JUDr. Alena Kučerová Úřad pro ochranu osobních údajů OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V PROCESU DIGITALIZACE ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "JUDr. Alena Kučerová Úřad pro ochranu osobních údajů OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V PROCESU DIGITALIZACE ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE"

Transkript

1 JUDr. Alena Kučerová Úřad pro ochranu osobních údajů OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V PROCESU DIGITALIZACE ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE

2 OSNOVA Úvodní část Tři pohledy tři srovnání Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů Zákon č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách Zákony zvláštní, upravující právo nahlížet do zdravotnické dokumentace Závěry a doporučení

3 POHLEDEM ZÁKONA O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Zdravotnická dokumentace je souborem dokumentů, obsahujících informace, které jsou osobními údaji. Pojem osobní údaj osobním údajem jakákoliv informace týkající se určeného nebo určitelného subjektu údajů. Subjekt údajů se považuje za určený nebo určitelný, jestliže lze subjekt údajů přímo či nepřímo identifikovat zejména na základě čísla, kódu nebo jednoho či více prvků, specifických pro jeho fyzickou, fyziologickou, psychickou, ekonomickou, kulturní nebo sociální identitu, Pojem citlivý osobní údaj citlivým údajem osobní údaj vypovídající o národnostním, rasovém nebo etnickém původu, náboženství, odsouzení za trestný čin, zdravotním stavu a sexuálním životě subjektu údajů a genetický údaj subjektu údajů; citlivým údajem je také biometrický údaj, který umožňuje přímou identifikaci nebo autentizaci subjektu údajů,

4 POHLEDEM ZÁKONA O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Pojem zpracování zpracováním osobních údajů jakákoliv operace nebo soustava operací, které správce nebo zpracovatel systematicky provádějí s osobními údaji, a to automatizovaně nebo jinými prostředky. Pojem správce a zpracovatel správcem každý subjekt, který určuje účel a prostředky zpracování osobních údajů, provádí zpracování a odpovídá za něj. Zpracováním osobních údajů může správce zmocnit nebo pověřit zpracovatele, pokud zvláštní zákon nestanoví jinak, zpracovatelem každý subjekt, který na základě zvláštního zákona nebo pověření správcem zpracovává osobní údaje podle tohoto zákona. Pojem databáze, datový soubor evidencí nebo datovým souborem osobních údajů (dále jen "datový soubor") jakýkoliv soubor osobních údajů uspořádaný nebo zpřístupnitelný podle společných nebo zvláštních kritérií.

5 POVINNOSTI OSOB PŘI ZABEZPEČENÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PODLE 13 ZÁKONA Č. 101/2000 SB. Povinnost přijmout opatření, proti neoprávněnému nebo nahodilému přístupu k osobním údajům, k jejich změně, zničení či ztrátě, neoprávněným přenosům, k jejich jinému neoprávněnému zpracování, jakož i k jinému zneužití osobních údajů. Tato povinnost platí i po ukončení zpracování osobních údajů. Povinnost zpracovat a dokumentovat přijatá a provedená technicko-organizační opatření. Povinnost posoudit rizika týkající se plnění pokynů pro zpracování osobních údajů osobami, které mají bezprostřední přístup k osobním údajům, zabránění neoprávněným osobám přistupovat k osobním údajům a k prostředkům pro jejich zpracování, zabránění neoprávněnému čtení, vytváření, kopírování, přenosu, úpravě či vymazání záznamů obsahujících osobní údaje a opatření, která umožní určit a ověřit, komu byly osobní údaje předány.

6 POVINNOSTI OSOB PŘI ZABEZPEČENÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PODLE 13 ZÁKONA Č. 101/2000 SB. (4) V oblasti automatizovaného zpracování osobních údajů je správce nebo zpracovatel v rámci opatření podle odstavce 1 povinen také zajistit, aby systémy používaly pouze oprávněné osoby, zajistit, aby oprávněné fyzické osoby měly přístup pouze k osobním údajům odpovídajícím oprávnění těchto osob, a to na základě zvláštních uživatelských oprávnění zřízených výlučně pro tyto osoby, pořizovat elektronické záznamy, které umožní určit a ověřit, kdy, kým a z jakého důvodu byly osobní údaje zaznamenány nebo jinak zpracovány, a zabránit neoprávněnému přístupu k datovým nosičům.

7 ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ POHLEDEM ZÁKONA O ZDRAVOTNÍCH SLUŽBÁCH - 52 A 53 Při zpracování osobních údajů lze nakládat s rodným číslem pacienta ve zdravotnické dokumentaci vedené o pacientovi, v Národním zdravotnickém informačním systému, pokud se shromažďování nebo zpracování údajů anebo jejich uchovávání vztahuje ke konkrétnímu pacientovi. Vedení zdravotnické dokumentace Poskytovatel je povinen vést a uchovávat zdravotnickou dokumentaci a nakládat s ní podle tohoto zákona a jiných právních předpisů. Zdravotnická dokumentace je souborem informací vztahujících se k pacientovi, o němž je vedena.

8 ZDRAVOTNICKÁ DOKUMENTACE POHLEDEM ZÁKONA O ZDRAVOTNÍCH SLUŽBÁCH 54 a 55 zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách Zdravotnická dokumentace může být za podmínek stanovených tímto zákonem vedena v elektronické podobě. V elektronické podobě je zdravotnická dokumentace pořizována, zpracovávána, ukládána a zprostředkovávána v digitální formě s využitím informačních technologií. Zdravotnická dokumentace, včetně jejích samostatných součástí, musí být vedena průkazně, pravdivě, čitelně a musí být průběžně doplňována. Zápisy se provádějí bez zbytečného odkladu.

9 ELEKTRONICKY VEDENÁ ZDRAVOTNICKÁ DOKUMENTACE PODLE 54 Každý zápis musí být opatřen identifikátorem záznamu; samotný zápis obsahuje nezměnitelné, nezpochybnitelné a ověřitelné údaje, kterými jsou 1. datum provedení zápisu, 2. identifikační údaje zdravotnického pracovníka nebo jiného odborného pracovníka, který záznam provedl. Opravy zápisů ve zdravotnické dokumentaci se provádí novým zápisem. Zápis se opatří uvedením data opravy a dalšími náležitostmi. Původní zápis musí zůstat čitelný. V doplnění nebo opravě zápisu ve zdravotnické dokumentaci na žádost pacienta se uvede datum a čas provedení zápisu a poznámka, že jde o opravu nebo doplnění na žádost pacienta; zápis se opatří podpisem pacienta a zdravotnického pracovníka, který jej provedl.

