ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU"

Transkript

1 Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Názvosloví a definice odborných termínů doc. Ing. Šárka Kročová, Ph.D.

2 VODÁRENSTVÍ Technický obor, který se zabývá jímáním, odběrem, úpravou, akumulací, dopravou a rozvodem vody pro potřeby obyvatelstva, průmyslu, zemědělství a pro požární účely. Vodovody pro veřejnou potřebu pokrývají z téměř cca 98 % spotřeby pitné vody pro 9,8 mil. obyvatel. zajišťují v mimořádně velkém rozsahu požární zabezpečení pro většinu středních a velkých měst a obcí dodavatelem požární vody pro nové průmyslové zóny. V průběhu 21. století lze očekávat zvyšování se počtu napojených obyvatel na vodárenské systémy pro veřejnou potřebu a současně z ekonomických důvodů podstatný další narůst automatizace všech typů zařízení.

3 VODOVODNÍ - VODÁRENSKÝ OBJEKT Jednotlivý objekt určený například k odběru povrchové nebo podzemní vody, čerpací stanice, úpravny vody, distribuční síť, vodojem atd. Mimořádná úloha v úpravnictví surových vod - kvalita sledována od jejího vstupu až po konečný výstup. Při nedodržení/překročení limitů se dodávka pitné vždy do spotřebišť musí ihned zastavit. Následně může být ohrožena i požární bezpečnost daného územního celku - nepoužitelná všechna vnější odběrní místa.

4 VODOVODNÍ - VODÁRENSKÝ OBJEKT Význam vodárenských objektů: akumulace požární množství vody, zvyšování/snižování hydrodynamické tlakové hladiny na odběrních místech jako zdrojích požární vody strategický význam v krizových situacích při nedostatku pro spotřební účely a současně pro požární odběrní místa.

5 VODÁRENSKÁ SOUSTAVA Soustava skupinových vodovodů případně oblastních vodovodů nadmístního významu o velké kapacitě zajišťující zásobování pitnou vodou rozsáhlých území. Pro velkoměsta a velká města jsou velmi často jediný ekvivalentně dostatečný zdroj pitné a požární vody. Jejich význam v celém 21. století se bude s trvale klesajícími zásobami podzemní vody výrazně zvyšovat. Z hlediska požární bezpečnosti mají, na rozdíl od velké části systémů zásobovaných z místních zdrojů vody, zcela dostatečnou kapacitu i na budování plnicích míst dimenzovaných na minimální odběr 60 l.s -1 a dostatečnou kapacitu k zajištění dodávek požární vody pro tunelové stavby, zpravidla v minimálním množství 40 l.s -1.

6 VODÁRENSKÁ SOUSTAVA Vodárenská soustava se dvěma nezávislými zdroji vody

7 VODOVOD PRO VEŘEJNOU POTŘEBU Vodovod určený k hromadnému zásobování vodou obyvatelstva a jiných odběratelů včetně dodávek vody pro požární účely. Jedná se o vodní dílo (zákon č. 274/2001 Sb., 1.). Zařízení mohou provozovat jen kvalifikované fyzické nebo právnické osoby, které musí splňovat řadu podmínek a následně trvale vést o provozovaném systému důkladnou evidenci. Mimořádný důraz na vedení evidence o kvalitě surové a upravené pitné vodě.

8 VODOVOD PRO VEŘEJNOU POTŘEBU Vodárenský systém pro veřejnou potřebu: standardní prostředek dodávky pitné vody pro zastavěná území a jeho veřejnou a soukromou infrastrukturu, víceúčelový zdroj vody pro požární potřeby. Jsou-li na těchto vodárenských systémech vhodně navržena vnější odběrní místa jako zdroje požární vody, jsou schopna splnit očekávaná a požadovaná množství vody pro podzemní nebo nadzemní hydranty a výtokové stojany, v některých případech i pro plnicí místa.

9 SPOTŘEBIŠTĚ Lokalita - obec, sídliště, průmyslová zóna, průmyslový závod, tunelové stavby a jiné typy požárně nebezpečných stavebních objektů napojených na vodárenské systémy pro veřejnou potřebu.

10 SKUPINOVÝ VODOVOD Vodovod dodávající pitnou vodu odběratelům několika spotřebišť. Skupinový nebo oblastní vodovod je zpravidla dostatečným zdrojem pitné a požární vody pro desítky měst a obcí.

11 SKUPINOVÝ VODOVOD Zdroj pitné a požární vody nadmístního významu

12 MÍSTNÍ VODOVOD Vodovod dodávající vodu odběratelům jednoho spotřebiště, z jednoho nebo několika povrchových nebo podzemních zdrojů vody. Velmi častý způsob k zajištění dodávek spotřební a požární vody pro obce a menší města. V řadě případů může z požárního hlediska dodávat vodu jen pro podzemní nebo nadzemní hydrantové systémy. Pro tunelové stavby je reálně využitelný jen při odběru požární vody z vodojemů.

13 MÍSTNÍ VODOVOD Zdroj pitné a požární vody místního významu

14 POŽÁRNÍ VODOVOD Vodovod sloužící výhradně potřebám požární ochrany. Ve většině případů jsou požární vodovody budovány pouze v průmyslových areálech. V současné době se od jejich realizace z ekonomickoprovozních důvodů upouští a budují se zcela výjimečně. Jako samostatná zařízení mají nevýhody: pořizovací náklady na stavbu čerpacích a tlakových stanic, dlouhodobé provozní náklady, nutná stavba paralelních vodojemů v areálech, atd. V praxi se s požárními vodovody lze setkat zejména u průmyslových objektů a tunelových staveb. Samostatný požární vodovod s užitkovou vodou, NESMÍ být nikdy propojen s požárním nebo kombinovaným systémem PITNÉ vody v areálech.

