Proč se nebát převést elektřinu a plyn

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Proč se nebát převést elektřinu a plyn"

Transkript

1 Proč se nebát převést elektřinu a plyn Přečtěte si následující důvody, proč se nebát změnit dodavatele elektřiny nebo plynu. Přijdete na to, že je to úplná hračka a nepodstupujete žádné riziko. Navíc výrazně ušetříte! Nižší ceny energií i do budoucna Alternativní dodavatelé garantují nižší cenu energií i do budoucna. Díky osobnímu přístupu jsou schopni lépe a pružněji pracovat na trhu s plynem a elektřinou. Optimalizují stav elektřiny a plynu v rozvodové soustavě a neplatí tak zbytečné poplatky spojené s předzásobením nebo s podzásobením. Formality vyřídíme za Vás a vše je bez poplatků Nehrozí, že byste za změnu dodavatele platili nějaké poplatky. Nebudete nic platit ani nám, ani novému dodavateli. Připravenou smlouvu Vám zašleme poštou a jediným Vaším úkolem bude ji dovyplnit a podepsat. Všechny ostatníformality spojené se změnou dodavatele vyřídíme za Vás. Nehrozí Vám, že zůstanete bez energií Nikdy nezůstanete bez elektřiny nebo plynu! I kdyby náhodou alternativní dodavatel zkrachoval, nezůstanete bez energií! Podle zákona se o Vás musí okamžitě postarat tzv. dodavatel poslední instance, tedy místě příslušný distributor, který má povinnost Vám elektřinu nebo plyn dodat za ceny stanovené Energetickým regulačním úřadem. Nic neriskujete Pokud se vám změna z nějakého důvodu nezdaří, budete platit stejně, jakoby kdybyste se vůbec nepokusili dodavatele změnit. Nic neriskujete! Novou smlouvu můžete opět vypovědět I novou smlouvu můžete samozřejmě opět bez problémů vypovědět. Třeba pokud zjistíte, že je jiný dodavatel levnější. Jediné co musíte dodržet, je výpovědní lhůta, která je zákonem stanovena na 3 měsíce (pokud není v obchodních podmínkách uvedeno jinak). Dodavatele plynu můžete libovolně měnit jednou za 6 měsíců. Všichni dodavatelé musí mít licenci Všechny společnosti poskytující plyn a elektřinu musí být držiteli licence od Energetického regulačního úřadu. Alternativní dodavatelé elektřiny a plynu jsou tak pod jeho neustálým dohledem. Tato licence je zárukou kvality poskytovaných služeb.

2 Změnu dodavatele poznáte jen podle nižších záloh Ve způsobu odběru elektřiny se pro Vás nic nemění. Veškeré servisní služby a odečty i nadále zajišťuje místně příslušný distributor jako doposud. Jedinou změnou bude, že Vám nově bude chodit vyúčtování od nového dodavatele, kterého jste si vybrali. Poznáte to tedy podle jiného loga a nižší zálohy. Často kladené dotazy - elektřina Může si opravdu každý změnit dodavatele elektřiny? Ano, dodavatele elektřiny si může změnit opravdu každý, protože v České republice je trh s elektrickou energií liberalizován. Z chráněného zákazníka, jemuž byla stanovována cena dodávky elektřiny Energetickým regulačním úřadem, se stává tzv. oprávněný zákazník s právem volby svého dodavatele elektřiny. Co se v praxi mění při změně dodavatele elektřiny pro mě jako zákazníka? Pro zákazníka se v podstatě nic nemění. Budou Vám pouze chodit faktury s nižší částkou za spotřebovanou elektřinu:-). Jak se změna dodavatele elektřiny provádí, případně jak dlouho trvá? Nejprve je vhodné posoudit vhodnost změny dodavatele, poté vybrat toho nejvhodnějšího dodavatele může to být značně individuální a podepsat s ním smlouvu. Vlastní proces změny dodavatele (výpověď stávající smlouvy, technické činnosti spojené se změnou dodavatele) většinou řeší nový obchodník s plnou mocí pro zastupování v procesu změny dodavatele. Celková doba potřebná ke změně se řídí délkou výpovědní lhůty u stávajícího dodavatele a obvykle se pohybuje v rozmezí 1 až 3 měsíců. Platí se při změně dodavatele nějaké poplatky? Ne, za změnu dodavatele elektřiny se žádné poplatky neplatí. Právo na bezplatnou změnu dodavatele elektřiny má každý zákazník. U některých dodavatelů je ale třeba dát si pozor na skryté poplatky jako jsou aktivační poplatky za uzavření smlouvy nebo deaktivační poplatky za její ukončení. Jak často mohu měnit dodavatele elektřiny? Změny dodavatele elektřiny můžete provádět libovolně. Změna je z časového hlediska omezena pouze výpovědní lhůtou smlouvy u stávajícího dodavatele. Mohou se změnit ceny elektřiny v průběhu roku?

3 Regulovaná část ceny elektřiny je každoročně stanovována rozhodnutím Energetického regulačního úřadu do 30. listopadu s platností na celý následující kalendářní rok. Bude při změně dodavatele elektřiny zachována stávající distribuční sazba? Pokud odběratel při změně dodavatele současně nedojde ke změně technických parametrů připojení k elektrizační soustavě (např. velikost proudové hodnoty hlavního jističe před elektroměrem), není žádný důvod pro změnu sazby. Jak se tvoří cena elektrické energie? Výsledná cena elektřiny je složena z regulované a neregulované složky. Regulovaná složka zahrnuje ceny všech činností spojených s dopravou elektřiny od jejího výrobce prostřednictvím přenosové a distribuční sítě ke koncovému zákazníkovi, zajišťování stability elektroenergetického systému a to jak z technického tak z obchodního hlediska. Neregulovanou složku ceny elektřiny tvoří cena tzv. silové elektřiny, kterou pro odběratele stanovují sami dodavatelé a je smluvní záležitostí. K výsledné ceně za dodávku elektřiny je nutné dále přičíst ještě daň z elektřiny a daň z přidané hodnoty. Kdo dohlíží na trh s elektřinou? Nad celým trhem s elektřinou, tvorbou a dodržováním stanovených pravidel dohlíží státní organizace Energetický regulační úřad. Co je to dodavatel poslední instance? Dodavatel poslední instance má podle zákona povinnost dodávat zákazníkům elektřinu za ceny stanovené Energetickým regulačním úřadem. Tohoto instituty využívají zákazníci především v případě, kdy jejich dodavatel elektřiny pozbyl schopnost dodávat elektřinu. Současně je dodavatel poslední instance i pojistkou pro malé zákazníky a domácnosti, kteří z různých příčin svého dodavatele elektřiny na trhu nenalezli. Mohu provádět samoodečet? Všechny distribuční společnosti umožňují samoodečet elektřiny. V každém kalendářním roce může zákazník poslat provozovateli distribuční soustavy maximálně 10 samoodečtů a to k jakémukoliv dni v roce. Výjimku tvoří samoodečet prováděný k poslednímu dni kalendářního roku, kdy je nutné stav elektroměru nahlásit nejpozději do 30 dnů od provedení tohoto samoodečtu.