10 ELEKTRONICKY VEDENÁ ZDRAVOTNICKÁ DOKUMENTACE PODLE 55 Zdravotnickou dokumentaci lze vést pouze v elektronické podobě za splnění těchto podmínek: technické prostředky použité k uložení záznamů zaručují, že údaje v provedených záznamech nelze dodatečně modifikovat; informační systém, ve kterém je vedena zdravotnická dokumentace, eviduje seznam identifikátorů záznamů v elektronické dokumentaci a umožňuje jeho poskytování dálkovým přístupem, bezpečnostní kopie datových souborů jsou prováděny nejméně jednou za pracovní den, před uplynutím doby životnosti zápisu na technickém nosiči dat je zajištěn přenos na jiný technický nosič dat,

11 ELEKTRONICKY VEDENÁ ZDRAVOTNICKÁ DOKUMENTACE PODLE 55 uložení kopií pro dlouhodobé uchování provedeno způsobem znemožňujícím provádět do těchto kopií dodatečné zásahy; tyto kopie jsou vytvářeny nejméně jednou za kalendářní rok, zajištěn přístup k těmto údajům pouze oprávněným osobám a je zajištěna jejich čitelnost nejméně po dobu, která je stanovena pro uchování zdravotnické dokumentace, dokumenty v listinné podobě, které jsou součástí zdravotnické dokumentace a které vyžadují podpis osoby, jež není zdravotnickým pracovníkem nebo jiným odborným pracovníkem, musí být převedeny do elektronické podoby, která se podepíše uznávaným elektronickým podpisem osoby, která převod provedla; dokument v listinné podobě se uchová, výstupy ze zdravotnické dokumentace lze převést do listinné podoby autorizovanou konverzí dokumentů, informační systém, musí umožňovat vytvoření speciální kopie zdravotnické dokumentace ve formátu čitelném a zpracovatelném i v jiném informačním systému.

12 VEDENÉ ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE PRO ÚČEL ZVLÁŠTNÍHO ZÁKONA? Jak provádět nahlížení do elektronické zdravotnické dokumentace? 57 odst. 1 písm. c) zákona č. 266/2006 Sb., o úrazovém pojištění zaměstnanců Jak předávat kopie elektronické zdravotnické dokumentace? 26 odst. 3 zákona č. 372/2011 Sb. Jak předkládat elektronickou zdravotnickou dokumentaci? 74 odst. 4 zákona č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění Jak zapůjčovat elektronickou zdravotnickou dokumentaci? 16 odst. 1 písm. b) zákona o organizaci a provádění sociálního zabezpečení

13 ZÁVĚR A DOPORUČENÍ Myšlenka digitalizace zdravotnické dokumentace je krokem vpřed, který může mimo jiné zlepšit poskytovaní zdravotnické péče. Právní prostředí ale není na úplnou digitalizaci připraveno. Realizace znamená sjednocení právních podmínek pro zpracování elektronicky vedené zdravotnické dokumentace v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů.

14 Děkuji za pozornost

Legislativní hranice identifikovatelnosti pacienta. Mgr. Konstantin Lavrushin

Legislativní hranice identifikovatelnosti pacienta. Mgr. Konstantin Lavrushin Legislativní hranice identifikovatelnosti pacienta Mgr. Konstantin Lavrushin OSOBNÍ A CITLIVÝ ÚDAJ Osobní údaj Jakákoliv informace týkající se určeného nebo určitelného subjektu údajů. Subjekt údajů se

Více

Zdravotnická dokumentace

Zdravotnická dokumentace Zdravotnická dokumentace MUDr. Milan Cabrnoch 7. března 2012, Praha Přehled platné zákonné úpravy zákon 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů zákon 372/2011 Sb. o zdravotních službách a podmínkách jejich

Více

Ochrana osobních údajů

Ochrana osobních údajů 1 Ochrana osobních údajů vnitřní předpis závazný pro zaměstnance, vázané zástupce a ostatní spolupracující osoby společnosti 2 Úvodní ustanovení 1. Tento vnitřní předpis je vydán v souladu se zákonem č.

Více

Právo na ochranu dat a právo na soukromí

Právo na ochranu dat a právo na soukromí Tkáně a buňky z hlediska ochrany osobních údajů 5. dubna2017 Praha conforum konferenceseminare.cz Právo na ochranu dat a právo na soukromí Čl. 12 Všeobecná deklarace lidských práv a svobod Nikdo nesmí

Více

Ochrana osobních údajů

Ochrana osobních údajů Ochrana osobních údajů zákon č. 101/2000 Sb. Působnost zákona Zákon se vztahuje na osobní údaje, které zpracovávají státní orgány, orgány územní samosprávy, jiné orgány veřejné moci, jakož i fyzické a

Více

IDG Storage world, Ing. Miloš Šnytr

IDG Storage world, Ing. Miloš Šnytr IDG Storage world, 26.2.2013 Ing. Miloš Šnytr Informace o firmě Sloupec obchodních dat je typ pole, které umožní přidat jakoukoliv entitu definovanou v Katalogu obchodních dat. Informace o osobě Osobním

Více

JUDr. Ivana Bukovská, vedoucí odboru obč.-spr.agend RMK dne 12.7.2012, usnesení č.1123-01. 15.července 2012. Neomezena

JUDr. Ivana Bukovská, vedoucí odboru obč.-spr.agend RMK dne 12.7.2012, usnesení č.1123-01. 15.července 2012. Neomezena MĚSTO KROMĚŘÍŽ SMĚRNICE Č. 4/2012 O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJU Zpracovatel: Schváleno: Účinnost od: Účinnost do: Přílohy: JUDr. Ivana Bukovská, vedoucí odboru obč.-spr.agend RMK dne 12.7.2012, usnesení č.1123-01

Více

Ochrana osobních údajů Vnitřní předpis, verze v01

Ochrana osobních údajů Vnitřní předpis, verze v01 I. Vymezení pojmů II. Zpracování osobních údajů a) osobním údajem (dále též jako OÚ ) se rozumí jakákoliv informace týkající se určeného nebo určitelného subjektu údajů. Subjekt údajů se považuje za určený

Více

Směrnice pro nakládání s osobními údaji. Městský úřad Vamberk

Směrnice pro nakládání s osobními údaji. Městský úřad Vamberk Směrnice pro nakládání s osobními údaji Městský úřad Vamberk Copyright Pro IT, a. s., 2010 Obsah 1. Úvodní ustanovení... 3 2. Citlivé údaje... 4 3. Pověřené osoby... 5 4. Bezpečnost informací... 6 4.1.