15 VODNÍ ZDROJ Povrchové a podzemní vody území, které se využívají nebo mohou být využívány pro zásobování pitnou vodou a požární vodou pro zastavěná území a například také pro tunelové stavby. Při odběru vody z podzemních zdrojů je nutno zvažovat hloubku studen a hladinu podzemní vody (pro mobilní čerpadla max. 6,5 m, jinak musí být vrt nebo studna vystrojena stabilními čerpadly provozovatele vodárenského zdroje).

16 VODNÍ ZDROJ Schéma prameniště a monitorovacích vrtů

17 VODNÍ ZDROJ Odběr vody z podzemního vodního zdroje je z požárního hlediska limitován hloubkou volné hladiny pod terénem a zpravidla ve srovnání s odběrem z povrchového vodního zdroje, i výrazně menší pohotovostní odběrovou kapacitou.

18 VODÁRENSKÁ NÁDRŽ Vodní nádrž určená k hromadnému zásobování pitnou a užitkovou vodou. Současně je vhodným velkokapacitním zdrojem vody pro požární účely pro hašení rozsáhlých požárů zejména lesních nebo hospodářských ploch mimo zastavěná území měst a obcí.

19 VODÁRENSKÁ NÁDRŽ Vodárenská nádrž vodárenské soustavy

20 TLAKOVÉ PÁSMO Část spotřebiště samostatně zásobována vodou v určitém rozmezí přetlaku. Mají mimořádný význam na kapacitu vnějších odběrních míst. Této schopnosti je vhodné využívat i při odběru vody k požárním zásahům. Pro odběry požární vody tunelových staveb je lze pro nižší hydraulické parametry vodovodní sítě využívat pouze v případech, že součástí tlakového pásma je vodojem s dostatečným objemem akumulované vody.

21 TLAKOVÉ PÁSMO Schéma vodovodní sítě s několika tlakovými pásmy

22 VODOVODNÍ ŘAD Úsek vodovodního potrubí včetně stavebních objektů v systému dopravy pitné vody spotřebitelům a vody určené k požárním účelům. Na vodovodních řadech se nachází převážná část odběrních míst k zabezpečení zastavěných území nebo jednotlivých staveb. Vodovodní řady mohou zásadním způsobem ovlivňovat hydraulickou účinnost odběru vody pro požární účely. Zpravidla žádný vodovodní řad rozvodného systému pitných a požárních vod není vhodný svou kapacitou pro napojení vodovodní přípojky jako zdroje požární vody pro tunelové stavby.

23 PŘIVÁDĚCÍ ŘAD Vodovodní řad pro dopravu vody mezi hlavními objekty nebo spotřebišti. Před jejich vstupem do rozvodného systému spotřebiště je možné a vhodné budovat plnící místa pro mobilní požární techniku. Přiváděcí vodovodní řady jsou mimořádně vhodnými objekty pro napojení vodovodních přípojek pro tunelové stavby. Téměř vždy splňují požadované hydrodynamické tlaky vody a požadavky na množství odebírané vody v případech požárů.

24 PŘIVÁDĚCÍ ŘAD Základní přiváděcí řad vody do spotřebiště

25 VODOJEM Podzemní, nadzemní nebo věžový objekt určený k akumulaci pitné vody ve spotřebišti. Současně objekt plní funkci akumulované vody pro požární účely.

26 VODOJEM Tepelná izolace Nádrž Maximální hladina Průměr nádrže Minimální hladina Výška nádrže Potrubí plnění Potrubí přelivu Průměr stojanu Stojan Potrubí odběru Plošina Základová patka Přívodní potrubí Potrubí do kanalizace Výstupní žebřík Vstupní dveře Potrubí do spotřebiště Schéma věžového vodojemu

27 POŽÁRNÍ ZABEZPEČENÍ TUNELOVÝCH Zdroj požární vody STAVEB Zdroj, který poskytuje požární vodu. Zdroje požární vody se dělí na: zdroje přirozeného původu, víceúčelové zdroje umělé zdroje. Požární vodovod vodovod sloužící výhradně k účelům požární ochrany dané tunelové stavby nebo jejich souboru.

28 POŽÁRNÍ ZABEZPEČENÍ Požární voda Voda sloužící k hašení požáru ze zdroje: přirozeného původu, víceúčelového vodního zdroje (vodovodní sítě), umělého zdroje (požární vodovody, požární studny, požární vodní nádrže).

29 Odběrní místo POŽÁRNÍ ZABEZPEČENÍ Místo vhodné k odběru požární vody pro tunelové stavby z přiváděcího řadu vodárenské soustavy nebo akumulací místních vodovodů. Odebíraná požární voda je měřena vodoměrem, splňujícím odměrové minimum, zpravidla 40 l.s -1.

30 NÁZVOSLOVÍ A DEFINICE Literatura [1] ČSN Zdroje požární vody. [2] ČSN Navrhování vodovodního potrubí. [3] ČSN Vodní hospodářství: Terminologie vodárenství. [4] ČSN Požární bezpečnost staveb Zásobování vodou. požární [5] KROČOVÁ, Š.: Strategie dodávek pitné vody, SPBI Spektrum, Ostrava 2009, ISBN: [6] KROČOVÁ,Š.: Strategie územního plánování v technické infrastruktuře, SPBI Spektrum, Ostrava 2013, ISBN: [7] Ostravské vodárny a kanalizace, a.s. Monitoring vodovodní sítě. Ostrava 2006.

31 NÁZVOSLOVÍ A DEFINICE Literatura [8] Pitná voda [online]. ENVIS- informační portál o životním prostředí v Praze [cit ]. Dostupné z WWW: < htm >. [9] STRNADOVÁ, N. - JANDA, V.: Technologie vody I., VŠCHT, Praha 1999, ISBN: [10] Zákon č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon), ve znění pozdějších předpisů. [11] Zákon č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů.

32 Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO Tato prezentace pro výuku byla vytvořena s podporou ESF v rámci projektu: Inovace studia v oblasti bezpečnosti dopravy - SAFETEACH, číslo projektu CZ.1.07/2.2.00/

33 Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO Děkuji za pozornost.

Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO ZÁSOBOVÁNÍ VODOU

Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Legislativní předpoklady provozování vodárenských systémů a zajištění dodávek vody pro tunelové stavby doc. Ing. Šárka Kročová, Ph.D. VÝZNAM

Více

ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU

ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Vnitřní požární vodovody tunelových staveb doc. Ing. Šárka Kročová, Ph.D. Požární vodovod se zřizuje s vnitřními rozvody a

Více

ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU. Zdroje vod pro tunelové stavby

ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU. Zdroje vod pro tunelové stavby Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Zdroje vod pro tunelové stavby doc. Ing. Šárka Kročová, Ph.D. POVRCHOVÉ VODY Povrchové vody lze rozdělit na vody tekoucí a

Více

ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY pro tunelové silniční stavby

ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY pro tunelové silniční stavby VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA FAKULTA BEZPEČNOSTNÍHO INŽENÝRSTVÍ ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY pro tunelové silniční stavby Šárka Kročová Ostrava 2014 Kročová Š., 2014 ISBN 978-80-248-3501-3 Tato

Více

Pro zjednodušení orientace v textu je zaveden systém ikon:

Pro zjednodušení orientace v textu je zaveden systém ikon: Úvod Vážený studente, Dostává se Vám do rukou učební text modulu ZÁSOBOVÁNÍ VODOU. Skripta jsou určena pro studenty Fakulty bezpečnostního inženýrství Technické univerzity Ostrava, Zásobování vodou a Zásobování

Více

ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU

ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Vodovodní přípojky pro tunelové stavby doc. Ing. Šárka Kročová, Ph.D. Napojování vodovodních přípojek pro tunelové stavby pozemních

Více

7. VODÁRENSKÉ SYSTÉMY A JEJICH RIZIKA PŘI

7. VODÁRENSKÉ SYSTÉMY A JEJICH RIZIKA PŘI 7. VODÁRENSKÉ SYSTÉMY A JEJICH RIZIKA PŘI NEÚPLNÝCH INFORMACÍCH Šárka Kročová Abstrakt: Znalost a možnost řízení technicko-provozních operací jakékoliv veřejné nebo jiné infrastruktury je předpokladem

Více

Zásobení Benešovska a Sedlčanska pitnou vodou zkušenosti z přípravy významné vodárenské investice

Zásobení Benešovska a Sedlčanska pitnou vodou zkušenosti z přípravy významné vodárenské investice Zásobení Benešovska a Sedlčanska pitnou vodou zkušenosti z přípravy významné vodárenské investice Ing. Rostislav Kasal, Ph.D.; Ing. Jan Cihlář; Ing. Andrea H. Mináriková VRV a.s., Nábřežní 4, 150 56 Praha

Více

VHODNOST ÚZEMÍ Z HLEDISKA PRŮCHODNOSTI PRO TRASY VODOVODU PRO VEŘEJNOU POTŘEBU

VHODNOST ÚZEMÍ Z HLEDISKA PRŮCHODNOSTI PRO TRASY VODOVODU PRO VEŘEJNOU POTŘEBU Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 658 34 Brno Tel.: +420542423111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ Dostupnost: http://www.uur.cz/default.asp?id=2591 3.6.101 VHODNOST

Více

Výkon SPD v oblasti stavební prevence

Výkon SPD v oblasti stavební prevence Výkon SPD v oblasti stavební prevence mjr. Ing. Pavel TUČEK HZS Olomouckého kraje 2.3.2013 Legislativa zákon č. 133/1985 Sb.,o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů zákon č. 183/2006 Sb., o územním

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé Malý Budíkov trvale bydlící. Pusté Lhotsko trvale bydlící. přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé Malý Budíkov trvale bydlící. Pusté Lhotsko trvale bydlící. přechodně bydlící celkem A. OBEC Budíkov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 103 Kód obce PRVKUK 0613.003.103.00 Kód obce (IČOB) 01535 (547638) Číslo ORP (ČSÚ) 003 (6103) Název ORP Humpolec Kód POU (ČSÚ) 61031 Název POU Humpolec

Více

ČSN ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA. Duben Zdroje požární vody. Sources of water for fire-fighting purposes. Nahrazení předchozích norem

ČSN ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA. Duben Zdroje požární vody. Sources of water for fire-fighting purposes. Nahrazení předchozích norem ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 13.220.10 2004 Zdroje požární vody ČSN 75 2411 Duben Sources of water for fire-fighting purposes Nahrazení předchozích norem Touto normou se nahrazuje ČSN 73 6639 z 1960-12-19.

Více

Zákon č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů.

Zákon č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Částka 1/2014 Věstník právních předpisů Karlovarského kraje Strana 2 1 NAŘÍZENÍ Karlovarského kraje č. 1/2014 ze dne 10. 2. 2014, kterým se mění nařízení Karlovarského kraje č. 1/2003, kterým se stanoví

Více

TZB Městské stavitelství

TZB Městské stavitelství Katedra prostředí staveb a TZB TZB Městské stavitelství Zpracovala: Ing. Irena Svatošová, Ph.D. Nové výukové moduly vznikly za podpory projektu EU a státního rozpočtu ČR: Inovace a modernizace studijního

Více

Harmonogram přednášek pro LS šk.rok 2017/18. Vodárenství BP Ing. Tomáš Kučera, Ph.D.