4 Často kladené dotazy - plyn Může si opravdu každý změnit dodavatele plynu? Ano, samozřejmě. Právo zvolit si svého dodavatele plynu mají všichni zákazníci od 1. ledna roku Dostávají tím možnost ovlivnit část svých celkových nákladů za dodávku zemního plynu. Co se v praxi mění při změně dodavatele plynu pro mě jako zákazníka? V podstatě se nemění nic. Budou Vám pouze chodit faktury s nižší částkou za spotřebovaný plyn:-). Jak se změna dodavatele provádí, případně jak dlouho trvá? V nejjednodušším případě stačí pro změnu dodavatele plynu dva kroky a to ukončení smlouvy se stávajícím dodavatelem plynu a uzavření smlouvy o sdružených službách dodávky plynu s dodavatelem novým. Celý tento proces trvá ve většině případů přibližně 1 měsíc. Zásadním způsobem ale ovlivňuje změnu původní dodavatel a to stanovením výpovědní lhůty. Platí se při změně dodavatele plynu nějaké poplatky? Je běžnou praxí, že se při změně dodavatele plynu žádné poplatky neplatí. Pokud ale dodavatele plynu měníte, předem si ověřte, zda vás následně nemohou překvapit skryté poplatky například v podobě poplatku za uzavření smlouvy. Jak často mohu měnit dodavatele plynu? Odběratelé plynu, kteří spadají do kategorie domácnosti a maloodběr mohou měnit svého dodavatele plynu jednou za 6 měsíců. Když vznikne porucha (na plynoměru, potrubí), kdo ji vyřizuje? Všechny poruchy i výpadky v dodávkách plynu řeší provozovatel distribuční soustavy (E.ON, Pražská plynárenská nebo RWE). Kdo provádí odečet plynoměru, komu budu splácet faktury? Odečet plynoměru opět provádí distributor a jemu budete platit faktury. Jak se tvoří cena plynu?

5 Cena plynu se dělí na část regulovanou Energetickým regulačním úřadem a část neregulovanou, kterou stanovuje obchodník s plynem, dodávající plyn na konkrétní odběrné místo. Do regulované složky ceny plynu se zahrnuje cena za přepravu plynu, cena za distribuci plynu a nově i cena za služby operátora trhu. Složku neregulovanou tvoří ceny za uskladnění plynu v podzemních zásobnících plynu a za samotný zemní plyn. Jejich výši a strukturu stanovuje každý obchodník s plynem podle své obchodní strategie a tato část se řídí pouze smluvním vztahem mezi odběratelem a dodavatelem. Kdo dohlíží na trh s plynem? Dohled nad trhem s plynem drží Energetický regulační úřad. Co je to dodavatel poslední instance? Je to dodavatel plynu, který má za určitých podmínek povinnost dodávat plyn domácnostem a malým zákazníkům za ceny regulované Energetickým regulačním úřadem. Je to vlastně jakási pojistka pro domácnosti a malé zákazníky, kteří mají právo na volbu svého dodavatele plynu, ale z různých důvodů svého dodavatele nemají. Jak zjistím datum platnosti a účinnosti smlouvy? Datum platnosti nastane dnem podpisu smluvních stran. Datum účinnosti pak následujícím kalendářním dnem po ukončení smlouvy s předcházejícím dodavatelem plynu. Jak probíhá změna dodavatele - krok za krokem Smlouvy em Okamžitě po odeslání objednávky na změnu dodavatele Vám přijde , který bude obsahovat elektronické smlouvy a plné moci od vybraného dodavatele. Ty si pohodlně doma vytisknete. V u bude přiložen i elektornický průvodce, který Vám napoví, jak při vyplňování smluv postupovat. Kontakt od zákaznické podpory Do 24 hodin budete telefonicky kontaktováni zákaznickou podporou portálu Ušetřeno.cz. Její pracovník bude ověřovat, zda Vám v pořádku přišly smlouvy a zodpoví Vám případné dotazy. Vyplnění smluv a zaslání zpět Smlouvy vyplníte, podepíšete a poštou (obyčejnou zásilkou) pošlete zpět. Zároveň vyplníte a podepíšete plnou moc, díky které za Vás bude moci nový dodavatel vyřešit formality spojené se změnou.

6 Předání smluv novému dodavateli Po obdržení podepsaných smluv je do konce pracovního týdne předáme vybranému dodavateli. Někteří dodavatelé ověřují ještě jedním telefonátem přijaté dokumenty a kontrolují kvalitu zprostředkovatelských služeb našeho serveru Ušetřeno.cz. Vyřizování formalit Na základě Vámi vyplněné plné moci vypoví vybraný dodavatel smlouvu u Vašeho stávajícího dodavatele elektřiny nebo plynu. Výpovědní lhůta (zpravidla 3 měsíce, dle smlouvy s Vaším aktuálním dodavatelem) začíná běžet první den následujícího měsíce od vypovězení smlouvy (proces vypovězení trvá 8 pracovních dní). Vy se nemusíte o nic starat! Možná Vás bude přesvědčovat původní dodavatel, ať u něj zůstanete Před uplynutím výpovědní lhůty Vás může telefonicky kontaktovat stávající dodavatel a přesvědčovat Vás o zrušení výpovědi. Zde záleží pouze na Vašem rozhodnutí! Nejčastější argumentace, že ztrácíte zázemí a služby velké a silné společnosti je ve většině případů mylná. Menší dodavatelé nabízejí většinou lepší servis a vždy jste jištěni institutem dodavatele poslední instance, takže nikdy se nemůže stát, že byste byli bez elektřiny nebo plynu (častá argumentace velkých společností, že nový dodavatel zkrachuje a vy přijdete o dodávky elektřiny nebo plynu). Konečné vyúčtování od původního dodavatele Před uplynutím výpovědní lhůty provede zaměstnanec distribuční soustavy odečet plynoměru nebo elektroměru, aby Vám mohlo být zasláno konečné vyúčtování. Nový rozpis záloh Zhruba 14 dní před faktickým zahájením dodávek od nového dodavatele obdržíte dopis spolu s novým rozpisem záloh a pokyny pro komunikaci s novým dodavatelem. Změna dodavatele byla úspěšně dokončena Od této chvíle Vám elektřinu nebo plyn dodává nový dodavatel. Poznáte to především díky nižším cenám. Upozorňujeme, že jakékoliv problémy (reklamace vyúčotvání, žádost o informace apod.) je nutno řešit s títmto novým dodavatelem. Pouze poruchy můžete nahlásit jako doposud provozovateli distribuční sítě (ČEZ, E.ON, PRE).