Více

Informační systémy jako nástroje efektivního zdravotnictví

Informační systémy jako nástroje efektivního zdravotnictví Informační systémy jako nástroje efektivního zdravotnictví Právní regulace ochrany osobních údajů Jolana Těšinová INMED 2015 Právní regulace Listina základních práv a svobod Úmluva o lidských právech a

Více

Právní úprava ochrany osobních údajů. Václav Stupka

Právní úprava ochrany osobních údajů. Václav Stupka Právní úprava ochrany osobních údajů Václav Stupka 1 Vývoj ochrany osobních úadjů Od 2. poloviny 20. století 1980 Pravidla ochrany soukromí (OECD) 1981 Úmluva 108 (Rada Evropy) Aktuálně Listina základních

Více

Právní základy ochrany soukromí

Právní základy ochrany soukromí Právní základy ochrany soukromí Listina základních práv a svobod (čl. 10) Každý má právo na ochranu před neoprávněným zasahováním do soukromého a rodinného života. Každý má právo na ochranu před neoprávněným

Více

Číslo: Datum: Změna: Provedl:

Číslo: Datum: Změna: Provedl: Dům dětí a mládeže Hradec Králové, Rautenkrancova 1241 Směrnice na ochranu osobních údajů Č. j.: 8/17 Účinnost od: 1. 1. 2018 Spisový znak: A 5 Skartační znak: Změny: Číslo: Datum: Změna: Provedl: Obsah:

Více

Město Milovice. Městská policie. nám. 30. června 508, Milovice - Mladá, PSČ , tel , SMĚRNICE č.

Město Milovice. Městská policie. nám. 30. června 508, Milovice - Mladá, PSČ , tel ,   SMĚRNICE č. SMĚRNICE č. 8/2012 kterou se stanoví pravidla pro zajištění ochrany osobních údajů při provozování Městského kamerového dohlížecího systému Milovice 1 Hlava I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ čl. 1 Úvod V zájmu ochrany

Více

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, Moravský Beroun

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, Moravský Beroun Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun SMĚRNICE MĚSTSKÉ POLICIE MORAVSKÝ BEROUN č. 19/2014, kterou se stanoví pravidla pro zajištění ochrany osobních údajů při provozování městského

Více

PRÁVNÍ ASPEKTY OUTSOURCINGU

PRÁVNÍ ASPEKTY OUTSOURCINGU PRÁVNÍ ASPEKTY OUTSOURCINGU JUDr. Martin Maisner, PhD., ROWAN LEGAL POJEM OUTSOURCINGU Sémantický výklad Funkční výklad Právní výklad ÚČEL OUTSOURCINGU Ekonomické důvody Odborné důvody Výhody Rizika FÁZE

Více

Ochrana osobních údajů

Ochrana osobních údajů Ochrana osobních údajů a právo na informace Úřad pro ochranu osobních údajů JUDr. Alena Kučerová Březen 2011 Ústavní zakotvení ochrany osobních údajů, právo na ochranu soukromí Listina základních práv

Více

Jak může probíhat vedení čistě elektronické zdravotní dokumentace v NIS

Jak může probíhat vedení čistě elektronické zdravotní dokumentace v NIS Jak může probíhat vedení čistě elektronické zdravotní dokumentace v NIS Ing. Petr Jelínek, STAPRO s.r.o. s využitím podkladů M. Novotného, P. Grodzického, J. Horáka a dalších Cíl řešení elektronické zdravotní

Více

Právní ohledy využití dat o návštěvnících a zákaznících. JUDr. Pavel Pešek Legal Department Director

Právní ohledy využití dat o návštěvnících a zákaznících. JUDr. Pavel Pešek Legal Department Director Právní ohledy využití dat o návštěvnících a zákaznících JUDr. Pavel Pešek Legal Department Director 11/06/2010 Obsah Základní pojmy zákon na ochranu osobních údajů Základní pojmy zákon o některých službách

Více

Směrnice na ochranu osobních údajů v MŠ

Směrnice na ochranu osobních údajů v MŠ Směrnice na ochranu osobních údajů v MŠ Škola MŠ Paculova 1115., Praha 9 Černý Most Směrnice na ochranu osobních údajů v MŠ Č.j.: 2/2013- SP Účinnost od: 1.7.2013 Spisový znak: 2.3 Skartační znak: S 5

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA, STRAČOV SMĚRNICE NA OCHRANU OSOBNÍCH ÚDAJŮ V MATEŘSKÉ ŠKOLE

MATEŘSKÁ ŠKOLA, STRAČOV SMĚRNICE NA OCHRANU OSOBNÍCH ÚDAJŮ V MATEŘSKÉ ŠKOLE MATEŘSKÁ ŠKOLA, STRAČOV SMĚRNICE NA OCHRANU OSOBNÍCH ÚDAJŮ V MATEŘSKÉ ŠKOLE Obsah: 1. Úvod 2. Základní pojmy 3. Shromaţďované údaje 3.1 Údaje dětí 3.1.1 Účel zpracování 3.1.3 Školní matrika 3.1.4 Citlivé

Více

Mateřská škola Stratov, okres Nymburk Směrnice na ochranu osobních údajů Č.j.: 28/2017 Účinnost od:

Mateřská škola Stratov, okres Nymburk Směrnice na ochranu osobních údajů Č.j.: 28/2017 Účinnost od: Mateřská škola Stratov, okres Nymburk Směrnice na ochranu osobních údajů Č.j.: 28/2017 Účinnost od: 1.9.2017 Spisový znak: Skartační znak: Změny: Obsah: 1. Úvod 2. Základní pojmy 3. Shromažďované údaje

Více

Miloš Sarauer, Libenice 151, Kolín, IČ : , DIČ : CZ Směrnice pro práci s osobními údaji. Článek 1 Úvodní ustanovení

Miloš Sarauer, Libenice 151, Kolín, IČ : , DIČ : CZ Směrnice pro práci s osobními údaji. Článek 1 Úvodní ustanovení Miloš Sarauer, Libenice 151, Kolín, 280 02 IČ : 74385429, DIČ : CZ8106120803 Směrnice pro práci s osobními údaji Článek 1 Úvodní ustanovení Tato organizační směrnice, v souladu s nařízením Evropského parlamentu