Harmonogram přednášek pro LS šk.rok 2017/18. Vodárenství BP Ing. Tomáš Kučera, Ph.D. Vodárenství BP003 Přednášející: doc. Ing. Ladislav Tuhovčák, CSc. Ing. Tomáš Kučera, Ph.D. Harmonogram přednášek pro LS šk.rok 2017/18 http://water.fce.vutbr.cz/ 2/68 3/68 1 4/68 Přednáška č.7 Koncepční

Více

Ročník: 1. Mgr. Jan Zmátlík Zpracováno dne: 5.9.2012

Ročník: 1. Mgr. Jan Zmátlík Zpracováno dne: 5.9.2012 Označení materiálu: VY_32_INOVACE_ZMAJA_VODARENSTVI_04 Název materiálu: Veřejný vodovod Tematická oblast: Vodárenství 1. ročník instalatér Anotace: Prezentace vysvětluje princip veřejného vodovodu, rozdělení

Více

NAŘÍZENÍ kraje Vysočina ze dne 20. května č. 2/2003 kterým se stanoví podmínky k zabezpečení zdrojů vody k hašení požárů

NAŘÍZENÍ kraje Vysočina ze dne 20. května č. 2/2003 kterým se stanoví podmínky k zabezpečení zdrojů vody k hašení požárů 2 NAŘÍZENÍ kraje Vysočina ze dne 20. května č. 2/2003 kterým se stanoví podmínky k zabezpečení zdrojů vody k hašení požárů Rada kraje Vysočina vydává v souladu s ustanovením 7 a 59 odst. 1 písm. k) zákona

Více

Polná. Název části obce

Polná. Název části obce A. OBEC Polná Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 28 Kód obce PRVKUK 612.5.28. Kód obce (IČOB) 12549 (587711) Číslo ORP (ČSÚ) 5 (615) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 6152 Název POU Polná Členění obce Úplný

Více

A. OBEC Kaliště B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Kaliště B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Kaliště Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 112 Kód obce PRVKUK 0613.003.112.00 Kód obce (IČOB) 06224 (548090) Číslo ORP (ČSÚ) 003 (6103) Název ORP Humpolec Kód POU (ČSÚ) 61031 Název POU Humpolec

Více

VÝSTAVBA VODÁRENSKÝCH SYSTÉMŮ

VÝSTAVBA VODÁRENSKÝCH SYSTÉMŮ VÝSTAVBA VODÁRENSKÝCH SYSTÉMŮ VE VYBRANÝCH AGLOMERACÍCH VELKÝCH MĚST Ing. Jan Cihlář, Ing. Rostislav Kasal, Ph.D. VRV a.s., Praha 5, cihlar@vrv.cz, kasal@vrv.cz Úvod Vliv na každou řešenou lokalitu v oblasti

Více

HOSPODAŘENÍ S VODOU VE STŘEDOČESKÉM KRAJI

HOSPODAŘENÍ S VODOU VE STŘEDOČESKÉM KRAJI HOSPODAŘENÍ S VODOU VE STŘEDOČESKÉM KRAJI 2 ZÁSOBOVÁNÍ PITNOU VODOU Kraj Podíl obyvatel zásobovaných vodou z vodovodu (%) Hlavní město Praha 100 Středočeský 86,4 Jihočeský 90,7 Plzeňský 85 Karlovarský

Více

Plán rozvoje a obnovy vodovodu. B o ž a n o v

Plán rozvoje a obnovy vodovodu. B o ž a n o v Plán rozvoje a obnovy vodovodu B o ž a n o v 1. Vlastník vodovodu: Obec Božanov Božanov 110, 549 74 Božanov IČ: 00272515 Statutární orgán : Starosta obce Karel Rejchrt 2. Provozovatel vodovodu: Obec Božanov

Více

A. OBEC Křešín B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Křešín B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Křešín Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 396 Kód obce PRVKUK 0613.010.396.00 Kód obce (IČOB) 07614 (548227) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU Pelhřimov

Více

Problematika ochrany KI vodné hospodárstvo v ČR

Problematika ochrany KI vodné hospodárstvo v ČR Faculty of Safety Engineering Fakulta bezpečnostního inženýrství Problematika ochrany KI vodné hospodárstvo v ČR Šárka Kročová Technická univerzita v Košiciach Strojnícka fakulta Březen 2014 Systémové

Více

Druhy SSHZ: Mlhová stabilní hasicí zařízení (MHZ); Sprejová stabilní hasicí zařízení (RHZ); Pěnová stabilní hasicí zařízení (FHZ);

Druhy SSHZ: Mlhová stabilní hasicí zařízení (MHZ); Sprejová stabilní hasicí zařízení (RHZ); Pěnová stabilní hasicí zařízení (FHZ); Ing. Martin Bebčák SSHZ Samočinné stabilní hasicí zařízení slouží k uhašení, potlačení popř. uvedení požáru pod kontrolu na základě automatického či jiného zjištění požáru, tak aby likvidace tohoto požáru

Více

ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU

ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Vodárenské systémy jako primární zdroje požárních vod pro tunelové stavby doc. Ing. Šárka Kročová, Ph.D. ZDROJE VOD A OCHRANA

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Sekerské Chalupy. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Sekerské Chalupy. Mapa A: Území obce (karta obce: CZ41_81_2) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: CZ41.342.415.81.2 Název obce: Stará Voda Kód obce (IČOB): 15399 (539112) Číslo ORP3

Více

Zpráva o hospodaření městské společnosti EVK Kašperské Hory s.r.o. včetně účetní závěrky za rok 2018

Zpráva o hospodaření městské společnosti EVK Kašperské Hory s.r.o. včetně účetní závěrky za rok 2018 Zpráva o hospodaření městské společnosti EVK Kašperské Hory s.r.o. včetně účetní závěrky za rok 2018 Společnost EVK Kašperské Hory s.r.o. zajišťující provoz centrálního zásobování teplem, městského vodovodu

Více

Zkušenosti provozovatelů vodovodů a kanalizací s projevy sucha v roce 2015

Zkušenosti provozovatelů vodovodů a kanalizací s projevy sucha v roce 2015 Sdružení oboru vodovodů a kanalizací ČR, z.s. Novotného lávka 5 110 00 Praha 1 Telefon: 221 082 207, 221 082 346 Fax: 221 082 646 sovak@sovak.cz, www.sovak.cz Zkušenosti provozovatelů vodovodů a kanalizací

Více

A. OBEC Velká Bíteš B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Velká Bíteš B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Velká Bíteš Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 673 Kód obce PRVKUK 0615.014.673.00 Kód obce (IČOB) 17821 (596973) Číslo ORP (ČSÚ) 014 (6114) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61141 Název POU Velké Meziříčí

