání na Úřadu vlády ČR Etická komise České republiky pro ocenění účastníků odboje a odporu proti komunismu Zápis z 13. zasedání na Úřadu vlády ČR Datum: 28. března 2013 Přítomní členové: Mgr. Jiří Kaucký, PhDr. Marie Rút Křížková,

Více

10. funkční období USNESENÍ

10. funkční období USNESENÍ 52/1 10. funkční období 52/1 USNESENÍ Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice č. 88 ze dne 5. listopadu 2015 SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 10. FUNKČNÍ OBDOBÍ VÝBOR PRO VZDĚLÁVÁNÍ,

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 19. dubna 2017

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 19. dubna 2017 Čj. 2229/17 ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 19. dubna 2017 (15. schůze) Schůzi řídil předseda vlády. 1. Ústní informace členů vlády o aktuální evropské problematice Žádný z členů vlády

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna volební období. kontrolní výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna volební období. kontrolní výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 2007 5. volební období kontrolní výbor Z Á P I S z 8. schůze kontrolního výboru, která se konala ve dnech 4. dubna 2007 v budově Poslanecké sněmovny Parlamentu

Více

V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y Čj.: 2242/05 V Praze dne PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 18. května 2005 30 minut po skončení jednacího dne schůze Poslanecké sněmovny

Více

Legislativní rada vlády Čj. 806/18 V Praze dne 16. ledna 2019 Výtisk č.: S t a n o v i s k o. předsedy Legislativní rady vlády

Legislativní rada vlády Čj. 806/18 V Praze dne 16. ledna 2019 Výtisk č.: S t a n o v i s k o. předsedy Legislativní rady vlády Legislativní rada vlády Čj. 806/18 V Praze dne 16. ledna 2019 Výtisk č.: S t a n o v i s k o předsedy Legislativní rady vlády k návrhu zákona o realitním zprostředkování a o změně zákona č. 455/1991 Sb.,

Více

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu Akademický senát Zápis z 11. zasedání Akademického senátu konaného 13. 2. 2019 od 14.00 hodin v zasedací místnosti děkanátu FaF UK Přítomni: dr. Babica Jan, Mgr. Bárta Pavel, dr. Červený Lukáš, Jan Tomáš,

Více

Zápis z náhradního zasedání členské schůze Českého občanského spolku proti plicním nemocem se sídlem Kartouzská 6, Praha 5

Zápis z náhradního zasedání členské schůze Českého občanského spolku proti plicním nemocem se sídlem Kartouzská 6, Praha 5 Zápis z náhradního zasedání členské schůze Českého občanského spolku proti plicním nemocem se sídlem Kartouzská 6, 150 98 Praha 5 Datum konání: 13. 6. 2016 Místo konání: Nemocnice Na Bulovce, Budínova

Více

P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A volební období

P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A volební období P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2009 ------------------------------------------------------------- 5. volební období výbor pro vědu, vzdělání, kulturu,

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2010 zemědělský výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2010 zemědělský výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2010 zemědělský výbor Z á p i s z 5. schůze výboru, která se konala ve dnech 18. a 19. listopadu 2010, jako výjezdní zasedání ve Znojmě listopad

Více

VÝVOJOVÉ DIAGRAMY LEGISLATIVNÍHO PROCESU V ČR

VÝVOJOVÉ DIAGRAMY LEGISLATIVNÍHO PROCESU V ČR VÝVOJOVÉ DIAGRAMY LEGISLATIVNÍHO PROCESU V ČR PhDr. Petr Kolář, Ph.D. JUDr. Jindřiška Syllová, CSc. Parlament České republiky Kancelář Poslanecké sněmovny Parlamentní institut Informační podklad č. 1.172

Více

HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo Most, Budovatelů 2830

HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo Most, Budovatelů 2830 HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo 434 37 Most, Budovatelů 2830 U S N E S E N Í ze 41. řádného jednání Předsednictva Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje dne 16. 9.