Více

Opatření děkana LF MU č. 5/2013 k zajištění ověřitelnosti výzkumných dat. Část I. Základní ustanovení

Opatření děkana LF MU č. 5/2013 k zajištění ověřitelnosti výzkumných dat. Část I. Základní ustanovení Opatření děkana LF MU č. 5/2013 k zajištění ověřitelnosti výzkumných dat. ze dne 22. července 2013 Část I. Základní ustanovení I. Předmět opatření (1) Předmětem tohoto opatření je stanovení pravidel pro

Více

SMĚRNICE O OCHRANĚ A PRÁCI S OSOBNÍMI ÚDAJI Č. 01/2018

SMĚRNICE O OCHRANĚ A PRÁCI S OSOBNÍMI ÚDAJI Č. 01/2018 SMĚRNICE O OCHRANĚ A PRÁCI S OSOBNÍMI ÚDAJI Č. 01/2018 ze dne 2.5.2018 dle ustanovení čl. 28 odst. 3 a odst. 4 Nařízení Evropského parlamentu a Rady 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním

Více

Pravidla ochrany osobních údajů

Pravidla ochrany osobních údajů Pravidla ochrany osobních údajů Obchodní firma: VIKIPID a.s. Sídlo: Sirotčí 1145/7, 703 00 Ostrava - Vítkovice Identifikační číslo: 29450896 Pravidla ochrany osobních údajů 26.6.2017 Stránka 1 z 5 Při

Více

Mateřská škola, Liberec, Matoušova 468/12, příspěvková organizace TEL: 486 162 310, 702 064 806, E mail: msmatousova @email.cz

Mateřská škola, Liberec, Matoušova 468/12, příspěvková organizace TEL: 486 162 310, 702 064 806, E mail: msmatousova @email.cz Mateřská škola, Liberec, Matoušova 468/12, příspěvková organizace Směrnice na ochranu osobních údajů Č.j.: 9/14 Účinnost od: 1. 1. 2014 Spisový znak: 2.3 Skartační znak: S 5 Změny: Obsah: 1. Úvod 2. Základní

Více

Schválil (jméno, datum): RNDr. Igor Němec. Název národního předpisu: Národní právo transponující směrnici (platné právo) KAPITOLA I

Schválil (jméno, datum): RNDr. Igor Němec. Název národního předpisu: Národní právo transponující směrnici (platné právo) KAPITOLA I Celex kód: 31995L0046 Gestor: Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) Zpracoval (jméno, datum): Mgr. Josef Prokeš Ing. Jiří Měsíček Březen 2011 Název předpisu ES: Název národního předpisu: SMĚRNICE EP a

Více

Směrnice č. 44/2013 Kamerový systém CCTV

Směrnice č. 44/2013 Kamerový systém CCTV Směrnice č. Ř 02/16 Kamerový systém CCTV Nabývá platnosti: Nabývá účinnosti: Počet stran: Počet příloh: Datum revize: 1. 9. 2016 1. 9. 2016 18 3 Tímto předpisem se ruší vnitřní předpis číslo: Směrnice

Více

- Novela zákona č. 20/1966 Sb. o péči o zdraví lidu provedená zákonem č. 260/2001 Sb.

- Novela zákona č. 20/1966 Sb. o péči o zdraví lidu provedená zákonem č. 260/2001 Sb. Název přednášeného tématu: Právní aspekty zdravotnické dokumentace: Souhrn: Novela zákona č. 20/1966 Sb. o péči o zdraví lidu provedená zákonem č. 260/2001 Sb. legislativně upravuje charakter zdravotnické

Více

Přijatá opatření při zpracovávání osobních údajů. (Informace OÚ Hudlice)

Přijatá opatření při zpracovávání osobních údajů. (Informace OÚ Hudlice) Přijatá opatření při zpracovávání osobních údajů. (Informace OÚ Hudlice) NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním

Více

INFORMACE K OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

INFORMACE K OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMACE K OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. 4. 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto

Více

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů GDPR. Telemedicína Brno března 2018 Alena Tobiášová

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů GDPR. Telemedicína Brno března 2018 Alena Tobiášová Obecné nařízení o ochraně osobních údajů GDPR Telemedicína Brno 2018 12. března 2018 Alena Tobiášová Dnešní stav Listina základních práv a svobod občanský zákoník zákon o ochraně osobních údajů trestní

Více

Číslo: Datum: Změna: Provedl:

Číslo: Datum: Změna: Provedl: Mateřská škola U kohoutka Sedmipírka Benešov Dukelská 1546, 256 01 Benešov Směrnice na ochranu osobních údajů Č.j.: 1/4/23 Účinnost od: 25.5.2018 Spisový znak: 1/1 Skartační znak: A 10 Změny: Číslo: Datum:

Více

Informace o zpracování osobních údajů fyzických osob

Informace o zpracování osobních údajů fyzických osob Informace o zpracování osobních údajů fyzických osob pro odběratele a dodavatele společnosti ARDAT Systems s.r.o. vypracováno 1. 5. 2018 poslední změna 25. 5. 2018 platnost od 25. 5. 2018 platnost do Společnost

Více

Znění platných částí zákonů, jichž se novelizace týká, s vyznačením navrhovaných změn a doplnění. Práva a povinnosti poskytovatele

Znění platných částí zákonů, jichž se novelizace týká, s vyznačením navrhovaných změn a doplnění. Práva a povinnosti poskytovatele Znění platných částí zákonů, jichž se novelizace týká, s vyznačením navrhovaných změn a doplnění. Zákon č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a o podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách),

Více

Mateřská škola Bruntál,Okružní 23, Tel.: 554/ Mobil: 601/

Mateřská škola Bruntál,Okružní 23, Tel.: 554/ Mobil: 601/ Mateřská škola Bruntál,Okružní 23, 792 01 Tel.: 554/711060 Mobil: 601/369 797 E-mail: skolkabrokr23@raz-dva.czweb:www.msokruzni.eu Směrnice na ochranu osobních údajů Č.j.: Účinnost od: 1. 9. 2016 Spisový

Více

Směrnice. pro nakládání s osobními údaji

Směrnice. pro nakládání s osobními údaji Směrnice pro nakládání s osobními údaji Auditovaná organizace: Bytové družstvo Skuteckého - Laudova Sídlo: Laudova 1385/31, Praha 6 Řepy, 163 00 IČO: 24128228 tel: 728 404 344 e-mail: podatelna@druskula.cz

Více

Právo a zdravotnická dokumentace. JUDr. Ondřej Dostál, Ph.D., LL.M. D&D Health s.r.o.