Více

Strana 1 Vûstník právních pfiedpisû PlzeÀského kraje âástka 1/2001. Částka 1 Rozesláno dne 24. března 2014 O B S A H. Veřejnoprávní smlouvy

Strana 1 Vûstník právních pfiedpisû PlzeÀského kraje âástka 1/2001. Částka 1 Rozesláno dne 24. března 2014 O B S A H. Veřejnoprávní smlouvy Strana 1 Vûstník právních pfiedpisû PlzeÀského kraje âástka 1/2001 Ročník 2014 VĚSTNÍK p r á v n í c h p ř e d p i s ů K a r l o v a r s k é h o k r a j e Částka 1 Rozesláno dne 24. března 2014 O B S A

Více

ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU

ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Krizové a havarijní plánování doc. Ing. Šárka Kročová, Ph.D. Krizové a havarijní plánování Součástí příprav na řešení mimořádných

Více

3.6.101 VHODNOST ÚZEMÍ Z HLEDISKA PRŮCHODNOSTI PRO TRASY VODOVODU PRO VEŘEJNOU POTŘEBU

3.6.101 VHODNOST ÚZEMÍ Z HLEDISKA PRŮCHODNOSTI PRO TRASY VODOVODU PRO VEŘEJNOU POTŘEBU Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 658 34 Brno Tel.: +420542423111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ Dostupnost: http://www.uur.cz/default.asp?id=2591 3.6.101 VHODNOST

Více

Ždírec nad Doubravou

Ždírec nad Doubravou A. OBEC Přehledová mapka Ždírec nad Doubravou Číslo obce PRVKUK 158 Kód obce PRVKUK 0611.004.158.00 Kód obce (IČOB) 19564 (569780) Číslo ORP (ČSÚ) 004 (6104) Název ORP Chotěboř Kód POU (ČSÚ) 61041 Název

Více

Pacov. Název části obce

Pacov. Název části obce A. OBEC Pacov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 355 Kód obce PRVKUK 0613.009.355.00 Kód obce (IČOB) 11721 (548511) Číslo ORP (ČSÚ) 009 (6109) Název ORP Pacov Kód POU (ČSÚ) 61091 Název POU Členění obce

Více

Název části obce. Počet bydlících obyvatel Česká Mez trvale bydlící. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem

Název části obce. Počet bydlících obyvatel Česká Mez trvale bydlící. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem A. OBEC Sázava Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 715 Kód obce PRVKUK 0615.015.715.00 Kód obce (IČOB) 14626 (596701) Číslo ORP (ČSÚ) 015 (6115) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61151 Název POU Žďár nad Sázavou

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Skalka. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Skalka. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Skalka Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7108_056_01_14805 Název obce: Skalka Kód obce (IČOB): 589993 (589993) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1562 (7108)

Více

Název části obce. Počet bydlících obyvatel Bilantova Lhota trvale bydlící přechodně bydlící. Bydlící obyvatelé 2000

Název části obce. Počet bydlících obyvatel Bilantova Lhota trvale bydlící přechodně bydlící. Bydlící obyvatelé 2000 A. OBEC Trpišovice Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 467 Kód obce PRVKUK 611.11.467. Kód obce (IČOB) 1688 (569623) Číslo ORP (ČSÚ) 11 (6111) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61112 Název POU Světlá nad Sázavou

Více

Sada 3 Inženýrské stavby

Sada 3 Inženýrské stavby S třední škola stavební Jihlava Sada 3 Inženýrské stavby 20. Vodárenství Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 - inovace

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Vysoká nad Labem. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Vysoká nad Labem. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Vysoká nad Labem Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 3602.5205.099.01 Název obce: Vysoká nad Labem Kód obce (IČOB): 18808 (571113) Číslo ORP3

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Nové Město. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Nové Město. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: CZ41.343.416.94.3 Název obce: Jáchymov Kód obce (IČOB): 5643 (555215) Číslo ORP3 (ČSÚ): 416 (416) Název ORP3:

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Staré Sedlo. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Staré Sedlo. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: CZ41.349.417.126.1 Název obce: Kód obce (IČOB): 15472 (56642) Číslo ORP3 (ČSÚ): 417 (417) Název ORP3: Sokolov

Více

Strana 635 Věstník právních předpisů Částka 13 Jihomoravského kraje 16. NAŘÍZENÍ

Strana 635 Věstník právních předpisů Částka 13 Jihomoravského kraje 16. NAŘÍZENÍ Strana 635 Věstník právních předpisů Částka 13 16. NAŘÍZENÍ ze dne 4. 10. 2012, kterým se stanoví podmínky k zabezpečení zdrojů vody k hašení požárů Rada vydává dle ust. 27 odst. 2 písm. b) bod 2. zákona

Více

A. OBEC Želiv B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Želiv B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Želiv Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 127 Kód obce PRVKUK 0613.003.127.00 Kód obce (IČOB) 19627 (549215) Číslo ORP (ČSÚ) 003 (6103) Název ORP Humpolec Kód POU (ČSÚ) 61031 Název POU Humpolec

Více

A SKUPINOVÝ VODOVOD. Název vodovodu SV Jihlavsko Celkový kód vodovodu Název místní, městské části

A SKUPINOVÝ VODOVOD. Název vodovodu SV Jihlavsko Celkový kód vodovodu Název místní, městské části A SKUPINOVÝ VODOVOD Název vodovodu SV Jihlavsko Celkový kód vodovodu 61213001 Název místní, městské části Rok napojení KÓD OBCE Antonínův Důl 1999 061200518801 Bítovčice 1999 061200516200 Bohuslavice 1999

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé Čejov trvale bydlící přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé Čejov trvale bydlící přechodně bydlící celkem A. OBEC Čejov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 105 Kód obce PRVKUK 0613.003.105.00 Kód obce (IČOB) 01904 (547735) Číslo ORP (ČSÚ) 003 (6103) Název ORP Humpolec Kód POU (ČSÚ) 61031 Název POU Humpolec

Více

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina XX. změna - stanovisko Ministerstva zemědělství ČR k navrhovaným změnám schváleného Plánu