PRŮVODCE ODBĚREM ELEKTŘINY OD RWE. Krok za krokem pro změnu dodavatele

PRŮVODCE ODBĚREM ELEKTŘINY OD RWE. Krok za krokem pro změnu dodavatele PRŮVODCE ODBĚREM ELEKTŘINY OD RWE Krok za krokem pro změnu dodavatele 2 PRŮVODCE ODBĚREM ELEKTŘINY OD RWE 1 Vítejte ve světě elektrické energie od RWE! 2 Co vše vyřídí RWE? 3 Co se změní přechodem k RWE?

Více

VYHLÁŠKA ze dne 25. února 2016 o vyúčtování dodávek a souvisejících služeb v energetických odvětvích

VYHLÁŠKA ze dne 25. února 2016 o vyúčtování dodávek a souvisejících služeb v energetických odvětvích Strana 762 Sbírka zákonů č. 70 / 2016 70 VYHLÁŠKA ze dne 25. února 2016 o vyúčtování dodávek a souvisejících služeb v energetických odvětvích Energetický regulační úřad stanoví podle 98a odst. 2 písm.

Více

Optimalizace provozních nákladů

Optimalizace provozních nákladů Optimalizace provozních nákladů Představení společnosti Trh s elektrickou energií Trh se zemním plynem Metodologie 21/05/2013 Představení společnosti 3 27 let zkušeností 208 M roční obrat 2012 Pôle Social

Více

Europe Easy Energy pro ISP Marek Dvořák. Plzeň 2.9.2015

Europe Easy Energy pro ISP Marek Dvořák. Plzeň 2.9.2015 Europe Easy Energy pro ISP Marek Dvořák Plzeň 2.9.2015 Europe Easy Energy a.s. Společnost Europe Easy Energy a.s. se zabývá prodejem elektřiny a plynu firemním i koncovým zákazníkům na území celé České

Více

PRODUKTOVÉ ŠKOLENÍ Energetický Poradce_BASIC

PRODUKTOVÉ ŠKOLENÍ Energetický Poradce_BASIC Optimum Energy, s.r.o. Radlická 520/117, 150 00 Praha 5 e-mail: obchod@optimumenergy.eu PRODUKTOVÉ ŠKOLENÍ Energetický Poradce_BASIC Město, 00.11.2222 1 OPTIMUM ENERGY 2 Optimum Energy, s.r.o. Společnost

Více

Tisková zpráva. k cenovým rozhodnutím ERÚ č. 7/2015 a č. 8/2015, o regulovaných cenách souvisejících s dodávkou elektřiny pro rok 2016

Tisková zpráva. k cenovým rozhodnutím ERÚ č. 7/2015 a č. 8/2015, o regulovaných cenách souvisejících s dodávkou elektřiny pro rok 2016 Tisková zpráva 29. listopadu 2016 k cenovým rozhodnutím ERÚ č. 7/2015 a č. 8/2015, o regulovaných cenách souvisejících s dodávkou elektřiny pro rok 2016 Celkové regulované složky ceny elektřiny v roce

Více

70/2016 Sb. VYHLÁŠKA Energetického regulačního úřadu ze dne 25. února 2016 o vyúčtování dodávek a souvisejících služeb v energetických odvětvích

70/2016 Sb. VYHLÁŠKA Energetického regulačního úřadu ze dne 25. února 2016 o vyúčtování dodávek a souvisejících služeb v energetických odvětvích 70/2016 Sb. VYHLÁŠKA Energetického regulačního úřadu ze dne 25. února 2016 o vyúčtování dodávek a souvisejících služeb v energetických odvětvích Energetický regulační úřad stanoví podle 98a odst. 2 písm.

Více

210/2011 Sb. VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ OBECNÁ ČÁST

210/2011 Sb. VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ OBECNÁ ČÁST 210/2011 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 1. července 2011 o rozsahu, náležitostech a termínech vyúčtování dodávek elektřiny, plynu nebo tepelné energie a souvisejících služeb Energetický regulační úřad stanoví podle

Více

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt 2v1, platný od

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt 2v1, platný od Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt 2v1, platný od 1. 1. 2017 Ceník obsahuje ceny elektrické energie (dále jen elektřina) platné pro všechny zákazníky, jejichž zařízení

Více

ČÁST PRVNÍ Obecná část

ČÁST PRVNÍ Obecná část 210/2011 Sb. VYHLÁŠKA Energetického regulačního úřadu ze dne 1. července 2011 o rozsahu, náležitostech a termínech vyúčtování dodávek elektřiny, plynu nebo tepelné energie a souvisejících služeb Energetický

Více

Tisková zpráva k cenovým rozhodnutím ERÚ č. 7/2015 a č. 8/2015, o regulovaných cenách souvisejících s dodávkou elektřiny pro rok 2016

Tisková zpráva k cenovým rozhodnutím ERÚ č. 7/2015 a č. 8/2015, o regulovaných cenách souvisejících s dodávkou elektřiny pro rok 2016 26. listopadu 2015 Tisková zpráva k cenovým rozhodnutím ERÚ č. 7/2015 a č. 8/2015, o regulovaných cenách souvisejících s dodávkou elektřiny pro rok 2016 Regulované ceny elektřiny pro příští rok budou na

Více

Výpočet elektřiny pro domácnosti od Skupiny ČEZ

Výpočet elektřiny pro domácnosti od Skupiny ČEZ Výpočet elektřiny pro domácnosti od Skupiny ČEZ Příklady výpočtu elektřiny u společnosti ČEZ. Ceny produktů Skupiny ČEZ pro domácnosti na rok 2010 včetně regulovaných cen za dopravu elektřiny. Z jakých

Více

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt Jistota, platný od

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt Jistota, platný od Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt Jistota, platný od 1. 1. 2017 Ceník obsahuje ceny elektrické energie (dále jen elektřina) platné pro všechny zákazníky, jejichž zařízení

Více

Analýza. stávajícího stavu nákladů na elektrickou energii. Zadavatel: Město Broumov Třída Masarykova 239 550 14 Broumov. Zadání:

Analýza. stávajícího stavu nákladů na elektrickou energii. Zadavatel: Město Broumov Třída Masarykova 239 550 14 Broumov. Zadání: Analýza stávajícího stavu nákladů na elektrickou energii. Zadavatel: Město Broumov Třída Masarykova 239 550 14 Broumov Zadání: Provést analýzu výdajů města na elektrickou energii v návaznosti na možnosti

Více

VYHLÁŠKA. č. 70/2016 Sb. ze dne 25. února o vyúčtování dodávek a souvisejících služeb v energetických odvětvích

VYHLÁŠKA. č. 70/2016 Sb. ze dne 25. února o vyúčtování dodávek a souvisejících služeb v energetických odvětvích VYHLÁŠKA č. 70/2016 Sb. ze dne 25. února 2016 o vyúčtování dodávek a souvisejících služeb v energetických odvětvích Energetický regulační úřad stanoví podle 98a odst. 2 písm. j) zákona č. 458/2000 Sb.,

Více

Snižme společně náklady na energie pro naše domácnosti.