Právo a zdravotnická dokumentace. JUDr. Ondřej Dostál, Ph.D., LL.M. D&D Health s.r.o. Právo a zdravotnická dokumentace JUDr. Ondřej Dostál, Ph.D., LL.M. D&D Health s.r.o. Program Úvod prameny práva, právní úkony pacienta Zdravotnická dokumentace dle zákona 372/2011 Sb. Povinnost mlčenlivosti

Více

O B E C H O S T Í N Hostín 56, Byšice

O B E C H O S T Í N Hostín 56, Byšice INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ, POUČENÍ O PRÁVECH SUBJEKTŮ ÚDAJŮ V SOUVISLOSTI S OCHRANOU OSOBNÍCH ÚDAJŮ I. ÚVODNÍ INFORMACE Obec v souvislosti s výkonem své působnosti zpracovává osobní údaje fyzických

Více

Interní směrnice o ochraně osobních údajů (GDPR) NATUR TRAVEL s.r.o.

Interní směrnice o ochraně osobních údajů (GDPR) NATUR TRAVEL s.r.o. Interní směrnice o ochraně osobních údajů (GDPR) NATUR TRAVEL s.r.o. 1. Úvod obecné definice 1.1 Předmět a účel Tato interní směrnice o ochraně osobních údajů představuje jedno z technickoorganizačních

Více

SMĚRNICE NA OCHRANU OSOBNÍCH ÚDAJŮ

SMĚRNICE NA OCHRANU OSOBNÍCH ÚDAJŮ 1. Úvodní ustanovení 1.1 Účel SMĚRNICE NA OCHRANU OSOBNÍCH ÚDAJŮ Účelem této směrnice je stanovit všeobecně platnou metodiku pro nakládání a zpracování osobních údajů v Cestovní agentuře FITDOVČA tak,

Více

Směrnice na ochranu osobních údajů

Směrnice na ochranu osobních údajů Škola: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Oblast: Dokumentace školy Základní právní norma:. Název: Pokyn ředitele školy o užívání počítačových programů a ostatních prostředků ICT Č.j.:

Více

Zásady ochrany osobních údajů

Zásady ochrany osobních údajů Zásady ochrany osobních údajů Informace ke zpracování osobních údajů Obec Žitenice jako právnická osoba i jako orgán veřejné moci zpracovává osobní údaje a plní při tom povinnosti správce, případně zpracovatele,

Více

/UOOUX009L0HW* Č.j. : UOOU 03261/ V Praze dne 26. května Protokol o kontrole

/UOOUX009L0HW* Č.j. : UOOU 03261/ V Praze dne 26. května Protokol o kontrole /UOOUX009L0HW* Č.j. : UOOU 03261/16-27 V Praze dne 26. května 2016 Protokol o kontrole Kontrolní orgán: Úřad pro ochranu osobních údajů, se sídlem Pplk. Sochora 727/27, 170 00 Praha 7, IČ: 70837627, (dále

Více

ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V ANKETĚ STROM ROKU I. SPRÁVCE OSOBNÍCH ÚDAJŮ A SUBJEKT OSOBNÍCH ÚDAJŮ

ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V ANKETĚ STROM ROKU I. SPRÁVCE OSOBNÍCH ÚDAJŮ A SUBJEKT OSOBNÍCH ÚDAJŮ ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V ANKETĚ STROM ROKU I. SPRÁVCE OSOBNÍCH ÚDAJŮ A SUBJEKT OSOBNÍCH ÚDAJŮ Správcem osobních údajů je Nadace Partnerství, sídlem Údolní 33, Brno-město, 602 00 Brno (dále jen

Více

Vysoké učení technické v Brně SMĚRNICE REKTORA Č. 14

Vysoké učení technické v Brně SMĚRNICE REKTORA Č. 14 Vysoké učení technické v Brně V Brně 23. března 2001 Čj.: 366/9140/2001 Rozdělovník: tajemníci a vedoucí útvarů fakult, vedoucí rektorátních pracovišť, ředitelství KM Zpracoval: Ing. Josef Navrátil, JUDr.

Více

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ uzavřená v souladu s čl. 28 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu

Více

Školy a ochrana osobních dat žáků

Školy a ochrana osobních dat žáků Ústav informačních studií a knihovnictví FF UK Praha F2D, ZS 2013/2014 Školy a ochrana osobních dat žáků Seminární práce k předmětu Základy informační politiky Praha 11. 12. 2013 Zpracovala: Světlana Formanová

Více

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů Informace o zpracování osobních údajů Městská poliklinika Plzeň, spol. s r.o., IČ 26370522, Francouzská třída 2080/4, Východní Předměstí, 326 00 Plzeň. (dále jen správce nebo poliklinika ) připravila tento

Více

Soukromí nade vše. Čím víc toho o sobě prozradíme, tím jsme zranitelnější. Ing. Simona Martínková Masarykovo gymnázium, Plzeň

Soukromí nade vše. Čím víc toho o sobě prozradíme, tím jsme zranitelnější. Ing. Simona Martínková Masarykovo gymnázium, Plzeň Soukromí nade vše Čím víc toho o sobě prozradíme, tím jsme zranitelnější Ing. Simona Martínková Masarykovo gymnázium, Plzeň Obsah Ochrana osobních údajů Ochrana osobnosti Antispamový zákon Zákon o regulaci

Více

Společenství vlastníků jednotek Pompova Lomená

Společenství vlastníků jednotek Pompova Lomená Společenství vlastníků jednotek Pompova Lomená se sídlem Pompova 570/26, Komárov, 617 00 Brno, IČ 037 49 258 zapsané v OR KS Brno, oddíl S, vložka 11119 (dále jen Společenství vlastníků"), S ohledem na

Více

Obchodní podmínky Platné od 1.10.2015 IT - MEATUS CZ spol. s.r.o. www.meatus.cz - help.cz E-mail podpora@meatus.cz

Obchodní podmínky Platné od 1.10.2015 IT - MEATUS CZ spol. s.r.o. www.meatus.cz - help.cz E-mail podpora@meatus.cz Obchodní podmínky Platné od 1.10.2015 IT - MEATUS CZ spol. s.r.o. www.meatus.cz - help.cz E-mail podpora@meatus.cz Společnost MEATUS CZ spol. s r.o., IČ: 01671545, se sídlem Sušilova 1528/1, Pražské Předměstí,