Více

Rada Národního parku Šumava

Rada Národního parku Šumava Rada Národního parku Šumava Zápis z jednání Rady NPŠ ze dne 28. července 2015 (ověřený) Odstraněno: k ověření Místo zasedání Hotel Zlatá hvězda, Vimperk Přítomno: 35 členů Rady, 7 pověření plnou mocí,

Více

Z á p i s. Omluveni: JUDr. Miroslav Antl, Mgr. Jitka Košťálová, Ing. Zdeněk Urban, MVDr. Pavel Bělobrádek, PhD.

Z á p i s. Omluveni: JUDr. Miroslav Antl, Mgr. Jitka Košťálová, Ing. Zdeněk Urban, MVDr. Pavel Bělobrádek, PhD. Z á p i s z 3. jednání Kontrolního výboru Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 4. 3. 2013 od 14,00 hod. RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni: Ing. Vladimír Derner, Ing. Petr

Více

Z Á P I S. Bod 1. Zahájení a schválení pomocného sčitatele hlasů na 3. zasedání ZMČ Brno Královo Pole

Z Á P I S. Bod 1. Zahájení a schválení pomocného sčitatele hlasů na 3. zasedání ZMČ Brno Královo Pole Zastupitelstvo městské části Brno Královo Pole Z Á P I S z 3. zasedání Zastupitelstva městské části Brno Královo Pole, konaného v pondělí dne 27. prosince 2011 v 16,30 hod. v zasedací místnosti Úřadu městské

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 6. volební období hospodářský výbor Z Á P I S

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 6. volební období hospodářský výbor Z Á P I S Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 6. volební období 2010 hospodářský výbor Z Á P I S z 21. schůze výboru, která se konala dne 8. prosince 2011 Zápis z 21. schůze hospodářského výboru Poslanecké

Více

Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úřad vlády České republiky dne 20.02.2015 Schůzi Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní

Více

USNESENÍ ústavně právního výboru z 68. schůze dne 9. června 2016

USNESENÍ ústavně právního výboru z 68. schůze dne 9. června 2016 PS160043812 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období 239 USNESENÍ ústavně právního výboru z 68. schůze dne 9. června 2016 Vládní návrh zákona o použití peněžních prostředků

Více

Úřad vlády České republiky

Úřad vlády České republiky Z Á P I S ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 26.04.2016 Úřad vlády České republiky Přítomni / omluveni: viz prezenční listina Schůzi Výboru

Více

N á v r h. S t a n o v i s k o. Legislativní rady vlády k návrhu zákona o odpadech. I. K celkovému zaměření návrhu

N á v r h. S t a n o v i s k o. Legislativní rady vlády k návrhu zákona o odpadech. I. K celkovému zaměření návrhu Odbor vládní legislativy Čj. 941/16 V Praze dne 5. ledna 2017 Výtisk č.: N á v r h S t a n o v i s k o Legislativní rady vlády k návrhu zákona o odpadech I. K celkovému zaměření návrhu Oblast odpadového

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 12. řádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 20. 6. 2016 v 17:30 hod. Přítomni: Dále přítomni: Hosté: Omluvení: Ověřovatelé: Zapsal: Ing. Zuzana Vejvodová;

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S petičního výboru z 26. schůze konané dne 20.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S petičního výboru z 26. schůze konané dne 20. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2009 5. volební období Z Á P I S petičního výboru z 26. schůze konané dne 20. ledna 2009 Přítomni: posl. Z. Bebarová-Rujbrová, J. Carbol, F. Laudát, H. Mallotová,

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 11. řádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 9. 5. 2016 v 17:30 hod. Městský dům ve Zbraslavi Přítomni: Dále přítomni: Hosté: Omluvení: Ověřovatelé: Zapsal:

Více

111 USNESENÍ hospodářského výboru z 25. schůze konané dne 29. září 1999

111 USNESENÍ hospodářského výboru z 25. schůze konané dne 29. září 1999 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 1999 3. volební období 111 USNESENÍ hospodářského výboru z 25. schůze konané dne 29. září 1999 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 455/1991 Sb.,

Více

V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y Č.j.: 2230/14 V Praze dne 10. dubna 2014 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 16. dubna 2014 v 09:30 hod. v zasedací síni budovy Úřadu vlády,