Snižme společně náklady na energie pro naše domácnosti. Snižme společně náklady na energie pro naše domácnosti. Jen pár kroků k úsporám 1. krok: Na kontaktním místě podepíšete smlouvu s ecentre a předáte potřebné podklady. 2. krok: ecentre sesbírá podklady

Více

VYHLÁŠKA. č. 70/2016 Sb.

VYHLÁŠKA. č. 70/2016 Sb. IV. VYHLÁŠKA č. 70/2016 Sb. ze dne 25. února 2016 o vyúčtování dodávek a souvisejících služeb v energetických odvětvích Energetický regulační úřad stanoví podle 98a odst. 2 písm. j) zákona č. 458/2000

Více

RWE ELEKTŘINA OPTIMAL VYDEJTE SE CESTOU TROJÍHO SNÍŽENÍ CENY ELEKTŘINY!

RWE ELEKTŘINA OPTIMAL VYDEJTE SE CESTOU TROJÍHO SNÍŽENÍ CENY ELEKTŘINY! RWE ELEKTŘINA OPTIMAL VYDEJTE SE CESTOU TROJÍHO SNÍŽENÍ CENY ELEKTŘINY! 2 ZÍSKEJTE JISTOTU TROJÍHO SNÍŽENÍ CENY ELEKTŘINY Vaše platby za elektřinu nebudou stoupat! RWE Vám nabízí jistotu poklesu ceny elektřiny

Více

Snižme společně náklady na energie pro naše domácnosti.

Snižme společně náklady na energie pro naše domácnosti. Snižme společně náklady na energie pro naše domácnosti. Jen pár kroků k úsporám 1. krok: Na kontaktním místě podepíšete smlouvu s ecentre a předáte potřebné podklady. 2. krok: ecentre sesbírá podklady

Více

Smlouva o sdružených službách dodávky elektřiny - typ MO

Smlouva o sdružených službách dodávky elektřiny - typ MO Strana 1 Smlouva o sdružených službách dodávky elektřiny - typ MO č. SoSSE/522978 uzavřená mezi: Obchodníkem s elektřinou (na straně jedné): Pražská energetika, a.s. sídlo: Na Hroudě 1492/4, 100 05 Praha

Více

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od 1. 1. 2017 Ceník obsahuje ceny elektrické energie (dále jen elektřina) platné pro všechny zákazníky, jejichž zařízení je připojeno

Více

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt Firma+, platný od

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt Firma+, platný od Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt Firma+, platný od 1. 1. 2017 Ceník obsahuje ceny elektrické energie (dále jen elektřina) platné pro všechny zákazníky, jejichž zařízení

Více

Mimořádná faktura za zemní plyn

Mimořádná faktura za zemní plyn E.ON Energie, a.s. - F.A. Gerstnera 2151/6 - České Budějovice 7-370 01 České Budějovice - IČ: 26078201 - DIČ: CZ26078201 Obchodní rejstřík u Krajského soudu v Českých Budějovicích oddíl B, vložka 1390

Více

Řádná faktura za elektřinu

Řádná faktura za elektřinu E.ON Energie, a.s. - F.A. Gerstnera 2151/6 - České Budějovice 7-370 01 České Budějovice - IČ: 26078201 - DIČ: CZ26078201 Obchodní rejstřík u Krajského soudu v Českých Budějovicích oddíl B, vložka 1390

Více

Elektronická aukce - druhé kolo sběru dat

Elektronická aukce - druhé kolo sběru dat Elektronická aukce - druhé kolo sběru dat Obec Březí nabízí veřejnosti, jak domácnostem, tak podnikatelům, možnost ušetřit na elektřině a zemním plynu. Obyvatelé sdružení do červnové e-aukce ušetřili v

Více

AUKCE ENERGIÍ PRO DOMÁCNOSTI Nejčastější otázky a odpovědi

AUKCE ENERGIÍ PRO DOMÁCNOSTI Nejčastější otázky a odpovědi AUKCE ENERGIÍ PRO DOMÁCNOSTI Nejčastější otázky a odpovědi Stručný postup e-aukce 1. krok: Na kontaktním místě podepíšete smlouvu s ecentre a předáte potřebné podklady. 2. krok: ecentre zajišťuje sběr

Více

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu,,bez kapacitní složky ceny, platné od 1. ledna 2015

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu,,bez kapacitní složky ceny, platné od 1. ledna 2015 č. 1/2015/ZP/MODOM Prodejní zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu,,, platné od 1. ledna 2015 Tyto prodejní jsou platné pro všechna odběrná místa a pro předací místa souběžného

Více

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt 2v1, platný od

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt 2v1, platný od Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt 2v1, platný od 1. 10. 2016 Působnost a účinnost ceníku Ceník obsahuje ceny elektrické energie (dále jen elektřina) platné pro všechny

Více

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu,,sleva 11%, platné od 1. ledna 2014

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu,,sleva 11%, platné od 1. ledna 2014 Prodejní zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu,,sleva 11%, né od 1. ledna 2014 Tyto prodejní jsou né pro všechna odběrná místa a pro předací místa souběžného držitele licence na

Více

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od 1. 10. 2018 Ceník obsahuje ceny elektrické energie (dále jen elektřina) platné pro všechny zákazníky, jejichž zařízení je připojeno

Více

Název veřejné zakázky: Sdružené služby dodávky zemního plynu pro město Klimkovice na období od do

Název veřejné zakázky: Sdružené služby dodávky zemního plynu pro město Klimkovice na období od do ZADÁVACÍ DOKUMENTACE veřejné zakázky malého rozsahu realizované výběrovým řízením při zachování principů stanovených v ust. 6 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek ve znění pozdějších předpisů

Více

Cena bez DPH (Kč) DPH (Kč) Celkem (Kč) Faktura celkem -230,15-278,48. Přeplatek 279,00 *) Na tyto zálohy byl již plátcům DPH vystaven daňový doklad.

Cena bez DPH (Kč) DPH (Kč) Celkem (Kč) Faktura celkem -230,15-278,48. Přeplatek 279,00 *) Na tyto zálohy byl již plátcům DPH vystaven daňový doklad. E.ON Energie, a.s. - F.A. Gerstnera 2151/6-370 49 České Budějovice Zákaznické číslo: 5100019859 a ) Jungmannova 968 664 34 Kuřim, Jungmannova 968, 664 34 Kuřim číslo účtu: 22824641/0100, IČ: 00281964 Opravná

Více

Snížení náklad pro ů domácnosti

Snížení náklad pro ů domácnosti Snížení náklad pro ů domácnosti Chcete snížit náklady na domácnost? Město pro Vás zajistilo příležitost snížit náklady domácností na elektrickou energii a zemní plyn. Za tuto službu nehradíte žádné poplatky.