Více

Právníaspekty inovací ochrana osobních dat

Právníaspekty inovací ochrana osobních dat Drahomír Tomašuk Právníaspekty inovací ochrana osobních dat Praha, 21. října 2015 OBSAH 1. Osobní údaj pojem Zvláštní kategorie osobních údajů OSOBNÍ ÚDAJ - POJEM 4 písm. a) ZOOÚ: jakákoli informace týkající

Více

Nakládání s osobními údaji

Nakládání s osobními údaji MERO ČR, a.s. Veltruská 748, Kralupy nad Vltavou SP-GŘ-100 A Nakládání s osobními údaji 1. JUDr. Gabriela Smetáková, LL.M v. r. 13. dubna 2018 Hana Fuxová, MBA v. r. Ing. Stanislav Bruna v. r. - nový řídicí

Více

QP-28. Zpracoval: Ing. Radmila Sosnová. I. Účel a cíl

QP-28. Zpracoval: Ing. Radmila Sosnová. I. Účel a cíl Strana: 1/6 Organizace: AHOL Střední odborná škola, s.r.o. Správce: Zpracoval: Sekretářka ředitele Ředitel školy Pavlína Karešová Ing. Radmila Sosnová Schválil: Jednatel společnosti JUDr. Josef Holík I.

Více

Prohlášení o ochraně osobních údajů

Prohlášení o ochraně osobních údajů Prohlášení o ochraně osobních údajů Společnost Technické služby města Klatov, příspěvková organizace se sídlem Sadová 362, 339 01 Klatovy IV, IČ: 00074942 dále jen Správce se při zpracování osobních údajů

Více

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů Informace o zpracování osobních údajů Správce osobních údajů: ArcelorMittal Distribution Czech Republic, s.r.o., IČO: 25743244 Sídlem Praha 1 - Nové Město, Biskupský dvůr 1146/7, PSČ 11000 Zapsaná v OR

Více

Ochrana osobních údajů aktuálně

Ochrana osobních údajů aktuálně Nařízení o ochraně osobních údajů Ochrana osobních údajů aktuálně Prezentace Konference Moderní veřejná správa Brno, 1. 6. 2017 JUDr. Soňa Matochová, Ph.D. Úřad pro ochranu osobních údajů 1 Osnova prezentace

Více

1 Úvod. 2 Základní pojmy

1 Úvod. 2 Základní pojmy Mateřská škola U Bílého králíka, s.r.o., Žizníkov 38, 470 01 Česká Lípa a odloučené pracoviště Univerzitní mateřská škola ŠkaTULka v Liberci a odloučené pracoviště Mateřská škola KNofLík Směrnice na ochranu

Více

Vnitřní směrnice obce Dřetovice pro práci s osobními údaji č. 4 /2018

Vnitřní směrnice obce Dřetovice pro práci s osobními údaji č. 4 /2018 Vnitřní směrnice obce Dřetovice pro práci s osobními údaji č. 4 /2018 Tato organizační směrnice, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady 2016/679/EU o ochraně fyzických osob v souvislosti se

Více

Provoz kamerového systému

Provoz kamerového systému Směrnice Fakulty informatiky Masarykovy univerzity č. 4/2017 Provoz kamerového systému (ve znění účinném od 20. 11. 2017) Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Provozní řád kamerového systému Kontaktního pracoviště v Trutnově, Horská 5, Trutnov. Článek I. Všeobecná ustanovení

Provozní řád kamerového systému Kontaktního pracoviště v Trutnově, Horská 5, Trutnov. Článek I. Všeobecná ustanovení Provozní řád kamerového systému Kontaktního pracoviště v Trutnově, Horská 5, 541 01 Trutnov Článek I. Všeobecná ustanovení 1. Účel Tento provozní řád kamerového systému stanoví postupy pro zpracování,

Více

PROTOKOL O KONTROLE. Úřad pro ochranu osobních údajů, se sídlem Pplk. Sochora 727/27, Praha Holešovice, IČ: (dále jen Úřad )

PROTOKOL O KONTROLE. Úřad pro ochranu osobních údajů, se sídlem Pplk. Sochora 727/27, Praha Holešovice, IČ: (dále jen Úřad ) *UOOUX007THR9* V Praze 4. března 2015 Čj. UOOU-10507/14-10 PROTOKOL O KONTROLE podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů a zákona č.

Více

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů a jeho dopady do sociálních služeb

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů a jeho dopady do sociálních služeb Obecné nařízení o ochraně osobních údajů a jeho dopady do sociálních služeb Zlín 24.10.2017 JUDr. Pavla Hynčicová právník odboru sociálních věcí Dnešní stav Listina základních práv a svobod občanský zákoník

Více

Zpracování: Jarmila Hlavicová sociální pracovnice Ev. číslo: II SQ 06/2015. ředitelka organizace Verze: 01

Zpracování: Jarmila Hlavicová sociální pracovnice Ev. číslo: II SQ 06/2015. ředitelka organizace Verze: 01 DOKUMENTACE O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Nahrazuje: Proces Nový dokument Jméno a příjmení Funkce Podpis Domov pro seniory Jasenka Vsetín Dolní Jasenka 2274 755 01 Vsetín Zpracování: Jarmila Hlavicová

Více

*UOOUX0043FCJ* Zn. INSP2-6235/ Praha 8. února 2012 KONTROLNÍ PROTOKOL

*UOOUX0043FCJ* Zn. INSP2-6235/ Praha 8. února 2012 KONTROLNÍ PROTOKOL *UOOUX0043FCJ* Zn. INSP2-6235/11-27 Praha 8. února 2012 KONTROLNÍ PROTOKOL dle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon

Více

ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Shromažďování a zpracování vašich osobních údajů probíhá v souladu s platnými právními předpisy o ochraně osobních údajů, zejména

Více

INFORMACE O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRO POSKYTOVATELE OSOBNÍCH ÚDAJŮ

INFORMACE O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRO POSKYTOVATELE OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMACE O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRO POSKYTOVATELE OSOBNÍCH ÚDAJŮ Organizace: (dále Správce ) Městské kulturní a informační středisko v Humpolci Sídlo: Havlíčkovo náměstí 91, 396 01 Humpolec IČ: 69538549

Více

Směrnice o nakládání s osobními údaji uživatelů Odborné knihovny ONN a.s.