Více

Zápis z 5. zasedání školské rady 15. 10. 2007

Zápis z 5. zasedání školské rady 15. 10. 2007 Zápis z 5. zasedání školské rady 15. 10. 2007 Přítomni: L. Curylo, D. Kaniová, J. Kavala, M. Kracík, M. Pišková, M. Vavroš, J. Vejpustková Omluveni: L. Pospíšil, R. Zapletalová Hosté: A. Balnar, ředitel

Více

67 USNESENÍ Výboru pro zdravotnictví z 18. schůze ze dne 23. května 2018

67 USNESENÍ Výboru pro zdravotnictví z 18. schůze ze dne 23. května 2018 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2018 8. volební období 67 USNESENÍ Výboru pro zdravotnictví z 18. schůze ze dne 23. května 2018 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STROJNÍ Akademický senát Fakulty strojní ČVUT v Praze Č.j. ASFS/14-16/Z/18 Z Á P I S z 18. zasedání Akademického senátu Fakulty strojní ČVUT v Praze konaného

Více

PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y Čj.: 2262/10 V Praze dne 4.8.2010 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 11. srpna 2010 v 09:00 hod. v zasedací síni budovy Úřadu vlády, Praha

Více

227/1 227/1 USNESENÍ. 9. funkční období

227/1 227/1 USNESENÍ. 9. funkční období 227/1 9. funkční období 227/1 USNESENÍ Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice č. 203 ze dne 14. května 2014 SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 9. FUNKČNÍ OBDOBÍ VÝBOR PRO VZDĚLÁVÁNÍ,

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2005 4. volební období USNESENÍ č. 283 výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí ze 49. schůze dne 1. června 2005 Vládní návrh zákona

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 1. 4. 2019 Místo konání: Velká zasedací místnost děkanátu UP v Olomouci, Hněvotínská 3, Olomouc Čas: 10

Více

Z á p i s. Schůzi výboru v hodin zahájila a řídila předsedkyně ústavně právního výboru JUDr. Jitka Kupčová.

Z á p i s. Schůzi výboru v hodin zahájila a řídila předsedkyně ústavně právního výboru JUDr. Jitka Kupčová. Z á p i s z 76. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala 30. března 2001 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Výbor pro Evropskou unii (vládní úroveň) Jednací řád

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Výbor pro Evropskou unii (vládní úroveň) Jednací řád VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 6. srpna 2014 č. 664 Výbor pro Evropskou unii (vládní úroveň) Jednací řád Článek 1 Organizace jednání 1) Výbor pro Evropskou unii na vládní úrovni

Více

Z á p i s. Omluveni: JUDr. Miroslav Antl, Ing. Petr Kilevník, JUDr. PhDr. Zdeněk Ondráček, Ph.D., Ing. Zdeněk Urban

Z á p i s. Omluveni: JUDr. Miroslav Antl, Ing. Petr Kilevník, JUDr. PhDr. Zdeněk Ondráček, Ph.D., Ing. Zdeněk Urban Z á p i s z 12. jednání Výboru kontrolního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 14. 4. 2014 od 15:00 hod. RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni: Ing. Vladimír Derner, Mgr.

Více

Zápis z náhradní valné hromady Českého občanského sdružení proti chronické obstrukční plicní nemoci se sídlem Kartouzská 6, Praha 5

Zápis z náhradní valné hromady Českého občanského sdružení proti chronické obstrukční plicní nemoci se sídlem Kartouzská 6, Praha 5 Zápis z náhradní valné hromady Českého občanského sdružení proti chronické obstrukční plicní nemoci se sídlem Kartouzská 6, 150 98 Praha 5 Datum konání: 4. 5. 2012 Místo konání: Národní dům Kulturní dům

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 27. dubna 2016 v 10:00 h V Praze 20. dubna 2016 Čj. 2230/16 v zasedací síni budovy Úřadu vlády Praha 1 nábřeží Edvarda

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 4. volební období 424/2. Pozměňovací návrhy

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 4. volební období 424/2. Pozměňovací návrhy P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2004 4. volební období 424/2 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 141/1961 Sb., o trestním

Více