Více

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od 1. 1. 2018 Ceník obsahuje ceny elektrické energie (dále jen elektřina) platné pro všechny zákazníky, jejichž zařízení je připojeno

Více

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., platné od 1. ledna 2014 pro zákazníky kategorie Maloodběratel a Domácnost

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., platné od 1. ledna 2014 pro zákazníky kategorie Maloodběratel a Domácnost Prodejní zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., né od 1. ledna 2014 pro zákazníky kategorie Tyto prodejní jsou né pro všechna odběrná místa a pro předací místa souběžného držitele licence na distribuci

Více

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., platné od 1. ledna 2015 pro zákazníky kategorie Maloodběratel a Domácnost

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., platné od 1. ledna 2015 pro zákazníky kategorie Maloodběratel a Domácnost Prodejní zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., né od 1. ledna 2015 pro zákazníky kategorie Maloodběratel Tyto prodejní jsou né pro všechna odběrná místa a pro předací místa souběžného držitele licence

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU:

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Vyhláška o rozsahu, náležitostech a termínech vyúčtování dodávek elektřiny, plynu nebo tepelné energie a souvisejících služeb Citace: 210/2011

Více

545/2006 Sb. VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ OBECNÁ ČÁST

545/2006 Sb. VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ OBECNÁ ČÁST 545/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. listopadu 2006 o kvalitě dodávek plynu a souvisejících služeb v plynárenství Změna: 396/2011 Sb. Energetický regulační úřad (dále jen "Úřad") stanoví podle 98a odst. 2

Více

NÁVRH SMLOUVA O SDRUŽENÝCH SLUŽBÁCH DODÁVKY ELEKTŘINY ZE SÍTÍ NÍZKÉHO NAPĚTÍ (dále jen Návrh smlouvy )

NÁVRH SMLOUVA O SDRUŽENÝCH SLUŽBÁCH DODÁVKY ELEKTŘINY ZE SÍTÍ NÍZKÉHO NAPĚTÍ (dále jen Návrh smlouvy ) NÁRH SMLOUA O SDRUŽENÝCH SLUŽBÁCH DODÁKY ELEKTŘINY ZE SÍTÍ NÍZKÉHO NAPĚTÍ (dále jen Návrh smlouvy ) kategorie Maloodběratel domácnost Maloodběratel podnikatel Příjmení, jméno, titulobchodní firma Datum

Více

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., platné od 1. ledna 2016 pro zákazníky kategorie Maloodběratel a Domácnost

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., platné od 1. ledna 2016 pro zákazníky kategorie Maloodběratel a Domácnost Prodejní zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., né od 1. ledna 2016 pro zákazníky kategorie Maloodběratel Tyto prodejní jsou né pro všechna odběrná místa a pro předací místa souběžného držitele licence

Více

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od 1. 1. 2016

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od 1. 1. 2016 Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od 1. 1. 2016 Působnost a účinnost ceníku Ceník obsahuje ceny elektrické energie (dále jen elektřina) platné pro všechny zákazníky, jejichž

Více

přenosové nebo distribuční soustavy,

přenosové nebo distribuční soustavy, Strana 1298 Sbírka zákonů č. 127 / 2017 127 VYHLÁŠKA ze dne 12. dubna 2017, kterou se mění vyhláška č. 408/2015 Sb., o Pravidlech trhu s elektřinou Energetický regulační úřad stanoví podle 98a odst. 2

Více

Tisková zpráva 24. listopadu Cenová rozhodnutí ERÚ pro regulované ceny v elektroenergetice a plynárenství pro rok 2018

Tisková zpráva 24. listopadu Cenová rozhodnutí ERÚ pro regulované ceny v elektroenergetice a plynárenství pro rok 2018 Tisková zpráva 24. listopadu 2017 Cenová rozhodnutí ERÚ pro regulované ceny v elektroenergetice a plynárenství pro rok 2018 Energetický regulační úřad v souladu se zákonem č. 458/2000 Sb., o podmínkách

Více

ČÁST PRVNÍ Obecná část. Předmět úpravy. Obecná ustanovení

ČÁST PRVNÍ Obecná část. Předmět úpravy. Obecná ustanovení 545/2006 Sb. VYHLÁŠKA Energetického regulačního úřadu ze dne 29. listopadu 2006 o kvalitě dodávek plynu a souvisejících služeb v plynárenství ve znění vyhlášky č. 396/2011 Sb. Energetický regulační úřad

Více

S Moje MND máte své výdaje za energie pod kontrolou. Jednoduchý manuál zákaznického portálu mojemnd.cz

S Moje MND máte své výdaje za energie pod kontrolou. Jednoduchý manuál zákaznického portálu mojemnd.cz S Moje MND máte své výdaje za energie pod kontrolou Jednoduchý manuál zákaznického portálu mojemnd.cz Moje MND Zákaznický portál pro domácnosti i podnikatele, díky kterému budete mít rychlý přehled o vaší

Více

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt Komplet, platný od

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt Komplet, platný od Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt Komplet, platný od 1. 3. 2018 Ceník obsahuje ceny elektrické energie (dále jen elektřina) platné pro všechny zákazníky, jejichž zařízení

Více

Rozšiřujeme své produktové řady

Rozšiřujeme své produktové řady Rozšiřujeme své produktové řady vyberte si přesně podle svých potřeb SKUPINA ČEZ vyberte si přesně podle svých potřeb domácnosti jak si vybrat nejvhodnější produktovou řadu Dobře víme, že si sami chcete

Více

NÁZEV VEŘEJNÉ ZAKÁZKY: Nákup elektrické energie a zemního plynu pro nezávislé sdružení obcí a příspěvkových organizací

NÁZEV VEŘEJNÉ ZAKÁZKY: Nákup elektrické energie a zemního plynu pro nezávislé sdružení obcí a příspěvkových organizací ZADÁVACÍ DOKUMENTACE A VÝZVA K ÚČ ASTI V ELEKTRONICKÉ AUKCI Podlimitní veřejnou zakázku realizované výběrovým řízením při zachování principů stanovených v ust. 6 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách,

Více

Novela Energetického zákona

Novela Energetického zákona Novela Energetického zákona Hlavní změny EZ pohled ERÚ Seminář AEM Praha 13.5.2009 Josef Fiřt předseda Energetického regulačního úřadu I. Cíle připravované novely EZ II. Hlavní změny v novele EZ a dopady

Více

Zákazník Společenství vlastníků jednotek Křížkovského 33, Křížkovského 300/33, 603 00 Brno 3, číslo účtu: 3004043001/5500, IČ: 28267249

Zákazník Společenství vlastníků jednotek Křížkovského 33, Křížkovského 300/33, 603 00 Brno 3, číslo účtu: 3004043001/5500, IČ: 28267249 E.ON Energie, a.s. - F. A. Gerstnera 2151/6-370 49 České Budějovice Společenství vlastníků jednotek Křížkovského 33 Sejkorova 2725/24 636 00 Brno 36 E.ON Energie, a.s. Kontaktní adresa Středisko služeb

Více

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od 1. 1. 2018 Ceník obsahuje ceny elektrické energie (dále jen elektřina) platné pro všechny zákazníky, jejichž zařízení je připojeno