Směrnice o nakládání s osobními údaji uživatelů Odborné knihovny ONN a.s. Směrnice o nakládání s osobními údaji uživatelů Odborné knihovny ONN a.s. I. Pojmy zákona 101/2002 Sb. Zákon se vztahuje na veškeré zpracovávání osobních údajů, ať k němu dochází automatizovaně, či jinými

Více

PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE

PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE Název dokumentu: Dokumentace o výkonu sociálně-právní ochrany Druh dokumentu: Základní dokument revidovaný Identifikační znak: PPR/SQ13 Datum vypracování:

Více

Směrnice o ochraně osobních údajů

Směrnice o ochraně osobních údajů Směrnice o ochraně osobních údajů Vnitřní směrnice č. 01/25052018 společnosti: Štrob &, spol. s r.o. Senovážné náměstí 7, 370 01 České Budějovice Základní právní normou upravující ochranu osobních údajů

Více

Informace o zpracování osobních údajů smluvních partnerů

Informace o zpracování osobních údajů smluvních partnerů Informace o zpracování osobních údajů smluvních partnerů Vážení partneři, dovolte, abychom Vás v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se

Více

Bratislava GDPR. v systému KREDIT. Ing. Jozef Kurica

Bratislava GDPR. v systému KREDIT. Ing. Jozef Kurica Bratislava 4. 4. 2018 GDPR v systému KREDIT Ing. Jozef Kurica legislativní rámec Nařízení evropského parlamentu a Rady EU 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a

Více

ROZHODNUTÍ VÝKONNÉHO VÝBORU ČJF č. 1/2018 K CHOVÁNÍ ČJF A JEHO ČLENSKÝCH SUBJEKTŮ PŘI ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

ROZHODNUTÍ VÝKONNÉHO VÝBORU ČJF č. 1/2018 K CHOVÁNÍ ČJF A JEHO ČLENSKÝCH SUBJEKTŮ PŘI ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ VV ČJF vydává ve své pravomoci dle čl. 11 Stanov ČJF pro realizaci Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních

Více

Město Benešov nad Ploučnicí IČ Směrnice č. 02/2018. o zpracování osobních údajů. a postupech jejich zabezpečení

Město Benešov nad Ploučnicí IČ Směrnice č. 02/2018. o zpracování osobních údajů. a postupech jejich zabezpečení Město Benešov nad Ploučnicí IČ 00261181 Směrnice č. 02/2018 o zpracování osobních údajů a postupech jejich zabezpečení Ze dne: 21.05.2018 Vypracoval: Mgr. Zdeňka Čvančarová, Ing. Tomáš Kejzlar, Ing. Alexandr

Více

Brání něco používání digitálních dokumentů ve zdravotnictví?

Brání něco používání digitálních dokumentů ve zdravotnictví? Brání něco používání digitálních dokumentů ve zdravotnictví? Prof. Ing. Vladimír Smejkal, CSc. LL.M. člen Legislativní rady vlády ČR soudní znalec Právní východiska Zákon č. 20/1966 Sb., o péči o zdraví

Více

Prohlášení o ochraně osobních údajů

Prohlášení o ochraně osobních údajů Prohlášení o ochraně osobních údajů Společnost Moravská nástrojárna a.s., se sídlem Hviezdoslavova 547/12, Předměstí, 746 01 Opava, IČ: 268 46 501, dále jen Správce, se při zpracování osobních údajů řídí

Více

PROHLÁŠENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

PROHLÁŠENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PROHLÁŠENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Skupina NEXTCLINICS Czech a.s., se sídlem Jankovcova 1518/2, Holešovice, 170 00 Praha 7, IČ: 042 87 576 (dále skupina NEXTCLINICS nebo NEXTCLINICS ) vydává toto Prohlášení

Více

Poučení o ochraně osobních údajů

Poučení o ochraně osobních údajů Poučení o ochraně osobních údajů Níže uvedené informace byly poskytnuty v souladu s nařízením Evropského Parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů

Více

SMĚRNICE O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

SMĚRNICE O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ SMĚRNICE O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Čl. 1 Předmět směrnice (1) Cílem této směrnice o ochraně osobních údajů (dále jen Směrnice ) je stanovení vnitřních pravidel za účelem zajištění ochrany osobních údajů

Více

SMĚRNICE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ. Směrnice o zpracování osobních údajů

SMĚRNICE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ. Směrnice o zpracování osobních údajů MASARYKOVA ZÁKLADNÍ ŠKOLA POLIČKA, příspěvková organizace SMĚRNICE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Směrnice č.: 1.17 Číslo jednací: 201/2018 A/5 Vypracoval: Mgr. Lenka Novotná, ředitelka školy Schválil: Mgr.

Více

Směrnice. Záměrná a standardní ochrana osobních údajů. Platnost a účinnost od: Mgr. Milan KRÁL

Směrnice. Záměrná a standardní ochrana osobních údajů. Platnost a účinnost od: Mgr. Milan KRÁL Směrnice Záměrná a standardní ochrana osobních údajů Platnost a účinnost od: 24.5. 2018 Vydal: Mgr. Milan KRÁL 1 OBSAH 1 Úvod... 5 1.1 Úvodní ustanovení... 5 1.2 Rozsah působnosti... 5 1.3 Odpovědnost

Více

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ. Mgr. Pavla Strnadová, Expert na ochranu duševního vlastnictví

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ. Mgr. Pavla Strnadová, Expert na ochranu duševního vlastnictví OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ Mgr. Pavla Strnadová, Expert na ochranu duševního vlastnictví Projekt Zřízení centra transferu technologií v rámci VÚPP, v.v.i. CZ.02.2.69/0.0/0.0/16_014/0000625 PRÁVNÍ PŘEDPISY

Více

ELEKTRONICKÝ ARCHIV ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE

ELEKTRONICKÝ ARCHIV ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE ELEKTRONICKÝ ARCHIV ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE Michal Opatřil ICZ a. s. Michal Opatřil ICZ a.s. 2012 www.i.cz 1 Data ve zdravotnickém zařízení V rámci své činnosti léčby pacientů je generována ZDRAVOTNICKÁ

Více

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V RÁMCI ORAGANIZACE INFORMACE PRO POSKYTOVATELE OSOBNÍCH ÚDAJŮ

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V RÁMCI ORAGANIZACE INFORMACE PRO POSKYTOVATELE OSOBNÍCH ÚDAJŮ OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V RÁMCI ORAGANIZACE INFORMACE PRO POSKYTOVATELE OSOBNÍCH ÚDAJŮ Organizace: (dále Správce ) Pověřenec: Mateřská škola Humpolec, Smetanova 1526 396 01 Humpolec IČ: 70983399 SEID, s.r.o.,