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina XX. změna - stanovisko Ministerstva zemědělství ČR k navrhovaným změnám schváleného Plánu ÚTVAR: ODBOR VODOVODŮ A KANALIZACÍ ČÍSLO ÚTVARU: 15130 NAŠE ČJ.: 36686/2011-MZE-15132 VYŘIZUJE: ING. SKÁCEL TELEFON: 221 812631 FAX: 221 812990 E-MAIL: vladimir.skacel@mze.cz Krajský úřad kraje Vysočina

Více

NPŽP. Zdroje pitné vody. Mgr. Leo Steiner ředitel sekce řízení Národních programů, Státní fond životního prostředí ČR

NPŽP. Zdroje pitné vody. Mgr. Leo Steiner ředitel sekce řízení Národních programů, Státní fond životního prostředí ČR NPŽP Zdroje pitné vody Mgr. Leo Steiner ředitel sekce řízení Národních programů, Státní fond životního prostředí ČR Základní informace Předmět podpory realizace nových nebo regenerace stávajících zdrojů

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Hrušková. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Hrušková. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: CZ41.349.417.125.2 Název obce: Sokolov Kód obce (IČOB): 15222 (56286) Číslo ORP3 (ČSÚ): 417 (417) Název ORP3:

Více

A. OBEC Černovice B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Černovice B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Černovice Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 377 Kód obce PRVKUK 0613.010.377.00 Kód obce (IČOB) 02053 (547760) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61101 Název POU Kamenice

Více

(Souvisejícím závazným předpisem jsou Technické požadavky na umístění vodoměru )

(Souvisejícím závazným předpisem jsou Technické požadavky na umístění vodoměru ) (Souvisejícím závazným předpisem jsou Technické požadavky na umístění vodoměru ) Vodovodní přípojka je samostatnou stavbou tvořenou úsekem potrubí od odbočení z vodovodního řadu k vodoměru. Vodovodní přípojku

Více

Prosinec 2006. Objednatel: Královéhradecký kraj

Prosinec 2006. Objednatel: Královéhradecký kraj GENEREL NOUZOVÉHO ZÁSOBOVÁNÍ PITNOU VODOU A ZÁSOBOVÁNÍ POŽÁRNÍ VODOU NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Prosinec 2006 Objednatel: Královéhradecký kraj Zpracování Generelu nouzového zásobování pitnou vodou

Více

Salačova Lhota. Název části obce

Salačova Lhota. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Salačova Lhota Číslo obce PRVKUK 357 Kód obce PRVKUK 0613.009.357.00 Kód obce (IČOB) 14593 (548731) Číslo ORP (ČSÚ) 009 (6109) Název ORP Pacov Kód POU (ČSÚ) 61091 Název POU Pacov

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé Čejov trvale bydlící přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé Čejov trvale bydlící přechodně bydlící celkem A. OBEC Čejov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 105 Kód obce PRVKUK 0613.003.105.00 Kód obce (IČOB) 01904 (547735) Číslo ORP (ČSÚ) 003 (6103) Název ORP Humpolec Kód POU (ČSÚ) 61031 Název POU Humpolec

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé. přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel Nová Buková

Název části obce. Bydlící obyvatelé. přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel Nová Buková A. OBEC Nová Buková Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 406 Kód obce PRVKUK 0613.010.406.00 Kód obce (IČOB) 10495 (561177) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU Pelhřimov

Více

STUDIE SKUPINOVÉHO VODOVODU

STUDIE SKUPINOVÉHO VODOVODU ZÁSOBOVÁNÍ OBCÍ OSTŘEDEK, VRANOV, PŘESTAVLKY, HVĚZDONICE, CHOCERADY, KOZMICE A TEPLÝŠOVICE PITNOU VODOU STUDIE SKUPINOVÉHO VODOVODU SUMARIZACE ZÁVĚRŮ KONCEPČNÍ STUDIE 27.4.2015 OBSAH ÚVOD ZAJIŠTĚNÍ A ANALÝZA

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel Vystrkov

Název části obce. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel Vystrkov A. OBEC Vystrkov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 126 Kód obce PRVKUK 0613.003.126.00 Kód obce (IČOB) 06886 (561797) Číslo ORP (ČSÚ) 003 (6103) Název ORP Humpolec Kód POU (ČSÚ) 61031 Název POU Humpolec

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé Lipina trvale bydlící. Jamné trvale bydlící přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé Lipina trvale bydlící. Jamné trvale bydlící přechodně bydlící celkem A. OBEC Jamné Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 184 Kód obce PRVKUK 0612.005.184.00 Kód obce (IČOB) 05661 (587249) Číslo ORP (ČSÚ) 005 (6105) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 61052 Název POU Polná Členění

Více

Salačova Lhota. Název části obce

Salačova Lhota. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Salačova Lhota Číslo obce PRVKUK 357 Kód obce PRVKUK 0613.009.357.00 Kód obce (IČOB) 14593 (548731) Číslo ORP (ČSÚ) 009 (6109) Název ORP Pacov Kód POU (ČSÚ) 61091 Název POU Pacov

Více

A. OBEC Častrov B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Častrov B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Častrov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 374 Kód obce PRVKUK 0613.010.374.00 Kód obce (IČOB) 01870 (47719) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61103 Název POU Počátky

Více

Systémy zásobování vodou - požární vodovody

Systémy zásobování vodou - požární vodovody Systémy zásobování vodou - požární vodovody Zdeněk Sviták, DHI a.s., zs@dhigroup.com Národní divadlo 1881 Veletržní palác 1974 Nálet na Prahu 1945 Bruselský pavilon 1991 Staroměstská radnice 1945 Průmyslový

Více

A. OBEC Batelov B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Batelov B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Batelov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 16 Kód obce PRVKUK 612.5.16. Kód obce (IČOB) 114 (586862) Číslo ORP (ČSÚ) 5 (615) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 6153 Název POU Třešť Členění obce Úplný