Více

Vážený zákazníku, v souladu se smlouvou uzavřenou s naší společností jsme provedli vyúčtování v místě spotřeby: Strakatého 2720/2, 636 00 Brno

Vážený zákazníku, v souladu se smlouvou uzavřenou s naší společností jsme provedli vyúčtování v místě spotřeby: Strakatého 2720/2, 636 00 Brno E.ON Energie, a.s. - F.A. Gerstnera 2151/6-370 49 České Budějovice Ing. Petr Doležal Sejkorova 2725/24 Brno 36 636 00 Brno Zákazník Ing. Petr Doležal, Sejkorova 2725/24, Brno 36, 636 00 Brno číslo účtu:

Více

cenami regulovanými, které stanovuje Energetický regulační úřad (jedná se o přenos a distribuci elektřiny a další související služby) a

cenami regulovanými, které stanovuje Energetický regulační úřad (jedná se o přenos a distribuci elektřiny a další související služby) a Ceny regulovaných služeb souvisejících s dodávkou elektřiny pro rok 2013 Energetický regulační úřad v souladu se zákonem č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických

Více

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt Jistota, platný od

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt Jistota, platný od Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt Jistota, platný od 1. 1. 2018 Ceník obsahuje ceny elektrické energie (dále jen elektřina) platné pro všechny zákazníky, jejichž zařízení

Více

Pražská plynárenská, a. s.

Pražská plynárenská, a. s. č. 1/2015/ZP/MODOM Prodejní zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu Sleva pro Seniory od 65 let a držitele průkazu ZTP/P, né od 1. ledna 2015 Tyto prodejní jsou né pro všechna odběrná

Více

RWE ONLINE SERVIS VYŘIZUJTE VŠE KOLEM ENERGIÍ ONLINE

RWE ONLINE SERVIS VYŘIZUJTE VŠE KOLEM ENERGIÍ ONLINE RWE ONLINE SERVIS VYŘIZUJTE VŠE KOLEM ENERGIÍ ONLINE 2 VÍTE, ŽE ÚČTY ZA ENERGIE MŮŽETE JEDNODUŠE OVLÁDAT Z POHODLÍ DOMOVA? Pro většinu Vašich přání a požadavků spojených s odběrem zemního plynu a elektřiny

Více

ODBĚRATEL PLATEBNÍ PODMÍNKY FAKTURACE NEDOPLATEK VE VÝŠI 5 871,00 KČ UHRAĎTE, PROSÍM, NA BANKOVNÍ ÚČET Č. 35-3600132/0800 NEJPOZDĚJI DO 2.2.2015.

ODBĚRATEL PLATEBNÍ PODMÍNKY FAKTURACE NEDOPLATEK VE VÝŠI 5 871,00 KČ UHRAĎTE, PROSÍM, NA BANKOVNÍ ÚČET Č. 35-3600132/0800 NEJPOZDĚJI DO 2.2.2015. Část A ODBĚRATEL FAKTURAČNÍ ÚDAJE: Česká pirátská strana IČ: 71339698 DIČ: účtu: 000000-2100048174/2010 DORUČOVACÍ ADRESA: Česká pirátská strana Faktura za zemní plyn číslo 1215102359 byla vystavena 12.1.2015

Více

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu,,sleva 6,5%, platné od 1. ledna 2014

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu,,sleva 6,5%, platné od 1. ledna 2014 Prodejní zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu,,sleva 6,5%, né od 1. ledna 2014 Tyto prodejní jsou né pro všechna odběrná místa a pro předací místa souběžného držitele licence

Více

Chcete-li se stát zákazníkem PRE, stačí, když budete postupovat podle přiložených dokumentů.

Chcete-li se stát zákazníkem PRE, stačí, když budete postupovat podle přiložených dokumentů. Pražská energetika, a. s. (PRE), působí jako tradiční dodavatel elektrické energie na trhu v České republice již 115 let. Převážnou část našich spokojených zákazníků tvoří domácnosti. Elektřinu však dodáváme

Více

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od 1. 1. 2014

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od 1. 1. 2014 Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od 1. 1. 2014 Působnost a účinnost ceníku Ceník obsahuje ceny elektrické energie (dále jen elektřina) platné pro všechny zákazníky, jejichž

Více

Celková cena za dodávku elektřiny se skládá ze dvou základních složek 1) ceny silové elektřiny a 2) ceny za distribuci elektřiny.

Celková cena za dodávku elektřiny se skládá ze dvou základních složek 1) ceny silové elektřiny a 2) ceny za distribuci elektřiny. Z jakých složek se skládá celková cena za dodávku elektřiny? Celková cena za dodávku elektřiny se skládá ze dvou základních složek 1) ceny silové elektřiny a 2) ceny za distribuci elektřiny. 1) Cenu silové

Více

Smlouva o sdružených službách dodávky elektřiny. č

Smlouva o sdružených službách dodávky elektřiny. č Smlouva o sdružených službách dodávky elektřiny č. 9000001285 Smluvní strany: 1 ) Dodavatel : Obchodní firma: Letiště Praha, a. s. se sídlem: Praha 6, K Letišti 6/1019, PSČ 160 08 zastoupená: IČ: 282 44

Více

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu,,sleva 11%, platné od 1. ledna 2015

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu,,sleva 11%, platné od 1. ledna 2015 č. 1/2015/ZP/MODOM Prodejní zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu,,sleva 11%, né od 1. ledna 2015 Tyto prodejní jsou né pro všechna odběrná místa a pro předací místa souběžného

Více

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od 1. 1. 2015

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od 1. 1. 2015 Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od 1. 1. 2015 Působnost a účinnost ceníku Ceník obsahuje ceny elektrické energie (dále jen elektřina) platné pro všechny zákazníky, jejichž

Více

Vyúčtování bylo provedeno za období od do : Cena bez DPH (Kč) DPH (Kč) Celkem (Kč) Faktura celkem , ,44

Vyúčtování bylo provedeno za období od do : Cena bez DPH (Kč) DPH (Kč) Celkem (Kč) Faktura celkem , ,44 E.ON Energie, a.s. - F.A. Gerstnera 2151/6-370 49 České Budějovice HORNI NEMCI 90 687 64 HORNI NEMCI Zákazník, Horní Němčí 90, 687 64 Horní Němčí číslo účtu: 163968833/0300, IČ: 46256466 Faktura za elektřinu

Více

Vážený zákazníku, v souladu se smlouvou uzavřenou s naší společností jsme provedli vyúčtování v místě spotřeby: Sejkorova 2725/24, Brno

Vážený zákazníku, v souladu se smlouvou uzavřenou s naší společností jsme provedli vyúčtování v místě spotřeby: Sejkorova 2725/24, Brno - - Zákaznické číslo: 5100209763 a ) Židenice Zákazník,, Židenice, Mimořádná faktura za elektřinu Vážený zákazníku, v souladu se smlouvou uzavřenou s naší společností jsme provedli vyúčtování v místě spotřeby:,