Více

KONTROLNÍ PROTOKOL. dle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů

KONTROLNÍ PROTOKOL. dle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů V Praze 25. ledna 2010 Zn. INSP2-4239/09-20 KONTROLNÍ PROTOKOL dle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů I. KONTROLUJÍCÍ: Ing. Bc. Miloš

Více

Domov u lesa Tavíkovice, příspěvková organizace Tavíkovice 153, IČ , tel.:

Domov u lesa Tavíkovice, příspěvková organizace Tavíkovice 153, IČ , tel.: Domov u lesa Tavíkovice, příspěvková organizace 671 40 Tavíkovice 153, IČ 45671818, tel.: 515300512 e-mail: domov@domovtavikovice.cz SMĚRNICE upravující nakládání s osobními údaji Určeno pro: všechny zaměstnance

Více

SMĚRNICE KE KAMEROVÉMU SYSTÉMU ŠKOLY

SMĚRNICE KE KAMEROVÉMU SYSTÉMU ŠKOLY Střední škola MESIT, o.p.s. Družstevní 818 686 01 Uherské Hradiště Č.j.: SŠMESIT 1520/2013 SMĚRNICE KE KAMEROVÉMU SYSTÉMU ŠKOLY Střední škola MESIT, o.p.s. Uherské Hradiště Účinnost od 1. 12. 2013 I. Účel

Více

Zásady zpracování osobních údajů

Zásady zpracování osobních údajů Zásady zpracování osobních údajů A) Úvod My, společnost HLUBOKÁ INVEST, a.s., se sídlem náměstí Čsl. armády 26, 373 41 Hluboká nad Vltavou, IČO: 251 89 808, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským

Více

SMĚRNICE NA OCHRANU OSOBNÍCH ÚDAJŮ

SMĚRNICE NA OCHRANU OSOBNÍCH ÚDAJŮ SMĚRNICE NA OCHRANU OSOBNÍCH ÚDAJŮ Obsah: 1. Úvod 2. Vymezení pojmů 3. Shromažďované údaje 4. Oznamovací povinnost 5. Školní matrika 5.1. Obsah školní matriky 5.2. Forma matriky 5.3. Program Bakaláři 5.4.

Více

Prohlášení o ochraně osobních údajů

Prohlášení o ochraně osobních údajů Prohlášení o ochraně osobních údajů Město Tanvald se sídlem MěÚ Tanvald, Palackého 359, 46841 Tanvald, IČ: 00262587, se při zpracování osobních údajů řídí zejména nařízením Evropského parlamentu a Rady

Více

Směrnice starosty SH ČMS

Směrnice starosty SH ČMS Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Starosta sdružení, Římská 45, Praha 2 Směrnice starosty SH ČMS Ročník: 2016 V Praze dne: 29. 9. 2016 Číslo: 1 Směrnice starosty SH ČMS k nakládání s osobními údaji

Více

ROZHODNUTÍ VÝBORU ČGF 4 15/2018 K CHOVÁNÍ ČGF A JEHO ČLENSKÝCH SUBJEKTŮ PŘI ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

ROZHODNUTÍ VÝBORU ČGF 4 15/2018 K CHOVÁNÍ ČGF A JEHO ČLENSKÝCH SUBJEKTŮ PŘI ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ČESKÁ GOLFOVÁ FEDERACE ERPET GOLF CENTRUM Strakonická 2860 CZ 150 00 Praha 5 TEL: +420 296 373 122/125 FAX: +420 296 373 201 E-mail: cgf@cgf.cz www.cgf.cz Výbor ČGF vydává ve své pravomoci dle čl. VIII.

Více

Subjekt údajů (dále jen zákazník nebo Subjekt údajů ): fyzická osoba, k níž se osobní údaje vztahují.

Subjekt údajů (dále jen zákazník nebo Subjekt údajů ): fyzická osoba, k níž se osobní údaje vztahují. 1. Informace o zpracování osobních údajů Tímto Vás v tomto dokumentu informujeme o zásadách a postupech při zpracování vašich osobních údajů a o vašich právech, a to v souladu s Nařízením Evropského parlamentu

Více

POŘÁDEK PRO ZPRACOVÁNÍ ÚDAJŮ ZÁKAZNÍKŮ

POŘÁDEK PRO ZPRACOVÁNÍ ÚDAJŮ ZÁKAZNÍKŮ POŘÁDEK PRO ZPRACOVÁNÍ ÚDAJŮ ZÁKAZNÍKŮ 2015 1 I. ÚVOD Účelem tohoto pořádku pro zpracování údajů (dále jen: Pořádek ) je stanovit pravidla vztahující se v plném rozsahu na zpracování osobních údajů poskytnutých

Více

SMĚRNICE O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

SMĚRNICE O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ SMĚRNICE O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Čl. 1 Předmět směrnice (1) Cílem této směrnice o ochraně osobních údajů (dále jen Směrnice ) je stanovení vnitřních pravidel za účelem zajištění ochrany osobních údajů

Více

Zdravotnická dokumentace povinnost, která chrání i obviňuje

Zdravotnická dokumentace povinnost, která chrání i obviňuje Zdravotnická dokumentace povinnost, která chrání i obviňuje 10. října 2017 INMED Pardubice Zdeňka Salcman Kučerová předsedkyně Společnosti revizního lékařství ČLS JEP vedoucí Subkatedry revizního lékařství

Více

Interní předpis o ochraně osobních údajů. Karate Mohelnice, z.s.

Interní předpis o ochraně osobních údajů. Karate Mohelnice, z.s. Interní předpis o ochraně osobních údajů Karate Mohelnice, z.s. Zpracovatel: Michal Kostka Dne: 2. 5. 2018 Razítko a podpis zpracovatele: 0 Interní směrnice k novému nařízení GDPR s platností ke dni 25.

Více

Osobní údaje získává Golferia House přímo od subjektu údajů, od třetích subjektů a z veřejných evidencí.

Osobní údaje získává Golferia House přímo od subjektu údajů, od třetích subjektů a z veřejných evidencí. INFORMACE O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Společnost Golferia House, a.s., IČO 05278121, se sídlem Čeladná 741, 739 12, (dále jen Golferia House ), jakožto správce osobních údajů, si tímto dovoluje informovat

Více