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 91.140.60 Únor 2013 ČSN 75 5409 Vnitřní vodovody Water installations inside buildings Nahrazení předchozích norem Touto normou se nahrazuje ČSN 73 6660 z 1984-01-16. Obsah Strana

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Toužim. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Toužim. Mapa A: Území obce (karta obce: CZ041_0060_01) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: CZ041.3403.4103.0060.01 Název obce: Kód obce (IČOB): 16794 (555657) Číslo ORP3

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Lošov Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Lošov Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Lošov Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7107_029_12_08687 Název obce: Kód obce (IČOB): 500496 (500496) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1899 (7107) Název ORP3:

Více

A. OBEC Chotěboř B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Chotěboř B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj Chotěboř (karta obce: B_4_134) A. OBEC Chotěboř Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 134 Kód obce PRVKUK 611.4.134. Kód obce (IČOB) 5283 (568759) Číslo ORP (ČSÚ) 4 (614) Název ORP Chotěboř Kód POU (ČSÚ)

Více

Sada 3 Inženýrské stavby

Sada 3 Inženýrské stavby S třední škola stavební Jihlava Sada 3 Inženýrské stavby 19. Vodohospodářské stavby Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2

Více

Podzemní vody -možná rizika zanedbávání přírodních zákonitostí

Podzemní vody -možná rizika zanedbávání přírodních zákonitostí Podzemní vody -možná rizika zanedbávání přírodních zákonitostí Petr Kohout, Forsapi s.r.o. Praha 3.12.2014 Podzemní vody jsou cenným přírodním bohatstvím a právem jsou považovány za nejdůležitější zdroj

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel Kojčice

Název části obce. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel Kojčice A. OBEC Kojčice Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 391 Kód obce PRVKUK 0613.010.391.00 Kód obce (IČOB) 06783 (598712) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU Pelhřimov

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé 2000. přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé 2000. přechodně bydlící celkem A. OBEC Česká Bělá Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 51 Kód obce PRVKUK 611.2.51. Kód obce (IČOB) 2124 (56853) Číslo ORP (ČSÚ) 2 (612) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 6122 Název POU Havlíčkův Brod Havlíčkův Brod

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé. Obec Útěchovice celkem: trvale bydlící. přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé. Obec Útěchovice celkem: trvale bydlící. přechodně bydlící celkem A. OBEC Útěchovice Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 427 Kód obce PRVKUK 0613.010.427.00 Kód obce (IČOB) 17557 (548987) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU Pelhřimov

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE. A.1 Členění obce B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI. Herálec Mapa A: Území obce Přehledová mapka

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE. A.1 Členění obce B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI. Herálec Mapa A: Území obce Přehledová mapka A. NÁZEV OBCE Herálec Mapa A: Území obce Přehledová mapka Číslo obce PRVK: 058 Kód obce PRVK: 0611.002.058.00 Kód obce (IČOB): 03829 (568678) Číslo ORP3 (ČSÚ): 002 (6102) Název ORP3: Havlíčkův Brod Kód

Více

Požárně bezpečnostní zařízení 125 PBZB

Požárně bezpečnostní zařízení 125 PBZB ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta stavební Požárně bezpečnostní zařízení 125 PBZB Ing. Ilona Koubková, Ph.D. Praha 2011 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Požární

Více

Dolnobřežansko zásobování vodou studie. Technická zpráva. Studie Zak. č

Dolnobřežansko zásobování vodou studie. Technická zpráva. Studie Zak. č Dolnobřežansko zásobování vodou Studie Zak. č. 052 16 Obsah: A. Identifikační údaje... 3 B. Cíle... 3 C. Použité podklady... 3 D. Charakteristika území... 3 D.1. Dolní Břežany... 3 D.2. Lhota... 4 D.3.

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Radkovy. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Radkovy. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Radkovy Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7109_039_01_13805 Název obce: Radkovy Kód obce (IČOB): 517437 (517437) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1996 (7109)

Více

DOSTAVBA A REKONSTRUKCE VODOVODNÍ SÍTĚ ÚVALY

DOSTAVBA A REKONSTRUKCE VODOVODNÍ SÍTĚ ÚVALY DOSTAVBA A REKONSTRUKCE VODOVODNÍ SÍTĚ ÚVALY ROZSAH ŽÁDOSTI OPŽP - SOUHRNNÁ ZPRÁVA září 2009 Vodohospodářský rozvoj a výstavba akciová společnost Nábřežní 4, Praha 5, 150 56 VODOHOSPODÁŘSKÝ ROZVOJ A VÝSTAVBA

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Hůrky. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Hůrky. Mapa A: Území obce (karta obce: CZ041_0041_08) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: CZ041.3403.4103.0041.08 Název obce: Karlovy Vary Kód obce (IČOB): 06343 (554961)

Více

Název části obce. Obec Věžnice se nachází v Kraji Vysočina, okres Jihlava. Obcí protéká vodní tok Šlapanka. Rozsah zástavby je 560 580 m n.m.

Název části obce. Obec Věžnice se nachází v Kraji Vysočina, okres Jihlava. Obcí protéká vodní tok Šlapanka. Rozsah zástavby je 560 580 m n.m. A. OBEC Věžnice Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 228 Kód obce PRVKUK 0612.005.228.00 Kód obce (IČOB) 18141 (588130) Číslo ORP (ČSÚ) 005 (6105) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 61052 Název POU Polná Členění

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Velký Týnec. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Velký Týnec. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Velký Týnec Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7107_043_01_17978 Název obce: Velký Týnec Kód obce (IČOB): 505650 (505650) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1899

Více

VODOVODNÍ PŘÍPOJKY. Ing. Miloslava Melounová Sdružení oboru vodovodů a kanalizací ČR Novotného lávka Praha 1

VODOVODNÍ PŘÍPOJKY. Ing. Miloslava Melounová Sdružení oboru vodovodů a kanalizací ČR Novotného lávka Praha 1 Sdružení oboru vodovodů a kanalizací ČR Novotného lávka 5 116 68 Praha 1 Telefon: 221 082 207, 221 082 346 Fax: 221 082 646 sovak@sovak.cz, www.sovak.cz VODOVODNÍ PŘÍPOJKY Ing. Miloslava Melounová 29.11.