Více

Pro domácnosti, podnikatele a malé firmy RWE ONLINE SERVIS + E-FAKTURA

Pro domácnosti, podnikatele a malé firmy RWE ONLINE SERVIS + E-FAKTURA Pro domácnosti, podnikatele a malé firmy PRODUKTY A SLUŽBY RWE ONLINE SERVIS + E-FAKTURA 2 VÍTE, ŽE ÚČTY ZA PLYN TEĎ MŮŽETE ŘEŠIT Z DOMOVA? Kvůli většině Vašich přání a požadavků spojených s odběrem zemního

Více

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt FLEXI - Elektřina, platný od 1. 1. 2015 do 30. 6. 2017

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt FLEXI - Elektřina, platný od 1. 1. 2015 do 30. 6. 2017 Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt FLEXI - Elektřina, platný od 1. 1. 2015 do 30. 6. 2017 Působnost a účinnost ceníku Ceník obsahuje ceny elektrické energie (dále jen elektřina)

Více

ODBĚR ELEKTRICKÉ ENERGIE A ZEMNÍHO PLYNU

ODBĚR ELEKTRICKÉ ENERGIE A ZEMNÍHO PLYNU ODBĚR ELEKTRICKÉ ENERGIE A ZEMNÍHO PLYNU adresa: Univerzita Karlova v Praze Smetanovo nábřeží 6, 110 00 Praha 1 DEA ENERGETICKÁ AGENTURA, spol. s r.o. Sladkého 13, 617 00 Brno Tel.: 545 110 141 Fax: 545

Více

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu,,senior+, platné od 1. září 2016

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu,,senior+, platné od 1. září 2016 Prodejní zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu,,senior+, né od 1. září 2016 Tyto prodejní jsou né pro všechna odběrná místa a pro předací místa souběžného držitele licence na distribuci

Více

Řádná faktura za elektřinu (daňový doklad)

Řádná faktura za elektřinu (daňový doklad) E.ON Energie, a.s. - F.A. Gerstnera 2151/6 - České Budějovice 7-370 01 České Budějovice - IČ: 26078201 - DIČ: CZ26078201 Obchodní rejstřík u Krajského soudu v Českých Budějovicích oddíl B, vložka 1390

Více

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu,,bez kapacitní složky ceny, platné od 1. května 2016

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu,,bez kapacitní složky ceny, platné od 1. května 2016 č.2/2016/zp/modom při využití produktu Prodejní zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu,,, platné od 1. května 2016 Tyto prodejní jsou platné pro všechna odběrná místa a pro předací

Více

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od 1. 1. 2016

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od 1. 1. 2016 Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od 1. 1. 2016 Působnost a účinnost ceníku Ceník obsahuje ceny elektrické energie (dále jen elektřina) platné pro všechny zákazníky, jejichž

Více

Ceník č. 1/2018 za distribuci zemního plynu

Ceník č. 1/2018 za distribuci zemního plynu Ceník č. 1/2018 za distribuci zemního plynu Platný od 1. 1. 2018 E.ON Distribuce, a.s. F.A. Gerstnera 2151/6, České Budějovice 7, 370 01 České Budějovice 1 1. Úvodní ustanovení Tento ceník obsahuje pevné

Více

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt Senior+ (Elektřina), platný od

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt Senior+ (Elektřina), platný od Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt Senior+ (Elektřina), platný od 1. 9. 2016 Působnost a účinnost ceníku Ceník obsahuje ceny elektrické energie (dále jen elektřina) platné

Více

Název veřejné zakázky: Sdružené služby dodávky zemního plynu pro město Klimkovice a jeho organizace na rok 2016

Název veřejné zakázky: Sdružené služby dodávky zemního plynu pro město Klimkovice a jeho organizace na rok 2016 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE veřejné zakázky malého rozsahu realizované výběrovým řízením při zachování principů stanovených v ust. 6 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ve znění pozdějších předpisů

Více

Distribuční portál Samoobslužný internetový portál ČEZ Distribuce, a. s.

Distribuční portál Samoobslužný internetový portál ČEZ Distribuce, a. s. Distribuční portál Samoobslužný internetový portál ČEZ Distribuce, a. s. SKUPINA ČEZ Co je to Distribuční portál? Distribuční portál (DIP) je webový portál distributora určený k obsluze požadavků klientů

Více

ČEZ PRODEJ, S.R.O. NOVÝ POVINNĚ VYKUPUJÍCÍ NA DISTRIBUČNÍM ÚZEMÍ ČEZ DISTRIBUCE, A. S. ČEZ Prodej, s.r.o.

ČEZ PRODEJ, S.R.O. NOVÝ POVINNĚ VYKUPUJÍCÍ NA DISTRIBUČNÍM ÚZEMÍ ČEZ DISTRIBUCE, A. S. ČEZ Prodej, s.r.o. ČEZ PRODEJ, S.R.O. NOVÝ POVINNĚ VYKUPUJÍCÍ NA DISTRIBUČNÍM ÚZEMÍ ČEZ DISTRIBUCE, A. S. ČEZ Prodej, s.r.o. AGENDA Krátké představení společnosti Klíčové změny v legislativě pro oblast POZE Změny v oblasti

Více

Zajištění spolehlivosti dodávek zemního plynu pro hlavní město Prahu

Zajištění spolehlivosti dodávek zemního plynu pro hlavní město Prahu Zajištění spolehlivosti dodávek zemního plynu pro hlavní město Prahu VÁŠ TRADIČNÍ DISTRIBUTOR PLYNU 365 dní v roce 7 dní týdnu 24 hodin denně Snímek 1 Copyright Pražská plynárenská Distribuce, a.s. ZÁKLADNÍ

Více

Obecné podmínky připojení k distribuční soustavě (dále jen Podmínky připojení )

Obecné podmínky připojení k distribuční soustavě (dále jen Podmínky připojení ) Příloha č. 2 Obecné podmínky připojení k distribuční soustavě (dále jen Podmínky připojení ) 1. Úvod 1.1. Podmínky připojení výroben plynu, distribučních soustav, podzemních zásobníků plynu a odběrných

Více

Příloha č. 2 zadávací dokumentace k zakázce "sdružené služby dodávky zemního plynu" zadavatele Centrum sociálních služeb Děčín p.o.