Více

A. OBEC Dehtáře B. CHARAKTERISTIKA OBCE C. VODOVODY. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Dehtáře B. CHARAKTERISTIKA OBCE C. VODOVODY. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Dehtáře Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 380 Kód obce PRVKUK 0613.010.380.00 Kód obce (IČOB) 02537 (561924) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU Pelhřimov

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Ratiboř. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Ratiboř. Mapa A: Území obce (karta obce: CZ41_66_4) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: CZ41.343.413.66.4 Název obce: Žlutice Kód obce (IČOB): 19776 (555762) Číslo ORP3 (ČSÚ):

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Protivec. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Protivec. Mapa A: Území obce (karta obce: CZ41_66_3) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: CZ41.343.413.66.3 Název obce: Žlutice Kód obce (IČOB): 19776 (555762) Číslo ORP3 (ČSÚ):

Více

Kamenice nad Lipou. Název části obce

Kamenice nad Lipou. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Kamenice nad Lipou Číslo obce PRVKUK 390 Kód obce PRVKUK 0613.010.390.00 Kód obce (IČOB) 06257 (548111) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61101 Název

Více

Horní Cerekev. Název části obce

Horní Cerekev. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Horní Cerekev Číslo obce PRVKUK 384 Kód obce PRVKUK 0613.010.384.00 Kód obce (IČOB) 04268 (547913) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Slatinice. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Slatinice. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Slatinice Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7107_034_01_14981 Název obce: Slatinice Kód obce (IČOB): 505111 (505111) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1899

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Údrč. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Údrč. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: CZ41.343.413.29.17 Název obce: Bochov Kód obce (IČOB): 675 (55529) Číslo ORP3 (ČSÚ): 413 (413) Název ORP3:

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Vodárenská správa Písek V Písku dne: 10.1. 2012 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 19.1.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Obnova úpravny vody pro město Písek NÁVRH USNESENÍ Rada města po projednání a)

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Štědrá. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Štědrá. Mapa A: Území obce (karta obce: CZ041_0058_01) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: CZ041.3403.4103.0058.01 Název obce: Kód obce (IČOB): 16321 (555622) Číslo ORP3

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem A. OBEC Píšť Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 118 Kód obce PRVKUK 0613.003.118.00 Kód obce (IČOB) 12105 (548545) Číslo ORP (ČSÚ) 003 (6103) Název ORP Humpolec Kód POU (ČSÚ) 61031 Název POU Humpolec Členění

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé Sedliště trvale bydlící. přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé Sedliště trvale bydlící. přechodně bydlící celkem A. OBEC Vyskytná Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 433 Kód obce PRVKUK 0613.010.433.00 Kód obce (IČOB) 18775 (549142) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU Pelhřimov

Více

Ročník: 1. Mgr. Jan Zmátlík Zpracováno dne: 18.9.2012

Ročník: 1. Mgr. Jan Zmátlík Zpracováno dne: 18.9.2012 Označení materiálu: VY_32_INOVACE_ZMAJA_VODARENSTVI_10 Název materiálu: Zařízení a části domovního vodovodu Tematická oblast: Vodárenství 1. ročník instalatér Anotace: Prezentace popisuje části a zařízení

Více

1. Popis stavby Koncepční, konstrukční a architektonické řešení

1. Popis stavby Koncepční, konstrukční a architektonické řešení 1. Popis stavby Koncepční, konstrukční a architektonické řešení Stavba LIBEREC - Horní Hanychov, posílení IV. tl. pásma byla zahájena v prosinci 2005 a dokončena v září 2006. Kolaudace proběhla v prosinci

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Krásný Les. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Krásný Les. Mapa A: Území obce (karta obce: CZ41_95_1) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: CZ41.343.416.95.1 Název obce: Kód obce (IČOB): 7392 (57845) Číslo ORP3 (ČSÚ): 416

Více

Praha, 16. května 2017

Praha, 16. května 2017 VŠB Technická univerzita Ostrava Fakulta bezpečnostního inženýrství www.fbi.vsb.cz 6. ročník konference BEZPEČNOST TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY PRAHY A VELKOMĚST ČR Praha, 16. května 2017 Šárka Kročová Proděkanka

Více

Rybník. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Rybník. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Rybník Kód části obce PRVK: 3611.5301.073.01 Název obce: Rybník Kód obce (IČOB): 14398 (547905) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1279 (5301) Název ORP3: Kód OPOU2 ČSÚ: 53011 Název

Více

LEGISLATIVA VE VODNÍM HOSPODÁŘSTVÍ

LEGISLATIVA VE VODNÍM HOSPODÁŘSTVÍ LEGISLATIVA VE VODNÍM HOSPODÁŘSTVÍ ING. ANTONÍN MÁLEK člen výkladové komise Ministerstva zemědělství, člen rozkladové komise Ministerstva životního prostředí, lektor a zkušební komisař institutu pro veřejnou

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Runářov Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Runářov Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Runářov Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7103_011_06_14361 Název obce: Konice Kód obce (IČOB): 589624 (589624) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1554 (7103)

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Vestec. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Vestec. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Vestec Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 3605.5209.069.01 Název obce: Vestec Kód obce (IČOB): 08108 (547565) Číslo ORP3 (ČSÚ): 5209 (5209) Název

Více

STUDIE PROVEDITELNOSTI Doporučená varianta Vodohospodářský rozvoj a výstavba a.s.

STUDIE PROVEDITELNOSTI Doporučená varianta Vodohospodářský rozvoj a výstavba a.s. DÁLNICE D3 "STŘEDOČESKÁ ČÁST" PRAHA - NOVÁ HOSPODA, MOŽNOSTI ROZŠÍŘENÍ VODÁRENSKÉ SOUSTAVY V KORIDORU DÁLNICE D3 Doporučená varianta Vodohospodářský rozvoj a výstavba a.s. PROSINEC 2016 VODOHOSPODÁŘSKÝ

Více