Příloha č. 2 zadávací dokumentace k zakázce sdružené služby dodávky zemního plynu zadavatele Centrum sociálních služeb Děčín p.o. Příloha č. 2 zadávací dokumentace k zakázce "sdružené služby dodávky zemního plynu" zadavatele Centrum sociálních služeb Děčín p.o. OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. Obecné požadavky na návrh smlouvy 1.1. Uchazeč uvede

Více

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., platné od 1. ledna 2017 pro zákazníky kategorie Maloodběratel a Domácnost

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., platné od 1. ledna 2017 pro zákazníky kategorie Maloodběratel a Domácnost Prodejní zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., né od 1. ledna 2017 pro zákazníky kategorie Maloodběratel a Domácnost Tyto prodejní jsou né pro všechna odběrná místa zákazníků a pro předací místa souběžného

Více

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., platné od 1. ledna 2017 pro zákazníky kategorie Maloodběratel a Domácnost

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., platné od 1. ledna 2017 pro zákazníky kategorie Maloodběratel a Domácnost Prodejní zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., né od 1. ledna 2017 pro zákazníky kategorie Maloodběratel a Domácnost Tyto prodejní jsou né pro všechna odběrná místa zákazníků a pro předací místa souběžného

Více

Regulovaná složka ceny je tvořena:

Regulovaná složka ceny je tvořena: č. 1/2015/ZP/MODOM Prodejní zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu Sleva pro Seniory od 65 let a držitele průkazu ZTP/P, né od 1. ledna 2015 Tyto prodejní jsou né pro všechna odběrná

Více

E.ON WATTrouter: co je doma, to se počítá! Nyní máte možnost plně využít elektřinu ze své fotovoltaické elektrárny. www.eon.

E.ON WATTrouter: co je doma, to se počítá! Nyní máte možnost plně využít elektřinu ze své fotovoltaické elektrárny. www.eon. E.ON WATTrouter: co je doma, to se počítá! Nyní máte možnost plně využít elektřinu ze své fotovoltaické elektrárny. www.eon.cz/wattrouter Nevzdávejte se energie, kterou jste sami vyrobili! Využijte naší

Více

Terra Group Investment, a.s. Korespondenční a kontaktní adresa: Karolíny Světlé 716/1, Brno telefon:

Terra Group Investment, a.s. Korespondenční a kontaktní adresa: Karolíny Světlé 716/1, Brno telefon: ZADÁVACÍ DOKUMENTACE A VÝZVA K ÚČASTI V ELEKTRONICKÉ AUKCI Druh zakázky: veřejná zakázka malého rozsahu v předpokládané hodnotě 1 266 000 Kč NÁZEV VEŘEJNÉ ZAKÁZKY: Nákup elektrické energie a zemního plynu

Více

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od 1. 1. 2016

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od 1. 1. 2016 Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od 1. 1. 2016 Působnost a účinnost ceníku Ceník obsahuje ceny elektrické energie (dále jen elektřina) platné pro všechny zákazníky, jejichž

Více

České teplo s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky dodávky zemního plynu (dále jen VOP_ZP) č. 2/2014)

České teplo s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky dodávky zemního plynu (dále jen VOP_ZP) č. 2/2014) Všeobecné obchodní podmínky dodávky zemního plynu (dále jen VOP_ZP) č. 2/2014) Preambule: Obchodníkem zemního plynu je společnost České teplo s r.o., (dále jen obchodník) se sídlem: Klapkova 731/34, 182

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY I. PŘEDMĚT VŠEOBECNÝCH OBCHODNÍCH PODMÍNEK Všeobecné obchodní podmínky dodávky elektřiny ze sítí nízkého napětí a zemního plynu (dále jen všeobecné podmínky nebo VOP ) upravují

Více

Seznam regulačních výkazů

Seznam regulačních výkazů Seznam regulačních výkazů (1) Účetní závěrka s přílohou výkaz zisků a ztrát, rozvaha a výkaz peněžních toků, termín odevzdání pro jednotlivé držitele do kalendářního roku za předcházející účetní období.

Více

Novela energetického zákona a zákona o podporovaných zdrojích. Na jaké změny se aktivně připravit a kdy?

Novela energetického zákona a zákona o podporovaných zdrojích. Na jaké změny se aktivně připravit a kdy? Novela energetického zákona a zákona o podporovaných zdrojích Na jaké změny se aktivně připravit a kdy? ČEZ Prodej Leden 2016 Úvodní slovo Vážení zákazníci, od roku 2016 vstupuje v účinnost rozsáhlá novela

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD společnosti CENTROPOL ENERGY, a.s.

REKLAMAČNÍ ŘÁD společnosti CENTROPOL ENERGY, a.s. REKLAMAČNÍ ŘÁD společnosti CENTROPOL ENERGY, a.s. 1 Účel reklamačního řádu a dotčení účastníci 1.1. Účelem reklamačního řádu společnosti CENTROPOL ENERGY, a.s. se sídlem Vaníčkova 1594/1, Ústí nad Labemcentrum,

Více

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. platný od 1. 1. 2015 Působnost a účinnost ceníku Ceník obsahuje ceny elektrické energie (dále jen elektřina) platné pro všechny zákazníky, jejichž

Více

9. V 27 odst. 1 větě druhé se slova přílohy č. 5a nahrazují slovy přílohy č. 5c.

9. V 27 odst. 1 větě druhé se slova přílohy č. 5a nahrazují slovy přílohy č. 5c. Strana 4714 Sbírka zákonů č. 371 / 2011 371 VYHLÁŠKA ze dne 30. listopadu 2011, kterou se mění vyhláška č. 541/2005 Sb., o Pravidlech trhu s elektřinou, zásadách tvorby cen za činnosti operátora trhu s

Více

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu Sleva pro rodiny s malými dětmi, platné od 1.

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu Sleva pro rodiny s malými dětmi, platné od 1. Prodejní zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu Sleva pro rodiny s malými dětmi, né od 1. ledna 2016 Tyto prodejní jsou né pro všechna odběrná místa a pro předací místa souběžného

Více

"'/111/111""'/1'"1"1111111111 $-10-003. Kupní Smlouva na dodávky elektřiny

'/111/111'/1'11111111111 $-10-003. Kupní Smlouva na dodávky elektřiny "'/111/111""'/1'"1"1111111111 $-10-003 PŘIJATO: ~naroyinu.cz 1 3-01- 2010 Kupní Smlouva na dodávky elektřiny Společenství pro dlim čp. 450, ulice Místecká, Praha 18 - Letňany společnost zapsaná v rejstříku

Více

Optimalizace a využití elektřiny přímým vedením. Brno, říjen 2017

Optimalizace a využití elektřiny přímým vedením. Brno, říjen 2017 Optimalizace a využití elektřiny přímým vedením Brno, říjen 2017 2 Přímé vedení Zákonná definice - vedení elektřiny spojující výrobnu elektřiny, která není připojena k přenosové nebo k distribuční soustavě,

Více

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu Sleva pro rodiny s malými dětmi, platné od 1.

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu Sleva pro rodiny s malými dětmi, platné od 1. č.2/2016/zp/modom při využití produktu Sleva pro rodiny s malými dětmi Prodejní zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu Sleva pro rodiny s malými dětmi, né od 1. května 2016 Tyto

Více

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu,,sleva 11%, platné od 1. ledna 2017

Prodejní ceny zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu,,sleva 11%, platné od 1. ledna 2017 Prodejní zemního plynu Pražské plynárenské, a. s., při využití produktu,,sleva 11%, né od 1. ledna 2017 Tyto prodejní jsou né pro všechna odběrná místa zákazníků a pro předací místa souběžného držitele

Více